Cum de a face un acoperiș plat de o casă sau cabana

Materiale

Majoritatea oamenilor nu știu cum să facă un acoperiș plat acasă, termenul "acoperiș plat" este adesea asociat cu clădiri cu mai multe etaje. Cu câteva decenii în urmă, acoperișurile plate erau rareori folosite în clădirile cu nivel redus.

Până în prezent, disponibilitatea materialelor și tehnologiilor moderne face posibilă transformarea acoperișului la un preț accesibil și cu caracteristici ridicate ale consumatorului.

Tipuri de acoperiș plat:

Acoperișurile acționate - necesită o bază rigidă sub formă de șapă din tablă de beton sau ondulată. Pe un astfel de acoperiș, materialul termoizolant are sarcini statice și dinamice, deci trebuie să fie puternic când este presat. Cu o rigiditate mică a izolației de deasupra, aveți nevoie de o șapă de ciment.

Exploatări neexploatate - nu necesită o bază rigidă pentru a pune materialul de impermeabilizare, precum și într-un încălzitor rigid. Un astfel de acoperis este mai ieftin în timpul construcției, dar și perioada de funcționare este mai scurtă decât pentru un acoperiș exploatat.

Tradițiile tradiționale au particularitatea că stratul de impermeabilizare este situat deasupra stratului de izolație termică. La baza acoperișului - o placă de beton armat, pentru drenarea apei de pe acoperiș este așezat înclinat de argilă expandată.

Inclinările acoperișului sunt lipsite de principalul dezavantaj al acoperișurilor plate - scurgeri de apă. Într-un astfel de acoperis, stratul de izolație termică este peste stratul de impermeabilizare. Această caracteristică protejează stratul de impermeabilizare împotriva deteriorării prin raze ultraviolete, elimină efectele schimbărilor de temperatură. Un astfel de acoperis este mai durabil în comparație cu alte tipuri de acoperișuri. Pe un astfel de acoperiș, puteți chiar să aranjați o pajiște sau să deschideți plăcile trotuare.

Acoperișul acoperișului plat

În conformitate cu codurile de construcție, acoperirea unui acoperiș plat în subsol trebuie să fie realizată din plăci din beton armat sau plăci din carton ondulat.

Pentru structurile de capital se folosesc de obicei plăci ușoare, deasupra cărora se plasează mai multe straturi de materiale izolatoare:

 1. Se aplică o barieră de vapori pentru a preveni intrarea umezelii din interiorul încăperii în izolație. Pentru acoperirea cu barieră de vapori a unui acoperiș plat, se folosește un film din polimer-bitum armat cu fibră de sticlă, care este lipit pe șapa de beton. Marginile filmului sunt așezate în spatele verticalei suprapunerii, cusăturile sunt spumate bine.
 2. Încălzitorul este stivuit. Atunci când este utilizat pentru izolarea argilei expandate, acesta este acoperit mai întâi cu o șapă de beton. Dacă faceți o versiune ușoară a acoperișului, izolația polimerică este lipită direct pe stratul de barieră de vapori.
 3. Cea mai importantă etapă a acoperirii este o impermeabilizare, realizată, de obicei, din materiale polimer-bituminoase sau din membrane.

Există diferențe în aranjamentul unui acoperiș plat pentru camere încălzite și neîncălzite:

 • pentru camerele neîncălzite (șopron, foișor) pentru drenajul sedimentului este creat prin înclinarea suprafeței acoperișului. Grinzile lagarelor sunt în același timp instalate sub un unghi, iar în partea superioară a acestora este amplasat un scut realizat din plăci. De sus este acoperit cu o rolă de pâslă. Ruberoidul este fixat pe placă de pe panouri cu ajutorul benzilor metalice sau șinelor fixate de-a lungul pantei. Distanța dintre lamele este de 60-70 cm, iar pantă trebuie să fie de cel puțin 3%.
 • pentru o cameră încălzită, capacul acoperișului plat are loc în mai multe etape:
 1. Grinzile sunt acoperite cu terase de pe placi, materialul de acoperis este plasat pe partea de sus sau doar 15 centimetri cu suprapunere.
 2. Încălzitorul din lut expandat este umplut cu respectarea pantei spre descărcarea apei.
 3. Pe partea de sus a încălzitorului, șapa este așezată din ciment, grosimea ei ar trebui să fie de cel puțin 2 cm. Apoi executăm șapa cu grunduri bituminoase.
 4. Pastram covorul rulat de pe materialul de acoperis.

Atunci când se construiește un acoperiș de beton monolit, structurile de susținere sunt grinzi metalice de tip I. În cazul în care deschiderea acoperișului este de 4-5 metri, atunci se folosesc grinzi înalte de 12-15 centimetri.

Pentru suprapunerea monolitică, este mai bine să folosiți beton de 250 de grade, iar dacă vă fabricați beton, utilizați un malaxor de beton. Destul de manual este dificil să se atingă gradul dorit de amestecare a betonului.

Cea mai bună calitate este așezarea betonului pe întreaga suprafață a acoperișului într-o singură zi. Este recomandabil să se toarnă betonul după turnare, pentru acest lucru se utilizează un vibrator, sau pentru a berza cu mâna.

Pentru a se asigura că betonul nu se fisură, acesta este acoperit cu un film de polietilenă timp de 3 zile. După ce betonul se usucă complet, pantele sunt realizate cu un material de izolare termică, apoi cu un șapă și un covor rulant.

Încălzirea unui acoperiș plat

Una dintre caracteristicile importante ale unui acoperiș plat - posibilitatea de izolare în exterior în timpul funcționării casei, și nu numai din interior. În acest caz, mai întâi, se face izolarea exterioară a acoperișului plat și apoi, dacă nu este suficientă, cea internă.

Până de curând, principala modalitate de a izola un acoperiș plat a fost izolarea plăcilor dure cu izolație termică, însă dezavantajul acestei metode este creșterea sarcinii pe acoperiș.

Acum cea mai cunoscută este izolația cu vată minerală bazaltică, suficient de ușoară și având o conductivitate termică mai bună și impermeabilizare. Meritele sale includ faptul că nu este inflamabil și nu este supus influențelor mecanice.

Dacă este necesar să se izoleze suprafața interioară a acoperișului, este mai bine să se utilizeze plăci ignifuge din polistiren expandat cu grosimea de 25-30 mm. Pentru a face acest lucru, până la plafonul acoperișului la o distanță de 40 cm sunt fixate cu lamele de lemn. Panourile din polistiren sunt lipite pe benzi mastice.

Acoperiș hidroizolant acoperiș

Impermeabilizarea adecvată a unui acoperiș plat este foarte importantă. Acoperișurile plate, indiferent de materialele utilizate, trebuie să aibă o pantă de 3-5% pentru curgerea apei. Sistemul de eliminare a apei și impermeabilizare trebuie luat în considerare în etapa de proiectare a unei clădiri cu un acoperiș plat.

Indiferent de materialul pentru acoperiș pe care îl alegeți, este important ca îmbinările și îmbinările diferitelor elemente ale acoperișului să fie impermeabile. Sigiliul de calitate este o componentă importantă a impermeabilizării.

În timpul funcționării, acoperișul este supus unor influențe externe agresive (temperatură, umiditate etc.). Prin urmare, alegerea unui sigilant, acordați atenție caracteristicilor rezistenței sale la temperatură și la influențele mecanice.

Mai des, sub formă de etanșant, se folosește mastic, pe bază de rășini elastice de poliuretan. După aplicarea pe acoperiș, se polimerizează masticul, după care se formează o membrană continuă cu cauciuc. Are proprietățile de impermeabilizare și protejează acoperișul de deteriorarea mecanică. Pentru masticul de acoperiș plat se potrivește perfect, este sigur, foarte rezistent la radiațiile ultraviolete, precipitații, microorganisme. Aplicați-l cu o perie sau cu o rolă.

În concluzie, trebuie remarcat faptul că, din punctul de vedere al multor proiectanți moderni, un acoperiș plat este un semn de minimalism în construirea unei case în ansamblu. De exemplu, în Grecia, acest tip de acoperiș este utilizat în principal. Dacă din punct de vedere al designului proporțiile casei sunt îndeplinite corect - atunci acest tip de acoperiș este frumos și original.

Un acoperiș plat al casei este potrivit pentru acele case care au un design simplu, cu minimum de componente și elemente decorative.

Acoperiș plat pe grinzi de lemn: variante de design și caracteristici ale dispozitivului lor

În construcția clădirilor urbane înalte și a instalațiilor industriale, baza unui acoperiș plat este de obicei o placă de beton armat. Dar pentru case particulare, în special case de lemn și case din lemn, această alegere este adesea inacceptabilă. În acest caz, un acoperiș plat este construit de-a lungul grinzilor din lemn. Principalul său avantaj este greutatea redusă, care reduce încărcătura pe pereți și fundație.

Construcția unui astfel de acoperiș este mai simplă și mai ieftină decât utilizarea plăcilor din beton armat greu. Și funcționalitatea este aceeași. Prin urmare, această opțiune de acoperiș plat este adesea aleasă de cei care doresc să o construiască cu mâinile lor.

conținut

Pentru ce clădiri este un acoperiș plat pe grinzi?

Cota principală a acestor acoperișuri se încadrează în case particulare și cabane, ale căror proprietari apreciază stilul futurist, confortul și caracterul practic. Alta - pe verandele suprapuse, terase, balcoane, garaje. De regulă, toate aceste structuri sunt din lemn sau cadru, necesitând o construcție ușoară a acoperișului. Dar aceasta nu este o regulă obligatorie. Materialul pereților poate fi orice - cărămidă, beton aerat, beton spumos etc. În acest caz, adesea grinzile din lemn se prăbușesc în Mauerlat - un fascicul de lemn care se deplasează de-a lungul perimetrului zidurilor și este conectat la ele prin șuruburi sau știfturi de ancoră.

Acoperișurile plate sunt deosebit de atractive pentru dezvoltatori prin faptul că suprafața lor orizontală poate fi utilizată ca zonă utilă. Mai mult decât atât, este posibil chiar și pentru acoperiș, în baza căruia există grinzi de lemn.

Desigur, nu merită să utilizați contoarele libere pentru un parc auto, o piscină sau un teren de tenis. Totuși, pentru astfel de proiecte este nevoie de o temelie mai monumentală. Dar o terasă deschisă, o punte de observare, grinzile de lemn de seră acasă pot sta ușor. Principalul lucru este să calculați corect și să nu economisiți grosimea cherestei.

Tipuri de acoperișuri plate pe grinzi

Pe podele din lemn, puteți construi un acoperiș plat de următoarele tipuri:

 • neexploatate;
 • operat;
 • inversiune.

Adică, toate tipurile posibile - fără restricții.

Tavan neexploatat - obișnuit, finisat cu un strat de impermeabilizare. Este conceput exclusiv pentru a proteja spațiile de mediul înconjurător și nu își stabilește alte scopuri. Utilizați-l ca un loc de odihnă, mutați companii mari, instalați mobilier terasat și flori de flori cu flori - nu puteți. Acoperirea unui astfel de acoperis este proiectat pentru faptul că va ridica periodic 1-2 persoane, numai pentru întreținerea structurii.

Acoperișul este mai interesant și mai complicat. În plus față de funcțiile de protecție imediată, un asemenea acoperiș joacă rolul unei zone utile suplimentare pentru proprietar. Structura tort nu este impermeabilizare capete (predispuse la deteriorări), și un înveliș de protecție - pietrele de pavaj, pardoseli din lemn dekkingom, dale de pavaj, sod strat de moloz sau de pietriș.

Acoperișul de inversiune este o răsturnare a acoperișului, o opțiune calitativ diferită. Poate fi exploatată și neexploatată. Particularitatea sa este ordinea inversată a stratării în plăcintă. În cazul în care impermeabilizarea acoperișului obișnuit este așezată peste încălzitor, atunci în acoperișul de inversiune totul este invers. Impermeabilizarea este sub izolație, iar bariera de vapori este complet exclusă din structura plăcintei. Din acest motiv, impermeabilizarea este protejată de mediul străzii și perioada de funcționare crește.

Cu toate acestea, sub influența condițiilor de stradă nefavorabile, există un încălzitor, prin urmare, în compoziția acoperișurilor de inversiune alegerea acestui tip de izolație este limitată. Doar EPPS (spumă de polistiren expandat) și nimic mai mult! Acest material are practic o absorbție a apei, o densitate mai mare și o rezistență mai mare. Pe partea de sus a EPPA în acoperișurile de inversiune, este încărcat cu pietriș spălat, pietre de pavaj, plăci de pavaj sau strat de gazon.

O variantă interesantă de acoperișuri exploatate (inclusiv cele de inversiune) este acoperișul verde. Acesta poate fi de asemenea ținut pe grinzi de lemn. Platoul unui astfel de acoperiș se termină cu un strat de sol pe care sunt plantate plantele. Există și alte elemente care nu sunt folosite pentru alte tipuri de acoperiș: un strat de drenaj (pietriș, lut expandat, piatră ponce sau geomat), un strat de filtrare (geotextilă).

Acoperiș plat pe o bază din lemn

Rama acoperișurilor descrise este grinzi de lemn, prevăzute de tipul de suprapunere interfloară. Pot fi utilizate cherestea din lemn de dimensiuni mari sau compozit din mai multe elemente (lipite). Adesea grinzile sunt realizate din plăci cu o secțiune de 100x150 mm.

Grinzile sunt așezate cu suport pe pereți, similar cu podelele de interstorei. Dacă construcția este din lemn sau cadru, atunci grinzile se sprijină pe coroana superioară a bustenilor sau a cablajului superior. În cazul în care caramida sau bloc - apoi Mauerlat pre-fix. Ca mauerlat, se utilizează de obicei o bară cu o secțiune de 150x150 mm sau 150x100 mm. Este montat pe cureaua superioară a pereților cu ajutorul ancorelor sau bolțurilor. Pentru a proteja mauerlata de lemn din materialul peretelui, se pun 1-2 straturi de impermeabilizare (material de acoperis).

Pe grinzi trasează ferăstraiele sub Mauerlat, le strânge și le fixează cu colțuri sau cuie metalice. Pasul dintre grinzi este de 50-120 mm (în funcție de sarcina calculată).

La instalarea grinzilor, este important să se asigure o pantă de acoperiș de 1-6 °. În ciuda faptului că acoperișul este numit plat, absolut orizontal nu este. O micșorare este necesară pentru a asigura mișcarea apei în scurgere și, astfel, pentru a preveni stagnarea sa.

Puteți crea un gradient dorit în următoarele moduri:

 1. Stingeți imediat grinzile cu părtinirea dorită. Apoi, dacă un plafon orizontal este planificat sub un acoperiș într-o cameră, acesta este realizat agățat sau fixat pe o cutie orizontală.
 2. Grinzile sunt așezate pe orizontală, iar pentru menținerea unghiului dorit, unghii pentru ele o căptușeală din lemn cu mai multe înălțimi.
 3. Grinzile sunt așezate orizontal, iar unghiul este format datorită diferitelor grosimi ale izolației termice așezate pe partea superioară a cadrului.
 4. Folosiți fascicule cu alocații inegale de înălțime.

Cel mai adesea, este utilizată prima opțiune, adică grinzile sunt imediat așezate cu o pantă. Cea mai ușoară modalitate de a face acest lucru este de a fixa de-a lungul vârfului peretelui de susținere o fugă robustă de pe fascicul sau placa care va ridica cadrul (grinzile) pe o parte. În loc de o traversare transversală, este posibilă și instalarea unor fascicule radiale scurte care se extind de la fasciculul cu diagonala dublă centrală.

Plată cu acoperiș plat: dar ce este înăuntru?

Tortul acoperișului plat pe cadrul din lemn poate avea o structură diferită. Există multe opțiuni de design, multe dintre ele fiind postate pe Internet. Și toți vor lucra!

Opțiunea # 1. Acoperiș cu un încălzitor peste grinzi

Straturile izolate ale unui acoperiș plat pot fi așezate peste grinzi. De exemplu, o versiune de lucru dovedită (acoperiș clasic cu izolație):

 • grinzi de podea;
 • cutie (dacă este necesar);
 • Carcasă solidă din placaj, DSP, OSB;
 • bariera de vapori;
 • izolație - EPPS, vată minerală;
 • material hidroizolant - membrană din polimeri.

Atunci când în structură se utilizează în același timp izolația membranelor EPS și PVC, trebuie să se plaseze un strat separator (geotextil, fibră de sticlă) între ele. Faptul este că aceste două materiale sunt incompatibile și atunci când intră în contact direct, se produce distrugerea PVC-ului.

Membrana polimerică este fixată pe un încălzitor printr-o metodă mecanică sau încărcată cu balast. Ca balast, pietriș sau pietriș (pentru toate tipurile de acoperișuri), pavele (pentru acoperișuri în exploatare), sol (pentru acoperișuri verzi în uz). Cu toate acestea, atunci când alegeți un balast, este necesar să se evalueze cu seriozitate fiabilitatea cadrului din lemn, sarcina sa maximă.

Dacă utilizarea unui strat impermeabilizat sau a unei membrane EPDM cu fixare pe lipici este destinată ca o finisare, se va efectua o modificare a schemei descrise mai sus. Consta in faptul ca placile de placaj, OSB sau DSP sunt asezate intre izolatie si impermeabilizare.

Se pare că o astfel de schemă:

 • grinzi de podea;
 • cutie (dacă este necesar);
 • Carcasă solidă din placaj, DSP, OSB;
 • bariera de vapori;
 • izolație - EPPS, vată minerală;
 • placi din placaj, OSB, DSP;
 • materiale de impermeabilizare.

Instalarea unui acoperiș fuzibil necesită, în mod tradițional, utilizarea unui arzător cu gaz, prin urmare, este inacceptabil în conformitate cu reglementările existente privind incendiile pe structurile din lemn. Prin urmare, funcționează după cum urmează. Primul strat de impermeabilizare este lipit sau lipit pe o bază din lemn, iar cel de-al doilea strat este sudat, după cum era de așteptat. De asemenea, este convenabil să se utilizeze un euroruberoid cu o bază adezivă specială, pentru care se recomandă montarea la rece fără încălzire cu un arzător.

Instalarea acoperișului membranar pe o bază din lemn este prezentată în povestea video:

Opțiunea # 2. Acoperiș cu izolație inter-fascicul

Un alt principiu al asamblării plăcilor cu plafon plat este asociat cu instalarea unui încălzitor în spațiul inter-fascicul. Această opțiune este mai convenabilă decât prima, dacă membranele EPDM cu fixare adezivă sau acoperiș sudat sunt utilizate ca impermeabilizare.

Un astfel de sistem de plăci de acoperiș este adesea folosit:

 • grinzi de podea;
 • bariera de vapori (între grinzi);
 • un încălzitor (între grinzi);
 • cutie (dacă este necesar);
 • Carcasă solidă din placaj, DSP, OSB;
 • impermeabilizare.

În principiu, un sistem similar este utilizat în formarea acoperișurilor clasice înclinate.

Opțiunea # 3. Acoperiș cu izolație internă

În acest caz, plăcile de placaj, OSB sau DSP sunt așezate pe structura de susținere (grinzi), iar pe acestea se plasează impermeabilizarea. Restul straturilor de izolare ale tortului de acoperiș sunt cusute pe partea laterală a încăperii.

Pe grinzi blister fixate (de scânduri sau foi) la ea perpendicular pe grinzi cu șurub fâșii de 40 cm incremente. Intre canelurile dispuse plăci de polistiren prin lipirea lor la pasta sau lipici. Pentru stratul termoizolant, este cusută o peliculă de barieră de vapori. Închideți tortul de izolație cu un tavan de finisare.

Schema de construcție (de sus în jos):

 • impermeabilizare;
 • cutie continuă de materiale de tablă;
 • grinzi;
 • tavan dur;
 • izolație;
 • barieră de vapori;
 • un plafon curat.

O schemă de exemplu ar arăta astfel:

Opțiunea # 4. Inversiune acoperis pe grinzi

Și puteți să vă opuneți tuturor soluțiilor "tradiționale" și să construiți un acoperiș inversat pe grinzi. Datorită faptului că impermeabilizarea va fi acoperită cu un încălzitor, adică este protejat de sarcini, expunere la oxigen, razele UV și precipitații, durata de viață a acestuia este în mod semnificativ sporită.

Când construiți un acoperiș inversat, puteți utiliza următoarea schemă (de jos în sus):

 • grinzi;
 • cutie continuă;
 • impermeabilizare;
 • Strat de separare (atunci când se utilizează ca membrană de impermeabilizare PVC);
 • izolație EPPS;
 • strat de separare - geotextil;
 • balast, placi de pavaj, terase, etc.

Principiul acoperișului de inversiune este adesea folosit pentru dispozitivul acoperișurilor verzi. De exemplu, puteți face acest lucru:

Care este stratul de finisare folosit?

Baza de lemn a acoperișului plat, împreună cu avantajele sale, are caracteristici cu un semn minus. Acest lucru - crește riscul de incendiu și capacitatea redusă de încărcare (comparativ cu plăcile din beton armat).

Pentru impermeabilizarea unui astfel de acoperiș, este de dorit să se utilizeze materiale care nu necesită montare la cald. În mod ideal, membranele polimerice. La alegerea straturilor fuzibile de bitum-polimer (din seria Euroruberoid), primul strat al materialului este montat mecanic, iar al doilea - prin metoda fuziunii. Pentru a minimiza posibilitatea aprinderii structurilor în timpul instalării, se recomandă utilizarea plăcilor DSP incombustibile ca o acoperire continuă (pe care se plasează impermeabilizarea).

La construirea acoperișurilor acționate și balastate, trebuie de asemenea să vă amintim că încărcarea excesivă pe baza de lemn poate fi fatală. Prin urmare, în cazul în care capacitatea de încărcare a grinzilor utilizate este mică, trebuie să fie selectate materiale ușoare pentru stratul de finisaj, pentru terase, pentru punte, plăci de cauciuc (covorașe de cauciuc) și altele asemenea.

Dacă faceți totul corect (calculați încărcătura, ridicați elementele plăcii de acoperiș), atunci acoperișul plat pe grinzi poate deveni nu numai o protecție excelentă față de condițiile externe nefavorabile, ci și un loc de odihnă. Este necesar doar să vrei!

Tipuri de acoperișuri plate pentru o casă privată: avantaje și dezavantaje

Mulți oameni sunt obișnuiți să se gândească că este comun să se ridice acoperișurile plate numai în case cu mai multe etaje și clădiri de producție. Cu toate acestea, recent acest tip de acoperiș a devenit din ce în ce mai utilizat în construcția de case private. Un acoperiș plat într-o casă privată este construit fără dificultate, având în vedere tehnologiile moderne și o varietate de materiale de construcție.

Soiuri de acoperiș plat

Ele se disting prin 4 tipuri:

 • Exploatate. Caracteristica principală a acestui tip este o bază suficient de puternică, altfel există o șansă de deteriorare a stratului de impermeabilizare. Șapcile profilate sau șapa de beton, care acționează ca fundație, permit crearea părtinii necesare pentru amenajarea drenajului. Izolarea termică pe un astfel de acoperiș ar trebui să fie rezistentă la sarcini grave. Acest lucru se face pentru a utiliza acoperișul casei în orice capacitate, fie că este vorba despre o platformă de lucru sau o zonă de agrement.
 • Neexploatat. Aici, rigiditatea structurii de bază a unui acoperiș plat nu este la fel de importantă ca în exemplul de mai sus. Și rezistența încălzitorului nu joacă un rol semnificativ. Acest acoperiș este mai ieftin decât cel exploatat, dar va dura mai puțin.
 • Tradițional. O caracteristică a dispozitivului lor este periodicitatea straturilor - impermeabilizarea depășește izolația termică. Aici, în subsol se află o placă de beton armat, iar pentru șapa de scurgere din beton drentit se utilizează șapă.
 • Inversiune. Dispozitivul de acoperiș plat în această versiune nu are practic probleme cu scurgerile de apă. Aici izolația termică este deasupra impermeabilizării, ceea ce îi conferă protecției împotriva razelor ultraviolete și efectelor fluctuațiilor de temperatură. Un astfel de dispozitiv de acoperiș este cel mai durabil și funcțional, ceea ce permite deschiderea multor posibilități de utilizare a spațiului de acoperiș.

Important! Optimal pentru panta unui tip de inversiune a unui acoperiș plat sunt considerate unghiuri în intervalul de la 3 la 5 grade.

Avantajele și dezavantajele acestui design

Acoperișul plat într-o casă privată, ca și alte tipuri de acoperișuri, prezintă o serie de avantaje și dezavantaje. Merită să luăm în considerare avantajele care determină popularitatea sa în construcția modernă:

 • Zona mai mică, decât la alte tipuri de acoperiș - și această economie de forțe și resurse bănești;
 • Confortul și siguranța muncii - cu o suprafață dreaptă orizontală este destul de dificilă să cadă, iar toate uneltele necesare sunt la îndemână;
 • Construcția rapidă - ca o consecință a primelor două avantaje, o astfel de muncă se face mult mai rapid;
 • Simplitatea în întreținerea și înlocuirea acoperișului - dezmembrarea părților uzate nu este de obicei efectuată, dar un nou tort este așezat direct pe cel vechi;
 • Utilizarea unui teritoriu suplimentar - amenajarea unui acoperiș exploatat oferă perspective foarte mari;
 • Există posibilitatea de a instala elemente transparente ale acoperișului - vederea cerului deschis pe tavan este foarte tentantă pentru mulți;
 • Dând casei dvs. o formă geometrică clară - dacă puteți desena o casă, o puteți da cu acest design un aspect unic, în special având în vedere că minimalismul este acum extrem de popular.

Este, de asemenea, important să menționăm dezavantajele acestui design:

 • Se acumulează periodic zăpadă și frunze - uneori este necesară o curățare mecanică a acoperișului;
 • O structură mai complexă - prezența scurgerilor sugerează blocajele iminente, în special în vreme rea;
 • Monitorizare regulată - umiditatea izolației și starea generală a acoperișului trebuie verificate în mod constant;

Nu este surprinzător faptul că unii oameni pot avea îndoieli cu privire la fiabilitatea acestui tip de structură. Dar judecând din experiența proprietarilor de case private cu un acoperiș similar atât în ​​Rusia cât și în străinătate, acest tip de acoperiș funcționează cu succes și îi place proprietarii săi.

Instalarea unui acoperiș plat cu propriile mâini

Acum, pe Internet, puteți găsi multe fotografii de case cu acoperișuri plate de diferite modele. Interesat de întrebare, cum să faci un acoperiș plat cu mâinile tale? Înainte de a construi un acoperiș, trebuie să vă familiarizați mai întâi cu desenul casei și să vă asigurați caracteristicile sale tehnice.

Caracteristicile construcției unui acoperiș plat depind de mulți factori. Dacă aceasta este o cameră neîncălzită și acoperișul este înălțat cu mâinile tale, atunci este suficient să montați grinzile de sprijin, care sunt apoi acoperite cu o bază de plăci tăiate, fixate cu șuruburi sau cuie. Când instalați un acoperiș plat pe garaj ca o impermeabilizare acționează adesea ruberoid datorită lacunității sale. Puneți fâșii de material de acoperiș în direcția pantei acoperișului, fixându-le cu lamele din lemn sau din oțel. Un acoperiș plat cu mâinile proprii într-o cameră neîncălzită este creat destul de ușor - aici toată lucrarea poate fi făcută de o persoană fără ajutorul nimănui.

Când se instalează un acoperiș plat într-o casă privată, care este planificată să se încălzească, se obișnuiește următoarea ordine de lucru:

 • Instalarea grinzilor se suprapune. Este necesară respectarea strictă a orizonturii. Aici și în etapele ulterioare vor fi necesare mai mulți lucrători.
 • Instalarea de pardoseli. De obicei, este luată o placă netăiat împrejur cu o grosime de cel mult 5 cm.

Important! Mărimea secțiunii de cherestea crește proporțional cu distanța dintre grinzile de sprijin.

 • Instalarea hidroizolației.
 • Montarea izolației termice. În acest caz, izolația de turnare este întărită cu o șapă de beton, care se usucă câteva zile.
 • După uscarea sapei, se aplică un grund pe suportul bituminos, după care se aplică materialul de acoperire și se aderă.

Structura plăcii de acoperiș

Pentru a face acoperisul protejat în mod fiabil de umezeală, este necesar să plasați materialele în straturi una deasupra celeilalte - un astfel de aranjament este extrem de important. Baza standard este realizată din plăci de beton sau profetală. Este capabil să reziste la greutatea întregii structuri de mai sus, trecând-o pe pereții despărțitori, care, la rândul ei, o transmit la fundația casei.

Important! Acoperișul trebuie să fie cât mai solid posibil.

Apoi treceți straturile standard: bariera de vapori, izolarea termică și impermeabilizarea. Atunci când alegeți un acoperiș plat acoperiș ar trebui să fie ghidate de preferințele proprietarului, precum și capacitățile clădirii în sine. Dintr-o cabană imensă într-o casă confortabilă construită cu mulți ani în urmă - casele cu un acoperiș plat vor fi protejate fiabil de diferite influențe de mediu de mulți ani.

Acoperiș plat pentru o casă privată: merită sau nu?

Acoperișurile plate în zilele noastre sunt uitate nemărginit și nu sunt răsfățate de atenția dezvoltatorilor. În construcția de locuințe private, acestea se găsesc în principal în regiunile sudice, unde ploile abundente și zăpada sunt o raritate. Straturile Shatrovye, dimpotrivă, s-au stabilit ferm în proiectele și mințile proprietarilor de case.

Această situație este explicată pur și simplu: până de curând, constructorii nu aveau o impermeabilizare sigură și durabilă.

Conținutul articolului:

material pentru acoperișuri Standard - un carton impregnat cu bitum, nu poate rezista mult timp la umiditate și temperaturi extreme. Chiar și un strat gros de 4 straturi din acesta trebuie schimbat după 6-8 ani.

Astăzi, interesul pentru acoperișurile plane începe să crească.

Există mai multe motive pentru aceasta:

 • Beneficii economice. Costul aranjamentului este mai mic decât cel al acoperișului (o construcție mai simplă și o zonă mai mică);
 • Suprafață suplimentară utilă. Există posibilitatea utilizării sale raționale (grădină de flori, teren de joacă, zonă de recreere, piscină);
 • Disponibilitatea întreținerii și funcționării (curățarea jgheaburilor, instalarea aparatelor de aer condiționat, antene, inspecția straturilor de acoperire, ventilație și canale de fum);
 • Stratul de zăpadă joacă rolul de izolare termică suplimentară, reducând costul încălzirii.
 • Aspectul original al clădirii.

Tipuri de acoperișuri plate

Strict vorbind, nu veți vedea un acoperiș absolut plat pe clădire. Oricare dintre ele are o pantă minimă de 1 până la 4%, necesară pentru curgerea precipitațiilor atmosferice.

Există patru tipuri de acoperișuri plate:

 • neexploatate;
 • operat;
 • verde (gazon);
 • combinate.

Exploatările neexploatate se găsesc pe clădirile industriale.

Acoperișurile acoperișuri au fost utilizate în construcții publice și private. Acestea aranjează zone de recreere, cafenele și restaurante, se folosesc sub parcări și helipaduri.

Acoperirile verzi (gazon) fac pentru decorarea clădirilor, precum și pentru lipsa spațiului de pe amplasament. În plus față de funcția estetică, ele îndeplinesc o importantă sarcină practică. Strat de gazon vegetal - izolație termică și fonică excelentă.

Acoperișuri combinate cu o suprafață plană - cea mai comună opțiune. O vacanță confortabilă în aerul curat, înconjurat de iarbă verde și plante înflorite, ca totul.

Conform metodei de drenaj, casele cu acoperiș plat sunt împărțite în două tipuri:

 • Cu drenaj intern;
 • Cu descărcarea externă a apei (de-a lungul perimetrului acoperișului).

Drenarea internă este mai ieftină decât în ​​exterior, deoarece nu necesită un număr mare de jgheaburi, țevi, canale și lucrări de înaltă altitudine pentru instalarea lor. În spectacol este mai dificil. Erori în crearea pantei, sigilarea slabă a îmbinărilor duce la scurgeri și întreruperi ale integrității stratului protector de impermeabilizare.

În timpul funcționării, acoperirile plate cu drenaj intern sunt mai profitabile. În timpul iernii, la creasta de pe acest acoperiș nu cresc gheții. Jgheaburile trec în interiorul clădirii și, prin urmare, nu îngheață. Curățarea canalelor de la resturile este mai ușoară și mai ușoară decât jgheaburile suspendate.

Caracteristicile dispozitivului

Experții identifică două tipuri de acoperișuri plane prin metoda de aranjare și aranjare a straturilor structurale:

Placa de acoperiș clasică este echipată cu următoarea tehnologie:

 • pe plăcile din beton armat fac un strat subțire din mortarul de ciment-nisip;
 • o barieră de vapori și un încălzitor;
 • acoperiți membrana de impermeabilizare sau covorul de acoperiș;
 • Dacă se utilizează stratul de acoperire, impermeabilizarea este protejată cu plăci ceramice.

Principalul dezavantaj al designului tradițional este vulnerabilitatea stratului izolator exterior de radiațiile ultraviolete solare și diferențele de temperatură.

Lucrand la rezolvarea acestei probleme, inginerii au venit cu ideea de acoperire inversa. În ele, elementele de bază ale construcției (izolația și membrana impermeabilă) schimbă locurile. Impermeabilizarea este ascunsă sub un plastic spumos, care este protejat de influențele externe printr-un strat de balast de pietriș sau tigla.

În consecință, tehnologia se schimbă. covor rezistent la apă din material pentru acoperișuri sau membrană EPDM este lipită pe placa sau întins pe ea, fixarea la joncțiunea la parapetul.

Părăsirea în acest caz este creată în unul din două moduri:

 • Mistar mistar pe placă;
 • Încălzitor, schimbând grosimea așezării sale.

Pâlnia și țevile de admisie a apei sunt instalate în cele mai joase puncte ale pantei. În plus, ventilația este instalată pentru a îndepărta vaporii de apă care se acumulează în zona de contact a barierului de vapori cu un încălzitor.

La decuparea capacului, conceput pentru plantare, construcția este completată cu stratul superior de impermeabilizare. Pe aceasta, straturile de drenaj sunt turnate din pietriș, se plasează geotextile și se toarnă un strat fertil de pământ.

Pe lângă acoperișuri, așezate pe plăci din beton armat, au fost dezvoltate modele de case cu un acoperiș plat pe grinzi de lemn.

Tehnologia de construcție în acest caz poate include următoarele operațiuni:

 • Pe pereți, grinzile sunt montate în trepte de 50-100 cm, fixându-le la zidărie cu știfturi de ancorare. Secțiunea transversală a barelor depinde de lățimea intervalului, sarcina de proiectare și poate fi de la 10x20 cm la 15x25 cm;
 • Plăcile OSB sunt așezate pe grinzi, care le unește dens unul cu celălalt;
 • Răspândiți membrana hidroizolantă în două straturi, lipiți calitativ articulațiile pânzei.
 • Faceți izolarea termică a unei spumă durabilă (extrudată), lipind-o pe membrană. Panta pentru scurgerea apei este creata prin stivuirea stratului de izolatie de diferite grosimi;
 • În partea de sus, izolatorul termic este protejat cu o șapă de ciment, o plasă armată sau o faianță.

Exemple de case particulare

Printre dezvoltatori există mulți susținători ai acoperișurilor plate. Ele sunt atrase de simplitatea erecției, de costul scăzut al muncii și de posibilitatea de a plasa un loc pentru recreere de vară.

Proiectarea clădirilor cu astfel de acoperiș se potrivește perfect stilului de minimalizare, oferind dezvoltatorilor proiectului un câmp larg pentru creativitate.

Spațios, confortabil și nimic inutil - motto-ul tuturor celor care aleg o casă cu un astfel de acoperiș. Acoperișul așezat vizual face clădirea mai grea, în timp ce acoperișul plat, dimpotrivă, îl face ușor și aerisit.

Aspectul fațadei unei case cu o singură etapă, cu un acoperiș plat, diferă în mod favorabil de variațiile destul de plictisitoare ale caracterului de tip terem.

Pe ea, cel mai adesea nu veți vedea jgheaburi și țevi, apa din care cade pe pereți și strică aspectul finisajului. Drenarea internă este eficientă, practică și imperceptibilă.

Feedbackul proprietarului

O abatere de la stereotipuri în cazul unui acoperiș plat aduce emoții pozitive. Citirea recenziilor proprietarilor, sunteți convins că decizia de abandonare a acoperișului este corectă. Este deosebit de avantajos pentru zonele înghesuite, precum și în prezența unei frumoase priveliști panoramice a zonei înconjurătoare.

De obicei, această acoperire se realizează pe două nivele: deasupra primului etaj și deasupra încăperilor de locuit ale celui de-al doilea. Acest lucru vă permite să dotați o terasă spațioasă sau un patio cu ieșire din dormitor.

În funcție de dorința și capacitățile financiare ale proprietarului, puteți face un solar, o vatră deschisă, o zonă verde și puteți chiar pune o piscină mică.

Ploile și zăpada, cele mai temute de "tradiționaliștii", judecând după răspunsuri, nu provoacă probleme și probleme. Cu condiția ca tehnologia să fie strict respectată și munca este de înaltă calitate, nici un duș greu, nici un strat de zăpadă topită nu este capabil să dăuneze locuinței.

Prețul construcției

Depinde de tipul de impermeabilizare utilizat, de prezența unui încălzitor și de modul în care acesta este utilizat (exploatat, neexploatat).

Atunci când se utilizează euroruberoid, acoperit pe o bază betonată, costul de echipare a 1 m2 de acoperiș izolat nefuncționat "până la cheie" este de la 1.800 la 2.500 de ruble. Acoperiri bazate pe membrană, în medie 5-10% acoperișuri mai scumpe.

La comandarea stratului de inversiune care urmează să fie utilizat, prețul de instalare, luând în considerare materialele, începe la 3.500 ruble pe metru pătrat.

Cum se construiește un acoperiș plat

Până în prezent, o decorație neobișnuită de vile de țară este un acoperiș plat. Se crede că acoperișurile plate sunt proiectate numai pentru dezvoltarea urbană sau pentru clădirile industriale. Dar nu este așa. Acoperișurile caselor din cartierele istorice sunt adesea așezate. O casă privată poate face un acoperiș plat.

Acum vom lua în considerare ceea ce este, care sunt avantajele / dezavantajele și cum să faci un acoperiș plat cu mâinile tale.

Tipuri de acoperiș plat

Construcția acoperișurilor plate este împărțită în două tipuri principale: pe grinzi și pe cele cu o placă de beton în subsol.

Acoperișurile plate nu sunt niciodată absolut plane, un unghi mic (în câteva grade) este încă acolo. Acest lucru este necesar pentru scurgerea apei. În caz contrar, va stagna pe acoperiș.

Cel mai adesea acoperișurile plate sunt aranjate cu jgheaburi interne: pâlnia este montată pe acoperiș, șanțurile din ele trec prin spațiile interioare. Canalele sunt amplasate pe partea inferioară a acoperișului, la o rată de 150-200 pătrați.

Hidroizolarea în jurul pâlnilor este întărită, încălzirea prin cablu este, de asemenea, recomandată (astfel încât apa din șinele să nu înghețe). Dacă nici un parapet acoperiș plat și unghi decente (6 ° C), sistem de drenare a apei poate fi un extern standard pentru acoperișuri înclinate: jgheab și tubul.

Acoperișurile sunt împărțite în funcție de funcționalitate, construcția tortului de acoperire și tipul de acoperire. Iată câteva varietăți de bază:

 • Tocul neexploatat este plat. Este construit exclusiv din motive de originalitate și economie a materialului. În proiectarea de consolidare nu are nevoie.
 • Acoperiș plat acționat. Acesta poate fi folosit pentru orice scop, de la plasarea de piscină în aer liber și finisare parcare auto unitate.

Tipul de suprapunere depinde de scopul urmărit: este evident că, la sarcini ridicate așteptate, baza trebuie să fie o placă de beton. Dar aceasta nu înseamnă că întreaga clădire ar trebui să fie cărămidă sau betonată. De exemplu, un acoperiș plat într-o casă din lemn poate fi, de asemenea, exploatat. Desigur, nu poate fi folosit ca helipad, dar puteți aranja un solar, puteți sparge o grădină sau puteți pune un arbor pentru ceai. Bineînțeles, așternutul rarit nu poate fi făcut, doar solid.

 • Acoperișuri tradiționale. Classical radială de performanță pentru acoperișuri: strat de impermeabilizare deasupra unui încălzitor, baza - beton, scurgerea apei - argilă expandată (șapa înclinată).
 • Inversiune acoperiș. Aici, izolația se află pe partea superioară a impermeabilizării și o protejează împotriva deteriorării. Podeaua poate fi finisată cu pavaje sau plăci ceramice, puteți instala și aici o peluză. O cerință obligatorie pentru un design de inversiune este un unghi de 3-5 grade.

Acoperișurile sunt mansardă și bescherdachnymi. Ambele tipuri au avantajele lor: prezența unui mansardă vă permite să puneți pe el toate comunicațiile necesare (conducte de ventilație, încălzirea vasului de expansiune etc.), un acoperiș necircuit poate fi pus în funcțiune.

Una dintre variantele unui design gol este un acoperiș plat combinat: mansarda este combinată cu acoperișul, partea inferioară este tavanul din camera de zi.

Fiți atenți

La înălțimea casei, zece metri și mai sus, precum și pe acoperișurile aflate în folosință, se instalează un parapet. Pentru cei exploatați - nu mai puțin de 1,2 metri.

În cazul în care acoperișul nu este în uz, iar cabana este scăzut, puteți face fără parapet acoperiș plat sau set în loc de garduri cu zăbrele sau chiar fără ele.

Dispozitiv de acoperiș comun

Evident, acoperișurile exploatate de diferite scopuri vor fi diferite:

 • La sarcini mari - bază armată;
 • La dispozitivul piscinei - o atenție sporită la impermeabilizare;
 • Acoperișul "verde" este de asemenea o impermeabilizare solidă plus compactarea solului etc.

Acoperirea cea mai comună este un acoperiș plat din materiale sudate. Aceasta este viteza de montare ieftină, simplă și rapidă, impermeabilizare excelentă. Cel mai ieftin material care poate fi acoperit este un acoperiș plat - ruberoid.

Dezavantaje ale materialelor rulante (și materialul de acoperiș în particular) - o durabilitate redusă, rezistență mecanică scăzută. Pentru acoperișurile cu "trafic ridicat", sunt preferabile plăcile.

Un acoperiș plat din metal și un acoperiș plat din tablă ondulată pot fi executate numai într-o versiune neexploatată și cu panta necesară. Când alegeți materialul, trebuie să citiți instrucțiunile pentru model: unele tipuri de foi profilate și acoperișuri metalice permit montarea pe acoperișuri cu o pantă mai mică de 11 grade.

Unele tipuri de folii profilate pot fi de asemenea folosite ca fundație pentru un acoperiș nefolosit, în loc de placaj sau plăci de beton.

Există și alte materiale de acoperire pentru acoperișurile neexploatate:

Pro și contra acoperișurilor plate

 • Vizualizare originală. Acoperișurile plate ale caselor sunt rare.
 • Posibilitatea de operare.
 • Acoperișul plat - instalare simplă și economii de materiale. Dar acest lucru se uită la modul în care intenționați să exploatați acoperișul. Și apoi erecția va costa chiar mai mult decât acoperișul scund scump al plăcilor ceramice.
 • Montarea capacului, întreținerea, repararea pe un acoperiș plat este mai ușor de efectuat decât pe o pantă.
 • Acoperișurile plate sunt rezistente la vânt, cu prezența unor pânze înclinate.
 • Un acoperiș plat curge mai des decât un acoperiș înclinat. Este necesar să se monitorizeze constant starea stratului de impermeabilizare.
 • Necesitatea de a curăța acoperisul de zăpadă.
 • Acoperiș plat plat necesită reparații mai frecvente și schimbarea stratului de acoperire decât metalul, plăcile și altele.

Deci, care acoperis este mai bun, plat sau înclinat? Este doar o problemă de gust.

Construirea unui acoperiș plat

Luați în considerare opțiunea, atunci când foaia ondulată este utilizată ca bază a acoperișului:

1. Lamele sunt așezate pe grinzi (rafturi). Pasul dintre grinzi depinde de profil. De exemplu, pentru profilele portante cu o înălțime de ondulare de 6-7,5 centimetri (H60, H75), pasul dintre grinzi este de 3-4 metri.

2. Montarea peliculei pentru bariera de vapori. Filmul este pus cu o suprapunere, rosturile trebuie sigilate cu o bandă adezivă.

3. Izolarea termică. În acest scop, plăcile minwat sunt de obicei utilizate. Rețineți că coborârea de ondulație trebuie de asemenea să fie umplută cu un încălzitor.

4. Hidroizolarea. În acest scop, este adecvată o peliculă de polimer. Dacă încălzitorul este o vată minerală, este posibilă și utilizarea unei impermeabilizări impermeabile. vată - material necombustibil.

5. Finisaj de acoperire. De asemenea, puteți utiliza suprafețele. Pe acoperiș, rotiți încet rola, încălzind-o cu un arzător pe toată lungimea. Acoperirea depusă este presată pe acoperiș și netezită.

6. Pe acoperișuri plate, este posibil să se plaseze un acoperiș plutitor în mai multe straturi.

In alte cazuri, acoperișul plat al grinzilor de lemn aranjate mai convențional: pentru placaj șipcă grinzi continue cuie sau OSB, turtă de acoperire prevăzută (abur + vata bazaltica) este trimis stratul de impermeabilizare și acoperiș rola.

Dacă sunteți interesat de un acoperiș plat cu un dispozitiv mai sofisticat, vă rugăm să ne contactați: vom realiza acoperișul oricărei complexități rapid și la un preț accesibil.

Instalarea unui acoperiș plat cu propriile mâini

Construcția unui acoperiș dublu sau de șold nu este întotdeauna rațională și eficientă dacă este vorba despre clădiri economice, obiecte industriale și comerciale și, uneori, case private într-un stil modern. Consumul mare de materiale, un sistem complex de structuri, fac ca ridicarea acestor structuri să fie o măsură neprofitabilă din punct de vedere economic, prelungită. În timp ce proiectele cu acoperișuri plate reduc semnificativ costurile de construcție, acestea sunt construite rapid și sunt potrivite pentru aproape orice structură.

Casa cu un acoperiș plat este protejată în mod fiabil de încărcarea vântului. Cu toate acestea, fără patine, acesta nu poate îndepărta cu promptitudine ploaia și apa topită de pe suprafața acoperișului.

Situația este complicată de faptul că suprafața materialelor de acoperiș are o structură brută, care nu permite umezelii și zăpezii să alunece liber. Prin urmare, instalarea unui acoperiș plat, montat cu mâinile proprii, trebuie să îndeplinească cerințele stricte ale standardelor de construcție pentru hidroizolare, disipare și tehnologie de montaj.

Structura plăcii de acoperiș

Nevoia unui nivel ridicat de protecție împotriva umezelii determină ca materialele de acoperiș ale acoperișului plat să fie dispuse în straturi, una peste alta, formând așa-numita "plăcintă". Dacă luați în considerare secțiunea dispozitivului dvs., puteți vedea următoarele straturi:

 1. Plăci de bază, realizate din plăci de beton sau foi de metal profilate. Acesta asigură rigiditatea construcției, suportă greutatea plăcii de acoperiș, trecând-o în pereții despărțitori și, prin urmare, fundația. Acoperișul trebuie să fie cât mai rigid posibil.
 2. Izolarea fonică. Un strat care este necesar pentru a proteja un acoperiș plat de penetrarea vaporilor din încăperile încălzite intern în grosimea izolației. Stabilind pe izolația termică sub formă de condens, apa reduce iremediabil proprietățile de izolare de mai mult de două ori. Ca o barieră simplă de vapori, se utilizează un film de polietilenă sau acoperiri pe bază de bitum.
 3. Izolație. Pentru izolarea termică a unui acoperiș plat, se utilizează materiale de umplutură cum ar fi lut expandat, perlit, zgură, role, de exemplu vată minerală și sub formă de plăci, în special polistiren expandat. Apropo, încălzitorul este folosit nu numai pentru a regla regimul de temperatură, dar și pentru a disipa casa cu un acoperiș plat. Principalele cerințe pentru un încălzitor sunt higroscopicitatea scăzută și conductivitatea termică, greutatea redusă.
 4. Hidroizolarea. Acoperișul plat permite utilizarea materialelor rulante pentru acoperiri bituminoase, polimerice și bitum-polimer pentru a proteja împotriva umezelii. În plus față de proprietățile de impermeabilitate ridicate, ele trebuie să fie rezistente la schimbări de temperatură, elasticitate, durată lungă de viață.

Tipuri de acoperișuri și nuanțe ale instalării acestora

Construcția unui acoperiș plat determină designul și natura utilizării. La unele specii care necesită o abordare specială în timpul erecției, se disting următoarele:

 • Neexploatat. Se presupune că, în acest caz, acoperișul plat nu va fi folosit permanent, dacă oamenii sunt pe el, atunci numai pentru inspecție și reparații. Prin urmare, ca bază se utilizează un metal profilat. Proiectele cu un acoperiș neexploatat sunt cele mai relevante pentru o casă de grădină.

Montare pe acoperiș pentru clădiri neîncălzite

Dacă un acoperiș plat cu mâinile sale este ridicat pentru o încăpere de utilități neîncălzită, de exemplu, un magazin, un foișor, un baldachin sau o extensie, panta este organizată cu grinzi de sprijin.

Acestea sunt instalate la un unghi de 3 grade, care este de 30 mm pentru fiecare metru de funcționare a lungimii fasciculului. Apoi, grinzile sunt împrăștiate pe baza plăcilor neatezite, fixându-le cu unghii sau cu șuruburi autoportante.

Ca material de impermeabilizare, se utilizează ruberoid - materialul cel mai accesibil. Este produs și vândut sub formă de rulouri. Faceți impermeabilizarea tăierii, tăiați fâșiile astfel încât acestea să se întindă în direcția pantei acoperișului plat.

Fâșiile de material de acoperire sunt acoperite treptat cu o suprapunere de 10-15 cm și fixate cu șipci de lemn sau șipci de oțel la fiecare 60-70 cm în direcția jgheabului astfel încât să nu se blocheze calea umidității de scurgere. Un acoperiș plat al unei încăperi neîncălzite poate fi montat cu ușurință de propriile mâini fără ajutorul ajutoarelor.

Instalarea acoperișurilor pentru clădiri încălzite

Dacă construiți o casă privată cu un acoperiș plat, care este planificată să fie conectată la un sistem de încălzire, atunci lucrarea se face în următoarea ordine:

 • Montați grinzile, respectând cu strictețe orizontala. Spanele dintre grinzi nu trebuie să depășească 0,9-1,0 m. Trebuie avut în vedere faptul că dispozitivul de suprapunere a spațiilor mari este singurul incomod, este nevoie de ajutorul lucrătorilor auxiliari. Un acoperiș plat este una dintre cele mai ușoare opțiuni pentru ridicarea propriilor mâini.

Pentru a construi o casă cu un acoperiș plat, a cărui lungime depășește 6 m, pentru realizarea grinzilor de sprijin se utilizează o bară cu o secțiune de 150x150 mm sau mai mult sau un fascicul de oțel I.

Acoperiș din beton monolit

O altă opțiune este cum să construiți un acoperiș plat cu propriile mâini - utilizarea betonului monolit. Procesul este următorul:

 • În ceea ce privește grinzile din plafon, se folosesc grinzi de oțel cu o grosime de 12-15 cm, așezate pe orizontală, fără a forma o pantă.
 • Maeștrii experimentați de acoperiș recomandă folosirea unui grad de beton 250, care să îl frămână mai bine într-un mixer de beton fix, la fața locului. Se amestecă manual, este foarte dificil să se obțină consistența necesară. "Rețeta" pentru beton este simplă: luați 4 găleți de pietriș mic (20-20 mm), 1,5 găleți de ciment, 1 găleată de nisip și apă.
 • Plăcile de bază sunt fixate la raftul inferior al fasciculului I și acoperite cu un strat de hârtie de acoperiș și o plasă armată (20x20 mm).
 • Acoperiți rețeaua armată cu pietriș fin și turnați betonul pregătit. Nuanță importantă - trebuie să aveți timp să umpleți întreaga suprafață a acoperișului în timpul zilei, astfel încât cuplajul să fie de înaltă calitate.

Procesul de disonanță

Argumentarea unui acoperiș plat - dispozitivul cu un unghi mic al suprafeței unui acoperiș pentru organizarea unei scurgerii apei. Înainte de a construi o casă cu un acoperiș plat, este mai bine să determinați în avans ce drenare veți instala, intern sau extern și să faceți un desen.

Dacă este prevăzut un sistem de drenaj intern, apa trebuie să fie drenată în pâlnia de colectare a apei, care are 1 până la 25 de metri pătrați sau mai mult. Dacă faceți o scurgere exterioară, atunci umiditatea ar trebui să cadă în jgheab. Motivația este formată din următoarele metode:

 • Umplerea materialului. Lut expandat sau perlit, astfel încât să formeze panta recomandată a unui acoperiș plat și se umple cu lapte de ciment.
 • Materiale termoizolante. Plăcile încălzitorului sunt așezate astfel încât să specifice unghiul suprafeței acoperișului, adică straturile de la bază vor fi mai mici decât cele ale creastei.

Un acoperiș plat fără stratagemă competentă este un scut nefiabil între tine și vreme rea. Umiditatea, care nu are nici o ieșire, se va acumula pe suprafața acoperișului, provocând distrugerea acoperișului și scurgerile.

Cum să faci un acoperiș plat acasă

Cum de a construi un acoperiș plat acasă cu mâinile tale

Construcția caselor cu acoperiș plat poate fi efectuată în zone cu precipitații reduse. Acest lucru este valabil mai ales pentru perioada de iarnă, deoarece zăpada este reținută pe un acoperiș plat în cantități semnificative și pentru o perioadă lungă de timp. Prin urmare, precipitațiile puternice de zăpadă nu sunt doar de dorit, dar se recomandă să se construiască acoperișuri plane, luând în considerare încărcăturile maxime de zăpadă, aplicând grinzile cu cea mai mare secțiune transversală și îmbunătățind fixarea tuturor elementelor.

Panta unui acoperiș plat poate fi de la 3 la 15 grade. Este mai bine să faceți o pantă de aproximativ 5 grade. Pentru a asigura părtinirea dorită, ca încălzitor, care o reglează, aplicați argila expandată, zgură sau materiale similare.

Dispozitiv cu acoperiș plat

Dispozitivul unui acoperiș plat de spații neîncălzite arată după cum urmează:

 • Covor rulou;
 • Cutie ușoară din rafturi sau benzi metalice (pas mic: 50-70 cm);
 • Bare de poartă.

Panta unui astfel de acoperiș este asigurată de întreaga structură, începând cu grinzi. Prin urmare, trebuie să monitorizați cu atenție instalația pentru a menține gradientul la fiecare 1-2 metri. De asemenea, este posibil să se facă grinzi îngustă (o pantă de aproximativ 10 grade) prin instalarea acestora de-a lungul acoperișului și acestea sunt deja fixate pe cutie.

Dispozitivul unui acoperiș plat de incintă încălzită arată după cum urmează:

 • Covor rulou;
 • Grund bituminos pentru tratarea șapei;
 • Șapă de ciment din ciment;
 • Încălzitor (zgură, argilă expandată și materiale similare) - în acest caz, elementul principal pentru crearea unei pante a acoperișului. Trebuie să fie așezat astfel încât să formeze treptat o pantă în partea dreaptă a rampei;
 • Ruberoid cu o suprapunere de aproximativ 15 cm;
 • Proiector (cutie);
 • Grinzi de rezistență (o treaptă de la o jumătate de metri până la un metru) de la 100 × 100 mm la 150 × 200 mm.

Construirea unui acoperiș monolit

Tehnologia de a construi un acoperiș monolit plat nu este, de asemenea, foarte dificilă. În locul grinzilor din lemn sunt așezate grinzi de metal (înălțime de 12-15 cm). Pe rafturile inferioare ale grinzilor este pus un trotuar solid, care, la rândul său, este pus strat de material de acoperis. Apoi este instalată o cușetă de armare dublă (în 2 rânduri) (un profil periodic de aproximativ 10 mm) atât de-a lungul cât și de-a lungul (dimensiunea celulei este de aproximativ 20 × 20 cm).

Cadrul de armare nu trebuie să atingă materialul de acoperiș.

Mai mult, această afacere este turnată cu beton înălțime de până la 15 cm. Nu uităm de vibrator în sensul că compactează amestecul de beton. Dacă vremea este caldă, betonul umplut trebuie acoperit cu folie de plastic, astfel încât să nu se usuce rapid, dar liniștit (fără probleme, uniform). Filmul poate fi înlăturat în trei până la patru zile.

Dacă nu aveți un astfel de film și nu îl veți pune, trebuie să monitorizați uscarea betonului și, dacă este necesar (dacă vă simțiți uscată atunci când îl atingeți), udați-l.

Atunci când betonul este uscat, este timpul ca acoperișul să fie înclinat cu ajutorul unui încălzitor. Apoi, șapa este făcută și covor rulat este răspândit. Aici este un acoperiș monolit plat și este gata.

Cum să faci un acoperiș plat cu mâinile tale

Un acoperiș plat cu propriile mâini se află cel mai adesea pe clădiri private de joasă înălțime, precum și în clădiri de garaj. Acest tip de dispozitiv de acoperiș este înaintea concurenților săi. În acest articol vom explica de ce.

Înainte de a vorbi despre cum să facem un acoperiș plat, observăm că termenul "acoperiș" și termenul "acoperiș" - nu este același lucru. Termenul "acoperiș" desemnează acele elemente care sunt situate deasupra zonei de locuit a casei. Și acoperișul este o componentă a acoperișului, stratul său superior. El protejează întreaga clădire de efectele influenței atmosferice. În aceste condiții, este foarte important să se creeze un acoperiș sigur al unei case de țară.

După ce a luat cunoștință de diferența dintre termeni, se poate afirma că un acoperiș plat este o opțiune ideală pentru o casă cu o zonă mică. Cu o zonă impresionantă de acoperiș este recomandat să lucreze întreaga echipă.

Acoperișul plat și caracteristicile acestuia

Când lucrați într-o casă mică cu un acoperiș mic, puteți face în siguranță fără asistenți.

La începutul lucrării, pe morile de susținere se fixează grinzile sau grinzile din oțel. Cu ei, puteți reduce cea mai mare parte a maselor acoperișului, trimițându-l pe pereții principali și pe fundație.

Deci, am aflat că sarcina principală a grinzilor este greutatea acoperișului. În afară de aceasta există și alte sarcini, cum ar fi:

 • Greutatea totală a acoperișului și a elementelor de comunicații. De regulă, acestea sunt situate în pod sau atașate de acoperiș.
 • Greutatea unei persoane care repară acoperișurile sau acoperișurile. De asemenea, poate instala echipamente suplimentare.
 • Volumul și masa zăpezii + presiunea vântului rece de iarnă.

Cea mai mare încărcătură pe acoperiș este masa de zăpadă. Acest lucru se datorează faptului că de pe un acoperiș fără patine plutele de zăpadă nu pot cădea pe cont propriu. Pentru a preveni greșelile atunci când selectați grinzile portante și calculați încărcătura lor, inspectați casele adiacente cu un singur nivel, cu un acoperiș plat.

Citiți sfaturile experților pe forumuri, uitați-vă la fotografiile de pe Internet - puteți face alegerea corectă a grinzilor rulante și pentru a evita erorile critice. Cu siguranta veti fi interesat de acoperișul plat al articolului - argumente pro și contra.

Dacă doriți să obțineți un acoperiș plat și sigur, alegeți numai acoperișuri adecvate (mai detaliat: "Construcția acoperișului cu mâinile tale: tipuri de acoperiri"). Este important să alegeți materialele aferente care să poată rezista unui stres fizic sporit, precum și impactul dezastrelor naturale.

Nu uitați să verificați toate caracteristicile tehnice ale materialelor. Pentru a preveni consecințele negative - efectuați o barieră profundă pe bază de hidro- și vapori.

Clădirile rezidențiale au acoperișuri plate din plăci. Aceste materiale se disting prin greutatea lor ușoară. Citiți și: "Suprapunerea monolitică pe placa ondulată".

 1. Așezați pe placa "plăcintă" mai multe materiale (acestea trebuie să aibă proprietăți diferite).
 2. Primul strat este bariera de vapori. Funcția sa este de a proteja stratul de căldură de a obține umiditate pe el. Ca material pentru bariera de vapori se folosește peliculă de polimer-bitum. În acest caz, este adesea armat cu fibră de sticlă, iar apoi este instalat un acoperiș plat. Poziționați marginile filmului pe verticalele plăcilor. Este foarte important să sigilați cu grijă și cu grijă cusăturile, precum și să înțelegeți care parte să așeze bariera de vapori.
 3. Pe bariera de vapori, puneți încălzitorul. Dacă utilizați lut expandat - umpleți-l cu o masă de beton. Atunci când se construiește un acoperiș ușor, izolația polimerului trebuie fixată imediat la bariera de vapori.
 4. Izolarea la umiditate - stratul principal al acoperișului fără patine. Pentru construirea acestui element veți avea nevoie de materiale cu membrană sau polimer-bitum.

Acoperișul plat cu propriile mâini pentru camerele frigorifice

Există clădiri care nu au încălzire. Printre acestea se numără peisaje și chioșcuri. Ele ar trebui să creeze o pantă pentru scurgerea apei de pe acoperiș. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să echipați acoperișul la cel mai mic unghi.

Atunci când se construiește un acoperiș plat înclinat, grinzile sale de susținere trebuie amplasate cu un unghi mic. Pe grinzi vor fi panouri fixe. Acesta va fi un fel de bază pentru o pâslă de acoperire în rulou (în detaliu: "Acoperiș plat: tehnologie de acoperire").

Pentru a monta un covor rulant de material de acoperis, veți avea nevoie de un cadru de plăci. Pentru aceasta, este mai bine să utilizați scânduri subțiri din lemn sau benzi de oțel. Strângeți-le de-a lungul pantei. Pasul ar trebui să fie de 70 cm, dar nu ar trebui să blocați cărarea apei din acoperiș. Procentul de panta a unui astfel de acoperis nu este mai mare de 3%. Cu alte cuvinte, este de 3 cm pentru un metru de lungime.

Construcția acoperișului plat pentru încăperi calde

Luați în considerare nuanțele echipării unui acoperiș plat pentru case încălzite:

 1. Mai întâi, așezați un strat de plăci pe grinzile de susținere, efectuând anterior calculul fasciculului de lemn. După aceasta, ar trebui să instalați o pâslă de acoperiș sau un acoperiș. Pânzele lor ar trebui să fie localizate prin metoda suprapunerii. Lungimea trebuie să fie de 15 cm.
 2. Pe materialul de acoperiș, se pune argila (puteți folosi zgură sau alt material). Înainte de umplerea încălzitorului, asigurați-vă că panta este îndreptată spre direcția precipitării.
 3. A treia etapă este cimentarea stratului de izolație. După pregătirea șapei - tratați-o cu grund de bitum.
 4. Doar o șapă complet finisată va fi pregătită să accepte o hârtie de acoperire cu role.

Studiind construcția unui acoperiș plat, veți descoperi că acoperișurile cu un pas mare între grinzile de susținere necesită participarea mai multor persoane. Este recomandabil să invitați maeștri profesioniști care vor efectua toate lucrările necesare în cel mai scurt timp posibil.

Cel mai adesea lățimea acoperișului este mai mare de 6 m. Dar există și excepții (acoperișuri mai mici de 6 m) - pentru acestea se recomandă utilizarea unei fascicule de lemn cu o tăietură de 15x10 cm. Citește și: "Proiecte de case cu acoperiș plat".

Când atașați barele de sprijin, trebuie respectată distanța dintre ele. Ar trebui să fie de cel mult 1 m.

Dispozitivul unui acoperiș plat din beton monolit

În acest caz, se recomandă utilizarea grinzilor de oțel cu rază I ca grinzi de susținere.

Primul pas este de a calcula deschiderea acoperișului. Dacă este egal cu 5 m, atunci grinzile sunt folosite la 15 cm. Vorbind într-un limbaj de construcție profesională - acesta este "cel de-al cincisprezecelea fascicul I".

Pentru a crea un acoperiș monolit, se recomandă utilizarea unui strat de beton 250. La crearea șlamului de beton la șantier se recomandă utilizarea unui mixer de beton. În caz contrar, este puțin probabil să obțineți coerența corectă a soluției. Pentru a produce beton pentru un acoperiș plat, este necesar să se amestece granulația cu particule de 20 mm și ciment, de calitate PTS-400.

La calcularea componentelor, respectați următoarele reguli: pentru opt găleți de moloz - trei găleți de ciment, 4 găleți de nisip, precum și două găleți de apă. Dacă apa nu este suficientă - puteți adăuga mai mult, nu este critică.

Încălzirea unui acoperiș plat cu beton spumos, uita-te la video:

Mai mult, panourile sunt fixate pe rafturile inferioare ale fasciculului. Suprafața uscată a plăcilor este acoperită cu ruberoid. Apoi, plasa armată a profilului periodic este așezată pe partea superioară. Diametrul acestui element nu trebuie să fie mai mic de 1 cm. Dimensiunea celulelor este de 20x20 cm.

Pentru a nu repara acoperișul plat, locurile căptușelii barelor de sârmă sunt fixate cu ajutorul unui fir de legătură. Opțiunea cu adeziv este posibilă. În cele din urmă, plasa nu trebuie să alunece atunci când șapa este inundată.

Pentru o acoperire completă cu mortar de beton, bucăți mici de piatră zdrobită sunt de obicei așezate în partea de jos a ochiului de plasă. Datorită acestui fapt, este lăsat un spațiu de 4 cm. Este necesar să se diferențieze plasa și stratul de material de acoperire. Turnarea se face în deschiderile dintre grinzi. Reamintește că grosimea lor ar trebui să fie de cel puțin 15 cm.

O condiție necesară este umplerea completă a unei benzi. Nu se recomandă să se toarne betonul în bandă în părți. Optimal este umplerea întregii zone de acoperiș într-o singură zi. În același timp, veți obține cea mai bună calitate a muncii. Când ați terminat turnarea, lăsați betonul cu un vibrator. Dacă nu este la îndemână - manual. Atunci când împingeți betonul, asigurați-vă că plasa armată nu este mișcată sau ruptă (citiți și: "Cum se realizează instalarea acoperișului cu mâinile tale").

După toate acțiunile, betonul este acoperit cu un strat de polietilenă. Acest lucru este valabil mai ales dacă lucrarea este efectuată la temperaturi ridicate. Acoperind suprafața, împiedicați evaporarea umidității din soluția de beton. Aceasta, la rândul său, protejează stratul superior de apariția fisurilor.

Sub film, betonul trebuie să fie de cel puțin trei zile. Uscarea completa masa de beton, se toarnă un strat de izolație. Nu uita de pante. Următorul pas este să creați un șapă și să montați un covor rulat.

Noi încălzim acoperișul plat

Astăzi, un fenomen pe scară largă - înlocuirea acoperișurilor plate pe teren. Cu toate acestea, în favoarea unui acoperiș plat este faptul că acesta poate fi izolat atât din exterior, cât și din interior. Și după finalizarea construcției acoperișului.

Anterior, pentru izolație au fost utilizate plăci izolante solide. Cu toate acestea, această opțiune a crescut semnificativ greutatea acoperișului. Studiind experiența trecută, construcția modernă sa îndepărtat de această metodă de încălzire. Astăzi, cele mai multe ori acoperișurile plate sunt izolate cu vată minerală bazaltică. E ceva destul de ușor. În plus, are o bună conductivitate termică și rezistență la umiditate.

Trebuie remarcat faptul că vata minerală bazaltică nu este supusă proceselor de ardere. În plus, aceasta tolerează chiar și cele mai negative efecte negative ale naturii.

Pentru izolarea interioară a unui acoperiș plat, sunt utilizate cel mai adesea plăcile de polistiren. Ei au rezistență la foc. Producția standard a unui astfel de material este o placă cu o grosime de până la 30 mm. Ele sunt excelente pentru izolarea tavanului. Citiți și: "Case cu un singur nivel, cu acoperiș plat - caracteristici ale dispozitivului".

Cum de a face un acoperiș plat de o casă sau cabana

Majoritatea oamenilor nu știu cum să facă un acoperiș plat acasă, termenul "acoperiș plat" este adesea asociat cu clădiri cu mai multe etaje. Cu câteva decenii în urmă, acoperișurile plate erau rareori folosite în clădirile cu nivel redus.

Până în prezent, disponibilitatea materialelor și tehnologiilor moderne face posibilă transformarea acoperișului la un preț accesibil și cu caracteristici ridicate ale consumatorului.

Tipuri de acoperiș plat:

Acoperișurile acționate - necesită o bază rigidă sub formă de șapă din tablă de beton sau ondulată. Pe un astfel de acoperiș, materialul termoizolant are sarcini statice și dinamice, deci trebuie să fie puternic când este presat. Cu o rigiditate mică a izolației de deasupra, aveți nevoie de o șapă de ciment.

Exploatări neexploatate - nu necesită o bază rigidă pentru a pune materialul de impermeabilizare, precum și într-un încălzitor rigid. Un astfel de acoperis este mai ieftin în timpul construcției, dar și perioada de funcționare este mai scurtă decât pentru un acoperiș exploatat.

Tradițiile tradiționale au particularitatea că stratul de impermeabilizare este situat deasupra stratului de izolație termică. La baza acoperișului - o placă de beton armat, pentru drenarea apei de pe acoperiș este așezat înclinat de argilă expandată.

Inclinările acoperișului sunt lipsite de principalul dezavantaj al acoperișurilor plate - scurgeri de apă. Într-un astfel de acoperis, stratul de izolație termică este peste stratul de impermeabilizare. Această caracteristică protejează stratul de impermeabilizare împotriva deteriorării prin raze ultraviolete, elimină efectele schimbărilor de temperatură. Un astfel de acoperis este mai durabil în comparație cu alte tipuri de acoperișuri. Pe un astfel de acoperiș, puteți chiar să aranjați o pajiște sau să deschideți plăcile trotuare.

Acoperișul acoperișului plat

În conformitate cu codurile de construcție, acoperirea unui acoperiș plat în subsol trebuie să fie realizată din plăci din beton armat sau plăci din carton ondulat.

Pentru structurile de capital se folosesc de obicei plăci ușoare, deasupra cărora se plasează mai multe straturi de materiale izolatoare:

 1. Se aplică o barieră de vapori pentru a preveni intrarea umezelii din interiorul încăperii în izolație. Pentru acoperirea cu barieră de vapori a unui acoperiș plat, se folosește un film din polimer-bitum armat cu fibră de sticlă, care este lipit pe șapa de beton. Marginile filmului sunt așezate în spatele verticalei suprapunerii, cusăturile sunt spumate bine.
 2. Încălzitorul este stivuit. Atunci când este utilizat pentru izolarea argilei expandate, acesta este acoperit mai întâi cu o șapă de beton. Dacă faceți o versiune ușoară a acoperișului, izolația polimerică este lipită direct pe stratul de barieră de vapori.
 3. Cea mai importantă etapă a acoperirii este o impermeabilizare, realizată, de obicei, din materiale polimer-bituminoase sau din membrane.

Există diferențe în aranjamentul unui acoperiș plat pentru camere încălzite și neîncălzite:

 • pentru camerele neîncălzite (șopron, foișor) pentru drenajul sedimentului este creat prin înclinarea suprafeței acoperișului. Grinzile lagarelor sunt în același timp instalate sub un unghi, iar în partea superioară a acestora este amplasat un scut realizat din plăci. De sus este acoperit cu o rolă de pâslă. Ruberoidul este fixat pe placă de pe panouri cu ajutorul benzilor metalice sau șinelor fixate de-a lungul pantei. Distanța dintre lamele este de 60-70 cm, iar pantă trebuie să fie de cel puțin 3%.
 • pentru o cameră încălzită, capacul acoperișului plat are loc în mai multe etape:
 1. Grinzile sunt acoperite cu terase de pe placi, materialul de acoperis este plasat pe partea de sus sau doar 15 centimetri cu suprapunere.
 2. Încălzitorul din lut expandat este umplut cu respectarea pantei spre descărcarea apei.
 3. Pe partea de sus a încălzitorului, șapa este așezată din ciment, grosimea ei ar trebui să fie de cel puțin 2 cm. Apoi executăm șapa cu grunduri bituminoase.
 4. Pastram covorul rulat de pe materialul de acoperis.

Atunci când se construiește un acoperiș de beton monolit, structurile de susținere sunt grinzi metalice de tip I. În cazul în care deschiderea acoperișului este de 4-5 metri, atunci se folosesc grinzi înalte de 12-15 centimetri.

Pentru suprapunerea monolitică, este mai bine să folosiți beton de 250 de grade, iar dacă vă fabricați beton, utilizați un malaxor de beton. Destul de manual este dificil să se atingă gradul dorit de amestecare a betonului.

Cea mai bună calitate este așezarea betonului pe întreaga suprafață a acoperișului într-o singură zi. Este recomandabil să se toarnă betonul după turnare, pentru acest lucru se utilizează un vibrator, sau pentru a berza cu mâna.

Pentru a se asigura că betonul nu se fisură, acesta este acoperit cu un film de polietilenă timp de 3 zile. După ce betonul se usucă complet, pantele sunt realizate cu un material de izolare termică, apoi cu un șapă și un covor rulant.

Încălzirea unui acoperiș plat

Una dintre caracteristicile importante ale unui acoperiș plat - posibilitatea de izolare în exterior în timpul funcționării casei, și nu numai din interior. În acest caz, mai întâi, se face izolarea exterioară a acoperișului plat și apoi, dacă nu este suficientă, cea internă.

Până de curând, principala modalitate de a izola un acoperiș plat a fost izolarea plăcilor dure cu izolație termică, însă dezavantajul acestei metode este creșterea sarcinii pe acoperiș.

Acum cea mai cunoscută este izolația cu vată minerală bazaltică, suficient de ușoară și având o conductivitate termică mai bună și impermeabilizare. Meritele sale includ faptul că nu este inflamabil și nu este supus influențelor mecanice.

Dacă este necesar să se izoleze suprafața interioară a acoperișului, este mai bine să se utilizeze plăci ignifuge din polistiren expandat cu grosimea de 25-30 mm. Pentru a face acest lucru, până la plafonul acoperișului la o distanță de 40 cm sunt fixate cu lamele de lemn. Panourile din polistiren sunt lipite pe benzi mastice.

Acoperiș hidroizolant acoperiș

Impermeabilizarea adecvată a unui acoperiș plat este foarte importantă. Acoperișurile plate, indiferent de materialele utilizate, trebuie să aibă o pantă de 3-5% pentru curgerea apei. Sistemul de eliminare a apei și impermeabilizare trebuie luat în considerare în etapa de proiectare a unei clădiri cu un acoperiș plat.

Indiferent de materialul pentru acoperiș pe care îl alegeți, este important ca îmbinările și îmbinările diferitelor elemente ale acoperișului să fie impermeabile. Sigiliul de calitate este o componentă importantă a impermeabilizării.

În timpul funcționării, acoperișul este supus unor influențe externe agresive (temperatură, umiditate etc.). Prin urmare, alegerea unui sigilant, acordați atenție caracteristicilor rezistenței sale la temperatură și la influențele mecanice.

Mai des, sub formă de etanșant, se folosește mastic, pe bază de rășini elastice de poliuretan. După aplicarea pe acoperiș, se polimerizează masticul, după care se formează o membrană continuă cu cauciuc. Are proprietățile de impermeabilizare și protejează acoperișul de deteriorarea mecanică. Pentru masticul de acoperiș plat se potrivește perfect, este sigur, foarte rezistent la radiațiile ultraviolete, precipitații, microorganisme. Aplicați-l cu o perie sau cu o rolă.

În concluzie, trebuie remarcat faptul că, din punctul de vedere al multor proiectanți moderni, un acoperiș plat este un semn de minimalism în construirea unei case în ansamblu. De exemplu, în Grecia, acest tip de acoperiș este utilizat în principal. Dacă din punct de vedere al designului proporțiile casei sunt îndeplinite corect - atunci acest tip de acoperiș este frumos și original.

Un acoperiș plat al casei este potrivit pentru acele case care au un design simplu, cu minimum de componente și elemente decorative.