Calcularea și fabricarea de ferme de la o conductă de profil

Izolare termică

Prin utilizarea unei țevi de profil pentru montarea în formă de bare, este posibilă crearea unor structuri proiectate pentru sarcini mari. Structurile ușoare din oțel sunt potrivite pentru montarea structurilor, construcția cadrelor pentru coșuri, instalarea suporturilor pentru acoperiș și viziere. Tipul și dimensiunile exploatațiilor sunt determinate în funcție de utilizarea specifică, fie că este vorba despre o gospodărie sau o sferă industrială. Este important să calculați corect structura din conducta de profil, în caz contrar, proiectarea nu poate rezista sarcinilor de funcționare.

Baldachin de la ferme arcuite

Tipuri de ferme

Fermele metalice realizate din țevi consumă forța de muncă în instalare, dar ele sunt mai economice și mai ușoare decât structurile din grinzi solide. Țeava profilată, care este realizată din oțel rotund prin prelucrare la cald sau la rece, în secțiune transversală, este o formă dreptunghiulară, pătrată, poliedroasă, ovală, semi-ovală sau ovală. Este foarte convenabil să montați ferme din țevi pătrate.

Fermă - o structură metalică, care include centura superioară și inferioară, precum și o latură între ele. Elementele lattice includ:

 • Stand - este situat perpendicular pe axă;
 • o prelungire (o structură) - este stabilită sub o înclinație spre o axă;
 • pivot (cuier auxiliar).
Elemente structurale ale unui bare metalice

Fermele sunt concepute în primul rând pentru a bloca spanurile. Datorită rigidizării, ele nu se deformează chiar și atunci când se utilizează structuri lungi pe structuri cu deschideri mari.

Fabricarea de ferme metalice se face pe sol sau în condiții de producție. Elementele din țevi de profil sunt, de obicei, fixate împreună prin intermediul unei mașini de sudură sau nituri, eșarfe, pot fi utilizate materiale pereche. Pentru a monta rama baldachinului, baldachinul, acoperișurile construcției de capital, fermele finite sunt ridicate și fixate la cablajul de sus în funcție de aspect.

Pentru a acoperi spanile, se folosesc diferite variante de ferme metalice. Designul poate fi:

Suporturile triunghiulare fabricate dintr-o conductă de profil sunt folosite ca capriori, inclusiv pentru montarea unui șanț simplu. Structurile metalice sub formă de arcade sunt populare datorită aspectului estetic. Dar construcțiile arcuite necesită calculele cele mai exacte, deoarece sarcina pe profil trebuie distribuită uniform.

Suport triunghiular pentru construcții cu o singură grinz

Caracteristici ale construcțiilor

Alegerea construcției de ferme de coronament din conducta de profil, vârfuri, grinzi sub acoperiș depinde de sarcinile operaționale calculate. Numărul de curele diferă:

 • Suport, ale cărui componente formează un singur plan;
 • Structuri suspendate, care includ centura superioară și inferioară.

În construcții puteți folosi ferme cu contur diferite:

 • cu o centură paralelă (opțiunea cea mai simplă și cea mai economică, este asamblată din elemente identice);
 • cu un triunghi triunghiular (fiecare unitate de susținere este caracterizată de rigiditate sporită, datorită căruia designul rezistă unor sarcini externe severe, consumul de material al fermelor este mic);
 • Polygonal (rezista la sarcini grele, dar dificil de instalat);
 • trapezoidală (asemănătoare caracteristicilor cu structurile poligonale, dar această opțiune este mai simplă în proiectare);
 • triunghiulară triunghiulară (utilizată pentru construirea unui acoperiș cu ramificații abrupte, caracterizat printr-un consum ridicat de material, atunci când se instalează o mulțime de deșeuri);
 • segment (potrivit pentru structuri cu acoperiș din policarbonat translucid, instalarea este complicată datorită necesității de a realiza elemente în formă de arc cu geometria ideală pentru distribuirea uniformă a sarcinilor).
Schița centurilor de fermă

În funcție de dimensiunea pantei, fermele tipice sunt împărțite în următoarele tipuri:

 1. Unghiul este de la 22 la 30 de grade. O structură metalică realizată dintr-o conductă de profil pentru un baldachin sau altă structură de acoperiș are un raport înălțime-lungime de 1: 5.
  • pentru deschiderile de lungime mică și medie, se folosesc cel mai adesea ferme triunghiulare de țevi dintr-o secțiune mică - ele sunt ușoare și rigide în același timp;
  • cu o lungime de lungime mai mare de 14 metri, aplicați bretelele instalate de sus în jos și pe cureaua superioară atașați o lungime a panoului de 150-250 cm pentru a obține o structură cu două straturi, cu un număr par de panouri;
  • pentru deschideri de mai mult de 20 de metri în lungime, pentru a exclude deformarea fermei, este necesar să se instaleze o construcție podstropilnoy asociată cu coloanele de susținere.
 2. Separat, merită să luăm în considerare ferma Polonso, care este realizată sub forma a două sisteme triunghiulare, conectate printr-o strângere. Acest lucru face posibilă montarea unor plăcuțe lungi în panourile de mijloc, datorită cărora greutatea totală a structurii este redusă semnificativ. Rafters Polonso
 3. Unghiul este de la 15 la 22 de grade. Înălțimea și lungimea unei ferme tipice sunt legate de 1: 7. Proiectul este utilizat pentru a acoperi o lungime de până la 20 de metri. Atunci când înălțimea structurii este mărită în raport cu proporțiile indicate, normele impun ruperea curelei inferioare.
 4. Unghiul este mai mic de 15 grade. Este mai bine dacă cadrul utilizat pentru construcția acoperișului sau pentru copertine constă în structuri metalice trapezoidale. Fermele metalice sudate de această formă în compoziția lor au rafturi scurte, datorită cărora construcția se opune îndoirii longitudinale. Structurile metalice realizate din țevi, concepute pentru acoperișuri cu un singur șanț cu un unghi de înclinare de la 6 la 10 grade, ar trebui să fie asimetrice. Pentru a determina înălțimea lor, intervalul este împărțit la 7, 8 sau 9 în funcție de caracteristicile proiectului.

Noțiuni de bază privind calculul

Înainte de fermă calcula, necesară pentru a selecta o configurație adecvată a acoperișului, având în vedere dimensiunile structurii, cantitatea optimă și unghiul de înclinare a rampelor. Ar trebui, de asemenea, determina care zone potrivite pentru varianta aleasă a acoperișului de circuit - în același timp, luând în considerare toate sarcina operațională pe acoperiș, inclusiv precipitații, vânt, greutatea oamenilor, producând un lucru privind îmbunătățirea și întreținerea coronamentului țevii de profil sau acoperiș, instalarea și repararea echipamentelor pe acoperiș.

Pentru a calcula scheletul dintr-o conductă de profil, trebuie să stabiliți lungimea și înălțimea structurii metalice. Lungimea corespunde distanței pe care trebuie să o suprapună structura, în timp ce înălțimea depinde de unghiul de înclinare proiectat al rampei și de conturul selectat al structurii metalice.

Calculul baldachinului se reduce în cele din urmă la determinarea intervalelor optime dintre nodurile fermei. Pentru a face acest lucru, trebuie să calculați sarcina pe structura metalică, efectuați calculul țevii de profil.

Scheleturile de acoperiș proiectate incorect pun în pericol viața și sănătatea oamenilor, deoarece structurile metalice subțiri sau insuficient de rigide nu pot suporta încărcăturile și colapsul. Prin urmare, se recomandă încredințarea calculului fermei metalice pentru profesioniștii familiarizați cu programele specializate.

Dacă vă decideți singuri să efectuați calculele, trebuie să utilizați datele de referință, inclusiv rezistența țevii la îndoire, ghidată de SNiP. Este dificil să se calculeze corect un design fără cunoștințe corespunzătoare, prin urmare se recomandă să se găsească un exemplu de calculare a unei ferme tipice a configurației dorite și să se substituie valorile necesare în formulă.

La etapa de proiectare, se întocmește un desen al structurii din conducta de profil. Desenele pregătite cu indicarea dimensiunilor tuturor elementelor vor simplifica și accelera fabricarea structurilor metalice.

Desen cu dimensiunile elementelor

Calculam structura din teava de profil din oțel

Să luăm în considerare modul de calcul corect al structurii metalice pentru a realiza un schelet de acoperiș sau un baldachin dintr-o conductă de profil. Pregătirea proiectului include mai multe etape:

 1. Se determină mărimea deschiderii structurii ce urmează a fi acoperită, se aleg forma acoperișului și unghiul optim de înclinare a rampei (sau rambleelor).
 2. Contururile potrivite ale curelelor metalice sunt selectate ținând cont de scopul construcției, de forma și dimensiunile acoperișului, de unghiul de înclinare, de sarcinile presupuse.
 3. Prin calcularea dimensiunilor aproximative ale fermei, determina dacă este posibil să se producă oțel în fabrică și le livreze la obiect transport auto sau sudare a grinzilor în formă de tub este formată direct pe șantier, datorită lungimii mari și înălțimea structurilor.
 4. Mai mult, este necesar să se calculeze dimensiunile panourilor, pe baza indicilor de încărcare pentru acoperiș - permanent și periodic.
 5. Pentru a determina înălțimea optimă a structurii în mijlocul intervalului (H), utilizați următoarele formule, unde L este lungimea structurii:
  • pentru centurile paralele, poligonale și trapezoidale: H = 1/8 × L, cu raportul de pantă al curelei superioare fiind de aproximativ 1/8 × L sau 1/12 × L;
  • pentru structurile metalice de formă triunghiulară: H = 1/4 × L sau H = 1/5 × L.
 6. Unghiul de montare a barelor de grilă este de la 35 ° la 50 °, valoarea recomandată fiind de 45 °.
 7. Următorul pas este de a determina distanța dintre noduri (de obicei corespunde lățimii panoului). În cazul în care lungimea canalului depășește 36 de metri, este necesar să se calculeze ascensorul de construcție - curba inversă stinsă, care afectează structura metalică sub sarcină.
 8. Pe baza măsurătorilor și a calculelor, se pregătește o schemă conform căreia va fi realizată producția de ferme din conducta de profil.
Realizarea unei structuri dintr-o țeavă de profil Pentru a asigura precizia necesară a calculelor, utilizați un calculator de construcție - un program special adecvat. Deci, puteți compara calculele proprii și software-ul dvs. pentru a preveni o mare inconsistență în dimensiune!

Construcții arcuite: exemplu de calcul

Pentru a suda o fermă cu baldachin sub formă de arc, folosind o conductă de profil, este necesar să se calculeze corect structura. Luați în considerare exemplul principiilor de calcul a structurilor destinate cu o durată între structurile de susținere (L) de 6 metri, pasul arcelor de 1,05 metri, înălțimea de 1,5 metri agricole - o astfel de schelete arc estetic plăcut și capabil să reziste la sarcini ridicate. Lungimea brațului de nivel inferior pentru schelete arcuite în acest caz este de 1,3 metri (f), iar raza cercului în zona inferioară va fi egală cu 4,1 metri (r). Valoarea unghiului dintre raze este a = 105,9776 °.

Schema cu dimensiunile awning-ului arc

Pentru centura inferioară, lungimea profilului (mn) se calculează cu formula:

mn - lungimea profilului din centura inferioară;

π este o valoare constantă (3,14);

R este raza cercului;

α este unghiul dintre raze.

Ca rezultat, obținem:

mn = 3,14 × 4,1 × 106/180 = 7,58 m

Nodurile structurii sunt situate în secțiuni ale curelei inferioare în trepte de 55,1 cm - este posibilă rotunjirea valorii la 55 cm pentru a simplifica asamblarea structurii, dar nu măriți parametrul. Distanțele dintre extremități trebuie calculate individual.

Dacă lungimea intervalului este mai mică de 6 metri, în loc de sudarea structurilor metalice complexe, puteți utiliza un singur sau un fascicul dublu, făcând o îndoire a elementului metalic sub raza selectată. În acest caz, nu este necesară calculul structurilor arcuite, dar este important să alegeți secțiunea corectă a materialului astfel încât structura să poată rezista sarcinilor.

Profil de țeavă pentru montare pe bare: cerințe pentru calcul

Pentru a se asigura că structurile gata de suprapunere, în primul rând cele mari, rezistă testului de durabilitate pe întreaga durată de viață a instalației, țeavă pentru producția de ferme este selectată pe baza:

 • SNiP 07-85 (interacțiunea dintre sarcina zăpezii și greutatea elementelor structurale);
 • SNiP P-23-81 (cu privire la principiile de lucru cu țevi profilate din oțel);
 • GOST 30245 (conformitatea secțiunii transversale a țevilor de profil și grosimea peretelui).

Datele din aceste surse vor face cunoștință cu tipurile de tevi de profil și selectați varianta optimă cu configurația și peretele secțiunii grosimea elementelor, caracteristicile de design ale fermei.

Masina de acoperis de tub

Fermele sunt recomandate a fi fabricate din țevi de înaltă calitate, pentru structurile arcuite este de dorit să alegeți oțelul aliat. Pentru a se asigura că structurile metalice sunt rezistente la coroziune, aliajul trebuie să includă un procent mare de carbon. Structurile metalice din oțel aliat nu necesită un strat suplimentar de protecție.

Sfaturi utile de instalare

Știind cum să faci o fermă de grădină, poți monta un cadru fiabil sub un baldachin translucent sau acoperiș. Este important să țineți cont de o serie de nuanțe.

 • Structurile cele mai rezistente sunt montate dintr-un profil metalic cu o secțiune sub formă de pătrat sau dreptunghi, datorită prezenței a două rigidizări.
 • Componentele principale ale structurii metalice sunt atașate una de cealaltă folosind colțuri și agățătoare asociate.
 • Când părțile cadrului sunt îmbinate în centura superioară, este necesar să se utilizeze colțuri multi-laterale de tip I, în același timp să fie conectat pe partea mai mică.
 • Împerecherea părților din centura inferioară este fixată cu instalarea de unghiuri echilaterale.
 • Așchinați părțile principale ale structurilor metalice de lungime mare, utilizați plăci suprapuse.

Este important să vă imaginați cum să sudați o fâșie de legătură de la o conductă de profil în cazul în care piesele metalice urmează să fie asamblate direct pe șantier. Dacă nu există abilități de sudare, este recomandabil să invitați un sudor cu echipament profesional.

Sudarea elementelor agricole

Stâlpii metalici sunt montați în unghi drept, brațele sunt înclinate la 45 °. În prima etapă, se taie elementele din țeavă de profil conform dimensiunilor indicate pe desen. Colectăm pe teren structura de bază, verificăm geometria sa. Apoi gătiți cadrul asamblat, folosind colțurile și plăcile suprapuse, acolo unde sunt necesare.

Asigurați-vă că verificați rezistența fiecărei suduri. Cu privire la calitatea și precizia aranjamentului elementelor depinde puterea și fiabilitatea structurilor metalice sudate, capacitatea lor portantă. Fermele finite sunt ridicate și fixate la hamă, respectând etapa de instalare conform proiectului.

Cum să sudați o structură din o conductă de profil - instrucțiuni și recomandări

Ferma este o structură arhitecturală necomplicată, cu un scop diversificat. Cel mai adesea este necesar pentru a proteja o mică zonă de odihnă de la lumina puternică a soarelui și precipitații neașteptate sau altceva, ca o alternativă la clădirile acoperite pe site-ul vilei suburbane. Ca material în scopul durabilității construcției, sunt utilizate țevi metalice. Dar, înainte de a continua lucrările de construcție, va fi necesară calculul corect al structurii de legătură din conducta de profil pentru baldachin.

Avantajele țevilor de profil pentru ferme

Ștuțurile de profil au o serie de avantaje:

 1. Stabilitate optimă cu sarcini externe semnificative, datorită cărora baldachinul nu este deformat și nu se prăbușește.
 2. Un preț acceptabil pentru produsul finit, deoarece conductele metalice goale sunt utilizate ca materie primă.
 3. Greutatea redusă datorită umplerii cavității interne a țevilor de profil cu aer.
 4. Putere excelentă.
 5. Durată lungă de viață.
 6. Posibilitatea de a implementa cele mai complexe proiecte fără a investi mult timp și efort.
 7. Admisibilitatea fabricării sale cu propriile mâini la calcularea corectă a fermei unei țevi din metal (citește ca: „Un calcul preliminar al coronamentului tubului profilat, instrucțiuni pentru producerea de ferme“).

Aplicarea țevilor în formă de diferite forme

Până în prezent, astfel de produse de țevi sunt relevante în ingineria agriculturii, construcțiilor, producției de mobilier. Proprietățile specifice ale conductelor de profil, pot pune în aplicare proiectele cele mai originale pentru a crea plafoane, deschideri, structuri de sprijin, cadre pentru șantierele de construcții ulterioare. Aceleasi panouri publicitare moderne sunt realizate folosind țevi de profil.

Copertinele, de asemenea, nu făceau excepție. ( „- instrucțiuni Cum de a face bolta tubului în formă de corect“ citit) pentru a proiecta garantat pentru a obține un buget de încredere și, ca materialul este mai bine să folosiți o țeavă profilată. Soluția optimă este produsele cu secțiuni pătrate și dreptunghiulare. Dacă urmați dimensiunile desenului, din care este clar modul de sudare a unui bare de legătură de la o conductă de profil, veți obține un design stabil.

Noțiuni de bază ale produsului finit

Orice construcție de clădiri este menținută datorită unui sistem sau unei ferme special amenajate corespunzător. Nu puteți schimba doar dimensiunile geometrice, chiar și cu schimbarea nodurilor rigide la cele articulate. Dacă tijele nu transportă sarcini în afara ansamblului, componentele structurii sunt comprimate sau întinse. Astfel de sisteme pot fi create folosind tije drepte legate prin noduri de ferme din produse de țevi. Prin urmare, obțineți o structură de suspendare originală, inclusiv centurile superioare și inferioare cu stâlpi și brațe între ele.

Astăzi, construcția modernă este de neconceput fără utilizarea fermelor. Dar, cel mai adesea, acestea din urmă sunt în cerere pentru construirea de acoperiri de span uriase. Conform acestui principiu, fiind construit complexe sportive, poduri, etape și podiumuri, pavilioane și altele. Cei care au nevoie de o astfel de structură poate cumpăra gata făcute sau auto-sudură a conductelor, dar primul este de a înțelege cum să calculeze bolta țevii de profil.

Luați în considerare ultima opțiune, reprezentând un exercițiu consumator de lungă durată.

Acesta include:

 1. Determinarea numărului exact de materiale de țevi pentru viitoarea fermă și a gradului de presiune asupra elementelor sistemului.
 2. Abordare responsabilă pentru selectarea materialului pentru o fermă care are o formă triunghiulară. Soluția optimă va fi tuburile profilate ușor cu o secțiune transversală pătratică. Prin urmare, avem o construcție bună.
 3. Fabricarea unei ferme care trage dintr-o țeavă profilate, luând în considerare caracteristicile fiecărei părți. În viitor, ei vor colecta întreaga clădire.
 4. Ultima etapă este executarea lucrărilor de instalare, pe care depinde fiabilitatea și durata capacităților operaționale ale structurii. Iar pentru un rezultat pozitiv, trebuie să știți bine cum să sudați fermierii din conducta de profil. Citește și: "Cum să faci o scară dintr-o conductă de profil cu mâinile tale".

Alegerea unei structuri de bare din elemente rectangulare depinde de:

 • lungimea intervalului;
 • plasarea podelei de mansardă;
 • unghiul pantei acoperișului.

Cum se calculează o fermă

Calculați o fermă triunghiulară, unde tubul pătrat poate fi folosit ca material, utilizând un calculator și un program special de calculator.

Iată pașii standard ai acestei proceduri:

 1. Selectați schema truss triunghi dorită, orientată spre configurația dorită. Se acordă atenție funcției principale a baldachinului, materialelor pentru construcția acestuia și altor caracteristici.
 2. Determinarea dimensiunii precise a proiectului viitor. De exemplu, înălțimea depinde de tipul acoperișului și de materialele folosite. În cazul în care durata de peste 36 m ar necesita un parametru suplimentar un număr de - precamber referitoare la încovoiere rambursa - vizavi de presiunile agricole.
 3. Calcularea dimensiunilor panourilor de construcție, care corespund în mod clar distanței dintre elementele structurii, care transmit forțele din sistem. În continuare - determinați lungimea dintre noduri. Cel mai adesea, această opțiune este considerată identică cu lățimea panoului. Citiți și: "Cum să creați un arbore dintr-o conductă de profil - o instrucțiune pas cu pas".

Într-o schemă similară, dar cu nuanțele sale specifice, este posibilă calcularea structurii arcuite dintr-o conductă de profil. Ca ghid, este mai bine să luați etapele standard ale procedurii.

După ce ați stabilit toate valorile numerice pentru construcția viitoarei ferme, trebuie să le introduceți în formule și să intrați în programul de calculator corespunzător, ceea ce va oferi o schemă clară de proiectare. Și numai după toate aceste acțiuni puteți studia o altă problemă, nu mai puțin gravă - cum să sudați ferma de la conducta de profil. Din profesionalismul specialiștilor din această sferă, depinde calitatea lucrărilor de instalare ulterioare.

Noțiuni de bază privind calcularea și sudarea unui bare de legătură dintr-o conductă de profil

Canopiile de pe cadrul metalic facilitează viața de zi cu zi. Ei vor proteja masina de vreme rea, vor acoperi veranda de vara, foisorul. A înlocuit acoperișul atelierului sau al vizierului deasupra intrării. Dacă te întorci la profesioniști, primești orice baldachin. Dar mulți vor gestiona singuri lucrările de instalare. Adevărat, veți avea nevoie de un calcul precis al structurii din conducta de profil. Nu faceți fără echipamentul, materialele adecvate. Desigur, sunt necesare abilitățile de sudare și tăiere.

Materiale cadru

Bazele de copertine - oțel, polimeri, lemn, aluminiu, beton armat. Dar, mai des, cadrul este alcătuit din ferme metalice din țeavă de profil. Acest material este gol, relativ ușor, dar durabil. În secțiunea are forma:

 • dreptunghi;
 • pătrat;
 • oval (precum și figuri semi-și ovale plate);
 • poliedru.

Sudarea dintr-o structură profilată a unui bare de structură, adesea alegeți o secțiune transversală pătratică sau dreptunghiulară. Aceste profiluri sunt mai ușor de procesat.

Sarcinile admise depind de grosimea peretilor, gradul de metal, metoda de fabricatie. Oțelurile structurale de o calitate superioară (1-3ps / cn, 1-2ps (cn)) servesc adesea ca material. Pentru nevoi speciale se folosesc aliaje de aliaj slab și galvanizare.

Lungimea țevilor de profil este de obicei de la 6 m la secțiuni mici până la 12 m - la cele mari. Parametrii minimali sunt de 10 × 10 × 1 mm și de 15 × 15 × 1,5 mm. Pe măsură ce grosimea pereților crește, rezistența profilurilor crește. De exemplu, pe secțiuni de 50 × 50 × 1,5 mm, de 100 × 100 × 3 mm și de mai sus. Produsele cu dimensiuni maxime (300 × 300 × 12 mm sau mai mult) sunt mai aplicabile pentru instalațiile industriale.

În ceea ce privește parametrii elementelor de cadru, există următoarele recomandări:

 • Pentru copertinele mici (cu lățimea de până la 4,5 m) se utilizează un material de țeavă cu o secțiune transversală de 40 × 20 × 2 mm;
 • dacă lățimea este de până la 5,5 m, se recomandă parametrii de 40 × 40 × 2 mm;
 • pentru canopiile de dimensiuni mai mari, se recomandă să se ia conducte de 40 × 40 × 3 mm, 60 × 30 × 2 mm.

Ce este o fermă?

Ferma este numită sistemul central, baza structurii de construcție. Se compune din elemente rectilinie conectate în noduri. De exemplu, este considerată proiectarea unei structuri de legătură dintr-o conductă de profil, în care nu există o aliniere necorespunzătoare a tijei și nu există sarcini în afara nodului. Apoi, în părțile sale componente, vor apărea numai forțele de tensiune și compresiune. Mecanica acestui sistem îi permite să păstreze invarianța geometrică atunci când înlocuiește nodurile fixate rigid cu cele articulate.

Ferma constă din următoarele elemente:

 • cureaua superioară;
 • curea inferioară;
 • să stea perpendicular pe axă;
 • o încurcătură (sau o breșă) înclinată spre axă;
 • suportul auxiliar (cusătura).

Sistemul de laturi este triunghiular, diagonal, semi-raspândit, încrucișat. Pentru conectare, se folosesc headscarfs, materiale pereche, nituri, cusături sudate.

Fabricarea fermelor de la o conductă de profil înseamnă asamblarea centurii cu anumite contururi. Acestea sunt de tipul:

 • segment;
 • poligonală;
 • acoperiș (sau trapezoidală);
 • cu curele paralele;
 • triunghiular (д-и);
 • cu o curea inferioară spartă ruptă spartă;
 • Shed;
 • consola.

Unele sisteme sunt mai ușor de instalat, altele sunt mai economice din punctul de vedere al consumului de materiale, iar altele sunt mai ușor de configurat noduri de suport.

Noțiuni de bază privind calcularea unei ferme

Influența unghiului de înclinare

Alegerea construcției de ferme de coridor din conducta de profil este legată de panta structurii proiectate. Există trei opțiuni posibile:

La un unghi minim (6 ° -15 °), sunt recomandate contururile trapezoidale ale curelelor. Pentru a reduce greutatea, este permisă o înălțime de 1/7 sau 1/9 din lungimea totală a intervalului. Atunci când proiectați un baldachin superficial de formă geometrică complexă, este necesar să îl ridicați în partea centrală deasupra suporturilor. Folosiți fermele Polonso, recomandate de mai mulți specialiști. Ele sunt un sistem de două triunghiuri legate de un puf. Dacă aveți nevoie de o construcție înaltă, este mai bine să alegeți o construcție poligonală cu o curea inferioară ridicată.

Când unghiul de înclinare depășește 20 °, înălțimea trebuie să fie de 1/7 din lungimea totală a deschiderii. Acesta din urmă ajunge la 20 m. Pentru a îmbunătăți designul, cureaua inferioară este ruptă. Apoi, creșterea va fi de până la 0,23 din lungimea intervalului. Datele din tabel sunt folosite pentru a calcula parametrii necesari.

Cu o pantă mai mare de 22 °, se efectuează calcule în funcție de programele speciale. Canopiile de acest tip sunt mai des folosite pentru acoperișuri din ardezie, metal și materiale similare. Aici sunt utilizate ferme triunghiulare de la conducta de profil la înălțimea lor de 1/5 din lungimea totală a spanului.

Cu cât unghiul de înclinare este mai mare, cu atât mai puțin precipitații, zăpada greu se acumulează pe baldachin. Capacitatea de încărcare a sistemului crește odată cu creșterea înălțimii. Pentru o rezistență sporită, sunt prevăzute rigle suplimentare.

Parametrii unghiurilor de bază

Pentru a înțelege cum se calculează o structură de legătură de la o conductă de profil, este necesar să se determine parametrii nodurilor de bază. De exemplu, mărimea intervalului ar trebui să fie specificată în mod normal în termenii de referință. Numărul de panouri, dimensiunile acestora sunt atribuite preliminar. Calculam înălțimea optimă (H) în mijlocul intervalului.

 • În cazul în care curelele sunt paralele, poligonale, trapezoidale, H = 1/8 × L, unde L este lungimea riglei. Cureaua superioară trebuie să aibă o pantă de aproximativ 1/8 × L sau 1/12 × L.
 • Pentru tip triunghiular, în medie, H = 1/4 × L sau H = 1/5 × L.

Cursele de zăpadă trebuie să aibă o pantă de aproximativ 45 ° (în limitele a 35 ° -50 °).

Pentru ca baldachinul să fie fiabil și durabil, proiectul său necesită calcule precise. După achiziționarea materialelor de calcul, în viitor se montează cadrul. Există un mod mai scump - de a cumpăra module gata făcute și de a asambla structura la fața locului. O altă opțiune este mai dificilă - pentru a face calculele dumneavoastră. Apoi avem nevoie de date din directoare speciale pe SNiP 2.01.07-85 (impacturi, sarcini) și SNiP P-23-81 (date despre structurile metalice). Trebuie să facem următoarele.

 1. Determinați schema de blocuri în funcție de funcțiile baldachinului, unghiul de înclinare, materialul tijei.
 2. Selectați opțiunile. Luați în considerare relația dintre înălțimea și greutatea minimă a acoperișului, materialul și tipul acestuia, părtinire.
 3. Calculați dimensiunile panoului structurii în funcție de distanța părților individuale responsabile de transferul încărcăturilor. Se determină distanța dintre nodurile adiacente, de obicei egală cu lățimea panoului. În cazul în care deschiderea este mai mare de 36 m, se calculează ascensorul de construcție - curba inversabilă care se poate rambursa datorită sarcinilor pe structură.

Printre metodele de calculare a structurilor statice definite, una dintre cele mai simple este taierea nodurilor (secțiunile în care tijele sunt articulate). Alte opțiuni sunt metoda Ritter, metoda de înlocuire a barelor Genneberg. Și, de asemenea, o soluție grafică prin elaborarea unei diagrame Maxwell-Cremona. În programele moderne de calculator, se folosește adesea metoda de tăiere a nodurilor.

Pentru o persoană care are cunoștințe de mecanică și sopromatu să calculeze toate acestea nu este atât de dificilă. Restul ar trebui să țină cont de faptul că precizia calculelor și amploarea erorilor depind de durata de viață și de siguranța baldachinului. Poate că este mai bine să contactați specialiștii. Sau alegeți o opțiune din soluții de proiectare gata, unde ați pus valorile. Atunci când este clar ce tip de fâșie este necesar de la țeavă de profil, un desen pentru el este probabil să fie găsit pe Internet.

Factori semnificativi de selecție a locației

În cazul în care baldachin se referă la o casă sau o altă clădire, aceasta va necesita o autorizație oficială, care va trebui, de asemenea, să fie tratată.

Mai întâi selectați locul în care va fi amplasată clădirea. Ce ia în considerare acest lucru?

 1. Sarcini constante (greutatea fixă ​​a cutiei, acoperișului și a altor materiale).
 2. Sarcinile variabile (factori climatici: vânt, precipitații, inclusiv zăpadă).
 3. Un tip special de sarcină (există o activitate seismică în regiune, furtuni, uragane și altele asemenea)?

De asemenea, sunt importante caracteristicile solului, influența clădirilor din apropiere. Proiectantul trebuie să țină cont de toți factorii relevanți și de coeficienții de rafinare care sunt introduși în algoritmul de calcul. Dacă intenționați să faceți calculele pe cont propriu, utilizați programele 3D Max, Arkon, AutoCAD sau altele similare. Există o opțiune de calcul în versiunile online de calculatoare de construcție. Asigurați-vă că ați descoperit pentru proiect pasul recomandat între suporturile rulmenților, cutia. Și, de asemenea, parametrii materialelor și cantitatea lor.

Secvența de lucru

Montarea ramei din profile metalice trebuie efectuată numai de un specialist în sudură. Această afacere responsabilă necesită cunoașterea și manipularea cu îndemânare a instrumentului. Nu trebuie să înțelegeți numai cum să sudați o structură din o conductă de profil. Este important, care noduri sunt asamblate mai corect pe sol, și numai apoi ridicate la suporturi. Dacă structura este greoaie, este necesară o tehnică pentru instalare.

De obicei, procesul de instalare are loc în următoarea ordine:

 1. Marcarea compartimentului este în desfășurare. Sunt instalate piese fixe, suporturi verticale. Adesea în gropi plasate imediat țevi metalice, apoi beton. Verticala instalatiei este verificata de linia plumb. Pentru a controla paralelismul, un șir sau un fir este întins între posturile de capăt, în timp ce restul sunt plasate de-a lungul liniei primite.
 2. Țevile longitudinale sunt fixate prin sudură pe suporturi.
 3. La sol, nodurile și elementele de ferme sunt sudate. Cu ajutorul bretelelor și a jumperilor conectați centurile structurii. Apoi, blocurile trebuie ridicate la înălțimea dorită. Acestea sunt sudate la țevile longitudinale de-a lungul picioarelor verticale de susținere. Între ferme de-a lungul pantei, grinzile longitudinale sunt sudate pentru fixarea ulterioară a materialului de acoperire. Ele fac găuri pentru dispozitive de fixare.
 4. Toate secțiunile de conectare sunt curățate cu atenție. Mai ales marginile superioare ale cadrului, în cazul în care acoperișul va sta în viitor. Suprafața profilelor este curățată, degresată, tratată cu grund și vopsită.

Experții recomandă să efectueze o astfel de activitate responsabilă numai dacă există experiență adecvată. Nu este suficient să cunoaștem teoretic cum să sudăm o structură din o conductă de profil. După ce a făcut ceva greșit, ignorând nuanțele, riscul domnului de origine. Baldachinul se va plia și se va prăbuși. Va suferi tot ce va fi sub el - mașini sau oameni. Prin urmare, luați cunoștințele în serviciu!

Cum să sudați o structură din o conductă de profil - opțiuni și reguli de calcul

Utilizând țevi de profil pentru fermele de construcție, este ușor să creați o structură capabilă să reziste eforturilor considerabile. Astfel de structuri sunt ușor și adecvate pentru construirea de clădiri, construirea șasiului pentru coșuri, suporturi de montare sub acoperiș și viziere. Formele și dimensiunile globale ale fermei depind de scopul structurii și de aplicarea ei, indiferent dacă este vorba despre o gospodărie sau o unitate industrială. În acest articol, vom vorbi despre cum să efectuăm un calcul corect și corect al structurii de bare de la o conductă de profil metalic. Dacă acest lucru nu se realizează, este puțin probabil ca proiectul să reziste la sarcinile necesare.

Variante de construcții ale fermelor

Structurile metalice din țevi de profil sunt caracterizate prin lucrări la scară largă, dar sunt mult mai economice și mai ușoare decât fermele construite din materiale solide. Profilele de țeavă sunt obținute din tuburi rotunde care utilizează tehnologia de laminare la cald sau la rece. Ca rezultat, există țevi care seamănă în secțiuni transversale cu diferite forme geometrice, cum ar fi un dreptunghi, un pătrat, un polyhedron, o ovală, o jumătate ovală și așa mai departe. Pentru construirea structurii de legătură, conductele pătrate sunt mai potrivite deoarece sunt mai puternice datorită prezenței a două coaste de rezistență identice.

O fermă este o construcție metalică caracterizată prin prezența unui nivel superior și inferior, care sunt conectate sub formă de zăbrele. Mai mult, compușii nu pot avea un caracter arbitrar, iar numărul lor este calculat conform unei anumite formule.

Designul zăbrelelor include:

 • Standuri instalate pe verticală;
 • Șanțuri (struturi) instalate la un unghi în raport cu posturile;
 • sprigeluri (suporturi auxiliare).

Fermele, în general, sunt destinate conectării unor domenii de interes economic diferite. Datorită prezenței unor astfel de elemente, cum ar fi tijele, ele rezistă încărcărilor semnificative fără deformare, chiar și atunci când se suprapun spații mari de-a lungul lungimii.

De regulă, fermele sunt fabricate pe teren sau pe zone de producție speciale. Toate elementele elementelor de legătură sunt unite prin sudare sau nituire. Pentru a construi o hotă, acoperiș proiect de construcție majore sau alte clădiri, gata asamblat pe ferma pământ ridicat și montat pe proiectarea de construcție corespunzătoare, care aderă la toate dimensiunile.

Conectarea spanelor este realizată de diferite ferme metalice, de exemplu:

Fermele care seamănă cu un triunghi și sunt fabricate din țevi similare, servesc drept coridoare, precum și elemente ale structurilor clasice cu o singură grinzime. Fermele arcuite sunt foarte populare datorită esteticii lor, precum și rezistenței împotriva încărcăturilor grele. În acest caz, exploatațiile arcuite sunt colectate conform unor date mai rafinate, pentru ca eforturile să fie distribuite uniform pe toate elementele fermei.

Caracteristici de design

Construcția fermei pentru diverse proiecte de construcție depinde de volumul de muncă preconizat, precum și de scopul economic al acesteia.

În funcție de numărul de centuri, există:

 • Structuri de susținere, ale căror elemente constau dintr-un plan;
 • structuri suspendate, care diferă în prezența benzilor superioare și inferioare.

Structurile de construcție presupun folosirea fermelor cu diferite contururi:

 • cu o centură paralelă (varianta cea mai de bază, în cazul în care se utilizează aceleași elemente);
 • cu un triunghi triunghiular (toate unitățile de sprijin sunt caracterizate de o rezistență sporită, motiv pentru care structura este capabilă să reziste la sarcini semnificative);
 • Polygonal (rezistă forțelor de terase masive, dar diferă în complexitatea instalării);
 • trapezoidale (au date similare cu cele poligonale, dar nu atât de complicate în instalare);
 • triunghiularul triunghiular (folosit pentru a monta un acoperiș abrupt abrupt de la o conductă de profil, dar care are un cost mare de resurse);
 • Segmentală (potrivită pentru modelele în care este prevăzută instalarea unui acoperiș translucid, instalarea nu este simplă, deoarece este necesară fabricarea elementelor cu geometria corectă pentru aceeași distribuție de sarcină).

În funcție de unghiul de înclinație, fermele clasice sunt clasificate astfel:

 1. Unghiul este de la 22 la 30 de grade, când raportul dintre înălțime și lungime este de 1: 5. Potrivit pentru modele simple de copertine convenționale de la o conductă de profil.

Pentru acoperirea spațiilor de dimensiuni mici și mijlocii, se folosesc tipuri triunghiulare de ferme, sudate din țevi cu diametru mai mic, deoarece sunt suficient de puternice și ușoare.

Dacă lungimea deschidere este mai mare de 14 metri, construcția oferă contravântuire fix în jos pe centura superioară și o dimensiune panou de 150-250 cm, pentru structura cu două zone având un număr par de panouri.

Atunci când spanul este mai mare de 20 de metri, pentru a evita îndoirea structurii, este prevăzută instalarea elementelor substructurale ale structurii, cu fixare pe coloanele de susținere.

 1. O atenție deosebită ar trebui acordată fermei "Polonso", care constă din două structuri triunghiulare, fixate una de alta într-un mod original. În acest design, nu este nevoie să montați brațe lungi în partea centrală, ceea ce permite reducerea greutății totale a structurii.
 2. Unghiul este de la 15 la 22 de grade, cu raportul dintre înălțime și lungime, de exemplu 1: 7. Vă permite să faceți ferme pentru a conecta spanile cu o lungime de până la 20 de metri. Dacă doriți să creșteți înălțimea fermei, va trebui să creați un nivel inferior rupt.
 3. Unghiul este mai mic de 15 grade. Un astfel de cadru trebuie să fie constituit din elemente trapezoidale. Aceste ferme au posturi scurte, datorită cărora structura poate rezista unei curbe longitudinale. La unghiuri de înclinare de la 6 la 10 grade, fermele trebuie să aibă o construcție asimetrică. Determinați înălțimea fermei împărțind lungimea intervalului cu 7, 8 sau 9, în funcție de caracteristicile de proiectare ale proiectului.

Cum se calculează structura din oțel în formă de oțel

Calcularea oricărei structuri metalice este o etapă importantă și esențială, indiferent de construcția a cărei proiectare este asumată.

Calcularea sistemului de lambriuri din conducta de profil se reduce la următoarele puncte:

 1. Determinați mărimea deschiderii structurii planificate a fi închisă, precum și configurația acoperișului înclinat, cu unghiul efectiv al pantei platformei.
 2. Selectarea contururilor optime ale curelelor fermei, ținând cont de natura construcției, forma și dimensiunile acoperișului, unghiul de înclinare, sarcini de proiectare.
 3. Determinarea înălțimii optime a structurii în centrul spanului (H), pe baza următoarei formule (unde L este lungimea structurii). Pentru centurile paralele, poligonale și trapezoidale: H = 1/8 × L. În acest caz, panta curelei superioare trebuie să corespundă cu 1/8 × L sau 1/12 × L. Pentru o fermă triunghiulară: H = 1/4 × L H = 1/5 × L.
 4. Pentru a afla condițiile pentru colectarea unei structuri în funcție de dimensiunile acesteia. În cazul în care dimensiunile de metal impresionant, cel mai bine este să-l gătească chiar acolo pe șantier, și numai apoi cu ajutorul unei macarale de construcție pentru a stabili în loc, iar în cazul în care dimensiunile sunt mici, ferma este mai bine pentru a găti într-un spațiu de fabrică, și apoi dă-l transporte la locul de instalare. Deși această din urmă opțiune este mai scumpă, este mai sigură, deoarece este foarte dificil să lucrăm într-un loc nepregătit.
 5. Calcularea mărimii panourilor, în funcție de sarcinile de proiectare care acționează pe acoperiș în timpul funcționării.
 6. Determinarea unghiului de fixare a armăturilor, care poate fi în intervalul de 35-50 grade, deși se recomandă instalarea acestora la un unghi de 45 de grade.
 7. Următorul pas este de a determina îndepărtarea dintre nodurile de fixare, deși de obicei distanța este egală cu lățimea panoului. Cu un interval de 36 de metri sau mai mult, este necesar să se calculeze amploarea ascensorului de construcție - curba inversată reparată, pe care designul o simte în timpul funcționării.
 8. Luând în considerare toate măsurătorile și calculele, se desenează un desen tehnic care arată toate dimensiunile necesare, conform cărora se va realiza construcția metalică din conducta metalică.

Pentru a evita dezacordurile mari în calcule, este mai bine să folosiți un calculator de construcție. Pe baza unui program special, puteți calcula orice structură de metal, inclusiv grinzile de acoperiș din țeavă de profil.

Arhitectură - exemplu de calcul

În timpul montării fermei sub formă de arc pentru un baldachin normal, va fi necesar să se facă calculele corecte. În acest exemplu, care corespunde duratei de dimensiunea de 6 metri, în spațiile dintre arcuri 1,05 metri înălțime de proiectare de 1,5 metri, ceea ce corespunde ferma arcuită arată modul în care toate calculele necesare sunt efectuate. Acest design diferă nu numai în ceea ce privește puterea, ci și în estetica sa. lungimea interval de nivelul inferior corespunde Contrafisele arcului 1,3 metri (f), iar raza cercului în banda inferioară este de 4,1 m (r). Unghiul dintre raze este de 105, 9776º (a).

Lungimea conductei de profil (mh) pentru aranjarea curelei inferioare se calculează cu formula:

mh este lungimea profilului pentru centura inferioară;

Pi este o valoare constantă (3.14);

R este raza circumferintei structurii;

a este unghiul dintre raze;

în cele din urmă ar trebui să se arate:

Nodurile de proiectare sunt instalate pe centura inferioară la o distanță de 55,1 cm. Pentru ușurința asamblării, este de dorit să rotunjiți această distanță la 55 cm, în timp ce creșterea fazei de instalare a nodurilor nu este recomandată. Îndepărtarea dintre punctele extreme trebuie calculată separat.

Cu un interval de cel mult 6 metri, este permis să nu se facă calcule complicate și să nu se folosească sudura. Este suficient să se utilizeze un singur sau un fascicul dublu prin îndoirea elementului structural sub raza dorită. În ciuda acestui fapt, trebuie să alegeți în mod corespunzător grosimea elementelor metalice, astfel încât arcul să reziste la toate încărcăturile.

Țevi de profil pentru construirea de ferme - cerințe de material

Fabricarea de proiecte de exploatare a fermelor, în special a celor mari, necesită anumite caracteristici ale conductei.

Prin urmare, sunt selectate conductele de profil:

 • pe baza SNiP 07-85 (efectul încărcării zăpezii asupra tuturor elementelor structurale);
 • pe baza SNiP P-23-81 (privind tehnologia de lucru cu țevi de profil din oțel);
 • în conformitate cu GOST 30245 (conformitatea diametrului țevilor de profil cu grosimea pereților).

Toate principalele date înregistrate în anumite documente, care permite de a revizui informațiile privind prezența unor specii de tevi de profil și să aleagă acele materiale care sunt potrivite pentru proiecte specifice.

De regulă, pentru fabricarea fermelor se utilizează numai produse metalice de înaltă calitate. De exemplu, pentru fermele solide se ia numai oțel aliat, care este mai rezistent la intemperii. În acest sens, astfel de structuri nu necesită protecție suplimentară împotriva coroziunii.

Sfaturi utile - cum să gătești în mod corespunzător

După ce sa familiarizat cu tehnologia de asamblare a structurilor de zăbrele, este ușor să instalați un cadru luminos și puternic pentru acoperiș sau material translucid.

Este de dorit să se țină seama de unele nuanțe:

 • Dacă este necesară o construcție robustă și fiabilă, este mai adecvat un tub metalic sub formă de pătrat.
 • Pentru o mai mare rigiditate, elementele principale ale structurii de legătură sunt legate de utilizarea colțurilor și a agățătoarelor metalice.
 • Când se fixează detaliile structurii de fixare în banda superioară, este de dorit să se utilizeze fasciculele I din diferite unghiuri, care să lege piesele din partea mai îngustă.
 • Colțuri echivalente (I-beam) sunt utilizate pentru securizarea detaliilor centurii inferioare.
 • Suprapunerea părților principale ale structurii metalice de lungime mare este utilizată pentru plăcile de sus din metal.

Ei bine, cel mai important lucru este să decideți cum să sudați o structură din o conductă de profil. Acest lucru este valabil mai ales dacă trebuie făcut chiar acolo, pe șantier. Proiecte asemănătoare sunt asamblate cu ajutorul sudurii și, din moment ce cerințele de sudare ridicate sunt impuse calității sudării, nu există nici o modalitate de a face fără un bun sudor și echipament.

Rafturile structurii sunt fixate în unghi drept, iar nervurile sunt la unghiuri de 45 de grade. Mai întâi, este mai bine să se lucreze la recoltarea elementelor principale și auxiliare ale structurii de prindere prin tăierea conductei de profil în bucăți conform dimensiunilor indicate în desenele de lucru. După aceasta, ele încep sudarea structurilor de pe pământ, monitorizând constant dimensiunile geometrice.

În procesul de sudare, trebuie să monitorizați calitatea fiecărei suduri. Acest lucru este foarte important, deoarece ferma este la altitudine și prezintă un anumit pericol pentru ceilalți.

Sudarea fermelor

Cum să sudați o fermă cu baldachin dintr-o conductă de profil

Datorită mașinii de sudat puteți face multe lucruri cu mâinile dvs.: încălzire, alimentare cu apă, rafturi sau o masă pentru garaj. Realizați construcții și structuri metalice întregi. De exemplu, pentru a face un baldachin pentru mașini pentru ao proteja de ploaie și de căldură de vară, sau de a construi o casa de vacanta mare pentru familii. Dar pentru toate aceste structuri vor fi necesare ferme. Acestea ar trebui să servească drept bază pentru acoperiș, care va fi atât ușoară, cât și durabilă. Cum de a suda o fermă de la o conductă de profil, astfel încât aceasta să respecte toate normele și a servit pentru o lungă perioadă de timp? Care sunt variantele formularelor și în ce ordine se desfășoară procesul?

Mai multe despre ferme

Ferme - acesta este un cadru special, care include mai multe elemente permanente. Baza este formată din două curele (superioare și inferioare), rafturi de armare cu aranjament vertical și armături de armare, instalate pe diagonală. Toate elementele sunt legate prin sudare. Ferestrele bine sudate atât din țeavă de profil cât și din colț sunt capabile să reziste la sarcini grele și să servească pentru o lungă perioadă de timp.

Acest produs poate fi fabricat manual dintr-un profil pătrat. Secțiunea transversală este selectată în funcție de lungimea intervalului dintre suporturi și de înălțimea structurii. Pentru un baldachin mic, sub care va sta mașina, se va potrivi o țeavă de 30 x 30 mm sau 50 x 50 mm. Din aceasta sunt sudate cureaua superioară și inferioară, precum și rafturile verticale din interiorul structurii. Broaștele sparte pot fi realizate dintr-un profil cu o secțiune transversală mai mică. O versiune alternativă a materialului poate servi drept colț cu o lățime a peretelui de 30 - 50 mm.

Aceste ferme vor fi potrivite pentru:

 • pentru a ascunde mașina de vreme;
 • creați un acoperiș deasupra unui foișor în grădină;
 • acoperă piscina din resturi;
 • gestionarea gospodăriei (păsări, porci, vacă);
 • creați un vizor îngrijit peste prag.

De ce este cel mai bun profil?

Sudarea fermelor dintr-o conductă de profil are o serie de avantaje față de alte materiale:

 • astfel de construcții sunt rezistente la foc și nu necesită tratament special prin impregnări de stingere a incendiilor;
 • Cadrul este capabil să suporte greutățile proprii, precum și presiunea vântului sau a zăpezii;
 • țeava este bine îndoită în corpurile de iluminat, ceea ce face posibilă crearea unor forme diferite și soluții de proiectare;
 • pentru a preveni coroziunea este suficient pentru a picta materialul;
 • Profilul este ușor de cumpărat în orice regiune a țării;
 • dacă în timpul instalării a fost făcută o tăietură eronată, fasciculul poate fi restabilit prin sudare (care nu funcționează pe grinzi de lemn);
 • profilul este relativ ușor datorită structurii goale;
 • Cadrul nu se deformează în timp și poate servi foarte mult timp.

Selectarea unui formular

Pentru sudarea corectă a barelor din conducta de profil cât mai repede posibil, este necesar să se determine forma. Depinde de tipul de proiectare viitoare. Pentru un baldachin se utilizează un fascicul, în care centurile sunt situate în paralel sau acoperișul are o singură pantă. Mai frumos arata ferme arcuite. Profilul se îndoaie pe bara de țeavă, iar suprapunerea este realizată din policarbonat, care repetă ușor forma acoperișului.

Dacă aveți nevoie pentru a crea un baldachin uriaș pentru un număr mare de autoturisme, atunci construcția șerpilor va face. Și pentru un foișor sau o piscină, un portal sau o fermă cu două balamale va arăta mai rafinată. Asemenea versiuni de cort sau gable adaugă nobilime acestui design simplu și contribuie la diversitatea clădirilor înconjurătoare.

Sudarea fermelor din conducta de profil: cum să țineți cont de nuanțe

Crearea unui baldachin sau a unei alte suprapuneri cu utilizarea unui cadru este reglementată de SNiP 2.01.07-85. Aici sunt descrise în detaliu sarcinile și impacturile pe care trebuie să le transporte astfel de produse. Dacă acest lucru este neglijat, atunci unele dimensiuni sau unghiuri vor fi făcute incorect, ceea ce va duce la deformarea, ruperea sau distrugerea ulterioară a structurii metalice. Merită să țineți cont de condițiile meteorologice din regiune. În cazul în care o mulțime de zăpadă cade sau vântul puternic, acest lucru ar trebui să se reflecte în consolidarea fermei prin alegerea o secțiune transversală mai mare a țevii.

După selectarea formularului, trebuie să determinați mărimea obiectului viitor. Acoperiș de țevi profilate sudate cu mâinile lor, pot avea o suprafață de 4 x 6 metri, sau 3 x 10 m. În funcție de această secțiune de țeavă selectată. Cu cât sunt mai multe puncte de sprijin, cu atât ferma trebuie să fie mai puternică.

Unghiul de înclinare a acoperișului este determinat prin stabilirea punctelor de sus și de jos ale structurii. Dacă ferma este mare, va facilita rularea rapidă a zăpezii și va ușura sarcina pe grinzi. Dar un astfel de model va necesita un consum mai mare de materiale și ar trebui să aibă un spațiu în partea de sus, unde va fi construit. Pentru un mic curte potrivită un baldachin, care ocupă un spațiu mic, care poate fi instalat chiar și sub copac.

Distanța dintre normele ferme definite SNP, dar aici este în valoare de având în vedere dimensiunea și materialul, care se vor suprapune pe acoperiș. Dacă este ondulin sau policarbonat, atunci lățimea plăcii acestui element trebuie așezată în schema de instalare a metalului. Desenul dvs. cu schite ar trebui să fie dat pentru un calcul detaliat la specialistul care va calcula încărcăturile sau introduceți parametrii viitorului design sub forma calculului online. Dar puteți salva și utiliza un proiect de probă care a trecut testul timpului și diferitele condiții. Un exemplu de modul de a crea propriul dvs. baldachin simplu poate fi studiat pe video pe Internet.

Facem un cadru simplu de 4 x 6 m

Pentru a face un design simplu, acoperind în mod fiabil automobilul de vreme rea, puteți utiliza opțiunile comune. Prima intrebare pentru un sudator constructor-sudor este: sudarea de ferme de la o conducta de profil - cum sa calculeze corect materialele? În schema standard de 4 x 6 metri, este utilizat un profil de 30 x 30 mm, cu o grosime a peretelui de 1,2 mm.

Aceasta va fi o versiune cu o singură treaptă, în care grinzile superioare ale curelelor sunt lungi de 390 cm și cele mai mici 310 cm. Ramele verticale ale cadrului sunt instalate între ele, din același profil. Înălțimea celui mai mare este de 60 cm, celelalte sunt decupate în timp ce scad. Este suficient trei suporturi, situate în prima parte a rampei înalte. Zonele formate sunt întărite de punți înclinate de profil 20 x 20 mm. Oriunde se converg grinzile superioare și inferioare, nu sunt necesare suporturi verticale. Doar o singură brevetare este suficientă pentru o fermă.

Avem prima fermă. Lungimea unui baldachin de șase metri necesită cinci astfel de structuri. Distanța dintre ele va fi de 150 cm. Acest lucru este suficient pentru suprapunerea policarbonatului. Fermele propriu-zise sunt conectate prin punți suplimentare de aranjare transversală de-a lungul centurii superioare, care va servi drept bază pentru panourile de acoperiș. În acest scop este adecvată o țeavă de 20 x 20 mm. Distanța dintre ele este de 50 cm.

Ordinea de executare a lucrărilor

Pentru a suda ferma pentru un baldachin corect, trebuie să urmați următoarea procedură:

 1. Stâlpii principali pe care va fi amplasat întreaga structură vor fi tăiați. Un baldachin de șase metri necesită șase suporturi. Este mai bine să luați o conductă de profil 80 x 80 sau 100 x 100 mm.
 2. Suporturile sunt betonate la sol la o adâncime de 800 mm. Patru rafturi trebuie amplasate la colțurile structurii metalice și două în mijlocul grinzilor lungi. Pentru a distribui uniform încărcătura, rack-urile nu trebuie să fie plasate chiar la colț, dar puteți să vă retrageți în interior cu 600 mm. Acest lucru va reduce sarcina pe căptușeală de-a lungul întregii lungimi.
 3. Înălțimea rafturilor se bazează pe nevoile proprietarilor și tipul de vehicul. Pentru o masina este de ajuns 210 cm. Un mic microbuz va chema sub 250 cm (aceasta este o dimensiune curata fara a lua in considerare sectiunea betonata). Suporturile sunt montate la nivel și li se dă suficient timp pentru a permite soluției să înghețe. Este important să setați aceeași înălțime a suporturilor deasupra nivelului podelei pentru a evita înclinarea acoperișului. Dar o ușoară eroare poate fi eliminată prin plasarea unui pătrat de metal în decalaj.
 4. Dacă coronamentului este montat lângă perete de cărămidă, rolul de sprijin pentru partea acestora, pot juca ipoteci, care sunt instalate în structura suport la un nivel corespunzător pe suport de beton pe partea opusă.
 5. Elementele fermei sunt colectate pe teren. Grinzile inferioare și superioare sunt desfăcute, între care sunt sudate standuri verticale.
 6. Atunci când triunghiul non-isoscel este gata, frigiderele sunt sudate. Această fermă este pusă deoparte și se face următoarea.
 7. Când toate cele șase ferme sunt gata, între suporturi este necesar să se întindă lungimea lungă a fasciculelor care leagă cele trei stâlpi într-un rând. Ele vor servi drept bază pentru aranjament.
 8. Alternativ, fermele sunt ridicate și sudate la o distanță de 150 cm una de cealaltă.
 9. Imediat, ele sunt fixate de poduri transversale sudate la fiecare 50 cm de-a lungul întregii lungimi a centurii superioare.
 10. Suturile în partea de sus sunt curățate cu atenție de către bulgară, astfel încât proeminențele să nu interfereze cu presarea materialului de acoperiș.
 11. Întregul produs este vopsit și găurile pentru fixarea suprapunerii sunt forate în profilul superior.
 12. Policarbonatul este înșurubat pe tuburi termice speciale.

Fabricarea unei astfel de ferme este disponibilă chiar și pentru un sudor novice. Este important să se monitorizeze bunele provocări ale curelei inferioare la suporturi, care vor avea o sarcină cheie. Dar, datorită eforturilor proprii, va fi posibilă realizarea unui baldachin simplu și fiabil.

Trimiteți-vă prietenilor

Cum se construiesc ferme metalice: calcularea și sudarea fermelor de la o conductă de profil

Aceasta este una dintre soiurile de produse din construcții obținute prin laminarea metalelor pe mașini speciale. Profilele de conducte sunt numite cu o secțiune ne-circulară. Secțiunea poate fi ovală, pătrată sau dreptunghiulară.

Tipuri de ferme metalice.

Țevile sunt din oțel (St3SP, 09G2S), inclusiv oțel inoxidabil. Inițial, forma lor se întoarce. Apoi, tubul rotund este deformat prin metode fierbinți sau reci. De asemenea, monitorizează fiabilitatea sudurii (acest lucru este cerut de GOST).

Dimensiuni minime ale țevilor de profil ale producției rusești. 15 × 15 milimetri. Dimensiuni maxime. 450 × 350 milimetri. Zidul țevii. 1,12 mm, lungime - 6,12 m. Acești parametri depind de GOST, dar și de TU, conform căruia se fabrică conducta.

Avantajele unei structuri metalice din țeavă metalică

 1. Stabilitate la deformare chiar la sarcini mari.
 2. O masă mică, ca în interiorul cavității.
 3. Cost redus, ca și pentru fabricarea elementelor metalice goale, durează puțin.
 4. Abilitatea de a construi structuri complexe cu un minim de efort.
 5. Durabilitate și durabilitate.

Unde sunt folosite tuburile de profil?

Schema de producere a țevilor de profil.

Principalele domenii ale aplicării lor: construcții, inginerie agricolă, producție de mobilier. Din ele se fac diferite structuri metalice, schelete pentru clădiri viitoare, suprapuneri, suporți și spații diferite. De asemenea, țevile sunt folosite în desenele publicitare ale posterelor.

Din acest material sunt construite pavilioane pentru expoziții, complexe comerciale, spații sportive, depozite, structuri industriale și clădiri, poduri, pasageri, teleschiuri etc.

Domeniul de aplicare al țevilor depinde de forma lor. Flat-oval țevi sunt flexibile, ele sunt folosite pentru a face mobilier, precum și elemente de decor. Dintre tuburile de formă dreptunghiulară și pătrată, se realizează desenarea pe o suprafață plană (fitinguri pentru construcții, structuri de distanțare a cadrelor).

Profilele de țeavă sunt necesare în structurile de construcție ca suporturi și dispozitive de fixare, de exemplu, în fermele de construcție, care vor fi discutate mai jos.

Profil ferma de țevi

O fermă este un sistem care este nucleul unei structuri a clădirii. Nu se schimbă geometric atunci când nodurile sale rigide sunt înlocuite cu cele articulate. Dacă tijele nu sunt centrate și nu există sarcină în afara nodului, apare numai tensiunea / compresia în părțile constitutive ale structurii. Fermele sunt create din tije drepte care se conectează la noduri. Astfel, este vorba de un design pandantiv format din două curele: superioară și inferioară, precum și bare și coloane.

Elementele care alcătuiesc structura: suportul (springs), brațul, centura și poziția.

Schema dispozitivului structurii din conducta de profil.

Fără ferme este dificil să-ți imaginezi construcția modernă. Ele sunt folosite, de regulă, pentru a acoperi spații mari. Astfel se construiesc poduri, fabrici, complexe sportive, pavilioane, etaje, podiumuri etc.

Fermele metalice pot fi cumpărate în formă gata. Este foarte dificil să faceți calculul corect al sarcinii pe fiecare parte a sistemului, fără a face o eroare, alegerea materialului pentru proiectare. Apoi, va trebui să aveți instalarea corectă a sistemului, altfel lungul barei din profil nu vă va servi.

Care structură a fermei trebuie selectată, va determina amplasarea podelei mansardate, unghiul pantei acoperișului și lungimea necesară a spațiului.

Mai jos vom descrie tipurile de ferme. Toate acestea pot fi realizate dintr-o conductă de profil.

Unghiul pantei acoperișului este de 22 - 30 de grade

În cazul în care casa de proiect pe care îl construiți, acoperișul unghi necunoscute 22,30 grade inclinatie, si doriti sa acopere cu acoperiș de ardezie, pentru a face fier sau azbest pentru acoperișuri, pentru a alege cea mai bună formă triunghiulară fermă, înălțimea, care va fi o cincime din deschidere. Ea cântărește atât de puțin fermă.

Schema scheletelor de acoperiș pentru unghiul de înclinare al acoperișului este de 22-30 grade.

Dacă lungimea intervalului este de 14,20 metri, alegeți un design cu înclinare în jos, deoarece aici și un mic rol joacă o greutate mică. Partea superioară a structurii trebuie să aibă o lungime a panoului de 1,5. 2,5 metri. Ambele modele de curele compun un număr par de panouri. Dacă țineți cont de dimensiunile scrise mai sus, pentru o astfel de fermă numărul de panouri ar trebui să fie de opt.

Dacă se construiește o clădire industrială, fermele sunt montate pe structurile metalice ale construcției. Aceste structuri sunt elementele de legătură pentru susținerea coloanelor. Lungimea spanelor în acest caz. 20,35 metri. Este necesară instalarea fermei Polonso. Este o structură de 2 structuri de formă triunghiulară, fiind interconectate printr-o strângere. O astfel de construcție face posibilă evitarea armăturilor lungi în panourile din mijloc, de fapt, pentru a rezista la îndoirea longitudinală, ele trebuie să aibă o secțiune transversală foarte mare, ceea ce va face ca întreaga structură să fie mai grea de mai multe ori. Partea superioară a fermei este împărțită în douăsprezece sau șaisprezece panouri. Panourile sunt lungi de 2.2.75 metri. Dacă plafonul este atașat la barele de fermă, strângerea este fixată în nodurile centurii de sus.

Unghiul pantei acoperișului este de 15 - 22 de grade

După cum arată calculul, în acest caz, este necesară înălțimea fermei într-o a șaptea din lungimea intervalului. Span. până la 20 de metri (dacă este mai mult, este mai bine să faceți Polonso). Pentru a crește înălțimea structurii la 0,23 din lungimea spanului, centura situată mai jos este făcută cu o linie întreruptă.

Deci, fermele de metal cântăresc cu aproximativ 30% mai puțin, comparativ cu structurile triunghiulare. Pentru a utiliza astfel de ferme cu opt panouri, trebuie să crească pereții mansardei.

Unghiul pantei acoperișului este de 6-15 grade

Unghiul pantei acoperișului este mic - sunt amplasate ferme trapeziforme. Cea mai mică fermă va cântări dacă înălțimea sa este una a șaptea sau a noua a lungimii intervalului.

Dacă nu intenționați să vă atârnați de un design de tavan, aveți nevoie de o grilă triunghiulară ca armături. Calculul numărului de panouri se realizează prin analogie cu calculul panourilor pentru o construcție triunghiulară. Dacă lungimea pereților mansardei nu este suficientă, acoperișurile sunt realizate la suporturi. Atunci când trebuie să fie atârnat un tavan, toate panourile de bare trebuie să aibă aceeași lungime (în ambele centuri) de 1,5,2,5 metri, iar rafturile sunt adăugate la fante. Pentru a se asigura că structurile metalice nu sunt grele, este utilizată o grătar în care forța de comprimare este preluată de stâlpi scurți.

Schema unui bare de fixare pentru un unghi de înclinare de 6 - 15 grade.

În cazul în care se presupune un plafon complex din punct de vedere geometric, iar partea din mijloc trebuie să fie ridicată deasupra suportului de bare, o opțiune mai potrivită. ferma Polonso.

Dacă este necesară o înălțime mai mare a tavanului, suportul trebuie oprit pe o fermă de rafturi poligonale. În astfel de structuri, cureaua inferioară este ridicată.

Atunci când acoperișul este unul singur și unghiul pantei sale este 6. 10 grade, ferma este formată dintr-o formă asimetrică.

În plus, un tub profilat ca un canal de material (grinzi metalice, în secțiune. Litera P) Marci (profil metalic cu secțiune transversală sub forma literei T) Suprafața (profil metalic cu secțiune transversală sub forma literei T) poate fi folosită pentru șarpante.

Avantajul construcției țevilor de profil este că este mai ușor decât structurile materialelor indicate mai sus. De asemenea, sudarea vă permite să asamblați structura direct în poziție.

Există două tipuri de țevi de profil: îndoite și laminate la cald. Acestea din urmă sunt realizate dintr-o bandă groasă de 1,5,5 milimetri, secțiunea transversală fiind sub formă de pătrat sau dreptunghi.

Experiența arată că țevile de profil devin adesea coloana vertebrală a structurilor de acoperiș cu materiale de acoperire mai ușoare, cum ar fi policarbonatul, șindrilele de bitum, ondulina. Strugurii de lemn. pentru materiale de acoperire mai grele, cum ar fi ardezie, plăci metalice, fier.

Cum se calculează o fermă (instruire pas cu pas)

Pentru a face acest lucru aveți nevoie de:

 1. Calculatorul.
 2. SNiP, P-23-81, structuri metalice.
 3. SNiP, 2.01.07-85, sarcini și impacturi.

Cerințele tehnologice ale SNiP

Schema de lungime a caprioarelor din unghiul de înclinare al acoperișului.

 1. Alegerea schemei. Determinați contururile curelelor fermei. Structura structurii este aleasă în funcție de funcțiile structurii, tipul acoperișului, unghiul de înclinare.
 2. Selectarea dimensiunilor structurii. Dacă TT nu prevede altul, lungimea fermei este determinată de principiul economiei. Înălțimea structurii depinde de tipul de material de acoperiș, de posibilitatea de deplasare a structurii, de greutatea minimă posibilă a acesteia și de capacitatea de a asigura unghiul de înclinare stabilit al curelelor.
 3. Calculul ascensorului de construcție (îndoirea inversabilă a structurii din sarcini), dacă intervalul depășește treizeci și șase de metri.
 4. Determinarea dimensiunilor panoului. Aceste dimensiuni trebuie să fie în concordanță cu distanța dintre piesele care transferă încărcătura către structura metalică. Nu uitați: unghiul de fermă este diferit pentru diferite ferme, iar dimensiunile panoului trebuie să răspundă. Cu o grilă triunghiulară, acest unghi este de 45 de grade. Dacă forma laturii este diagonală, 35 de grade.
 5. Specificați distanța dintre nodurile fermei. Este de obicei egală cu lățimea panoului.
 1. Fii atent! Cea mai mică eroare în calcule poate duce la erori în timpul construcției. Este mai bine să consultați un maestru cu experiență despre schemă înainte de a continua implementarea acestuia.
 2. Pentru a evita calculele lungi și dificile ale fermelor, este posibil să se ia proiecte standardizate, utilizate în construcția de instalații industriale și clădiri publice.

Deci, ferme metalice. Acestea sunt structurile care conectează jurnalele și coloanele suportului și determină lățimea și dimensiunile generale ale baldachinului.

Farm-clasic - sub forma unui arc. Se compune din profilul superior și inferior. Cureaua inferioară are forma unui arc și este un ghid. Curelele sunt conectate între ele prin rigidizări.

Sunt posibile diferite dimensiuni ale razei arcului structurii. De obicei, este determinată de constrângerile externe (în cazul în care clădirea va fi localizată, cât de mare poate fi, etc.), dimensiunile baldachinului, cerințele clienților. Dimensiunea razei determină prețul fermei și complexitatea construcției sale (cu atât este mai mare, cu atât este mai mare).

Cu toate acestea, trebuie amintit că cu cât este mai mare ferma, cu atât este mai mare capacitatea de transport a baldachinului. Zăpada de iarnă pe un astfel de acoperis va fi întârziată. Capacitatea portantă a acoperișului este, de asemenea, legată de numărul de rigidizări (cu cât nervurile sunt mai mari, cu atât mai puternic este structura). Sudarea părților de ferme trebuie să fie mecanizată. Pentru a asigura siguranța structurii, precizia construcției este importantă.

Printre tipurile de ferme sunt arcuite, în 2 picioare, 1 înălțate și drepte.

Astfel de copertine, cum ar fi fermele de metal, sunt greu de construit, în comparație cu alte copertine. Dar acesta este un design foarte sigur, dacă este montat corect. În timpul iernii pe acoperiș nu este o tonă de zăpadă, poate câteva zeci de tone (acest lucru depinde de zona de acoperis). Mai întâi de toate, în ferme există o sarcină de a păstra această masă. Designul distribuie încărcătura de-a lungul stâlpilor suportului și întârzie, rezolvând cu succes sarcina. Deci, ferma de construcții. un element foarte important al acoperișului.

Profilul conductei. Material excelent pentru fabricarea fermelor. Ieftin, nu greu, economic și durabil.

Dimensiunile tubului baldachinului ar trebui selectate pe baza următoarelor date:

 • 40x20x2 milimetri. copertine mici, lățime de până la 4,5 metri;
 • 40x40x2 milimetri. copertine, a căror lățime este de până la 5,5 metri;
 • Pentru copertinele mai mari de 5 metri, sunt posibile astfel de dimensiuni materiale;
 • 40x40x3 milimetri sau 60x30x2 milimetri.

Fermele nu ar trebui să se afle la o distanță mai mare una de cealaltă decât 1,75 metri.

Industria construcțiilor se dezvoltă rapid. Până de curând, clădirile au fost construite din piatră. Acum, clădirile care sunt construite sunt mult mai populare, care sunt construite mult mai rapid, datorită utilizării materialelor ușoare dar fiabile. oțel.

Fermele metalice asigură siguranță, prin urmare trebuie să respecte anumite standarde de stat:

 1. GOST 23118-99 (privind specificațiile generale pentru structurile din oțel).
 2. GOST 23119-78 (privind cerințele pentru producerea de ferme, atunci când este necesară sudarea colțului).
 3. GOST 23119-78 (privind specificațiile pentru producerea de ferme metalice, sudarea țevilor profilate).

Ferme din conducta de profil: numărăm și producem din mâinile noastre

Astăzi, fermele de la o conductă de profil sunt pe bună dreptate considerate a fi soluția ideală pentru construirea unui garaj, a unei locuințe și a unei clădiri din curtea din spate. Puternice și durabile, astfel de desene sau modele sunt ieftine, rapide în performanță, iar oricine înțelege matematica și are abilități de tăiere și sudare, este capabil să facă față acestora. Și cum să alegeți profilul potrivit, să calculați ferma, să faceți un jumper și să îl instalați, vă vom spune în detaliu. Pentru aceasta am pregatit pentru dumneavoastra cateva clase maestriene de fabricatie a acestor ferme, lectii video si sfaturi utile de la expertii nostri!

Etapa I. Proiectăm ferma și elementele acesteia

Și ce este o fermă? Este o construcție care leagă stâlpii într-un singur întreg. Cu alte cuvinte, ferma apartine unor structuri arhitecturale simple, printre avantajele valoroase pe care le deosebim: rezistenta ridicata, performanta excelenta, costuri reduse si rezistenta buna la deformatii si sarcini externe.

Datorită faptului că aceste ferme au o capacitate mare de încărcare, ele sunt plasate sub orice material de acoperire, indiferent de greutatea lor.

Utilizarea în construcția de ferme metalice din profile închise noi sau dreptunghiulare este considerată una dintre cele mai raționale și constructive soluții. Și pentru un motiv bun:

 1. Secretul principal este în economie datorită formei raționale a profilului și conectării tuturor elementelor rețelei.
 2. Un alt avantaj valoros al țevilor de profil pentru utilizarea agriculturii lor este stabilitatea egală în două planuri, un raționament remarcabil și o ușurință în exploatare.
 3. Pentru toată greutatea lor mică, astfel de ferme pot rezista încărcăturilor grele!

Structurile cornierului diferă în conturul curelelor, tipul secțiunii transversale a tijelor și tipurile de zăbrele. Și cu abordarea corectă, puteți să sudați și să instalați independent o fermă dintr-o conductă de profil de orice complexitate! Chiar și acest lucru:

Etapa a II-a. Obținem un profil calitativ

Deci, înainte de a crea un proiect de ferme viitoare, trebuie mai întâi să decideți asupra unor astfel de puncte importante:

 • contururile, mărimea și forma acoperișului viitor;
 • material pentru fabricarea curelei superioare și inferioare a structurii, precum și a rețelei sale;
 • unghiul de înclinare și sarcina planificată.

Amintiți-vă un lucru simplu: un schelet al unei țevi de profil are așa-numitele puncte de echilibru, care sunt importante pentru a determina stabilitatea întregii ferme. Și este foarte important să alegeți un material de înaltă calitate pentru această încărcătură:

Construiți ferme din o conductă de profil a unor astfel de secțiuni: dreptunghiulare sau pătrate. Acestea sunt produse în diferite dimensiuni și diametre, cu grosimi diferite ale pereților:

 • Recomandăm acelea care sunt vândute în mod special pentru clădirile de dimensiuni mici: acestea merg până la 4,5 metri lungime și au o secțiune de 40x20x2 mm.
 • Dacă veți face ferme mai lungi de 5 metri, alegeți un profil cu parametrii 40x40x2 mm.
 • Pentru o construcție completă a acoperișului unei clădiri rezidențiale, veți avea nevoie de țevi de profil cu următorii parametri: 40x60x3 mm.

Stabilitatea întregii structuri este direct proporțională cu grosimea profilului, astfel încât pentru producerea de ferme nu se utilizează țevi pentru care sunt destinate doar rafturi și rame de sudura - aici sunt și alte caracteristici. Acordați atenție, de asemenea, metodei prin care produsul a fost fabricat: electro-sudat, deformat la cald sau deformat la rece.

Dacă vă angajați să faceți astfel de ferme pe cont propriu, atunci luați tăblițele pătrate - acestea sunt cele mai ușor de a lucra cu. Achiziționați un profil pătrat de 3-5 mm grosime, care va fi suficient de puternic și aproape de barele metalice în caracteristicile sale. Dar dacă ferma pe care o veți produce doar pentru o vizor, atunci puteți prefera o opțiune mai bugetară.

Asigurați-vă că luați în considerare la proiectarea încărcărilor de zăpadă și vânt în zona dvs. La urma urmei, o importanță deosebită în alegerea unui profil (în ceea ce privește sarcina pe el) are un unghi de înclinare al fermelor:

Mai exact, puteți proiecta o structură de legătură dintr-o țeavă de profil folosind calculatoare online.

Observăm doar că cea mai simplă construcție a unui bare de legătură dintr-o conductă de profil este o serie de rafturi verticale și niveluri orizontale pe care se pot fixa canelurile de acoperiș. Puteți cumpăra un astfel de cadru în gata făcut de dvs., chiar și sub o comandă în orice oraș din Rusia.

Etapa III. Calculăm tensiunea internă a fermelor

Cea mai importantă și responsabilă sarcină este să calculați corect structura din conducta de profil și să selectați formatul dorit al grătarului interior. Pentru a face acest lucru, avem nevoie de un calculator sau alt software similar, precum și de unele date tabulare ale SNiPs, care pentru aceasta:

 • SNiP 2.01.07-85 (impacturi, sarcini).
 • SNiP p-23-81 (date privind structurile metalice).

Dacă este posibil, citiți aceste documente.

Forma și unghiul acoperișului

O fermă este necesară pentru care acoperiș special? Rigidă, arcadă, arcuită sau bombată? Cea mai simplă opțiune, desigur, este fabricarea unui baldachin standard cu un singur pod. Dar, de asemenea, puteți calcula și produce suficient de multe ferme complexe:

Ferma standard este alcătuită din elemente importante, cum ar fi centura superioară și inferioară, brațele, brațele și armăturile auxiliare, numite și panglici. În interiorul fermelor există un sistem de grătare, țevile sunt sudate cu cusături, nituri, materiale perechi speciale și eșarfe.

Și dacă vrei să faci un acoperiș complicat, atunci aceste ferme vor fi ideale pentru ea. Ele sunt foarte convenabile pentru a face un model pe teren, și numai apoi ridica.

De cele mai multe ori, în construcția unei mici cabane, garaj sau cabine, se folosesc așa-numitele ferme de fermă - un design special de ferme triunghiulare legat de bufe, iar centura inferioară aici iese înălțată.

De fapt, în acest caz, pentru a crește înălțimea structurii, cureaua inferioară este ruptă, iar apoi este de 0,23 din lungimea zborului. Pentru spațiul interior al camerei este foarte convenabil.

Deci, toate sunt trei opțiuni principale pentru a face o fermă, în funcție de panta acoperișului:

 • de la 6 la 15 °;
 • de la 15 la 20 °;
 • de la 22 la 35 °.

Care este diferența pe care o cereți? De exemplu, dacă unghiul de construcție este mic, numai până la 15 °, atunci ferma este rațională pentru a obține o formă trapezoidală. Și în timp ce este posibil să se reducă greutatea design-ului însuși, luând înălțimea de la 1/7 la 1/9 din lungimea totală a zborului.

Ie urmați această regulă: cu cât greutatea este mai mică, cu atât este mai mare înălțimea fermei. Dar dacă aveți deja o formă geometrică complexă, atunci trebuie să alegeți un alt tip de fermă și zăbrele.

Tipuri de ferme și forme de acoperiș

Iată un exemplu de ferme specifice pentru fiecare tip de acoperiș (unic, gable, complex):

Să ne uităm la tipurile de ferme:

 • Sfera triunghiulară este clasicul de a face baza pentru acoperișuri abrupte sau copertine. Secțiunea transversală a țevilor pentru astfel de ferme ar trebui selectată ținând cont de greutatea materialelor de acoperiș, precum și de funcționarea clădirii în sine. Fermele triunghiulare sunt bune deoarece au forme simple care sunt ușor de calculat și executate. Ele sunt evaluate pentru sub acoperire cu lumina naturala. Dar observăm și deficiențele: acestea sunt profile suplimentare și tije lungi în segmentele centrale ale rețelei. Și aici, de asemenea, va trebui să vă confruntați cu unele dificultăți în sudarea unghiurilor de colț ascuțite.
 • Următorul tip este structurile poligonale din țeavă de profil. Acestea sunt indispensabile în construcția unor zone mari. Sudarea este deja mai complexă și, prin urmare, nu este proiectată pentru structuri ușoare. Dar aceste ferme sunt caracterizate de economii mai mari de metal și de rezistență, lucru deosebit de bun pentru hangarele cu deschideri mari.
 • O fermă cu curele paralele este de asemenea considerată solidă. Este diferit de ceilalți într-o astfel de fermă prin faptul că are toate piesele - repetând, cu aceeași lungime de tije, curele și laturi. Adică, există un minim de îmbinări și, prin urmare, este mai ușor să calculați și să gătiți o astfel de conductă de profil.
 • O vedere separată este o fermă trapezoidală cu o singură cale susținută de coloane. O astfel de fermă este ideală atunci când este necesară o fixare rigidă a unei structuri. Are pante laterale și nu există tije lungi ale cutiei superioare. Potrivit pentru acoperișuri, care sunt deosebit de fiabile.

Iată un exemplu de fabricare a fermelor dintr-o conductă de profil ca opțiune universală, care este potrivită pentru orice clădire de grădină. Este vorba de ferme triunghiulare și probabil că le-ați văzut de mai multe ori:

Suportul triunghiular cu o bară transversală este, de asemenea, destul de simplu și este destul de potrivit pentru construirea chioscurilor și cabinelor:

Dar fermele arcuite sunt mult mai greu de realizat, deși au un număr mare de avantaje valoroase:

Sarcina dvs. principală este să centrați elementele fermei de la metal din centrul de greutate în toate direcțiile, în termeni simpli, să minimalizați sarcina și să o distribuiți competent.

Prin urmare, alegeți mai mult fermele potrivite pentru acest scop. În plus față de cele de mai sus, o fermă de forfecare este, de asemenea, populară, asimetrică, în formă de U, cu balamale duble, o fermă cu curele paralele și o fermă de mansardă cu și fără suporturi. Și, de asemenea, vedere la mansardă a fermei:

Tipuri de laturi și sarcină punctuală

Veți fi interesat să știți că un anumit model de ferme interne ale fermelor este ales nu din motive estetice, ci destul de practic: pentru forma acoperișului, geometria tavanului și calcularea încărcărilor.

Trebuie să proiectați ferma în așa fel încât toate forțele să fie focalizate în mod specific asupra nodurilor. Apoi nu vor exista momente de încovoiere în curele, înțepături și spirale - acestea vor funcționa numai pe comprimare și întindere. Și apoi secțiunea transversală a acestor elemente se reduce la minimul necesar, economisind în mod semnificativ materialul. Și puteți face în siguranță ferma în sine.

În caz contrar, forța distribuită asupra barelor va acționa constant în fermă și va apărea un moment de încovoiere, pe lângă tensiunea totală. Și aici este important să calculați corect valoarea maximă de îndoire pentru fiecare tija individuală.

Apoi, secțiunea transversală a acestor tije ar trebui să fie mai mare decât dacă ferma însăși ar fi încărcată cu forțe punctuale. Să rezumăm: fermele, pe care sarcina distribuită acționează în mod uniform, sunt făcute din elemente scurte cu noduri articulate.

Să ne dăm seama care este avantajul acestui tip de grătar în ceea ce privește repartizarea încărcăturii:

 • Sistemele reticulare triunghiulare sunt utilizate întotdeauna în ferme cu curele paralele și o fermă trapezoidală. Principalul său avantaj este acela că oferă cea mai mică lungime totală a rețelei.
 • Sistemul de încovoiere este bun la înălțimea mică a fermei. Dar consumul de materiale pe acesta este considerabil, pentru că aici tot efortul trece prin nodurile și tijele grătarului. Prin urmare, atunci când proiectați, este important să stabiliți maximul tijelor, astfel încât elementele lungi să fie întinse și rafturile să fie comprimate.
 • Un alt tip este grilajul încrucișat. Se face în cazul încărcăturilor centurii superioare și, de asemenea, atunci când este necesară reducerea lungimii rețelei. Aici avantajul constă în observarea distanței optime dintre elementele tuturor structurilor transversale, care la rândul lor permit menținerea distanței normale dintre runde, care va fi un moment practic pentru montarea elementelor de acoperiș. Dar crearea unui astfel de grătar cu mâinile tale este o sarcină destul de laborioasă, cu cheltuieli suplimentare de metal.
 • Grilă încrucișată vă permite să distribuiți încărcătura la fermă imediat în ambele direcții.
 • Un alt tip de zăbrele este crucea, în cazul în care brațele se fixează direct pe peretele fermei.
 • Și, în sfârșit, o latură semi-raspândită și rombică, cea mai rigidă dintre cele listate. Aici, două sisteme de brațe interacționează deodată.

Am pregătit pentru dvs. o ilustrație, unde am adunat toate tipurile de ferme și grilele lor împreună:

Iată un exemplu de realizare a unei rețele triunghiulare:

Fabricarea unei ferme cu o grila diagonala arata astfel:

Nu se poate spune că unul dintre tipurile de ferme este cu siguranță mai bun sau mai rău decât altul - fiecare dintre ele este evaluat pentru un consum redus de materiale, o greutate mai mică, o capacitate de încărcare și o metodă de atașament. Cifra este responsabilă pentru ce schemă de sarcină va acționa asupra acesteia. Și tipul de zăbrele depinde în mod direct de greutatea fermei, de aspectul și laboriositatea fabricării sale.

Să remarcăm încă o variantă neobișnuită de fabricare a unei ferme atunci când aceasta devine o parte sau un suport pentru altul:

Etapa IV. Producem si instalam ferme

Vă vom oferi câteva sfaturi valoroase, ca și independente, fără dificultăți speciale, de a adera astfel de ferme chiar pe site-ul dvs.:

 • Opțiunea unu: puteți să vă întoarceți la instalație și ei vor face la comandă, în funcție de desenul dvs., toate elementele individuale necesare, pe care va trebui doar să le sudați deja.
 • A doua opțiune: obțineți un profil gata. Apoi, va trebui doar să coaseți fermele din interior cu scânduri sau placaj, iar în intervalul de timp așezați izolația, dacă este necesar. Dar această metodă va fi, desigur, mai scumpă.

Aici, de exemplu, o lecție video bună, cum să prelungi țeava cu sudură și să atingi geometria ideală:

Aici este, de asemenea, un video foarte util, cum se taie o țeavă la un unghi de 45 °:

Deci, acum venim direct la adunarea fermelor. Pentru a face față acestei situații, veți ajuta la o astfel de instruire pas cu pas:

 • Pasul 1. În primul rând, pregătiți fermele. Este mai bine să le sudați în avans pe teren.
 • Pasul 2. Instalați suporturi verticale pentru fermele viitoare. Este extrem de important ca acestea să fie într-adevăr verticale, așa că verificați linia lor plumb.
 • Pasul 3. Acum, luați conductele longitudinale și le sudați la posturile de susținere.
 • Pasul 4. Ridicați fermele și sudați-le la conductele longitudinale. După aceasta, toate punctele de conectare sunt importante pentru curățare.
 • Pasul 5. Vopseați cadrul finit cu vopsea specială, după curățare și degresare. Acordați o atenție deosebită articulațiilor conductelor de profil.

Ce altceva se confruntă cu cei care fac astfel de ferme acasă? În primul rând, gândiți-vă în avans la tabelele de sprijin pe care le veți pune la fermă. Nu este cea mai bună opțiune de ao arunca la sol - va fi foarte inconfortabil să lucrezi.

Prin urmare, este mai bine să pună poduri mici, care vor fi ușor mai late decât centura inferioară și superioară a fermei. La urma urmei, veți măsura și inserați manual între centurile podului și este important ca acestea să nu cadă la pământ.

Următorul punct important: fermele din conducta de profil sunt grele în greutate, iar poetul va avea nevoie de cel puțin o altă persoană pentru ajutor. În plus, nu va împiedica ajutorul și într-o muncă atât de obositoare și laborioasă, cum ar fi șlefuirea metalului înainte de gătit.

De asemenea, în unele modele, trebuie să combinați diferite tipuri de ferme pentru a atașa acoperișul la peretele clădirii:

De asemenea, rețineți că va trebui să tăiați o mulțime de ferme pentru toate elementele și, prin urmare, vă sfătuim să cumpărați sau să construiți o mașină-unelte de sine stătătoare de tipul celui care se află în clasa noastră de masterat. Iată cum funcționează:

În acest fel, pas cu pas, întocmiți un desen, calculați zăbrelele fermei, faceți piesele de prelucrat și sudați construcția deja în poziție. În plus, veți avea și rămășițele țevilor de profil în descărcare, deci nimic nu va trebui aruncat - toate acestea vor fi necesare pentru părțile secundare ale baldachinului sau hangarului!

Etapa V. Curățăm și colorăm fermele finite

După ce instalați fermele în locul lor permanent, asigurați-vă că le tratați cu compuși anticorozivi și coloranți cu vopsele de polimer. Ideal pentru acest scop este vopseaua, care se distinge prin durabilitatea și stabilitatea UV:

Asta e tot, fâșia de la conducta de profil este gata! Există numai lucrări de finisare a tăierii zăbrelelor din interior și finisarea cu material de acoperire:

Crede-mă, nu va fi foarte dificil să faci o structură metalică dintr-o conductă de profil. Un rol foarte important îl joacă un desen desenat competent, o sudură calitativă a structurii din conducta de profil și dorința de a face totul corect și precis.

Noțiuni de bază privind calcularea și sudarea unui bare de legătură dintr-o conductă de profil

Canopiile de pe cadrul metalic facilitează viața de zi cu zi. Ei vor proteja masina de vreme rea, vor acoperi veranda de vara, foisorul. A înlocuit acoperișul atelierului sau al vizierului deasupra intrării. Dacă te întorci la profesioniști, primești orice baldachin. Dar mulți vor gestiona singuri lucrările de instalare. Adevărat, veți avea nevoie de un calcul precis al structurii din conducta de profil. Nu faceți fără echipamentul, materialele adecvate. Desigur, sunt necesare abilitățile de sudare și tăiere.

Materiale cadru

Bazele de copertine - oțel, polimeri, lemn, aluminiu, beton armat. Dar, mai des, cadrul este alcătuit din ferme metalice din țeavă de profil. Acest material este gol, relativ ușor, dar durabil. În secțiunea are forma:

 • dreptunghi;
 • pătrat;
 • oval (precum și figuri semi-și ovale plate);
 • poliedru.

Sudarea dintr-o structură profilată a unui bare de structură, adesea alegeți o secțiune transversală pătratică sau dreptunghiulară. Aceste profiluri sunt mai ușor de procesat.

Varietate de profile de țevi

Sarcinile admise depind de grosimea peretilor, gradul de metal, metoda de fabricatie. Oțelurile structurale de o calitate superioară (1-3ps / cn, 1-2ps (cn)) servesc adesea ca material. Pentru nevoi speciale se folosesc aliaje de aliaj slab și galvanizare.

Lungimea țevilor de profil este de obicei de la 6 m la secțiuni mici până la 12 m - la cele mari. Parametrii minimali sunt de 10 × 10 × 1 mm și de 15 × 15 × 1,5 mm. Pe măsură ce grosimea pereților crește, rezistența profilurilor crește. De exemplu, pe secțiuni de 50 × 50 × 1,5 mm, de 100 × 100 × 3 mm și de mai sus. Produsele cu dimensiuni maxime (300 × 300 × 12 mm sau mai mult) sunt mai aplicabile pentru instalațiile industriale.

În ceea ce privește parametrii elementelor de cadru, există următoarele recomandări:

 • Pentru copertinele mici (cu lățimea de până la 4,5 m) se utilizează un material de țeavă cu o secțiune transversală de 40 × 20 × 2 mm;
 • dacă lățimea este de până la 5,5 m, se recomandă parametrii de 40 × 40 × 2 mm;
 • pentru canopiile de dimensiuni mai mari, se recomandă să se ia conducte de 40 × 40 × 3 mm, 60 × 30 × 2 mm.

Ce este o fermă?

Ferma este numită sistemul central, baza structurii de construcție. Se compune din elemente rectilinie conectate în noduri. De exemplu, este considerată proiectarea unei structuri de legătură dintr-o conductă de profil, în care nu există o aliniere necorespunzătoare a tijei și nu există sarcini în afara nodului. Apoi, în părțile sale componente, vor apărea numai forțele de tensiune și compresiune. Mecanica acestui sistem îi permite să păstreze invarianța geometrică atunci când înlocuiește nodurile fixate rigid cu cele articulate.

Exemplu de sistem de tije sudate

Ferma constă din următoarele elemente:

 • cureaua superioară;
 • curea inferioară;
 • să stea perpendicular pe axă;
 • o încurcătură (sau o breșă) înclinată spre axă;
 • suportul auxiliar (cusătura).

Sistemul de laturi este triunghiular, diagonal, semi-raspândit, încrucișat. Pentru conectare, se folosesc headscarfs, materiale pereche, nituri, cusături sudate.

Opțiuni de montare în noduri

Fabricarea fermelor de la o conductă de profil înseamnă asamblarea centurii cu anumite contururi. Acestea sunt de tipul:

 • segment;
 • poligonală;
 • acoperiș (sau trapezoidală);
 • cu curele paralele;
 • triunghiular (д-и);
 • cu o curea inferioară spartă ruptă spartă;
 • Shed;
 • consola.
Tipuri în funcție de forma curelelor

Unele sisteme sunt mai ușor de instalat, altele sunt mai economice din punctul de vedere al consumului de materiale, iar altele sunt mai ușor de configurat noduri de suport.

Noțiuni de bază privind calcularea unei ferme

Influența unghiului de înclinare

Alegerea construcției de ferme de coridor din conducta de profil este legată de panta structurii proiectate. Există trei opțiuni posibile:

La un unghi minim (6 ° -15 °), sunt recomandate contururile trapezoidale ale curelelor. Pentru a reduce greutatea, este permisă o înălțime de 1/7 sau 1/9 din lungimea totală a intervalului. Atunci când proiectați un baldachin superficial de formă geometrică complexă, este necesar să îl ridicați în partea centrală deasupra suporturilor. Folosiți fermele Polonso, recomandate de mai mulți specialiști. Ele sunt un sistem de două triunghiuri legate de un puf. Dacă aveți nevoie de o construcție înaltă, este mai bine să alegeți o construcție poligonală cu o curea inferioară ridicată.

Când unghiul de înclinare depășește 20 °, înălțimea trebuie să fie de 1/7 din lungimea totală a deschiderii. Acesta din urmă ajunge la 20 m. Pentru a îmbunătăți designul, cureaua inferioară este ruptă. Apoi, creșterea va fi de până la 0,23 din lungimea intervalului. Datele din tabel sunt folosite pentru a calcula parametrii necesari.

Tabel pentru determinarea pantei sistemului de rafturi

Cu o pantă mai mare de 22 °, se efectuează calcule în funcție de programele speciale. Canopiile de acest tip sunt mai des folosite pentru acoperișuri din ardezie, metal și materiale similare. Aici sunt utilizate ferme triunghiulare de la conducta de profil la înălțimea lor de 1/5 din lungimea totală a spanului.

Cu cât unghiul de înclinare este mai mare, cu atât mai puțin precipitații, zăpada greu se acumulează pe baldachin. Capacitatea de încărcare a sistemului crește odată cu creșterea înălțimii. Pentru o rezistență sporită, sunt prevăzute rigle suplimentare.

Parametrii unghiurilor de bază

Pentru a înțelege cum se calculează o structură de legătură de la o conductă de profil, este necesar să se determine parametrii nodurilor de bază. De exemplu, mărimea intervalului ar trebui să fie specificată în mod normal în termenii de referință. Numărul de panouri, dimensiunile acestora sunt atribuite preliminar. Calculam înălțimea optimă (H) în mijlocul intervalului.

 • În cazul în care curelele sunt paralele, poligonale, trapezoidale, H = 1/8 × L, unde L este lungimea riglei. Cureaua superioară trebuie să aibă o pantă de aproximativ 1/8 × L sau 1/12 × L.
 • Pentru tip triunghiular, în medie, H = 1/4 × L sau H = 1/5 × L.

Cursele de zăpadă trebuie să aibă o pantă de aproximativ 45 ° (în limitele a 35 ° -50 °).

Utilizați proiectul de model gata, atunci nu trebuie să efectuați calculul

Pentru ca baldachinul să fie fiabil și durabil, proiectul său necesită calcule precise. După achiziționarea materialelor de calcul, în viitor se montează cadrul. Există un mod mai scump - de a cumpăra module gata făcute și de a asambla structura la fața locului. O altă opțiune este mai dificilă - pentru a face calculele dumneavoastră. Apoi avem nevoie de date din directoare speciale pe SNiP 2.01.07-85 (impacturi, sarcini) și SNiP P-23-81 (date despre structurile metalice). Trebuie să facem următoarele.

 1. Determinați schema de blocuri în funcție de funcțiile baldachinului, unghiul de înclinare, materialul tijei.
 2. Selectați opțiunile. Luați în considerare relația dintre înălțimea și greutatea minimă a acoperișului, materialul și tipul acestuia, părtinire.
 3. Calculați dimensiunile panoului structurii în funcție de distanța părților individuale responsabile de transferul încărcăturilor. Se determină distanța dintre nodurile adiacente, de obicei egală cu lățimea panoului. În cazul în care deschiderea este mai mare de 36 m, se calculează ascensorul de construcție - curba inversabilă care se poate rambursa datorită sarcinilor pe structură.

Printre metodele de calculare a structurilor statice definite, una dintre cele mai simple este taierea nodurilor (secțiunile în care tijele sunt articulate). Alte opțiuni sunt metoda Ritter, metoda de înlocuire a barelor Genneberg. Și, de asemenea, o soluție grafică prin elaborarea unei diagrame Maxwell-Cremona. În programele moderne de calculator, se folosește adesea metoda de tăiere a nodurilor.

Pentru o persoană care are cunoștințe de mecanică și sopromatu să calculeze toate acestea nu este atât de dificilă. Restul ar trebui să țină cont de faptul că precizia calculelor și amploarea erorilor depind de durata de viață și de siguranța baldachinului. Poate că este mai bine să contactați specialiștii. Sau alegeți o opțiune din soluții de proiectare gata, unde ați pus valorile. Atunci când este clar ce tip de fâșie este necesar de la țeavă de profil, un desen pentru el este probabil să fie găsit pe Internet.

Factori semnificativi de selecție a locației

În cazul în care baldachin se referă la o casă sau o altă clădire, aceasta va necesita o autorizație oficială, care va trebui, de asemenea, să fie tratată.

Mai întâi selectați locul în care va fi amplasată clădirea. Ce ia în considerare acest lucru?

 1. Sarcini constante (greutatea fixă ​​a cutiei, acoperișului și a altor materiale).
 2. Sarcinile variabile (factori climatici: vânt, precipitații, inclusiv zăpadă).
 3. Un tip special de sarcină (există o activitate seismică în regiune, furtuni, uragane și altele asemenea)?

De asemenea, sunt importante caracteristicile solului, influența clădirilor din apropiere. Proiectantul trebuie să țină cont de toți factorii relevanți și de coeficienții de rafinare care sunt introduși în algoritmul de calcul. Dacă intenționați să faceți calculele pe cont propriu, utilizați programele 3D Max, Arkon, AutoCAD sau altele similare. Există o opțiune de calcul în versiunile online de calculatoare de construcție. Asigurați-vă că ați descoperit pentru proiect pasul recomandat între suporturile rulmenților, cutia. Și, de asemenea, parametrii materialelor și cantitatea lor.

Un exemplu de calcul software pentru un baldachin acoperit cu policarbonat

Secvența de lucru

Montarea ramei din profile metalice trebuie efectuată numai de un specialist în sudură. Această afacere responsabilă necesită cunoașterea și manipularea cu îndemânare a instrumentului. Nu trebuie să înțelegeți numai cum să sudați o structură din o conductă de profil. Este important, care noduri sunt asamblate mai corect pe sol, și numai apoi ridicate la suporturi. Dacă structura este greoaie, este necesară o tehnică pentru instalare.

De obicei, procesul de instalare are loc în următoarea ordine:

 1. Marcarea compartimentului este în desfășurare. Sunt instalate piese fixe, suporturi verticale. Adesea în gropi plasate imediat țevi metalice, apoi beton. Verticala instalatiei este verificata de linia plumb. Pentru a controla paralelismul, un șir sau un fir este întins între posturile de capăt, în timp ce restul sunt plasate de-a lungul liniei primite.
 2. Țevile longitudinale sunt fixate prin sudură pe suporturi.
 3. La sol, nodurile și elementele de ferme sunt sudate. Cu ajutorul bretelelor și a jumperilor conectați centurile structurii. Apoi, blocurile trebuie ridicate la înălțimea dorită. Acestea sunt sudate la țevile longitudinale de-a lungul picioarelor verticale de susținere. Între ferme de-a lungul pantei, grinzile longitudinale sunt sudate pentru fixarea ulterioară a materialului de acoperire. Ele fac găuri pentru dispozitive de fixare.
 4. Toate secțiunile de conectare sunt curățate cu atenție. Mai ales marginile superioare ale cadrului, în cazul în care acoperișul va sta în viitor. Suprafața profilelor este curățată, degresată, tratată cu grund și vopsită.
Folosind un proiect gata, veți începe rapid construirea unui baldachin

Experții recomandă să efectueze o astfel de activitate responsabilă numai dacă există experiență adecvată. Nu este suficient să cunoaștem teoretic cum să sudăm o structură din o conductă de profil. După ce a făcut ceva greșit, ignorând nuanțele, riscul domnului de origine. Baldachinul se va plia și se va prăbuși. Va suferi tot ce va fi sub el - mașini sau oameni. Prin urmare, luați cunoștințele în serviciu!