Run și alte grinzi în construcția acoperișurilor - scopul și tipurile de structuri

Materiale

Rularea în construcția acoperișurilor este o rază plasată orizontal între structura de susținere și cutia de acoperiș. Funcțiile sale cheie sunt transferul încărcăturii din acoperiș, distribuția uniformă în sistemul de rafturi, precum și asigurarea rigidității cutiei.

Progonele sunt realizate din lemn, oțel și beton armat și sunt utilizate pentru ridicarea acoperișurilor clădirilor industriale și a caselor private. Ele sunt de asemenea instalate ca baze pentru plăci și pentru a întări deschiderile.

conținut

Acoperișuri și grinzi de construcție ↑

Înainte de a începe construcția, examinați tipurile de grinzi pentru a arăta cum este amenajat acoperișul. Fiecare fascicul are un scop propriu și ocupă un anumit loc în sistemul de suprapuneri.

Traversele pentru acoperișuri sunt realizate din metal, lemn masiv sau lamele lipite împreună. Grinzile lipite sunt fabricate în conformitate cu GOST. Ele sunt ușor de manevrat, sunt mai puțin expuse condițiilor meteorologice și sunt folosite pentru a spori decalajul dintre trasee. Secțiunea transversală a elementelor poate fi dreptunghiulară, în formă de T sau în formă de H. Forma fazei I (H) garantează rigiditatea fasciculului, reduce momentul de încovoiere la aproape zero.

Tipuri de grinzi de lemn din sistemul de susținere a acoperișului:

 • Mauerlat - o bară pătrată, așezată pe pereți pentru a susține căpriorii;
 • skate-bar de susținere în partea de sus a acoperișului;
 • rafter beam - formează unghiul pantei acoperișului;
 • strângere și șurub - conectați rafturi de patine opuse;
 • Pâlnia - prelungește grinzile, formând o consolă a acoperișului;
 • o alunecare - este poziționată la un unghi față de elementele verticale și susține grinzile;
 • rula.

Rândurile sunt fixate pe suporturi la o distanță de 4-5 metri de creastă, iar între ele sunt amplasate suporturi de susținere. Dacă este necesar să extindeți coroanele, îmbinarea este așezată pe grinda grindă.

Structura și tipurile de grinzi metalice pentru acoperișuri:

Grinzile sunt colectate din rafturi și bretele și fixate pe curele din două laturi prin intermediul unor elemente formate.

Tipuri de curse pentru acoperișuri ↑

Suporturile de rulare sunt clasificate în funcție de amplasarea în sistem a plăcilor de acoperiș, precum și în formă și material.

Specii la locul de aplicare în sistemul de rafturi ↑

Există trei tipuri de recuzită - parte, cal și mauerlat.

Ruloul de rulare este cel mai înalt fascicul al acoperișului, este montat în părțile superioare ale zidurilor de aerisire, iar marginile sunt înfășurate cu material impermeabil. Dacă este necesar, designul este întărit cu rafturi. Pe capăt, capătul superior se sprijină pe grinzi.

Mauerlat sau mati - o secțiune de bare grosime 150h150 mm, care este așezată pe pereții de sprijin paralel cu creasta, pentru a distribui în mod egal încărcătura de pe acoperiș. Plăcile Mauerlatului sunt numite fundația acoperișului și fixate ferm cu șuruburi de ancorare pe pereți, care prefabrică materialul de impermeabilizare. În clădirile din caramida, covorașele sunt instalate într-o armătură din beton armat pre-pregătită din armătură.

Traseul secundar conectează grinzile din mijloc - cu ajutorul său întărirea acoperișului, reducând încărcătura canelurilor pe cot. Pentru a transfera sarcina pe suprapunere, rack-urile verticale sunt instalate sub traversele laterale.

Clasificarea grinzilor pe materiale ↑

După cum sa menționat mai sus, suporturile perforate sunt clasificate în beton armat, metal și lemn. Grinzile metalice sunt fabricate industrial și pot fi omogene sau lattice. Prima performanță de la canale și I-beam - acestea sunt simple în producție și instalare, sunt cu 10% mai ieftine decât zăbrelele. Dezavantajul rulajelor este costul ridicat și un număr mare de elemente nodale complexe. Avantaj - greutate redusă.

Runsurile pot fi:

Grinzile compozite sunt utilizate atunci când este necesar să se acopere un acoperiș mare pentru a evita distorsiunile cauzate de încărcăturile îndoite.

Categorii de suporturi din lemn prin proiectare ↑

Structurally, runurile sunt clasificate în:

 • netăiat;
 • de tăiere;
 • cu struturi;
 • -Beam Cantilever;
 • cu podbalkami.

Cut-off-urile reprezintă rânduri de suporturi de lemn fixate pe pantele acoperișului și așezate pe structuri de susținere - rafturi. Adesea fixat de corzi și stâlpi.

Grinzile grinzi sunt rânduri enfilade de plăci cu o lungime mai mică de 6,5 m, articulațiile acestora fiind situate în afara grinzilor de sprijin. În intervalele de mijloc, se formează două console, iar în extremă - una. Grinzile de consolă sunt utilizate în construcția de acoperișuri cu un pas de structuri portante de până la 4-5 m.

Grinzile de rulare necorespunzătoare sunt potrivite pentru acoperișuri cu o pantă de până la 15 ° și o acoperire din materiale ușoare - material de acoperiș sau plăci flexibile. Cu o pantă mai mare, grinzile subțiri nu rezistă forțelor de îndoire și se rup.

Pentru a consolida construcția în construcția de stâlpi și podbalki:

 • Un sub-fascicul este o bară mică montată pe un suport. Este susținută de un fascicul de sarcină portantă.
 • Podkos - fascicul înclinat, care susține grinzile orizontale și lucrează la compresie.

Stâlpii contribuie la o redistribuire uniformă a încărcăturilor de la acoperiș la elementele de susținere.

Gruparea grinzilor din beton armat de-a lungul profilului ↑

Runetele din beton armat sunt marcate în funcție de forma secțiunii și de sarcină. Secțiunile transversale sunt:

Grinzile tipului T sunt împărțite în două grupe:

 • Grinzi metalice atașate perpendicular pe rolele - sunt instalate pe acoperiș cu o pantă de până la 25%;
 • Sprijin, cu unghiul pantei acoperișului de peste 25%.

Suporturile Tavrovye vor fi utilizate în construcția de acoperișuri de încăperi neîncălzite de o suprafață mare, precum și în zone seismice active. Rezistă minus temperaturile la -50 ° C. O caracteristică cheie a pilonilor din beton armat în formă de T este prezența găurilor pentru cârlige și alte dispozitive de prindere care asigură o instalare convenabilă.

Suportă secțiunea dreptunghiulară - pereți mari și subțiri, puternici din cauza curbelor. Ele sunt clasificate în solid și lattice.

Gradarea componentelor metalice de-a lungul profilului ↑

Grinzile metalice solide sunt grinzile unui profil curbat de mai multe tipuri:

 • În formă de C;
 • I-;
 • În formă de Z;
 • tee;
 • canal de fier.

Profilul T în secțiune transversală seamănă cu litera T, faza I este N, iar secțiunea canalului este litera P.

Tipuri de grinzi metalice cu profil lat:

 • bar-sprigelnaya cu o centură inferioară și o rețea de oțel rotund;
 • trei panouri.

Testarea cu trei panouri este adoptată ca una standard, datorită numărului mai mic de noduri și simplificării procesului de fabricație. Cureaua superioară a fasciculului este realizată dintr-un canal dublu, iar grila este formată din canale unice curbe.

Marcarea produselor industriale ↑

În construcții sunt construite responsabile, ele sunt realizate în strictă conformitate cu GOST și etichetate. Pentru a selecta grinzile care corespund scopului acoperișului, trebuie să vă orientați în etichetarea produselor.

Blocuri din beton armat pentru acoperisuri

Circuitele de beton armat sunt marcate cu litere și numere, punând la dispoziție informații valoroase despre dimensiunile și încărcătura de susținere a produselor. Literele desemnează seria și caracteristicile de proiectare ale grindinei:

 • PR - fascicul sub forma unei mărci cu jantă;
 • P este o rulare dintr-o singură piesă;
 • PWG este un suport dreptunghiular.

Numerele indică lungimea, lățimea și înălțimea runului, iar ultimul - sarcina pe care o poate rezista, în tone. De asemenea, marcajul poate include valori despre armarea produsului. Runsurile sunt rabatabile din oțel armat sau precomprimate, cu bare de armare longitudinale suplimentare pentru a crește capacitatea de rulare.

De asemenea, la fabricarea structurilor din beton armat se utilizează următoarele marcaje:

 • 1ПР - pentru acoperișuri plane cu armare fără armare;
 • 2PR - pentru acoperișuri plate cu armătură armată;
 • 3PR - pentru structuri cu o pantă de până la 5%;
 • 4PR - pentru acoperișuri cu o pantă de până la 25%;
 • 5PR - cu un raft diagonal pentru acoperișuri abrupte.

Exemplu de marcare a rutei de beton armat cu decodare: PGG 48-2-5-4tAIII-1. Aceasta este o secțiune dreptunghiulară cu dimensiuni de 4800x200x500 mm și o sarcină admisibilă de 4 tone. Este pretensionat, ranforsat cu armare suplimentara. Potrivit pentru construirea de structuri critice încălzite și neîncălzite în zone cu condiții meteorologice nefavorabile și zone cu seismic activ.

Elemente de acoperiș metalic ↑

Grinzile metalice sunt marcate prin profil, construcție, material și dimensiuni.

Clasificarea și marcarea grinzilor I:

 • Ш - cu un raft larg;
 • K - coloană;
 • B - obișnuit.

Numărul din fața literei indică înălțimea condiționată a fasciculului în mm, dimensiunile rămase fiind selectate în conformitate cu GOST. De exemplu, pentru un suport 30B1, înălțimea este de 296 mm, iar litera "B" indică un fascicul normal. Dimensiunile grinzilor sunt în intervalul de 10-100 mm.

Grinzile metalice pentru grinzi sunt fabricate din oțel prin sudare sau laminare la cald - pentru fiecare metodă de producție este prevăzut GOST, unde este descrisă marcarea produselor.

Avantajele și dezavantajele rulajelor în funcție de materialul ↑

Pentru a construi un acoperiș, comparați avantajele și dezavantajele fiecărui material. De exemplu, metalul nu asigură suficientă eficiență energetică a clădirii, dar este durabil. Un copac putrezeste, dar mentine caldura.

O listă de avantaje și dezavantaje pentru rularea metalului.

 • rezista unei sarcini semnificative;
 • rezistent la foc;
 • durabil;
 • La instalare nu există deșeuri, datorită unei precizii ridicate a detaliilor.
 • înghețarea la temperaturi scăzute;
 • dificultăți în transport;
 • greutate mare în raport cu lemnul;
 • material scump.

Lista caracteristicilor pozitive și negative ale grinzilor din lemn.

 • sunt economice;
 • ușor de instalat;
 • păstrați și transmiteți căldură.
 • tratamentul anual cu antiseptice este necesar;
 • există riscul de incendiu de pe acoperiș.

Mai jos sunt argumentele pro și contra produselor din beton armat.

 • o siguranță sporită împotriva incendiilor;
 • compatibilitate ecologică;
 • rezistență și durabilitate;
 • nu sunt supuse coroziunii și putregaiului.
 • greutate mare;
 • complexitatea instalării și fixării elementelor.

În construcția de locuințe private, rafturile sunt cel mai des confecționate din lemn, iar elementele metalice - grinzi sau traverse, întăresc structura. Blocurile din beton armat sunt utilizate în construcția acoperișurilor clădirilor industriale.

Fiabilitatea acoperișului nu permite economii, așa că asigurați-vă că vă consultați cu un specialist pentru a clarifica toate nuanțele și a obține sfaturi cu privire la construcția lor.

Grinzi de lemn pe podea pentru o deschidere mare

Cum se determină lungimea grinzilor de lemn se suprapun: experții FORUMHOUSE vorbesc despre nuanțele de calcul și auto-fabricare.

Abilitatea de a bloca în siguranță zonele mari extinde în mod semnificativ posibilitățile arhitecturale atunci când proiectați o casă. O soluție pozitivă a problemei fasciculului vă permite să "jucați" cu volumul de camere, să instalați ferestre panoramice, să construiți hale mari. Dar daca blocati "copacul" cu o distanta de 3-4 metri nu este dificil, atunci ce grinzi de utilizat pe un interval de 5 m sau mai mult este o intrebare dificila.

Grinzi din lemn - dimensiuni și sarcini

Au făcut un bloc de lemn în casa de lemn, iar podeaua tremura, îndoind în jos, a apărut efectul unei "trambuline"; vrem să facem ca grinzile de lemn să se suprapună de 7 metri; Este necesar să se acopere încăperea cu o lungime de 6, 8 metri, astfel încât să nu se susțină întârzierea pe suporturile intermediare; care ar trebui să fie fascicul de suprapunere pe o distanță de 6 metri, casa unui bar; cum să fiți, dacă doriți să faceți o dispunere gratuită - astfel de întrebări sunt adesea adresate de membrii forumului.

Casa mea este de aproximativ 10x10 metri. Pe suprapunere, am "aruncat" busteni de lemn, lungimea lor - 5 metri, sectiunea - 200x50. Distanța dintre decalări este de 60 cm. În timpul funcționării podelei, a devenit clar că atunci când copiii sunt diferiți într-o singură cameră și stați în altul, atunci podeaua este suficient de puternică pentru a vibra.

Și nu este singurul caz.

Nu pot să înțeleg care sunt fasciculele pentru suprapunerea interfloară. Am o casă de 12x12 metri, 2 etaje. Sol pliat beton celular, al doilea pod etaj,, grinzi din lemn blocate 6000h150h200mm, ambalate la fiecare 80 cm. Lagurile pus pe I-grinzi, care se sprijină pe pilonul montat în mijlocul primului etaj. Când merg la etajul al doilea, mă simt tremurând.

Grinzile pentru spații lungi trebuie să reziste la încărcăturile grele, astfel încât să se construiască un tavan din lemn solid și fiabil, cu o deschidere mare, trebuie să fie atent calculate. Mai întâi de toate, este necesar să înțelegem ce fel de sarcină poate rezista lagerul din lemn al acestei sau acelei secțiuni. Apoi gândiți-vă, determinând sarcina pentru fasciculul grinzilor, care va trebui să facă greutatea și finisajul podelei; decât plafonul va fi cusut; dacă podeaua va fi o clădire rezidențială completă sau o mansardă nerezidențială deasupra garajului.

Pentru a calcula sarcina pe grinzi, trebuie să adăugați:

 1. Încărcați din greutatea proprie a tuturor elementelor structurale ale podelei. Aceasta include greutatea grinzilor, izolației, fixării, pardoselii, tavanului etc.
 2. Sarcina operațională. Sarcina de operare poate fi constantă și temporară.

Prin urmare, în cazul în care calculul de sarcină operațională trebuie să ia în considerare totul - până la tipul de mobilier aveți de gând să pariați, și există vreo șansă pentru instalarea în viitor a unui simulator de sport care cântărește, de asemenea, mult mai mult decât un kilogram.

Pentru sarcina care acționează asupra grinzilor din lemn de o lungime mare, se acceptă următoarele valori (pentru suprapuneri la mansardă și interfloor):

 • Pardoseala mansarda - 150 kg / mp. În cazul în care (în conformitate cu SNiP 2.01.07-85), luând în considerare factorul de siguranță - 50 kg / mp M - aceasta este sarcina din greutatea proprie a suprapunerii și 100 kg / m2 M - sarcina normativă.
 • Pentru suprapunerile între etaje și podelele de la mansardă, sarcina totală este luată din calculul de 350-400 kg / m 2.

Suprapunerea cu plăcile de la 200 la 50 și alte dimensiuni de rulare

Aici ce grinzi pe o lungime de 4 metri sunt permise de regulamente.

Pentru o lungime de 6 metri sau mai mult, dimensiunile 50x150, 50x200, 100x150 nu mai sunt potrivite.

Sarcina distribuită și concentrată acționează asupra razei de podea. Prin urmare, grinzile din lemn pentru spanuri mari nu sunt proiectate "în partea dreaptă", dar cu o marjă de rezistență și o deviere admisibilă. Acest lucru asigură funcționarea normală și sigură a podelei.

Pentru a calcula sarcina pe care suprapunerea o va rezista, trebuie să aveți cunoștințele corespunzătoare. Pentru a nu intra mai adânc în formulele cooperativei (și acest lucru este exact redundant în construcția garajului), este suficient ca un dezvoltator obișnuit să utilizeze calculatoare online pentru a calcula grinzile din lemn de unică gură.

Auto-constructorul nu este deseori un designer profesionist. Tot ce vrea să știe este ce fel de grinzi trebuie să montați în tavan astfel încât să îndeplinească cerințele de bază pentru rezistență și fiabilitate. Acest lucru vă permite să calculați calculatoarele online.

Este ușor să folosiți aceste calculatoare. Pentru a face calculele necesare, este suficient să introduceți dimensiunile întârzierii și lungimea intervalului pe care trebuie să se suprapună.

De asemenea, pentru a simplifica sarcina, puteți aplica tabelele gata prezentate de guru-ul forumului nostru cu porecla Roracotta.

Am petrecut mai multe seri pentru a face mese care ar fi de înțeles chiar și pentru un constructor începător:

Tabelul 1. Prezintă date care îndeplinesc cerințele minime pentru sarcină pentru etajele de la etajul al doilea - 147 kg / mp M.

Tabelul 2. Datele pentru sarcina medie pentru etajele primului și al doilea etaj sunt de 293 kg / mp M.

Tabelul 3. Iată datele pentru încărcarea crescută calculată de 365 kg / mp M.

Cum se calculează distanța dintre grinzile I

Dacă citiți cu atenție tabelele de mai sus, devine clar că, prin mărirea lungimii intervalului, în primul rând este necesară creșterea înălțimii întârzierii, mai degrabă decât lățimea acesteia.

Puteți schimba rigiditatea și rezistența întârzierii în direcția creșterii prin creșterea înălțimii și realizarea "rafturilor". Adică, este făcut un fascicul de lemn din lemn.

Bare de lemn lipită din lemn

Una dintre soluțiile pentru suprapunerile lungi este folosirea unui fascicul de lemn în tavan. Luați în considerare un interval de 6 metri - care grinzi pot rezista unei sarcini grele.

Prin forma secțiunii transversale, un fascicul lung poate fi:

Printre samostroyschikov nu există nici o opinie comună, care secțiune transversală este mai bună. Dacă nu țineți cont de produsele achiziționate (I-beavers fabricated factory), atunci primul loc este simplitatea de fabricație în "condiții de teren", fără utilizarea de echipamente și echipamente costisitoare.

Dacă vă uitați la secțiunea transversală a oricărui fascicul metalic I, puteți observa că de la 85% la 90% din masa metalului este concentrată în "rafturi". Peretele de lipire nu reprezintă mai mult de 10-15% din metal. Acest lucru se face pe baza calculului.

Ce fel de bord ar trebui să folosesc pentru grinzi?

Potrivit informațiilor: cu cât este mai mare secțiunea transversală a "rafturilor" și cu cât acestea sunt distanțate una de alta în înălțime, cu atât sarcina va rezista mai mult la fasciculul I. Pentru auto-constructor, tehnologia optimă pentru realizarea fasciculului I este un design simplu, asemănător căsuței, în care rafturile superioare și inferioare sunt realizate dintr-o placă așezată plat. (50 x 150 mm, iar pereții laterali sunt realizați din placaj cu grosimea de 8-12 mm și o înălțime de 350 până la 400 mm (determinat de calcul), etc.

Placajele pe rafturi sunt cuie sau înșurubate cu șuruburi (nu numai negre, nu lucrează la tăiere) și sunt plantate în mod obligatoriu pe lipici.

Dacă instalați un astfel de fascicul I pe o distanță de șase metri în trepte de 60 cm, acesta va rezista unei sarcini mari. În plus, un fascicul I pentru un plafon de 6 metri poate fi așezat cu un încălzitor.

De asemenea, folosind acest principiu, este posibil să se conecteze cele două plăci lungi, punându-le într-un „pachet“, și apoi le-a pus pe partea de sus a reciproc pe marginea (a plăcii de a lua 150h50 sau 200x50), în secțiunea de capăt a grinzii va fi 300h100 sau 400h100 mm. Plăcile sunt plantate pe clei și trase împreună cu știfturi sau plantate pe coji de lemn / dibluri. La suprafețele laterale ale unui astfel de fascicul pot fi, de asemenea, placate cu surub sau cuie, pre-lubrifiate cu adeziv.

De asemenea, interesant este experiența unui membru al forumului sub porecla Taras174, care a decis să facă un fascicul lipit pe cont propriu pentru a bloca intervalul de 8 metri.

În acest scop, participantul la forum a achiziționat foi de OSB cu o grosime de 12 mm, tăiat în lungime în cinci părți egale. Apoi a cumpărat o placă de 150x50 mm, lungime de 8 metri. Cutter „coadă de rândunică“, ales în mijlocul tablei canelura de adâncime de 12 mm și o lățime de 14 mm - astfel încât să se obțină un trapez cu expansiune în jos. OSB caneluri Taras174 lipite cu rășini poliesterice (epoxidice), anterior „trage“ la final de capsare placă banda de sticlă de 5 mm lățime. Aceasta, conform forumchanin, ar întări designul. Pentru a accelera uscarea, zona lipită a fost încălzită cu un încălzitor.

Pe prima grindă am practicat "umplut mâna mea". Al doilea a făcut în 1 zi lucrătoare. La un cost, ținând cont de toate materialele, includ o placă solidă de 8 metri, costul fasciculului fiind de 2000 de ruble. pentru 1 buc.

În ciuda experienței pozitive, un astfel de "samostru" nu a scăpat de mai multe critici exprimate de experții noștri. Și anume:

 1. Este inadmisibilă utilizarea unei plăci proaspăt pilotate și nu uscate în construcții lipite, deoarece Este imposibil să se prevadă modul în care un astfel de fascicul se va comporta pe termen lung.
 2. Nu folosiți epoxid ca adeziv.

Rășinile epoxidice au o adeziune slabă la lemn. De asemenea, durează mult până se întăresc. Structurile de lagăr sunt lipite pe melamină, resorcinol sau poliuretan. Aceste adezivi nu numai că nu ard, ci și sunt termosetabile. De exemplu, cu cât temperatura este mai mare, cu atât devine mai puternică conexiunea.

 1. Freză de frezare pentru montarea OSB. Grinzile fabricate din fabrică sunt măcinate în așa fel încât canelura să fie îngustată în jos - așa-numita. clin. Placa OSP este lipită în "raft" în etanșeitate. Acest lucru mărește etanșeitatea plăcii și a lemnului.
 2. Lucrarea non-tehnologică, care conduce atât la creșterea timpului pentru fabricarea unui fascicul, cât și la prețul său final de cost.

Pentru fabricarea fasciculului, nu este nevoie să folosiți fibră de sticlă, să încălziți linia de lipire. Este simplu: slot de frezeruem pentru a pune lipici melamină, se introduce în slotul PAC, țineți clema și ciocanul un cui la un unghi de 45 de grade. Ne retragem cu 20 cm și repetăm ​​operația. Cuiul acționează ca fixator temporar. Totul durează aproximativ 2 ore. Și după șase ore fasciculul poate fi deja instalat.

În ciuda deviației de la tehnologia tradițională, fascicolul I, realizat de utilizatorul forumului, a fost supus unui test serios pentru rezistența cusăturii adezive și a rezistat.

Am fixat capetele fasciculului pe două suporturi la o distanță de șapte metri și l-am încărcat cu o încărcătură cu o masă totală mai mare de o jumătate de tonă. Ați auzit crăparea cusăturii, dar sunetul sa oprit. Grinzile (dinspre orizontala) sunt indoite doar 20-24 mm.

În condiții reale, un fascicul nu va fi supus unei astfel de sarcini concentrate într-un singur loc, astfel încât experiența independentă de a face fascicolul I poate fi considerată de succes. În conformitate cu forumchanin, aceasta este cea mai bună opțiune pentru a acoperi distanța de mai mult de 6 metri și a face o dispunere liberă în casă. În plus, în ciuda "rezistenței metalice" a acestui design, este posibilă ridicarea și montarea acestuia la o singură persoană.

La FORUMHOUSE, puteți afla când și cum puteți realiza grinzi metalice cu o lungime de 4 metri și 6 metri și care sunt caracteristicile structurii metalice.

Sistemul de acoperișuri

Nodul 1. Variante de susținere a unui raft pe mauerlat (obvjazochnyj a bar)

Există mai multe modalități de a susține și a fixa rafturile de la I-beam la Mauerlat. Luați în considerare cele mai frecvente: 1 - realizarea unei crestături cu unghiul dorit în fascicul Mauerlat; 2 - Instalarea rafturilor pe parantezele Simpson (consola VPA cu panta reglabilă); 3 - prin plasarea prisme din bara (sau LVL bar) pentru a crește zona de sprijin. Atunci când lungimea grinzilor este mai mare de 6 metri, se recomandă realizarea inserțiilor din placaj / OSB pe suporturi pentru a reduce sarcina pe pilonul I. Grinzile bloc sunt necesare pentru o rigiditate structurală suplimentară, asigurând stabilitatea grinzilor în poziție verticală.

 1. Mauerlat (cherestea, lemn)
 2. Lambriuri din lemn I (grinzi)
 3. Grinzi blocate
 4. Vindem din OSB-3 / placaj
 5. Șuruburi / unghii
 6. Adâncime VPA
 7. Notch în Mauerlate
 8. Prisme din LVL / grinzi de lemn

Nod 2. Rezolvarea streașinilor. O placă frontală pe un unghi.

Nodul este utilizat în cazul în care este necesar să se realizeze un capăt larg al consolei cornice, de exemplu, din considerente arhitecturale din casele "cabana" sau "semiprofesionate". Pentru aceasta, capetele capului din grinzile I de pe ambele fețe sunt întărite cu inserții din tablă. Fronturile sunt atașate la inserții.

 1. Mauerlat (bord, grinzi)
 2. Lambriuri din lemn I (grinzi)
 3. Grinzi blocate
 4. Inserție din OSB-3 / placaj / placă /
 5. Cuie / suruburi, galvanizate
 6. Simpson VPA bracket
 7. Colț pentru construcție
 8. Consolidarea fundului (placaj / placaj)
 9. Placa frontală

Nod 3. Rezolvarea streașinilor. Placa frontală este verticală.

Unitate standard cu finisarea streașinilor cu o singură placă frontală. Capetele barelor I sunt întărite de inserțiile plasate orizontal din placă sau din placaj. Grinzile bloc sunt necesare pentru o rigiditate structurală suplimentară, asigurând stabilitatea grinzilor în poziție verticală.

 1. Mauerlat (fascicul de legare)
 2. Lambriuri din lemn I (grinzi)
 3. Grinzi blocate
 4. "Cuibul" din Maueratul pentru instalarea capriorilor
 5. Construcție colț
 6. Consolidarea capătului fasciculului I (placă, placaj)
 7. Cuie / Șuruburi

Nod 4. Rezolvarea streașinilor. Eliberări de la bord.

Una dintre opțiunile pentru soluționarea streașinilor este alungirea rafturilor dincolo de conturul casei, cu ajutorul unei plăci. Valoarea minimă de fixare este de 80 cm. Distanța dintre placă și raftul superior este de 5 mm.

 1. Mauerlat (fascicul de legare)
 2. Lambriuri din lemn I (grinzi)
 3. Grinzi blocate
 4. Alungirea grinzilor (placă)
 5. Cuie / Șuruburi
 6. Colț pentru construcție
 7. Prisme (grinzi / LVL)
 8. Placa frontală

Nod 5. Grinzi suport pe podeaua consolei.

Nodul este utilizat, dacă este necesar, pentru a susține picioarele de creastă de pe podeaua consolei. În locurile în care sunt sprijinite grinzile, este prevăzută o cutie de pe placă. Grinzile sunt fixate rigid pe cutie. Unitatea pentru scoaterea fasciculelor de I dincolo de conturul casei (consola), vezi secțiunea unităților de case din cadru.

 1. Lambriuri din lemn de lemn (laguri principale)
 2. Lambriuri din lemn I (grinzi)
 3. Inserturi (placaj / OSB)
 4. Bordură pe console (bord)
 5. Structură de colț, din două laturi de la picioarele cavității
 6. Suruburi / unghii galvanizate

Nodul 6. Grinzi de sprijin pe lopata. Suprapunerea.

I-beam din lemn, folosite ca capriori, pot fi conectate pe o creasta in mai multe moduri. Cel mai economic și, prin urmare, răspândit, este modul de a se alătura "suprapunerii". Fixarea perechilor de grinzi unul pe celălalt se efectuează pe știfturi. Pentru a asigura rigiditatea și stabilitatea, grinzile sunt unite prin grinzi bloc.

 1. Dublu grinzi de lemn din lemn (skate)
 2. Lambriuri din lemn I (grinzi)
 3. Inserturi (placaj, OSB)
 4. Cuie / Șuruburi
 5. prezoane
 6. Grinzi blocate
 7. Structură de colț (8 bucăți pe 1 fascicul de bloc)

Nodul 7. Grinzi de susținere a lopatei. La fund.

Strângerea cap la cap este realizată cu inserții din placaj / OSB. Ansamblul este convenabil și rapid de instalat, dacă este posibilă tăierea materialului de tablă în funcție de șablon. Puteți comanda de la noi inserții din placaj / OSB, trebuie să știți exact unghiul acoperișului.

 1. Dublu grinzi de lemn din lemn (skate)
 2. Lambriuri din lemn I (grinzi)
 3. Inserturi (placaj, OSB)
 4. Cuie / suruburi, galvanizate
 5. Grinzi blocate

Nod 8. Grinzi de sprijin pe skate. Pe paranteze.

O modalitate foarte eficientă și convenabilă de fixare a căpriorilor pe creastă. Acesta este cel mai adesea folosit în acoperișuri gable. Ramă inferioară a fasciculului I este pusă în "boot" de suportul Simpson LSSUI cu unghiul reglabil al suportului. Raftul superior este fixat cu o bandă perforată. Parantezele trebuie comandate în avans.

 1. Dublu grinzi de lemn din lemn (skate)
 2. Lambriuri din lemn I (grinzi)
 3. Inserturi (placaj, OSB-3) in rafturi
 4. Cuie / suruburi, galvanizate
 5. Banda perforată
 6. Inserții (placaj / OSB-3) în hobby
 7. Simpson LSSUI Suport

Nod 9. Demontarea frontală cu rame I

Soluția este potrivită atunci când o soluție arhitecturală prevede instalarea unei plăci frontale late. Variația acestei soluții poate fi înlocuirea plăcii frontale cu un fascicul I.

 1. Fronton (cadru / grinzi / blocuri / caramida)
 2. Lambriuri din lemn I (grinzi)
 3. Lambriuri din lemn I (sloturi)
 4. Colț pentru construcție
 5. Placa frontală
 6. Grinzi blocate
 7. Inserții (placă / placaj)

Nodul 10. Scoaterea din față a plăcii

Nodul este cel mai frecvent pentru cele mai multe case cu arhitectură clasică și lățimea standard a plăcii frontale.

 1. Fronton (cadru, blocuri, cărămidă, lemn)
 2. Lambriuri din lemn I (grinzi)
 3. Inserție OSB / placaj / placă
 4. Șuruburi / unghii
 5. Proiectare colț 35h50h50
 6. Îndepărtarea patului (tabla)
 7. Placa frontală
 8. Lacate (placă)

Nod 11. Diafragma în acoperiș (luminator)

Deschiderile din acoperiș sunt rezolvate prin întreruperea unuia sau a mai multor picioare de rafturi. Dacă un dispozitiv pentru o deschidere largă (de exemplu, "cucul") este prevăzut structural, picioarele cavității, la care grinzile de bloc care mărginesc deschiderea de sus și de jos, sunt dublate.

Instalarea canelurilor de acoperiș pe grinzi: cum să susțină în mod corespunzător sistemul de bare

Dacă vă apropiați acum de alegerea designului sistemului de lambriuri, primul lucru pe care trebuie să-l decideți cum veți transfera încărcătura de pe acoperiș - în casă. De exemplu, în schema clasică a sistemului de bare, rafturile sunt susținute uniform de capete pe pereți sau mauerlat, de-a lungul întregului perimetru sau pe ambele părți, în funcție de forma rambleelor. Dar în zilele noastre rafturile sunt fixate direct pe grinzile mansardei, și nu pe Mauerlat, iar această tehnologie are avantaje valoroase.

Și cum să instalăm corect grinzile de acoperiș pe grinzi, ce soluții tehnice există și cum să realizăm astfel de puncte de fixare - vom spune acum.

conținut

Când grafurile beneficiază de sprijinul pe grinzi?

Desigur, construcția unui acoperiș cu un Mauerlate este mai ușor de înțeles și logic. această metodă a fost practicată de foarte mult timp și a fost studiată, dar sprijinul unor rafturi pe grinzile pe care trebuie să le studiați și cât de multe informații utile oferă site-ul nostru nu veți găsi în altă parte.

Dar când aveți nevoie de un astfel de sistem de cotitură și care sunt dificultățile, întrebați? Uite, abordarea este de neînlocuit atunci când:

 • șantierul are pereți fragili și este dificil să se pună Mauerlat pe ele;
 • pe vechea casă, acoperișul este reconstruit, iar piciorul este deja vechi;
 • Sistemul de rafturi este destul de complicat și necesită suporturi intermediare, dar nu există astfel de elemente în interiorul casei;
 • pentru cel care construiește o casă, această metodă în sine pare mai acceptabilă.

Și un adevărat acoperiș de mansardă este greu de imaginat fără sprijinul grinzilor direct pe grinzile din exteriorul pereților:

Convins? Crede-mă, această tehnologie are la fel de multe avantaje ca și cea clasică.

Cum de a crea o fundație fiabilă pentru rafturi?

Primul pas pe care trebuie să-l faceți este să construiți o bază solidă pentru astfel de căpriori. De exemplu, dacă grinzile tavanului nu au nici un sprijin (cel puțin sub forma unui perete intermediar al casei), atunci fermele de fermă de pe acesta trebuie să fie organizate numai pe principiul agățării. În cazul în care suportul este, grinzile pot fi susținute în siguranță direct pe grindă, fără elemente auxiliare.

În termeni simpli, în cazul în care o grindă în tavan mansardă montate în siguranță, și au sprijinul lor, atunci este posibil să se stabilească și căpriori, iar în cazul în care nu este prezent, atunci există un căpriori sens conectat ferm la grinzile și să se atârna ca un singur sistem. Altfel, înainte de a construi un acoperiș, trebuie să sprijiniți grinzile din interiorul camerei, pentru care există trei metode de construcție diferite:

 • Cel mai simplu suport clasic constă dintr-o strângere, un podbalki și un strut. Strângerea este suspendată în mijloc. Astfel de sisteme de suspensie sunt utilizate astăzi cel mai adesea la deschideri mari.
 • Suportul dublu constă din pufuri, suspensii, două șanțuri și o bara transversală, care servește drept distanțier între plăci.
 • Există chiar și un suport triplu, care este un sistem separat de suspensie, sau un sistem dublu de suspensie și unul simplu. Acesta este un sistem complex de trupe.

Iată cum arată aceste sisteme:

În mod ideal, dacă puteți calcula astfel de grinzi pentru deformare și întindere, cât de mult sunt gata să țină întregul acoperiș pe ei înșiși. Pentru aceasta, există calculatoare și formule speciale online, deși va fi de ajuns pentru propria dvs. pace a minții pentru a invita un tâmplar cu experiență.

Metode de îmbinare a grinzilor cu grinzi

Deci, aveți două căi principale:

 1. Instalați mai întâi grinzile de podea prin montarea acestora în pereți, creând astfel un sistem stratificat de bare.
 2. Strângeți fermele pe teren și le ridicați pe acoperiș gata, în timp ce pivotarea inferioară a fermei va servi simultan ca suport pentru grindă pentru podeaua viitoare.

Fiecare dintre aceste metode are plusuri sale, minusuri, dar folosesc diferite metode de atașare - pentru fermele de obicei merge fixarea plăcilor metalice sau derevyannymmi, și de a construi pe acoperiș - ciobire și vrubka la Spike.

Clapetă agățată: strângere și un fascicul într-un singur rol

Dacă este vorba despre un șantier de construcții mici, cum ar fi un garaj, saună și cabine, este suficient pur și simplu pentru a face șarpante pe teren, și abia apoi să le ridice pe pereții clădirilor, securizarea poansoane pe mauerlat speciale. Aici grinzi compuse - o parte integrantă a fermelor ei înșiși, iar acest lucru este cazul de strângere în fermă servește, de asemenea, ca un etaj mansarda suport.

Iată cum este implementată în practică:

Dar despre opțiuni, atunci când grinzile se bazează pe grinzile tavanului și nu creează un sistem unic cu ele, vom discuta acum mai detaliat.

Grinzi de acoperiș: suport pe grinzi în mai multe puncte

Aici este o clasă de master modernă pentru construirea unui acoperiș clasic pentru un pod, în care grinzile sunt susținute de grinzi pe acoperiș și nu se construiesc ferme pe teren:

Aici, grinzile nu mai fac parte dintr-un singur bare de acoperiș, ci un element independent pe care se sprijină întregul sistem de cornișe. Mai mult decât atât, suportul nu este numai de-a lungul laturilor fasciculului, dar și de-a lungul întregii sale lungimi.

Cum se instalează picioarele fixate pe grinzi?

Odată ce grinzile de podea sunt pregătite pentru instalarea de grinzi pe ele, continuați cu fabricarea restului structurii și conectarea rafturilor cu grinzile.

Pentru a conecta piciorul cavității la rază, capătul său este tăiat în unghi drept sau face o tăiere mai dificilă a știfturilor. Să ne uităm la ambele opțiuni.

Capete de legătură cu un fascicul fără tăiere

Puteți face fără tăiere, dacă utilizați apoi elemente de fixare - aceasta este o soluție normală. Deci, pentru a face o tăietură simplă pe rafturi, faceți un șablon:

 • Pasul 1. Luați pătratul clădirii și atașați-l la bord.
 • Pasul 2. Marcați locul tăierii în partea superioară a rafturii.
 • Pasul 3. Folosind un protractor de tâmplar, trageți o linie paralelă cu primul fierăstrău peste cavitatea. Această linie vă va ajuta să determinați linia de greutatea de pe marginea clădirii.

Iată cum arată în practică:

Efectuarea unor astfel de rafturi este mult mai ușoară decât pentru tăiere. Principalul lucru este de a determina corect unghiul acoperișului și locul corect al tăierii viitoare:

În consecință, în viața unei astfel de structuri se arată astfel la acoperișul gabionului:

Tipuri de tăiere a coronamentului în fascicul podelei

Configurația atașamentului depinde mai mult de unghiul de înclinare al rampei. De exemplu, pentru un acoperiș cu rampe abrupte, în cazul în care încărcarea zăpezii este mică, puteți aplica o montare cu un singur dinte. Cu ajutorul metodei cu un singur dinte, se fac adesea spini, ceea ce ajută gropile să nu se miște sub sarcină. Și sub un astfel de vârf veți avea nevoie deja de un cuib în rază.

Dar, sigur, știți că astfel de locuri pot slăbi fasciculul și, prin urmare, adâncimea lor nu ar trebui să fie mai mare de 1/4 grosimea fasciculului și nu mai mult de 20 cm de marginea fasciculului (pentru a nu se rupe).

Dar dacă aveți un acoperiș cu o pantă mai mică de 35 de grade, atunci este logic să folosiți un dinte dublu, deoarece o astfel de fixare vă permite să obțineți noduri de înaltă rezistență. Ca și în versiunea anterioară, puteți adăuga două vârfuri.

Cu această metodă, fiecare dinte poate avea aceeași adâncime sau diferită. De exemplu, puteți tăia primul dinte numai cu o treime din grosimea fasciculului suport, iar cel de-al doilea pe jumătate:

Linia de jos este că două picioare de rafturi din construcție cu suportul pe grinzi sunt fixate prin strângere. Dar, dacă limitele acestor picioare alunecă, atunci integritatea strângerii se va rupe rapid. Pentru a preveni o astfel de alunecare, introduceți sau, mai degrabă, tăiați coroana în strânsă strângere este necesară cu ajutorul unui dinte - cu un vârf sau fără el.

În procesul de tăiere a grinzilor la sfârșitul strângerii, dintele trebuie mutat cât mai mult posibil. Dacă aveți nevoie să întăriți fixarea unor astfel de coroane, utilizați un dinte dublu. Un alt lucru: dinții înșiși pot avea dimensiuni diferite.

Și, în cele din urmă, este de dorit să înșurubezi capătul picioarelor cavității cu sârmă răsucite, astfel încât vântul să nu poată rupe un astfel de acoperiș. Ca ia mai bine sârmă galvanizat și fixați un capăt al piciorului grindă cu zăbrele, iar celălalt - o cârjă, care este pre-lay în perete de zidărie, la o distanță de 30-35 cm de marginea superioară.

Iată un bun exemplu de curățare îngustă a cavității pentru umflare, care în același timp servește ca o barieră superioară deja în acoperișul cu patru pene:

Elementele de fixare metalice pentru un astfel de nod sunt încă necesare, deoarece tăierea însăși nu poate ține picioarele de rafturi sub sarcină.

Tipuri de elemente de fixare pentru articulații nodale cu un fascicul

Să aruncăm o privire asupra căilor de îmbinare a rafturilor cu grinda:

Una dintre cele mai fiabile este îmbinarea prin șurub, unde se utilizează un set de șuruburi, piulițe și șaibe. Deci, faceți totul pas cu pas:

 • Pasul 1. La capătul proeminent al fasciculului din partea din spate, efectuați o decupare triunghiulară astfel încât ipoteza sa să fie sub un unghi la fel ca un unghi al grinzilor.
 • Pasul 2. Aici, în același unghi, a văzut partea inferioară a coronamentului.
 • Pasul 3. Instalați grinzile tăieturii direct pe grindă și asigurați-o cu unghii.
 • Pasul 4. Acum trageți orificiul de străpungere al șurubului.
 • Pasul 5. Puneți șurubul și fixați ansamblul cu piulița.

O altă opțiune destul de acceptabilă este de a fixa grătarele și fasciculul cu elemente de fixare speciale din metal:

Iată un exemplu de realizare a elementelor de fixare din lemn pentru același nod:

Dacă este posibil, fixați astfel de grinzi pe grinzi cu sârmă forjată pe o ancora specială care este montată în perete.

Construcție suplimentară de "scaun" pentru susținerea rafturilor pe grinzi

Uneori, instalarea de rafturi pe grinzile podelei este o întreprindere destul de complicată, în care grinzile în sine susțin 100% întregul acoperiș și este important să se facă acest lucru cât mai competent posibil.

Pentru a se asigura că structura în sine este suficient de robustă și sigură, așa-numitul "scaun" este folosit ca elemente de susținere. Acestea sunt detaliile de cruce care leaga toate elementele impreuna, iar in taietura toate acestea arata ca patru picioare ale scaunului:

De fapt, "scaunul" este structura care susține rularea la înălțimea sa maximă. Ie un astfel de "scaun" conține de obicei coloane verticale, rafturi înclinate și cornițe scurte. Cu capătul inferior scaunul este tăiat în centura inferioară a sistemului de rafturi sau se află perpendicular sau imediat - în grinzile tavanului. Aceste scaune au, de asemenea, diferite tipuri, în funcție de faptul dacă sunt susținute de grinzi sau direct pe capriori.

Iată un bun exemplu din această serie:

Dar acesta este deja un exemplu al unui design neobișnuit al sistemului de rafturi, în care rafturile însele se bazează pe grinzile suprapunerii de-a lungul și peste, iar structura așa-numitelor scaune de sprijin este bine vizibilă:

Sistem combinat: capriori suportați alternativ

Astăzi se practică și acest tip de acoperiș, care constă din mai multe ferme foarte solide situate la o distanță de 3-5 metri una de cealaltă, iar spațiul dintre ele este umplut cu perechi de construcții.

În termeni simpli, mai multe ferme principale puternice sunt instalate pe acoperiș, două sau trei și își mențin întreaga fugă. Și deja în spațiul dintre fermele principale, rafturile regulate se bazează pe astfel de șine, conform unei scheme mai simple.

Ie Aici, nu toate grinzile se odihnesc pe grinzile tavanului, dar numai unele, iar restul se odihnesc pe Mauerlat. Deci întreaga încărcătură este splendid distribuită! Și conceptul unui astfel de sistem este simplu: fermele principale sunt făcute în conformitate cu schema de căptușeli agățate, iar picioarele secundare ale fermei se bazează pe principiul celor stratificate, bazându-se doar pe stânga:

De fapt, întregul secret al unui astfel de sistem combinat este acela că planșele stratificate sunt așezate chiar pe arcurile articulate triunghiulare. În acest mod dificil, eforturile de încovoiere dispar complet din rafturile suspendate și rămân numai cele care se întind. Și acest lucru indică faptul că este posibilă reducerea semnificativă a secțiunii transversale a elementelor de rafturi. Cu alte cuvinte - salvați!

Așa cum probabil ați ghicit, în cazul dumneavoastră, metoda de susținere a grătarelor pe grinzi va depinde de tipul de obiect pe care îl construiți: un garaj, o baie, o cabană sau un complex întreaga țară. În orice caz, toate aceste metode sunt testate, sunt folosite astăzi în practică și merită atenție nu mai puțin decât utilizarea mai uzuală a clasicului Mauerlat.

HOME

Construcția acoperișului de șold cu suportul rafturilor pe grinzi.

Despre acoperișul șoldului, am vorbit deja într-unul din articolele anterioare de pe site. A fost descrisă construcția acoperișului cu sprijinul rafturilor de pe Mauerlat. După articolul a fost publicat, am primit o mulțime de cereri pentru a arăta cum să facă un acoperiș șold cu căpriori jurnalizată pe grinzi de podea, și să răspundă la întrebarea dacă este posibil să se facă un acoperiș șold cu diferite unghiuri de înclinare a razelor.

Astfel, un exemplu a vrut să "omoare două păsări cu o singură piatră". Acum vom lua în considerare construcția acoperișului cu zăbrele cu suportul grinzilor pe grinzi și cu unghiuri de rake diferite.

Deci, să presupunem că avem o cutie de locuințe din blocuri de căldură (polyblocks) de 8,4x10,8 metri.

PASUL 1: Instalați Mauerlat (a se vedea Figura 1):

Figura 1

PASUL 2: Instalați grinzi lungi cu o secțiune de 100x200 cm în trepte de 0,6 metri (vezi figura 2). La calcularea grinzilor, nu mă voi opri.

Figura 2

Primii care au pus grinzile, care trec strict în mijlocul casei. Pe ele vom fi ghidați prin instalarea unui fascicul de creastă. Apoi am pus restul cu un anumit pas. De exemplu, la noi o treaptă de 0,6 metri, dar vedem că la un zid erau 0,9 metri, iar un alt fascicul ar putea fi localizat și nu este prezent. Lăsăm un astfel de zbor în mod special pentru "eliminări". Lățimea sa nu trebuie să fie mai mică de 80-100 cm.

PASUL 3: Instalați scoaterea. Pasul lor este determinat de calcularea grinzilor, despre care mai târziu (vezi Fig.3):

Figura 3

Deocamdată, am șterge doar drifturile corespunzătoare lungimii creastei, care va fi egală cu 5 metri. Lungimea creastei are mai multă diferență între lungimea și lățimea casei, care este de 2,4 metri. Ce duce la asta? Acest lucru conduce la faptul că grinzile înclinate nu vor fi amplasate la un unghi de 45 ° în plan (în vederea de sus), iar unghiul dintre pante și șolduri va fi diferit. La patine, prejudecata va fi mai plat.

Îndepărtarea Maueratului este suficientă pentru ao rezolva cu unghii. Pentru un fascicul lung de suprapunere, ele sunt fixate, de exemplu, astfel (figura 4):

Figura 4

Nu există blocaje în acest nod. Orice băutură va slăbi grinda grinzii. Aici vom folosi două acoperiș de metal de tip LK de montare pe părțile laterale și un cui mare (250 mm) a marcat chiar prin fasciculul în cele din urmă de eliminare. Cuie ciocan mai târziu, atunci când eliminarea deja sigilate de către un mauerlat.

PASUL 4: Instalați grinda de crestătură (vezi fig.5):

Figura 5

Toate elementele acestui model, cu excepția barelor de susținere, sunt realizate din lemn de 100x150 mm. Stuturile de pe placă sunt de 50x150 mm. Unghiul dintre ele și suprapunerea este de cel puțin 45 °. Vedem că sub barele de susținere există bare care sunt susținute de cinci grinzi simultan. Facem asta pentru partajarea încărcărilor. De asemenea, pentru a reduce sarcina pe grinzi și a transfera o parte a acesteia la partiția portantă, sunt instalate barele.

Înălțimea instalării fasciculului de creastă și lungimea acestuia ne determinăm pentru casa noastră, făcând o schiță preliminară pe hârtie.

PASUL 5: Facem și instalează capriori.

Mai întâi de toate, facem un model de coroană de skate. Pentru a face acest lucru, luăm o placă de secțiune necesară de-a lungul lungimii, aplicăm-o așa cum se arată în figura 6 și face marcajul cu un nivel mic (linia albastră):

Figura 6

Înălțimea bârnei, pe care o punem pe scoaterea pentru marcarea tăieturii inferioare, este egală cu adâncimea tăieturii superioare. Am făcut 5 cm.

Conform șablonului, facem toate coridoarele de patine, sprijinindu-ne pe un fascicul de creastă și fixându-le (vezi figura 7):

Figura 7

În aceste structuri, în cazul în care căpriori se bazează nu pe grinzi lungi și scurte la pachet, am pus mereu sub căpriori de mai sus mauerlat recuzită mici, formând așa cum ar fi un triunghi mic și îndepărtarea de montare a fasciculului unitate de descărcare (a se vedea figura 8).:

Figura 8

Puneți aceste suporturi mai mult în acoperiș și nu mai este necesar să le puneți la joncțiune cu fasciculul. Prin ele, cea mai mare parte a încărcăturii de pe acoperiș este transferată (acest lucru poate fi văzut în programul de calcul) și fasciculul de pardoseală poate pur și simplu să nu supraviețuiască.

Acum puțin despre calcule. Alegerea unei secțiuni a căpriorilor pentru acoperișul de acest lucru, ne așteptăm doar un singur căprior - o pantă căpriori. Este cel mai lung și unghiul este mai mic decât unghiul de căpriori de sold (nota - rampa numim panta unui acoperiș în formă de trapez, de șold - panta acoperișului sub forma unui triunghi) este revizuit în tab-ul „Strop.3“. Exemplu de rezultate în Figura 9:

Figura 9

Da, am uitat să spun. Cine a descărcat deja acest program de calcul de pe site-ul meu înainte de 1 decembrie 2013. Nu există tab-uri "BROTHER.3". Pentru a descărca versiunea actualizată a programului, reveniți la articol făcând clic pe link-ul: http://stroyu-dom-sam.ru/stropilnaya-sistema/

Acest articol a fost, de asemenea, ușor revizuit din cauza feedback-ului unor cititori, pentru care sunt recunoscători pentru un studiu separat.

PASUL 6: Adăugați scoaterea și fixați panourile (vezi Fig.10). Adăugați atât de multe eliminări, astfel încât să existe spațiu pentru fixarea îndepărtării unghiulare. Panourile de bord din colțuri sunt simplu îmbinate, controlând liniștea lor. Verificați vizual dacă colțurile nu sunt agățate. Dacă da, așezați-le în picioare temporar sub ele, direct de la sol. După instalarea sloturilor de colț, aceste suporturi sunt îndepărtate.

Figura 10

PASUL 7: Marcați și instalați îndepărtarea unghiulară.

Pentru început, trebuie să tragem șurubul de-a lungul vârfului grinzilor, așa cum se arată în figura 11

Figura 11

Acum luam bara de lungime potrivita (sectiunea transversala este aceeasi ca si pentru toate drifturile) si pune-o in coltul de sus, astfel incat dantele se afla in mijlocul acesteia. Din partea de jos, pe acest bar, notați liniile creionului cu un creion. (a se vedea figura 12):

Figura 12

Scoatem șurubul și fixăm cherestea tăiată de-a lungul liniilor marcate (vezi figura 13):

Figura 13

Îndepărtarea unghiului este fixată la Mauerlat cu două colțuri de acoperiș. La fascicul tavanului îl montează cu un colț de 135 ° și un unghi mare (250-300 mm). Colțul 135 °, dacă este necesar, îl îndoiți cu un ciocan.

În acest fel, am pus toate cele patru unghiuri de colț.

PASUL 8: Construiți și instalați cornișe de colț.

La acoperișul de șold, pe care l-am descris mai devreme, unghiurile de pante ale razelor și șoldurilor erau aceleași. Aici, aceste unghiuri sunt diferite și, prin urmare, coroada unghiulară va avea propriile caracteristici. De asemenea, facem din două panouri cu aceeași secțiune transversală ca și rafturile. Dar aceste plăci nu sunt cusute unul cu altul în mod normal. Unul va fi ușor mai mic decât celălalt (aproximativ 1 cm, în funcție de diferența dintre panta razei și a șoldurilor).

Deci, în primul rând, pe fiecare parte a acoperișului întindem 3 șireturi. Două dintre grinzile înclinate, una pe șanțurile de mijloc ale șoldului (vezi Figura 14):

Figura 14

Apoi, vom folosi un mic (goniometru).

Măsurăm unghiul dintre șurubelniță și ieșirea unghiulară - cavitatea inferioară. Să o numim "α" (vezi fig.15):

Figura 15

De asemenea, rețineți punctul "B"

Calculați unghiul tăieturii superioare β = 90 ° - α

În exemplul nostru, α = 22 ° și β = 68 °.

Acum, luați o mică tăietură de pe placă cu secțiunea transversală a grinzilor și tăiați un capăt la unghiul β pe ea. Piesa de prelucrat rezultată este aplicată pe creastă, combinând o margine cu un cablu, așa cum se arată în figura 16:

Figura 16

Pe piesa de prelucrat, a fost trasă o linie paralelă cu planul lateral al coronamentului vecin al rampei. Pe el vom face o altă băutură și vom obține un model al crevicei superioare a rafturilor noastre de colț.

De asemenea, atunci când aplicăm piesa de prelucrat, trebuie să marcați punctul "A" pe rampa rampei (vezi figura 17):

Figura 17

Acum facem prima jumătate a căpriorii înclinate. Pentru aceasta luăm o placă de lungime adecvată. Dacă nu este suficient un singur carton, coasem două panouri. Cusutul poate fi tăiat temporar cu o lungime de centimetru, de aproximativ un metru, pentru șuruburi cu auto-filetare. Facem un model pentru spălarea superioară. Măsurăm distanța dintre punctele "A" și "B". Îl transferăm pe grinzi și facem filetul de jos sub un unghi "α".

Fixăm coroana rezultată și o fixăm (vezi Fig.18):

Figura 18

Cel mai probabil, din cauza lungimii sale, prima jumătate a caprioarelor înclinate se va îndoi. Trebuie să punem o poziție temporară sub el aproximativ în mijloc. În desenele mele nu este arătat.

Acum facem a doua jumătate a coronamentului înclinat. Pentru aceasta, vom măsura mărimea dintre punctele "C" și "D" (vezi figura 19):

Figura 19

Luăm o placă de o lungime adecvată, facem umplerea superioară la un unghi β, măsuram distanța "C-D", facem o scurgere de jos la un unghi α. Fixăm a doua jumătate a coronamentului înclinat și o coasem cu primele unghii (100 mm). Unghiile sunt conduse în scurgere după aproximativ 40-50 cm Rezultatul este prezentat în figura 20:

Figura 20

Capătul superior al celei de-a doua jumătăți a cornierului înclinat trebuie tăiat din nou. Facem acest lucru cu un ferăstrău cu lanț chiar în poziție (figura 21):

Figura 21

În același mod, realizăm și instalăm cele trei rafturi de colț.

PASUL 9: Instalați rafturile sub grinzile de colț. Mai întâi de toate, este necesar să se pună suportul care se află pe joncțiunea îndepărtării unghiulare cu fasciculul de suprapunere (vezi figura 22):

Figura 22

Dacă lungimea grinzii acoperite de grinzile înclinate (proiecția orizontală) este mai mare de 7,5 metri, am așezat mai multe rafturi aproximativ la o distanță ¼ din intervalul de la punctul superior al grinzilor înclinate. În cazul în care intervalul este mai mare de 9 metri, adăugăm rafturi în mijlocul rafturilor înclinate. În exemplul nostru, acest interval este de 5,2 metri.

PASUL 10: Am instalat două șanțuri centrale. La începutul celui de-al 8-lea pas am tras deja șireturile pentru măsurarea lor.

Facem capri în acest fel - măsuram unghiul mic al tăieturii inferioare "γ", se calculează unghiul tăieturii superioare "δ":

Măsurăm distanța dintre punctele "K-L" și facem o cruce peste ea. Am tăiat capetele la anumite unghiuri. Capătul superior al necesității de a spălat încă o dată în jos (pentru ao ascuți), ținând cont de unghiul «φ», care este măsurat prin intermediul teșitură (a se vedea figura 23).:

Figura 23

PASUL 11: Adăugarea Ștanțării în colțuri. Cele mai extreme mișcări, care nu ajung la Mauerlat, sunt ușoare, de la bord 50x200 mm (vezi figura 24):

Figura 24

PASUL 12: Instalați lucrătorii. Cum de a face narozhniki, am descris în detaliu în primul articol despre acoperisul șoldului. Aici principiul este absolut același, așa că nu voi repeta (vezi Fig.25):

Figura 25

La rafturile de colț, construim lucrătorii cu un unghi de metal de 135 °, dacă este necesar, îndoind-o.

După instalarea tuturor narozhnikov, suntem lăsați să coase cornișe de jos și să facă o cușcă. Am vorbit deja despre asta de mai multe ori.