Bariera hidro - vaporizată "Izospan B". Caracteristici și instrucțiuni unde și cum se aplică materialul izolant

Reparații

Cuprins:

Ritmul și tehnologia construcției moderne înseamnă utilizarea de soluții inovatoare în toate etapele, inclusiv îmbunătățirea clădirilor. Punctul cheie este acela de a izola spațiul de umiditate și de frig. Pentru aceasta, folosim filme izolatoare, care sunt prezentate pe piață de mai multe mărci.

Raportul optim de preț și calitate este bariera de vapori "Izospan". Acest material este convenabil din punct de vedere al instalării, are caracteristici tehnice ridicate și atrage cumpărători la un preț accesibil. Luați în considerare caracteristicile filmului "Izospan" clasa B.

Soiuri de produse Isospan

Izolarea la aburi este reprezentată pe piața construcțiilor printr-o gamă largă de modele. Fiecare varietate are propriile sale caracteristici tehnice, care determină domeniul de aplicare al materialului. Există aproximativ 14 de soiuri de membrane de izolare ale acestui brand. Să luăm în considerare 4 categorii principale. În special:

Grupa A

Filmul este destinat izolației termice a încăperilor și protejării structurilor de perete de umiditate și condens. Materialul este realizat sub forma unei membrane pe ambele fețe, o parte a căreia servește ca izolație de vânt și umiditate, iar cealaltă - îndepărtează evaporarea.

Pentru ca filmul să se descurce cu funcția sa, acesta este montat din exteriorul încălzitorului.

Grupul B

Una dintre cele mai populare și frecvent utilizate categorii de Isospan. O caracteristică a acestei categorii este etanșeitatea absolută la vapori. Astfel de caracteristici se datorează structurii membranei izolatoare.

O parte a filmului este netedă, cealaltă prezintă rugozitate pronunțată a suprafeței. Structura netedă protejează interiorul de vânt, iar vilii contribuie la îndepărtarea umidității.

Grupa C

Acest produs are funcții identice cu "Isospan" din grupa B, dar are un cost mai mare. Materialul se bazează pe o țesătură din polipropilenă super-densă, care protejează fiabil elementele structurale de orice influențe externe.

Pelicula este adecvată pentru utilizare în zone cu climă rece și asigură izolarea încăperilor chiar și în cazul în care există panouri de perete sau elemente de acoperiș.

Grupa D

Aceasta este o peliculă universală potrivită pentru utilizare în interior și în exterior.

Caracteristica cheie a materialului este rezistența ridicată la deteriorarea mecanică și neutralitatea la radiațiile UV directe.

Trebuie remarcat faptul că pe piață există filme de clasă "A. M »« A. S "A. Q Proff. " Spre deosebire de prototipurile de bază, aceste filme au o structură cu membrană mai densă (adesea în trei straturi) și au o rezistență mai mare la rupere. Desigur, caracteristicile tehnice îmbunătățite măresc proporțional costul materialului.

Caracteristicile lui Isospan B

Dacă vorbim despre parametrii tehnici, putem distinge astfel de caracteristici:

Cum de a pune Izospan pe acoperiș?

Acoperirea este un element necesar pentru orice structură. Protejează împotriva luminii directe a soarelui, a ploii și a zăpezii. Pentru a îmbunătăți performanța structurii acoperișului, se utilizează o barieră de vapori. În piața de astăzi există o selecție largă de materiale de acest tip. Unul dintre cele mai populare este Isospan - acesta este cel care îndeplinește complet standardele de barieră de vapori, pe lângă faptul că este accesibil. Izospan este utilizat pentru acoperișuri cu succes de mai mulți ani, deoarece, cu abordarea corectă a instalării sale, aceasta ajută la protejarea fiabilă a stratului de izolație de la defectarea prematură.

De ce Isospan: Avantaje

Funcția acestui tip de izolație este de a proteja izolația acoperișului de condensul care se formează datorită fluxurilor de aer provenite din interiorul incintei. Deoarece condensul are proprietatea de a se acumula, mai devreme sau mai târziu se va produce distrugerea sistemului de izolare termică, ceea ce la rândul său va conduce la formarea de poduri reci și necesitatea înlocuirii izolației.

Materialele acestei mărci contribuie la crearea unui sistem excelent de izolare și împiedică penetrarea vaporilor din interiorul clădirii și protejează împotriva factorilor adversi externi. Aceste soiuri sunt produse pe baza tehnologiilor moderne, astfel încât acestea au multe avantaje, cum ar fi:

 • Rezistență ridicată la tracțiune;
 • Protecția mediului;
 • Rezistența la lumina directă a soarelui;
 • Rezistenta la schimbari de temperatura ascutite;
 • Universalitatea aplicării;
 • Preț accesibil;
 • Ușor de instalat.

Isospan A - un tip care este utilizat cu succes pentru a proteja încălzitoarele de acoperiș. Este realizat sub forma unei membrane speciale, care împiedică pătrunderea umezelii și a vântului. Acest tip este capabil să protejeze atât acoperișul cât și diferitele elemente ale pereților interiori, precum și să asigure protecția fiabilă a sistemului de izolație termică de fenomenele atmosferice și de pescaj. Acest tip de barieră de vapori, în plus, este capabilă să prevină vaporii de apă și contribuie la menținerea unui microclimat favorabil în clădire.

De asemenea, trebuie remarcat faptul că unele tipuri de barieră de vapori ale acestui brand sunt capabile să fie rezistente la foc, deoarece în compoziția lor se adaugă particule refractare. Absolut toate tipurile de Isospan sunt rezistente la ultraviolete și sunt capabile să reziste înghețului (până la -60 grade Celsius) și căldurii puternice (până la +80 de grade).

Acest material este marcat, în funcție de tip, în litere, iar fiecare dintre aceste soiuri are propriile sale funcții și caracteristici speciale.

Soiuri de Isospan

 1. Isospan A. Este o membrană permeabilă la vapori, dar impermeabilă la umiditate. Acest tip este folosit cel mai adesea pentru a proteja structura de izolație și de acoperiș din condens și vântul care se formează. Partea exterioară a acestei membrane este netedă și capabilă să respingă umiditatea, iar interiorul are rugozitate. O astfel de protecție se descurcă perfect cu intemperii vaporilor de apă din sistemul de izolare termică, care previne condensarea. Utilizarea acestui soi contribuie la extinderea semnificativă a duratei întregii structuri a acoperișului.
 2. Isospan B. Se folosește pentru a proteja elementele structurale de absorbția vaporilor interiori. Acest soi constă din două straturi: dur și neted. În plus, acest material previne acumularea de condens și, de asemenea, nu permite formarea unei ciuperci și nu permite particulelor de izolație să pătrundă în spații.
 3. Isospane C. Este fabricat din propilenă de înaltă densitate. În general, este folosit ca un mijloc de protecție suplimentară împotriva vaporilor și a umezelii în structurile de acoperiș care nu sunt echipate cu un încălzitor. Adesea se folosește ca strat de barieră pentru vapori pentru instalarea parchetului și a laminatului și în încăperile umede - când se montează un șapă de beton.
 4. Isospan D. Acest soi este o bază de polipropilenă, pe o parte a căreia este laminată. Acest tip este adesea folosit în diferite lucrări de construcție pentru a asigura un strat protector împotriva umidității. Este capabil să reziste la încărcături mari, inclusiv zăpadă. Este adesea folosit pentru instalarea șapelor de beton ca strat de impermeabilizare.

Există, de asemenea, subspecii de Isospan, utilizate în anumite domenii de construcție:

 • AM. Membrana a două straturi, utilizată pentru a proteja izolația de condens și diferite tipuri de umiditate. Acest soi are un indicator ridicat al rezistenței la apă, care ajută la asamblarea în orice vreme.
 • AS. Este capabil să protejeze de umiditate, nu numai un încălzitor, ci și structuri interne ale pereților și elemente ale acoperișului. Din varietatea precedentă diferă numărul de straturi - în această versiune există trei.
 • DM. Un astfel de soi este diferit prin faptul că poate fi montat direct pe acoperiș, însă durata de viață a acestuia va fi de până la 4 luni.
 • FB. Baza pentru aceasta a fost hârtia kraft, care este laminată cu un lavsan special metalizat. Un astfel de soi, pe lângă proprietățile de izolare prin vapori, este capabil să reflecte razele solare. Ajută la reducerea pierderilor de căldură.
 • FD. Folosit ca strat suplimentar. Este capabil să reflecte radiația infraroșie, care ajută la economisirea resurselor termice.
 • FS. Folosit ca strat de protecție din umiditate și abur. De asemenea, capabil să reflecte radiațiile infraroșii. Este capabil să prelungească semnificativ durata de viață a elementelor structurilor interne.
 • FX. Este un material spumat cu un film armat cu metal pe o parte. Are capacitatea de a reflecta căldura, pe lângă faptul că este rezistentă la sarcini semnificative.

Instrucțiuni de instalare pentru acoperiș

Deci, cum să montați în mod corespunzător materialul? Prima și cea mai importantă întrebare care apare din partea celui care a întâlnit prima instalare a lui Isospan - care parte este stivuită la încălzitor.

Este mai bine să începeți instalarea cu partea inferioară a structurii acoperișului. În conformitate cu instrucțiunile de utilizare, nu trebuie să vă permiteți să vină în contact direct cu izolația însăși, deoarece aceasta va deteriora foarte mult proprietățile sale de barieră la vapori. Dimensiunea suprapunerii la îmbinare nu trebuie să fie mai mică de 15 centimetri.

Ar trebui să se observe cu atenție că în timpul stivuirii nu există nici o umflare diferită sau, invers, se formează părțile îndoite ale stratului. Astfel de erori de stabilire pot duce la o varietate de zgomote neplăcute în interiorul clădirii în vremea vântului.

În timpul instalării, este posibilă fixarea temporară a structurii pânzei cu ajutorul unui capsator de construcție, dar ulterior este umplut cu rake.

Pentru a fixa stratul de Isospan A pe acoperiș, este necesar să folosiți șine și unghii. Membrana este montată astfel încât să existe un spațiu de aer de 4-5 centimetri. Se face pentru ca aburul și condensul să poată provoca vremuri. De regulă, acest lucru necesită rack-uri suplimentare, care sunt atașate sistemului de rafturi. Ele sunt bine tratate anterior cu compuși speciali de protecție și antiseptice pentru lemn.

În timpul funcționării, este posibilă acumularea de umiditate pe suprafața barierului de vapori, care, pe măsură ce se acumulează, va rupe materialul. În consecință, prima cârpă trebuie așezată în așa fel încât apa să cadă în sistemul de drenare.

După efectuarea acestor acțiuni, puteți începe instalarea unei șipci pentru materialele de acoperiș. Este recomandabil să finalizați acoperișul final cât mai curând posibil, deoarece acest tip de Isospan nu poate servi drept înlocuitor temporar al acoperișului.

Pentru a asigura o bună ventilare a spațiului direct sub acoperiș, este recomandabil să se asigure deschideri speciale atât în ​​zona părții de creastă, cât și în partea inferioară a acoperișului.

concluzie

Bariera corectă a apei și a vaporilor în clădire este o garanție a unui microclimat favorabil, a confortului și a unei operațiuni pe acoperiș pe termen lung. Isospane A - soluția corectă la problema barierei de vapori. În plus față de caracteristicile sale ridicate, este material accesibil și foarte ușor de instalat. Aceste calități deja pentru un an îl fac unul dintre cele mai populare tipuri de barieră de vapori.

teplomex.ru

Încălzire și alimentare cu apă la domiciliu

Isosphere: instrucțiuni de utilizare, tipuri, caracteristici

Orice clădire aflată acum în construcție sau deja construită, industrială sau rezidențială, este literalmente înconjurată din toate părțile cu materiale de izolare termică. Ele creează confort în cameră, conservă căldură, reduc impactul fenomenelor atmosferice cum ar fi ploaia, zăpada, vântul etc.

Dar, așa cum sa dovedit, acest strat de izolare termoizolant, care protejează clădirile, necesită el însuși protecție împotriva umezelii și a vântului. Și o astfel de protecție este un material modern, polipropilenă 100%, numită isospan A, B, C, D, instrucțiunea pe care o vom lua în considerare.

Crearea unei bariere pentru o barieră existentă este scopul principal al isospan. Să ia în considerare specificațiile tehnice generale ale noului IZOSPAN izolator, a se vedea fotografii și video, vorbesc despre forme și metode de instalare a diferitelor tipuri de materiale sale, și care parte a unui încălzitor pentru stack-ul său.

Izospan: specificații tehnice

- cea mai mare rezistență
- elasticitate bună
- siguranța ecologică (isospanul nu emit substanțe nocive)
- capacitatea de a rezista unei presiuni ridicate

De asemenea, se poate adăuga la cele de mai sus că unele tipuri de izospan au proprietăți ignifuge, dacă la etapa de producție s-au adăugat particule refractare speciale. Toate tipurile de izospan sunt bine rezistent la razele ultraviolete și pot rezista temperaturilor ambientale de la -60 la +80 grade.

Având în vedere faptul că IZOSPAN dezvoltat în mai multe forme, atingeți în detaliu caracteristicile principalelor modificări ale izolatorul: un tip A, B, C și D. Este necesar să se cunoască dacă intenționați să utilizați IZOSPAN în construcția sau izolarea clădirilor.

Acoperire acoperis cu izospan

Rezistența de întindere a materialului: 190/140 mm (Prod./perfor.)
Rezistenta UV: 3-4 luni
Rezistența la apă: 300 mm
Permeabilitatea la vaporii de apă: nu mai puțin de 2000

Izospan de tip A asigură în mod fiabil izolația termică a izolației și are:

- rezistență bună la influențele mecanice externe
- rezistența la expunerea la substanțe nocive (substanțe chimice, bacterii)

Când instalați un isospan, apare adesea următoarea întrebare: care parte a încălzitorului trebuie pusă?

Izospan A este montat din partea exterioară a izolației. Când este instalat pe un acoperiș încălzit, acesta este tăiat în benzi largi și suprapus astfel încât suprafața netedă să rămână în afară.

Instalarea începe în partea de jos a acoperișului. Nu permiteți contactul cu agentul izolant în sine atunci când lucrați cu izopropanol A, deoarece proprietățile de impermeabilizare a izospanului cu astfel de contact direct sunt mult reduse.

Asigurați-vă că nu există umflături sau căderi cauzate de instalarea unui izospan de acest tip. cu rafale de vânt, va crea o bâlbâială, o atingere și alte zgomote neplăcute în cameră. Ea este atașată la isospan A de rafturi cu ajutorul unghiilor. Un spațiu liber de 5 cm este lăsat între părțile laterale ale izolatorului. Urmărim videoclipul despre isospan: care parte a încălzitorului să fie stivuită.

Materialul are 2 straturi și este folosit pentru a păstra suprafața:

- acoperiș înclinat
- pereții interiori
- pereți de cadru
- podele, soclu

Proprietățile isospanului B:

- sarcina de rupere. N / 5 cm nu mai puțin de 130/107
- permeabilitatea la vapori de aproximativ 7
- rezistență la apă de 1000 mm apă.

Deoarece isospanul B este format din două straturi, fiecare parte are funcții proprii. Partea sa netedă asigură durabilitatea contactului unui izolator cu stratul de bază al unui încălzitor. O parte rupte sau fleecy ajută la menținerea particulelor de umiditate și scurgerea condensului.

Isospane B este pus pe interiorul stratului termoizolant atunci când se utilizează un capsator. Instalarea se face de jos în sus, suprapusă, asigurând în același timp un contact strâns al materialelor. O parte cu o suprafață de șanț ar trebui să creeze un spațiu liber de cel puțin 50 mm.

Proprietățile isospanului C:

- din polipropilenă 100%
- rularea încărcăturii 197/119 cont. / Perfor. N / 5cm
- rezistență la permeabilitatea vaporilor - 7 m2hPa / mch
- rezistență la apă - 1000 mm apă.

Utilizarea isospan C:

1. Izolarea barierelor de apă și vapori ale unui acoperiș înclinat
2. Acoperișul plat
3. Bariera de apă și vapori a pereților ramei
4. Izolarea prin aburire a podelelor din lemn de tip orizontal
5. Izolarea cu aburi și umiditate a pardoselii din beton

Pe suprafețele înclinate, acoperișurile sunt instalate orizontal, suprapuse (15 cm), lucrarea este de jos în sus. O bandă specială este aplicată îmbinărilor formate. Elementele de fixare sunt realizate folosind șine.

Atunci când se lucrează cu suprapunere, isospan C este pus pe partea superioară a încălzitorului, suprapunându-se cu un mic decalaj de 50 mm de film, izolator termic și podea. Atunci când se lucrează cu podele din beton, un izospan de acest tip este montat direct pe suprafața betonului, iar o șapă este aplicată de sus.

Hidroizolarea acoperișului cu isospan

Caracteristică IZOSPAN D este faptul că, în comparație cu alte tipuri de materiale de polipropilenă, are capacitatea de a rezista la o acțiune mecanică foarte substanțiale realizate în timpul instalării, și capabile să reziste la sarcină mare de zăpadă.

Domeniul de aplicare al isospan D

Se utilizează în construcții ca o izolație hidraulică și cu aburi sub acoperiș, în acoperișuri neizolate, precum și pentru a proteja diverse structuri din lemn. Se folosește ca o barieră sigură pentru condensul de sub acoperiș, precum și fenomene atmosferice sub formă de zăpadă, vânt, în special în acele locuri unde acoperișul nu este ambalat suficient de strâns.

Isospan D este folosit pentru a forma un strat de acoperire temporar pentru impermeabilizarea acoperișului și pereților clădirilor (până la 4 luni). De asemenea, acest tip sa dovedit IZOSPAN și un strat impermeabil, atunci când se lucrează cu pardoseli din beton și pe plăci de pământuri și pe bază de izolație subsol în clădiri cu umiditate ridicată.

Utilizat pentru izolație:

- acoperișuri plate
- podele pe bază de beton
- podele soclu
- plăcile înclinate ale acoperișului

- sarcina de rupere. N / 5cm: 1068/890
- rezistența la permeabilitatea vaporilor m2hPa / mh: nu mai puțin de 7
- rezistența la apă: 1000 mm apă.
- Rezistență UV: 3-4 luni.

Izospan D își găsește aplicația în lucrări, pentru a păstra părțile interioare ale casei și izolația de la influența vaporilor de apă care se acumulează în interiorul încăperii. Trebuie remarcat faptul că instalarea isospane D, ca și alte tipuri de izospan, este destul de ușoară, ceea ce, în sine, oferă o cerere tot mai mare pentru acest material izolator modern.

Atunci când se pune isoplan D pe panta neizolată a acoperișului, materialul se taie direct pe grătare. Nu contează care parte a izolatorului va fi montată la suprafață. Bucățile de izospan D sunt așezate orizontal, suprapuse.

Lucrările pornesc de la partea inferioară a acoperișului și continuă în sus. Îmbinările formate în timpul montării materialului sunt legate printr-o bandă adezivă specială. Material întins, gata de utilizare, este întărit pe rafturi pe verticală cu ajutorul rafturilor și garoafelor din lemn.

După cum puteți vedea, cu caracteristici foarte bune, materialul izolant modern isospan este destul de simplu de utilizat și nu necesită niciun fel de aptitudini și cunoștințe speciale atunci când îl puneți. Dar acele funcții care se vor încredința în isospan vor asigura fiabilitatea și durabilitatea lucrării întregului dvs. sistem de izolare termică. Vizionând videoclipul.

Isospan A: caracteristici de utilizare și reguli de stabilire

Materialele Izospan sunt folosite pentru a izola suprafețele de umiditate. Acestea demonstrează nivelul necesar de siguranță la foc și, în plus, ajută la menținerea căldurii în incintă. Consumatorului i se oferă o gamă largă de produse care posedă proprietățile necesare pentru organizarea izolației de înaltă calitate.

proprietăţi

Atunci când dispozitivul de impermeabilizare Isospan este montat direct pe grinzi, pentru a proteja încălzitorul de acumularea de umiditate. De asemenea, folia de barieră pentru vapori este utilizată pentru izolarea termică a podelelor de la mansardă, a tavanelor, a pereților de încăperi. Pe structurile din lemn, pentru a le sigila din exterior, se aplică o membrană permeabilă la vapori. Înainte de a cumpăra un film, trebuie să înțelegeți ce tip de piață oferă după caracteristici și scop. Sortimentul include materiale laminate din țesături nețesute produse conform GOST. Distincțiile produsului livrat sunt trasate nu numai în densitatea lor, ci și în structură.

Membrana non-țesături (pentru a crea o barieră permeabilă la vapori) este proiectat pentru izolarea exterioară a acoperișurilor și structurilor de perete. Materialul protejează împotriva umidității și a vântului. În plus, filmul de difuzie are o funcție diferită - nu contrazice umiditatea din structura peretelui. Isospan din clasa A nu permite trecerea apei, este ușor de manevrat și poate suporta diferite sarcini de temperatură, ceea ce permite creșterea duratei de viață a clădirilor. În plus, le protejează perfect de umezeală, descompunere, mucegai și coroziune.

Un astfel de material merită să fie cumpărat din cauza rezistenței sale ridicate la factori negativi, rezistență și caracteristici tehnice excelente. Poate rezista sarcinilor de putere și nu-și pierde forma și, de asemenea, rezistă influenței razelor ultraviolete. Plătește și simplitatea instalării: utilizatorul poate stabili independent o barieră, folosind cantitatea minimă de mijloace improvizate. Isospan A este folosit pentru a proteja pivnițele și mansardele. Densitatea sa este de 110 grame pe metru pătrat. Este produsă în rulouri cu o lățime de 140 cm și o lungime de 50 de metri.

Specificații generale:

 • excelentă putere;
 • elasticitate;
 • nu este o sursă de substanțe nocive;
 • pot face față presiunii înalte.

Materialul rezistă modificărilor de temperatură de la -60 la +80 grade. În compoziție există particule refractare, care îi conferă proprietăți unice. Isospan A este un fel de membrană care protejează suprafața pereților și tavanului de condensarea umidității. Rezistența la tracțiune este de 190/140 mm, rezistența la radiațiile ultraviolete este de 3-4 luni.

Când este instalat pe un acoperiș, materialul este tăiat în benzi largi și suprapus astfel încât suprafața netedă să rămână în afară. Instalarea începe din partea de jos a acoperișului. În acest caz, atunci când se lucrează cu Isospan nu ar trebui să i se permită să intre în contact cu acesta, deoarece proprietățile de impermeabilizare în acest caz sunt reduse semnificativ.

Produsul este fabricat din polipropilenă pură. Nu absorb umiditatea, deci este acceptabilă utilizarea unei membrane pentru izolarea clădirilor rezidențiale și industriale.

Datorită proprietăților existente, Izospan garantează protecția pe termen lung împotriva decăderii din copac și a metalelor împotriva coroziunii. Este deosebit de important să se utilizeze materialul în regiuni cu condiții climatice severe, precum și din cauza creșterii vântului.

Membrana restrânge perfect nu numai umiditatea, ci și garantează absența pescajului (dacă a fost instalat în conformitate cu cerințele codurilor de construcție). Membrana are un principiu simplu de scurgere a umezelii: o suprafață dură colectează aburul format în cameră, după care se scurge prin microperforarea existentă. Partea din spate este netedă, astfel că picăturile se rostogolesc sau se evaporă.

De aceea, este important să se arimeze în mod corespunzător materialul fără a confunda aspecte: suprafața aspră a filmului trebuie să fie întotdeauna în interior, care este implementat într-o cameră sau un radiator. Dacă această cerință nu este îndeplinită, atunci membrana nu va funcționa eficient.

Avantaje și dezavantaje

 • rezistență;
 • fiabilitate;
 • Furnizat cu aditivi ignifuge;
 • multifuncționalitatea;
 • siguranța mediului;
 • simplitatea instalării;
 • permeabilitatea la vapori;
 • rezistență la temperaturi ridicate (adecvată pentru utilizare chiar și în băi și saune).

Datorită structurii sale, Izospan previne penetrarea condensului în pereți și izolație, protejându-și structura de formarea ciupercii și mucegaiului. Multe recenzii pozitive au asigurat popularitatea materialului pentru anii următori. Isospan A este un film impermeabil cu membrană pentru aer și umiditate. Utilizarea acestuia reduce numărul de curenți, previne penetrarea umezelii și contribuie la îmbunătățirea calității atmosferei în cameră. Utilizarea suplimentară a unui grund înainte de a pune membrana pe majoritatea suprafețelor de construcție nu este necesară.

Izopan A este un material inovator care are componente care fac posibilă utilizarea acestuia pe o suprafață cu temperatură ridicată. Acest lucru este important în proiectarea acoperișurilor băilor și a saunelor. Proprietăți unice permit extinderea sezonului de construcție și asigurarea construcției pe tot parcursul anului a clădirilor în zone cu climă rece.

Produsul poate rezista până la 12 luni de expunere directă la radiațiile ultraviolete, menținând în același timp integritatea necesară pentru proiectele de construcție pe termen lung. Materialul are o greutate mai mică decât produsele competitive. Această proprietate este indispensabilă atunci când trebuie să reduceți sarcina pe structură. Puteți instala secțiuni lungi ale pânzei, ceea ce va crește viteza de lucru pe site. Bariera de vapori este montată orizontal sau vertical, cu traversarea pânzei de 5 centimetri.

Laparea împiedică apariția curenților. Membrana este compatibilă cu diferite materiale de construcție, cum ar fi gips, placaj, OSB, beton, beton, CMU, etanșant. Puteți economisi la nivelul consumului de căldură, care vă permite să instalați și să aplicați echipamente de încălzire în încăperi mai mici. Costul energiei poate fi redus cu până la 40%. De asemenea, riscul de mucegai și ciuperci este redus.

Printre dezavantajele principale se numără:

 • rezistență scăzută la umiditate;
 • un domeniu de aplicare mic.

Dacă se acumulează prea multă apă pe suprafața filmului, umiditatea va începe să alunece înăuntru. Utilizați pentru filmul acoperiș cu un singur strat nu merită. În acest caz, membrana multistrat este cea mai potrivită. Instrucțiunile producătorului indică faptul că Isospan A poate fi utilizat în structura acoperișului, dar este de dorit ca panta să nu depășească 35 de grade. Nu cumpărați materialul dacă planificați o acoperire metalică pe acoperiș.

Domeniul de aplicare

 • Producătorii oferă o gamă largă de materiale. Toate tipurile de produse Isospan diferă în funcție de densitate, astfel încât acestea pot fi așezate atât pe podeaua casei, cât și în construcția acoperișului.
 • Isospan este unul dintre cele mai populare tipuri de izolație datorită prețurilor și proprietăților unice. Este potrivit pentru podele, tavane și podele, poduri și mansarde. Stratul hidrofobic este folosit pe scară largă ca strat de impermeabilizare la parter, șape de ciment în camere umede și ca protecție împotriva vântului. Izolarea prin aburi este unul dintre principalele avantaje ale materialului.
 • Membrana barieră de umiditate poate fi utilizată la construcția podelei calde. Funcția de rezistență la vânt a extins semnificativ domeniul de aplicare al materialului. În funcție de condițiile de funcționare, poate fi necesar să se creeze un spațiu de ventilație de 40-50 mm, datorită căruia să se producă intemperii. O caracteristică a pânzei este capacitatea de a reflecta radiația termică.
 • Materialul ruloului nu este frică de apă, este durabil și ușor de instalat, este ușor de utilizat în mansardă. Utilizată pe scară largă ca o barieră pentru vapori de acoperiș pentru acoperișuri înclinate, precum și pereți despărțitori. La etapa preliminară de ridicare a plăcilor de acoperiș sunt instalate între capriori. Cel de-al doilea strat al filmului se suprapune peste stratul superior cu 15-20 cm fără tensiune.

Manualul de instrucțiuni pentru Isospan specifică cerințele de bază pentru utilizarea materialului.

 • Este de dorit să se evite aderarea benzilor la marginea creastei.
 • Se creează neapărat un spațiu de ventilație (50 mm), care asigură un flux de aer care promovează intemperii umidității.
 • Toate îmbinările sunt tratate cu bandă de etanșare.

Izospanul cu marcaj AF se caracterizează prin prezența unei protecții împotriva aprinderii, prin urmare se utilizează în camere inflamabile. Prezența literelor AM înseamnă o structură de film cu trei straturi care poate proteja structura unei clădiri de orice impact extern.

La vânzare, puteți găsi materiale marcate AQ. Filmul are proprietăți izolate maxime.

Finitatea instalării

Înainte de utilizarea foliei Izospan, este necesar să se verifice izolarea decalajelor dintre blocurile de izolație, în caz de detectare - pentru a elimina deficiențele. Etanșați punctele de contact ale membranei cu elemente structurale, de exemplu, cu ferestre. Pentru pereții barieră de vapori Isospan A este utilizat din exteriorul clădirii, iar Izospan B este utilizat cu interiorul. Când se construiesc pereți, Isospan A este așezat în straturi pe suprafața lor. Lucrările se desfășoară de jos în sus. Fixarea se face folosind un capsator. În acest caz, este necesar să se excludă căderea lamei, altfel cu o încărcătură puternică a vântului, fațada poate primi zgomot inutil (aplatizare).

În timpul instalării acoperișului, materialul este tăiat direct pe grinzi peste izolația termică. Stivuirea se face orizontal. Începeți cu fundul acoperișului. Fixarea se realizează cu ajutorul unghiilor (uneori cu șuruburi autoportante). Între partea inferioară a lui Isopan și încălzitor se recomandă (dar nu este necesar) lăsarea unui spațiu de aproximativ 5 cm, iar între membrană și acoperiș un spațiu a cărui lățime este de obicei egală cu dimensiunea șinei.

După cum sa menționat mai sus, plasarea lui Isospan începe cu cel mai de jos rând de benzi orizontale. Suprapunerea trebuie să fie de cel puțin 10 cm. Locurile de aderență ale filmului la suprafață trebuie lipite împreună cu banda de montare. Această metodă este potrivită pentru confecționarea lemnului.

Este foarte important să se plaseze materialul în partea dreaptă a încălzitorului. Înainte de instalare, trebuie să citiți cu atenție instrucțiunile de utilizare a lamei. Pentru izolarea exterioară a acoperișurilor și fațadelor clădirilor, este necesar să se utilizeze clasele Isospan AND, AM, AS care asigură protecția necesară.

Diferitele variații ale lui Isospan A au densități materiale diferite. În modelul A, acesta este de 110 g / m², în AM este de 90 g / m². Modelul AS are un indice de 115 g / m², iar cea mai mare densitate în AQ proff este de 120 g / m². Pentru a crea o barieră hidraulică și de vapori de înaltă calitate, experții recomandă folosirea produsului Isospan V.

Schema de instalare depinde de scopul structurii. Dacă este un acoperiș înclinat fără încălzitor, atunci este montat structura principală, apoi - stratul de barieră de vapori și apoi - podeaua din lemn.

La mansardă, podelele sunt așezate mai întâi, apoi bariera de vapori, urmată de încălzitor și șipci și, în final, fasciculul. Atunci când se utilizează o membrană pe podeaua de beton, în prima fază de stabilire a unui cadru, și apoi - care acoperă, se potrivește filmul și apoi doar de finisare. Dacă doriți să obțină rezultate bune, este necesar să se respecte cu strictețe recomandările producătorului, respectați subtilitățile de funcționare materiale Izopan și asigurați-vă că pentru a lua în considerare particularitățile suprafeței, care va fi instalat pe partea de sus a unui strat de film.

Pentru fixarea pe un suport de lemn sau стропилам aplicați capsatorul și banda adezivă Izospan KL sau SL. DM isospan este destinat în principal instalării sub un acoperiș metalic. Pentru a asigura nivelul adecvat de protecție împotriva vaporilor, utilizați Isospan RS, C, DM. Pentru dispozitivul de pardoseală caldă, izolarea termică a pereților și a acoperișurilor este necesară asigurarea simultană a izolației hidraulice și cu aburi pentru a preveni eliminarea căldurii. În aceste cazuri se folosește Izospan FD, FS, FX.

Isosferă: tipuri, caracteristici și instrucțiuni de utilizare

Compania "Hexa" din 1998 a început să producă parobarieri sub marca "ISOSPAN" - materiale funcționale. Produsele obținute într-un timp scurt au fost recunoscute datorită parametrilor tehnici și prețurilor accesibile. Instrucțiunile pentru utilizarea Izospan vă permit să alegeți membrana potrivită în conformitate cu condițiile de utilizare a acesteia și să montați corect bariera de vapori în sistemul de izolare a structurilor de construcție ale casei sau ale acoperișului.

Izolația de izolare a brandului Izospan

Aplicarea Isospan

Isospan este o membrană sau o peliculă nețesută care este utilizată ca parte a izolației termice pentru a proteja izolatorul termic de umiditate, precum și elemente din lemn și metal din cauza putregaiului și coroziunii.

In construirea impermeabilizare Izospan utilizat, care este montat direct pe căpriori sub ladă, bariera de vapori pentru instalare de către voliera pentru a proteja izolația fibroasă din acumularea umezelii. De asemenea, filmul barieră de vapori este folosit pentru izolarea termică a podelelor mansarda, pardoseli și tavane, izolarea termică a pereților din incinta.

Pentru pereții unei structuri din lemn izolat din exterior, se folosește o membrană permeabilă la vapori care protejează izolatorul termic fibros împotriva intemperiilor și nu interferează cu evadarea aburului.

Exemplu de utilizare în acoperișul izolat

Tipurile și scopul materialului

Înainte de a cumpăra materiale, este necesar să înțelegeți ce fel de produse Isospan oferă producătorul, în caracteristicile și scopul lor. Gama cuprinde materiale rulante din materiale nețesute și din folie, inclusiv cu un strat suplimentar. Instalarea produsului Isospan se realizează în funcție de scopul unui anumit tip de produs.

Caracteristicile barierului de vapori Diferitele tipuri de izospan au diferențe semnificative. Potrivit clasificării, se pot distinge trei tipuri de materiale:

 1. membrane hidraulice și eoliene;
 2. filme hidroizolante și de vapori cu proprietăți diferite;
 3. cu aburi, care promovează economiile de căldură.
Grupuri de materiale ale mărcii comerciale Isospan Fiecare tip de Isospan are mai multe opțiuni. În orice caz, există un marcaj de litere, care simplifică alegerea la fața locului de cumpărare și ajută la înțelegerea modului în care trebuie folosit acest material. În instrucțiunile de utilizare puteți citi instrucțiuni mai detaliate.

Membrane permeabile la vapori pentru impermeabilizare și protecție împotriva vântului

Membrana din material nețesut pentru crearea de bariere impermeabile la vapori permeabile este proiectată pentru lucrări în exterior pe izolarea termică a acoperișurilor și a structurilor de perete. Materialul nu trece umezeala și este capabil să protejeze încălzitorul de efectele precipitațiilor și vântului.

Pe lângă impermeabilizarea încălzitorului, diafragma de difuzie îndeplinește încă o funcție - nu condensează umezeala care intră în izolatorul termic fibros prin pereții clădirii împreună cu aburul. Aburul este îndepărtat rapid spre exterior, datorită căruia structurile din lemn nu sunt amenințate de ciupercă, iar izolația nu își pierde proprietățile de izolare termică.

Exemplu de barieră de vapori a unui tavan

Membranele de difuzie sunt fabricate din polipropilenă. Utilizarea lor este sigură pentru sănătatea umană și împiedică apariția ciupercilor. Domeniu de utilizare:

 • izolarea acoperișurilor înclinate cu un unghi de înclinare de peste 35 °;
 • montaj de case de cadre;
 • acoperirea exterioară a pereților cu pereți sau garnituri;
 • hidro și protecția împotriva vântului a izolatorului termic sub fațadele ventilate.

Isospane A, AM, AS, AQ proff, A cu PDM

Gama de membrane permeabile la vapori hidrofobice include materiale nețesute de diferite densități:

 • Isospan A (indice de densitate de 110 g / m2) - cea mai permeabilă membrană de pe întreaga linie, dă umiditate să iasă în afară, dar nu o lasă în interior. Este necesar să lăsați un gol pentru ventilație în timpul instalării.
 • Isospan AM (90 g / m2) este o membrană cu trei straturi. Caracteristicile tehnice ale lui Isospan AM permit instalarea unei bariere protectoare hidraulice și eoliene fără un spațiu de ventilație, deoarece aerul circulă între straturile de material și îndepărtează umiditatea.
 • Isospane AS (115 g / m2) este, de asemenea, un material nețesut cu difuzie în trei straturi, dar în comparație cu AM este mai dens.
 • Isospan AQ proff (120 g / m 2) este un material profesional. Isospane AQ proff are o structură în trei straturi cu armătură armată. Utilizați Isospan AQ proff este recomandat în cazul în care pereții exteriori izolați sau sistemul de acoperiș timp de ceva timp va trebui să părăsească fără un strat exterior de protecție și decorativ. Caracteristicile produsului Isospan AQ proff - rezistență crescută la umiditate, ultraviolete, deteriorări mecanice.
 • Isospan A cu OZD - de la Isospan Un material se distinge prin prezența ignifugelor. O membrană necombustibilă este utilizată dacă se presupune că se efectuează operații de sudură în imediata apropiere a unei structuri încălzite, de exemplu, atunci când se instalează fațade de ventilație.
Tabel de membrane permeabile la vapori

Membranele microporoase sunt fabricate din două sau trei straturi. Caracteristica lor caracteristică este calitatea diferită a materialului din față și din spate. O parte este netedă, cealaltă este dură. Izospan hidroizolant la încălzitor este pus cu o parte albă, dacă este o membrană isospan AQ proff, AM și AS. În același timp, bariera de difuzie Isospan A și A cu OZD, conform instrucțiunilor, este montată cu o latură netedă spre exterior. Potrivit acestuia, condensul acumulat trebuie să se scurgă în canalul de drenaj.

Filme hidrotehnice și barieră de vapori

Filmul impermeabil și bariera de vapori este destinat pentru instalarea în interior. Se folosește pentru a proteja izolația și structurile de umezeală, ceea ce mărește conductivitatea termică a izolatorului termic, contribuie la distrugerea lemnului și a metalului. Utilizarea filmelor care nu trec prin aburi și condens, prelungește durata de viață a încălzitoarelor și a structurilor de construcție, dacă a fost realizată instalarea corectă.

Sfera de aplicare a foliilor de hidroizolație și de vapori:

 • Aranjarea fundatiei podelelor;
 • instalarea acoperișului izolat (protecția unui material care insolează un acoperiș plat sau așezat);
 • izolarea structurilor de închidere din partea camerei, izolarea fonică a pereților despărțitori;
 • protecția pardoselilor - subsol, interstorei, mansardă (servește ca o barieră impermeabilă);
 • pentru podele din lemn sau parchet (parchet, podea, laminat).
Montarea barierului de vapori pe podea

Isospane B, C, D, DM, RM, RS

Producătorul oferă o gamă largă de materiale care servesc ca o barieră de vapori și impermeabilizare. Toate tipurile de Isospan variază în funcție de densitate și funcție:

 • Isospan B (indice de densitate 72 g / m2). Izolarea fonică Isospan B se numără printre cele mai populare tipuri de materiale datorită caracteristicilor sale și prețului rezonabil. Cu ajutorul acestuia, pereții interiori, tavanul cu podele de la subsol și interstorei, mansarda și mansardele sub acoperișul izolat sunt izolate cu vapori.
 • Isospan C (90 g / m2). Filmul este impermeabil cu pardoseli din beton. Materialul este pus pentru a proteja izolatorul de căldură pe acoperișurile înclinate.
 • Isospan D, DM (105 g / m2). Izospan D și DM - o varietate de materiale de înaltă rezistență. Mark DM are o suprafață anticondensată. Isospane D, DM este proiectat pentru sarcini mari. Isospan D și DM se utilizează în primul rând pentru impermeabilizarea unui acoperiș plat sau înclinat. Materialul este adecvat pentru a fi folosit ca acoperiș temporar. De asemenea, Izospan D va ajuta la rezolvarea problemelor legate de suprapunerea betonului sau subsolului, dacă structurile necesită o protecție fiabilă împotriva umidității.
 • Isospan RS (84 g / m2), RM (100 g / m2). Ca și Isospan D, aceste soiuri de film sunt caracterizate de înaltă rezistență. În special, se realizează datorită structurii cu trei straturi a lui Isospan RS și RM - în mijloc se află o plasă de polipropilenă. Aplicarea Isospan RS și RM - aranjament de izolație hidro și vapori pentru tavan, construcții de pereți, podele, plafoane, pentru acoperișuri de orice tip.

Gama largă de aplicații și caracteristici tehnice ale materialelor Izospan D, C, B, Izospan RS și RM le face cele mai populare printre toate materialele rulante ale mărcii.

Tabel de aburi și impermeabilizare

Isospane D, ca și alți reprezentanți ai grupului, are două straturi exterioare cu funcții diferite. Una dintre suprafețe este netedă, al doilea este dur și fibros. Rugozitatea exteriorului promovează proprietățile materialului pentru a ține și disipa vaporii de sedimentare și condensul deasupra suprafeței, permițându-i să se evapore rapid.

Foi de înaltă rezistență (Izospan D, Izospan RS, RM) sunt tratate cu compoziții impermeabile în timpul procesului de fabricație. Materialul hidrofob este potrivit pentru a fi utilizat ca strat de impermeabilizare în timpul instalării pardoselilor de pământ, a șapelor de ciment pe bază de beton în camerele umede.

Montarea barierului de vapori, este necesar să se așeze Izospan cu o suprafață netedă pe materialul izolator. În funcție de condițiile de funcționare a structurii, poate fi necesar să se prevadă un spațiu de aer de 40-50 mm, care să permită deteriorarea umidității.

Materiale de abur și hidroizolare care reflectă căldura

Printre materialele de la Izospan merită să se folosească filme care sunt acoperite cu o metodă de acoperire cu aluminiu. O caracteristică a materialelor din folie este capacitatea de a reflecta radiația termică.

În interior, folia folie este utilizată pentru a crea o barieră impermeabilă la abur pentru a proteja izolatorul termic și, de asemenea, pentru a îmbunătăți eficiența energetică a izolației. Când este montat în afara clădirii, materialul foliei va proteja izolația de ploaie și de vreme.

Utilizarea materialului din folie în pod

Isospan FB, FD, FS, FX

Grupul include materiale spumate, a căror structură permite reducerea semnificativă a pierderilor de căldură în incintele încălzite. Scopul specific al materialelor marcate Isospan FB, Isospan FS, Isospan FD, Isospan FX este ales în funcție de caracteristicile substratului și stratului de acoperire.

 • Isospane FB (indice de densitate 132 g / m2). Baza este o placă subțire cu densitate ridicată. FOS-ul isospan din exterior este echipat cu un strat de acoperire lavsan cu pulverizare din aluminiu. Sfera de utilizare este acoperirea tavanelor și pereților în saune și băi. Isospan FB este capabil să dețină până la 90% din razele de căldură.
 • Isospan FD (132 g / m2). Este o bază din polipropilenă țesută pe care se aplică un strat de aluminiu pe o parte. Isospan FD vă permite să creați o barieră de protecție pe tavan și podeaua mansardei, este utilizată pentru amenajarea unui sistem de pardoseală caldă, apă sau electrică.
 • Isospan FS (92 g / m2). Baza Izospan FS este fabricată dintr-o țesătură nețesută, pe care se aplică folie. Isospane FS este un material rulant care nu se teme de umezeală, este durabil și ușor de instalat. Utilizat ca o barieră de acoperire pentru căldură și vapori pentru acoperișuri înclinate, precum și pentru pereți de rame.
 • Isospan FX (145-175 g / m2). Isospan FX este caracterizat de un substrat de polimer spumant cu grosimea de 2-5 mm cu acoperire din aluminiu. Isospan FX poate fi folosit ca izolator termic independent sau instalat în combinație cu alte tipuri de izolație. Sfera de utilizare este reflectarea căldurii, acoperirea impermeabilă a pereților, plafoanelor, mansardelor și a vaporilor. De asemenea, se potrivește ca un substrat care reflectă căldura sub laminat.

În conformitate cu instrucțiunile, materiale precum Isospan FB, Isospan FS, Isospan FD, Isospan FX sunt așezate în așa fel încât partea care reflectă căldura din folie să fie în fața camerei.

Montarea protecției hidro-vântului și a barierei împotriva vaporilor pe acoperișurile izolate

Având în vedere parametrii tehnici ai materialului, ca un parbriz pentru impermeabilizarea si marca Izospan folosite izolat proporțiilor ascuțit pentru acoperișuri pe acoperiș A. Pentru a găsi cantitatea necesară de material necesară pentru a calcula aria tuturor razelor și pentru a calcula numărul de role.

Plasarea lui Isospan pentru impermeabilizarea acoperișului (alegerea dintre marca A și tipuri similare de materiale - AM, AQ proff) se realizează utilizând instrucțiunile:

 • La etapa preliminară, plăcile de izolație fibroasă sunt introduse între capriori.
 • Pe cadrul din lemn de pe acoperiș din exterior ar trebui să fie pus un material impermeabilizare role - dungi orizontale, începând de la partea de jos.
 • Este important să nu confundați în ce direcție trebuie să puneți Izospan la un încălzitor - puneți o izolație impermeabilă pe partea albă fără inscripții.
 • Așezarea se face cu suprapunerea benzii superioare pe fund în 15-20 cm, fără tensiunea lamei, dar și fără căderea - în caz contrar, materialul va fi zgomotos când vântul este puternic.
 • În timpul procesului de așezare, materialul este fixat pe capriori prin capse utilizând un capsator de construcție.
 • Banda superioară din partea de creastă este montată cu o îndoire la cea de-a doua rampă, instrucțiunile de utilizare a lui Isospan indică faptul că este de dorit evitarea andocării pânzei în partea de creastă a acoperișului așezat.
 • Grinzile sunt umplute cu lamele pentru a crea un spațiu de aer (grosimea straturilor este de 40-50 mm), astfel încât fluxurile de aer să contribuie la îndepărtarea umidității din stratul de încălzire. Sub șipci, este atașată preliminar o bandă de etanșare autoadezivă, după care se montează o șipcă pentru acoperiș.
 • Toate îmbinările și marginile materialelor de impermeabilizare ale structurilor sunt lipite cu o bandă de montaj pentru etanșare.
Dacă Izospan DM este ales ca barieră de impermeabilizare a acoperișului ascuțit înclinat, manualul de operare necesită un spațiu de aer între el și încălzitor. Acest lucru se poate face prin umplerea șinelor de contragreutate de-a lungul coronamentului. În plus, în creasta acoperișului trebuie prevăzute găuri de aerisire. Plafon acoperis izolat acoperiș

Acoperișul acoperiș izolat cu un izolator termic fibros, necesită un parobarrier de calitate din mansardă sau mansardă, astfel încât umiditatea să nu deterioreze izolația. În acest scop, puteți utiliza un film de barieră de vapori de gradul B sau RS sau alegeți un material adecvat pentru folie.

Să luăm în considerare modul de instalare corectă a barierelor împotriva barierelor de vapori, respectând instrucțiunile:

 • Filmul Isospan de gradul B, RS are o latură netedă și aspră. Ar trebui să fie netezite de o suprafață netedă la izolatorul de căldură și zdrobită în partea laterală a încăperii. Când stivuiți, panza este așezată orizontal, suprapusă, lipind cusăturile cu o bandă specială. Strânge materialul pe căpriori cu ajutorul brațelor.
 • Izospan spumant în aplicare este simplu - de obicei, nu există întrebări cu privire la care parte să pună materialul, deoarece este clar că partea metalizată ar trebui să reflecte radiația termică din sursa de căldură din încăpere. Stofele sunt îndoite (FX-butt) și fixate pe cadru prin capse. Instrucțiunile de instalare necesită folosirea unei benzi din aluminiu pentru a sutura cusăturile.
Schema acoperișului izolat

Montarea impermeabilizării pentru acoperișuri neîncălzite

Pentru a proteja elementele componente ale ramei de lemn acoperiș neizolate de ploaie, vânt, condensare, ca o barieră de vânt hydroprotective recomandat de film marca Izospan D sau DM (anti-condens diferă de suprafață), iar RM sau RS.

Pe acoperișurile cu configurație complexă sau luând în considerare izolarea ulterioară a acoperișului, se recomandă utilizarea unui material armat permeabil la vapori de marca AQ proff.

Deoarece nu este necesar să se izoleze acoperișul înainte de a pune impermeabilizarea, materialul este imediat laminat peste grinzi și tăiat la dimensiune. Benzile sunt montate orizontal, de jos în sus, folosind un capsator de construcții cu capse sau cuie cu pălării largi. Fixarea pe toate îmbinările orizontale și verticale - de la 15 cm. Îmbinările și piedica trebuie lipite cu ajutorul unei benzi speciale de montare. Banda autoadezivă este montată deasupra impermeabilizării de-a lungul grinzilor pentru a etanșa punctele de prindere. Deasupra tejghelei acoperirile sunt umplute cu o cutie solida sau subtire pentru instalarea materialului de acoperis pe acoperis.

Acoperiș acoperiș neîncălzit

În ce direcție se află bariera hidrofugătoare:

 • la filmul D, DM, RM, RS, partea netedă trebuie să fie îndreptată spre acoperiș;
 • Folosite sub forma unei membrane de impermeabilizare, inclusiv AQ proff, ele sunt așezate cu o față albă în jos.
Filmul aplicat impermeabil D, DM, RM sau RS necesită suplimentar aranjarea unei găuri de ventilație în creasta acoperișului.

Instalarea de impermeabilizare cu aburi pe acoperișuri plane izolate

Dacă acoperișul plat necesită izolație exterioară, Izospan marca D sau RM utilizată, este de asemenea permis să folosească un film de RS și C. Materialul este rulat pe o bază de plăci de beton care se suprapun lateral Selectarea panourilor 15-20 cm. Stivuire irelevant. Pentru a conecta benzile între ele și pentru a le fixa pe structurile din beton, utilizați benzi de conectare de marcă. Peste încălzitorul izolat și acoperișul.

Plată cu acoperiș plat

Construcție podea mansardă

Este important să folosiți materialele potrivite pentru dotarea podelelor mansardate, alegeți-le în funcție de condițiile de funcționare și de scopul utilizării:

 • Dacă doriți să protejeze izolatorul de căldură în suprapunerea dintre pod neizolat și încălzit camera de intemperii și de umiditate, pentru a asigura eliminarea vaporilor din acestea, membrana utilizată AQ Proff, AM sau AS. Pentru a împiedica pânza să urmeze îndeaproape partea albă a izolatorului termic, fără goluri.
 • Stratul de barieră de vapori, care protejează simultan de penetrarea particulelor de izolație în aer, este montat pe partea din sufragerie. Filmul de marcă B, RS, C sau DM trebuie așezat între tavanul de proiect și finisajul finisajului. Partea brută trebuie să fie în jos. Este de dorit să se asigure un spațiu de aer (40-50 mm) între tavanul de tavan și bariera de vapori.
Schemă de suprapunere de loft

Izolația cu aburi de la incintă până la tavanul dur poate fi montată din folie. Stratul reflectorizant trebuie să fie orientat în jos. Între acesta și materialul de finisare, trebuie lăsat un spațiu de 40-50 mm.

Toate tipurile de pânze sunt așezate cu o suprapunere de 15-20 cm, îmbinările și joncțiunile sunt lipite pe materialul corespunzător cu benzi de montaj.

Descrierea materialelor Izospan vă permite să înțelegeți tipurile de membrane și filme, să înțelegeți cum să alegeți și cum să amplasați aburul și impermeabilizarea.

Bariera de vapori Isospan B: nuanțe de utilizare

Principala sarcină a acoperișului este de a proteja structura de efectele dăunătoare ale precipitațiilor. Cu toate acestea, în plus, designul însuși necesită straturi protectoare, care vor păstra materialele din efectele nocive ale mediului extern. În special, umiditatea din exterior, dar și din interior, pentru care se recomandă insistent să includeți un strat de parobarrier în tortul de acoperiș. Una dintre modalitățile eficiente este de a stabili manualul de instrucțiuni pentru bariera de vapori Isospan B, pentru care este destul de simplu, iar eficiența este la un nivel ridicat.

De ce este necesar să folosiți un strat protector din interiorul camerei, ce caracteristici are materialul și, cel mai important, cum să îl folosiți în procesul de asamblare a plăcii de acoperire?

De ce am nevoie de o barieră de vapori ↑

Motivul necesității de a instala materiale de protecție împotriva aburului în timpul montării unui tort de acoperiș este ascuns în proprietățile apei și aerului.

În atmosfera din jurul nostru, pe lângă oxigen și alte gaze, există apă sub formă de abur. Volumele sale considerabile se acumulează în aerul din interiorul casei. Ridicându-se în sus sub acoperiș, se răcește și umiditatea cade sub formă de condens pe părțile acoperișului. Care sunt consecințele unor astfel de procese?

 • Apa reduce sau elimină complet eficacitatea straturilor de izolație.
 • Elementele din lemn ale sistemului de tavan în condiții umede repede eșuează, apar ciuperci și mucegai.
 • Partea din spate a materialelor de acoperire, în special cele metalice, este susceptibilă la coroziune.
 • De asemenea, suprafața interioară a finisajului se descompune treptat și își pierde proprietățile.

Este în protejarea tuturor elementelor structurale de pătrunderea umezelii sub formă de abur și este principala funcție a straturilor izolatoare de vapori. Și nu contează, prin ce principiu - cald sau rece, se montează un tort de acoperiș.

Materiale care au diferite grade de eficiență, foarte mult. Ele diferă în ceea ce privește permeabilitatea vaporilor, rezistența, durabilitatea. Unul dintre tipurile - Isospan B, este de asemenea eficient, dar care sunt caracteristicile și avantajele sale în comparație cu analogii?

Caracteristicile barierului de vapori Isospan B ↑

Acest tip de filme de protecție împotriva aburilor este foarte eficient pentru a face față sarcinilor sale, ceea ce confirmă relevanța acestora pentru piața construcțiilor. Dar, pe lângă funcțiile principale - obstacolele în calea penetrării umezelii gazoase în straturile plăcii de acoperire, materialul are și alte caracteristici importante.

1 Spre deosebire de multe panouri din PVC ieftine, în plus față de gradul ridicat de protecție împotriva aburilor, Isospan B "respiră". Adică, spațiul de locuit, în ciuda straturilor de izolație, este ventilat, circulația naturală a aerului este menținută.

2 Stofa Isospan este mai rezistentă la influențele mecanice. Materialul nu este deteriorat ușor de obiecte ascuțite, cum ar fi filmele ieftine.

3 Structura de suprafață necorespunzătoare a materialului împiedică scurgerea umidității condensate, care, la rândul său, se evaporă pur și simplu din țesătură.

Ce este o pânză? ↑

Dacă comparați Isospan cu alți analogi mai ieftini de abur, acesta nu este produs din polietilenă, ci din polipropilenă 100%. În plus, materialul în sine este întărit și are două straturi - neted (spate) și dur (exterior).

Această structură oferă toate avantajele: rezistență ridicată și stabilitate, posibilitatea îndepărtării umidității de pe suprafață, contact strâns cu încălzitorul.

În producția de Isospan, este urmată tehnologia de retușare a materiei prime, urmată de laminarea și laminarea pe role, formând grosimea reziduală a structurii panzei.

Dar, există un dezavantaj al unui astfel de material - costul său este mai mare în comparație cu analogii de polietilenă. Cu toate acestea, acoperirile de înaltă calitate care protejează împotriva vaporilor justifică prețul acestora.

Utilizarea barierului de vapori Isospan B ↑

Bineînțeles, filmul Isospan B, care are un nivel ridicat de protecție împotriva permeabilității la umiditate și un factor de siguranță semnificativ, este ideal ca un strat de barieră de vapori a structurilor de acoperiș.

Cu toate acestea, astfel de caracteristici ale materialului o fac aproape universală, ceea ce vă permite să includeți o barieră de vapori pentru a proteja alte părți ale casei:

 • Pereți. Izospan poate fi montat atât din interiorul clădirilor, cât și din exterior.
 • Sexul. Bariera de vapori a unui astfel de plan este ideală pentru protejarea izolației pardoselilor din clădiri de pătrunderea vaporilor de apă.
 • Laminat și parchet. Podele din lemn trebuie să aibă în mod necesar protecție împotriva umidității, Izospan cu nivelul de rezistență este mare pentru astfel de sarcini.
 • Suprafețele de fund și suprapunerile interfonice, precum și pereții despărțitori interiori cu straturi de izolare fonică.

Dar, ca orice material de construcții, Izospan va funcționa eficient numai dacă sunt îndeplinite toate nuanțele de instalare. În caz contrar, stratul pur și simplu nu își va îndeplini funcțiile, iar banii vor fi irosiți.

Instrucțiuni de utilizare: instalarea barierului de vapori ↑

Pentru a obține un strat de protecție împotriva vaporilor de înaltă calitate, este necesar să respectați regulile de montaj ale acestuia, precum și succesiunea instalării în timpul montării tortului de acoperiș.

Când să montați ↑

În procesul de asamblare a acoperișului, este necesar să se observe o punere exactă pe etape a straturilor. Algoritmul este următorul.

 • Instalarea acoperișului, hidroizolației și a acoperișurilor.
 • Montarea izolației termice în structura acoperișului.
 • Stivuirea barieră de vapori, în acest caz isospan.
 • Finisarea podului.

Pe acest principiu este atașat Isospan. Mai mult decât atât, pentru a satisface nuanțe tehnologice, și anume netezi partea din spate a unui încălzitor (în absența interior la căpriori) și aspră în interiorul mansarda.

Isospan în regulile de instalare ↑

Regulile generale pentru instalarea barierului de vapori sunt după cum urmează:

 • Când folosiți pânza, nu este nevoie de o experiență vastă sau de echipament specializat. Principiul principal este că stratul trebuie montat pe izolație, creând o barieră între cameră și izolarea termică, în ciuda locului de utilizare (podea, acoperiș, pereți și altele).
 • Panoul este amplasat aproape de suprafață cu deschideri mici în colțuri. Fâșiile materialului sunt suprapuse cu 150 mm, cusăturile sunt lipite cu bandă sau bandă. Elementele de fixare pe suprafețele din lemn pot fi realizate cu capsator.

Montarea parabarului pe acoperiș ↑

Nu este dificil să plasezi Isospan B pe acoperiș, doar câteva reguli ar trebui urmate.

 • Straturile de material se realizează din interiorul încăperii de la mansardă, observând schema de jos în sus.
 • Rola de material este rulată orizontal și strâns fixată pe suprafețe. Nu puteți tolera ruperea, încrețirea și navigarea panourilor.
 • Pe podelele rezidențiale este necesară fixarea rafturilor cu secțiunea de 40 × 50 sau 40 × 40 mm. Lemnul trebuie tratat cu antiseptice. Pe o astfel de navetă în viitor, materialul de finisare este montat. Acest lucru vă permite să obțineți un spațiu ventilat sub tapițeria camerelor de la mansardă, ceea ce elimină acumularea condensului.
 • Este necesar să se excludă contactul panourilor cu coșurile.
 • Lângă fante și ferestre Izospan trebuie să fie acoperite de expunerea la lumina soarelui.
 • Când se creează un strat de barieră de vapori în suprapunerile interfloare, filmul este așezat din interior cu o față groasă în jos (în cameră). Deasupra bustenilor de sub podea, Izospan a pus o parte netedă spre cameră.
 • În astfel de zone, este de asemenea important să se realizeze goluri de ventilație care să permită evaporarea umidității de pe suprafețele aspre ale materialului.
 • Dacă materialul este montat pe podea (de exemplu, un pod sau o cameră), atunci trebuie să faceți o lovitură pe pereți. Partea brută este pusă pe încălzitor, dar netedă. Pe lângă acoperiș, pânzele suprapuse sunt lipite cu bandă sau bandă adezivă, iar fixarea se face cu capsator.

Izospan În - aceasta este o mare de material dovada de vapori, care pot fi folosite pentru a proteja aproape toate elementele structurale ale casei. În ciuda unor neajunsuri (rezistență la foc mic, toleranță slabă la radiații ultraviolete, cu atât mai mare cost), ca o barieră de vapori are un număr foarte mare de beneficii, și cel mai important, o perioadă mare de funcționare, fără a-și pierde proprietățile sale.

Pentru a obține proprietățile de protecție necesare, materialul trebuie să fie așezat corespunzător în conformitate cu toate nuanțele tehnologice. În acest caz, tortul acoperișului cald va funcționa în conformitate cu cerințele, reducând pierderile de energie ale carcasei, menținând în același timp o circulație naturală a aerului.