Instalarea unei băi dintr-o podea profesionistă

Izolare termică

Baie, saună - spiritul camerei de aburi. Cine se poate lepăda de plăcerea transpirării, se poate curăța de el și de trup și suflet? Să te îmbalci în camera de aburi este o mare plăcere și beneficii. În Rusia erau întotdeauna construite din lemn. Dar cartierul pereților din lemn și podeaua este foarte riscant lângă lemnul ars. Prin urmare, iubitorii moderni ai aburului folosesc din ce în ce mai mult pentru acest scop carton ondulat - un material modern care servește mai mult de o jumătate de secol și menține căldura în interior. Plăcile sunt realizate din oțel, care este zincat și îndoit preliminar pe mașini speciale.

Pentru a monta astfel de materiale este ușor și simplu, munca se transformă în plăcere. Pentru a construi o cameră de aburi de pe tabla ondulată cu propriile mâini, va dura un pic de timp și efort, rezultatul va depăși toate așteptările.

Atenție, vă rog. Cititorii noștri cred că pescuitul de dimineață este un mit! Secretul capturii este dezvăluit, este necesar doar să se dizolve 1 plic în 0,5 litri de apă. Citiți mai multe.

Pregătirea muncii, ridicarea fundației

Pentru construcția băii vor fi necesare nisip și pietriș, foi de carton ondulat, bara sau țevi pentru cadrul structurii, plăci de pardoseală, grinzi de lemn pentru grinzi de acoperiș, dispozitive de fixare și unelte necesare pentru construirea structurii.

După ce ați stabilit locul de construcție al unei săli de aburi și dimensiunile ei, pregătindu-vă tot ce aveți nevoie, puteți trece la construcția însăși. În primul rând, este necesară excavarea și dotarea fundației. Adânc nu prea merită, deoarece tabla ondulată are avantajul unei greutăți ușoare. Baia de foi profilate va fi destul de stabilă la fundul unui metru adânc. Fundul este acoperit cu un amestec de nisip și pietriș, se toarnă beton, preliminar în jurul perimetrului, instalând conducte de metal pentru a instala cadrul. Astfel, baza întregii clădiri va fi consolidată și va fi pregătit un loc pentru podea.

Caracteristicile de baie în pereții băii

Pereții băii sunt înveliți cu tablă ondulată, care are o înălțime mai mică a creastei valului profilului decât acoperișul. Înfășurați zidurile din exterior, așezând un tur de metal care se suprapune peste un val. Pentru a fixa colile de profil pe cutie, utilizați șuruburi speciale, protejate de garnituri de plastic de umiditate și schimbări de temperatură. Șuruburile de fixare sunt înșurubate în canelura foii profilate prin una. Colțurile clădirii sunt cusute cu un colț special conceput pentru acest scop. Acest lucru va proteja felii de coroziune și va permite utilizarea saunei pentru o perioadă mai lungă de timp.

Din interior, baia este căptușită cu material rezistent la umiditate și necombustibil din bazalt sau fibră minerală. Este important să se utilizeze o impermeabilizare, trebuie să fie instalată pe materialul izolant din exterior, deoarece această parte va fi expusă la abur.

Lucrari de acoperis

Acoperișul băii de pe tabla ondulată este construit unul sau două fețe. Panta ar trebui să fie suficientă pentru a se asigura că sedimentele nu rămân pe suprafață și nu fac niciun rău. Sistemul de raft poate fi construit dintr-o bară cu diametru mediu, ușurința foii profilate permite utilizarea acestei tehnologii. Distanța dintre grinzi poate fi calculată prin cunoașterea parametrilor profilului metalic. Placarea este fixată după ce este instalată impermeabilizarea necesară pentru a proteja efectul de abur fierbinte. O astfel de măsură preventivă va contribui la evitarea deteriorării caprioarelor, a lăzilor și a profilului metalic real.

Aburit în băi la temperaturi ridicate, astfel încât izolația este, de asemenea, utilizat în acoperișul tavanelor pentru a evita pierderile de căldură

Pentru a acoperi acoperișul folosind un profil special din metal, care are un val de înălțime mai mare decât peretele. Materialul este acoperit de o suprapunere pe două valuri pentru a proteja clădirea de precipitații, pentru a proteja de vânt. Șuruburile cu șuruburi automate sunt utilizate la fel ca și pentru montarea pe perete. Atașamentul se face pe vârful valului și prin val la partea concavă. În cazul în care acoperișul este gable, foile sunt stivuite de jos în sus și în dreapta spre stânga. Tăierea acoperișului trebuie să rămână uniformă. Suprapunerea foilor de sus este de douăzeci până la treizeci de centimetri și este atașată la fiecare val de-a lungul marginii pentru o potrivire bună a planurilor. Fixarea se face după ce foile sunt așezate plate.

Liniile de colț și colț sunt atașate lateral, suprapunând foile de profil de la cincisprezece centimetri. Tăblițele sunt instalate împotriva vântului. În cazul în care acoperișul este înclinat, o garnitură este plasată sub balamale. Materialul va împiedica pătrunderea curenților de aer.

În interiorul camerei de aburi se termină o căptușeală.

În plus față de galvanizare, plăcile galvanizate sunt vopsite în diferite culori cu ajutorul vopselelor speciale. Băile de acoperiș realizate din carton ondulat pot avea aceeași culoare cu un acoperiș sau altul. Datorită unei palete largi, tonul poate fi ales astfel încât să se potrivească armonios cu peisajul sitului.

Baie din carton ondulat cu mâinile tale

În Rusia, ei iubesc și apreciază tradiția cuplului de saună. Proprietarii de case particulare și rezidenți de vară vis de propria lor baie pe site-ul, dar fascicul de lemn este scump. Clădirile lemnului au nevoie de o bază solidă puternică, iar pentru așezarea cadrului va dura o echipă de constructori. În timp, copacul se micșorează și se deteriorează datorită umidității din încăpere.

Producătorii moderni oferă metode și materiale mai puțin costisitoare pentru construcții. Acordați atenție structurilor de cadru din profilul metalic. Costul acestor clădiri este de jumătate din dimensiunile saunelor tradiționale de lemn. Construcția se va potrivi unei fundații ușoare și chiar și un număr de persoane se vor confrunta cu instalarea cadrului din profil.

Proiectul

Gândiți-vă la proiectarea băii noi. Decideți cu privire la dimensiunea structurii, desenați o schiță și planificați. Înainte de a calcula cantitatea necesară de materiale de construcție și efectuați o estimare. Alegeți un loc pentru o baie, de preferință cu un pământ dur.

Sfat: pentru a economisi bani, atașați o baie la casă - va dura un perete mai puțin.

Pregătirea fundației

Decideți asupra tipului de fundație. Faceți un punct de reper pentru fundația viitoare și eliminați stratul superior al solului. Băile de schelet sunt relativ ușoare, prin urmare sunt adecvate benzile, coloanele, fundațiile piloților sau plăcile din beton armat. În prealabil, pregătiți un loc pentru cazan - de asemenea, fonta de fontă sau cărămizi de cărămidă pune fundație.

Sfat: alegeți o fundație care să țină cont de caracteristicile solului. Fundația pilonului este ușor de instalat și este adecvată pentru soluri și structuri ușoare. Bandă este utilizat pe cernoziom sau soluri mlaștini, va rezista structuri grele, dar o mulțime de materiale de construcție va fi necesară pentru ouat. Fundația piloților este utilizată în soluri complexe: pe terenuri mlaștină, erodate, în condiții de permafrost.

Colectăm cadrul

Când pregătiți fundația, continuați să asamblați cadrul pereților și acoperișului profilului metalic. Profilul galvanizat este ușor de tăiat cu foarfece metalice. Strângeți profilele, respectând unghiul de 90 de grade. Instalați baza profilelor de ghidare. Acestea sunt montate pe verticală în rack-mount profile. Elementele sunt fixate prin sudare cu arc electric sau prin îmbinări filetate și "crabi" speciali pentru îmbinarea profilelor metalice. Prima opțiune este mai fiabilă, dar pentru lucrul cu metalul va trebui să invitați un sudor, iar cusăturile de sudură vor trebui să fie pregătite. Cea de-a doua metodă este folosită în construcția ușoară, iar un instalator novice se va ocupa de aceasta.

Realizarea acoperișului

După montarea plăcilor de acoperiș, treceți la instalarea acoperișului. Anterior, am vorbit despre cum să realizăm un acoperiș din tablă ondulată. Pentru o baie de schelet de buget, un astfel de material de acoperire este potrivit: foile profilate sunt montate simplu, ușor, durabile și rentabile. Pentru un acoperiș de tip gable, veți avea nevoie în plus de o patină pentru a suprapune articulațiile plăcii ondulate.

Facem căptușeala exterioară

Acoperișul este gata, treceți la suprafața exterioară a cadrului. Selectați materialul pentru căptușeala exterioară. Plăci adecvate din PAL, căptușeală, placă de sticlă sau carton ondulat. Aceste materiale sunt aceleași categorii de prețuri, ele sunt la fel de plăcute din punct de vedere estetic, dar diferă în ceea ce privește aspectul - sunt ghidate de preferințele personale.

Puneți o folie de impermeabilizare din exterior pe cadru și coaseți structura cu materialul selectat.

Introducem ferestre și uși

Baile sunt construite și cu ferestre, și fără - după toate ferestrele se deschid căldura. Opțiune rațională - facem ferestre numai în sala de așteptare, unde nu este necesar să se mențină căldura și să părăsească camera de aburi fără rame de ferestre. Ferestrele și ușile produc lemn sau PVC. Arborele este ecologic, dar expus la umiditate, iar produsele din PVC sunt rezistente la schimbări bruște de temperatură sau umiditate. Trecem la lucrările interne.

Am pus podeaua

Podeaua din baie este răspândită din plăci de lemn netede, netede și bine montate. În camerele uscate (dressing, camera de aburi) înainte de a pune podeaua, faceți izolare termică și hidro.

Atenție vă rog! În spălare, asigurați debit de apă (un jgheab de scurgere sau găuri în podea).

Pereți de căldură și căldură

Atunci când construiți o baie, asigurați-vă izolarea termică și hidrotermică a încăperii. Pereții și tavanul băii trebuie să păstreze căldura în cameră. Pentru izolație folosiți vată minerală densă, care este așezată între profilele cadrului. Pe partea de sus, un strat de impermeabilizare (pergament, film de bariera de vapori). Acesta va proteja pereții de efectele condensului. Pentru acoperirea interioară a pereților, baia folosește o căptușeală din lemn. Pre-tratați copacul cu lac pentru al proteja de umiditate. Nu folosiți vopsea sau lac - sub influența căldurii eliberează toxine.

Atenție vă rog! Cameră de aburi bine izolată. Așezați un strat suplimentar de izolație minerală în pereți și tavan și lăsați-l cu o folie de polietilenă spumată (folie în interiorul camerei). Deci, veți obține efectul termos necesar pentru a menține aerul fierbinte.

Ca rezultat, vom obține pereții constând din mai multe straturi de materiale de construcție, pe care constructorii îl numesc "sandwich" sau "pie". Ordinea straturilor este:

 • placări exterioare;
 • hidroizolarea exterioară;
 • izolație;
 • hidroizolare interioara;
 • captuseala interioara.

Aranjament intern

Cuptorul este inima băii. Producătorii oferă cuptoare de toate dimensiunile și cu diferite volume de rezervoare de apă. La instalarea cuptorului, acordați atenție siguranței la incendiu - închideți pereții și podeaua din jurul cazanului cu foi de fier sau cu strat de cărămidă. În camera de aburi, puneți bancul la 2-3 nivele. Furnizați un loc pentru un recipient pentru apă rece într-o baie.

Folosind tehnologia de construcție a cadrului în construcția unei băi, economisiți timp și bani. Materialele moderne sunt ieftine, iar costul forței de muncă pentru instalare este superior lemnului tradițional.

Profile metalice și carton ondulat pentru saună prin telefon +7 (3812) 50 40 48, iar managerii noștri vă vor ajuta să alegeți tipul de material de construcție și să calculați numărul exact al acestuia.

Întotdeauna în contact,
comandă "SibProfile"

© SibProfil SRL, 2018

profile metalice și foi ondulat
în Omsk la prețuri competitive

Acoperișul acoperișului corect

Baia menține sănătatea, se vindecă de boli, îi dă omului o mare binecuvântare.

Dacă e în zona suburbană. Și dacă nu există, puteți și trebuie să construiți această structură utilă. În procesul de construcție independentă, mulți oameni se confruntă cu problema alegerii materialelor pentru acoperiș.

Acoperișul din tablă ondulată este ușor de instalat, protejează bine încăperea împotriva scurgerilor.

Ce este carton ondulat?

Un material excelent pentru acoperiș este placa ondulată. Este usor de instalat, usor de folosit, acoperisul din tabla ondulata nu-si pierde aspectul estetic de mult timp. Aceasta este o protecție excelentă împotriva efectelor zăpezii, ploii și vântului. Este fabricat din metal zincat prin laminare. Profilul format conferă foilor mai multă rigiditate.

Se poate aplica un strat de acoperire polimerică de diferite culori. Această acoperire protejează materialul împotriva coroziunii și conferă aspectul atractiv. Înălțimea minimă a foii ondulate este de 11,2 mm.

Schema unui dispozitiv pentru carton ondulat cu acoperire polimerică.

La o greutate relativ scăzută, acest material de acoperire poate fi stivuit pe un sistem de rafturi ușoare. În acest scop, se folosește o placă profilate galvanizat de gradul C21 și C8. Profilul producției finlandeze MTN-20-S și MTN-45-E sa dovedit a fi foarte bun. Are o acoperire poliuretanică, grosimea foii este de 0,5 mm, înălțimea profilului poate fi de 18 sau 42 mm.

Acoperișul băii testează încărcătura din interiorul încăperii, din camera de aburi. Cel mai adesea se face gabion. Pe rafturi se montează o cutie de lemn. Ar trebui să fie plat, fără depresiuni. Foi de tablă ondulată trebuie cumpărate în funcție de lungimea pantei acoperișului. Ar trebui să se țină seama de faptul că pentru șanțul de acoperiș, lungimea foii profilate ar trebui să fie cu 4-5 cm mai lungă decât lungimea rampei. Pentru lucrul cu plăci ondulate, trebuie să pregătiți:

 • foarfeci manual pentru metal;
 • jigsaw electric;
 • Suruburi autoportante;
 • șurubelniță sau șurubelniță;
 • siliconic.

Plăcile sunt atașate la cutie prin șuruburi. Consumul lor este de 5-8 bucăți pe suprafață de 1 m². Dimensiunea cea mai frecventă este de 4,8x28 mm. Ele sunt înșurubate în valea undei de profil. La locul de muncă este necesar să se respecte anumite reguli:

 1. Este interzisă lucrul cu vântul.
 2. Trebuie să ridicați foile folosind lagul.
 3. Lucrează numai cu mănuși.
 4. Dacă este necesar, tăiați foile cu un jigsaw electric.
 5. Sub găurile de auto-filetare este mai bine să se foraj.
 6. Șuruburile cu șuruburi automate trebuie să fie echipate cu garnituri din cauciuc.

Principalele etape ale muncii

Schemă de instalare a unui acoperiș din tablă ondulată.

 1. Pe sistemul de tavan al băii se pune pelicula de impermeabilizare. Se extinde orizontal de jos în sus. Fasciculele superioare se suprapun pe cele inferioare, cu o suprapunere de 10-15 cm. Se recomandă fixarea filmului la caprioarele cu capse utilizând un capsator de construcție. Locurile de suprapunere pot fi sigilate suplimentar cu bandă scotch.
 2. Șapă montat de plăci cu o grosime de 25-30 mm. Plăcile sunt așezate orizontal. Puteți să le fixați cu unghii, dar de preferință cu șuruburi cu auto-filetare. Această fixare este mai durabilă. Între placi se lasă un interval de aproximativ 20-30 cm. Placile trebuie să aibă un conținut de umiditate de cel mult 12%. Înainte de a lucra, este de dorit să le tratați cu un antiseptic pentru a le proteja de umiditate și bug-uri.
 3. Se potrivește profnastil. Mai întâi, tija de cortină este atașată. Apoi, o linie de pescuit sau un cablu puternic este trasată pentru a indica marginea inferioară a acoperișului. Pe el aliniat profilate. Acestea sunt fixate prin șuruburi prin două valuri. Distanța dintre acestea este de aproximativ 50 cm pe verticală. Fiecare foaie următoare este așezată pe cea anterioară, cu o suprapunere de aproximativ 20 cm, iar zonele care se suprapun pot fi tratate cu etanșant siliconic.
 4. Montarea curelelor de capăt și creastă.

Acoperișul băii poate fi izolat pentru a crea un spațiu de mansardă mai confortabil. Se recomandă utilizarea plăcilor de vată minerală de bază de 50 mm grosime pentru izolare. Acestea sunt instalate între capriori în 2 straturi cu o grosime totală de 100 mm. Din interiorul mansardei, totul este acoperit cu un strat de barieră de vapori. Pentru a face acest lucru, este mai bine să folosiți un film special cu microperforare. Toate aceste tort multi-strat este acoperit cu foi de placaj, fibre, placi de ghips sau alte materiale. Este mai convenabil să efectuați acest lucru înainte de a instala acoperișul și acoperișul.

Unele sfaturi utile

Accesorii pentru acoperiș din tablă ondulată.

 1. Nu puteți atașa unghiile ondulate. Cu rafale de vânt, foile se pot desprinde.
 2. Când se lucrează cu plăci profilate, nu se recomandă utilizarea unei mașini de sudură sau a unui șlefuitor cu o roată abrazivă. Aceasta duce la coroziunea materialului.
 3. Tăiați foile mai bine cu foarfece de mână sau electrice și cu ferăstrău electric. Aceste unelte nu distrug stratul de polimer și nu duc la un proces de coroziune.
 4. Deplasarea pe acoperiș este recomandată în cazul încălțămintei cu tălpi moi, astfel încât să nu se deterioreze foile și să nu se deformeze profilul acestora.

Acoperiți acoperisul băii cu carton ondulat nu este foarte dificil. Trebuie doar să urmați regulile de siguranță și recomandările pentru lucrare. Rezultatele vor fi satisfăcute de zeci de ani.

Construirea unei băi simple de 4x4 din carton ondulat

Poate iubitorii de cabine de lemn și critica o astfel de construcție, dar pentru ridicarea de doar astfel au existat motive bune. Faptul că clădirea anterioară a ars complet în jos, împreună cu casele de vacanță vecine din cauza focului, care a început ca urmare a aprinderii de iarbă uscată pe un teritoriu adiacent din apropiere.

Prin urmare, sa decis construirea unei noi băi bazate pe alte principii, și anume, să o protejăm cât mai mult de focul accidental. Și totuși, am vrut să o construiesc rapid și cu costuri minime de bani. Toate acestea converg numai pe varietatea cadru. Din motive de siguranță, sa decis îmbunătățirea designului obișnuit cu foi de carton ondulat. În cele din urmă, ce sa întâmplat în cele ce urmează sa citiți și să vedeți mai jos.

Bazele băii viitoare sunt țevi de beton, cu diametrul de 50 mm, cu plăci sub formă de plăci metalice (pantofi). Desigur, este de dorit să se utilizeze pile de șuruburi speciale sau țevi de diametru mai mare, dar era necesar să se aplice ceea ce era disponibil. Procesul de umplere, din păcate, nu a lovit fotografia, era prea târziu pentru a prinde.

Pe fundație a fost pus un cadru de bare de 50x100mm, conectat prin colțuri metalice. Departe de noi jumătate - locul viitoarei "săli de aburi". Se poate vedea că baza cuptorului viitor, sudată din canal, a fost deja pregătită. Partea de mijloc este un loc pentru o cameră de spălat (este vizibilă o conductă de canalizare preinstalată cu un diametru de 110 mm).

Nu este protejat la partea de jos a clădirii viitoare este o cameră de odihnă și un vestiar. Și cuptorul cuptorului a fost adus aici.

Fundamentul instalațiilor cameră de aburi și pentru păstrarea Washroom cald are următoarea structură: de-a lungul perimetrului de la barele sunt montate segmente vertical ondulate, întărite cu bare de armare verticale. Apoi, întreaga zonă închisă este mochetată Penoplex, 50 mm, o grosime de mortar de ciment este turnat la o adâncime de aproximativ 80 mm, și plasă de armare este plasat din nou turnat strat de ciment are o grosime de 50 mm.

De asemenea, în avans, în această podea de șapă înainte de turnarea soluției, se instalează standuri "independente", care sunt o conductă pătrată de 50x50mm. Pentru a stabili cu precizie podeaua în nivel, în aceste conducte segmentele de țevi cu diametru mai mic, cu lungimi sudate ale canalului de 80 mm, se mișcă telescopic.

Este pe ele în viitor va cădea laguri sexuale de la o bară de 50 x 100 mm, plasate pe margine. Două găuri sunt forate pe fiecare dintre aceste rafturi, cu piulițe cu diametrul M16 sudate la ele. Cu ajutorul șuruburilor înșurubate în aceste piulițe, fixăm bine conducta interioară mobilă la înălțimea necesară.
După turnarea podelei, conducta de canalizare este tăiată.

De îndată ce șapa de ciment sa uscat, a început construcția băii. Simultan cu instalarea rafturilor verticale de colt, a fost instalat și cuptorul.

Este fabricat în trei direcții, sudat din metale feroase, cu grosimea de 6 mm. Un rezervor din oțel inoxidabil pentru apă caldă va fi instalat pe partea superioară a cuptorului.

Prin învelișul pereților clădirii nu se pot fixa tijele care întăresc posturile verticale de colț, deoarece rigiditatea structurală va fi dată de foile de carton ondulat. Jantele erau realizate din plăci - "inch", de 25 x 100 mm, la care era fixată foaia ondulată.

Rafturi pentru acoperiș realizate din același lemn - 50x100 mm. Iar barele de acoperiș, înainte de instalare, pentru a facilita instalarea, au fost asamblate și căptușite cu carton ondulat direct pe pământ.

Într-una dintre ele se pregătește o deschidere pentru intrarea viitoare la mansardă.

După instalarea grinzilor, acoperișul este, de asemenea, căptușit cu o cutie și acoperit cu p / terasă, nu mai este vopsit - galvanizarea obișnuită.

Întregul carton ondulat utilizat în construcții are o grosime de 0,45 mm

După construirea acoperișului a început să se învecineze peretele metalic al băii. Pentru frumusețe, sa folosit materialul pictat.

Atunci cazul sa ridicat în fața ușii și a ferestrelor. Acestea pot fi instalate în orice loc convenabil pentru dvs., având în prealabil consolidarea locului de instalare cu baruri, iar apoi cu bulgaria care a băut deschiderea necesară.

În mod intenționat, nu mă ating de tema decorării interioare a băii. Există o cantitate imensă de izolație care poate fi plasată între piele exterioară și interior. Desigur, stratul interior interior trebuie să fie făcut din lemn natural, de exemplu dintr-un var vagonki, care, atunci când este spălat, vă va încânta cu aroma sa. După cum am procedat și la finisarea băii, vom spune în următorul articol.

Banya din cadru metalic cu mâinile proprii

Saună cu cadru: construim de la A la Z prin mâinile noastre

Pentru a construi o baie rusească sau mai degrabă pentru a vă asambla o structură de schelet pentru voi - nu este o chestiune dificilă și chiar una interesantă. Dar este imposibil să o faci singur, pentru că orice construcție privată necesită cel puțin un partener.

Cu ajutorul construcției de sârmă, numărul de lucrători auxiliari este direct legat de viteza de construcție, astfel încât cât de repede să planificați cadrul, să ridicați materialele și desenele va spune în detaliu.

Să începem cu proiectul

Vom calcula imaginile pe margine: ce familie sau companie va vizita clădirea în termeni de număr? Standardul pentru o familie medie este designul de 4X6 sau 3X6 metri. Aratam:

Clasic pentru o sărbătoare sănătoasă.

Opțiune cu terasă:

Clasic, compact 4X3:

Organizăm baza

După ce am decis proiectul, vom continua să punem fundația. Bineînțeles, facem groapa necesară în lățime și adâncime.

Important! Tipul de bandă al bazei este necesar doar pentru partea de spălare și pentru camera de aburi.

Camera de dressing, odihna sau terasa este mai avantajoasa pentru a pune pe suporturi metalice sau stalpi.

Bandă tip de fundație de a face are sens, dacă în planurile de a face mai mult de un etaj. La urma urmei, construcția va fi mai greu de câteva ori.

În unele cazuri, dimpotrivă, ei economisesc totul, inclusiv pe suport. Cadrul este asamblat pe ceea ce este necesar. O astfel de construcție va începe să se umezească în primul sezon! Dar este permis să se facă astfel de fundații în cadrul:

 • curea;
 • columnar;
 • din lemn;
 • armat;
 • șurub;
 • Bloc sau caramida.

Baza normală este după cum urmează:

 1. Curatati si pozitionati zona.
 2. Marcați punctele stâlpilor și planul tranșelor.
 3. Sapa gropi sau tranșee.
 4. Asigurați impermeabilizarea.
 5. Se toarnă soluția de beton.
 6. Grilă de prăjit.

Sfat! Determinați tipul specific de fundație adoptat de rinichi. La urma urmei, în mlaștină, chiar și centura cu armătura va în curând "înota".

Proiectăm un sistem de scurgere

Da, uneori mă pregătesc groapă sub clădire, dar în cazul în care camera este utilizat de mai multe ori pe săptămână, este recomandabil să dau de scurgere de pe tipul de fose septice pentru o casă privată:

Dispozitiv scump. Dar, altfel stagnarea apei murdare nu poate fi evitată, mai ales în timpul iernii.

De obicei, drenajul este excavat chiar sub camera de spalat, dar nu întotdeauna proiectul permite să reziste dimensiunii și este imposibil să pompezi excesul de deșeuri.

Ne amintim de izolarea podelelor

constructii Viitorul este aproape în aer liber, un proiect va merge exact în picioare, dacă nu pentru a oferi încălzire prin pardoseală în zonele uscate ale cadrului de probă de baie rusesc. Este de dorit să faceți acest lucru:

 1. Împingem bustenii în bușteni. O secțiune de 5x5 cm este suficientă.
 2. Am pus o podea aspră lustruită.
 3. Deasupra plăcilor, trebuie să freăm ruberoidul.
 4. Izolație (vată minerală, polistiren expandat).
 5. Stemul etajului de finisare.

Pentru zonele umede (chiuveta, baie) este necesară fundație închisă. În procesul de scânduri pentru podele este necesară pentru a susține distanța dintre plăcile și suficient de 1 cm. Plăcile de umiditate impregnate trebuie bătute în cuie, dar nu și pe rama sau baza. Pentru ei, cu condiția specific suportul metalic, în caz contrar putrezeste de construcție.

Colectăm cadrul

 1. Începeți cu legătura inferioară. Îl atașăm la șuruburile de ancorare, dar este recomandabil să adăugați o armătură de oțel la fiecare îmbinare - nu va fi superfluă.
 2. Am pus stâlpi pe ham. Montare - 2 șuruburi.
 3. În acest interval, montați stâlpii de colț. Este mai convenabil să folosiți un colț de oțel pentru o fixare fiabilă și fiabilă.
 4. Apoi am pus rack-urile intermediare. Este mai bine să mențineți o distanță de 50-60 cm.
 5. Terminăm cu cureaua superioară și cu brațele constante pentru rigiditate.
 6. Finisaj - plafoane din grinzi și picioare de rafturi.

Organizăm corect pereții și izolația acestora

Doar lemn uscat va funcționa.

Rețineți: nu folosiți mesteacăn sau plăci. Acest material putrezeste cel mai repede.

În interior, coasem cu specii de foioase și în afara cu pin sau zada.

Procesul de creare a pereților poate fi realizat atât pe cadru cât și pe metoda scutului, cu ridicarea ulterioară a fiecărui bloc în "scheletul" băii. Mai mult, partea exterioară trebuie tratată cu mijloace antiseptice. Interiorul este șlefuit și impregnat cu compuși rezistenți la schimbările de temperatură (de exemplu, pete).

Ele încep întotdeauna cu izolație, lucrăm astfel:

 1. Între fiecare rack instalăm fibră de sticlă.
 2. Am montat deja filmul de impermeabilizare pe stâlpi. asigurați-vă cu un bar.
 3. Pe bara din exterior fixăm blocul sau bordul.
 4. Partea interioară este neapărat izolată cu vapori, apoi vine garnitura cu o căptușeală sau o placă.

Este important să știți! În orice caz, nu utilizați lac. Oferă vapori nocivi la căderi de temperatură.

Începeți de obicei montarea unui încălzitor nu de pe pereți, ci de acoperiș. Dar, pentru asta, mai întâi facem un sistem de rafturi. Despre ce mai departe.

Cum să asamblați corect un acoperiș pe un cadru

Materialul necesar în lucrare: placa 15X5. Am pus-o pe margine și o rezolvăm. Menținem o distanță între panouri în 10-15 centimetri. Colectăm așa-numitele "triunghiuri" și ne alăturăm fasciculului.

Pentru fasciculele care se suprapun unei condiții importante - trebuie să iasă un pervaz mai mare de jumătate de metru față de nivelul zidurilor. La sfarsit, aranjam o cutie de cherestea netivita (grosime maxima de 2,5 cm). Am pus alternativ de sus în jos, începând de la creastă.

"Triunghiurile" sau "șuruburile" noastre se măsoară după cum urmează:

Sfat! Părțile sistemului de tavan sunt mai ușor de asamblat separat, pe suprafața pământului, și apoi ridicate numai pe cadrul.

Pentru acoperiș luăm plăci moi sau acoperiș metalic. Într-un caz extrem, ondulate. Dar înainte de asta trebuie să faceți încălzirea. Lucrăm din exterior, pornim pe următoarea listă de materiale:

 1. Izolarea fonică.
 2. Izolație.
 3. Membrană impermeabilă.
 4. Placi de acoperis sau foi ondulate.

Pentru informații! Trei articole din listă sunt perfecte pentru lucru și cu pereții băii.

Mai multe detalii despre versiunea cu două versiuni a acoperișului pe cadru:

Constructii de podele, acoperisuri cu explicatii.

Lucrările se desfășoară pe sectoare între rafturi. Iar după instalarea membranei de protecție, puneți o grătare cu plăci. Exemplu de referință:

Ce să luați în decorarea pereților în plus față de lemn

Aplicarea materialelor moderne pentru placare este acum mai profitabilă, mai frumoasă și uneori mai rapidă. Și cu un cherestea bun cu o astfel de abundență de produse competitive mai dificil.

Luăm o baie de schelet:

Despre camera de aburi mai mult

Aceasta este cea mai importantă cameră, deoarece microclimatul din camera de aburi este esența clădirii. Pentru a face acest lucru, creșteți cantitatea de izolație. Dacă peretele, tavanul sau acoperișul era un strat de 10 cm, camera de aburi are nevoie de cel puțin 15 centimetri. De asemenea, este important ca precipitatul de abur (condens) să nu se acumuleze în interiorul pereților, deci este imposibil să se facă fără un izolator termic.

Cumpărăm în mod necesar folie și montură, astfel încât stratul de folie să fie în afară, adică "privit" în camera de aburi. Și deja pe partea de sus a încălzitorului și izolator de căldură trebuie să fie tei. Nu contează dacă există o căptușeală sau o placă obișnuită. Principalul lucru este că fibrele lemnoase ar trebui să fie utile. În nici un caz nu tratăm cu lac și vopsea.

Cel mai bun mod de dotare a aragazului

Cu succes, dacă baia poate fi încălzită în același timp și în același timp să se spele. Prin urmare, o sobă din piatră, fier sau cărămizi este pusă într-o cutie de foc în toaletă sau dressing, iar structura principală este mai aproape de camera de aburi.

În plus, cuptoarele pentru băile de schelet ar trebui să fie echipate cu două rezervoare de apă simultan, din motive de economie.

Pentru a construi un element de încălzire similar este foarte simplu. Va dura:

Și primitivul burzhuyka încălzește perfect pietrele la o temperatură ridicată. Acest design nu va arde pentru o lungă perioadă de timp, deoarece temperaturile de la rama de fier a cuptorului se duc la tancuri și pietre. Nu este pur și simplu nimic pentru a încălzi roșu.

Nu uita de dressing

Pentru construcția de tip cadru. un dressing este o premisă a timpului deja clasic de baie din Rusia. În acest „polupomeschenii“ întotdeauna salvate, pur și simplu prin atașarea unui șopron improvizat de placi pentru a se ivi în jos 3 la 3. Deși este un proiect de 3 bai incadrat m 6 m Izolat implică deja o cameră de recreere pe jumătate din suprafața.

 1. Cald. Necesită izolarea tuturor zonelor - de la podea la tavan. Este recomandabil să-l așezați pe o fundație de bandă. De asemenea, trebuie să avem grijă de ventilație. Și pentru aceasta, de obicei, țevile de azbest sunt de obicei cumpărate în 10-15 cm și fac o glugă. Oferă confort în orice moment al anului.
 2. E frig. Extensia obișnuită. Acest tip este foarte convenabil pentru perioada de cabana de vară, deoarece construcția ușoară este ventilată în mod natural. Lucrarea nu are nevoie de materiale foarte scumpe. Și pentru a colecta pentru o baie de schelet nu este dificil cu propriile mâini și pentru un timp scurt.

Ambele tipuri pot fi reprezentate frumos prin realizarea decorului interior. Dar pentru o vacanță de iarnă și îmbăierea cu biserici o opțiune rece este exclusă. În anticameră este obișnuit să se plaseze bănci, paturi, o masă și mai multe umerase pentru inventar.

În mod convenabil, chiar de la prag, este posibilă umplerea sau turnarea apei prin camera de așteptare și, de asemenea, încălzirea aragazului.

Mai întâi ne gândim, atunci o facem

Construcția unei case de case nu este o imitație a tehnologiilor occidentale. La urma urmei, întotdeauna o parte a planului poate fi făcută o cabină simplă de modă pentru camera de aburi, iar restul zonei este realizată din materiale moderne.

Principalul lucru este că totul este conform tehnologiei, altfel pereții vor începe să "adune" umiditatea. Prin urmare, pentru a neglija un anumit material pentru a salva nu merită - reparațiile vor fi mult mai scumpe.

Saună din lemn:

O opțiune de construcție destul de durabilă și simultană ieftină. Autorul a aplicat tot ce poate fi adaptat pentru construcția bugetară.

Caracteristicile construcției casei de casă cu mâinile proprii

O persoană care este bine pregătită în tehnologiile de construcție va fi de acord cu afirmația că construcția optimă pentru baie este cadrul.

Cineva poate argumenta că sauna de acasă ar trebui să fie totuși tăiată și va conduce tradițiile folclorice, aspectul frumos și compatibilitatea ecologică ridicată.

Nu vom contesta aceste fapte. Rețineți că baia tocată va trebui încă încălzită, creând un al doilea nivel de placare și finisare de la zero.

Grosimea pereților din lemn de 15-18 cm este în mod clar insuficientă pentru a menține căldura - principalul factor de confort în orice baie.

După calcularea tuturor costurilor, vom vedea că construcția unei băi scheletice va costa mai puțin decât utilizarea bustenilor sau cărămizilor. Durata procesului de construcție nu depășește, de obicei, 4 săptămâni, iar munca intensă se poate păstra în termen de 14 zile.

În paralel, subliniem alte avantaje importante ale tehnologiei wireframe:

 • Independența de sezon;
 • Tensiune minimă de contracție;
 • Posibilitatea de amplasare ascunsă a comunicațiilor inginerice;
 • Varianța finisajului.

Orice feedback de la proprietarii caselor de case poate fi împărțit în două grupe. Oricine nu era prea leneș să se scufunde în subtilitățile procesului, a făcut totul cu atenție și temeinic, complet mulțumit de rezultat. Sauna cu cadru din lemn păstrează căldura bine și nu arată mai rău decât o casă de busteni.

Alți proprietari, care au un ordin de mărime mai mic, se plâng de izolarea termică slabă, pe măsură ce o salvează nerezonabil în timpul construcției. Uneori există pretenții pentru putrezirea lemnului, care este uitat să se proceseze, sau constructorii prost antiseptice. Un număr de cenzuri sună la un cadru ciudat, construit dintr-o placă subțire și nu este întărit cu stâlpi.

Pentru a obține ideea corectă despre cum să construiți o saună de schelet cu propriile mâini și să nu faceți greșeli, să ne uităm la principalele etape ale tehnologiei.

Structura cadrului nu este frică de contracția solului, deoarece lemnul lor este construit suficient de material durabil și rezistent.

O greutate mică este un alt plus în favoarea tehnologiei wireframe. Datorită acestui fapt, fundația de sub baie poate fi aleasă cea mai ieftină. Columnar sau pila, cearceaf sau curea superficială - toate sunt potrivite pentru o astfel de structură.

Principalul lucru este că partea superioară a capacului, care se află pe grinzile de susținere, plană și bine impermeabilizat (acoperire mastic, de stabilire a stratului de acoperire 2). Cherestea in sine este mai bine de a alege din lemn de esență tare (stejar, carpen, zada) si, de asemenea procesa cu precizie antiseptic.

Pentru a comunica cu ancore de curea din lemn de bază pot fi utilizate în diametrul de bare de armare de 14-16 mm, cu un cârlig la capătul, încastrat în beton de 15-20 cm. La celălalt capăt al ancorei tăiat filet metric sub piulița.

Acesta este modul în care fundația cu un fascicul pregătit pentru instalarea rafturilor de cadre arată schematic.

Articulațiile unghiulare ale lemnului se alătură "labei" și se așează pe ancora. După aceasta, ele sunt așezate la nivelul posturilor verticale extreme cu o secțiune transversală de 10x15 cm și fixate cu jiburi. Barele de mijloc sunt aliniate pe cablu. Acordați atenție faptului că grosimea rafturilor trebuie să fie egală cu grosimea izolației, care va fi așezată între ele.

Rafturile scheletice de pas sunt selectate în intervalul de la 60 până la 80 cm. Ele sunt atașate la fasciculul de susținere prin capse din oțel. Nu uitați de instalarea de schelete (brăzdare) - bruskov puternic sau plăci cu o secțiune de 50x150 mm. Ele măresc semnificativ rigiditatea volumului întregii structuri.

Pentru o clădire mică (3x4, 4x5 metri), tehnologia cadru permite instalarea barelor de protecție numai pe colțurile de colț. Pentru o structură mai spațioasă și mai înaltă, se recomandă instalarea în fiecare interval.

Dacă planurile dvs. au prevăzut o saună de schelet cu o mansardă pentru odihnă și băuturi de ceai, faceți un desen detaliat (plan + noduri). Această structură este mult mai complexă decât versiunea cu un acoperiș cu fundul inferior.

Grinzile se suprapun în prezența unui mansardă trebuie să fie mai groase, astfel încât, fără o deformare critică să reziste la greutatea oamenilor și a mobilierului. Ele ar trebui să fie sprijinite pe un pachet solid, și nu pe plăci subțiri de placare.

Fixarea barei de legare superioare la stâlpi se poate realiza cu o racordare "spike-groove". Pentru a fixa grinzile care se suprapun pe rafturi este o placă perforată din oțel, curbată sub forma unui colț.

Rafturile pot fi fixate pe grinzi prin intermediul plăcilor de montare.

Instalarea sistemului de bare de acoperiș începe cu instalarea celor două ferme. După ce le-au fixat cu o grindă de creastă, un cablu este întins între ele, iar elementele rămase ale structurii sunt expuse de-a lungul ei.

După instalarea unui schelet al unui acoperiș, este posibilă începerea ambalării unei cutii. Pasul său este ales în funcție de tipul de acoperiș. Pentru instalarea ardei pe acoperișul rece este suficient să instalați trei plăci pentru fiecare foaie (la margini și în mijloc).

Dacă utilizați plăci moi, va trebui să faceți o podea solidă de pe placa de bordură (25-30 mm) sau să așezați placa OSB. Plăcile metalice reprezintă o variantă intermediară. Sub aceasta, cutia este fixată în pași de 20-30 cm.

Îngrijirea și încălzirea cadrului

Cel mai bun material pentru finisarea băii a fost și rămâne lemn. Felul concret de care se confruntă fiecare alege pe gust. Finisarea în interiorul băii poate fi realizată cu plăci de gips-carton rezistente la umiditate, cu grămadă sau cu căptușeală.

În afara, puteți utiliza bordajul de bordură, siding sau bloc, care va da structurii o vedere a cadrului.

Nu este recomandabil să acoperiți pereții unei băi din interior cu o placă OSB. Nu permite vaporilor de apă să treacă și este problematic din punct de vedere ecologic (rășini fenol-formaldehidice). În schimb, utilizați o placă de tăiere obișnuită. Nu este mai scump decât un PAL, acesta respiră bine și nu emit compuși toxici.

Opțiunile de încălzire sunt mai puțin. Nu vom considera plasticul din spumă. Nu este numai toxic la ardere, ci blochează complet calea pentru difuzarea vaporilor de apă prin pereți. La contactul cu lemnul, acesta promovează o descompunere accelerată a acestuia din urmă.

Rămâne minerală și ecologică. Pentru prima, este necesară protecția împotriva umezelii. Prin urmare, pereții din interior înainte de placare sunt acoperite cu o barieră de vapori, iar în afara ei pun o barieră hidro-vânt de film.

Dacă baia este izolată cu vată ecologică. atunci bariera de vapori nu va fi necesară. Acest tip de izolație este o pastă de lemn pufoasă. Spre deosebire de vata minerala, nu se uda cu vapori de apa.

Aplicați ecowool într-o manieră umedă din interior, folosind o unitate de suflare. După uscare, este acoperit cu un strat de hârtie kraft, apoi umplute pe rafturile de căptușeală din lemn. Cu o metodă uscată de izolare termică, ecowool este stratificat strat cu strat în cavitatea dintre garnitura exterioară și interioară.

Încălzirea și impermeabilizarea camerei de aburi este un subiect separat. Aici trebuie să folosiți design-ul dovedit de ani de zile. Se va evita putrezirea lemnului sub influenta umezelii si a temperaturii ridicate.

Deoarece pereții de capital ai ramei sunt deja izolați, rămâne să se facă izolarea termică a pereților despărțitori interiori și a plafonului. Încălzitorul poate fi plasat aici, iar suprafața sa, transformată într-o cameră de aburi, trebuie protejată de umiditate de folia de aluminiu.

Calculând suprafața tavanului și pereților camerei de aburi, puteți cumpăra vată minerală spumată sau polietilenă spumată cu un strat reflectorizant din aluminiu.

Prin protejarea izolației cu izolație în role, toate îmbinările trebuie lipite cu atenție cu o bandă cu un strat reflectorizant din aluminiu.

După aceasta este chestii pe cutie antiseptic raft de bar și repara ei de var sau de arin dusumea - cel mai bun material pentru camerele pereți cu aburi.

Atunci când proiectați un dispozitiv de baie de schelet, nu uitați de găurile pentru ventilarea spațiilor de spălare și de aburire. Acolo va fi necesar să se introducă o evacuare electrică, care este închisă de o grilaj de luciu. Aceasta va ajuta la îndepărtarea rapidă a umezelii după procedurile de baie.

În spațiul subteran al compartimentului de spălare este necesar să se asigure instalarea unui sistem simplu de canalizare, asigurându-se că apa poate curge liber în rezervorul septic.

În camera de aburi, podeaua este mai ușor de făcut din plăci ceramice, așezându-l pe un strat de izolație rigidă, protejat de sus prin impermeabilizare.

Estimarea costurilor de construcție

Costul de 1 m2 dintr-o baie de schelet, construit pe bază de cheie, este de la 10 la 15 mii de ruble. Acest preț include toate materialele și lucrările de pe dispozitiv adâncit slab fundație benzi, cadru, acoperiș, izolație de perete (vata minerala de 15 cm), instalarea de tâmplărie și sanitare. Gama de prețuri specificată include instalarea de electricieni, instalarea de obiecte sanitare și o sobă de șemineu.

Luând în considerare construcția independentă a acestui obiect, veți reduce costul cu aproape o treime. Conform datelor furnizate de meșterii meșteșugari, costul unei case de case de 20 m2 este mai mic de 160 de mii de ruble (7-8 mii ruble pe 1 m2).

Vă recomandăm să citiți:

 • Baie cu terasă: considerăm proiectul și alegem materialul pentru construcție
 • Cum am construit o baie mică de 4x3 cu propriile mele mâini (raport de fotografie pas cu pas) - partea 1
 • Ce și cum să tăiați în mod corespunzător baia din interior?
 • Ce cuptor pentru a alege pentru o baie?

Băile de schelet proiectează cu mâinile lor

Băile de busteni și cărămizi sunt bune. Cu excepția dificultăților de montaj și a unui cost destul de ridicat al lucrărilor de construcție. O alternativă excelentă la băile tradiționale sunt structurile de cadre mai moderne. Construcția de cadre nu necesită prezența numeroaselor desene detaliate și achiziționarea de materiale scumpe.

Băile de schelet proiectează cu mâinile lor

În medie, achiziționarea de materiale de construcție pentru construirea unei case de cadre necesită 2 ori mai puțini bani, în comparație cu alte opțiuni menționate anterior. Dacă doriți, puteți construi o cameră de aburi cu propriile mâini, ceea ce reprezintă un avantaj suplimentar.

Proiect de baie de cadre

Conținutul instrucțiunilor pas cu pas:

Pregătirea proiectului și a materialelor

Lucrările privind construirea unei băi scheletice începe cu pregătirea proiectului. Cu toate acestea, chiar înainte de pregătirea documentației de proiect necesare, trebuie să faceți următoarele:

 • alegeți designul optim al băii. Un cărucior poate fi o clădire detașată sau o extensie la o casă sau altă structură;
 • alegeți un loc pentru construirea unei băi;
 • determină caracteristicile solului de pe șantier.

În funcție de aceasta, cerințele față de fundație se vor schimba.

Proiectarea unei băi de schelet

Cu toate acestea, în majoritatea covârșitoare a cazurilor, băile de schelet sunt construite pe baze coloană. astfel de fundații sunt la fel de bine comportate atunci când sunt folosite în aproape orice sol.

Începe pregătirea proiectului. Casa de baie tradițională include o cameră cu tambur, un dressing, o chiuvetă și o cameră de aburi. De asemenea, marcați în proiect locul de instalare a cuptorului (dacă va fi o cameră de aburi, aragazul se recomandă să fie amplasat în colțul cel mai apropiat de ușă).

Săruri de cadă cu mâinile lor

Documentația de proiectare trebuie să reflecte informații despre tipul de sistem de ventilație, caracteristicile coșului de fum, acoperiș și alte elemente semnificative.

Se recomandă cu fermitate stabilirea în avans a dimensiunilor optime ale tuturor încăperilor și reflectarea lor în desene. De exemplu, dimensiunile standard ale camerei de aburi sunt de 240x200 cm, înălțimea tavanului este de 220 cm. O astfel de baie poate fi utilizată în mod convenabil de mai multe persoane în același timp.

Planul unei băi de schelet 4x5m 20m / кв

Dacă doriți, puteți adăuga la proiect la discreția dvs. De exemplu, proprietarii dau destul de des camere de recreere și săli de biliard în baia lor.

Proiectul corect întocmit reprezintă o garanție a construcției ușoare și de succes. Cu cât documentația proiectului va fi mai detaliată și mai exactă, cu atât va fi mai ușor să navigați atunci când faceți lucrarea. Dacă nu puteți rezolva singuri probleme, alocați bani și comandați proiectul de la specialiști. Este mai bine să plătiți o dată, decât în ​​viitor, să cheltuiți bani imense pentru corectarea diferitelor tipuri de defecte.

Schema de proiect a unei băi cu o terasă

La etapa de elaborare, calculați numărul necesar de materiale. În acest sens, totul este individual și depinde de mărimea băii viitoare și de aspectul acesteia. Direct cadru este asamblat din blocuri, scânduri pentru dispozitivul cutiei și plăci de podea. În loc de pardoseală de pardoseală pot fi finisate cu plăci ceramice. În acest moment, fiți ghidat de preferințele dvs. personale, dar în cazul unei saune, lemnul este cea mai preferată opțiune.

Băi de schelet cu propriile mâini

Veți avea nevoie, de asemenea, de materiale de protecție și materiale pentru învelișul de perete.

Cele mai multe pereți sunt căptușite cu căptușeală. În mod tradițional, pentru căptușirea exterioară se utilizează căptușeală, pentru scânduri interne - din lemn de esență moale.

Plăcile de prindere sunt fixate într-o poziție verticală.

Căldura specifică a cărămizii produse

Ce trebuie să știți despre materialele de protecție?

Construcția unei băi este în mod inerent asociată cu instalarea unei varietăți de materiale de protecție. Umiditatea excesivă și temperaturile înalte au un efect negativ asupra elementelor structurii, astfel încât fără utilizarea materialelor speciale nu se poate face.

Pentru a vă proteja de umiditate, se utilizează o varietate de materiale. Cel mai adesea este polietilena, sticla si materialul de acoperis. Bariera de vapori este plasată între materialul termoizolant și placare. Pe cât posibil, este necesar să se refuze utilizarea ruberoidului, deoarece sub influența temperaturii înalte, emite un miros neplăcut.

Problema izolării termice merită o atenție deosebită. Cu o alegere competentă și o instalare corespunzătoare a încălzitorului, pierderile de căldură și, în consecință, costurile încălzirii băii vor fi reduse semnificativ.

Cel mai adesea, pentru încălzirea băii de cadru, se utilizează o vată minerală. Nu mai puțin popular este fibra de sticla. Este, de asemenea, posibilă utilizarea altor materiale. De exemplu, plafoanele sunt uneori izolate cu polistiren, iar podelele - cu lut expandat sau alte umpluturi.

Fundația unei case de cadre

Cadrul finit are o masă mică, astfel încât fundația pentru baie poate fi cea mai simplă. Cea mai bună opțiune este baza coloanei. Funcția suporturilor în acest caz va fi realizată cu plăci de azbest ciment acoperite cu beton.

Fundația unei case de cadre

Prima etapă. Cumpărați țevi de azbociment. Opțiunea optimă este produsele cu diametrul de 10 cm și lungimea de 4 m. Numărul de țevi este selectat individual. Suporturile trebuie să fie prezente în fiecare unghi al băii. În anumite situații, de exemplu, atunci când pereții au o lungime lungă, sunt instalate 1-2 suporturi suplimentare sub pereții camerei de aburi.

A doua etapă. Pregătiți gropi cu un diametru de 20 cm și o adâncime de aproximativ 150 cm. Pentru această lucrare este cel mai convenabil să folosiți o mașină de găurit pe benzină. În absența unui astfel de instrument, utilizați orice mijloace disponibile.

A treia etapă. Tăiați conductele în 2 bucăți de aceeași lungime. Așezați piesele în puțuri. Umpleți spațiul din jurul conductelor cu nisip. Îndepărtați cu atenție spatele.

A patra etapă. Pregătiți mortarul de beton. Utilizați un amestec standard de 1 parte de ciment, 2-3 părți de nisip, 4-5 părți de pietriș și apă.

A cincea etapă. Umpleți conductele cu beton turnat.

Pregătirea legăturii inferioare

Săruri de cadă cu mâinile lor

Cureaua inferioară este asamblată din plăci de tăiere de 15 cm lățime și 5 mm grosime. Panourile sunt zdrobite, după care sunt decupate în ham. Pentru producția de busteni se utilizează și plăci.

Construcția considerată necesită o protecție de înaltă calitate a umezelii. Pentru laguri și conducte, trebuie să se plaseze unul dintre materialele de impermeabilizare menționate mai sus.

Fixați hamurile și bușoanele de pe conductele de fundație. Pentru a face acest lucru, utilizați plăci metalice. Tratați structura finită cu un bun antiseptic. Acesta va împiedica degradarea lemnului și va proteja materialul de rozătoare și insecte.

Capacul de baie OSB

Ridicarea pereților unei băi de schelet

Săruri de cadă cu mâinile lor

Prima etapă. Marcați locul pentru rafturile pentru cadre.

A doua etapă. Instalați o pereche de colțuri.

A treia etapă. Instalați mai multe rafturi intermediare.

A patra etapă. Coaseți o parte a cadrului OSB (orientat cu plăci). Utilizați șuruburi pentru a fixa pielea.

Ce sunt pereții unei structuri scheletice

A cincea etapă. Instalați mai multe rafturi intermediare și fixați partea rezultată a cadrului. Repetați până când se obține o structură completă. Nu uitați să lăsați deschizăturile pentru uși și numărul dorit de ferestre.

Amenajarea construcției de acoperișuri

Amenajarea construcției de acoperișuri

Faceți un șablon pentru asamblarea fermelor. Toate elementele rafturilor sunt asamblate la partea de jos, la sol și sunt deja gata să urce. Fiecare element al rafturii trebuie instalat deasupra contorului.

Pentru mai multă comoditate, puteți suprapune temporar grinzile obișnuite.

Este mai bine ca ventilarea acoperișului băii de schelet să fie ventilată. Așezați contra-perii și capriori cu ondulin sau alt material adecvat. Unghii de unghii direct la bar.

Închideți frunzele cu foi pre-pregătite. De obicei, folosiți deja OSP familiar.

Amenajarea construcției de acoperișuri

În final, se realizează instalarea de ferestre și uși, după care puteți începe finisarea băii.

finisare

Săpunul cu cadru ar trebui să fie nu numai puternic, sigur și durabil, dar și frumos. Pentru a da obiect calitățile externe necesare, se efectuează lucrări de finisare corespunzătoare. În afara pereților băii de schelet se recomandă acoperirea cu plăci din lemn de esență tare. Plasați un strat de material impermeabil și un încălzitor sub carcasă.

Finalizarea unei băi cu un copac

Amplasarea interioară a băii va asigura o protecție suplimentară a elementelor de construcție de efectele adverse. Deci, pentru asamblarea tavanului brut, toate aceleași OSB vor face. Atașați-le la grinzile de podea din partea laterală a încăperii. Pentru acoperirea interioară a pereților este ideală căptușeala coniferelor.

Inima oricărei băi este o sobă. Instalarea acestui element trebuie efectuată în conformitate cu cerințele de siguranță la incendiu. De regulă, se utilizează un sistem standard, conform căruia un cazan de încălzire este plasat în sala de așteptare, iar o sobă este echipată direct în camera de aburi.

Zidul care împarte camera de aburi și camera de odihnă, ieșea din cărămizi.

Împărțiți structura cadru rezultată în zone în conformitate cu proiectul pregătit anterior. Materialul pentru pereții despărțitori trebuie să fie selectat în funcție de condițiile din camera specifică. De exemplu, o sală de biliard și o cameră de odihnă pot fi împărțite chiar și prin pereți despărțitori obișnuite din gips-carton de la foi rezistente la umiditate.

Aceleași pereți care vor fi expuși la umezeală și / sau temperatură înaltă, trebuie să se răspândească din materiale mai rezistente, de obicei o cărămidă. Strângeți pereții despărțitori cu o căptușeală, bloc sau alt material similar. Învelișul va conferi pereților un aspect mai atractiv.

Pentru tapițarea finală a tavanului, este mai bine să utilizați un liant de var. Același lemn este cel mai potrivit pentru fabricarea rafturilor de saună.

Cadru sauna - cea mai potrivita solutie in conditii moderne

Astfel, în construcția independentă a unei băi de schelet nu este nimic dificil. După ce ați cheltuit bani și timp relativ puțin, veți obține un serviciu de încredere, sigur, durabil și, în general, remarcabil în ceea ce privește proprietățile sale de performanță.

Citiți, de asemenea, pe site-ul nostru un articol - o saună cu căptușeală cu mâinile tale.