Caracteristicile jgheabului, dimensiunile și elementele sale constau din: un suport, un colț, un dop, etc.

Reparații

Sistemul de jgheab joacă un rol important în orice tip de clădiri. Principiul apei de ploaie este mai clar decât o zi albă - este responsabil pentru redistribuirea și îndepărtarea precipitațiilor atmosferice, care sunt prezentate într-o stare lichidă sau trecute în această stare.

Ca obiecte, în apărarea căreia intră jgheabul, se află fațada, fundația, acoperișul.

Schema de funcționare a locului înclinat se bazează pe amplasarea canalelor (cantitatea este marcată de caracteristicile individuale ale proiectului), care "iau" precipitațiile lichide și prin țevile corespunzătoare cu sau fără apă în locul alocat pentru drenare.

Ce este un jgheab și ce este?

Când vine vorba de componentele canalului de ploaie, unul dintre primii care să-și amintească despre jgheab. Desigur, absența acestui canal nu va pune sub semnul întrebării crearea unui sistem de drenare, dar din când în când, refuzul sau abolirea acestei componente în întreaga structură de deviere a apei poate duce la o serie de probleme.

Iată principalele sarcini pe care jgheabul le execută:

 • Acesta este responsabil de direcția de mișcare a apei care se scurge de pe suprafața clădirii;
 • minimizează pătrunderea apei și impactul negativ asupra fundației;
 • elimină posibilitatea de erodare a sistemelor dinamice multi-componente în locația casei;
 • reduce semnificativ volumul de apă care pătrunde în subsol;
 • păstrează fațada și diverse obiecte decorative și arhitecturale într-o manieră diligentă, contracarând distrugerea acestora datorită îndepărtării corecte și consecvente a precipitațiilor.

La toate aceste plusuri puteți adăuga în continuare posibilitatea colectării apei de ploaie din cauza jgheabului și a altor elemente ale sistemului de drenaj în containere speciale care sunt puse pe scurgeri finale.

Din punct de vedere vizual, canalul de alimentare se aseamănă cu un "jumătate deschis", într-un fel deschis în partea superioară a țevii. De obicei, este instalat de-a lungul părții laterale a clădirii, de la colț până la colț. Ca o alegere de material pentru fabricarea acestei componente, structura înclinată nu are absolut nicio restricție și în rolul unui tip de materii prime folosiți plumb, fontă, oțel vopsit sau aluminiu, cupru și chiar lemn.

Ce este un jgheab

Compoziția sistemului de drenaj

Pe lângă jgheab, sistemul de drenare a apelor pluviale include următoarele elemente:

 1. Conducta de scurgere asigură transportul vertical al reziduurilor atmosferice din jgheab sau pâlnie. Funcția principală a elementului este îndepărtarea eficientă a acumulărilor de apă de pe baldachinul casei. De regulă, este prezentată sub forma unei structuri prefabricate, însă, în funcție de proiect, pot fi utilizate și versiuni simplificate;
 2. Conectorul de țeavă, de regulă, face parte din conducta de scurgere sau poate fi o parte auxiliară a canalului de alimentare. Scopul său principal este exprimat în numele însuși. Într-o măsură mai mare, elementul este utilizat pentru a conecta conductele principale sau conducta compozită cu un robinet (cum ar fi colțurile). De asemenea, utilizat în acele cazuri în care este necesară corectarea lungimii țevii de scurgere;
 3. Suportul servește drept suport pentru apeduct și fixare direct pe suprafața casei. Acestea sunt de două tipuri. Primul dintre ele este numit scurt și sarcina sa principală este de a susține parametrii necesari pentru drenajul adecvat. A doua vedere, care este un suport lung, este prezentată ca o structură de putere cu funcția de formare și reglare a pantei sistemului de drenaj;
 4. jgheabul de jgheab asigură izolarea la apă a marginii canalului, care nu implică conectarea conductei și a elementelor corespunzătoare ale sistemului într-un colț dat al clădirii;
 5. clemă îndeplinește funcția de fixare a coloanei de drenaj pentru a se conforma direcției specificate de mișcare a lichidului. Vedere vizuală ca un inel, care, datorită unui bolț, este atașat de perete;
 6. pâlnia de colectare a apei este colectată și trimisa precipitații acumulate în conducta compusă;
 7. Jgheabul de scurgere acționează ca un "feribot" între scurgerea lichidului și locul (capacitatea) pentru îndepărtarea acestuia.

Instalarea sistemului de jgheaburi

De asemenea, instalarea unui exod de ploaie poate fi folosit componente suplimentare, cum ar fi teu linii (țevi diluate) (părți ale clădirii de by-pass „proeminente“) și peretele de protecție special pentru a preveni căderea în riser diverse moloz, frunze și alte obiecte străine.

Jgheabul: dimensiunea și rolul pantei

De fapt, nu sunt atât de multe clasificări care separă diferitele tipuri de acest element. Cel mai adesea canalele de alimentare se disting în funcție de materialul de fabricație.

Astfel, ar trebui să vorbim despre:

 • metal. Ca și în orice altă situație, motivul principal pentru preferința metalului este rigiditatea și fiabilitatea. Datorită proprietăților individuale, ghizii pot dura 30-40 de ani. Rezistent la influențe mecanice;
 • din plastic. În acest caz, există avantaje - ușurința și imunitatea la coroziune. Dar, pe de altă parte, dezavantajele lor se datorează rezistenței scăzute și izolației fonice slabe;
 • beton. Dezvoltat în construcția de clădiri înalte și instalarea unui sistem de drenare trotuar. Din cauza greutății semnificative în "acasă" de construcție nu este utilizat. În plus, piatra nu este un concurent eficient pentru încărcarea cu apă pe termen lung.

O altă caracteristică, conform căreia se pot distinge jgheaburile moderne, este o secțiune transversală. Pe această bază, canalele sunt împărțite în formă dreptunghiulară, pătrată și rotundă. Din punct de vedere vizual, toate acestea pot fi înțelese imediat, de unde și numele din clasificare.

În ceea ce privește caracteristicile și oportunitatea utilizării unei anumite specii, sistemele de drenare dreptunghiulare sunt utilizate în regiunile în care se precipită o cantitate mare de precipitații. La parametrii de umiditate mici, jgheaburile pătrate sunt fixe, iar cele rotunde sunt în general considerate universale.

Lungimea jgheabului este egală cu cea a stâlpilor casei. Numărul lor este determinat separat pentru fiecare pantă. În ceea ce privește lățimea canalelor, această valoare depinde de suprafața acoperișului. Mai jos sunt proporțiile pentru exemplul instrucțiunilor sistemului de drenare Profil.

În partea stângă este zona de acoperiș, spre dreapta - lățimea țevii de drenaj:

 • un rind pe margine: până la 70 mp. m - 90 mm, 70-140 metri patrati. m - 130 mm;
 • un răsărit în centru: până la 110 de metri pătrați. m - 90 mm, 110-200 metri patrati. m - 130 mm;
 • două șanțuri de-a lungul marginilor: până la 140 de metri pătrați. m - 90 mm, 140-220 de metri pătrați. m - 130 mm

În plus față de dimensiunea structurii, atenție acordată gradientului.

Montarea jgheabului cu mâinile tale

Această procedură poate fi încredințată profesioniștilor, dar din moment ce sunteți deja familiarizați cu trăsăturile acestui element, este foarte posibil să conduceți singur acest proces.

În situații deosebit de dificile, va trebui să precizați ordinea pieselor și pentru asta aveți nevoie de desene.

Să dăm un exemplu de instalare a canalului companiei Murol. Toate cerințele și datele de reglementare sunt luate de la SnipPov și GOST.

Mai întâi de toate, trebuie să acordați atenție instalării titularilor.

Pentru a face acest lucru, trebuie să determinați diametrul consolei.

Condiția este următoarea - această valoare trebuie să fie puțin mai mare decât circumferința jgheabului. Intervalul dintre cârlige este de până la 90 cm, dacă designul este metal, atunci cifra poate fi mărită la 1,2-1,5 m. De asemenea, elementele de fixare auxiliare din colțuri nu interferează.

În pasul următor, selectați panta. Panta optimă a jgheabului de jgheab este de 1 până la 2 mm. Există încă o astfel de opțiune - instalați parantezele jgheabului în colțuri, al doilea ar trebui să fie mai mic. Apoi, luați coarda și trageți-o între suporturi.

Datorită acestei acțiuni non-cunning, veți obține o linie clară pentru fixarea parantezelor rămase.

După fixarea cârligelor, mergeți la canale. Numărul lor depinde de zona adăpostului (până la 10 metri - 1, mai mult). În plus, în această problemă, acordați atenție unghiului pantei.

Fanta de acoperiș ar trebui să ajungă în centrul (nu mai departe) a pâlniei, în caz contrar scurgerea apei se va vărsa pur și simplu prin margini, iar o mică fracțiune va fi direcționată către coloană. Nu fi inutilă în design vor fi stubs, care va reduce probabilitatea de a curge la un minim critic.

Pasul de instalare a parantezelor

Dacă se dorește sau este necesar, este posibil să se creeze elemente rotative speciale. Datorită acestor accesorii, zona de drenaj este redusă semnificativ.

În aceste condiții, teuurile și genunchii sunt deosebit de utile, ceea ce va asigura distribuția apei reziduale și transformarea ei într-un proces armonios și eficient. Și în final genunchiul final este stabilit.

De fapt, procesul de editare nu este la fel de simplu cum pare. Depinde de tine să te ocupi singur de acest caz sau să contactezi specialiști, iar din partea noastră a fost oferită asistența necesară.

Videoclip util

Instalarea jgheabului poate fi vizualizată pe video:

Jgheab: panta, instalare și tipuri

Unul dintre elementele principale ale acoperișului, fără de care funcționarea normală este imposibilă, este sistemul de eliminare a apei. Lucrarea sa fiabilă este cheia funcționării pe termen lung a întregii clădiri. Protejează în mod sigur fațada, zona orb și fundația clădirii de umiditate excesivă. Funcționarea normală a sistemului de canalizare este posibilă numai dacă se respectă toate regulile de instalare și în special panta jgheabului. În funcție de tipul și designul acoperișului, sunt selectați parametrii individuali de drenaj.

Proiectare și varietăți de jgheaburi

Proiectarea sistemului de drenaj constă din următoarele elemente:

 • brațe de montare;
 • jgheaburi;
 • conducte de drenaj;
 • pâlnie;
 • accesorii suplimentare.

Suportul de montare (cârlig) este un element al proiectului sistemului de drenaj, care este necesar pentru fixarea pe pereții și pe acoperișul clădirii a scurgerilor și jgheaburilor. Forma lor este decisivă pentru proiectarea consolelor, care sunt proiectate pentru montarea acestor produse. În timpul lucrărilor de instalare, o atenție deosebită este acordată locației de instalare a brațelor, deoarece panta jgheabului de jgheab va depinde de aranjamentul spațial. Pentru a preveni coroziunea prematură, cârligele sunt realizate în varianta galvanizată.

Jgheaburile pot varia în formă, deci în fiecare caz în parte, ele sunt determinate prin calcul. Principala regulă în alegerea formei lor este cu cât este mai mare secțiunea transversală a jgheabului, cu atât mai multă apă poate fi necesară. Sistemul de drenare modern presupune prezența acestor părți de-a lungul întregului perimetru al clădirii. În acest scop, ele sunt echipate cu piese unghiulare speciale, datorită cărora jgheaburile merg în jurul colțurilor clădirilor. Pentru a preveni curgerea apei, în colțul orb al jgheabului se folosește un conector și se folosesc accesorii speciale de conectare pentru a le conecta unul la celălalt. În documentația normativă se indică faptul că panta jgheabului de scurgere SNIP se bazează pe cerințele de pantă de 1 mm pe 1 metru de urmărire.

Jgheaburile se recomandă să se instaleze pe partea însorită a clădirilor, în funcție de forma pe care o pot avea rotunde sau pătrate. La conductele de drenaj cu secțiune pătrată, capacitatea este mult mai mare, de aceea este preferabil să le instalați pentru acoperișuri cu o suprafață mare. Trebuie remarcat faptul că forma canalului de scurgere trebuie să corespundă formei jgheabului, altfel nu va fi posibil să le îmbinați în mod normal. Pentru realizarea curbelor și coturilor, se aplică suplimentar accesorii speciale sub formă de genunchi îndoit în planul lateral sau frontal.

Pâlnia sistemului de jgheaburi este proiectată pentru a colecta apă din jgheaburi, astfel încât diametrul său este determinat de cantitatea de apă colectată de pe acoperiș. Pentru volume mari de lichid, se folosesc pâlnia cu un receptor mare și o secțiune a țevii de ieșire.

Sistemele de jgheaburi pot diferi în materialul componentelor componente. În prezent există două tipuri principale:

 • din plastic;
 • fier galvanizat.

Atunci când alegeți un anumit tip de sistem de drenaj ar trebui să ia în considerare faptul că instalarea sistemului de plastic este mult mai ușor, piesele din plastic nu se tem de zgarieturi. În timp ce piesele galvanizate cu deteriorări externe răspândesc foarte repede coroziunea. Componentele galvanizate ale sistemului de drenaj sunt acoperite suplimentar cu un strat polimeric de protecție, extinzând în mod semnificativ durata de viață. Dar, în cazul deteriorării stratului de protecție polimeric, are loc un proces foarte rapid de oxidare și acoperirea locului defectului cu coroziune. Sistemele de drenare din plastic sunt mai ieftine decât omologii metalici, fiind mult mai ușor de realizat panta normativă a jgheabului de jgheaburi, dar au un dezavantaj semnificativ. La temperaturi sub zero, plasticul devine foarte fragil și fragil, rezultând astfel că se rupe chiar și sub presiunea zăpezii.

Din acest motiv, în zonele cu precipitații mari în timpul iernii, codurile de construcție recomandă instalarea jgheaburilor galvanizate, care au o rezistență mecanică mai mare!

Caracteristici de montare

Instalarea unui sistem de curgere a apei este cel mai important punct care necesită o abordare responsabilă și respectarea numeroaselor reguli. Imediat înainte de instalare, ar trebui să se facă marcări care să indice locațiile parantezelor, colțurilor și țevilor de scurgere. Marcarea începe de la cele mai înalte puncte ale sistemului și progresează în mod constant în jos. Panta optimă a jgheaburilor este de aproximativ 2-5 milimetri pe metru de funcționare, iar panta minimă a jgheabului este de 1 milimetru pe metru de drum. Cel mai convenabil instrument pentru marcare este un cablu lung și subțire. În timpul marcării, se realizează punctele de fixare ale brațelor (cârligelor), la care se atarna ulterior jgheaburile și conductele.

După terminarea marcării, continuați să montați brațele, care trebuie să corespundă formei jgheaburilor. Suporturile de la punctele de sus ar trebui să fie expuse luând în considerare nivelul sub 5 cm de planul acoperișului. După aceea, instalați consolele de nivel inferior, pentru care cablul este tras și se determină panta necesară a jgheabului. Suporturile intermediare sunt instalate cu orientare spre nivelul superior și inferior. Jgheaburile sunt interconectate la capăt, iar îmbinările sunt consolidate suplimentar cu un material de etanșare pe bază de silicon, garnituri de cauciuc sau nituri. Droppers, care sunt proiectate pentru a scurge apa din suprasarcină, trebuie să intre în jgheaburi de cel puțin 2 centimetri.

Trebuie remarcat faptul că jgheaburile sunt supuse dilatării termice, astfel încât atunci când sunt instalate, compensatoarele sunt adesea folosite. Acestea combină diferite părți ale sistemului de drenaj într-una și compensă orice extindere termică a sistemului de drenaj fără a-i deranja integritatea.

După instalare, sistemul de drenaj este umplut cu apă, în locuri unde panta jgheabului este insuficientă, se va colecta apă. Dacă este fabricat din plastic, va fi necesar să se ajusteze parametrii suportului. Când instalați un jgheab galvanizat, puteți schimba unghiul cu un ciocan și o ureche de lemn.

Următoarea etapă de instalare a sistemului de evacuare a apei este instalarea canalelor în următoarea ordine:

 • În jgheaburi, tăieturile sunt realizate cu ajutorul unui ferăstrău pentru metal;
 • pe jgheaburile galvanizate, muchiile sunt îndoite în plus;
 • Pâlnia este poziționată astfel încât cusătura frontală să fie cuplată ferm și sigur cu marginea jgheabului;
 • Suporturile de pe pâlnie trebuie introduse în spatele jgheabului.

Pentru a fixa jgheabul și pâlnia atunci când utilizați piese din material plastic, se utilizează un adeziv special. După instalarea tuturor pâlnilor pe țevile de evacuare, instalarea ștecherului împiedică trecerea apei într-o direcție inutilă.

Ultimul pas este de a instala accesorii suplimentare, care includ colectorul de coli și sistemul de încălzire a cablului. Funcționarea sistemului de drenaj presupune curățarea periodică a blocajelor, principala din care este frunzișul. Indiferent de panta jgheabului de jgheab, înfundarea acestuia cu frunziș nu va permite îndepărtarea eficientă a lichidului. Pentru a evita acest lucru și pentru a prelungi în mod semnificativ timpul dintre curățare, utilizați o grătare - o captator de foaie, care este montat direct pe jgheab și are o suprafață perforată de-a lungul întregii lungimi.

În perioada de iarnă apar dificultăți considerabile cu drenajul apei ca urmare a înghețării sistemului de drenaj. Pentru a evita acest lucru, este instalat un sistem anti-îngheț, sarcina principală a acestuia fiind menținerea funcționalității sistemului de drenaj la temperaturi negative. Cea mai obișnuită opțiune este instalarea unui cablu de încălzire de-a lungul întregii lungimi a sistemului de drenaj și un controler de temperatură pentru controlul încălzirii.

Instrucțiuni video despre instalarea unui jgheab dreptunghiular.

Unghiul jgheabului

Casa de locuit va dura mulți ani proprietarilor numai în cazul în care se ocupă de amenajarea și funcționarea corectă a jgheabului. Sistemul de drenare este o parte integrantă a acoperișului și nu permite ca precipitațiile sau apa topită să stagneze pe suprafața sa, însă le îndepărtează de pe acoperiș în timp. În plus, jgheaburi si burlane nu permit umezelii să intre în fundație sau fațadă păstrând în același timp, de asemenea, integritatea și capacitatea de a rezista la condiții adverse de mediu pentru mulți ani lor. Un flux de apă bine organizat va prelungi perioada de funcționare a structurii și va salva lucrările de reparații și restaurare externe. Pentru ca sistemul să se descurce efectiv cu sarcina în mod eficient, este necesar să știm ce ar trebui să fie panta jgheabului și, de asemenea, cum să instalați corect elementele de drenaj.

Elemente ale sistemului de drenaj

Scurgerea este un sistem de elemente care necesită o secvență clară în timpul instalării. Un astfel de proiect pentru colectarea și drenarea apei are un număr destul de mare de componente. Pentru ca instalarea să treacă corect și rapid, merită luată în considerare mai detaliat toate componentele sistemului de drenaj. În funcție de condiții, echipamentul poate varia, însă cele mai frecvente sunt sistemele de jgheaburi cu următorul set de elemente:

 • jgheabul - deschis din canalul de sus, fixat în plan orizontal, funcția sa este de a colecta apă și direcția sa spre țeavă;

Acestea sunt elementele principale ale drenajului sistemului de apă, care trebuie achiziționate prin planificarea unei instalații independente. De asemenea, atunci când instalați un jgheab, trebuie să știți care este panta minimă a jgheabului și ce afectează acest indicator.

Funcțiile de instalare a jgheabului

Sistemul de jgheaburi montat după finalizarea lucrărilor de fațadă, dar acoperișul nu a fost încă instalat stratul de finisare. Pentru funcționarea eficientă a sistemului de drenaj, este necesar să instalați corect jgheabul pe acoperiș. Forma și designul tăvii sunt selectate în funcție de cantitatea anuală de precipitații, precum și de configurația acoperișului casei. În special, cu cât este mai mare secțiunea transversală a jgheabului, cu atât precipitațiile pot fi mai mari. Montat de scurgere, atât pe perimetrul structurii, pentru aceasta ar trebui să dobândească nu numai elementele directe ale jgheabului, dar, de asemenea, piesele unghiulare care se va îndoi în jurul valorii de colțuri și numai pe una dintre rampele, în acest caz, este necesar să se utilizeze capace de capăt. Este important să știți că panta jgheabului de 1 metru conform documentelor de reglementare trebuie să fie de cel puțin 1-2 mm. Această opțiune a codurilor de construcție este minimă, pentru că dacă face instalarea în poziție orizontală, atunci nu vor fi probleme cu circulația apei, aceasta va stagna și se toarnă peste marginile tăvii pe suprafața acoperișului.

O caracteristică a sistemului de drenaj este că mișcarea topiturii și a apei de ploaie are loc sub influența forțelor naturale, fără a fi necesară achiziționarea de echipamente suplimentare. Lichidul de-a lungul jgheabului de la punctul înalt se mișcă la minim, adică înclinația trebuie să fie aranjată în direcția pâlniei. Panta recomandată a jgheabului de jgheab este de 0,3-0,5 cm pentru fiecare metru al tăvii. Adică, atunci când lungimea totală a jgheab 6 m, o parte este mai mare decât celălalt cu aproximativ 2-3 cm. Pentru a obține un jgheab pantă lină, parantezele trebuie reglat strict la o anumită înălțime. Acest lucru se poate realiza metoda cea mai simplă pentru a începe primul și ultimul deținător fixat cu un unghi corespunzător și apoi întinse între cablul de construcție sau de fir și este deja instalat pe restul suporturilor de linie în trepte de 50-70 cm, este de asemenea posibil să se concentreze asupra a ceea ce fiecare. Următorul suport trebuie să fie mai mare decât cel precedent cu 2-3 mm. Trebuie avut în vedere faptul că dacă tava nu este una singură, ci una prefabricată, atunci merită să crească unghiul jgheabului. Acest lucru se datorează faptului că apa pe drum va întâlni cusăturile de legătură, ceea ce va reduce viteza de mișcare.

Este important să se înțeleagă că un sistem de scurgere este necesar pentru orice structură rezidențială, indiferent de configurația sa. Montarea aceluiași jgheab respectă regulile stabilite prin documentele de reglementare și este confirmată în practică. Doar în acest caz, sistemul va face față eficient funcției sale și va proteja casa de efectele nocive ale umidității.

Jgheab înclinat de 1 metru

Instalarea sistemului de drenaj și calcularea pantei acestuia

Un element integrant al oricărei structuri de acoperiș este sistemul de drenaj, care vă permite să îndepărtați umezeala, protejând-o de impactul său negativ, nu numai acoperișul însuși, ci și pereții. Este recomandabil să începeți procesul de instalare de la proiectarea și executarea unui număr de calcule. Pentru a se asigura că apele furtunoase și dezghețate sunt îndepărtate de pe acoperiș cât mai eficient posibil, este mai întâi necesar să se calculeze corect panta drenajului și secțiunea transversală a tuturor elementelor acestuia.

Determinați panta sistemului de drenaj

Acest parametru, ca și panta jgheaburilor de scurgere, este de mare importanță. Problema este că, dacă se dovedește a fi insuficientă, aceasta va duce la acumularea de umiditate, care va găsi în mod necesar vulnerabilitățile sistemului și le va trece lent, dar sigur, prin ele. În plus, în timpul iernii, excesul de apă poate îngheța, ducând la distrugerea jgheabului datorită expansiunii temperaturii.

Cu prea mult sistem de drenare a apei panta nu poate face față în mod eficient prin devierea apei furtuna, care va spăla peste margine și, din nou, pentru a primi pe perete, treptat, spălând acestor lianți.

Care este cea mai bună părtinire a cascadei? De obicei, această valoare este de 2-5 milimetri pe metru de drum. Pentru a obține rezultatul dorit, aveți nevoie doar de două instrumente - un cablu lung și un nivel de construcție. Folosindu-le, este necesar să marcați cu precizie locațiile de montare ale parantezelor, astfel încât să puteți obține o panta exactă a sistemului de eliminare a apei.

Calcularea secțiunii transversale a elementelor sistemului de drenaj

Panta sistemului de canalizare este un parametru important, dar nu singurul parametru pe care depinde eficiența funcționării sale. În plus, este necesar să se calculeze cu precizie secțiunea transversală a țevilor și a jgheaburilor, pentru care se pot utiliza următoarele recomandări:

 • pentru acoperișuri, care zona nu depășește 130 de metri pătrați, este posibil de a face cu o țeavă de scurgere cu un diametru de 85-110 mm și secțiunea jgheab de 115-125 mm;
 • dacă suprafața acoperișului este mai mare de 130 de metri pătrați, va fi nevoie de două jgheaburi cu diametrul conductei de 87-10 milimetri și o secțiune transversală de 150 de milimetri.

Instalarea de paranteze a sistemului de drenaj

Dacă ați calculat deja panta sistemului de drenaj, ați luat materialele necesare și ați făcut marcajul, puteți începe instalarea elementelor de fixare - paranteze. În primul rând, primul (la cel mai înalt punct al sistemului) și ultimele cârlige sunt instalate. După aceasta, puteți monta liber parantezele intermediare, atașându-le strict în locurile menționate anterior.

Distanța dintre cârligele de fixare depinde numai de materialele din care sunt realizate elementele sistemului de canalizare. De exemplu, pentru produsele din plastic nu trebuie să fie mai mult de 60 de centimetri, iar pentru metal - nu mai mult de un metru și jumătate.

Instalați canalele de drenaj

Următoarea etapă de instalare a sistemului de drenaj este instalarea canalelor de admisie a apei. În procesul de implementare, vă recomandăm să respectați toate recomandările de mai jos:

 • Pentru a asigura etanșeitatea sistemului, este necesar să tăiați cu atenție deschiderile pentru canalele din jgheab. Pentru produsele din plastic este mai bine să folosiți un cuțit ascuțit, iar pentru metal - un ferăstrău special;
 • Cusătura frontală a pâlniei trebuie să se încurce ferm în spatele marginii jgheabului;
 • fixatoarele produsului sunt fixate pe marginea posterioară a scurgerii;
 • în sistemele din plastic, pâlnia este atașată la canelură folosind un adeziv special creat.

La ultima etapă de instalare este necesară instalarea unor dopuri speciale echipate cu garnituri de cauciuc pentru a minimiza riscul de scurgere a sistemului.

Caracteristici de instalare a jgheaburilor

După ce brațele sunt stabilite strict în funcție de nivel, nu va fi dificil să instalați jgheaburile, respectând panta necesară sistemului. Pentru a face acest lucru, introduceți produsul în spatele marginii dispozitivului de fixare și rotiți-l la 90 de grade până la oprire. Pentru a fixa jgheaburile, se pot folosi fie plăci metalice speciale, fie cleme din materiale polimerice.

În colțurile sistemului de jgheaburi, colțuri speciale sunt utilizate pentru a se alătura jgheaburilor, ceea ce exclude scurgeri de apă în aceste zone. De asemenea, este important să instalați corect conectorii și îmbinările de dilatare. Acestea din urmă sunt destinate să excludă deformarea elementelor sistemului de drenaj din cauza expansiunii temperaturii. Montarea îmbinărilor de dilatare se realizează în zonele în care jgheaburile sunt îmbinate cu țevi de scurgere.

Jgheab de pantă corect, tavă

Elementele sistemului de drenaj, a căror amenajare este extrem de necesară pentru funcționarea fiabilă a acoperișului, sunt: ​​un jgheab de drenaj; paranteze pentru aceasta; canale, prize, țevi. Lipsa drenajului de pe acoperișul ploii și a apei topite se va termina cu distrugerea zidurilor și a fundației clădirii. Pentru a preveni consecințele nedorite, vor fi necesare și conducte de scurgere.

Nuanțe de proiectare a unui sistem de drenare

Înainte de a începe să lucrați la crearea unui canal de scurgere, a cărui apariție este descrisă în fotografie, va trebui să o proiectați în mod corespunzător. O atenție deosebită este acordată pantei jgheabului și secțiunii transversale a acestuia. Pentru a calcula parametrii de mai sus, trebuie să cunoașteți zona de deviere a apei. Valoarea necesară este determinată prin înmulțirea lungimilor acoperișului și a pantei.

În funcție de rezultatul obținut, în conformitate cu schema, se determină secțiunea transversală, care trebuie să aibă un jgheab de acoperiș și un diametru al țevii de scurgere:

 • în cazul în care acoperișul are o suprafață de 60 până la 100 „pătrate“, atunci aceasta necesită instalarea un jgheab, cu secțiunea jgheab de 115 mm și un diametru al țevii - 87 milimetri;
 • atunci când suprafața acoperișului este de 80-130 "pătrate," parametrii elementelor aceleiași scurgerii, care trebuie achiziționați, trebuie să fie 125 și respectiv 110 milimetri;
 • în cazul în care dimensiunea acoperișului de la 120 la 200 „pătrate“, este nevoie de două canale de scurgere, cu fiecare secțiune a jgheabului 150 milimetri și 87 milimetri în diametru tub;
 • două jgheab necesar pentru îndepărtarea apei din zona acoperișului de 160-220 „pătrate“, în timp ce în secțiunea jgheab ar trebui să fie de 150 milimetri, iar diametrul țevii - 110 milimetri.

Suporturi de montare

Pentru a crea o panta minima a scurgerii (altfel nu va functiona corect), trebuie sa atasati parantezele. Aceste elemente asigură fluxul de apă în direcția cea bună.

Experții recomandă ca panta sistemului de drenaj să fie orizontală în intervalul 2-3 milimetri pe metru de drum. Pentru montarea suportului există un cârlig special - această parte este fixată din punctul superior. Apoi este setat cel mai mic element. Este situat sub partea superioară cu 20-30 milimetri, cu condiția ca lungimea jgheabului să nu fie mai mare de 10 metri.

În continuare între aceste două cârlige trageți cablul și determinați punctul de montare al parantezelor intermediare. Nu depășiți sau scădeți panta scurgerii, în caz contrar chiuvetele nu vor putea să facă față curgerii apei sau invers, va stagna în jgheaburi. Pasul cu care sunt montate consolele depinde de materialul de fabricație al elementelor sistemului de drenare. Pentru jgheaburi din metal, este de 75 - 150 centimetri, iar pentru plastic - nu mai mult de 60 centimetri.

Din toate cele de mai sus, trebuie să se concluzioneze: jgheabul de jgheab trebuie fixat în strictă conformitate cu calculele efectuate în sistemul de drenare.

Instalarea canalelor

Sistem de drenare auto-instalat pe acoperișul casei

Sistem de jgheaburi proiectat pentru a scurge precipitațiile atmosferice de pe acoperișul tipului așezat. Durata de viață a jgheabului este cuprinsă între 5 și 12 ani, cu instalare și funcționare corespunzătoare. Dar puteți vedea adesea cum un sistem de drenare aproape nou devine inutilizabil: se rupe sau se scufunda. În acest articol, vă vom spune cum să instalați independent un sistem de drenare în conformitate cu toate cerințele tehnologice.

Efectuați o instalare de drenare este mai bine cu cel puțin un partener. Drainul este atașat la consola acoperișului. Panta jgheabului trebuie să fie de 2-3 milimetri pe metru în direcția scurgerii.

Instalarea constă în următoarele etape:

Un ghid pas cu pas pentru a instala un jgheab pe acoperișul unei case de 6 puncte

1. Instalarea suporturilor: paranteze și jgheaburi

Este bine să atașați consolele chiar și în timpul instalării cutiei de acoperiș. Opțiunea ideală ar fi aceea că pasul suportului pentru jgheaburi ar coincide cu pasul cârtițelor - undeva în intervalul de 50-60 centimetri.

În cazul în care distanța dintre grinzi este mai mare, de exemplu un metru, trebuie fixate paranteze suplimentare pe cutie. În plus, pe orizontală, cu o pantă de aproximativ 5 centimetri la 10 metri de jgheab, avem cârlige.

Pentru a obține o descărcare de apă de înaltă calitate, trebuie să calculați diferența dintre înălțimea cârligelor extreme și să folosiți un vârf de pâslă sau un creion pentru a marca unghiul de înclinare. Pentru confort, puteți număra fiecare cârlig. Cu o lungime suficient de mare a cârligului, ele pot fi ușor îndoite în funcție de înclinația acoperișului. Cârligele scurte sunt atașate la partea verticală a cutiei. Ca rezultat, ar trebui să ajungeți astfel încât centrul arcului cârligului să fie în același plan vertical cu centrul colțului acoperișului.

Dacă lungimea casei este de 20 de metri, ar trebui să faceți două unghiuri de panta pentru a se scurge în 2 canale sau pentru a monta o pâlnie, dar în mijloc.

2. Următoarea etapă este instalarea canalelor.

În funcție de caracteristicile jgheabului, este posibil să fie necesar să faceți o gaură pentru canal. Fiti foarte atenti ca gaura sa nu se extinda mai mult decat pâlnia, altfel apa va curge. Puteți să o faceți cu un ferăstrău.

Cu ajutorul unui instrument de marcare: un creion, un stilou cu vârful de pâslă etc., marcați centrul canelurii pâlniei. Gaura trebuie să fie direct deasupra ei. Apoi, fixați jgheabul și pâlnia: sub o parte, aduceți cusătura, iar pe partea din spate fixăm elementul de fixare.

3. Prin canelura exterioară atașați la consola astfel încât să se fixeze complet în ea, aceasta trebuie fixată cu o blocare.

4. Pe jgheab se fixează ștecherul. Poate merge ca un set cu un sigiliu, sau separat. În cel de-al doilea caz, etanșantul este așezat pe arcul conectorului, asigurându-ne că partea cu nervuri este deasupra. Acum, jgheabul este legat de etanșare, iar capacul este pus, astfel încât să intre complet în canelură, trebuie să bateți puțin.

5. Factorii importanți în instalarea sistemului de drenare sunt luarea în considerare a impactului asupra mediului: înghețarea, schimbările de temperatură. Deci, scurgerea poate să se extindă și să se îngustă, ceea ce va afecta jgheabul dacă nu luați măsurile adecvate. Sistemul de jgheaburi din plastic are o conexiune fără adeziv, astfel încât jgheabul trebuie să fie fixat astfel încât să alunece puțin de-a lungul sigiliilor.

Jgheabul cu îmbinare lipită necesită compensatoare suplimentare, care sunt instalate pe cele mai înalte puncte ale jgheabului. Pentru sistemele metalice, extinderea la o diferență de temperatură este mică, dar se recomandă utilizarea sigiliilor.

6. Chutele trebuie să fie conectate între ele - pentru aceasta sunt utilizate conectori. Așa cum am spus în paragraful anterior, acestea ar trebui să fie cu sigiliile de cauciuc. Conectorii sunt montați pe ambele jgheaburi în centru: mai întâi este instalat pe lateral fără blocare, apoi pe partea opusă. Trebuie remarcat faptul că trebuie să existe un spațiu de 3-5 mm între jgheaburi.

7. Trebuie să existe un suport sub fiecare colț al jgheabului. Unghiurile sunt conectate în conformitate cu metoda descrisă în clauza 6.

8. Chutes ar trebui să fie protejate de a obține diferite resturi, frunze. deoarece înfundarea sistemului poate duce la umezirea pereților și chiar la submandarea fundației. Pentru a evita acest lucru, trebuie să instalați grătare speciale pe jgheab - choppers.

9. Sub fiecare pâlnie, piciorul de scurgere este instalat. Datorită lui, scurgerea este atașată la clemele de țeavă și este mai aproape de perete. La acest genunchi este montat încă un genunchi, al cărui inel este îndreptat în jos, iar pe el este deja pusă conducta.

10. Dacă există o distanță considerabilă între genunchi care vine de la pâlnie și perete, atunci este necesară introducerea țevii de conectare.

11. În această etapă, conducta de canalizare este montată în genunchi și este fixată cu cleme. În cazul în care înălțimea scurgerii este considerabilă, atunci este posibil să se utilizeze mai multe conducte care se pun una peste cealaltă.

12. Există două tipuri de cleme: pentru un perete de lemn și pentru un zid de cărămidă. În cazul celui din urmă, jugul merge împreună cu pinul, care este introdus în diblu

13. Este important să rețineți că nu puteți amplasa chiuveta foarte aproape de sol sau de o zonă orb. Distanța trebuie să fie de 30-40 cm.

Astfel, cu respectarea tehnologiei, veți obține un sistem excelent de drenaj care vă va servi pentru o perioadă pe care producătorul a garantat-o.

Repararea zidăriei pereților exteriori nu tolerează întârzierea, 5 tipuri de distrugere și modalități de eliminare a acestora în articolul nostru.

Repararea acoperișului acoperit cu ruberoid (fisuri, găuri, despicături ale articulațiilor) - urmați link-ul către Orkmaster.com.

Cum se asigură panta jgheabului și de ce depinde

Unul dintre parametrii principali ai oricărui sistem de deviere a apei gravitaționale este panta jgheabului. Depinde de cât de bine va curge apa în jos în tavă și dacă va face față încărcării jgheabului și a pâlniei. Din păcate, nu există o rețetă universală pentru alegerea versanților, totul depinde de secțiunea transversală a jgheaburilor, de dimensiunea acoperișului și de alți factori pe care îi vom lua acum în considerare.

Observarea înclinării corecte este deosebit de importantă pentru un sistem complex de jgheaburi multi-nivel.

De ce depinde munca de scurgere?

La instalarea unui sistem de drenaj, se ia în considerare masa factorilor principali și secundari:

 • Principalii factori includ unghiul de înclinație, cu excepția cazului în care există încă o secțiune de jgheaburi cu țevi de scurgere, lungimea jgheaburilor, numărul de pâlnie și suprafața acoperișului;
 • Factorilor minori li se poate atribui materialul din care se realizează proiectarea, precum și tipul și metoda de fixare a suporturilor suspendate pentru scurgerea jgheaburilor și a țevilor.

Variante de fixare a suspensiilor.

Pentru ce este panta?

Într-adevăr, apa în cele din urmă, și așa va scufunda de pe acoperiș, și a intra în jgheab, nu va merge nicăieri, în orice caz, se scurge în jos.

Componente ale sistemului de drenaj.

 • Deci, dacă faceți o părtinire zero, adică, montați ieșirile strict orizontal, atunci jgheaburile mici cu încărcătura pur și simplu nu se pot descurca și apa va trece peste laturi;
 • Și dacă prindă prune de dimensiuni și capacități destul de mari, atunci distrugi complet aspectul fațadei;
 • În plus, în astfel de prune, frunzele și murdăria se vor acumula rapid, în consecință, va trebui să le curățiți în mod constant, iar ocupația nu este cea mai plăcută;
 • Cealaltă extremă este să faci prune prea abrupte. În acest caz, chiar și jgheaburile mici se vor descurca perfect cu sarcinile care le sunt atribuite, dar funiile și puțurile vor trebui să fie ridicate, altfel în acest sector apa va trece prin vârf.

Reguli de instalare a suspendărilor.

Cum se corelează parametrii de bază între ei?

Înainte de a selecta secțiunea transversală a scurgerilor orizontale și verticale, trebuie să determinați lungimea sectoarelor și numărul de canale. În conformitate cu normele, lungimea maximă a șanțului orizontal nu trebuie să depășească 10-12 m. Pe acest segment este instalat 1 pâlnie în oricare dintre colțurile clădirii.

Apropo, dacă aveți de-a face cu un acoperiș dreptunghiular de șold, de exemplu, 6x4 m, atunci pentru el există destule 2 canale amplasate pe o clădire diagonală. Fiecare canal va colecta apă de la 2 rampe, iar sarcina totală nu va depăși 10 m.

Raportul dintre lungimea sectorului acoperișului și numărul de canale.

Când lungimea sectorului depășește indicatorul de 12 m, atunci va trebui să facă deja 2 canale. Pe pante plane, continue, structura este ca și cum ar fi disecată în centru și din ea curge este îndreptată sub o pantă în direcții diferite.

Dar dimensiunile acoperișurilor înclinate sunt diferite, deci trebuie să ținem seama de suprafața planului din care va curge apa în acest jgheab. Dacă procedăm din cauza faptului că avem de-a face cu un dreptunghi, atunci pentru a obține zona, avem nevoie ca lungimea să fie înmulțită cu lățimea, care este arătată clar în diagrama de mai sus.

Distanța dintre parantezele vecine poate varia de la 50 la 90 cm.

În mod natural, pentru a calcula dependența secțiunii transversale de drenaj din zona sectorului de acoperiș din care va fi colectată apa în acest drenaj, există formule speciale. Dar vă sugerez să folosiți masa finită.

Acest tabel nu este singurul, pentru iubitorii de calcule exacte, există și alte date, le-am dat mai jos. Dar țineți minte, tabelul oferă datele exacte recomandate, iar țevile și jgheaburile au mai multe standarde, așa că, atunci când rotunjiți, răsfoiți întotdeauna.

Tabelele dependenței zonei acoperisului de secțiunea transversală a jgheaburilor și a puțurilor de scurgere.

Acum am ajuns la principalul lucru - panta minima a scurgerii variaza de la 3-5 mm la 1 metru liniar. Aici, cu cât este mai mare secțiunea transversală a jgheabului și cu cât sectorul este mai lung, cu atât este mai puțin prejudecată. Maximul este de 5 mm și este instalat pe cele mai înguste și mai scurte prune.

Deși în mod oficial panta este indicată fie în milimetri pe metru de drum, fie în grade, comandanții determină de obicei panta de-a lungul lungimii sectorului în mm. De exemplu, 30 mm, 40 mm sau 50 mm pe span.

Este mult mai ușor să determinați panta sistemului de drenaj de-a lungul unei singure deschideri, de la margine la pâlnie.

Configurația acoperișurilor și aspectul casei este diferită și, pentru a nu supraîncărca anumite sectoare ale sistemului, există scheme dovedite pentru instalarea conductelor de scurgere și direcția fluxului de apă.

Practic, au fost testate schemele de instalare a jgheabului de drenaj.

Câteva cuvinte despre materiale

Acum sistemele de drenaj sunt fabricate din metal sau plastic:

 • Structurile metalice sunt considerate mai durabile și durabile. De obicei, fierul este montat pe acoperiș cu un pătrat mare. Principalul pericol pentru astfel de sisteme nu este apa, ci înghețarea de iarnă. Chiar dacă metalul se deformează sub greutatea gheții, există întotdeauna posibilitatea reanimării acestuia;
 • Structurile din plastic sunt mai ieftine, mai ușor și mai ușor de instalat. Din experiență, pot spune că pentru acoperișul casei particulare medii particulare este grozav, aici este cel mai important lucru pentru a instala corect structurile și apoi nu aveți nicio înghețare.

Cum să montați jgheabul în unghi drept

Instalați un sistem de drenare cu propriile mâini pentru un maestru de acasă este destul de realist. Nu văd un motiv pentru a reda toate tehnologiile, pentru că există un videoclip în acest articol. Dar, din moment ce vorbim despre abatere, vom trăi mai în detaliu asupra modului de aranjament.

Dacă aveți de-a face cu cârlige de metal, suspensii, care sunt atașate la grinzi sau pereți de cușcă, atunci pentru a le instala trebuie să vă îndoiți la un anumit unghi. Și pentru a oferi o rampă, fiecare bracket trebuie să fie îndoit la un anumit punct. Secretul constă aici în marcarea corectă.

De exemplu, aveți un interval de 10 m și la aceste 10 metri există 20 de umerase. Pentru a le marca, împingeți cârligele împreună și țineți 2 linii, una orizontală, iar cea de-a doua cu o înclinare de 30-50 mm. Apoi pur și simplu luați scula și îndoiți cârligele la punctele de intersecție ale liniei oblice.

Schemă pentru marcarea cârligelor metalice pentru jgheaburi.

Dacă doriți să asigurați o pantă atunci când montați brațele pe cap, atunci trebuie să instalați 2 suspensii extreme cu diferența de înălțime cerută. Apoi trageți cablul între ele și fixați restul suspensiei pe el. Este chiar mai ușor să conduceți 2 șuruburi în placa frontală și să fixați suspensiile pe un cablu strâns între ele.

Schema de instalare a suspensiilor pe cordon.

concluzie

Panta jgheabului este ușor de oferit, principalul lucru este de a-și stabili valoarea, dar aici puteți ajuta acele mese și sfaturi care au fost date în articol. Dacă aveți întrebări, scrieți în comentarii, voi încerca să vă ajut.

Opțiunea de a oferi o pantă de 2 suspendări extreme.

Pantă de jgheab

Determinați panta corectă a jgheabului

Eficiența sistemelor de scurgere a apei de pe acoperiș poate fi evaluată numai dacă acestea sunt corect calculate și se realizează instalarea corectă. Este necesar să se țină seama de numeroasele nuanțe, de exemplu, cum ar fi alegerea secțiunii transversale, panta jgheabului etc.

Sistemul de drenare a acoperișului este un element esențial al oricărei structuri. Pentru asigurarea siguranței și fiabilității fundației, a acoperișului și a pereților lagărului clădirii, funcționarea eficientă a acestui sistem este necesară. În caz contrar, sub influența precipitațiilor și umidității constante, va începe distrugerea rapidă a părților principale ale clădirii.

Instalarea și instalarea directă a jgheaburilor

 • Mai întâi de toate, este necesar să se calculeze jgheaburile pentru acoperiș. Acest lucru trebuie făcut pentru a găsi secțiunea corectă a jgheabului și țevii. În plus, se calculează suprafața de eliminare a apei. Pentru a face acest lucru, proiecția orizontală a lățimii acoperișului trebuie înmulțită cu lungimea rampei. Apoi, conform tabelului prezentat, sunt selectate secțiuni ale unui jgheab și conducte.

Selectăm secțiunile jgheabului și țevilor pentru jgheab

Rețineți că în cazul în care este instalată o singură pâlnie, lungimea maximă a jgheabului nu poate fi mai mare de 10 m.

 • Apoi, trebuie să fixați parantezele pentru a instala jgheabul. Din modul în care sunt instalate cârligele pentru jgheaburi, panta jgheabului depinde, execuția corectă a acestei operațiuni este considerată una dintre cele mai importante etape de instalare. Pentru un debitmetru (PM) al jgheabului se recomandă să se efectueze, de regulă, o pantă de 2-3 mm pe orizontală. Cârligul situat la cel mai înalt punct este fixat mai întâi. Apoi, este necesar să fixați ultimul cârlig, făcând o înălțime corespunzătoare (în milimetri). Dacă, de exemplu, lungimea jgheabului este de 10 metri, atunci ultimul suport trebuie să fie fixat cu 20 până la 30 mm sub primul. După ce ați fixat cârligele extreme între ele, trebuie să trageți șirul de-a lungul căruia este necesar să așezați cârligele rămase.

Este necesar să setați corect biasul, altfel sistemul nu va funcționa eficient. Dacă panta jgheabului este prea mare, canalele nu pot face față volumului apei de intrare și dacă panta este prea superficială, apa va stagna în jgheab.

 • Din alegerea materialului pentru jgheab, depinde pitchul cârligelor. Pentru jgheaburi metalice cârlige adiacente pot fi dispuse în regiunea 0,74 ÷ 1,5 metri, în timp ce etapa de jgheaburi din plastic nu trebuie să fie mai mare de 0,5 ÷ 0,6 metri.
 • După aceea, este necesar să instalați pâlnia de drenaj din acoperiș. În jgheab, trebuie făcută o gaură. Dacă jgheabul este metal, atunci este necesar să se îndoaie marginile metalului la partea inferioară. Apoi, este necesar să se aducă pâlnia în pâlnie, astfel încât pliul din față să se prindă pe marginea jgheabului. Apoi, este necesar să se facă o îndoire a dispozitivelor de fixare a pâlniei, pentru aceasta acestea sunt plasate pe partea superioară - deasupra marginii posterioare a jgheabului.
 • Dacă se folosesc țevi de plastic, pâlnia este atașată la jgheab cu o compoziție specială de adeziv pe bază de dicloretan. Creează legături stabile între componentele lipite la nivel molecular.
 • În ultima etapă am instalat stubs. O garnitură de cauciuc este atașată la capetele jgheabului, la care este aplicat un dop. Mai mult, cu ajutorul unui caiac, este necesar să închideți cu atenție ștecherul până se oprește. După aceasta, trebuie asigurată prin îndoirea blocajului care este cuplat cu partea din spate a jgheabului.

În prezent sunt disponibile prize universale, care pot fi instalate atât pe partea stângă, cât și pe cea dreaptă a jgheabului montat pe acoperiș.

 • Instalarea jgheaburilor. Jgheabul trebuie introdus în suport astfel încât partea frontală să poată depăși marginea cârligului. În cele din urmă, marginea cârligului ar trebui să fie în interiorul curlului jgheabului. După aceasta, pentru instalarea la locul de muncă, este necesar să se facă o întoarcere a jgheabului exact cu 90 °. Rămâne, folosind plăci speciale, să fixați jgheabul.
 • Următorul pas este să instalați conexiunile jgheaburilor. În acest scop, în cuplaj este instalată o garnitură de cauciuc, după îndepărtarea foliei protectoare din acesta. Apoi cuplajul trebuie instalat în joncțiunea a două jgheaburi și fixat cu o blocare specială.
 • La pornirea operațiunii, cum ar fi instalarea unui sistem de drenaj jgheab, este necesar să vă amintiți expansiunea termică a materialului. Dacă acest fenomen fizic nu este luat în considerare, atunci jgheabul instalat poate crapa sau deforma foarte repede.

Este necesar să se știe că o țeavă din plastic se schimbă cu temperatura aerului de 10 ° C, modificându-și mărimea cu un metru liniar cu 0,7 mm. Având în vedere faptul că în latitudinile noastre diferențele de temperatură pot fi mai semnificative, iar lungimea jgheabului depășește adesea 10 m, dimensiunile liniare pot varia destul de semnificativ.

Cârlig special pentru fixarea jgheabului

Pentru a evita deformarea jgheabului, este necesar să folosiți componente speciale numite compensatoare. Acestea sunt instalate la îmbinările țevilor.

 • Am stabilit colțurile exterioare și interioare. Pentru a face acest lucru, utilizați așa-numitele piese de colț, care sunt instalate la punctele de cotitură ale jgheabului. Aceste părți sunt conectate la un jgheab utilizând ambreiaje speciale în modul descris mai sus.
 • După instalarea jgheabului pentru a acoperi partea superioară a acestuia, este recomandat să se utilizeze o plasă sau o plasă metalică care împiedică introducerea resturilor în jgheab.
 • Să însumăm rezultatele

  Când instalați un jgheab, trebuie să țineți cont de toate punctele subtile ale tehnologiei folosite. Dacă nu sunt îndeplinite condițiile prescrise în toate etapele de instalare, sistemul de drenare se poate dovedi rapid fără valoare.

  Prin urmare, instalarea unui sistem de drenaj în casa dvs. este cel mai bine încredințată profesioniștilor. În cazul în care doriți să faceți acest lucru serios, este necesar să studiați cu atenție și să respectați cu strictețe normele de construcție pentru instalarea sistemelor de drenaj din acoperișurile din orice material de acoperiș.

  Care prejudecată ar trebui să fie la scurgere

  Pentru casa a servit-vă pentru o lungă perioadă de timp, este important să se acorde atenție nu numai acoperiș, acoperiș și alte elemente de clădire ale clădirii. Sistemul de jgheab (VS) este implicat în îndepărtarea precipitațiilor de ploaie sau de apă topită. Umiditatea nu stagnează pe acoperișul clădirii și, prin urmare, nu dăunează materialelor de acoperiș și, prin urmare, acoperișul însuși. De asemenea, datorită acestui fapt, fundația sau fațada sunt protejate de eșecul prematur. Dar este important să înțelegeți care pantă de drenaj este necesară. Apropo, dacă nu știi cum să faci un acoperiș pentru carton ondulat, atunci avem materiale utile în acest caz.

  Sistemul de jgheab este parte integrantă a oricărei clădiri. Dacă vă gândiți corect la aeronavă, perioada de funcționare a structurii va crește semnificativ, la fel ca și costul lucrărilor de finisare externă. Astăzi, vom analiza ce prejudecăți ar trebui să fie la scurgere și cum să conducă instalația. Cu toate acestea, înainte de aceasta, să luăm în considerare elementele din care constă construcția dată.

  De ce consta Sun?

  Dealul nu este un element independent. Se compune din mai multe componente. Pentru ca sistemul să funcționeze fără probleme, este important să urmați o secvență clară în timpul asamblării structurii. Nu mai puțin important este panta drenajului. Banda, de regulă, constă din următoarele elemente.

  Pâlnie pentru primirea apei. Această parte a sistemului colectează apă și o trimite la conductă. Se conectează la scurgere și jgheab.

  Trough. Elementul este deasupra și fixat în plan orizontal. Funcția sa este de a colecta apă și a le trimite la țeavă.

  Țeava. Este necesar pentru scurgerea apei. Este fixat vertical și constă din mai multe componente. Țeava este asamblată din părți mai mici (elemente de fixare, legături, etc.).

  Titularul jgheabului. Funcția sa este de a fixa elementul. De asemenea, ajută la ajustarea pantei jgheabului. Acest parametru este selectat în funcție de mărimea jgheabului. Elementul poate avea un diametru și o lungime diferită. Montați suportul la fiecare jumătate de metru.

  Captura de frunze. Această rețea protejează scurgerea de blocaj cu resturi mari (inclusiv ramuri sau frunze). Acest element este foarte important, deoarece împiedică înfundarea prematură a sistemului de drenaj.

  Drenarea genunchiului. Partea finală a conductei de scurgere. Prin ea, apa este extrasă.

  Cap. O parte din proiectare, responsabilă de închiderea jgheabului de la capăt, astfel încât apa să nu curgă acolo. În plus, acest element conferă rigiditate jgheabului. Se produc produse universale, de stânga sau de dreapta. Sunt dreptunghiulare sau semicirculare.

  Tee. Element de drenaj, care permite să se facă o ramură în locul potrivit.

  Vă recomandăm să citiți articole interesante:

  Clamp. Partea de fixare a construcției, care fixează conducta la perete. Gulerul nu permite deviații verticale. În funcție de fațadă, trebuie să aveți inele speciale pentru fixare cu nituri.

  Cuplarea. Această parte este necesară pentru a conecta elementele sistemului de drenaj într-o singură structură. Poate fi folosit pentru a crește lungimea țevii dorite.

  Bypassul. Acest element este proiectat să rotească conducta dacă trece prin proeminențe.

  Toate părțile de mai sus ale sistemului de drenaj sunt necesare pentru cumpărare, dacă intenționați să le instalați singur. Acum să ne mutăm direct la instalare. Apropo, veți afla, de asemenea, astăzi ce este căderea intestinului pe metru.

  Montarea aeronavei: care este gradientul minim al jgheabului

  Pentru funcționarea eficientă a aeronavei este important să se calculeze corect și să se realizeze instalarea structurii. Aceste lucrări includ panta jgheabului de acoperiș și secțiunea transversală a acestuia. Înainte de instalarea aeronavei, este mai întâi necesar să se efectueze calcule simple care vor ajuta la determinarea secțiunii transversale adecvate a țevii și jgheabului. Pentru aceasta, lungimea rampei este înmulțită cu proiecția orizontală a lățimii acoperișului. Ulterior, secțiunea este selectată utilizând tabelul de mai jos.

  Amintiți-vă: o pâlnie este proiectată pentru maxim 10 metri de lungimea jgheabului.

  Acum treceți direct la instalarea în sine.

  Montarea suportului pentru jgheaburi. Acest moment este cel mai important. Din modul în care faci totul corect, panta jgheaburilor interne va depinde. Se recomandă un astfel de unghi de 2-3 mm pe 1 metru. Parantezele de montare încep cu prima, care va fi localizată la cel mai înalt punct. După aceasta, ultimul suport al BC la punctul inferior este fixat. De exemplu, dacă lungimea jgheabului este de 10 metri, atunci instalarea ultimului suport trebuie să fie mai mică cu 20-30 mm.

  Rețineți: este important modul în care panta jgheabului este îndeplinită de 1 metru. Dacă este plat, apa va rămâne în jgheab. Prea abrupte vor crea dificultăți pentru soare, care nu va face față fluxului de apă.

  Pasul titularilor trebuie să se bazeze pe materialul selectat pentru drenaj. Dacă este metal, distanța dintre cârlige trebuie să fie cuprinsă între 0,75 m -1,5 m. Pentru treapta de plastic nu este mai mare de 0,5m - 0,6m.

  Pâlnii de montaj. O gaură este făcută în jgheab. Dacă este făcut din metal, atunci muchiile sunt îndoite în jos. În aceste scopuri, cleștele sunt utile. Tăierea poate fi făcută cu un ferăstrău. După aceasta, pâlnia este alimentată sub jgheab în așa fel încât pliul frontal să fie prins pe marginea jgheabului. Apoi faceți curbura de fixare a pâlniei. Pentru a face acest lucru, acestea sunt plantate în partea superioară a muchiei posterioare a jgheabului. Dacă utilizați țevi din plastic, pâlnia este lipită cu un adeziv pe bază de dicloretan.

  Instalarea de prize. O garnitură de cauciuc este așezată pe capetele jgheabului și apoi este instalat un dop. Pentru ao strânge, utilizați un kiyank din cauciuc sau din lemn. După aceasta, acest element este întărit prin îndoirea zăvorului.

  Instalarea jgheaburilor. Acest element este introdus în suport. Anterior am menționat că este necesar să se respecte panta minimă a jgheabului de jgheab în 2-3mm, nu mai mult. Lucrul trebuie făcut astfel încât marginea suportului să fie în interiorul curlului jgheabului. După aceasta, acest element se rotește la 90 de grade pentru a fi pus în funcțiune. Plăcile speciale vor ajuta la fixarea jgheabului.

  Montarea racordurilor de jgheaburi. În cuplaj este instalată o garnitură. Nu uitați să scoateți folia protectoare, dacă există. Cuplajul este atașat la joncțiunea celor 2 jgheaburi. Fixarea este o blocare specială.

  Sfaturi utile

  Care ar trebui să fie panta jgheabului de jgheaburi pe care am spus-o. De asemenea, am dezasamblat ce elemente se compun și cum are loc instalarea lor. În cele din urmă, am salvat câteva sfaturi importante care vor prelungi durata de viață a sistemului de jgheaburi.

  Nu uitați că soarele va fi supus expansiunii termice. Dacă nu țineți seama de aceste nuanțe, scurgerea poate fi deformată sau crăpată. Pentru a preveni acest lucru, utilizați îmbinări de dilatare. Ele sunt atașate la îmbinările conductelor.

  De asemenea, sunt utilizate colțurile interne și exterioare. În punctul unde se deplasează jgheabul, o piesă de colț este instalată cu ajutorul unor cuplaje. Metoda de instalare este descrisă mai sus. Nu este inutil să puneți un traulere, care va împiedica pătrunderea resturilor mari în sistemul de drenare.

  constatări

  Instalarea aeronavei necesită o abordare competentă a problemei. Ați învățat cum să faceți o panta a sistemului de drenaj, astfel încât să fie la un unghi optim. Folosind ghidul de instalare pentru aeronavă menționat mai sus, puteți încerca să gestionați singur. Cu toate acestea, dacă nu sunteți sigur de acest lucru, atunci este mai bine să apelați specialiști. Dacă intenționați să faceți un acoperiș, vă recomandăm să vă familiarizați cu aceste materiale "Cum să faci un acoperiș pe blocuri" și "Cum să faci acoperișul unei extensii" corect.