Stingerea stufelor de acoperiș: cum și cum să decorezi

Reparații

Depunerea stratului de acoperiș cu propriile mâini vă permite să protejați tortul de acoperiș de influențele exterioare și să acoperiți aspectul atractiv. În prezent, există multe opțiuni pentru placare. Pe cele mai populare vom trăi în acest articol.

Binder Features

Lucrul pe prelungirea acoperișului ar trebui să se facă după instalarea sabotului, dar înainte de construcția acoperișului pentru acoperiș. Înainte de fixarea cornierului este necesar să se acopere impermeabilizarea acoperișului și este de dorit să se efectueze izolarea acoperișului de la mansardă. În plus, trebuie să se țină seama de faptul că prelungirea acoperișului este preferabil cusută înainte de începerea izolației exterioare a pereților casei, astfel încât în ​​timpul lucrului cu streașina să nu se deterioreze acoperirea pereților.

În prima etapă a lucrării este necesar să se taie părțile proeminente ale grinzilor pe o singură linie, care ar trebui să fie paralelă cu peretele adiacent al clădirii.

Suprafețele acoperișului înclinat sunt cusute în așa fel încât este posibilă instalarea jgheaburilor și asigurarea ventilației pentru tortul de acoperiș. În acest scop pot fi utilizate diverse materiale și tehnici de instalare.

Alegerea materialelor

În mod tradițional, acoperișul streașinilor se face cu ajutorul plăcilor tăiate și tăiate. Pentru a face ca acoperișul să arate plăcut din punct de vedere estetic, ar trebui să folosiți plăci cu aceeași grosime și lățime. Pe lângă tabla albă, astăzi sunt utilizate pe scară largă diverse materiale, care ar trebui:

 • pentru a asigura o protecție fiabilă a stâlpilor acoperișului de umiditate, îngheț, precipitații atmosferice;
 • asigură ventilația necesară a acoperișului;
 • să fie rezistent la influențe externe și durabilitate;
 • au un apel estetic.

Printre materialele populare pentru aranjarea consolei cornice se numără:

 • căptușeală (din lemn și PVC);
 • sofit (vinil și aluminiu);
 • carton ondulat.

Grosimea plăcii grosate și grosime de 1,5-2 cm - material practic pentru montarea liantului, ceea ce face posibilă asigurarea unei ventilații calitative și uniforme a acoperișului. Pentru a face acest lucru, elementele ar trebui să fie umplut cu un decalaj de 1-1,5 cm.

Lambriuri din lemn. Pentru a alege acest material ar trebui să fie foarte atent: aruncarea acoperișului este utilizată în exterior, în consecință, căptușeala trebuie să fie din lemn de calitate cu umiditate medie și o grosime suficient de mare - aceasta va evita deformarea.

Se recomandă utilizarea unei garnituri de lemn depozitate în aer liber timp de cel puțin o lună, deoarece umiditatea acesteia corespunde umidității mediului.

Captuseala PVC. Este ieftin și ușor de instalat. Învelișul rezistent la umiditate este proiectat pentru o durată lungă de viață. Pentru instalarea acestui material, ar trebui să achiziționați imediat benzi din material plastic de formă U pentru tăierea muchiilor și colțuri speciale pentru fixarea îmbinărilor.

Scafa. Acesta este un panou special din aluminiu sau plastic, care este utilizat pentru a coase streașina acoperișului. În exterior, șezutul arata ca un siding, dar este făcut din plastic mai gros și este echipat cu perforare, ceea ce permite crearea ventilației necesare aerului sub acoperiș. Avantajele fotolii din aluminiu și din plastic includ o rezistență ridicată la intemperii și durabilitate. În materialul plastic pentru producția de planșeu se adaugă stabilizatori UV.

Panourile de pe acoperiș sunt tăiate de-a lungul lungimii consolei cornice și sunt instalate perpendicular pe perete.

Tălpi profilate. Foi profilate din oțel zincat cu acoperire polimerică colorată sunt de obicei folosite pentru depozitarea acoperișurilor realizate din același material. Profilistul are o rigiditate suficient de mare, este rezistentă la influențe externe și la temperaturi extreme. Panourile din carton ondulat sunt tăiate în funcție de mărimea streașinului. Diferența de ventilație a unei astfel de fileuri este egală cu înălțimea undei profilate.

Schelet de protecție a scheletului

Depunerea acoperișurilor se efectuează după montarea ramei de acoperiș și montarea marginilor proeminente ale grătarelor în funcție de dimensiune. După tăierea picioarelor rafturilor, prima placă a plăcuțelor este montată de-a lungul liniei, care mai târziu servește drept punct de referință pentru etapele următoare. Apoi, este necesar să se efectueze depășirea muchiei prin selectarea tipului de construcție corespunzător:

 1. Firmware pe căpriori. Acest tip de instalare este tipic pentru acoperișurile cu un unghi relativ mic de înclinare a patinei sau în cazul în care este necesară creșterea înălțimii clădirii. Pentru a coase o consolă de cornișă peste rafturi, părțile inferioare ale picioarelor de rafturi ar trebui să fie în același plan. În caz contrar, alinierea este necesară cu ajutorul plăcilor suplimentare, care sunt atașate de grinzi. După aceea, se asamblează prima și ultima bară a pilonului de cornișă, iar corzile sunt întinse între ele. Elementele rămase sunt montate în conformitate cu acest limitator de nivel.
 2. A doua modalitate este mai frecventă. Rafting picioarele sunt tăiate orizontal și vertical. În partea de jos a grinzilor se fixează o placă, se montează o bară pe perete și se află la 1 cm deasupra plăcii frontale, pentru a asigura colectarea umidității. Dacă lățimea consolei este mai mare de 450 mm, o placă suplimentară trebuie fixată în mijloc. În locurile unde pantele acoperișului șoldului sunt înclinate, plăcile sunt fixate cu capăt plat.

Depunerea streașinului acoperișului cu propriile mâini include crearea unei cutii de consolă pentru acoperiș. În ambele variante ale dispozitivului de învelire se realizează în același mod: o placă este umplută de-a lungul frontonului de-a lungul frontonului, este necesară măsurarea distanței, care ar trebui să corespundă lățimii proeminenței. Apoi bordajul este atasat paralel cu peretele frontonului.

Editarea liantului

Mantale streașină intrados necesită utilizarea de curea în formă de J, care se fixează cu ajutorul șuruburilor de-a lungul streașină și perete. Placile de soffit sunt montate între lamele. Lungimea fiecărui panou trebuie să fie egală cu distanța dintre plăcile montate minus 6 mm pentru dilatarea termică a materialului. Dacă înălțimea acoperișului depășește 900 mm, trebuie să scăpați 12 mm. Placa frontală este închisă cu o curea frontală specială. Utilizarea elementelor sofite și a elementelor speciale vă permite să realizați o consolă durabilă, funcțională și atractivă a acoperișului.

Înainte de a tăia cornișonul acoperișului cu o placă de bordură sau o căptușeală din lemn, materialul tăiat în dimensiune trebuie impregnat cu compuși antiseptic, rezistent la foc și hidrofug. Acest lucru vă permite să prelungiți durata de viață a liantului.

Lățimea plăcii de tăiere este ajustată în funcție de dimensiunea consolei. Elementele trebuie montate în trepte de 10 mm, creând goluri de ventilație. În cazul în care consola de cornișă este cusută cu o căptușeală, lamelele trebuie așezate cu o canelură, cu grilaje speciale de ventilare instalate la fiecare 1,5 metri.

Pentru a coase pardoseli acoperiș consolele, este necesar să se fixeze foile pre-tăiate la cadru paralel cu peretele și de-a lungul streașină. Șuruburile cu șuruburi automate sunt folosite ca elemente de fixare. Îmbinarea peretelui și a materialului de tablă este acoperită de colțul interior și de bara frontală. Colțul interior trebuie atașat la foaia profilată, bara frontală la placa frontală. Fixarea colțului exterior se realizează peste rosturile exterioare ale foii profilate.

Pe fronton, placa ondulată este montată de-a lungul peretelui, de-a lungul marginii exterioare a consolei acoperișului. Apoi instalați colțurile și placa de capăt. Pentru a asigura accesul aerului la ventilarea acoperișului, lățimea foii ondulate trebuie să fie cu 2 cm mai mică decât lățimea consolei. Este important să se țină seama de faptul că liantul fabricat din tablă de metal este predispus la coroziune în locuri de acumulare de umiditate, iar durata sa de utilizare este inferioară altor opțiuni de finisare a șipcilor.

Acoperișuri de acoperiș - opțiuni și căi disponibile

La acoperișul casei a fost frumos să privim din toate părțile, iar toate grinzile au fost protejate în siguranță, trebuie să fie aranjate cu atenție. Una dintre astfel de operațiuni "cosmetice" este depozitarea de streașină a acoperișului. Acesta va da acoperișului și casei completitudinea necesară și, în același timp, va oferi o protecție suplimentară. Mai mult - mai detaliat despre ce este o astfel de depunere, ce materiale necesită și cum este executată.

Dispozitivul de streașină a unui acoperiș, avantajul și scopul

Consola este de obicei numită partea inferioară a acoperișului care deservește nivelul pereților casei. Protejează fundația și pereții de ploaie. Lățimea sa poate varia de la 40 centimetri până la un metru. În principiu, în conformitate cu regulile de construcție, nu este deloc necesar să se producă un liant al acestei părți a clădirii.

Cu toate acestea, acest lucru poate provoca probleme. De exemplu, un vânt puternic, aruncat lateral sub un acoperiș neprotejat, poate rupe pur și simplu acoperișul. Da, și doresc să ascundă partea greșită a acoperișului, împreună cu toate straturile de "plăcintă" - hidroizolare, izolație și partea inferioară urâtă a căpriorilor. Prin reguli, acoperișul este cusut după toate lucrările de instalare a acoperișului. De asemenea, înainte de aceasta, toți pereții exteriori ai casei și decorarea acestora trebuie izolați. Adică, depozitarea este un fel de etapă finală de finisare a construcției și exterioare a casei dvs.

Fronton și cornișă și diferența dintre ele

Există două tipuri de streașini - orizontale, ele sunt numite și cornișă și șapă. Proeminența cornierului este formată de partea inferioară a acoperișului așezat, iar consoanele de gabarit sunt consoanele înclinate formate de partea laterală a rampei.

# 1. Executarea cornierei.

Acesta formează partea de jos a acoperișului înclinat, facilitând trecerea aerului la mansardă. Acesta este tipic pentru acoperișuri de tip mansardă. Dar în acoperișurile mansardă, aerul prin consola intră în "tortul acoperișului" - unde este stratul de aer. Apoi, aerul continuă până la creastă. Acesta este modul în care are loc ventilarea acoperișului.

Și acum imaginați-vă că înălțimea va fi dens ambalată, de exemplu, cu plăci. Nu va fi bine - ventilația nu va fi efectuată. Cu toate acestea, în cazul în care depunerea acoperișului nu este făcut deloc, atunci sub acoperiș va fi capabil să urce mouse-ul, zbura păsări sau insecte. Grinzile vor trebui protejate cu vopsea, iar apoi ceața și umiditatea le vor deteriora.

Atenție vă rog! Din toate cele de mai sus, concluzionăm că depunerea streașinilor nu trebuie făcută strâns, ci ventilată.

Această ventilație se poate realiza în mai multe moduri:

 • Opțiunea cea mai elementară este să lase un spațiu între peretele clădirii și depozitul. În cazul în care foliile profilate sunt utilizate pentru depunere, atunci acest decalaj ar trebui să fie între 0,6 și 1,2 cm, pentru căptușeală sau siding - de la 1 la 1,5 cm.
 • Pentru astfel de opțiuni pentru depozitarea cornișelor de acoperiș, cum ar fi foi de metal, plăci sau căptușeală, puteți utiliza grile de ventilație gata instalate în material.
 • În cazul în care consola este acoperită cu plăci, pentru ventilație, se fac crăpături între ele, de la o jumătate de centimetru până la un centimetru.
 • Folosind spoturi, puteți aplica un material perforat, creat special pentru acest scop.

Regula nr. 1. Volumul orificiilor de ventilație nu poate fi mai mic de o secundă din suprafața totală pentru ventilație. În acest caz, acoperișul pe bază de bitum, precum și tipul pliat, necesită un diametru mai mare al acestor găuri decât acoperișul din ceramică. La urma urmei, acesta din urmă încă mai "respiră".

Regula nr. 2. Toate deschiderile de ventilație trebuie să fie acoperite cu grătare. Dacă este un decalaj, atunci folosim o rețea. O astfel de măsură le protejează de murdărie, frunze, insecte și păsări.


Un exemplu de perdea curbată orizontal. Fotografie: krovmart.ru

# 2. Fronton.

Se formează de partea laterală a pantei, care este înclinată. Aici, nu este nevoie să vă faceți griji cu privire la ventilație, dar trebuie să aveți grijă de protecția corespunzătoare împotriva vântului și a umidității. În caz contrar, o rafală puternică de vânt poate provoca ploaie între plăcile cutiei, care ies în afară. Și aceasta este serioasă, deoarece un încălzitor se poate uda, încetând să mențină căldura bine.

Atenție vă rog! Prin urmare, atunci când se lucrează cu finisarea consolei gable, etanșeitatea vine în prim-plan.


Un exemplu de consola gable.

Edge Edge Edge Finish

Ambele tipuri de consola de la capete au elemente descoperite. La capătul cornișului se află părțile finale ale căpriorilor, iar pentru capătul din aripi - capetele cutiei. Este necesar să le aranjați cu atenție, protejând în același timp de vreme. În plus, crengile cornierului necesită instalarea jgheaburilor de-a lungul acestora. În general, finisarea capătului muchiei - aceasta este muchia tăiată. Și din ce să faceți, depinde de materialul acoperișului pe care l-ați aplicat. Apropo, de multe ori în setul complet cu un acoperiș de acoperire deja există, de asemenea, un set de înregistrare și marginea de bandă.

Înainte de a efectua depunerea cornișelor acoperișului, trebuie să tăiați vertical, de-a lungul unei linii, toate căprioarele sau fileurile lipite. Îndepărtați-le trebuie să fie strict la aceeași distanță de perete. Apoi, capetele coroanelor sunt unite de o placă de legături, pe care este bontată o placă frontală (de obicei metalică). Placa frontală este de obicei echipată cu plăci metalice, ceramice și bituminoase. Această parte este confecționată din lemn acoperit cu vopsea sau compoziție pentru protecție. Pe acest panou se instalează jgheaburi ulterioare.

Proeminența din față este tratată ca atare. Mai întâi tăiați placile cutiei, care ies dincolo de perete. Linia de tăiere trebuie să fie paralelă cu acest perete. Placa finală (din lemn sau metal) este atașată la marginile circumcizate ale cutiei și la capătul barei de patinaj. Materialul pentru acoperiș, de-a lungul lungimii egale cu lungimea cornișei, acoperă partea finală a plăcii.

Două moduri de bază de depunere a consolelor

Varietatea opțiunilor pentru depunerea consolelor de acoperiș este mare. Acest lucru se poate face perpendicular și paralel cu înălțimea, utilizați foi întregi sau șipci individuale, utilizați materiale diferite și elemente de fixare a pieselor. Cu toate acestea, în esență, există numai două tipuri de tehnologie a liantului.

Fixarea crengii direct pe grinzi

Aceasta este, probabil, cea mai ușoară. Principalul lucru este că planul la capetele inferioare ale grinzilor ar trebui să fie comun. Această metodă este potrivită în primul rând pentru acoperișurile cu o pantă mică, nu mai mare de 30 de grade, iar îndepărtarea nu este mai mare de 40-50 de centimetri. Coasat pe cutie, realizat din plăci sau bare și bolțuit la grinzi. Pardoselile pot fi plasate paralel cu peretele, de-a lungul capătului grinzilor și puteți umple și perpendicular pe planul grinzilor.


Un exemplu de consolă de cornișă tăiată de-a lungul rafturilor. Foto: dom.germanovich.com

Legătura orizontală

Este indispensabil atunci când acoperișul are o pantă abruptă. În același timp, instalarea este rapidă și materialul este economisit în mod semnificativ. Pentru lucru este necesar să se construiască o așa-numită cutie de la grinzi, atașându-se la perete și la grinzi (de sus și de jos). Pentru a apă, lovind înălțimea, se poate scurge cu ușurință, fasciculul care se află pe grinzi trebuie să fie la un centimetru sub raza de perete. Din colțurile acoperișului până la colțurile panourilor cuie. Atunci când înălțimea este de peste 45 de centimetri, va fi necesară o bară longitudinală în mijloc. Barele longitudinale rămase sunt armate cu bare, umpleându-le perpendicular pe perete.


Un exemplu de instalare a acoperișului sub consola orizontală a consolei.

Depunerea vechiului gabarit este întotdeauna pe cutie

În același timp, nu acordăm atenție metodei de depunere a colțarului. Straight pe lama fixarea fasciculului sau a plăcilor. La aceste grinzi sau scânduri, care se deplasează de-a lungul frontonului, plăcile de căptușeală sunt fixate.

Materiale pentru depunere

Atunci când alegeți un material pentru acoperirea vecinătății, este necesar să se reconcilieze cu stilul casei. De acord - nu foarte estetic va arata o depunere a plafonului alb plastic, în cazul în care casa este din lemn, și chiar întuneric.

Consiliul - mai bine planificat, dar de asemenea se potrivesc muchiei

Este mai bine să se ia panouri din lemn de conifere, cu o lățime de 5 până la 25 de centimetri și o grosime de 1,7 până la 2,2 centimetri. Înainte de instalare este necesară tratarea cu antiseptic, lac sau vopsea. Înainte de a lucra, trebuie să dați placii o lună să stea pe stradă sub un baldachin - altfel, dacă este prea uscat sau umed, atunci se va rupe.

Coaserea consolei, între placi fac un decalaj de un centimetru sau un an și jumătate pentru ventilație. La montarea plăcilor perpendiculare pe pereți, acestea sunt atașate din două laturi (în cazul în care consola este largă, apoi în al treilea loc - în centrul plăcii). Dacă panourile sunt montate paralel cu pereții, fixați-le prin fiecare contor.

Este ieftin, de la 120 $ pe metru cub, sau de la 2,2 $ pe metru pătrat.

Lambriuri din lemn

Acest material este bun deoarece este deja procesat (spre deosebire de plăcile) și, prin urmare, este foarte solicitat. Pentru înălțimea consolei, este necesar să se ia o placă de perete rezistentă la umiditate, proiectată să funcționeze în aceste condiții. La fel ca și bordul, acest material trebuie de asemenea să fie ținut în aer liber timp de o lună înainte de instalare. Metodele de instalare sunt aceleași ca în cazul plăcii, numai sloturile nu trebuie lăsate. În schimb, utilizați grilele gata preparate pentru ventilație, la o distanță de 1,5 metri unul de celălalt.

Costul este de la 6 dolari pe metru pătrat.

Covoare din policlorură de vinil (PVC)

Pentru liant nevoie de siding, care are protecție de umiditate. Pentru el, în set complet se obține toate necesare: ea și benzi sub forma unei litere "P" pentru furnish de margine, și colțuri pentru fixarea locurilor de conexiuni de lalele, și lattice pentru ventilație. Montați curelele perpendicular pe pereți, atașându-le în două, trei sau patru locuri. Numărul de puncte de fixare depinde de lățimea consolei. Montarea panourilor din PVC de-a lungul acoperișului acoperișului nu este recomandată deoarece nu este la fel de rigidă ca o bară de lemn și necesită o mulțime de elemente de fixare și se poate îndoi.

Costul este de la 4 dolari pe metru pătrat.

Tăvile profilate (foaie ondulate)

Acest material este ușor de instalat - deoarece poate fi plasat în planuri mari și fixat la aceeași distanță ca și placa. Înălțimea profilului său poate fi cuprinsă între 0,8 și 2 centimetri. Atunci când se depun consolă de acoperiș cu o foaie profilată, se lasă o distanță de 0,6 până la 1,2 cm (depinde de expansiunea temperaturii). Ventilarea se face cu ajutorul unor grătare speciale.

Costul este de la 9 dolari pe metru pătrat.

Foaie metalică

Acesta poate fi din oțel galvanizat sau acoperit cu polimer, precum și din aluminiu sau cupru. Grosimea plăcilor - de la 0,6 la 0,8 milimetri și lungimea - până la 6 metri. Pentru ventilație, puteți fie să grăbiți bucățile de foi gata de inserat, fie perforate. În cazul în care linia de tăiere trece, foile de oțel sunt tratate împotriva coroziunii (pentru aluminiu și cupru nu este necesar). Dezavantajul folosirii unor astfel de materiale este că este necesar un instrument special pentru tăiere.

Costul este de la 5 USD pe metru pătrat.

Placaj si OSB

Pentru a depune console, luați urme de materiale rezistente la apă. Aceste plăci sunt destul de rigide, pot fi montate în bucăți mari. Pentru a face acest lucru, face o cutie de bare de lemn - plăcile sunt înșurubate la ea. Consolidați-le la fiecare 1 - 1.2 metri. Pentru ventilație, grilele finite sunt tăiate. Suprafața acestui material trebuie neapărat vopsită, altfel nu arata foarte bine.

Placaj costă aproximativ 6.5 dolari pe metru pătrat, OSP - de aproximativ 2 ori mai ieftin.

Placarea acoperișului cu soclu - rapidă, simplă și sigură

Sofitele sunt șipci, produse special pentru depozitarea consolelor. Ele pot fi fabricate dintr-o mare varietate de materiale. În special, din PVC, oțel, cupru, aluminiu. Având o paletă largă de culori și textura diferită, plafoanele pot fi potrivite cu design-ul oricărei case.

În set au următoarele detalii principale:

 • Panouri soffite;
 • fronturi (în caz contrar, zăbrele);
 • Elemente în formă de J având caneluri;
 • benzi de finisare.


Aspectul scaunului și al elementelor suplimentare pot diferi în funcție de producător și materialul de fabricație.

Panourile de tip soffit sunt triple, duble și unice, solide (pentru frunze) și perforate (pentru cornișe).

Trebuie remarcat faptul că arhivarea acoperișului cu acoperișul se simplifică foarte mult. Pentru a face acest lucru, nu este nevoie să implicați constructori cu experiență - și vă puteți descurca singuri. Tăiați lamele în funcție de lățimea consolei și fixați-le perpendicular pe pereții profilurilor canelurilor - acesta este întregul truc al erecției.

Există șipci din PVC de la $ 10 - $ 12 pe metru pătrat, și curele de prindere și zăbrele - de 5 ori mai ieftin.

Comparație a prețurilor pentru materiale pentru depunerea consolele acoperișului, prețul este indicat pentru 1 m 2:

Instrucțiuni pentru depunerea streașinului cu șezlonguri

În funcție de compania producătorului și de materialul pentru realizarea spoturilor și a elementelor suplimentare, regulile de instalare a șezelor pot diferi. Prin urmare, consultați întotdeauna instrucțiunile producătorului. În acest caz, vom lua în considerare depozitarea șanțurilor de acoperiș cu panouri de vinil.

Există mai multe caracteristici de proiectare pentru fixarea panourilor soffite:

Cel mai adesea, instalarea de scafe este realizată orizontal, deși în unele cazuri se utilizează și fixarea de-a lungul picioarelor. Pentru fixarea orizontală, se realizează o cutie specială, așa cum este descris mai sus sau în instrucțiunile video de mai jos. Apoi toate elementele necesare sunt atașate la această cutie.


1. Pentru a începe, măsurați profilul J al mărimii cerute, aplicând un profil peste consola și marcând-l.


2. Tăiați profilul la mărimea pe care o puteți folosi cu "mașină de șlefuit", taie totul repede și tăierea rămâne netedă.


3. După aceea, profilul este fixat pe cadrul din lemn folosind șuruburi cu auto-filetare.


4. După ce toate profilurile sunt fixate, măsurați distanța dintre cele două profile pentru a determina dimensiunea benzii de fund. După aceea, tăiați benzile vizorului cu mărimea necesară.


5. Pentru a instala bara, este mai întâi așezată în perete, apoi în consola cornierei și fixată cu șuruburi la cutia de lemn.


6. Dacă șurubul J nu este utilizat împreună cu pilonul, atunci și partea de cap a proeminenței este cusută cu spoturi.

Pentru mai multe detalii despre instalarea dulapurilor și șalurilor, consultați videoclipul de mai jos.

Cum de a face o foaie de acoperiș - ce material de folosit, cum să finisați în mod corespunzător cornice

Pentru a aranja acoperișul casei, este necesar să treceți prin mai multe acțiuni succesive, inclusiv pornirea - pentru a crea un cadru și final - pentru proiectarea sa. Acestea din urmă includ instalarea de benzi, dispozitive de curățare a zăpezilor și depozitarea proeminențelor, care protejează direct fațada clădirii de distrugere.

Alocarea depunerii acoperișului

Procedura însăși este necesară pentru protejarea elementelor de acoperiș împotriva distrugerii și pentru frumusețea clădirii.

Placarea acoperișului permite:

 • pentru a da o aparență exteriorului structurii;
 • reglează nivelul de izolare termică din clădire;
 • pentru a preveni influența regulată a precipitațiilor naturale asupra condițiilor elementelor externe ale clădirii;
 • reglați temperatura în încăperi.

Experții recomandă efectuarea depunerii tuturor consolelor, indiferent de mărimea, panta și caracteristicile structurale ale acoperișului.

Finisare cornișe cu mâinile tale

Pentru a acoperi acoperișul casei nu este dificil. Această procedură este complet accesibilă fiecărui proprietar de locuințe, dar necesită anumite cunoștințe și aptitudini. În primul rând, este necesar să se efectueze lucrări pregătitoare privind proiectarea ramei de acoperiș cu propriile mâini.

Acțiunile sunt clasificate în:

 • preparare;
 • acoperiri protectoare ale proeminențelor.

Acțiuni preliminare

Măsurile de inițiere sunt lungi în timp, constând într-o serie de cazuri:

 1. Orientare pe material, tehnologie de legare, ventilație.
 2. Organizarea de căpriori, pereți, unelte etc.

Ce material să alegeți - ce să coasă din partea de jos a acoperișului

Pentru depunerea consolelor este mai bine să preferați aceeași pardoseală pentru acoperișuri. În funcție de calitatea și mărimea produselor, se calculează costul măsurilor de cusătură. De asemenea, o mare importanță sunt forța și viața materialului.

turnate

Folosirea cherestelei pentru arhivarea acoperișului cu căptușeală este o procedură destul de comună și destul de solicitantă. Acest material este alcătuit din cornișe din lemn ale clădirilor și nu numai.

Atunci când alegeți o căptușeală, este important:

 • Calitatea produselor din lemn. Adică defectele de pe panouri (fisuri, noduri, chipsuri etc.) sunt inadmisibile. Maeștrii recomandă folosirea produsului "Extra-căptușeală", care în timpul procesului de producție este complet respinsă pentru defecte și uscată conform unei tehnologii unice.
 • Umiditate, care ar trebui să varieze de la 30 la 40%. Acest indicator este măsurat utilizând un contor de umiditate convențional.

Deoarece lemnul va fi folosit în exterior, este necesar să îl păstrați în aer liber timp de o lună pentru a atinge nivelul optim de umiditate și pentru a preveni deformarea barelor.

 • Calitatea cherestelei, în funcție de tipul de lemn. Se verifică în practică că este mai bine să se folosească molidul, zada, pinul, ca specie puternică și economică, care sunt rezistente la procesul de putrezire.
 • Dimensiunile tabloului. Opțiunea optimă este considerată cherestea cu grosimea de 15 mm și mai sus și o lungime controlată de consola consolei.

Este demn de remarcat faptul că, în legătură cu necesitatea de a utiliza bare din lemn cu o lungime de 5 până la 25 cm, este mai bine să cumpărați imediat produse scurte de dimensiuni corespunzătoare. Deci, puteți salva foarte mult atunci când strunjim streașinile cu o căptușeală.

tablă trapezoidală

Dacă se impun cerințe speciale asupra caracteristicilor de rezistență ale structurii, atunci este mai bine să se folosească materialul profilului foii, de exemplu foile ondulate din oțel sau tratate cu zinc sau polimeri.

Atunci când alegeți profilisti, nu trebuie să uitați:

 • Starea suprafeței, care nu ar trebui să fie dură, fără zgârieturi, așchii și danturi.
 • Înălțimea valului, asigurând ventilația necesară. O scădere nesemnificativă în acest scop este suficientă. La finisarea acoperișului, valurile mari nu protejează împotriva căderii obișnuite de ploaie, zăpadă, grindină spre interior și contribuie la distrugerea cadrului.
 • Schema de culori. Tone de toate proflistov nu ar trebui să difere unul de celălalt.
 • Lungimea foii. Acest parametru poate ajunge la 6 m, deci alegerea dimensiunii necesare nu va fi dificilă. Profilele sunt mai bune pentru a monta cele mai mari, egale cu lungimea de acoperire a consolei, și nu sunt luate din panouri mici.
 • Design ușor. Soluția optimă este instalarea plăcii ondulate cu o grosime de 0,55-0,8 mm. Dacă această valoare este mai mare, foile vor fi mai grele, ceea ce este destul de incomod pentru instalare. În consecință, sarcina asupra componentelor ramei acoperișului va crește.

Este demn de remarcat faptul că foile profilate vor trebui tăiate în foi de mână, ceea ce va necesita un dispozitiv special și un timp suplimentar.

OSB și placaj

Acesta este cel mai accesibil tip de cherestea din punct de vedere financiar, pe lângă faptul că are caracteristici excelente de rezistență. Prin urmare, OSB și placajul sunt foarte solicitate în lucrările de acoperire.

Dacă ați preferat acest reprezentant al plăcilor din lemn pentru așezarea acoperișului, este important de menționat că straturile de placaj sunt combinate cu adezivul de formaldehidă în timpul producției sale, iar în viitor compușii nocivi se evaporă pur și simplu.

Atunci când alegeți un material, merită acordat atenție:

 • Un fel de lemn. Este mai bine să preferați produsele din specii de pădure din conifere, deoarece este mai rezistent la orice surprize meteorologice. În special pentru consumatori este rezistența la umiditate crescută.
 • Grosimea materialului. Atunci când acoperișul este foi mai solicitate, a căror grosime variază de la 9 la 10 mm. Numai astfel de dimensiuni fac construcția durabilă și fiabilă.
 • Starea plăcilor, și anume - absența chipsurilor, stratificări, deformări ale formei și alte defecte ale materialului.
 • Placaj de gradina. Opțiunea cea mai optimă este considerată de specialiști ca fiind FF pentru instalarea în exterior.

Ca și cartonul ondulat, trebuie să tăiați placajul, ceea ce este destul de ușor.

scafe

Acesta este un fel de categorie de materiale din beton, incluzând un set de produse din: PVC, oțel, cupru și chiar lemn. Fiecare bar ar trebui să fie în armonie cu designul casei, oferindu-i un aspect complet.

Finisarea stratului de acoperiș cu soclu este o procedură extrem de simplă, însă la început este necesar să se facă o alegere competentă a materialului însuși.

 • Dimensiunile calculate independent, în funcție de lățimea consolei și de lungimea spanului de pe o parte a acoperișului.
 • Schema de culori. În acest sens, nu sunt recomandări, alegerea este a ta, având în vedere sortimentul larg de tonuri de sofite, stilul de construcție și varietatea paletei de culori a tuturor componentelor designului.
 • Tipul de perforare, în funcție de locul de instalare a spoturilor. Pătrunderea copacilor este adesea tivită cu panouri solide. Elemente complet perforate ale setului de șezlonguri sunt în cerere pentru a finaliza orice varietate de proiecții, în parte - pentru cornișe.

Secvență secvență

Maeștrii pentru finisarea consolelor acoperișului disting două procese principale:

 • rafturi de instalare;
 • cu pregătirea unei cutii de execuție orizontală direct sub pervaz.

Atunci când alegeți procesul tehnic al liantului, se face referire la unghiul acoperișului. Dacă este înclinată, este mai bine să utilizați prima opțiune, iar în cazul șoldului sau cu o coborâre abruptă - apoi a doua.

căpriori

Pentru a pregăti grinzile, trebuie să determinați modul de tăiere a lemnului și instalarea unui cadru pentru construcția proeminențelor.

Succesiunea activităților de pregătire a grinzilor:

 • Asigurați-le pentru lungimea lor mai mare de 30-50 cm de la planificat.
 • Formați un margine care să se potrivească dimensiunii specificate.
 • Tăiați materialul și procesați marginile cartofilor:
  - Secțiune verticală - pentru depunerea cu grinzi;
  - Feliile verticale și orizontale - în timpul creării casetei.
  Trebuie remarcat faptul că, cu o creștere neașteptată a lățimii proeminenței înainte de instalare, grinzile trebuie extinse cu ajutorul barelor - "fileu".
 • Ajungeți la o linie dreaptă.

pereți

Pregătirea pereților pentru decorarea cornișelor de acoperiș înseamnă încălzirea lor, adică este o cerință obligatorie a procedurii în sine.

Procesul implică eliminarea crăpăturilor și a fisurilor care ar permite aer și apă. Rezultatul dorit nu va fi atins dacă pereții sunt izolați cu izolație după amenajarea proeminențelor acoperișului.

Ventilarea acoperișului casei

La proiectarea proiecțiilor, este necesar să se creeze un loc aerisit sub materialul de finisare. Datorită acestei condiții este posibilă evitarea acumulării de umiditate în zona pielii și deteriorarea ulterioară a componentelor portante ale structurii acoperișului.

În funcție de material, se alege metoda de ventilație:

 1. Prin crearea unor mici decalaje între elementele de liant.
 2. Instalarea uniformă a grilelor de ventilație în panou. Această opțiune este cea mai populară.

Utilizarea spoturilor va simplifica problema mult, pentru că acestea au deja o perforație pentru ventilația viitoare.

instrumente

Pentru a înțelege cum să faceți capetele acoperișului, ar trebui să achiziționați toate instrumentele în avans:

 • ferăstrău cu lanț;
 • bulgară;
 • foraj;
 • șurubelniță;
 • un ciocan;
 • scara;
 • nivel;
 • fixare: șuruburi, cuie, șuruburi etc.;
 • instrument de măsurare.

În plus, merită să nu uitați materialele pentru depunere, precum și despre:

 • din cordonul ombilical;
 • vopsea, în funcție de tipul de material;
 • soluții antiseptice.

Instalarea pe caneluri

Un astfel de proces tehnologic de acoperire cu tapițerie se desfășoară în ordine:

 1. Tăiați materialul în funcție de parametrii pervazului.
 2. Tratați toate părțile cu un antiseptic pentru a îmbunătăți proprietățile lor de protecție.
 3. Dacă tehnologia necesită vopsirea elementelor de legătură, atunci acest lucru trebuie făcut înainte de instalare.
 4. Verificați netezirea bazelor de grădină.
 5. Aliniați, dacă este necesar, caprioarele cu ajutorul plăcilor suplimentare, care sunt instalate suprapuse.
 6. Asigurați-le cu șuruburi sau cuie.
 7. Montați ultima din capetele curelei strict de-a lungul liniei de consolă.
 8. Fixați cu hardware conform tipului de material.
 9. Trageți cablul.
 10. Continuați instalarea următoarelor părți ale liantului cu o orientare obligatorie la linia cablului.
 11. Lasati distante intre 5 si 10 milimetri intre panouri, deoarece din cauza surprizelor meteorologice, întinderea materialului este posibilă.

Decorarea casetei pentru depozitare

Acțiunile de creare a cutiilor pe acoperiș cu mâinile lor se desfășoară în ordine strictă:

 1. Tăiați și pre-procesați materialul cu antiseptice și materiale de vopsea.
 2. Instalați și fixați placa pe partea inferioară a coronamentului.
 3. Unghiul barei pe perete este mai mare cu un centimetru față de placa frontală.
 4. Aranjați toate detaliile liantului în serie: o margine trebuie atașată la un fascicul montat pe perete, celălalt la placa situată pe partea laterală a grătarelor.
 5. Alterați prin aceleași panouri de distanță cu grile pentru ventilație sau lăsați un spațiu între părțile liantului în limitele a 2 cm sau mai mult.
 6. Strângeți produsele cu plăci de profil, șuruburi, colțuri. Fiți atenți! Dacă plăcile sunt lungi, elementele de fixare sunt necesare pentru a evita deformarea a cel puțin trei.
 7. Pentru a aranja colțurile, panourile trebuie montate pe ambele părți ale grinzilor sau plate.

Tehnologia de instalare a tehnologiei Soffit

Ei bine, și în cele din urmă ia în considerare modul de a coase cornișul acasă cu soffits. Procedura este destul de simplă, dar, în același timp, necesită cunoștințe teoretice pentru a asigura o acoperire fiabilă.

Toate acțiunile trebuie efectuate într-o anumită ordine:

 1. Tăiați materialul țiglelor la dimensiunea lățimii consolei. Dacă această valoare este mai mare de 45 cm, atunci este necesară o instalare suplimentară a vederii orizontale a benzii în mijloc.
 2. Marcați linia de fixare de pe perete.
 3. Pentru a asigura fiabilitatea și uniformitatea elementelor de fixare, va trebui să montați placa pe perete pe toată lungimea proiecției.
 4. Pentru a fixa orizontal la fundul bruski, t. pentru ei vor fi montate panouri de sofite. Amintiți-vă că, înainte de asamblarea luminilor, trebuie să tăiați în avans graifele pe liniile verticale și orizontale.
 5. Așezați profilul F sau J pe placa fixată pe perete.
 6. Conectați piesele cu șuruburi.
 7. La rândul său, introduceți barele de panouri în profil.
 8. Atașați partea opusă a produsului la bara de substrat sau adăugați un alt panou J (F). În cazul în care, datorită lățimii considerabile a unei crengi, lamelele auxiliare în mijloc sunt fixate, este necesară încă o fixare prin șuruburi a unei bare cu spoturi.
 9. Imediat ce procedeul de instalare este finalizat, instalați profilul L de-a lungul liniilor de consolare, care închid capetele căpriorilor și barelor de panouri.

Rezultatul

Acum știi ce să faci cu acoperișul de dedesubt și în ce ordine să faci toate acțiunile. Indiferent de procesul tehnologic și de materialul pe care îl alegeți, este necesar să respectați cu strictețe toate regulile de instalare. Acest lucru va depinde de puterea structurii, iar clădirea și acoperișul vor fi incredibil de atractive.

Finisaje de acoperis independente: tehnologii populare și materiale populare

Cum și ce să acoperi acoperișul? De ce terminați capetele acoperișului? Cum și în ce etapă se desfășoară aceste lucrări? Ce materiale ar trebui folosite pentru a obține cea mai bună opțiune? Răspunsurile la aceste întrebări și la întrebări similare vor fi luate în considerare în cadrul acestui articol.

Efectuarea lucrărilor de acoperiș este etapa finală a construcției casei. Numai după instalarea și finisarea obiectului de construcție a acoperișului se prezintă o singură unitate completă.

Sistem de acoperiș - carte de vizită la domiciliu

Finisarea acoperișului este podelele materialului de acoperire și depozitarea cornișei. Împreună cu cusătura, ventilarea spațiului sub acoperiș este aranjată de către sine și se instalează sistemul de drenaj.

publicitate

Selectarea materialelor de acoperis

Instrucțiunile pentru selectarea materialelor de acoperiș sunt determinate de configurația acoperișului, precum și de rezistența sa la solicitarea mecanică.

Printre cele mai populare materiale de acoperis utilizate în construcții private, se remarcă următoarele:

 • Tradițional azbociment ardezie, care se înlocuiește treptat de pe piață din cauza unei nepotriviri la standarde moderne de mediu, deoarece greutatea zabolshogo și, în consecință, o sarcină semnificativă asupra sistemului de schelete.

În fotografie, azbest-ciment ardezie

În prezent, acest material este achiziționat universal, exclusiv din cauza costurilor accesibile și a ușurinței lucrărilor de instalare.

 • Ecosfera, sau după cum se mai numește, Euroshare, potrivit experților - o soluție ecologică pentru o casă modernă.

Ecologic curat de ardezie

Faptul este că, în anii '70 ai secolului trecut, în țările din Europa de Vest au introdus o serie de interdicții privind producția de ardezie convenționale, invocând insecuritate azbest. Ca urmare, a fost elaborată o modificare a ardezului care nu conține azbest și, prin urmare, este conformă cu standardele europene.

 • Placi de argilă este un material care este folosit din ce în ce mai puțin. Înlocuirea treptată a plăcilor de lut de pe piață se explică prin disponibilitatea unor analogi mai ieftini și mai ușori.

Placi clasice de lut ars

O țiglă de lut ars este dificil de instalat, cântărește o mulțime și costă un ordin de mărime mai mult decât majoritatea materialelor de acoperiș. În plus, acoperișul, finisat cu astfel de materiale, schimbări de culoare timp de zece ani, se întunecă și își pierde aspectul "mărfii".

 • Metal - este un material din ce în ce mai populare, care se explică prin cererea pentru un cost accesibil, ușurința de instalare, greutate redusa, gama largă de performanță de culoare și durabilitate.

Pe placa foto-metalică

În fabricarea acestui material de acoperiș se utilizează oțel subțire cu o suprafață anticorozivă zincată sau polimerică.

 • Plăcile moi (flexibile) sunt realizate pe baza materialelor de acoperire prin rolă, cu adăugarea de materiale de umplere colorate abrazive.

Instalarea unui astfel de tiglă necesită de la interpret un nivel ridicat de calificare și pregătire profesională. În ciuda greutății reduse și a altor caracteristici de proiectare, materialul este caracterizat prin rezistență ridicată și rezistență optimă la factorii de mediu.

 • Profilat (profilate) - un material universal, cu acelasi succes folosit pentru finisarea acoperișului, amenajarea peretilor si constructia de garduri.

Pe profil profilat, utilizat ca material de acoperire

Materialul este fabricat din tablă. Dintre caracteristicile structurale, observăm prezența valurilor care servesc drept coaste de rigiditate. Ca rezultat, podeaua, din oțel subțire, are un nivel ridicat de rezistență. (A se vedea, de asemenea, articolul Finalizarea soclul casei cu o foaie profilată: instrucțiuni.)

Caracteristici de cornișe de acoperiș

Indiferent de ceea ce aveți de gând să acopere sistemul de acoperiș, din metal, foi de ardezie azbest ciment sau oțel, streșini de finisare pot fi efectuate numai după instalarea căpriorilor, ci la stabilirea lăzile sub material pentru acoperișuri.

Capetele caprioarelor sunt aliniate paralel cu peretele casei. Ca urmare, cutia de cornișe ar trebui să aibă aceeași lățime pe întreaga lungime. Astfel, în procesul de depunere nu va avea probleme cu instalarea materialelor de placare, adică, nu apar lacune și nu au nimic personalizate în mod specific.

Acest lucru se face după cum urmează:

 • Măsurăm aceeași distanță de la sfârșitul primului și ultimului picior de legare la perete, de-a lungul căruia va trece cutia de cornișe;
 • în fundul primului și ultimului picior vom ciocni un cui și vom trage cablul, care va arăta o dimensiune uniformă pentru toate grinzile;
 • să facă în continuare marcaje adecvate pe toate grătarele;
 • după ce începem să tăiem.

Important: Pentru a termina streașinul acoperișului a avut succes, tăietura trebuie să fie paralelă cu peretele casei.

După ce toate rafturile sunt tăiate la aceeași dimensiune, am tăiat muchia de margine a cutiei de-a lungul liniei și am întins prima foaie.

Indicație: Pentru a simplifica marcarea capotei, puteți utiliza un cablu special colorat în locul unui cablu obișnuit.

Învelișul cornierului poate fi realizat numai după izolarea exterioară a pereților casei. Această recomandare este deosebit de importantă dacă, la finisarea casetei, materialele de învelire sunt orientate transversal spre direcția picioarelor de rafturi, adică orizontal.

Dacă această regulă nu este respectată, peretele din partea de sus va rămâne fără izolație, ceea ce va duce la pierderi semnificative de căldură. După terminarea depunerii, va fi foarte dificil să se așeze materialul termoizolant, deoarece va fi necesar să se demonteze placa adiacentă peretelui.

Materiale utilizate pentru finisarea cornierului de acoperiș

Pentru a acoperi capacul acoperișului pot fi diferite materiale, ale căror alegere depinde de eficiența operațională și durabilitatea întregii structuri.

Să luăm în considerare caracteristicile aplicării celor mai populare materiale utilizate pe scară largă pentru a furniza consolă de acoperiș.

 1. Panoul din lemn este o placă tivită echipată cu elemente de legătură: un canal și un spike. În timpul instalării, placa următoare intră în vârf în canelura plăcii anterioare, formând o articulație puternică și o suprafață netedă fără decalaj pronunțat.

Pe fotografie există o căptușeală din lemn

Instalarea acestui tip de captuseala se face prin cuie.

Printre avantajele materialelor se numără următoarele:

 • simplitatea instalării;
 • posibilitate de vopsire sau de vopsire;
 • durabilitate, cu condiția ca tratamentul pre-exploatare cu antiseptice și retardanți de flacără să fie corect;
 • greutate mică, care nu are o încărcătură mecanică semnificativă asupra întregului sistem de acoperișuri.

Important: Acest material poate fi utilizat pentru decorarea interioară a luminatorului acoperișului.

 1. Tăvile gofrate, odată un material decorativ popular, au fost folosite ca o alternativă la panourile din lemn mai scumpe.

Panou de bordaj

Placa este montată cu ajutorul unor cuie, mai puține ori prin șuruburi. Dezavantajul acestui material îl constituie prezența decalajelor dintre plăcile adiacente atunci când se decorează șanțurile acoperișului.

 1. Captuseala din plastic este un material de finisare, care devine din ce in ce mai popular si mai solicitat. Acest material din analogii din lemn se distinge favorabil de un preț accesibil, o varietate de modele de culori și o gamă largă de dimensiuni. Ca rezultat, puteți alege o căptușeală din plastic, care corespunde caracteristicilor unui obiect de construcție.

Cornișă căptușită cu căptușeală din plastic

La instalarea materialelor de finisaj din plastic este necesar să se ia în considerare extinderea termică și, ca urmare, necesitatea unui decalaj de compensare. Prin urmare, atunci când asamblați căptușeala, partea pe care este amplasată canelura nu este atinsă cât mai strâns posibil, dar cu un spațiu mic (1-2 mm).

 1. Siding este un popular material de decor modern. Atunci când se confruntă consolelor acoperișului principal aplicat siding modificarea vinil, care, spre deosebire de produsele din metal, caracterizate printr-o greutate mică.

Sidingul sub acoperiș este perpendicular pe direcția cornișei. Folosind siding, puteți construi o înălțime de acoperiș ventilată de înaltă calitate, care va fi durabilă, ușor de întreținut și ieftină.

 1. Soffit este un panou de plastic special, prin care cornișorul este terminat. Materialul este asemănător exterior cu siding, dar se caracterizează printr-o grosime mai mare și prin prezența găurilor specializate care asigură ventilarea spațiului sub acoperiș.

În fotografie, căptușeala streașinului cu soclu

Soffit - acesta este unul dintre puținele materiale finisoare din compoziție, care include stabilizatorul UV. De aceea, șalupa nu se estompează și nu decolorează sub influența razelor solare directe.

concluzie

Piața oferă o gamă largă de materiale pentru acoperișuri din interior și din exterior. Alegerea soluției optime pentru lucrările de finisare și respectarea instrucțiunilor producătorului, veți obține cu siguranță rezultatul dorit. Pentru a obține informații mai utile și mai interesante, vizionați videoclipul din acest articol.

Cum să coaseți un acoperiș de acoperiș dintr-o casă: o prezentare generală a metodelor cerute de încorporare și învelire

Frontiera este o componentă importantă a acoperișului așezat, care realizează o funcție barieră și estetică. Gândiți-vă pe deplin asupra opțiunilor pentru proiectarea și finisarea sa ar trebui să fie în faza de proiectare a construcției.

În acest articol, vă sugerăm să vă familiarizați cu proprietarul masterat al casei cu modalitățile prin care ghinda acoperișului este căptușită și ridicată. Vom analiza și compara toate tehnologiile și materialele utilizate în această afacere, astfel încât să puteți înțelege ce vă veți confrunta.

conținut

Variante de construcție a gablonilor

Partea din față este partea superioară a peretelui structurii, care este delimitată de dedesubt de acoperirea plafonului, de sus - de planurile uneia dintre structurile așezate. Aceștia sunt tovarășii inevitabili ai construirii unui acoperiș gable, rupt, odnoskatnaya sau acoperiș danez.

Construite într-o direcție strict verticală, acestea sunt cel mai adesea triunghiulare sau trapezoidale, mai puțin adesea rotunde sau poligonale.

Pereții frontoni limitează mansarda non-rezidențială sau spațiul mansardei, care este amenajat sub locuință, de la capete. În funcție de condițiile operațiunii planificate, ele pot fi izolate sau nu. Izolarea termică este așezată între stâlpii de acoperiș al acoperișurilor reci sau așezată între barele acoperișului mansardelor încălzite.

În general, în conformitate cu terminologia clădirii locuințelor, arborii sunt vârfuri triunghiulare ale zidurilor portante din piatră, beton spumos sau cărămidă. Elemente similare din lemn sunt numite clesti, din cauza carora acoperișurile erau numite "gable".

Cu toate acestea, în construcții joase, ambele categorii sunt combinate în secret într-o clasă de pedimente. Materiale similare sunt utilizate în aranjamentul lor, deși există diferențe în ceea ce privește tehnologiile de construcție.

Conform caracteristicilor tehnologice, metodele de construcție a pedimentelor pot fi împărțite în două grupe:

 • Învelișul stâlpilor de pe peretele frontonului, construit pe principiul scheletului. Cel mai ușor de implementat și metoda bugetară disponibilă pentru artistul neexperimentat. În mod activ, cererea în construcții private este cea mai acceptabilă opțiune pentru construirea unui acoperiș ușor.
 • Învelișul unui perete solid de pământ, ridicat în timpul construcției unei case din cărămizi, blocuri de spumă, cherestea, busteni. O metodă care necesită cel puțin abilitățile inițiale ale unui dulgher sau ale unui zidar. Se utilizează în special în timpul lucrărilor de reconstrucție a clădirilor și a lucrărilor de reparații. Folosit uneori pentru a îmbunătăți statutul unei case construite din materiale de construcție necostisitoare.

În sfera de placare a frunzelor din casă există o mulțime de materiale diferite. Printre acestea se numara placile de placaj rezistente la umiditate si gips-carton, cu colorare ulterioara, panouri de finisaj polimerice, carton ondulat si chiar policarbonat opac.

Cu toate acestea, lista este îndreptată cu încredere de tabla de tip veche și de siding de vinil, care conduce cherestea de pe piață cu o perseverență de invidiat.

Învelișul peretelui din cadrul cadrului

Odată cu zidirea finisării triunghiulare a pereților din blocuri de cărămidă sau spumă, este dificil să se ocupe de un zid neexperimentat. Fără deprinderi, va fi dificil să se construiască un barbat chiar - un fel de frântură deasupra cabanei.

Dar peretele de la un panou sau un fascicul nu va cauza dificultăți speciale. Lemnul este ușor de procesat. Fabricate din cherestea cherestea dimensiuni greutate cel mai greu de construcție, astfel încât cele mai populare.

Fronturile cu căptușeală de cherestea sunt aranjate în conformitate cu tehnologia wireframe. Ie Mai întâi, se construiește cadrul peretelui de frânt, după care se cusese o bara, o muchie sau o foaie de hârtie. Adesea, rafturile de tip "pediment" servesc ca bază pentru dispozitivul de lăcuit, de-a lungul căruia se asamblează profistul, sidingul și materialele similare.

Acoperișurile cu schelete sunt montate nu numai asupra clădirilor de tip canadian. Acestea completează cu succes cutiile de piatră, cărămizi și beton, asigură stabilitatea sistemului de bare, datorită ușurinței care nu forțează pre-consolidarea structurilor portante.

Reguli pentru construirea de ferestre cadru

În funcție de materialul din care sunt realizate pereții casetei montate, barele de cadru se sprijină pe bandajul superior, pe mauerlat sau pe grinzi. În cazul dispozitivului, se extind până la 30 cm lățime, se formează prin îndepărtarea cutiei.

Și în cazul construcției de console mai mari de 30 cm ele sunt aranjate prin instalarea de grinzi scurte de consolă, amplasate perpendicular pe cavitatea.

Proiectarea și construcția gablonajelor din clădiri de joasă construcție trebuie să îndeplinească următoarele cerințe, reglementate de SP 31-105-2002:

 • Pasul de instalare a stâlpilor peretelui de aerisire deasupra cutiei de cadru trebuie să fie egal cu distanța dintre stâlpii peretelui principal. Ele trebuie să fie stivuite una deasupra celeilalte. Fixarea elementelor de franghie se realizează la legarea superioară a structurii cadrului.
 • Pasul de instalare a suporturilor de aerisire de deasupra piciorului de beton din caramida, bara, spuma depinde de incarcarea vantului din regiune. Variază în principal în intervalul de la 60 cm până la 1 m.
 • Când dispozitivul cald acoperișuri fronton distanța dintre suporturile de fronton determină lățimea plăcii sau a izolației mat să fie plasate în spațiul dintre stâlpii de susținere.
 • Atunci când se aplică izolarea termică, partea sa externă este echipată cu un material de impermeabilizare, o protecție internă împotriva barierelor la vapori: o membrană sau polietilenă.
 • Grinzile superioare sunt folosite ca elemente superioare ale ornamentelor de gabarit, care sunt conjugate cu crestina până la 30 cm. Pentru fiabilitatea pe marginea acoperișurilor sunt instalate grinzi dublă, cusute din două plăci.
 • Ca o bandă superioară a copacilor, asezată cu console largi, se folosește o bară de legare. Este montat paralel cu picioarele de cavitate, deci este mai mic. Pentru a vă deplasa în jos bara de îmbinare, este necesar ca marginea superioară a fasciculului consola instalată de sus să fie la același nivel cu planul convențional al sistemului de rafturi.
 • Îmbrăcarea peretelui de la etajat cu înălțimea de până la 30 cm este la același nivel cu marginea exterioară a picioarelor de rafturi.
 • Prinderea unui pediment cu o înălțime largă este făcută la același nivel cu conturul barei auxiliare, instalat pentru a fixa pielea.

Articulațiile unghiulare prevalează în construcția de pedale de cadru. Pentru a întări componentele critice, de exemplu, atunci când fixați suporturile la Mauerlat, se folosesc capse, plăci dințate și colțuri.

Prezentare generală a tehnologiei de lucru

Învelirea cadrului ramei casei aflate în construcție poate fi realizată atât în ​​fața dispozitivului sub acoperișul acoperișului, cât și după. Meșteșugarii de origine aleg adesea prima opțiune, deoarece pereții frontali ai căptușelii:

 • Creșteți rigiditatea structurii clădirii, oferind confortul pentru acoperișuri.
 • Reduceți zona de acoperiș a acoperișului, care este foarte valoroasă în zonele cu activitate intensă a vântului.
 • Specificați parametrii geometrici ai sistemului de rafturi, permițând detectarea în timp util și corectarea defectelor.

Un argument important în favoarea construirii de geamuri înaintea așezării rășinilor este creșterea nivelului de siguranță al muncii la înălțime.

Pentru a repara în mod corespunzător cadrul frontal al ramei, trebuie mai întâi să aranjați cutia. Este posibil să se construiască din profil metalic sau colț, dar prioritatea barei 40 x 50 sau 50 x 50 mm pentru ușurința manipulării, cost accesibil și compatibilitatea cu materialul de placare.

Cei care decid să aranjeze o cutie de metal laminat, ar trebui să țină seama de diferențele de materiale termice din ingineria termică. Între elementele metalice și cele din lemn va fi necesar să se pună plăcuțe de impermeabilizare, de exemplu, bucăți de material de acoperiș.

Diferența în ingineria termică atrage în mod constant apariția condensului, acționând distructiv atât pe piesele metalice cât și pe cele din lemn.

Rășinile sunt instalate în cruce pe elementele viitoarei piele după 40 cm. Învelișul se poate realiza atât în ​​direcția verticală, cât și în direcția orizontală. Dacă este planificată fixarea orizontală a capului acoperișului rece, nu există o nevoie specială pentru o cușcă în dispozitiv. Este posibil să adăugați pur și simplu o bară în spațiul dintre rafturi, dacă etapa de instalare a acestora este mai mare de 80 cm.

În piele este permisă utilizarea plăcii neimprimate, dacă alegeți un sfert din ambele părți laterale. Așezați plăcile de pardoseală sau panourile, dacă proprietarii nu sunt prea constrânși în mijloace. Se recomandă tăierea crestăturii descendente a panoului de pornire înainte de instalare.

Fixarea aranjamentului începe cu cea mai joasă placă, pe casele cu gabiță care se deplasează de la bar, instalate de-a lungul liniei de împerechere a depresiunii cu peretele arborelui. Asigurați-vă că așezați canelurile în jos, deși este incomod să le atașați în mod similar limbii. În situația opusă, apa atmosferică se va condensa cu ușurință în compus și va contribui la dezintegrare.

Detaliile plăcii efectuate înaintea dispozitivului pentru acoperișul sub acoperiș nu măsoară în mod necesar și măsoară cu precizie dimensiunile. La sfârșitul lucrărilor de placare, marginile care ies dincolo de sistemul de rafturi pot fi tăiate trivial.

Deschiderile ferestrelor și ale ușilor din acoperișurile acoperișurilor scăzute se permit să fie tăiate după fabricarea placării. Cu toate acestea, în prioritate, aranjamentul preliminar. În structurile izolate, ramele de ferestre și uși sunt instalate înainte de încorporarea pereților de aer.

Aplicarea de siding practice

Siding de vinil este creat în mod intenționat pentru o ușurare tangibilă a soartei grele a finisatorilor de fațade, care sunt bine familiarizați cu segmentul zidurilor de gabarit. Rezistenta la materialele plagilor atmosferice este usor de stabilit, nu afecteaza greutatea structurii cladirii.

Fasada de siding este produsă într-o mare varietate de specii. Acestea simulează o tăietură de blană cu o bucată de herring, așezarea plăcilor de piatră, o placă și o suprafață de lemn, etc. Panourile includ similitudinea a două sau trei elemente de placare standard, ceea ce scurtează semnificativ timpul pentru producerea lucrărilor de finisare.

Panourile solide ușoare sunt conectate prin încuietori care se fixează pe muchii lungi. La perete sau la cutie, capacul de vinil este fixat cu șuruburi, cuie sau capse.

Pentru formarea compușilor de unghiuri, margine clearance-ul asieta se produce o serie de elemente suplimentare: de pornire, de cuplare și profile de finisare, muluri, elementele de colț, spline okolookonnyh, etc. Rețineți că materialul de mantale și traversele trebuie să cumpere un brand care nu a fost diferențe ofensive în dimensiuni..

Reguli pentru fixarea panourilor de vinil

Cei care doresc să știe cum să monteze bizonul de siding în gablurile casei, aveți nevoie de informații despre specificul materialului. Deoarece înlocuitorul de polimer pentru plăcile de piatră și cherestea are proprietăți de a se extinde atunci când este încălzit și de a lua dimensiunile originale când este răcit. O fixare rigidă este strict interzisă, altfel pielea se va deforma sau se va sparge.

La punctele de legătură ale panourilor de siding, este necesar să lăsați o rezervă pentru o mișcare ușoară:

 • Panoul de perete trebuie să fie cu 1,0-1,5 cm mai scurt decât dimensiunile reale ale pedimentului. Cantitatea aproximativă a acestei indentări este aplicabilă panourilor cu o lungime de până la 3 m. Este recomandabil să se calculeze indentarea în mod independent, fiind ghidate de parametrii de expansiune liniară specificați de producătorul "nativ" al materialului.
 • Între capul unghiului sau șurubul de auto-îmbinare și mantaua de vinil, ar trebui să existe un spațiu de cel puțin 1 mm. Șurubul strâns strâns trebuie să fie slăbit cu o jumătate de viraj. Capsele și unghiile nu trebuie terminate la limită.
 • Fixarea se face exact în centrul găurilor ovale, destinate fixării panourilor.

Montarea panourilor instalate vertical și detaliile suplimentare ale pielii orizontale se efectuează în conformitate cu alte reguli. Punctele superioare de fixare sunt fixate la marginea superioară a orificiului, restul - ca de obicei.

Se crede că părțile dispuse vertical se extind numai în sus cu 1/3 din norma de dilatare liniară. Prin urmare, cu o prelungire totală de 1,5 cm deasupra, numai 0,5 cm va trebui să se retragă, la partea inferioară se lasă un gol de 1,0 cm.

Înveliș polimeric

La pereții structurii de cadru, siding poate fi fixat fără pregătire prealabilă. Adevărat, cu condiția să fie construite imaculat.

Atunci când se fixează panourile de polimer pe pereții din caramida, zidărie, spumă, cutia este instalată înaintea acoperișului acoperișului. Se aliniază suprafețele care nu sunt ideale și formează un spațiu de aer care prelungește în mod semnificativ ciclul de viață al materialelor de construcție utilizate în construcții.

În dispozitivul cutiei se utilizează:

 • Umiditatea barei umede este de cel puțin 12%. Producătorii de șipci recomandă ca o parte a barei să fie de 60 mm, astfel încât punctele de fixare să cadă strict în centrul găurilor destinate acestora. A doua parte a barei este de la 25 la 50 mm, în funcție de cerințele individuale de rezistență.
 • Profiluri galvanizate, realizate pentru fixarea plăcilor de gips. Dimensiunea este similară cu o bară.

Construcția laturilor începe cu instalarea sitelor extreme, între care cordonul de comandă este strâns. În conformitate cu mărturia unui punct de reper întins, se montează bare obișnuite.

Direcția de instalare a sitei este în mod tradițional perpendiculară pe direcția de instalare a panourilor. Terenul optim de 40 cm, în regiunile cu distanța caracteristică între șipca de încărcare a vântului poate fi redusă la 20 cm Acesta elemente de perete de fronton sunt fixate șipci 50 -. 70 cm.

Instalarea de siding pe șezut

Înainte de deschiderea și asamblarea panourilor de vinil, este aranjată încadrarea ferestrelor și a ușii, dacă există. Mai întâi, impermeabilizarea sub formă de șorțuri flexibile din tablă, aluminiu sau bitum este aranjată în deschideri.

Grosimea peretelui frunzelor determină modul de aranjare a deschiderilor:

 • Blocurile de ferestre și uși de acoperiș rece sunt realizate cu ajutorul unor grinzi speciale sau profile J.
 • Deschiderile acoperișurilor izolate sunt încadrate de profilele de ferestre concepute pentru a vă îndrepta spre pante.

După aranjarea deschiderilor, ele încep să facă șabloanele necesare tăierii sidingului în funcție de mărimea și forma pătrunderii.

Pregătirea profilelor de fixare

Asamblarea șabloanelor se face manual. Pentru a lucra, veți avea nevoie de două tăieturi arbitrare ale profilului J. Primul este aplicat de-a lungul liniei de suprapunere, al doilea este plasat sub consola. El taie prima linie de tăiere care repetă panta rampei. Este desenat cu un creion, apoi tăiați excesul în funcție de marcare.

Partea din stânga a profilului J este marcată. Fundul este marcat și tăiat folosind un șablon inversat. Profilul tăiat este aplicat la locul de instalare pentru a marca linia următoarei tăieturi în zona creastei. Pentru marcarea clară se utilizează o linie plumb. trebuie să fie perpendiculară la suprapunere.

Apoi, partea dreaptă se face folosind un șablon inversat. Profilul drept este tăiat numai cu unghii, partea din față nu este necesară atingere. La instalarea a două profile pe locația dorită, fixarea se face în conformitate cu regulile pentru securizarea părților verticale. Punctele de fixare sunt instalate aproape de marginea superioară a orificiului.

Partea superioară netedă a profilului din dreapta este introdusă în canalul profilului din stânga, astfel încât se obține un nod închis. Panourile sunt tăiate după instalare în profilurile fixate după perimetru.

Funcția profilului J pentru lățimea de lambriuri este extrem de potrivită pentru analogii de conectare la colț. Această opțiune este mult mai practică dacă, în același timp, se presupune că se efectuează învelișul copacilor. Profilul unghi vă permite să atașați elemente din două părți: este extrem de convenabil să lucrați și să se descurce frumos.

Montare pe panou: orizontală și verticală

Pentru instalarea corectă a capacului de vinil în direcția orizontală, ar trebui să reîncărcați șabloanele făcute prin metoda descrisă mai sus. Folosind două resturi de siding, trebuie să identificați și să marcați panta pantei.

Pentru fiecare parte a acoperișului, modelele sunt realizate separat, deoarece există întotdeauna o diferență chiar și în cazul construcției ideale. Pentru a aranja un gable de acoperiș gable, va trebui să faceți patru șabloane.

Șabloanele servesc pentru tăierea obișnuită a siding. Panourile de tăiere trebuie să respecte compensarea temperaturii de la marginea reală a pedimentului. La panoul aflat chiar în partea superioară, este necesar să se taie complet bara de unghii și să se facă găurirea în partea superioară a unei deschizături pentru fixarea prin autodulcă.

Punctul de foraj este determinat experimental în timpul aplicării la locul de instalare. În orice caz, orificiul nu poate fi forat în apropierea marginilor tăiate ale panoului. Este necesar să se retragă de la margine la minimum 3 cm.

Cu instalarea verticală a siding-ului, merită să se ticăie dacă există dorința de a obține un rezultat ireproșabil. Va fi necesar să aveți răbdare și șabloane regulate.

Algoritm pentru instalarea verticală a carcasei de vinil:

 • Pe perimetrul frontonului sunt montate profiluri în unghi sau J.
 • Din partea de sus a acoperișului se eliberează o linie plumb, conform căreia este necesar să se delimiteze axa centrală.
 • Pe linia desenată, fie două profiluri J sunt dispuse între ele, fie un profil H. Ultima opțiune este mai bună, deoarece nu are o îmbinare neetanică.

Instalarea panourilor, tăiate conform șabloanelor de date actuale, pornește exclusiv din colț, dacă axa centrală este echipată cu profiluri J în două. Când utilizați profilul H în centrul frontonului, puteți monta panourile de vinil atât din colț, cât și din centru.

Compilație video pentru a ajuta maeștrii

Procesul de încorporare a galeriei unui acoperiș rece cu o placă neimprimată:

Nuanțele tehnologice ale învelișului de fațade cu șezlonguri:

Etapele finale ale confruntării cu fațada:

Am prezentat versiuni dovedite cu o analiză detaliată a ceea ce și cât de bine să coaseți pedimentele. Informațiile oferite de noi vă vor ajuta să alegeți cel mai bine calea și să implementați ideea singură.