Instalarea policarbonatului prin mâinile proprii

Reparații

Policarbonatul a fost recent utilizat în construcții private, însă a devenit deja foarte răspândit. O greutate redusă, rezistență ridicată, rezistență excelentă la intemperii și schimbări de temperatură permiteau acestui material să înlocuiască cu ușurință sticla și anumite tipuri de acoperiri. Instalarea policarbonatului cu mâinile proprii nu este dificilă, dacă știți anumite reguli.

Conținutul instrucțiunilor pas cu pas:

Tipuri de policarbonat

În funcție de metoda de fabricație, policarbonatul este împărțit în următoarele tipuri:

Structura foii de policarbonat

Cel mai popular este un policarbonat de tip fagure cu două și trei straturi, grosimea cearșafurilor variază de la 4 la 35 mm. Este utilizat pe scară largă în asamblarea de sere și sere, pentru copertine pe piscine și autoturisme, vizoare de diferite forme și mărimi, precum și balcon și alte partiții.

Datorită structurii goale, materialul are o izolație termică ridicată, iar zgomotele suna bine. Celulele policarbonatice transmit 80% din spectrul luminos, se îndoaie perfect, nu ard, cântăresc 16 ori mai puțin sticlă de grosime similară și 7 ori mai ușoară decât panourile din plastic.

Policarbonatul monolit în construcții private este utilizat pentru a realiza pereți despărțitori de balcon și interior, geamurile camerelor de la mansardă și deschiderile ferestrelor. Este de sute de ori mai puternică decât sticla, în timp ce are un aspect foarte estetic. Suprafața policarbonatului este rezistentă la impactul mecanic și, prin urmare, zgârierea sau perforarea este destul de dificilă.

Profilul policarbonat este o foaie subțire transparentă de formă ondulatoare. Mai presus de toate, este potrivit pentru fabricarea și repararea acoperișurilor. Puterea sa este mult mai mare decât cea a unui monolit, iar durata de viață a acestuia este estimată în decenii. Chiar și sub influența temperaturilor negative, a precipitațiilor atmosferice, a luminii solare, suprafața policarbonatului nu își pierde forma originală.

Aranjarea panourilor în timpul instalării

Înainte de a începe instalarea panourilor din policarbonat, trebuie respectate următoarele reguli:

 • cu fixarea verticală a nervurilor, rigidizatoarele trebuie ghidate vertical;
 • atunci când se montează capacul înclinat, riglerele sunt ghidate de-a lungul pantelor;
 • La montarea arcurilor, riglele sunt situate de-a lungul arcului.

Acest aranjament este necesar pentru evacuarea condensului din cavitățile foii, care se formează în timpul schimbărilor de temperatură. Din același motiv, secțiunile inferioare nu pot fi închise strâns. Dar marginile superioare ale panourilor trebuie să fie acoperite cu o bandă sau un profil special pentru a preveni înfundarea celulelor cu praf, zăpadă, ploaie și resturi.

Policarbonat de montare reguli

Tehnologia de instalare a policarbonatului celular

Atunci când asamblați o varietate de arcuri, îndoirea foii nu trebuie să depășească raza indicată pe marcaj, valoarea căreia este diferită pentru fiecare tip de panou. Nerespectarea acestui lucru va duce la deteriorarea panoului. Partea exterioară a foilor este acoperită cu un strat de protecție cu un marcaj și se recomandă să fie îndepărtat numai după instalarea policarbonatului.

Tehnologie de tăiere pentru panouri

Tehnologie de tăiere pentru panouri

Lățimea standard a foii de policarbonat este de 2,1 m, lungimea foilor este de 6 și 12 m. Pentru a se potrivi cu baldachinul sau pereții despărțitori, acest lucru este prea mult, deci materialul trebuie tăiat. Decuparea incorectă a panourilor dăunează acoperirea protectoare și marginile policarbonatului, ceea ce poate distruge aspectul structurii. Este cel mai convenabil să folosiți un ferăstrău circular de mare viteză cu discuri de carbură pentru tăiere. Pentru a vă asigura că marginile tăieturii sunt cât se poate de planete, discul trebuie să aibă dinți mici nediluați.

În timpul procesului de tăiere, panoul trebuie fixat în siguranță pentru a elimina cele mai mici vibrații. Filmul superior nu poate fi îndepărtat în această etapă, deoarece protejează acoperirea de deteriorarea microscopică la tăiere. Panourile tăiate ar trebui să curățe cavitățile interne ale așchiilor, deoarece acestea vor împiedica curgerea liberă a condensului.

Norme de forare

Pentru a fora panourile din policarbonat folositi burghie standard de diferite diametre. Există câteva reguli importante:

 • Distanța minimă permisă de la marginea panoului până la orificiu este de 4 cm;
 • Orificiile sub elemente de fixare trebuie să fie amplasate între rigidizări;
 • diametrul orificiilor de montare ar trebui să depășească secțiunea transversală a picioarei termocerului cu 2-3 mm;
 • Unghiul minim de foraj este de 90 de grade, maximul fiind de 118 grade;
 • unghiul de ascuțire a burghiului este de 30 de grade.

Nerespectarea acestor reguli va duce la deformarea și distorsionarea plăcii în timpul instalării, precum și la reducerea fiabilității fixării și izolației termice a materialului. La fixarea foilor de lungime mare, toate deschiderile trebuie să aibă o formă și o direcție elipsoidală de-a lungul rigidizărilor.

Dispozitiv de spalare termică pentru șurub auto-scufundat

Pentru a fixa plăcile din policarbonat pe metal și pe alte suprafețe, utilizați șuruburi autofiletante echipate cu șaibe termice. Șaiba termoconductorului trebuie să se potrivească cu grosimea panoului: picioarele prea scurte vor duce la glisarea elementelor de fixare și deformarea foii, prea mult timp nu va fi capabil să asigure o fixare strânsă a materialului. Șuruburile nu sunt așezate mai mult de 30-40 cm. Nu fixați panourile cu unghii sau cu nituri.

Montarea policarbonatului cu tevi termice

Modalități de conectare a panourilor

Panourile adiacente sunt conectate între ele prin profile detașabile și dintr-o bucată. Aceste piese fac posibilă, fără prea mult efort, asamblarea de pe foi de construcție a oricăror dimensiuni și configurații.

Modalități de conectare a panourilor

Conectare cu profile separate

Profilele separate sunt concepute pentru a conecta panourile cu o grosime de 6 până la 16 mm. Ele sunt formate din două părți: baza și capacul cu o încuietoare. Fiecare profil este capabil să mențină 2 foi cu o lățime de 50-105 cm; Pe secțiunile adiacente ale peretelui utilizați un profil de perete și conectați panourile la un unghi drept. Toate tipurile de profile sunt atașate la șuruburile cu auto-filetare.

Montarea panourilor este după cum urmează:

 • perforați partea inferioară a profilului în mai multe locuri;
 • fixați baza la cadrul longitudinal;
 • așezați materialul pe ambele părți ale profilului, lăsând un spațiu de cel puțin 5 mm;
 • ia un ciocan de lemn și, cu ajutorul lui, fixează capacul;
 • Capetele profilurilor exterioare sunt închise cu dopuri dense.

Conectare prin profiluri integrale

Canelurile profilului de-a lungul lățimii trebuie să corespundă în mod necesar grosimii plăcilor - 4-6 mm, 8 sau 10 mm. În caneluri inserați panouri de dimensiunea potrivită și apoi fixați profilurile la cadrul longitudinal al structurii. Șuruburile cu șuruburi automate sunt folosite ca elemente de fixare; etapa de fixare este de 30 cm. Această metodă este utilizată în principal pentru etanșarea marginilor panourilor de structuri verticale care nu sunt supuse unor sarcini mari. Acest lucru se datorează siguranței reduse a îmbinărilor și a etanșeității joase a îmbinărilor dintre plăci.

Capete de etanșare

Principii generale de montare a policarbonatului celular

Celulele policarbonate necesită închiderea obligatorie a îmbinărilor și a capetelor. Secțiunile superioare sunt de obicei acoperite cu o bandă de aluminiu autoadezivă, dar nu puteți utiliza scotch obișnuit în aceste scopuri. Deasupra benzii de aluminiu fixați profilele de capăt ale policarbonatului, foarte fiabile și estetice în aspect. Secțiunile inferioare nu pot fi sigilate, altfel condensul se va acumula în interiorul cavităților și, dacă este înghețat, va distruge celulele. Pentru a proteja capetele inferioare, este utilizată o bandă autoportantă perforată și se utilizează același profil de capăt în care trebuie realizate găuri pentru evacuarea apei.

Instalare de policarbonat celular

În locurile unde este necesară o etanșeitate maximă, se utilizează profile din aluminiu cu garnituri de cauciuc. Pe arce, ambele capete sunt închise cu o bandă perforată. Lăsarea tăieturilor deschise superioară sau inferioară nu este permisă.

Instalare de policarbonat celular

Instalare de policarbonat celular

Calcularea expansiunii temperaturii

Atunci când asamblați panourile cu mâinile proprii, trebuie să țineți cont de deformarea materialului de fluctuațiile de temperatură. În policarbonatul transparent de fagure, precum și în panourile albe, raportul de expansiune este de 0,065 mm pe grad pentru un metru pătrat de suprafață. Calculați expansiunea permisă nu este dificilă: mai întâi determinați cea mai mare diferență în temperatura anuală și apoi înmulțiți-o cu un factor.

De exemplu, dacă cea mai mare temperatură a atins un punct plus 50 de grade, iar cel mai mic a fost minus 40 de grade, diferența este egală cu 90; înmulțind-o cu 0,065, obținem 5,85 mm pe metru pătrat. Adică, o arcadă de 10 m lungime pe o zi fierbinte poate totuși să se extindă cu 58,5 mm.

Policarbonatul de culoare are proprietatea de a încălzi cu 10-15 grade mai mult, astfel încât raportul de expansiune este de 6,5 mm. Cu cât valoarea diferenței de temperatură este mai mică, cu atât mai puțin materialul se extinde. Dispersiile termice în colțurile colțurilor și colțurilor, precum și în locurile de fixare a șuruburilor cu auto-filetare, evită deformările și rupturile grave ale stratului de acoperire.

Constructii de case

Din ce în ce mai populare sunt materialele moderne de acoperiș, cum ar fi, de exemplu, policarbonatul. Această opțiune este utilizată pe scară largă pentru a acoperi verandele, secțiuni individuale ale casei. Nu este numai originală și frumoasă, oferind astfel un acoperiș fiabil și o iluminare naturală a încăperii cu lumină puternică a soarelui. Camera este foarte confortabilă și atractivă.

Cuprins:

Avantajele unui acoperiș din policarbonat

Materialul este foarte practic și are multe avantaje:

 • panourile din policarbonat protejează camera de expunerea la soare, trecând prin lumină împrăștiată și protejând fiabil împotriva razelor ultraviolete;
 • greutatea relativ ușoară a structurii face posibilă realizarea unui acoperiș original;
 • capacități de izolare termică ridicată, prin urmare nu este nevoie de izolarea camerei în plus;
 • policarbonatul are capacități ridicate de izolare fonică;
 • rezistența la acumulare de umiditate;
 • capacitate de ventilație în încăpere;
 • rezistenta la temperaturi ridicate;
 • tolerează bine schimbările de temperatură;
 • material relativ flexibil, rezistă încărcăturii de precipitații;
 • ușor de instalat, procesat;
 • rezistente la solicitarea mecanică, pot fi forate, îndoite și tăiate la dimensiuni.

Materialul este foarte durabil, rezistă unui strat de zăpadă cu o greutate de două sute de kilograme pe metru pătrat.

Dezavantajele materialului se manifestă prin faptul că în timpul transportului foi mari de policarbonat se pot flexa și deforma. Și, deși materialul este durabil, acesta pierde calitatea sticlei și necesită o manipulare mai atentă atunci când lucrați cu ea, salvând și instalând. Are rezistență abrazivă scăzută, care se manifestă prin apariția zgârieturilor, fisurilor. Ca urmare, integritatea acoperișului din policarbonat poate fi deranjată de grindină puternică.

Cântărind toate argumentele pro și contra, puteți spune cu încredere că policarbonatul este recunoscut ca fiind unul dintre cele mai bune materiale pentru montarea acoperișurilor coridoarelor, serelor, clădirilor. Un alt plus este că materialul este relativ ieftin.

Dispozitivul unui acoperiș din policarbonat

Deși este posibil să se distingă trei tipuri de policarbonat condițional, toate cele două tipuri sunt cele mai utilizate și populare, sunt monolitic și celular.

Policarbonatul monolit este utilizat pentru acoperișuri de diferite zone și forme, cu perspectiva de a susține greutatea unor cantități mari de zăpadă și rafale de vânt. Dimensiunea panoului de material monolit este de două-trei metri. Grosimea variază de la doi la doisprezece milimetri. Doisprezece policarbonați milimetri se mai numește și anti-vandal, deoarece poate rezista impactului unui om puternic adult fără a se deteriora.

Celulele policarbonate celulare cântăresc mult mai puțin datorită structurii lor poroase cu camerele de aer. Materialul are o rezistență mecanică ridicată, cu greutate redusă. Acest material este ideal pentru fabricarea elementelor complexe de arcuri, acoperișuri. Materialul celular are o gamă variată de culori. Grosimea materialului variază de la patru până la treizeci de milimetri, lungimea panoului variază de la doi metri la șase sau doisprezece.

Există două variante cele mai comune ale acoperișurilor din policarbonat:

 • acoperis drept;
 • acoperiș în formă de arc.

Strat de acoperiș din policarbonat

Opțiunea unui acoperiș direct este cel mai adesea folosită în construcția de verande deschise, arbori. Atunci când se decide utilizarea policarbonatului, devine posibil să se creeze un spațiu luminos deschis. Dar, deoarece izolația acoperișului va duce la pierderea acoperișului din policarbonat, nu este recomandabil să se construiască o astfel de opțiune de acoperiș pentru casele de iarnă. Doar opțiunile de locuințe de vară sunt potrivite pentru acoperișurile din policarbonat.

Puteți realiza un acoperiș direct în câteva soluții: șold, una sau două fețe. Pentru acoperișurile din policarbonat, nu sunt necesare rame puternice, materialul este suficient de ușor. Poate fi o placă de până la cincizeci de milimetri, tratată în prealabil cu soluții de protecție speciale. Distanța dintre capriori este aleasă luând în considerare lățimea panoului. La modelarea materialului, acesta trebuie tăiat astfel încât rigidizatoarele să coincidă cu direcția pantei acoperișului. Este necesar să se plaseze corect foaia luând în considerare stratul special de ultraviolet, ar trebui să fie exterioară.

Panoul din policarbonat este fixat pe o bază din lemn cu șuruburi autoportante. O gaură este forată în foaie puțin mai mult decât diametrul șurubului și este înșurubată strâns în corpul plăcii. Racordurile sunt închise cu profile separate.

Toate părțile în care există cleme trebuie să fie tratate cu agenți de etanșare.

Arc acoperis din policarbonat

Nu este dificil să faci un acoperiș arcuit, singura dificultate este să pregătești arce, trebuie să te apleci exact folosind un șablon, altfel capacul poate fi distorsionat. Arcurile din profil sunt tăiate pentru a ușura îndoirea materialului pentru forma dorită a acoperișului. Dar dacă arcele nu au practic nici o limită de pliere, policarbonatul se comportă diferit, acest lucru nu trebuie uitat și materialul trebuie să fie îndoit ușor. Atașați policarbonatul, precum și suprafața din lemn, utilizați șuruburi de auto-înșurubare și șaibe fixe. Îmbinările și zona de capăt sunt acoperite cu un material de etanșare.

Acoperișurile arcuite sunt folosite în zonele mici, fac corturi, arbori.

Tehnica de montaj pe policarbonat pe acoperiș

Materialul este utilizat timp de aproximativ zece ani și pentru acel moment a demonstrat calități excelente în ceea ce privește rezistența la uzură. Din policarbonat este posibil să se facă un acoperiș de orice fel, forma și dimensiunea. policarbonat este cel mai frecvent utilizat în sectorul privat: piscine, sere, verande, grajduri - toate aceste clădiri pot fi acoperite cu un material transparent de tip fagure. Puteți face acoperișul cu orice unghi sau complet plat. Toate acestea depind de dorința și imaginația proprietarului.

Pentru a obține acoperișul cu forma necesară, este necesar să pregătiți un cadru în prealabil pentru a fixa panourile din policarbonat. Pentru cadru, tevile de oțel, profilul din aluminiu sunt ideale. Cu un profil de policarbonat, cupola acoperișului va fi perfect transparentă și aceasta este o soluție ideală din punct de vedere estetic. Profilurile de carbonat pot fi detașabile și monolitic. Principalele avantaje ale profilului carbonat sunt:

 • greutate redusă;
 • transparență;
 • de calitate;
 • etanseitate.

Policarbonatul este clasificat în funcție de caracteristicile de calitate:

 • clasa premium - funcționează de mai bine de douăzeci de ani;
 • elita - durata de viata este de peste 12 ani;
 • optimă - o garanție de peste zece ani;
 • Economică - durata de valabilitate variază de la cinci la opt ani.

Policarbonatul este ales pe baza nevoilor. Dacă aveți nevoie de fiabilitate și practicitate - alegeți un material mai gros. Dacă forma frumoasă, estetica și configurația sunt mai subțiri, care se îndoaie bine.

Atunci când plasați panourile, ar trebui să combinați foile astfel încât rafturile să aibă o articulație.

După aceasta, cadrul este montat. O atenție deosebită este acordată canelurilor, acestea sunt închise cu o bandă sau bandă specială. Rama este fixată pe foi conform cerințelor de fixare. Există sfaturi care vă vor ajuta să implementați corect toate tapasurile:

 • găurile pentru autoservire ar trebui să fie puțin mai mari decât instrumentele propriu-zise;
 • șurubul nu este recomandat să fie înșurubat la opritor, panoul trebuie să rămână capabil să se deplaseze sub influența temperaturilor;
 • lucrați cu atenție cu panouri din policarbonat, pentru a nu deteriora straturile de protecție superioare;
 • Se recomandă scoaterea foliei protectoare după găurire și tăiere.

Material policarbonat adecvat pentru montarea acoperișurilor de orice formă. Alegerea calității și opțiunii depinde de gustul și capacitățile gazdei. Instalarea materialului nu este complicată, dar necesită anumite nuanțe. Costul de policarbonat depinde de caracteristicile materialului și variază.

Tipuri de policarbonat pentru acoperisuri

Acoperișurile din material policarbonat pot fi ușor instalate cu mâinile tale fără a implica specialiști. Și în piață puteți găsi mai multe tipuri de policarbonat pentru a alege cel mai potrivit în fiecare caz, trebuie să vă familiarizați cu caracteristicile fiecărui material. Există astfel de subspecii de policarbonat:

 • profilat - un panou cu un profil de val sau trapezoidal, folosit pentru acoperirea prelungirilor și a serelor, fabricarea de copertine decorative;
 • celular - este un material cu goluri în interior, folosit în activitatea de publicitate și în construcții, este o opțiune excelentă pentru crearea de partiții în incintă, design de design, pentru publicitate stradală;
 • monolit - material neted solid, asemănător cu sticla, dar mult mai ușor și mai versatil.

Plăcile din policarbonat diferă în funcție de grosime, dimensiune, culoare, structură. Există soiuri cu o predominanță de calități individuale: unele protejează foarte fiabil împotriva ultravioletului, altele sunt caracterizate de o rezistență sporită sau o mai multe straturi.

Datorită luminozității materialului policarbonat, este posibilă construirea unor modele complexe originale care să aibă o greutate specifică scăzută.

Cum sa alegi policarbonatul pentru acoperisuri

Policarbonatul este utilizat pe scară largă în diverse industrii și a câștigat o astfel de popularitate datorită calităților sale de bază:

 • transmisie de lumină ridicată;
 • o masă mică de material și, ca o consecință, un design ușor;
 • lacunele comparative ale materialului;
 • capacitatea de a aplica pe scară largă materialul și de a lucra cu el.

Grosimea materialului variază de la patru la treizeci și cinci de milimetri. Greutatea foii depinde, de asemenea, de aceasta. Acesta variază între kilograme și două și jumătate. Materialul nu își pierde calitățile la o diferență de temperatură și poate rezista de la patruzeci de grade de îngheț la o sută douăzeci de căldură. Rezistența la șoc, capacitatea ridicată de izolare termică, rezistența la contactul cu compuși chimici agresivi fac posibilă aplicarea pe scară largă a materialului în viața de zi cu zi și la locul de muncă.

Termenul de utilizare a structurilor realizate pe bază de policarbonat variază de la cinci la douăzeci de ani.

Există șapte dimensiuni standard de policarbonat în grosime. Fiecare dintre specii are propriul scop și este utilizată în funcție de caracteristicile tehnice:

 • treizeci și doi de milimetri - utilizat pentru a acoperi clădirile cu o dimensiune mare a acoperișului, rezistă unor sarcini semnificative;
 • șaisprezece milimetri - de asemenea, o variantă adecvată de policarbonat pentru spanuri mari, rezistente la sarcini;
 • zece milimetri - potrivite pentru elemente verticale în clădirile publice;
 • opt milimetri - copertine pentru o curte, o mașină, geamuri de balcoane;
 • patru milimetri - sere mici, copertine peste prag;
 • trei milimetri - focare, sere.

Desene ale unui acoperiș din policarbonat pot fi găsite pe Internet, există o mulțime de opțiuni. Foarte adesea, o variantă este luată ca bază și este modificată în procesul de acoperire a structurii. Acolo puteți vedea fotografia acoperișului din policarbonat și alegeți cel pe care ți-a plăcut cel mai mult.

Elemente de fixare pentru acoperiș din policarbonat

Pentru a efectua acțiuni pentru a fixa foile de policarbonat, trebuie să pregătiți unelte. O atenție deosebită merită atașament, deoarece depinde de ele puterea și fiabilitatea structurii. Există o mare varietate de materiale de fixare, care se utilizează în funcție de complexitatea structurii și de calitatea materialului.

Putem distinge astfel de elemente de fixare:

 • spalatorii termice din policarbonat;
 • șaibe de căldură inoxidabile;
 • șaibe din polipropilenă;
 • șuruburi autotubulare;
 • șuruburi și piulițe.

Termoșugarea din policarbonat ajută la fixarea colilor în cadru și la fixarea acestora. Aceste elemente de fixare sunt șaibe de polipropilenă mai fiabile și de calitate și au o paletă largă de culori. În ceea ce privește polipropilena, acestea nu sunt acoperite cu material de protecție și suferă o agresivă ardere a ultravioletului și își pierd rapid puterea. Acestea ar trebui să fie utilizate pe acoperișuri în zone umbrite. Elementele de fixare sunt ieftine, dar și de scurtă durată.

Șaibele din oțel inoxidabil sunt fiabile și nu se desfac, cele mai des folosite pe profile metalice. Șaiba are un element din cauciuc, care permite respectarea regulii de etanșeitate. Utilizare recomandată în încăperi uscate.

Este posibil să faceți un acoperiș din policarbonat cu mâinile dvs. dacă aveți un desen pregătit corect și urmați toate instrucțiunile. Rezonabil din profil de montaj policarbonat la cadru, utilizarea de structuri de ancorare de înaltă calitate vor crea cu propriile lor mâini un acoperiș solid, care poate proteja și de a crea premisele confort pentru o perioadă lungă de timp.

Dacă aveți în continuare întrebări, cum să faceți un acoperiș din policarbonat în practică, dacă aveți nevoie de sfaturi despre instalare, uitați-vă la videoclipul care va răspunde la toate întrebările frecvente.

Construirea unui acoperiș din policarbonat cu o singură pătură: analiza nuanțelor și subtilităților tehnologiei de construcție

Modernul policarbonat de acoperiș, în multe dintre calitățile sale, nu numai că nu este inferior acoperișurilor tradiționale ale unui acoperiș de șa, dar le depășește de asemenea! Ușoare, eco-friendly, ușor de instalat și de difuzie a luminii. Moda pe cer, care este văzută prin acoperiș, este deja în întreaga lume. Ai visat un astfel de plafon în casa ta, în studioul tău favorit sau pe o nouă verandă?

Ați fost inspirați de noi ciudățenii arhitecturale? Apoi, trebuie doar să dai seama cum se face acoperișul pentru policarbonat - și totul se va întoarce! Și veți fi surprins de cât de puternic și estetic va fi acoperișul, ceea ce nu va fi mai rău decât probele lucioase din revistele de construcții suburbane.

conținut

Pro și contra de policarbonat ca material de acoperire

Veți fi interesat să știți că un astfel de policarbonat popular și familiar sa născut din întâmplare! Odată ce omul de știință german a amestecat ingredientele necesare experimentului într-un mod nou și un precipitat transparent transparent s-a așezat pe fundul balonului. Asta este, și au început să facă noi structuri translucide. Diferitele au fost cântărite de 6 ori mai puțin decât sticla, dar au fost mai puternice.

Un policarbonat modern de acoperiș este valabil pentru calitățile sale:

 • Nu eliberează substanțe toxice.
 • Nu susține arderea, este dificil de aprins.
 • Are o greutate mică.
 • Pur și simplu tăiat și prelucrat.
 • Se îndoaie cu ușurință în forma dorită.
 • Flexibil și ușor tolerează greutatea zăpezii.
 • Termostoză și nu-și schimbă proprietățile în căldură și în înghețuri severe.
 • Disponibil într-o varietate de culori.

Și ca material pentru un acoperiș unic, există și alte avantaje:

 • Excelent absoarbe sunetele. De aceea astăzi este folosit în mod activ ca ecrane acustice de-a lungul drumurilor aglomerate - pentru a reduce zgomotul nociv pentru clădirile rezidențiale. Ie sub un astfel de acoperis va fi nu numai cald, dar și liniștit.
 • O parte are un strat protector de radiație ultravioletă, iar cealaltă - cu particule reflexive. Și materialul reflectă până la 60% din lumina soarelui, ceea ce reduce semnificativ încărcătura termică a întregii clădiri în căldură. Și asta înseamnă că nu trebuie să fie achiziționate aparatele de aer condiționat.
 • Practic nu distrugem: rezistența la impact extreme este de la 900 la 1100 kJ / m2, în timp ce în cel mai puternic polistiren această cifră este de numai 10 kJ / m2.

Iată un exemplu minunat despre felul în care policarbonatul se comportă ca un acoperiș:

Și pentru a oferi policarbonatului acoperiș calitățile necesare, producătorii moderni acoperă foile cu filme speciale:

 • Un film anticondensat. Cu o astfel de acoperire, un acoperiș monocab pentru policarbonat nu va colecta umiditate pe suprafața interioară.
 • UV-film. Acest strat de protecție UV protejează folia de opacitate și îngălbenire.

Aplicați o protecție ultravioletă la policarbonat prin metoda co-extrudării chiar și în fabrică. O nouă etapă a progresului tehnologic în acest domeniu sunt plăcile de acoperiș din policarbonat cu protecție dublă UV. Acestea au cel mai înalt indice de rezistență la uzură - doar 4 unități delta în indicele de îngălbenire, în comparație cu 10 foi convenționale.

Desigur, policarbonatul din acoperiș are dezavantajele sale, dintre care unele sunt destul de grave:

 • Adună energie electrică statică.
 • Nu este întotdeauna proiectat pentru presiunea punctuală a greutății unei persoane care face reparații.
 • În caz de incendiu se topește și picură cu picături fierbinți pe tot ce este în cameră.

Dar, în ceea ce privește ultimul punct, observăm că, în caz de incendiu, există foarte puține lucruri care rămân nevătămate. Prin urmare, renunțarea la acoperișul modern din policarbonat din cauza acestui lucru nu merită.

Și observăm că calitatea și proprietățile policarbonatului de acoperiș devin din ce în ce mai bune zi de zi. Există noi nuanțe de tonifiere și se adaugă noi aditivi care blochează cantitatea de strălucire și, în cele din urmă, lumina soarelui care trece prin foaie se dovedește a fi mai pură. Și ce urmează!

Tipuri de policarbonat modern de acoperire

Dar să vedem mai întâi ce policarbonat puteți utiliza pentru acoperiș.

Policarbonat monolit

Polycarbonatul monolit este o placă solidă cu o grosime de 2 până la 12 mm. Este mult mai puternică decât sticla, dar este de multe ori mai ușoară, datorită căreia, și depășește ratingul plasticului modern anti-vandal.

Fabricat policarbonat monolit pentru acoperiș într-o formă turnată sau ondulată.

Profil din policarbonat monolit

Gofra este un profil, pe care îl vedem sub formă de formă de val sau contur pătrat. Nu este doar frumos! Profilul selectat cu grijă vă permite să faceți un astfel de material mai puternic odată cu 2-3, plus mult mai ușor să mutați în jos apa de ploaie. Dar fixați-l pe acoperiș, desigur, mai dificil - va trebui să utilizați suporți suplimentari de silicon.

Foi de policarbonat pentru acoperișuri moderne sunt produse în principal în trei tipuri de secțiuni:

 1. În formă de U.
 2. Trapez.
 3. Sub forma unui val de ardezie.

Și cu policarbonat ondulat la locul de muncă nu este mai dificilă, decât cu fagure sau monolitic.

Policarbonatul monolit profilat are mult mai multe avantaje decât foaia:

 • Rezistență mai mare, ca în profilul metalic.
 • Durata de viață a serviciului este de până la 30 de ani.
 • Rezistență mare la abraziune.
 • Nivelul de transparență este de până la 92%.
 • Ușor de instalat și de procesat.
 • Plasticitate ridicată.
 • Greutate redusă - numai 1,7 kg pe metru pătrat.
 • Gamă largă de culori.
 • Rezistență la schimbări de temperatură, ardere și precipitații nefavorabile.

Și, în final, atracția estetică!

Foi ondulate separate sunt produse în nuanțe de gri, bronz, alb și opal lăptoase: protejează perfect împotriva efectelor nocive ale razelor ultraviolete. Și acest lucru înseamnă că sub un astfel de acoperis mai puțin ar arde și distruge diferite materiale.

Celular policarbonat

Valorile ca acoperire de acoperiș sunt, de asemenea, un policarbonat celular, care este puțin mai transparent decât unul monolit. Dar are o funcție importantă - raze împrăștiate. Veți alege acest tip de acoperiș, dacă, de exemplu, construiți o grădină de iarnă sau o seră: grinzi drepte arde frunze de plante. Același lucru este valabil și pentru spațiile economice și de depozitare - nici un obiect nu va fi durabil sub soarele incins.

Luminile dispersate sunt considerate mai valoroase și pentru că pătrund mai mult în colțurile întunecate ale camerei și nu le oferă șansa de a trăi ca niște mucegaiuri ca ciupercile și mucegaiul. Dar cum se întâmplă acest lucru? Faptul este că structura policarbonatului monolit este completă și transparentă și, prin urmare, fasciculul de lumină care trece prin el, modifică ușor doar unghiul său, și asta este. Un telefon mobil este realizat nu numai din planuri orizontale - are multe partiții verticale. Ca urmare, raza transmisă este împărțită în mii de mici, fiecare având un unghi propriu. Aceasta este lumina difuză.

Celulele policarbonate celulare pentru acoperisul de astăzi produc aceste tipuri de structuri interne:

 • Cameră standard cu o singură cameră, cu o grosime de 4 până la 10 mm.
 • Standard cu două camere, cu o grosime de 16 mm.
 • Consolidat armat, dar cu o grosime de 4-6 mm.
 • Patru camere, cu o grosime de foi de 25 mm.

Policarbonatul celular este alcătuit din două panouri, care sunt îmbinate între ele prin coaste de rigidizare. De aceea, de fapt, cea mai mare parte a policarbonatului celular este aerul.

Întăritorii interiori dau rezistență specială din policarbonat, datorită căruia rezistă cu ușurință încărcări puternice de vânt și zăpadă. Gama de temperaturi extreme variază între -20 ° C și + 80 ° C. Ce alte acoperitoare acoperă parametrii asemănători?

Celulele policarbonat, ale căror faguri sunt umplute cu aerogel, reprezintă un nou tip de produs. Are rezistență ridicată la impact și izolație termică, care a depășit ferestrele cu trei camere cu geam dublu cu argon.

Selectarea grosimii foilor de acoperiș

Unele policarbonate nu vă plac. Faptul este că piața construcțiilor oferă astăzi foi de PC cu grosimi foarte diferite - atât pentru sere, cât și pentru geamuri cu încărcătură crescută. Deci, atunci când alegeți un policarbonat pentru un acoperiș, urmați din ceea ce doriți să acoperiți.

Foi de 4-6 mm grosime - cele mai fragile. Ele sunt folosite pentru sere și sere, standuri publicitare și inserții translucide mici în acoperiș:

Foi de grosime de 6-8 mm pot fi deja utilizați în siguranță pentru acoperișul unui foișor și a unui bloc mic de uz casnic, copertine și geamuri ale capetelor unui acoperiș de șa. Lucrul cu acesta este ușor:

Policarbonatul cu grosimea de 10 mm merge de obicei la geamurile verticale pentru a crea o barieră de amortizare a zgomotului. Acest policarbonat va fi un perete excelent transparent în pod, sub un acoperiș arcuit.

Se folosesc foi de PC cu o grosime de 16 până la 32 mm în cazul în care va exista o încărcătură crescută: pentru acoperișuri de case private, spații industriale și grădini de iarnă. Și pentru acoperișul casei, desigur, veți avea nevoie de policarbonat cu o grosime de 16 mm și mai sus. Dar nu credeți că este mai bine pentru ei să termine totul dintr-o dată: ambele capete și părți complicate. Faptul este că cu cât este mai groasă foaia PC-ului, cu atât este mai densă și mai grea și mai multe încărcări pot rezista, însă flexibilitatea acesteia este deja redusă de câteva ori.

Normele pe care le puteți vedea aici:

Nu luăm în considerare în special vânturile, acoperisul de șa are vele joase.

Ce fel de sistem de raft este necesar?

Ca capriori pentru un acoperiș din policarbonat cu o singură jupuire, vă sfătuim să utilizați atât bare din lemn cât și țevi de formă pătrată și dreptunghiulară. Aici este o clasă de master detaliat a unei astfel de construcții:

Dar, în același timp, rețineți că panta minimă a unui acoperiș monocab din policarbonat este de 10%.

Ce să alegeți elemente de fixare și profile

Spre deosebire de cele mai tradiționale tipuri de acoperișuri, în cazul în care totul este prosaic și metoda de fixare este indicată de producător, policarbonatul va trebui să se scurgă. Și mai întâi de toate trebuie să decideți cum va fi mai profitabil să combinați foile unul cu altul.

Sisteme de profilare

Acestea sunt fabricate din policarbonat sau aluminiu. Reprezintă sistemul de profilare a două elemente de legătură structurale, care închid capetele plăcilor cu ajutorul șuruburilor și a garniturilor de etanșare. Și pentru acoperișurile din policarbonat se vând astăzi profile speciale:

 • UP - față. Firește, acest profil etanșează capetele foilor de acoperiș.
 • CPM sau PSB - conectare. Ele leagă panourile într-un plan orizontal.
 • RP - patinaj. Acestea leagă panourile într-un acoperiș arcuit.
 • HP - un profil integral, folosit pentru montarea unor planuri mici și arcuri. Ie Veți face acest lucru o singură dată și mai târziu nu veți putea să-l împușcați.
 • SP și HCP sunt profile împărțite care sunt utilizate pentru a monta acoperișurile înclinate și părțile lor verticale.
 • PT - profil de capăt pentru policarbonat, în care designul este îmbunătățit. Există deja un canal de scurgere și un canal de scurgere, datorită căruia se îmbunătățește scurgerea apei.

Și toate aceste profile diferă în materialul de la care sunt fabricate.

Profiluri din policarbonat

Policarbonat apuca, dacă pentru dvs. transparența maximă a acoperișului este vitală și în nici un caz nu ar trebui să existe umbre. Destul de o situație de viață, apropo. În lumea modernă de design și arhitectură, de exemplu, a devenit la modă să faci mansarda absolut transparentă, din care poți vedea totul - atât cerul cât și orașul. Și înăuntru pentru a dota un cabinet personal, o mică sală de sport pentru toți membrii familiei sau un mini-bar pentru întâlniri frecvente cu prietenii.

Profilele din aluminiu vor arăta în acest caz îngrozitoare - ca barurile închisorii, și, bineînțeles, vor strica toata estetica. Aici pentru astfel de capricii de design și au fost dezvoltate profile transparente din policarbonat, care sunt aproape invizibile. În același timp, observăm că sunt destul de puternice:

Astfel de profiluri, desigur, nu se poartă, dar sunt îndoite la fel de ușor ca și policarbonatul. În plus, se încălzesc sub soare, sunt mult mai mici decât cele din aluminiu, având în același timp o protecție ultravioletă suplimentară.

Profile din aluminiu

Profilele din aluminiu sunt indispensabile dacă intenționați să construiți un plan arhitectural neobișnuit sau dificil pentru acoperiș. Aceste profiluri sunt remarcabil de etanșeitate și îndeplinesc toate cerințele de fiabilitate. Prin urmare, dacă încărcările de zăpadă și vânt din zona dvs. sunt peste medie, este mai bine să utilizați un astfel de dispozitiv de fixare.

Pentru avantajele unui profil din aluminiu vom avea lungimea - mai mult de 6 metri. Acest lucru indică faptul că puteți utiliza cu ușurință acest profil pentru structuri mari, fără articulații.

Potrivit pentru acoperiș este și profilul din aluminiu "sistem de fațadă". Are un capac decorativ special, care închide profilul și măști, astfel, șuruburi cu auto-filetare. Foarte același capac încă din fabrică vopsite în tabelul de culori RAL, astfel încât să puteți utiliza dispozitivul ca un alb acoperiș și culoare, adăugând un accent luminos proiectarea casei.

Dar pentru profile din aluminiu vor trebui să folosească sigilii speciale de EPDM, care va proteja transmisia de acoperis din policarbonat piese din aluminiu de încălzire și protejează împotriva pătrunderii umezelii în interior. Astfel de sigilii sunt instalate cu un ciocan de cauciuc și un obloane cu role.

Tuburi de construcții speciale

Șuruburile de auto-înșurubare simple din policarbonat nu pot fi fixate - pentru acest lucru există termocupluri speciale. Care este diferența lor? Faptul este că policarbonatul este un material mobil, supus dilatării termice și contracției. Iar sub șuruburile obișnuite de autofiletare, punctele de prindere se vor sparge în cele din urmă, ceea ce va crește treptat:

Toate aceste distanțiere din cauciuc și discurile neoprenice sunt necesare pentru a se asigura că policarbonatul celular nu este înțepenit. Dacă se întâmplă acest lucru, ploaia sau umezeala topită vor cădea cu ușurință în interiorul panoului și aceasta este deja o spirală a problemelor noi.

Rețineți că partea de levier a sigiliilor speciale, care sunt utilizate, sunt realizate din elastomer. Acest material se comportă bine în ceea ce privește dilatarea temperaturii și asigură etanșeitatea completă a articulațiilor. Pentru un acoperiș, acești parametri sunt deosebit de importanți, veți fi de acord:

O altă sarcină importantă, care este concepută pentru a rezolva termocuplurile pentru policarbonat, este eliminarea așa-numitelor poduri reci. Vorbim despre astfel de locuri prin care pătrunde frigul în structură și unde, datorită diferenței de temperatură, condensul se formează direct pe suprafața foii. O mașină de spălat termic vă permite să dați întregii structuri un aspect complet și estetic. Un capac special de fixare ascunde șuruburile de auto-apăsare, iar culoarea șaibelor nu se evidențiază pe fundalul întregii coli.

Aceste șaibe sunt vândute în două tipuri:

 1. Spalatorii din policarbonat. Rezistent la îngheț, servește 10 ani sau mai mulți, se potrivesc în mod ideal cu policarbonat în culoare. Dintre avantajele suplimentare - sunt echipate cu un inel elastomer cu patru bucșe de etanșare specială.
 2. Șaibe de polipropilenă. Acestea servesc aproximativ 2 ani, le este frică de radiațiile ultraviolete, de unde devin fragile. Culoarea șaibelor nu coincide întotdeauna cu umbra acoperișului policarbonat colorat. Dar este mai accesibil dacă este important pentru dvs.

Desigur, șaibele de policarbonat sunt mai potrivite pentru construirea unui acoperiș din același material. Dar este important să le fixați în mod corespunzător:

 • Pasul 1. Selectați locația de montare. Aveți nevoie de acest lucru încet, cu grijă, deoarece și gaura "aleatorie" va trebui să fie închisă cu aceleași șaibe. Cel puțin în sensul estetic, veți pierde.
 • Pasul 2. Calculați distanța dintre șaibe - pentru aceasta vă prezentăm un tabel detaliat mai jos.
 • Pasul 3. Selectați diametrul găurii.
 • Pasul 4. Înșurubăm șaiba. Fă drept, nu prea slab și nu prea greu să apăsați pucul. Asigurați-vă că materialul de etanșare nu se lipeste de coli.

Și pentru a repara o astfel de șaibă șurubelnița vă va ajuta:

Clipuri sigilate

Pe toate marginile inferioare ale foilor de acoperiș montate este necesar să se închidă cu bandă din aluminiu și profil UP. Și nu o bandă de aluminiu simplă, ci o bandă perforată, care este capabilă să elibereze un condens condensat acumulat accidental în fagure. De ce, și în profilul UP, de asemenea, găuri sunt pre-forate.

În locurile de suprapunere a următorului panou de-a lungul valului foii, utilizați banda de etanșare, precum și de-a lungul liniilor pentru fixarea suprapunerii inferioare și superioare.

Deci, pas cu pas:

 • Pasul 1. În partea de sus a valului, găuriți găurile pentru șuruburi - 10 mm.
 • Pasul 2. Acum fixați șuruburile în orificiile forate - în partea stângă.
 • Pasul 3. Înșurubați șuruburile în fiecare al doilea val, începând cu fasciculul inferior.
 • Pasul 4. Acum fixați șuruburile în fiecare al treilea val.
 • Pasul 5. În sfârșit, partea superioară începe să se fixeze pe partea stângă.
 • Pasul 6. Suprapunerile laterale se fixează la fiecare 30 cm.

Iată mai multe detalii:

Acoperiș de etanșare

Pentru acoperișul policarbonatului, asigurați-vă că utilizați un agent de etanșare special pentru acoperiș. Și trebuie să achiziționați unul care este proiectat special pentru acest material, deoarece acestea sunt produse pe o bază neutră și nu distrug chiar policarbonatul. Materialul de etanșare este, de asemenea, necesar pentru a etanșa toate îmbinările și fixările acoperișului transparent.

Secretele și subtilitățile tehnologiei de la profesioniști

Deci, am sortat puțin cutia. Acum mergeți să lucrați cu foile. A pasi pe policarbonat în sine în timpul instalării sale este imposibilă, și, prin urmare, face speciale pomosti.

Lucrul la acest lucru este necesar doar la temperaturi aditionale, nu sub -5 ° C, astfel incat fisurile sa nu dispara de fixare. Faptul că policarbonatul acoperișului însuși poate rezista frigului la -20 ° C, dar numai în acel moment nu sunt forate găuri în el.

În rest, este important să respectați anumite reguli:

Cum se lucrează cu folii de acoperiș din policarbonat?

Tăierea policarbonatului pentru acoperiș poate fi atât tăiere convențională, cât și laser. Dar acestea sunt operații ale mașinilor, unde puterea laserului și viteza de tăiere sunt reglate în fabrică. Dar marginile tăieturii cu această metodă nu vor mai fi transparente - fie alb sau maro, în funcție de viteza de tăiere.

Pentru a găuri o foaie de policarbonat, veți avea nevoie de sloturi de mare viteză: fie pentru metal, fie pentru o inserție de tăiere din aliaj dur. Numai în acest fel veți putea menține claritatea marginilor tăiate ale foilor.

Și încă un lucru: în timpul găurilor orice unealtă încălzește policarbonatul. Prin urmare, dacă doriți să obțineți un loc curat forate găuri și topit, apoi de lucru cu foile nu este în soare fierbinte, și în răcoarea studio - cel puțin. În mod ideal, dacă puteți avansa un policarbonat pic rece - dar nu sub zero temperaturi, pentru a evita crăparea. În general, faceți totul pentru a reduce cantitatea de căldură în timpul lucrului pe acoperiș.

Toate acestea sunt foarte importante. La urma urmei, au făcut în mod incorect găuri în policarbonat pentru acoperiș - o problemă întreagă. Numai în seră nu se deranjează, dacă prin intermediul de fixare apa din ploaie curge la plante, dar pentru casa rezidentiala nimic bun, după cum știți, acest lucru nu promite.

Cum să fixați corect foile de pe acoperiș?

Încercați să utilizați pentru acoperiș nu este prea lung panouri - numai până la 7 metri. Procedând astfel, plasați întotdeauna foile de policarbonat cu protecție UV în partea de sus. Și policarbonatul este cel mai ușor de tăiat cu un ferăstrău cu dinți mici și un ferăstrău circular.

Lungimea suprapunerii face întotdeauna 200 mm, 100 mm pentru fiecare foaie de la linia de fixare de pe suport. Ultima linie de fixare trebuie plasată între 50-100 mm. Dacă faceți un acoperiș din policarbonat solid, asigurați-vă că ați lăsat golurile în cadre pentru a compensa expansiunea termică.

Există și plăcuțe speciale de silicon pentru fixarea șaibelor termoizolante pentru policarbonat profilate. Pentru ondulate cum ar fi:

Și pentru un policarbonat trapezoid:

Sunt necesare profilele de conectare?

Dar puțini știu că foile de policarbonat de acoperiș pot fi de asemenea lipite împreună și nu numai prin profiluri speciale. Deci, este important să respectați doar câteva reguli:

 1. Curățați capetele foilor de la orice contaminare, mai ales cu puțin praf vizibil.
 2. Toate suprafețele viitoarelor capete lipite trebuie să fie netede și uniforme.
 3. Lacul sau solventul utilizat nu trebuie să se îngroaie sau să-și schimbe aspectul.
 4. În camera în care transformați toate acestea, ar trebui să existe cea mai mică umiditate posibilă.
 5. Utilizați norocos puțin activ - numai pentru a evita albirea.
 6. Suprafețele lipite trebuie așezate sub presiune înainte de întărirea finală.
 7. Asigurați-vă că folosiți echipament de protecție respiratorie personală.

Și foile de policarbonat sunt mai ușor de curățat cu alcool izopropilic sau metil sau cu soluții ușoare de săpun.

Dacă vă decideți să faceți un acoperiș cu un singur pas foarte complicat din policarbonat, în acest proces veți avea nevoie și de sudura. Va procesa piesele finisate. Astfel, de gătit cu o placă fierbinte (300 ° C), se va realiza o rezistență coli comune și sudura cu aer cald cu tija de sudare (120 ° C), aceste porțiuni vor usca pre-sudate. Încă folosit sudarea cu ultrasunete, cu procesare de 20kHz în intervalul de 25-40 microni.

Și, în sfârșit, va trebui să lustruiți toate detaliile non-estetice. Pentru aceasta, este mai ușor să folosiți un șmirghel de silicon cu o granulație de 400 sau 600.

Și ventilația acestui acoperiș?

Deci, policarbonatul pe care l-ați ales, proiectul de acoperiș a făcut, iar acum este momentul să vă gândiți la ventilarea spațiului sub acoperiș. Faptul este că, în cazul unui acoperiș cu un singur pas, ventilația nu este adesea gândită, chiar și ferestrele auditive nu sunt întotdeauna instalate. Și acest lucru este atunci când se utilizează policarbonat ca un material de acoperis va duce la supraîncălzirea acestuia, care, în unele părți ale căldurii poate schimba chiar ușor forma.

Și nu renunțați la izolarea parțială a unui singur acoperiș din policarbonat:

După cum puteți vedea, totul este simplu! Au idei noi? Du-te pentru ea!

Programul de lucru în sărbătorile legale

05.05 - toate depozitele funcționează de la 9-00 la 16-00

06.05 - toate depozitele funcționează între 9-00 și 16-00

07.05 - toate depozitele funcționează de la 9-00 la 18-00

08.05 - toate depozitele funcționează de la 9-00 la 18-00


Noutatea. Vă aducem la cunoștință o foaie ondulată din policarbonat, care corespunde exact profilului metalic al C8, C20 și C21 de la liderul mondial PALRAM


Prin extinderea gamei de produse, a fost scos la licitație o policarbonat monolit texturate, cu o grosime de 6 mm, o foaie de 2050x3050 mm, produsă de PALRAM (Israel).


Vânzarea proiectului de plastic policarbonat solid Toate înmatriculați transparente 0,8 mm grosime, format 1250h2050 mm, fabricate de Sud Oil-Plast (Cherkessk).

Instrucțiuni de instalare pentru policarbonat celular

1. Ce trebuie luat în considerare la proiectarea structurii de cadru pentru policarbonatul celular.

Atunci când se instalează o acoperire din policarbonat celular, este necesar să se țină seama de:

 • dimensiunile standard ale panourilor și tăierea lor economică.
 • impactul încărcăturilor de vânt și zăpadă.
 • expansiunea termică a panourilor.
 • raze admisibile de îndoire a panourilor pentru construcțiile arcade.
 • nevoia de asamblare a panourilor cu elemente de montare (profile de îmbinare și capăt, benzi autoadezive, șuruburi cu auto-filetare, termoregulatoare).

Lățimea standard a panourilor este de 2100 mm. Lungimea panourilor poate fi de 3000, 6000 sau 12000 mm. Elementele de rigidizare sunt situate de-a lungul lungimii panoului. Marginile panourilor de-a lungul laturii lor lungi trebuie să fie amplasate pe cadrele de susținere ale cadrului. Prin urmare, suporturile longitudinale sunt stabilite în trepte de 1050 mm sau 700 mm (+ spațiu între panouri). Pentru a conecta panourile împreună cu atașarea lor simultană la suporții longitudinali ai ramei, trebuie utilizate profile speciale de conectare. În cutia transversală, panoul trebuie fixat cu șuruburi autoportante prevăzute cu joncțiuni termice.

În principiu, este posibilă montarea panoului în întregime, dar practica arată că construcția este mai armonioasă și mai sigură decât panourile din panouri de 1050 și 700 mm lățime. Când sunt instalate, se utilizează un număr mai mic de tevi termice și, uneori, este posibil să se facă fără fixarea punctului.

Alegerea corectă a stâlpului suporturilor longitudinale și a laturii transversale este cea mai importantă condiție pentru fiabilitatea structurii de pe policarbonatul de tip fagure.

2. Neutralizarea expansiunii termice.

La schimbarea temperaturii mediului ambiant din policarbonat predispuse la panoul de deformare termică. Calculat și luate în considerare în proiectarea și asamblarea gradului de proiectare de schimbare în dimensiunile liniare ale panourilor montate destul de ușor, dar este absolut necesar ca panourile complet asamblate poate fi comprimat, extindeți-l la valoarea dorită, fără a provoca nici o deteriorare a design-ul.


Schimbarea lungimii (lățimii) foii se calculează după formula:
ΔL = L x ΔT x Kr
unde L este lungimea (lățimea) panoului (m)
ΔT - schimbarea temperaturii (° C)
Kr = 0,065 mm / ° Sm este coeficientul de dilatare a temperaturii liniare a policarbonatului celular.
De exemplu, cu o schimbare a temperaturii sezoniere de la -40 la + 40 ° C, fiecare contor de panouri va suferi o schimbare la ΔL = 1x80x0,065 = 5,2mm.

Ar trebui să se țină seama de faptul că panourile colorate sunt încălzite cu 10-15 ° C mai mult decât cele transparente și albe. ΔL pentru panourile "bronz" poate ajunge la 6 mm pentru fiecare metru din lungimea și lățimea lor. În zonele cu condiții climatice mai puțin severe, schimbarea dimensiunilor liniare ale panourilor va fi, desigur, substanțial mai mică.

Este necesar să se lase lacune cu conexiune termică și fixare a panourilor unul cu altul în plan, precum și unghiulară și compușii crestelor cu ajutorul ansamblului de cuplare speciale, iar profilele crestelor unghiulare. La fața locului fixarea panourilor pe structura cadrului, este de dorit să se utilizeze șuruburi cu thermowasher speciale, iar găurile din panourile trebuie să fie făcut un pic mai mult (a se vedea. Secțiunea „spot fixarea panourilor“)

Nu montați structura pe stradă fără a lua în considerare deformarea termică a panourilor. Acest lucru poate duce la flambarea lor în vara și daune până la pauză în timpul iernii.

Cum se fac structurile din policarbonat celular?

Celulele policarbonate celulare sunt de asemenea numite: celulare, canale, structurale. Motivul pentru aceasta este structura acestui material. În secțiune transversală, se pare că o mulțime de celule seamănă cu faguri, strâns legate între ele. Ele, umplut cu aer, determină proprietățile de izolare termică ridicată ale policarbonatului. Rezistența și rezistența la rupere asigură punți rigide între celule.

Copertină de agrement: diagrama dispozitivului.

Datorită versatilității sale, acest material a câștigat rapid popularitate. Este rezistent la lumina ultravioleta, transmite perfect razele soarelui, poate rezista la temperaturi cuprinse intre -40 ° C si + 120 ° C.

Structurile policarbonatului celular sunt cunoscute pentru rezistența la impact, rezistența la vânt, durabilitate.

Acestea sunt montate peste tot: ea panouri publicitare, sere, solarii, sere, acoperișuri, grajduri, pavilioane comerciale, stații de garduri și treceri de pietoni, de acoperire peste standuri pe stadioane.

În ce cazuri este oportună utilizarea policarbonatului?

Schema de fixare a unui baldachin din policarbonat.

 • atunci când este necesară asigurarea izolației termice;
 • dacă este necesar un material cu o rezistență sporită;
 • dacă este necesară stabilitatea la vibrații;
 • în condiții de schimbări de temperatură puternice;
 • dacă este necesar un material care are capacitatea de a transmite lumina, dar este mai durabil și mai rezistent la impact decât sticla;
 • dacă designul ar trebui să aibă o rezistență sporită la vânt;
 • dacă condiția pentru aplicarea materialului este rezistența la radiațiile ultraviolete;

Cum de a construi o structură de policarbonat de tip fagure?

Fixarea corectă a foilor de șuruburi din policarbonat celular.

Acesta este un material de tablă, cu dimensiunile standard de 2100/6000 cm și 2100/12000 cm. Grosimea poate fi diferită: de la 4 mm la 32 mm. Policarbonatul este plasat pe un cadru rigid, stabil. Pentru a le construi, se folosesc țevi din fier sau aluminiu cu pereți subțiri (1,5-3 mm), bare din lemn, profile metalice. În cazul în care o mare dimensiune de design și montate la o înălțime (panouri, acoperișuri, copertine, etc.)., Un cadru consolidat sudate de țeavă mai puternic, canal sau unghi de metal.

Reguli de instalare

Fixarea policarbonatului celular.

 • pe pereții verticali ai rigidizărilor policarbonatului celular ar trebui amplasate vertical, corectitudinea instalației este verificată pe baza direcției celulelor structurii interne a materialului. Pentru a face acest lucru, nu este necesar să le luați în considerare la microscop: este suficient să se evalueze gradul de îndoire a policarbonatului în poziția sa longitudinală și transversală;
 • Pentru structurile înclinate, panta trebuie să fie de cel puțin 5 °;
 • Fiecare producător indică raza de îndoire admisă a foii. Deoarece are grosimi diferite, trebuie să respectați regula: nu îndoiți policarbonatul la o rază mai mică decât cea recomandată, altfel există riscul ruperii materialului;
 • cadrul trebuie să fie proiectat astfel încât să nu existe o cădere a policarbonatului între rafturile încrucișate. Pasul optim este de 1-1,2 m. Dar această cifră este specificată în funcție de faptul că arcul este o structură, înălțată, la ce înălțime este, ce vânt și alte sarcini ar trebui să fie pe ea. Prin urmare, pentru fiecare cadru, schemele lor sunt dezvoltate;
 • toate marginile materialului de tablă ar trebui să fie amplasate numai pe grinzile rulmenților;
 • Panourile cu protecție UV sunt utilizate pentru utilizare în exterior. Este usor sa afli care parte a policarbonatului este, pentru ca fiecare producator pune pe el marcajul;
 • Plăcile sunt montate împreună cu filmul, care este pe ambele părți. Dar trebuie să fie îndepărtat în timp util, altfel există riscul ca filmul să se "fireze" sub influența soarelui, iar capacitatea de transmitere a luminii a materialului va scădea considerabil. În plus, fragilitatea sa va crește.

Cum de a fixa un policarbonat celular?

Structura foii de policarbonat.

Există un profil special conceput pentru a conecta astfel de panouri. În primul rând, asigură etanșeitatea articulațiilor și, în al doilea rând, permite materialului să se miște liber în caneluri sub acțiunea forțelor de compresiune și de expansiune. Dar acest profil este folosit rar. De exemplu, pentru parcelele de uz casnic, o seră cu utilizarea sa va costa proprietarul mult mai cost. Prin urmare, în instalarea policarbonatului celular, metodele și regulile dictate de specificul acestui material sunt aplicate universal.

 • construcția începe cu instalarea cadrului, apoi se pune pe el policarbonatul. Plăcile trebuie să fie lipite cu 5-10 cm sau să fie îmbinate cu un profil de legătură;
 • fixarea foliei pe raftul cadru cu ajutorul șuruburilor și thermowasher speciale care sunt capabile să se suprapună „punți termice“ care apar datorită deschiderilor pentru dispozitivele de fixare. Și șuruburile cu auto-filetare, deoarece sunt fabricate din metal, conduc căldura bine. Thermowasher diametru de 3,3 cm, echipat cu înclichetare capac, capota ascunzând complet dispozitivul de fixare are o garnitură de cauciuc și un inel de izolare termică a unui material special. Utilizarea șaibelor compensatoare termice în instalație împiedică panoul să se prăbușească;
 • Elementele de fixare trebuie plasate la o distanță de 4 cm de marginea foii, nu mai aproape;
 • datorită expansiunii și contracției periodice a policarbonatului, ar trebui să fie posibil să facă acest lucru. Prin urmare, găurile pentru șuruburile cu auto-filetare și tuburile termice ar trebui să fie cu 2-3 mm mai mari decât picioarele lor;
 • toate capetele foilor trebuie acoperite cu folie de aluminiu. Acest lucru împiedică pătrunderea umezelii și prafului și previne formarea mucegaiului;
 • Capetele inferioare sunt închise cu o bandă perforată specială. În cazul în care proiectarea tip arc, atunci această bandă este utilizat pentru întreaga zonă a capetelor.

Fabricarea unei structuri din policarbonat utilizând exemplul unui dispozitiv cu baldachin înclinat

Instrumentele de care aveți nevoie să lucrați

 1. Burghie, șurubelniță.
 2. Unghi, nivel, marker.
 3. Jigsaw electric.

Alegeți policarbonatul

Principalele tipuri de copertine și copertine.

 • opțiune "economie": foi de 4-6 mm grosime, a căror durată de viață este de 5-8 ani;
 • varianta "standard": grosime 6-10 mm, durabilitate pana la 10 ani;
 • varianta "elită": material de la producătorii bine-cunoscuți, grosime 10-18 mm. Durata de viață a serviciului este de 12 ani. Este potrivit pentru montarea acoperișului unei clădiri rezidențiale;
 • varianta premium: policarbonat de cea mai inalta calitate, grosime de 18 mm, potrivita pentru montarea oricarui acoperis, va dura cel putin 20 de ani.

Așezăm sistemul de rafturi

Schema structurii cadrului de seră.

Indiferent de materialul ales pentru construcția cadrului, trebuie respectate cerințele de bază de fiabilitate pentru structurile din policarbonat.

 • secțiunea transversală a barelor de lemn nu trebuie să fie mai mică de 40/60 mm;
 • treapta coronamentului este de 1-1,2 m. Este important să se asigure că punctele de îmbinare a plăcilor intră pe grinzile rulmenților;
 • Pe grinzi sunt atașate profilurile de capăt și de legătură;
 • niturile trebuie amplasate la o distanță de 2 cm de marginea capului.

Pentru a alege corect profilul de conectare, trebuie să cunoașteți grosimea exactă a policarbonatului celular utilizat. Aluminiu este cel mai convenabil, iar experții îl recomandă. Profilul poate fi pliabil și nu poate fi separat. Primul este mai ușor de instalat: este fixat cu ajutorul șaibelor de compensare a temperaturii cu un pas de 30 cm. Cu profilul demontabil, hassle-ul este puțin mai mare: este montat în etape. În primul rând, partea sa inferioară, apoi cea superioară. Pentru acoperișuri aveți nevoie de un profil de diferite tipuri: creastă, capăt, conectare, pentru colțurile interne și externe.

Decuparea și asamblarea policarbonatului celular

Schema de fixare a plăcilor din policarbonat pe cadrul metalic.

Materialul trebuie tăiat în prealabil în foi de lungime și lățime dorite. Pregătiți și găuri pentru dispozitivele de fixare în prealabil. Tăiați foile cu un jigsaw sau circular, discul la care ar trebui să fie un mic dinte. Mai întâi, este mai bine să găsiți viteza optimă a sculei, astfel încât ferăstraiele să fie netede și exacte. Panourile finite sunt introduse în profilele sistemului de acoperire și fixate cu șuruburi speciale.

Dar, mai întâi, este necesar să se efectueze etanșarea capetelor policarbonatului. Se realizează cu ajutorul unei benzi din aluminiu impermeabilă, a cărei bandă trebuie să acopere tăietura. Pe partea inferioară este lipită o bandă perforabilă permeabilă. Acesta servește ca o protecție împotriva pătrunderii prafului. Ar trebui să se prevadă că în locurile admise (cât mai mult posibil, protejate de umezeală) nu este necesar să se sigileze capetele. Dacă închideți toate secțiunile, acest lucru poate duce la apariția de fisuri, deoarece temperaturi diferite și alte sarcini vor afecta policarbonatul.

Cu o lățime a lamei mai mare de 1 m, fixarea se face prin șuruburi. Este inadmisibilă strângerea elementelor de fixare, deoarece acest lucru va duce la deformarea și distrugerea prematură a acoperișului. Filmul este scos din folii numai după instalare. Producator Design de policarbonat este diferit: este imposibil să se meargă pe bolta sau de acoperiș până când toate lucrările de instalare nu va fi finalizat, dacă forma rampă de buclat, panourile utilizate pentru îndoire sau termoformare în vid. Dacă umezeala penetrează în policarbonat, materialul este suflat cu aer comprimat. Dacă respectați toate regulile și cunoașteți nuanțele de a lucra cu acest material, atunci nu veți putea monta nici cel mai complicat design.