Cum să alegeți vopseaua pentru ardezie și cum să pictați singură foaia de ardezie - extindeți durata de viață a stratului de acoperire de mai multe ori

Horn

Ardezia chiar și într-o stare nevăzută este un material care este suficient de rezistent la influențele externe negative.

Are un preț scăzut, rezistență la coroziune și instalare și reparații ușoare.

Dar pictura ardeului crește semnificativ potențialul său operațional, deși necesită costuri și timp suplimentare. În acest articol, ne vom da seama ce culoare să picteze ardezia pe acoperiș și cum să o facem corect.

De ce vopsea?

Principalul dezavantaj al ardei este posibilitatea creșterii mușchilor și a algelor pe acesta. Activitatea plantelor conduce la o creștere a dimensiunii porilor și la apariția microfracturilor, ceea ce reduce potențialul operațional al acoperișului. Creșterea mușchilor afectează în mod negativ aspectul acoperișului.

O altă slăbiciune a ardei este decolorarea sa cu timpul. Crăpăturile materiale, structura originală a stratului de acoperire sunt rupte.

Vopsirea corectă a acoperișului ardezie poate elimina aceste neajunsuri. Acesta va spori proprietățile sale rezistente la umiditate și îi va da un aspect plăcut, va împiedica curățarea materialului, aspectul mușchilor și ciupercilor pe el.

Azbestul este considerat cancerigen periculos pentru sănătate. De la ardezia nevopsită, praful de azbest emite în mod constant în atmosferă și îl otrăvește, pictura materialului permite minimizarea acestui proces și transformarea acoperișului într-un mediu mai ecologic.

Vopsea pentru ardezie - cum să alegeți vopseaua optimă pentru foaie?

Fibrele de azbest nu sunt compatibile cu toate tipurile de vopsele. Cele mai puțin potrivite pentru construcția acoperișurilor din ardezie sunt produsele petroliere și smalț. Un email simplu începe să se coajă și să se încarce peste câteva luni după aplicare, dar emailurile specializate sunt folosite în mod activ pentru construcția acoperișurilor din ardezie.

Cum să pictezi ardezia? În plus față de emailurile specializate pentru arderea ardeilor, se folosesc următoarele tipuri de produse:

 • Acrilice. Se referă la un grup de produse dispersabile în apă, caracterizate printr-un grad ridicat de impermeabilizare. Acrilul umple chiar și cele mai mici găuri din ardezie și previne reproducerea ciupercilor și a plantelor din ele. Vopseaua este reprezentată de mărci precum "Akrilakma", "Trior", "Novbytchim".
 • Modificat acrilat.
 • Vopsele siliconice. Extindeți durata de viață a ardei în medie 5 ani. Acestea se caracterizează printr-o bună aderență (aderență la suprafața acoperișului). Principalele dezavantaje - au un preț ridicat și timp de 10-15 ani se ard complet pe partea însorită a acoperișului
 • Produse acril-silicon. Combinați cele mai bune calități ale ambelor tipuri de vopsele. Producători: Penta, Sofecsil.
 • Produse din poliuretan.
 • Lichid plastic. Material de înaltă tehnologie, caracterizat de preț scăzut și rezistență ridicată la influențe mecanice și atmosferice. Dar plasticul lichid este toxic, ceea ce mărește cerințele de prudență atunci când îl instalați.

Una dintre cele mai bune materiale privind prețul, calitatea, simplitatea și siguranța culorii este acrilică.

Pregătirea suprafeței

Dacă ardezia a fost deja exploatată pentru o anumită perioadă de timp, nu este posibil să începeți să o pictați fără a efectua proceduri pregătitoare.

Este necesar să-l curățați de plantele acumulate, ciupercile, praful și zgârieturile de azbest - ardezia netratată nu va fi vopsită corect.

De asemenea, este necesar să se repare toate fisurile și defectele.

Crăpăturile mici sunt închise cu o cârpă impregnată cu lipici impermeabili. Greșelile mai mari ar trebui să fie umplut cu mastic din azbest vrac, adeziv PVA și ciment.

 • Puteți curăța ardezia manual fie cu o perie tare pentru metal, fie cu o spălare care creează un jet de apă cu un cap puternic. Prima opțiune este foarte laborioasă, curățarea acoperișului cu o perie poate dura mai multe zile și un rezultat bun nu va fi garantat, deoarece nu toate formele pot fi îndepărtate manual.
 • În loc de o perie este posibil să se utilizeze un burghiu electric cu o duză specială, minus această metodă este riscul de a deteriora ardezia cu o astfel de unealtă grosieră.
 • Curățarea cu o chiuvetă este mai simplă și mai rapidă, dar este important să alegeți presiunea corectă a apei. Presiunea prea joasă nu va fi suficientă pentru a elimina plantele încolțite, dacă este prea mare, jetul poate deteriora ardezia. Presiunea optimă este de 200-250 atmosfere.
 • După curățarea acoperișului, acesta trebuie decontaminat. În acest scop se utilizează antiseptice. Acestea sunt aplicate pe întreaga suprafață a acoperișului cu o perie sau pulverizator, cea de-a doua opțiune fiind mai preferată.

Ultima etapă de preparare este pregătirea. Îmbunătățește aderența materialului de vopsea și acoperiș. Aplicați-l cu o rolă sau o perie pe întreaga suprafață a ardezului. Unele tipuri de grund sunt, de asemenea, antiseptice.

Cimentul de azbest are o permeabilitate ridicată, deci aproape orice primer este potrivit pentru el. Aplicați-o trebuie să fie la o temperatură a aerului de 5 până la 30 de grade peste zero. Timpul mediu de uscare al grundului este de 12 ore, după care puteți începe să pictați.

Cum să pictezi ardezia cu mâinile tale

Consiliile meșterilor recomandă să vopsească ardezia în două straturi. Primul strat este de bază, consumă 2/3 din material. Timpul dintre aplicarea straturilor este între 1 și 2 ore.

Pictura din ardezie se realizează cu ajutorul periilor și pistoalelor de pulverizare. Pulverizatoarele accelerează procesul, făcându-l mai convenabil. Dar pentru a realiza colțuri și alte locuri greu accesibile pe foi de ardezie trebuie să le periați manual.

Cel mai bun moment pentru pictura este zile calde și moderat de noros.

La temperaturi scăzute sau ridicate ale aerului, cu umiditate ridicată sau sub soarele incins, lucrarea nu va fi fezabilă. Este de dorit ca vremea favorabilă să fie ziua după ce au fost finalizate.

Consumul mediu de vopsea pe metru pătrat cu aplicație pe două straturi este de 100-200 grame, dar materialele trebuie cumpărate întotdeauna pentru utilizare ulterioară, deoarece situațiile nu sunt excluse atunci când va fi necesar un consum suplimentar. Aplicați vopseaua în direcția de sus în jos.

Aplicarea vopselei la o ardezie nouă este relativ simplă, deoarece lucrarea se poate face pe teren înainte de a instala plăcile pe tortul de acoperiș. Dacă foile de ardezie sunt în poziție înclinată, va fi dificil să se realizeze umplerea lor uniformă cu materiale de vopsea și lacuri.

Dacă ardeaua este vopsită pe pământ, atunci când se ridică pe acoperiș, stratul de acoperire poate fi zgâriat. Pentru a evita acest lucru, înainte de instalare, numai primul strat de vopsea este aplicat pe tortul de acoperiș, iar cel de-al doilea strat este aplicat după finalizarea instalării acoperișului - ascunde zgârieturile care au apărut.

Videoclip util

Pictura ardezie pe propriile mâini pe video:

concluzie

Ardezie nu are un aspect plăcut, dar pictura de înaltă calitate a acestui material de acoperire elimină acest dezavantaj. Efectuează pictura și funcțiile practice, prelungind durata de viață a azbocimentului, protejându-l de umiditate și împiedicând reproducerea ciupercilor și a plantelor.

Constructii de case

Perioada de exploatare a azbest-ciment arde ajunge la 50 de ani. Cu toate acestea, cu o îngrijire corespunzătoare, durata de viață a materialului de acoperiș poate crește semnificativ. Una dintre condițiile necesare durabilității ardei este pictura lui. Ca rezultat al colorării, se formează un strat protector pe suprafață, iar acoperișul însuși dobândește un aspect atractiv.

 1. Trebuie să pictez ardezie?
 2. Ce vopsea este mai bine să picteze ardezie: sfaturi privind alegerea
 3. Pas cu pas pictura de ardezie pe mâini proprii
  • Calculul volumului de vopsea
  • Pregătirea suprafeței
  • Tehnologia de colorare a ardeilor
 4. Recomandări practice ale specialiștilor
 5. Caracteristicile picturii de ardezie nouă și veche

Trebuie să pictez ardezie?

Placa de azbest-ciment a fost mult timp considerată cea mai populară opțiune pentru acoperiș, datorită performanțelor sale bune și a accesibilității. Și astăzi, mulți preferă acest material special atunci când construiesc clădiri cu scopuri diferite.

Simplu în instalare și ardezie ieftină are unele dezavantaje:

 • nu aspect atractiv;
 • tendința de a se ciocni cu lichen, mușchi;
 • scăderea treptată a caracteristicilor de rezistență sub influența condițiilor meteorologice și a factorilor externi.

Ardezia este un material poros, predispus la apariția microfracturilor. Umiditatea acumulată în pori devine gheață la primele geruri și, treptat, "rupe" materialul din interior. Aceleași deformări sunt inevitabile, de asemenea, cu creșterea lichenilor și a mușchilor de pe suprafață.

Problemele enumerate vor ajuta la rezolvarea picturii de ardezie de azbest. După pictura pe suprafața acoperișului, se formează un film puternic, acoperind accesul la apă și microorganisme. Ca urmare, procesele de distrugere sunt suspendate și durata de viață a ardei este prelungită timp de mai mulți ani.

Datorită stratului protector, ardeaua devine netedă, umiditatea atmosferică de pe ea nu se menține, iar zăpada și frunzele căzute coboară rapid. Mizeria acumulată poate fi spălată cu ușurință cu o mini-spălare pentru mașină sau cu apă sub presiunea din furtun.

În plus, pictura rezolvă o altă problemă - dauna teoretică a ardeiului. Această versiune este distribuită în principal de către producătorii de materiale de acoperiș avansate și scumpe. Esența problemei este că stratul de ardezie dă pe urma praf de azbest, care are un impact negativ asupra ecologiei și sănătății umane. Există numeroase refutări ale acestei versiuni. Cu toate acestea, pentru cei încurcați există o soluție optimă - pictura de ardezie, care împiedică complet eliberarea de praf de azbest.

Deci, pictura acoperisului ardezie permite:

 • îmbunătăți aspectul acoperișului și dați-i culoarea dorită;
 • netezim rugozitatea ardei;
 • pentru a preveni formarea fisurilor;
 • protejarea materialului de vegetația vegetală;
 • prevenirea prafului;
 • crește durata de viață a materialului de acoperire de 1,5 ori.

Ce vopsea este mai bine să picteze ardezie: sfaturi privind alegerea

Vopseaua de ardezie trebuie să îndeplinească multe cerințe. Principalele criterii de selecție: rezistența la fluctuații de temperatură, arsuri și precipitații. Un indicator important este nivelul de aderență la azbest-ciment.

Următoarele grupe de materiale de vopsea sunt utilizate pentru colorarea plăcii:

 • emailuri acrilice;
 • alchidice;
 • siliconi;
 • "Plastic lichid".

Cele mai populare compuși acrilici. Ele diferă în tonuri saturate de diferite nivele de ceată. Tipuri de emailuri acrilice: solubile în apă sau pe solvenți organici.

Vopseaua acrilică dispersată în apă pentru ardezie are o serie de avantaje:

 • lipsa unui miros ascuțit;
 • rezistență la foc și explozie datorită utilizării pe bază de apă;
 • nu eliberează substanțe toxice;
 • în timpul aplicării nu are nevoie de un solvent special;
 • viteza de uscare - aproximativ 2 ore;
 • formarea unui film impermeabil;
 • durata de viață a stratului de acoperire este de 5 ani.

Vopsele acrilice solubile în apă bine dovedite ale următorilor producători:

 • Alpina Dachfarbe (Caparol) - email de culoare verde, maro sau roșie, rezistent la îngheț și condiții meteorologice.
 • "Vopsea de acoperire pe ardezie" (Novbytchim) - formează o acoperire mată, rezistentă la dezvoltarea microorganismelor. Este produs în cinci culori.
 • "Aquagel AK-1SH" (Styrene) - LMC creează un film neted pe ardezie, cu care curge rapid apa. O caracteristică distinctivă - ușurința de îngrijire a acoperișului.

Vopseaua de latex este un fel de vopsele acrilice pe bază de apă. Seamănă cu o mastică groasă și, după uscare, este transformată într-un film flexibil, elastic. O astfel de acoperire "din cauciuc" nu se sparge, nu curge apa și are o adeziune excelentă la ardezie. Din paleta de culori cea mai populară este vopseaua acrilică de ardezie 6005 (mată verde), 5005 (mată albastră) și 3009 (mată roșu-brună). Nomenclatorul culorilor în conformitate cu RAL.

Emailele acrilice pe solvenți organici diferă:

 • o rezistență mai mare decât vopselele solubile în apă;
 • flexibilitate;
 • caracteristici de respingere ridicată a apei;
 • rezistenta la lumina;
 • un timp de uscare mai lung - aproximativ zece ore;
 • un miros ciudat;
 • toxicitate moderată și pericol de incendiu.

Important! Dacă vopseaua acrilică organosolubilă este prea groasă, atunci trebuie diluată cu solventul inclus în smalț. Lucrările la vopsire ar trebui să fie efectuate departe de sursele de flacără deschise, folosind protecție individuală.

Coloranții de acizi alchidici se usucă repede și formează un film elastic pe materialul de acoperiș, care nu este supus crăpării. Avantajele suplimentare ale emailului alchidic includ:

 • cuplare înaltă cu ardezie;
 • bună rezistență la umiditate;
 • rezistență la fenomene naturale;
 • Înainte de vopsire nu este necesară grundarea suprafeței;
 • durata de viață nu este mai mică de 5 ani.

Exemple de vopsea alchidică de înaltă calitate:

 • "Smalț cu uscare rapidă" (Impuls) - uscare rapidă (timp de 1 oră la o temperatură ambiantă de 20 ° C), fără miros ascuțit.
 • "Emaila pentru acoperișuri" (Empils) - rezistența stratului protector, 10 culori.

Vopselele de silicon sunt opțiunea cea mai durabilă și mai sigură pentru pictarea acoperișului. Siliconul trădează elasticitatea smalțului. Unele tipuri de vopsele de organosiliciu pot umple microfragurile cu o grosime de până la 2 mm.

Important! Emaile de silicon - cea mai bună opțiune pentru prelucrarea acoperișului vechi.

Caracteristicile calitative ale vopselelor siliconice:

 • elasticitate ridicată;
 • posibilitatea de a efectua restaurări și crăpături ale acoperișului;
 • calitățile fungicide blochează înmulțirea microorganismelor;
 • caracteristici excelente de respingere a noroiului și apei;
 • siliconii sunt rezistenți la foc și non-toxici;
 • Durabilitate - durată de viață până la 15 ani.

Exemple de emailuri de silicon de calitate:

 • "KO-slate" (polimer siliconic) - formează o culoare profundă și o acoperire durabilă, este produsă în două culori de bază, cu posibilitatea de tentativă;
 • "OS-5103K" (Kremnypolimer) - este utilizat pentru vopsirea decorativă și protectoare a diferitelor materiale de construcție. Se caracterizează prin creșterea rezistenței la gaze chimice, medii alcaline și acide. Datorită acestor caracteristici, vopseaua poate fi utilizată în întreprinderi industriale.

Vopselele pe bază de polimeri de pe suprafața materialului formează o peliculă de plastic de textură mată sau lucioasă.

Indicatori calitativi ai "plasticului lichid":

 • 100% rezistență la umiditate - folia de polimer nu permite pătrunderea umidității în ardezie;
 • rapiditatea uscării;
 • inofensiv pentru mediu și lipsa pericolului de incendiu;
 • rezistență la radiațiile ultraviolete;
 • posibilitatea aplicării smalțului de silicon fără utilizarea unui primer de penetrare profundă;
 • este permisă aplicarea smalțului în condiții de îngheț (până la -10 ° C);
 • Durabilitate - durată de viață de aproximativ 15 ani.

Variante de vopsea polimerică bună:

 • Lichidul plastic (Denalt) este produs pe bază poliuretan-alchidică, care conferă stratului o rezistență suficientă;
 • PPG-1 (Coomoyl) conține polistiren. În procesul de uscare se formează un strat de protecție durabilă a umezelii.

Important! Vopseaua polimer se usucă foarte repede. Prin urmare, este de dorit să pictați pistolul de pulverizare.

Pas cu pas pictura de ardezie pe mâini proprii

Cel mai adesea, ardezia este vopsită cu vopsele acrilice. Prin urmare, vom analiza ordinea de lucru folosind acest tip de email.

Calculul volumului de vopsea

Consumul de vopsea depinde de suprafața acoperită și de absorbția materialului. De obicei, pentru vopsirea 1 mp. Ardezia va cheltui aproximativ 300 de gr. vopsea. Pentru a determina cantitatea totală de email, trebuie să calculați suprafața acoperișului.

Procedura de calculare a suprafeței unui acoperiș arctic:

 1. Măsurați lungimea și lățimea clădirii. Datele sunt luate ținând cont de cotele pentru cornișe (aproximativ 50 cm).
 2. Efectuați calculul folosind formula: S = 2 * (a * b), unde S este suprafața necesară a acoperișului, a este lungimea înclinării acoperișului și b este lungimea acoperișului.

Valoarea rezultată trebuie să fie înmulțită cu consumul mediu de smalț. Atunci când se determină volumul total al vopselei, este necesar să se țină seama de faptul că pentru calitatea colorării trebuie aplicate două straturi.

Pregătirea suprafeței

Cea mai lungă și cea mai laborioasă etapă este pregătirea suprafeței pentru pictura. Pachetul de măsuri cuprinde:

 1. Curățarea profundă a ardezului. Folosind o perie sau racleta tare, îndepărtați mușchiul, varul și murdăria de pe suprafața acoperișului. Pentru a accelera procesul, puteți folosi o mașină de spălat sub presiune.

Important! Pentru a aplica vopseaua pe ardezie, este necesar să se procedeze numai după uscarea stratului de grund - nu mai puțin de 12 ore.

Tehnologia de colorare a ardeilor

Este recomandabil să se pregătească perii de diferite mărimi pentru a prelucra calitativ capetele, colțurile și locurile greu accesibile ale acoperișului. Vopseaua este aplicată în două straturi - principalul și finisajul.

Important! Este permisă vopsirea ardei plate cu un pistol de pulverizare. Atunci când procesați materialul ondulat din acesta este mai bine să refuzați - există riscul de colorare neuniformă.

Stratul principal este aplicat cu o grijă deosebită, prinsă toate secțiunile de sus în jos. După aceasta, stratul de bază trebuie lăsat complet uscat și reaplicat vopseaua.

Stratul de finisare "nivel" tranzițiile ascuțite ale vopselei și creează o culoare solidă și saturată a acoperișului.

Recomandări practice ale specialiștilor

 1. Este necesar în avans să se asigure siguranța muncii la mare altitudine și să se pregătească o centură de siguranță. Atunci când pulverizați grundul și vopseaua, trebuie să purtați întotdeauna ochelari de protecție și un aparat respirator.
 2. După aplicarea primului strat pentru uscarea suprafeței, lăsați mai mult timp decât cel indicat pe pachetul de email. Adesea, instrucțiunile indică timpul în cele mai favorabile condiții.
 3. Suprafața cu suprafață calitativă economisește în mod semnificativ vopseaua, reducând consumul acesteia.
 4. Pictura de ardezie plat cu propriile mâini, în absența echipamentelor de pulverizare este mai bine făcut cu o rolă, mai degrabă decât o perie.
 5. Condiții climatice optime pentru colorare: o zi fără vânt cu o temperatură a aerului de 13-17 ° C. Planificarea picturii acoperișului, trebuie să cunoașteți prognoza meteo timp de o săptămână în avans - cu cât nu mai există ploaie, cu atât acoperirea va fi mai lungă.
 6. Vopsirea acoperișurilor de configurații complexe ar trebui să fie încredințată profesioniștilor. Un acoperiș simplu cu două picturi este cel mai bine vopsit cu un asistent.

Caracteristicile picturii de ardezie nouă și veche

Este mai bine să pictezi noua ardezie "de dedesubt" - înainte de a pune acoperișul. Există o opinie că stratul de bază trebuie aplicat pe teren, iar stratul de finisare după instalarea ardei. Suporterii acestei metode își exprimă părerea despre posibila deteriorare a emailului la instalarea foilor. Cu toate acestea, mulți experți consideră că riscul de rupere a stratului de vopsea este cauzat în primul rând de lipsa profesionalismului lucrătorilor și de complexitatea construcției acoperișului însuși. Pictura zgârieturilor locale în partea de sus este mult mai ușoară decât aplicarea unui strat complet de vopsea.

Vechea ardezie este mai complicată în prelucrare datorită mai multor factori:

 1. Amortizarea structurii. Elementele cutiei sunt slăbite și strâmbate cu timpul. Mersul pe acoperiș poate duce la apariția crăpăturilor pe ardezie.
 2. Distrugerea parțială a materialului de acoperire. Înainte de a picta tabla veche, ar trebui să verificați defectele. Tabelele necorespunzătoare sunt înlocuite, iar pauzele minore sunt reparate.
 3. Modificarea structurii stratului de ardezie. Sub influența precipitațiilor și a schimbărilor de temperatură, materialul devine liber - acest lucru creează un pericol pentru lucrătorii care efectuează vopsirea petelor.
 4. Nevoia de curățare a suprafeței murdăriei acumulate și a diferitelor creșteri.

Datorită materialelor de pictură moderne, va fi posibil să se evite întunecimea și cenușia ardezului. Principalul lucru - pentru a alege vopseaua potrivită și pentru a adera la procesul tehnologic, atunci rezultatul va fi plăcut de mai mulți ani.

Ce vopsea este mai bine să picteze ardezie pe acoperișul unei case particulare cu propriile mâini, sfatul meșteșugarilor

În piața de construcții moderne, există o selecție uriașă de materiale de acoperire, dar, în ciuda acestui fapt, ardezie gri obișnuită nu și-a pierdut popularitatea. Se explică prin calitățile sale bune de funcționare, rezistența la fluctuațiile de temperatură ale mediului extern, o durată lungă de viață și un preț scăzut.

Acoperite cu ardezie în ultimul secol, casele le slujesc cu credincioșie și cu adevărat pe stăpânii lor până acum, însă suprafața acoperișului, menținând în același timp performanța, are un aspect inestetic. Pentru a corecta situația, culoarea ardei ajută. Pictura ardezie cu mâinile tale este destul de posibilă, trebuie doar să știi cum să o faci bine.

Poate, pentru a picta ardezie - o ocupație interesantă și chiar plăcută

De ce oamenii pictează vechea ardezie

Ardezia, produsă dintr-un amestec de azbest și ciment, are o structură poroasă în care mușchii, lichenii și alți paraziți de plante se înmulțesc. De-a lungul timpului, suprafața este acoperită cu praf, funingine din coș și alte contaminanți, care afectează calitățile sale decorative și de performanță. Și procesele enumerate apar atât cu cavitate, cât și cu un material plat.

Vopseaua artistică vă permite să scăpați de aceste fenomene negative. Oamenii pictează vechea ardezie din următoarele motive:

 • eliberarea în mediu a particulelor de azbest fin dispersate fin este redusă;
 • imperfecțiunile sunt îmbunătățite;
 • crește rezistența la fluctuațiile de temperatură din mediul extern;
 • perioada de funcționare crește semnificativ;
 • împiedică dezvoltarea microflorei patogene;
 • Suprafața pictată are proprietăți decorative înalte.
Acoperișul pictat armonizează bine cu culoarea pereților

Desigur, este mai ușor și mai ușor de vopsit la etapa de instalare a acoperișului. În acest caz, ardezia poate fi vopsită pe suprafața pământului și apoi pusă în locul său.

Cu toate acestea, se întâmplă deseori ca proprietarii de case particulare să se gândească la această procedură după câțiva ani de funcționare, când suprafața verde a mușchiilor absoarbe umezeala și creează o sarcină crescută pe sistemul de bare. În același timp, vopsea verde este foarte popular.

Pregătirea pentru pictura este o lucrare importantă și considerabilă

Înainte de a începe să lucrați, suprafața trebuie curățată cu atenție. Cea mai simplă modalitate de a efectua această manipulare, care nu necesită utilizarea unor unelte speciale, este curățarea mecanică cu o perie metalică.

Este foarte convenabil să curățați ardezia cu o mașină de spălat de înaltă presiune

Lucrările trebuie să se desfășoare pe vreme uscată, deoarece stratul umed reduce rezistența mecanică. Curățarea în acest mod necesită mult timp și efort fizic. Un bulgară sau un burghiu cu perie instalat pe el vă permite să reduceți efortul fizic pentru a face acest lucru, dar necesită un ochi sigur și o mână fermă pentru a nu deteriora acoperirea.

Cea mai rapidă și mai eficientă suprafață este curățată cu un jet de apă furnizat sub presiune înaltă. Astfel de vehicule sunt folosite pentru spălarea mașinilor. Presiunea optimă va fi de la două sute la două sute cincizeci de atmosfere, cu o valoare mai mică, poluarea nu va fi îndepărtată calitativ, cu una mai mare - un jet de apă îndreptat va sparge acoperirea.

Când se efectuează toate manipulările, trebuie utilizată protecția individuală a ochilor și vederea, deoarece praful de azbest va fi eliberat în aer. Pentru a lucra este necesar într-un costum dintr-o țesătură densă, un respirator și ochelari.

Ce vopsea și grund este mai bine pentru a picta acoperișul casei

Înainte de a începe să pictați suprafața ardezului cu propriile mâini, acesta trebuie impregnat cu o compoziție specială care împiedică dezvoltarea microflorei patogene. Aplicați-l cu o perie largă, cu rol de vopsea sau cu spray. Pentru a asigura o protecție de înaltă calitate, tratamentul antiseptic se efectuează în mai multe straturi.

Există grunduri speciale pentru ardezie

Apoi se aplică un strat de acoperire, care împiedică pătrunderea umezelii. Datorită structurii poroase a ardeiului, eșecul prematur se datorează acțiunii agresive a apei. După tratamentul antiseptic și cu efect de respingere a umezelii, se aplică un strat de grund. Acesta asigură o bună aderență a vopselei la substrat și reduce consumul acesteia. Primerul trebuie achiziționat de la compania care a produs principalul material vopselei și ar trebui să conțină componente care interferează cu dezvoltarea microflorei patogene.

Materialul de vopsea folosit pentru vopsire trebuie să reziste acțiunii agresive a mediului extern, încălzirii cu lumină directă a soarelui și are proprietăți de respingere a apei. Astfel de calități sunt vopsele acrilice și alchidice, acoperiri pe un polimer și bază de silicon. Care dintre ele este mai bine, vom înțelege mai târziu.

Colorarea se realizează prin două straturi, dintre care primul este cel principal. Aplicați vopseaua cu o rolă de vopsea, o perie largă sau un pistol de pulverizare. Desigur, suprafața ardezului este pictată în vreme uscată, fără vânt.

Vopsele acrilice

Cele mai utilizate pe scară largă au fost compușii acrilici solubili în apă. Ele nu emite un miros ciudat și substanțe toxice, datorită unei baze de apă, nu se aprind când sunt expuse la o flacără deschisă, nu necesită utilizarea de solvenți și formează o acoperire rezistentă la apă care durează aproximativ cinci ani. Vopseaua acrilică aplicată pe suprafață se usucă în 60 de minute. Dezavantajul este consistența lichidă, iar pe acoperire poate forma un divorț.

Acoperiri pe bază de silicon

Acoperirile pe bază de silicon sunt considerate cele mai fiabile și durabile. Datorită elasticității ridicate, ele pot umple cavități destul de adânci, pot fi utilizate fără aplicarea unui strat de grund. Suprafața siliconică are o rezistență mecanică ridicată, proprietăți excelente pentru a respinge murdăria și umiditatea.

Umplerea porilor de ardezie, împiedică dezvoltarea microflorei patogene în ele. Materialul nu susține procesul de ardere, nu eliberează substanțe dăunătoare și miros neplăcut pentru mediul înconjurător. Durata de viață a stratului de acoperire este de aproximativ cincisprezece ani.

Alchid Vopsele

Vopselele alchidice au un timp scurt de uscare, formând o suprafață elastică care nu este supusă crăpării. Ele au o adeziune excelentă la suprafața ardezului, o rezistență ridicată la umiditatea agresivă a mediului și umiditate atmosferică, nu necesită neapărat grunduirea substratului înainte de aplicare. Durata medie de viață este de aproximativ cinci ani.

Acoperiri pe bază de polimeri

Acoperirile pe bază de polimeri, care includ vinil, poliuretan sau polistiren, formează un strat lucios sau mat de plastic atunci când este aplicat. Blochează complet pătrunderea umezelii pe suprafața plăcii, este inert față de efectele substanțelor chimice, nu arde din radiațiile ultraviolete, nu susține procesul de ardere și nu este sigur din punct de vedere al mediului.

Alegeți culoarea și culoarea

Cele mai comune culori pentru acoperirea suprafeței acoperișului sunt verde, maro și roșu. Cu toate acestea, paleta de culori oferită de producătorii acestui tip de produs poate consta în mai mult de sute de culori și nuanțe. Acoperișul din ardezie verde, pictat cu propriile mâini, este foarte comun.

Ce ar trebui să fac dacă vreau să pictez o suprafață cu o culoare non-standard care nu este în catalogul companiei? Ce culoare să alegeți? Nuanța dreaptă poate fi creată adăugând pasta de colorat la vopsea și amestecând-o bine. Cele mai multe companii oferă posibilitatea de nuanțare, adică obținerea oricărei tonuri a paletei de culori. Atunci când alegeți o culoare, trebuie să țineți cont de mediul înconjurător, în timp ce acoperișul verde este pierdut în grădina groasă.

Finisarea acoperișului de ardezie cu mâinile proprii conform recomandărilor meșterilor

Când decorați un acoperiș din ardezie cu propriile mâini, ar trebui să ascultați sfatul meșteșugarilor. Pentru a vă simți în siguranță atunci când lucrați la înălțime, trebuie utilizată o centură de siguranță. Curățarea, pregătirea și vopsirea suprafeței trebuie să se facă în mod necesar într-un costum de protecție, ochelari și un aparat respirator.

Dacă nu există nici un atomizor, culoarea ardezie cu o suprafață plană ar trebui să fie vopsită cu o rolă de vopsea, mai degrabă decât o perie largă. Pentru a usca primul strat, trebuie sa lasati mai mult timp decat este indicat in instructiune, cel mai adesea considerand conditii ideale care difera de realitate.

Vopsirea ardeului poate fi chiar înainte de instalare sau direct pe acoperiș cu o perie sau spray

Înainte de a efectua lucrările, trebuie să vă familiarizați cu prognoza meteo cu câteva zile în avans: acoperirea va dura mai mult dacă ploaia nu vine după etapa finală. Pe un acoperiș abrupt, cel mai bine este să lucrați împreună cu un asistent. Suprafața acoperișului calitativ va acoperi proprietarii cu aspectul lor de mai mulți ani, stratul de acoperire nu se va îndepărta și nu se va sparge în timp.

Cum să pictezi ardezia?

Ardezie este cel mai popular material pentru acoperișuri, în timp ce alte piese din proprietățile decorative, și culoarea gri naturale a lungul timpului din cauza ploii se închide la culoare, ceea ce face pe acoperiș sărăcăcios, în afară, începe să se descompună.

Pentru a face viața cât mai mult timp posibil, efectuați pictura acoperișului de ardezie, protejând-o astfel și oferind casei un aspect original.

Pictura de ardezie prin mâinile proprii

ardezie pictat recomandat la început, după instalare, se va face un timp de răspuns de lungime maximă decât atunci când acoperișul deja a servit zece ani și necesită înlocuirea sau repararea.

În cel de-al doilea caz, rezultatul va fi de asemenea pozitiv, dar va trebui să se facă și lucrări suplimentare.

Din moment ce ardezia este confecționată din azbest și beton, structura sa este oarecum similară cu cea a plăcilor de gips-carton și a plăcilor de beton, prin urmare toate lucrările de vopsire sunt realizate în mod similar. Se recomandă utilizarea următoarelor tipuri de vopsea:

 • acrilic;
 • polimer;
 • Vopsea organosolubilă pentru ardezie.

Numai aceste soluții vor ajuta la asigurarea noului aspect estetic și, în același timp, îl vor proteja de efectele nocive ale radiațiilor ultraviolete și ale precipitațiilor.

Suprafața Slate trebuie să fie curățate cu grijă cu perii de sârmă pe acumularea de mușchi și murdărie, se clătește cu apă, dacă este necesar, în cazul în care există găuri în acoperiș, atunci aceste zone ar trebui să fie înlocuite, iar în cazul în care există fisuri mici, acestea sunt sigilate cu ciment.

Dupa uscare, suprafata acoperisului trebuie sa fie impregnata in trei straturi, fiecare urmand dupa ce a fost uscata si apoi aplicati vopseaua. Colorați mai bine cu o perie normală sau spray, în trei straturi.

Ce culoare să picteze ardezie?

De la acoperiș, inclusiv ardezie, în mod constant ia cu privire la orice fenomene meteorologice, dar nu este numai precipitații sub formă de ploaie sau zăpadă, dar, de asemenea, radiațiile ultraviolete greu, atunci ar trebui să fie protejate.

Anterior, vopseaua de ulei a fost folosită în aceste scopuri, ceea ce a făcut ca efectul pozitiv să fie minim și să dureze doar câteva sezoane. Acum, proprietarilor de case li se oferă o varietate de soluții, cu o gamă largă de culori, pentru a proteja ardezia pentru o perioadă de cinci sau mai mulți ani.

Cea mai mare parte a acestora este realizată pe bază acrilică sau siliconică, cum ar fi vopsea siliconică "KO-slate", compoziția include diverse materiale de umplere și vopsea. După uscare, formează o acoperire durabilă care este rezistentă la deteriorări și, de asemenea, previne scurgerea particulelor de azbest în atmosferă.

Una dintre cele mai renumite - vopseaua "Trior" pe o bază acrilică, se aplică în două sau trei straturi, în timp ce este posibilă selectarea umbrei prin tentație.

Acoperirea cu Tikkurila - bazată pe dispersie acrilică modificată, însă această marcă este considerată cea mai scumpă și acoperirea rezultată este capabilă să mențină elasticitatea chiar și la temperaturi foarte scăzute.

Pictura de ardezie veche

Ardezie poate dura o lungă perioadă de timp și, chiar dacă este acoperit cu mușchi și înnegrit, poate fi vopsit, conferind clădirii și acoperișului un aspect absolut nou.

Opțiunea cea mai ideala ar fi foi de pictura de ardezie de pe teren, urmată de instalarea în partea de sus, dar acest lucru este posibil numai dacă se efectuează reparații capitale ale structurilor de acoperiș, în alte cazuri, vopsea de plumb, este situat direct pe acoperiș.

Slate ar trebui să fie curățate de murdărie cu o perie de metal, eventual clătit cu un nebulizator, o atenție deosebită locurilor trecerea de cuie, ca și în cazul în care elementele de fixare și șaibe improvizate, fără garnituri de cauciuc și se acumulează o mulțime de gunoi și praf.

Ar trebui să verificați cu atenție acoperișul pentru fisuri sau găuri, în prezența acestuia din urmă, fragmentul va trebui înlocuit și fisurile vor fi eliminate cu tencuială de ciment.

De asemenea, veți fi interesați:

 • Informații interesante despre ceea ce este ardezie.
 • Cum să acoperiți acoperișul cu o ardezie - sfaturile maestrului sunt aici http://urokremonta.ru/shifer/kak-kryit-kryishu-shiferom.html
 • Cum să înlocuiți ardezia cu metal și folii profilate - sfatul expertului este aici.

După pregătirea suprafeței, aceasta trebuie să fie pregătită în trei straturi cu un compus special, aplicând stratul următor după uscarea precedentă. Vopseaua este pulverizată cu o suprafață mare de acoperiș sau o perie largă pătratică pentru zone mici.

De asemenea, urmăriți un videoclip interesant despre pictura ardezie

4 comentarii: decât să picteze o ardezie?

Anterior folosit pentru pictura ulei de ardezie vopsea. Dar acest lucru nu este practic, iar vopseaua cu ulei este mai potrivită pentru metal. Acum este mai bine să faceți un calcul pentru vopsea acrilică - efectul este diferit de pictura.

Eu doar "pentru" vopsea acrilică! Acoperit cu ardezie acum doi ani cu vopsea acrilică, păstrează perfect! Vopsea bună, are proprietăți impermeabile la apă, se află plat. Deci, ardeiul pare destul de atractiv, frumos, vopseaua nu merge în jur.

Pentru mine, astfel încât orice vopsea cu expirare termenul de valabilitate este potrivit pentru pictura ardezie și nu important acrilic, gras. Sunt de acord cu cele de mai sus a spus că din toate acestea va fi mai bine acrilic.

Astăzi, vopseaua, destinată a fi aplicată materialelor din azbociment, este produsă atât de producătorii străini, cât și de producătorii interni.

Cum de a picta ardezie pentru a îmbunătăți aspectul său?

În vremurile vechi din Rusia, mai mult de jumătate din casele private de acoperiș ardezie. El și-a menținut mult timp hegemonia ca piața construcțiilor nu este deschisă pentru materiale noi, cu un aspect mai impresionant, o varietate de metode de instalare și o performanță mai bună. Acum, cota de acoperișuri din ardezie a scăzut semnificativ, cu toate acestea, constructorii cu experiență sunt sfătuiți să nu arunce acest material practic din conturile, din cauza costurilor reduse, durabilitate și fiabilitate oferă un cap începe cu cele mai moderne tipuri de acoperișuri. Singura problemă care duce la abandonarea acestei opțiuni este aspectul neclar. Din fericire există o soluție simplă și ieftină - pictura de ardezie cu o compoziție specială.

Sarcinile de vopsire

Plăci plate și ondulate - o acoperișuri destul de obișnuite, a căror culoare gri este în cele din urmă plictisitoare proprietarii de case. Maeștrii experimentați nu văd motivul de a refuza montarea, dacă motivul este doar într-o culoare inexpresivă, deoarece această problemă este ușor de rezolvat de vopsea pentru ardezie. Pentru a picta un acoperiș ardezie costurile, deoarece:

 1. Stratul de vopsea este un liant suplimentar pentru praful de azbest, considerat a fi nociv pentru sănătatea umană. Cu aceasta, puteți face ardezie un material mai sigur pentru finisarea acoperișurilor și fațadelor.
 2. Vopseaua de pe ardezie atunci când este aplicată umple microfragurile și porii de pe suprafața ardezului, consolidând impermeabilizarea acoperișului.
 3. Pictura de ardezie rezolvă problema pantelor acoperite cu mușchi, care se confruntă cu toți cei care se aventurează pe acoperișul ardezie. Cu ajutorul acestuia, este posibil să se elimine ciupercile și dăunătorii care trăiesc pe suprafața poroasă a acestui material.

Important! Cel mai bun timp pentru a oferi o culoare acoperiș, pentru care a fost folosit o ardezie plat sau ondulată, culoarea potrivită - înainte de instalare. Cu toate acestea, acest lucru în viața reală este extrem de rar. Majoritatea proprietarilor de case se gândesc cum să îmbunătățească sau să actualizeze acoperișul în 5-7 ani după erecție.

Pregătirea pentru colorare

Etapa pregătitoare a colorării este aproape cea mai importantă în întregul proces. Durabilitatea și calitatea stratului de acoperire depind de modul de pregătire a suprafeței. Prin urmare, prepararea ardei trebuie tratată cu atenție, respectând cu atenție tehnologia. Înainte de a picta ardezia, dacă este utilizată, trebuie să aveți grijă de curățarea suprafeței acesteia. Această sarcină poate fi realizată în trei moduri:

 • Curățați acoperișul de ardezie cu o perie metalică. Pentru a îndepărta praful, murdăria și mușchii de pe suprafață, ei ar trebui să muncească din greu cu mâinile, curățând toate inutile. Aceste manipulări se vor efectua numai în condiții de vreme uscată, astfel încât să nu se deterioreze acoperișul, care devine mai fragil când este umed. Această metodă de pregătire a suprafeței necesită mult timp și efort, dar este bine că nu necesită un instrument special.

Important! Toate lucrările pentru a curăța ardezie de plumb pentru a muniției de protecție, deoarece praful de azbest eliberat în timpul periculoase pentru tractul respirator și membranele mucoase. Asigurați-vă că utilizați aparate respiratorii umede, măști de protecție a ochilor și îmbrăcăminte de protecție. Pentru a reduce praful, este posibil să se umezească cu apă de la un pistol de pulverizare și să se lucreze în aer liber.

Acoperire de protecție

După îndepărtarea stratului superior al plăcii în timpul curățării, suprafața ardei pare a fi curată. Dar, în structura aspră a acestui material, paraziți și ciuperci trăiesc, distrugându-l în cele din urmă. Prin urmare, înainte de acoperirea ardeului, trebuie să creați o acoperire protectoare care să prelungească durata de viață a materialului de acoperiș:

 1. În primul rând, suprafața ardei este tratată cu o compoziție antiseptică de penetrare profundă. Ele sunt necesare pentru a opri extinderea ciupercii și a dăunătorilor. Tratamentul se efectuează cu o perie, rolă sau sprinkler. Dacă este necesar, mai multe straturi de antiseptic sunt aplicate pe ardezie pentru a asigura o protecție mai bună. După finalizarea lucrării, compoziția are timp pentru a fi absorbită și uscată.
 2. Următoarea măsură de protecție a acoperișului este aplicarea unui compus rezistent la apă. Faptul este că pentru structura poroasă a ardei nu este inamic mai periculos decât umiditate. Este cea mai probabilă cauză de deteriorare prematură a materialului de acoperiș.
 3. După ce stratul antiseptic și de umiditate a fost uscat, se aplica un grund la ardeiul plat sau ondulat. Grundul de penetrare profundă alimentează suprafața, mărește rugozitatea, umple microfragurile. Cu ajutorul unui grund, pictura ardeii cu mâinile tale este mai ușoară, vopseaua cade mai ușor și se consumă mai încet.

Fiți atenți! Pictura ardezie cu mâinile tale, începând cu o pregătire calitativă a suprafeței, oferă un rezultat de neegalat. Măsurile de curățare, decontaminare și amorsare a acoperișului vor face sticla să fie saturată, uniformă și durabilă. În timpul aplicării, nu uitați să procesați felii și muchiile materialului.

Vopsele folosite

Indiferent dacă vopseaua pentru ardezie va servi în beneficiul acoperișului depinde de alegerea corectă a compoziției. Maeștrii experimentați sfătuiesc să utilizeze produse de vopsele și lacuri, rezistente la schimbări de temperatură, umiditate și raze ultraviolete. Cele mai de succes opțiuni sunt:

 • Emaila polimerică. Vopselele de email se usucă repede, se absoarbe bine, formează un film lucios pe ardezie. Se aplică în 2 straturi, cu un debit mediu de 190-200 grame pe metru pătrat al acoperișului. Emailul este ieftin, dar inferior în rezistența la îngheț la analogii acrilici și se aprinde.

Important! Pentru a obține o acoperire durabilă, lucrul la aplicarea sa se efectuează în sezonul cald, la o temperatură de +5 - +20 grade, în vreme uscată. Principala condiție pentru calitatea culorii este respectarea timpului de uscare și a numărului recomandat de straturi de vopsea.

Cu puțin efort, cu investiții financiare minime, puteți transforma un acoperiș gri, mat, într-o capodoperă arhitecturală. Culoarea corectă aleasă și colorarea lucrărilor de ardeș se întreabă, făcându-l un material ideal pentru sânge.

Pictura ardezie, sau cum se poate face acoperisul casei prezentabil

Instrumente și materiale necesare

Dacă sunteți obosit de culoarea de ardezie, care nu este primul an acoperit de acoperișul casei tale, toate fixabil - ne propunem să se ocupe de această problemă prin utilizarea de vopsele și lacuri. Deci, vom afla ce este colorarea ardeiului și cum să facem față singur acest proces.

Vopsea ardezie - ce, cum și de ce?

Să luăm ca punct de plecare, care pune în ordine pe acoperiș va avea personal, ceea ce înseamnă că, cu un proces suficient de responsabil ca ardezie pictura cu propriile sale mâini, va trebui să citiți cu atenție - de la „a“ la „z“. În cazul în care acoperișul de ardezie de acasă în stare bună, fără fisuri sau deteriorări, durabile și nu trece de apă, chiar și cu o ploaie torențială grele, puteți începe deja să lucreze. Dar pentru a fixa acoperișul în următorii zece ani și a fi sigur de rezultatul final al muncii dvs., trebuie să depuneți eforturi considerabile. Pentru a face acest lucru, va trebui cel puțin să verificați și, dacă este necesar, să actualizați întregul acoperiș sau o parte din acesta.

În cazul în care capacul dvs. este complet "scurgeri", atunci un astfel de acoperis acoperit cu fisuri deja nici o pictura va ajuta. Aici este necesar să cumpărați cu îndrăzneală o ardezie nouă, care va fi culoarea dorită. Vă vom spune despre lucrările care se referă la un astfel de proces ca arderea ardezie pe acoperiș, dar pentru un material care nu a fost folosit timp de un an. Deci, acoperișul după un deceniu sau mai mult, și poate mai mult, nu arată foarte bine și vom spune atât de complet nereprezentați. Deci, trebuie să mergem la muncă. Așa cum spun experții, pictura vechiului ardezie - lucrarea este destul de fezabilă, dar laborioasă și nu la fel de ușor cum pare la prima vedere. Deci, va trebui, mai întâi, să știți despre starea actuală a acoperișului și, în al doilea rând, să decideți despre materialele de vopsea și lac.

Pentru a nu avea probleme suplimentare, este necesar să alegeți materialul corect. Și nu ascultați pe cei care spun cu încredere că după pictarea unui astfel de produs stratul de vopsea se va sparge și va cădea literal după primele răceli. Există o mulțime de exemple când, după vopsire (cu materialele potrivite), ardezia pictată și-a mulțumit proprietarii cu aspectul său mai mult de un an. Deci, luăm regula - alegeți doar vopseaua și îndepliniți cerințele tehnologice pentru lucru. În plus, ar trebui să țineți cont de tipul de ardezie pe care o aveți - ondulat sau plat. Pe aceasta depinde, cu atat mai bine sa vopsea - vopsea roller sau perie. Dacă materialul ați utilizat (instalat pe acoperiș), atunci trebuie să stoc pe care nu numai răbdare, dar, de asemenea, o scară (de preferință, foarte stabil, deoarece nici o lucrare va dura o oră sau două). Dacă vopsiți produsul pe "pământ", atunci pregătiți o înălțime specială pentru confort (astfel încât produsul să nu se spargă sau să se murdărească).

Ardezie de colorat - cu atât mai bine să pictezi

Alegerea vopselei, precum și ardezie, este destul de mare - vopseaua poate fi atât producătorii interni, cât și cei străini. Bineînțeles, prețul variază, în funcție de cine este producătorul și pe ce bază (silicon sau acrilic) se face vopseaua. De exemplu, vopsea siliconică care se deplasează pe baza de silicon împreună cu materialele de umplutură, permite acestui amestec să formeze o acoperire ultra-puternică și stabilă. Și cel mai important, că, în plus față de o funcție pur decorativă, este în măsură să prevină eliberarea particulelor de azbest în atmosferă (amintiți-vă că, în Europa, unele componente ale ardezie azbest este considerat a fi periculoase pentru sănătate). Această vopsea este aplicată numai pe suprafața care a fost tratată cu un grund pre-siliconic. Nu este compatibil cu alte tipuri de acoperiri.

Profesionistii recomanda pentru a obtine rezultatul dorit, aplicati vopseaua in doua straturi.

Dacă luați vopsea de ardezie pe o bază acrilică, va avea și o performanță excelentă. La fel ca siliconul, se aplică în două straturi și, de asemenea, pe suprafața pregătită anterior. Dacă anterior existau produse vechi de acoperire - de exemplu, organosilicon sau acoperiri cu ulei, atunci acestea ar trebui îndepărtate complet. Această vopsea este ușor mai ieftină decât siliconul, are o rezistență excelentă la lumină și este rezistentă la umiditate. De asemenea, este convenabil și poate fi colorat, alegând umbra de care aveți nevoie.

De asemenea, puteți alege o acoperire specială sub formă de vopsea pe o dispersie acrilată modificată. Cu siguranță merită o mulțime, dar, după cum spun experții, costul său este justificat de calitatea superioară a stratului de acoperire. Stratul de vopsea, așa cum arată practica, rămâne elastic chiar și la temperaturi foarte scăzute. Vopseaua se aplică și după ce toată suprafața a fost pretratată. Printre producători există numeroși reprezentanți ai altor țări. Principalul lucru este că alegeți nu numai prețul, ci și calitatea și, de asemenea, alegerea vopselei, amintiți-vă că ar trebui să fie proiectat pentru ardezie.

Cum să vă faceți propriile mâini

Când începeți munca, amintiți-vă că trebuie să respectați cu strictețe toate regulile și reglementările, în caz contrar ardezia vopsită într-un timp scurt va necesita din nou o reparație serioasă.

Cum de a picta ardezie cu propriile mâini - turn-based scheme

Pasul 1: Verificați suprafața

Pentru vopsirea calitativă este necesară pregătirea cu atenție a suprafeței ardezive. Acest proces se realizează în mai multe etape. Dacă aceasta este o acoperire veche, care a funcționat de mai mulți ani, ar trebui să înceapă cu o inspecție meticuloasă. Acordați o atenție deosebită acoperirii - este posibil să găsiți mușchi pe ea. Înainte de vopsire trebuie îndepărtat.

Pasul 2: Pregătiți site-ul pentru lucru

Unii experți recomandă curățarea acoperișului vegetației cu un burghiu și o perie. Principalul lucru cu această abordare nu este deteriorarea accidentală a foilor însăși. Odată ce ați stăpânit musculatura, trebuie să verificați dacă există spărturi sau crăpături pe acoperiș. Dacă există, le sigiliem cu un amestec care poate fi obținut din PVA (diluat cu apă), ciment și azbest. Am rezolvat problema cu fisuri și defecte - continuăm să îndepărtăm resturile și praful. Numai o suprafață absolut curată vă va permite să atingeți rezultatul dorit când pictați.

Pasul 3: Suprafața mea de acoperire

Pentru a spăla suprafața ardei, folosim perii de uz casnic și apă. Nu uitati ca dupa aceste proceduri de apa, ardeaua trebuie sa se usuce bine. Nu încercați să faceți totul rapid și "atâta timp cât". Mai încet, dar bine!

Cum să pictezi ardezia?

Ardezie este cel mai popular material pentru acoperișuri, în timp ce alte piese din proprietățile decorative, și culoarea gri naturale a lungul timpului din cauza ploii se închide la culoare, ceea ce face pe acoperiș sărăcăcios, în afară, începe să se descompună.

Pentru a face viața cât mai mult timp posibil, efectuați pictura acoperișului de ardezie, protejând-o astfel și oferind casei un aspect original.

Pictura de ardezie prin mâinile proprii

ardezie pictat recomandat la început, după instalare, se va face un timp de răspuns de lungime maximă decât atunci când acoperișul deja a servit zece ani și necesită înlocuirea sau repararea.

În cel de-al doilea caz, rezultatul va fi de asemenea pozitiv, dar va trebui să se facă și lucrări suplimentare.

Din moment ce ardezia este confecționată din azbest și beton, structura sa este oarecum similară cu cea a plăcilor de gips-carton și a plăcilor de beton, prin urmare toate lucrările de vopsire sunt realizate în mod similar. Se recomandă utilizarea următoarelor tipuri de vopsea:

 • acrilic;
 • polimer;
 • Vopsea organosolubilă pentru ardezie.

Numai aceste soluții vor ajuta la asigurarea noului aspect estetic și, în același timp, îl vor proteja de efectele nocive ale radiațiilor ultraviolete și ale precipitațiilor.

Suprafața Slate trebuie să fie curățate cu grijă cu perii de sârmă pe acumularea de mușchi și murdărie, se clătește cu apă, dacă este necesar, în cazul în care există găuri în acoperiș, atunci aceste zone ar trebui să fie înlocuite, iar în cazul în care există fisuri mici, acestea sunt sigilate cu ciment.

Dupa uscare, suprafata acoperisului trebuie sa fie impregnata in trei straturi, fiecare urmand dupa ce a fost uscata si apoi aplicati vopseaua. Colorați mai bine cu o perie normală sau spray, în trei straturi.

Ce culoare să picteze ardezie?

De la acoperiș, inclusiv ardezie, în mod constant ia cu privire la orice fenomene meteorologice, dar nu este numai precipitații sub formă de ploaie sau zăpadă, dar, de asemenea, radiațiile ultraviolete greu, atunci ar trebui să fie protejate.

Anterior, vopseaua de ulei a fost folosită în aceste scopuri, ceea ce a făcut ca efectul pozitiv să fie minim și să dureze doar câteva sezoane. Acum, proprietarilor de case li se oferă o varietate de soluții, cu o gamă largă de culori, pentru a proteja ardezia pentru o perioadă de cinci sau mai mulți ani.

Cea mai mare parte a acestora este realizată pe bază acrilică sau siliconică, cum ar fi vopsea siliconică "KO-slate", compoziția include diverse materiale de umplere și vopsea. După uscare, formează o acoperire durabilă care este rezistentă la deteriorări și, de asemenea, previne scurgerea particulelor de azbest în atmosferă.

Una dintre cele mai renumite - vopseaua "Trior" pe o bază acrilică, se aplică în două sau trei straturi, în timp ce este posibilă selectarea umbrei prin tentație.

Acoperirea cu Tikkurila - bazată pe dispersie acrilică modificată, însă această marcă este considerată cea mai scumpă și acoperirea rezultată este capabilă să mențină elasticitatea chiar și la temperaturi foarte scăzute.

Pictura de ardezie veche

Ardezie poate dura o lungă perioadă de timp și, chiar dacă este acoperit cu mușchi și înnegrit, poate fi vopsit, conferind clădirii și acoperișului un aspect absolut nou.

Opțiunea cea mai ideala ar fi foi de pictura de ardezie de pe teren, urmată de instalarea în partea de sus, dar acest lucru este posibil numai dacă se efectuează reparații capitale ale structurilor de acoperiș, în alte cazuri, vopsea de plumb, este situat direct pe acoperiș.

Slate ar trebui să fie curățate de murdărie cu o perie de metal, eventual clătit cu un nebulizator, o atenție deosebită locurilor trecerea de cuie, ca și în cazul în care elementele de fixare și șaibe improvizate, fără garnituri de cauciuc și se acumulează o mulțime de gunoi și praf.

Ar trebui să verificați cu atenție acoperișul pentru fisuri sau găuri, în prezența acestuia din urmă, fragmentul va trebui înlocuit și fisurile vor fi eliminate cu tencuială de ciment.

De asemenea, veți fi interesați:

 • Informații interesante despre ceea ce este ardezie.
 • Cum să acoperiți acoperișul cu o ardezie - sfaturile maestrului sunt aici http://urokremonta.ru/shifer/kak-kryit-kryishu-shiferom.html
 • Cum să înlocuiți ardezia cu metal și folii profilate - sfatul expertului este aici.

După pregătirea suprafeței, aceasta trebuie să fie pregătită în trei straturi cu un compus special, aplicând stratul următor după uscarea precedentă. Vopseaua este pulverizată cu o suprafață mare de acoperiș sau o perie largă pătratică pentru zone mici.

De asemenea, urmăriți un videoclip interesant despre pictura ardezie

4 comentarii: decât să picteze o ardezie?

Anterior folosit pentru pictura ulei de ardezie vopsea. Dar acest lucru nu este practic, iar vopseaua cu ulei este mai potrivită pentru metal. Acum este mai bine să faceți un calcul pentru vopsea acrilică - efectul este diferit de pictura.

Eu doar "pentru" vopsea acrilică! Acoperit cu ardezie acum doi ani cu vopsea acrilică, păstrează perfect! Vopsea bună, are proprietăți impermeabile la apă, se află plat. Deci, ardeiul pare destul de atractiv, frumos, vopseaua nu merge în jur.

Pentru mine, astfel încât orice vopsea cu expirare termenul de valabilitate este potrivit pentru pictura ardezie și nu important acrilic, gras. Sunt de acord cu cele de mai sus a spus că din toate acestea va fi mai bine acrilic.

Astăzi, vopseaua, destinată a fi aplicată materialelor din azbociment, este produsă atât de producătorii străini, cât și de producătorii interni.