Cum de a alege un film de impermeabilizare

Materiale

Orice construcții moderne nu se poate face fără utilizarea materialelor de impermeabilizare. Pentru obiectul construit a servit pentru o lungă perioadă de timp și nu necesită întreținere, după câțiva ani, este necesar ca în timpul construcției pentru a proteja fundație, pereții, acoperișul clădirii din acțiunea distructivă a precipitațiilor atmosferice sub forma de apa de ploaie, zăpadă și a apelor subterane și a apei capilare.

Cerințe pentru filmul de impermeabilizare

Pentru a proteja acoperisul de umezeala este fiabilă și durabilă, este necesar să alegeți filmul potrivit pentru impermeabilizare și, în primul rând, să înțelegeți varietatea produselor oferite și caracteristicile acestora.

Cerințele de bază pentru calitatea filmelor de impermeabilizare:

 • Rezistența la apă;
 • Rezistență mecanică ridicată;
 • Rezistență la temperaturi ridicate și joase (-35-40 о С la +80 о С);
 • Bună elasticitate.

Cum de a alege un film de impermeabilizare

De-a lungul timpului, apa a fost principalul factor negativ pentru construcția de capital, deoarece sa acumulat în zidărie, acoperiș, subsoluri, clădirea a devenit inutilizabilă. În prezent, materialele de bitum și materiale de polimer asigură o protecție decentă a impermeabilității structurii, atunci când aleg metoda de protecție și materialul, folosiți opțiuni universale adecvate pentru a proteja fundația, podeaua, pereții sau acoperișul de umiditate.

Înainte de a alege o acoperire impermeabilă, vă rugăm să citiți în detaliu caracteristicile diferitelor tipuri de filme și cerințele pentru acest material.

Recomandări pentru alegerea unui film de impermeabilizare

Alege materiale de bună calitate și producători dovediți. Un preț rezonabil este justificat de o perioadă îndelungată de adecvare, fără necesitatea înlocuirii impermeabilizării datorită stratului de izolație inutilizabil.

Atunci când se selectează materiale, trebuie să fie ghidate de faptul că cerințele pentru izolarea filmului pentru acoperiș diferă de cerințele pentru materialul pentru impermeabilizarea fundației sau a pereților. De exemplu, o peliculă de impermeabilizare pentru fundație sau podea trebuie să fie, în primul rând, puternică și rezistentă la apă. De obicei, peste impermeabilizarea peliculei pentru fundație, se pune o șapă de beton pentru a proteja materialul de deteriorarea mecanică. În același timp, acoperișul va necesita un material de impermeabilizare care este rezistent la radiațiile ultraviolete și are proprietăți "respirație".

Când alegeți acoperișul pentru acoperiș, luați în considerare tipul de acoperiș și gradul de izolare a acestuia. Depinde de tipul de material preferat de utilizat.

Protecția hidroizolației pentru acoperișuri

Materiale hidroizolare pentru acoperișuri folosite pentru a proteja izolația de structurile de umiditate și de acoperiș (ferme, grinzi și alte elemente). Film de izolare pentru acoperiș nu trebuie să protejeze numai împotriva pătrunderii ploii din exterior, de pe capacul exterior, ci și asupra condensului intern, care este generată datorită diferenței de temperatură în interiorul și în afara stratului subacoperis.

Placa de impermeabilizare a tavanului este utilizată pentru izolarea plăcilor de tavan din structurile din beton armat, altfel condensul se acumulează în stratul de izolație termică.

Pentru filmele utilizate ca material hidroizolant pentru acoperiș, este necesară rezistența la lumina solară. La instalarea acoperișului, sunt posibile eventuale întârzieri în instalarea materialului de acoperiș, iar filmul este expus la radiații UV directe, chiar și câteva zile de expunere astfel conducând la îmbătrânirea rapidă și pierderea rezistenței de bază. Din acest motiv, proprietățile de impermeabilizare se vor deteriora, iar în viitor va trebui să fie înlocuită cu una nouă, care este o procedură destul de laborioasă. Prin urmare, pentru acoperiș, este mai bine să alegeți un material cu protecție împotriva radiației UV.

Tipuri de filme hidroizolante:

 • Pergam (pergament înmuiat în bitum lichid;
 • Filme din polietilenă;
 • Materiale din polipropilenă;
 • Membrane respirabile.

Pergamul are proprietăți de vapori și impermeabilizare. Se referă la "respirație" materiale, nu creează un efect de seră. Avantajele includ inofensivitatea sa pentru oameni și mediul înconjurător, precum și un preț acceptabil.

Filmul din polietilenă - un material destul de puternic, însă, nu are proprietăți de barieră la vapori, deci atunci când îl folosiți pentru impermeabilizarea acoperișului, este necesar să realizați un spațiu de ventilație între izolație și izolație.

Filmele de polietilenă vin în mai multe soiuri: perforate, neperforate și armate. Perforate au micro găuri, dar sunt inferioare în putere la cele neperforate. Izolația ranforsată este acoperită cu un strat de folie de aluminiu, care trece bine de aburi. De obicei, asemenea materiale de impermeabilizare sunt utilizate pentru impermeabilizarea acoperișului piscinelor, saunelor, băilor și altor încăperi similare în care predomină umiditatea ridicată a aerului.

Hidroizolarea din polipropilenă este mai puternică decât polietilenă, rezistența sa la ultraviolete este considerată a fi avantajele acesteia. Materialul poate fi acoperit pe o parte cu un strat antioxidant special, care permite absorbția excesului de umiditate din aer în spațiul sub acoperiș în fibrele celulozice fără condensare. Apoi, pe măsură ce crește temperatura, apa se evaporă din stratul nețesut de izolație în aer.

O astfel de antioxidant se referă la materiale de izolare perspirante și este deosebit de adecvat pentru utilizarea în hidroizolarea acoperișurilor cu țiglă metalică, din cauza materialului conductibilitate spațiului acoperiș înalt de condens termic scade mult mai frecvent decât în ​​alte tipuri de acoperișuri.

Filmul Teknonikol de producție internă cu trei straturi, dovedit a fi foarte bine recomandat, recomandat în special pentru acoperișurile înclinate ventilate la rece.

Membranele "respirabile" sunt un tip nou de filme de impermeabilizare, au capacitatea de a trece aburul format în interiorul acoperișului, dar nu permit intrarea umezelii din exterior. Membranele pot fi așezate direct pe stratul de izolație, spațiul de ventilație nu este necesar pentru acestea.

Dintre produsele producătorilor ruși, filmul izospan, disponibil sub formă de membrane difuze cu trei și patru straturi pentru impermeabilizarea acoperișului, este popular.

În piața internă materiale hidroizolante de piață favorabil, produse de producător ceh - impermeabilizarea de film Yutafol furnizate în mai multe modificări și în care a crescut puterea cu protecție împotriva razelor UV și permeabile la vapori.

Hidroizolare pentru pardoseli

Ca materiale de impermeabilizare pentru instalarea de pardoseli, sunt de asemenea utilizate filme polimerice. Cerințele principale pentru astfel de materiale:

 • Rezistența mecanică;
 • Rezistența la apă;
 • Inert chimic;
 • Rezistență la temperaturi înalte, care le permite să le folosească la instalarea unei podele "calde".

Materialele pentru fabricarea unor astfel de folii de impermeabilizare sunt de asemenea polietilenă, polipropilenă spumată, clorură de polivinil. Parametrul principal este grosimea izolației, cu cât este mai mare, cu atât mai mare va fi rezistența mecanică.

Filmul hidroizolant pentru pardoseală este folosit ca o barieră împotriva pătrunderii umidității, a condensului și a apei de difuzie. În cazul unei pardoseli din beton, impermeabilizarea este pusă direct pe solul pregătit și acoperită cu un șapă de beton deasupra. În această versiune, nu este necesară fixarea suplimentară a peliculei la bază, deoarece șapa de beton pusă deasupra acesteia presează stratul de film și nu îi permite să se deplaseze nicăieri. Principalul lucru este pregătirea calitativă a bazei pentru izolarea peliculei, astfel încât să nu existe nici o pietricele ascuțite, proeminențe, capabile să taie filmul și să-i deterioreze etanșeitatea.

Dacă lemnul este utilizat ca material de pardoseală, scopul principal al unei folii de impermeabilizare este de a proteja izolația de umezeală. În acest caz, filmul trebuie să fie pus pe o podea dur, care permite dimensiunea materialului, acoperirea face pe întregul Web. Dacă lățimea rulouri mici, de film rezistent la apă este prevăzută în suprapunerea pânze 10-15 cm, iar cusăturile sunt sudate sau lipite uscător de păr bandă de construcție, sau sigilat prin alte mijloace pentru a obține un întreg un web sigilat. În acest caz, folia de impermeabilizare așezată pe suprafața podelei este fixată cu bandă adezivă sau față-verso. Capsarea sau alte mijloace mecanice nu pot fi utilizate, deoarece integritatea stratului va fi afectată.

În cazul în care filmul impermeabil trebuie să fie pus sub laminat, acesta îndeplinește funcții de securitate și a laminatului de umiditate precum și materiale termoizolatoare, sapa de beton împotriva posibila scurgere de pe partea exterioară a podelei. Când de stabilire materialul sub laminat trebuie să fie plasat un capăt la altul și bandă de pânză prokleivat sau sudate, ca suprapunerea vor fi vizibile și va duce la neregularități în suprafața laminatului.

concluzie

Astăzi, materialele polimerice și bituminoase, sub formă de peliculă și acoperire cu mai multe straturi, pot oferi protecție împotriva impermeabilității oricăror complexități. Lucrul cu o formă de film este mult mai confortabil și mai convenabil decât cu gudron lichid, masticuri sau grunduri, indiferent dacă hidroizolați subsolul sau podeaua. Astfel de opțiuni sunt mult mai potrivite pentru pereți, plafoane și acoperișuri la domiciliu decât materiale lichide sau pulberi.

Utilizarea foliei de polietilenă pentru impermeabilizarea pardoselii și fundației

La etapa de construcție a clădirilor și structurilor, este necesar să se protejeze structurile individuale de umezeală. Pelicula din polietilenă pentru impermeabilizare este ieftină, rezistentă la deformări repetate, material convenabil în utilizare, protejând structurile de efectul distructiv al apei, alte lichide agresive.

conținut

Hidroizolarea filmului din polietilenă ↑

Specificații și tipuri tehnice ↑

În conformitate cu specificațiile tehnice ale GOST 10354-82, se produce o peliculă de impermeabilizare pe bază de polietilenă de joasă densitate cu aditivi (stabilizatori, coloranți, modificatori). De asemenea, este fabricat din polietilenă de înaltă densitate (GOST 16338-85). În construcții, se folosește un film cu marcaj T (stabilizat sau nestabilizat) cu o grosime de până la 0,5 mm. Materialul este produs sub formă de in, maneci, jumătăți de mâneci în role de diferite lățimi și lungimi. Temperatura de operare de la -50 ° C la +60 ° C.

Împreună cu impermeabilizarea obișnuită din polietilenă, folosiți întăriți, care între straturile de schelet de ochiuri de etanșare din film. Indicatorul rezistenței sale nu este grosimea, ci densitatea. Uneori, geomembrana este menționată și ca o căptușeală din polietilenă rezistentă la apă. Este suficient de elastic, rezistent la deteriorări mecanice, are inert chimic bun (PH 0,5-14), este sigur din punct de vedere al mediului.

Avantajele și dezavantajele materialului ↑

Avantajele filmului din polietilena

 1. Acesta oferă protecție în ambele sensuri de umiditate: baza este protejata din exterior (din apele subterane) și interior (betonul nu dă umiditate, ceea ce asigură o bună aderență / întărire și solidificare uniformă).
 2. Nu este supus putregaiului, descompunerii: bacteriile nu pot "procesa" polietilena.
 3. Este convenabil în funcționare: o cârpă largă acoperă imediat o suprafață mare. Grosimea mică și gradul suficient de elasticitate fac posibilă utilizarea materialului în locuri incomode (colțuri și altele).
 4. Permite crearea de îmbinări sigilate: îmbinările sunt sudate cu un aparat special pentru sudarea polimerilor sau lipite.
 5. Minimizează costul de impermeabilizare: folie de polietilenă - un material ieftin pentru protejarea clădirilor împotriva umezelii.
 6. Nu alunecă în timpul stilului. Producătorii produc o țesătură texturată (profilată).

Principalul dezavantaj al polietilenei este rezistența scăzută. Canvasul poate fi deteriorat cu ușurință în lucrările de reparații și construcții: descoperirea denaturează întregul sistem de izolare a umezelii. Prin urmare, de obicei, filmul de polietilenă este utilizat împreună cu alte mijloace de protecție împotriva umezelii. Materialul este incomod pentru a fi utilizat pentru izolarea verticală a umidității. Practic, este folosit pentru a proteja apa de la fundație, interfloor, podea, acoperiș.

Hidroizolare pentru fundație ↑

Apa subterană și dezghețată determină saturarea elementelor de fundație cu umiditate, ceea ce duce la o umiditate excesivă, dezvoltarea ciupercilor de mucegai care penetrează mai sus de-a lungul structurilor portante ale clădirii. La o temperatură negativă, apa care a străpuns betonul îngheață - cristalele de gheață distrug structura materialului de construcție, reducându-și rezistența. Presiunea umezelii din interiorul betonului provoacă coroziunea (ruginirea) armăturii din oțel. Pentru a prelungi durata de viață a clădirilor și structurilor, este necesară o impermeabilizare sigură în timpul fazei de construcție.

Important: Folia de polietilenă este folosită ca un element suplimentar de protecție a fundației împotriva umezelii.

Tehnologia de impermeabilizare a fundației de bandă ↑

Banda de fundație este mai des folosită în construcții individuale. Protecția împotriva umidității se efectuează în conformitate cu o anumită schemă. După pregătirea instalării tranșee și cofraje începe să se stabilească web folie. Benzile au suprapus (20-35 cm), articulații speciale sunt sigilate cu bandă adezivă sau lipici. Marginile lamei trebuie să iasă în afară dincolo de marginea cofrajului cel puțin 10 centimetri. Cu atenție pentru a nu deteriora polietilena funcționează întărire, apoi se toarnă mortar de beton. Filmul va păstra pentru o lungă perioadă de timp de umiditate în beton, promovarea solidificare uniformă. În viitor, aceasta va servi ca o protecție împotriva suprasolicitării capilarelor. După întărirea betonului (câteva zile) pentru a îndepărta ușor cofrajelor, sau deteriorarea (înțepături, tăieturi) în viitor va duce la zonele de subsol umiditatea de saturație.

Tehnologia impermeabilizării fundației plăcilor ↑

Impermeabilizarea orizontală a părții superioare a fundației se realizează într-o anumită ordine:

 1. Ștergeți suprafața fundației din praf, nisip, eliminați neregularitățile, capabile să deterioreze polietilena în timpul așezării, tăiați armătura proeminentă.
 2. Prima opțiune: umeziți fundația cu apă, aplicați un strat de mortar de ciment. A doua opțiune: suprafața este impregnată cu un grund.
 3. Acoperiți stratul de polietilenă, lăsând o limită

5 cm pe fiecare parte. Fâșiile de film de-a lungul lungimii sunt legate de suprapunere

35 cm. Situl de îmbinare este lipit sau sigilat cu o bandă.

 • Panza pusă este turnată cu un strat de mortar de ciment, nivelare, protejând filmul împotriva deteriorării accidentale.
 • Hidroizolare pentru șapă de beton ↑

  Efectuată în cazul în care placa de beton servește ca fundație a clădirii și a podelei parterului. În astfel de proiecte, este necesar să se protejeze betonul atât de apa subterană, cât și de scurgerile din interiorul clădirii.

  • un strat de geotextilă este așezat pe suprafața curățată și curățată;
  • banda de film este rulate. Suprapunerea trebuie să fie

  20 cm, cusăturile sunt sigilate cu bandă de montaj sau adeziv special;

 • Filmul este îndoit de-a lungul pereților la o înălțime

  15 cm;

 • Colțurile sunt îndoite și fixate cu un capsator;
 • efectuați o șapă de beton, după uscare, care continuă până la restul lucrării.
 • Film pentru impermeabilizarea podelelor ↑

  Utilizarea polietilenei nu numai că asigură izolarea de umiditate a pardoselii, ci și că protejează straturile de căldură și izolarea fonică. Filmul este așezat pe o suprafață plană, curată. Pentru o protecție fiabilă împotriva umezelii, se aplică preliminar o mastică bituminoasă. Este recomandabil să folosiți o singură bucată de pânză pentru întreaga zonă. Dacă este necesar, îmbinați benzile lipite împreună cu suprapunerea

  20 cm cu bandă adezivă sau adeziv. Lăsați alocația de la pereți la înălțime

  10 cm. Izolația termică și fonică este montată în conformitate cu recomandările producătorului. Dacă este prevăzută o podea dură, apoi se depune din nou polietilenă deasupra acesteia.

  Video: program educațional privind filmele de construcție ↑

  Pelicula din polietilenă a fost folosită de mult timp în construcții pentru a proteja împotriva umidității diferitelor modele. Materialele moderne de impermeabilizare sunt superioare polietilenei în multe privințe. Prin urmare, folia este folosită în principal în construcții individuale și ca protecție suplimentară. Atunci când alegeți o foaie de polietilenă ieftină ca impermeabilizare principală, trebuie luate în considerare toate riscurile asociate cu rezistența insuficientă a materialului.

  Tipuri de folii de impermeabilizare pentru diferite ocazii

  Filmul de impermeabilizare este un material care este folosit pentru a proteja structura de ploaie, condens și umiditate ridicată. Proprietățile sale de protecție au un efect pozitiv asupra vieții clădirii și asupra tuturor elementelor sale. Cu ajutorul acestui material, se păstrează decorarea interioară a pereților și tavanului casei.

  În construcția de diferite tipuri de impermeabilizare. Acestea includ:

  • Film standard de impermeabilizare. Cel mai des este fabricat din polietilenă. Oferă protecție împotriva aburilor și apei. Este utilizat în saune, băi, piscine, băi și alte zone care necesită protecție. De asemenea, folia de polietilenă pentru impermeabilizare este utilizată în timpul creării unei podele calde.
  • Antioxidant. Astfel de vopsele rezistente la vapori au o caracteristică. Acestea includ un strat de adsorbție și pulverizare hidrofobă. Din acest motiv, vaporii de apă sunt împinși din acoperiș. Cu ajutorul acestuia, un condens este reținut, care poate apărea pe partea interioară a plăcii profilate, zincare sau plăci metalice. Acesta este montat între ornament și încălzitor. Adesea, este folosit pentru a acoperi acoperisul încă nesănătoase.
  • Diffusion. Este fabricat din polipropilenă. Are o structură complexă care vă permite să eliberați toată umiditatea. În acest caz, vaporii cu lichid nu sunt săriți. Pelicula din polipropilenă pentru impermeabilizare este întinsă fără probleme, ceea ce îi permite să acopere întreaga suprafață. Când îl instalați, lăsați un mic spațiu de aer între suprafață și izolator. Dacă acest lucru nu se face, microporurile vor fi complet blocate, ceea ce va rupe permeabilitatea vaporilor. Cu o instalație competentă, un film de 100 x 100 centimetri este capabil să treacă până la un litru de lichid. Pentru a asigura un schimb de vapori natural, acest lucru este suficient.
  • Superdiffuzionnaya. Lipsesc toate dezavantajele pe care le au filmele de difuzie. Montat pe o suprafață protejată sau pe un încălzitor. Nu vă faceți griji cu privire la spațiul de ventilație. Această acoperire are o suprafață internă și externă. În timpul instalării, partea exterioară trebuie să fie îndreptată spre finisaj, iar interiorul - pentru a se odihni de perete sau încălzitor.
  • Pseudo-difuzie. Folosit în construcții nu este atât de des ca restul. Acest lucru se datorează faptului că trece numai 300 de grame de umiditate pe zi, printr-o suprafață de 100x100 centimetri. Pentru a asigura ventilația naturală nu este suficientă.

  Avantaje și dezavantaje

  Ca orice alt material, un film de impermeabilizare are argumente pro și contra. Avantajele acestui material includ:

  • Rezistență ridicată. Este rezistent la sarcini de zăpadă și vânt, care se confruntă cu daune mecanice în timpul instalării acoperișului. Datorită acestei fiabilități, materialul este utilizat chiar și în timpul iernii, când o cantitate mare de zăpadă cade.
  • Rezistența la radiațiile ultraviolete. Se ocupă de radiația solară fără probleme. În același timp, nici măcar nu își pierde puterea. În soare, pelicula pentru impermeabilizare poate să stea câteva luni. Numai atunci începe să se deterioreze. Produsele producătorilor de vârf pot transporta radiațiile puțin mai mult.
  • Rezistent la apă. Materialul se ocupă cu sarcina statică chiar și sub influența apei. Mulți producători de film le supun unui test de ploaie, în timpul căruia se verifică rezistența filmului la picături. De asemenea, de testare cu ajutorul coloanei de apă, dar acest lucru nu permite să verificați toate caracteristicile de impermeabilizare a acoperirii.
  • Stabilitate termică. La expunerea pe termen lung la temperaturi variabile, materialul nu îmbătrânește. Rezistența la temperaturi volatile și ridicate se realizează prin aditivi speciali cu materii prime, care au fost utilizați în fabricare.
  • Permeabilitatea la vaporii de apă. Caracterizează capacitatea unui material de a trece aburul prin difuzie. Majoritatea modelelor de filme sunt capabile să ofere un schimb de vapori natural în cameră.
  • Cost redus. Puteți cumpăra un film de impermeabilizare la un preț accesibil.

  Există astfel de tipuri de materiale care necesită un spațiu special de ventilație. În acest caz, costul utilizării filmului crește, deoarece diferența se face cu ajutorul unei cutii suplimentare.

  Dezavantajele acestui material sunt mult mai puțin decât avantajele. Acestea includ:

  • Probleme în crearea unei forme complexe a acoperișului acoperișului. În acest caz, utilizarea lor pentru a face un pasaj pentru fluxul de aer este destul de dificilă. Acest lucru conduce la faptul că umezeala din încălzitor nu este deformată. Acumularea de umiditate provoacă formarea de mucegai și ciuperci.
  • Complexitatea instalării. Uneori este necesar să se creeze un spațiu redus de ventilație, ceea ce face procesul de editare mult mai dificil.

  Domenii de aplicare

  Hidroizolarea filmului este adesea folosită în timpul construcției de vile, case de lemn, case și băi. De asemenea, este comun impermeabilizarea fundației cu un film.

  Hidroizolarea fundației

  În acest caz, filmul pentru impermeabilizarea fundației execută mai multe funcții simultan:

  • Strat de impermeabilizare principal. Pentru aceasta, sunt utilizate filme de difuzie care nu permit trecerea umezelii.
  • Strat auxiliar de impermeabilizare. Acesta este creat cu ajutorul polietilenei. Există o peliculă de impermeabilizare pentru fundație între șapă și izolație sau între impermeabilizarea principală și sol. În unele cazuri, este pusă sub formă de beton. Polietilena este, de asemenea, utilizată ca impermeabilizare principală, deoarece are rezistență la schimbări bruște de temperatură și umiditate ridicată.

  Protecția pereților

  Hidroizolarea este folosită pentru a proteja podeaua de vaporii de apă. Se utilizează atât în ​​case particulare, cât și în apartamente. Hidroizolarea pentru podea creează o acoperire specială care protejează șapa împotriva umezelii și a vaporilor proveniți din plăci.

  Materialul este suprapus. Pentru o mai mare fiabilitate, este sudat folosind un uscător de păr pentru construcții. Pelicula pentru impermeabilizarea podelei este așezată într-un singur strat. După aceasta, se execută șapa și armarea podelei. Atunci când suprafața se solidifică complet, impermeabilizarea filmului proiectată este tăiată.

  Impermeabilizare acoperișuri

  Dacă nu vă ocupați de impermeabilizarea acoperișului, va duce la scurgerea acestuia. Creșterea umidității accelerează procesul de coroziune a metalului, iar acoperișul se prăbușește mult mai repede. Pentru impermeabilizarea acoperișului utilizați un film special. Acesta este plasat sub acoperiș. Acest lucru asigură un nivel bun de ventilație în plăcuța sub acoperiș. Hidroizolarea este utilizată pentru acoperișurile izolate și izolate.

  Materialul este atașat la grinzi. Cu toate acestea, nu ar trebui să atingă încălzitorul. Între ea și încălzitor ar trebui să existe un spațiu mic de mai puțin de un metru și jumătate. Rafturile speciale și jgheaburile sunt umplute de sus. Impermeabilizarea nu ar trebui să fie sigură.

  Este necesar ca în acest mod să se așeze o impermeabilizare, astfel încât filmul să acopere frânele și cornișele. În acest caz, țeava inferioară este fixată pe cornișă.

  Alegerea unui film de impermeabilizare

  Materialul de impermeabilizare trebuie să îndeplinească anumite criterii. Când alegeți un film, asigurați-vă că acesta are următoarele calități:

  • Rezistența la schimbări de temperatură. Ar trebui să reziste la fluctuațiile de temperatură cuprinse între -35 și +80 grade.
  • Durată lungă de viață. Perioada de funcționare este stabilită de producător. Puteți citi informațiile despre durata operațiunii pe pachetul de film. Dacă astfel de informații nu există, abandonați imediat achiziția. Se recomandă să cumpărați materiale de la producătorii bine-cunoscuți, deoarece acestea produc produse de înaltă calitate. Una dintre cele mai fiabile sunt filmele de impermeabilizare multistrat. Ele au componente de armare, care sporesc durata de viață a materialului.
  • Prezența proprietăților antioxidante. Este necesar ca filmul să fie utilizat împreună cu acoperișul metalic. Materialul cu antioxidant are un strat special de celuloză care reține și absoarbe o cantitate considerabilă de umiditate. Acest lucru creează condiții favorabile în timpul vremii eoliene și temperaturii ridicate a aerului.
  • Flexibilitate. Materialul cu elasticitate crescută nu se rupe nici măcar sub influența vântului puternic sau a apei.

  Caracteristici de montare

  Pentru a crea o impermeabilizare de înaltă calitate, este necesar să vă familiarizați cu recomandările pentru instalarea acesteia. Există anumite caracteristici ale montajului unui film de impermeabilizare:

  • Un film cu un antioxidant este instalat numai pe vreme uscată. În acest caz, ar trebui să fie localizat astfel încât suprafața de adsorbire să fie îndreptată spre încălzitor. Pentru a fixa materialul, se recomandă utilizarea unghiilor galvanizate.
  • Filmele superdifuzive sunt atașate fără o distanță de suprafața protejată. Diffuse ar trebui să fie atașat cu un decalaj. În timpul instalării, utilizați unghiile cu o capotă largă.
  • Filmul pentru bariera de vapori este stivuit cu încălzitorul. Poate fi montat cu bandă sau lipici special. Între rulouri, trebuie să faceți o suprapunere de cel puțin zece centimetri.

  concluzie

  În construcția de hidroizolare filmul este un material indispensabil. Cu ajutorul acestuia, puteți proteja de umiditate astfel de elemente individuale ale clădirii, cum ar fi acoperișul, podeaua, tavanul, pereții. Este ușor de instalat și poate fi cumpărat la un preț accesibil.

  Film hidroizolant

  Un film de impermeabilizare este un material care este folosit pentru a proteja o clădire de umiditate, condensare și precipitații atmosferice. Aceasta permite extinderea substanțială a funcționării nu numai a clădirii, ci și a elementelor sale de bază. În plus, păstrează finisajul interior al tavanului și pereților, precum și căldura interioară a casei.

  Acest articol vă va spune despre caracteristicile alegerii unui film de impermeabilizare, regulile de bază și secretele așezării sale, precum și motivele pentru care este necesar să se utilizeze acest material în stadiul construcției de case sau clădiri.

  conținut

  De ce trebuie să folosiți un film de impermeabilizare

  Scopul principal al filmului este de a preveni distrugerea umezelii din elementele din lemn ale structurii și de a proteja pereții și acoperișul împotriva scurgerilor în timpul sezonului rece.

  Filmul hidroizolant permite creșterea semnificativă a nivelului de protecție al clădirii față de efectele negative ale umidității. Ce are această protecție este realizată pe ambele părți - și din exterior (ploaie, zăpadă, ceață), iar la interior - de condens și de vapori, care apar în mod inevitabil în procesul vieții umane (de la gătit, respirația umană). În acest caz, funcționalitatea problemelor de impermeabilizare diferă de bariera de vapori, care se bazează numai în protecția umidității interne.

  5 motive pentru utilizarea obligatorie a filmelor:

  1. Protecție garantată a zidurilor și acoperișului clădirii din umiditate.
  2. Extinderea duratei de viață a unei case din lemn.
  3. Protecția materialelor de acoperire de pe acoperiș, de exemplu, acoperirea metalică, a cărei durată de viață crește datorită utilizării unui film de impermeabilizare.
  4. Protecția izolației. Utilizarea impermeabilizării reduce riscul îmbătrânirii prematură și distrugerii.
  5. Hidro-filmul de protecție vă permite să stabiliți un drenaj eficient de abur de la pereți, plafon și alte elemente ale unei case din lemn.

  Unde se folosește folia de impermeabilizare?

  Filmul de hidroizolare este folosit în construcția de case din lemn, case de tara, case de țară și băi.

  Se utilizează pentru impermeabilizarea următoarelor elemente:

  • Pentru a proteja acoperisul și pereții unei case din lemn de umiditatea exterioară;
  • pentru a proteja izolația pe pereți și pe acoperiș;
  • Pentru a proteja decorarea interioară a pereților și tavanului.

  Filmele de hidroizolare sunt așezate în funcție de tipul de încăperi, de exemplu în baie și în bucătărie, utilizarea lor fiind considerată obligatorie în orice caz.

  În plus, impermeabilizarea de înaltă calitate este necesară în construcția structurilor economice. Fără ea nu se poate face dacă doriți să construiască o lungă durată și uscat pridvor, mansarda, baie sau sauna protejat de umiditate externă sau păstra un strat de izolație pe pereții casei privat din lemn sau vila.

  Tipuri de filme de impermeabilizare

  Membrană de difuzie

  Aceste filme "cu respirație" cu perforații au o capacitate mare de adsorbție și o permeabilitate suficientă a vaporilor. Acesta diferă printr-o structură mai complexă decât filmul. Datorită microporelor, filmul absoarbe în mod activ umezeala, care apoi se evaporă datorită masei de aer care circulă în spațiul sub acoperiș. Principalul dezavantaj al membranelor de difuzie este că, atunci când le instalați, este important să lăsați un spațiu de aer.

  Membrana superdifuzie

  Filmele de hidroizolare de acest tip includ 2 până la 4 straturi de fibre de polipropilenă. Caracterizat de înaltă rezistență și elasticitate. Stratul exterior are proprietăți de respingere a umezelii, stratul interior - o bună permeabilitate la vapori și permite suprafeței tavanului să "respire". Instalarea filmului superdifuzat poate fi efectuată fără ventszazorov și reblashchetki - datorită acestei scheme simplificate de instalare, există o economie tangibilă în construcția acoperișului.

  Membrana anticondensat

  Acest material de impermeabilizare este un film cu două straturi, cu un strat rezistent la apă și o acoperire din fibre nețesute, care absoarbe apa. Suprafața exterioară a filmului împiedică pătrunderea umidității atmosferice în grosimea tortului de acoperiș. Stratul absorbant absoarbe condensul care se acumulează în spațiul din tavan al casei. Atunci când se instalează membrane anticondensate, este necesar să se asigure un spațiu de aer, astfel încât umiditatea absorbită de film să poată fi mult mai activă.

  Filme ondutis

  Filmele de impermeabilizare Ondutis sunt proiectate pentru a funcționa în condiții climatice dificile, cu o gamă largă de temperaturi (de la -40 la +80 grade). Ele sunt stabile cu umiditate ridicată, încărcare puternică a vântului și îngheț, precipitații abundente și activitate solară.

  Caracteristicile filmelor de impermeabilizare Ondutis:

  • Luminozitatea și rezistența materialului.
  • Potrivit pentru acoperiș și pereți.
  • Rezistenta la influente externe: nu este frica de umiditate, scaderea temperaturii aerului si functionarea pe termen lung.
  • Costul accesibil al filmelor.
  • Instalare simplă și rapidă datorită prezenței unei benzi speciale lipite pe marginea ruloului cu un film.
  • Prezența instrucțiunii de autoasamblare.
  Vizualizați catalogul de filme Ondutis

  Alegerea unui film de impermeabilizare

  Criterii pentru alegerea unui film de impermeabilizare:

  1. Respectarea lucrărilor în curs - în interiorul sau în exteriorul casei.
  2. Rezistența la razele ultraviolete.
  3. Durabilitate.
  4. Rezistența la presiunea apei.
  5. Permeabilitatea la vaporii de apă și rezistența la condensare.
  6. Costul.

  Pentru mai multe informații, consultați articolul "Cum să alegeți un film de impermeabilizare".

  Instalarea corectă a filmului de impermeabilizare

  Modul de instalare a filmelor de impermeabilizare diferă în funcție de locul unde se potrivește - pe acoperiș sau pe pereți. Dar etapele generale de a pune folii de hidroizolare sunt după cum urmează:

  1. Filmul de impermeabilizare este întotdeauna așezat pe încălzitor, care este pre-montat pe acoperiș și pe pereți.
  2. Filmul este tăiat în bucăți de lungime necesară și se extinde pe suprafață.
  3. Filmul este montat de jos în sus prin benzi orizontale cu lungimea necesară.
  4. Pentru fixarea pe elemente din lemn, puteți folosi un capsator de construcție.
  5. Straturile ulterioare ale filmului sunt suprapuse cu o suprapunere obligatorie de aproximativ 10 cm.
  6. Pentru fixarea îmbinărilor se folosește o bandă specială de montare.
  7. Următoarea etapă este fixarea filmului cu blocuri din lemn și instalarea plăcilor exterioare pentru pereți sau materiale de acoperiș pentru acoperiș.

  Instalarea unui film de impermeabilizare este un proces simplu, care nu necesită aptitudini speciale. Pentru mai multe detalii, consultați articolul "Instalarea unui film de impermeabilizare" și urmăriți videoclipurile.

  Film pentru hidroizolarea podelei

  Alegerea unui impermeabil pentru podea

  Un film pentru impermeabilizarea pardoselii este adesea folosit în construcții datorită costului său ieftin și caracteristicilor de calitate bună.

  Protejarea substratului de pătrunderea umezelii ajută la protejarea materialelor și structurilor de construcție împotriva defecțiunilor prematură.

  Corectate și așezate în conformitate cu tehnologia materialelor de impermeabilizare vă permit să utilizați podelele și podelele de subsol ca camere pentru uz casnic și rezidențial.

  Tipuri de filme pentru hidroizolare

  Izolarea filmului este cea mai populară în case particulare, apartamente, birouri și facilități comerciale.

  Pelicula din polietilenă pentru impermeabilizare este disponibilă în diferite grosimi și texturi. Tipurile și caracteristicile acestora vom lua în considerare în tabel:

  Pentru a îmbunătăți rezistența la deteriorări mecanice, se utilizează polietilenă stabilizată cu rezistență sporită.

  Instalarea de impermeabilizare sub șapă

  Materialul de impermeabilizare trebuie așezat sub șapă, când plăcile de beton îndeplinesc funcția podelei de la primul etaj și fundație. În acest caz, este necesar să se protejeze baza de infiltrațiile din apele subterane și scurgeri din interiorul clădirii (cu prăpastia conductelor), filmul fiind așezat între straturile de pardoseli groase și finisate. Pentru mai multe informații despre impermeabilizarea sub șapă vezi în acest videoclip:

  Substratul polietilenic va servi drept geotextil

  Este necesar să se pună impermeabilizarea sub șapă cu apropierea de pereți pentru instalarea de pardoseli calde - acest lucru va împiedica pătrunderea umezelii de pe pereți la podea.
  Secvență de instalare:

  1. Pe o suprafață curată, fără praf și fără resturi, răspândim geotextile, punem impermeabilitatea pe acestea. Dacă folosim un film simplu de polietilenă, înfășurarea se realizează suprapunându-se de 15-20 cm, dacă este polietilenă spumată, apoi fundul.
  2. Îmbinările impermeabilizării sunt fixate cu bandă adezivă.
  3. Materialul pe colțuri este adăugat și fixat cu un capsator de construcție.

  După instalarea impermeabilizării se continuă instalarea șapei. Efectuăm munca cu atenție, pentru a nu rupe filmul.

  Instalarea de impermeabilizare pe șapă

  Când șapa este complet uscată, este necesar să se realizeze grundul în două straturi. Fiecare strat succesiv se aplică după uscarea precedentă. Pentru mai multe informații despre diferite tipuri de impermeabilizare, consultați acest videoclip:

  Apoi se plasează materialul termoizolant, banda de amortizare este lipită de-a lungul perimetrului pereților, filmul de polietilenă este acoperit cu metoda descrisă mai sus.

  Atunci când efectuați impermeabilizarea, este mai bine să nu economisiți pe calitate, deoarece costul va fi plătit în timpul funcționării. Durabilitatea structurilor portante și a materialelor de construcție din casă depinde de calitatea materialului.

  Repararea mâinilor proprii de linoleum

  Granit lustruit manual

  Repararea mâinilor de parchet

  Cum să lustruiți podeaua plăcilor

  Hidroizolarea cu folie de polietilenă

  Cea mai eficientă modalitate de a reduce costul de impermeabilizare este folosirea filmelor polimerice relativ subțiri, în primul rând a polietilenei, a cărui gamă este destul de largă. Cu toate acestea, a fost necesar să se studieze serios problema durabilității impermeabilizării peliculei.

  Durabilitatea filmelor polimerice a fost dovedită prin experimente directe și confirmată prin observații pe teren, precum și prin prognoze experimentale și teoretice și justificarea duratei de viață estimate a acoperirilor de film în diferite condiții.

  Durabilitatea filmelor polimerice a devenit deosebit de importantă datorită utilizării lor masive pentru ecranarea anti-filtrare a rezervoarelor și a altor structuri hidraulice. Observațiile de câmp ale peliculelor polimerice în diferite condiții timp de 15-20 de ani au arătat că filmele de polietilenă de înaltă densitate stabilizate la o grosime mai mare de
  200 μm cresc foarte încet, iar durabilitatea lor în condițiile subsolului și subacvatic depășește 150 de ani; unstabilized și filmele de clorură de polivinil au o durabilitate semnificativ mai mică, dar mărirea grosimii lor la 0,6-1,2 mm crește foarte mult.

  Construcția unor folii rezistente la umiditate din polietilenă se evidențiază în mod favorabil printre izolatorii tradiționali sub formă de ruberoid și mastic.

  Izolarea filmului este impermeabilă la vaporii de apă, este un strat de impermeabilizare care protejează clădirile (fundație, pereți, podea etc.) de apă.

  Dezavantajele materialelor de film includ posibilitatea deteriorării lor în timpul construcției, în legătură cu care se iau diferite măsuri.

  Grosimea foliei de polietilenă pentru impermeabilizare

  Trebuie remarcat faptul că pentru hidroizolarea fundațiilor nu este posibil să se folosească o folie de polimer mai subțire decât 0,4 mm. O grosime a filmului de 0,2 mm poate fi utilizată numai în structurile de pardoseală de pe pământ.

  Hidroizolare pentru podea

  Folia de polietilenă este utilizată:

  • pentru a oferi o barieră de umiditate sub podeaua (inclusiv la nivelul solului), acoperirea podelei;
  • pentru dispozitivul unui strat protector de la umidificarea izolației termice și fonice;
  • pentru a asigura un strat de alunecare în diverse structuri.

  O gamă largă de dimensiuni posibile permite utilizarea unui film fără a fi nevoie de o conexiune mecanică a benzilor de film.

  • hermetic pentru apă;
  • elastic, convenabil pentru așezare;
  • suficient de puternic pentru a sparge.

  Specificații tehnice

  Plasarea filmului

  Filmul de impermeabilizare trebuie așezat pe o suprafață curată și netedă. Se recomandă așezarea peliculei sub forma unei cârpe unice continue pentru întreaga cameră. Dacă este necesar să se realizeze articulațiile panzei, acestea trebuie lipite împreună cu o suprapunere de cel puțin 20 cm folosind o bandă specială. La pereți, filmul de polietilenă trebuie să fie îndoit la o înălțime de aproximativ
  10 cm deasupra podelei. În cazul aplicării în combinație cu un strat de izolare termică și / sau fonică, filmul trebuie aplicat conform recomandărilor producătorului de izolație.

  1. Paul
  2. Fundația betonului
  3. Film hidroizolant
  4. Izolare termică
  5. Film hidroizolant
  6. Sub-beton (beton subțire)
  7. Nisip stropit
   (10-15 cm)
  8. sol

  Hidroizolare pentru fundație

  Pelicula din polietilenă este proiectată pentru hidroizolarea orizontală a zidurilor de fundație și a zidurilor de construcție de la supraînfilare capilară în jurul perimetrului (întreruperea aspirației de umiditate capilară).

  • rezistență ridicată la umiditate;
  • are o suprafață de facturare (profilată), care împiedică posibila alunecare a peliculei în timpul așezării;
  • rezistență ridicată la procesele de descompunere și dezintegrare;
  • elastic, ușor și convenabil pentru a se potrivi;
  • robust pentru a sparge.

  Specificații tehnice

  Grosime (cu profil)

  Plasarea filmului

  Pelicula din polietilenă pentru impermeabilizarea orizontală a pereților este concepută pentru a fi așezată în partea superioară a subsolului.

  • Suprafața fundației fundației este curățată de nisip și praf, elimină toate proeminențele care ar putea deteriora filmul în timpul montării sau în timpul funcționării clădirii.
  • Pe fundație se pune un strat de soluție. Înainte de aplicarea soluției, se recomandă umiderea fundației cu apă pentru a preveni absorbția rapidă a apei din soluție.
  • Filmul de impermeabilizare este așezat pe un strat de mortar, alegerea lățimii astfel încât să existe cel puțin 5 cm de proiecție pe fiecare parte a fundației.
  • Straturile de film din polietilenă sunt îmbinate de-a lungul lungimii cu o suprapunere de nu mai puțin de 35 cm. Pentru fiabilitatea articulației, plasați îmbinările lipite cu un adeziv special sau etanșate cu bandă.
  • Pe pelicula aplicată se aplică din nou un strat de mortar, care este elementul de legătură pentru blocurile sau cărămizile primului rând.
  1. fundație
  2. Stratul de construcție
   soluție
  3. Film hidroizolant
  4. Stratul de construcție
   soluție
  5. Blocuri sau cărămizi

  Sistem de impermeabilizare

  Utilizarea foliei de polietilenă pentru impermeabilizarea pardoselii și fundației

  La etapa de construcție a clădirilor și structurilor, este necesar să se protejeze structurile individuale de umezeală. Pelicula din polietilenă pentru impermeabilizare este ieftină, rezistentă la deformări repetate, material convenabil în utilizare, protejând structurile de efectul distructiv al apei, alte lichide agresive.

  conținut

  În conformitate cu specificațiile tehnice ale GOST 10354-82, se produce o peliculă de impermeabilizare pe bază de polietilenă de joasă densitate cu aditivi (stabilizatori, coloranți, modificatori). De asemenea, este fabricat din polietilenă de înaltă densitate (GOST 16338-85). În construcții, se folosește un film cu marcaj T (stabilizat sau nestabilizat) cu o grosime de până la 0,5 mm. Materialul este produs sub formă de in, maneci, jumătăți de mâneci în role de diferite lățimi și lungimi. Temperatura de operare de la -50 ° C la +60 ° C.

  Împreună cu impermeabilizarea obișnuită din polietilenă, folosiți întăriți, care între straturile de schelet de ochiuri de etanșare din film. Indicatorul rezistenței sale nu este grosimea, ci densitatea. Uneori, geomembrana este menționată și ca o căptușeală din polietilenă rezistentă la apă. Este suficient de elastic, rezistent la deteriorări mecanice, are inert chimic bun (PH 0,5-14), este sigur din punct de vedere al mediului.

  Hârtia de impermeabilizare este produsă în rulouri

  Avantajele filmului din polietilena

  1. Acesta oferă protecție în ambele sensuri de umiditate: baza este protejata din exterior (din apele subterane) și interior (betonul nu dă umiditate, ceea ce asigură o bună aderență / întărire și solidificare uniformă).
  2. Nu este supus putregaiului, descompunerii: bacteriile nu pot "procesa" polietilena.
  3. Este convenabil în funcționare: o cârpă largă acoperă imediat o suprafață mare. Grosimea mică și gradul suficient de elasticitate fac posibilă utilizarea materialului în locuri incomode (colțuri și altele).
  4. Permite crearea de îmbinări sigilate: îmbinările sunt sudate cu un aparat special pentru sudarea polimerilor sau lipite.
  5. Minimizează costul de impermeabilizare: folie de polietilenă - un material ieftin pentru protejarea clădirilor împotriva umezelii.
  6. Nu alunecă în timpul stilului. Producătorii produc o țesătură texturată (profilată).

  Stratul de plasă de armare crește semnificativ rezistența polietilenă

  Principalul dezavantaj al polietilenei este rezistența scăzută. Canvasul poate fi deteriorat cu ușurință în lucrările de reparații și construcții: descoperirea denaturează întregul sistem de izolare a umezelii. Prin urmare, de obicei, filmul de polietilenă este utilizat împreună cu alte mijloace de protecție împotriva umezelii. Materialul este incomod pentru a fi utilizat pentru izolarea verticală a umidității. Practic, este folosit pentru a proteja apa de la fundație, interfloor, podea, acoperiș.

  Apa subterană și dezghețată determină saturarea elementelor de fundație cu umiditate, ceea ce duce la o umiditate excesivă, dezvoltarea ciupercilor de mucegai care penetrează mai sus de-a lungul structurilor portante ale clădirii. La o temperatură negativă, apa care a străpuns betonul îngheață - cristalele de gheață distrug structura materialului de construcție, reducându-și rezistența. Presiunea umezelii din interiorul betonului provoacă coroziunea (ruginirea) armăturii din oțel. Pentru a prelungi durata de viață a clădirilor și structurilor, este necesară o impermeabilizare sigură în timpul fazei de construcție.

  Important: Folia de polietilenă este folosită ca un element suplimentar de protecție a fundației împotriva umezelii.

  Pânza din polietilenă este mai des folosită pentru protecția împotriva umezelii în construcții individuale

  Banda de fundație este mai des folosită în construcții individuale. Protecția împotriva umidității se efectuează în conformitate cu o anumită schemă. După pregătirea instalării tranșee și cofraje începe să se stabilească web folie. Benzile au suprapus (20-35 cm), articulații speciale sunt sigilate cu bandă adezivă sau lipici. Marginile lamei trebuie să iasă în afară dincolo de marginea cofrajului cel puțin 10 centimetri. Cu atenție pentru a nu deteriora polietilena funcționează întărire, apoi se toarnă mortar de beton. Filmul va păstra pentru o lungă perioadă de timp de umiditate în beton, promovarea solidificare uniformă. În viitor, aceasta va servi ca o protecție împotriva suprasolicitării capilarelor. După întărirea betonului (câteva zile) pentru a îndepărta ușor cofrajelor, sau deteriorarea (înțepături, tăieturi) în viitor va duce la zonele de subsol umiditatea de saturație.

  Împreună cu impermeabilizarea, polietilena îndeplinește funcția de barieră, protejând cofrarea de beton și facilitând demontarea

  Impermeabilizarea orizontală a părții superioare a fundației se realizează într-o anumită ordine:

  1. Ștergeți suprafața fundației din praf, nisip, eliminați neregularitățile, capabile să deterioreze polietilena în timpul așezării, tăiați armătura proeminentă.
  2. Prima opțiune: umeziți fundația cu apă, aplicați un strat de mortar de ciment. A doua opțiune: suprafața este impregnată cu un grund.
  3. Acoperiți stratul de polietilenă, lăsând o limită

  5 cm pe fiecare parte. Fâșiile de film de-a lungul lungimii sunt legate de suprapunere

  35 cm. Situl de îmbinare este lipit sau sigilat cu o bandă.

 • Panza pusă este turnată cu un strat de mortar de ciment, nivelare, protejând filmul împotriva deteriorării accidentale.
 • Schemă de fundație placă de impermeabilizare

  Efectuată în cazul în care placa de beton servește ca fundație a clădirii și a podelei parterului. În astfel de proiecte, este necesar să se protejeze betonul atât de apa subterană, cât și de scurgerile din interiorul clădirii.

  Varianta de impermeabilizare pentru șapa de beton: filmul este plasat între șapa de curățare și finisare

  • un strat de geotextilă este așezat pe suprafața curățată și curățată;
  • banda de film este rulate. Suprapunerea trebuie să fie

  20 cm, cusăturile sunt sigilate cu bandă de montaj sau adeziv special;

 • Filmul este îndoit de-a lungul pereților la o înălțime
  15 cm;
 • Colțurile sunt îndoite și fixate cu un capsator;
 • efectuați o șapă de beton, după uscare, care continuă până la restul lucrării.
 • Polietilena este utilizată pentru impermeabilizarea balcoanelor, loggiilor, teraselor

  Utilizarea polietilenei nu numai că asigură izolarea de umiditate a pardoselii, ci și că protejează straturile de căldură și izolarea fonică. Filmul este așezat pe o suprafață plană, curată. Pentru o protecție fiabilă împotriva umezelii, se aplică preliminar o mastică bituminoasă. Este recomandabil să folosiți o singură bucată de pânză pentru întreaga zonă. Dacă este necesar, îmbinați benzile lipite împreună cu suprapunerea

  20 cm cu bandă adezivă sau adeziv. Lăsați alocația de la pereți la înălțime

  10 cm. Izolația termică și fonică este montată în conformitate cu recomandările producătorului. Dacă este prevăzută o podea dură, apoi se depune din nou polietilenă deasupra acesteia.

  Pelicula din polietilenă a fost folosită de mult timp în construcții pentru a proteja împotriva umidității diferitelor modele. Materialele moderne de impermeabilizare sunt superioare polietilenei în multe privințe. Prin urmare, folia este folosită în principal în construcții individuale și ca protecție suplimentară. Atunci când alegeți o foaie de polietilenă ieftină ca impermeabilizare principală, trebuie luate în considerare toate riscurile asociate cu rezistența insuficientă a materialului.

  Articole similare recomandate

  • Izosan Izolație termică: caracteristicile tehnice și caracteristicile aplicației
  • Cum sa alegi filmul de protectie adecvat pentru impermeabilizarea fundatiei si podelei
  • Hidroizolarea și bariera de vapori UTTAFOL: aplicație și caracteristici tehnice
  • Geotextile: aplicarea materialelor inovatoare în construcții

  Strat de hidroizolare pentru acoperisuri

  Hidroizolarea este o parte integrantă și importantă a oricărei structuri de acoperiș. Până la mijlocul secolului trecut, materialele de acest tip nu au fost folosite deloc pentru construcții, cu excepția materialelor pentru acoperișuri, atunci tehnologiile moderne nu se pot realiza fără o barieră hidraulică sigură. Piața materialelor de construcție oferă o gamă largă de acoperiri diferite de impermeabilizare a filmului.

  Hidroizolarea membranei sau filmului - ca fiind corectă

  Scopul principal al materialelor de impermeabilizare este de a proteja spațiul sub acoperiș de efectele nocive ale umezelii, care pot penetra următoarele moduri:

  • exterioară prin îmbinări ale elementelor unui acoperiș și a orificiilor de fixare (dintr-o precipitare atmosferică sub formă de zăpadă sau ploaie);
  • din interiorul condensului intern, formată din cauza unei diferențe semnificative de temperatură sub acoperiș și pe stradă.
  Pelicula pentru impermeabilizarea acoperișului este cel mai simplu material de izolație

  În magazine se găsesc două tipuri de nume pentru materialele de hidro-protecție: film și membrană. Se pare că sunt ceva fundamental diferit unul de celălalt. Producătorii subliniază caracteristicile speciale și excepționale ale țesăturilor din membrană și le prezintă ca un material complet nou, dar nu își susțin afirmațiile cu fapte concrete.

  Conform terminologiei tehnice și membrana de date enciclopedice (din latină - „piele“) este numit un film sau o placă flexibilă, elastică și subțire, este fixat în jurul perimetrului.

  Membrana este, de asemenea, un film, doar mai modern și mai rafinat

  Dar, de fapt, aceste două materiale nu au distincții clare și limite. Acestea arată aproape la fel, lucrează pe același principiu și îndeplinesc aceleași funcții importante pentru a proteja spațiul sub acoperiș împotriva pătrunderii umidității. La instalarea acestor produse, nu există diferențe fundamentale. Prin urmare, este mai corect și logic să presupunem că membranele sunt un tip de acoperire de film îmbunătățită și modificată.

  Varietăți de folii de impermeabilizare pentru acoperișuri

  Printre o mare varietate de materiale de impermeabilizare de finisare, uneori este dificil de înțeles. Nu există acoperire universală sau ideală, care este aplicabilă absolut în toate cazurile. Este important să alegeți exact tipul care va fi cel mai potrivit într-o variantă specială.

  Hârtiile hidrofuge sunt vândute în rulouri de 50 m

  Producătorii oferă mai multe soiuri de materiale care sunt folosite pentru echiparea hidroburcherului de acoperiș.

  Materialul de film hidroizolant este vândut în rulouri cu o lățime de 1,5 m și o lungime de 50 m.

  Perghamina

  Material ruliu, care este un carton multistrat de înaltă densitate impregnat cu o compoziție specială pe bază de produse petroliere (bitum cu plastifianți). Este considerat ca fiind ecologic, deoarece nu eliberează substanțe cancerigene și nocive. Când este aplicat, nu există efect de seră. Are un cost redus și se potrivește cu ușurință. Dar are o scurtă durată de viață (5-7 ani) și la temperaturi scăzute (de la -40 ° C) își pierde elasticitatea și se rupe.

  Pergamul a fost folosit de mult timp pentru impermeabilizare

  polietilenă

  Cea mai populară și mai ieftină versiune de impermeabilizare. Se disting următoarele tipuri de folii din polietilenă:

  1. Normal. Un film de înaltă densitate cu o grosime de 200 microni. Rezistența la aburi și apă, ventilarea și evacuarea condensului sunt asigurate datorită dispunerii decalajelor dintre acoperiș, stratul izolator și izolația. Este adesea folosit pentru camere cu un nivel ridicat de umiditate (saune, băi, spălătorii etc.). Filmul simplu de polietilenă este cea mai ieftină opțiune de impermeabilizare
  2. Armat. Un material cu trei straturi în care o plasă din fibră de sticlă este plasată între două straturi de polietilenă densă. Acoperirea este durabilă, rezistentă la schimbările de temperatură, ușor de instalat. Dar nu lasa umezeala si aerul. Fibra armată este caracterizată de o rezistență sporită
  3. Perforată (membrană anti-condensată). Are o bună aburire datorată găurilor microscopice. Potrivit pentru acoperișuri din metal și carton ondulat. Durata de viață este de aproximativ 25 de ani. Pe vreme uscată, când praful se înfundă, precum și daunele minore, permeabilitatea la vapori este mult redusă. La instalarea pe acoperișurile izolate este necesar un spațiu de ventilație. Filmul "anticondensat" are găuri microscopice, datorită cărora trece aburul

  Un număr mare de filme din polietilenă de joasă calitate sunt reprezentate pe piața construcțiilor. Maeștrii cu experiență sfătuiesc să achiziționeze materiale de la producătorii bine-cunoscuți care dau produselor lor o garanție.

  La un moment dat, când nu aveam o seră, construim o seră. În același timp, a fost necesară strângerea cadrelor din lemn cu polietilenă. Filmul subțire ieftin nu a trăit până la sfârșitul sezonului, iar în anul următor trebuia schimbat. Materialul gros de bună calitate poate dura 3-4 ani, chiar dacă este în mod constant expus la lumina directă a soarelui.

  polipropilenă

  Peliculele din polipropilenă sunt mai groase și mai puternice decât polietilena simplă, rezistentă la radiațiile ultraviolete. Ele protejează fiabil de umiditate și servesc timp de cel puțin 20 de ani. Rezistența la căldură bună face posibilă utilizarea materialului în regiuni cu condiții climatice severe. Este permisă aplicarea acestei acoperiri pe caneluri ca un acoperiș temporar pentru o perioadă lungă de timp (3-6 luni). Nu pierde aburul deloc și este destul de scump (mai scump decât polietilena).

  Filmele de polipropilenă nu depășesc aburul

  Producătorii aplică pe o parte un strat absorbant de fibre de viscoză și celuloză, care absoarbe umiditatea condensată. În timpul instalării, stratul de celuloză și vâscoză este întors spre încălzitor. Astfel, între materiale este necesar să se lase o ventilație de cel puțin 5 cm. Fibrele pierdute absoarbe umezeala, care apoi se evapora. Partea netedă a filmului acoperă materialul de acoperire și picăturile se rostogolesc.

  Cel mai adesea, polipropilena este utilizată pentru impermeabilizarea acoperișurilor metalice.

  Membranele hidroprotective difuse sau perforate

  Materialul de membrană "respirabil" este o țesătură nețesută cu mai multe straturi, produsă pe bază de clorură de polivinil (PVC) și fibre sintetice. Pe proprietățile acestui strat de acoperire este similar cu pielea naturală. Principiul filmelor difuze este după cum urmează:

  • Umezeala care se ridică de jos se așază pe vilii din interior;
  • prin micro-găuri, apa se scurge;
  • se evaporă sau curge pe suprafața exterioară a stratului de acoperire.
  Membrana trece aburul care se evapora de pe suprafata exterioara sau curge in jos

  Membranele excelează în vaporii de apă din cameră spre stradă. În ciuda acestui fapt, nu este necesar să le așezăm imediat pe un strat de încălzire fără organizarea unei lovituri de ventilare. Salvarea lucrărilor de pe dispozitivul anti-rulare poate avea consecințe dezastruoase.

  Difuzarea membranei impermeabile poate fi aplicată direct pe încălzitor

  Pentru a îmbunătăți calitățile reflexive și a reduce încălzirea de la lumina soarelui, plastificatoarele și materialele de umplutură cu un agent de colorare sub formă de oxid de titan se adaugă la stratul superior, conferindu-i acoperire o proprietăți de nuanță de lumină și oglindă. Stratul inferior rămâne întunecat, deoarece nu este expus radiației termice.

  Stratul exterior al foliei de difuzie este realizat din culoarea luminii pentru a reflecta mai bine căldura de la razele solare

  Membranele difuze îndeplinesc o funcție importantă de protecție împotriva intemperiilor și creează o barieră pentru scurgerea aerului cald din stratul de încălzire. Dacă izolația nu este protejată de o carcasă etanșă exterioară, aerul cald o lasă cu ușurință. În același timp, capacitatea de izolare termică scade brusc. Utilizarea filmelor impermeabile poate reduce semnificativ nivelul pierderilor de căldură din cameră și poate reduce costurile de încălzire.

  Cea mai importantă caracteristică a straturilor membranare este permeabilitatea la abur (permeabilitatea la vapori) - masa umezelii gazoase care trece prin suprafața materialului (1 m2) în 24 de ore.

  Conform nivelului de permeabilitate a vaporilor, acoperirile membranare sunt împărțite în următoarele grupe:

  1. Psevdodiffuznye. Au permeabilitate scăzută la vapori de apă (300 g pe 1 m2 pe zi). Rezistență la apă la 1 m de apă. Art. (coloana de apă). Instalare recomandată cu un spațiu de ventilație.
  2. Difuz. Conductivitatea aburului atinge 1000 g, rezistența la ultraviolete este de aproximativ 3 luni, rezistența la apă este de 2-3 m de apă. Art. Economii termale de până la 25%. În organizarea de ventilație clearance-ul nu este necesar.
  3. Superdiffuznye. Parametrii permeabilității vaporilor variază de la 1000 la 3000 g. Rezistența la apă nu este mai mică de 5 m de apă. Art. Economiile de căldură pot atinge 40%.
  4. Distribuitoare volumetrice difuzive. Un film gros, gros (până la 8 mm), cu o structură tridimensională, care asigură o ventilație stabilă și constantă. Economisirea de energie este de aproximativ 25%. Rezistența la apă de la 5 m de apă. Art. Un material de neînlocuit pentru hidroizolarea acoperișurilor cu o configurație spațială complexă a metalului (zinc, aluminiu, cupru etc.).
  Membrana structurată în vrac este o rețea tridimensională de monofilamente din polipropilenă

  Impermeabilitatea este capacitatea diferitelor materiale (membrane) de a reține, fără a se uda, o coloană de apă.

  Datorită structurii sale, membrana reține apa fără a trece în interior

  Prietenul meu foarte bun, care este un constructor amator, recomandă citirea cu atenție a instrucțiunilor care sunt de obicei atașate filmului de impermeabilizare. Nu este întotdeauna posibil să înțelegeți imediat ce parte este absorbantă și cum să derulați corect rola. Dacă puneți hidroprotecția cu partea greșită, atunci bariera hidraulică nu va funcționa corect. Odată ce a trebuit să demonteze acoperișul, scoateți tabla ondulată și remodelați stratul de impermeabilizare. A fost nevoie de mult timp și efort.

  La vânzare există membrane universale cu difuzie bidirecțională, care pot fi stivuite de ambele părți.

  Criterii de alegere a filmelor de hidroizolare pentru acoperișuri

  Indiferent de nume și de producător, o bună hidroizolare a peliculei trebuie să aibă următoarele caracteristici care trebuie luate în considerare atunci când alegeți cea mai bună opțiune:

  1. Rezistent la apă. Filmul cu un nivel ridicat de rezistență la apă este capabil să protejeze împotriva infiltrațiilor și windblown sedimentelor sub formă de zăpadă și ploaie în zone cu umiditate ridicată și depuneri atmosferice abundente, precum și pentru acoperișurile acoperite cu metal.
  2. Rezistența la radiațiile ultraviolete. Calitatea este relevantă atunci când sistemul de trotuar instalat pentru o perioadă de timp (câteva zile sau luni) nu va fi instalat. În acest caz, filmul acționează ca o barieră temporară împotriva precipitațiilor atmosferice și a vânturilor. Materialele rezistente la radiații UV se descompun rapid și își pierd calitățile de protecție.
  3. Rezistența la schimbări de temperatură. Conservarea caracteristicilor de înaltă performanță în domeniul temperaturii de la -40 ° C la +80 ° C.
  4. Calități anticondensate. Membranele cu efect de "anticondensat" sunt echipate cu un strat special de celuloză, care este capabil să absoarbă bine și să păstreze o cantitate mare de umiditate de ceva timp. În condiții meteorologice favorabile (vremea eoliană sau caldă), condensul se evaporă. Pentru a asigura evaporația liberă și nestingherită a umidității, este necesar să se formeze un spațiu de aer între încălzitor și membrană, precum și între hidrobarrier și acoperiș. Proprietatea este extrem de importantă pentru un acoperiș metalic, care contribuie la formarea celei mai mari cantități de condens.
  5. Rezistența mecanică (pentru rupere). În timpul instalării, este important ca membrana să nu se rupă atunci când este atașată la grinzi și când rafalele bruște de vânt. Parametrul optim este densitatea nu mai mică de 100 g / m 2.
  6. Durata de viață a serviciului. Materialele de construcție și finisaje moderne sunt proiectate pentru o durată de viață de cel puțin 30 de ani.
  7. Metoda de fixare. Membrana hidroizolantă prin metoda de instalare poate fi sudată (stratul inferior se topește la creșterea temperaturii) și este așezat mecanic (cuie, capse). Pe acoperișurile plate, membranele fuzibile cu membrană sunt adesea montate, iar pe cele înclinate - foliile și membranele hidroprotective, destinate fixării mecanice. Membranele diferă în ceea ce privește metoda de instalare
  8. Permeabilitatea la vaporii de apă. Proprietatea este importantă pentru acoperișurile izolate. În absența permeabilității la vapori, condensul este colectat într-un încălzitor, ceea ce reduce semnificativ proprietățile sale de izolare termică. Umiditatea condensată va servi ca mediu pentru dezvoltarea coloniilor de mucegai, care s-au răspândit în cele din urmă în structurile din lemn.
  9. Compoziție. O peliculă bună de impermeabilizare trebuie să fie impregnată de substanțe ignifuge, ceea ce mărește protecția împotriva incendiilor.
  10. Costul. Este mai bine să acordați preferință bunurilor din categoria de preț mediu, deoarece o valoare prea mică indică o calitate proastă.
  11. Tipul acoperișului (plat sau înclinat, cald sau rece) și materialul din care este fabricat. Pentru acoperișurile cu acoperire cu ondulină sau sindrila, membranele difuze sunt cele mai potrivite. Sub foliile metalice și profilate se recomandă să se folosească filme de super-difuzie și anti-condensare. Pentru structurile plate, se folosesc acoperiri fuzibile, capacele complexe sunt mai bine protejate cu membrane în vrac.

  În afară de produsul întotdeauna scump de la un producător bine-cunoscut, are cele mai bune calități. Înainte de a cumpăra, trebuie să citiți cu atenție specificațiile sale tehnice.

  Rudele mele locuiesc într-o casă particulară construită în anii '50 ai secolului trecut. În perioada postbelică nu a fost vorba despre astfel de înțelepciuni. A fost important să aveți un acoperiș deasupra capului. Pe rafturile de lemn se găsesc foi de fier fără nici un strat izolator. Ca rezultat, putregaiul putrezesc, iar fierul are găuri de coroziune. Deși casa este de lemn, dar păstrează căldura slab. În timpul iernii, pe marginea acoperișului, gheața mare este suspendată constant de la condensul care picură. Din cauza lipsei de impermeabilizare, energia termică ajunge pe stradă și materialul de acoperiș este deteriorat.

  Pentru a cumpăra produse de înaltă calitate, aveți nevoie de un producător de încredere și de încredere.

  Tehnologia de montare a foliei hidroprotective pentru acoperiș

  Filmul de hidroizolare este instalat după instalarea sistemului de bare de acoperiș și sunt instalate lucrări de pregătire (cârlige pentru jgheaburi, cornișor etc.). Distanța dintre elementele de coroană nu trebuie să depășească 1200 mm. Lucrările de aranjament de impermeabilizare se efectuează numai în condiții meteo uscate.

  Membranele "respirabile", care trag apa bine, sunt așezate direct pe grătare (izolație)

  Dacă a fost achiziționată o membrană "respirație" cu valori ridicate de permeabilitate a vaporilor pentru a crea bariera hidraulică, filmul este plasat imediat pe materialul termoizolant fără un spațiu de aer mai mic. Partea neagră este așezată pe încălzitor și partea frontală netedă a acoperișului. Înainte de a plasa folia de polietilenă, trebuie creat un spațiu de aer pentru a evacua condensul. În acest scop, rack-urile sunt atașate contra-rafturi de dimensiuni de aproximativ 30-50 mm, iar pe acestea se pune un strat de impermeabilizare. Acest lucru este foarte important atunci când se utilizează acoperiri metalice (carton ondulat, plăci metalice).

  În filmele hidroprotective care nu trec aburi, este necesar să se echipeze cu ajutorul unei grătare un spațiu suplimentar de aer pentru ventilație

  Materialele membranare difuze volumetrice pe acoperișuri complexe sunt instalate la o temperatură ambiantă de cel puțin -5 ° C.

  folie barieră de vapori (folie de polietilenă, etc. anti-condens.) este tensionat între căpriori, și plasat într-un spațiu mezhstropilnom sagging 1-2 cm (umiditate să se scurgă în jos jgheabul improvizate). Stofele de astfel de acoperiri sunt lipite împreună numai cu o bandă specială rezistente la umiditate.

  Filmele etanșe la țevi stivuiește

  Instalarea se face în următoarea ordine:

  1. Pelicula este rulată și tăiată în dimensiune, apoi este așezată pe încălzitor peste capriori. Mai întâi filmul este tăiat în dimensiune
  2. Stofele s-au răspândit din streașină. Apoi fixați cu capse sau cuie un capsator. Fiecare pânză se întinde deasupra celei anterioare și o suprapune. Valoarea suprapunerii materialului este determinată de panta acoperișului (până la 21 ° - 20 cm, de la 22 la 30 ° - 15 cm, mai mare de 31 ° - 10 cm). Instalarea pornește de la streașină, iar pânzele următoare se suprapun
  3. Îmbinările sunt lipite cu bandă de montare. Îmbinările dintre pânze sunt lipite cu bandă adezivă specială sau mastic
  4. Stofele sunt așezate la vârf. Partea superioară a creastei este fixată ultima. În zona creastei, este lăsat întotdeauna un spațiu de aproximativ 20 cm pentru a asigura o bună ventilare și evaporarea umidității de condensare. Când se utilizează filme cu membrane superdiffuse (permeabilitatea la vapori nu este mai mică de 1000-1200 g pe 1 m 2 pe zi), este permis să acopere complet podeaua. Crestea întotdeauna lasă un spațiu între cârpele de ventilație
  5. În jurul membranei de coș este așezată cu 10-15 cm deasupra acoperișului viitor, colțurile sunt lipite cu bandă adezivă și o compoziție specială ca pastă. În mod similar, vin ferestre cu mansardă. În jurul membranei de coș este stivuită cu o marjă
  6. Pe acoperișul fixat cu apă, cu șuruburi autoportante, este instalată o rebound de la tijele de 40x25 mm, 40x50 mm sau 20x30 mm. Îmbinările dintre panouri trebuie să fie presate strâns la sistemul de rafturi prin rafturi. Pe impermeabilizarea instalată,
  7. Etapa finală este instalarea unui șipci de plăci din lemn pentru acoperiș, a cărui etapă depinde de tipul specific de acoperiș.

  Video: instalarea de impermeabilizare pe un acoperiș neîncălzit

  Vecinul meu, care a construit anul trecut o baie, spune că membrana de impermeabilizare este ușor de montat, dar este extrem de important să efectuați toate manipulările extrem de precis și într-o ordine strict definită. El sfătuiește să nu salveze materialele și să cumpere banda adezivă recomandată de producătorul de bandă adezivă și mastic. Scotch-ul ieftin nu fixează întotdeauna în mod sigur bucăți de film între ele.

  Este important să urmați o secvență stabilită de așezare a placajului de acoperiș

  Șindrile bituminoase moi sunt montate pe o fundație solidă de placaj sau din plăci cu un strat suplimentar impermeabil de pergamene așezat pe ea.

  Pentru a îndepărta condensul din spațiul sub acoperiș, este necesar să se asigure o fixare specială a foliei de impermeabilizare astfel încât umezeala să nu cadă sub placa de cornișă. În caz contrar, din cauza umidității excesive, lemnul va putrezi. Pentru a face acest lucru, marginea inferioară a membranei este alimentată într-o cornișă de metal, peste care va curge lichidul în jgheabul jgheabului. Într-o altă variantă, este prevăzut un atașament de picurare metalic conectat la membrană și condus sub jgheab.

  Atunci când instalați impermeabilizarea, este necesar să furnizați o picurare pentru scurgerea umezelii

  Video: drenajul corespunzător și montarea picăturilor

  Prețul unei folii de impermeabilizare rar depășește 5% din costul total estimat al unui acoperiș, însă o astfel de acoperire poate crește semnificativ durata de viață a întregii structuri și, de asemenea, reduce semnificativ pierderile de căldură. Pentru a face acest lucru, trebuie să selectați corect și corect materialul pentru hidrobarrier și să respectați cu strictețe tehnologia de montare recomandată.