Cum să fixați foaia ondulată pe acoperiș - regulile de montare și fixare a șuruburilor

Horn

Construirea unei case într-o dachă este o sarcină foarte laborioasă, dar rezultatul ei merită tot efortul. Performanța parțială sau completă a muncii este o modalitate bună de a economisi bani. În articol vom vorbi despre așezarea acoperișului cu mâinile noastre. Luați în considerare modul de fixare a foii profilate pe acoperiș.

Caracteristicile foii profilate

Foi profilate (denumită și foaie profilate) reprezintă un material foarte comun în construcții. Printre avantajele sale se pot distinge ușurința, durabilitatea, rezistența, siguranța pentru mediu, fiabilitatea, precum și ușurința de instalare. Materialul este excelent pentru acoperișuri, lucrări de finisare, precum și pentru instalarea de garduri.

Profilistul nu trebuie să fie vopsit în mod regulat, culoarea nu va arde sub soare. Pentru fabricarea materialului se utilizează oțel galvanizat. Uneori se aplică un strat de polimer peste acesta. În aparență, foaia profilată arată ca ardezie. Produsele sunt disponibile într-o varietate de variante, care diferă în ceea ce privește caracteristicile de performanță, precum și dimensiunile.

Ștampile materiale

Calități existente de carton ondulat:

 • "C" - folosit pentru a construi plafoane mici, înălțimea de ondulație în intervalul de la 8 la 44 de milimetri;
 • "NS" - se utilizează ca acoperire pentru acoperiș, înălțimea onduleului în domeniul de la 35 la 44 milimetri;
 • „N“ - carton ondulat cu nervuri intarite, este utilizat ca capitala acoperișului, înălțimea ondulațiilor în intervalul de la 57 la 114 milimetri.

Acoperiti acoperisul este cel mai bine cu foi de profile cu o înălțime de 20 până la 60 de milimetri, în care există un canal special pentru a scurge lichidul. Grosimea este selectată pe baza calculelor tehnice ale diferitelor sarcini.

Kitul trebuie să includă instrucțiunea "Cum se fixează foaia ondulată pe acoperiș". Dacă nu este disponibilă, întrebați-l pe vânzător.

Pentru proprietarul unei case de țară este important ca acoperișul să fie durabil și, de asemenea, să aibă un aspect plăcut. Prin urmare, atunci când alegeți materialul, este necesar să se țină seama de condițiile climatice din regiune. Pentru zonele cu căderi de zăpadă de mare în valoare de cumpărare tablă profilată cu onduleuri de 20 de milimetri, iar unghiul acoperișului ar trebui să fie făcut cu 15 de grade. Tabelele profilate cu denumirea "НС35" și "НС44" sunt destinate construcției private.

Cum să fixați placa ondulată pe o cutie de lemn

Montarea plăcii ondulate este făcută cu foi suprapuse, precum și cu alte materiale de acoperire. În acest caz, distanța distanței este determinată pe baza pantei acoperișului.

Dimensiunea profilului tălpii pentru fixarea plăcii ondulate pe acoperișuri cu diferite înclinații:

 • Dacă panta acoperișului nu depășește 14 grade, se efectuează o suprapunere orizontală de aproximativ 20 de centimetri.
 • Pentru un acoperiș cu o pantă de 15 până la 30 de grade, o suprapunere ar trebui făcută de la 15 la 20 de centimetri.
 • Pentru un acoperiș cu o pantă mai mare de 30 de grade, o suprapunere ar trebui făcută de la 10 la 15 centimetri.

Recomandare: pentru un acoperiș cu o pantă de cel mult 12 grade, dimensiunea spațiilor ar trebui să fie de cel puțin 25 de centimetri. Și toate rosturile trebuie să fie umplute cu agenți de etanșare.

Profilele sunt poziționate paralel cu cornișa. Tabelele paralele sunt fixate cu o șurubelniță. În acest caz, este necesar să se țină seama de valoarea streașinilor, care se calculează în funcție de înălțimea profilului.

Dimensiunea șipcilor:

 • Dacă adâncimea plăcii profilate este egală cu 8, 10 sau 20 mm, dimensiunea streașinilor trebuie făcută de la 5 până la 10 cm.
 • În alte cazuri - mai mult de 20 cm.

Pentru fixarea foilor profilate se folosesc șuruburi cu o lungime de 2 până la 25 cm și un diametru de 4,9 până la 6,3 mm. Feronerii EKT, Hilli, Fisher au elemente de foraj. Astfel de șuruburi cu auto-filetare pot fi rotite fără pregătire preliminară. În șuruburile de auto-apăsare de calitate există garnituri speciale care protejează găurile de lichid.

Recomandare: atunci când alegeți șuruburi cu autoturisme, trebuie luată în considerare lungimea filetului cilindric. În dispozitivele de fixare de calitate, acest indicator trebuie să fie mai mare decât lățimea plăcilor unite cu cel puțin 5 mm. Un metru patrat de acoperisuri lasă în medie șase până la opt șuruburi.

Totuși, merită să ne amintim că pentru a fixa tabla ondulată pe cutie, trebuie utilizate sigilii de cauciuc. Șuruburile sunt înșurubate în părțile inferioare ale produsului în dimensiune de 28x4,8 mm. Dar patina este atașată la "valurile" superioare (mai detaliat: "Cum se instalează patina pe acoperișul plăcii ondulate").

Dispozitiv de izolare

Trebuie să știți nu numai cum să fixați tabla ondulată pe acoperiș cu șuruburi, ci și despre dispozitivul de izolare corect - o etapă foarte importantă de instalare a materialului de acoperiș. Faptul este că umiditatea se formează sub acoperiș. Condensarea distruge treptat stratul, în consecință, este necesară înlocuirea acestuia. Izolarea ajută la protejarea acoperișului împotriva generării de umiditate. Sarcina însăși include dispozitivul de izolare termică și vapori, precum și reglarea ventilației.

Creșterea duratei de viață a acoperișului se va obține dacă foile profilate plasează o garnitură care protejează împotriva formării umidității. Este cel mai preferabil să alegeți o membrană de impermeabilizare cu aburi. Este montat pe unghii mari cu un pas de aproximativ 20 de centimetri. Începeți să o așezați din streașină, mergeți în direcția creastei acoperișului.

Filmul de protecție este așezat cu o ușoară suprapunere (de la 10 la 15 centimetri). Încă mai trebuie să păstrați înălțimea de aproximativ 2 cm între capriori. Tabelele din zonele suprapuse sunt fixate pe o bandă dublă.

Cracarea ar trebui să fie luată cu o grosime de 4-5 cm, este folosită pentru a proteja membrana în timpul lucrului. Nu uitați de ventilație. Între garnitură și prima placă, lăsați un spațiu liber de 5 cm. În același timp, marginea garniturii este rotită în sus, spre partea din spate a plăcii finale. Filmul poate fi ușor tăiat cu un cuțit obișnuit. Citește de asemenea: "Cum să pună profnastil pe acoperiș - regulile de stabilire, ghid pas cu pas."

Găurile de ventilare sunt situate mai aproape de creasta acoperișului. Acestea sunt concepute pentru circulația liberă a aerului sub acoperiș, împiedicând apariția condensului. Va trebui să reglați canalele de ventilație, un mic spațiu sub acoperiș, precum și prezența grilelor de ventilație, care sunt amplasate pe capetele clădirii.

Sfat: este necesar să fixați benzi de lemn pe peliculă de protecție, sunt proiectați pentru a elimina umezeala și lichidul format. Toate scaunele trebuie fixate în siguranță. Numai în acest fel va fi posibil să se facă calitativ golurile de ventilație. Aceasta este cu izolația acoperișului.

Cum să fixați placa ondulată pe acoperiș

Să analizăm în detaliu problema cum să fixăm placa ondulată pe acoperiș. La instalarea profilului, este necesar să vă amintiți o nuanță: foile trebuie să fie așezate astfel încât partea inferioară a acoperișului să fie pe marginea acoperișului, nu pe cea de sus. Grosimea capilară trebuie de asemenea să fie îndreptată în sus. Pentru transportul materialului de acoperiș spre acoperișuri, se utilizează întârzieri.

Sfat: decalajele pot fi înlocuite cu un design foarte bizar. Este suficient să iei o scară lungă și să o pui pe acoperiș "cu susul în jos". Apoi va exista o cale excelentă pentru depunerea profilacților. Citiți și: "Fixarea corectă a colilor profilate cu șuruburi pe acoperiș este o instrucțiune".

Plăcile profilate sunt așezate cu curele pe rampă, prima dintre ele fiind suprapusă cu o toleranță de 10 cm pe vizier. Toate acestea sunt atașate la șuruburile cu cap hexagonal, în care există o garnitură de cauciuc pentru etanșare. Elementele de fixare sunt înșurubate în mod exclusiv perpendicular pe foi, fără cea mai mică abatere. Este recomandabil să alegeți șuruburile de aceeași culoare ca și cartonul ondulat. Apoi nu se vor evidenția în contextul general. Șuruburile cu șuruburi automate sunt înșurubate pe marginile foii, în centrul lor, precum și în locurile de suprapunere. Cel puțin șase șuruburi sunt utilizate pentru fixarea foii profilate pe acoperiș. Citiți și: "Reguli pentru fixarea plăcii ondulate cu șuruburi pe acoperiș - alegerea elementelor de fixare și a regulilor de montare".

Rândurile ulterioare trebuie așezate pe panta, dar cu o suprapunere de 10 cm pe cele anterioare. Astfel, sunt construite foi paralele. Când un skate este acoperit, puteți trece la altul, algoritmul de editare este același.

Pentru a facilita procedura de instalare, aveți nevoie de o scară mică, nivel cu lungimea acoperișului. Acesta va fi folosit pentru a muta persoana pe acoperiș. Dacă o astfel de scară nu este disponibilă, atunci poate fi achiziționată la un magazin de construcție sau hardware sau construită independent. Acest lucru necesită o placă longitudinală - baza și câțiva pași mici. Designul este fixat de unghiul crestei.

Pentru a acoperi creasta acoperișului, este posibil să folosiți o bandă galvanizată sau o foaie profilată, fixată de asemenea și pe șuruburi autoportante. Atunci când procedura de instalare se termină, este necesar să curățați acoperisul resturilor de construcție și a șmirghelilor. Locurile în care foaia ondulată este zgâriată sau tăiată trebuie să fie colorată pentru a preveni coroziunea marginilor. În 3 luni este recomandabil să faceți o broșură cu șuruburi de auto-tăiere. Acest lucru se datorează faptului că în timp atașamentul este slăbit.

Fixarea plăcii profilate cu șuruburi cu auto-filetare - posibile erori

Erorile și acțiunile posibile care nu pot fi făcute atunci când se plasează carton ondulat:

 1. În nici un caz nu ar trebui să fie posibilă fixarea profilului pe cutia de lemn de pe unghii. Ei pot zbura într-un vânt puternic, o astfel de conexiune este extrem de nesigure.
 2. Este interzisă sudarea și tăierea cu gaz a plăcilor profilate.
 3. Atunci când tăiați folii profilate, nu puteți folosi "bulgară". Frecarea va crea o temperatură ridicată, care va distruge stratul de polimer cu zinc. O astfel de foaie ondulată va fi corodată și distrusă rapid.
 4. Foarfecile pentru metal sunt potrivite numai pentru tăierea longitudinală a plăcilor ondulate. Tăierea transversală a acestor unelte va duce la deformarea produsului. Corectarea neuniformităților obținute este o sarcină foarte dificilă. Și nu există nici o garanție că aceasta va elimina complet deformarea. Ca urmare, foaia nu va fi potrivită pentru așezare.

Cu ascuțite, foarfecele electrice și jigsaw-urile electrice se vor descurca bine. În aceste scopuri, se utilizează un ferăstrău circular cu dinți câștigători mari.

Cum să alegeți șuruburile autoportante pentru acoperiș din carton ondulat și cum să fixați corect capacul la cutie

Placa ondulata de acoperis este un material de constructii fabricat din tabla. Are o formă transversală a unui val de crestături simetrice (ondulate), trapezoidale sau rotunde, dând ușurința și rezistența structurii.

Partea joasă a profilului este adesea numită raftul unic sau inferior, iar partea superioară se numește creastă sau raftul superior.

Sunt fabricate din metal laminat la rece, cu o grosime de 0,3-1 mm, cu un strat de protecție diferit.

În acest articol, vom examina cum să înșurubăm corect placa ondulată pe acoperiș și câte șuruburi de acoperire pe m2 de carton ondulat vor fi necesare.

Acoperișul este considerat profilat în care:

 • grosime metalică nu mai mică de 0,7 mm;
 • înălțimea onduleului nu este mai mică de 35 mm;
 • există o acoperire rezistentă la acțiunea radiației solare, a precipitațiilor și a deteriorărilor mecanice;

Spre deosebire de metal, plăcile ondulate au un profil uniform pe întreaga lungime a secțiunii și pot fi așezate pe un acoperiș unic, cu un unghi de înclinare mic de 6-11 °.

Dispozitivul unei plăci de acoperiș

Placa de acoperis constă din următoarele straturi:

Pregătirea podelei pentru acoperire

Înainte de a fi așezat, trebuie să faceți o cutie de calitate. Este realizat din lamele de lemn tratate cu compoziție antiseptică. Împiedică putrezirea sub influența condensului, care picură din interiorul acoperișului. La instalare, este necesar să se determine corect distanța dintre șipci (pasul cutiei) și distanța dintre șuruburi.

Pe baza datelor SNIP, astfel de reguli sunt recomandate pentru calcularea sa:

 • cu o înălțime a profilului de 35 mm (HC35) și un unghi de înclinare de până la 15 ° - până la 0,5 m, mai mare de 15 ° - 1 m;
 • cu o înălțime a profilului de 60 mm (H60) și un unghi de înclinare de 8 ° - nu mai mult de 3 m;
 • cu o înălțime a profilului de 70 mm (H75) și un unghi de înclinare de 8 ° - nu mai mult de 4 m;

Ce fel de șuruburi pentru a fixa tabla ondulată pe acoperiș?

Șuruburile autoportante pentru acoperiș din carton ondulat sunt realizate din oțel cu conținut ridicat de carbon și acoperite cu zinc de înaltă calitate. Acestea sunt echipate cu o garnitură de etanșare și o garnitură de plastic specială (EPDM), care izolează marginile orificiului de intrarea apei și contactul cu capul cu șurub. Șurubul cu auto-filetare are un cap hexagonal larg cu o dimensiune metrică a lui M8.

La instalarea acoperișului se folosesc trei tipuri de mașini de tăiat cu un diametru de 4,8 mm, care diferă în funcție de destinație:

 • pentru fixarea în raftul inferior (tălpicul) al foliei profilate la lungimea canistrei de 35 mm cu un vârf subțire sub forma unui burghiu îngust și a unui pas lat de filet;
 • pentru a fixa foile de pe raftul superior al creastei, cu lungimea de 20 mm, cu un punct de formă largă a găurii și un pas fin de filet;
 • pentru fixarea barelor de crestare - lungimea de la 50 la 80 mm.

Șuruburi autoportante pentru acoperișuri

Consumul de șuruburi de acoperire pe 1 m2 de carton ondulat

În mod obișnuit, dispozitivul de fixare este produs în trepte de 0,5 m. Cu o placă de dimensiuni de 8 x 1,1 metri pe metru pătrat, vor exista 4 șuruburi. Dar marginea inferioară a primului rând al acoperișului și zona de suprapunere a următoarelor rânduri sunt recomandate a fi fixate pe fiecare raft de profil inferior.

Se recomandă ca marginile foilor care se extind la acoperișurile acoperișului să fie fixate cu un interval de 200-300 mm. Curelele laterale de lipire, capăt și creastă cresc și ele cantitatea de elemente de fixare necesare.

În medie, 8 șuruburi autoportante de toate dimensiunile sunt utilizate pentru o suprafață de 1 m² de acoperire profilate. Aproximativ patru dintre acestea - o lungime de 35 mm, două - 20 mm, încă două - 50 mm sau mai mult. Nu utilizați aceste valori ca fiind finale, deoarece multe șuruburi sunt aruncate în timpul procesului de instalare.

Un calcul mai precis depinde de dimensiunile globale ale foii, de etapa laturilor, de unghiul acoperișului, de grosimea metalului și de numărul de pante de acoperiș.

Cum să fixați corect placa ondulată pe acoperiș cu șuruburi de autoizolare

Un șurub răsucite competent nu deformează șaiba de strângere în direcția opusă, dar în același timp presează strâns garnitura împotriva metalului, lăsând goluri și crăpături. Axa de rotație a șurubului trebuie să fie strict perpendiculară pe suprafața metalului. Deci, să aruncăm o privire mai atentă asupra modului de a fixa tabla ondulată pe acoperiș cu șuruburi:

 • Cum să fixați placa ondulată pe lama acoperișului? Fixarea primei foi de carton ondulat pe ladă începe pe partea stângă a rândului inferior. Se execută cu o crenguță de 4 cm deasupra marginii acoperișului și o alocație de 15 cm sub rândul următor. Montarea la partea inferioară a foii trebuie făcută "prin val" - în fiecare raft inferior al profilului, în contact cu cutia - aceasta afectează rezistența întregii structuri a acoperișului. Pentru a evita alinierea necorespunzătoare, foile trebuie așezate cu atenție pe streașină.
 • Următoarea foaie stivă cu suprapunere laterală la aceeași lungime de undă (la tablă cu profil redus - două valuri) la foaia anterioară, astfel încât muchia scurtă a trecut și fixate cu șuruburi, cu un pas de 300 mm pe creasta valului (aceasta previne fitil de apă). Se recomandă, de asemenea, strângerea foilor din raftul inferior al colii superioare pentru a strânge dispozitivele de fixare cu o abatere de 50 mm în direcția suprapunerii.
 • Partea de mijloc a foii este fixată în ordine eșalonată, cu un pas prin două valuri care corespunde la 500 mm.
 1. Al doilea rând și rândurile ulterioare sunt așezate cu o suprapunere de 10-20 cm față de cea anterioară. Șuruburile cu șuruburi separate în zona suprapunerii sunt de asemenea răsucite printr-un singur val. Atunci când se determină lățimea zonei de suprapunere, trebuie avut în vedere faptul că cu cât creasta acoperișului este mai mare și cu cât unghiul de înclinare a rampei este mai mare, cu atât devin mai puțin suprapunerea.
 2. Marginea superioară a ultimului rând de foi, adiacentă la creasta acoperișului, este fixată printr-un val.
 3. În a doua etapă, elementele suplimentare ale acoperișului sunt barele fixe și eoliene, șorțurile de coșuri, suporturile de zăpadă. În același timp, se realizează fixarea cu șuruburi autofiletante cu lungimea de 50-90 mm și cu trepte de fixare de până la 300 mm. Dacă placa de capăt este alcătuită din mai multe elemente suplimentare (care este extrem de nedorită), atunci trebuie respectată o suprapunere de 100 mm.
 4. Etapa finală este instalarea cremalii acoperișului. Potcoava este un profil de formă specială, având două umeri cu o lățime de 100-300 mm. Scopul său - de a proteja acoperisul de penetrarea umezelii în spațiul sub acoperiș și de a da rigiditate suplimentară structurii.
 5. Trebuie să se asigure că marginile de îmbinare ale pantelor acoperișului au o diferență de înălțime de cel mult 2%. O valoare mai mare duce la deformare sub influența severității vântului și zăpezii și formării fisurilor.

Plasarea creasta pornește de la capătul opus vântului predominant. Suprapunerea elementelor adiționale se face la fel ca cea a plăcilor de capăt. Ploaia și apa topită cade sub obstacol prin decalajele rafturilor inferioare ale cartonului ondulat.

Prin urmare, sub umerii creastei sunt prevăzute garnituri speciale, care repetă forma profilului. Șuruburile cu lungimea de până la 80 mm sunt răsucite de-a lungul marginii inferioare a umărului creasta, cu o adâncitură de 3-4 cm prin rafturile superioare (crestături) ale foliei profilate din cutie.

Montarea parbrizului

finalizarea sa suprapus pe partea de sus de rânduri de foi și metoda „prin val“ este fixat cu lungimea șuruburilor coama de 80 mm la o baghetă prin flanșe superioare (coame) de carton ondulat.

Utilizarea șuruburilor speciale ca elemente de fixare este singura soluție potrivită. Instalația corect realizată nu deformează metalul și nu deteriorează stratul de protecție, prevenind astfel coroziunea și penetrarea umidității. Acest lucru crește semnificativ durata de viață a acoperișului.

Videoclip util

Pentru mai multă claritate, vă sugerăm să vă familiarizați cu ghidul video privind fixarea foii ondulate:

Cum să fixați corect placa de acoperiș pe acoperiș

Tipul acoperișului profilat oferă o protecție fiabilă a acoperișului datorită vremii nefavorabile și confortului în casă. Pentru acest scop, este important să fixați materialul pe acoperiș, urmând tehnologia potrivită și aplicând elemente de fixare de înaltă calitate.

Cea mai bună fixare pentru acoperișul ondulat

Tabelele metalice profilate sunt convenabile pentru montare ca acoperiș, deoarece nu necesită operații complexe. Pentru a corecta în mod corespunzător acoperirea, trebuie să alegeți o versiune sigură a elementelor de fixare. Acest lucru este necesar pentru a asigura stabilitatea materialului la încărcarea puternică a vântului și a zăpezii, precum și pentru a preveni scurgerile de acoperiș.

Cu fixarea corectă, placa ondulată pe acoperiș va dura aproximativ 30 de ani

Atunci când stratul de acoperire este așezat în fiecare foaie, trebuie să se creeze găuri prin care umezeala să pătrundă în spațiul sub acoperiș, ducând la coroziunea metalului, a mucegaiului și a ciupercilor. Prin urmare, în timpul instalării se folosește numai un dispozitiv de fixare special, care are un design bine gândit pentru a exclude astfel de consecințe. Pentru a asigura rezistența și durabilitatea maximă a acoperișului, se folosesc șuruburi autoportante galvanizate cu capotă largă, care sunt mai mari decât cele ale unui șurub convențional. În plus, maeștrii instalează garnituri de cauciuc sub formă de inele, care protejează structura de penetrarea umidității sub acoperire.

Suruburile de acoperire asigură fixarea cea mai calitativă a foilor profilate

Șuruburile cu șuruburi automate, echipate cu o mașină de spălat din poliuretan sau din cauciuc, împiedică pătrunderea umezelii în orificiile de fixare. Elementele de hat pot fi vopsite în culori diferite, ceea ce vă permite să alegeți detaliile în ton cu acoperișul. Cu ajutorul unor astfel de elemente de fixare, foliile metalice pot fi fixate ferm fără a afecta stratul de protecție, formarea crăpăturilor și găurilor. Lungimea șuruburilor pentru acoperiș trebuie să fie în intervalul de la 25 la 250 mm, iar grosimea - 6,3 sau 5,5 mm.

Culoarea părții vizibile a șuruburilor de acoperire poate fi selectată în funcție de stratul de bază

Cuiele, șuruburile convenționale, sudarea și alte metode similare nu pot fi utilizate strict atunci când se montează plăci profilate pe acoperiș. Acest lucru va scurta semnificativ durata de viață a stratului de acoperire și va duce la scurgeri.

Video: prezentare generală a unui set de șuruburi de acoperiș

Cum să fixați colile profilate pe acoperiș

Instalarea simplă face ca foile profilate să fie cerute pentru acoperișuri. Există mai multe reguli care reglementează acest proces. Înainte de a lucra, trebuie să luați în considerare următoarele caracteristici:

 • În cazul în care panta patinei nu depășește 14 °, atunci așezarea se face cu o suprapunere de 20 cm;
 • cu o pantă de 15-30 ° față de cealaltă este de 15-20 cm;
 • pentru pante abrupte cu o înclinare de 30 °, se creează o suprapunere de 10-15 cm;
 • cornișorul trebuie să fie plat și strict orizontal, deoarece foile de acoperire sunt așezate paralel cu acesta;
 • foaie de proiecție rezoluție peste marginea cornișei se selectează pe baza jgheaburilor tip folosite și este de obicei de la 5 la 10 cm. Placile ondulate sunt aliniate de-a lungul marginii streșini protruzie 5-10 cm dincolo de limita ei

Lucrare preliminară

Sub acoperirea metalică a acoperișului, umiditatea se acumulează sub formă de condens, ceea ce duce la degradarea structurii. Prin urmare, înainte de crearea unei acoperiri externe, ar trebui să se realizeze lucrări pregătitoare:

 1. Instalarea de bariera de vapori. Stratul de protecție, care împiedică ieșirea vaporilor de aer umed din încăpere, este echipat din interior sub acoperiș. Pentru a face acest lucru, membrana barieră de vapori este atent plasată în fiecare colț și fixată cu un capsator de construcții și capse. Deasupra membranei se montează decorarea interioară a încăperii. Membrana barieră de vapori este atașată la grinzile din partea laterală a încăperii
 2. Izolarea acoperișurilor. Pe stratul de barieră de vapori au un încălzitor, de exemplu, vată minerală. Plăcile de material sunt așezate dens între grinzi. Uneori este mai convenabil să puneți mai întâi un încălzitor și apoi să fixați filmul pentru bariera de vapori. Plăcile de izolare sunt așezate strâns în articulațiile dintre grinzi fără elemente de fixare
 3. Dispozitivul ecranului. În exterior, pe încălzitor sunt instalate folii de izolare și impermeabilizare, care protejează spațiul coridorului de umiditate. Pe partea de sus a impermeabilizare ar trebui să fie echipat cu un grilaj, oferind un aerisire, prin care excesul de umiditate este eliminat. Filmul de impermeabilizare este așezat de-a lungul grinzilor și fixat cu bare transversale
 4. Asamblarea cutiei. La laturile așezate de-a lungul rafturilor, cutia principală este fixată, pe care vor fi așezate foile gofrate. Prezența unui strat suplimentar de la barele de grătare permite obținerea spațiului de ventilație sub foile de metal, ceea ce va ajuta la eliminarea condensului în sezonul rece

Metodele și caracteristicile profilului de fixare

Fixarea foilor profilate pe acoperiș se realizează în conformitate cu tehnologia generală, dintre care unele pot fi ajustate în funcție de caracteristicile individuale ale acoperișului. Principalele puncte de lucru cu carton ondulat sunt următoarele:

 • pentru a acoperi acoperișul folosind foi de o singură bucată, a căror lungime este de aproximativ 5-10 cm mai lungă decât lungimea rampei. Dacă comandați un material de această dimensiune, este imposibil, apoi elemente de andocare de-a lungul lungimii cu suprapunere de 100 până la 250 mm, în funcție de unghiul acoperișului;
 • atunci când sunt montate pe un acoperiș cu panta zero sau foarte mică, elementele sunt așezate cu o suprapunere de 200 mm și cu ajutorul unui dispozitiv de etanșare pentru a preveni umiditatea să intre sub foi;
 • lamelele inferioare și superioare realizează fixarea plăcilor profilate la fiecare al doilea val și în mijlocul acoperișului sunt instalate dispozitive de fixare prin două sau trei valuri;
 • în îmbinările longitudinale, șuruburile sunt fixate în trepte de cel mult 50 cm;
 • numărul mediu de șuruburi pentru fiecare 1 m 2 ar trebui să fie de 6-8 bucăți.

Pasul dintre fixările foilor profilate

Când instalați foi, este important să luați în considerare nu numai locația acestora, ci și pasul dintre elementele de fixare. Acest parametru afectează calitatea stratului de acoperire. De exemplu, un exces de șuruburi de auto-filetare, amplasat foarte des, va duce la deformarea foilor. Ca urmare, aspectul acoperișului se deteriorează, caracteristicile sale de performanță sunt încălcate. Prin urmare, șuruburile sunt înșurubate numai în partea inferioară a valului, care este în contact cu cutia.

Șuruburile sunt instalate strict perpendiculare pe cutia în partea de jos a undelor de tablă

În cazul în care distribuția de elemente de fixare pentru foi trebuie să se țină seama de faptul că distanța maximă dintre șuruburile trebuie să fie de 50 cm. În partea centrală a dispozitivului de fixare foaie poate fi instalat într-o manieră eșalonată, păstrând o distanță de 50 cm. În cazul în care placa de ondulat necesită o fixare mai sigură, este permisă montarea o foaie de marginile fiecărui val inferior. La capetele șuruburilor trebuie să fie instalat pe fiecare linie a lamelei pentru a asigura rezistența acoperirii.

Amenajarea plăcii ondulate

Pentru a evita greșelile la locul de muncă, maeștrii profesioniști sfătuiesc nu numai să țină seama de regulile de bază, ci și să studieze structura șuruburilor de auto-tăiere pe fiecare foaie. Acest lucru vă permite să excludeți o încălcare gravă a integrității stratului de acoperire ca urmare a utilizării prea multor elemente de fixare sau prin înșurubarea unui număr mic de elemente.

Șuruburile cu șuruburi automate nu pot fi înșurubate prea strâns și neuniform

Pentru grosimi foaie mai mică de 0,7 mm este mantale adecvat în trepte de aproximativ 50 cm. În cazul în care un carton ondulat mai gros, distanța dintre rânduri poate fi mărită până la 1 m. O astfel de abordare permite crearea unei baze fiabile și să asigure rezistență pentru acoperișuri. Procedând astfel, respectați regulile generale privind amplasarea elementelor de fixare.

Articulațiile șuruburilor foaie înșurubează pe val, părțile superioare și inferioare ale rampei - prin val și în alte locuri ale calculului șuruburilor 8 pe metru pătrat de acoperire

Poziționarea treptată a plăcii ondulate

Tăvile profilate pot fi ușor montate pe un acoperiș simplu, dar dacă acoperișul are mai multe planuri înclinate, foile sunt tăiate cu foarfece speciale. Utilizați un bulgară sau văzut este strict interzisă, deoarece aceasta va duce la margini neuniforme și la deteriorarea stratului protector metalic. Apoi sunt luate următoarele acțiuni:

 1. Prima foaie este plasat în regiunea inferioară a proiecției de capăt cu o precalculate peste marginea streșini (5-10 cm). Astfel montat întreg rândul de jos, cu șuruburile montate în partea inferioară prin intermediul valului, iar marginile - la fiecare 30-40 cm primul rând sunt aliniate la linia streașină și fixate cu o proeminență mică la marginea ei.
 2. Frunzele de pe rândul superior sunt fixate cu suprapunere pe partea inferioară. Dacă unghiul rampei este mai mic de 15 °, atunci îmbinările trebuie tratate cu etanșant și fixați garnitura. Fiecare element de frunză este atașat la lamele exterioare la care se întinde foaia, iar elementele de fixare rămase sunt dispuse în mijloc. Șuruburile sunt fixate în partea inferioară a valului și trebuie să respecte întotdeauna perpendicularitatea în raport cu cutia. Foi de carton ondulat sunt instalate de jos în sus, trecând treptat de la o gaură la alta
 3. La capetele acoperișurilor sau acoperișurilor Ipohondru foi complexe forme sunt tăiate la forma dorită și fixate cu șuruburi ladă. La terminarea reacției, componentele montate, de exemplu, placa de capăt, vale, prin picurare, și așa mai departe. N. Dacă acoperișul nu furnizează frontoane de capăt overhang, banda sa de capăt închis

Video: instalarea de placi profilate pe acoperiș

Eroare posibilă la instalarea plăcilor profilate pe acoperiș

Aranjamentul acoperișului cu foi profilate este simplu și accesibil chiar și pentru maeștrii neexperimentați. Tehnologia de fixare a metalului nu necesită acțiuni complicate, totuși, în procesul de realizare a lucrării, este necesar să se țină seama de regulile de bază. În acest caz, pot apărea adesea următoarele situații și erori, care pot fi ușor evitate:

 • Profilată ea a zburat sau sa desprins de pe marginea acoperișului. Acest lucru se datorează utilizării unghiilor sau șuruburilor cu pălării mici. În acest caz, foile și dispozitivele de fixare deteriorate trebuie înlocuite cu cele adecvate;
 • deformarea metalului după prelucrare. Poate fi cauzată de tăierea necorespunzătoare a foilor. Tăierea longitudinală este realizată cu foarfece pentru metal și transversal - cu un jigsaw electric;
 • cavități sau umflături în zona dispozitivelor de fixare. Astfel de defecte sunt adesea cauzate de înșurubarea prea puternică sau slabă a șuruburilor. Fixarea trebuie să fie efectuată perpendicular pe cutie și trebuie să fie situată în partea de jos a valului. Șuruburile cu șuruburi automate pot fi înșurubate în vârful valului numai la intersecția a două coli

Fixarea foilor profilate este simplă, dar numai respectarea cu atenție a tehnologiei va asigura durabilitatea și fiabilitatea acoperișului la orice încărcare.

Fixarea foii profilate pe cutia de lemn

Cum să fixați placa ondulată pe acoperiș?

Tăvile profilate reprezintă unul dintre cele mai utilizate materiale de acoperire. Acoperișurile sunt relativ ieftine, nu necesită întreținere, iar durata lor de viață poate ajunge la 40-45 de ani. Dar pentru ca acoperișul să funcționeze de mai mulți ani, trebuie să știți cum să fixați corect acoperișurile ondulate și să respectați cu exactitate tehnologia de instalare.

Poate că cea mai importantă condiție a durabilității și fiabilității unui acoperiș dintr-o podea profesionistă este fixarea sa corectă. În același timp, în timpul instalării foilor de acoperiș, trebuie acordată o atenție deosebită următoarelor puncte.

Fixarea plăcii ondulate la pene și ladă

Un cadru special este numit o cușcă, direct la care este fixată foaia profilată pe acoperiș. Cel mai adesea cutia este din lemn. Acesta poate fi un fascicul de 40x40 sau 50x50 mm, precum și o placă de tăiat cu grosimea de 32 și o lățime de 100 mm. Structurile din lemn utilizate pentru cutie sunt recomandate a fi tratate cu compoziții antiseptice speciale înainte de instalare. Acest tratament previne degradarea lemnului și prelungește în mod semnificativ durata de viață a acoperișului.

Fixarea foii profilate pe profilul metalic

Placarea poate fi făcută din metal. Pentru a face acest lucru, utilizați de obicei o varietate de profile metalice cu o grosime de metal de cel mult doi milimetri. Folosind un metal de grosime mai mare crește în mod inutil sarcina pe sistemul de lambriuri. În plus, fixarea plăcii ondulate pe grinzi metalice și cutii prin șuruburi impune, de asemenea, anumite restricții asupra grosimii metalului. Adevărul este că șuruburile au un burghier special pe capăt care le permite să fie înșurubate în metal fără găuri de găurire, numai dacă grosimea lor nu depășește 2 mm. Desigur, este posibilă și fixarea foii profilate la grinzi metalice de grosime mare - totuși, acest lucru mărește considerabil laboriositatea procesului.

Grinzile din lemn sau grinzile metalice sunt fixate perpendicular pe grinzi în trepte de 300 până la 1000 mm. Dimensiunea pasului depinde de gradul plăcii ondulate și de capacitatea ei de încărcare. Pentru o placă profilate cu o înălțime a valurilor mai mică de 20 mm, se recomandă efectuarea unei cutii continue.

Fixarea plăcilor ondulate pe pene metalice în formă de T

Fixarea plăcii ondulate pe acoperiș cu șuruburi - care merită atenție

Fixarea plăcii ondulate cu șuruburi autoportante pe acoperiș este cea mai importantă etapă a instalării acoperișului. Este vorba despre modul în care plăcile fixate și fixate din folie ondulată depind de etanșeitatea acoperișului, precum și de durabilitatea acestuia. Dacă nu știți sau nu ați dat seama complet cum să fixați foaia profilată pe acoperiș, nu începeți să lucrați. Nu încercați să "dați seama cum este cazul", deoarece o astfel de abordare este aproape garantată pentru a conduce la daune materiale sau la o scădere gravă a performanței acoperișului.

Șuruburi autoportante pentru fixarea foii profilate pe acoperiș

Pentru a fixa placa ondulată pe cutie, se utilizează șuruburi speciale. Acestea pot avea un diametru de 4,8 până la 6,3 mm și o lungime de 20 până la 250 mm. Șuruburile de acoperire au sub cap un șaibă de etanșare specială din cauciuc neopren care protejează acoperișul de eventualele scurgeri în punctele de prindere. De asemenea, puteți utiliza șuruburi cu cap plat. În acest caz, garniturile de etanșare din cauciuc trebuie instalate sub cap.

Fixarea de carton ondulat la pene, de regulă, se realizează prin șuruburi autoportante special alungite, care nu sunt întotdeauna convenabile. Pentru a evita acest lucru, este necesar să se calculeze etapa cutiei pe baza lățimii fundului valului foii profilate.

O atenție deosebită trebuie acordată calității șuruburilor de auto-tăiere, deoarece uscarea și crăparea materialului din care sunt realizate garniturile va duce în mod inevitabil la curgerea acoperișului. Șuruburile cu marcă au întotdeauna o marcă pe cap. De obicei, fixarea foii profilate pe cutie este considerată de încredere atunci când se utilizează 6 până la 8 șuruburi pe metru pătrat de acoperiș.

Fixarea plăcii ondulate pe cutie se face în valul inferior. În acest caz, este asigurată fixarea cea mai strânsă, iar posibilitatea scurgerii la punctul de prindere este redusă la minimum. Pentru a stivui foile pregătite, este necesar să se suprapună cu una sau două valuri într-un rând și de 100-200 mm. între rânduri. În partea superioară și inferioară a acoperișului, foaia ondulată este atașată la bază în fiecare val, iar în intervale se permite montarea prin una sau două valuri. Între altele, foile ondulate sunt în mod obișnuit unite prin intermediul unor nituri. Sunt folosite pistoale de mână speciale.

Fixarea plăcii ondulate pe cutia de lemn

Șuruburi trebuie să fie înșurubate strict perpendicular pe planul foii de carton ondulat, ca orice aliniere greșită va duce la discontinuități garnitura de etanșare și, în consecință, o posibilă scurgere. Acest lucru este deosebit de important atunci când fixat de trapezoidală foaie de grinzi, ca în acest caz, lungimea șurubului este semnificativ mai lung, și, prin urmare - și probabilitatea nealinierii mai sus.

Calul este fixat pe cutie prin valul superior al foii, care asigură cea mai densă legătură dintre elementele creastei și placa ondulată. În plus, cu înclinații mici ale acoperișului se recomandă instalarea garniturilor de etanșare în valurile inferioare ale foii profilate sub creastă. Acestea împiedică pătrunderea apei sub patina în cazul ploii puternice.

De ce poate fi scurs un acoperiș chiar dacă placa profilată de acoperiș este fixată?

Deasupra i-am spus cum să fixez placa ondulată pe acoperiș. Cu toate acestea, coroziunea și scurgerile de acoperiș pot apărea nu numai pentru că fixarea foii profilate pe acoperiș este incorectă, ci și datorită tăierii analfabete a foii profilate. Dacă este necesar să tăiați cartonul ondulat, cel mai bine este să folosiți foarfeci manual sau electric, iar pentru tăieturile oblice - un jigsaw electric.

Utilizarea sculelor electrice de mare viteză cu roți de tăiere nu este recomandată. Particulele metalice arse pot rupe acoperirea polimerică a plăcii ondulate, ceea ce va duce la coroziunea prematură a metalului și la scăderea duratei de viață a acoperișului. La sfârșitul lucrărilor, zonele de tăiere trebuie prelucrate pentru a preveni coroziunea marginilor.

În plus, fiți foarte atent în timpul lucrărilor, deoarece fixarea acoperișului plăcii ondulate prin tehnologie implică faptul că vă aflați nu numai pe acoperiș în sine, ci și direct pe foile de metal. Și, prin urmare, puteți deteriora ușor stratul de protecție accidental, ceea ce va duce la corodarea accelerată a acoperișului. Pentru a evita acest lucru, utilizați pantofi cu o talpă moale, fără vârfuri și elemente de design metalice. De asemenea, încercați să nu puneți unelte direct pe placa ondulată - utilizați în acest scop cutii speciale sau plăcuțe de materiale spumante.

Dacă ați deteriorat în continuare stratul de acoperire în timpul fixării plăcii ondulate pe acoperiș, zonele deteriorate trebuie tratate cu compuși speciali. În primul rând, trebuie să utilizați compuși speciali anti-coroziune, apoi - vopsea și, mai bine - sigilarea compușilor cu durabilitate sporită.

Hidroizolarea locurilor de fixare a plăcii ondulate pe acoperiș și îmbinări

De asemenea, este necesară o prelucrare suplimentară dacă găurile de șurub au fost forate. Așa cum s-a menționat deja mai sus, o astfel de necesitate apare dacă folia profilată este fixată pe grinzi metalice sau în cutii, a căror grosime este mai mare de 2 mm. Vă recomand să evitați astfel de lucruri ori de câte ori este posibil, dar uneori acest lucru este indispensabil. În acest caz, este necesar să umpleți capetele șuruburilor cu un material de etanșare.

După 2-3 luni după ce ați fixat placa ondulată pe acoperiș, se recomandă să reintroduceți șuruburile cu auto-filetare. Aceasta va elimina posibila slăbire a densității de fixare, care ar putea apărea atunci când foile de tablă ondulată sunt așezate unul peste celălalt. O astfel de schimbare poate fi cauzată atât prin alinierea și reglarea foilor în timpul instalării, cât și prin deformarea acestora în timpul fluctuațiilor bruște ale temperaturii aerului exterior.

Articole recomandate

 • Acoperiș plat din tablă profilată
  Care este construcția corectă a plăcii de acoperiș pentru un acoperiș plat din tablă profilată? Cum de a face un acoperiș "verde"? De ce avem nevoie de acoperișuri plate? Veți găsi răspunsuri la aceste întrebări în acest articol.
 • Lath pentru proflista
  Citiți articolul și aflați cum să faceți în mod corespunzător un șanț sub profilist, cum să îl montați, cum să calculați pasul și cum să fixați foile de acoperire profilate.
 • Acoperiș acoperiș din tablă ondulată
  Cladiri arcade clasice din tabla ondulată - cea mai bună alegere pentru majoritatea clădirilor rezidențiale. Dupa ce a citit articol, veți învăța: ce sunt diferitele tipuri de acoperiș fronton din profmateriale, cum să facă un tort pentru acoperișuri, cum se montează un cal, și chiar și cum să se organizeze și surplombe contiguitate.

Site-ul oprofnastile.ru - informații actualizate și utile despre podelele profesionale, instalarea și utilizarea lor, sfaturi de profesioniști și instrucțiuni pas cu pas pentru dvs.

Toate materialele publicate pe site sunt protejate cu adevărat în conformitate cu legislația în vigoare, pe care sunt toate documentele necesare, inclusiv acordurile.

Cu toate acestea, dacă doriți să distribuiți materiale cu cititorii dvs., puteți să le reprimați. Procedând astfel, trebuie să furnizați un articol care nu este protejat de indexarea printr-un hyperlink la pagina acestui site de unde a fost copiat materialul. Pe o singură resursă, nu puteți plasa mai mult de 5 articole copiate de pe acest site.

Cum să fixați corect placa ondulată pe acoperiș

Construcția unei case de țară este o afacere nobilă, dar foarte costisitoare. Acesta este motivul pentru care dezvoltatorii, care încearcă să reducă la maximum costurile, decid asupra instalării independente a acoperișului pe acoperiș. Avantajul incontestabil al unui material, cum ar fi din tablă ondulată este greutatea redusă și ușurința de instalare, astfel fixarea foi de pe acoperiș nu are nevoie de dezvoltator orice aptitudini speciale, iar instalarea acestuia nu va cauza dificultăți.

Prezentare generală a foii profilate

Una dintre cele mai multifuncționale materiale de construcție este placa ondulată. Poate fi folosit atât pentru acoperiș, cât și pentru finisarea pereților, pardoselilor și chiar construcția de garduri temporare și permanente. Avantajele incontestabile ale acestui material sunt fiabilitatea ridicată, durabilitatea, ecologia și durabilitatea. Nu are nevoie de pictură regulată și nu arde la soare.

Foi profilate sunt realizate din oțel galvanizat, cu posibilă aplicare a stratului de polimer și seamănă în exterior cu ardezie. Ele sunt disponibile în diverse dimensiuni și indicatori diferiți de rezistență la coroziune, rigiditate și rezistență.

Tăvile profilate sunt următoarele mărci:

 • C - utilizat pentru construcția de acoperiri ușoare, are o înălțime a onduleului de 8 până la 44 mm;
 • NS - cel mai des folosit în acoperiș, înălțimea valurilor de la 35 la 44 mm;
 • H - a consolidat nervurile rigide și este adecvat pentru acoperișul principal, înălțimea onduleului este de la 57 la 114 mm.

Pentru a acoperi acoperișul, se recomandă utilizarea foilor de profil cu o înălțime a valurilor de 20-60 mm și prezența unui canal special de evacuare a umidității. Grosimea acestora depinde de calculele tehnice, luând în considerare toate tipurile de sarcini posibile: operaționale, vânt, zăpadă.

Cumparând folii profilate, este necesar să verificați în avans disponibilitatea instrucțiunilor de instalare a acestui material de acoperire și, dacă nu este disponibilă, trebuie să contactați vânzătorul.

Fiecare proprietar de acasă dorește ca acoperișul său să funcționeze cât mai mult posibil și a plăcut ochii pentru mai mult de o duzină de ani. De aceea, pentru a alege profilul de metal potrivit, este necesar să se țină seama, în primul rând, de caracteristicile climatice ale regiunii. Pentru zonele cu zăpadă crescută în timpul iernii, trebuie să alegeți o foaie ondulată cu o înălțime a onduleului de cel puțin 20 mm, cu unghiul pantei acoperișului cel puțin 15 °. În construcții private, cea mai comună este placa ondulată de grade НС35 și НС 44.

Reguli de bază pentru placa ondulate

Instalarea materialului profilate, ca orice alt acoperiș, se realizează cu foi suprapuse, valoarea cărora depinde de panta (unghiul) pantei.

Plasarea plăcii ondulate pe acoperiș trebuie să fie ghidată de următoarele reguli:

 1. Cu panta acoperișului mai mică de 14 ° se face o suprapunere orizontală a foilor de aproximativ 20 cm.
 2. Suprapunerea optimă a materialului cu o înclinare a acoperișului de 15 până la 30 ° va fi de 15-20 cm.
 3. Suprapunerea Acceptabilă, cu o pantă de acoperiș mai mare de 30 ° va fi de 10-15 cm.

Unghiul pantei acoperișului, grad

Suprapunere orizontală, mm

Tabel. Dependența foilor profilate pe unghiul pantei acoperișului

În cazul în care unghiul de înclinare patina depășește 12 °, foile se suprapun cel puțin 25 cm, astfel, toate îmbinările longitudinale și transversale în continuare „se leaga“ Thiokol sau material de etanșare din silicon.

Indiferent de complexitatea și abrupta pantei, foile trebuie să fie așezate paralel cu cornișa, aliniată anterior de-a lungul unei linii strict orizontale, cu o consolă peste cornișă. Foi vecine vor fi fixate corespunzător cu o șurubelniță, eliminând astfel maxim riscul de încălcare a stratului de protecție decorativ.

Înainte de a fixa tabla ondulată pe acoperiș, trebuie să măsurați mărimea streașinului, care depinde de înălțimea profilului:

 • pentru foaia profilate, a cărei adâncime de undă este de 8, 10 și 20 mm, lungimea muchiei va fi cuprinsă între 50 și 100 mm;
 • în toate celelalte cazuri, prelungirea cortinei va depăși 200 mm.

Montarea plăcii ondulate pe acoperiș se realizează prin șuruburi cu auto-filetare (cu șuruburi autoportante) cu o lungime de 19 - 250 mm și diametre de 4,8, 5,5 și 6,3 mm. Autocarele de la firme străine EKT, Hilli, Fisher, SFS sunt echipate cu burghie pentru a putea fi răsucite fără găuri pre-găurite. Acoperișurile cu șuruburi autoportante de înaltă calitate au garnituri EPDM, împiedicând penetrarea umidității prin găuri.

Alegerea șuruburilor, trebuie să acorde o atenție la lungimea părții cilindrice filetate - ar trebui să fie mai lung decât teancul de foi alăturat cel puțin 5 mm. Consumul aproximativ al materialului de fixare este de 6-8 bucăți pe 1 m 2 de acoperire.

De asemenea, trebuie să vă reamintim că fixarea foilor în cutie se efectuează pe șaibe de etanșare din cauciuc, iar șuruburile de auto-filetare cu dimensiunea de cel puțin 28 × 4,8 mm trebuie înșurubate în "valurile" inferioare. Calul trebuie fixat prin "valurile" superioare pe șuruburile cu lungimea necesară.

Dispozitiv de izolare pentru acoperiș din carton ondulat

În timpul funcționării clădirii, se formează condens sub acoperiș. Pentru a evita acumularea de umezeală, este necesar să se construiască un acoperiș astfel încât temperatura exterioară și în spațiul sub acoperiș să coincidă. Pentru aceasta, este necesar să se aranjeze în mod corespunzător elemente structurale speciale:

Pentru a prelungi durata de viață a acoperișului, înainte de a instala foile profilate, trebuie făcută o garnitură pentru a preveni acumularea condensului. Cel mai bine este să folosiți o membrană impermeabilă la abur și trebuie să porniți de la marginea spre creastă. Membrana este fixată de unghii cu un capac mare în pași de 20 cm.

Filmul de impermeabilizare este așezat cu o suprapunere de 10-15 cm și o înălțime obligatorie între rafturile de 2-3 cm. După îmbinare, îmbinările suprapunerii sunt lipite cu bandă adezivă.

În partea superioară a picioarelor cavității este aplicată o contra-fisură cu grosimea de 40-50 mm, care protejează membrana de deteriorare în timpul fixării foilor. Pentru a asigura fluxul de aer între garnitură și prima placă, este lăsat un spațiu de 5 cm, după care marginea garniturii este rotită în partea superioară și fixată pe interiorul plăcii de capăt. Dacă este necesar, materialul de pernă poate fi ușor tăiat cu un cuțit convențional.

Libera circulație a fluxurilor de aer în spațiul sub acoperiș se realizează prin dispunerea orificiilor de ventilație, care trebuie poziționate cât mai aproape posibil de creastă. Ieșirea corectă a aerului este asigurată de următoarele elemente:

 • canale de ventilație;
 • spații speciale între placa de acoperiș și creastă;
 • grătare pentru ventilație, situate la capetele clădirii.

Când se instalează goluri de ventilație pe membrana de impermeabilizare, se atașează șipci de lemn, care ajută la eliminarea excesului de condens și umiditate. Fiecare nod necesită fixare fiabilă.

Fixarea directă a îmbarcării ondulate pe acoperiș

Montarea profilului, trebuie să observați o anumită subtilitate: foaia trebuie să fie așezată astfel încât marginea să fie o cavitate, nu partea superioară. Și situat pe marginea canelurii capilare goale ar trebui să fie, de asemenea, cu fața în sus. Pe acoperiș, materialul de acoperire este târât de-a lungul bustenilor cu ajutorul unei frânghii lungi.

Dacă o scară lungă este întoarsă cu capul în jos și pusă pe perete, atunci se va obține o "cale de transport" excelentă pentru muncitorii profilați, care se vor deplasa de-a lungul acestuia, ca pe șine.

Montare este realizată din zone ondulate peste rampă, în care prima bandă este pus pe viziera cu o supradimensionare de 10-15 cm. Materialul trebuie să fixeze șuruburi pentru acoperișuri cu cap hexagonal, care este deja prevăzut în garnitură de etanșare din cauciuc. Acestea trebuie să fie înșurubate strict perpendicular pe acoperire, excluzând eventualele nealiniere. Pentru a vă asigura că șuruburile nu se evidențiază pe panza, culoarea lor trebuie să corespundă culorii cartonului ondulat. Fixarea produselor se face la marginile foii, în mijloc și în joncțiuni, se dovedește că cel puțin șase șuruburi trebuie să treacă la o singură foaie.

Următoarele curele ale foii profilate sunt așezate printr-o suprapunere de 10 cm față de cele anterioare de-a lungul pantei. Instalarea plăcilor continuă spre creasta acoperișului, după care ouăle se opresc și pornesc din nou de pe altă panta din nou de jos.

Deplasarea ușoară pe acoperiș va asigura o scară mică, egală cu lungimea acoperișului. Este foarte ușor să o faci, doar să faci un pas pe tablă, apoi să o fixezi lângă colțul creastei.

Roata acoperișului este acoperită cu o bandă galvanizată convențională cu lățimea de 40-50 cm sau o foaie specială profilate, care este fixată și cu șuruburi. După terminarea instalării, așchii și resturile sunt îndepărtate de pe suprafața acoperișului, zgârieturile și tăieturile sunt colorate pentru a evita coroziunea marginilor. După trei luni, se recomandă desprinderea șuruburilor cu auto-filetare, deoarece fixarea pe copac poate fi slăbită în timp.

Și, în sfârșit, niște tabuuri de lucru cu foi profilate, care cu siguranță nu vor fi inutile:

 • Nu este permisă fixarea colilor profilate cu unghii, deoarece probabilitatea detașării lor sub influența vântului este ridicată.
 • Sudarea și tăierea gazelor din tablă profilate nu sunt, de asemenea, permise.
 • Este strict interzisă tăierea plăcii ondulate cu un "bulgară", altfel o temperatură ridicată va arde stratul de polimer împreună cu zincul, ceea ce va duce la coroziune rapidă și smoală rugină. Foarfecele pentru metal pot fi folosite numai pentru tăierea longitudinală a foii. Secțiunea transversală corectă nu poate fi făcută cu ajutorul lor, deoarece va rupe valul ondulat. Foaia deformată este greu de îndreptat, dar chiar și editarea cea mai amănunțită nu poate garanta potrivirea profilurilor atunci când stivuiește.

În cazul în care foile de carton ondulat încă nu corespund cu dimensiunea acoperișului sau este necesar de a face decupaje pentru coșul de fum, atunci puteți utiliza cut-off elekronozhnitsy sau jigsaw electric. De asemenea, pentru tăierea materialului se utilizează un fierăstrău circular cu mari dinți câștigători.

Știri înrudite

Comentarii (0)

Cum și cum să fixați placa ondulată pe acoperiș?

Decizia de stabilire a cofrajului acoperișului și este, de obicei, datorită faptului că placa de ondulat este un material avansat, care este durabil, extrem de fiabile, rezistente la diferite condiții climatice și de durabilitate. Tăvile profilate nu ard, nu necesită vopsire regulată, pot rezista la condiții de operare foarte diferite.

Acoperișul din tablă ondulată protejează perfect mansarda de precipitații, este ușor de instalat și relativ ieftin.

În plus, tabla ondulată este foarte atractivă, poate fi ușor adaptată oricărui stil al casei și zonei înconjurătoare. În acest articol vă vom spune cum să fixați tabla ondulată pe acoperiș. care sunt caracteristicile acestui proces care vor fi necesare pentru instalare. Ne atingem și construcția acoperișului, vom spune despre toate componentele sale în detaliu.

Construcția acoperișului

Schema de fixare a plăcii ondulate diferă de multe altele în simplitatea sa. O astfel de construcție poate fi construită doar două sau trei persoane care nu posedă cunoștințe speciale într-o perioadă scurtă de timp, fără instrumente scumpe. In cele mai multe cazuri, utilizate pentru acoperișuri foi profilate cu onduleuri de tip trapezoidal (rar sinusoidal), care sunt proiectate special pentru aplicarea pe acoperișuri și pereți (dar cu o anumită grosime). Acesta este cel mai potrivit pentru acest material la o grosime de metal de 0,5 până la 0,7 mm, cu un strat galvanizat și stratul de rășină acoperit, ceea ce va face acoperiș și luminoase culorile nu permit pârli. Componentele principale ale acoperișului cu folii profilate sunt:

Elemente de acoperiș din carton ondulat.

 • căptușeală (acestea sunt membrane speciale, adesea plăcuțe de cauciuc cu o formă care repetă forma ondulației);
 • șipci din lemn și șipci din lemn pentru spațiul de ventilație;
 • cornișoare și șipci pentru acoperișuri;
 • zăpadă și dispozitive de împrăștiere a zăpezilor;
 • articulații interne;
 • prin exporturi;
 • sigilii pentru îmbinări;
 • skate și plăci de capăt;
 • elemente pentru terminarea dispozitivului.

Pe un scop mai detaliată a fiecărui element și la calcularea unghiului de înclinare a rampei am spus de multe ori, suntem acum doar adaugă, acea calitate trebuie să fie numărul de stabilire a tuturor materialelor, inclusiv elemente suplimentare, se calculează înainte de cumpărare. Acest lucru se poate face cu ușurință cu ajutorul celor mai simple formule matematice (puteți citi despre acest lucru în articolele noastre privind calcularea cantității de acoperiș ondulat).

Șuruburi autoportante autoportante pentru fixare

Caracteristicile elementelor cu șurub.

Orice fixare a cartonului ondulat. nu contează pentru pereți, garduri, balcoane sau acoperișuri, este necesar, se realizează luând în considerare câteva caracteristici despre care vom vorbi acum. Nu este vorba doar de cușcă, grinzi, ci și de elemente de prindere. Este important să alegeți corect tipul de elemente de fixare înainte de a trece la fixarea plăcii ondulate pe acoperiș. Mulți cred că va fi suficient pentru unghiile obișnuite și niturile de aluminiu, dar nu este așa. Mai mult decât atât, utilizarea acestor elemente de fixare este afectată de deteriorarea gravă a materialului. Șuruburile de acoperire asigură o rezistență ridicată la fixare, protecție împotriva scurgerilor, ploaie (rezistență absolută la apă). În plus, utilizarea acestor elemente de fixare accelerează foarte mult procesul.

Este de remarcat faptul că pe fiecare foaie există aproximativ opt șuruburi, iar cu ajutorul unei șurubelnițe, instalarea devine nu numai rapidă, ci și ușoară.

Obținând șuruburi de auto-atingere, trebuie să fim atenți la calitatea lor. În primul rând, șaiba de etanșare trebuie să fie confecționată din oțel carbon cu zinc sau oțel inoxidabil.

Schemă de fixare a plăcii ondulate cu șuruburi.

La fixare (burghiul trebuie să aibă un limitator de cuplu), o garnitură din cauciuc trebuie să iasă din sub șaiba de aproximativ 1 mm. Parametrii șuruburilor pentru acoperiș pot fi după cum urmează: SW 4.8 × 28, 4.8 × 38; SL 4,8 × 20 (pentru suprapunere). Capetele șuruburilor cu auto-filetare trebuie să aibă un guler și o înălțime suficientă pentru o reținere puternică în bate. Șaibele de etanșare sunt realizate din aluminiu, au un diametru de până la paisprezece milimetri, garnitura însăși este realizată din cauciuc vulcanizat (sau elastomeri speciali). Din partea de sus, capul are adesea un strat de polimer colorat, astfel încât să nu iasă pe suprafață. Vârfurile șuruburilor au o parte de foraj care pătrunde prin foaie în cutie, ceea ce asigură rezistența și fiabilitatea ridicată a retenției foilor.

Procesul de fixare a foii profilate

Fixarea plăcii ondulate, care este un material universal de construcție, este extrem de simplă. Aceleași foi pot fi utilizate pentru acoperiș, fațadă, garduri, construcții de garaje. Desigur, fiecare dintre modele are caracteristici proprii, dar astăzi vorbim despre stabilirea unei foi profilate pe acoperiș.

Cum să aplicăm corect folia ondulată?

Amplasarea planșeului de carton ondulat pe acoperiș.

Una dintre cele mai importante aspecte în construcția acoperișului: cum să fixăm corect tabla ondulată pentru a asigura forța și fiabilitatea întregii structuri? În primul rând avem nevoie pentru a determina scopurile pentru care este construit acoperișul, indiferent dacă acesta este acoperișul unei clădiri rezidențiale cu o mansardă rece sau cald, un acoperiș pentru garaj sau dependință, acoperișul unei clădiri industriale mari, depozit, magazin. Aceasta depinde în mare măsură de compoziția întregii structuri, de alegerea unei foi profilate de un anumit tip și de grosime, precum și de materiale suplimentare. Cea mai comună este profilul universal "N", care satisface toate cerințele necesare; Grosimea și înălțimea onduleului se determină individual. Nu trebuie să uităm că în timpul instalării folosind șuruburi speciale care au o garnitură de cauciuc pentru o cârpă normală și staniu - pentru văi. Amintiți-vă că vârful este atașat numai la valul superior al ondulațiile, în timp ce restul zonei ar trebui să fie montate numai la partea de jos a undei. Montarea plăcii ondulate se realizează numai prin aceste reguli și nu altfel.

Hârtie și barieră de vapori

Schemă de impermeabilizare a prăjiturilor și acoperișurilor pentru acoperișuri pentru îmbarcare ondulată

Nu uitați de dispozitivul stratului de aburi și impermeabilizare, care vă permite să protejați acoperișul de ploaie. Acest strat va ajuta, de asemenea, dacă diferența de temperatură în interiorul casei și în exterior cauzează formarea condensului, care, acumulând, poate provoca daune structurale grave. În aceeași etapă, este necesar să se aranjeze spații de ventilație pentru îndepărtarea umidității excedentare și a condensului, pentru care folia de impermeabilizare este atașată la lamelele de lemn cu o grosime mică. Fiecare nod trebuie să fie fixat în siguranță.

Definiți pasul latinelor

Cel mai adesea, fixarea foii profilate se realizează pe o cutie de lemn, pasul căruia poate fi diferit. Depinde de unghiul de înclinare al pantei acoperișului și de înălțimea valului. Luați în considerare principalele opțiuni și reguli.

 1. La un unghi de înclinare mai mare de cincisprezece grade, șaua este executată în pași de treizeci și cinci până la cincizeci de centimetri.
 2. Dacă unghiul este mai mic de cincisprezece grade, cutia este solidă și placa ondulată este luată cu marcajul C20. Foi vecine sunt stivuite cu o mică suprapunere într-un val (până la douăzeci de centimetri).
 3. La un unghi de până la cincisprezece grade și profil C35, pasul ar trebui să fie de treizeci de centimetri, suprapunerea este aceeași. Și pentru cartonul ondulat C44, treapta latinelor este deja de cincizeci de centimetri.
 4. La un unghi de până la douăzeci de grade, este prevăzută o ușoară suprapunere de zece până la cincisprezece centimetri, cutia poate avea un pas de aproximativ treizeci până la patruzeci de centimetri.
 5. Cu pante foarte mici, până la doisprezece grade, structura acoperișului poate fi diferită, dar este obligatoriu să se utilizeze etanșant siliconic pentru îmbinări, în plus, acestea pot fi fixate cu nituri de oțel.

Procesul de fixare a cartonului ondulat: reguli pentru incepatori

Cum să fixați profnastil pe acoperiș? Toate foile metalice sunt fixate direct pe șipca acoperiș de lemn, care se înșurubează la căpriori, la un strat de impermeabilizare la grinzile de oțel (la înălțimea ondulațiilor de cel puțin 40 mm). Începeți să lucrați din partea de jos a rampei cu o ușoară crestătură, de trei și jumătate până la patru centimetri. Acest lucru va proteja peretii de conditiile meteorologice (ploi abundente). Toate șuruburile sunt în general înșurubată exact perpendicular pe planul acoperișului, distorsiuni inacceptabile. în formă totală foaie de lipire exemplu de realizare, există două: trei și patru foi, în care acoperișul este acoperit cu un fel de blocuri, ceea ce reduce semnificativ durata de lucru permite alinierea direct foile au crescut curba, fără a demonta-o pentru toate acoperiș deja stabilite. Sperăm că sfatul nostru vă va ajuta în amenajarea unui acoperiș fiabil și foarte atractiv din tablă profilată. Un astfel de acoperiș poate fi unul simplu culoare, luminos, stilul casei, sau cu un model geometric frumos dreptunghiuri sau benzi.