Instalarea și instalarea cremalii acoperișului, defecțiuni de montare sau motivul pentru care zăpada a suflat sub patinaj?

Materiale

Atunci când se utilizează materiale rigide de acoperiș, cum ar fi azbociment, plăci metalice etc., apare în mod natural problema de etanșare a îmbinărilor planelor și a tranzițiilor.

Orice varianta de articulare formează un gol, care trebuie să fie ascuns în siguranță, altfel se formează un loc de scurgere activă.

Din moment ce materialul de acoperire este un material din tablă, sunt produse elemente speciale pentru a rezolva problemele legate de planurile de îmbinare.

Acestea sunt concepute astfel încât să asigure protecția necesară împotriva pătrunderii apei în spațiul sub acoperiș și, de asemenea, că aspectul corespunde în toate parametrii tipului original de material, creând un set de același tip de elemente. Una dintre ele este frânghia.

Capătul acoperișului - care este acest element de acoperiș?

Balamaua acoperișului casei este un element suplimentar conceput pentru a înregistra conexiunea pantelor acoperișului în cea mai înaltă poziție. Se ocupă de o poziție dominantă, unite avioane și completează în mod logic comunitatea lor.

Realizează două funcții principale:

 • Protecția împotriva scurgerilor, pătrunderii ploii sau a apei topite în spațiul sub acoperiș.
 • Asigurați spațiul necesar pentru ventilarea spațiului de sub acoperiș, astfel încât vaporii proveniți de la elementele tortului de acoperiș să dispară și există posibilitatea uscării izolației.

Ambele probleme, aparent reciproc exclusive executate cu succes la creasta de montare corectă, care elimină pătrunderea apei sub acoperiș,, organizarea de la robinet regulat, și permite trecerea aerului pentru a îndepărta vaporii de apă din turta de acoperiș. Acțiunea simultană în două direcții este asigurată de forma creasta, dezvoltată în decursul multor ani de funcționare în condiții climatice diferite.

Un cal pe acoperișul casei: o fotografie a elementului

Tipuri de patine de acoperis

În funcție de tipul de acoperiș și de modul de instalare, se folosesc diferite tipuri de patine. Producătorii produc următoarele modele de skate:

 • Semicirculară. Nu are o coaste clar definită, formând o mică pernă de aer în partea interioară a cupolei, ceea ce contribuie la ventilarea spațiului sub acoperiș. Capetele patinelor semicirculare sunt închise cu dopuri speciale, dând delfinului un aspect finit și excluzând apa care intră în capătul secțiunii crestei.
 • Direct. Cel mai simplu tip de creastă, care nu necesită un dop de capăt și este potrivit pentru instalarea pe diferite structuri de acoperiș.
 • Îngust. Acesta joacă rolul unui element decorativ atunci când decorează acoperișurile de arbori, acoperișuri de corturi, capace de spire etc.
 • Curbat (curat). Un profil mai complex imbunatateste capacitatile de ventilatie si permite reglarea mai libera a docului pe acoperis.

Îmbinarea de patine drepte se realizează cu ajutorul elementelor în formă de U și în formă de T, care asigură o tranziție strânsă și durabilă a profilului. Toate tipurile existente de profiluri de creastă îndeplinesc sarcini similare, diferența dintre acestea fiind în unele diferențe în procesul de instalare, datorită diferenței de proiectare.

Din ce elemente este hobby-ul pentru acoperiș

Nodurile creasta acoperișului au o compoziție complexă. În plus față de banda de creastă - elementul suplimentar, care este partea principală vizibilă a unității, există elemente de impermeabilizare, bare de montaj, opțional un element de etanșare.

Prezența acestor sau a altor detalii în structură se datorează mai multor factori:

 • Dimensiunile acoperișului.
 • Prezența / absența ventilației spațiului acoperișului (în cazul în care mansarda nu este utilizat ca o locuință sau o cameră de utilitate, acoperișul este de obicei nu este izolat, în acest caz, nu este necesară aerisirea).
 • Tipul materialului de acoperiș și caracteristicile de proiectare ale elementelor suplimentare care îi corespund.

Dintre elementele obligatorii, puteți specifica un strat de impermeabilizare, ca principala barieră de protecție la apă. În zonele cu vânturi frecvente, este necesar un element de compactare care să nu permită vântul să pătrundă în bara de creastă și să creeze o amenințare de detașare a acestuia de suport.

Care sunt elementele ansamblului de patine

Cum se calculează lungimea unei curele de creastă

Calcularea canelurii acoperișului este redusă la determinarea numărului de elemente și componente suplimentare - impermeabilizări, etanșanți, elemente de fixare etc. Baza acestui calcul este planul de construcție, în care există o lungime exactă a acoperișului și sunt indicate toate materialele necesare pentru utilizare.

Mai multe probleme apar, de obicei, cu organizarea corectă a barelor de substrat - crestături, care asigură o fixare corectă și uniformă a benzilor.

În momentul asamblării sistemului de tavan, alegerea materialului de acoperiș special trebuie să fie realizată astfel încât să fie posibilă aranjarea substratului pentru dimensiunile exacte ale profilului.

Problema constă în diversitatea tipurilor de calcan nu permit determinarea oricărui aspect uniform de bare de suport - lățime, metoda de fixare și de etanșare a elementelor de diferite între eșec și necesită o atenție individuală. Prin urmare, pentru calcularea corectă ar trebui să lucreze întotdeauna la instalarea unei benzi de test care a avut posibilitatea schimbării rapide sau de corectare a unității de substrat.

Pentru a evita defectele în creasta acoperișului, trebuie să abordați corect problema de instalare.

Vârf acoperiș ventilat

Montarea patinei pe acoperiș

Construcția treptată a creastei pe acoperiș necesită o specificitate pentru material - ce tip de acoperiș este folosit, tipul de pod, disponibilitatea plăcii de acoperire etc.

Unele poziții de montaj pot depinde foarte mult de acești factori, dar ordinea generală a acțiunilor este, în general, aceeași, ceea ce face posibilă descrierea etapelor de lucru (cu unele rezerve).

Instalarea acoperișului începe cu instalarea de impermeabilizare:

 1. Începutul instalării creastei poate fi considerat finalizarea instalării acoperișului, care este purtat de jos în sus. Numărul final (dacă este necesar) este tăiată în așa fel încât să formeze diferența de ventilație necesară între rampele, dar nu prea mare pentru a cal de acoperiș ar putea închide în condiții de siguranță.
 2. Se instalează un material de impermeabilizare, care protejează împotriva formării scurgerilor de-a lungul joncțiunii skate.
 3. Cavitatea dintre capetele cap la cap este plată cu vată de sticlă. O astfel de măsură va evita formarea zăpezii de zăpadă sub creastă în timpul iernii. Utilizarea vatei de sticlă - nu este importantă, există și alte opțiuni, dar ieftinitatea materialului și rezistența acestuia la dezintegrare este un factor decisiv. Nu umpleți bine, altfel puteți opri posibilitatea ventilației.
 4. În cazul în care zăpada suflă sub acoperiș, atunci în acest caz se recomandă instalarea sigiliului. Una dintre cele mai simple și mai eficiente opțiuni este de a pune o bandă de material de acoperire de-a lungul liniei de îmbinare a planurilor de acoperiș. O parte a benzii este atașat prin materialul pentru acoperiș la sistemul de acoperiș mantale, cealaltă parte - pentru a rula un special fixat pe bara de lemn, oferă înălțimea necesară. Pe de altă parte, oa doua bandă este fixată în același mod, fixată pe fascicul. Ca rezultat, se obține un strat suplimentar de izolare, care protejează împotriva apariției zăpezilor, de vânt și de acțiunea apei topite. Această procedură este foarte utilă în zonele cu viscole frecvente, capabile să măture zăpada chiar și în mici fisuri.
 5. Skate-ul este instalat. Instalarea se realizează de la margine, materialul este fixat la șuruburile de acoperire, echipat cu garnituri speciale din cauciuc și acoperit cu un strat de protecție. Nu utilizați unghiile obișnuite! După montarea primei bare, este necesar să întindeți coarda de pe linia de instalare astfel încât să puteți controla și corecta rigiditatea instalației.
 6. Toate colțurile ulterioare sunt setate să se suprapună nu mai puțin de 5 cm sau de-a lungul liniilor de străpungere a undelor. Direcția de așezare - de la stânga la dreapta sau invers - este selectată pe baza direcției vânturilor predominante din regiune.
 7. După instalarea completă a tuturor barelor de crestături, elementele de capăt (dacă există) sunt atașate ca măsură de protecție împotriva zăpezii sau a ploii care intră în creastă.

Sigiliu și bandă de aerisire

Alte tipuri de elemente suplimentare

Pe lângă patine,

 • Endovii. Aspectul îmbinărilor planelor în depresiuni.
 • Colțuri de perete. Decorați locul de sprijin al acoperișului pe pereți.
 • Cornișă și parbrize.
 • Frunze de prune.
 • Snow barriers. Păstrați masele de zăpadă de la ieșirea de urgență de pe acoperiș.

Toate elementele, atât creasta, cât și altele, au o corespondență clară cu profilul lor de material. Opțiunile de instalare pentru fiecare dintre ele au propriile nuanțe și ar trebui clarificate în prealabil, înainte de lucrările de instalare. Prin aceasta, instalarea, cu cunoașterea materialului și a metodelor de instalare a acestui profil, nu provoacă probleme speciale și este destul de accesibilă pentru implementarea independentă.

Videoclip util

Montarea patinei pe care o puteți vedea în videoclipul de mai jos:

Acoperiș: tipuri, destinație și instalare

Proprietarii caselor particulare ar trebui să aibă grijă nu numai de aspectul atractiv al acoperișului, ci și de protejarea acestuia. Pentru aceasta, este necesar să se asigure etanșarea sigură a cârpei de acoperiș - protecția împotriva umidității care pătrunde în spațiul de sub acoperiș. Un element important al construcției care va ajuta la rezolvarea acestei probleme va fi un skate pentru acoperiș. Există o mare varietate de alegere de articole de date, deci este important să se ia în considerare în avans în special acoperișuri, materiale pentru acoperișuri, și multe alte nuanțe, care vor fi discutate mai detaliat în acest articol.

caracteristici

Groapa acoperișului este elementul acoperișului, care protejează îmbinarea formată între cele două patine, de la pătrunderea umidității. Aceasta este principala sa funcție. Fără un patinoar, este dificil să gestionăm orice casă particulară, deoarece la intersecția patinei, formarea unui gol este inevitabilă, în care umezeala va pătrunde ulterior.

Calul este o piesă care acoperă în mod sigur această zonă. Poate avea un aspect și o structură diferită. În plus față de protecția împotriva căderii sub acoperișul apei, acest dispozitiv are o altă funcție - creând un spațiu care ajută la ventilarea spațiului sub acoperiș.

desen

Profilul de creastă al acoperișului are un dispozitiv destul de dificil. Pentru ca profilul să funcționeze corect, este necesar să se țină seama de diferitele nuanțe și scheme atunci când se instalează. Acest detaliu este alcătuit din următoarele elemente, fiecare dintre acestea având o importanță deosebită și poate fi mai mult sau mai puțin necesar în funcție de localitatea în care se află casa.

Alocați următoarele componente:

 • Stratul superior, materia primă pentru care este selectat în funcție de materialul întregului acoperiș.
 • Partea de etanșare - creează o cuplare mai puternică între creastă și rampe și împiedică vântul să spargă unele dintre elementele de acoperiș.

Acest detaliu este deosebit de important pentru casele situate în zonă cu rafale frecvente de vânt.

 • Apoi este stratul cutiei și grătarului.
 • Dupa montarea impermeabilizarii acoperișului.
 • Între straturile de impermeabilizare este necesar să lăsați un spațiu ventilat.
 • Un element obligatoriu al creastei de acoperiș este un dop care acoperă capătul deschis al structurii.

Pentru skate a fost un design complet și multifuncțional, cel mai bine este să-i oferiți o serie de elemente suplimentare:

 • un suport pentru trăsnet;
 • bandă pentru ventilație;
 • Placi de creasta pentru ventilatie;
 • snegoderzhatelem - Element, care reduce sarcina pe suprafața acoperișului în sezonul de iarnă, atunci când acoperișul este acoperit cu zăpadă, această parte trebuie să fie capabil să reziste la sarcină considerabilă;
 • Pentru a închide îmbinările înclinate, puteți utiliza o daltă;
 • Din partea frontală până la foile skate se fixează o bară eoliană, al cărei scop este de a proteja materialul de diverse fenomene atmosferice;
 • deoarece dispozitivele de fixare au utilizat șuruburi speciale pentru acoperiș;
 • Pentru a crea un nod mai solid între patine și creastă, colțurile suplimentare pot fi folosite ca elemente de fixare suplimentare.

Având toate componentele necesare la îndemână, transformați ușor aspectul exterior al acoperișului și îl protejați de influența vremii.

Pro și contra

Înainte de instalarea unui element, cum ar fi un patinoar pe acoperiș, este necesar să se țină seama de faptul că un astfel de design are fețe atât pozitive, cât și negative.

Avantajele structurilor de creasta pe acoperiș includ:

 • protecția spațiului sub acoperiș;
 • făcând acoperișul mai durabil;
 • mod de decor exterior - patinele pot deveni un detaliu interesant al acoperișului și al elementelor decorative;
 • Astfel de structuri împiedică efectele dăunătoare ale precipitațiilor pe acoperișul casei.

Dintre calitățile negative, se poate observa o anumită complexitate în instalarea anumitor tipuri de structuri, de exemplu, figurative. Unele materiale au un cost destul de ridicat, ceea ce determină costuri suplimentare. De asemenea, lucrările de instalare care au loc la o înălțime semnificativă reprezintă un proces destul de riscant și periculos pentru neprofesioniști.

specie

Clasificați tipurile de patine pe mai multe motive, fiecare dintre ele fiind importantă atunci când alegeți un design. Primul semn este caracteristica structurală a elementelor de coronament.

Ele definesc 2 tipuri de structuri de skate:

 1. Rafting picioarele sunt conectate una la cealaltă prin miezuri și apoi conectate în perechi, formând o construcție rigidă de forme triunghiulare. Acestea sunt atașate direct la baza creastei, care este utilizată ca două plăci cu o grosime de 50 mm sau cu un fascicul de construcție de creastă cu o secțiune largă. O astfel de structură se numește alergare.
 2. Pe grinzile de tavan, pe perete sau pe bufe se montează rafturi verticale. Au instalat deja o bară, care este suportul părților superioare ale sistemului de rafturi.

Cel mai adesea, designul este tipic pentru instalarea pe un acoperiș gable. Dar acoperișurile moderne pot avea diferite forme neobișnuite, de exemplu, rupte sau raznoschatnye. Pentru astfel de structuri, tehnologia de deplasare atunci când se instalează creasta este de obicei folosită.

Un alt semn al clasificării tipurilor de structuri de acoperiș de creastă este locul de instalare.

Există patine:

 • Liniile drepte. Acestea sunt setate orizontal după nivel. Asemenea elemente sunt cele mai caracteristice pentru acoperișurile acoperișului.
 • Elementele de prindere sunt fixate pe articulația interioară a patinoarului, care se află puțin mai joasă decât cea principală.
 • Dacă există o intersecție a avioanelor încorporate în acoperișul principal, atunci este mai convenabil să se instaleze variații încrucișate ale coamei.

Aceste structuri sunt destul de convenabile pentru acoperișurile cu mai multe picturi.

Următoarele tipuri de patine se disting prin forme:

 • Straight este cel mai simplu tip, care, atunci când este instalat, nu necesită un astfel de element suplimentar ca un stub. Ele au un aspect foarte estetic și, de asemenea, au proprietăți îmbunătățite de protecție a acoperișului. De multe ori puteți vedea patine similare pe acoperișul metalului. Pentru a conecta un patinoș de acest tip cu o tranziție mai durabilă a profilului, se utilizează piese în formă de T și V.
 • Formele semicirculare nu au linii atât de clare ca liniile drepte. În interiorul acestor elemente se formează o mică pernă de aer.

Aceste forme necesită în mod necesar instalarea de dopuri.

 • Ca element decorativ, este adesea instalat un skate îngust. Funcționalitatea lor nu este grozavă, dar astfel de produse sunt perfecte pentru decorarea arborilor și a altor clădiri mici pe amplasament.
 • Un tip special de produs este reprezentat de patine. Acest dispozitiv are un design mai complex, oferă o mai bună ventilație.

Acesta poate fi ajustat în mod liber pentru a se potrivi.

material

Designul creastei poate fi realizat din diverse materiale, dar lista celor mai preferate este limitată.

 • Structurile galvanizate de dimensiuni standard sunt populare: o lungime de doi metri și o lățime a raftului de 250-300 mm. Patinele din acest metal sunt instalate de obicei pe un acoperiș din ardezie.
 • În plus față de galvanizare, se utilizează de asemenea azbest-ciment, dar în prezent acest material se retrage în fundal.
 • Pentru acoperirea metalică este aleasă o fină din metal polimer subțire.
 • Elementele de fier dintr-un material mai scump - metal compozit - sunt utilizate pentru acoperișul din plăci compozite.
 • Pentru conectarea patinelor de ondulină și a materialelor similare, patinele sunt folosite din materii prime similare.
 • În cazul în care acoperișul este acoperit cu șindrile bituminoase, se utilizează plăci speciale de crestături.
 • Pentru un acoperiș din tablă ondulată, este posibil să folosiți un pantof fabricat din același material, care nu este chiar dificil de realizat cu propriile mâini.
 • Chiar și pentru patinele unui acoperiș neobișnuit, de exemplu, din ardezie sau stuf, materialul apropiat este ales pentru ceea ce este folosit pentru stingrays. Există chiar elemente de creastă din plăci de lut.

Cum sa alegi?

Pentru a nu fi confundat în alegerea unui astfel de element de acoperiș ca un hobby, trebuie luate în considerare un număr de nuanțe:

 • Acordați atenție construirii sistemului de rafturi. Ele pot conecta patinele în moduri diferite, determinând direct versiunea profilului creastei (rulare sau bară).
 • Un parametru important este dimensiunea acoperișului, înălțimea acestuia. Ele determină direct lungimea necesară a creastei și prezența unor elemente suplimentare.
 • Materialul de acoperire trebuie combinat cu aspectul elementului de creastă. Unele se bazează pe contrastul culorilor, dar majoritatea cred că un ansamblu color armonios este mai relevant. De asemenea, este important să alegeți combinația potrivită a materialelor de pe acoperișul principal și elementul de creastă, să acordați atenție caracteristicilor detaliilor de acoperiș însoțitoare.
 • Forma afectează atât funcția, cât și aspectul creastei. Dacă selectați această opțiune, trebuie să țineți seama de faptul că formularul determină complexitatea procesului de instalare a creastei pe acoperiș.
 • O caracteristică importantă este prezența ventilației în camera sub acoperiș. Acest indicator depinde de faptul dacă podul este folosit ca spațiu pentru locuință.

calcul

Pentru a instala cu succes structura, este necesar să se calculeze corect înălțimea acesteia. Acest indicator depinde în mare măsură de fuga de creastă - elementul principal, care deține patina acoperișului.

De asemenea, este important să țineți cont de materialul de fabricare al patinei, precum și de înălțimea acestuia. Este necesar să se pună pe marginea superioară a două bucăți de plăci de creastă. Amintiți-vă că au nevoie de un suport, care este folosit ca pantele acoperișului.

Din capătul cel mai îngust ar trebui să calculați distanța dintre marginile elementului din partea superioară și din interior.

Următoarea valoare importantă este segmentul dintre punctul în care este îndoită linia de fixare și partea superioară pe care este ținută bara de crestătură.

Pentru a calcula cu exactitate înălțimea produsului, trebuie să utilizați o masă specială de coeficienți. Pentru a face acest lucru, trebuie să cunoașteți indicii pantei acoperișului și lățimea casei private. Formula de calcul este după cum urmează: 1/2 din lățimea clădirii trebuie să fie înmulțită cu un factor.

Cum se instalează?

Montarea patinei pe acoperiș se poate face cu propriile mâini. Nuanțe de lucrări de montaj și ordinea lor va depinde de factori cum ar fi disponibilitatea unui pod rezidențial, în special „plăcintă“, complexitatea acoperișului formei acoperișului și a altor caracteristici individuale. Dar procesul de editare în sens general este un anumit algoritm de acțiuni.

Acesta include mai multe etape care permit acoperisului să fie dotat cu cea mai potrivită variantă a creastei:

 • După efectuarea calculelor, trebuie realizate desene. Acestea vor simplifica în mod semnificativ toate etapele muncii ulterioare.
 • Prima etapă este prevăzută în procesul de montare a acoperișului în sine. Este necesar să lăsați un gol în spațiul dintre patinele de pânză. Amintiți-vă că acest decalaj nu ar trebui să fie foarte larg, astfel încât să fie mai ușor să-l sigilați cu un patinoar.
 • Apoi, un strat de impermeabilizare trebuie să fie așezat de-a lungul liniei de îmbinare.

Acoperișuri - principalele caracteristici, instalarea și scopul diferitelor tipuri (100 fotografii)

Groapa oricărui acoperiș este un element, montat în cazul în care există pante acoperiș. Tehnologia de așezare a materialului de acoperire implică formarea unei zone deschise la terminarea lucrului. Prin urmare, piesa montată este suplimentată cu mijloace speciale pentru a proteja împotriva pătrunderii insectelor, a umezelii și a aerului rece, în ciuda faptului că diferența dintre rajide este uneori nu mai mare de 2-3 cm.

Mai jos vom vorbi despre ce fel de elemente de creastă există, cum să le montați corect.

Ridge nod și caracteristicile sale

Cu aranjarea feței nodului de creastă în ultima etapă a creării unei structuri de acoperiș. Fiabilitatea întregului acoperiș va depinde de cât de bine se realizează lucrările de instalare.

Principalele sarcini pentru care soluția este direcționată sunt următoarele:

Protecția împotriva factorilor nocivi. Dacă nu o oferiți în mod corespunzător, vă puteți confrunta cu putrezirea și distrugerea completă a întregii construcții de grădină, apariția cuiburilor, pătrunderea tuturor tipurilor de insecte, scăpați de care nu este atât de simplu.

Asigurarea unei circulații corespunzătoare a masei de aer. În cazul unei instalări corecte, patina funcționează în tandem cu spațiul de ventilație, care este echipat cu instalarea cutiei. Transmite aer cald, bogat în vapori, creând condiții pentru ventilație corespunzătoare.

Obținerea unui acoperiș estetic finalizat. Fiind simultan un element decorativ, un profil selectat în mod corespunzător poate decora perfect întreaga structură. Pentru claritate, puteți vedea varietatea de fotografii ale creasta acoperișului, plasată în plasă, sau să acordeți atenție caselor deja construite.

Sfat! Elementul suplimentar luat în considerare ar trebui achiziționat de la același producător, care a fabricat materialul de acoperiș propriu-zis. Apoi nu există niciun risc de neconcordanță în culoare.

Pentru a calcula cantitatea, este necesar să aflați lungimea structurii de acoperiș de-a lungul cornișei. Pentru valorile disponibile, se adaugă 10-15% pentru a asigura suprapunerea și potrivirea. Dimensiunile crestei acoperișului sunt diferite, lungimea standard este de 2 metri, forma poate fi comandată prin măsurători individuale.

Forma profilului profilului

Elementele unității de acoperiș sunt realizate dintr-o varietate de materiale: metal galvanizat, ceramică sau azbest. Formele pot fi trei: simplu (unghi), sub forma unui oval și cu o muchie P. Simplul poate fi făcut independent, totul depinde de disponibilitatea materialului.

Un acoperiș pentru un acoperiș din tablă ondulată are deseori această formă. Modelele ovale sunt asemănătoare cu jgheabul, de-a lungul căruia se află rafturi de fixare. În pachet sunt furnizate capace suplimentare.

Acest model este potrivit pentru casele de mansardă. Potențialul decorativ al elementului de acoperiș este foarte ridicat, cu toate acestea, costul său este considerabil. Marginea creastei sub forma literei P are de asemenea un spațiu de ventilare. Nu sunt necesare păturile pentru el.

Tipuri de profiluri

Pentru a alege corect un profil de skate, trebuie să vă concentrați, în primul rând, pe probleme practice, după ce ați procedat deja din considerente estetice. Calul trebuie să se apropie de materialul pus.

Placa de acoperis din azbest-ciment este confecționată din azbociment, arată ca un jgheab în formă de semicerc, echipat cu un raft de fixare larg. Pentru o bună protecție, este stivuită în două straturi, astfel încât rafturile să le acopere pe amândouă.

Pe acoperisul șindrilelor reale sunt instalate jgheaburi ceramice semicirculare. Elementul individual are o lungime mică, unul dintre capetele sale fiind executat într-o dimensiune mai mică, ceea ce facilitează instalarea.

Acoperișurile din țigle metalice sunt ideale pentru forma sub formă de oval. Acoperișul acoperișului din plăci metalice este montat fără dificultate, deoarece munca nu necesită aptitudini speciale și un instrument special.

Acoperișul moale este prevăzut cu un patinoar, care este o bandă adezivă specială. O variantă este posibilă prin utilizarea de mici bucăți de plăci moi, plasate de-a lungul decalajului dintre pante. Cu toate acestea, această tehnologie mărește riscul de scurgere.

Procesul de montare

Calitatea ridicată a lucrărilor de acoperiș oferă protecție fiabilă împotriva umidității și a circulației corespunzătoare a masei de aer. Profesioniștii din afacerea lor vă sfătuiește următoarele:

 • bara de creastă ar trebui echipată cu o bară suplimentară, mărind înălțimea;
 • decalajul dintre versanți este hidroizolat cu o membrană de difuzie, material de acoperire sau alt material de protecție.

Ordinea lucrărilor de instalare va fi după cum urmează. În primul rând, trebuie să lipiți o bandă de ventilație specială de-a lungul decalajului. Acest lucru se face pe două pante. Instalarea benzii permite aerului să treacă fără obstacole în spațiul sub acoperiș.

Fixarea profilului este efectuată de la o margine, instalând primul element cu o îndepărtare de câteva centimetri. Fixarea se realizează cu ajutorul unor șuruburi sau alte elemente de fixare, în funcție de tipul de creastă.

După o suprapunere de 10 cm, se plasează cel de-al doilea element și toate celelalte. La capătul opus, scoaterea ar trebui să fie egală cu 2 cm.

Dacă este necesar, profilul este tăiat folosind foarfece metalice sau altă unealtă potrivită. În cazul în care sunt prevăzute niște piedici, acestea sunt instalate fără probleme.

Sfat! Deoarece există profile disponibile pentru diferite unghiuri de acoperiș, este important să calculați cu exactitate această cifră. Puteți consulta întotdeauna vânzătorul pentru a evita greșelile.

Balamale pentru acoperiș: dimensiuni, înălțime și instalare

Nu este un secret faptul că construcția unei case particulare este completată de ridicarea unui acoperiș. Acesta este un pas deosebit de important, deoarece performanța fiabilă a acestui proces depinde de fiabilitatea structurii. Procesul de construcție propriu-zis poate fi împărțit în mai multe etape, începând de la instalarea lui Mauerlat la așezarea acoperișului.

Atunci când se instalează materialul de acoperiș pe rampele în punctul de convergență în partea superioară a acoperișului, se creează, de regulă, crăpături. Prin urmare, este necesar un element care, pe de o parte, protejează spațiul sub acoperiș de penetrarea precipitațiilor și a apei topite și, pe de altă parte, asigură ventilarea acoperișului. Acesta este așa-numitul skate pe acoperiș (fotografia de mai jos).

Acest element este determinat după cum urmează. Capătul de acoperiș al casei este marginea superioară, amplasată orizontal la joncțiunea patinei. Pentru a purta diverse elemente suplimentare legate de această margine. Astfel, este o structură compusă constând dintr-un set de mai multe fragmente. Instalarea patinei pe acoperiș presupune disponibilitatea unei mici pregătiri teoretice și a celor mai simple abilități de construcție, adică, de fapt, toată lumea se poate ocupa de această sarcină.

Tipuri de construcții de creastă ↑

O creastă pe acoperiș este formată prin închiderea planelor de patinaj. Are două versiuni și depinde de proiectarea sistemului de grătare.

 • Fasciculul, care este instalat pe rafturi verticale, se sprijină pe pinteni sau pe plafoanele tavanului sau se fixează pe gabioane. Acesta servește drept suport pentru partea superioară a căpriorilor.
 • Rulajul (baza creastei), așezat în partea superioară a barelor rigide triunghiulare, se dă una după alta din perechea picioarelor rafturilor conectate, care sunt legate prin traverse. În rolul de a alerga poate fi un fascicul de creastă acoperiș, care are o secțiune transversală largă sau cusute la un unghi două panouri de 5 cm grosime.

Din toate acestea, rezultă că, în primul rând, avem de-a face cu componenta unui acoperiș gable. Cu toate acestea, se poate găsi și în modele cu o configurație mai complexă. De exemplu, în rupt sau zdrențuit, în care este deplasat.

Relativ recent, azbestul a fost utilizat pentru decorarea creastei, dar astăzi producătorii oferă adesea un patinoar pentru un acoperiș galvanizat. Dimensiunile zincatului sunt de obicei standard: lungimea lor este de aproximativ doi metri, iar lățimea rafturilor este de 25-30 cm.

Trei variante de bază ale creastei se disting în locul instalării:

 • Drumul este o parte integrantă a acoperișului acoperișului. Este stabilit strict orizontal;
 • care a tăiat în conjugarea internă a pantelor acoperișului, sub cea principală;
 • traversate, potrivite pentru instalarea pe structuri cu mai multe pante, în locurile în care planurile tăiate în acoperișul principal se intersectează.

Cum se calculează înălțimea galeriei de creastă ↑

Valoarea dorită depinde de mai mulți factori, dar, de regulă, tipul de mansardă este considerat determinant.

În general, panta rampei și dimensiunile structurii și, ca derivat, tipul de material sunt luate în considerare. Calculele utilizează date dintr-o tabelă special concepută, în care lățimea structurii și mărimea pantei sunt conectate prin intermediul coeficientului.

Să presupunem că lățimea structurii este de 8 m, iar pantă este de 40 °. Înălțimea vârfului acoperișului se calculează după următoarea schemă: jumătate din lățime este înmulțită cu un coeficient, valoarea căruia se găsește din tabel. Astfel, înălțimea sau distanța dintre punctul de sus al creastei acoperișului și suprapunere este de 4 x 0,86 = 3,44.

Înălțimea coșului de gunoi în raport cu creasta acoperișului SNiP ↑

Există o opinie conform căreia înălțimea conductei față de creasta acoperișului este determinată numai de dorința proprietarului casei și de exteriorul casei. Cu toate acestea, nu este așa. De fapt, eficiența echipamentului de încălzire, îndepărtarea calitativă a produselor de combustie și nivelul consumului de energie depind de acesta.

Un calcul competent al acestui parametru se bazează pe

 • la locul conductei în raport cu creasta;
 • pantă de patine;
 • prezența în apropierea casei de obiecte sau copaci care sunt mai mari decât ea;
 • intensitatea încărcărilor de vânt și zăpadă, caracteristice pentru localitatea dată.

Oferim valorile optime ale valorii căutate pentru unele construcții:

 • Acoperiș plat. Indiferent de secțiunea transversală, înălțimea țevii trebuie să fie mai mare de o jumătate de metru.
 • Acoperiș înclinat. L = distanța de la bara de creastă. la
 • L = 1,50 m, înălțimea conductei nu poate fi de 50 cm sau parapetul de închidere mai mare de 50 cm;
 • 1,5 3 m, atunci parametrul este determinat dintr-o linie imaginară de 10 ◦ cu linia orizontului.

Cum să-ți faci propriile mâini ↑

Traseul este realizat din oțel sau lemn. În construcția de case private, cea de-a doua opțiune este folosită în principal, deoarece oțelul are o greutate destul de mare.

 • Instalarea este finalizată prin completarea etapelor principale ale instalației de acoperiș. Principiul de bază al fixării elementelor pentru finisarea creastei constă în așezarea fragmentelor extreme din partea laterală a balustradelor, prin care este tras cablul de montare. Dantela este egalată sub nivelul și fixată temporar pe pedrantele opuse. Acesta va servi drept punct de referință pentru restul fragmentelor.
 • Se recomandă efectuarea lucrărilor împreună. După instalarea și fixarea primului element structural, treceți la următoarea. Fragmentele sunt stivuite cu un vârf de aproximativ 20 cm, ceea ce face posibilă obținerea unei hidroizolații mai bune a structurii. În același mod, de-a lungul pantei, toate elementele sunt așezate și fixate.
 • Totuși, numai o singură formă, chiar dacă lățimea raftului este mai mare de 20 cm, nu este suficientă pentru a asigura o impermeabilizare suficientă. În orice caz, vor rămâne crăpături prin care picături de ploaie sau zăpadă, suflate de vânt, pot cădea sub acoperiș. În canelură se poate pune un strat de vată de sticlă, dar încercați să nu-l condenseze prea mult, deoarece acest lucru poate perturba ventilația.
 • Există un alt mod: de a folosi în locul vatei de sticlă o bandă de spumă autoadezivă (filer), care este așezată de-a lungul marginii raftului din partea inferioară. Dar acest material este destul de scump, iar rezultatul este similar cu varianta care folosește vată de sticlă.
 • Trebuie asigurat un compartiment de ventilație. În caz contrar, condensarea nu poate fi evitată chiar dacă acoperișul a fost protejat în mod fiabil de umiditate.

Cum să fixați patina pe acoperiș: de pe placa ondulată, până la ardeaua ↑

Metoda de atașare depinde în întregime de materialul barei de protecție. Elementele elementare fac de multe ori aceleași.

 • Acoperiș din ardezie. Elementele formate din azbociment sunt sub forma unei jgheaburi. Acestea sunt plasate pe placi sau pe un drum cu o suprapunere de nu mai putin de 7 cm. Instalarea de calitate este asigurata de geometria lor incorecta - sunt putin mai mari decat unul din capete. Acest capăt este acoperit cu următorul fragment din ardezie. Pentru fixare, utilizați cuie de ardezie cu garnituri din cauciuc. Primul element este fixat cu o bretele anti-vânt.

Procedura obligatorie este impermeabilizarea elementelor de acoperiș din lemn. Înainte de instalarea elementelor de finisare, rula este acoperită cu o bandă ruberoidă.

 • Acoperiș din foi profilate. În detaliu, să vedem cum să instalăm patina pe acoperișul plăcii ondulate.
 • Dispozitivul unui acoperiș presupune un spațiu între capac și partea superioară în zona creastei de aproximativ 5 cm, asigurând ventilația. În aceeași secțiune paralelă cu axa, pe ambele părți ale acoperișului, barele cutiei sunt montate suplimentar.
 • Benzi de etanșare sau benzi speciale de ventilație sunt atașate la marginea foii profilate, care corespund modelului foilor.
 • Montarea se face în pași de 20-30 cm, pe baza parametrilor modelului de carton ondulat. Elementele așezate într-o suprapunere, se fixează pe barele deja instalate, se înșurubează șuruburile prin ondularea superioară.
 • Pentru a obține conexiunea cea mai durabilă și de înaltă calitate, este recomandat să nu înșurubați simultan toate componentele hardware. Este de dorit să se facă fragmente pentru câte două până la patru hardware. Celelalte sunt doar după verificarea cablului și a nivelului. Sunt de acord că fiecare gaură suplimentară din acoperiș reprezintă o potențială amenințare la adresa fiabilității sale.

Dispozitiv de ventilație ↑

Pentru a crea ventilație, efectuați următoarele operații.

 • După instalarea sistemului de tavan, este fixat un film de impermeabilizare. Îmbinările sunt lipite cu bandă de montare. În acest caz, este necesară o distanță de 150 mm;
 • De-a lungul rafturilor instalați cutia. Mișcarea fluxurilor de aer are loc doar în detrimentul unui spațiu format de cutie. În cazul în care impermeabilizare nu permite umezelii să se infiltreze în stratul izolator și arborele structura de sprijin, diferența oferită de ladă, face posibil să se usuce rapid orice umiditate prins în capcană.
 • Se creează o deschizătură suplimentară în partea de creastă. Excesul de abur și condens sunt evacuate prin acesta.
 • În partea de jos a marginii, este necesar să se asigure o deschidere prin care aerul din afară va curge sub acoperiș.

Cum de a monta un skate pentru un acoperiș de metal, puteți vedea video.

Cum să faceți un patina pe acoperiș cu propriile mâini: analiză detaliată a specificului și a tehnologiilor

Dispozitivul de patinaj este etapa finală a construcției structurii de acoperiș, care afectează caracteristicile estetice și tehnice ale casei în ansamblu. În ciuda importanței finalizării lucrărilor, nu există dificultăți deosebite în implementarea acesteia.

Rezultatul va fi în mod necesar de succes dacă știți cum să faceți o patina pe acoperiș cu propriile mâini și să fixați un astfel de element important. În acest articol, vom aranja toate punctele de mai sus și dezasamblam complet toate subtilitățile acestor lucrări de construcție.

conținut

Lucrați pentru creasta "reală"

O creastă este o margine orizontală a unui acoperiș așezat situat la vârf. Pentru locuitorii obișnuiți este reprezentat de o bară de metal sau de un fel de muchii, asamblate din acoperișuri de tiglă sau din elemente de acoperiș în formă. De fapt, acesta este un sistem complex, ale cărui atribuții includ următoarele funcții:

 • Protecția componentelor din lemn ale sistemului de lambriuri de la atacurile de apă atmosferică și de la întreruperea capacului prin vânt puternic.
 • Prevenirea penetrării prafului, a insectelor, a frunzelor căzute și a altor contaminanți în spațiul sub acoperiș.
 • Asigurarea circulației libere a fluxurilor de aer prin aranjamentele efectuate în placa de acoperiș pentru patine.

În structuri cu două pante, structuri rupte, șold și jumătate de lână, craniul repetă forma unei runde de același nume și este egală cu lungimea acesteia. Cu toate acestea, instalarea skate-ului completează construcția nu numai a acoperișurilor cu grinzi stratificate. Aceștia din urmă sunt obligați să se bazeze pe rularea condițiilor structurale. pe grinda de creastă sau pe placă.

Patinele pe drepturi egale sunt aranjate pe acoperișuri care nu au o rulare ca suport principal al sistemului de tavan. Ele sunt construite pe partea de sus a acoperișului de structuri de tip agățat, construite pe amplasament sau asamblate din ferme de acoperiș finisate.

Colțurile colțurilor sunt, de asemenea, echipate în conformitate cu principiul instalării de patine. De fapt, marginile colțurilor convexe ale acoperișului pot fi, de asemenea, atribuite în mod sigur categoriei de creastă, situată nu numai pe orizontală, ci sub un unghi.

În plus, accesoriile de pornire și obișnuite pentru aripioare de șold și patine sunt disponibile într-o configurație și dimensiune echivalente. Numai pentru punctul de conjugare a coastelor sunt elemente speciale de șold.

Lucrările de aranjare a șoldurilor și a patinei se realizează prin analogie. Singura diferență este că pe acoperișurile cu aceste coaste convexe, piesele finale sunt mai întâi montate pe șolduri și apoi este construită skate. Marginile sale trebuie să se suprapună cu "marginea" unghiului înclinat, astfel încât apa care curge pe pante să nu pătrundă în spațiul mansardei.

Tipuri de elemente de creastă

În construcția de patine peste acoperișurile înclinate, se utilizează atât produse din fabrică, cât și produse de mână. Metodele și materialele pentru aranjament determină tipul acoperișului:

 • Când se utilizează șindrile bituminoase, patina este făcută din elemente flexibile de creastă furnizate cu acoperiș sau tăiate din sindrilele obișnuite.
 • Atunci când se utilizează oțel de acoperiș, carton ondulat, metal, patina este acoperită cu o bandă metalică, care este achiziționată în formă fină sau făcută din oțel cu mâna.
 • La aplicarea argila, granit, nisip și ciment și acoperiș polimeric gresie, ardezie naturală, azbociment foi ondulate și dale patineze prin construirea piesei de stivuire piese ale crestelor făcute producător de acoperire.

Detaliile de creastă pentru aranjarea acoperișurilor din gresie și ardezie pot fi realizate manual prin turnarea unui amestec de ciment-nisip într-o formă prefabricată cu o anumită dimensiune. Cu toate acestea, această muncă grea nu va satisface oportunitatea economică și vor exista cu siguranță multe plângeri cu privire la calitatea produselor.

Culoarea unei lucrări independente nu coincide cu culoarea acoperișului. Deoarece, fără informații despre formula exactă pentru prepararea amestecului, este aproape imposibil să se selecteze proporțiile componentelor și pigmenții coloranți.

Nu va fi posibil să aplicați un amestec în formă perfectă fără echipament de vibrații industriale. Prin urmare, nu este vorba de densitatea necesară a produsului. Densitatea scăzută este un exces de pori, din cauza căruia proprietățile hidrofuge și rezistența la îngheț scad.

Dar producția de șipci pentru dispozitivul acoperișului acoperișului, acoperită cu metal profilate, este destul de accesibilă meșteșugarilor diligenți. Întreaga chestiune este de a tăia oțelul în conformitate cu dimensiunile cerute și în formarea pieselor cu ajutorul unei mașini de îndoit.

Optimizarea rezultatelor tăierii și îndoirii va ajuta la îmbinarea cartonului ondulat ca material sursă. Prezența ondulațiilor va determina desenul skate-ului viitor, cu toate acestea, poate crește consumul dacă faldurile nu corespund în mod ireproșabil dimensiunilor piesei fabricate.

Trebuie să vă amintiți că atunci când tăiați, trebuie să lăsați 1 cm de pe ambele părți. Ele trebuie să fie pliate spre interior pentru a crea o muchie cu o margine de protecție. Forma barei de creastă din secțiune poate repeta una dintre variantele industriale reprezentate sau seamănă cu un colț de metal obișnuit.

benzile metalice striate de casă sau din fabrică pot fi utilizate în regenerarea acoperișurilor cu un înveliș moale, în cazul în care o astfel de soluție nu simplifică exteriorul și nu inrautati aspectul exterior al construcției. În sistemele de acoperișuri cu plăci bituminoase, lamelele sunt adesea folosite ca elemente de armare a creastei, cu o punere ulterioară pe șindrile flexibile.

Metode și diverse tehnologii de instalare

În metodele de amenajare a patinelor cu acoperiri moi și dure, există reguli generale care nu depind de tipul acoperișului. Aplicarea regulamentelor general acceptate este o condiție obligatorie pentru funcționarea normală a structurii.

Cerințe care trebuie respectate când se utilizează skate:

 • De-a lungul liniei de creastă a acoperișurilor izolate, straturile intermediare hidroizolante și de vapori trebuie să aibă o ruptură. Este necesar pentru eliberarea liberă a condensului cu evaporare din spațiul sub acoperiș.
 • Instalat pe grinzile de șanțuri trebuie să se asigure cel puțin 5 cm la distanța dintre cele două planuri ale rampelor.
 • Cârligul de-a lungul liniei de creastă este întărit prin înlocuirea barei pe placă sau prin reducerea înălțimii instalației de sită.
 • Zona de creastă este prevăzută cu o impermeabilizare suplimentară, așezată de-a lungul nervurii creasta cu o bandă de cel puțin 25 cm.
 • Ruptura impermeabilizării și decalajul dintre versanții acoperișului rece nu este necesară în cazul în care problemele de ventilație sunt rezolvate de un dispozitiv de aerare sau de geamuri pentru acoperișuri.

Cu toate acestea, în tehnologii există nuanțe care depind de varietatea materialului finit așezat pe acoperiș. O familiarizare detaliată cu ele vă va ajuta să înțelegeți cum este mai bine și mai rezonabil să instalați un patinoar pe propriul acoperiș.

Acoperiș cu plăci flexibile

Sfera de aplicare a șindrilelor de bitum acoperă o gamă largă de structuri de acoperiș. Instalarea șindrilelor sale flexibile se realizează pe acoperișuri cu poduri și poduri reci. Prezența sau absența unui încălzitor determină aspectul dispozitivului skate.

Lucrările de amenajare a zonei acoperișului neîncălzit de skate se realizează conform următorului algoritm:

 • Amplasarea șindrilelor bituminoase obișnuite este realizată până la linia de creastă. Partea șindrilelor care ies dincolo de creastă este îndoită peste nervura creasta și fixată pe rampa adiacentă.
 • Gaterare elemente ale crestelor aranjament se realizează prin divizarea șindrile Konkovo-cortină 3 părți în conformitate cu perforația existente sau tăierea foilor bituminoase obișnuite utilizate în pozarea acoperișuri.
 • Elementele tăiate coamă sunt aranjate astfel încât să se proiecteze dincolo de ambele linii de coamă la 5 cm. Tipping realizat într-un mod convențional pentru sindrile bituminoase. Șindrile de creastă fixă ​​fixează două sau patru cuie în colțuri, în funcție de marca și de forma șindrilelor.
 • Următorul element este pus pe elementul fix, astfel încât marginea sa închide cele două unghii apropiate. Suprapunerea ar trebui să fie de aproximativ 5 cm. Fixarea se face într-un mod similar.
 • Acțiunile sunt repetate până când patina este complet acoperită cu șindrile bituminoase.

Elementele flexibile de creastă sunt așezate în direcția opusă vectorului vânturilor predominante în regiune. Deci, este necesar ca marginile "petalelor" bituminoase să nu se ridice și să nu desprindă vântul vântos.

Metoda de mai sus este potrivită pentru mansarde neutilizate, în cazul în care sunt prevăzute cu ferestre auditive și aeratoare amplasate pe acoperiș. Dacă există vreo îndoială cu privire la caracterul adecvat al măsurilor de ventilare a acoperișului rece, este mai bine să mergeți în altă direcție. O soluție excelentă în astfel de cazuri va fi o poartă de creastă.

Construcția unei patine ventilate pe șindrile bituminoase se face printr-o altă metodă. La urma urmei, sarcina versiunii ventilate este de a forma un gol între partea superioară a acoperișului și partea de creastă pentru a asigura ventilația.

Decalajul este creat prin instalarea elementelor de la distanță de la bara de 50 × 50 mm, din care fie se taie doar segmentele, fie se fac dispozitive în formă de colibă. Dispozitivele de telecomandă sunt atașate la cutie și apoi fixează bara de creastă din benzile cu colțuri ale OSB.

Marginile sistemului din barele de la distanță sunt acoperite cu o plasă de aluminiu, care exclude penetrarea insectelor. Marginile curelei de creastă din OSB sunt tăiate cu șorțuri ale aeratorului de creastă.

Placile flexibile sunt rar așezate pe acoperișuri cu rampă mică. Unghiul optim pentru aplicarea sa ca acoperiș acoperind de la 12º și mai mult. Dacă se decide acoperirea șindrilelor bituminoase cu o structură înclinată, atunci zona creastei trebuie consolidată în continuare.

Un exemplu de construcție a unui acoperiș cu pante joase datorită unei coline:

 • Înainte de a atașa șirul superior al plăcilor bituminoase, se pune un covor suplimentar de impermeabilizare de pe materialul ruloului.
 • Zona de creastă extinsă este marcată cu un dantelă cretată, deoarece plăcile obișnuite de creastă nu se suprapun versiunii sale extinse.
 • Marginile covorului de impermeabilizare sunt tratate cu ciment de acoperiș sau cu etanșant siliconic.
 • În timpul turnării marginilor impermeabilizării suplimentare, este fixată o bandă de zinc, fixată de unghii în ordine eșalonată în două rânduri, cu o treaptă de aproximativ 20 cm.
 • Sindrilele obișnuite netede în conformitate cu aspectul sunt stivuite astfel încât jumătatea lor de margine formată acoperă banda metalică. Marginea superioară a șindrilelor care ies dincolo de acoperiș este îndoită prin nervura de creastă.
 • Tăierea elementelor de șindrilă de creastă se efectuează în conformitate cu liniile trasate în prealabil.
 • Placa este așezată pe elementul anterior astfel încât componenta trapezoidală de lucru să fie complet blocată. Șindrile de creastă sunt fixate pe două unghii.
 • La placa finală de creastă, numai partea frontală trebuie lăsată, partea trapezoidală trebuie tăiată. Este fixat cu mastic bitum și patru cuie.
 • Pălării cuie pentru a proteja împotriva atacurilor atmosferice este de dorit să se acopere cu silicon.

Urmând prescripțiile și metodele tehnologice, dovedite în practică, fără dificultate cu propriile mâini, puteți aranja un cal excelent pe un acoperiș moale al șindrilelor bituminoase populare din zilele noastre.

Conectorul este acoperit cu metal

Specificitatea acoperișurilor cu acoperire metalică impune utilizarea unor metode speciale de instalare a creastei. Datorită ondulațiilor ondulate ale foii profilate și ale plăcilor metalice, fixarea strânsă a curelei de creastă pe acoperiș devine imposibilă. Acoperișul pliat nu vă permite să vă relaxați datorită cusăturilor longitudinale. Cum sa fii?

Rezultatul este simplu și genial. Cariile între acoperiș și bara de creasta bătături umplut cu material de etanșare, în cazul în care înălțimea valurilor este scăzută sau segmentele de bare cu impermeabilizare și bobina de etanșare, în cazul în care acoperișul cu relief înalt.

Dispozitivul de impermeabilizare a acoperișurilor metalice este o necesitate; ei le colectează din foi mari, dar totuși separate. Acoperișul are cusături, suprapuneri și îmbinări, ceea ce creează un potențial pericol de scurgere. Stratul de impermeabilizare trebuie să protejeze mansarda împotriva scurgerii probabile a apei.

Contactul direct al impermeabilizării și acoperișurilor metalice este extrem de nedorit datorită amenințării cu condensarea. Umiditatea distructivă se formează datorită diferenței de temperatură în afara acoperișului și în interiorul mansardei. Pentru a crea un spațiu între materialele de impermeabilizare și acoperișuri, o cutie este construită dintr-o bară cu o margine de cel puțin 50 mm.

Căptușeala se formează de-a lungul canalelor de ventilație cu pante, cu descărcare în zona de creastă. Prin urmare, în familia acoperișurilor metalice sunt aranjate doar sistemele de patinaj pentru ventilație, alte variante sunt incomode pentru implementare, în plus, dacă acțiunea conform instrucțiunilor este pur și simplu nerealistă.

Ca de obicei în sistemele de creastă ventilate, ar trebui să existe o pauză de aproximativ 50 mm între patinajul skateboard. Hidroizolarea și bariera de vapori, dacă aceasta din urmă a fost utilizată, ar trebui să aibă o ruptură în zona creastei de cel puțin 20 mm. În partea superioară, panourile de impermeabilizare ale ambelor versanți sunt armate suplimentar cu benzi de material impermeabil cu o lățime de cel puțin 25 cm.

Plăcile metalice și plăcile ondulate sunt produse de aceiași producători. Structurally, foile de materiale diferă una de cealaltă numai printr-o undă transversală, ceea ce conferă unei plăci metalice o asemănare cu un prototip de ceramică naturală. Sub lățimea înaltă, este de dorit de-a lungul nervurii de creastă să fixeze bara, ceea ce îi asigură rigiditatea.

Părțile componente pentru acoperișurile metalice de la un producător sunt produse cu dimensiuni echivalente și sunt potrivite pentru montarea ambelor tipuri de acoperiri. Dacă doriți, puteți utiliza o bară simplă sau simplă pentru aranjarea foilor metalice și profilate.

Cu toate acestea, deasupra acoperișurilor cu o înălțime de relief, o acoperire expresivă cu metal, un cal rotund sau trapezoidal arătat mai bine. Pe acoperișul garajului sau în cabinele cu pante ușoare, va fi mai potrivit să se utilizeze o bară de metal obișnuită cu un unghi.

Algoritm pentru instalarea unui element de acoperiș cu cremalieră acoperit cu oțel profilate:

 • De-a lungul coastei de creastă, elementul de creastă este dimensionat.
 • Prin marcaj linii cu sigiliu eșapat în cazul în care acoperișul este acoperit cu un material cu o mare sigiliu de relief creasta sau dacă onduleuri pentru acoperișuri joase.
 • Bara inițială de ridicare este instalată din partea înclinată a acoperișului și fixată de două șuruburi la punctele de pornire. Liniile laterale ale părții trebuie să se suprapună peste banda de etanșare.
 • A doua curea este suprapusă cu suprapunerea pe partea anterioară. Elementele de creastă pentru tabla ondulată sunt așezate cu o suprapunere de cel puțin 10 cm, pentru plăcile metalice cu intrarea unei nervuri de rigiditate pe cealaltă.
 • Fixarea celei de-a doua benzi este realizată prin două șuruburi autoportante în secțiunea de suprapunere prin ambele șipci. Atașați-vă la un val mare de acoperire.
 • După fixarea celor două șipci, ele sunt fixate cu șuruburi în mijloc.

Lucrări similare se efectuează până când marginea de creastă este complet acoperită de bara. La sfârșit, capetele coamei sunt închise cu dopuri metalice selectate în ton.

Dacă nu este planificată instalarea ștecherului, capetele coamei pot fi închise prin tăiere și îndoire la 90 ° a muchiilor. Puteți să vă aplecați pe o mașină de îndoire sau să faceți un dispozitiv interesant de îndoire din două benzi metalice cu mâner.

Patine pentru acoperiri cu piese

Paturile acoperișurilor acoperite cu materiale de bucătărie pot fi surde sau pot avea canale de ventilație. Elementele de ridicare sunt montate unul câte unul în direcția opusă vânturilor predominante. Barele sau plăcile dintr-o cutie diluată la 25 cm de linia de sus sunt stivuite cu un pas redus, varianta solidă nu se schimbă.

Fâșiile de cusătură suplimentară de impermeabilizare de-a lungul coamei, în orice caz. Depresiile dintre elementele de creastă și undele de acoperire se recomandă a fi umplute cu mortar de ciment M50 la o adâncime de cel puțin 15 cm.

Detaliile de groapă ale acoperișurilor din ardezie sunt fixate pentru a fixa această acoperire specială cu unghii. Construcția creastei acoperișului din ceramică se realizează cu ajutorul suporturilor metalice. Lucrările se desfășoară în conformitate cu următoarele etape:

 • Montaj pentru montarea suporturilor de șindrilă. Pentru executarea sa, două elemente ale capacului sunt plasate pe hobby, iar al doilea este necesar pentru apăsarea primei. Măsoară distanța dintre planul inferior al elementului din partea îngustă și marginea superioară a cutiei.
 • Rezultatul este redus cu 5 mm. Conform ultimei figuri, "picioarele" suporturilor de susținere pentru bara de creastă sunt îndoite.
 • Suporturile sunt instalate pe cutie. Pentru a face acest lucru, sita ridică grătarele. La capetele acoperișului, se instalează primele două suporturi, dintre care un cablu este întins. Pe cablul sunt montate obișnuite, situate deasupra fiecărei articulații a căpriorilor.
 • Pe suporturi se plasează o bară de crestare cu o secțiune de cel puțin 50 × 50 mm. Acesta este fixat pe fiecare element de fixare.
 • Bara de creastă este acoperită cu un element aero. Este fixat cu unghii galvanizate după aproximativ 30 cm.
 • Instalarea plăcilor de creastă începe din partea înclinată. Pentru a fixa primul element, clema este fixată în linie cu plăcile laterale instalate pe pediment. El este bătut la bara de creastă cu două cuie.
 • Prima țiglă se fixează în clema de pornire și este fixată pe creastă printr-o a doua clemă, în care se va fixa următoarea. Și acest lucru ar trebui făcut până când patina este complet acoperită.

Orificiul de montare pentru fixarea plăcii de creastă este oval, astfel încât patina poate fi tăiată fără tăierea elementelor. După finalizarea lucrărilor, capetele coamei sunt închise cu dopuri perforate sau solide.

Exemple video de lucrări de construcție

Rolă din demonstrațiile procesului de fabricare a unei curele de crestat din oțel:

Video despre dispozitivul de patinaj pe acoperiș acoperit cu carton ondulat:

Specificitatea organizării unei patine de ventilație pe un acoperiș încălzit:

Respectarea regulilor de amenajare a aripioarelor de creastă garantează un rezultat excelent al lucrărilor de instalare și nu au probleme în funcționare.