Instalarea ondulin-ului - instrucțiuni pas cu pas despre cum să acoperiți acoperișul cu căldură

Tipuri

Ondulin (Eurospan, onduline) a fost folosit ca material de acoperire pentru mai mult de o jumătate de secol. În acest timp, el sa dovedit a fi bine, ceea ce a fost facilitată de avantaje precum ușurința de instalare a ondulinului, greutate redusă și costuri accesibile.

Acoperișul ondulin este preferat de persoanele care au grijă de prietenia cu mediul înconjurător din casă. La urma urmei, Euroscopul nu conține azbest interzis în multe țări, se bazează pe celuloză, amestecată cu bitum. Și substanțele minerale și lianții îi conferă rezistență și fiabilitate. În plus, casa privată, acoperită cu ondulină, este frumoasă și elegantă.

Perioada de garanție a ondulenței este de 15 ani, cu condiția să se respecte tehnologia de montare a onduinei. Aici vom opri. Să examinăm pas cu pas ce cerințe trebuie îndeplinite, astfel încât calitatea muncii să respecte standardele.

Instalarea ondulinului de către propriile mâini - instrucțiuni

Tehnologia construcției acoperișului din ondulenă în etape.

1. Calcularea ondulinului pe acoperiș

Cea mai ușoară cale este să utilizați un calculator de pe site-ul vânzătorului sau să contactați un consultant. Dar, pentru a avea reprezentarea inițială, este necesar să împărțim suprafața totală a tuturor pantelor acoperișului și să împărțim pe suprafața utilă a unei coli. Se adaugă 5 până la 15% din deșeuri. Cantitatea de deșeuri depinde de complexitatea sistemului de lambriuri.

2. Instalarea lamei pentru ondulin

Având în vedere faptul că ondulina este un material flexibil de acoperiș, tehnologia instalării sale asigură fixarea foilor pe o cutie de lemn. Pentru acoperișul acoperișului, se utilizează fasciculul ondulin 60x40.

Pasul cutiei pentru ondulin

 • unghiul de înclinare al rampului la 10 ° (1: 6) preia dispozitivul unei cutii continue, altfel folia se va îndoi;
 • un unghi de 10 - 15 ° (1: 4) - treaptă de lambriuri de 450 mm;
 • un unghi de peste 15 ° - un pas de 610 mm.

Instalarea șinelor suplimentare de șantier Eroarea la încovoiere a colilor poate duce la deformarea foii, astfel încât fasciculul de lambriuri trebuie fixat corespunzător.

Asigurați-vă că paralelismul locației lor este posibil, dacă utilizați un șablon. Plasarea unei bucăți de lemn între faza precedentă și cea următoare a cutiei va fi un ajutor bun.

În locul fixării ulterioare a creastei, trebuie instalate șine suplimentare.

Fiți atenți. Instalarea unui film de impermeabilizare nu este o etapă obligatorie în construcția unui acoperiș din ondulină. Prin urmare, nevoia de instalare este determinată de proprietar.

3. Instalarea picăturilor de ploaie

Rețineți că este instalat înainte de montarea foilor. Instalarea sa se face pe Kleimer special. Sub ea trebuie să faceți o cutie suplimentară continuă. Mai detaliat procesul de aranjare este arătat în diagramă.

Schema de instalare a râului valei

4. Instalarea foilor de ondulin

Marcarea instalării ondulinului începe cu marcarea corectă. Creionul trebuie să deseneze o linie subțire, de-a lungul căreia șuruburile vor fi înșurubate. Linile de pe foaie sunt situate la o distanță egală cu distanța dintre grinzile cutiei.

Consiliul. Pentru a face linia buna, in ciuda valurilor de ondulin, puteti face urmatoarele: trasati distanta de-a lungul inaltimii valului, asezati foaia pe o foaie si trasati o linie de-a lungul celei de-a doua foi. Apoi, pe prima va exista o bandă egală și precisă.

Tăierea ondulinului Pentru a lucra la înălțime nu a creat inconveniente, trebuie mai întâi să tăiați ondulina în anumite preforme (în cazul în care cabana a spart pantele). Puteți tăia ondulina cu un jigsaw, cu un șlefuitor sau cu un ferăstrău.

Pentru a nu deveni confuzi, ce foaie trebuie întărită, trebuie să le numerotezi și să pui numere pe desene.

Cum să rezolvați corect ondulina?

Pentru a face acest lucru, trebuie să aderați la tehnologie. Mai intai vom incepe instalarea primei foi. Se recomandă să începeți lucrul pe latura ascendentă. Apoi, valul de acoperire nu va fi supus încărcării vântului.

Secvența de așezare a foilor de onduină ținând cont de încărcarea vântului

În plus, din cauza anumitor proprietăți ale ondulinului în timpul instalării sale, este necesar să se reziste la un anumit regim de temperatură.

Montat ondulenă la o temperatură de 0 până la 30 °. Lucrul în această zonă de temperatură permite eliminarea a două dezavantaje ale ondulinului:

 • fractură fractală. Acest lucru se datorează faptului că într-un timp mai rece crește riscul de deteriorare a materialelor și apariția fisurilor.

 • întinderea materialului. Prin urmare, în vreme caldă, nu puteți stivui materialul în remiză.

Instalarea corectă a primei foi de ondulin va ușura instalarea. Prin urmare, trebuie să aliniați cu atenție foaia de-a lungul fundului și cornișei. În acest caz, ondulina nu trebuie să iasă dincolo de cornișă mai mult de 50 mm. În caz contrar, apa se va revărsa prin sistemul de drenaj al jgheabului, iar foaia însăși se poate îndoi, ceea ce nu va arăta plăcut din punct de vedere estetic.

Ordinea de atașare a foilor ulterioare de ondulin este prezentată în fotografie.

Ondulin rămâne în model de șah cu suprapunere obligatorie longitudinală și transversală. Pentru a realiza acest lucru, instalarea celui de-al doilea rând începe cu o jumătate de coală.

Este important să știm că unghiul de înclinare este afectat de cantitatea de suprapunere. Și anume:

 • unghiul de înclinație înclinat până la 10 ° - suprapunerea longitudinală este de două valuri, laterală nu mai puțin de 200 mm.
 • unghiul de 10-15 ° - suprapunerea longitudinală este un val, lateralul nu este mai mic de 160 mm.
 • un unghi de peste 15 ° - suprapunerea longitudinală este un val, transversal nu mai mic de 140 mm.

5. Punerea ondulinei pe acoperiș

Fiabilitatea fixării Euroshade depinde de tipul de hardware utilizat și de modul în care sunt fixate.

Șuruburi de găurit cu burghiu metalic Deoarece toate dispozitivele de fixare rămân vizibile, alte metode nu au fost încă inventate, este mai bine să se folosească hardware cu o pălărie pentru a se potrivi culorii materialului. În plus, ele constau dintr-un cui, o capotă largă și o garnitură - aceasta asigură o instalare strânsă.

Șuruburile cu șuruburi autoturistice, cu burghiu metalic, sunt folosite pentru jgheaburile metalice.

Materialul este pregătit pentru site-ul www.mydomik.net

Cuie cu o pălărie specială Pentru lădițele din lemn sunt unghii potrivite cu o pălărie specială care acoperă metalul din cauza factorilor externi.

Asemenea unghii necesită atenție în timpul instalării.

Unghie puternic bătut sau nu ciocănită până la capăt este imposibil să se acopere cu o pălărie. Ca rezultat, fiabilitatea fixării este redusă.

Cuie cu capotă monolitică Profesioniștii recomandă utilizarea unghiilor noi pentru ondulin. Capota lor este monolită și poate rezista ciocnirii.

Pentru a strânge exact șuruburile, vă sfătuim să folosiți o frânghie întinsă și să o fixați strict de-a lungul liniei.

Hardware-ul este fixat strict în val, până la cel mai înalt punct. În acest caz, părțile inferioare și superioare ale foii trebuie fixate în fiecare val, iar în mijloc - zig-zag.

Schema de fixare a hardware-ului este prezentată în fotografie.

Schema de fixare onduline cu hardware la o etapă de cutie de 45 cm Schema de fixare onduline la o etapă de cutie de 61 cm

Cum să montați corect ondulina prezentată în imagine.

Cum să montați în mod corespunzător ondulin cu hardware

6. Elemente suplimentare (componente ale onduinei)

Instalarea ondulenței nu se termină acolo. Pentru a vă asigura că casa dvs. de țară are un aspect prezentabil și că acoperisul a fost protejat în mod fiabil de scurgeri, trebuie să instalați elemente decorative. Acestea includ calul, cornișa, barul eolian și valea.

Skate-ul este montat la joncțiunea a două rampe. Suprapunerea obligatorie trebuie să fie de cel puțin 120 mm. Calul poate fi achiziționat, iar tu îl poți face singur. Pentru a face acest lucru, foile de sus sunt direcționate prin joncțiune și fixate în partea de sus a rampei opuse. Adevărat, puteți face acest lucru numai atunci când este fierbinte în afara și ondulin este suficient de moale. Locul de fixare a creastei poate fi înnobilat cu un dop din lemn.

Căptușirea panglicii sub hobby. O banda autocolantă izolată specială trebuie plasată sub creastă. Dacă salvezi pe ea, zăpada va exploda sub potcoavă și se va scurge pe acoperiș. La urma urmei, impermeabilizarea pentru ondulin nu este furnizată. A, prezentat în designul fotografiei, va proteja în mod fiabil podul sau manasrdu de ploaie și apă topită.

Bandă de etanșare sub consola foii de onduină. Aceeași bandă ar trebui instalată în locul supra-prafului foii de ondulenă. Acest lucru va împiedica suflarea zăpezii de sub cornișă și va permite, de asemenea, ventilarea naturală în pod. În plus, mansarda va deveni inaccesibilă pentru păsările sau insectele mici.

Construcția acoperișurilor ne-ventilate implică utilizarea de etanșare în locul benzii.

 • Cornierul sau bara eoliană este instalată pe foaia de undă. Suprapunerea trebuie să fie de cel puțin 10 cm.
 • Adunând peretele sau ocolind elementele proeminente. Pentru aceasta, se folosește o șorț special de acoperire. Utilizarea sa garantează dispozitivul ermetic al unității de acoperiș.

7. Iluminarea naturală

Pentru a asigura pătrunderea luminii de zi, este posibilă instalarea unei ferestre în cadrul ondulinului. Ferestrele obișnuite de acoperiș pentru aceste scopuri nu sunt adecvate.

Fereastra de ferestre pentru ondulin Luke-window pentru ondulin

Cu toate acestea, astăzi piața prezintă materiale precum onduina translucidă. În timpul instalării, o foaie obișnuită este înlocuită cu o foaie translucidă, ceea ce permite reducerea semnificativă a timpului, complexității și costului instalării ferestrelor.

Pentru a da acoperișul ondulinului, un aspect exclusiv este posibil prin combinarea diferitelor culori în procesul de realizare a lucrării.

Instrucțiuni video privind instalarea ondulinului

concluzie

După cum puteți vedea, lucrul cu materiale cum ar fi acoperirea ondulin poate acoperi acoperișul nu numai o casă privată, dar, de asemenea, un garaj, foișor sau baie. Dacă urmați sfaturile și recomandările și urmați instrucțiunile, puteți efectua instalarea acoperișului onduline cu propriile mâini.

Caracteristicile instalării acoperișului de pe mâinile proprii

Ondulin - acesta este un material de acoperire comun, care are o mulțime de calități vrednice. Instalarea unei astfel de învelișuri are propriile sale caracteristici și totuși o tehnică simplă de execuție. Prin urmare, destul de des acoperișul este acoperit cu o ceară pe propriile mâini.

Cum de a alege o ondulenă de calitate

Acest material pentru acoperiș este realizat din fibre de celuloză, cruste minerale și bitum. Pentru acoperis se folosesc două tipuri de ondulină:

 1. Slate. Se folosește pentru acoperișuri de o formă destul de simplă. Materialul are o grosime de 3 milimetri, o lățime de 95 de centimetri și o înălțime de 200 de centimetri. Se cântărește un produs cu cel mult 6,5 kilograme. Ardeiul original de ondulină are zece valuri.
 2. Placi de acoperis. Un astfel de material este o placă flexibilă de 1 metru lungime și 35 de centimetri lățime. Au fost folosite plăci de acoperire pentru structuri complexe de acoperiș. Spre deosebire de plăcile bituminoase din ardezie sunt realizate pe bază de fibră de sticlă. La instalarea acoperișului deșeurilor din sindrilele ondulin este mult mai puțin.

Sunt produse mai multe tipuri de ondulin:

 • "Smart" - un capac cu prezența unei blocări hidraulice speciale;
 • "Classic" - material pentru acoperisuri plate tip "
 • "Compact" - ondulin pentru o dimensiune redusă a acoperișurilor de construcții complexe;
 • "Di" este un acoperiș ușor așezat cu foi mici.

Pentru a vă asigura o acoperire puternică, trebuie să obțineți o ondulină de calitate. Când cumpărați un material, trebuie să luați în considerare următoarele aspecte:

 • Ondulin poate avea 10 sau 8 valuri, un material cu 9 valuri este considerat un fals;
 • într-un lot, toate foile trebuie să aibă aceeași dimensiune și aceeași grosime;
 • Materialul de calitate este curat - fără pete și reziduuri de bitum;
 • toate foile de aceeași culoare ar trebui să aibă aceeași nuanță;
 • Un certificat de calitate este întotdeauna atașat la un material cu caracteristici tehnice ridicate.

Puteți cumpăra materiale bune de la dealerii autorizați de producători bine-cunoscuți și dovediți. Prețul pentru ondulin de calitate nu poate fi mai mic decât valoarea de piață. Prețul redus al foilor de acoperiș înseamnă adesea falsificarea.

Calcularea ondulinului pe acoperiș

Pentru o construcție simplă a acoperișului dreptunghiular, nu este dificil să se calculeze consumul de material de acoperiș. Pentru aceasta, este necesar să se măsoare zona sa. Lățimea este înmulțită cu lungimea acestui dreptunghi, iar valoarea rezultată este înmulțită cu conul unghiului de înclinare al acoperișului.

Având indicatori ai ariei tratate, nu este dificil să se determine numărul necesar de ondulină. Numărarea se efectuează numai pe suprafața utilă a plăcii - din cantitatea totală preluată părți care sunt utilizate pentru înfășurare în timpul ouatului.

Pentru a determina volumul necesar de ondulin pentru acoperișurile de construcție complexă, este necesar:

 • Construcția acoperișului este împărțită convențional în forme geometrice - un triunghi, un dreptunghi, un pătrat sau un trapez;
 • în funcție de formulele de măsurare, se calculează suprafața fiecărei cifre specifice;
 • În plus, se ia în considerare unghiul de înclinare față de sol al fiecărui element geometric.

Pentru a obține zona de acoperiș, este necesar să rezumați toate valorile detectate.

Acoperișul, acoperit cu un ondulen

Instalarea cutiei pentru ondulin

Pentru a stabili că foile de ondulină au fost solide și fiabile, trebuie să pregătiți corect cadrul. Înainte de a instala țagla, se așează două straturi de material de impermeabilizare și, de-a lungul picioarelor de curbură, părțile principale ale contrabătării sunt cuie. Instalarea bazei pentru ondulin se realizează în mai multe etape:

 • o bară de perdea este instalată, diametrul căruia trebuie să depășească secțiunea transversală a părților componente ale cutiei;
 • a doua placă este atașată paralel cu această bară, cu un interval de 28-30 de centimetri;
 • Următoarele părți din lemn ale carcasei de carcasă sunt montate în funcție de etapa stabilită de proiect.

Dacă panta acoperișului depășește 20 de grade, atunci distanța dintre barele latinelor trebuie să fie de 60-80 centimetri. În cazul creșterii decalajului, sunt instalate șipci de lemn suplimentare.

Pentru plăcile de fixare utilizați șuruburi sau cuie alungite. După fixarea întregii structuri a cadrului, trebuie să verificați etanșeitatea prin măsurarea diagonalelor pantei. În cutia aliniată corespunzător, valorile trebuie să se potrivească.

După aceea, barele de vânt sunt montate de la capetele pantei acoperișului. Această placă este fixată la 3,5 centimetri deasupra nivelului cutiei. Lamele de skate din lemn sunt instalate paralel cu cornisa. Fiecare placă de lambriuri trebuie să fie amplasată la aceeași distanță.

Înveliți sub ondulină

Montarea stratului de vale

Pentru a finaliza valea, este instalat un cadru solid. Este fabricat din placaj sau OSB.

La construirea acoperișurilor valei din scânduri, trebuie avut în vedere că materialul trebuie să aibă o lățime mai mare de 20 de centimetri. Montate bare din axa valei la o distanță de 5 centimetri. Ordinea construcției jgheabului începe de jos în sus. Instalarea pieselor se face cu ajutorul unor cleme speciale.

Cuie pentru fixarea ondulinei

Instalarea foilor de onduină

La începutul instalării foliei ondulin, este necesar să se determine locația acoperișului față de trandafirul vânt al regiunii. De asemenea, trebuie remarcat faptul că punerea ondulinului se efectuează numai în intervalul de temperaturi de la 0 la 30 de grade.

Astfel de indicatori de temperatură a aerului reduc în mod semnificativ riscul de crăpare pe material și exclude întinderea acestuia sub influența căldurii.

Ondulin este fixat folosind cuie cu pălării potrivite cu culoarea materialului. Într-o foaie, 20 de bucăți de astfel de dispozitive de fixare sunt conduse. Au unghii la sfârșitul fiecărei foi și în fiecare loc de suprapunere a părților ondulinului.

Fixarea foilor de onduină pe cutie

Așezarea foilor se face în ordine eșalonată. În acest caz, se efectuează în mod necesar atât suprapuneri transversale cât și longitudinale. Se recomandă să începeți așezarea celui de-al doilea rând de foi de bitum din jumătatea foii.

Instalarea ondulinului este similară cu instalarea unei arde simple. Puneți foi de material de acoperiș suficient de simplu:

 • Prima fâșie de canale onduline este așezată din colțul din dreapta jos;
 • la instalarea celui de-al doilea rând, se utilizează jumătate de coli;
 • cârpele de acoperire sunt suprapuse - a doua este suprapusă pe prima;
 • Ondulina este fixată orizontal cu șuruburi cu auto-înțepare;
 • în direcția verticală, foile sunt fixate pe bara;
 • Suprapunerea transversală se face nu mai puțin de 15 centimetri, iar longitudinalul este produs nu mai puțin de mărimea unui val;
 • Elementele de prindere se fixează pe creasta plăcii și sunt, de asemenea, înfășurate.
Instalarea foilor ondulente pe lamele

Atunci când se utilizează ondulin, este necesar să se ia în considerare faptul că dimensiunea pantei rampei afectează dimensiunea suprapunerii:

 • unghi de înclinare de până la 10 grade - transversal nu mai mic de 20 de centimetri, longitudinal este realizat pe 2 valuri;
 • de la 10 la 15 grade - suprapunerea longitudinală captează 1 undă și o transversală -16 centimetri;
 • înclinare cu un unghi mai mare de 15 grade - longitudinal măsurat de 1 val, transversal - nu mai puțin de 14 centimetri.

Avantajele și dezavantajele ondulinului

Principalul avantaj al ondulinului îl reprezintă compatibilitatea sa ecologică. Prin urmare, utilizarea sa pentru clădirile rezidențiale este destul de solicitantă. În plus, foile de acoperiș pe bază de fibre de celuloză și bitum purificat au și alte avantaje:

 1. Plasticitate. Materialul este ușor îndoit, astfel încât acesta poate fi pus în orice formă. Această proprietate este apreciată în special atunci când se instalează acoperișuri de construcție complexă.
 2. Rezistența la umezeală. Tehnologia de a face ondulin oferă protecție maximă pentru impermeabilizarea foilor de acoperiș. Pentru a face acest lucru, se folosesc impregnări speciale care, pe lângă rezistența la umezeală, promovează o legătură mai puternică a materialului atunci când este încălzită sub razele soarelui.
 3. Instalare ușoară a acoperirii. Instalarea foliilor onduline este complet necomplicată, astfel încât să puteți face-o singură.
 4. Caracteristici de izolare fonică ridicată. Punerea în relief a acoperișului poate fi efectuată fără protecție suplimentară împotriva zgomotului. În interiorul clădirii cu un astfel de acoperiș, nu va mai fi niciun sunet de ploaie care se scurge sau de zgomot de vânt puternic.
 5. Ușor de material. Greutatea cârpei ondulente nu depășește 6,5 kilograme. Prin urmare, aceste foi sunt ușor de transportat și instalate la altitudine.
 6. Procesare necomplicată. Un astfel de material de acoperiș poate fi tăiat cu ușurință cu un simplu ferăstrău de lemn.
 7. Estetic aspect. Ondulin arată frumos pe acoperiș. Este produsă în patru nuanțe - negru, verde, roșu și maro.
 8. Cost redus. Prețul materialului este mult mai mic decât metalul.

În plus, ondulina nu este susceptibilă la coroziune și nu putrezeste, dar încă suprafața poate dobândi o nuanță verde după formarea ciupercii și supraaglomerarea cu mușchi.

Dezavantajele folosirii materialului sunt:

 • capacitatea de a se aprinde la temperaturi de peste 250 de grade;
 • eliberarea mirosurilor neplăcute la temperaturi ridicate;
 • decolorarea acoperirii sub influența razelor solare directe;
 • durata de viață relativ scăzută - de la 15 la 20 de ani.

De asemenea, rezistența medie a foilor de ondulină este adesea atribuită dezavantajelor. Poate să se îndoaie de încărcăturile de zăpadă și când o persoană urcă pe acoperiș. Dar o astfel de proprietate negativă poate fi observată numai dacă luminatorul este construit incorect și materialul de acoperiș este prost pus.

Datorită numeroaselor caracteristici avantajoase, ondulina este utilizată cu succes pentru acoperirea acoperișurilor clădirilor rezidențiale și a clădirilor de locuit. Durata utilizării materialului, rezistența și fiabilitatea acestuia depind doar de calitatea acoperirii în sine și de instalarea corespunzătoare a acoperișului.

Cum de a acoperi un acoperiș cu Onduline: o clasă de masterat pentru crearea unui acoperis de calitate

Ondulin (onduline engleză) este unul dintre cele mai populare acoperiri pentru acoperișuri. Cererea este determinată de puterea, aspectul estetic și durabilitatea funcționării. Dacă doriți să vă îmbunătățiți propria casă, vă vom spune cum să acoperiți acoperișul cu undulatori cu mâinile cât mai rapid și cât mai calitativ posibil.

Care este materialul

Inițial, înainte de a începe editarea, trebuie să studiați proprietățile materialului. Ondulin este similar cu ardezia, însă are o bază flexibilă. Un astfel de acoperiș este format din astfel de straturi:

 • placă de bază din celuloză;
 • Aditivi minerali și materiale de umplutură, care sunt responsabile pentru rezistență;
 • bitum, ceea ce garantează rezistența la umiditate;
 • Pigment - responsabil pentru estetica ardezie.

Pret 1m 2 Ondulina pornește de la RUB 200, deci costul foii shirinoy- 0,95 m, 2 dlinoy- m, tolschinoy- 3 mm, o lățime de 9,5 m și o val- cântărind 6,3 kg este de 395 ruble. Cumpăra material poate fi în orice magazin de construcții, multe, de asemenea, oferă livrare la casă.

Avantajele ondulinului

Materialul ondulină modernă se face pe bază de bitum. Din merite se pot identifica următoarele puncte:

 • ușurință - din acest motiv nu este necesar să se ridice un sistem de rafturi întărit înainte de a pune acoperișul;
 • costul bugetului este asigurat prin metoda de producție și materialele constitutive disponibile;
 • natura elementară a îngrijirii - este suficient doar să-l turnați din furtun sau să așteptați ploaia;
 • materialul este rezistent la iritante acide și alcaline;
 • Riscul de mucegai este exclus de la suprafață și în interiorul straturilor;
 • Acoperișul ondulinului este ecologic datorită particularităților componentelor;
 • este rezistent la precipitații sub formă de zăpadă și ploaie;
 • producătorul definește o perioadă de serviciu de 15-20 de ani;
 • instalarea ondulei este posibilă peste vechiul acoperiș, ceea ce va economisi la dezmembrare.

Dezavantaje ale funcționării

Este necesar să se ia în considerare deficiențele materialului pentru a asigura posibilitatea unei opțiuni obiective a acoperișului:

 • soarele și ploaia pot provoca arderea acoperișului, ceea ce va afecta negativ aspectul stratului de acoperire;
 • rezistența la apă este asigurată numai în timpul duratei de viață indicate de producător;
 • dacă se presupune că se achiziționează un volum mare de ardezie, atunci se poate dovedi că unele coli diferă în nuanță;
 • fragilitatea - la suprafață nu ar trebui să fie plimbată, deoarece cel mai probabil va fi zdrobit, sau alte daune, același criteriu ar trebui să fie luate în considerare în timpul transportului;
 • după cum puteți vedea în fotografie, gama limitată de culori are până acum doar 4 culori: maro, verde, roșu și negru.

Tehnologia de aplicare a ondulinului este similară cu cea a ardeiului, totuși, înainte de începerea lucrului, este necesar să se pregătească puțin.

Caracteristicile de lucru cu ondulin

Pentru a monta în mod adecvat ondulin la acoperiș, ar trebui să studieze unele dintre subtilitățile de a lucra cu material la modă. După ce le-ați studiat, puteți să le așezați pe acoperișul oricărui design independent.

 • Dacă este necesar să mergeți mai departe prin materialul pus, atunci avansați mai bine pe sculpul valului.
 • Pentru a actualiza acoperișul mult timp, este mai bine să efectuați toate lucrările de instalare la o temperatură ambiantă între -5 ° C și + 30 ° C. Dacă temperatura depășește standardul sau, dimpotrivă, sub -5C, mutați lucrarea într-un alt moment.
 • Pentru fixarea unei foi se folosesc aproximativ 20 de unghii. Atât de multe unghii pot stăpâni o frunză în rafalele vântului.
 • Datorită compoziției stratului de acoperire se poate întinde. Aceasta duce la apariția valurilor peste întreaga zonă a acoperișului, care va trebui să fie îndepărtată numai prin demontare. Pentru a preveni întinderea, schema de atașare a ondulin implică utilizarea de foi perfect plate.
 • Verificați lungimea suficientă a consolei. Excesiv de lung va părea urât și, după un timp scurt, va duce la colectarea gunoiului și a prafului sub acoperiș. Este foarte periculoasă ca precipitațiile să cadă mereu sub o scurtă scurtă.

Ce trebuie să vă pregătiți inițial

Rețineți că o selecție competentă a instrumentelor și materialelor necesare este mult mai responsabilă decât montarea directă.

Efectuați un calcul exact al valorii necesare de acoperire. Dimensiunile foliei onduline standard sunt 200 x 95 cm. În calcule, asigurați-vă că luați în considerare cotele de suprapunere. Pentru lipire va fi necesar să lăsați o lungime de 9,5 cm și o lungime de 10-15 cm. Se pare că suprafața utilă dintr-o coală va fi de 1,6 m 2. Dacă cunoașteți suprafața totală a acoperișului, îl puteți împărți doar cu 1,6. Deci, veți obține aproape numărul exact de foi cerute. Rețineți că rezultatul poate varia de la unghiul acoperișului și de la forma acoperișului.

Pregătirea implică prezența unor astfel de instrumente:

 • mânere pentru lemn;
 • un ciocan;
 • cu gheare;
 • scara;
 • acoperiș scară.

În plus, este necesară achiziționarea de piese auxiliare, fără care lucrarea nu va fi de înaltă calitate:

 • elemente de fund (clape de protecție) pentru margine;
 • umplutura de cornișă (polietilenă spumată, care împiedică deplasarea resturilor între foi și cușcă);
 • cal (flexibil);
 • garnituri din cauciuc;
 • spec. cleme-cuisoare cu capac de cauciuc.

Fabricarea cutiei și a elementelor acesteia

 • Punerea ondulin pe acoperiș implică amenajarea unei cutii continue. Este extrem de necesar pentru ca materialul să nu scadă ulterior. Pentru instalare se utilizează un placaj impermeabil sau placă OSB, iar treapta trebuie să fie de 40-45 cm.
 • Când panta acoperișului mai mare de 15 procente, atunci cutii pas poate fi crescută până la 60 cm. Și în zonele cu o mulțime de zăpadă în timpul iernii, mutați lăzi trebuie să fie minime. Pentru a construi cadrul de bare utilizate cu dimensiuni de 4 x 5 cm, 5 x 6 cm sau 5 x 5 cm.
 • Instalați cutia suplimentară sub clește și lopată. Jantă este plasată la o distanță de 5-10 cm de axa sa. Această distanță variază de la gradul de panta a pantelor acoperișului.
 • Cornișorul este realizat cu ajutorul unui șorț din cauciuc, capabil să se îndoaie, învelind cutia de cornișe sub orice unghi. Șorțul este fixat pe cutie prin șuruburi obișnuite, iar suprapunerea dintre elemente este de 5 cm.

Important! Imediat înainte de construcția plăcilor, este necesar să se efectueze lucrările de impermeabilizare.

 • Ultimul plasează panoul de bord, care trebuie să se ridice la 3 cm de scheletul cutiei.
 • După ridicarea cadrului, asigurați-vă că ați verificat întreaga structură pentru geometrie. Pentru a face acest lucru, măsurați diagonala fiecărei pante a acoperișului. Dacă valorile sunt diferite, toate erorile trebuie eliminate.

Instrucțiuni pentru instalarea ondulinului

Pentru a acoperi acoperișul în mod adecvat, este necesar să respectați un anumit algoritm.

Important! Inițial, ar trebui să ai grijă de siguranța ta.

În atenția dvs. instrucțiunea de stivuire ondulin de mâini proprii:

 • Fixarea primei foi trebuie să pornească din lateral, departe de vânt, și în mod necesar din partea de jos a rampei. Pentru a alinia colile, trageți cablul de-a lungul marginii de jos, considerând că pliantul trebuie să se termine la o distanță de aproximativ 5 cm de șorțul de protecție. Ultimul val ar trebui să vină la panoul de bord. În spațiul dintre valuri dintre foaie și cutie, așezați umplutura, eliberând găurile de ventilație în ea cu o șurubelniță. Dacă nu se face acest lucru, atunci în găurile de sub valuri păsările pot zbura și chiar se pot usca.
 • Spets.gvozdi echipate cu capace speciale, astfel încât atașarea se efectuează după cum urmează: un ciocan te la un unghi de 90 de grade, cu un pumn de unghii deschide capota motorului, iar după ce a condus l-au pus pe o pălărie decorativ-capac.
 • Amintiți-vă că pe fiecare foaie veți avea trei linii de fixare. Pentru a obține un cui în cutie, marcați fie foaia, fie trageți o frânghie de-a lungul liniei cutiei. Este important să rețineți că indentarea liniilor pe care unghiile sunt conduse va depinde de pasul cutiei dvs., dar nu pot fi mai puțin de 3 linii de unghii pe foaie. Apoi fixați fixarea conform diagramei de mai jos.
 • Cea de-a doua foaie se suprapune cu un val, și unghiile primul său val, veți fi deja împreună cu o suprapunere, adică imediat în cutie prin două foi. În procesul de a se asigura că a doua foaie nu este realizată pentru dantelă de frontieră de reglare de jos pe acoperiș orizontal. În orice altă situație, foile vor fi strâmbate. Dacă aveți nevoie să tăiați vârful foii, puteți folosi un ferăstrău.
 • În al doilea rând, următorul rând în raport cu primul se află în ordinea șahului. Pentru aceasta, luați și tăiați foaia longitudinală în mijloc. Setați suprapunerea între rânduri de 10-15 cm. În cazul în care panta acoperișului permite, în cazul în care suprapunerea este permisă scădere, economisind astfel realizarea consumului de material.
 • După finalizarea instalării ultimului segment, puteți accesa atașamentul pentru accesoriile de pe acoperiș care îndeplinesc funcțiile de protecție și de decorare.
 • Elementele de limba sunt instalate pe bordul vântului, care este strâns apăsat împotriva ondulenței. Lipirea pensulei este de aproximativ 15 cm. Este prinsă de aceleași cuie.
 • Endodulul pentru ondulin este atașat de marginea acoperișului opus direcției preferențiale a vântului, la fel ca și foile. Calul este bătut în fiecare val subteran, de la două laturi la rândul său. Suprapunerea elementelor de creastă este, de asemenea, de 15 cm.

Important! Acordați o atenție deosebită calității unghiilor de fixare. Pălării lor vor fi foarte vizibile la suprafață, așa că inițial aveți grijă de geometria lor corectă.

Acum, când cunoașteți instrucțiunile pas cu pas pentru montarea ondulinului, atenția acordată instrucțiunii video pentru o cunoaștere mai detaliată a procesului de editare.

Acum puteți acoperi cu ușurință acoperișul cu ajutorul ondulinului. Poate că aveți deja experiență cu acest material? Împărtășiți impresiile dvs. cu cititorii de mai jos.

Cum să acoperiți acoperișul cu propriile mâini

Ondulin, cunoscut și sub numele de Evroshifer, este un material ușor de utilizat, relativ ieftin și foarte fiabil, care a fost folosit pe scară largă în întreaga lume pentru mai mult de 50 de ani. Cu o mare dorință, materialul poate fi asamblat manual. Este necesar doar să înțelegem în detaliu cum să acoperiți acoperișul cu undelin și să pregătiți tot ceea ce este necesar pentru muncă.

Cum să acoperiți acoperișul cu propriile mâini

Conținutul instrucțiunilor pas cu pas:

Reguli de bază și recomandări pentru instalarea ondulinului

Pentru a acoperi acoperișul cu ondulină, nu trebuie să căutați și să cumpărați unelte scumpe și greu accesibile. Nu sunt, de asemenea, necesare aptitudini speciale și experiență extinsă pentru această activitate. Este necesar doar să înțelegem esența tehnologiei și să realizăm pas cu pas realizarea fiecărei etape a lucrării.

În partea superioară a acoperișului, ondulina poate fi ghidată de aproape aceleași reguli și cerințe ca și în cazul utilizării ardei obișnuite, care este cunoscută aproape de fiecare constructor. Cea mai mare diferență între tehnologia de montaj a ardei convenționale și Euroshade este că acesta din urmă este caracterizat de o anumită flexibilitate, ceea ce face posibilă utilizarea acestuia pentru a lucra nu numai pe acoperișuri plate, ci și pe structuri mai complexe.

Dacă planul de ondulină este planificat să fie așezat pe acoperișul vechi, indiferent de tipul și starea materialului deja disponibil, este necesar să inspectați sistemul de acoperișuri și să evaluați starea acestuia înainte de a începe lucrul.

Puteți face acest lucru pe cont propriu, dar în absența abilităților necesare este mai bine să ia ajutorul tinichigii profesionale terțe părți. În cazul în care evaluarea arată că ciorchinilor pot rezista la greutatea noului acoperiș Ardezie ondulata, acesta va fi suficient pentru a umple pur și simplu peste acoperire ladă de lemn standard existent și montați-l evroshifer. În această situație nu ar primi doar un nou strat, dar, de asemenea, oferă izolație suplimentară de umiditate și de izolare.

Reguli de bază și recomandări pentru instalarea ondulinului

Având în vedere faptul că ondulina se caracterizează printr-o rigiditate destul de scăzută, cutia pentru montarea sa trebuie fixată cu o treaptă relativ mare. Pasul determină individual. Principalul lucru este că foile de material de acoperiș nu se îndoaie, altfel ele pot pur și simplu să vină în dezavantaj sub influența diferitelor sarcini externe, de exemplu, precipitații atmosferice. De asemenea, atunci când alegeți pasul, trebuie luat în considerare unghiul pantei pantei acoperișului.

Lățime pentru ondulin

Dacă este necesar, foile pot fi văzute în siguranță. Pentru a face acest lucru, se recomandă utilizarea unui jigsaw.

În caz de absență, o puteți face cu un ferăstrău obișnuit de lemn. În prealabil se recomandă lubrifierea cu ulei, astfel încât tăierea să aibă loc cât mai ușor posibil, iar țesătura nu se blochează în timpul funcționării.

Dacă este necesar să vă deplasați de-a lungul materialului deja așezat în timpul lucrului, este necesar să vă deplasați pe pieptene, deoarece Materialul dintre crestăturile individuale pur și simplu nu poate suporta greutatea umană.

Se recomandă efectuarea lucrărilor de acoperire la temperaturi cuprinse între -5 și + 27-30 grade. Dacă în ziua planificată temperatura aerului depășește limitele date, este mai bine să transferați lucrările de instalare.

Pentru fixarea unei foi separate de Euroshift, ar trebui folosite cel puțin 20 de cuie.

Elementele de fixare sunt completate cu material de acoperire. Nu trebuie să le salvați, pentru că din cauza acestui material într-un singur punct, pur și simplu se poate declanșa într-un vânt puternic. În cazul în care oțelul este manipulat de coperți terți, asigurați-vă că fixează foile în conformitate cu regula de mai sus.

Cuie si suruburi pentru ondulina

Proprietățile ondulinului sunt de așa natură încât acesta se poate întinde într-o oarecare măsură, iar mulți grădinari bine intenționați sunt dispuși să îl folosească. În încercările de a economisi timp și material, ei atrag pe deplin o latură extinsă Euro-sferică la cușcă. Acest lucru este absolut greșit. Foarte repede, foile vor fi acoperite de valuri, care pot fi eliminate numai prin înlocuirea completă a acoperișului. Pentru a preveni astfel de probleme, trebuie să fixați foile într-o stare normală, fără a se întinde și alte deformări.

Înainte de a începe așezarea foilor, faceți timp pentru a efectua cele mai complete și corecte măsurători. Acordați o atenție deosebită consolelor. În cazul în care lungimea lor este prea mare, foile de onduină se vor îndoi și se vor deteriora aspectul acoperișului în ansamblu. Dacă lungimea consolei este prea scurtă, o varietate de resturi și precipitații atmosferice vor cădea sub ea.

Aveți grijă la instalarea plăcuțelor. Atunci când alegeți o etapă, este necesar, după cum am menționat deja, să fiți ghidați de condițiile individuale, dar nimeni nu a anulat cerințele tehnologice. Acestea vor fi discutate mai departe. Chiar și cele mai mici deviații de la valorile recomandate pot duce eventual la o reducere semnificativă a duratei de viață și a performanței acoperișului în ansamblu.

Pregătirea materialelor pentru lucru

Mai întâi de toate, fiți atenți la unghiile care vor fi folosite pentru a fixa Euroshade. În exterior seamănă cu șuruburi simple. Caracteristicile designului le permit să le fixeze în siguranță în lemn și să asigure cea mai bună instalare posibilă a ondulinului. Pe partea superioară a dispozitivului de fixare există o garnitură din cauciuc. La unghiile din setul complet va fi aceeași culoare, precum și foi de material. Datorită acestei garnituri, va fi asigurată o protecție suplimentară împotriva umidității în locurile de fixare.

Instrucțiunea de instalare Ondulin

În cazul în care materialul este îmbinat cu pereți și alte elemente verticale, se utilizează văile special create pentru astfel de locuri. Pe aceste locuri hidroizolarea trebuie să fie cât mai mare posibil.

Dacă există un coș de fum în casa dvs., ar trebui să fie acoperit cu un mic undulator folosind șorțuri speciale din cauciuc.

Pentru a obține cele mai fiabile și rezultate de înaltă calitate, toate articulațiile trebuie tratate cu atenție. Hidroizolarea trebuie să fie la cel mai înalt nivel. În caz contrar, umiditatea va pătrunde prin acoperiș, ceea ce va duce la o putrezire destul de rapidă a scheletului sistemului de acoperiș.

Atunci când efectuați lucrări de acoperiș, este necesar să folosiți o varietate de accesorii, cum ar fi patinele, acoperitoarele, capacele, benzi autoadezive și altele. Se recomandă să cumpărați exclusiv componente originale de la un producător. Acest lucru va asigura că acoperișul este maxim armonios în aspect și cel mai eficient în termeni de performanță.

Dispozitivul lamei pentru fixarea ondulinei

În conformitate cu recomandările producătorilor profesioniști de acoperișuri, instalarea ondulinului este cea mai potrivită pentru cutia continuă. Nu va permite ca materialul să se scufunde atunci când este încălzit în condiții de temperatură ridicată și sub influența unui strat de zăpadă în timpul iernii.

Dispozitivul lamei pentru fixarea ondulinei

Primul lucru pe care trebuie să îl învețe un șofer este să creeze un marcaj pe foile de Euroshade folosite. Procesul este complicat de faptul că foile sunt inundante. Marcarea liniei poate fi aplicată cu creioane sau marcaje obișnuite. O linie dreaptă poate fi trasă utilizând oa doua foaie de material.

Pentru tăierea foilor, utilizați un ferăstrău pentru a lucra cu lemn, cu un jigsaw sau cu un șlefuitor. Ferăstrăul, așa cum sa remarcat deja, trebuie să se ocupe periodic cu ulei, astfel încât munca să fie efectuată fără complicații inutile.

Tabele standard de ondulin cântăresc nu mai mult de 5-6 kg. Acest lucru face lucrul cu ele cât mai comod posibil și vă permite să ridicați materialul pe acoperiș fără probleme. Acoperișul finit va avea și o greutate relativ mică, ceea ce reprezintă un avantaj suplimentar.

Tabelele de montare încep de la marginea cutiei. Pentru a asigura fixarea cea mai fiabilă, foile trebuie să fie îndoite în fiecare val. Pentru fiecare foaie de Euroshade, după cum sa menționat deja, ar trebui să existe aproximativ 20 de unghii, puteți chiar mai mult.

Instalarea foilor de onduină

Pentru fabricarea barelor de șipci de lemn folosite 6x4 cm. Pentru a determina șipcile optime pas trebuie să cunoască unghiul de înclinare a acoperișului. Dacă panta nu depășește 10 grade, cea mai bună opțiune va fi o cutie continuă. Pentru producția sa, cel mai adesea se utilizează placajul. De asemenea, materialul potrivit numit OSB. Dacă panta acoperișului este cuprinsă în intervalul 10-15 de grade, barele Batten trebuie fixate cu un pas până la 45 cm. În cazul în care, dacă panta depășește 15 grade, cel mai mare pas al barelor șipci de instalare vor fi 61 cm.

Mai întâi trebuie să montați cutia. Nu uitați să luați în considerare panta acoperișului. Se recomandă începerea instalării barelor din colț, care este suflată în cea mai mică măsură de vânt. Grinzi cuie pe axele lor. Mențineți o distanță egală între elementele individuale ale cutiei. În cazul în care panta acoperișului este astfel încât barele trebuie fixate cu o treaptă mare, trebuie montate rafturi suplimentare între grinzi la o distanță de 30-50 cm unul față de celălalt. Ele vor ajuta la creșterea puterii. Dar o navetă continuă, după cum sa menționat deja, este opțiunea cea mai preferată și eficientă pentru toți indicatorii.

Instrucțiuni detaliate pentru instalarea ondulinului

Fixarea materialului de acoperiș în cauză trebuie pornit din colțul inferior al acoperișului care urmează a fi tăiat. În acest caz, tehnologia de montare este de așa natură încât foaia de pornire a celui de-al doilea rând să fie tăiată longitudinal pe jumătate. Placile Euroshield sunt fixate orizontal. Pentru fixare se recomandă utilizarea exactă a unghiilor care se află în setul fabricat cu material de acoperire. Fixați fiecare foaie cu o medie de 20 de șuruburi.

Unghii de fixare în partea de sus a fiecărui val în linia de start a Euroshade.

În celelalte foi de fixare este necesar să se instaleze în fiecare creastă pe două nivele. Cel de-al doilea rând de material trebuie să fie așezat cu o suprapunere, prinsă o foaie din primul rând de onulină etc. Pălării de fixare a unghiilor, după cum se menționează, sunt echipate cu garnituri de cauciuc de aceeași culoare ca ondulina, astfel încât acoperisul finit va avea un aspect uniform și armonios.

Cu toate acestea, în unele situații, pălăriile devin destul de vizibile. Pentru a realiza un aspect atractiv al acoperișului, unghia-le de-a lungul unei linii. Pentru a asigura netezimea fixării elementelor de fixare, puteți trage coarda și cuiele ciocanului de-a lungul acesteia.

Instalarea foilor de onduină

Prin joists nevoie cuie Batten evroshifer vertical cu legare de suprapunere transversală de aproximativ 15 cm. Longitudinale identice se suprapun astfel încât lungimea sa nu a fost mai mică decât prima lungime de undă.

În cele din urmă, trebuie să fixați elementele de creastă. Tehnologia instalării lor este extrem de simplă. Aceste accesorii sunt lipite și fixate de-a lungul valului Euroschlip-ului. În cazul în care ondulina este utilizată pentru un acoperiș cu o construcție de gabarit, patina este tăiată folosind piese speciale de colț. Se încheie cu aranjamentul obligatoriu al unei alte cutii suplimentare.

Instrucțiuni pentru instalarea ondulinului

În setul complet cu materialul de acoperiș considerat trebuie să existe o instrucțiune. În instrucțiuni complete de la producătorii dovediți, de obicei, nu numai recomandările textuale pentru atașarea ondulinului, ci și o varietate de desene, datorită cărora instalarea devine ușor de înțeles pentru orice persoană, indiferent de competențele și experiența sa.

Dimensiunea unei foi separate a Eurosferei este de 2000x950 mm. Se cântărește o astfel de foaie de ordinul a 5800 g. Fiecare val are, de obicei, o înălțime egală cu 3,6 cm.

Instalarea corespunzătoare, efectuată ținând cont de toate cerințele și regulile de bază, va permite echiparea unei astfel de acoperitoare de acoperiș de ondulin, care va servi în mod fiabil timp de 50 de ani sau mai mult. De obicei, producătorii oferă o garanție pentru o perioadă de 15-20 de ani. Nu uitați să solicitați vânzătorului un card de garanție, un certificat de incendiu și un certificat de igienă.

Cum să montați ondulin - instrucțiuni

Astfel, nu este nimic super complicat în acoperișul acoperișului. Este necesar doar să înțelegeți cu atenție instrucțiunile pentru așezarea Euroshade-ului. Articolul oferă toate informațiile necesare care pot fi necesare în timpul lucrului. Respectați recomandările de bază și regulile de bază pentru aranjamentul acoperișului ondulină și totul se va întoarce.

Nu puteți doar să economisiți bani pe serviciile unor terți de acoperișuri, ci și să controlați independent întregul proces de la început până la fixarea ultimului element. Pentru a face totul mai clar, asigurați-vă că vizionați videoclipul, care prezintă principalele etape de fixare a ondulinului pe acoperiș.

Cât de ușor este să acoperiți acoperișul cu o ondulenă?

Montarea acoperișului este ultima etapă a construcției propriei case înainte de a începe decorarea interioară și conectarea comunicațiilor. Pentru a reduce timpul de execuție a lucrărilor de acoperiș, puteți efectua singur instalarea on-line. Ondulin - o acoperire modernă bazată pe bitum, tehnologia de așezare care vă permite să montați materialul ca un nou acoperiș și vechea, nediscriminată proiectată. Este potrivit pentru acoperișuri de orice complexitate, zonă și pantă, prin urmare este considerată o opțiune universală utilizată în construcții private și de producție joasă. În acest articol, vă vom spune cum să acoperiți corect acoperișul cu undulane pentru a obține o acoperire durabilă, ermetică care să reziste înghețurilor de iarnă și ploilor de vară.

Caracteristicile materialului

Onduline - un material ieftin acoperiș, tech, care a fost inventat în perioada postbelică, în Franța, pentru reparații rapide sau reconstrucție a muniției deteriorate, acoperișuri dărăpănate de placi ceramice traditionale, ardezie, metal. Tehnologia pentru producerea acestui strat constă în producerea de fibre celulozice purificate, fabricarea foilor cu o suprafață ondulată, colorarea și impregnarea cu bitum de petrol. Acoperirea acoperișului cu undulfid face ca designul să fie impermeabil, rezistent la temperatură, rezistent la temperatură, rezistent la șocuri, dar în același timp ușor. Instalarea ondulinului datorită greutății reduse a fiecărei foi poate fi efectuată pe vechiul material de acoperiș, fără a se dezmembra structura. Acest material are următoarele avantaje:

 1. Greutate redusă. Fiecare foaie de ondulină de dimensiune standard cântărește numai 6 kg, astfel încât dispozitivul de sânge din acest material nu necesită stabilirea unui cadru masiv sau întărirea subsolului.
 2. Ușor de instalat. Acoperișul ondulinei cu mâinile proprii se face timp de 1-2 zile fără a atrage muncitorii angajați, deoarece puteți monta o astfel de acoperire fără unelte speciale și experiență.
 3. Flexibilitate. Foi de acest material pe bază de bitum au o anumită flexibilitate, care simplifică punerea onduul pe acoperișul unei forme complexe, care sunt ravene, curse, coaste și ferestre de dormit.
 4. Preț accesibil. Construcția acoperișului ondulin nu necesită cheltuieli mari de la proprietar datorită economisirii cherestelei utilizate pentru construcția cadrului și a instalației în sine.

Important! Din moment ce ondulinul se consideră încă material de reparație, are o durată de viață de 15-20 de ani și o scală de culoare relativ mică. Este disponibilă numai în 4 culori: roșu, negru, maro și verde. Înainte de a acoperi acoperișul cu catifelare, trebuie să vă gândiți că acest material se estompează la soare datorită distrugerii pigmentului prin raze ultraviolete.

Dispozitiv de acoperire

Înainte de a acoperi acoperișul cu o ondulină, trebuie să înțelegeți compoziția tortului de acoperiș realizat pentru acest tip de material de acoperiș. Construcția unui acoperiș cu o acoperire din celuloză turnată impregnată cu bitum nu este dificilă datorită greutății sale ușoare. Se compune din următoarele elemente:

 • Rafting cadru. Fixare material pentru acoperișuri se realizează pe căpriori realizate din lemn natural secțiune 50hh150 mm, smoală între care este de 50-80 cm. Deoarece materialul este greutatea redusă, de obicei, nu mai grele elemente suplimentare de cadru.
 • Izolație. Înainte de punerea ondulin, un material de izolare termică este pus între grinzi. Cel mai comun tip de izolație este tipul mineral (vată de bază, vată de sticlă, lână de zgură).
 • Izolarea fonică. Tehnologia de montare a izolației implică utilizarea unei membrane de barieră de vapori care protejează materialul termoizolant de fundul pătrunderii aburilor și umezirea.
 • Hidroizolarea. Pentru a proteja elementele din lemn ale ramei și izolația de eventualele scurgeri de etanșare sau de hidroizolare, se aplică o folie de impermeabilizare. Strângerea impermeabilizării se efectuează pe picioarele rafturilor cu ajutorul unui capsator de construcție.
 • Gratar de control. Înainte de a pune ondulina, deasupra impermeabilizării de-a lungul grinzilor, lijele unității de comandă sunt bătute, care organizează spațiul de ventilație necesar pentru circulația aerului în interiorul structurii.
 • Șipci. Tipul de lambriuri este specificat prin instrucțiunile de instalare pas cu pas. Ondulin trebuie să fie introdus într-o cutie continuă de placaj rezistent la umiditate sau dintr-o grămadă de plăci nețesute, așezată în pași de 10-15 cm, astfel încât materialul de acoperiș să nu fie deformat în timpul funcționării.
 • Ondulin. Materialul de acoperire trebuie să fie introdus direct pe cutie prin cuie specială, fixându-se deasupra celorlalte pentru 10-15 cm.

Rețineți că, înainte de a acoperi acoperisul cu manevră, majoritatea profesioniștilor master procesează elementele de lemn din lemn cu impregnări antiseptice și compuși de blocare a focului pentru ai proteja de foc și de putregai.

Materialele și instrumentele necesare

Mulți maeștri neexperimentați se întreabă cum să acopere în mod corespunzător acoperișul cu ondulin și ce este necesar pentru aceasta. Fixarea acestui material de acoperiș se realizează fără utilizarea unei scule speciale sau a unui echipament scump, astfel încât instalarea se face adesea manual. Pentru a construi un acoperiș de utilizare ondulin:

 1. Foi de dimensiune ondulină de 0,95 x 2,05 m, necesari pentru a acoperi întreaga suprafață a acoperișului cu o marjă de 10-15% pentru tăiere și tundere.
 2. Profilul creastei de-a lungul întregii lungimi a creastei, luând în considerare suprapunerile dintre elementele 10-25 cm.
 3. Organe de asamblare. Cuie speciale pentru ondulin cu cap de cauciuc sunt fabricate din oțel carbon și vopsite în ton cu materialul.
 4. O bară cu o secțiune de 40x40 mm sau 60x40 mm pentru construcția unui mesteacan tratat cu un antiseptic.
 5. Membrană sau film de impermeabilizare.
 6. Foarfece agresive pentru tăierea foilor.
 7. Un ciocan ușor pentru ciocanirea unghiilor.
 8. Șurubelniță pentru fixarea cutiei.
 9. Riglă, bandă și creion pentru măsurare și marcare.

Fiți atenți! Înainte de a acoperi acoperișul cu ondulină proprie, trebuie să construiți schele în jurul casei sau pe o scară înaltă, permițându-vă să ajungeți la fiecare colț al rampei.

Tehnologie de montare

Chiar și fără să știe cum să monteze ondulin, un maestru neexperimentat poate face față cu ușurință acestei sarcini, pentru că foile de material sunt ușor de procesat. Cu toate acestea, nu uitați că calitatea instalării depinde de fiabilitatea și durata de viață a acoperișului. Pentru podelele onduline, se folosește următoarea instrucțiune pas cu pas:

 • Mai întâi de toate, grinzile finisate trebuie să fie puse și fixate de filmul de impermeabilizare. În acest scop este rulată, tăiată în fâșii de lungimea dorită, care sunt montate de-a lungul pantei perpendicular pe capriori cu suprapunere de 10-15 cm. Folie pistol cu ​​capse este fixat la căpriori, iar articulațiile sunt lipite cu bandă.
 • Pe partea de sus a materialului de impermeabilizare de-a lungul grinzilor, lamele de contrabrush sunt cuie. Pentru a face acest lucru, utilizați cuie sau șuruburi lungi.
 • Pe cutie, cutia este fixată de barele 4x4 cm, 5x5 cm în pași de 10 cm sau solidă - din foi de placaj rezistent la umiditate.
 • Apoi începeți să puneți ondulina. Foi de material ar trebui să se suprapună cu 10-15 cm, începând cu marginea inferioară a rampei. Rândurile sunt montate cu o deplasare de jumătate din foaie, observând o suprapunere verticală de 15-20 cm.
 • Plăcile sunt cuie cu cuie speciale cu capete de cauciuc largi la cutie. Aproximativ 20 de elemente de fixare sunt necesare pentru a fixa fiecare foaie.

Dacă nu știți cum să puneți ondulin corect, meseriașii neexperimentați fac greșeli atunci când instalează acoperișul. Principalul lucru este de a pune acest material într-o vreme uscată, dar nu foarte caldă, deoarece temperatura ridicată conduce la deformarea foilor. Este interzis să stați pe ondulin în timpul instalării, deoarece poate rupe sau schimba forma.