Placă profilate pentru acoperișuri și fațade - instrucțiuni de instalare

Izolare termică

Una dintre cele mai ieftine, de lungă durată, opțiuni practice pentru materialul de acoperiș - tablă ondulată, sau, după cum se spune, tablă profilate, profil metalic. Aceasta este o foaie de metal care este acoperită cu mai multe straturi de protecție și apoi este trecut printr-o mașină de formare care presează proeminențe și caneluri în ea pentru a da o mai mare rigiditate. Materialul este destul de ușor, acoperișul de pe placa ondulată poate fi montat independent și chiar "într-o singură mână". Tehnologia nu este cea mai dificilă, este destul de posibil să o faci prin propriile mâini.

La un cost redus, acoperișul realizat din carton ondulat arată solid

Tipuri de carton ondulat

Există diferite tipuri de carton ondulat. Există o foaie ondulată netedă - galvanizată, există o culoare - cu un strat de polimer aplicat peste stratul de zinc. Acoperirea cu polimeri are un rol dublu - protejează împotriva influențelor externe și conferă materialului un aspect mai decorativ. Simplu tabla zincata profilat folosit ca material pentru acoperișuri, în principal, în adăposturile temporare, culoarea este aspectul foarte solid, se poate observa pe acoperișurile caselor și a clădirilor curte.

Prin numire

Tăvile profilate din tablă de diferite grosimi. Cele mai subtiri sunt concepute pentru decorarea peretilor, dar pot fi asezate pe acoperis cu descarcare frecventa si sarcini de zapada mici. Fișele acestui grup sunt marcate cu litera "C".

Cel mai gros metal este confecționat dintr-un material cu o capacitate de rulare mai mare. Este marcat cu litera "H", este folosit ca material de acoperire în zone cu încărcătură crescută de vânt sau zăpadă. Există, de asemenea, o foaie ondulată universală - este desemnată "NS". Poate fi folosit atât pentru pereți, cât și pentru acoperișuri (cantitatea de zăpadă trebuie să fie medie).

După codarea alfabetică a foii profilate există numerele: С8, Н35, НС20. Acestea denotă înălțimea valurilor în milimetri, care se formează în acest material. În exemplu, aceasta este de 8 mm, 35 mm, respectiv 20 mm. Pe acoperis se pune o placă ondulată cu o înălțime a valurilor de cel puțin 20 mm.

Marcarea și dimensiunile foii profilate

Forma valului din profilul metalic de sprijin este adesea mai complexă - se adaugă caneluri suplimentare pentru a spori rigiditatea.

După tipul de acoperire

Cu toată asemănarea externă, prețul unei plăci ondulate de același tip poate diferi semnificativ. De afaceri, cel mai adesea, nu în impudence a producătorului sau vânzătorului, dar în diferite tehnologii și materiale care sunt utilizate în producție. De exemplu, acoperirea protectoare poate fi zinc și aluminosinc. Al doilea tip de protecție a apărut recent, echipamentul este scump, dar durabilitatea metalului acoperit cu alumino este mult mai mare.

Durabilitatea stratului de acoperire este, de asemenea, afectată de modul în care este formată valul. Există două tehnologii - laminare la rece și cu emulsie. La laminarea la rece, foaia este pur și simplu presată de role fără nici o pregătire. Pentru a evita deteriorarea stratului de acoperire aplicat anterior, este necesar echipament scump. În consecință, placa profilată din oțel laminată la rece este mai scumpă.

Panoul ondulat colorat are mai multe straturi

Atunci când se formează un val cu o emulsie, suprafața metalică este umezită cu un lichid (ulei, apă, lichid special) și apoi trimis sub role. Dacă, după rulare, o astfel de foaie nu este uscată, ci trimisă la un cuptor de ardere - pentru a fixa vopseaua, atunci locurile care au fost umede vor începe rapid să ruineze. Este imposibil să vedem acest defect în avans, trebuie să sperăm că tehnologia nu este ruptă. Dar profilat, fabricat de această tehnologie este mai ieftin.

Există, de asemenea, diferite acoperiri de polimeri. Ele creează un film de grosime și densitate diferite, cu proprietăți diferite.

 • Poliester (lucios și mat). Poliesterul acoperit cu poliester are un preț relativ scăzut (cea mai ieftină de culoare) și caracteristici bune - acoperirea este din material plastic, nu-și schimbă culoarea mult timp. Matase poliester nu are orbire pe suprafață, se pare catifelat. Acest lucru se realizează cu o tehnică de aplicare diferită și cu un strat mai gros. Această acoperire este cea mai rezistentă la deteriorarea mecanică.
 • Plastisol. Are rezistență crescută la medii agresive, dar nu tolerează lumina ultravioletă. Acoperișul cu folii profilate cu strat plastisol se va estompa rapid (doi sau trei ani).
 • Pural - Poliuretanul se adaugă poliamidă și acrilic. Acoperirea este mai omogenă, durata de viață fără a schimba culoarea - de la zece ani. Dezavantajul este prețul ridicat.
 • PVDF - compoziție de fluorură de polivinil și acrilic. Acoperirea este scumpă, dar servește mult timp chiar și într-un mediu agresiv. Acest material de acoperiș poate fi folosit pe litoral. O altă proprietate remarcabilă este că se poate curăța de sine. Cea mai mică ploaie, iar acoperișul din tablă ondulată cu strat PVDF strălucește ca unul nou.

Diferitele tipuri de acoperire oferă caracteristici diferite

În condiții normale, acoperișul este realizat din carton ondulat cu acoperire din poliester. Prin raportul dintre preț și calitate, este optim.

Cum să acoperiți placa ondulată pe acoperiș

Acoperișul de pe placa ondulată este așezat pe cutia finală din scânduri, în care fragmentele sunt situate paralel cu muchia acoperișului. Pasul de instalare a panourilor este de până la 60 cm. De obicei se folosește o placă de tăiere cu grosimea de 25 mm. Plăcile sunt stivuite una câte una cu suprapunere verticală pentru un val. Atunci când așezați placa profilată pe acoperiș, rețineți că rafturile exterioare sunt de diferite lungimi. Cel care este puțin mai scurt, ar trebui să fie de jos, ceea ce este puțin mai lung - acoperă unul scurt. În acest caz, se adună reciproc strâns, fără decalaj. Dacă confundați și faceți contrariul, atunci între cele două rafturi se formează un spațiu de câțiva milimetri, care va scurge apa. Prin urmare, la instalare, aveți grijă.

Despre magnitudinea suprapunerii orizontale. Dacă numărul de plăci ondulate de pe acoperiș este mai mare decât unul, foile sunt așezate cu suprapunere. Cantitatea prin care foaia superioară se suprapune cu cea inferioară depinde de unghiul pantei acoperișului: cu cât este mai înclinat acoperișul, cu atât este nevoie de mai multă apropiere.

Cele mai multe dintre fabricile producătoare de carton ondulat, va poate oferi pentru a face foi, care va acoperi toate acoperiș - de la coama acoperișului la streașină - o lungime de foaie (lungime maximă de 12 metri). Când instalați acest lucru creează anumite dificultăți - aceste foi sunt greu de ridicat și stivuite. Mai ales este necesar să scoatem prima foaie pentru o lungă perioadă de timp - ar trebui să fie pus strict vertical, ceea ce este complicat la înălțime. Dar principalul avantaj al unei astfel de soluții - o acoperire completă de sus în jos, care uneori crește gradul de protecție a spațiului pod de umiditate, orice inconvenient negates. La urma urmei, nu există articulații orizontale și, prin urmare, probleme cu rănirea.

Cum să fixați corect placa ondulată pe acoperiș

Pentru a fixa foaia profilată, utilizați șuruburi speciale cu garnituri din cauciuc sub pălării. Ele asigură etanșeitatea conexiunii. Astfel de șuruburi de auto-tapping sunt, de obicei, pictate într-un ton cu material de acoperis. Numărul de elemente de fixare pe metru pătrat - 5-7 bucăți (nu uitați să adăugați aproximativ 20% - la fixarea elementelor de creastă, a îmbinărilor de fixare și a altor lucrări similare).

Montați șuruburile în raftul inferior, unde foaia este în contact cu cutia. Lungimea lor este de 20-25 mm, în funcție de grosimea plăcii de cutie, deoarece este important ca capătul ascuțit al șurubului să nu iasă din partea din spate a plăcii. Va exista un film de impermeabilizare, care poate fi deteriorat.

Cum se calculează lungimea șurubului de auto-așezare pentru montarea foii profilate pe acoperiș

Atunci când se îmbină două foi adiacente, acestea sunt de asemenea fixate cu șuruburi. Dar în acest caz este necesar să înșurubați elementele de fixare în val, și, de asemenea, să străpungă stratul dublu de metal. În acest scop, dispozitivele de fixare merg mai mult timp - 40 mm și mai mult (în funcție de înălțimea valului) - șurubul trebuie să intre în placa de cușcă.

Decât să taie

Foarte rar, instalarea învelișului ondulat pe acoperiș se face fără tăiere - acestea sunt doar cazuri unice. Ce să taie o foaie ondulată? Foarfece pentru piese metalice sau electrice. Da, este lent și nu foarte convenabil, dar așa îl sfătuiesc producătorii. Folosirea USM (bulgară) este imposibilă - când se taie cu ea la locul tăierii, foaia se încălzește până la temperaturi foarte ridicate, ceea ce duce la evaporarea zincului. Ca urmare, în acest moment, materialul începe rapid să ruineze.

Procedura de montare

După colectarea sistemul de schelete bătut în cuie placa frontală, este atașată de aceasta cârlige pentru a instala sistemul Weir, și pe partea de sus a barei are o specială - picurare, care apoi da naștere la marginea filmului de impermeabilizare. Atât un capac de picurare, cât și un film sunt atașate la acesta cu șuruburi autofiletante cu o garnitură de etanșare din cauciuc.

Cum să faci o consolă de acoperiș din carton ondulat

Compoziția plăcilor de materiale sub tabla ondulată depinde de faptul dacă veți face un spațiu de mansardă rece sau cald. Dacă podul este rece, succesiunea acțiunilor este după cum urmează:

 • Pe partea de sus a grinzilor umplute membrana de impermeabilizare a vaporilor. Nu ratează cuplurile de la casă până la acoperiș și nu dă umiditate, scurgeri sub foaia ondulată, pentru a ajunge la mansardă. Este ambalat pe capriori, nu este fixat pe o întindere, ci cu o îndoire. Răspândiți membrana de jos, deplasându-vă în sus. O bucată de pânză se duce la cea de-a doua la 15 cm, îmbinarea trebuie lipită cu bandă adezivă.

Cum să aplicați impermeabilizarea pe acoperiș

În cazul în care acoperișul va fi izolat, ordinea de lucru și numărul de materiale solicitate se vor schimba. Vor fi mai multe straturi:

 • Perdelele sunt fixate de rafturile de la mansardă. Ei vor păstra încălzitorul.
 • La cutia cu ajutorul laturilor (de asemenea, din partea mansardei) este atașată o membrană cu barieră de vapori, apoi materialul de finisare poate continua.

Compoziția aproximativă a tortului pentru acoperișul izolat din tablă profilată

Acoperiș din carton ondulat: noduri

Chiar și cu construcția unui acoperiș convențional, există câteva secțiuni complexe care se formează de obicei la intersecția diferitelor planuri și / sau părți ale sistemului. Aceste site-uri sunt de obicei numite "noduri". Un astfel de nod pe care l-am examinat în paragraful anterior - proiectarea plăcii frontale și fixarea jgheaburilor. Dar acesta nu este singurul site unde este necesară o explicație detaliată.

Instalarea și etanșarea coamei

Spațiul sub acoperiș sub foile profilate ar trebui să fie bine ventilat. Acest material se încălzește rapid și se răcește rapid, ceea ce contribuie la formarea condensului. Prin urmare, atunci când instalați foi de metal pentru acoperiș deasupra celor două foi laterale nu sunt îmbinate cap la cap, dar lasă un decalaj de câțiva centimetri - că aerul poate scăpa liber, care transportă cu ea vapori de apă.

Principiul instalării unei crestături cu ventilație

Dacă patine speciale cu ventilație (vezi foto), dar chiar dacă instalați doar un element de creasta convențional între foaia trapezoidală și marginea acestuia, se dovedește un număr mare de găuri - în fiecare cavitate a manșonului. Mărimea acestui decalaj depinde de înălțimea valului - cu cât deviația este mai mare, cu atât mai multe lacune sunt obținute. La consola, în cazul în care placa frontală este cuie, există, de asemenea, găuri similare. Mișcarea aerului este de obicei de jos în sus - de la streașină prin spațiul acoperișului (acest lucru este necesar la instalarea unui material pentru acoperișuri întrefieruri rămase care sunt formate prin astereală) sloturile din patina. Deci, există ventilație și reglarea umidității izolației, se evaporă și se îndepărtează condensul.

lacune mari sunt bune pentru ventilație, dar în ele în condiții de ploaie / zăpadă cu vântul sablat de ploaie, și prin ei la căderea de praf mansarda, frunze. Mult mai rău, dacă găurile sunt blocate de frunze - ventilația se va deteriora imediat. Pentru a evita care se încadrează într-o situație similară anterioară aproximativ 2/3 din înălțimea diferenței a fost umplut cu un material de etanșare, aplicând-o în straturi pe material pentru acoperișuri. Se târască înainte și înapoi cu etanșare pe partea superioară a acoperișului, așteptând ușor polimerizat stratul anterior, nu este foarte convenabil. De asemenea, această decizie este incorectă din punct de vedere al ventilației - diferența este redusă, mișcarea aerului se deteriorează. Dar nu a existat altă soluție. Acum este - un material de etanșare pentru carton ondulat. Este fabricat din poliuretan spumant, polietilenă sau compozit din lemn. Structura acestor materiale este poroasă, trece bine aerul, dar nu praf, apă sau frunze. În forma urmează forma de onduleuri sau - au pentru diferite tipuri de profmateriale, precum și o bandă universală, care este în locurile potrivite doar presate.

Etanșați găurile în acoperișul plăcii ondulate cu un material de etanșare

Etansantul "stai jos" pe materialul de etanșare, bandă adezivă pe două fețe, adeziv, există opțiuni cu o bandă autoadezivă. Cu această compactare, aerul trece liber, iar sedimentele rămân în straturile exterioare, unde se evaporă apoi.

Suprapunere suprapusă de profilist

Pentru a coase consola cu un profilist, se atașează un profil special pe placa frontală. În canelura inserată profilate, se taie în benzi de lățimea dorită. Cea de-a doua margine a pilonului este atașată la bord, adusă la capătul căpriorilor. Îmbinarea fișierului și a plăcii este închisă cu două pichetoare - una este prinsă de jos, închizând jumătatea inferioară a plăcii și cea de-a doua - de sus. Apoi este plasat pe marginea filmului de impermeabilizare.

Dacă sistemul de jgheaburi este atașat, cârligele pentru jgheaburi sunt îndoite după montarea picăturilor de fund. Capacul superior de picurare este introdus după instalarea tuturor cârligelor.

Cum să coaseți consola acoperișului cu o foaie profilată

Adunarea plăcii ondulate la perete

În unele cazuri, acoperișul profilului metalic este adiacent peretelui unei structuri. Cum sa faci o piedica pentru a nu exista scurgeri? Există două opțiuni (a se vedea figura). Ambele utilizează o bară de colț, are doar o dimensiune diferită și un profil diferit.

Cum se realizează o rezistență la acoperiș din tabla profilată pe perete

Puteți lua o bară de colț cu dimensiunile rafturilor de 150 * 200 mm. Pe pereții din fabrică latura mai scurtă, pe acoperiș - o mai fixată pe perete, folosind elementele de fixare în funcție de materialul din care este făcută (cuie sau șuruburi, dacă este un copac, dibluri, în cazul în care cărămidă și construcție blocuri). Îmbinarea benzii cu peretele trece printr-un etanșant siliconic. Din partea laterală a acoperișului fixați bara până la creasta valului, instalând șuruburi speciale cu șaibe de cauciuc. Lungimea lor este determinată, de asemenea, ca și în conectarea foilor adiacente (înălțimea valurilor de ± 20 mm pentru introducerea bord Batten) ondulat.

A doua opțiune este mult mai consumatoare de timp: peretele este realizat cu o canelură (canelură), în care este înfășurată o bară de colț cu îndoit sub rafturi de 45 °. Fixarea în acest caz este similară, diferența în dimensiunile barei - poate fi de 100 * 100 mm sau cam asa ceva.

Țeava de trecere

Multe întrebări apar atunci când sigilarea trecerii țevii de fum sau ventilația prin acoperișul plăcii ondulate. Țevile în secțiune sunt rotunde și dreptunghiulare, pentru fiecare tip există o soluție.

Pentru trecerea țevilor rotunde prin materialul de acoperiș există șorțuri speciale din oțel sau polimer. Partea superioară a acestora este realizată sub forma unui con, partea inferioară fiind o fustă - realizată din material elastic, care poate avea o formă dată. Șorțul este pus pe teava strâns, coborât astfel încât "fusta" să se afle pe materialul de acoperiș. Apoi, trebuie să faceți o ondulatură flexibilă. Utilizați în acest scop un ciocan (obișnuit sau cauciuc - depinde de tipul de șorț). Pentru a vă asigura că apa nu se umezește sub fustă, îmbinarea este îmbibată cu un material de etanșare și presată bine.

După fixarea fusturii, fixați gâtul. Dacă șorțul este din metal, partea de sus este acoperită cu un jug, strâns, îmbinarea este ștampilată cu un material de etanșare. Când utilizați șorț polimeric (flash master), este purtat cu o forță decentă pe tub (uneori chiar necesar pentru a lubrifia conducta cu soluție de săpun), dar joncțiunea, totuși necesită un etanșant testat.

Cu o țeavă dreptunghiulară (cărămidă), totul este ceva mai complicat. Foi de metal decupa elementele care acopera articulatia cu placa de acoperis.

Organizarea unei conducte de by-pass dreptunghiulare pe acoperiș

Constructii de case

Acoperișul calitativ al casei dvs. este o garanție a protecției fiabile împotriva scurgerilor și distrugerilor, care, în primul rând, va oferi confort și confort.

Oțelul este unul dintre cele mai durabile și durabile materiale, dar singurul său dezavantaj, ca material pentru acoperiș, a fost greutatea. Combinația de foi grele în sumă a dat o masă imensă, care a afectat negativ scheletul acoperișului. Problema rezultată a fost rezolvată prin metoda foliei ondulate din oțel, care, având o greutate mică în raport cu mărimea, și-a păstrat calitățile sale puternice și rigide datorită designului profilului trapezoidal - și a apărut foaia ondulată.

În ultimii câțiva ani, a câștigat o mare popularitate, datorită caracterului său practic de utilizare, precum și prejudicii minime pentru mediu.

Cuprins

Tăvile profilate - ceea ce este, argumentele pro și contra lor

Pardoseala profilate este produsă prin metoda de laminare la rece dintr-o foaie de oțel cald. În timpul producției, acesta poate fi tratat cu mai multe straturi de protecție pentru a crește rezistența și durabilitatea. La etapa inițială, piesa de prelucrat este tratată cu fosfat anti-coroziune și apoi împământată. Partea superioară a foii este acoperită cu un amestec de polimeri, iar partea inferioară cu un lac special.

Datorită muncii efectuate, rezultatul este un material de înaltă calitate de lungă durată, care combină mult mai multe plusuri decât calitățile negative.

 1. Durata de viață a materialului;
 2. Preț competitiv cu alte tipuri de materiale de acoperire;
 3. Greutatea materialului;
 4. Simplitate și economie de timp în timpul instalării și dezasamblării;
 5. Rezistența la schimbări de temperatură.

Dezavantajul acoperișului de pe placa ondulată este un nivel scăzut de absorbție a zgomotului, din cauza căruia izolația fonică se deteriorează considerabil.

Tipuri de carton ondulat

Utilizarea pe scară largă a plăcilor ondulate și nu numai în acoperiș, împărțit toate tipurile în trei clase:

 1. H - pentru acoperiri și plafoane, precum și pentru cofrajele care nu pot fi detașate (cel mai bun material pentru acoperișuri). Aditivii suplimentari, grosimea și înălțimea ondulelor fac ca aceasta să fie cea mai fiabilă și mai durabilă opțiune.
 2. C - pentru garduri și pereți de garduri. Această opțiune este mult mai ieftină decât cea anterioară. Grosimea plăcii este mai mică, respectiv durata de viață și fiabilitatea sunt mult inferioare.
 3. НС - folii profilate combinate. Marca este, de asemenea, adesea folosită în lucrările de acoperișuri, dar în majoritatea cazurilor pentru un acoperiș neîncărcat. Totul depinde de unghiul pantei acoperișului, care este un factor foarte important în timpul iernii. O foaie subțire de oțel și o structură mai înclinată a acoperișului poate duce la consecințe fatale sub presiunea zăpezii.

Unghi de acoperiș

Pentru poziționarea corectă a plăcilor ondulate este necesar să se țină seama, în primul rând, de panta acoperișului. Aceasta va ajuta la calcularea părții dorite a suprapunerii cu foaia adiacentă.

 • Atunci când acoperișul este înclinat sub 15 °, mai mult de 12 °, suprapunerea foilor ar trebui să fie de cel puțin 20 cm;
 • În cazul unui unghi de panta de 15 ° -30 ° - de la 15 la 20 cm;
 • Pantă a acoperișului peste 30 ° vă permite să reduceți suprapunerea până la 10-15 cm;
 • Unghiul pantei, care este mai mic de 12 °, necesită o lucrare suplimentară pentru etanșarea suprapunerilor, folosind un material de etanșare cu silicon.

Apoi, vă oferim instrucțiunile pentru instalarea acoperișului profilat, datorită căruia puteți construi cu ușurință un acoperiș sigur pentru casa dvs.

Lucrări pregătitoare

Înainte de procesul de așezare este necesar să se calculeze cu atenție și corect cantitatea de material de acoperiș și aspectul acestuia. Puteți să o faceți singur sau să utilizați serviciul unei companii al cărei manager vă va ajuta.

 1. În timpul transportului și încărcării, evitați mișcările puternice și, de asemenea, asigurați o suprafață netedă mediului care va transporta materialul.
 2. Descarcarea manuala asigura la fiecare 2 m lungimea unui muncitor. Folosind echipament de ridicare, este necesar să folosiți curelele moi.
 3. Transportul pe acoperiș se realizează folosind un jgheab pentru a conecta marginea și solul, fără a depăși norma într-o singură foaie.

Sunt obligatorii uneltele necesare, cum ar fi o bandă, un ciocan, un ferăstrău pentru metal, un cablu, o șină, o foraj și o foraj.

Hidroizolarea și ventilarea

Sub acoperiș, umiditatea este întotdeauna colectată de la sediul casei. Pentru a preveni acest lucru, este necesar să aranjați acoperișul astfel încât temperatura exterioară și sub acoperiș să fie aceeași. Pentru a îndeplini acest obiectiv, trebuie să se acorde atenție asigurării unei izolații adecvate cu aburi și căldură, precum și a ventilației.

Hidroizolarea este cel mai adesea instalată înainte de fixarea foilor de carton ondulat de-a lungul cutiei.

unde 1 - rafterleg; 2 - impermeabilizare; Balustrade de trei rafturi (bara de convorbire); 4 - cutie.

Sfaturile profesioniștilor: instalați o peliculă de impermeabilizare astfel încât să se blocheze ușor, aproximativ 20 mm, într-o poziție perpendiculară pe panta acoperișului. Începeți instalarea de la marginea inferioară a acoperișului până la creastă. Lapa, sigilată cu bandă adezivă, ar trebui să fie de 100-150 mm.

Metoda de așezare a peliculei pe grinzi:

Pentru a asigura cea mai eficientă mișcare a fluxului de aer de la streașină până la creasta acoperișului, organizați orificiile de ventilație între bara de creastă și foile de acoperiș. În locurile unde aerul este dificil de introdus, este necesar să se realizeze canale suplimentare pentru ventilație. Cu toate acestea, cel mai simplu mod este de a plasa lamele de lemn direct pe stratul de impermeabilizare.

Șine și șipcă

Pe izolația hidraulică și cu aburi se montează grinzi sau grinzi de oțel, dacă înălțimea profilului este de 40 mm. Pe lângă acestea, în direcția longitudinală este fixată lama, pasul căruia depinde de tipul plăcii ondulate.

Pentru organizarea cutiei, veți avea nevoie de:

 • o bară în dimensiunea 50x50 mm;
 • bord 32x10 mm;
 • placi rezistente la umiditate din placaj cu diametrul de 10 mm.

Placarea poate fi de două tipuri: solidă și subțire. Primul tip este instalat pe coaste, patine și în jurul coșurilor de fum. Pasul subțire este de 50 mm. Plăcile se pun pe aceeași distanță, ceea ce va facilita întregul proces de fixare a plăcilor ondulate.

Toate piesele din lemn trebuie tratate cu un antiseptic și un amestec de stingere a incendiilor.

Experții sfătuiesc să așeze așa-numita garnitură de difuzie peste cutie, care va împiedica formarea condensului. Este fixat cu unghii mici cu capotă largă.

Pentru amenajarea latinelor este necesar să se trateze cu o responsabilitate specială, deoarece fiabilitatea întregii structuri depinde de aceasta într-o măsură mai mare.

Standardele exacte pentru grosimea cutiei, de asemenea, nu există, totul depinde de aceiași parametri ai foilor profilate și de lungimea elementelor de fixare. Dimensiunile minime ale secțiunii cutiei sunt de 32/100 mm. Placa, situată de-a lungul cornierului, ar trebui să fie puțin mai groasă decât toate celelalte. Lângă coșul de fum, este necesar să se aranjeze plăci suplimentare.

Executarea cornierei

Pe lama se așeză rândul inferior al foii de acoperiș, formând o consolă de cornișă. Dimensiunile sale sunt complet dependente de înălțimea foii de profil.

Cu toate acestea, inițial este necesar să se aibă grijă de cornișă, care trebuie să fie în mod necesar organizată sub stratul de impermeabilizare. Acest lucru trebuie să se asigure că apele reziduale și condensul format intră în cornișă, de-a lungul căreia a fost drenat în bazin, apoi în jos pe canal. Alternativ, apa va curge pe pereții casei, ceea ce va avea consecințe negative.

Montarea plăcii ondulate

Trebuie remarcat imediat că instalarea plăcilor din carton ondulat trebuie executată strict conform instrucțiunilor.

Decuparea cartonului ondulat

Desigur, este mai bine să cumpărați foi ondulate de pe piață, care corespund dimensiunilor acoperișului, dar adesea acești doi parametri nu corespund, deci trebuie să știți cum să taieți și ce unealtă să utilizați mai bine.

Materialul trebuie ajustat pe o suprafață plană, de exemplu, la sol.

În aceste scopuri, puteți utiliza o varietate de instrumente, dar este mai bine să utilizați aparate electrice cum ar fi un burghiu cu atașare pe disc. Dacă nu ați putea obține o astfel de unealtă, atunci va trebui să o tăiați manual cu o foarfecă de oțel pe o bază de oțel sau o ferăstrău cu dinți mici.

Este interzisă aplicarea mecanismelor cu un disc abraziv de tăiere, de exemplu un bulgară, pentru a tăia folia ondulată. Motivul este că astfel de dispozitive produc energie termică relativ mare în timpul funcționării, ceea ce afectează în mod negativ performanța materialului.

În timpul tăierii materialului de acoperiș, marginile nu vor fi deteriorate fără deteriorare, prin urmare este necesar să se prevină în prealabil vopseaua în culoarea foilor de tablă ondulată.

Ridicăm foi de carton ondulat pe un acoperiș

În timpul acoperirii foilor de acoperiș, foarte des există dificultăți datorate dimensiunilor materialului, deci pentru o muncă confortabilă este mai bine să realizați această etapă de lucru cu ajutorul bustenilor.

Acestea ar trebui să fie instalate astfel încât să se sprijine pe sol cu ​​o latură și direct în panta acoperișului pantei acoperișului.

Între bare trebuie să existe o distanță puțin mai mică decât lățimea foilor de tablă ondulată. Datorită acestui sistem, puteți ridica cu ușurință foaia de acoperiș împreună pentru o instalare ulterioară. Înlocuiți lagurile pot fi scările obișnuite fără șine.

Fixare de foi de podele profesionale

Acoperișul cu carton ondulat trebuie realizat respectând următoarea tehnologie:

 • Plăcile trebuie atașate cu șuruburi hexagonale de 80 mm și garnituri. Trebuie reținut în același timp că nu este posibilă strângerea prea mare a șuruburilor, deoarece acest lucru poate duce la o densitate excesivă a garniturii, astfel încât stratul de impermeabilizare poate suferi.
 • Pentru a fixa foile trebuie să fie în partea inferioară a valului și în elementele de creastă și în locurile de suprapunere - în partea superioară.
 • Începeți cel mai bine instalarea de la sfârșitul rampei. Suprapunerea laterală ar trebui să ajungă la jumătate din foaia de undă. Cu toate acestea, în cazul în care panta este plat (unghiul de înclinare poate varia de la 8 la 120 de grade), atunci pentru a evita scurgerile, suprapunerea trebuie să ajungă la 1,5 valuri.
 • La îmbinările transversale și longitudinale, este necesar să se realizeze o etanșare suplimentară cu o bandă autoadezivă sau cu o mastic cu bitum.
 • Partea din față a acoperișului ar trebui să fie echipată cu vânturi, care vor proteja acoperisul de pe tabla ondulată de distrugere și suflare. Montați-le cu ajutorul șuruburilor cu auto-filetare, a căror pantă este de 200 mm.
 • În funcție de înălțimea valului, lungimea de auto-atingere L, care este egală cu:

L1, L2 - respectiv profilul filetului (aproximativ 25 - 30 mm) și grosimea șaibei cu o etanșare (aproximativ 3-4 mm), H - înălțimea onduleului.

Pe 1 m2 trebuie să utilizați circa 5-8 șuruburi.

Instalarea acoperișului din carton ondulat - video:

Proiectăm o secțiune gable

Pentru a împiedica ruperea foilor ondulate în timpul rafalelor puternice ale vântului, este necesar să dați echipamentul corespunzător muchiei tălpii.

Dacă adaosul de foi de tablă ondulată din partea din față a casei este de 50-70 mm, atunci se utilizează un suport pentru vânt cu dimensiunile de 25x80 mm, care este fixat cu șuruburi autoportante. Dacă, în partea frontală a casei, alocația este nesemnificativă sau nu există niciunul, în plus, pe lângă șină, se folosește și bara de vânt. Arată ca un colț de oțel obișnuit. Montați-o în trepte de 200-300 mm și cu o suprapunere transversală de 100-150 mm.

Pentru a fixa o pantă pe un perete, utilizați șipci de colț. Plăcile, indiferent de tipul de contiguitate, longitudinală sau transversală, trebuie montate cu ajutorul unor șuruburi autoportante cu un pas de 200-300 mm și care se suprapun între aceste bare aproximativ 100 mm sau mai mult.

Legătura transversală cu peretele:

Suprafață longitudinală la perete:

Instalarea de skate și snowbarrier

Începeți lucrările de instalare asociate cu fixarea creasta, urmează din partea care este mai puțin predispusă rafalelor și căpeteniilor de vânt. De exemplu, dacă pentru localitatea dvs. partea vântului predominant este vestul, atunci fixarea coamei este mai bine să porniți dinspre est. Poate fi simplu, figurativ sau cu gresie. Fixarea crestăturii se realizează cu ajutorul unor șuruburi autoportante cu un pas de 200-300 mm, de asemenea nu uitați garnitura de etanșare și spațiul de ventilație.

Snegbarrier este deosebit de important în timpul dezghețului, împiedică căderea zăpezii de pe acoperisul metalic. Acesta trebuie instalat ușor sub marginea acoperișului pe panta acoperișului. Fixarea se face în grinzi pre-asamblate.

Izolație de acoperiș din carton ondulat

Pentru a izola acoperișul, veți avea nevoie de vată minerală și parobarrier. Împreună, vata minerală poate fi luată și izolarea durabilă, dar aceasta este cea mai eficientă.

Și așa. coborâți de pe acoperiș până la mansardă și puteți trece la etapa finală a amenajării acoperișului de pe tabla ondulată.

Izolația minerală poate fi rolă sau foaie, pe care o alegeți - nu contează, deoarece ambele au proprietăți operaționale excelente. Acesta este montat în spațiul dintre grinzi, orice metodă poate fi folosită pentru fixarea sa - prin înșurubare cu șuruburi, fixată bine cu un fir sau lipită. Principalul lucru este că oricare dintre ele își îndeplinește funcțiile și, în același timp, materialul de etanșare nu este prea strâns, deoarece frigul exterior nu este păstrat de vata de bumbac însă, ci de aerul care se află în interiorul acestuia.

2-panelor; 3 - material de etanșare, 4-capăt; 5 straturi de impermeabilizare; 6,7 - respectiv cavitatea și picioarele; 8 - vată minerală; 9-bariera de vapori; Plafon cu 10 rafturi; 11-garnitură sau alt material de finisare; a - ventilarea acoperișului; b - ventilatie intre hidroizolatie si izolatie minerala.

Apoi, o barieră de vapori trebuie fixată peste vata minerală. Este necesar să se prevină pătrunderea umezelii, care este în aer în interiorul încălzitorului, deoarece poate reduce în mod semnificativ performanța vată minerală - mai mult se va absorbi umezeala, cu atât mai dificil este de a menține cald.

Merită să ne amintim că întregul spațiu al acoperișului nu trebuie izolat, dar este necesar să se aibă grijă de așa-numitul triunghi rece. Spațiul situat în partea de sus a acoperișului la o distanță de 300-400 mm trebuie lăsat netratat cu vată minerală, deoarece acest triunghi rece va favoriza o circulație bună a aerului în pod și în interiorul acoperișului.

Este permisă instalarea acoperișului de pe placa ondulată, iar pe acoperișul vechi, care îndeplinește toate proprietățile sale operaționale, aceasta va spori proprietățile de izolare termică.

Costul de instalare a acoperișului de pe tabla ondulată depinde în primul rând de complexitatea structurii, dimensiunilor și, desigur, de materialul de acoperiș propriu-zis.

Îngrijirea foilor profilate

În grija acestui material de acoperiș este complet nepretențios. Cu toate acestea, ar trebui să fie manipulate cu mare grijă, deoarece foile de profil pot fi ușor deteriorate. Înainte de instalare, nu le-a pus pe pământ, și utilizarea mai bună pentru acest suport de lemn special, care placi au o grosime de aproximativ 25 cm și sunt distanțate la 50 cm. Cel puțin o dată la șase luni, face o curățare completă a acoperișului de murdărie, frunze și alte „dăunători“.

În cazul zgârieturilor pe foaie, nu este nimic de îngrijorat, deoarece stratul de zinc, plasat sub plastic, protejează foaia ondulată de rugină, iar locul de deteriorare poate fi tratat cu vopsea de aceeași culoare.

Realizăm instalarea corectă a plăcii ondulate pe acoperiș

Există unele nuanțe care necesită o atenție deosebită și neglijarea acestor caracteristici poate afecta negativ calitatea și funcționalitatea acoperișului. Principala atenție trebuie acordată pentru alegerea corectă a foilor de acoperiș și respectarea tehnicii de instalare. În funcție de domeniul de utilizare, foaia de profil pentru acoperișuri, pereți și rulmenți este diferită. Pentru acoperișuri se folosește exclusiv tipul de acoperiș din carton ondulat, care poate fi de mai multe tipuri.

Tipuri de foi de acoperiș

Tipul de acoperiș al foliei profilate este cel mai adesea acoperit cu un strat special de protecție, reprezentat de materiale polimerice - poliester, plastisol sau pural. Înainte de a cumpăra foi de acoperiș, trebuie acordată atenție marcajului, care constă din litere și cifre.

Marcarea plăcilor ondulate și predestinării

Prima literă din marcaj reflectă scopul foii profilate:

 • Scrisoarea C marchează foile de perete folosite pentru a face gardurile;
 • Litera H marchează materialul de acoperire de calitate;
 • litera NS marchează aspectul universal al plăcii ondulate, a cărei utilizare este posibilă în construcția de acoperișuri și de împrejmuire a pereților.

Desemnarea literei urmează figura care caracterizează înălțimea valului foii de acoperiș și este exprimată în milimetri. Următoarea figură este grosimea plăcii metalice utilizată la fabricarea foii profilate. Ultimele două cifre ale marcajului sunt parametrii de lățime și lungime în milimetri.

Instalarea acoperișului

Placile profilate pot fi utilizate pentru acoperișul rece sau izolat. Acoperișurile izolate sub foi profilate necesită o atenție specială atunci când efectuați următorii pași:

Structura plăcii de acoperiș

 • un strat de cutie;
 • un sigiliu de creastă și un cal;
 • placarea filmului de impermeabilizare;
 • instalarea unui raft sau a unui contor de grinzi;
 • instalarea picioarelor de rafturi;
 • montarea stratului izolator;
 • instalarea unui film de barieră la vapori;
 • dispozitivul unui raft de plafon;
 • instalarea unui strat de placă sau garnitură de gips;
 • aranjarea ventilației și a ventilației între stratul de izolație și pelicula de impermeabilizare.

Tehnologie de montare

Instalarea acoperișului de pe tabla ondulată poate fi făcută pe o cutie de lemn sau o rama din grinzi din oțel. Specialiștii în construcții recomandă utilizarea unei plăci ondulate pentru clădiri cu o lungime de pantă mai mare de 12 metri. Suprapunerea mai multor foi profilate de-a lungul pantei acoperișului ar trebui să se efectueze cu o suprapunere orizontală și să corespundă pantei de acoperiș.

Instrucțiuni pentru montarea foii profilate

Fixarea foii profilate pe acoperiș

Instalarea verticală a foii profilate poate fi pornită din orice unghi al acoperișului, dar pentru a evita scurgerile de acoperiș este necesar să se acopere foaia anterioară cu un val ulterior. Pentru ventilația calitativă dintre foile de acoperiș superioare și stratul de izolație termică, trebuie făcută o distanță de trei centimetri. Montarea materialului este efectuată invariabil într-o direcție perpendiculară pe cornișă orizontală, cu conservarea unei proeminențe de patru centimetri.

Instalarea orizontală a plăcii profilate este justificată dacă lungimea structurii de acoperiș este mai lungă decât lungimea materialului acoperiș obținut. Modelarea orizontală începe în orice unghi al liniei inferioare în direcția ascendentă. Se păstrează regula de suprapunere a profilului precedent. Suprapunerea articulațiilor ar trebui să fie de douăzeci de centimetri, iar spațiul rămas este umplut cu etanșant siliconic.

Suprapunerea orizontală ar trebui să fie:

 • plafonul acoperișului 30˚ - de la zece la cincisprezece centimetri.

Tehnologie de profilare

În prezent, foile profilate au devenit foarte populare printre materialele de acoperire.

El are o serie de avantaje față de alte materiale de acoperire, cum ar fi carton ondulat are o capacitate portantă ridicată, tehnologia de tablă trapezoidală de montare permite protejarea perfect acoperișul de ploaie, acest material nu se corodează, dar cel mai important lucru este că prețul unei foi de profil mic. De asemenea, instalarea de foi pot fi realizate fără implicarea specialiștilor, ceea ce reprezintă un alt avantaj semnificativ al acestui material.

Sistem de foi profilate.

Instalarea plăcilor ondulate, în primul rând, trebuie făcută ținând cont de tipul de material. În piața de astăzi sunt disponibile următoarele tipuri de foi de profil:

 1. Profilat cu marcajul "C". Acest tip are o înălțime a valurilor de 8, 10, 13, 20, 21 mm și este cel mai des utilizat pentru acoperișuri ușoare sau structuri de protecție.
 2. Profilat cu eticheta "NS". Acest tip are o înălțime a valurilor de 35 și 44 mm și este utilizat pentru instalarea acoperișurilor sau a pereților (ca un strat decorativ).
 3. Profilat cu marcajul "H". Spre deosebire de cele două tipuri anterioare, acest tip de carton ondulat este echipat cu nervuri suplimentare și este utilizat pentru suprapunerea interfata sau acoperișul acoperișului.

În consecință, folia profilată are un domeniu larg de aplicare, nu numai pentru că instrucțiunile de instalare pentru carton ondulat sunt extrem de simple, dar și pentru că acest material este universal și poate fi instalat peste tot.

Pregătirea plăcii ondulate pentru instalare

Pentru a instala singur cartonul ondulat - aceasta este o sarcină simplă, deoarece materialul este foarte ușor, practic și ușor de procesat.

Schemă de fixare a foii profilate pe perete.

Înainte de începerea oricărei lucrări, este necesar să efectuați măsurători, să măsurați dreptunghiularitatea acoperișului și diagonala patinei. Indicatorul principal care determină lungimea foilor este lungimea rampei (distanța de la creastă la streașină), care este determinată ținând seama de înclinarea foii profilate de pe acoperiș cu 40 mm. Un alt indicator important în instalarea măsurătorilor de control este suprapunerea, care trebuie făcută cu orice tehnologie de montare a plăcii ondulate. Cantitatea de suprapunere depinde în mod direct de unghiul acoperișului:

 • Dacă panta este de până la 12 °, atunci o torsiune trebuie făcută la cel puțin 25 cm cu etanșare ulterioară;
 • dacă unghiul de înclinare este de la 12 ° la 15 °, atunci suprapunerea ar trebui să fie de 20 cm;
 • Dacă panta este de la 15 ° la 30 °, suprapunerea se face la 15 cm.
 • dacă unghiul de înclinare este mai mare de 30 °, este permisă o reducere a suprapunerii de până la 10 cm, după care, ținând seama de măsurători, foaia profilată este achiziționată cu o marjă pentru posibile abateri de la proiect.

Tipuri de foi profilate: pereți și acoperișuri.

Pentru a începe lucrul la instalarea foilor ondulate, trebuie să livrați foile la locul de muncă. Pentru a nu deteriora materialul în timpul transportului și descărcării acestuia, este necesar să respectați următoarele reguli:

 1. Transferați colile verticale, evitând astfel mișcările.
 2. Foi de carton ondulat sunt cel mai bine pentru a fi ridicate pe acoperiș în conformitate cu busteni construite anterior de la acoperiș la pământ.
 3. Pastrati foile in ambalajul original pentru mai mult de 1,5 luni, deoarece cele mai mici pot fi deformate.
 4. În timpul depozitării, foile neambalate trebuie așezate cu rafturi.

După finalizarea pregătirii foii profilate pentru instalare ulterioară, ele încep să pregătească acoperișul.

Pregătirea acoperișului pentru instalarea plăcilor ondulate

Schemă de fixare a foii profilate din acoperiș.

Conform blindajul instrucțiunile de instalare este necesară pentru a pregăti un material de acoperiș înainte de instalare. Acest lucru este necesar din mai multe motive: în primul rând, deoarece modificările diurne ale temperaturii duc la formarea condensului pe suprafața inferioară a foii profilate, pe de altă parte, evaporarea emanat din interiorul casei, de asemenea, duce la formarea de apă pe suprafața tablei, care nu afectează în mod negativ numai pe starea acoperișului, dar și pe întreaga structură a acoperișului. Pentru a evita situațiile neplăcute, cum ar fi umezirea și caracteristici reduse de izolare termică, acoperiș de congelare, formarea ghetii pe șarpante putrezesc și creșterea mucegaiului, este necesar să se apropie cu atenție la pregătirea acoperișului.

Instrucțiunile pentru pregătirea acoperișului pentru instalarea plăcii ondulate includ următoarele etape:

 1. Montarea stratului de impermeabilizare.
 2. Dispozitivul unui strat termoizolant.
 3. Izolarea fonică.
 4. Construcția latinelor.

Pentru a pregăti acoperișul, veți avea nevoie de:

 • impermeabilizare;
 • izolație;
 • bariera de vapori;
 • capsator de construcții;
 • bandă adezivă;
 • cherestea;
 • bord.

În prima etapă a lucrării este amenajat un strat de impermeabilizare. Filmul trebuie să fie scos din streașină pe orizontală în raport cu grinzile. Filmul trebuie să aibă o grosime de film de 20 mm și o suprapunere de 150 mm.

A doua etapă a lucrării include instalarea unui încălzitor din interiorul spațiului mansardă. Indiferent de tipul de izolație (mat sau placă), acesta trebuie instalat între capriori cu un spațiu de ventilație de 20 mm.

În cea de-a treia etapă de lucru, un strat de barieră de vapori trebuie plasat pe partea superioară a izolației. Pelicula este atașată la capriori cu capsator, iar suprapunerile sunt sigilate cu bandă adezivă.

Și, în sfârșit, a patra etapă de pregătire este construirea unei cutii. Pentru cutie, sunt adecvate barele tratate antiseptic cu o secțiune de 50x50 și plăci de 32x100 mm. Primul lucru pe partea de sus a grinzilor de pe hidroizolare, începând de la creasta, blocuri verticale cuie 50x50 mm, la care plăcile sunt atașate orizontal. Prima placă din streașină ar trebui să fie cu 10-15 cm mai mare decât celelalte. Pasul laturilor trebuie făcut în 50 cm.

Dimensiunea cherestelei și a plăcilor poate fi selectată independent, luând în considerare spațiul de ventilație obligatoriu dintre acoperiș și impermeabilizarea de cel puțin 40 mm.

Instalarea plăcilor ondulate

Instalarea foii de profile poate fi începută numai după ce a fost asigurată instalatorilor și au o încălțăminte specială de construcție cu o tălpită moale, în caz contrar există o amenințare de viață și posibilitatea deteriorării foii profilate. Este posibil să se deplaseze numai de-a lungul foilor fixe în locurile de fixare a acestora la grinzi. După ce au fost luate măsurile de precauție necesare, puteți continua instalarea, ceea ce va necesita:

 • tablă trapezoidală;
 • șuruburi autotubulare;
 • șurubelniță;
 • garnituri din cauciuc pentru șuruburi cu autoturisme;
 • Un ferăstrău cu dinți mici sau jigsaw electric.

Merită să menționăm separat despre foile de tăiere. În orice caz, nu poate fi tăiat proflist disc abraziv (rasnita), în caz contrar, datorită acoperirii de temperatură ridicată polimer va fi ars și zinc, ceea ce presupune un procedeu de oxidare și formarea petelor de rugină.

În sfârșit, puteți începe instalarea plăcii ondulate. Mai întâi de toate, este necesar să instalați o bară de perdea și să o fixați cu mai multe șuruburi cu garnituri de cauciuc. Instrucțiunile de instalare pentru placa profilate asigură fixarea acesteia, începând de la marginea inferioară a acoperișului clădirii. Pornind de la margine, prima foaie este așezată cu prelungiri de 35-40 mm și fixată pe consola acoperișului cu șuruburi cu benzi de etanșare din cauciuc. Apoi setați a doua foaie care se suprapune cu prima (suprapunerea depinde de unghiul pantei acoperișului). Marginile celei de-a doua foi sunt aliniate la prima, foaia este fixată similar la marginea consolei.

După ce au stabilit în acest fel 3-4 foi de profil, ele sunt nivelate și fixate permanent cu șuruburi. Fixarea foii profilate pe cutie trebuie făcută în partea de jos a valului profilului, ocolind fiecare al doilea val.

Cu o extindere suplimentară a foilor, este necesar să se reamintească suprapunerea laterală de cel puțin 20 cm.

Fixarea plăcilor ondulate cu șuruburi autoportante

Fixarea corectă a foilor de profil va contribui la evitarea multor probleme legate de funcționarea acoperișului. Fixarea plăcii ondulate pe cutie trebuie efectuată în funcție de următorii factori:

 1. Efectul vântului asupra acoperișului.
 2. Expansiunea termică în centrul plăcii profilate.
 3. Densitatea îmbinării la intersecția foilor.

Pentru a asigura o fixare fiabilă și corectă a foilor de profile la structura din lemn a acoperișului, se recomandă utilizarea șuruburilor de acoperire, special concepute pentru carton ondulat, cu o dimensiune de 4,8x35 mm.

Marginea de jos a foii este atașată la talpa valului prin fiecare al doilea val și următoarele rânduri de șuruburi sunt înșurubate în ordine eșalonată printr-o singură undă. În locurile de suprapunere a foilor, fixarea se face pe creasta fiecărui val. Numărul total de șuruburi de auto-filetare ar trebui să fie 6-8 bucăți pe metru pătrat.

Șuruburile de înșurubare sunt recomandate cu ajutorul unei șurubelnițe sau a unui burghiu cu viteză redusă. Fixarea foii profilate cu ajutorul unghiilor este strict interzisă, deoarece crește riscul de îndoire a frunzelor în cazul unui vânt puternic.

Caracteristicile tehnice, ușurința de instalare și costul relativ scăzut al foii de profil fac ca acest material să fie din ce în ce mai solicitat pe piața construcțiilor. Cu pregătirea și instalarea corectă a structurilor de carton ondulat durează mult mai mult și le va plăcea frumusețea.

Instrucțiuni pentru instalarea plăcilor de acoperire.

Otelul este un material foarte durabil si durabil. Pentru oameni, a existat întotdeauna o idee tentantă de ao folosi ca o acoperire a acoperișului, dar aplicarea pe scară largă a foilor în acest scop a fost imposibilă datorită greutății lor grele. Problema menținerii rezistenței și rigidității foii de oțel cu reducerea maximă a greutății sale (adică, grosimea) a fost rezolvată prin metoda ondulației (sau profilării). Așadar a existat o foaie ondulată - foi de oțel ondulat, cu rigiditate care oferă un design trapezoidal al profilului lor.

Astăzi, carton ondulat utilizat: pentru acoperișuri, ca material cu care se confruntă pentru construirea pereților clădirilor prefabricate pentru instalarea de tot felul de ziduri și garduri, ca cofraje permanente în timpul lucrărilor de beton, etc.

Tăvile profilate, ca acoperiș, sunt comparabile cu cele din metal. Aceste două materiale de acoperire au multe în comun, dar o mulțime de diferențe. Unul dintre principalele: instalarea plăcilor metalice oferă un unghi de înclinare a pantei acoperișului de cel puțin 14 °, în timp ce cu ajutorul plăcilor ondulate este posibilă acoperirea acoperișurilor aproape orizontale. Există diferențe mici chiar și în cazul instalării.

Deoarece instalarea de metal, între foi ondulate și sub acoperiș izolație spațiu sau (în cazul unui acoperiș cald) trebuie să fie de impermeabilizare strat care previne formarea condensului pe partea interioară ondulat ajunge în interiorul camerei sau pe încălzitor. Pelicula de impermeabilizare este așezată pe grinzile paralele cu streașina. Muchiile sale sunt îndepărtate de sub podea în canalul de scurgere. Datorită ruperii filmului între acesta și acoperiș, se formează un strat de ventilație. Pentru acoperiș, este utilizată o foaie profilată cu o înălțime a profilului de cel puțin 35 mm, care poate rezista încărcăturilor mari de zăpadă. Posibilitatea de a utiliza perete profilata (C8, C13, C18, C25) la acoperiș în cazul dispozitivului panelor continue. Lungimea foii profilate este încercată să comandă o lungime egală a pantei acoperișului, cu condiția să nu depășească 12 m. Cu o pantă comună, mai multe foi profilate sunt îmbinate cu o suprapunere orizontală de 200 mm. Pentru un acoperiș cu o pantă de 6 ° - 11 °, etanșați îmbinările.

folii ondulate sunt fixate pe sau impregnate ladă antiseptic, care se înșurubează la căpriori peste impermeabilizarea sau pe grinzi de oțel (de exemplu, prin acoperirea acoperișului fabricate vărsat). Prima foaie profilată este montată din colțul inferior drept sau din stânga al rampei, cu o muchie dincolo de linia de cornișă. Mărimea consolei corniere pentru foile profilate din clasele С-44, H-60, H-75 este setată de la 200 la 300 mm. tablă ondulată fixată pe ladă sau pane atingând șuruburi cu un strat de zinc, este echipat cu o șaibă de etanșare. În acest caz, foaia ondulată este înșurubată pe cornișa fiecărui val. Fiecare foaie ulterioară de carton ondulat acoperă cea anterioară. Îmbinarea longitudinală este fixată cu șuruburi autofiletante cu garnitură. Dependență montat astereală pas sau distanța între pârtii și caracteristici de la înălțimea profilului ondulat și grosime, din care este făcută, poate fi văzută în tabelul următor de montare.

Tabelul arată pasul mediu al cutiei. Pasul exact al cutiei este determinat în proiect, în funcție de condițiile de construcție și de ferme.