Acoperiș din lemn

Reparații

De îndată ce omenirea avea un acoperiș peste cap, ea a devenit o parte importantă a confortului său. În construcțiile moderne, este un sistem destul de complex, care ar trebui să aibă o fiabilitate și durabilitate. Având în vedere evenimentele recente legate de poluarea mediului înconjurător, tot mai mulți dezvoltatori trec la materiale extrem de inofensive. Unul dintre ele este un acoperiș din lemn. Permite nu numai să vă protejeze în siguranță locuința, ci și să se evidențieze pe fundalul altor acoperiri.

Caracteristici de design ale acoperișurilor din lemn

Designul acoperișului din lemn de dimensiuni reduse este construit în mai multe tipuri de bază.

Următorii rafturi sunt utilizate ca bază:

Construcția acoperișului unei case din lemn cu grinzi de tip nailon este făcută astfel încât capetele lor să se încheie cu capătul inferior al Mauerlatului, iar partea superioară a acestora este fixată pe peretele structurii sau pe contor. Mauerlatt este un fel de distribuitor uniform al încărcăturii pe pereți, care vine de la grinzi.

Traversul grinzilor este de obicei cuprins între 0,6 și 2 m. Valoarea sa este afectată de mulți parametri, iar cele mai importante sunt încărcătura și calitatea lemnului utilizat. Ca rafturi, este utilizată o grindă cu o secțiune transversală de 200x200mm sau o placă cu o grosime mai mare de 50mm. Construcția acoperișului din lemn include și rafturi. Distanța dintre ele trebuie să fie de 2-3 m.

Pentru ca elementele de acoperiș ale casei de lemn să aibă o rigiditate mai mare, vă sfătuiesc să legați rafturile împreună orizontal. Pentru aceasta, utilizați panouri de până la 200 mm lățime. Sistemul de coroieri insuficient aranjat calitativ se poate executa la rafale puternice de vant, prin urmare, este mai bine sa fie reasigurat si sa nu se stinga pe elementele de fixare. Asigurați întregul sistem în siguranță în planul clădirii, folosind fire și ancore. Până în prezent, acoperișul din lemn este foarte popular, deoarece designul său poate fi creat sub orice fundație.

În cazurile în care lipsește peretele longitudinal, construcția acoperișului casei din lemn are loc cu ajutorul grinzilor suspendate. Spre deosebire de cele anterioare, acestea nu necesită un sprijin special, dar lățimea clădirii nu trebuie să fie mai mare de 8 metri.

Utilizarea unui astfel de sistem este justificată în cazul creării unor clădiri economice mici. Partea inferioară a acestor coroane se sprijină direct pe pereții exteriori. Ei exercită sarcini orizontale destul de puternice. Întregul sistem este prevăzut cu rigiditate datorită prinderii picioarelor de rafturi, iar forțele de distanțare sunt bine egalizate. Elementele de fixare în toate cazurile trebuie să fie șuruburi, cuie și diverse căptușeli din metal.

Dezvoltatorii privați folosesc rareori ferme din lemn. Aceste modele sunt utilizate în clădiri ale căror deschideri ating o lungime de 20 m. Partea structurală a fermei are o structură foarte complexă. Acesta include noduri în care grinzile cu secțiune transversală de până la 150 mm joacă un rol de legătură. De asemenea, fermele sunt adesea folosite pentru a repara acoperișurile vechi. Dar în construcția modernă, aplicarea lor poate fi văzută numai în construcția hambarelor.

Materiale pentru acoperisuri

Acoperirea acoperișului cu materiale de acoperire este un lucru bun. Dar pe cine să alegeți?

Printre materialele de lemn pentru acoperiș pot fi identificate:

 • Gaunt. Este un material lamelar din lemn. Cusaturi prin conectarea canelurilor si spiralelor
 • Schindel. Plăci din lemn de dimensiuni mici. Aveți o formă de dedesubt și o formă de lopată
 • Plugului. Acest material este un subspecii unui chinodel și practic nu diferă de acesta
 • Tes. Este întotdeauna bazat pe lemn de conifere. Arată ca o placă de tămâie cu o probă în jurul perimetrului marginii
 • Shingle. Plăci din lemn de diferite mărimi și forme. Producată prin așchiere din arin sau aspen
 • Chips. Acesta este un subspeci de sindrila, dar cu o lungime mai scurta

Dispozitivul unui acoperiș din lemn din scânduri poate fi realizat numai pe o pantă de până la 40 °, la o deplasare mai mare este nevoie de mai mult material pentru a crește durabilitatea materialului.

Acoperișul casei de lemn cu diverse materiale poate fi făcut în moduri diferite, în timp ce tipul de căpriori se va schimba și el.

Decaparea zonelor de acoperis cu șindrilă este considerată un proces destul de complicat. Fără experiență practică de câțiva ani aici este indispensabilă. Plăcile din lemn utilizate în acest proces ating o lungime de 0,7 metri, iar lățimea lor este de până la 15 cm. Astfel de elemente sunt tăiate din panouri. Singurul dezavantaj major al acestui acoperiș este că locul este tăiat dur, ceea ce permite umezelii să pătrundă liber în grosimea unui astfel de produs. Pentru protecția împotriva umezelii, sa decis tăierea fibrelor.

Partea selectată a plăcii este întinsă pe întreaga lungime până când grosimea produsului este de aproximativ 4 mm. Și cu contrariul, ar trebui să creați o grosime specială de grosime de 1 sau 2 cm. Această lucrare se realizează cu fiecare element individual. Înainte de procesul de așezare a plăcilor este necesar să se aibă grijă de construcția cutiei. Este realizat dintr-o secțiune de bar 4x4 sau 5x5 cm. Pasul elementelor cutiei trebuie să fie același peste tot și să fie ghidat de-a lungul axelor panourilor de tip portal. Un element al acoperișului ar trebui să fie 3 șine ale cutiei.

Aceste elemente de acoperiș sunt stivuite în linii drepte, cu șanțuri orientate în sus. Suprapunerea rândurilor apare prin aderarea "în canelură", iar fixarea plăcii este făcută prin cuie în partea superioară. Unghiile ar trebui să intre în grosimea copacului la o adâncime de 2 cm, așa că obțineți dimensiunea potrivită în avans. Dacă speciile de lemn pentru plăci au fost alese zirconiu, atunci fixarea ar trebui să fie făcută exclusiv cu unghii de cupru, iar în cazul altora, atunci produsele din zincate vor face.

Cel mai experimentat coșotor spune că câte straturi de șindrilă pe acoperiș, atât de mult aveți și veți sta. În această afirmație, cea mai mare parte a adevărului.

 • Dispozitivul unui acoperiș din lemn de acest tip în două rânduri va asigura suprapunerea stratului inferior cu jumătate din lungimea plăcii. Un astfel de număr de straturi este permis pe structurile temporare
 • Dacă elementele acoperișului din lemn vor fi așezate pe ele în trei straturi, atunci acest lucru va fi suficient pentru structura rezidențială. La urma urmei, acest design vă permite să ascundeți șindrilele la 2/3 din lungimea lor
 • Pentru clădirile cu responsabilitate crescută, sunt suficiente patru straturi. Stratul inferior se ascunde sub partea superioară cu 3/4 din lungimea sa, ceea ce reprezintă cea mai potrivită valoare

Construcția elementelor din acoperișul casei din lemn are loc într-o coborâre, permițând părții inferioare a plăcii din rândul superior să se suprapună cu plăcile inferioare cu jumătate din fiecare. Razhezlobkami se numește îmbinarea elementelor cu o față de capăt. Punerea lor, ca regulă, este realizată într-o poziție asemănătoare cu cea a fanilor. Pentru a reproduce o astfel de structură este suficient să dați niște pantă la capătul îngust al plăcii în partea inferioară a acesteia. Dacă aveți un anumit trapez cu această lucrare, ați făcut totul bine.

Shindel și vânătoarea

Întregul proces tehnologic de așezare a unei caneluri sau a unei canapele nu este practic diferit de cel al podelei de șindrilă. Dacă nu este necesar să lucrați cu un material mai mic. La urma urmei, lungimea anvelopei nu este diferită de cota și este de 40 cm. Din aceasta rezultă că pasul cutiei va avea o valoare mai mică. Așezarea lor nu permite fixarea materialului în caneluri, este făcută la capăt.

Un fapt interesant este că, dacă umiditatea este ridicată, acoperișul va arăta ca o foaie solidă, iar în perioada de secetă se va crea ventilație.

Vreau să notez calitățile pozitive ale zardării în comparație cu utilizarea altor tipuri de lemn.

 • Densitatea mai mare cu o structură rășinoasă este un excelent insecticid
 • Durabilitatea este o perioadă lungă
 • Structura are o vedere bună, prin urmare, în general, acoperișul va fi estetic
 • Preț relativ scăzut al materialului

zona zoster

Scheletul este un material de acoperire care trebuie să fie așezat în mai multe straturi, de obicei 3 sau 4. Tehnica este suprapusă în ambele direcții orizontal și vertical. Elementele separate sunt plăcile cu parametrii de la 400x90x4 mm la 1000x130x4 mm, unde prima valoare indică lungimea, a doua lățime și a treia grosime a elementului. Lungimea șindrilei este identică cu șindrilele. Elementele de pe laturile trebuie să fie ascunse pentru o distanță de până la 30 cm. Stratul următor în rândul orizontal trebuie să fie așezat astfel încât linia de mijloc a tuturor elementelor să fie la joncțiunea plăcilor stratului inferior.

Elementele de fixare sunt un cui pentru șindrile cu dimensiuni de 70x1,5 mm. Este necesar să le unghii la fiecare șine de ladă, astfel încât acestea vor avea nevoie de un număr destul de mare.

Șindrile acoperișului sunt realizate din două plăci de șindrilă cu un anumit unghi.

După cum ați observat deja, toate acoperișurile din lemn sunt create prin metode identice și diferă în caracteristicile minore.

Pentru pardoselile de așchiere de pe panta acoperișului, sunt luate plăci de 40 până la 50 cm lungime. Lățimea acestor elemente este cuprinsă între 7 și 12 cm, iar grosimea este de 3 mm. O colivie sub acest tip este creată cu un dent, care este un scut dens, decalajele fiind de 15 cm, care este jumătate din lungimea șindrilei. Greutatea relativ scăzută a elementelor face posibilă utilizarea în sistemul de rafturi a elementelor cu o secțiune mai mică decât celelalte acoperiri. Apropo, dacă creați sau veți comanda o cutie continuă, atunci veți cădea în numărul acelor oameni care nu se înșeală în calcule.

Și acum a sosit momentul acoperișului. Acest material este considerat cel mai ieftin și mai simplu dintre ele, însă longevitatea este o perioadă scurtă. E vorba doar de tăiere. Când se întâmplă acest lucru, structura lemnoasă este deteriorată, iar placa, după cum știți, nu mai poate rezista singură la precipitații.

În construcția modernă a fost inventată o metodă în care lama de ferăstrău nu este tăiată, dar panza de lemn este împărțită, ceea ce permite structurii să rămână nevătămat. Durata de funcționare a acestui acoperiș a crescut imediat la o sută de ani.

Tes este stivuit în două moduri.

Prima metodă implică asamblarea elementelor paralele cu creasta. Este adesea folosit pentru clădiri temporare. Cuiele sunt folosite ca elemente de fixare. Fixarea acoperișului trebuie să aibă loc de jos în sus și să ascundă stratul inferior sub minimul superior cu 5 cm.

Metoda longitudinală este împărțită în trei subspecii în care:

 • Dispozitivul a două rânduri este produs îndeaproape. Rândul superior este fixat în partea inferioară închizându-l la jumătate. Diferența de 5 mm la laturi este suficientă pentru o funcționare sigură a materialului
 • Instalarea stratului de acoperire are loc într-o runaway. Pentru a face acest lucru, stratul inferior al plăcilor este așezat pe un strat de 5 mm și acoperit cu partea superioară cu 5 cm
 • Cu adăpostul de crăpături. Stratul inferior este echipat cu un strat continuu. Îmbinările închid plăcile mai mici. Ele rulează în ultimul rând la 50 mm

Indiferent de tipul de instalare, fiecare element trebuie fixat cu două cuie la bord. Acoperișul din lemn are caracteristici estetice ridicate și este un produs ecologic.

Sistem de bare de acoperiș

Pentru a construi o casă a durat mulți ani, fiind puternică și de încredere, nu are nevoie doar de o fundație bună. Nu mai puțin element important este sistemul de bare de acoperiș, care preia toată vremea rea. Și ar trebui cu onoare să reziste încărcărilor sub formă de vânt de vânt, zăpadă grea și ploi torențiale. Să vorbim despre cum funcționează și cum să construim corect acest sistem.

Cerințe pentru sistemul de rafturi

rigiditate

Mai întâi de toate, fiecare detaliu al sistemului, precum și articulațiile trebuie să fie rigide, fără a se deforma nici la forța de forfecare, nici la forța strutului. Baza întregii construcții este un triunghi. Această formă are cadre (ferme), care sunt fixate paralele între ele. Fixarea rigidă asigură acoperirea cu stabilitatea necesară. Dar dacă fermele s-au dovedit a fi mobile, nu departe și în necazuri. Un astfel de acoperiș inferior poate să se prăbușească, iar zidurile se prăbușesc.

Greutate redusă

Acoperișul nu trebuie să fie greu, de aceea sistemul de căpriori, de regulă, este făcut din lemn. Dacă greutatea acoperișului este solidă, baza de susținere este din metal. Sau să ia un copac conifer, nu mai mic decât clasa întâi, cu umiditate sub 18 procente. Utilizarea tratamentului antiseptic și folosirea ignifugelor pentru protecția împotriva incendiilor sunt două condiții prealabile. Apoi, nodurile de fixare a sistemului de bare de acoperiș vor fi puternice și puternice.

Material de înaltă calitate

Arborele pentru capriori ar trebui să fie după cum urmează:

 • Lemnul este luat de la 1 la 3 clase. Fisurile și nodurile trebuie să fie reduse la minimum. Contorul poate fi de 3 noduri cu o înălțime de cel mult 3 cm. Nu sunt permise fisuri pe întreaga adâncime, până la jumătate din lungimea plăcii.
 • Elementele de susținere sunt realizate din elemente de lemn cu o grosime de 5 cm, o suprafață de 40 cm2.
 • Coniferele de conifere pot avea o lungime de până la 6,5 ​​m, iar plăcile de foioase pot fi până la 4,5 m.
 • Rani, perne și mauerlat sunt din lemn de esență tare. Ei sunt tratați cu un antiseptic.

Principalele părți ale sistemului de rafturi

Gândindu-te asupra sistemului de acoperișuri de acoperiș, trebuie să știți care sunt componentele sistemului din care este alcătuit.

# 1. Mauerlatt este ca fundamentul întregului sistem. Ajută la distribuirea uniformă a încărcăturii pe pereți.

# 2. Piciorul de curbură determină unghiul de înclinare al rampei, precum și viziunea generală a acoperișului, fixând rigid elementele individuale.

# 3. Run - fixează picioarele caprioarelor. Traseul de creastă este în partea de sus, traversele laterale sunt pe partea laterală.

# 4. Strângerea - nu permite ca picioarele să se miște în afară, conectându-le în jos.

# 5. Rack-uri și stâlpi - dau picioarelor mai multă stabilitate. Se sprijină pe gheață (care se află în partea inferioară paralelă cu creasta).

# 6. Jante - ambalate perpendicular pe picioarele grămezilor și reprezintă bare sau placi de tăiere. Este proiectat să transfere toată încărcătura de la materialul de acoperiș la picioarele de rafturi.

# 7. Groapa de acoperiș este joncțiunea a două pante de acoperiș. De-a lungul creasta este umplut un cutie continuă pentru a consolida această parte a acoperișului.

# 8. Mares - folosit pentru a crea streașini dacă lungimea picioarelor cavoului nu este suficientă.

# 9. Suprafața acoperișului este un element proiectat pentru a proteja împotriva precipitațiilor excesive de pe pereți.

Acum, ia în considerare un astfel de nod ca un zăvor. Are o formă plată și include, în plus față de capriori, întinderi, stâlpi și bretele. Acestea sunt situate astfel încât sarcina pe pereții din interiorul casei să nu se întâmple. Numai pereții săi exteriori sunt suporturi, iar sarcina este verticală. Distanța dintre ferme se determină prin calcule. În cazul în care intervalul este mare, ferma constă din mai multe părți. La mansardă, cureaua inferioară a barei de feronerie servește drept tavan.


Mai sus sunt exemple de ferme de lemn, în plus, în unele cazuri, fermele sunt făcute din beton și metal.

Forme de acoperișuri și sisteme de fixare

Acoperiș acoperit.

Cel mai simplu dispozitiv al sistemului de tavan are un acoperiș cu o pantă, care este înclinată la un unghi de 14 până la 26 °. În cazul în care casa este mică, iar deschiderea sa nu depășește 5 m, atunci este nevoie de un sistem de grătare de tip nailon. Se bazează pe pereții exteriori, precum și pe peretele din interiorul clădirii (dacă este). În cazul în care intervalul este mai mare de 5 m, este necesar să se utilizeze ferme.


Construcția capriorilor unui acoperiș de șa.

Acoperișul acoperișului

Acoperișul cu două pante este, de asemenea, necomplicat, sub el este un mansardă sau mansardă. Panta sa este de la 14 la 60 °. În cazul în care pereții exteriori sunt separați unul de celălalt cu mai puțin de 6 metri, se realizează un sistem suspendat suspendat. Șinele de rampă ar trebui să fie utilizate atunci când spanul este mare și există suporturi interne.


Dispozitivul de agățat și stratificate stratificate ale unui acoperiș arcuit.

Acoperișul cu patru etaje

Un acoperiș cu patru patine este numit șold sau jumătate de arbore. Panta sa este de 20-60 °, iar deschiderea poate fi de până la 12 m. În același timp, trebuie să existe suporturi interne. În acest caz, pereții frontoni lipsesc, ceea ce economisește materiale. Cu toate acestea, instalarea unui astfel de acoperiș este mai complicată decât o șanț. Pentru o astfel de construcție a acoperișului, sistemele de grinzi sunt realizate fie de tip coloană, fie cu ajutorul barelor de cusut.


Caracteristici ale construcției unui acoperiș arcuit.

Strat acoperit

Acoperișul este rupt, sau mansardă, fundul poate avea o pantă de până la 60 °. Dar în partea de sus este de obicei mai blândă. Din această cauză, zona podului este în creștere. Un astfel de acoperis este bun pentru case în cazul în care lățimea nu ajunge la 10 m. Ca și în cazurile anterioare, este posibil să se utilizeze un sistem de raft nailon. Cu toate acestea, fermele sunt preferabile să fie utilizate.


Dispozitivul unui acoperiș spart.

 • Cele de mai sus sunt cele mai comune, dar nu toate formele de acoperișuri, pentru mai multe detalii vezi materialul: Tipuri de acoperișuri de case particulare prin design și forme geometrice

Tipuri de sisteme de raft - cum diferă între ele

Acest tip de sistem de grădină nu este ales spontan, ci în funcție de construcția casei construite și de dimensiunile ei. Înainte despre fiecare tip de sistem de rafturi.

Sistem cu grătare suspendate

Acestea sunt bune pentru acoperișuri cu două pante, unde spanul nu este mai mare de 6 metri, iar pereții din interior nu sunt disponibili. În partea de jos a rafturilor este Mauerlat, iar în partea de sus - se sprijină unul pe celălalt. Există, de asemenea, o strângere, care reduce rasporpil pe pereții casei. Buzunarele fasciculului sunt plasate în partea inferioară a picioarelor rafturilor - servesc simultan ca grinzi. Apropo, suprapunerea etajului superior, din beton armat, poate juca rolul de strângere. În cazul în care strângerea se face mai sus, se mai numește deja un șurub. În cazul în care deschiderea dintre pereții exteriori este mai mare de 6 m, este necesar să se utilizeze stâlpi de susținere și bretele pentru a sprijini picioarele de creastă. În acest caz, lungimea părții inferioare a grinzilor, adică a părții după suport, nu trebuie să fie mai mare de 4,5 m.

Să prezentăm câteva fapte importante despre designul lor:

 • Nu merită să sprijiniți acoperișul acoperișului de pe fundul picioarelor care au fost scoase din perete. Mult mai bine pentru susținerea unor astfel de sisteme de acoperiș de acoperiș se potrivește cu un fulg (în timp ce lățimea consolei este de până la un metru). Și apoi piciorul va fi susținut de întregul avion de pe Mauerlat. Secțiunea transversală a filamentelor este de obicei mai mică decât secțiunea transversală a picioarelor.
 • Pe panta ai nevoie de unghiile, de la creasta pana la mauerlatu. Panta este de la mansardă. Este necesar ca acoperișul să devină rigid, nu instabil și să nu fie distrus de vânt.
 • În cazul în care umiditatea materialului din lemn este mai mare de 18%, pregătiți-vă că sistemul uscat după uscare poate deveni neclar. Prin urmare, conectați un astfel de copac nu cu cuie, ci cu șuruburi - le puteți strânge în caz de orice. Și este chiar mai bine să folosiți șuruburi sau unghii.

Sisteme de acoperișuri de acoperiș

Acestea sunt potrivite pentru acoperișuri, în cazul în care durata este de 10-16 m. Panta poate fi orice, dar în interiorul clădirilor trebuie să fie sprijinirea pereți sau coloane. La vârfurile de sus se bazează pe fuga de creastă din partea de jos - Mauerlat. Cursa de creastă este susținută fie de un perete interior (culcat în jos) sau de rafturi. Deoarece există doar sarcini verticale, nu este nevoie de strângere.

Atunci când un interval mare (până la 16 m), poate fi înlocuită cu două creasta dispuse lateral, care se va baza pe raft. La picioarele cavității nu se îndoaie, avem nevoie de corzi și traversă. În cazul în care se face mansarda, suportul poate fi construit perete naslonnyh, înălțimea care 1-1.5 m. Ei bine, sau aplica o terasă pe acoperiș spartă (cu pante rupte).

Ce trebuie să acorzi o atenție deosebită:

 • Fiecare element al acestui sistem nu trebuie să aibă o grosime mai mică de 5 cm.
 • Suprafața netedă, calcaroasă a tuturor nodurilor sistemului de grătare este o condiție necesară. Deci ei nu putrezesc și nu atât de mult vor fi expuși unei ciuperci.
 • Adăugarea de noduri suplimentare "de la felinar" în sistemul calculat al căpriorilor este interzisă. În caz contrar, pot apărea sarcini, dacă este necesar.
 • Mauerlat (unicul său) este obligat să stea strict orizontal față de pereți. Necesită nivelarea și suprafața de andocare a Mauerlata cu piciorul coșului. În caz contrar, suportul se poate răsturna.
 • Rack-urile și corzile au cele mai simetrice.
 • Pentru a vă asigura că grătarele nu sunt umede și putrezite, acestea fac o bună ventilare. Pentru aceasta, pe acoperișul mansardei, sunt prevăzute slots, în acoperișul mansardei - produhi.
 • În cazul în care rafturile sunt unite cu zidărie, impermeabilizarea este necesară. Apoi, condensul va distruge pomul.
 • Fără suport sau stâlp, piciorul rafturilor se face nu mai mult de 4,5 m.

Elemente de conectare

Pentru a vă asigura că acoperișul este fiabil, sistemul de pavaj trebuie conectat corect. Este necesar să se țină seama de direcția și forța sarcinilor (atât statice, cât și dinamice). De asemenea, este important să se prevadă posibila fisurare a arborelui de la uscarea, făcând loc la căpriori componentelor sistemului în timp ce nu mai funcționează corect.

Anterior, toate detaliile sistemului de rafturi au fost fixate împreună de tăieturi. Este fiabil, dar nu prea economic. La urma urmei, pentru aceasta este necesar ca structurile din lemn să aibă secțiuni mari, care să permită realizarea de tăieturi care să slăbească în siguranță elementele din lemn.

Prin urmare, în prezent, nodurile rafturilor sunt ținute împreună nu prin butași, ci prin năluci și șuruburi.


Metode de fixare a picioarelor cavității.

Este populară utilizarea garniturilor din oțel perforate acoperite cu coroziune. Strângeți căptușeala cu unghii sau plăci cu dinți înecați într-un copac. Astfel de dispozitive de fixare pentru sistemul de rafturi sunt convenabile prin aceea că:

 • Suprapunerile reduc consumul de lemn cu o cincime, deoarece sunt necesare elemente dintr-o secțiune mai mică decât atunci când se taie;
 • ele pot fi montate de un maestru cu puțină experiență;
 • ele sunt fixate foarte repede.


Plăcile perforate utilizate pentru fixarea canelurilor.

În cele din urmă, puteți vedea un videoclip util care spune despre toate momentele cele mai importante din construcția sistemului de bare de acoperiș.

Acoperișuri din lemn acoperișuri acoperișuri acoperișuri: Montarea nodurilor înșiși + Fotografie și desene

În construcții joase pentru producția de grinzi de lemn mansarde, de regulă, cherestea de rasinoase.

Pentru diferitele elemente și detalii ale sistemului de structură, se utilizează un arbore de un anumit tip și varietate. Atunci când se utilizează cherestea într-un sistem de rafturi, trebuie luate în considerare următoarele proprietăți și caracteristici ale arborelui: rezistența la încovoiere, compresia, forfecarea, densitatea lemnului și umiditatea.

Structurile de structură din lemn trebuie să corespundă în mod necesar unui grad special de rezistență la foc al încăperii. Acestea trebuie neapărat tratate cu substanțe ignifuge și impregnări speciale.

Există o mare varietate de opțiuni și elemente pentru construirea structurilor de structură din lemn. Există următoarele tipuri de structuri de cornișor: grinzi stratificate sau agățate, combinate, cu puffing etc. Structurile cele mai populare ale cornierului sunt săpunul și cele agățate.

Structuri structurale din lemn stratificat

Cele mai ieftine dintre tipurile cunoscute de grinzi. Se aplică în cazul în care între toate suporturile o distanță nu mai mare de 6 metri.

Acestea sunt instalate în clădiri și încăperi cu un suport mediu de susținere sau suport intermediar, care se sprijină pe pereții exteriori ai casei, iar partea intermediară pe pereții interiori sau pe suporturi.

Sistemele laminate din lemn sunt disponibile cu un număr diferit de rafturi - aceasta vă permite să măriți în mod semnificativ lățimea întregii spații a clădirii sau a spațiilor.

Să luăm în considerare variantele lor:

 • singur lonjeron - sunt zburat nu mai mult de 12 m, secțiune transversală de 13-18 cm Instalare naslonnoy structuri pentru schelete din lemn, cu suport secundar definit montat sub pol creasta cu lonjeroane bare speciale, care pot crește rigiditatea structurii zăbrele și crește în mod semnificativ distanța dintre capătul suport.. Stâlpii sunt situați în zonele superioare ale spațiului sub acoperiș.
 • rafturi duble - măriți distanța dintre brațe cu ajutorul a două suporturi de mijloc, dar nu mai mult de 16 m.
 • rafturi triple - du-te pentru deschideri cu o lățime de cel mult 16 m în prezența pereților transversali din lemn. Sistemele de prindere din lemn cu suporturi complementare sunt folosite în mansarde destul de rar, de obicei pentru mansarde cu planificare gratuită în studio. De asemenea, este posibil să se folosească astfel de structuri din lemn de rafturi atunci când se creează interioare originale, în care rafturile vor servi ca elemente de decor și vor face parte integrantă din ele.

Pentru mansarde, sistemele de cornișe din lemn fără suporturi de mijloc sunt de obicei alese, aceasta se face astfel încât structura internă a camerei să nu depindă de amplasarea acestor suporturi. Cu aceeași lățime a clădirii, un acoperiș cu grinzi de lemn stratificate poate fi mai ușor în comparație cu alte sisteme de rafturi.

Structuri de cornier din lemn agățat

Ele sunt utilizate pentru acoperisuri de acoperis 6-12 m fără suporturi suplimentare. La grătarele agățate atașați un tavan de mansardă. În cazul în care intervalul este mai mare de 6 metri, apoi între capetele superioare ale picioarelor de cotitură fixați bara verticală.

Pentru a evita ruperea întregii structuri la capătul inferior al barei, cu ajutorul unor benzi din oțel cu bandă, se fixează un dispozitiv de prindere orizontal pentru a susține grinzile întregului pod. În cazul în care deschiderea este de până la 12 m, atunci construcția caprioarelor introduce struturi, ceea ce reduce lungimea estimată a tuturor picioarelor.

Clapeta de lemn agățată funcționează atât pe compresiune cât și pe îndoire.

Mai jos luăm în considerare tipurile de structuri de cornișor:

 1. umerii convenționali agățați
 2. dublu agățat căpriori

În acest caz, picioarele cavității sunt tăiate în Mauerlat. Planul inferior trebuie să fie așezat pe perete, iar în partea de sus trebuie să faceți niște butași pentru conectarea corectă cu picioarele de rafturi.

Toate barele se sprijină pe capătul fasciculului de lemn. În același timp, încărcăturile care ar compensa strângerea sunt transferate direct pe toate pereții. Drept urmare, această soluție a sistemului de grătare din lemn este posibilă numai dacă există o construcție masivă specială a peretelui casei.

Agregatele de suspendare sunt părți și elemente ale structurilor de cornier care sunt situate în același plan vertical și sunt conectate între ele prin tăiere, șuruburi, cuie, cleme și capse.

Rafturi cu strângere

Spanele de lungime date necesită anumite distanțiere intermediare, i. E. în bufe speciale. Acestea sunt montate la înălțimea structurii între două grinzi și sunt conectate. Iar suporții longitudinali vor împiedica îndoirea laterală.

Strângerea canelurilor de acoperiș

Toate modelele cu reținere grinzi de lemn care urmează să fie colectate sub forma unui grindă cu zăbrele armat cu bare de susținere speciale, care se va baza pe grinzi transversale și toți pereții portanți, precum și a unui sistem pentru schelete. Conceptul Sprengel - un element structural al unui sistem cu tijă triunghiular de tip deschis, care este conectat la principalele grinzi căpriori.

Îmbinarea ferme de lemn suspendate

Toate încărcăturile de la picioarele de rafturi se îndreaptă către rafturi, ceea ce o transmite mai departe la pereții principali ai lagărelor. Cu această construcție, sarcina va fi distribuită între toți pereții portanți. Rack-urile sunt atașate la capetele principalelor ziduri. Capetele inferioare ale tuturor rafturilor sunt fixate cu știfturile de suspendare.

Grinzile de trunchiuri sunt produse dintr-un masiv masiv solid sau masiv de bord lipit. De obicei, acestea au o înălțime mică. Capacitatea portantă bună și de înaltă calitate a traversei se realizează prin intermediul unui sistem de jgheab și a barelor de lemn care o susțin.

Grinzile Shrangelnye pot acoperi spații uriașe. Uneori sunt completate cu centuri de oțel.

Constructii complexe ale sistemului de rafturi

Produs de tipul de ferme. Fermele de fermă sunt împărțite în tipuri sub formă de goluri: centuri triunghiulare, trapezoidale sau paralele. În mod obișnuit, fermele de copaci producă simetrice, dar sunt posibile și alte variante, de exemplu, forme cu un singur pas. O fermă de grădină comună include curelele superioare și inferioare, corzile și brațele.

Conectarea fiabilă și de înaltă calitate a structurilor de lemn portante cu suporturile centrale într-un sistem comun se numește cadru. Stâlpii și grinzile legate într-un cadru, sunt în mod obligatoriu fixate sau intrate unul în celălalt. Până în prezent, există două tipuri principale de cadre - cu două brațe și cu trei balamale. Ramele cu două articulații sunt completate cu un bolț care se extinde pe întreaga lățime a cadrului finit. Aceste cadre sunt cele mai potrivite pentru modele cu un unghi mic de înclinare. Cadrele cu trei ramuri sunt formate din două jumătăți egale, care se sprijină reciproc în zona creastei acoperișului. În cazul în care un unghi de înclinare mai important este necesar, se utilizează rame cu trei articulații.

Calcularea structurilor de fermă și selecția finală a elementelor și detaliilor lor sunt încredințate specialiștilor. Pe acoperiș sunt încărcături uriașe. În plus față de greutatea proprie, este afectată de încărcăturile vântului, ploile torențiale, grindina, zăpada și gheața. Acoperișul suferă adesea o varietate de deformări: de la temperatură la seism.

Construirea unui acoperiș din lemn

Ultima revizuire: 12/12/2014

Autor: Vrubel Jaroslav Grigorevich

Nu este un secret faptul că acoperișul joacă un rol important în construcția casei. La rândul său, acoperișul în sine este un sistem complex, care trebuie distins prin fiabilitate și durabilitate. Recent, a devenit popular să facă topul clădirilor din structuri din lemn, pe lângă suprapunerea cu materiale naturale. Apoi vom vorbi despre cum să realizăm un acoperiș din lemn și ce structuri sunt folosite pentru construcția sa.

Tipuri de structuri de acoperiș din lemn

Când se construiesc clădiri cu etaje mici, acoperișurile din structuri din lemn sunt destul de populare, care sunt împărțite în trei tipuri:

 • pe baza rafturilor de tip nailon;
 • pe baza rafturilor agățate;
 • pe baza unor ferme de lemn.

căpriori Naslonnye sunt instalate astfel încât capetele lor, pe de o parte, au un suport mai mic în forma mauerlat, iar pe de altă parte - sunt susținute pe partea de sus a unui perete de clădire sau un raft. Sarcina Mauerlat este de a primi și de a dispersa de sarcină, care se transmite de la arbaletrierului pe peretele de sprijin.

Grinzile sunt situate la o distanță între 0,6 și 2 m. Determinarea distanței este afectată de încărcătura și gradul de lemn. Ca rafturi utilizați un fascicul, care în secțiune are o dimensiune de 0,2 x 0,2 m sau mai multe plăci cu o grosime mai mare de 5 cm. Rafturile ar trebui să se afle la o distanță de 2-3 m unul de celălalt.

Pentru a mări rigiditatea lemn bare șarpante asociate una cu cealaltă, în orizontală lățime panouri de direcție la 0,2 m. Pentru sistemul truss nu este suflat fluxul de aer, acesta trebuie să fie fixat pe suprafața clădirii. Pentru aceasta se folosește răsucirea firului, care este fixată în perete prin ancore. O astfel de structură de cherestea este astăzi cea mai solicitată din cauza confortului său. Acesta poate fi întotdeauna adaptat la forma casei.

Fiți atenți! Pentru a putea monta sistemul de acoperiș, cel puțin un perete longitudinal al lagărului este necesar pentru fixarea acestuia. În acest caz, clădirea nu trebuie să fie mai mică de 7 m lățime.

Dacă nu există perete portant în mijlocul structurii, se utilizează construcția acoperișului din lemn al raftului suspendat, care nu are un astfel de suport superior, ca în versiunea anterioară. Lățimea structurii în acest caz nu trebuie să depășească 8 m. Un astfel de sistem este utilizat pentru clădirile mici de interes economic. Grinzile din partea de jos se odihnesc direct pe pereții exteriori, care sunt afectați de solicitări orizontale considerabile. Rigiditatea sistemului este asigurată de șapa grinzilor, ceea ce elimină forțele de împrăștiere. Fixarea tuturor elementelor din lemn se datorează șuruburilor, unghiilor și plăcilor metalice.

Fiți atenți! Dacă se planifică operarea unei încăperi la mansardă, șapele ar trebui așezate cât mai sus posibil.

Fermele de lemn sunt rareori utilizate în sectorul privat. Astfel de structuri sunt utilizate în structuri în care spanele ating o valoare de până la 20 m. Designul fermei este destul de complex. Se compune din noduri, ale căror elemente sunt grinzi cu o secțiune de la 50 la 150 mm. Aceste modele sunt folosite în clădirile vechi care necesită reparații ale acoperișului. În construcțiile moderne, aceste sisteme pot fi utilizate în construcția hambarelor mari.

Materiale pentru acoperisuri

Pentru acoperirea acoperișului puteți aplica materiale din lemn. Printre produsele pentru acoperiș pot fi identificate:

 • șindrile, care sunt plăci de lemn, care se formează prin tăiere și se unesc între ele cu spini și caneluri;
 • schindel - plăci de lemn mici cioplite asemănătoare unei plăci de formă arbitrară;
 • care este o varietate de șindrilă, are o formă de lopată cu o parte inferioară;
 • tes, care este făcută din lemn de esență moale și este o placă tăiată cu o selecție de-a lungul marginii;
 • plăci din lemn de tip neschimbat, care diferă într-o grosime mică și sunt formate din aspen și arin prin metoda de așchiere;
 • cip, care este un fel de șindrilă, dar este inferior acestuia în lungime.

Atunci când se construiește acoperișul plăcilor, este necesar să se știe că o astfel de suprapunere este folosită în primul rând pentru instalarea acoperișurilor înclinate, ale căror unghi de înclinare nu depășește valoarea unghiului drept. Pentru acoperișuri mai abrupte, se utilizează mult mai mult material, ceea ce sporește durabilitatea structurii.

Dispozitivul unui acoperiș din șindrilă, șindrilă și zăbrele

În funcție de materialul de acoperiș, tehnologia de realizare a lucrărilor de depunere a elementelor de acoperiș se schimbă semnificativ, cu modificarea tipului de raft. Construcția unui acoperiș din lemn se poate face prin diferite elemente.

Suprapunerea șindrilei de acoperiș este considerată una dintre cele mai dificile metode. Pentru a face un astfel de acoperiș independent, este nevoie de o mulțime de experiență practică. Dimensiunea plăcii de lemn atinge o lungime de 0,7 m, lățimea - până la 0,15 m. Plăcile din lemn sunt tăiate din plăci. Dezavantajul acestui material este rugozitatea în locul ferăstrăului, care contribuie la creșterea absorbției umidității. Pentru a reduce acest dezavantaj, tăierea trebuie făcută astfel încât structura fibrei să corespundă celei naturale.

O parte a plăcii este întinsă până la o grosime a produsului care atinge o dimensiune medie de 4 mm. Pe de altă parte, într-o față de capăt este tăiată sau adâncitură scobită o adâncime ajunge la 1,2 cm. Canelura în demonstrarea obiectivului ar trebui să aibă o lățime de aproximativ 4 mm, ceea ce corespunde cu mărimea penei sculptate. Printre speciile de lemn care sunt potrivite pentru acest tip de acoperiș, puteți nota stejarul și aspenul, precum și pinul. Înainte de stabilire a plăcilor pentru atașarea ei echipate sipca lemn realizată de o dimensiune a secțiunii de 4 cm × 4 sau 5 x 5 cm. Trebuie să fie făcut cu o anumită distanță între grătare. Stivuirea blocurilor de lemn ar trebui să aibă loc pe axe în trepte de o treime din lungimea șindrilelor. Puteți face, de asemenea, o consiliu continuu de la panouri.

Toate scândurile ar trebui să fie așezate într-o linie dreaptă, într-o direcție în care toate canelurile ar arăta spre partea superioară. Următorul rând este setat astfel încât canelurile șindrilelor să intre în caneluri. Dupa stivuire, fiecare element este fixat cu un cui la bara din partea superioara a bordului. În bară, unghiile trebuie să intre într-o adâncime de 2,0 cm. Este necesar să se știe că speciile de lemn dictează alegerea materialului unghiilor. În cazul în care acoperișul este acoperit cu material de zada, se utilizează unghii de cupru. Pentru alte roci, sunt adecvate produsele de fixare galvanizate.

Fiabilitatea și longevitatea acoperișului depind de numărul de straturi de placaj:

 • 2 rânduri - stratul superior ascunde partea de jos cu 1/2 din lungimea plăcii. Este folosit pentru clădiri simple.
 • 3 rânduri - stratul superior ascunde fundul cu 2/3 din lungimea șindrilei. Utilizat pentru clădiri rezidențiale.
 • 4 rânduri - stratul superior ascunde fundul cu 3/4 din lungimea plăcii. Utilizat pentru clădiri cu responsabilitate sporită.

Elementele acoperișului sunt stivuite una peste cealaltă. Aceasta înseamnă că partea inferioară a plăcii, care se află în rândul superior, se suprapune cu cele două jumătăți ale plăcilor inferioare. Articulații de elemente cu un capăt figurat, numit razzheloobkami, se potrivesc într-o poziție ventilator. Pentru a produce o astfel de educație, capetele înguste ale plăcilor sunt date cu părtinirea dorită în partea inferioară, în timp ce plăcile din acest loc au forma unui trapez.

Fiți atenți! După cum știți, un copac are proprietatea de a fi influențat de fenomene naturale. Pentru a prelungi durata de viață, zona zoster trebuie să fie supusă în mod necesar tratamentului antiseptic. În plus, arborele arde și el. Prin urmare, elementele de acoperiș trebuie să fie tratate cu întârzieri de flacără.

Principiul de stivuire a chinodelle-ului și a fileului este similar cu cel precedent. Deoarece aceste plăci din lemn sunt inferioare în lungul șindrilei și au o dimensiune de numai 0,4 m, acestea trebuie fixate în mod corespunzător mai des decât în ​​versiunea anterioară. În plăcile de acest tip nu există caneluri de legătură, astfel încât dispozitivul de acoperiș din lemn este realizat prin așezarea capătului.

Fiți atenți! Pe măsură ce materialul de acoperiș se umflă ca rezultat al precipitațiilor, ar trebui să existe un interval între placi, a cărui valoare ar trebui să fie de ordinul a 4 mm. În caz contrar, după un timp, acoperișul se va deforma.

În condiții de umiditate ridicată cu o astfel de caracteristică constructivă, îmbinările se potrivesc bine, iar într-o zi însorită elementele din lemn uscate permit aerului să creeze ventilație pe acoperiș.

Ar fi greșit să nu menționăm una dintre speciile de lemn care are o serie de avantaje față de alte tipuri de material natural de acoperiș. Vorbim despre zada, care are următoarele avantaje:

 • prezența substanțelor rășinoase și densitatea ridicată nu conduc la coroziune și infestarea insectelor;
 • durabilitate ridicată;
 • lemnul arata frumos din cauza structurii sale;
 • prețul materialului este relativ scăzut.

Dispozitivul unui acoperiș din șindrilă, așchii și așchii de lemn

Dacă materialul de acoperiș al acoperișului casei de lemn este o șindrilă, dispozitivul de acoperire este realizat în 3 sau 4 straturi, în timp ce se suprapun pe direcția orizontală și verticală. Plăcile sunt utilizate pentru mărunțire de la 0,4 la 1 m în lungime, de la 0,09 până la 0,13 m în lățime și de aproximativ 4 mm în grosime. În partea lungă, șindrilele se potrivesc acelorași reguli cu șindrilele. Plăcile care sunt juxtapuse, este necesar să se ascundă până la aproximativ 0,3 m. Următorul rând orizontal trebuie să fie stivuite, astfel încât punctul de mijloc al elementelor sale coincid cu plăcile de joncțiune ale stratului inferior. Fiecare placă este fixată cu un cui de dimensiune de 70 mm în lungime și de 1,5 mm în diametru pe fiecare cutie. Calul este echipat cu o structură de 2 plăci, prăbușit cu formarea unui unghi.

Suprapunerea jetoanelor se face în conformitate cu același principiu. Diferența este numai în lungimea mai mică a plăcilor. Pentru așchii de plăci au fost utilizate plăci de la 0,4 până la 0,5 m în lungime, de la 0,07 până la 0,12 m în lățime și de 3 mm în grosime. Pentru acest material barele sunt fixate strâns sipca - smoală este de 0,15 m pentru comparație, atunci când se stabilesc distanța șindrilă este egală cu 0,3m Deoarece aceste tablete cântăresc relativ puțin, mărimea componentei poate fi pentru astereală secțională 4,0 x.. 4,0 cm Pentru o mare ușurință de montare sub plăcile de lemn este posibilă pregătirea unei cutii continue.

Acoperișul cu o acoperire din lemn, a cărui construcție se desfășoară cu tes, este considerată cea mai simplă și mai ieftină. Durabilitatea acestei suprapuneri este semnificativ inferioară restului speciilor. Adevărul este că, atunci când se taie bilete de lemn, structura naturală a materiilor prime este ruptă, iar plăcile nu mai pot rezista pe deplin efectelor fenomenelor naturale. Cu toate acestea, există un alt mod de fabricare a elementelor. Când billetul se desparte de-a lungul lungimii, structura fibrelor nu este perturbată, deoarece defecțiunea trece de-a lungul lor. Proprietățile naturale ale lemnului sunt păstrate. O sută de ani de funcționare a unui astfel de acoperiș este considerată o perioadă normală. Acoperișul tesa este montat în două moduri: transversal și longitudinal. În primul caz, așezarea are loc paralel cu creasta. Această metodă este simplificată și este utilizată pentru clădirile cu durată de viață scurtă. Plăcile sunt fixate pe învelișul protector de cuie în direcția în sus, stratul superior ascunde cel inferior la 0,05 m Metode longitudinali există 3 tipuri.:

 • Două rânduri se potrivesc îndeaproape. Elementele stratului superior se află pe partea inferioară cu o deplasare de jumătate a plăcii. Decalajul dintre plăcile de umflare este lăsat în jur de 5 mm.
 • De-a lungul pantei de stabilire se duce la cap. Stratul inferior al plăcilor este așezat cu un strat intermediar de 5 mm și se ascunde sub cea superioară la o distanță de 5,0 cm.
 • Cu un adăpost adăpostit. Stratul inferior are o suprafață continuă. Articulațiile sunt acoperite cu plăci mai mici, care merg la rândul de jos cu 5,0 cm.
 • Pentru toate tipurile de așezări, plăcile superioare sunt fixate pe barele cu 2 cuie în fiecare bară. Astereală este aranjată de elemente structurale din lemn, distanța dintre care ar fluctua în termen de 0,6-0,8 m. Grosimea plăcilor utilizate trebuie să fie 0.019-0.025 m. Secțiunea transversală a curelei trebuie să corespundă cu 6 x 6 cm.

Fiți atenți! Sub acoperișul elementelor din lemn nu este de dorit să se instaleze abur și impermeabilizare datorită faptului că datorită acestora acoperișul nu poate respira și durata de viață a acestuia va scădea. Când acoperișul este acoperit cu material natural, nu există condens în pod, deoarece arborele are o conductivitate termică scăzută.

video

Acest videoclip prezintă procesul de finisare a acoperișului cu șindrilă.

Construirea acoperișului și acoperișului caselor din lemn

Acoperișul în casă joacă un rol important în structura întregii structuri. Principala sa sarcină - de a proteja casa de efectele evenimentelor adverse, precum și de a îndeplini o funcție de protecție. Până în prezent, există un număr mare de elemente structurale și materiale diferite, din care puteți face un acoperiș. De exemplu, un acoperiș din lemn este renumit pentru caracterul practic, viața lungă și prietenia cu mediul. În acest articol vom descrie structura unui acoperiș din lemn și vom analiza construcția acestuia.

Caracteristicile unui acoperiș din lemn

Acoperișul este principalul element structural al clădirii, care se află deasupra plafonului mansardei. Construcția acoperișului casei din lemn se bazează pe diferite tipuri de sisteme de bare. Sistemul de lambriu pentru o casă din lemn este un design individual, care se realizează pe baza tipului acoperișului, dimensiunilor și formei acestuia. Sistemul din lemn conține următoarele elemente:

 • consolele - îndeplinesc funcția de protecție a pereților de la pătrunderea umezelii;
 • mare - element integrant al designului;
 • acoperiș de patinaj - serveste ca o joncțiune a două stingrays, direct pe structura în sine, lama este umplute;
 • cutie - este instalat perpendicular pe picioarele de rafturi, poartă sarcina întregului acoperiș;
 • strângerea este elementul principal al căpriorilor, care le fixează și nu le permite să se abată;
 • picioarele rafterului - asigură rigiditatea structurii, sunt responsabile pentru panta acoperișului și determină aspectul acestuia;
 • Mauerlat - servește drept fundamentul întregii structuri, asigură o încărcare uniformă a întregului acoperiș pe pereții clădirii;
 • acoperișuri și rafturi - asigură stabilitate și fiabilitate suplimentare;
 • Run - un element de construcție care leagă picioarele de rafturi (distinge între creastă și partea laterală).

În plus față de toate elementele de bază descrise, construcția acoperișului casei de lemn include bretele, extensii și suporturi suplimentare care permit distribuirea corectă a încărcăturii elementelor de lagăr și evitarea formării unei presiuni excesive asupra acestora.

Important! Acoperișurile de case din lemn sunt montate exclusiv din lemn uscat, a cărui umiditate nu trebuie să depășească 15%. La utilizarea lemnului brut, acoperișul din lemn poate deveni deformat.

Tipuri de structuri de acoperis

Construcția de acoperișuri din lemn depinde de mulți factori. În procesul de construire a unei case cu propriile mâini, forma acoperișului joacă un rol important, este pentru ridicarea și asigurarea că materialele necesare pentru sistemul de ferme sunt selectate și achiziționate. Factorii care afectează aspectul acoperișului:

 • Calculul corect al pantei casei și selectarea materialelor de construcție de calitate depinde de aceste componente depinde de puterea structurii;
 • Nivelul de precipitații a precipitațiilor climatice, dacă în zona în care este construită casa, cantitatea minimă de precipitații, panta de proiectare este minimă, dacă nivelul precipitațiilor depășește norma, înclinația este mare și arătată.

Pentru informații! Atunci când se aleg materiale de acoperire, trebuie luate în considerare, diferite materiale sunt așezate la un anumit unghi și fără indentare, adică nu mai mici și nu mai mari.

Tipurile de acoperiș ale unei case de sat pot fi după cum urmează:

 • ipohondru;
 • pent;
 • fronton;
 • plat;
 • acoperiș;
 • cort;
 • mnogoschiptsovaya.

Pentru informații! Acoperirea dintr-un copac se aplică pentru toate tipurile de acoperiș: односкатная, двухскатная, șold.

Toate tipurile de structuri de mai sus pot crește performanța acestora, și anume:

 • asigură o izolare termică excelentă a podelei, deoarece lemnul deține caldura;
 • performanța autocurățării cu zăpadă, dispunerea triunghiulară a acoperișului din lemn permite rularea liberă la zăpadă și reducerea încărcăturii pe întreaga structură;
 • Prezența unei pante mari nu permite stagnarea apei, ceea ce exclude deteriorarea sistemului de lemn;
 • arborii lungi de plumb permit descărcarea lichidului din pereți și creșterea duratei de viață a acestuia, precum și reducerea nivelului de deteriorare a elementelor portante structurale;
 • acoperisurile din lemn ale structurii nu necesită o investiție mare de bani pentru lucrările de reparații.

Cel mai adesea, pentru structurile din lemn se utilizează materiale de construcție cum ar fi:

 • ardezie;
 • Ondulin;
 • plăci metalice;
 • material rulant de acoperiș;
 • material bituminos de acoperiș.

Dacă structura se presupune a fi masivă, experții recomandă utilizarea materialelor ușoare, de exemplu, ondulin sau metal. Astfel de materiale exclud formarea unei sarcini suplimentare asupra structurii.

Dispozitivul unui acoperiș din lemn al casei

Un acoperiș din lemn este un design de diferite tipuri de căpriori. Tehnologia de construcție este necomplicată, ceea ce face ca aceste acoperișuri să fie cele mai populare în construcția privată modernă. În acest articol, vom detalia ce este acoperișul din lemn al casei. Să luăm în considerare ce caracteristici are sistemul de lambriuri și ce materiale de acoperiș din lemn există astăzi.

conținut

Principalele elemente ale sistemului de structuri din lemn pentru acoperișuri

Sistemul de raft este un design individual. Totul depinde de forma acoperișului și de dimensiunile acestuia. Elementele obligatorii ale sistemului de lemn includ:

Mauerlat - este fundamentul întregului sistem de acoperiș, distribuind uniform încărcătura de pe acoperiș pe pereții casei.

Rafting picioare - determina aspectul întregului acoperiș, unghiul de panta a rambleurilor, asigura rigiditatea structurii.

Run - un element care conectează picioarele "picioarelor". Există trasee de creastă - situate în partea superioară, laterală - în lateral.

Strângere - elementul de conectare al grătarelor, care nu le permite să se despartă.

Rafturi și suporturi de acoperiș. Necesită pentru a da stabilitatea principală a raftului.

Picior - este situat paralel cu creasta, este susținut de suporturi și suporturi de acoperiș.

Căptușeala este o bară sau o placă, ambalată strict perpendicular pe picioarele grămezii. Este cutia care transportă încărcătura de pe acoperiș.

Un cal de acoperiș este un loc în care se conectează două pante. În locul creastei, o cutie continuă este ambalată în mod necesar.

Kobyl - care nu se găsește pe toate acoperișurile, reprezintă o proeminență.

Suprafețele acoperișului - protejează pereții casei de a primi umiditate asupra lor.

În mod separat, este necesar să notați ferma de ferme, această unitate include extensii, rafturi, bretele. Această construcție a acoperișului din lemn redistribuie sarcina, ca urmare a faptului că nu există presiune excesivă asupra pereților. Distanța dintre mai multe ferme poate fi diferită, determinată prin calcule.

Tipuri de structuri de acoperis din lemn

Acoperișul din lemn al casei poate fi realizat în trei versiuni:

Cu grătare stratificate.

Cu grătare suspendate.

Cu ferme de lemn.

Grinzile de la capăt se îndreaptă spre Mauerlatt, pe cealaltă parte în peretele casei sau în raft. Rafturile sunt situate la o distanță de 0,6 până la 2 m unul față de celălalt. Valoarea pasului este afectată de tipul de lemn și de sarcinile așteptate. Pentru construcția grinzilor de acest tip se utilizează un fascicul cu o secțiune transversală de cel puțin 0,2 x 0,2 sau o placă cu o grosime mai mare de 5 cm. Distanța dintre stâlpi nu trebuie să fie mai mică de 2 m.

Pentru a crește rigiditatea întregii structuri, rack-urile sunt în plus conectate la panouri de 0,2 m lățime. Pentru o rezistență mai mare la sarcina vântului, sistemul de căptușire cusută este fixat cu un fir care este atașat elementelor din lemn folosind ancore. Această structură de acoperiș pentru astăzi este cea mai populară și potrivită pentru case de toate formele.

Important: pentru instalarea unui sistem de raft nylon, este necesar un perete portant în mijlocul structurii. Lățimea casei nu poate fi mai mică de 7 m.

În cazul în care construcția casei nu presupune prezența unui perete transversal, se recomandă construirea unui acoperiș din lemn de la grinzi suspendate. Principala caracteristică a acestor capriori este lipsa unui suport superior, cum ar fi grinzile stratificate. Lățimea permisă a casei nu este mai mică de 8 m. Cel mai adesea acest sistem este utilizat pentru clădirile mici. În partea inferioară a grinzilor se sprijină partea superioară a peretelui, rezultând o presiune considerabilă asupra acestuia. Pentru a face rigiditatea mai grea, grinzile sunt strânse. Toate părțile structurii sunt conectate cu șuruburi, cuie sau cleme metalice.

Este important: în cazul în care spațiul mansardă va fi utilizat în viitor, se recomandă așezarea structurii de acoperiș cât mai mare posibil.

Fermele de lemn de astăzi sunt rareori utilizate în construcții private. Astfel de structuri sunt potrivite pentru clădiri cu deschideri mari - până la 20 m. Sistemul în sine este dificil de implementat. Se compune din mai multe unități, care formează grinzi cu o secțiune de până la 150 mm.

Alegerea materialului de acoperis

Pentru acoperirea unui acoperiș din lemn se recomandă utilizarea:

Gaunt. Materiale pentru acoperișuri din lemn, alcătuite din plăci mici, îmbinate prin vârfuri și caneluri. Creasta este făcută din pori deosebit de puternici ai unui copac.

Shindel - aceasta este o placă mică, cu o formă tocată. În exterior, seamănă cu o țiglă de formă neuniformă.

Pălăria este un fel de țigară. Forma sa este mai complicată - partea superioară se face în formă de lopată, partea inferioară este delicată.

Tes - este o placă din lemn de conifere realizată din lemn de conifere.

Important: diferența importantă dintre un acoperiș din lemn și oricare alta este mentenabilitatea ridicată. Puteți înlocui rapid și independent elementul de acoperiș.

Dispozitivul unui acoperiș din lemn cu mâinile proprii

Înainte de a începe construcția acoperișului din lemn, este necesar să se prelucreze întregul lemn, plăci cu antiseptice speciale și materiale ignifuge pentru a proteja împotriva fungilor, putregaiului și focului.

Lucrările de acoperiș începe cu așezarea lui Mauerlat. Pentru instalarea sa se recomandă o lățime a barei de 15 cm și o grosime de 5 până la 10 cm. Instalarea se poate face în două moduri:

Puneți firul în peretele cărămizii al casei pe un fir laminat, apoi fixați-l cu un Mauerlat pe peretele casei. Pentru aceasta, va fi necesar să treceți firul prin orificiile de fixare făcute anterior în fascicul și să îl fixați ferm.

Instalați bare verticale din oțel în perete cu o secțiune transversală de cel puțin 1,5 cm sau montați un fascicul de beton pe perete, pe care există deja știfturi verticale din oțel. Pasul admis între bare nu este mai mare de 12 cm. Bara este pusă pe aceste știfturi, prin orificiile de fixare. Orificiile obținute sunt fixate cu piulițe.

Important: este inacceptabil ca grinzile să fie în contact cu cărămizi sau suprafețe de beton! Pentru a proteja copacul de aceste materiale, este necesar să puneți un strat de protecție a materialului de acoperiș.

Apoi dispozitivul unui acoperiș din lemn de pe mâini se desfășoară sub următorul plan:

Montarea cherestelei de pe cherestea. Acestea sunt instalate în paralel cu pereții laterali ai casei, secțiunea transversală a barei este de 15 * 15 cm. Așezarea are loc strict pe marginea zidurilor sărace. Dacă lungimea fasciculului este insuficientă, o puteți mări prin conectarea mai multor segmente cu vârfuri.

Instalarea rafturilor pe o platformă. Secțiunea transversală a barei este de 5 * 15 cm. Pasul rafturilor este egal cu pasul selectat al grinzilor.

Montarea șanțurilor exterioare. Montat pe Mauerlat cu suport pe rafturi. Locul unde sunt fixate coroanele cu Mauerlat ar trebui să aibă o canelură cu armătură cu armătură de îmbinare cu curele metalice.

Stabilirea traseului de creastă în colțurile superioare ale frontonului.

Instalarea canelurilor obișnuite cu pașii necesari. Ele se bazează pe Mauerlat, elementul de creastă și pilonii de susținere.

Brăzdătura din fațadă. Pentru a face acest lucru, utilizați o placă de 5 * 15 cm.

Important: în timpul instalării caprioarelor, trebuie să vă amintiți întotdeauna că înălțimea cornierei va fi formată de capetele caprei. Dacă lungimea fasciculului nu este suficientă, acumularea trebuie făcută cu filamente.

Acoperiș din lemn fotografie

După asamblarea sistemului de grătare, începe următoarea etapă a ansamblului de acoperiș:

Montarea placajului de acoperiș.

Instalarea acoperișurilor.

O "plăcintă" de acoperiș poate consta din straturi diferite. Totul depinde dacă acoperișul este cald sau nu. Dacă o locuință de reședință permanentă sau o mansardă în viitor va fi folosită ca o premiză rezidențială, este mai bine să faceți un acoperiș cald.

Dacă acoperișul este cald, se recomandă următoarea secvență de straturi:

Un strat de barieră de vapori. Materialul este atașat la mansardă de un capsator de construcție. După ce acoperișul este asamblat în cele din urmă, bariera de vapori este cablată cu plăci. Filmele sunt împachetate cu suprapunere, cusăturile sunt închise cu bandă adezivă.

Izolație. Cel mai adesea - este lână de bazalt. Plăcile sunt așezate între picioarele de creastă în poziția strutului.

Hidroizolarea. Se potrivește cu un dispozitiv de încălzire fixat de un capsator.