Acoperișuri cu mâna proprie - instrucțiuni de instalare

Izolare termică

Un acoperiș sau un șerpuit este un acoperiș pentru două versanți, adică Are 2 suprafețe înclinate (înclinate) de formă dreptunghiulară.

Scheletul de pe acoperișul gabeta, datorită caracteristicilor de design, combină perfect simplitatea dispozitivului și întreținerea cu fiabilitate și durabilitate. Acești parametri și mulți alți parametri fac ca construcția unui acoperiș gable să fie o soluție practică și rațională pentru construcția de locuințe private și comerciale.

În cadrul acestui articol, vom analiza modul de realizare a unui sistem de acoperiș arcuit cu mâinile noastre. Pentru o percepție eficientă a materialului, este prezentată sub forma unor instrucțiuni pas cu pas de la A la Z, de la selecție și de la calcul la montarea Mauerlatului și a acoperișului sub acoperiș. Fiecare etapă este însoțită de mese, diagrame, desene, desene și fotografii.

Popularitatea acoperișului de către casă se datorează mai multor avantaje:

 • variabilitatea designului;
 • Simplitatea în calcule;
 • caracterul natural al fluxului de apă;
 • integritatea designului reduce probabilitatea scurgerilor;
 • eficiență;
 • conservarea suprafeței utile a podului sau posibilitatea dotării podului;
 • mentenabilitate ridicată;
 • rezistență și durabilitate.

Tipuri de acoperiș arici

Instalarea sistemului de ghiare de acoperiș arcuit depinde, în primul rând, de designul acestuia.

Există mai multe variante de acoperișuri gable (tipuri, tipuri):

1. Un acoperiș simplă - simetric

Un acoperiș simplu - acoperiș simetric Cel mai frecvent din cauza simplității și fiabilității opțiunii unui dispozitiv de acoperiș. Datorită simetriei, se realizează o distribuție uniformă a sarcinilor pe pereții lagărului și pe Mauerlat. Tipul și grosimea izolației nu afectează alegerea materialului.

Secțiunea transversală a barei permite o rezervă de capacitate de încărcare. Nu există nici o șansă de a îndoi căpriorii. Suporții și distanțierele pot fi puse aproape oriunde.

Dezavantajul evident este imposibilitatea de a amenaja o podea de mansardă cu drepturi depline. Din cauza colțurilor ascuțite apar zonele "surde", care nu sunt potrivite pentru utilizare.

2. Un acoperiș simplu, asimetric

Aspectul unuia dintre colțuri mai mult de 45 ° conduce la o reducere a spațiului neutilizat. Există o oportunitate de a face sufragerii sub acoperiș. În același timp, cerințele pentru calcul sunt în creștere, deoarece Sarcina pe pereți și fundație va fi distribuită neuniform.

3. Acoperiș gable deformat, cu îndoire externă și / sau internă

Suprafața acoperișului deteriorat, cu rupere exterioară și / sau interioară O astfel de construcție a acoperișului vă permite să construiți un al doilea etaj complet sub acoperiș.

Firește, o cornișor simplu de acoperiș diferă de o linie întreruptă, nu numai vizual. Principala dificultate constă în complexitatea calculelor.

Structura unui sistem de acoperiș arcuit

Construirea unui acoperiș de orice complexitate cu propriile mâini implică cunoașterea scopului elementelor structurale de bază.

Locațiile elementelor sunt afișate în fotografie.

Elemente ale unui sistem de acoperiș arcuit Elemente ale unui sistem de acoperiș arcuit - schemă 2 Elemente ale unui sistem de acoperiș arcuit - schema 3

 • Mauerlat. Conceput pentru a distribui încărcătura de la sistemul de rafturi la pereții caroseriei clădirii. Pentru aranjamentul Mauerlatului este ales un fascicul de lemn masiv. De preferință zada, pin, stejar. Secțiunea transversală a fasciculului depinde de tipul său - dintr-o singură bucată sau lipită, precum și din presupusul secol de construcție. Cele mai populare dimensiuni sunt 100x100, 150x150 mm.

 • Piciorul cavoului. Principalul element al sistemului. Pentru producția de căpriori, se utilizează un fascicul puternic sau un jurnal. Pe partea superioară, picioarele formează o fermă.

Silueta fermei structurate determină aspectul structurii. Exemple de ferme din fotografie.

Opțiunile sistemului de bare de acoperiș

Parametrii importanți sunt rafturile. Despre ei va fi un pic mai mic.

 • Strângere - conectează picioarele de rafturi și le conferă rigiditate.
 • rulați:
  • Ridică fugă, montată la locul unde un coronament se unește unul cu celălalt. În viitor, va fi instalat pe creasta acoperișului.
  • Trasee laterale, ele oferă fermei o rigiditate suplimentară. Numărul și mărimea acestora depind de încărcarea sistemului.
 • Rack pentru grătare - bara situată vertical. De asemenea, o parte din sarcină este luată din greutatea acoperișului. Într-un simplu acoperiș gable este de obicei situat în centru. Cu o lățime semnificativă a spanului - în centru și în lateral. Într-un acoperiș asfaltat asimetric - locul de instalare depinde de lungimea rafturilor. Cu un acoperiș rupt și dispunerea unei încăperi în mansardă - rafturile sunt situate pe fiecare parte, lăsând spațiu pentru mișcare liberă. În cazul în care camerele ar trebui să fie două - rafturile sunt situate în centru și pe lateral.

Poziția standului, în funcție de lungimea acoperișului, este prezentată în figură.

În funcție de lungimea acoperișului

 • Brace. Serveste ca suport pentru rack.

În regiunile cu încărcături semnificative de vânt și zăpadă nu sunt instalate doar benzi longitudinale (amplasate în același plan cu o pereche de rafturi), dar și diagonale.

 • Hornul. Scopul său este de a servi drept suport pentru rack și punctul de prindere al strutului.
 • Șipci. Este proiectat pentru deplasarea în timpul lucrărilor de construcție și fixarea materialului de acoperiș. Este instalat perpendicular pe picioarele cavității.

Prezența unui desen și a unei diagrame care să arate locația tuturor elementelor structurale enumerate vă vor ajuta în lucrare.

Selecția materialului pentru grinzi

Atunci când se calculează materialul pe un acoperiș gable, trebuie să alegeți lemn de calitate fără deteriorări și găuri de vierme. Nu este permisă prezența nodurilor pentru grinzi, mauerlat și capriori.

Pentru panouri, laturile de noduri trebuie să fie la minimum și nu trebuie să cadă. Lemnul trebuie să fie solid și să fie prelucrat cu preparatele necesare, ceea ce va spori proprietățile.

Calcularea sistemului de acoperiș din alamă

Calculul parametrilor materialului este o etapă importantă, prin urmare, oferim algoritmul de calcul pas cu pas.

Calculul sistemului de rafturi Este important de știut: întregul sistem de tavan constă dintr-un set de triunghiuri, cel mai rigid element. În schimb, dacă patinele au o formă diferită, i. E. sunt un dreptunghi neregulat, atunci trebuie să îl împărțiți în componente separate și să calculați încărcătura și numărul de materiale pentru fiecare. După calcule, datele sunt rezumate.

1. Calcularea sarcinii pe sistemul de rafturi

Încărcarea pe grinzi poate fi de trei tipuri:

 • Sarcini permanente. Acțiunea lor va fi întotdeauna simțită de sistemul de coroane. Astfel de sarcini includ greutatea acoperișului, acoperișul, izolația, filmele, elementele suplimentare ale acoperișului, materialele de finisare pentru podeaua mansardă. Greutatea acoperișului este suma greutății tuturor elementelor sale constitutive, este mai ușor să luăm în considerare această sarcină. În medie, valoarea încărcării constante pe grinzi este de 40-45 kg / m2.

Pentru referință: Greutatea unor materiale de acoperire pe 1 mp. este prezentat în tabel

 • Încărcați variabilele. Acestea funcționează în perioade diferite și cu puncte forte diferite. La astfel de sarcini se efectuează: o sarcină vântului și forța sa, încărcarea zăpezii, intensitatea depozitelor.

De fapt, panta acoperișului este ca o pânză și, având în vedere încărcătura vântului, structura întregului acoperiș poate fi distrusă.

Încărcarea vântului pe acoperiș

Calculul se efectuează în funcție de formula: sarcina vântului este egală cu indicatorul pentru regiunea înmulțit cu factorul de corecție. Acești indicatori sunt conținute în SNiP "Loads and Impacts" și sunt determinate nu numai de regiune, ci și de locația casei. De exemplu, o casă privată, înconjurată de clădiri înalte, are mai puține încărcături. O casă de țară detașată sau o experiență de dacha a crescut încărcăturile de vânt.

2. Calcularea încărcăturii de zăpadă pe acoperiș

Calcularea acoperișului pentru încărcarea zăpezii se efectuează conform formulei:

Încărcarea zăpezii totale este egală cu greutatea zăpezii înmulțită cu factorul de corecție. Coeficientul ia în considerare presiunea vântului și influența aerodinamică.

Greutatea zăpezii, care reprezintă 1 metru pătrat. Suprafața acoperișului (conform SNIP 2.01.07-85) este în intervalul 80-320 kg / m2.

Coeficienții care prezintă dependența de panta pantei sunt prezentați în fotografie.

Schema de calculare a sarcinii de zăpadă de pe acoperiș

 • Încărcături speciale. Asemenea sarcini sunt luate în considerare în locuri cu activitate seismică mare, tornade, vânturi de furtună. Pentru latitudinile noastre, este suficient să se facă o marjă de forță.

Evaluarea stării și capacității portante a zidurilor și fundațiilor

Trebuie avut în vedere faptul că acoperișul are o greutate semnificativă, care poate deteriora restul clădirii.

Definiția configurației acoperișului:

 • simplu simetric;
 • simplu asimetric;
 • linie întreruptă.

Cu cât este mai complexă forma acoperișului, cu atât este mai mare numărul de ferme și garnituri necesare pentru a crea marja necesară pentru rezistență.

3. Calcularea unghiului acoperișului

Unghiul de înclinare al acoperișului arboric este determinat în primul rând de materialul de acoperiș. La urma urmei, fiecare dintre ele își înaintează cererile.

 • acoperiș moale - 5-20 °;
 • tigla metalica, ardezie, carton ondulat, ondulin - 20-45 °.

Trebuie remarcat faptul că creșterea unghiului crește suprafața sub acoperiș, dar și cantitatea de material. Ce afectează costul total al muncii.

Calcularea unghiului acoperișului

5. Calculul pitchului grinzilor

Traversul acoperișului gablon pentru clădirile rezidențiale poate fi cuprins între 60 și 100 cm. Alegerea depinde de materialul de acoperiș și de greutatea structurii acoperișului. Apoi numărul de picioare de rafturi se calculează prin împărțirea lungimii rampei la distanța dintre perechile de cavități plus 1. Numărul obținut determină numărul de picioare pe patină. Pentru al doilea, numărul trebuie să fie înmulțit cu 2.

6. Calculul lungimii acoperișului acoperișului

Lungimea rafturilor pentru acoperișul mansardei este calculată de teorema lui Pitagora.

Parametrul "a" (înălțimea acoperișului) este setat independent. Valoarea sa determină posibilitatea de amenajare a unei locuințe sub acoperiș, confortul de a fi la mansardă, consumul de material pentru construcția acoperișului.

Parametrul "b" este jumătate din lățimea clădirii.

Parametrul "c" este hypotenuse a triunghiului.

Trebuie remarcat faptul că lungimea maximă a fasciculului este de 6 m. Prin urmare, dacă este necesar, grinzile pot fi îmbinate (clădire, andocare, îmbinare).

Metoda de îmbinare a grinzilor pe lungime este prezentată în fotografie.

Metodele de îmbinare a grinzilor de-a lungul lungimii

Lățimea grinzilor pentru acoperiș depinde de distanța dintre pereții opuși ai rulmentului.

7. Calcularea secțiunii de grinzi

Secțiunea transversală a acoperișului arboric este dependentă de mai mulți factori:

 • încărcare, am scris deja despre aceasta;
 • tipul de material utilizat. De exemplu, jurnalul poate suporta o sarcină, fasciculul - celălalt, fasciculul lipit - al treilea;
 • lungimea picioarelor de rafturi;
 • tipul de lemn utilizat în construcții;
 • distanța dintre grinzi (etapele de coridoare).

Determinați secțiunea transversală a fasciculului pentru grinzi, cunoscând distanța dintre grinzi și lungimea grinzilor, puteți utiliza datele de mai jos.

Secțiune de cotropi - tabel

Dimensiuni de cherestea (grinzi și panouri) pentru un sistem de acoperiș arcuit:

 • grosimea (secțiunea transversală) a lui Mauerlat este de 10x10 sau 15x15 cm;
 • grosimea rafturilor și pufurilor - 10x15 sau 10x20 cm. Uneori utilizați o bară de 5x15 sau 5x20 cm;
 • Rulați și o manetă - 5x15 sau 5x20. În funcție de lățimea piciorului;
 • Stand - 10x10 sau 10x15;
 • un picior - 5x10 sau 5x15 (în funcție de lățimea rafturii);
 • Grosimea (secțiunea transversală) a acoperișului pe acoperiș este de 2x10, 2,5x15 (în funcție de materialul de acoperiș).

Tipuri de sisteme de cornișor de acoperiș gable

Pentru construcția considerată a acoperișului există 2 opțiuni: caneluri stratificate și suspendate.

Tipuri de sistem de acoperiș: cu grinzi stratificate și suspendate

Luați în considerare fiecare specie în detaliu pentru a face o alegere ponderată.

Hanging agățat

Sunt aplicate la o lățime a unui acoperiș de cel mult 6 m. Instalarea canelurilor suspendate se realizează prin fixarea piciorului în spatele peretelui de sprijin și a fusului de creastă. Construcția capului suspendat este specială datorită faptului că picioarele cavității sunt sub influența unei forțe de spargere. Grinzile agățate cu un puf, instalat între picioare, îi pot reduce impactul. Strângerea sistemului de rafturi poate fi din lemn sau din metal. Adesea puff-uri sunt plasate mai jos, apoi joacă rolul de grinzi poartă. Este important să se asigure o fixare sigură a strângerii pe șanț. Deoarece este transmisă și o forță de spargere.

Suporturi suprapuse

Sunt aplicate la aranjarea acoperișurilor de orice dimensiune. Construcția canelurilor stratificate asigură prezența unei platforme și a unui raft. O bancă care se află paralel cu Mauerlat-ul ocupă o parte din încărcătură. Astfel, picioarele de creastă par să fie înclinate unul către altul și sunt susținute de suport. Grinzile sistemului de odihnă funcționează numai pe îndoire. Și ușurința de instalare a înclinat, de asemenea, scalele în favoarea lor. Singurul dezavantaj - prezența unui rack.

combinate

Având în vedere faptul că acoperișurile moderne se disting printr-o mare varietate de forme și complexitatea configurațiilor, este utilizată o vedere combinată a sistemului de crustă.

Vedere combinată a sistemului de rafturi

După alegerea tipului de sistem de rafturi, puteți calcula cu exactitate cantitatea de material. Calculați rezultatele calculelor. În acest caz, profesioniștii recomandă să se întocmească desene pentru fiecare element al acoperișului.

Instalarea de sisteme de raft de acoperiș

După ce se calculează grinzile acoperișului, puteți continua instalarea. Procesul va fi împărțit în etape și va oferi o descriere a fiecăruia dintre ele. Veți primi un fel de instrucțiuni pas cu pas care conține informații suplimentare pentru fiecare etapă.

1. Montarea Mauerlattului pe perete

Bara este așezată de-a lungul peretelui pe care se vor odihni căpriorii.

În cabinele de casete, rolul Mauerlata este jucat de coroana superioară. În clădirile construite din materiale poroase (beton, beton spongios) sau cărămizi, mauerlatul este instalat de-a lungul întregii lungimi a peretelui de lagăr. În alte cazuri, acesta poate fi instalat între picioarele de rafturi.

Materialul este pregătit pentru site-ul www.mydomik.net

Îmbinarea Maueratului între ele (blocare directă cu șuruburi) Deoarece lungimea Mauerlate-ului depășește dimensiunile standard ale cherestei, trebuie să fie îmbinată.

Legătura dintre Mauerlat una cu cealaltă se face așa cum se arată în figură.

Cum se conectează Mauerlat?

Grinzile sunt tăiate numai la un unghi de 90 °. Conexiunile apar cu ajutorul șuruburilor. Cuie, sârmă, nagale de lemn nu sunt folosite.

Cum se montează Mauerlat?

Instalarea lui Mauerlat se face pe partea superioară a peretelui. Tehnica de montare prevede mai multe moduri de a fixa Mauerlat:

 • strict în centrul peretelui de lagăr;
 • cu o schimbare spre o parte.

Pentru a proteja bara pentru Mauerlata de daune, este pus pe un strat de material de impermeabilizare, care este, de obicei, un ruberoid comun.

Fiabilitatea fixării Mauerlatului este un aspect important al construcției. Acest lucru se datorează faptului că panta acoperișului este ca o pânză. De exemplu, are o încărcătură puternică de vânt. Prin urmare, Mauerlatt trebuie fixat ferm pe perete.

Metode de fixare a Mauerlate-ului pe perete și pe căpriori

Ancore Mauerlat Șuruburi de ancorare. Ideal pentru o clădire monolitică.

Suporturi Mauerlat cu nagale din lemn Nageluri din lemn. Utilizat pentru cabine din busteni si grinzi. Dar, ele sunt întotdeauna folosite cu elemente de fixare suplimentare.

Mauerlata montează capsele Staples.

Maueratul se fixează pe știfturi sau fitinguri. Aplicabil în cazul în care cabana este construită din materiale poroase (beton, beton spumos).

Montarea Mauerlatului cu fixare culisantă. Fixare glisantă (articulată). Împingerea în acest fel vă permite să asigurați deplasarea picioarelor de crăpături atunci când se micșorează casa.

Sârmă Mauerlat Sârmă răsucite (tricotare, oțel). Folosit ca un element de fixare suplimentar în majoritatea cazurilor.

2. Fabricarea de ferme sau perechi de ferme

Instalarea se face în două moduri:

 • instalarea grinzilor direct pe acoperiș. Nu este folosit adesea, deoarece este dificil să se efectueze toate lucrările, să se măsoare, să se ajusteze la înălțime. Dar vă permite să efectuați singuri instalarea;
 • asamblare pe teren. De exemplu, elementele individuale (triunghiuri sau perechi) pentru sistemul de bare pot fi asamblate mai jos, apoi le ridicați pe acoperiș. Avantajul unui astfel de sistem în executarea rapidă a lucrărilor de înaltă altitudine. Un dezavantaj este că greutatea structurii asamblate a structurii de legătură poate fi considerabilă. Pentru ridicare va fi nevoie de echipament special.

3. Instalarea picioarelor de rafturi

Perechile colectate se ridică și sunt montate pe Mauerlat. Pentru a face acest lucru, în partea de jos a picioarelor cavoului trebuie să faceți o băutură.

Modul de fixare a cornierului este prezentat în figură.

Metode de fixare a picioarelor cavității

Începeți instalarea capriorilor de la capetele opuse ale acoperișului.

Între perechele de rafturi, un șir este întins. Între perechile fixe, un șir este întins. Aceasta va simplifica instalarea perechilor de rafturi ulterioare. Și, de asemenea, va desemna nivelul creastei.

În continuare, restul picioarelor de creastă sunt poziționate la distanța indicată una de cealaltă.

Dacă sistemul de lambriuri este montat direct pe acoperișul casei, atunci după instalarea celor două picioare extreme de curbură, suportul de creastă este instalat. Apoi, jumătate de abur este atașat la ea.

Este demn de remarcat faptul că în această problemă opiniile profesioniștilor diferă. Unii sfătuiesc să folosească ordinea șahului de fixare, ceea ce va permite distribuirea uniformă a încărcăturii crescute pe pereți și fundație mai uniform. Această procedură implică instalarea unui grătar într-un model de șah. După instalarea unei părți din capriori, montați părțile lipsă ale perechii. Alții, insistă că trebuie să faceți o instalare consecventă a fiecărei perechi. În funcție de mărimea structurii și de configurația structurii de susținere, armarea picioarelor de rafturi se realizează prin suporturi și stâlpi.

Fixare cu cleme de tăiere Nuance. Conectați elementele structurale suplimentare cu ajutorul tăierii. Este preferabil să le rezolvați prin prinderea capselor.

Dacă este necesar, puteți extinde piciorul vasului.

Metodele de îmbinare a picioarelor rafturilor sunt prezentate în fotografie.

Metodele de îmbinare a picioarelor de rafturi

4. Instalarea acoperișului arcului

Nodul de creastă al acoperișului este realizat prin îmbinarea picioarelor de creastă în partea superioară.

Dispozitivul creastei:

 • Metodă fără utilizarea unei bare de susținere (vezi Fig.).

Instalarea creastei acoperișului fără utilizarea unei bare de susținere

 • Metoda care utilizează un fascicul de rafturi. O bară este necesară pentru acoperișuri mari. În viitor, poate deveni un suport pentru rack.
 • Metoda de așezare pe grindă.

Instalarea creastei acoperișului prin metoda de așezare pe grindă Montarea acoperișului pe acoperiș prin metoda de așezare pe lemn

 • O versiune mai modernă a fabricării nodului de creastă poate fi considerată metoda prezentată în fotografie.

Metoda de fabricare a unui nod de creastă

 • Metoda de tăiere.

Instalarea creastei prin metoda de tăiere

După instalarea sistemului de acoperiș, realizăm fixarea capitalului tuturor elementelor structurale.

5. Instalarea dalelor de acoperiș

Montat în orice caz și este proiectat pentru o mișcare mai convenabilă pe acoperiș în timpul executării lucrărilor, precum și pentru fixarea materialului de acoperiș.

Pasul acoperișului depinde de tipul de material de acoperiș, de exemplu:

 • sub placa metalica - 350 mm (distanta dintre cele doua panouri inferioare ale panourilor ar trebui sa fie de 300 mm).
 • sub foi profilate și ardezie - 440 mm.
 • sub un acoperiș moale am răspândit o cutie continuă.

Sistemul de acoperiș cu podea - video:

concluzie

După cum puteți vedea, în ciuda simplității aparente, instalarea sistemului de acoperiș gable conține multe capcane. Dar, bazându-vă pe recomandările de mai sus, puteți construi cu ușurință un design fiabil cu propriile mâini.

Instalarea și montarea sistemului de bare din lemn

Acoperișul clădirii îl protejează de frig, ploaie și vânt. Acest element este la fel de important ca și pereții exteriori și fundația. Sistemul de acoperiș este un cadru de acoperiș portant. Își ia toate stresul: de la structuri, de la zăpadă și de la vânt. Pentru a evita problemele în timpul funcționării, structura acoperișului casei trebuie să fie puternică și fiabilă. Instalarea sistemului de acoperiș de către propriile mâini ar trebui să se realizeze numai după pregătirea și studiul atent al tuturor informațiilor necesare.

Acoperiș și acoperiș

Înainte de a începe construcția acoperișului unei case private, trebuie să distingeți două concepte. Non-profesioniștii sunt adesea confuzi, dar constructorii împărtășesc în mod clar definițiile acoperișului și acoperișului. Acoperișul este întreaga construcție care separă clădirea de stradă de sus. Construcția acoperișului unei case particulare include capriori, toate celelalte elemente portante, materiale termoizolante, acoperișuri.

Rafturi - structuri de acoperiș portante

Acoperișul este partea superioară a acoperișului. Este, de asemenea, un acoperiș de acoperire. Construcția acoperișului necesită o selecție atentă a materialului. La urma urmei, fiabilitatea impermeabilizării și confortul vieții vor depinde de aceasta.

Cerințe de sistem

Pentru a monta corect sistemul de bare cu propriile mâini, trebuie să luați în considerare un anumit set de reguli. Fără a lua în considerare, structura nu poate rezista efectiv influențelor negative din afară.

În primul rând, merită să luăm în considerare puterea. Toate elementele trebuie să reziste încărcăturii fără rupere. Construcția sistemului de bare de acoperiș presupune un calcul preliminar al structurilor portante conform primei limite. El este cel care verifică elementele sistemului de tavan pentru putere.

Sistemul de tavan trebuie să fie puternic și rigid

A doua cerință este rigiditatea. Aici este luată în considerare deformarea maximă. Construcția acoperișului unei case din lemn sau a oricărui altul nu ar trebui să se îndoaie prea mult. deformație la jumătatea deschiderii egală cu lungimea deschiderii împărțit la 200. Înainte de a începe proiectarea de construcție a sistemului de schelete trebuie să fie calculată pentru al doilea grup de state de limitare - rigiditate.

Grinzile de acoperiș cu mâinile lor sunt făcute ținând seama de faptul că construcția a avut o greutate mică. În caz contrar, sarcina pe pereți și fundații este foarte mare. Din acest motiv, lemnul este folosit pe scară largă ca material principal. Sistemul de grătare din lemn are o rezistență suficientă, dar cântărește relativ puțin. Trebuie acordată atenție nu numai la structura acoperișului, dar, de asemenea, alege cu înțelepciune un material pentru acoperișuri. Nu ar trebui să fie prea greu. Placi ceramice și-a pierdut popularitatea sa nu numai din cauza costurilor, ci și din cauza faptului că sub ea trebuie să fie consolidat acoperișul casei, pereții și fundațiile sale.

Greutatea materialului de acoperiș pentru structura din lemn nu ar trebui să fie prea mare

Cerințe speciale se impun asupra calității materialului. Fabricarea elementelor din lemn ar trebui să se efectueze numai din materii prime bune. Merită să aveți în vedere următoarele recomandări:

 • Pentru elementele principale se utilizează lemn de 1 sau 2 soiuri. Gradul 3 poate fi folosit numai pentru cutia și alte părți mici.
 • Acoperișurile acoperișurilor se recomandă a fi realizate din specii de conifere. Ele sunt mai rezistente la dezintegrare și alte probleme, deoarece ele conțin rășină. În aceeași secțiune transversală, lungimea permisă pentru lemn de esență tare va fi mai mică.
 • Înainte de începerea lucrului, toate elementele trebuie tratate cu un antiseptic. Această etapă de pregătire poate preveni o mulțime de probleme mai târziu. De asemenea, dacă doriți, puteți trata lemnul cu substanțe ignifuge. Aceasta va crește rezistența la foc.
 • Este mai bine să cumpărați lemn din regiunile nordice, care este recoltat în timpul iernii. Acest material are cea mai înaltă calitate.

Piese de construcții

Designul sistemului de rafturi include multe elemente. Pentru a înțelege desenele și a percepe informațiile în mod corect, trebuie să știți cel puțin cele principale. Deci, de ce constă acoperișul?

În primul rând - este un cal, cornișă și stingrays. Aceste elemente sunt părțile principale. Calul este partea superioară a structurii. Cornișă sau consola inferioară. Patinele sunt suprafețe înclinate care se află între creastă și streașină.

Montarea sistemului de rafturi necesită cunoașterea elementelor de susținere. Acestea includ:

 • Mauerlat - bar, care este așezat pe marginea zidurilor clădirii. Mauerlat este necesar pentru a transfera în mod egal încărcătura de la picioarele de rafturi, care sunt susținute în sens pozitiv. De obicei, pentru fabricarea sa, folosiți o bară de 150x150 mm sau 200x200 mm (pentru clădiri mari).
 • Capriorilor cu grinzi înclinate care transmit sarcina de pe acoperișul propriei greutăți, zăpadă și vânt pe mauerlat. Astfel de grinzi sunt instalate de obicei de la creastă la streașină. Dar, atunci când ridicați un acoperiș de șold, există elemente care au doar unul din aceste puncte. Sunt susținuți de un cal sau de o cornișă. Asemenea detalii se numesc narodniki. Ele au, de obicei, aceeași secțiune transversală ca și rafturile. De fapt, narozhniki sunt tăiate pe una din picioare picioare rafter.
 • Run - o grindă pe care se sprijină elementele de acoperiș. Pista poate fi instalată sub rafturi. O altă opțiune este cursa de creastă. Grinzile de la punctul de sus se bazează pe ea. Secțiunea runului depinde de intervalul de timp, de obicei se presupune că este de 200x200 mm.
 • Picioarele Nakosnye sunt necesare numai pentru acoperișurile șoldului. Ele sunt șanțuri diagonale care se sprijină pe Mauerlat în colțuri. Se presupune că secțiunea transversală este mărită, de obicei 150x200 sau 100x200 mm.
 • Designul acoperișului din lemn implică prezența buzelor, barierelor și rafturilor. Acestea sunt concepute pentru a reduce sarcina asupra elementelor principale. Atunci când construiți o casă cu propriile mâini, este important să rețineți că suporturile nu pot fi sprijinite pe suprafața podelei. Instalarea este posibilă numai pe pereții subțiri sau pe traversele care sunt așezate între pereți. Montarea unor astfel de elemente pe suprapunere poate fi numai dacă este proiectată pentru o astfel de sarcină și este întărită în zona dorită.
 • Captuseala este necesara pentru a face baza sub capac. Pentru metal și acoperiș, șaua poate fi rară din plăci de grosime de 32-40 mm. Pentru șindrile bituminoase aveți nevoie de o fundație solidă de plăci cu grosimea de 25-32 mm sau placaj rezistent la umiditate.
 • Pentru a face cornisa să zboare, fixați-o. Ele devin o continuare a rafturilor. Fixarea filetului pe grinzi se realizează pe o lungime de cel puțin 1 m. Secțiunea transversală a elementului este luată de obicei la 50x100 mm.
Elemente de susținere ale acoperișului șoldului

Un alt element al sistemului de ferme este ferma. Aceasta este o structură integrală, care constă din capriori, bule, stâlpi și rafturi, conectate rigid unele de altele. Ferma are o formă triunghiulară, iar în interior este împărțită în mai multe triunghiuri mai mici, ceea ce îi asigură o bună stabilitate.

acoperiş în formă de

Acoperișurile acoperite pe acoperiș vin în diferite forme. Aici merită subliniat:

 • Shed;
 • dublă;
 • patru niveluri (hip și șold);
 • rupt.
Cele mai comune acoperișuri de șold cu două pante și patru pante

Cea mai obișnuită opțiune este un acoperiș de șold dublu-verso sau patru-înclinat. Prima necesită construirea de pedimente. Broken sunt relevante pentru construcția mansardei. Mai întâi, căpriorii merg într-un unghi abrupt, apoi sub unul mai mic. Această tehnologie vă permite să ridicați tavanul camerei de la mansardă. Vă recomandăm, de asemenea, să citiți despre sistemul de tavan al acoperișului cu semifabricate.

Tipuri de căpriori

Există două structuri:

 • cu grătare stratificate;
 • cu grătare suspendate.

Construcția acoperișului unei case din lemn este posibilă numai cu utilizarea primului. Acest lucru este cauzat de două reguli:

 • Hangherele suspendate trebuie fixate ferm la Mauerlat;
 • în căpriori de lemn trebuie să fie atașate la articulația Mauerlat.

Două dintre aceste afirmații se contrazic, astfel încât sistemul de cavități al unei case din lemn poate conține numai elemente de strat.

În casa din lemn se montează numai căpriori stratificați

Grinzile stratificate sunt elemente care se bazeaza pe Mauerlat la punctul de jos si pe rula crestei in partea de sus. Acest lucru vă permite să reduceți rasul orizontal, care acționează pe pereți, atunci când grădinile încearcă să se despartă și să ia o poziție orizontală. Elementele pot fi armate cu corzi sau stâlpi. Contracțiile în acest caz pot fi plasate printr-o pereche de picioare.

Cisternele suspendate sunt susținute numai în cel mai de jos punct de pe Mauerlat. Mai sus, se odihnesc unul împotriva celuilalt. Că sistemul din elementele de lemn nu sa despărțit, în mod obligatoriu face bufe. Este mai bine să le instalați pe fiecare pereche de picioare. Această opțiune se caracterizează printr-o acțiune puternică a extinderii pereților exteriori, dar vă permite să obțineți mai mult spațiu liber în interiorul mansardei.

conexiuni

Înainte de a face sistemul de fermă cu propriile mâini, trebuie să studiați cu grijă nodurile. Pentru a-ți construi casa, nu economisiți timp sau bani. Numai în acest caz, rezultatul va fi multumit de mulți ani.

Joncțiunea principală a caprioarelor

Elementele de fixare ale sistemului de bare de acoperiș, care merită o atenție deosebită, sunt următoarele:

 • fixarea Mauerlattului pe perete;
 • fixarea rafturilor la Mauerlat;
 • fixarea cap la cap;
 • Îmbinarea rafturilor de-a lungul lungimii.

Mauerlatt la perete

Acest nod poate fi executat în mai multe moduri. Alegerea depinde în mare măsură de materialul peretelui. Construirea unei clădiri din cărămidă, blocuri sau beton permite utilizarea următoarelor metode:

 • pe fir;
 • pe capse;
 • pe bolțuri;
 • pe ancora cu un dispozitiv cu bandă monolitică de-a lungul marginii peretelui.
Conectarea Mauerlate-ului la perete în timpul construcției de clădiri din cărămidă se realizează cu ajutorul ancorelor

În cazul construcției din lemn, coroana superioară a peretelui acționează ca un mauerlat. El este conectat cu cei precedenți prin nagel. În casa cadrelor, Mauerlat este cadrul superior al zidurilor. Este fixat pe cadrele ramei datorită colțurilor de tăiere și a colilor metalice cu orificii pentru șuruburi cu auto-filetare. Mai multe informații despre fixarea lui Mauerlatt pe perete.

Rafters la Mauerlatu

Fixarea se realizează în două moduri:

 • rigid pentru clădiri din blocuri de cărămidă, beton sau beton;
 • Suspendate pentru case din lemn.

Montarea pe hard poate fi cu sau fără tăiere. Notch-ul este recomandat să fie făcut pe grinzi, nu pe Mauerlate, deoarece acest lucru slăbește. În ambele cazuri, piciorul este fixat rigid cu unghii, șuruburi de auto-înșurubare, capse sau colțuri metalice.

Cu o fixare rigidă, este mai bine să faceți o tăietură pe grinzi și să fixați structura cu dispozitive de fixare

Pentru montantul articulat folosiți o parte specială - diapozitivul. Acestea permit fasciculului fără obstacole să se amestece când se strâng pereții clădirii.

Asamblarea pivotantă dă fasciculului posibilitatea deplasării

În plus, picioarele cavității sunt atașate de perete. Acest lucru trebuie să vă asigurați că acoperișul nu se rupe de vânt. Pentru fixare utilizați răsucirea a două fire cu un diametru de 4 mm, fixate în perete pe o ancora sau o rufă. Într-o casă de lemn, răsucirea poate fi înlocuită de capse. Fixarea se realizează pe fiecare fascicul sau prin una.

La nivelul crestei

Elementele stratificate sunt susținute de o fâșie de creastă cu o tăietură. În plus, ambele părți fac o suprapunere de la bord. De asemenea, este necesar un tampon pentru elementele suspendate. Poate fi din lemn sau metal cu găuri pentru șuruburi cu auto-filetare.

Traversarea rafturilor și rafturile sunt legate prin intermediul unui tăietor

Împletirea rafturilor

Există mai multe metode de îmbinare a căpriorilor pe acoperiș cu mâinile lor. Alegerea dintre ele depinde în mare măsură de experiența maestrului. Așezați îmbinarea la o distanță de 0,15 din lungimea spanului de la suport. În acest caz, nu numai rula creasta și Mauerlat sunt considerate ca suporturi, dar, de asemenea, struts și struts.

Împletirea grinzilor de-a lungul lungimii

Există cinci moduri:

 • cap la cap;
 • oblique prirub;
 • tur;
 • picioarele compuse;
 • picioarele pereche.

Pentru a construi un acoperiș calitativ, trebuie să studiați cu atenție tehnologia, să alegeți tipul corect de grătare și să conectați elementele la nodurile importante. Acest lucru este deosebit de important atunci când construiți un sistem de rafturi cu mâinile tale.

Acoperiș puternic: sistem de bare de acoperiș și tipurile acestuia

Pentru a construi clădirea a servit mai mult de un an, el are nevoie atât de o fundație fiabilă și un sistem de acoperiș puternic, care se opune vicisitudini ale vremii. Acoperișul trebuie să reziste la încărcături mari: ninsori puternice, rafale puternice ale vântului, ploi abundente. Sistemul de acoperiș este cel mai bun pentru acest lucru.

Acoperișuri de acoperiș și tipurile acestora

Sistemul zabrele - baza acoperișului, care se concentrează asupra elementelor portante ale structurii și servește drept cadru pentru diferite tipuri de materiale de acoperire: termoizolatoare, hidroizolatii, o varietate de acoperire.

Dimensiunile și designul caprioarelor depind de:

 • materialul achiziționat;
 • dimensiunile structurii;
 • dimensiunile casei;
 • materiale de constructii pentru cornișe;
 • preferințele individuale ale clientului;
 • relevante pentru o anumită regiune a încărcăturii de pe acoperiș.

Sistemul de rafturi are:

 • blaturi, în direcție perpendiculară, așezate pe picioarele cavității;
 • Șapă care absorb forțele de tracțiune;
 • Stând în lemn, situat într-o poziție verticală;
 • Mauerlat - bara, a cărei instalare se desfășoară de-a lungul peretelui;
 • Picioarele cavității sunt un fel de grinzi de lemn care își asumă sarcina principală a acoperișului.

Fiecare dintre factorii de mai sus este foarte important, deoarece este necesar să se înțeleagă ce tip de sistem de cornișor va fi optim pentru această sau o anumită situație.

Când vine vorba de clădiri cu creștere joasă, cea mai mare prevalență a structurilor din lemn. În multe cazuri, se folosesc trei tipuri de ferme: grinzi agățate, grinzi stratificate și un sistem mixt de grătare.

Caracteristicile grinzilor suspendate

Clasele suspendate sunt cele mai elementare tipuri de sisteme de rafturi, caracteristicile acestora:

 1. La grinzi fac doar cateva puncte pivotante, care sunt, in special, peretii caroseriei structurii. În acest caz, picioarele pentru capriori funcționează atât pentru îndoire cât și pentru compresie. Picioarele de rafturi se află pe Mauerlat - acesta este un fascicul îngust sau un obiect din scânduri asamblate. Mauerlat atașat ferm la capătul zidurilor principale. Rafting picioare tăiate în Mauerlat, și ca elemente de fixare suplimentare folosiți paranteze sau capse.
 2. Întreaga construcție extinde gardul de perete.
 3. Pentru a compensa spargerea, creați bufe care conectează perechea de rafturi. În principiu, acestea sunt instalate la baza inferioară, astfel încât înfiletele să parcurgă în mod paralel și să se suprapună peste acoperiș. În unele cazuri, acestea sunt situate mai sus, dar atunci strângerea devine mai puternică, deoarece încărcătura de pe bufe crește de mai multe ori.
 4. Mecanismele de strângere nu numai că compensează forța de spargere, ci și că nu permit separarea picioarelor cavității.

Cele mai simple tipuri de sisteme de rafturi sunt agatatoare

În cazul în care acoperișul casei este de construcție complexă, tipurile de raft pot fi alternate. De exemplu, în prezența suporturilor sau a peretelui central de mijloc, se realizează instalarea căpriorilor cusute și, în absența unor astfel de elemente, plafoanele sunt suspendate.

Caracteristici de căpriori stratificați

Pentru sistemul de raft, grinzile trebuie să fie echipate suplimentar cu un perete de sprijin în mijloc. Există căpriori stratificați în funcție de astfel de semne:

 1. Capetele capului filigran trebuie să se concentreze asupra următoarelor părți ale structurii:
  • pereții de-a lungul perimetrului;
  • suporturile de coloane sau pereții principali localizați în interior.
 2. Acțiunea picioarelor de rafturi este o lucrare de îndoire, deoarece nu există nici un efort asupra compresiei. De aceea, pentru instalarea unui sistem de rafturi din nailon, sunt folosite elemente mai subțiri, iar întregul design este mult mai ușor. Iar economisirea cherestelei este foarte semnificativă.
 3. Atunci când se proiectează căpriori de acoperiș, trebuie să se țină seama de faptul că există o relație inversă între treapta picioarelor cavității și unghiul pantei acoperișului. Cu alte cuvinte, cu cât este mai complexă construcția acoperișului, cu atât mai des este necesară asamblarea caprioarelor.
 4. Utilizarea punctelor de referință intermediare reduce secțiunea transversală a grinzilor și lungimea grinzii, care trebuie blocată.

Cu cât complexitatea obstrucției acoperișului este mai complexă, cu atât mai mult trebuie instalate grătarele

Sistemul de rafturi mixte

Designul sistemului combinat este cel mai complex, deoarece include părți din alte două tipuri de cornișe - agățat și dedesubt. Se folosește pentru un luminator de acoperiș. Pereții camerelor, care se află la cel de-al doilea etaj, formează suporturi verticale, aceste suporturi fiind și rafturi intermediare pentru grinzi.

O parte dintre grinzile care leagă un capăt al rafturilor, funcționează ca un șurub pentru rampele situate lateral și pentru partea superioară a structurii se strâng.

În același timp, barele orizontale realizează astfel de funcții: pentru pantele superioare - Mauerlat, pentru șine laterale - bara de creastă. Pentru a spori rezistența acoperișului, montați struturile, care conectează pantele laterale și rafturile verticale.

Sistemul Sling combinate pentru a produce cele mai complexe și consumatoare de timp, dar este aceste neajunsuri sunt compensate printr-o creștere portante calități ale acoperișului, în absența unor suporturi suplimentare, în special atunci când există necesitatea de a acoperi cele mai importante deschideri din clădire.

Creșteți calitățile portante ale acoperișului cu ajutorul unui sistem mixt

Sisteme de acoperiș pentru diferite tipuri de acoperișuri

Atunci când se construiește o anumită clădire, trebuie folosite sisteme de rafturi de un fel sau altul, iar tipul acoperișului va depinde în întregime de proiectarea structurii viitoare.

Acoperiș de acoperiș pentru acoperișuri

Acoperișul acoperișului este construcția obișnuită a unui acoperiș pentru clădiri rezidențiale, care nu au mai mult de trei etaje. Se acordă preferință acestui design special datorită caracteristicilor tehnice ale formei înclinate a sistemului de rafturi și, de asemenea, datorită faptului că lucrările de instalare sunt realizate ușor și simplu.

Structura sistemului de acoperiș gable include două planuri înclinate dreptunghiulare. Partea superioară a clădirii din partea din față seamănă cu un triunghi. Componentele principale ale acoperișului arboric sunt picioarele Mauerlat și ale căpriorilor. Pentru a distribui în mod corespunzător sarcina pe căpriori și pereți, lonjeroanele montate, bare și barele transversale, prin care se poate crea un sistem de proiectare instalare durabil, dur, elementar și ușor pentru un acoperiș fronton.

Gable acoperișul este considerat cel mai simplu sistem pentru acoperiș, este utilizat pentru clădiri rezidențiale de cel mult trei etaje

Deasupra grinzilor, este posibil să se monteze un înveliș risipitor sau solid, apoi se atașează un strat de bitum, o țiglă sau alt fel de material. Grinzile și mantaua în sine sunt de obicei făcute din grinzi sau plăci, care sunt fixate cu cuie, șuruburi sau piese de legătură realizate din metal. Profilele metalice pot fi folosite ca capriori, astfel încât suprapunerile semnificative se suprapun. În acest caz, nu este necesar să folosiți elemente suplimentare și corzi.

Construcția unui sistem de tavan pentru un acoperiș gable permite distribuirea uniformă a tuturor sarcinilor existente de-a lungul perimetrului clădirii. Capetele inferioare ale sistemului se concentrează pe Mauerlat. Acestea sunt fixate prin dispozitive de fixare sau capse din metal. Pe unghiul de înclinare a barelor pentru grinzi, puteți stabili unghiul la care pantele acoperișului vor fi înclinate.

Sistemul de acoperiș pentru acoperișuri arborice permite distribuirea uniformă a încărcăturii de pe acoperiș de-a lungul perimetrului clădirii

Rafturi pentru acoperișuri de șold

Cu aranjamentul sistemului pentru acoperișul șoldului este necesară instalarea de diferite tipuri de cornișe:

 • narozhniki (trunchiată);
 • laterale;
 • hip basic;
 • Dense (elemente diagonale care formează o pantă sub forma unui triunghi).

Rafting picioare, amplasate pe partea, sunt realizate dintr-o placă, și sunt montate identic cu detaliile unui acoperiș tradițional așezat cu o structură stratificată sau suspendată. Grinzile principale pentru acoperiș sunt părțile de odihnă. Pentru narozhnikov utilizate panouri sau bare, care sunt atașate nu numai la Mauerlat, dar, de asemenea, la grinzi diagonale.

Pentru instalarea acestui tip de structură, unghiul de înclinare, precum și secțiunea farurilor, sunt calculate cu precizie. Lungimea spanului depinde de dimensiunea pieselor.

Pentru ca acoperișul șoldului să nu fie deformat de sarcina grea, este necesar să se calculeze cu precizie unghiul de înclinare a grinzilor diagonale pentru grinzi

Respectați simetria la montarea grinzilor diagonale pentru grinzi, în caz contrar acoperișul este deformat de o sarcină semnificativă.

Sistemul de acoperiș de acoperiș

Un acoperiș spart este o construcție cu căpriori, care constă din mai multe elemente separate. Acestea ar trebui să fie amplasate în unghiuri diferite față de orizont. Și întrucât partea inferioară a cavității este practic verticală, spațiul mansardă al clădirii primește o zonă suplimentară, astfel încât poate fi folosit ca o clădire rezidențială. Construcția acestui tip de acoperiș se realizează prin construirea unei construcții de căpriori cu patru sau două distanțe.

Numărarea sistemului cu patru rafturi este necesară pentru profesioniști, dar un acoperiș gable poate fi făcut independent, deoarece instalarea sa este foarte simplă. Pentru a face acest lucru, trebuie să instalați un cadru de susținere, care trebuie să fie format din șine, precum și rafturi. Părțile orizontale sunt fixate cu grinzi suspendate. Dar pentru Mauerlat picioarele acoperișului spart sunt fixate cu trunchiurile picioarelor scurtate.

Asamblarea canelurilor pentru acoperișurile arcadelor sparte poate fi realizată și de către neprofesioniști, deoarece instalarea unui astfel de acoperiș este foarte simplă

"Cucul" în structură

Așa-numita cuc pe acoperiș este o mică margine care se află pe podeaua mansardei. Există o fereastră pentru o mai bună iluminare a încăperii de la mansardă. Montarea cutiei se face cu atenție, controlând parametrii întregii structuri: adâncimea tăieturii, unghiul de înclinare și alți factori. Cu toate acestea, înainte de aceasta se efectuează măsurătorile necesare.

Prima etapă de lucru începe cu instalarea lui Mauerlat (bar cu o secțiune de 10x10 cm, care este necesar pentru a susține pragul). Sistemul de acoperiș acționează ca un schelet pentru materialul de acoperiș. Pentru a face structura de rigiditate se aplică struts, care sunt montate între două picioare ale capriori.

După instalarea ansamblului de acoperiș se realizează un înveliș, al cărui tip depinde de acoperirea acoperită. Instalarea căruciorului se face în mod continuu sau cu un anumit pas. Se utilizează de obicei pentru plăci, plăci OSB și placaj. În plus, instalarea materialului de acoperiș trebuie să fie identică pe toată suprafața acoperișului.

Principala dificultate în instalarea unei astfel de rafturi de sistem este dispunerea colțurilor interne. În aceste locuri, zăpada se poate acumula, ceea ce înseamnă că încărcătura va crește, din cauza căreia se produce un înveliș continuu.

"Cucul" pe acoperiș este numit un mic pervaz pe podea, sub care este o fereastră suplimentară

Ferma cu cabina de acoperiș

Particularitatea dispozitivului acestui design este îndepărtarea vizierelor, precum și șanțurile dincolo de casă. În plus, ar trebui să existe grinzi și grinzi de acoperiș, care sunt produse până la trei metri pe laturile clădirii. Fiecare dintre aceste elemente este fixat de un suport pe peretele clădirii din partea inferioară. Apoi legați marginile grinzilor. Acestea servesc drept suport pentru acoperirea clădirii.

Dar creând console mari, este necesar să montați cureaua armată în paralel cu instalarea știfturilor pentru Mauerlate. Este necesar să faceți ancore care să ajute la securizarea consolelor. În acest caz, rafturile sunt fixate perfect de ancore și, în plus, una lângă alta.

Pentru a face bandourile laterale, fasciculul de creasta a făcut, și apoi la nivelul mauerlat prezentat grinzi, care trebuie să fie de lungime identică a crestei. Detaliile date ale construcției sunt susținute de fermă, iar în viitor - materiale de construcție pentru acoperiș.

La proiectarea structurii, unghiul cabanei pe acoperiș este calculat pe baza caracteristicilor climatului local și a altor factori. La un unghi de înclinare de aproximativ 45 nu este luată în considerare sarcina de zăpadă, pentru că în acest exemplu de realizare, nu va rămâne pe acoperiș. În același acoperiș înclinat va rezista sarcina de zăpadă, dar este necesar să se facă instalarea de schelete armat. Înainte de a instala proiectul de construcție pregătit acoperiș cabana, deoarece însăși originalitatea acoperișului și lungi streașină și piscuri spre această obligație.

Pentru acoperiș în stilul cabanei sunt vârfuri caracteristice, făcute la câțiva metri în afara casei

Acoperiș pentru acoperiș moale

Acoperișurile moi se realizează în diferite moduri, dar există caracteristici comune în metodele tehnologice ale construcției sale. Inițial, trebuie să vă pregătiți. Echipării acoperișul pentru casa de spuma sau alt material, primul set mauerlat, apoi în coroanele superioare clădiri produc crestare sub plafonul grinzi în trepte de până la un metru. Calculați distanța dintre plăci în funcție de tipul de construcție a cornierului.

 1. Montați părțile individuale ale sistemului de grătare. Pentru a elimina complet riscul, picioarele grătarelor de pe sol sunt fixate cu șuruburi. După crearea fermei de ferme, este ridicată în partea de sus a clădirii.
 2. Fixați toate elementele grinzilor cu suprapunere de tavan, plăci interioare, brațe și bare transversale. Mai mult, această fundație pentru acoperiș va deveni o singură construcție unică.
 3. Următoarea etapă este o dragare, care este instalată sub un acoperiș moale, cu goluri mici sau fără goluri. Sunt permise nu mai mult de 1 cm. De foarte multe ori, execuția placajului de nivelare se face pe partea superioară a plăcilor. Plăcile sale sunt cusute conform metodei de zidărie. Amestecurile rezultate nu sunt combinate cu spațiile dintre placaj și placă.

Dacă lungimea plăcilor nu este suficientă, îmbinările pieselor trebuie așezate în locuri diferite. În acest fel, este posibilă distribuirea corectă a zonelor care au fost slăbite.

Fabricarea independentă a unui sistem de rafturi

Înainte de începerea instalării sistemului de tavan, Mauerlat trebuie fixat pe pereții longitudinali cu ancore. În continuare, trebuie să determinați secțiunea dorită a picioarelor pentru grinzi, în funcție de distanță și de lungimea acestora. Dacă este nevoie să măriți lungimea capotelor, atunci conectați-le cu dispozitive de fixare diferite.

Atunci când utilizați o altă izolație, trebuie să alegeți distanța ideală dintre grinzi pentru a reduce cantitatea de izolație a tunsului.

Instalarea sistemului de acoperiș trebuie realizată în această ordine:

 1. Se face un șablon la care merge ferma. Luați 2 plăci, care corespund lungimii caprioarelor, și uniți-vă de la o margine numai cu un cui.

Un șablon pentru grinzi numiți "foarfece" va ajuta la asamblarea rapidă a întregului sistem de bare de acoperiș

Pentru instalarea corectă a întregului sistem de rafturi, prima pereche de grinzi pe acoperiș

Structura greoaie a rafturilor este consolidată și mai mult de suporturi și suporturi

Fixarea corectă a fasciculului de creastă asigură fiabilitatea întregului sistem de grătare

Unități standard de sistem standard de rafturi

Forța de construcție a grinzilor depinde de partea perfectă a placilor, precum și de calitatea înaltă a grinzilor. Conectarea pieselor pentru construcția acoperișului se face în conformitate cu normele stabilite.

Principalele noduri tipice ale sistemului de rafturi:

 • unitatea de susținere a rafturilor de pe Maueratul;
 • creasta;
 • nod de suprapunere a buzelor superioare și a întregului sistem de cornișor;
 • fixarea strutului, rafturilor, precum și a grinzilor și grinzilor.

După ce a fost ales proiectul sistemului de tavan, trebuie să elaborăm un plan în care să selectăm toate nodurile. În fiecare design, ele sunt realizate în moduri diferite, deoarece depind de nuanțe diferite: tipul acoperișului, dimensiunea acestuia, unghiul de înclinare.

Rafturi de țeavă de profil

Rafturile din țeavă de profil sunt structuri metalice, care sunt asamblate folosind bare de zăbrele. Însăși producția unor astfel de ferme este un proces foarte laborios, dar și mai economic. Pentru fabricarea caprioarelor se utilizează material împerecheat, iar eșarfele sunt elementele de legătură. Construcția de șanțuri din țevi de profil este colectată la sol, cu ajutorul niturilor sau sudării.

Datorită acestor sisteme, orizonturile se suprapun, dar este necesar să se facă calculul corect. Cu condiția ca toate lucrările de sudură să se realizeze calitativ, în viitor, rămâne doar transferul elementelor structurale în partea de sus a clădirii și colectarea acestora. Grinzile de acoperiș din țeavă de profil au multe avantaje, cum ar fi:

 • rezistența la sarcini;
 • durabilitate;
 • Masă nesemnificativă;
 • puterea nodurilor;
 • datorită lor sunt construite construcții cu cea mai complexă geometrie;
 • economie de finanțe, deoarece prețurile pentru fabricarea de grafturi metalice sunt destul de ieftine.

Suportul profilat din teava de profil este destinat acoperișului clădirilor și structurilor mici

Rigel în sistemul de rafturi

Rigel - acesta este un concept destul de larg, dar în cazul acoperișurilor, are o anumită valoare. Rigel este o bară orizontală care leagă grinzile. Un astfel de element nu permite acoperisului să "explodeze". Este fabricat din lemn, beton armat, dar și metal - toate depind de tipul de construcție. A servește ca un bolț pentru a distribui încărcătura, ceea ce face sistemul.

Poate fi fixat în diferite locuri între picioarele liniilor. Aici există un model direct - dacă șurubul este fixat deasupra, atunci bara pentru instalarea sa trebuie selectată cu o secțiune transversală mare.

Metode de fixare a șurubului la setul de lambriuri:

 • buloane;
 • nuci;
 • pini cu șaibe;
 • dispozitive speciale de fixare;
 • cuie;
 • în cazul în care se folosesc în paralel diferite tipuri de elemente de fixare.

Montarea există cu o bara laterală sau cu o factură. În general, bolțul este un nod de proiectare, așa cum este, într-adevăr, întregul sistem de acoperiș.

Rigelul din sistemul de rafturi este conceput pentru a întări structura acoperișului

Fixarea sistemului de rafturi

Pentru a asigura fiabilitatea sistemului de rafturi, este necesar să se asigure în primul rând modul în care acestea sunt fixate pe acoperișul de susținere și pe patine. Dacă atașamentul se face pentru a preveni deformarea contracției acoperișului la domiciliu, deasupra căpriorilor sunt fixate plăci balama sau piulițe și bolțuri, iar partea de jos - un lagăr de alunecare.

Grinzile agățate au nevoie de o fixare mai densă și mai sigură pe creastă, deci în acest caz puteți aplica:

 • placi metalice sau de lemn din lemn;
 • metoda de tăiere;
 • conexiune cu ajutorul unghiilor lungi.

În sistemul colateral, picioarele de creastă nu sunt legate între ele, deoarece sunt atașate la fusul de creastă.

Fixarea canelurilor la Mauerlat se face prin metoda tăierii, care se face în piciorul cavității. Datorită acestei metode de fixare, suportul pentru acoperiș nu este slăbit. Tăierea se face, de asemenea, atunci când se instalează grătare pe grinzi. În acest caz, tăierea se face, de asemenea, pe grinda suport.

Video: cum să faci grafele cu mâinile tale

Astfel, un sistem de plafonuri perfect potrivite și caracteristicile lor de proiectare vă vor ajuta să creați fundația pentru un acoperiș fiabil pentru casa dumneavoastră.