Instalarea jgheaburilor: cum să instalați corespunzător un jgheab și fixați-l pe acoperiș

Izolare termică

Una dintre etapele cheie ale amenajării sistemului de acoperiș al casei este scurgerea. Fără organizarea sa, este imposibil să se protejeze fațada clădirii de ploaie și de scurgerea apei în timpul topirii zăpezii.

Cum să instalați corect jgheaburile și ce să ia în considerare la instalarea structurii, luați în considerare în articol.

Principalele puncte în proiectarea jgheaburilor

Întrebarea cu privire la modul în care va fi echipat sistemul de drenare ar trebui să fie stabilită în faza de proiectare a clădirii.

La compilarea calculelor trebuie să se ghideze cerințele SNIP actuale 2.04.01-85. Această abordare va permite, cu toate nuanțele în minte, să selectați varianta optimă a designului.

Principalele puncte care trebuie respectate la proiectarea unui sistem de drenare:

 1. După ce faceți o copie a desenului pe acoperiș, trageți un plan pentru amplasarea elementelor de scurgere.
 2. Calculați suprafața totală a acoperișului și toate pantele acestuia separat, luând în considerare pereții verticali adiacenți.
 3. Pe baza indicațiilor privind intensitatea ploilor într-o anumită localitate, determinați capacitatea sistemului.
 4. În funcție de valorile obținute, determinați diametrul conductelor de scurgere care trebuie montate, numărul și secțiunea transversală a orificiilor de scurgere și frecvența amplasării lor de-a lungul peretelui clădirii.

Ca rezultat, ar trebui obținut un sistem care să poată colecta și să devieze cantitatea maximă de lichid.

La etapa de proiectare, este important să se determine amplasarea șanțurilor astfel încât să nu se încalce compoziția exterioară. Cel mai adesea ele sunt plasate în colțurile clădirii, dar este destul de acceptabil să aranjăm aranjamentul în nișa creată de fereastra de golf.

Dacă resetarea vine din canalele de scurgere ale conductei vor fi efectuate pe zona de orb, contratrepte cel mai bine pentru a îndepărta cât mai mult posibil de la intrarea în gurile de subsol, sol și aer stabilite în afara potecilor casei.

Componente ale sistemului de drenaj

Sistemul include două grupuri de piese - o parte orizontală și verticală de drenare. Împreună numără aproximativ o duzină de elemente constructive, fiecare dintre ele îndeplinind sarcina care îi este atribuită.

Elementele constructive ale sistemului de drenaj sunt:

 • Tevi de scurgere - elementele funcționale cheie ale sistemului, concepute pentru a deplasa masele de apă din acoperiș;
 • Canale - canale înguste pentru colectarea și redirecționarea apei;
 • canalele - conectorii conice din partea superioară a țevii sunt proiectate pentru a colecta, întârzia și scurge apa care curge în jos pe jgheaburi;
 • genunchi - sunt construite structuri sub formă de segmente de țevi îndoite scurt pentru a schimba direcția fluxului de apă;
 • paranteze - elemente de fixare pentru fixarea jgheabului pe acoperiș;
 • sigiliile - elementele suplimentare asigură rezistența fixării în intersecții;
 • cleme - elemente de fixare pentru fixarea structurii pe fațada clădirii.

La construirea sistemului de drenaj pe acoperișurile cu fund lung, sunt instalate suplimentar șine de ghidare suplimentare. Scopul lor principal este reducerea debitului de apă de-a lungul suprafeței acoperișului.

Forma jgheaburilor și parantezele poate fi oricare. Există produse cu secțiune rotundă și semicirculară, în formă de U și trapezoidală.

Plăcile diferă în funcție de metoda de conectare cu brațul. Este mai ușor să instalați sisteme care necesită fixare prin simpla apăsare. Pârghiile pivotante incluse în kit fac posibilă dezmembrarea unei părți a jgheabului fără eforturi deosebite în cazul înlocuirii sau reparației.

Pâlnia de colectare a apei, din polimeri, vine în trei variante: prin stânga și dreapta.

Conectarea țevilor de scurgere și amplasarea ieșirilor de apă de la baza clădirii nu pot fi efectuate fără a utiliza coatele. Numărul lor este determinat de calculul pe care fiecare canal este necesar pentru a instala trei genunchi: unul inferior și doi în partea de sus.

Pentru a fixa structura de drenaj în fațada clădirii, se folosesc cleme. Pentru țevi de apă din metal alegeți elemente de fixare cu elemente înșurubate și un știft lung. Pentru structurile din PVC - încuietori din plastic cu două puncte de susținere.

Tipurile de selecție a materialelor

Prețul sistemului de drenaj depinde de mai mulți factori, dintre care unul este materialul de fabricație. Variante de materiale care pot fi selectate la amenajarea sistemului de drenare, piața modernă oferă multe. Alegerea depinde în mare măsură de aspectul exterior al clădirii și de reprezentările estetice ale comandantului său.

Produsele cele mai utilizate sunt din polimeri și din metal. Fiecare specie are avantajele și dezavantajele sale:

 • Plastic - ușor, durabil și în același timp destul de simplu în prelucrarea materialului. La un preț scăzut, acesta prezintă parametri de performanță excelenți. Instalarea scurgerilor din PVC nu provoacă dificultăți speciale.
 • Oțel galvanizat - un material durabil și mai durabil decât polimerul. Pentru a face produsul mai reprezentativ, producătorii acoperă oțelul cu un strat de polimer.
 • Aluminiu - material ușor și ușor de utilizat, a cărui durată de viață atinge mai mult de o jumătate de secol.
 • Cuprul este un metal frumos, durabil, dar destul de scump. Dar este vulnerabil la efectele dăunătoare ale vaporilor electrolitici. Pentru a minimiza riscul, toate elementele sistemului ar trebui să fie făcute din același material.

Clorura de polivinil, utilizată pentru producerea componentelor, este mult mai ușoară decât metalul. Acest lucru face posibilă instalarea de paranteze care au o secțiune transversală mai mică, fără a pierde rezistența mecanică a structurii. Dar atunci când instalați structuri din PVC, trebuie să țineți cont de dimensiunile liniare ale dimensiunilor.

Compensatoarele de compensare permit ca elementele principale ale sistemului să se scurteze și să se prelungească fără riscul de deformare. Ele sunt de asemenea folosite la instalarea jgheaburilor metalice, în ciuda faptului că au o expansiune termică mult mai mică.

Cauciucul EPDM este utilizat ca material pentru producerea sigiliilor. Este un analog modern al cauciucului.

Pentru a proteja în continuare cauciucul și a simplifica procesul de instalare, garniturile sunt tratate suplimentar cu grăsime din silicon.

Jgheaburile sunt produse în secțiuni de la unu până la patru metri. Ele vin într-o secțiune dreptunghiulară și circulară. Pe performanța lor, acest lucru nu este afișat. Alegerea este limitată doar la soluția constructivă a sistemului de drenare și la soluția de proiectare a frontului casei.

Când achiziționați tuburi de scurgere din materiale polimerice, considerați că au același diametru de-a lungul întregii lungimi. Prin urmare, pentru a le conecta unul cu altul, trebuie să utilizați cuplaje speciale, ceea ce implică costuri suplimentare.

Calculul numărului necesar de elemente

Acest eveniment destul de responsabil este mai bine să încredințezi specialiștilor care vând sisteme de jgheaburi sau comandanții companiei care furnizează servicii de acoperișuri de instalare. În absența unei astfel de oportunități, calculul poate fi efectuat pe cont propriu.

Principalele puncte ale calculelor literare:

 1. Tarabe. Lungimea totală a canalelor trebuie să corespundă valorii lungimii tuturor pantelor acoperișului utilizate pentru colectarea apei. Acestea sunt unite folosind conectori.
 2. Pâlnii de admisie a apei. Acestea sunt instalate pe colțurile exterioare ale clădirii și sunt amplasate suplimentar la fiecare 8-12 metri, astfel încât panta generală a canalelor nu este prea mare.
 3. Burlane. Numărul de produse corespunde numărului de canale, iar lungimea corespunde distanței dintre acoperiș și suprafața pământului.
 4. Între paranteze. Numărul de paranteze este determinat prin calcularea unui element necesar pentru fiecare metru al canalului. Suporturi suplimentare sunt necesare pentru canalele în centru și în perete și în colțul casei.

Numărul de cleme depinde în mod direct de înălțimea clădirii. Dar, în orice caz, fiecare secțiune separată a țevii care trebuie instalată este asigurată cu cel puțin o clemă. La instalarea unei canale de scurgere într-o clădire cu un singur nivel, sunt adesea suficiente trei dispozitive de fixare amplasate în partea superioară, inferioară și mijlocie a produsului.

Atunci când se calculează ca bază, luați condiția ca pentru un metru pătrat al acoperișului în proiecția orizontală să fie o suprafață de secțiune transversală a canalului de drenaj și a pâlniei de 1,5 cm2. De exemplu: aria secțiunii transversale a țevii D 100 mm este de 78,5 mp. Aceasta este valoarea medie. În funcție de necesitatea instalării sistemului în zone cu precipitații mari sau, invers, în zone aride, calculele sunt modificate.

Modalități de fixare a parantezelor

Pentru a instala parantezele conform regulilor se află încă în stadiul anterior instalării acoperișului. Dacă fixarea este făcută după aplicarea stratului de acoperire, atunci cârligele scurte uzuale sunt folosite ca elemente de fixare.

În funcție de forma brațului, puteți monta elementele într-unul din cele trei moduri:

 1. Fixarea pe acoperiș a acoperișului - se utilizează atunci când este necesară instalarea sistemului pe acoperișul finisat.
 2. Fixarea pe un picior de cavitate - se aplică într-o etapă a instalației care precedă așezarea materialului de acoperiș.
 3. Fixarea pe marginea inferioară a pardoselii sau a primei șipci a acoperișurilor este utilizată pentru acoperiș, pasul dintre grinzi care depășește marcajul de 600 mm.

Suporturile destinate fixării pe placa frontală sunt cel mai adesea incluse în setul complet de sisteme din polivinilclorură.

Suporturile metalice pentru fixarea pe placa de acoperire din față sunt făcute mai scurte. Dacă structura frontală nu oferă o placă frontală, utilizați parantezele combinate. Ele sunt prevăzute cu extensii din oțel. Datorită acestui fapt, este convenabil să le atașați direct la piciorușul vasului.

În cazul în care este imposibil să se acorde acces la grinzi, cârligele metalice sunt atașate la perete. " Ele servesc, de asemenea, ca suport pentru fixarea ulterioară a jgheabului metalic.

Metoda de fixare, care implică fixarea pe piciorușul de curbură, este eficientă în amenajarea acoperișurilor caselor din zonele cu precipitații abundente. Aplicați-l și, dacă este necesar, scurgeți apa de pe acoperișurile care au o suprafață mare, pentru capacul pe care sunt utilizate acoperiri grele.

Prin această metodă, cârligele sunt conduse la bază și fixate la o distanță echidistantă pentru a asigura panta dorită a jgheabului.

Cea de-a treia cale de fixare, care implică fixarea pe cutie, este cel mai des utilizată în amenajarea acoperișului, care are o acoperire de ondulină sau metal. Este ales numai dacă canelurile nu pot reduce capacitatea de încărcare a cutiei în zona cornierului.

Alegerea celui de-al treilea mod, fixarea este important de reținut că numai respectarea strictă a regulilor de instalare și ordinea de instalare pot asigura fiabilitatea și durabilitatea structurii.

Tehnica de instalare a jgheaburilor

Instalarea de echipamente pentru scurgere se efectuează după finalizarea lucrărilor de placare. În modul de pregătire și instalare a unui canal de scurgere, nu este nimic complicat. Instalarea sistemului PVC poate fi realizată chiar și de către un master novice.

Instalarea elementelor orizontale

Un set de instrumente care vor fi necesare în timpul lucrului:

 • cablu de marcare;
 • ruleta cu o lungime de cel putin 3 metri;
 • ferăstrău pentru metal;
 • șurubelniță universală;
 • un ciocan;
 • ploskogib;
 • tuberculii.

Unii meșteri au tăiat jgheaburi și țevi metalice cu ajutorul unui bulgar. Dar aceasta este departe de cea mai bună soluție, deoarece discul rotativ încălzește stratul de polimer în timpul funcționării. Și acest lucru poate cauza deteriorarea elementelor de drenaj în timpul funcționării.

Instalarea brațelor începe cu instalarea elementelor de capăt. Apoi distanța dintre conductele de scurgere este împărțită în intervale egale de 60-80 cm lungime pentru instalarea cârligelor rămase.

Pentru a simplifica sarcina prin asigurarea unei pante uniforme a jgheaburilor în direcția canalelor de evacuare a apei, este mai bine să întindeți cablul atunci când marcați. Valorile limită ale pantei sunt de la 2 la 5 mm pentru fiecare metru liniar. Pentru a îmbunătăți acuratețea instalării, este mai bine să desemnați mai multe linii cheie prin tragerea șirului în două sau trei rânduri în acest scop.

În timpul montării brațelor, panta este realizată prin deplasarea verticală a elementelor de fixare scurte sau prin îndoirea suporturilor metalice în poziția calculată. Pentru a nu rupe galvanizarea și a nu deteriora stratul de polimer, se folosește un dispozitiv special pentru a îndoi dispozitivele de fixare - un bobinat plat.

Colectarea se poate face într-unul din două moduri:

 1. Toate elementele sunt plasate pe sol într-o poziție orizontală și apoi se introduc structura asamblată în brațele fixate de-a lungul perimetrului clădirii. Această metodă se aplică pentru case mici și zone mici de decorare.
 2. Opțiunea tradițională implică asamblarea treptată a tuturor elementelor sistemului direct pe clădire.

Instalarea sistemului de drenaj trebuie să se efectueze în ordinea "de sus în jos": instalați mai întâi priza de apă, apoi conectați conductele de scurgere. Acest lucru este dictat de caracteristicile tehnologice ale sistemului de drenaj.

Înainte de a fixa jgheaburile pe piesele de pe acoperiș, montați mai întâi pâlnia, fără a uita să țineți cont de posibila expansiune a temperaturii. Apoi instalați jgheaburile, așezându-le la 2 cm sub linie, care acționează condiționat ca o continuare a consolei. Ele sunt produse cu lungimi de 3-4 metri lungime. Chutele care ocupă pozițiile extreme din linie, cel mai probabil, vor trebui să fie întrerupte.

Atunci când se instalează jgheaburi, merită să ne amintim că acestea trebuie să fie cel puțin o treime suprapuse de creasta cornierului. În mod ideal, suprapunerea ar trebui să fie jumătate din diametrul propriu.

Elementul de pivotare, conectorul sau dopul închide linia jgheabului. Când elementele sunt legate la suprafața interioară, se aplică un strat de adeziv de 5 mm grosime.

Punct important: jgheabul, realizat din PVC, nu poate fi îmbinat la un interval de goluri. Acest lucru poate duce la formarea fisurilor și poate duce la ruperea structurii.

Aranjarea scurgerilor și a puțurilor de scurgere

Pentru a trece de la pâlnie la scurgere, utilizați două genunchi și o secțiune dreaptă. Pentru acoperișurile cu cornișe înguste, tranziția este colectată prin conectarea numai a coturilor superioare și inferioare. Distanța dintre genunchiul inferior și peretele clădirii este de obicei determinată de producător.

Instalarea jgheaburilor nu trebuie să cauzeze dificultăți speciale. Lungimile de 4 metri sunt ușor legate între ele prin intermediul unor cuplaje. Conectați piesele, deplasându-vă de sus în jos. La capătul inferior al țevii, folosind un adeziv, fixați chiuveta.

Dacă site-ul este echipat cu un sistem de furtună, sarcina este simplificată - canalul de scurgere este pur și simplu înlăturat în fântâna de colectare sau plasat la 5-10 cm de suprafața tăvii.

Pentru posibilitatea de a fixa șanțul, se notează punctele de plasare a clemei. Punctul cel mai de jos ar trebui să fie direct deasupra canalului de scurgere. Clemele de prindere sunt strânse nu prea strâns, astfel încât conducta la momentul extinderii liniare se poate mișca ușor în sus sau în jos.

Video utile despre acest subiect

Sfatul instalatorilor profesioniști este întotdeauna util dacă doriți să instalați singur un sistem de scurgere pe acoperiș.

Sfaturi pentru organizarea drenajului:

Un exemplu de elemente de asamblare și de fixare:

Proiectați și instalați un canal de scurgere utilizând un sistem modular modern pentru orice comandant. Principalul lucru este să aveți abilități minime de construcție și să nu vă fie frică de înălțimi.

Cum să fixați jgheaburile

Pentru a organiza drenajul apei de pe acoperișurile caselor, se folosesc diferite sisteme de drenare, care sunt un set constructiv articulat de elemente, care protejează soclul și pereții exteriori împotriva udării. În plus față de funcția de protecție, sistemele moderne de drenaj permit decorarea casei și diversificarea acesteia. În acest articol, vom descrie cum să fixăm scurgerea pe acoperiș și perete.

Pentru fixarea sigură a structurii tuturor părților sistemului de drenaj, se folosesc elemente de fixare speciale.

Tipuri de elemente de fixare

Pentru fixarea jgheaburilor se folosesc următoarele tipuri de elemente de fixare:

 1. Între paranteze. Lăsați să fixați jgheaburile. Mărimea și forma brațelor depind de forma și dimensiunile globale ale jgheaburilor utilizate.
 2. Juguri. Ele sunt atașate la pereți și permit fixarea conductei de scurgere. Pentru diferite tipuri de pereți (lemn și cărămidă) se folosesc cleme diferite. Forma și dimensiunea clemelor depind de tipul de țevi de scurgere utilizate. Cel mai frecvent utilizate cleme de metal, fixate cu un singur și lung, hardware-ul. Clamele din plastic au 2 puncte de fixare.

mijloace

Modalități de fixare a jgheaburilor

Montarea plăcii frontale

Pentru a fixa jgheaburile utilizați paranteze, care sunt montate în următoarele moduri:

 1. Pe placa frontală. Această metodă este utilizată atunci când instalarea acoperișului a fost complet finalizată. Aceasta este singura modalitate de a fixa parantezele fără a demonta mai mult elementele de acoperiș deja instalate.
 2. Pe picioarele cavoului. În absența unei așa numite plăci frontale, parantezele sunt atașate la picioarele cavității.
 3. La cutia acoperișului. În acest caz se folosesc cleme speciale alungite, fixate în două puncte de fixare și care permit fixarea corectă a consolelor la cutia de acoperiș instalată.

Fixarea pe picioarele de rafturi

Șuruburile cu șuruburi automate sunt utilizate la montarea consolelor.

Modalități de fixare a țevilor de scurgere

Fixarea țevii de drenaj

Pentru a fixa țevile de evacuare, se folosesc cleme, în timpul instalării trebuie avute în vedere următoarele:

 1. Pentru a asigura o conexiune fiabilă, adâncimea de fixare a hardware-ului trebuie să fie mai mare de 60 mm, în timp ce trebuie să intre în perete și nu în încălzitor.
 2. Este necesar să se asigure o anumită distanță de peretele fațadei la conducta de scurgere.
 3. După fixarea canalului de evacuare în jug, acesta nu ar trebui să fie prea strâns. Acest lucru este deosebit de important atunci când se utilizează țevi din PVC care își schimbă dimensiunile datorită fluctuațiilor de temperatură, ceea ce poate duce la fisuri și distrugere.

instalarea

Dacă nu aveți dorința și abilitățile necesare pentru instalarea sistemului de drenaj pe cont propriu, atunci în acest caz este mai bine să atrageți specialiști. Dat fiind că acest tip de instalare este o sarcină destul de simplă, puteți decide o instalare independentă a sistemului de drenaj al acoperișului. Având un asistent va facilita foarte mult procesul de instalare, dar, în cazuri extreme, munca poate fi făcută singură.

Pentru lucrări de instalare, altele decât scara, veți avea nevoie de un set de instrumente:

 • nivelul clădirii;
 • ruleta;
 • plumb bob;
 • cablu de construcție;
 • gon linie;
 • ferăstrău pentru metal.

Instalarea scurgerilor

Instrucțiuni de instalare

Poziția jgheaburilor față de înălțimea acoperișului trebuie să fie după cum urmează:

 • ar trebui să fie de aproximativ 25-65% față de marginea jgheabului din apropierea casei;
 • marginea din afară a jgheabului trebuie să fie sub planul vizual al acoperișului (pentru acoperișul lunecos, planul este determinat de unda inferioară).

Pentru devierea calitativă a apei este necesar să se asigure panta jgheabului în direcția drenajului, valoarea de 0,2-0,3%.

 1. Marcați și atașați cele două paranteze de capăt (primul și ultimul), ținând cont de panta necesară.
 2. Trageți cablul de construcție între prima și ultima consola. Acest lucru va marca cu ușurință locul de instalare a parantezelor rămase.
 3. Montați brațele intermediare rămase (în incremente recomandate de producător).
 4. Asigurați pâlnia de drenaj (de-a lungul liniei cablului).
 5. Instalați canalele de scurgere. Atunci când este necesar, instalați dopurile. În prezența plasei de protecție, instalați-le în canalele de drenaj.

Instalarea conductelor de scurgere

Instalarea unei țevi de scurgere

Produs în conformitate cu următoarele reguli:

 1. Instalarea țevilor se face într-o direcție de jos în sus.
 2. În cadrul componentelor hardware, care vor fi cleme fixe, este necesară găurirea unor găuri de diametru adecvat.
 3. Pasul de instalare este de 1,8 metri.
 4. Fiecare țeavă trebuie fixată cu ajutorul unei cleme de hotel, în timp ce pe țevi lungi sunt instalate mai multe cleme (conform pasului recomandat).
 5. Conducta inferioară este adusă la canalul de scurgere, iar dacă nu este instalat, genunchiul inferior este montat.
 6. Tubul superior se va conecta la pâlnie.

Sistemul de canalizare corect selectat și fixat va asigura protecția completă a casei dumneavoastră de pe urma zugrăvelii pereților și soclurilor, de decorare și păstrare a aspectului clădirii timp de mulți ani.

video

Aflați cum să montați un sistem de drenaj pentru exemplul instalării unui canal de scurgere din plastic:

Cum instalez jgheaburi dacă acoperișul este deja acoperit?

Sistemul de jgheaburi - aceasta este o parte importantă a arhitecturii și trebuie în mod necesar să fie gândită în cadrul proiectului. Da, și în conformitate cu codurile și reglementările de construcție moderne, este de dorit să instalați jgheaburi înainte de instalarea acoperișului. Dar, în practică, acest lucru nu este întotdeauna cazul. De asemenea, în mod ideal, primul lucru înainte de a cumpăra un sistem de jgheaburi, trebuie să decideți cum va monta jgheabul: pervaz la placa frontală sau primul rând de lăzi. Dar, din păcate, unii producători moderni oferă paranteze care sunt proiectate numai pentru un tip de atașament - pe placa frontală.

Apoi, ce să facem în această situație: acoperișul este deja acoperit și acoperirea acoperisului este pusă, dacă este vorba de tablă de metal fixată "strâns" sau nu există nici o placă frontală? Acum vom deschide câteva secrete pentru tine!

conținut

Când instalația de drenare este necesară numai la lucrările de finisare?

Exclusiv pentru placa din față este cel mai adesea fix de scurgere, în cazul în care debitul de aer pentru ventilarea izolației interne se realizează prin găurile într-o consolă foaie - numit, de asemenea, scafe perforate. Acesta este cel mai simplu și mai ieftin mod de ventilare, deși nu este cel mai profesionist, deoarece nu este suficient pentru un flux de aer bun. Prin urmare, acoperișurile cu experiență consideră că este mai eficient să se facă fluxul de aer prin decalajul care se formează sub cutie.

În acest caz, placa frontală trebuie să fie plasată suficient de jos, iar suporturile pentru jgheaburi trebuie fixate numai pe cutie. Adevărat, un astfel de sistem are dezavantaje: sub greutatea zăpezii și a gheții, bordul poate fi pur și simplu rupt. Pe baza acestui aspect, decideți ce metodă este potrivită pentru dvs.

De asemenea, sunt necesare și dispozitive de fixare exclusiv pe placa frontală dacă sistemul de drenaj este instalat mult mai târziu după montarea casei. De exemplu, ați cumpărat o situație neterminată (destul de comună). Și dacă nu atingeți drumul și nu este clar cu ce principii specifice se aplică materialul de acoperiș, atunci veți putea fixa parantezele numai la placa frontală. În plus, de asemenea, la înlocuirea sistemului de drenaj, nu va fi posibil să faceți ceva într-un fel diferit.

Și al treilea punct: Dacă utilizați anti-condens de film impermeabil, în conformitate cu normele este necesar să se aducă la streșini, iar acest lucru este posibil numai în cazul în care dispozitivul de fixare același scurgere direct la placa din față, dar nu și pe ladă:

7 metode populare de editare

Pentru a asigura jgheaburile și conductele de scurgere și veți avea nevoie de cârlige speciale. În conformitate cu regulile de construcție, le puteți instala în trei moduri principale: spre un trotuar comun, dacă acesta este un acoperiș moale, până la picioarele cavoului și la bordul stufului:

Unul dintre exemplele cele mai populare:

Metoda numărul 1. Fixarea la sistemul de rafturi: ridicați capacul

Uneori, comandanții casei se bazează chiar pe faptul că, după finalizarea acoperișului, vor mai trebui să ridice una sau două foi de acoperiș și să fixeze cârligele pe cutie. Dar, de fapt, nu este posibil să rupă foi de orice acoperire atât de simplu, pentru că în acest caz va trebui să scapi de una sau două rânduri de șuruburi sau cuie. Și în acest loc este deja posibil să nu faceți fără patch-uri, ceea ce va reduce "nu" la întregul efect estetic.

Dar un mod inteligent în această privință este încă folosit, iar esența ei este de a pune un consiliu special sub capac, care să îi permită să nu pentru a zdrobi material pentru acoperișuri și se îndepărtează clește de montare. Și se pare!

Ceva similar este de multe ori făcut cu ardezie. Acolo, direct în valurile de ardezie, se introduc blocuri de lemn, care au fost tăiate anterior de-a lungul profilului undei. Aici, montajul pentru drenaj este montat chiar prin ardezie - atât bara cât și cârligul în același timp.

Metoda numărul 2. Fixarea pe placa frontală: creăm un suport fiabil

Fixarea cârligului pe placa frontală este cea mai ușoară cale, dacă acoperișul este deja gata. Și placa frontală în sine nu este dificil de decorat, astfel încât să pară un element separat al exteriorului acoperișului:

Pentru cârligele de acoperiș metalice trebuie să fie scurte, din același material și să le fixați mai bine pe metal:

Dar un drenaj ușor de plastic poate rezista la panoul frontal din lemn fără probleme:

Metoda numărul 3. Fixarea pe "cârje": mergem în viclenie

Dacă placa frontală de pe acoperiș nu este deloc, atunci montat pe perete metalic special sau „oase“ de lemn, iar jgheabul este atașat direct la acestea prin intermediul unor știfturi sau bare:

Metoda nr. 4. Suporturi în suporturi

Sau cârligele trebuie să fie înșurubate în ceea ce este, mai ales când vine vorba de gospodării mici:

Metoda nr. 5. Paranteze invizibile: prindeți jgheabul din partea de sus

În plus, astăzi au vândut astfel de paranteze, care sunt invizibile chiar și după instalare, deoarece acestea păstrează jgheaburile de sus, nu de jos. O decizie ingenioasă, nu-i așa?

Aceste paranteze trebuie fixate în trepte de 40 și 70 cm, altfel la o distanță mai mare, jgheaburile se pot deforma sub greutatea gheții sau zăpezii:

Parantezele care sunt atașate la cușcă sau de sus până la piciorușul de curbură, trebuie mai întâi să se îndoaie și să se modeleze pentru a le potrivi în mod ideal la unghiul pantei rampei.

Metoda numărul 6. Paranteze ajustabile: pentru condiții dificile

Veți fi interesat să știți că astăzi parchetele reglementate au intrat în vânzare. Este suficient să strângeți șuruburile pentru a le regla și a regla, în funcție de unghiul de înclinare al rampei. Din această cauză nu va trebui să verificați din nou raza de îndoire a fiecărui cârlig individual.

Uită-te la modul în care sunt aranjate aceste paranteze! Acestea sunt cele două părți principale care pot fi deplasate unul față de celălalt, în funcție de înălțimea necesară a atașamentului:

Metoda nr. 7. Strângeți direct pe acoperiș

În cele mai dificile cazuri, uneori trebuie să cumpărați paranteze mai costuri, dar care vă permit să instalați un canal de scurgere chiar și pe un acoperiș în care a fost deja prevăzută o acoperire ondulată fragilă:

Desigur, această metodă este potrivită numai pentru regiunile unde ploaia nu cade des, și nu în cantități mari.

Deci, să rezumăm: cât de fiabilă va fi fixarea în funcție de dacă ați instalat corect jgheaburile. La urma urmei, drenajul nu are o problemă atât de mare încât să rezolve problema zăpezii - ar trebui făcută prin suporturi de zăpadă și prin încălzire specială prin cablu.

Subtilitățile tehnice ale tehnologiei de montare

Și acum să facem o scurtă trecere în revistă a tehnologiei de fixare a jgheabului pe acoperișul finisat.

Cum se calculează numărul necesar de elemente de jgheaburi?

Calculați numărul elementelor necesare ale sistemului de drenaj, puteți trece din următoarele date: (B + H / 2) xC, unde:

 • B este distanța orizontală de la creastă până la creastă;
 • H - înălțime și C - lungimea acoperișului (toate dimensiunile în metri).

Iată cum să montați corect sistemul de drenaj pe placa frontală:

 • Pasul 1. Pe placa însăși, care a fost instalată anterior, marcați linia laser în cel mai înalt punct al jgheabului.
 • Pasul 2. Apoi plasați linia curentă, luând în considerare panta, care trebuie să fie de la 3 la 5 milimetri pe metru jgheab.
 • Pasul 3. Acum trebuie să numerotați toate cârligele și marcajele ar trebui să fie făcute ținând cont de panta jgheabului. Mai mult, cu ajutorul unui cârlig, schimbați ușor strălucirea cârligelor.
 • Pasul 4. Instalați cele două cârlige de capăt și între ele, de-a lungul părții inferioare a jgheabului, trebuie să trageți frânghia. Instalați restul monturii.
 • Pasul 5. Determinați poziția pâlniei la capătul jgheabului în funcție de mărimea acesteia.
 • Pasul 6. Apoi, atașați pâlnia jgheabului la bord și trageți un creion în jurul conturului. De la marginea conturului până la centru, lăsați vârful la 45 mm și tăiați gaura cu un ferăstrău obișnuit? sau foarfece speciale pentru metal.
 • Pasul 7. Acum cadrele rezultate se îndoaie spre exterior. Introduceți jgheaburile una în alta. Este important ca partea din față a jgheabului să fie poziționată corect - astfel încât mușchiul său să fie în interiorul curlului.

Întreaga ansamblu este destul de simplă, asemănătoare unui designer pentru copii.

Jgheaburi și canale: la o distanță corespunzătoare

Acum să mergem direct la instalarea jgheabului:

 • Pasul 1. Mai întâi, montați pâlnia și jgheaburile adiacente.
 • Pasul 2. Marginile jgheabului sunt fixate cu șuruburi pe placa frontală.
 • Pasul 3. Fixăm pâlnia și jgheaburile, până când profilul lor coincide complet.
 • Pasul 4. Verificați unghiul de înclinare și poziția brațelor.
 • Pasul 5. Setează profilul jgheaburilor și le fixează împreună. Închidem capetele libere cu un dop.
 • Pasul 6. Din pâlnie face o retragere și țeavă în perete.
 • Pasul 7. Montați suportul pentru țeavă.
 • Pasul 8. Se marchează modul de instalare a țevii și fixăm deja elementele jgheabului vertical.

Jgheaburile metalice moderne sunt conectate între ele pe garnituri și cleme. Țevile din plastic sunt conectate în trei moduri principale: prin prindere cu clemă, pe garnituri de cauciuc și prin metoda sudării la rece. Principalul lucru pentru toate acestea este de a lua în considerare compensarea expansiunii liniare.

De asemenea, gândiți-vă la un element, cum ar fi un grătar special pentru sistemul de drenaj. Este necesar pentru a curăța apa curgătoare de resturile vegetale, care de multe ori sunt spălate de pe acoperiș - lasă acele și ramurile. La urma urmei, apa stagnantă în timpul iernii se poate transforma literalmente peste noapte în gheață și rupe scurgerea din interior.

Strângerea jgheaburilor verticale

În primul rând, să vedem mai detaliat cum și ce zid să corecteze corect jgheaburile. Deci:

 • În cazul unui perete cu trei straturi, suporturile trebuie fixate numai pe stratul de față. Dacă grosimea acestuia este de aproximativ 9 cm, atunci adâncimea ancorei ar trebui să fie de 6 cm, iar dacă grosimea este de 12 cm - atunci adâncimea ancorei ar trebui să fie de 8-9 cm.
 • Dacă vorbim despre un perete cu două straturi, atunci după terminare, ar trebui să găuriți o gaură de 6-9 centimetri adâncime. Este important ca diblul să treacă de cel de-al doilea strat de izolație termică. Și numai după aceea poți să-ți dai drumul.
 • Cu un perete cu un singur strat, trebuie să faceți acest lucru: montați suportul în perete cu șuruburi sau cu un diblu special de distanțare, dar la o adâncime de cel puțin 6 centimetri.
 • Dar dacă fixați jgheaburile într-un perete de cadru din lemn, atașați suportul cu șuruburile la fațada din lemn. Este posibil să fixați toate acestea cu o tijă lungă și ascuțită.

Este mai bine, bineînțeles, să instalați componentele verticale ale jgheabului în procesul de așezare a zidurilor, dar la finalizarea lor astfel de lucrări sunt posibile. Este important să cunoaștem doar câteva reguli:

 • conductele trebuie să fie instalate întotdeauna de jos în sus;
 • găuri de găurit mici;
 • Între teava de scurgere și perete, distanța trebuie menținută în mod necesar;
 • fixați partea inferioară a cotului de golire special cu un unghi de tăiere astfel încât apa să nu cadă direct sub fundație.
 • Alternativ, înlocuiți genunchiul cu o legătură obișnuită a țevii și scoateți-l la sistemul de canalizare.

Este destul de simplu:

În ceea ce privește materialul pereților, procedați după cum urmează:

 • Pentru un zid de cărămidă, trebuie să cumpărați un diblu de plastic, apoi găuriți o groapă în perete pentru mărimea dibului, introduceți-l și strângeți șurubul care este deja atașat la clemă.
 • La pereții din lemn, fixați sistemul de jgheab cu o tijă sau o placă specială cu șuruburi. O astfel de tijă lungă și ascuțită ar trebui pur și simplu să fie ciocănită.
 • Dar dacă peretele este prea subțire în locurile potrivite, atunci veți avea nevoie de o tijă lungă, care va fi fixată suplimentar cu o placă cu șuruburi.

O mică ilustrare vă va ajuta să vă dați seama:

Și tehnologia de fixare verticală este destul de simplă:

 • Pasul 1. Conectați conductele cu ambreiaje.
 • Pasul 2. Când intrați în conducta de fund, lăsați un gol.
 • Pasul 3. Montați consola cu trunchiul sub cuplaj.
 • Pasul 4. În mod similar, instalați teuri.
 • Pasul 5. Lipiți ramura inferioară în conductă.

Uită-te la această ilustrare pas-cu-pas. Pe fotografia №11, duza decorativă este foarte vizibilă:

Un alt punct important: țevile, care se află cel mai aproape de colțul coronamentului, ar trebui să se afle la o distanță de 15 centimetri de colțul casei. Puteți să-l așezați în mijlocul consolei cornice sau chiar lângă colț, chiar pe peretele de capăt.

Astfel, puteți îndepărta cu ușurință canalul de scurgere de pe fațadă, iar sistemul dvs. de jgheaburi, care trebuia să fie instalat deja pe acoperișul finit, va arăta neclar și armonios!

Tehnologia de fixare a jgheabului pe acoperiș

Instalarea sistemului de drenaj este etapa finală a lucrărilor de acoperiș, a cărei sarcină principală este colectarea apei care curge din panta acoperișului în timpul topirii intense a zăpezii sau a ploii. Efectuați calcule, fixarea scurgere la acoperiș ar trebui să fie în măsură pentru fiecare proprietar de case, pentru că numai în acest fel puteți salva decorarea pereților, subsolul subsolului de la umiditate. Kiturile gata pregătite pentru asamblare, care sunt vândute în magazinele de construcții, facilitează foarte mult procesul de instalare, astfel încât chiar și o persoană fără experiență sau cu orice abilități de construcție se va confrunta cu aceasta. În acest articol vă vom spune cum să fixați scurgerea pe acoperiș, astfel încât să dureze mulți ani.

Dispozitiv și funcții

Drenarea acoperișului este o structură constând dintr-un jgheab, canale de scurgere și canale de admisie a apei, care sunt conectate ermetic unul la celălalt. Este instalat de-a lungul coronamentului acoperișului pentru a colecta și transporta ploaia și a topit apa într-un loc special amenajat (canal de furtună, șanț sau rezervor). Pentru a determina numărul și mărimea elementelor de eliminare a apei, efectuați un simplu calcul, luând în considerare panta și suprafața pantelor acoperișului și condițiile climatice din regiunea de construcție. Un sistem de drenare proiectat și instalat competent are următoarele funcții:

 1. Oferă o scurgere organizată de apă topită și de ploaie de pe suprafața rampei. Lichidul, care se scurge de pe acoperiș, intră în jgheaburile și prunele care îl transportă în zone special desemnate. În cazul în care casa este echipată cu un sistem de drenaj, în timpul ploii, apa de pe acoperiș nu va strica pasagerii ocazionali.
 2. Protejează orbii și fundația de distrugere. Montarea jgheabului nu permite căderea de apă din înălțimea acoperișului să pătrundă în betonul orb și fundație. Atunci când contactăm cu apă în casă la un moment dat, microcrack forme pentru a elimina aceste defecte, investiții mari de bani și de muncă vor fi necesare.
 3. Menține finisajul pereților exteriori. Drenarea organizată împiedică pătrunderea apei dezghețate sau de ploaie pe suprafața fatadei casei. În cazul în care calculul a fost efectuat corect, lichidul nu lasă limitele jgheabului, datorită cărora pereții păstrează mai mult timp esteticul exterior și integritatea.

Fiți atenți! Coperții profesioniști susțin că toate acoperișurile înclinate trebuie în mod necesar să fie echipate cu un sistem de eliminare a apei. O excepție poate fi făcută dacă prelungirile acoperișului casei depășesc 80-90 cm și depășesc amprenta betonului subsolului. Drenarea trebuie să fie instalată pentru orice zonă și pantă a patinei.

Selecție și calcul

Înainte de a fixa jgheabul pe consola acoperișului, trebuie să alegeți modelul cel mai potrivit pentru anumite condiții. Producătorii oferă o gamă largă de componente pentru asamblarea sistemelor de drenare din oțel zincat, din cupru, din oțel galvanizat, produc modele cu secțiune transversală rotundă și dreptunghiulară. Pentru a face ca scurgerea să funcționeze cât mai eficient, ar trebui luate în considerare următoarele aspecte atunci când se selectează:

 • Diametrul. Pentru a determina diametrul jgheabului și a țevilor, care sunt potrivite pentru un anumit acoperiș, trebuie să calculați aria razelor. Cu cât acoperișul este mai mare, cu atât dimensiunile elementelor de drenare ar trebui să fie mai mari, în limite rezonabile. Atunci când se calculează, este necesar să se ia în considerare cantitatea de precipitații care intră în regiune.

Important! Materialul și mărimea elementelor jgheabului afectează prețul produselor. Cele mai ieftine sunt considerate modele din plastic, următorul loc în cost este ocupat de jgheaburi galvanizate. Costul este, de asemenea, crescut datorită funcțiilor suplimentare: colorare, acoperire cu pelicule polimerice, încălzire, instalare de filtre. Diametrul sau numărul de elemente care vor fi necesare pentru instalare determină calculul.

montare

După cumpărarea jgheaburilor, este necesar să fixați elementele pe acoperișul casei. Se produce în timpul lucrărilor de acoperiș. Procedura de instalare depinde de proiectarea canalului de scurgere, este descris în detaliu în instrucțiunile furnizate de producător. Pentru a evacua sistemul de mult timp, nu sa rupt în momentul cel mai inoportun, fixarea se face după cum urmează:

 1. În primul rând, ei efectuează lucrări de proiectare. Măsurați lungimea streașilor acoperișului, calculați numărul necesar de jgheaburi, canale de scurgere, canale, capace și paranteze.
 2. Efectuați marcajul. Mai întâi determinați amplasarea canalelor de admisie a apei, ele sunt situate în mijlocul sau pe marginea muchiei acoperișului. Din aceste puncte spre colțul opus al casei se întinde cordonul de rutare, având în vedere că panta drenajului trebuie să fie de 3-5 grade. Calculul numărului necesar de chiuvete este determinat de numărul de colțuri exterioare ale casei.

Fiți atenți! După finalizarea instalării, scurgerea este verificată pentru etanșeitatea conexiunilor, conformitatea cu panta. Pentru aceasta, o sticlă de apă este turnată pe panta acoperișului, iar apoi se observă cum se mișcă. Dacă toată apa a atins un canal de furtună, sistemul de drenaj al acoperișului funcționează corect. Dacă o parte din apă a rămas în jgheab sau a trecut prin articulații, trebuie să lucrați la eliminarea defectelor.

Cum se repară scurgerea: instrucțiuni de instalare pas cu pas

Pentru ca un inginer experimentat să înființeze un sistem de drenare modern nu este dificil, dar o persoană neexperimentată poate să nu știe despre unele nuanțe care, în viitor, duc la probleme grave. Din care cele mai frecvente sunt deformarea, îndoirea jgheabului, scurgerea și distrugerea fațadei de umiditate constantă.

Și pentru a servi ca motiv pentru toate acestea este capabil de o singură eroare de instalare mici. Și, prin urmare, cum să remediați scurgerea astfel încât el să fi slujit cu credincioșie mai mult de un an, vă vom spune acum detaliile cele mai detaliate.

conținut

Pentru început, vă sugerăm să vă gândiți la întregul proces de instalare a unui jgheab pe video:

Cum de a alege mount-ul potrivit?

În total, pentru a fixa scurgerea, aveți nevoie de următoarele elemente de fixare:

 • Parantezele la care veți atașa jgheaburile. Alegerea unei fixări adecvate nu va fi dificilă pentru dvs., în funcție de forma și dimensiunile jgheaburilor pe care le-ați achiziționat.
 • Clame - dispozitive speciale care permit fixarea țevilor de scurgere la perete. De asemenea, această fixare este selectată în funcție de tipul și mărimea conductelor de scurgere. De asemenea, decideți materialul clemelor de furtun: în cazul în care este din material plastic, acesta are două puncte de atașare, iar pentru cele metalice - una lungă.

În vânzare veți găsi două tipuri de cârlige:

 • Se fixează lung pe cutie, pe picioarele cavității.
 • Scurt - la placa frontală, în conformitate cu planul inițial sau deoarece acoperișul este deja instalat.

Distanța dintre cârlige ar trebui să fie în mod ideal, aproximativ 50 cm, maxim - 60 cm Dacă utilizați un titularii de cârlig lung, este mai bine înșurubate prin naveta direct la căpriori, apoi monta sistemul de jgheaburi în sine va fi mai durabil..

La sfârșitul instalării, ambele cârlige lungi și scurte de sus ar trebui să fie acoperite cu o cornișă.

Desigur, cârligele lungi, în conformitate cu toate instrucțiunile, trebuie să fie fixate sub acoperiș care acoperă direct pe cutie. Dar de multe ori există situații în care vechea acoperitoare de acoperiș nu poate fi îndepărtată cu ușurință, la fel cum o ridicăm.

De exemplu, este vechi, astfel încât aceste cârlige sunt adesea înșurubate chiar și după depunerea cornierului. În ciuda ilogicității acestei metode, în practică se dovedește a fi adesea rațională și, uneori, singura posibilă.

Practic, conform regulilor, cârligele metalice sunt folosite pentru jgheaburi de metal, iar cele din plastic pentru cele din plastic. Astăzi, rar, dar încă mai folosesc cârlige de cupru:

Cum să poziționați corect parantezele?

În această etapă veți avea o întrebare destul de așteptată: cum se atașează jgheaburile acoperișului? Cârligele pentru ele sunt montate pe bordul frontal, pe vânt, pe exteriorul cornierului sau direct pe picioarele barelor.

Pe picioarele cavității se instalează suportul atunci când placa frontală nu este ca atare în principiu sau este important să o lăsați neatinsă din motive de un anumit efect estetic. Dar, dacă acoperișul este deja gata, singura opțiune rațională este fixarea elementelor de fixare pe panoul frontal:

Uneori, dispozitivele de fixare pentru sistemele de drenare trebuie instalate direct pe cutia de acoperiș. În acest scop se folosesc juguri speciale alungite, fixate în două puncte. Suporturile sunt atașate la grinzile (prin cușcă) numai pre-îndoite.

Adesea maeștrii acasă încearcă să economisească bani și să pună paranteze prea departe, deși distanța dintre elementele de fixare nu trebuie să depășească 60 de metri. Dacă această regulă este încălcată, în timp, scurgerile sunt deformate și deteriorate treptat de greutatea apei, a gheții și a zăpezii.

De asemenea, este important să ghiciți cu poziția brațelor astfel încât acestea să nu fie prea joase sau prea mari în raport cu marginea acoperișului. În cazul în care cârligele sunt situate mai jos decât este necesar, apa de ploaie din acestea se va deplasa prost în jgheab, se va pulveriza și fațada va fi decolorată.

Uneori, o astfel de eroare de montare duce chiar la spargerea și ruperea elementelor de fixare. Și este corectă dacă jgheabul se extinde ușor dincolo de margine, cel puțin jumătate din lățimea acestuia. Dacă jgheabul este setat prea înalt, presiunea mecanică pe acesta și fixările acestuia vor fi de câteva ori mai mari decât în ​​mod normal, iar sistemul jgheab propriu-zis va trebui să reziste încărcăturii deja încărcate de zăpadă care se încadrează.

După finalizarea instalării, este important să instalați și să aliniați corect fiecare cârlig:

Luați în considerare, de asemenea, că în timpul instalării plăcilor metalice se folosește și un film anti-condens cu o cotă:

Cum să fixăm corect jgheabul?

La instalarea oricărui sistem de drenaj, este extrem de important să se țină seama de mișcarea termică a jgheabului și a elementelor sale structurale, care, în funcție de materialul de fabricație, lucrează diferit pentru tensiune și contracție.

Conform regulilor, singurul element mobil ar trebui să fie o plângere articulată, care este montată fără lipire suplimentară - numai pe zăvor. Producătorii moderni au grijă de acest lucru făcând o etichetă de expansiune specială în interiorul jgheabului, care ajută la asamblarea în funcție de temperatura aerului care se află la momentul instalării.

Iată cum să remediați scurgerea direct pe exteriorul cornișului:

Cum să montați scurgerile moderne din plastic?

Tot ce ai nevoie pentru instalarea de jgheaburi de plastic astfel de instrumente: string, un fierăstrău sau un bulgar, o șurubelniță sau o șurubelniță, ciocan, creion, măsura de bandă, scara, kryukogib sau menghină.

Să examinăm un exemplu de instalare a unui sistem de drenare din plastic. În total, veți petrece suficient timp pentru această activitate timp de aproximativ o zi. Principalul lucru este să calculați corect panta jgheabului în direcția pâlniei, astfel încât apa să se scurgă ușor și gheața topită să cadă rapid. În conformitate cu codurile de construcție, este de dorit să se facă o pantă de 1 cm pentru fiecare metru liniar. Apoi urmați aceste instrucțiuni:

 • Pasul 1. Deci, faceți marcajele cârligelor: le așezați pe o suprafață plană aproape una de cealaltă.
 • Pasul 2. Acum, pe cârligul în care va fi montat jgheabul, faceți crestăturile la fel de multe centimetri, pentru a crea gradientul, și marcați acest loc cu un creion.
 • Pasul 3. Atașați o riglă și trageți o linie de la prima marcă la cea dintâi. Linia nu va fi orizontală, după cum înțelegeți, și este pe această linie că veți monta parantezele.
 • Pasul 4. Apoi, dacă au cârlige de metal, atunci veți avea nevoie de un cârlig special, dacă nu - apoi o mică menghină. Acestea ar trebui să fie fixate de-a lungul liniei și să se aplece peste ele.

În această etapă, instalați toate cârligele, verificând în același timp unghiul de îndoire. Rețineți că unghiul de încovoiere pentru toate cârligele trebuie să fie unul și numai îndoirea însăși de-a lungul liniei este diferită.

Deci, pas cu pas:

 • Pasul 1. Luați cârligul cu cea mai mică cotă și înșurubați-l pe cornișă. Ar trebui să obțineți cea mai mare parte a reclamației de atașament și cea mai mică.
 • Pasul 2. Asigurați-vă că marginea acoperișului se află doar în mijlocul cârligului. Este important ca zăpada care se deplasează în timpul iernii să nu deterioreze plângerile, iar apa de ploaie să cadă exact în pâlnie.
 • Pasul 3. Acum strângeți firul de legare sau fir puternic între primul și ultimul cârlig și atașați clar toate cârligele rămase de-a lungul acestei linii. Distanța dintre cârlige trebuie să fie de la 50 cm până la 65 cm.
 • Pasul 4. Acum, luați jgheaburile și montați-le. Rețineți că în sistemele moderne de drenare, la marginea plângerilor, există benzi speciale care se fixează în poziție și o garnitură de cauciuc bine concepută îi protejează de scurgeri. De obicei, este de culoare neagră și greu de pierdut.
 • Pasul 5. Acum puneți dopul jgheabului. Acesta trebuie așezat mai întâi din interiorul cârligului și apăsat pe partea exterioară.

Este important ca jgheabul instalat să fie perpendicular pe pământ:

Continuăm instalarea scurgerii:

 • Pasul 1. Următorul pas este măsurarea distanței de la pâlnia la conectorul jgheabului și luați în considerare faptul că acesta va intra în pâlnie și conector până la 7 centimetri în timpul instalării.
 • Pasul 2. Instalați pâlnia astfel încât să se afle la 20-30 cm de marginea acoperișului.
 • Pasul 3. Tăiați o altă plângere. Este cel mai convenabil să tăiem un șanț de plastic cu un ferăstrău obișnuit cu un dinte mic sau un mic bulgar cu un cerc subțire în jurul metalului.
 • Pasul 4. Acum ridicăm pâlnia. Rețineți că are muchii speciale - acestea sunt limitatoarele la care trebuie să introduceți un jgheab.
 • Pasul 5. Montați pâlnia și jgheabul.
 • Pasul 6. Acum mergeți la instalarea genunchilor. Genunchiul trebuie plasat pe orificiul de scurgere al pâlniei și orientat spre perete.
 • Pasul 7. După aceasta, luați cel de-al doilea genunchi și măsurați distanța dintre ele. Al doilea genunchi trebuie fixat cu o clemă.
 • Pasul 8. Următorul pas este măsurarea distanței față de tribul drainului. Pentru a fixa jugul pe perete, va fi convenabil cu ajutorul șuruburilor de auto-înșurubare cu o șaibă de presă de 30 mm sau dibluri, dacă aveți o casă de cărămidă.

Pentru a vizualiza mai detaliat procesul, puteți ajuta astfel de ilustrații pas cu pas:

Cum să fixați jgheaburile de metal?

Jgheaburile moderne din metal nu au întotdeauna blocuri mecanice și, prin urmare, piesele lor trebuie să fie legate prin sudură la rece sau prin utilizarea unui clei special:

Să ne uităm la tehnologia de fixare a jgheabului metalic mai detaliat. Astfel, toate detaliile necesare pentru asamblarea unui astfel de sistem, chiar și în fabrică, sunt produse cu o precizie ridicată, astfel încât să puteți colecta elementele într-un singur sistem independent și fără a vă împiedica:

 • Etapa 1. Primul pas este de a elimina dimensiunile exacte și de a face viitoarea schema de fixare de scurgere pentru a calcula cu exactitate numărul de tuburi cu detalii de montaj, jgheaburi și suporturi, prize jgheaburi, buncăre și conectori lor. Și cumpărați-le de la un producător de calitate.
 • Pasul 2. Pentru a seta panta corectă a jgheabului (suficient de 5.0-10.0 mm), fixați primul și ultimul consola, apoi trageți cablul între ele.
  Pasul 3. Acum du-te la instalarea în sine. Instalați mai întâi jgheabul cu menținerea gradientului dorit de-a lungul pantei acoperișului. Montați brațele pe perimetrul acoperișului la o distanță de 0,50 m.
 • Pasul 4. Mai multe părți ale jgheabului metalic într-o singură lungime vor fi mai ușor de conectat la sol, folosind nituri și un material de etanșare special. Capetele jgheaburilor, care nu vor scurge apa, se închid strâns cu dopurile lor.
 • Pasul 5. Apoi, instalați conductele de scurgere, care trebuie fixate în locurile necesare pe pereți. Secțiunile conductelor sunt îmbinate prin intermediul unor cleme.
 • Pasul 6. Verificați poziția verticală a conductelor cu linia plumb.
  jgheaburi pentru acoperis metalic.
 • Pasul 7. Acum, conectați jgheaburile la țevi și canale.
 • Pasul 8. În final, instalați coturile de scurgere inferioare în direcția dorită.

Jgheaburile de cupru moderne sunt fixate în același mod ca jgheaburile convenționale din oțel:

Dar cea mai dificilă este instalarea unui drenaj de o formă complexă:

Dulapul instalat trebuie să fie verificat pentru fiabilitate și scurgeri, ci doar să-l umpleți cu apă din furtun de grădină:

Cum se instalează un cablu de încălzire în scurgere?

Pentru a salva scurgerea instalată recent de la spargerea gheții cu prima răcire, se instalează astăzi un sistem de încălzire prin cablu. Este un cablu electric tras în jurul întregului perimetru al acoperișului. Funcționează în regimul de temperatură de la 0 la minus 15 grade și chiar dacă pe acoperiș există gheață și apă.

Aceste cabluri sunt echipate cu un senzor de birou pentru temperatură. Acestea sunt instalate pe marginea acoperișului din partea de sud, iar astfel de senzori reglează sistemul de pornire / oprire a cablului.

Deci, orice jgheab este întotdeauna supus unor sarcini constante în timpul serviciului. Mai ales dacă în zona dvs. există ploi și zăpadă destul de des, și există vânturi puternice. În plus, drenajul are o influență distructivă a gunoiului ultraviolet și a vântului. Prin urmare, chiar și pentru un sistem de drenaj instalat calitativ, trebuie să aveți întotdeauna grijă!