Amenajarea acoperișului și instalarea detaliată a bazei pentru diferite acoperiri de acoperiș

Izolare termică

Acoperișul scheletului acoperișului este doar o parte din cherestea necesară, care este necesară pentru a construi propria casă.

În plus, trebuie să folosiți o mulțime de materiale pentru a crea o cutie de calitate și adecvată sub materialul de acoperiș.

Acest element al acoperișului este foarte important, prin urmare, la construcția acestuia este necesar să se respecte normele și normele de construcție stabilite în funcție de materialele selectate.

În acest articol veți afla ce este cutia și cum să o montați corect.

Acoperișul acoperișului - ce este și de ce este necesar?

Acoperișul acoperișului este o structură specială, care constă din grinzi sau plăci, care sunt așezate la un unghi de 90 de grade față de grinzi.

Pentru construcția acoperișului sunt necesare unele dintre următoarele materiale, în funcție de materialul de acoperiș:

 • cherestea;
 • panouri ordinare sau de tabla;
 • tes;
 • placaj.

Acoperișul acoperișului trebuie să fie realizat în conformitate cu regulile de construcție stabilite. Acest lucru este important datorită faptului că, în cazul unei instalări necorespunzătoare sau nerespectării instrucțiunilor, întregul acoperiș din cauza rafalelor de vânt sau a condițiilor meteorologice nefavorabile poate fi la sol.

Prin urmare, înainte de a începe lucrul la ridicarea cutiei, trebuie să înțelegeți mai întâi structura tortului de acoperiș, tipurile de materiale și posibilitatea aplicării lor în cazuri specifice.

Amenajarea acoperișului acoperiș tort

Indiferent de acoperirea planificată a clădirii - plată sau înclinată, acoperișul trebuie pus în aplicare într-un anumit mod.

Acest element al structurii este alcătuit din mai multe straturi, pe care constructorii le-au acceptat ca placaj de acoperiș.

Vă permite să protejați interiorul clădirii de efectele negative asupra acestora asupra oricăror factori de mediu.

Lăsați-o să atingă următoarele straturi de prăjituri:

Fiecare dintre straturile de mai sus, dacă este instalat corect, își îndeplinește funcția specifică. Dacă treceți peste o parte a acoperișului, celelalte elemente vor fi mai predispuse la efecte diferite ale factorilor externi. În plus, interiorul clădirii va deveni mai puțin sigur și confortabil pentru a trăi și a funcționa.

Decoratiuni interioare este cel mai adesea un strat de gips-carton si un strat de finisaj, care poate servi ca tencuiala, tapet sau vopsea. Această parte a tortului are doar o funcție estetică, închizând straturile interioare ale acoperișului.

 • Placarea este un cadru special, pe care materialul de acoperiș va fi păstrat în viitor. Pe partea interioară a grinzilor se montează un film special de barieră de vapori, care împiedică pătrunderea fumului din cameră în tort.
 • Cel mai adesea între rafturile acoperișului este pus materialul de izolație. Cele mai populare tipuri sunt vată minerală și polistiren. Primul tip de izolație este rezistent la foc și mai scump. Este nevoie de o mulțime de resurse umane pentru instalare. Penoplastul este susceptibil la aprinderea rapidă într-un incendiu, eliberează, topeste, substanță toxică, dar este mai accesibil și ușor de instalat.
 • Hidroizolarea este un film care este plasat pe partea de sus a grinzilor. Nu permite penetrarea precipitațiilor atmosferice în încăperi și, de asemenea, împiedică scurgerea condensului în tortul de acoperiș, care se poate forma în spațiul aerisit.
 • Ventilarea în acoperiș este proiectată pentru a se asigura că spațiile situate direct sub ea sunt mai confortabile pentru a trăi și a găsi oameni în ele. De asemenea, ventilația protejează tortul de acoperiș din vaporii de apă.

Tort sub tigla metalica

Materialul de acoperire poate fi complet diferit - atât piesă, cât și role. În funcție de opțiunile care vor fi selectate, depinde de instalarea blaturilor, deoarece acestea trebuie să fie păstrate pe acoperiș.

Caracteristici de lăcuit continuu și rarefiat

Ce determină treapta acoperișului în construcția acoperișului? În funcție de tipul de acoperiș ales pentru acoperiș, există două tipuri diferite de cutii pentru acesta:

 1. Lăcuirea continuă a acoperișului - instalarea plăcilor de acest tip se realizează cu o treaptă care nu depășește un centimetru. De asemenea, este permisă utilizarea plăcilor de placaj. Cel mai adesea acest tip de cutie este realizat pentru astfel de tipuri de materiale de acoperis ca plăci moi și ardezie plat. De asemenea, toate tipurile de acoperișuri moi sunt așezate exact pe acest tip de cutie.
 2. Rarefied - instalarea de lamele de acest design poate fi diferită în funcție de material, ajungând la câteva zeci de centimetri. Cel mai adesea acest tip de cutie este utilizat pentru plăci metalice, ardezie și ceramică.

Cel mai adesea, grosimea cutiei de acest tip este de 25 de milimetri. Unul dintre tipurile ideale de cherestea pentru acest design este o grămadă de foi.

Cadrul unei așternuturi rare este o serie de plăci sau jgheaburi paralele cu creasta acoperișului și unul cu celălalt, cu un anumit pas de localizare între ele. Poate fi complet diferit - de la 10 la 800 de milimetri.

Cel mai adesea pentru un astfel de design, o placă mai largă este folosită pentru acoperirea acoperișului. Valoarea minimă a secțiunii transversale este de 40 milimetri. Cu cât este mai greu materialul de acoperiș, cu atât mai fiabil trebuie să faceți un cadru. Prin urmare, în unele cazuri, grosimea plăcilor este mărită, iar pasul lor este redus.

Caracteristicile materialului utilizat pentru cutie

Pentru a înțelege ce material poate fi pus pe cutie, trebuie mai întâi să înțelegeți caracteristicile tipurilor sale cele mai populare. Acestea includ:

Diferite tipuri de plăci (cu excepția metalului) sunt elemente de dimensiuni reduse ale acoperișului. Acest material este considerat unul dintre cele mai bune datorită proprietăților sale, precum și o durată lungă de viață.

În acest caz, acoperișul plăcii este cel mai greu, din cauza căruia necesită o bază bună în defecțiunea rampei de cavitate și a cutiei corespunzătoare. Este recomandat să folosiți bare care măsoară de la 50 la 60 de milimetri.

Pasul latinelor trebuie calculat în funcție de lungimea fiecărui șarț care poate fi diferită în funcție de producător.

Ardezie este unul dintre cele mai comune materiale de acoperire pe teritoriul țării din diverse motive. Dimensiuni mici ale foilor pot fi plasate pe bare, a căror dimensiune nu depășește 50 de milimetri.

Dacă se montează unități mari de dimensiuni și greutăți, este mai bine să se utilizeze bare cu o grosime de aproximativ 80 milimetri. Pasul trebuie selectat în funcție de dimensiune.

Acestea pot fi, de 120 * 68 centimetri și 175 * 112,5 centimetri. Merită să ne amintim că o foaie trebuie să susțină cel puțin trei bare, astfel încât să nu se îndoaie sub propria lor greutate și presiune de precipitații atmosferice.

Plierea acoperișului este mai puțin populară, dar este uneori folosită. Dacă panta acoperișului este în limita a 14 grade sau dacă configurația acestuia este destul de complicată, producătorii recomandă montarea materialului pe o cutie continuă.

Ce panou este necesar pentru acoperișul acoperișului? Secțiunea transversală a fasciculului ar trebui să fie de 50 * 50 milimetri. De asemenea, puteți folosi o placă cu o secțiune transversală de 32 * 100 milimetri.

Începeți instalarea unei lame sub acoperișul cusăturii de pe streașină. Părțile proeminente ale acoperișului trebuie să fie finisate timp de 60 de centimetri, cu o placă solidă în trepte de cel mult 1 centimetru.

Acoperișul moale este suficient de simplu pentru instalare, dar necesită un lăcuit continuu cu unul sau două straturi. Greutatea unui astfel de material este suficient de mică.

Costul, în contrast cu alte tipuri de acoperișuri, este de asemenea acceptabil. În acest caz, durata de viață a materialelor moi nu poate fi foarte mare. În plus, ele sunt destul de toxice în combustie și nu foarte rezistente la foc.

Alegerea etapei acoperișului, în funcție de materialul de acoperiș

Fiecare tip de material utilizat pentru construirea acoperișului trebuie montat pe o cutie cu un anumit pas individual.

Această valoare ar trebui deseori determinată independent, în funcție de dimensiunile foilor de material, respectând în același timp regulile stricte de construcție. Putem distinge următoarele modele pentru diferite tipuri de acoperișuri:

 • materiale rotative moi - trebuie să utilizați o cutie continuă cu un pas minim între elementele de până la 10 milimetri;
 • Ardezie - este necesar să selectați individual etapa în funcție de grosimea foilor - de la 50 la 75 de centimetri;
 • tigla metalică - trebuie luate în considerare instrucțiunile fabricantului de material, însă, în general, se poate indica faptul că treapta totală este în intervalul de la 300 până la 400 de milimetri, iar distanța dintre ultimele două plăci ar trebui să fie de jumătate din dimensiune;
 • țigle (ceramică, polimer și nisip) - trebuie să fie ghidate de instrucțiunile producătorului, ținând cont de unghiul de înclinare a sângelui; cel mai adesea placile sunt stivuite cu un interval de la 320 la 380 milimetri;
 • copertina acoperișului - cea mai comună etapă a cutiei este de 200 de milimetri, deși există și altele.

Montarea acoperișurilor cu mâinile tale

După cumpărarea materialului, trebuie să comandați lemn pentru acoperiș.

Calcularea dimensiunilor trebuie făcută ținând cont de dimensiunile acoperișului care a fost achiziționat și, de asemenea, în funcție de dimensiunea acoperișului.

Merită să ne amintim că cu cât designul este mai complex, cu atât mai mult vor exista elemente de deșeuri și substandard.

Prin urmare, cel mai bine este să comandați un material cu o marjă de 10%.

Pentru a monta baza, este posibil să aveți nevoie de următoarele instrumente:

 • ciocan și cuie;
 • șurubelniță și șuruburi;
 • ferăstrău sau bulgară;
 • clește;
 • creion sau cretă pentru marcare;
 • ruleta;
 • nivel de construcție.

La instalare, urmați instrucțiunile de mai jos:

 1. În primul rând, în funcție de materialul selectat, ar trebui să se facă marcaje pe grinzile plăcilor sau barelor. În funcție de tipul de acoperiș, aspectul poate fi eterogen. Cele mai multe ori pe margini ar trebui să facă un pas mai mic.
 2. După numărarea a fost realizată cu ajutorul unui ciocan și cuie sau șuruburi și șurubelnițe trebuie să pună în aplicare o instalare pe etape de placi sau bare de pe căpriori.
 3. După fiecare fixare a elementului următor, este necesar să verificați locația sa față de cea anterioară, precum și instalarea corectă cu ajutorul nivelului.
 4. Este deja direct pe baza însuși ca instalarea materialului de acoperire să fie efectuată.

Videoclip util

Instrucțiuni video privind instalarea plăcilor de acoperiș pe acoperiș cu propriile mâini:

concluzie

La instalarea plăcuțelor pentru anumite tipuri de materiale de acoperiș, este necesar să fiți ghidați în primul rând prin recomandările producătorului.

Acest lucru este important datorită faptului că, în lumea modernă, în fiecare an, ei vin cu și fac multe materiale noi cu privire la noile tehnologii, din cauza cărora instrucțiunile pentru stabilirea lor se schimbă în mod constant.

Dacă respectați cu strictețe instrucțiunile pe care compania le-a calculat, puteți să vă protejați casa de precipitații și de condițiile climatice fără probleme pentru o perioadă lungă de timp.

Acoperis acoperiș: creăm prin mâinile noastre

A construi o casă frumoasă și confortabilă pentru o familie este un vis al unui locuitor al orașului. După ce ați studiat toate subtilitățile artei clădirii, puteți înțelege ideea. Dar, în timpul lucrului, una dintre întrebările principale va fi cum să faci o ladă de acoperiș? Acceptați-o corect, deoarece calitatea performanței depinde de proprietățile protectoare și estetice ale acoperișului.

Trebuie să creați un cadru

Înainte de a trece la enumerarea tipurilor de acoperiș pe acoperiș, examinați ce este cutia, pentru ce este folosit. Placarea utilizată pentru acoperișul clădirilor private este o construcție a grinzilor și a plăcilor din lemn. Procesul de instalare a unui sistem de acoperiș este necesar pentru:

 • distribuie uniform sarcina unei persoane care trece peste suprafață în timpul întreținerii;
 • pentru fixarea calitativă a materialelor - pe cutie este folosit un cadru din sârmă, sudat din metal sau din lemn;
 • să creeze corect un spațiu de ventilație între tavan și impermeabilizare, care protejează construcția de condens;
 • prevenirea în timp util a acumulării de umiditate în locurile de frontieră de straturi de acoperiș cald și rece;
 • asigură pe deplin protecția șanțurilor împotriva precipitațiilor cauzate de intemperii (zăpadă și gheață).

Numărul de straturi care au un înveliș va depinde de panta acoperișului. Pentru un acoperiș unic, este suficient un strat orizontal cu un singur strat. Metoda cu două straturi asigură funcționarea cu bare purtătoare inferioare, fixate în trepte de 50-100 cm. Strat de placaj din lemn sau scânduri atașate deasupra acesteia. Recepția va economisi materiale și va alinia erorile sistemului de acoperiș cu burr de acoperiș.

Tipuri de rame de acoperiș

Acoperirea acoperișului necesită o suprafață fiabilă și durabilă pe care se va potrivi. Un algoritm de construcție incorect va duce la deformări, lipsa funcțiilor de protecție ale casei în timpul vremii nefavorabile.
În funcție de numărul și frecvența plăcilor care trebuie montate, tipul de material utilizat, unghiul de înclinare, cadrul este împărțit în următoarele tipuri:

 1. Dual Layer. Utilizat în cazurile în care este necesar să se maximizeze construcția. Primul strat este așezat cu un pas mare, iar cel de-al doilea - cu obișnuitul sau fără un spațiu.
 2. Solid. Se efectuează cu un interval de aproximativ 1 cm și previne deformarea atunci când se micșorează sau se umflă arborele.
 3. Obișnuit, cu un pas de 20-40 cm. Este folosit în principal pentru a întări acoperirea din tablă de metal.
 4. Rarefiat. Distanțele dintre panou ajung la 75 cm. Se utilizează pentru suprapunerea ușoară.

Pentru a selecta corect materialul potrivit, achiziționați o unealtă, trebuie să desenați un desen al cutiei și să efectuați manipularea pregătitoare.

Materiale și unelte utilizate

Selectați suprapunerea materialului pentru a acoperi clădirea este dificilă. Ardezie, carton ondulat, țiglă - care dintre aceste poziții este potrivită pentru suprapunere? Totul depinde de dorințele dumneavoastră și de posibilitățile financiare.

Calcularea costului

Pentru a afla cum să faceți în mod corespunzător o cutie, trebuie să faceți calcule. Principala regulă de construcție este planificarea exactă a costurilor și a cantităților de materii prime. Pentru calcule veți avea nevoie de următoarele date:

 • dimensiunea acoperișului;
 • tipul de material;
 • acoperișuri constructive.

Dacă autoproiectarea pare dificilă, utilizați programul online. Introduceți dimensiunea de acoperire, toți parametrii cunoscuți ai materialelor utilizate - programul va efectua automat calculul.

Achiziționarea de materiale de construcție pentru așchiere din lemn

Utilizați lemn uscat, fără defecte vizibile. Prezența nodurilor, a fisurilor poate duce la o încălcare a integrității structurii și la distrugerea ulterioară. Următoarele materiale și unelte sunt utilizate pentru lucrări:

 • Rame de lemn cu secțiuni de 50 × 50, 60 × 60, 75 × 75 mm;
 • placi pentru cutii tăiate cu o secțiune transversală de 150 × 20, 150 × 50 mm;
 • elemente de fixare (șuruburi, cuie) în lungime, care depășesc dimensiunea unei bare de două ori;
 • nivel, creion, bandă pentru marcare;
 • Un fierăstrău circular folosit pentru tăierea materialului de acoperiș;
 • Un ciocan pentru unghii sau o șurubelniță dacă se utilizează șuruburi cu auto-apăsare.

Cherestea trebuie să fie marcată și tăiată în funcție de desen. Dacă nu există echipament electric, acesta poate fi cumpărat sau închiriat.

Tehnologia lucrărilor de instalare

După efectuarea calculelor preliminare, după achiziționarea materialelor și a instrumentelor necesare, este posibilă instalarea. Pentru diferite tipuri de pardoseli, există nuanțe tehnologice separate. Dar procedura generală de producție este după cum urmează:

 1. Măsurați cu atenție acoperișul după instalarea ramei. Pentru a face acest lucru, trebuie să verificați diagonala de-a lungul tuturor pantelor cu un cablu capron. Abaterile nu trebuie să depășească 20 mm, deoarece rularea va cauza dificultăți în fixarea suplimentară a acoperișului.
 2. Efectuați prelucrarea tuturor elementelor din lemn cu soluții antiseptice pentru a evita putregaiul și deteriorarea de către insecte.
 3. Așezați materiale de impermeabilizare pe grinzi.
 4. Montați brațele inferioare. Utilizați în acest scop un fascicul cu o secțiune transversală mare.
 5. Continuați lucrul prin stivuirea plăcilor cu pasul selectat. Pentru fiecare tip de pardoseală, acesta este selectat individual. Un pas executat incorect poate duce la slăbirea întregii structuri.
 6. Dacă este necesar, faceți izolarea, puneți vata minerală pe primul strat și, după aceea, se poate realiza al doilea strat al cutiei.
 7. Așezați placile de margine unul lângă celălalt, pentru a le utiliza pentru proiectarea ulterioară a creastei.
 8. Realizați fixarea de pe ambele părți, iar la plecarea mare efectuați o fixare suplimentară.

Aceste reguli trebuie respectate, instalând un cadru pentru orice tip de material de acoperiș. Dar există trăsături nesemnificative.

Caracteristici de protecție la umiditate a cutiei

Materialele de parabaritate sau hidrobarrier sunt folosite pentru a crea un strat de impermeabilizare. Atunci când se lucrează cu acestea să fie menținute într-o suprapunere de 10-15 cm. Hidroizolarea este montat în direcția dinspre streașină spre creastă, cu o ușoară tensiune. Găurile de ventilare sunt formate din material de film care este fixat de un capsator de construcție.

Cum sa faceti cutia sub tabla ondulata?

Căptușeala sub acoperișul ondulat diferă în unele nuanțe. Foaia de profil are o încărcătură grea - o persoană poate merge pe ea, fără a fi frică să eșueze. Când lucrați cu profistul, luați în considerare câteva nuanțe importante:

 • pentru un acoperiș din tablă ondulată, este necesar să reziste clar etapa dintre panouri. Lungimea acestuia poate varia (cu coli index vor H optim pentru sistemele de acoperișuri), de la 50 la 150 cm, cu accent pe materialul și marcarea undei acestuia;
 • Utilizarea foilor cu o înălțime mai mică de 35 milimetri pentru lucrări este necesară reducerea la minimum a pasului. Aceasta va crește rezistența și rigiditatea acoperirii;
 • parametrii standard ai barelor de lemn sunt mai mici decât panta, deci este necesar să se realizeze îmbinarea acestora;
 • în contururile articulațiilor trebuie să fie deplasate, astfel încât să nu existe o slăbire a structurii;
 • Pentru foliile profilate se folosesc elemente de fixare speciale - șuruburi galvanizate cu șaibe de cauciuc, care împiedică prăbușirea colilor atunci când sunt fixate. Conexiunea se realizează cu ajutorul nituirelor.

În cazul în care un acoperiș cu un singur pas cu o pantă mică a fost construit dintr-o foaie de profil, trebuie să faceți un cadru solid de placi cu o lățime de 60-70 mm. Pălării unghiile cât mai mult posibil. Placa pentru cutie este pusă strict sub un unghi de 45 de grade. Utilizați numai lemn uscat bine, astfel încât să nu se producă defecțiuni prin aranjamentul său dens.

Căptușeala pentru acoperișurile din ardezie este o specificitate

Pentru plăcile sub ardezie se recomandă achiziționarea de bare cu secțiune transversală mărită. Sub fiecare foaie este necesar să se pună trei bare pentru o distribuție uniformă a încărcăturii. Fixarea este realizată cu unghii speciale de ardezie în locurile de contact ale unei valuri cu lemn. Folosiți cherestea fără deformare pentru a vă asigura o foaie de ardezie strânsă, fără decupaj.

Facem un schelet pentru metal

În plus față de foile de profil, există un alt tip de acoperire durabilă și durabilă - metal. Atunci când construiește o casă, aceasta este plasată într-o singură etapă. Căptușeala se poate realiza prin umplerea grinzilor cu bare cu o secțiune transversală mai mare de 1 mm. Pasul de proiectare depinde de parametrii sindrilei. Pentru a alinia acoperișul, cadrul este făcut cât se poate de plat. Locația plăcilor este verificată la nivel.

Avantajele construcției independente

Acoperișul, instalat în conformitate cu cerințele procesului tehnologic, va dura mulți ani, vă va salva casa de la distrugere. După ce ați studiat recomandările referitoare la această problemă, puteți efectua sarcini de lucru intensiv cu propriile mâini. După efectuarea setului de măsurători cu precizia necesară, urmând recomandările de instalare, veți obține o protecție solidă și solidă față de tot felul de dificultăți, pentru a vă asigura liniștea și confortul de a trăi într-o casă de țară.

Acoperiș acoperiș - o instrucțiune cum să vă faceți propriile mâini. Opțiuni pentru instalarea corectă a plăcii de acoperiș (100 fotografii)

casa proprie - visul drag de mulți, dar acum, tot mai mulți oameni din țara noastră sunt încercarea de a face acest vis auto prețuite devenit realitate, cu atât mai mult - este foarte posibil chiar și pentru persoanele cu venituri medii. În procesul de construire, există multe sarcini care este dificil de rezolvat fără cunoștințe specifice și, uneori, este complet imposibil.

O astfel de problemă în procesul de construcție este acoperișul. Ca una dintre principalele caracteristici de securitate ale oricărei clădiri, acesta trebuie să îndeplinească nu numai funcțiile care îi sunt atribuite de protecție de la ploaie, zăpadă, vânt și conserva caldura, dar sa arate frumos, estetic plăcut, în concordanță cu stilul ales, dar din cauza construcției sale trebuie să acorde o atenție deosebită.

Un pas foarte important în această lucrare este instalarea unor motive speciale pe care urmează să fie stabilite și fixate pe acoperiș. Privind prin intermediul site-ului cu descrierea tehnologiei de construcție, rândul său, atenția la imagini ale finite scândurile acoperișului: marcați un complex placi web, căpriori și grinzi, dar cauta mai atent, puteți selecta ordinea de cazare lor reciproce.

Unii maestru acasă, spunându-se acest sistem, oamenii cred că tot ce au legătură cu lada este deja destul de clar, dar prima încercare independentă de a face totul fără pregătire, ei înțeleg aparenta simplitate ascunde o mulțime de nici un punct evident, și, prin urmare, pentru a evita problemele, să examinăm mai atent aspectele legate de construcția latinelor și caracteristicile designului acestora.

Scurt conținut al articolului:

Ce este o cutie

In termeni mai generali, sub învelișul acoperișului sau corect să spunem - sub acoperiș este un tip special de cadru, realizate în strictă conformitate cu anumite aranjament mutual sistem selectat montat pe căpriori, proiectat pentru montarea și fixarea elementelor de acoperiș.

Astfel, desenul cutiei trebuie să îndeplinească următoarele cerințe:

 • Distribuiți uniform întregul acoperiș peste toate grătarele de sprijin;
 • Mențineți în siguranță materialul de acoperiș, indiferent de condițiile climatice și de impacturile externe;
 • Pentru a crea condiții pentru ventilație eficientă între acoperiș și stratul izolator al unui strat de protecție special.

Decuparea se face pe grinzi, care, la rândul lor, reprezintă cadrul de susținere al întregului acoperiș.

Există diferite opțiuni în proiectarea cutiei, și anume:

 • Solid: decalajul dintre elementele individuale ale cutiei nu este mai mare de un centimetru. În proiectarea unei lame continuă este permisă utilizarea plăcilor din placaj;
 • Un mic - design redus: decalajul dintre elemente este de trei până la patru centimetri;
 • Designul obișnuit sau rar: decalajul dintre elemente, într-o versiune atât de clasică, este cuprins între treizeci și șaptezeci și cinci centimetri. Uneori există opțiuni în care acest decalaj poate fi mai mare de șaptezeci și cinci centimetri;
 • Cutie cu un singur strat;
 • Construcție în două straturi.

Alegerea acoperișului potrivit este necesară pe baza tipului de acoperiș și a caracteristicilor designului ales al acoperișului clădirii.

Deci, pentru țiglă moale, acoperișuri moale și ardezie plat, montat pe cutie solidă. Pentru metalice si placi ceramice, ardezie și utilizarea normală specii rare șipci.

Pentru un acoperiș care va fi expus influențelor externe puternice, utilizați o cutie cu mai multe straturi, în condiții obișnuite - un singur strat.

De regulă, pentru proiectarea cutiei, folosiți bare, lamele sau plăci din lemn de conifere. În general, este posibil să se utilizeze următoarele tipuri de materiale:

 • Tăvile din lemn tăiate, netivite sau din tablă;
 • Placajul este impermeabil;
 • Panou de particule special orientat.

Important! Placa cu o lățime mai mare de cincisprezece centimetri pe care o folosește pentru cutie nu urmează - acestea, în timp, sunt laminate în lățimea lor.

Un alt punct care trebuie luat în considerare: mărimea unghiilor trebuie să fie de două ori mai mare decât placa în care va fi ciocanită.

Înainte de a începe să gândesc cum să facă naveta la acoperiș, ia în considerare toate aspectele legate de selecția de tip necesare de construcție și a materialelor, iar aceasta, la rândul său, va depinde de condițiile externe meteorologice din zona, cum ar fi un material pentru acoperișuri și capacitățile financiare.

Tăierea muchiilor

O dată vom observa, tehnologia de lucrări privind instalarea unui acoperiș de acoperiș gable sau obișnuite plat, mai ales că nu diferă. Dacă unghiul de înclinare este neglijabil, vor fi impuse mai puține cerințe mecanice de rezistență asupra structurii și, în plus, toate lucrările vor fi mult mai ușoare.

Atunci când creați o cutie, nu uitați că în timpul instalării este necesară planificarea și montarea simultană a izolației termice și hidroelectrice.

Ca materiale, se poate folosi un film ruberoid comun sau film special microperforat. Nu vom vorbi despre caracteristicile și designul izolației hidrotermale aici, este un subiect separat și destul de serios.

În general, secvența de lucrări de instalare a instalației de lambriuri, în forma sa cea mai generală, este după cum urmează:

 • Se fac toate marcările necesare pe grinzile de rafturi;
 • Montaj hidro și termoizolație. Deasupra acestuia este instalat un grilaj controlabil;
 • Toate elementele cutiei sunt instalate;
 • După instalarea fiecărui fascicul sau a plăcii, este necesar să se verifice dimensiunile și pozițiile relative ale elementelor.

Acoperișul instalat este instalat chiar pe acoperiș.

Speciale, noi tipuri de acoperișuri

Recent, utilizarea unui nou tip de șipcă din metal a devenit din ce în ce mai populară. Acest tip de cutie este realizat dintr-un profil metalic special, a cărui construcție este fixată cu dispozitive speciale de fixare, șuruburi de ancorare, șuruburi și șuruburi. În anumite locuri este permisă utilizarea șuruburilor și șuruburilor cu piulițe.

Avantajele laturilor metalice sunt evidente:

 • durabilitate;
 • Protecția împotriva incendiilor;
 • rezistență;
 • Versatilitate.

În construcția de acest tip sunt utilizate elemente de diferite profiluri și mărimi. De regulă, au un strat de protecție din zinc sau zincare din aluminiu.

Concluzii generale

Indiferent de tipul de lăzi, pe care l-ați ales, dacă designul tradițional din lemn sau un nou tip - oțel, dispozitiv tehnic similare și de instalare care funcționează tehnologia diferă numai caracteristicile materialului, dar secvența de pași rămâne neschimbat.

Notați, montați cutia cu propriile mâini chiar acasă în casă, acest lucru nu necesită un fel de instrumente speciale sau abilități foarte specializate.

Când efectuați toate lucrările, nu uitați de măsurile de siguranță, cu atât mai mult trebuie să păstrați toate lucrările la înălțime și, prin urmare, asigurați-vă că utilizați cabluri și centuri de siguranță.

Dacă structura este făcută din lemn, trebuie să aveți grijă de învelișul ignifug: se face prin tratarea structurii cu o soluție specială.

Ultimul lucru pe care vreau să-l spun este că este rațional să calculați cantitatea de material necesar pentru întreaga cutie, economisind astfel finanțele și bugetul familiei, vor fi permise calculatoare speciale, pot fi găsite pe Internet.

Cum de a face lama sub panouri, gips carton, căptușeală: scheme, dispozitiv, instalare

Multe materiale pentru decorarea interiorului, care sunt prezentate în sortimentul de magazine de construcții, sugerează instalarea lor pe o cutie pre-pregătită. Dacă nu doriți să invitați o echipă de construcție, atunci cutia se face de unul singur. Acesta nu este un proces deosebit de complicat, totuși, ar trebui să se țină cont de câteva puncte semnificative pentru orice fel de așchiere, indiferent de care rezultatul final al căptușelii va fi de slabă calitate sau de scurtă durată.

Există o serie de posibile construcții pentru cutie și opțiuni pentru modul de a face pentru pereți, plafoane și podele. În primul rând, vom discuta despre materialele utilizate pentru a forma cutia, iar apoi vom analiza diverse modalități de construire a acesteia cu instrucțiuni pentru toate nuanțele.

Alegerea materialului pentru acoperișul intra-apartament

lemn și lăcuit metalic

Pot fi formate după tipul de material:

 • Cutie din lemn;
 • Din profilul galvanizat;
 • Cutie din plastic.

metal

În construcția modernă, profilul galvanizat, care a fost inițial conceput pentru fixarea plăcilor de gips, este folosit ca material principal pentru formarea cutiei pentru lucrări interioare. În același timp, se folosește un profil în formă de U cu diferite dimensiuni și forme pentru diferite locații țintă. Pentru a forma un perimetru, se utilizează un profil UD. Acesta este inserat în capătul profilului CD, din care este constituită și lama.

Alte câteva tipuri de profile sunt folosite în principal pentru formarea de pereți despărțitori și pereți, astfel încât în ​​aranjarea latinelor nu sunt utile. În plus, există un număr de dispozitive de fixare și accesorii pentru montarea profilelor și conectarea lor, ceea ce facilitează foarte mult asamblarea cutiei de orice complexitate și formă.

lemn

Materialul testat în timp este, desigur, lemn, mai ales că costul mediu al unei lame de lemn este semnificativ mai mic decât cel al unui profil galvanizat. Bara și placa sunt utilizate cu dimensiuni cuprinse între 25-50 mm. Pentru lucrările de interior, este mai bine să alegeți dimensiunea minimă admisibilă care va fixa în siguranță materialul de placare și nu se va deforma sub influența greutății sale sau a mediului extern.

Arborele este un material pliabil, din care este posibilă construirea unei cutii pentru o varietate de scopuri. Cu toate acestea, există o serie de limitări și caracteristici care reduc oarecum valoarea sa ca material pentru cutie. În primul rând, această expunere la umiditate, precum și siguranța la foc scăzută. Aceste deficiențe pot fi reduse semnificativ prin utilizarea impregnărilor speciale. Cu toate acestea, nu este complet eliminat de riscuri.

cutie de lemn cu ajutorul spumei obișnuite de construcție

plastic

Profilele din plastic pentru cutie sunt produse în majoritatea cazurilor pentru un anumit tip de piele, iar modalitățile de instalare a acestora pot fi dramatic diferite. Este necesar să specificați caracteristicile instalării acestora în instrucțiunile producătorului.

Structura generală a dalelor

Pentru a crea o latură în cazul general, este necesar să montați un cadru în jurul perimetrului fiecărei suprafețe care urmează să fie acoperită. Este adus la nivelul cerut. După aceasta, elementele intermediare sunt poziționate la o distanță care este necesară pentru a asigura elementele pielii. Acesta este un punct foarte important în care greșelile nu sunt permise.

Pentru a fixa plăcile de gips-carton, distanța dintre elementele laturilor trebuie să fie de jumătate din lățimea plăcii. În acest caz, distanța în sine este considerată de la mijlocul unui element transversal până la mijlocul celuilalt. Numai în acest caz va fi posibilă fixarea corectă a foilor de îmbinare la îmbinare.

Pentru căptușeala din PVC, panourile din aluminiu sau din lemn puteți să limitați distanța egală cu lungimea elementelor sau să amplasați în mijloc unul sau două elemente de susținere a cutiei. Pentru plafon, distanța dintre grinzi sau profiluri este mai bine să fie mai mică (450-600 mm), astfel încât elementele de placare să nu se îndoaie.

În cazul în care se utilizează un încălzitor, distanța dintre grinzile lămpilor devine suficientă pentru a se putea acomoda. De exemplu, atunci când se utilizează benzi sau plăci din vată minerală, distanța trebuie să fie cu 1-2 cm mai mică decât dimensiunea izolatorului. Acest lucru îl va împacheta dens fără goluri.

Având în vedere aceste caracteristici de design, puteți stabili deja cantitatea necesară de material de bază și puteți determina cât de mult costă cutia.

Dacă este necesar, distribuția cablurilor ascunse, a diferitelor comunicații și a elementelor de echipament suplimentar, cum ar fi podele calde, încălzitoare etc., se face în stadiul de formare a cutiei. În cazul formării unei cutii cu o grătare, cadrul din jurul perimetrului trebuie să fie făcut cunoscut în înălțime pentru ambele straturi ale fasciculului.

Selectarea direcției plăcuțelor

Există mai multe tipuri de cutii:

 1. vertical
 2. orizontală
 3. cu o matrice controlabilă

Alegerea opțiunii potrivite din primele două poate fi determinată numai de localizarea elementelor din materialul de finisare. Grinzile de control sunt formate, în primul rând, pentru a asigura ventilarea normală a spațiului sub piele și, în al doilea rând, pentru a localiza stratul de izolație termică. Este aplicabil numai atunci când este montată cutia de lemn.

Pentru plăcile din gips carton, lățimea trebuie așezată vertical, cu condiția aceleiași direcții pentru foile de gips-carton. Aici regula este că foaia trebuie fixată uniform pe toată lungimea. În caz contrar, atunci când se utilizează o lamă transversală, va trebui făcută umplere prea groasă, ceea ce va afecta în mod semnificativ costul întregii structuri.

Pentru a monta diferite tipuri de materiale constând din panouri sau benzi individuale, cum ar fi panouri din PVC, căptușeală sau lamele din lemn, panouri din aluminiu etc., se utilizează o lamă transversală. Aceasta înseamnă că, în aranjamentul orizontal al elementelor de material, lama este executată vertical și invers.

Dacă este necesar, pentru a forma o grătare, stratul exterior al cutiei este montat conform regulilor deja descrise, iar stratul inferior, care este direct atașat la bază, este perpendicular.

Orizontală (transversală) și o cutie de control pentru exemplul acoperișului. Pentru lucrările intra-apartament, caseta de control este rareori necesară.

Vedere 1: cutie de grinzi de lemn

Grinzile și plăcile din lemn sunt indispensabile în cazul pardoselilor de pardoseală și sunt, de asemenea, potrivite pentru lustruirea pereților.

Următoarele instrumente vor fi necesare pentru lucrare:

 1. a văzut;
 2. jigsaw electric (de preferință);
 3. foraj de impact;
 4. șurubelniță, șurubelniță;
 5. daltă;
 6. ciocan;
 7. ruleta, nivel, linii plumb, colt de constructii.
 • Dintre materiale, este necesară o bară directă, de la care se execută lățimea, o placă pentru producția de substraturi, o placă pentru cadru, șuruburi și dibluri pentru montarea fasciculului la bază.

În primul rând, este necesar să se marcheze locul de instalare a elementelor exterioare ale acoperișului (carcasă). Acest lucru este deosebit de important în cazurile în care doar o parte din suprafață va fi ocupată pentru finisare. Localizarea grinzilor sau a plăcii de-a lungul perimetrului este măsurată foarte atent folosind liniile de nivel și plumb, deoarece elementele ulterioare pot fi orientate deja de-a lungul scheletului.

În cazul în care suprafața pe care este realizată cutia este neuniformă, va fi necesar să se utilizeze substraturile pentru unele bare sau părțile lor, astfel încât fețele exterioare ale cutiei să formeze un singur plan în nivel. De exemplu, puteți șterge grinzile sau puteți zgâria baza. Alegerea opțiunii depinde de natura neregulilor. Dacă acestea sunt disponibile peste tot pe perete sau pe podea, atunci este mai bine să utilizați substraturi. Pentru a determina distanța față de care vor fi apărate grinzile din perete, determinați cel mai înalt punct de pe suprafață și calculați poziția cadrelor cadrului din ea. În acest caz, cel mai bine este să luați un alt stoc de 2-3 mm pe inegalitatea barelor în sine, care vor fi utilizate în cutie.

După ce a fost determinată direcția primului cadru al cadrului și a fost calculată dimensiunea necesară a substraturilor necesare, acesta poate fi fixat cu dibluri și șuruburi. Șuruburile fixează bara pentru fiecare 20-25 cm.

După prima bară, restul este setat, care va forma perimetrul cutiei. Totul se face cu deducerea unui avion și a unui nivel comun. Ferestrele și deschiderile ușilor, precum și părțile proeminente ale pereților, sunt tăiate de-a lungul perimetrului cu bare pentru a fixa în siguranță marginile elementelor pielii de-a lungul graniței lor.

Schema zidurilor de perete pe balconul de sub căptușeală, cu căptușeală sau panouri

Atunci când utilizează substraturi trebuie fixate de margine din lemn, care se referă la citirile la nivel de construcție și a liniilor de trasare pe verticală, după care încep să se stabilească vychesyvaya mijloc grosimea substratului dorit sau prin plasarea cantitate recoltate bucati necesare.

Toată lemnul, care este utilizat la fabricarea cutiei, trebuie tratat cu compuși de protecție cu antiseptice și ignifuge. Acest lucru va proteja materialul de putregai, ciuperci, absorbind umiditate excesiva si reducand riscul de incendiu.

Video: exemplu de instalare a unei cutii de lemn sub panouri din plastic

Vedere 2: cutie metalică (din profil galvanizat)

Vor fi necesare următoarele instrumente:

 1. foarfece pentru metal;
 2. șurubelniță;
 3. nivel, plumb bob;
 4. bandă de măsură, colț de construcție;
 5. foraj de impact.

Cel mai obișnuit profil galvanizat este utilizat atunci când cutia este făcută pentru plăci de ghips, dar este, de asemenea, potrivită pentru alte materiale de placare. Cu ajutorul unui astfel de profil și a oricăror tipuri de accesorii auxiliare, este posibilă realizarea unui cadru de perete sau a unei cutii de orice suprafață. Pentru a forma o podea pe podea, profilul galvanizat nu se potrivește, nu este suficient de puternic pentru acest lucru. Dar cutia de pe tavan este cea mai bună și mai ușor de adunat din profil, și nu dintr-un fascicul de lemn.

În orice caz, toate lucrările încep cu instalarea profilurilor suport UD. Ele sunt fixate pe laturile extreme perpendiculare pe amplasarea elementelor cutiei. Toate elementele intermediare vor fi inserate de către capetele din interiorul acestui profil și atașate la acestea. În plus față de cele două ghidaje principale, cele suplimentare sunt instalate în paralel de-a lungul marginilor ferestrei și a deschiderilor ușilor, precum și de-a lungul perimetrului elementelor proeminente care nu vor fi acoperite.

Suporturile metalice suport trebuie să fie bine fixate pe bază. Pentru aceasta, diblurile de fixare sunt situate la fiecare 15-25 cm. Ca și în cutia de lemn, pot fi necesare substraturi dacă suprafața bazei este neuniformă. Este extrem de important să determinați în mod corect înălțimea substraturilor, deoarece dacă faceți o greșeală sau calculați greșit, când profilul este fix, acesta se îndoaie. După aceea, este deja imposibil să o echilibrați.

Metoda de acoperire a pereților din metal pe baza profilului CD60

Profilele de bază ale panourilor sunt înfășurate în ghidaje, cu capetele marginilor și fixate cu șuruburi. Cele mai bune pentru acest scop sunt șuruburile speciale pentru profil galvanizat, cu vârf sub formă de burghiu. Pentru rigidizarea profilului și a întregii structuri, se pot folosi în plus suspensii de fixare. Practic, fixează profilul pe tavan, dar pentru pereți se potrivesc. Marginile umerilor sunt îndoite la 90 de grade și fixate în locațiile de instalare ale profilului. Câmpul de instalare a profilului însuși și fixarea acestuia pe ghidaje sunt înșurubate cu aripile îndoite ale umerilor, tăindu-le partea excedentară care se extinde deasupra profilului. Înainte de înșurubare, trebuie verificat nivelul întregului profil, deoarece profilul este puternic, dar se îndoaie puțin.

În cazul utilizării pentru placarea cu plăci de ghips, cel mai probabil este necesar ca în cutie să se formeze și elementele transversale, pe care se vor odihni marginile scurte ale foilor. Astfel de jumper din profil este cel mai bine securizat la cutie cu ajutorul unui atașament special "crab". Se fixează în profiluri și este înșurubat suplimentar pe laturile tuturor profilelor.

Video: exemplu de gips carton sub gips carton

Pentru mai multe informații despre instalarea plăcilor de ghips pe pereți citiți aici.

Vezi 3: cutie de plastic

Acestea sunt profile specializate din plastic pentru fixarea panourilor din PVC. Instalarea acestora se realizează cel mai adesea pe o suprafață pregătită și uniformă și în conformitate cu instrucțiunile de instalare pentru tipul de piele utilizat. În general, elementele cutiei sunt colțuri de susținere pentru formarea perimetrului și profile speciale de fixare care sunt fixate cu dibluri și șuruburi pe perete perpendicular pe direcția elementelor pielii.

Acoperire de acoperis: ceea ce este și cum se face corect?

Acoperișul este o construcție obligatorie, care este prezentă în orice locuință. Nu numai că protejează spațiul de locuit împotriva vânturilor și precipitațiilor, dar face și structura mai atractivă și mai completă. Într-o astfel de construcție, unul dintre cele mai importante roluri este jucat de o cutie corect construită.

descriere

În prezent, alegerea materialelor pentru acoperiș este foarte bogată, astfel încât puteți alege cea mai bună opțiune pentru fiecare gust și buget. Pentru a acoperi corect și fiabil așezarea pe bază, este necesar să montați un șanț puternic și durabil. Această construcție va prelungi durata de viață a acoperișului și va face mai rezistentă la uzură.

Cutia însăși este perpendiculară pe barele fixate. Aceste părți sunt instalate pe picioarele cavității. Acest design preia sarcina principală din materialul de acoperiș. În acest caz, rafturile transferă greutatea acoperișului pe podea. În versiunea corectă, se obține un sistem fiabil, care servește de mai mulți ani.

O altă componentă importantă a placajului de acoperiș este bara de control. Această construcție este diferită în funcțiile și structura sa de la cutie, dar nu toată lumea știe ce este.

Caseta de control este alcătuită din bare de lemn. Sunt ambalate direct pe materialul de impermeabilizare, pe caneluri. Această construcție este montată pentru a forma un strat calitativ de impermeabilizare. De regulă, grila de control este instalată sub placa metalică.

Carcasa și grătarul sub acoperiș sunt realizate din materiale diferite.

Pentru astfel de lucrări sunt cele mai potrivite:

 • foi de hârtie;
 • placi necariate;
 • placă tăiată;
 • placaj de calitate, rezistent la umiditate;
 • plăci aglomerate.

Experții nu recomandă realizarea de structuri similare de la plăci, a căror lățime este mai mare de 15 cm. Acest lucru se datorează faptului că, de-a lungul timpului, materialul de construcție începe să se deformeze. Astfel de defecte sunt în mod special susceptibile la zone situate de-a lungul fibrelor.

Instalarea unor astfel de structuri este destul de posibilă pentru a se produce de unul singur. Desigur, această lucrare nu poate fi numită foarte simplu și rapid. Fiabilitatea și durabilitatea materialului de acoperiș vor depinde în mod direct de calitatea căptușelii pe care o construiți. De aceea, instalarea unor astfel de sisteme ar trebui tratată în mod responsabil și serios. Dacă vă îndoiți de abilitățile dvs., este mai bine să nu riscați, ci să încredințați munca profesioniștilor.

Există două tipuri principale de perdele pentru materialul de acoperiș. Ele sunt continue și descărcate. Ne vom cunoaște în detaliu aceste construcții.

solid

O versiune continuă a cutiei este instalată cu placaj rezistent la umiditate din placaj sau OSB (grosimea acestora trebuie să fie de cel puțin 10 mm). Uneori sunt folosite panouri pentru colectarea acestei structuri. Dacă utilizați ultimul material, trebuie să țineți cont de faptul că acesta este stivuit cu mici decupaje (aproximativ 10 mm).

Principalul avantaj al unei laturi continue din material de foi, desigur, este o suprafață perfect plat, rezultând rezultatul. La acest design, nu există diferențe, spre deosebire de opțiunile colectate de la panouri.

Totuși, un astfel de sistem are mai multe dezavantaje.

 • Plasarea unei foi de cutie poate deteriora grav portofelul, deoarece plăcile OSB sau placajul, de regulă, costă mai mult decât plăcile obișnuite.
 • Dulapul dulce așezat pe cutie nu este întotdeauna ceva pozitiv. Creșterea conductivității termice a acoperișului va provoca inevitabil apariția condensului, chiar dacă în timpul zilei valorile temperaturii vor fluctua. Cu o asezare stransa, nu exista nicio gaura de ventilatie pentru a evapora excesul de umiditate, deci va fi acumulat constant sub materialul de acoperis, ceea ce este foarte dăunător pentru el.
 • Dacă vă gândiți la modul în care o plăcuță metalică este pusă pe o astfel de fundație, devine clar că nu prea are importanță în ea. Pentru plăcile flexibile, o cutie continuă este o opțiune excelentă, dar pentru plăcile metalice este destul de acceptabil să folosiți modele mai accesibile.

ladă solidă din plăci montate cu un joc mic, este cel mai potrivit pentru montarea pe unghiuri mici de înclinare a acoperișului în cazul montării foi, ardezie sau material pentru acoperișuri, cum ar fi Ondulin. În ceea ce privește metalul, naveta nu este recomandat de placi pentru ea.

rarefiat

Cârligul sub acoperiș este recunoscut ca fiind cel mai bun design. La asamblare, șinele trebuie instalate astfel încât talpa fiecărui rând orizontal de module ale plăcii metalice să obțină un suport inferior de încredere și o lățime suficientă a materialului pentru instalarea șuruburilor cu auto-filetare.

În acest caz, decalajul dintre axele ghidajelor orizontale trebuie să corespundă în mod necesar lungimii longitudinale a modulelor materialului de acoperiș. Cel mai adesea pasul dintre grinzi este de câțiva centimetri. Acest design este foarte potrivit pentru acoperișurile metalice, ardezie lăcuită și plăci de origine naturală.

Pentru a construi un acoperiș redus este permisă utilizarea plăcilor cu o grosime de 20-40 mm. În acest caz, dimensiunile barelor pot fi 50x50 mm sau 60x60 mm, iar diametrul poliilor este de 70 mm.

În acest caz, alegerea unui material adecvat pentru fabricarea lamei depinde în mare măsură de acoperiș și de caracteristicile sale. De exemplu, un arbore utilizat în construcții trebuie să fie de cel puțin 2 grade - nu ar trebui să existe noduri și alte defecte pe material. Este recomandabil să alegeți tabla de margine.

Dacă, în producția unei cutii rare, este folosită o placă neimprimată, atunci marginile ei trebuie să fie neapărat stesani. Nu trebuie achiziționate materiale cu o lățime mai mare de 140 mm - aceste panouri se pot deforma în timp.

Atunci când creați un design redus al cutiei, trebuie să selectați materialul:

 • pe care nu există noduri - astfel de defecte conduc adesea la ruperea plăcilor sub ponderea zăpezilor;
 • lemn uscat - lemnul este, în orice caz, nu ar trebui să fie brut, pentru că în cele din urmă se va rassohnetsya în continuare și elemente de fixare (cuie sau șuruburi) nu vor ține atât de strâns în materialul.

Foarte adesea, o cutie plată continuă este așezată în partea superioară a unui șuvoi. Desigur, un astfel de dispozitiv nu este obligatoriu. Structura solidă este complet permisă pentru a fi montată fără montarea preliminară a unei fundații rare.

Selectarea materialelor

După cum sa menționat mai sus, pot fi folosite diverse materiale pentru a construi acoperișul sub acoperiș. Principala condiție de alegere este calitatea ideală. Numai cu utilizarea de bare de încredere și durabile, cu trecerea timpului pe structura nu vor apărea sagging sau coline. În plus, pardoseala însăși trebuie să fie suficient de puternică încât să nu se îndoaie sub greutatea unui adult.

Ar trebui să acordați atenție dimensiunii unghiilor pe care o veți folosi la instalarea plăcuțelor. Pentru a calcula acest indice, este necesar să vă asigurați că lungimea unui unghiu nu este mai mică decât de două ori grosimea plăcii cuiete.

Sa spus deja că tipul de contrabrusă și cutia principală, în primul rând, depind de materialul din care este realizat acoperișul. De exemplu, sub o acoperire destul de rigidă, cum ar fi profile metalice, plăci sau ardezie, puteți utiliza o construcție rară a plăcilor.

Cele mai populare materiale de acoperiș sunt:

 • ceramică, sticlă de ciment-nisip sau polimer-ciment;
 • Ardezie sau euro-slate speciale;
 • Materiale falsi;
 • plăci metalice;
 • acoperiș moale sau flexibil.

Cele mai multe tipuri de șindrilă (cu excepția metalului) sunt bucăți mici. Aceste materiale sunt cele mai calitative și convenabile în ambalare, datorită multor proprietăți pozitive și o durată lungă de viață.

Cele mai dificile sunt materialele de pe șindrilă. Din acest motiv, ele trebuie puse pe cele mai puternice și mai puternice laturi și fundații. În acest scop, se recomandă utilizarea barelor de înaltă calitate având o secțiune de 50-60 mm.

Unul din material pentru acoperișuri cele mai comune este de ardezie. Principalul avantaj, din care, deoarece mulți consumatori aleg astfel de acoperiri este faptul că acestea au o dimensiune compactă, astfel încât acestea să poată fi ușor de pus pe barele, ale cărei dimensiuni nu sunt mai mult de 50 mm. În timpul instalării plăcilor mari de ardezie este permisă utilizarea unui element șipcă, a căror grosime este de aproximativ 80 mm. Etapa în acest caz depinde de valorile dimensionale.

Foi mari de ardezie trebuie să fie instalate astfel încât sub ele să existe cel puțin trei suporturi. Această condiție trebuie să fie respectate, astfel încât un astfel de acoperiș cu un timp până la început să se înmoaie sub influența greutății și a precipitațiilor.

Nu este atât de popular acum este acoperis cusătură, dar uneori este încă folosit pentru decorarea acoperișului. Predispoziția sa, de regulă, este de 14 grade. În ceea ce privește configurația unui astfel de acoperiș, este destul de complexă și complexă, așa că experții recomandă insistent instalarea acestuia pe tipuri solide de cutie.

Un plan de instalare mai simplu și mai puțin important este acoperirea flexibilă. Cu toate acestea, pentru instalarea sa, este necesară o cutie continuă cu una sau două straturi. Greutatea acestor materiale de construcție este mică, așadar instalarea acestora nu este atât de dificilă și de intensivă.

Acum, să examinăm în detaliu care etapă a plăcuțelor este potrivită pentru diferite tipuri de materiale de acoperiș:

 • Garniturile flexibile de ruliu trebuie fixate pe o bază solidă. Pasul dintre componentele sale individuale nu trebuie să depășească 10 mm.
 • Pentru un astfel de material de acoperire ca ardezia, treapta trebuie selectată în funcție de dimensiunile acesteia. Rata primară a datelor depinde de grosimea foilor, care poate fi de 50-75 cm.
 • În ceea ce privește metalul, pasul cutiei pentru acesta, ca regulă, variază în valori de la 300 la 400 mm. Diferența dintre ultimele două bare ar trebui să fie de 2 ori mai mică.
 • La montarea oricărui tip de șindrilă, este necesar să vă bazați pe instrucțiunile producătorului, ținând cont de gradul de panta a acoperișului. Adesea, în acest caz, plăcile sunt instalate cu un interval de 320-380 mm.
 • Pentru acoperișul cu șarpantă, cea mai comună treaptă a cadrului este de 200 mm.

așezări

Înainte de a începe direct instalarea unei cutii de calitate și fiabile, este necesar să facem toate calculele, deoarece construcția nu poate fi evitată fără ele.

Pentru a calcula cantitatea necesară de materiale de construcție, trebuie să cunoașteți următorii parametri:

 • dimensiunea acoperișului;
 • tipul și grosimea materialului care urmează a fi așezat;
 • construcția acoperișului propriu-zis.

Dacă credeți că este foarte dificil să creați singur un design al unui design viitor, atunci puteți utiliza un calculator online special care detectează rapid și automat toți parametrii necesari.

Cum să vă pregătiți?

Este foarte posibil să construiți manual materialul de acoperiș pentru materialul de acoperiș. În primul rând, stocați toate instrumentele și dispozitivele de fixare necesare, care includ:

 • unghii și un ciocan;
 • șuruburi și șurubelnițe;
 • un ferăstrău (în loc să poți cumpăra un bulgar - va fi mai convenabil să lucrezi cu el);
 • clește;
 • un creion sau cretă specială pentru marcare;
 • ruleta;
 • bule sau la nivel de clădire cu laser.

Când achiziționați toate instrumentele și materialele, puteți trece la lucrările pregătitoare. Nu merită să le neglijeze, altfel proiectarea se poate dovedi a fi neclară și de scurtă durată și va fi foarte dificil să o punem.

Etape de lucru.

 • Mai întâi, măsurați cu atenție acoperișul. Apoi ar trebui să începeți pregătirea plăcilor pentru realizarea structurii cadrului.
 • În cazul în care materialul de acoperire are o greutate impresionantă, atunci este mai bine să folosiți plăci de margini mari. Astfel de detalii vor rezista în siguranță la greutatea acoperișului.
 • De asemenea, specialiștii recomandă sortarea materialelor de construcție. Acest lucru se explică prin faptul că în multe partide există o necondiție, care este mai subțire sau mai groasă. Utilizarea elementelor de dimensiuni diferite conduce adesea la faptul că acoperișul este așezat cu neregularități și coline.
 • Dacă doriți să izolați mai mult spațiul mansardă, înainte de a instala acoperișul și acoperișul, trebuie să puneți un strat special de protecție împotriva condensului pe bază. Fixarea acestui material trebuie făcută direct pe raft. Filmul trebuie montat cu benzi orizontale. În același timp, ar trebui să faceți o suprapunere de cel puțin 10-15 cm. Nu întindeți filmul - ar trebui să se răstoarne ușor între capriori. Consolidarea acestui material este recomandat folosind bare cu o grosime de cel mult 3 cm.