Mare în acoperiș: concept, scop, instalare

Materiale

La proiectarea unui acoperiș, este necesar să se acorde atenție distanței dintre marginea streașilor și peretele casei. Dacă acest spațiu este mai mic de 40 cm, apa care se scurge de pe acoperiș va cădea pe perete și zona orb, iar vântul va exploda în spațiul de sub acoperiș. Pentru a dota înălțimea lungimii necesare, se utilizează adesea un filet în sistemul de rafturi.

Dispozitivul streașinilor

Ce este un fiu

Este elementul cadru de acoperiș mânză, scopul său este de a prelungi picioarele zăbrele așezate pe mauerlat construite din cărămizi sau blocuri, sau pe casa harnașament superior din bușteni sau lemn pentru a forma streașină lățimea dorită.

Conceptul de plută în sistemul de rafturi

Fibra de aplicare vă permite să simplificați montarea și repararea ramei de acoperiș, reduceți încărcătura pe pereți și fundație, reducând costurile de construcție. Acest lucru se datorează faptului că:

 1. Se folosesc șine de lungime mai scurtă, prin urmare nu este necesar să se prevadă zborul dincolo de planul pereților la 40-100 cm pentru dotarea consolei. În consecință, ele sunt mai ieftine, mai ușoare și mai scurte, ele sunt mai ușor de înălțat.
 2. Mares sunt montate dintr-un panou de grosime mai mică în comparație cu cherestea pentru grinzi, ceea ce reduce greutatea totală a ramei de acoperiș.
 3. Este mai ușor să aliniați linia consolei. Eroarea permisă este ușor eliminată prin înlocuirea fileului.
 4. Dacă în timpul funcționării umiditatea provoacă putrezirea suporturilor de streașină, este mult mai ușor să schimbați fileurile deteriorate decât să reparați grinzile.

Mares poate servi, de asemenea, ca elemente decorative, dacă prin sculptură lemn pentru a da capetele elementelor o formă decorativă.

Decorarea capetelor elementelor

Funcțiile cornierului de acoperiș

Cornierul este partea inferioară a pantei acoperișului care se află în afara planului peretelui. cadru Cornișă sunt căpriori sau continuate (lăcuste), spațiul dintre marginea inferioară a plăcilor de acoperiș și de pereți pot fi cusute, siding convenționale sau reflectoare speciale pentru estetica și pentru a proteja spațiul acoperișului din pătrunderea păsărilor.

Lista funcțiilor cornicei include:

 1. Protecția structurilor de perete și finisarea acestora de la pătrunderea umezelii în timpul ploilor, zăpezilor, topirii. Aspectul pereților păstrează un aspect atractiv pentru o perioadă mai lungă de timp, elementele structurale din lemn nu sunt amortizate și nu se deteriorează.
 2. Protejarea suprafeței orb din apa care coboară de pe acoperiș. Acest lucru împiedică pătrunderea umidității în fundație, prelungește durata de viață a zonei orb.
 3. Prevenirea pătrunderii umezelii în interiorul ramei de acoperiș - așezarea cornierului protejează sistemul de fâșii de apă împotriva stropirii apei în timpul ploii înclinate, cu un vânt puternic.
 4. Protecția ferestrelor de lumina directă a soarelui. Acest lucru vă permite să mențineți condiții de viață confortabile în zilele calde de vară.
 5. Completarea estetică a structurii acoperișului. Depunerea cornierului ascunde "interiorul" sistemului de rafturi, contribuie la atractivitatea casei.
Binder scafe streșini de acoperiș în zone cu climă banda de mijloc Rusia recomandată lățimea minimă a streasina de 40-50 cm, cu excepția cazului în sistem de jgheaburi de acoperiș aranjament - în acest caz, construcția va proteja zona orb de ploaie și se topesc apele curg în jos pe panta acoperișului.

Lăpizimile sunt realizate dintr-o placă cu o secțiune transversală de 30 × 100 sau 30 × 150 mm. Lemnul trebuie să fie uscat, fără daune, putregai, noduri. Înainte de instalare, elementele tăiate în dimensiune sunt tratate cu retardanți de flacără. Lungimea fileului se calculează după cum urmează: la lățimea proiectată a consolei acoperișului se adaugă 50 cm la fixarea elementului la piciorul cavității.

Dispozitivul streașinilor

Lățimea tijei cornișă de 90-100 cm poate fi format prin simpla fixare a căpriorilor stabilite pe iapa mauerlat sau stud superior și tăiate la același nivel cu peretele. Maresul este o continuare a grinzilor, astfel încât cutia, impermeabilizarea și acoperișul de pe ele se potrivesc în timpul amenajării întregii versiuni a acoperișului. Înainte de instalarea pardoselii, o placă de cornișă este împachetată peste marginea consolei, este montată o picurare.

Elemente ale streașinului

După aranjarea acoperișului, se recomandă să coaseți consola de cornișă folosind elemente speciale - scafe sau plăci obișnuite. Acestea sunt amplasate perpendicular pe perete și fixate cu un mic spațiu între elemente, astfel încât să nu perturbe ventilarea spațiului sub acoperiș. Circulația aerului permite îndepărtarea umidității, ceea ce poate provoca putrezirea elementelor sistemului de prindere.

În cazul în care o prelungire a acoperișului este planificată să aibă o lățime mai mare de un metru, plutonul va avea sarcini crescute - greutatea acoperișului însuși, zăpada acumulatoare.

Pentru a evita riscul de prăbușire a acoperișului, aceste elemente ale sistemului de schelete trebuie rezema de pe consolă, care constituie un sistem de grinzi verticale, montate pe construcția de perete, grinda orizontală (se bazează mare) și bretele, care rigidizează structura.

Consolele pot fi separate, nu sunt conectate una la cealaltă sau legate între ele printr-o legătură orizontală de-a lungul întregii rampe - în acest caz, suportul de fixare pe această consola mauerl. Alegerea designului depinde de lățimea ștergătorului - este recomandată folosirea consolelor cu mauerlate pentru lungimea acoperișului mai mare de 1,5 m. Extensia cornierei cu console este, de asemenea, îndoită de jos.

Elemente de susținere a sistemului de rafturi pe consola

Procesul de instalare

Construcția scheletului de acoperiș, în care se intenționează utilizarea pilonului pentru prelungirea picioarelor de rafturi, se realizează în conformitate cu tehnologia standard. După instalarea rafturilor pe Mauerlat, trebuie să pregătiți fileul - numărul lor ar trebui să corespundă numărului de picioare de rafturi.

Dimensiunea filetului depinde de designul acoperișului - lungimea este aleasă în funcție de lățimea planificată a consolei și se adaugă 30-50 cm pe elementele de fixare. Cu cat este mai lunga, cu atat mai mult ar trebui sa fie stocul pe suport, pentru a asigura rigiditatea structurii si a exclude ruperea marginii acoperisului sub sarcina. Pentru producția lor se folosește un panou de secțiune transversală adecvată sau de tăiere a fasciculului, care rămâne de la instalarea grinzilor. Clapele sunt montate în faza finală a construcției ramei de acoperiș:

 1. Pregătiți un șablon de fileu, pe care se taie numărul necesar de elemente. Fiecare dintre ele este tratată cu o protecție împotriva barierelor la foc.
 2. Montați fulgul pe picioarele cavității cu o suprapunere de 30-50 cm, aliniați capetele superioare ale elementelor. Ele pot fi fixate cu unghii străpunsă sau convențională. Este important să se asigure o prindere de înaltă calitate pentru care patru unghii sunt utilizate pe nod. Sunt bătuți în două pe fiecare parte. Capetele unghiilor trebuie pliate astfel încât elementele de fixare să nu se slăbească cu timpul. Bolțurile sunt, de asemenea, utilizate pentru fixare. Un exemplu de utilizare a șuruburilor pentru fixarea fileurilor cu grinzi
 3. Mai întâi, fila extremă de pe rampă este fixată, măsurând cu atenție dimensiunile suprapunerilor. Apoi între aceste elemente trageți cablul și montați restul pe acesta. Metoda este potrivită pentru patinele cu o lungime relativ mică, pe care cordonul nu va cădea.
 4. În cazul în care designul consolei implică utilizarea consolelor, capătul filetului este în linie cu fasciculul orizontal.
 5. Pentru a întări consola acoperișului, peste fileuri montați o cutie rapidă sau continuă, care adaugă rigiditate structurii.
 6. După finalizarea dispozitivului de acoperiș, cornișorul este tivit.

Cusut corect cu șezlonguri, șipci sau plăci, cornișorul pare a fi plăcut din punct de vedere estetic, nu permite introducerea umezelii în sistemul de acoperiș și nu interferează cu ventilarea liberă a acoperișului. Există două opțiuni pentru depunerea unei perdele:

 1. Barele diagonale sunt montate direct pe fileu;
 2. Preinstalat pe peretele barelor de sprijin orizontale ale clădirii pentru a crea o cutie și a fixa elementele de fixare perpendicular pe perete.
Îmbinarea diagonală a consolei acoperișului

În etapa finală de la sfârșitul cusute a casetei cornișă, setați unghiul de vânt de-a lungul rampei - Aceste caracteristici vor proteja acoperișul de rama picături în timpul ploii oblici, nu lasa un vânt puternic să arunce în aer de zgomotul de construcție și să dea o imagine completă a aspectului acoperișului.

Acoperiș acoperiș: concept + reguli și caracteristici de instalare

Depunerea partilor cornice ale acoperișului este o lucrare responsabilă și gravă, a cărei calitate depinde de aspectul și fiabilitatea casei. După cum știți, există mai multe moduri de a instala o cutie simplă și funcțională, care protejează acoperișul de efectele dăunătoare ale precipitațiilor atmosferice. Mai complicat în structura structurală, însă metoda de depozitare este lungă, unde se utilizează fila. Ea face posibilă crearea unei cutii cu un plan inferior orizontal, ceea ce face ca acoperisul să fie fiabil, structural necomplicat, permeabil la vapori și higroscopic, ceea ce este foarte important.

conținut

Instrucțiuni video pentru instalarea suplimentelor pentru acoperișuri

Această opțiune liant spori imaginea poate fi în diferite moduri, concentrându-se pe propriile lor gusturi și preferințe în vedere faptul că acoperișul casei unde depunerea cupa golf organizat de montarea iapa, fără îndoială, va arata natural si atractiv. Ce este un astfel de element important al cornisa dispozitivului, care include în componența sa, iapa pe acoperiș? Cum să montați în mod corespunzător? Care sunt cerințele trebuie să îndeplinească și ce funcții pentru a efectua? Acest lucru este necesar pentru a vorbi mai detaliat.

Mare: un concept și o destinație ↑

Mare - o placă sau o bară cu o secțiune de 100 până la 50 de milimetri, care extinde partea inferioară a piciorului cavoului pentru a localiza o cutie continuă situată pe cornișă pe ea. Este o componentă structurală indispensabilă în organizarea unei console de acoperiș concepute pentru a scurge apa și pentru a preveni umezirea pereților prin topire și apă de ploaie. Se folosește atunci când lungimea plăcilor pentru realizarea grinzilor este insuficientă.

Obligatoriu obligatoriu: fileul trebuie să fie confecționat dintr-o placă de o lățime de câțiva centimetri lățime decât lățimea plăcii de la care este realizată cavitatea. Dacă, de exemplu, grinzile sunt făcute dintr-o placă de 150 până la 50 milimetri, atunci pentru fileuri este necesar să se utilizeze plăci de 100 până la 50 de milimetri. Distanța dintre fecale și pereți nu trebuie să fie mai mică de 40 de centimetri.

Principalele avantaje ale utilizării fileurilor pentru organizarea părții acoperisului acoperișului ↑

Utilizarea fileurilor în instalarea cornierului de acoperiș permite:

 • reducerea sarcinii pe structură;
 • să economisească în mod semnificativ pe lemn, care este utilizat pentru producția de căpriori;
 • să faciliteze procesul de organizare a cornierei prin simplificarea eliminării liniei sale;
 • efectuați o depunere de înaltă calitate și fiabilă a părții de cornișă a acoperișului, făcându-l potrivit propriilor gusturi și nevoi. Lappen poate fi realizat cu ajutorul filetului, ceea ce face posibilă acordarea structurii unui aspect original și decorarea acesteia;
 • Pentru a prelungi durata de viață a structurii casei datorită organizării unei crengi fiabile a acoperișului, care va împiedica curgerea pereților apei.

În cazul în care mare în timpul funcționării de putregai clădire sau daune, acestea pot fi ușor de înlocuit, fără a dezasambla întregul acoperiș.

Cerințe care trebuie îndeplinite de elementele de acoperiș în cauză ↑

Liniile utilizate pentru a organiza o consolă de acoperiș trebuie să îndeplinească următoarele cerințe:

 • din lemn masiv, capabil să reziste la sarcină și la influențele atmosferice. Este recomandabil ca materialul să fie tratat înainte de instalare cu compuși antiseptici și un grund, ceea ce va prelungi durata de viață utilă și îl va proteja de deteriorare;
 • să fie greu și de încredere;
 • Nu creați o sarcină suplimentară pe rafturi;
 • din plăci, a căror secțiune transversală este de câțiva centimetri mai mică decât secțiunea transversală a plăcilor utilizate pentru a ridica grinzile;
 • instalat în conformitate cu toate normele și standardele de construcție, în caz contrar se poate uita fiabilitatea acoperișului și durabilitatea clădirii;
 • au un aspect atrăgător din punct de vedere estetic și combină armonios cu materialul de acoperiș, creând un singur model augmentat;
 • să fie așezat cu patruzeci de centimetri de perete.

Important de știut: este de dorit să se organizeze cutiile folosind fillies utiliza bord Nevit plat fără noduri și scoarță de copac. Dacă cutia funcționează ca o pilonare a părții cornice a acoperișului și nu este prevăzută utilizarea materialelor de finisare, se recomandă utilizarea plăcilor uscate calibrate cu o secțiune de 50 până la 20 de milimetri în timpul lucrului.

Lucrări pregătitoare înainte de instalarea fileurilor ↑

Înainte de a începe instalarea de elemente pentru acoperișuri, efectua măsurători precise și se calculează cantitatea de material necesar pentru organizarea cornișele acoperișului. În timpul schelei necesare, șuruburi pentru lemn, cuie, Nevit calibrate si placi uscate, speciale de protecție soluții, pete, lacuri, terase, siding și scafe pentru a închide caseta. În ciuda faptului că aceste materiale de construcție au o valoare ridicată, acestea trebuie să fie utilizate pentru organizarea streșini de acoperiș.

De asemenea, este important să pregătiți în prealabil toate instrumentele necesare pentru realizarea lucrării: scări retractabile, ciocane, caiace, șurubelnițe. Plăcile de la care va fi făcut fila sunt de preferință tratate cu un antiseptic special în mai multe straturi. Acest lucru va extinde durata de viață a fila și a întregului acoperiș în ansamblu.

Caracteristici de montare ↑

Fixarea cornierului de pe acoperiș cu ajutorul unor iepe orizontale în comparație cu alte metode este un proces complex și consumator de timp, care necesită abilități, aptitudini și cunoștințe speciale. Efectuați toate lucrările corect și fără erori poate doar un maestru profesionist, care știe regulile și standardele. Este mai bine să nu efectuați niciun fel de manipulări pe cont propriu, altfel există o mare probabilitate ca funcțiile încredințate fillei și muchiei acoperișului să nu fie executate, ceea ce va afecta întreaga structură.

Marii sunt atașați la grinzi cu șuruburi perpendiculare pe perete. Când le instalați, trebuie să vă concentrați asupra nivelului sau zidăriei cărămizii. Pe elementele de acoperiș instalate sunt atașate la placă, formând o cutie cu un plan inferior orizontal.

O condiție importantă: acoperișul trebuie să respire în mod necesar, iar atunci când se instalează acest lucru, trebuie luat în considerare acest fapt. Ventilația eficientă a acoperișului își va prelungi viața de mai multe ori. În nici un caz nu ar trebui să fie posibilă etanșarea oricăror elemente ale cornierului, în timpul instalării, nu se recomandă utilizarea unei spume de montaj, silicon, altfel decăderea bruscă a putregaiului acoperișului nu poate fi evitată.

Regulile de montare a streașinului cu utilizarea fileurilor de acoperiș:

 • în cazul în care nu sunt destinate sveshivanie peste zidul de cornisa, căpriori sunt tăiate de culoarea peretelui exterior atunci când cornișa este articulat, la intersecția dintre căpriori și pereți de bord cornișă este atașat la scurgere;
 • Gardurile sunt prelungite de rafturi, formand o scoatere de cornisa. Ele sunt atașate direct la picioare, asigurând o protecție completă a spațiului sub acoperire de ploaie, zăpadă și alte precipitații;
 • Grăsimile cu instalare corespunzătoare trebuie să formeze un spațiu care să garanteze ventilația aerului;
 • îndepărtarea cornierului pe fileuri trebuie să fie deschisă din partea inferioară. Varianta posibilă de închidere a acesteia prin panouri de bordură de 2,5 cm grosime;
 • închideți spațiul sub acoperiș mai bine plăcile din partea de jos, cu un spațiu între pereți și placă ar trebui să fie de cel puțin 40 de centimetri pentru ventilarea acoperișului;
 • fixați fileul cu console cu ancore, care sunt încorporate în perete.

Important de știut: o perioadă de funcționare a acoperișului depinde de cât de bine executat streașină, atunci când dispozitivul este rolul important pentru acoperiș fillies. Nu se recomandă utilizarea de bord de slabă calitate pentru a salva pe compozițiile de protecție antiseptice și speciale pentru tratarea acesteia, și de a efectua instalarea-vă, în special în cazurile în care abilitățile de acoperișuri sunt lipsesc. Este de dorit ca montajul așternuturilor de acoperiș să fie realizat de maeștri profesioniști care cunosc toate subtilitățile muncii lor. În caz contrar, ștergerea acoperișului, ventilarea necorespunzătoare a spațiului sub acoperiș și deteriorarea semnificativă a izolației termice a casei nu pot fi evitate.

Instalarea unei crengi de acoperiș cu ajutorul unui filet nu numai că va îmbunătăți ventilația, aspectul, caracteristicile de calitate, dar și va extinde viața de serviciu de mai multe ori. În plus, construcția care utilizează aceste elemente de acoperiș este mai sigură și durabilă. Arată original și atractiv din punct de vedere estetic, afectează pozitiv izolarea termică, deoarece exclude posibila blotare a acoperișului.

Mare în sistemul de rafturi

Maroon în construcția acoperișului

Una dintre etapele cele mai importante în construirea unei case este construirea unui acoperiș înclinat. Nu este suficient să fii sigură doar în fiabilitatea piesei portante și în calitatea plăcii de acoperiș. Adesea în procesul de lucru, întrebările serioase sunt cauzate tocmai de elementul, instalarea cărora părea extrem de simplă și nu merită o atenție deosebită. Acest lucru se aplică în întregime la zborurile de pe cornișă și la un astfel de element de construcție a acestora.

Mărul este un element necesar, mărind lungimea streașinilor.

Ce este și pentru ce este necesar?

Măria este o bucată dintr-o placă cu care ajută la întinderea rafturilor pentru dispozitivul unei cornișe.

Aceasta, la rândul său, servește la scurgerea apei din pereții casei, împiedicându-i să se ude. Acest lucru nu numai că prelungește durata de viață a structurilor de închidere, dar nu și agravează performanța lor termică, ceea ce are o importanță deosebită pentru majoritatea regiunilor climatice ale țării noastre. În plus, fiecare element vizibil al acoperișului afectează percepția estetică a clădirii în ansamblul său, iar căpriorul poate deveni și un detaliu decorativ luminos.

Nimeni nu se îndoiește de nevoia de cornișe, în timp ce nu este tocmai un avocat al dispozitivului lor, cu folosirea de furnică. O altă variantă logică a designului este de a folosi grinzi de o lungime mai lungă, suficientă pentru a organiza console. Este capacitatea sau incapacitatea de a achiziționa un consiliu de o lungime suficientă, care devine adesea hotărâtor în această privință. Ca un argument suplimentar, susținătorii acestui design citează, de obicei, considerația că fiabilitatea întregii căpriori va fi mai mare decât cea compusă. Cu toate acestea, în acest caz, nu trebuie să uităm că, refuzând filialele, dobândiți o tăiere mai complexă a căprioarelor din Mauerlat.

Schema de conectare a fileului.

Oricum, mulți oameni decid să organizeze consolele de acoperiș cu folosirea cuțitului. Și nu pentru nimic, deoarece acest element de design ne oferă câteva avantaje:

 1. Lemnul de sub grinzi este luat doar de lungimea necesară de la creastă la mauerlat, ceea ce reduce costul total. Sticlele sunt fabricate dintr-o placă mai ieftină, cu o secțiune transversală de 5 x 10 cm.
 2. Datorită lungimii mai scurte a coronamentului, ridicarea și montarea acestora este simplificată.
 3. Scurtați-vă ușor și ușor să scoateți linia exactă a consolei.
 4. În cazul unor probleme cu fileurile în timpul funcționării clădirii, este mai ușor să le înlocuiți decât toate părțile deteriorate ale cavității, ceea ce ar necesita o demontare completă a acoperișului.
 5. Există o oportunitate de a spori atractivitatea estetică a casei, folosind un element deosebit de frumos - sculptură sculptată.
 6. Folosirea fulgului vă permite să "rupeți" linia de acoperiș provenită de la raft și să obțineți un anumit efect estetic.

Cum se face corect?

Dacă se ia deja decizia privind utilizarea fileurilor în construcția consolei, există întrebări cu privire la instalarea nodurilor filetate - rame Mauerlat. Luați în considerare acest site în detaliu.

Mai întâi trebuie să determinați lungimea consolei - distanța de la capătul fileului la perete de-a lungul perpendicularului până la ultima. Trebuie remarcat faptul că valoarea recomandată depinde de materialul din care este construită clădirea. Pentru o casă de piatră acest parametru nu trebuie să fie mai mic de 45 cm, pentru o casă din lemn - nu mai puțin de 60 cm.

Tipuri de lopeți consola de cornișă.

Apoi, ar trebui să ia în considerare cu atenție alegerea lemnului: orice defecte (noduri, scoarță, lumină) sunt nedorite. Înainte de a începe instalarea, trebuie să se ocupe de toate elementele de lemn ale grundului, substanțe ignifuge, conservanți și supuse unui alt tratament menite să prelungească viața. Toate procesele trebuie să aibă loc în conformitate cu codurile și reglementările existente. Astfel, înainte de începerea lucrului, trebuie să fim pregătiți: Scaffold calibrat placi, cuie, șuruburi pentru lemn, soluții de protecție, impregnare și materiale de acoperire pentru finisare box cornișă. Dintre instrumentele de care aveți nevoie: scări, șurubelnițe, kiyanki, ciocane.

Măria este fixată la picioarele de creastă pe 4 unghii. Și două dintre ele trebuie să fie înfundate în direcții inverse și îndoite. Dacă neglijezi aceste detalii, poți obține o pauză de proiectare slabă. De asemenea, fulgul nu se atașează direct la piciorul croitor. Pentru o consolidare mai bună între ele, se introduce o inserție - o bucată mică a plăcii. Dacă dispozitivele de fixare sunt realizate cu unghii groase, atunci mai întâi trebuie să fie forate cu găuri mici, astfel încât să nu se despică grinzile de-a lungul înfundării.

Pentru a expune capetele inferioare ale tuturor fileurilor de construcție de-a lungul unei linii drepte, puteți utiliza următoarea metodă. În primul rând, cu o atenție deosebită, primul și ultima dintre elementele de pe linie sunt cuie. La capătul lor, cablul este tras. Următoarea aliniere și instalarea consolelor rămase are loc pe acest cablu.

Terminăm instalarea cornierului

În cazul în care clădirea au fost alese mare decorativ, sau chiar folosind o impregnare convențională a fost posibil să se evidențieze structura frumoasa a lemnului, apoi lucrările privind organizarea console pot fi finalizate. În alte cazuri, instalarea unei cutii de corniere este recursă la. Principalul lucru de reținut este că întregul acoperiș ar trebui să "respire". Adică trebuie să existe o circulație a aerului care vine din streașină, trecând prin toate straturile acoperișului și ieșind. Acest proces este o ventilație naturală, care conține fiecare element al acoperișului în stare uscată și prelungește durata de viață a structurii ca întreg.

Pentru dispozitivul cutiei de cornișă, încă un element este fixat orizontal la fiecare filă: o placă de placă. Construcția este necesară pentru a obține o buclă închisă: o plută - o placă de placă - o secțiune a peretelui. Apoi, cornișorul este depus. Materiale Alegerea și montarea casetei, țineți cont de faptul că nu numai calitatea performantelor sale va afecta percepția estetică a acasă ca un întreg, dar, de asemenea, necesitatea ca aceasta să „respire“ acoperiș. Prin urmare, cornișorul, ca și alte elemente ale acoperișului, nu poate fi sigilat, utilizarea spumei de montaj sau a siliconului nu este binevenită.

Cornierul este un element important al acoperișului. Este necesar să se ia în considerare toate detaliile, să se abordeze în mod responsabil atât designul, cât și designul. Neglijarea în articol Sfaturi Sfaturi duce în mod inevitabil la o încălcare a microclimatului acoperișului, putrezirea accelerată a structurilor din lemn, și eșecul timpurie a acoperișului în ansamblu.

Trimiteți un articol util:

Mare: acoperișuri în propriile forțe

Striașul de acoperire este folosit pentru a prelungi piciorul în cazul în care lungimea plăcilor este insuficientă pentru a face grinzi. O altă funcție a bolțului - acoperișul este protejat în mod fiabil de picurare și suflare a apei.

Calea este montată cu o deschizătură de la perete de 40 cm. În același timp, lățimea plăcii pentru fabricarea acesteia trebuie să fie mai mică decât cavitatea. De exemplu, dacă grinzile sunt făcute dintr-o placă cu o secțiune transversală de 150 * 50 mm, atunci se ia o placă de 100 * 50 mm pentru fila.

Utilizarea unui fileu are următoarele avantaje:

 • permite utilizarea grinzilor pentru placi și cherestea de lungimi mai scurte;
 • datorită reducerii greutății macaralei, este facilitată ridicarea și montarea acesteia;
 • devine mult mai ușor să înlăturați linia streașină;
 • Dacă materialul a suferit procese de putrezire sau este deteriorat, atunci acest element este ușor înlocuit fără a afecta structura de bază a acoperișului.

Lappings pot fi făcute cu sculptură decorativă, care este un decor suplimentar pentru casa.

Montarea cornișilor fără a folosi fileuri

O cutie sau un cadru de lemn sub consola de cornișă vă permite să ascundeți elementele care nu sunt atât de atractive pentru ochi, care proiectează elemente de grinzi și lăzi. Metoda de depozitare a elementelor cornice depinde în mod direct de tipul de cutie. Cea mai simplă modalitate de a face acest lucru este să instalați un cadru din parbriz și așa-numitele șine de depozitare instalate pe partea interioară a grinzilor (citiți și: "Windboard - ce este?"). Folosind această metodă, este permisă tăierea capetelor coroanelor ca o linie plumb (capătul va fi localizat paralel cu peretele) și perpendicular pe axa grinzilor. Totul depinde de preferințele dezvoltatorului.

Să facem mai multe detalii cu privire la opțiunea tăierii paralele a capetelor capului:

 • Pentru a efectua această lucrare, trebuie să aveți schelă și o scară retractabilă. Fixarea se va face cu o șurubelniță și șuruburi pentru lemn.
 • Mai întâi fixați panoul de bord, după care - depunerea exterioară a acoperișului cu șoferul și în cele din urmă - depunerea internă. Secțiunea transversală a tuturor plăcilor este egală cu 150 * 20 mm.
 • Pentru a face o cutie, trebuie să selectați plăci plate fără noduri și resturi de scoarță. Dacă se intenționează a fi creată o cutie așa-numită "depozitare", adică fără a utiliza o varietate de materiale de finisare, se utilizează plăci calibrate cu o secțiune de 50 * 20 mm.
 • După închiderea grinzilor și a laturilor frontale, cutia trebuie să fie tratată cu un dispozitiv special de protecție. Dacă se dorește, lemnul poate fi acoperit cu pată și lac. Acest lucru va prelungi durata de viață a cutiei, precum și îmbunătățirea semnificativă a esteticii sale.
 • Pentru a închide caseta folosiți adesea carton ondulat gri sau alb, marca C10. De asemenea, siding de vinil popular, care este foarte ușor de instalat și are o greutate redusă.

 • Depunerea cornișelor se efectuează cu ajutorul unui material special - șezlonguri, care sunt plăci din plastic sau aluminiu perforate. Costul considerabil al acestui material este complet compensat de atractivitatea și funcționalitatea foarte ridicată, astfel încât instalarea spoturilor este justificată.
 • Indiferent de materialul ales pentru suturarea cornișelor, este necesar să se utilizeze colțuri exterioare, culoarea cărora este selectată în funcție de culoarea cutiei. Dimensiunea acestor elemente este de 5 cm. Flanșa trebuie să se potrivească cu dimensiunea lățimii plăcii frontale.
 • Pentru a spori aspectul laturilor, sunt utilizate capace speciale, tăiate din folii netede. Forma lor este selectată în funcție de forma părții finale a cutiei.
 • Acoperirea frontală a acoperișului este mult mai ușoară. Două plăci cu o secțiune de 150 * 20 mm sunt atașate la cutia proiectată. După aceea, acestea sunt cusute cu material adecvat.
 • Instalarea caselor de acoperiș, video detaliat:

  Instalarea cornierului și a filetului

  Acoperișul cu acest element este puțin mai complicat. Lucrările sunt plăci cu o secțiune transversală de 150 * 30 mm sau 100 * 30 mm. De asemenea, pentru elementul respectiv se pot utiliza bare de tundere, care vor fi fixate pe partea laterală a căpriorilor. În timpul instalării fileurilor, orientarea are loc în zidărie sau în plan.

  După instalarea fileurilor, plăcile sunt fixate pe ele. Ca urmare a acestei proceduri, se obține o cutie cu o parte inferioară situată orizontal. Apoi puteți proceda pentru a decora cutia în funcție de stilul general al casei sau de dorințele proprietarului.

  La instalarea cornierului, trebuie să înțelegeți că acoperișul trebuie să "respire". Acest lucru înseamnă că aerul cald este introdus în partea de acoperiș sub cornișă. Apoi, aerul, care traversează coridoarele, cutia și materialul de acoperiș în sine ieșesc. Acest lucru permite o ventilație corespunzătoare, care scurge bine acoperisul, protejându-l de acumularea de condens și prelungind durata de viață globală. Acesta este motivul pentru care este imposibil să sigilați toate elementele de creastă sau streașină. Acestea sunt realizate fără utilizarea spumei sau siliconului. Singurele excepții sunt joncțiunile verticale ale conductelor și pereților, deoarece în aceste locuri există o probabilitate mare de penetrare a apei sub acoperiș.

  Există mai multe tipuri de cornișe de depozit cu fileuri. Cea mai ușoară cale este de a stabili o cornișă triunghiulară. În plus față de ușurința instalării, se distinge prin absența buzelor neplăcute în timpul viscozelor de iarnă, care este inerentă altor tipuri de cornișe.

  Detalii despre procesul de instalare

  Să enumărăm regulile de bază pentru instalarea sa:

  • Grinzile sunt tăiate la același nivel cu pereții exteriori. În acest caz, cornișorul nu trebuie să atârne deasupra zidului. Dacă nu a fost posibilă evitarea cusăturii, atunci la îmbinarea peretelui și a grinzilor este necesar să se cuibărească placa de cornișă cu un canal de scurgere.
  • Îndepărtarea cornișoarelor se formează prin metoda de prelungire a cornierului cu o tijă, care este fixată direct pe picioarele grinzilor. Această abordare este destul de comună, deoarece are o serie de avantaje. Printre acestea - protecția garantată a spațiului subcistral de la suflul apelor pluviale. În cele din urmă, lobii trebuie să formeze un spațiu care să asigure penetrarea aerului proaspăt în spațiul sub acoperiș.
  • Îndepărtarea cornișoarei pe fila este lăsată deschisă mai jos. De asemenea, poate fi închis cu plăci striate sau tăiate cu o lățime egală și o grosime de cel mult 25 mm. Spațiul sub acoperiș este acoperit cu panouri perpendiculare pe perete. Între placi și perete este lăsat un spațiu pentru o ventilație corespunzătoare.

 • Îndepărtarea corneei este fixată folosind console cu ancore metalice încorporate în perete. Măria în astfel de locuri este în linie cu consola. Această metodă de înregistrare este utilizată pentru a îndepărta cornișorul la o distanță care depășește admisibilul pentru lemn de lemn.
 • Executarea caramizilor se face pe pereții pietrei, cu o parte superioară căptușită cu cărămidă. În același timp, se observă o alocare graduală a rândurilor pentru o treime din lungimea cărămizii sau mai mică (până la 8 cm). În acest caz, lățimea proeminenței nu trebuie să fie mai mare de jumătate din grosimea totală a peretelui.
 • Durata de viață a acoperișului depinde în mare măsură de modul în care au fost realizate streașinile. La instalarea sa, un rol foarte important îl joacă un plop - un acoperiș realizat cu o neconformitate cu tehnologia de instalare a acestui element nu poate dura prea mult timp.

  Înainte de începerea lucrului trebuie efectuate calcule și măsurători corecte. De asemenea, acoperișul și alte elemente din lemn trebuie tratate cu antiseptice. Este important să pregătiți în prealabil toate instrumentele și materialele necesare. Atunci când se respectă ordinea de lucru și se îndeplinesc toate cerințele pentru aranjamentul acestui element, este posibilă îmbunătățirea aspectului acoperișului, ventilarea acestuia și, de asemenea, extinderea duratei de viață. În plus, un astfel de acoperis devine mai rezistent la vânturi puternice.

  Lăsați feedback:

  Noi facem bine pilula în sistemul de funduri

  Elementul final al oricărei structuri este acoperișul, care este un sistem complex de grinzi fixate împreună. Elementul principal al sistemului de cadre este căpriorii, care asigură panta necesară pentru patine. Pentru a proteja pereții structurii de apa care se scurge pe acoperiș, în sistemul de tâmplărie se utilizează un filet. Aceasta este ceea ce va fi discutat în viitor.

  Câteva cuvinte despre dispozitivul acoperișului

  Sistemul de acoperiș sau sistem de acoperiș este o unitate de locuit complexă care constă din elemente cum ar fi:

  • Rafturi - marginile ramei, realizate din plăci cu o secțiune de 50x150 și care servesc ca bază pentru montarea placajului de acoperiș.
  • Mauerlat - bara auxiliară, fixată de-a lungul perimetrului pereților din partea superioară a acestora. Sarcina sa principală este de a sprijini capetele inferioare ale grătarelor.
  • Traverse laterale și de creastă - plăci sau bare longitudinale, fixându-se unul lângă celălalt, asigurând rigiditatea acoperișului și rezistența acestuia.
  • Rafturi - piese de susținere verticale care ajută la menținerea integrității cadrului și transferă încărcătura de pe acoperiș către părțile de susținere ale pereților casei.
  • Led - o bară longitudinală a locației inferioare, care servește drept suport pentru stâlpi.
  • Strângerea - tăierea orizontală a unei plăci sau a unei bare, instalată între picioarele de creastă pentru a reduce sarcina de spargere a pereților casei.
  • Legături - un element suplimentar de susținere înclinat care asigură conservarea rezistenței capului. Acest lucru este valabil mai ales pentru lățimi mari de patine.

  Mai multe detalii în elementele de articol ale acoperișului.

  Fiecare dintre detaliile enumerate în felul său este importantă și necesară. Fiecare își îndeplinește propriile funcții.

  Pentru a prelungi grinzile din partea inferioară, care iese dincolo de planul pereților casei, butașii suplimentari de secțiuni mai mici sunt bătuți la detalii, numite fille.

  De ce să crească lungimea rafturilor

  De regulă, rafturile din partea inferioară se sprijină pe partea superioară a pereților. În casele din cărămizi și blocuri, Mauerlat este folosit pentru confort. În clădirile din lemn nu este nevoie. Fixarea canelurilor se face direct pe pereți.
  Să presupunem că nu vor fi construite rafturi, iar acoperișul va fi așezat, doar puțin peste planul structurilor verticale ale casei sau a clădirilor. În acest caz, umiditatea se va scurge de pe acoperiș direct pe pereți, ceea ce va conduce la următoarele consecințe negative:

  1. materialul pereților se umezește, lăsând umiditatea în incintă, ceea ce va duce în mod necesar la formarea de ciuperci și mucegai, ale căror activități nu sunt utile pentru o persoană;
  2. Overmoistening promovează distrugerea rapidă a materialului de perete.
  3. Aceleași efecte asupra cadrului casei au cicluri repetate de congelare și decongelare.

  Toate cele de mai sus au dus la necesitatea de a elimina marginea acoperișului pentru pereți 45-60 cm, în conformitate cu GOST existent. Din acest motiv, aceste aspecte negative vor fi eliminate.

  De ce nu folosiți lungimea coronamentului

  Prima metodă care vine în minte este de a rezolva problema de rampe scurte - lungirea căpriori necesare 65-85 cm în funcție de calculul teorema lui Pitagora. Dacă luăm în considerare că, în conformitate cu lungimea de unghiul de înclinare al nervurilor cadru poate ajunge la 8-10 metri, apoi creșterea cantităților aparente mici vor duce la o creștere a sarcinii pe cadrul casei, care este suficient de mare fără ca acest lucru.

  În plus, ieșirea cojilor dincolo de pereți necesită fabricarea unui sistem complex de fixare a canelurilor în spatele Mauerlatului. La instalarea capătului inferior al procesului de conectare este mult mai ușor. Extinderea grinzilor duce la o creștere a masei pieselor, ceea ce complică urcarea lor în sus. Lucrarea de nivelare a capetelor inferioare ale părților lungi pentru a le aduce la un plan comun este, de asemenea, complicată.

  Utilizarea unui fileu permite reducerea ușoară a gravității acestor probleme. Acest lucru se face prin reducerea grosimii și lățimii pieselor utilizate pentru a prelungi grinzile. Dacă luăm în considerare faptul că încărcătura pe părțile inferioare ale coastelor carcasei nu este mare, o astfel de ieșire din situație este considerată optimă.

  Am selectat materialul

  În cazul unei decizii în favoarea instalării fileurilor, este necesar să se efectueze un calcul calitativ al lungimii pieselor viitoare. Este bine să lucrați mai bine după instalarea sistemului de acoperiș principal. Când se calculează lungimea pieselor, nu uitați să luați în considerare suprapunerea pe marginile cadrului, care este de 30-55 cm.

  După aceasta, selectăm materialul pentru lucrare. În cazul utilizării pentru rafturile de placă de 50x150, marea poate fi făcută din plăci de 120x40 sau chiar de 100x30. Practic, se utilizează lemn de esență moale. Aveți grijă ca umiditatea sa să nu depășească 8-10%. În plus, absența nodurilor de cădere și putrezirea în filamente este obligatorie.

  A fost selectată și tăiată lungimea necesară a părților necesare tratate cu compuși antiseptici care împiedică formarea ciupercilor și mucegaiului. În ciuda faptului că filiera funcționează sub acoperiș, umiditatea aerului înconjurător poate avea un efect negativ asupra materialului. De asemenea, este inutilă impregnarea lemnului și a substanțelor ignifuge.

  Am montat detaliile pe cornișă

  În prezent, există două modalități principale de a realiza o cornișă - cu sprijinul său pe pereții casei și fără ea. Prima opțiune este mai durabilă, deoarece în design există un triunghi dreptunghiular clasic, a cărui diagonală este fila noastră. Acest lucru contribuie la o reducere semnificativă a sarcinii pe capătul muchiei și permite reducerea mărimii secțiunii transversale.

  A doua opțiune implică depunerea unui filet de sus și de jos sau numai de sus. Această soluție redistribuie sarcina exact la punctele de atașare la piciorușul de creastă. Iar grosimea cherestei trebuie să asigure forța necesară a structurii.

  Indiferent de opțiunea aleasă, fixarea fileului la grinzi trebuie efectuată în cel puțin cinci puncte. Lungimea cuiului trebuie să depășească grosimea totală a pieselor cu cel puțin 30-40 mm. Acest lucru este necesar pentru a crește puterea conexiunii.

  O condiție indispensabilă este înfundarea unghiilor în direcții opuse - un dispozitiv de fixare este instalat din lateral, iar celălalt - din fila. Și așa se substituie în mai multe locuri. Părțile proeminente ale unghiilor sunt îndoite în siguranță. Atunci când se utilizează șuruburi cu auto-filetare, lungimea lor este aleasă egală sau puțin mai mică decât grosimea totală a cavității și a filetului. Pentru o mai bună atașare a filetelor, puteți să găuriți 3-4 prin găuri în diametrul șuruburilor.

  Fixarea elementelor unui sistem de rafturi

  Îndreptați filetul pentru cornisa fără ramă paralel cu peretele. La fabricarea teșiturii conice a plafonului, plăcile sunt tăiate paralel cu solul.

  Este convenabil să utilizați în acest scop un instrument electrificat - un ferăstrău circular, un jigsaw electric. Marcarea se face folosind un malka sau un șablon.

  După instalarea tuturor extensiilor coronamentului, acestea sunt căptușite cu o cutie și, dacă este necesar, izolate. Liantul inferior este realizat din plăci de conifere tăiate cu grosimea în centimetri, urmate de vopsire. În loc de cherestea pentru cornișă, utilizați și panouri din plastic perforate - șezlonguri.

  Astfel, tehnologia montării fileurilor de cornișă nu poate fi dificilă pentru orice dulgher de casă. Folosirea acestora vă permite să rezolvați o mulțime de sarcini și să păstrați permanent pereții casei în forma lor originală.

  Acoperișul acoperișului - dispozitivul unui design prin mâinile proprii

  Schema de acoperiș cu filet

  Când vine vorba de un astfel de concept ca o țepușă, acoperișul cu acesta este montat folosind streașină stufoasă, închisă cu cutii. Cu ajutorul lemnei le prelungește. Acest articol vă va spune despre acest element important de acoperiș și despre modul în care cornișele sunt închise.
  Mărul este o bucată de tablă, prin care se face o alungire a piciorului de coasere, utilizat în construcția de streașină a acoperișului. Necesitatea apare atunci când lungimea panoului folosit pentru a face coridoare este mai mică decât este necesară pentru dispozitivul consolei. Fără ea, practic, este imposibilă îndepărtarea apei din acoperișuri de pe pereți. Dacă acest lucru nu este realizat, acesta va curge sub formă de ploaie sau zăpadă topită direct pe pereți, care va fi permanent udă. Pentru a preveni o astfel de situație neplăcută, pereții fac o indentare de cel puțin 40 de centimetri.

  Placa, din care sunt făcute fileurile, este, de obicei, mai mică în lățime decât lățimea plăcii de tavan. De exemplu, dacă grinzile sunt realizate din plăci de 150x50 mm, se poate utiliza o placă cu o secțiune de 100x50 mm pentru a realiza filmele.

  Folosirea fileurilor în procesul de montare a construcției acoperișului și a sistemului de raft face posibilă:

  • atunci când sunt fabricate, folosiți cherestea cu o lungime mai mică a plăcii;
  • pentru a facilita ridicarea și instalarea pe rafturile Mauerlat, deoarece acestea vor avea o greutate mai mică;
  • cu mai puțin efort să se retragă coronamentul, folosind mai ușor decât picioarele cavității;
  • în cazul în care fila este deteriorată sau putrezită, ea poate fi înlocuită fără durere, fără a lua în considerare structura acoperișului.

  În epoca noastră, ca și în trecut, există stăpâni care pot face o mare mare sculptată, acoperișul cu care se obține un aspect cu adevărat atractiv. Casa cu un astfel de element decorativ este unică și originală.

  Dispozitivul de cornișă strea fără larve

  Dacă faceți o cutie sub cornișă sau faceți un cadru din lemn, atunci aceasta va fi o ocazie excelentă de a îmbunătăți aspectul clădirii. Toate acestea vă vor permite să închideți toate tipurile de elemente proeminente ale structurii de acoperiș, care poate fi considerată o cușcă și capriori. În ce mod vor fi cusute diferitele elemente ale cornișoarelor, va depinde de tipul de cutie de cornișă produsă.

  Cea mai eficientă și mai simplă metodă de fabricare a unei astfel de cutii este instalarea cadrului cu ajutorul unui parbriz sau a unui parbriz și a unor șipci de filigran. Acestea sunt plasate pe partea inferioară (interioară) a grătarelor.

  Atunci când se utilizează această metodă, gusturile proprietarului clădirii pot fi luate în considerare, deoarece există două opțiuni pentru tăierea capetelor caprioarelor. Ele pot fi tăiate la o plumb, astfel încât capătul va fi paralel cu peretele. În celălalt caz, capetele capului pot fi tăiate perpendicular pe arborele de rafturi.

  Să trăim cu mai multă detaliu asupra variantei cu tăierea paralelă a capetelor de rafturi (în acest mod nu este prevăzută plita - elementul structurii acoperișului):

  1. Lucrarea va necesita folosirea capriorilor, precum și a unei scări alunecoase. Pentru a fixa elementele de acoperiș aveți nevoie de o șurubelniță și șuruburi de lemn;
  2. Mai întâi, este necesar să atașați panoul de bord, apoi plăcile externe și plăcile interne (perete) sunt atașate ulterior. Toate plăcile au aceeași secțiune de 150x20 mm;
  3. În fabricarea casetei s-au folosit niște plăci răsucite și plate. Acestea ar trebui să fie eliminate de coaja și nu au un număr mare de noduri. Atunci când fabricarea cutiei este planificată a fi făcută sub formă de "fileu", fără utilizarea materialelor de finisare, lucrarea se realizează utilizând plăci uscate calibrate având o secțiune de 50x20 mm.
  4. După ce laturile frontale și rafturile au fost închise, în scopul protejării, cutia este tratată cu soluții speciale. Dacă există o dorință, atunci cutia poate fi tratată cu pată sau lăcuită. În acest caz, "depunerea" va servi mai mult și mai eficient.

  Pentru a obține un strat de acoperire de cea mai bună calitate, puteți folosi un lac de bord destul de scump, dar cu adevărat eficient.

  • Ca o cutie de închidere a materialului se utilizează folii profilate C10, care are o culoare albă sau gri deschis. Se poate folosi și siding de vinil, care este ușor de instalat și are o greutate redusă.
  • Unele părți ale cornierului pot fi acoperite cu un material special - reflectoare. Este o placă perforată din aluminiu sau plastic. Deși costul lor este considerat destul de ridicat, este justificat datorită aspectului atractiv al materialului și a funcționalității sale ridicate.
  • Indiferent de materialul, care a fost folosit pentru depunerea cornize, aproape frontală (vânt) laterală a cutiei va trebui să folosească colțuri exterioare, culoarea care trebuie să se potrivească cu culoarea casetei. În funcție de dimensiunea colțurilor ar trebui să fie de 50 mm, dimensiunea lor ar trebui să fie în funcție de lățimea secțiunii vântului.
  • În scopul îmbunătățirii părților laterale ale cutiei, capacul este tăiat. Acest lucru se face manual, iar materialul este o foaie netedă, a cărei formă va depinde de forma părții finale a cutiilor.
  • Efectuarea de "depunere" frontală este mult mai ușoară. Acest lucru se face cu ajutorul a două panouri cu o secțiune de 150x20 mm, care sunt atașate la cutia proeminentă. Mai târziu, acestea sunt cusute cu cel mai potrivit material.

  Dispozitivul cornierului strea cu ajutorul larvelor

  Când se utilizează o prăjină orizontală pentru a fixa cornișoarele, acoperișul, caracteristicile cărora pot să difere unele de altele, sunt montate cu unele dificultăți suplimentare și necesită multă muncă.

  Ca element structural, plimba nu este altceva decât o placă cu o secțiune de 100x30 sau 150x30 mm. În această calitate, șinele de tăiere pot fi tăiate. Atașarea lor la grinzi este realizată astfel încât amplasarea planurilor largi să fie perpendiculară pe perete.

  În timp ce instalați fițele, ar fi corect să le luați drept zidărie de referință sau să lucrați folosind nivelul.

  După instalarea fileurilor, procedați la procesul de fixare a plăcuțelor. Ca rezultat, primiți o cutie cu planul de fund, situată orizontal. În viitor, cutia poate fi decorată sau decorată, în funcție de arhitectura generală a adaptării și gusturile personale ale proprietarilor de case.

  Când începeți instalarea cornierului, nu trebuie să uitați un moment atât de important ca capacitatea acoperișului de a "respira". Prin aceasta se înțelege că aerul cald trebuie să cadă în partea sub-carinică. Trecând prin astfel de elemente ale acoperișului, cum ar fi căpriori, șipci și acoperișuri, se rupe spre exterior. Datorită fluxului de aer există o ventilație eficientă, care creează condiții pentru starea uscată a acoperișului și prelungește durata sa de viață.

  Rafter cu fileu

  Plecând de la cele de mai sus, este foarte important să nu permiteți niciun element de creastă sau element al cornierului să se închidă. Din acest motiv, spuma de instalare și siliconul nu trebuie utilizate în timpul lucrărilor de montaj. Excepțiile sunt doar țevi. În caz contrar, după câțiva ani de funcționare, procesele nedorite asociate cu degradarea structurii acoperișului pot începe.

  Acum cornișele sunt tivite în moduri diferite. Atunci când există un fulg, acoperișul poate fi tăiat cu o cornișă triunghiulară convențională. Aceasta diferă prin simplitatea instalării și, în comparație cu alte cornișe la distanță, exclude un astfel de moment nedorit ca un buzunar neplăcut în timpul vântului de ploaie de iarnă.

  Să ne referim la regulile de bază pentru aranjarea unei cornișe triunghiulare:

  1. Decuparea grinzilor trebuie făcută la același nivel cu pereții exteriori. În acest fel, nu este permis ca cornișul să atârne deasupra peretelui. În cazul în care încă mai atârnă, în intersecțiile de căpriori și pereții sunt cuie cu o cornișă de bord echipat cu un canal de scurgere.
  2. Formarea de îndepărtare a cornișoarelor are loc ca urmare a creșterii lungimii caprioarelor cu ajutorul unui bolț. Sunt prinși direct pe picioarele cavității. Faptul că această metodă a devenit foarte populară se explică prin avantajele pe care le are. De exemplu, este garantat protejarea spațiului subcarinal de la picăturile de ploaie, care pot sufla un vânt puternic. Toate acestea se realizează cu un dispozitiv simplu numit "fiert". Acoperișul, dimensiunea decalajului cu care se formează fila, ar trebui să fie prevăzută cu o bună aerisire a spațiului sub acoperiș.
  3. Îndepărtarea cornișoarei, în cazul în care bolțul situat, de jos, rămâne deschis. Poate fi închisă folosind plăci ascuțite și legate cu aceeași lățime. Grosimea lor ar trebui să fie de 25 milimetri (cornișă filigrană). Spațiul sub acoperiș ar trebui acoperit cu panouri perpendiculare pe perete și de jos. De asemenea, peretele și plăcile pentru ventilarea acoperișului au un spațiu între ele.
  4. Îndepărtarea corneei este consolidată prin intermediul unor console echipate cu ancore din metal sau din beton armat. Ele sunt încorporate în perete. În astfel de locuri, fileul este încorporat cu o spălare a consolei. Utilizarea acestei metode este justificată atunci când cornișorul este realizat la o distanță care este mai mare decât cea admisă pentru o bucată de lemn.
  5. O pereche de cărămidă este făcută pe pereții de piatră ai casei, partea superioară a căreia este construită din cărămizi. În același timp, se observă o alocare treptată a rândurilor pentru o valoare care nu depășește o treime din lungimea cărămizii (80 mm). Extensia cărămizii cornice nu ar trebui să fie mai mult de jumătate din grosimea peretelui.

  Funcționarea pe termen lung a acoperișului este în mare măsură determinată de calitatea corzilor. În timpul instalării lor, un rol esențial este atribuit unui element constructiv, cum ar fi fiorul. Acoperirea, ale cărei caracteristici necesită o execuție competentă a cornierului, pot, în caz contrar, să se umezească sau să-și piardă proprietățile datorită înmuiere a izolației.

  Pentru a asigura durabilitatea și economia fațadei și a acoperișului, se dezvoltă un set de măsuri care depășesc instalarea și livrarea materialelor. Problema creării unui acoperiș de înaltă calitate trebuie abordată într-un mod cuprinzător.

  Cornișorul este o limită vizuală, care separă acoperișul de fațada exterioară. Este nevoie de un accent arhitectural nu în sine și este un element evident și evident al clădirii. Din acest motiv, procesul de decorare a cornișului ar trebui abordat cu o atenție deosebită, deoarece este unul dintre elementele cele mai importante ale construcției. Datorită pierderilor naturale de căldură pe cornișă se poate forma gheață. Ca rezultat, cornișorul se poate prăbuși sau se poate bloca ventilarea sub acoperiș a streașilor. Consecințele pot fi cele mai trist - se formează condens, se va forma mucegai, structura acoperișului va începe să putrezească etc.

  Când vine vorba de depozitarea cornierului, se referă la lucrarea asociată cu instalarea elementelor decorative pe planul inferior al cornișoarelor. Decoratia decorativa folosind siding, lemn, cupru si alte materiale nu apartine celei mai importante etape a procesului de decorare a cornierului.

  Înainte de formarea sa, se efectuează lucrările de proiectare și instalare a structurii de susținere a cornierului și a componentelor placajului de acoperiș.

  Lucrările de proiectare și instalare a aranjamentului streașinului se bazează pe următoarele: