Strângerea căpriorilor pentru baie: recomandări pentru instalarea pe mâini proprii

Izolare termică

La acoperișurile pentru băi există cerințe similare pentru stabilitate și rezistență la sarcini diferite, precum și la orice alte structuri. Funcțiile de rezistență și rezistența acoperișului depind în mod direct de caracteristicile structurii sale - baza sau rama, așadar așezarea grinzilor trebuie realizată strict conform tehnologiilor disponibile. Cum de a monta rafturi pe o baie este o întrebare frecventă, în special pentru cei care au decis să construiască un astfel de obiect pe cont propriu.

Ce fel de acoperis pentru o baie de ales?

Dacă construcția băii se face pe cont propriu, atunci chiar și în timpul dezvoltării proiectului există o întrebare privind alegerea construcției acoperișului. Cel mai adesea, preferința este acordată acoperișului cu una sau două suprafețe înclinate, fiecare având propriile sale merite.

Pentru a minimiza costul construirii unei băi mici care va fi utilizată numai în timpul sezonului cald, se recomandă alegerea unui acoperiș cu o suprafață înclinată pentru construcție. În acest caz, spațiul de acoperiș - pod - va fi mic (sau complet absent), dar poate fi utilizat pentru stocarea și stocarea inventarului sau a materialelor. Principalele avantaje ale unui acoperiș cu o singură pantă sunt montajul simplu și costul redus al materialelor utilizate. Principalele dezavantaje sunt performanța redusă a izolației termice a acestui design.

Important: corect determină unghiul de înclinare a acoperișului, astfel încât să nu stagneze pe apa de ploaie și zăpadă troienele acumulează în sezonul rece.

Construcția acoperișului cu două planuri înclinate permite echiparea spațiu acoperiș baie pod, care poate fi folosit prin plasarea accesorii de baie (de exemplu, mături) și diverse echipamente. Suficient în spațiu de acoperiș dimensiune este implicată adesea pentru amenajarea spațiilor pentru divertisment (sală de biliard) și de recreere și chiar camere de viață (de exemplu, pod sau dormitor). Construcția unui acoperiș bine acoperit, cu planuri sparte și drepte, vă permite să obțineți condițiile necesare pentru utilizarea saunei pe tot parcursul anului.

Este important: pentru a construi un acoperiș de baie, de regulă, du-te imediat, cum să termine construirea unei case de busteni sau a instala o cutie de constructii de la alte materiale de constructii.

Suport pentru rafturi sub baie

Cel mai adesea, pentru aranjarea zidurilor băii, se utilizează un cadru din grinzi / bușteni. De asemenea, materialele comune de construcție a pereților pentru construirea unei băi sunt blocuri de beton, cărămizi și alte materiale de construcție a pieselor. Pe un site pre-pregătit, cadrul este ușor de ridicat independent de piesele finite sau de al asambla din lemnul achiziționat și de a tăia fiecare element.

Dacă grinzile / grinzile nu au o impregnare protectoare specială pentru montarea structurii ramei, toate elementele din lemn sunt tratate cu materiale de incendiu și biosecuritate înainte de instalare.

După alegerea tipului de acoperișuri care urmează să fie construit, este necesar să se ofere un sprijin fiabil pentru viitoarele rafturi. Răspunsul la întrebarea - cum să se stabilească căpriori la baie, este necesar să se cunoască ce căpriori sistem ar trebui să se bazeze și fixat la mauerlat / la grinzi, care se bazează, la rândul lor, pe partea de sus a pereților. Dacă acoperișul pe baie este instalat pe cadrul din lemn, cel mai înalt rând (coroana) grinzilor / buștenilor structurii este Mauerlatom.

Mauerlatt este construit din panouri groase de lemn sau grinzi pătrate amplasate pe pereți. Se asigură că întreaga structură de acoperiș este distribuită uniform pe pereți și, în continuare, până la fundația structurii.

Opțiuni pentru atașarea grindinei la Maueratul

Este important să se utilizeze materiale de construcție flexibile de impermeabilizare pe bază de bitum în timpul instalării pieselor Mauerlat. In bai mici dimensiuni sau dacă acoperișul are o ușoară greutate (fără a provoca sarcini grele), în partea superioară a pereților nu se poate dota un armpoyas speciale, poziționate în interiorul acestora cu știfturi de fixare mauerlat. În acest caz, bucăți de bare metalice puternice sunt încorporate în rândurile de sus ale elementelor de perete. Aceste segmente sunt răsucite în jurul detaliilor Maueratului, fixându-l și împiedicând mișcarea acestuia. Pereții detaliilor Mauerlat pot fi de asemenea atașați cu ancore.

Cadrul băii, care este un cadru din lemn, trebuie să fie pregătit pentru a plasa pe el detaliile structurii acoperișului. Este necesar să verificați amplasarea părților superioare ale coroanei strict orizontal și, dacă este cazul, să eliminați abaterile.

Grinzi sau bușteni de podele sunt plasate în mai multe moduri:

 1. Tăierea capetelor fasciculului, direct, în rândul superior al barelor.
 2. Prin așezarea grinzilor deasupra zidurilor, cu ieșirea capetelor lor dincolo de pereți, pentru a deveni elementele de susținere a grinzilor.
 3. Sau, grinzile suprapunerii sunt înăsprirea înseși a rafturilor agățate.

Structura de raft poate include multe detalii. Pentru a ridica o căprioară pentru un acoperiș, este posibil să aveți nevoie de:

 • cui;
 • Rafter;
 • săritor;
 • raft;
 • buzunare și struturi.

Părțile auxiliare asigură armarea structurilor, creând rigiditatea necesară în scheletul substratului.

Important: grinzile și alte părți din lemn pentru dimensiunile potrivite sunt realizate direct pe șantier.

Instalarea unui acoperiș cu un plan înclinat în baie

Odată cu construcția unui acoperiș, cu un unghi de înclinare a pantei trebuie să facă astfel încât, în anotimpurile ploioase, cu suprafața acoperișului rapid și ușor picură, și în frig nu a acumula nămeți. Prin urmare, valoarea acestui parametru trebuie să fie de cel puțin 20 °. Unghiul cel mai optim este panta grinzilor - 35 °, iar pentru zonele cu zăpadă grea de iarnă - 45 ° și mai mult. Cum să montați grătarele pe o baie de pe acoperiș cu o singură pantă? Este necesar ca grătarele să fie instalate la un unghi prestabilit și să ofere diferența necesară în înălțimile pereților care sunt cele care susțin. Puteți obține diferența de înălțime necesară în 2 moduri:

 1. În timpul construcției, unul dintre cele două pereți de susținere este construit deasupra celuilalt.
 2. O structură suplimentară este instalată pe unul dintre pereții clădirii.
Schema de fixare a unui acoperiș al unei băi

Prima metodă este mai des utilizată pentru ridicarea pereților din materialele de construcție ale pieselor. A doua metodă este folosită în orice structură care primește, în același timp, un pediment închis cu elemente din lemn sau cu orice material de construcție a foii. Functiile de suport sub grinzi sunt executate de trasee care sunt instalate si fixate pe rafturi.

Rafter în construcția unui acoperiș cu o suprafață înclinată pe baia acoperă întreaga lungime durata de baie. Grinzile de cazare fara a stabili suporturi, dacă dimensiunea lungimii interval este mai mică de 4,5 m. Pentru acoperiș a devenit mai robust, căpriori sunt plasate la o distanță de 0,6 m unul față de celălalt (intervalul depinde de valoarea calculată în acoperișul proiectelor de sarcini și diametrul materialului de construcție utilizat ). Dacă valoarea deschiderii mai mare de 4,5 m, cu grijă pus sub căpriori lonjeroane.

Grinzile sunt fixate cu partea superioară și inferioară a barei de susținere. Pentru a asigura contactul cel mai intim, este necesar să se efectueze tăieturi speciale în grinzi. Pentru fixare se utilizează unghii de oțel, plăci și sârmă.

Important: atunci când se construiește un acoperiș cu un singur plan înclinat, este necesar să se îndepărteze grinzile dincolo de pereții structurii cu 0,3-0,5 m. Aceasta va proteja suprafața peretelui de efectul nefavorabil al fenomenelor naturale.

Instalarea unui acoperiș gable în baie

Construcția de raft a acoperișului arboricular necesită instalarea de caneluri agățate / stratificate. Atunci când construcția unui acoperiș cu două planuri înclinate se realizează într-o baie având un perete de sprijin în interior, este mai ușor să se instaleze o stropilină tip nailon.

Variante ale sistemului de acoperiș pentru acoperiș

Partea superioară a căprioarelor stratificate este atașată la fascicul de creastă sau la brâu. Pentru ca acest element să fie strict orizontal, este necesar să instalați suporturi de sprijin și apoi să verificați amplasarea și înălțimea acestora. În primul rând, posturile de pe pereții din părțile frontale ale structurii sunt instalate, iar apoi pe cablul, amplasat orizontal, se determină corectitudinea instalării pieselor structurale rămase. Șinele de acoperiș sunt atașate cu unghiile la cursa creastei. Iar partea lor inferioară se sprijină pe grinzile Mauerlatului, partea superioară (coroana) a cadrului sau pe grinda suportului. Pentru a evita deplasarea șanțurilor, este necesar să se efectueze tăierea sau așezarea fasciculului de aruncare. Deplasarea laterală a cornierului este împiedicată de unghiurile de fixare din oțel.

Picturi pentru fixarea sistemului de acoperire a acoperișului pentru baie

Pentru a monta fundația de cadru a acoperișului, folosind structura suspendată a grinzilor, trebuie să faceți mai multe cornișe și să le instalați pe pereți. Mărimea acestor elemente depinde de panta planurilor înclinate și de întinderea intervalului. Stropilinele sunt atașate în perechi între ele cu fixare în partea de creastă. Cel mai adesea, o astfel de îmbinare se face prin cap (folosind garnituri din oțel sau din lemn), folosind o zăvorâre sau o suprapunere cu șuruburi. Pentru a face grinzi suspendate rigid și pentru a reduce încărcătura pe pereți prin strângerea șuruburilor și șuruburilor - jumperii localizați orizontal.

Cum să fixăm grătarele de pe saună, a cărui cadru este un cadru? Grinzile trebuie așezate pe suporturi glisante și trebuie să se folosească o articulație articulată în partea de creastă. În cursul contracției, caseta băii își schimbă formele geometrice, așezate în timpul construcției. Acest proces poate deforma acoperișul. Acest lucru poate fi evitat prin instalarea unor dispozitive speciale de fixare din oțel - raftilinele vor avea puțină libertate pentru o deplasare admisibilă, ceea ce permite evitarea schimbării formei geometrice și a altor parametri ai acoperișului. Partea superioară a grinzilor este fixată cu șuruburi sau o placă specială de balamale din oțel.

Important: pentru clădirile de baie cu parametri și construcții standard puteți utiliza informații din tabele standard de referință sau dintr-un calculator online existent.

Construirea acoperișului băii cu mâinile sale

Bath - o structură complexă de inginerie, a cărei construcție cu mâinile sale este fezabilă, dar va necesita cunoștințe de inginerie și timp. O atenție specială și un calcul este necesar de către acoperiș, deoarece prin acoperire există cele mai mari pierderi de căldură - de la 30 la 45%. Construcția acoperișului necesită o abordare echilibrată și o imagine exactă a tipului, a construcției acoperișului și a materialului de acoperire, chiar înainte de începerea construcției.

Etape de construire a unui acoperiș peste o baie

Lucrările privind construcția acoperișului în baie, luând în considerare toate reglementările și regulile, se desfășoară în mai multe etape:

 1. Selectarea unei variante a unui acoperiș, a unui material de acoperire și a unui design de rulment.
 2. Colectarea încărcăturilor, realizarea desenelor și calculelor structurii de susținere, elaborarea unei estimări și a unei liste a materialelor necesare.
 3. Achiziționarea de materiale, pregătirea șantierului și instrumentele necesare.
 4. Constructii.

Alegeți o opțiune de acoperiș

Alegerea structurii acoperișului este afectată de materialul de acoperire, scopul spațiului mansardă - acesta va fi încălzit cu o mansardă rezidențială sau rece, precum și nivelul încărcăturilor de vânt și zăpadă în regiunea în care se realizează construcția.

Tipuri de acoperișuri înclinate utilizate în construcții individuale:

 1. Shed. Acoperișurile înclinate cu o singură pantă sunt adesea folosite pentru a acoperi clădiri mici, cum ar fi bai, dacă este necesar pentru a construi rapid și ieftin.
  Montarea unui acoperiș are cea mai simplă construcție și este construită foarte repede
 2. Gable. Dacă aveți nevoie de o pantă de acoperiș mai mare și doriți să aveți un spațiu de podea complet, este construită o garnitură mai complicată.
  Gable acoperișul este montat mai dificil, dar vă permite să obțineți o cameră la mansardă completă pentru depozitarea accesoriilor pentru baie
 3. Șold și semi-coarne. Astfel de acoperișuri au 4 rampe - în loc de balustrade de la capetele casei, de asemenea, acoperă cu o pantă. Acoperișurile de acest tip sunt construite în zone climatice cu o încărcătură vânt mare. Acoperișul, în cazul în care rampele de capăt - șoldurile - coboară jumătate din lungimea capacului principal al acoperișului, se numesc semi-fine.
  Acoperișul de șold bine rezistă vânturilor puternice datorită dispozitivului de patine suplimentare în loc de fronturile frontale
 4. Cort. Acesta este un caz special al acoperișului de șold, care este construit deasupra casetelor pătrate din plan, precum și asupra bazelor care se încadrează în cerc.
  Acoperișul cu buza este construit în același mod ca șoldul, dar nu are o creastă, deoarece toate soldurile se convertesc la un punct
 5. Multi-încuietoare și combinate. Acoperișurile acoperite cu mai multe acoperiri sunt utilizate pentru a acoperi complexul în ceea ce privește construcțiile de clădiri în formă de L sau în formă de U și pot fi utilizate simultan în acoperiri diferite tipuri de acoperișuri.
  Acoperișurile cu acoperiș multiplu constau din mai multe structuri de acoperiș, integrate într-un singur
 6. Dormer. Acesta este un tip foarte popular de acoperiș pentru clădirile rezidențiale. Ele vin în forme foarte diferite, dar sunt unite de prezența unui spațiu cald de locuit în spațiul mansardelor. Există astfel de acoperișuri și băi. Structura acoperișului de la mansardă vă permite să obțineți un living complet la etajul al doilea

Cea mai simplă opțiune pentru construcție este un acoperiș unic. Acesta este adesea folosit atunci când o cameră de baie este atașat la casa principală, și cu înclinații mici de acoperire. Când se construiește o baie separată, cea mai solicitată este forma acoperișului.

Proiectarea unui acoperiș

Factorii care afectează proiectarea acoperișului:

 • încărcarea zăpezii pe acoperiș, care este determinată în funcție de localizarea geografică a zonei de construcție;
 • rezistența normalizată la transferul de căldură, dependentă și de regiunea climatică. Acest parametru afectează alegerea grosimii izolației;
 • greutatea structurii. Depinde de materialul acoperișului;
 • alegerea dintre mansardă și mansardă. Izolarea acoperișului peste mansarda afectează designul acestuia și dă o sarcină suplimentară caprei;
 • un fel de baie - premisa atașată sau o clădire în picioare separată: o extensie poate fi acoperită cu o structură unică, în timp ce o structură separată este mai economică pentru a finaliza un acoperiș arcuit;
 • unghiul de înclinare al acoperișului. Alegerea sa este influențată de materialul acoperișului, precum și de utilizarea planificată a spațiului sub acoperiș și de preferințele personale ale proprietarilor.

Colectarea sarcinilor pe elementele de acoperiș portante

regiuni de zăpadă și climatice sunt determinate în mod individual pe carduri atașate la SP 50.13330.2010 „Protecția termică a clădirilor“ SNIP 23-02-2003, ediția actualizată. Aceste hărți determină încărcarea specifică a zăpezii pe acoperiș în timpul iernii. Sarcina greutății acoperirii variază de la 6 kg / m2 (Ondulin) până la 55 kg / m2 (placi ceramice si ciment-nisip).

Programarea mansardă cald deasupra băii, greutatea greutății adăugate de izolația acoperișului, stratul barieră de vapori și spațiul carcasei interioare - de la 30 până la 55 kg / m2, în funcție de tipul de izolație și a materialului de placare. Dacă mantaua de deasupra băii nu este încălzită, se adaugă numai greutatea membranei substrat, care poate fi neglijată.

Greutatea lemnului de conifere (pin, molid, zada), din care se realizează cel mai adesea structurile de acoperiș, este definită ca produsul densității pe volum. Densitatea lemnului este de 600 kg / m 3.

Tabel: încărcare specifică a zăpezii în funcție de regiune

Numărul regiunii este determinat de harta de distribuție a zăpezii, produsă de Roshydromet.

Fiecare regiune a țării noastre are un număr, în funcție de intensitatea medie a zăpezii

Înălțimea trecerii sub panta acoperișului este normalizată și trebuie să fie de cel puțin 1,6 m pentru a putea efectua o inspecție periodică a stării tehnice a structurilor.

La alegerea unui unghi de înclinare de acoperiș 20 o acoperire poate fi realizat din tablă profilată, inclusiv din metal, cu o pantă de 20 până la 40 o poate fi orice material pentru acoperișuri cu excepția materialelor de bitum-polimer pentru acoperișuri.

Tabelul: unghiul de înclinare a acoperișului, în funcție de materialul de acoperire

Calculul structural al grinzilor

Calcularea structurilor de acoperiș se face în conformitate cu JV 64.13330.2011 "Structuri din lemn", dar puteți utiliza tabele cu date medii. Această metodă este mult mai simplă, deși rezultatul va depăși într-o oarecare măsură minimul constructiv, deoarece mesele sunt proiectate luând în considerare încărcăturile maxime ale zăpezii și greutatea acoperișului. Pentru a determina secțiunea transversală a grinzilor, este suficientă cunoașterea deschiderii clădirii și stabilirea distanței dintre grinzi.

Tabel: lungimea și dimensiunea secțiunii de tavan, în funcție de distanța dintre ele

Când cumpărați materialul, amintiți-vă că lungimea grinzilor în acest caz este mărimea de la suportul suportului, adică, de fapt, rafturile vor fi mai lungi la proiecția șanțului de acoperiș și sub tăiere în tong.

Construcția balotului

Designul cutiei depinde de materialul de acoperire:

 • un strat metalic pe streașină și coama acoperișului necesită continuă cofrajului pentru lățimea de 450 mm, un pas intermediar mantale corespunde profilului transversal al onduleurilor și atribuit de către producătorul materialului;
 • Țigle bituminoase (de exemplu, „shingls“), dale, mici deviații de foi ondulate pentru acoperișuri (evroshifer Ardezie ondulata) necesită podele continue de plăci sau materiale de bord rezistente la umiditate (SIR, DSP).

Codul de reglementare "Acoperișul" (SNiP II-26-76) normalizează dimensiunea minimă a elementelor căruciorului în 30x50 mm.

Executarea unui set de desene

Setul de desene pe acoperiș include:

 • planul de acoperiș;
 • scheme de montare a elementelor portante;
 • desene detaliate ale fiecărui element al structurii;
 • puncte de fixare;
 • o secțiune a acoperișului cu un steguleț pe care este afișată compoziția stratificată a acoperișului;
 • lista cerințelor materiale;
 • date generale privind desenele cu instrucțiuni de instalare și cerințe privind materialele.

Cele mai frecvent utilizate secțiuni ale sistemului de lambriuri din lemn

Atunci când se calculează distanța dintre grinzi, este necesar să se ia în considerare prezența unor structuri verticale, de exemplu, un coș de fum.

Fără educația în domeniul ingineriei, este imposibil să se facă desene, astfel încât constructorii individuali trasează elementele de mână sau tipăresc detaliile nodurilor din literatura tehnică și site-urile internet de bază. Cu toate acestea, cea mai bună soluție este să comandați un proiect de acoperiș în cadrul unor firme specializate în acest tip de muncă. Aceasta va îndeplini toate cerințele standardelor actuale, ceea ce asigură durabilitatea structurii acoperișului.

Video: proiectarea unui acoperiș gable

Fotogalerie: desene ale unui acoperiș gable

Instalarea sistemului de acoperiș pentru baie

Secvența dispozitivului de acoperiș pentru o baie este descrisă în exemplul unei structuri de acoperiș gable.

Instrumente necesare

Pentru a construi un acoperiș, aveți nevoie de un set de instrumente de măsură, tăiere și tâmplărie:

 • rulete de diferite lungimi de la 5 la 20 de metri;
 • marcator, creion;
 • cordonul de-a lungul coastei;
 • ciocan ciocan;
 • foarfece pentru metal;
 • acoperiș cuțit;
 • spatulă;
 • Scotch bandă;
 • ferăstrău cu ferăstrău, fierăstrău electric, burghiu electric și șurubelniță, diverse burghie și duze pentru ele;
 • nivel orizontal și vertical;
 • rake, conducător;
 • Spumă și material de etanșare siliconică.

Uneltele în timpul lucrului pe acoperiș ar trebui să fie în punga pentru unelte.

Pentru siguranța muncii necesare:

 • centură de siguranță, frânghie;
 • ochelari de protecție;
 • mănuși;
 • set de salopete.

Instrucțiuni pas cu pas pentru instalarea unui acoperiș gable

Construcția acoperișului începe când se montează grinzile din podea. Înainte de grinzi care transportă opera de rulare a plăcilor de podele sau panouri de particule, DSP-urile, SIR, poate rezista la sarcina persoanei și structura montată. Executam impregnarea șarpantelor din lemn, cu un agent de ignifugare, antiseptic și fungicid sau amestec de protecție complexe de foc, putregai și a mucegaiului.

Toate elementele de acoperire sunt pregătite pentru instalarea pe sol în conformitate cu modelul. Stâlpii finisați sunt așezați la locul de instalare și fixați temporar cu plăci.

Lucrările de instalare se efectuează în următoarea ordine:

 1. Instalarea unui fascicul de sprijin - Mauerlat. Mauerlat oferind rezistență acoperiș și transmiterea sarcinii de pe acoperiș la pereții casei, de preferință, făcută dintr-un rezistent la putrezire lemn de esență tare dens (stejar, paltin, zada). Dimensiunea fasciculului minimă de 100x100 mm, cel mai frecvent utilizate dimensiune lemn 100x150 mm, având sale cel puțin 5 cm de perete marginea exterioară. Strângeți cherestea pe perete printr-o garnitură de material de impermeabilizare pe știfturile așezate la construirea peretelui. Găurile pentru știfturi sunt situate de-a lungul lungimii fasciculului în mod egal, fără a se combina cu locurile de prindere a grinzilor. Găurile pentru bolțuri sunt marcate și forate înainte ca bara să fie ridicată în poziția de proiectare.
  Mauerlatt este fixat pe perete cu știfturi distanțate, încorporate anterior în cadru
 2. Asamblarea sistemului de rafturi. Ansamblul unei structuri constând dintr-o pereche de picioare de rafturi și strângere este mai ușor de efectuat pe sol în conformitate cu modelul. În acest caz, toate fermele vor avea dimensiuni identice. Este adevărat că greutatea structurii poate fi semnificativă, iar pentru ridicare veți avea nevoie de o macara.
  Rafting fermele sunt mai ușor de asamblat pe teren, și apoi ridica pe acoperiș
 3. Instalare de ferme. Mai întâi instalați structurile la capetele casei, fixându-le temporar cu plăci de montaj, rafturi și distanțiere. Pentru a facilita instalarea elementelor ulterioare în creasta dintre barele de șanț instalate, puteți trage cablul. Apoi, fermele intermediare sunt montate. După instalarea tuturor elementelor sistemului de rafturi, ele sunt fixate în cele din urmă în toate punctele, iar suporții temporari sunt îndepărtați.
  Pentru a simplifica instalarea fermei intermediare între coronamentele exterioare, puteți trage cablul
 4. Instalarea membranei de superdifuzie cu ajutorul unei grătare, dispozitivul cutiei principale. Cu ajutorul unui reticul am atașat o membrană superdifuzie la capriori. În funcție de materialul de acoperire selectat, se montează o punte de legătură - pardoseli sau podele din plăci.
  Când instalați un tort de acoperiș, trebuie să observați întotdeauna un spațiu ventilat între membrană și acoperiș
 5. Instalarea acoperirii. Montarea materialului de acoperire duce de jos în sus din colțul din stânga. Lucrările se efectuează în conformitate cu instrucțiunile producătorului. Efectuați toată contiguența necesară pentru structurile verticale (de exemplu, un coș de fum). Cresca acoperișului este închisă cu un element special de creastă.
  Foi de țiglă metalică sunt atașate la cutia cu șuruburi cu garnitură de neopren
 6. Instalarea sistemului de drenaj (dacă este prevăzut de proiect). Sistemul de jgheaburi protejează pereții împotriva umidității excesive. La o înălțime a cornicei de până la 4 metri, dispozitivul său este opțional, dar prezența unui jgheab și a țevilor va crește durata de viață a clădirii, iar costurile vor fi rambursate o sută de ori. Un set de sistem de drenare este mai bine să achiziționeze simultan cu achiziționarea de material de acoperiș, sub culoarea acoperișului sau culoarea contrastantă, în funcție de gustul proprietarului. Structura sistemului de drenaj include:
  • jgheab;
  • titularii jgheabului;
  • jgheaburi;
  • conducte de evacuare:
  • cotul canalului de scurgere;
  • jgheab de jgheaburi;
  • jgheaburi. Sistemul de jgheaburi protejează zidurile clădirii împotriva îmbătrânirii și crește în mod semnificativ durata lor de viață
 7. Montare de gable de constructii, depozitare de cornișe. În clădirile din zidărie, pedometrele sunt de obicei realizate din material de perete. In casele buștenilor sau ciorchine fronton suturate după instalare, fixarea pe perechile de capăt de structuri și grinzi suport, care efectuează coaserea panourile sau foile de metal.
  În prima linie a băilor sunt de obicei cusute cu siding sau cu căptușeală din lemn pe lemnul fixat pe structura de capăt

Video: acoperișul, mansarda și tavanul de toaletă al băii

Dacă nu vă simțiți capabil să calculați corect sistemul de bare, completați desenele și construiți un acoperiș - încredințați această parte a lucrării profesioniștilor. Dacă decideți să depășiți dificultățile pe cont propriu, amintiți-vă că construcția acoperișului va dura mai mult de o săptămână, deoarece toate lucrările necesită precizie și consistență.

Acoperiș pentru baie cu mâinile tale

În funcție de mărimea și liniar de baie dezvoltator dorește acoperiș în baie poate fi pent fronton sau plate sau înclinate. Versiunea cea mai frecvent folosită a acoperișului înclinat Gable, în performanță este potrivit pentru toate zonele climatice ale țării, în astfel de acoperișuri se pot dota mansarda rezidențiale.

Acoperișurile acoperișului pot fi stratificate (adesea folosite pe clădiri cu o lățime mai mare de șase metri) și agățate. Pentru a mări stabilitatea de performanță de tip naslonny șarpante are stații suplimentare, sisteme cu schelete au mauerlat se concentreze doar pe tavan sau grinzi (opțiune este rar utilizată), au loc în partea de sus a șuruburilor căpriori. De exemplu, hai să luăm cea mai comună opțiune - suspendarea acoperișurilor gabști.

Datele inițiale

Să luăm în considerare faptul că mărimea băii este de 5 × 5 metri, baia de cherestea, rândul superior îndeplinește rolul de mauerlata. Acoperișul este un acoperiș suspendat, fără izolație.

Exemplu de saună de la o bară de 5x5 m

Înainte de fabricarea capriorilor, trebuie făcute calcule preliminare, cu ajutorul acestora determinăm unghiul de înclinare și parametrii picioarelor de rafturi.

Următoarele sarcini se aplică sistemului de rafturi:

 • permanentă. Greutatea grinzilor, acoperișurilor și acoperișurilor. Greutatea acoperișului depinde de materialul de acoperire din beton și este indicat de producător;
 • timp. Vanturi și zăpadă, greutatea lucrătorilor;
 • naturale. Cutremurele, uraganele etc. Încărcările spontane în timpul calculului sistemului de cornișor din țara noastră nu sunt luate în considerare din cauza probabilității scăzute de apariție a acestora.

Atunci când se calculează grosimea și lățimea grinzilor, trebuie să țineți cont de suma valorilor maxime ale tuturor tipurilor de încărcături. Pentru ca tehnologia de calcul să fie mai înțeleasă, este necesar să se înțeleagă sarcina care acționează asupra fiecărui ansamblu de acoperiș separat într-o manieră silențioasă.

Partea inferioară a picioarelor cavității este așezată pe Mauerlat, nodul trebuie să perceapă sarcini verticale și laterale. Rigelul funcționează numai pe o pauză, percepe sarcini orizontale. Partea superioară (creasta) a picioarelor cavității trebuie să perceapă forțele orizontale ale compresiei. Porțiuni de grinzi sub sarcină de îndoire. Sperăm că această cunoaștere vă va ajuta să alegeți cele mai fiabile modalități de fixare a elementelor arhitecturale în noduri.

Încărcați pe metru de grătare

Exemplu de calcul al încărcăturii de zăpadă pe grinzi

Exemplu de calcul al încărcării vântului pentru grinzi

În cazul în care greutatea materialului de acoperiș este indicată de producător, atunci sarcina vântului și zăpezii trebuie să fie calculată independent.

Zăpadă de încărcare

Indicatorii depind de înălțimea maximă a capacului de zăpadă din fiecare regiune. Pe harta sarcinilor de zăpadă se determină o anumită zonă de reședință, iar efortul maxim se determină folosind tabelul.

Regiunea de reședință este determinată pe hartă, cu ajutorul tabelului se determină coeficientul de corecție, în funcție de înălțimea băii și de amplasarea acesteia.

Pentru determinarea sarcinii, valoarea standard trebuie înmulțită cu factorul de corecție.

Pentru regiunea Moscova, parametrii canelurilor pot fi găsiți în tabel.

Indicatorii se îndreaptă spre regiunea Moscovei

Sfaturi practice: dacă vă este dificil să efectuați calcule pe cont propriu - eliminați dimensiunile sistemului de bare pe clădirile existente de acest tip. În timpul calculelor, sa presupus un unghi de înclinare de 20 °.

Deci, toate datele pe care le avem. Puteți citi fabricarea imediată a sistemului de rafturi.

Instrucțiuni pentru fabricarea sistemelor de gabarit de grădină

În primul rând, câteva sfaturi pentru alegerea materialului. Pentru rafturi, puteți lua scânduri de 50 × 150 mm, un pas între grinzi de 90 centimetri, un unghi de panta de 20 °. Alegeți numai materiale de înaltă calitate, fără crăpături și îndoiri adânci.

Dulapuri de 50 × 150 mm pentru fabricarea capului

Este foarte important - nu permiteți nici un nod sănătos să fie prezent în articulații. Pentru a selecta sistemul de rafturi, va fi necesar să verificați cu atenție cheresteaua, semifabricatele trebuie luate cu o lungime mărită, luând în considerare lungimea secțiunilor necorespunzătoare de la capete.

Pentru rafturi, utilizați numai materialul de cea mai bună calitate

Cantitatea maximă de lucrări pregătitoare ar trebui să se facă pe o suprafață plană a pământului, acoperișul ar trebui să fie ridicate structuri gata făcute pentru fixare.

Strugurii de recoltare pentru acoperiș sunt la sol

Fixarea temporară a sistemului de tâmplărie ar trebui să fie efectuată de diferite plăci care nu corespund cerințelor, de asemenea trebuie să fie ridicate pe acoperiș în avans.

Pasul 1. Verificați parametrii Mauerlatt. Verificați grinzi paralele opuse mauerlat la abatere paralelism nu trebuie să depășească ± 2 ÷ 3 cm. Asigurați-vă că fixarea mauerlat Nageli instalat corect și la distanța dorită. Verificați verticalitatea poziției lor.

Instalarea de nagel de lemn

Pasul 2. Fabricarea picioarelor de rafturi. Pentru dimensiunea băii noastre sunt suficiente șase perechi de picioare de rafturi.

Important: dacă trebuie să faceți un număr mare de elemente identice, asigurați-vă că faceți un singur șablon. Fiecare marcare separată dă erori mici, care, în sumă, pot ajunge la o sumă considerabilă. În plus, utilizarea șablonului accelerează foarte mult procesul de lucru.

Pentru modelul picioarelor de rafturi, luați placile de margine de 20 × 100 mm în lungime de aproximativ 3 metri. In partea de sus, conectați-le un cui se suprapun (unitate trebuie să fie mobil), pentru a unghiilor un bord segment orizontal al consiliului, acesta va servi ca un șablon de bara transversală. Distanța dintre bara transversală și partea din crestă este de 40 ÷ 50 centimetri. Blocul este fixat numai pe o singură placă, iar cel de-al doilea este prins după selectarea unghiului de înclinare a picioarelor de curbură.

Șablon pentru asamblarea căpriorilor

Ridicați șablonul de pe acoperiș, plasați-l temporar pe locul de instalare dorit al grătarelor. Schimbați unghiul de înclinare și cantitatea de îndepărtare, urmăriți cu atenție faptul că patina a fost localizată exact în mijlocul băii. Am gasit cel mai bun loc - cuiul bolului de a doua placa, consolidarea de fixare a placi si partea de creasta cu cateva unghii mai mult.

Din nou, puneți șablonul pregătit pe Mauerlat și marcați locul joncțiunii dintre grinzi. Le putem conecta în diferite moduri, am ales cel mai ușor - cu o bară de sprijin și colțuri metalice.

Strângerea capului la mauerlatu

Fixați bara de șablon în locul barei de susținere.

Pasul 3. Pe marginea băii (în locul peduncilor) unghii bare verticale 50 × 50 mm.

Am tăiat acoperișul gable

Înălțimea barelor ar trebui să fie egală cu înălțimea sistemului de tavan, să verifice verticala lor, să se întindă între ele o frânghie sau un fir puternic. Acum, o sarcină foarte importantă este să verificați șablonul pe toată lungimea băii. Instalați-o în pași de aproximativ un metru și priviți panta și locația barei de susținere. Este de la sine înțeles că partea de creastă ar trebui să fie pe o coardă. Au existat probleme de dimensiune, într-un centimetru - nu contează, aceste nereguli vor fi eliminate în timpul instalării acoperișului pentru acoperișuri. Dacă variația dimensiunii este mai mare - trebuie să ajustați șablonul astfel încât să atingă mediile sale optime. Totul este normal - scoateți cu atenție șablonul de la sol, dacă este necesar, întăriți în continuare toate nodurile.

Video - Asamblarea căpriorilor

Pasul 4. Puneți șablonul pe o platformă de nivel, atașați un picior de cotitură. Principala atenție este acordată poziției părții de creastă, dacă există noduri - tăiați-le. Partea înclinată a grinzilor poate fi ajustată în ultimul moment înainte de instalare sau după instalarea completă a sistemului de tavan.

Rafturile din partea de creastă pot fi îmbinate în mai multe moduri.

Modalități de legare a picioarelor de la grătare la creastă

Spike-ul este cel mai fiabil, dar în cazul nostru nu este bine - plăci prea subțiri. Vă recomandăm să utilizați conexiunea la creastă în jumătate de copac.

Conectarea coronamentului la jumătate de copac

Va fi mai ușor să utilizați o astfel de variantă de conectare a caprioarelor cu opritorul la un unghi de 90 °. Pentru a exclude deplasările pe ambele părți ale nodului trebuie să fie fixate cu plăci metalice de pe șuruburile, asigurați-vă că șuruburile nu se opun reciproc, puneți-le uniform pe căpriori zonei.

Construcția piciorului cavoului

Puteți face conexiunea de top chiar mai ușoară - fund. Dar acest lucru este destul de riscant, iar designul extrem de instabil va rezulta în cele din urmă. Pentru zonele climatice cu un climat cald încă adecvat, dar dacă în zona dvs. acoperirea zăpezii atinge valori ridicate și deseori există rafale puternice de vânt, atunci această metodă nu este recomandată.

Fixarea cap la cap

Pasul 5. Efectuați etichete în partea de sus și în partea inferioară a grădinilor. În partea de sus a tăieturii la un unghi, conexiunea va fi fund. Linia de tăiere trebuie să conecteze partea superioară și inferioară a joncțiunii șablonului. Este foarte important - nu tăiați simultan două picioare simetric, pentru a elimina desenul de care aveți nevoie la fiecare picior de pe partea corespunzătoare. Acest ansamblu este conectat din două părți prin plăci metalice cu o grosime de cel puțin 2 mm. Aveți grijă ca șuruburile să nu fie una împotriva celeilalte, așezându-le la maximum în mod egal în zona grinzilor.

Marcarea capătului opus al grinzilor

Pasul 6. În șablon, determinați poziția piciorului cavoului în Mauerlat, fixați în acest loc o placă încăpățânată în Mauerlat. Poate fi fixat de la partea inferioară a coronamentului până la marginea plăcii sau din lateral. Acest ansamblu trebuie să reziste forțelor de forfecare considerabile, să utilizeze șuruburi sau șuruburi puternice pentru a fixa opritorul.

Suporturi pentru rulare și mauerlat

Pasul 7. Puneți două picioare pregătite pe o suprafață plană, verificați din nou poziția și plasarea nodurilor cu un șablon. Bine - scoateți cu atenție șablonul de pe panouri în lateral, fixați șurubul în poziție.

Aveți grijă la capetele superioare ale grinzilor care se sprijină unul pe celălalt în întreaga zonă a tăieturii. Nodul superior (creasta) este considerat cel mai încărcat, fiind afectat de forțele cele mai mari de stoarcere. Fante mici pot fi tăiate, există decalaje mai mari de 3 ÷ 4 mm - ați făcut în mod incorect marcaje, trebuie să tăiați sfaturi în mod repetat. Pentru astfel de cazuri neplăcute am recomandat să luăm panouri cu o marjă de lungime, altfel ar trebui să folosim materiale noi, ceea ce mărește costul sistemului de lambriuri.

Trageți zăvorul la picioarele cavității, pentru fixare, trebuie să utilizați șuruburi sau știfturi lungi, piulițele sunt strânse de ambele părți. Este suficient pentru două astfel de șuruburi pe fiecare picior.

Nu uitați că șurubul funcționează la comprimare, nu permite oscilații în articulații. Pentru a elimina riscul de structuri de cracare în timpul instalării hardware, găuri sub ele, cu un diametru mai mic decât diametrul știftului (sau șurubul) la 0,5 ÷ 1 mm. Pălăria ar trebui să se potrivească în găuri cu forță. Partea proeminentă a acului trebuie tăiată cu piulițele cu o mașină de rectificat rotund (bulgară).

Video - Cum să vezi grinzile la unghi drept și la dimensiunea potrivită

Pasul 8. În același scenariu, pregătiți și colectați toate rafturile rămase. Puneți-le stivuite unul peste altul, verificați dimensiunile. Controlați cu atenție toate ansamblurile portante. S-au găsit probleme - eliminați-le imediat, nu întârziați "mai târziu". În primul rând, pe teren este mult mai convenabil de făcut. În al doilea rând, "mai târziu" poate fi uitat.

Grinzi de acoperiș

Se asamblează un set de picioare de rafturi, se alimentează spre acoperiș și se începe asamblarea sistemului de rafturi.

Instalarea sistemului de instalare

Toate lucrările trebuie să fie efectuate cu maximă responsabilitate, o încălcare a tehnologiei sau conexiuni de calitate slabă se vor simți în mod necesar. Reparația va trebui să facă complicate și costisitoare.

Pasul 1. Asigurați căptușelile exterioare (gabioane). Fixați-le temporar cu resturi de plăci. Expuneți cu atenție fiecare picior pe toate punctele nodale, nu vă grăbiți, verificați fiecare dimensiune. Trageți frânghiile peste creastă și pe lateral. Lanțurile laterale sunt mai bune pentru a trage pe grinzi, în această poziție sunt mai ușor de instalat.

Cablul protejează să cadă pentru o baie și o placă să cadă pe baie

Pasul 2. Rețineți locația restului picioarelor de raft pe Maueratul, distanța dintre ele trebuie să fie de un metru și aceeași.

Pasul 3. Faceți răsuciri ridicând cu grijă fiecare picior de coasere, expuneți-l la corzi și fixați temporar plăcile. Plăcile se află sub un unghi la fiecare picior și între grinzile deja instalate.

Pasul 4. Toate rafturile sunt pre-instalate - verificați corectitudinea amplasării acestora și începeți să fixați nodurile cu colțurile și lamelele metalice pe șuruburi. Grosimea metalului nu este mai mică de 1,5 mm. Nu schimbați pe colțuri, instalați-le pe ambele părți ale grătarelor. Ca rezultat, ar trebui să obțineți un design care să fie stabil pentru sarcini multidirecționale. Eliminați lungimea părții inferioare a picioarelor cavității, acestea ar trebui să depășească perimetrul băii pentru 30 ÷ 40 centimetri. De asemenea, tăierea dimensiunilor trebuie să se situeze sub coarda tensionată.

Pasul 5. Constructorii de multe ori lipsiți de experiență permit erori minore, în timpul instalării sistemului de tavan, acestea au un efect de întărire reciprocă. Acest lucru duce la o slăbire, construcția rezistă ușor la încărcăturile longitudinale de creastă, sistemul de trotuar este puțin instabil. Această problemă este rezolvată prin plasarea sub picioarele extreme ale picioarelor de la colțuri. Plăcile hardboard, apropo, vor servi ca un cadru în viitor, când vor fi încadrate gablurile.

Schemă de stâlpi, care sunt cadrul cadrului și brațul suplimentar

În funcție de tipul de acoperiș se realizează cutia. Pentru acoperiri moi, trebuie să faceți o cutie continuă de placaj lipit, plăci OSB sau plăci ieftine neimprimate. Puteți să luați și plăci de margine, dar o astfel de cutie va fi foarte scumpă.

Cum se face acoperișul sistemului de rafturi

Să luăm în considerare două variante ale cutiei: solide și raft.

Rafter pe baie cum să repare

Bath - o extensie indispensabilă a casei de țară. Nu cele mai moderne băi sau dușuri pot înlocui o baie, nu numai facilități pentru a lua proceduri de apă și de a îmbunătăți sănătatea, dar și un loc pentru odihnă mentală.

Rafter pe baie cum să repare

Strângerea capului la mauerlatu

Selecția de căpriori

Algoritmul de fixare a grinzilor este în mare parte determinat de tipul de grinzi. Baia în marea majoritate a cazurilor este mică. Astfel de parametri, pe de o parte, simplifică și reduc costul sistemului de crustă și, pe de altă parte, limitează alegerea diferitelor opțiuni pentru aranjamentul acestuia. În prezent, cele mai multe tipuri de acoperișuri și sisteme de cornișe sunt utilizate cel mai adesea pentru băi.

Acoperișuri de acoperiș

Tabel. Tipuri de căpriori pentru baie.

Există o mulțime de modalități de fixare a căprioarelor, fiecare maestru fiind determinat pe loc cu decizia, ținând cont de trăsăturile structurii, de dorințele constructorilor și de calitățile interpretului. Dar cel mai important factor care influențează decizia finală - metoda aleasă pentru fixarea sistemului de prăjini ar trebui să fie cât mai fiabilă.

Acoperiș cu grătare suspendate

Variante ale sistemului de acoperiș pentru acoperiș

Metodele de fixare a raftului pe acoperișul balustradă al băii

Un astfel de acoperiș este un pic mai complicat decât unul cu o singură parte, dar are avantaje incontestabile, astfel încât opțiunile șerpuite sunt folosite cel mai des. Sistemul de tavan poate fi agățat (capetele picioarelor se sprijină pe grinzile tavanului) sau căptușeala (picioarele cavității se sprijină pe coroana superioară a jurnalului sau a mauerlatului). În băile furnizate din blocuri din beton spumos sau din alte materiale de zidărie, în jurul perimetrului sistemului de lambriuri trebuie realizată o bandă de întărire și o mauerlată. Acest lucru complică foarte mult procesul de construcție, metoda este folosită destul de rar. Cum se fixează căpriorii în huburile principale?

 1. Calul. Pentru baie se utilizează cea mai ușoară metodă de fixare - picioarele de rafturi se sprijină unul pe celălalt și sunt trase împreună cu unghii sau panglici perforate pe șuruburi. Dacă este necesar, calul poate fi întărit cu știfturi verticale (capete longitudinale) sau traverse longitudinale pentru a crește rezistența. Pentru picioarele plutitoare de pe creastă se utilizează o metodă de fixare liberă a șuruburilor. Două picioare de rafturi sunt înfășurate, o gaură intermediară este forată și un bolț lung sau știft filetat este introdus la ambele capete.

Asamblați capriori pe o baie viitoare

O conexiune fără întreruperi de căpriori stratificați cu un mauerlat și o fugă de creastă

Constructorii profesioniști recomandă, în toate cazurile, consolidarea construcției de căpriori cu suporți și brațe suplimentare.

 1. Conectarea la vânt. Placa este fixată în partea de jos a grinzilor în diagonală, ținând simultan cel puțin 3-4 elemente în poziția corectă. Conexiunile vântului sporesc stabilitatea structurii la sarcini laterale, ele sunt utilizate numai pe acoperișuri arbalete.

Scopul conexiunilor vântului

Substratul picioarelor - exemple

Varianta de fixare a fusului de creastă

Câte și câte elemente de armare trebuie utilizate în timpul fixării caprioarelor, profesionistul alege pe loc. De exemplu, luați în considerare mai multe opțiuni pentru a fixa rafturile într-o baie.

Video - Tehnologie de prindere a căpriorilor

Fixarea picioarelor de rafturi într-o baie de blocuri de spumă

Rafting picioare în astfel de băi sunt atașate la Mauerlat, instalat pe centura de armare. În consecință, este necesar să începeți lucrul cu umplerea centurii de armare și instalarea dispozitivului Mauerlat.

 1. Pe întregul perimetru al camerei de pe pereți, instalați un cofraj pentru turnarea betonului. Pentru cofraje este posibil să se utilizeze plăci de margine cu o grosime de aproximativ 20 mm, plăcile sunt fixate pe blocurile de spumă cu unghii obișnuite. Forța de beton este nesemnificativă, nu ar trebui să existe o deformare a cofrajului. Setați marginile superioare ale cofrajului orizontal în nivel.

Este important. Înainte de turnarea betonului în blocuri, găuriți și instalați șuruburi în ele pentru a fixa Maueratul. Distanța dintre știfturi este de aproximativ 1,5-2 metri, asigurați-vă că găurile nu intră în cusăturile de zidărie.

 1. Între pinii de la capătul inferior, strângeți firul, cu ajutorul acestuia este mult mai ușor să controlați orizontalitatea planului superior al soluției.
 2. Se toarnă mortarul de beton de nisip sau betonul în cofraje și se înalță în mod constant cu un tampon netezitor. Folosiți un fir pentru al controla.

Sfaturi practice. Când verificați poziția soluției, nu este nevoie să ridicați firul, să rămânem la masă și să afișați poziția greșită. Firul trebuie tras deoparte și eliberat ca un șnur. Este mult mai ușor să lucrezi nu cu o frânghie, ci cu o linie de pescuit groasă.

Firul trebuie tras deoparte

După ce șapa sa solidificat complet, așezați mauerlatul pe el și strângeți-l cu piulițe. Nu uitați să puneți impermeabilitatea între mauerlat și șapă. Este mai bine să folosiți două straturi de ruberoid obișnuit, este ieftin și fiabil. Pentru Mauerlat este utilizată o placă cu o grosime de cel puțin 50 mm și o lățime de 200-250 mm. Apoi, continuați cu instalarea grinzilor de plafon se suprapun, acestea vor fi atașate la picioarele inferioare ale grinzilor.

Pasul 1. Instalați prima placă de plafon. Lungimea acestuia ar trebui să fie cu aproximativ 80 cm mai mare decât lățimea camerei, 40 cm pentru consolele de pe fiecare parte. Această metodă de instalare a grinzilor este recomandată pentru băi joase. Datorită faptului că sistemul de lambriuri este sprijinit pe grinzi, înălțimea băii crește vizibil. În cazul în care consola a acoperișului pentru a face picioarele, acestea cad mult sub mauerlat și vizual reduce înălțimea și pereți cortină atât de mici. În plus, atașarea la căpriori grinzile transversale mult mai ușor, nu este nevoie de a face crestătură complexe pe urmele lui. Pregătirea tocurilor necesită nu numai o mulțime de timp, ci și o mulțime de experiență practică.

Pasul 2. Calculați numărul și dimensiunea gropilor. Distanța dintre acestea trebuie să fie de aproximativ 60 cm, factorii specifici fiind influențați de următorii factori:

 • dimensiunile lemnului folosit;
 • zona climatică a băii;
 • caracteristicile acoperișului;
 • dimensiunile structurii;
 • prezența sau absența strâmtorilor suplimentare ale sistemului de rafturi.

Tabel de mărimi și alți parametri ai grinzilor

Lungimea grinzilor depinde de unghiul acoperișului, dar practicienii din construcții folosesc metoda simplificată de calcul - multiplică lățimea băii cu 2/3. De exemplu, dacă lățimea acoperișului este de 6 m, atunci lungimea unei cornișe este de 6 × 2/3 = 4 metri. Această lungime oferă un unghi de înclinare a acoperișului de 30 °, ceea ce este suficient pentru toate zonele climatice ale țării noastre, indiferent de nivelul maxim al capacului de zăpadă.

Calculator pentru calculul lungimii picioarelor de rafturi

Etapa 3. Pregătirea picioarelor de rafturi. A face acest lucru este mult mai ușor pe un teren plat. Tăiați plăcile la lungimea dorită, așezați-le lângă grinda grinzii. Luați notă de unghiul de tăiere la partea inferioară și superioară. Faceți blanchetele, verificați corectitudinea. Totul este normal - utilizați două picioare ca șablon și tăiați restul.

Buzunare pregătite pentru picioare

Sfaturi practice. Dacă lungimea estimată a căpriorilor în 5-10 cm mai mare de 3 m, se recomandă să fie redusă la 3 m. Faptul că lungimea standard de 6 metri de cherestea, nu este nevoie din cauza de câțiva centimetri pentru a obține o cantitate mare de resturi de lungime non-standard.

Pasul 4. Instalați grinzile de margine, măsurați distanța dintre acestea și calculați grosimea grinzilor. Pentru a verifica corectitudinea poziției dintre grinzile exterioare, trageți coarda, toate celelalte linii de-a lungul acesteia.

Pasul 5. Înșurubați grinzile la Mauerlat. Fixați-le mai bine cu unghiuri metalice și șuruburi galbene, negrul nu este recomandat. Sunt fabricate din metal topit și, când sunt încărcate, se sparg repede. Ca o consecință, stabilitatea sistemului de lambriuri este afectată. În plus, șuruburile negre sunt acoperite cu rugina, ceea ce reduce și mai mult rezistența fixării nodurilor încărcate ale sistemului de rafturi.

Jumperii sunt fixați în colțuri

Constructorii cu experiență nu folosesc șuruburi de auto-atingere, ci unghii obișnuite, fac acest lucru din mai multe motive. În primul rând, unghiile sunt mult mai rapide decât cele în șuruburi. În al doilea rând, nu este nevoie să utilizați șurubelnițe. Lucrul cu ei este destul de dificil, mai ales la altitudine sau la distanta maxima fata de site. căpriori inferioare sunt fixate la capetele grinzilor, pentru a ajunge la destul de dificil, și, de fapt încă în mâna întinsă pentru a menține o șurubelniță și cu un efort mare pentru a apăsa pe capul șurubului. În al treilea rând, unghiile sunt realizate din oțel structural din oțel obișnuit, are o rezistență fizică bună. Dacă sarcina depășește valoarea maximă de rezistență, bitul este tras și cuiul reține asamblare element de rezistență în comun, nu rupere. În al patrulea rând, îndoirea punctului cuiului de cealaltă parte a plăcii exclude complet desenul său spontan. În al cincilea rând, costul unghiilor este mult mai scăzut decât șuruburile cu autoturisme, iar pentru sistemul de rafturi va fi nevoie de un număr mare de ele.

Preferabil folosiți unghiile

Pasul 6. Ridicați coroanele asamblate pe tavanul băii și continuați cu fixarea acestora. Înainte de aceasta, pregătiți o pardoseală temporară pentru a vă plimba pe podea. Dulapurile pentru terase se aleg puternic, trebuie să reziste la greutatea a 2-3 persoane cu căpriori. Pardoseala este, de preferință, cuie pentru grinzi. Nu încălcați niciodată regulamentele de siguranță, toate dispozițiile sunt scrise pe baza experienței amare. Amintiți-vă că niciun sistem de acoperiș și de gardă nu merită sănătatea dumneavoastră.

Pasul 7. Instalați primul raft pe fasciculul extrem. Îmbunătățirea și siguranța împreună. Ridicați piciorul sub nivelul, fixați-l pe grinda cu unghii. Pe laturi puteți utiliza unghiuri metalice. Un constructor își ține piciorul, iar cel de-al doilea o unghie.

Instalarea primei cornișe

Pasul 8. Atașați al doilea raft la primul, capetele superioare trebuie să se sprijine unul pe celălalt. Strângeți unghia cu un cui. Țineți cont de faptul că unghiile trebuie fixate la un unghi față de inelele anuale. Aceasta nu numai că va exclude posibilitatea ruperii plăcii, dar va crește și mai mult puterea conexiunii.

Cum se face un acoperiș într-o baie

În majoritatea cazurilor, băile sunt de dimensiuni reduse, acoperișurile de pe aceste clădiri nu sunt foarte dificile din punct de vedere tehnic. Astăzi sunt utilizate acoperișuri plate, șa și acoperișuri (ordinare sau șold), unii dezvoltatori doresc să facă un pod. Pas cu pas povestește despre construcția celui mai general acoperiș de acoperiș înclinat și apoi rezistă pe scurt opțiunile rămase pentru acoperișuri, avantajele și dezavantajele acestora.

Cum se face un acoperiș într-o baie

Pentru calcularea sarcinii, trebuie respectate cerințele SNiPa 2.01.01-82, în care există date despre încărcăturile maxime de zăpadă și vânt pentru fiecare zonă climatică a țării noastre.

Harta încărcării cu zăpadă

CLIMATOLOGIE DE CONSTRUCȚIE ȘI GEOPHYSICĂ SNIP 2.01.01-82

Aceste date servesc drept bază pentru alegerea unghiului de înclinare a ramelor, a dimensiunilor liniare și a dispozitivului specific al sistemului de lambriuri. Pentru calcule precise trebuie să aveți cunoștințe speciale, dacă nu există nici una - nu este o problemă. Uitați-vă la acoperișurile băilor deja stătătoare (testate în timp) și, în general, "copiați" sistemele de acoperiș deja existente pentru băi.

Acoperișul sculptat al unei băi într-un stil tradițional

Schițe acoperite cu acoperiș înclinat. Calcule și pregătire pentru muncă

Începeți lucrul cu măsurătorile băii, verificând așezarea coroanei superioare și achiziționarea de materiale.

Pasul 1. Verificați parametrii casei de busteni de-a lungul lungimii și lățimii, în planul cadrului ar trebui să fie dreptunghiular.

Important! Acordați atenție orizontalității coroanei de sus, pentru aceasta folosiți nivelul hidraulic obișnuit - este ușor să lucrați cu acesta și, cu precizie, lăsați mult în spatele celor mai "înclinate" dispozitive laser. Numai cu o singură condiție - în cazul în care furtunul nu are congestie aeriană. Standardele stabilesc abaterea orizontală maximă în nu mai mult de un centimetru cu cinci metri liniari. Dacă aveți 2 centimetri - nu este o problemă, dacă este mai mare - trebuie să vă aliniați cu Maueratul sau grinzile de tavan (dacă nu sunt deja instalate).

Pasul 2. Pregătiți materialele. Rafturile pentru băi pot fi realizate dintr-o secțiune de bare de 50 × 100 mm. Pentru toate tipurile de acoperișuri moi, trebuie să faceți o cutie continuă, placaj și plăci din fibră de sticlă sau OSB, puteți utiliza materialul utilizat. Pentru grinzi, luați o bară cu o secțiune de 100 × 100 mm.

Pasul 3. Determinați unghiul pantelor. Vă puteți aminti lecțiile de școală ale matematicii, puteți măsura lățimea băii și înălțimea acoperișului. Apoi împărțiți lățimea la jumătate, folosind teorema Pythagorean (pătratul hipotenței este egal cu suma pătratelor picioarelor) pentru a determina lungimea grinzilor. Am decis să nu vă supraîncărcați și să vă oferim o masă pregătită pentru diferitele opțiuni cele mai frecvent utilizate.

Determinarea unghiului de înclinare a acoperișului arborilor

Indicatori de încărcare normală a zăpezii pe zone

Pentru o orientare aproximativă, trebuie să știți că Astrakhan este situat în prima zonă, în a șasea zonă este Pechora, iar regiunea Moscovei se află în a treia zonă. Acum puteți începe instalarea sistemului de rafturi.

Instalarea unui sistem de acoperiș gable

Instalarea unui sistem dublu raft. Schema din secțiunea

Nu ne vom plictisi să repetăm: pentru începători, rușinea și lipsa de atenție sunt principalii dușmani. Înainte de a aborda un ferăstrău sau un ciocan, trebuie să verificați marcajele și corectitudinea deciziei de mai multe ori.

Pasul 1. Dacă nu există grinzi de podea, trebuie să le instalați, utilizați aceeași bară ca cea pentru jurnal (100 × 100 mm). În lungime, ar trebui să fie cu 60 cm mai mult decât lățimea băii. La 30 cm pe fiecare parte va fi ca și panourile.

Observați dacă există o fundație sub partiția dintre saună și vestiar. Există - un rulment de perete, este posibil să se realizeze un fascicul de pardoseală din două părți cu un suport și pe o perete despărțitor.

Distanțele dintre grinzi fac un contor. În primul rând, aceasta este dimensiunea cea mai generală și, în al doilea rând, la capetele acestor bare puteți face accentul picioarelor de cavitate, pentru care și acestea vor avea o distanță de un metru.

Regulile pentru localizarea distanțierelor și grinzilor se suprapun

Pasul 2. Verificați poziția coroanei superioare a jurnalului, se observă orizontală - excelentă. Nu este corectă în timpul instalării grinzilor, în locurile potrivite, fasciculul trebuie tăiat puțin mai mult / mai puțin, în funcție de destinația de plasare specifică.

Etapa 3. Pregătirea picioarelor de rafturi.

Dimensiunile și tipul de cavitate în pregătire

Una dintre cele mai importante operațiuni complexe și responsabile. Rafting picioarele sunt mai bine pentru a colecta pe teren, să se aplice la plafon și există deja pentru a le instala. Dacă nu aveți suficientă experiență practică - este recomandat să scoateți un șablon din panouri, să verificați dimensiunile sale direct pe baie și, dacă este în regulă, cu atenție să colecteze toate picioarele de rafturi.

Pentru a marca și a decupa căpriorii, utilizați șablonul

Pasul 4. Alimentați canelurile asamblate în baie, continuați cu instalarea. Pentru o baie cu dimensiuni nu mai mari de 5x5 metri, sistemul de prăjini poate fi realizat fără opriri suplimentare, ciorchinul poate fi executat numai în partea superioară a bolțului.

Anterior, toate cornișoarele de la locul de instalare pe coroană au fost tăiate (sau depuse), acum mulți constructori încearcă să facă fără această operațiune și utilizează colțuri metalice pentru auto-tapping pentru fixare. Nu v-am sfătui să folosiți colțurile ca element principal. Este totuși necesar să se facă scaunele și numai pentru a consolida armarea cu colțurile metalice. Locurile de însămânțare - o crestătură pentru 1/3 din grosimea fasciculului la intersecția cu linia superioară a jgheabului sau mauerlatului.

Valorile pitch-ului dintre grinzi

Unități de racordare la creastă, fără suport pentru rulare

Pasul 5. Instalarea capriorilor. Amintiți-vă că pentru grinzi au fost utilizate grinzi de 50x100 mm. Sistemul propriu-zis nu este instalat, va trebui să apelați asistenți. Dacă au fost deja legate de astfel de lucrări - ați avut noroc, dacă nu, trebuie să vă asumați întreaga responsabilitate pentru dvs. Puneți mai întâi picioarele de fund, poziționați nivelul în poziție verticală și blocați temporar în această stare cu orice material improvizat.

Schema de instalare a caprioarelor și a poziției lucrătorilor

Trageți firele între ele. Unul pe creastă și unul pe fiecare parte. Toate picioarele răsturnate rămase expun firele. Fixați cu fiabilitate rafturile la Mauerlat, fixați temporar picioarele de creastă cu plăci lungi sau șipci. Acest lucru le va menține în loc până când se va face cutia. Șină sau șine pentru fixarea temporară a cuiului din interiorul căpriorilor.

Arcul triunghiular cu trei articulații, cu capăt

Luați în considerare - vă îndoiți abilitățile și stabilitatea grinzilor - puneți sub pastilele de fixare. Pentru ca un patinoar să fie instalat în creastă, bunica îl va păstra. Capătul inferior al capului se sprijină pe grinzile podelei sau ale ușii. Trebuie avut în vedere - dacă există bunicile, atunci pentru a face un apartament mansardă cu o locuință este foarte problematică. Având în vedere mărimea mică a băii, nu este nevoie să folosiți rafturi și bare pentru a consolida sistemul de bare.

Eliminarea neregulilor în Mauerlat

Luați în considerare opțiunea cea mai "rea" și dificilă - în timpul verificării dimensiunilor jurnalului, au fost observate abateri mari în orizonturile colțurilor structurii. Trebuie să loviți avionul folosind Mauerlat. Cum se face acest lucru?

Verifică uniformitatea Mauerlatului

Video - Instalarea acoperișului în baie

acoperire

Căptușeala depinde de materialul de acoperiș. Pentru foile metalice, distanța dintre bare este de 30-35 centimetri, barele sunt de 25 × 50 mm, iar pentru acoperișurile moi, lățimea trebuie să fie continuă. Materialele pentru acoperiș sunt cuie în conformitate cu tehnologia uzuală, nu uitați să acordați o atenție deosebită primelor rânduri, rezultatele finale depind de corectitudinea marcajului. Uneori este necesară remodelarea, iar aceasta este lungă, neplăcută și costisitoare.

Fronturi panouri ciocan, există o dorință - lăsați un loc sub deschiderea ferestrei. În podea, ar trebui să existe o ușă de acces. Instalați un sistem pentru îndepărtarea apei de ploaie și a apei de topire, unghiile tablelor.

Acoperiș izolat

Pe bai acest lucru este rar - dimensiuni prea mici ale structurii. Dacă există o dorință, încălziți-o. Este mai bine să folosiți vată minerală cu o grosime de cel puțin zece centimetri, altfel efectul izolației va avea tendința de a zero. Din partea acoperișului, izolația trebuie să fie protejată de un hidrobarrier, din partea laterală a spațiului mansardă, protejarea fiind asigurată de bariera de vapori. Acestea sunt țesături speciale, vândute în magazinele de construcții. Izolația poate fi acoperită cu plăci de gips-carton, placaj, plăci OSB, garnituri naturale sau din material plastic. Fiecare material are propriile sale merite și probleme, alege la discreția ta și luând în considerare plinătatea portofelului.

Pentru fereastra mansarda nu este necesar să faceți pe acoperiș - este scump și lung, puteți instala ferestre mari pe pedimente pe ambele părți. Lumina va fi de ajuns, iar economiile în timp și bani sunt decente.

Schema de încălzire a acoperișului metalic

Acum este necesar să trăim puțin pe alte tipuri de acoperișuri folosite în băi.

Acoperișuri plate

Unghiul de înclinație al pantei este în limitele a 10 ÷ 15 °, datele specifice depind de lățimea băii și de condițiile climatice din regiune. Cel mai puțin adecvat acoperiș, există o mare probabilitate de scurgere. Dar este ușor de pus, designul este ieftin. Recomandări practice - nu folosiți astfel de acoperișuri pentru zonele nordice și pentru băi mai mari de 4 metri. Pentru a ridica rampa dintr-o parte, puteți folosi bare suplimentare sau piesele lor, sloturile fiind apoi blocate cu plăci. Unghiile nu sunt necesare pentru a fixa, suficient fabrică de metal sau colțuri sau capse făcute de la armătură / tija de sârmă Ø5 ÷ 10 mm.

Structura placajului plat

Înclinat unic

Acesta diferă de un unghi crescut de înclinare. Datorită unui unghi mai mare, este posibilă utilizarea șindrilelor flexibile ca acoperișuri. Cu un acoperiș înclinat, apa și zăpada coboară mai bine, iar riscurile de deteriorare mecanică sunt reduse. În cazul băilor detașate, acoperișurile înclinate sunt rareori utilizate, aspectul și funcționalitatea designului sunt departe de dorințele clienților. Cel mai adesea acest tip de acoperiș poate fi văzut pe bai, aproape de alte clădiri. Nu este dificil să faci un acoperiș, capriorii se sprijină pe coroana superioară a cadrului cu un capăt, al doilea capăt are accentul pe rulare și vagon. Pentru barele laterale, instalați barele laterale din grinzi. Toate celelalte operațiuni de instalare a acoperișurilor sunt identice cu cele descrise mai sus.

Acoperiș de șold

Are patru pante, două extremități triunghiulare de-a lungul conturului, o formă trapezoidală din față. Destul de complex în construcția sistemului de rafturi, este utilizat pe structuri mari. Dacă pantele laterale se termină, fără a ajunge la streașină, acoperișul este pe jumătate cu coarne. Acoperișul acoperișului reduce volumul spațiului mansardei, nu este utilizat pentru mansarde. Mansarda poate fi utilizată pentru nevoile obișnuite ale gospodăriei.

Acoperișul neuniform

Foarte interesantă, destul de simplă și ieftină opțiune. Prin mărirea lungimii unei rampă, ajungeți în jurul verandei pentru baie - există un loc unde vă puteți relaxa după camera de aburi. La dispozitivul său este necesar să se reducă cât mai mult posibil unghiul de înclinare a patinei sau să se facă acoperișul unei rampă înclinată. Prima opțiune are câteva dezavantaje, să numim doar cele două principale. În primul rând, înălțimea scăzută a băii reduce semnificativ dimensiunea verandei sau reduce înălțimea ei. În al doilea rând, unghiul mic al pantei de patină face utilizarea spațiului mansardă foarte problematică. Gândiți-vă dacă să puneți un acoperiș destul de complicat și mai puțin funcțional? Vă recomandăm să utilizați o versiune cu o singură panta. Să analizăm în detaliu procesul de construire a acestui acoperiș.

Acoperiș arcuit pentru baie

Acoperișul acoperișului este neuniform

Mai multe puncte importante. Dacă pentru un acoperiș normal distanța dintre capriori ar trebui să fie de un metru, atunci pentru varianta noastră astfel de dimensiuni nu vor funcționa, distanța dintre capriori ar trebui să fie mărită la cel puțin 1,5 metri. Un lucru mai mult. Lungimea grinzilor crește considerabil, este foarte dificil să se obțină material de această lungime și, uneori, este imposibil. Este necesar să le conectați pentru prelungire. Cum se face acest lucru?