Acoperișuri cu mâna proprie - instrucțiuni de instalare

Materiale

Un acoperiș sau un șerpuit este un acoperiș pentru două versanți, adică Are 2 suprafețe înclinate (înclinate) de formă dreptunghiulară.

Scheletul de pe acoperișul gabeta, datorită caracteristicilor de design, combină perfect simplitatea dispozitivului și întreținerea cu fiabilitate și durabilitate. Acești parametri și mulți alți parametri fac ca construcția unui acoperiș gable să fie o soluție practică și rațională pentru construcția de locuințe private și comerciale.

În cadrul acestui articol, vom analiza modul de realizare a unui sistem de acoperiș arcuit cu mâinile noastre. Pentru o percepție eficientă a materialului, este prezentată sub forma unor instrucțiuni pas cu pas de la A la Z, de la selecție și de la calcul la montarea Mauerlatului și a acoperișului sub acoperiș. Fiecare etapă este însoțită de mese, diagrame, desene, desene și fotografii.

Popularitatea acoperișului de către casă se datorează mai multor avantaje:

 • variabilitatea designului;
 • Simplitatea în calcule;
 • caracterul natural al fluxului de apă;
 • integritatea designului reduce probabilitatea scurgerilor;
 • eficiență;
 • conservarea suprafeței utile a podului sau posibilitatea dotării podului;
 • mentenabilitate ridicată;
 • rezistență și durabilitate.

Tipuri de acoperiș arici

Instalarea sistemului de ghiare de acoperiș arcuit depinde, în primul rând, de designul acestuia.

Există mai multe variante de acoperișuri gable (tipuri, tipuri):

1. Un acoperiș simplă - simetric

Un acoperiș simplu - acoperiș simetric Cel mai frecvent din cauza simplității și fiabilității opțiunii unui dispozitiv de acoperiș. Datorită simetriei, se realizează o distribuție uniformă a sarcinilor pe pereții lagărului și pe Mauerlat. Tipul și grosimea izolației nu afectează alegerea materialului.

Secțiunea transversală a barei permite o rezervă de capacitate de încărcare. Nu există nici o șansă de a îndoi căpriorii. Suporții și distanțierele pot fi puse aproape oriunde.

Dezavantajul evident este imposibilitatea de a amenaja o podea de mansardă cu drepturi depline. Din cauza colțurilor ascuțite apar zonele "surde", care nu sunt potrivite pentru utilizare.

2. Un acoperiș simplu, asimetric

Aspectul unuia dintre colțuri mai mult de 45 ° conduce la o reducere a spațiului neutilizat. Există o oportunitate de a face sufragerii sub acoperiș. În același timp, cerințele pentru calcul sunt în creștere, deoarece Sarcina pe pereți și fundație va fi distribuită neuniform.

3. Acoperiș gable deformat, cu îndoire externă și / sau internă

Suprafața acoperișului deteriorat, cu rupere exterioară și / sau interioară O astfel de construcție a acoperișului vă permite să construiți un al doilea etaj complet sub acoperiș.

Firește, o cornișor simplu de acoperiș diferă de o linie întreruptă, nu numai vizual. Principala dificultate constă în complexitatea calculelor.

Structura unui sistem de acoperiș arcuit

Construirea unui acoperiș de orice complexitate cu propriile mâini implică cunoașterea scopului elementelor structurale de bază.

Locațiile elementelor sunt afișate în fotografie.

Elemente ale unui sistem de acoperiș arcuit Elemente ale unui sistem de acoperiș arcuit - schemă 2 Elemente ale unui sistem de acoperiș arcuit - schema 3

 • Mauerlat. Conceput pentru a distribui încărcătura de la sistemul de rafturi la pereții caroseriei clădirii. Pentru aranjamentul Mauerlatului este ales un fascicul de lemn masiv. De preferință zada, pin, stejar. Secțiunea transversală a fasciculului depinde de tipul său - dintr-o singură bucată sau lipită, precum și din presupusul secol de construcție. Cele mai populare dimensiuni sunt 100x100, 150x150 mm.

 • Piciorul cavoului. Principalul element al sistemului. Pentru producția de căpriori, se utilizează un fascicul puternic sau un jurnal. Pe partea superioară, picioarele formează o fermă.

Silueta fermei structurate determină aspectul structurii. Exemple de ferme din fotografie.

Opțiunile sistemului de bare de acoperiș

Parametrii importanți sunt rafturile. Despre ei va fi un pic mai mic.

 • Strângere - conectează picioarele de rafturi și le conferă rigiditate.
 • rulați:
  • Ridică fugă, montată la locul unde un coronament se unește unul cu celălalt. În viitor, va fi instalat pe creasta acoperișului.
  • Trasee laterale, ele oferă fermei o rigiditate suplimentară. Numărul și mărimea acestora depind de încărcarea sistemului.
 • Rack pentru grătare - bara situată vertical. De asemenea, o parte din sarcină este luată din greutatea acoperișului. Într-un simplu acoperiș gable este de obicei situat în centru. Cu o lățime semnificativă a spanului - în centru și în lateral. Într-un acoperiș asfaltat asimetric - locul de instalare depinde de lungimea rafturilor. Cu un acoperiș rupt și dispunerea unei încăperi în mansardă - rafturile sunt situate pe fiecare parte, lăsând spațiu pentru mișcare liberă. În cazul în care camerele ar trebui să fie două - rafturile sunt situate în centru și pe lateral.

Poziția standului, în funcție de lungimea acoperișului, este prezentată în figură.

În funcție de lungimea acoperișului

 • Brace. Serveste ca suport pentru rack.

În regiunile cu încărcături semnificative de vânt și zăpadă nu sunt instalate doar benzi longitudinale (amplasate în același plan cu o pereche de rafturi), dar și diagonale.

 • Hornul. Scopul său este de a servi drept suport pentru rack și punctul de prindere al strutului.
 • Șipci. Este proiectat pentru deplasarea în timpul lucrărilor de construcție și fixarea materialului de acoperiș. Este instalat perpendicular pe picioarele cavității.

Prezența unui desen și a unei diagrame care să arate locația tuturor elementelor structurale enumerate vă vor ajuta în lucrare.

Selecția materialului pentru grinzi

Atunci când se calculează materialul pe un acoperiș gable, trebuie să alegeți lemn de calitate fără deteriorări și găuri de vierme. Nu este permisă prezența nodurilor pentru grinzi, mauerlat și capriori.

Pentru panouri, laturile de noduri trebuie să fie la minimum și nu trebuie să cadă. Lemnul trebuie să fie solid și să fie prelucrat cu preparatele necesare, ceea ce va spori proprietățile.

Calcularea sistemului de acoperiș din alamă

Calculul parametrilor materialului este o etapă importantă, prin urmare, oferim algoritmul de calcul pas cu pas.

Calculul sistemului de rafturi Este important de știut: întregul sistem de tavan constă dintr-un set de triunghiuri, cel mai rigid element. În schimb, dacă patinele au o formă diferită, i. E. sunt un dreptunghi neregulat, atunci trebuie să îl împărțiți în componente separate și să calculați încărcătura și numărul de materiale pentru fiecare. După calcule, datele sunt rezumate.

1. Calcularea sarcinii pe sistemul de rafturi

Încărcarea pe grinzi poate fi de trei tipuri:

 • Sarcini permanente. Acțiunea lor va fi întotdeauna simțită de sistemul de coroane. Astfel de sarcini includ greutatea acoperișului, acoperișul, izolația, filmele, elementele suplimentare ale acoperișului, materialele de finisare pentru podeaua mansardă. Greutatea acoperișului este suma greutății tuturor elementelor sale constitutive, este mai ușor să luăm în considerare această sarcină. În medie, valoarea încărcării constante pe grinzi este de 40-45 kg / m2.

Pentru referință: Greutatea unor materiale de acoperire pe 1 mp. este prezentat în tabel

 • Încărcați variabilele. Acestea funcționează în perioade diferite și cu puncte forte diferite. La astfel de sarcini se efectuează: o sarcină vântului și forța sa, încărcarea zăpezii, intensitatea depozitelor.

De fapt, panta acoperișului este ca o pânză și, având în vedere încărcătura vântului, structura întregului acoperiș poate fi distrusă.

Încărcarea vântului pe acoperiș

Calculul se efectuează în funcție de formula: sarcina vântului este egală cu indicatorul pentru regiunea înmulțit cu factorul de corecție. Acești indicatori sunt conținute în SNiP "Loads and Impacts" și sunt determinate nu numai de regiune, ci și de locația casei. De exemplu, o casă privată, înconjurată de clădiri înalte, are mai puține încărcături. O casă de țară detașată sau o experiență de dacha a crescut încărcăturile de vânt.

2. Calcularea încărcăturii de zăpadă pe acoperiș

Calcularea acoperișului pentru încărcarea zăpezii se efectuează conform formulei:

Încărcarea zăpezii totale este egală cu greutatea zăpezii înmulțită cu factorul de corecție. Coeficientul ia în considerare presiunea vântului și influența aerodinamică.

Greutatea zăpezii, care reprezintă 1 metru pătrat. Suprafața acoperișului (conform SNIP 2.01.07-85) este în intervalul 80-320 kg / m2.

Coeficienții care prezintă dependența de panta pantei sunt prezentați în fotografie.

Schema de calculare a sarcinii de zăpadă de pe acoperiș

 • Încărcături speciale. Asemenea sarcini sunt luate în considerare în locuri cu activitate seismică mare, tornade, vânturi de furtună. Pentru latitudinile noastre, este suficient să se facă o marjă de forță.

Evaluarea stării și capacității portante a zidurilor și fundațiilor

Trebuie avut în vedere faptul că acoperișul are o greutate semnificativă, care poate deteriora restul clădirii.

Definiția configurației acoperișului:

 • simplu simetric;
 • simplu asimetric;
 • linie întreruptă.

Cu cât este mai complexă forma acoperișului, cu atât este mai mare numărul de ferme și garnituri necesare pentru a crea marja necesară pentru rezistență.

3. Calcularea unghiului acoperișului

Unghiul de înclinare al acoperișului arboric este determinat în primul rând de materialul de acoperiș. La urma urmei, fiecare dintre ele își înaintează cererile.

 • acoperiș moale - 5-20 °;
 • tigla metalica, ardezie, carton ondulat, ondulin - 20-45 °.

Trebuie remarcat faptul că creșterea unghiului crește suprafața sub acoperiș, dar și cantitatea de material. Ce afectează costul total al muncii.

Calcularea unghiului acoperișului

5. Calculul pitchului grinzilor

Traversul acoperișului gablon pentru clădirile rezidențiale poate fi cuprins între 60 și 100 cm. Alegerea depinde de materialul de acoperiș și de greutatea structurii acoperișului. Apoi numărul de picioare de rafturi se calculează prin împărțirea lungimii rampei la distanța dintre perechile de cavități plus 1. Numărul obținut determină numărul de picioare pe patină. Pentru al doilea, numărul trebuie să fie înmulțit cu 2.

6. Calculul lungimii acoperișului acoperișului

Lungimea rafturilor pentru acoperișul mansardei este calculată de teorema lui Pitagora.

Parametrul "a" (înălțimea acoperișului) este setat independent. Valoarea sa determină posibilitatea de amenajare a unei locuințe sub acoperiș, confortul de a fi la mansardă, consumul de material pentru construcția acoperișului.

Parametrul "b" este jumătate din lățimea clădirii.

Parametrul "c" este hypotenuse a triunghiului.

Trebuie remarcat faptul că lungimea maximă a fasciculului este de 6 m. Prin urmare, dacă este necesar, grinzile pot fi îmbinate (clădire, andocare, îmbinare).

Metoda de îmbinare a grinzilor pe lungime este prezentată în fotografie.

Metodele de îmbinare a grinzilor de-a lungul lungimii

Lățimea grinzilor pentru acoperiș depinde de distanța dintre pereții opuși ai rulmentului.

7. Calcularea secțiunii de grinzi

Secțiunea transversală a acoperișului arboric este dependentă de mai mulți factori:

 • încărcare, am scris deja despre aceasta;
 • tipul de material utilizat. De exemplu, jurnalul poate suporta o sarcină, fasciculul - celălalt, fasciculul lipit - al treilea;
 • lungimea picioarelor de rafturi;
 • tipul de lemn utilizat în construcții;
 • distanța dintre grinzi (etapele de coridoare).

Determinați secțiunea transversală a fasciculului pentru grinzi, cunoscând distanța dintre grinzi și lungimea grinzilor, puteți utiliza datele de mai jos.

Secțiune de cotropi - tabel

Dimensiuni de cherestea (grinzi și panouri) pentru un sistem de acoperiș arcuit:

 • grosimea (secțiunea transversală) a lui Mauerlat este de 10x10 sau 15x15 cm;
 • grosimea rafturilor și pufurilor - 10x15 sau 10x20 cm. Uneori utilizați o bară de 5x15 sau 5x20 cm;
 • Rulați și o manetă - 5x15 sau 5x20. În funcție de lățimea piciorului;
 • Stand - 10x10 sau 10x15;
 • un picior - 5x10 sau 5x15 (în funcție de lățimea rafturii);
 • Grosimea (secțiunea transversală) a acoperișului pe acoperiș este de 2x10, 2,5x15 (în funcție de materialul de acoperiș).

Tipuri de sisteme de cornișor de acoperiș gable

Pentru construcția considerată a acoperișului există 2 opțiuni: caneluri stratificate și suspendate.

Tipuri de sistem de acoperiș: cu grinzi stratificate și suspendate

Luați în considerare fiecare specie în detaliu pentru a face o alegere ponderată.

Hanging agățat

Sunt aplicate la o lățime a unui acoperiș de cel mult 6 m. Instalarea canelurilor suspendate se realizează prin fixarea piciorului în spatele peretelui de sprijin și a fusului de creastă. Construcția capului suspendat este specială datorită faptului că picioarele cavității sunt sub influența unei forțe de spargere. Grinzile agățate cu un puf, instalat între picioare, îi pot reduce impactul. Strângerea sistemului de rafturi poate fi din lemn sau din metal. Adesea puff-uri sunt plasate mai jos, apoi joacă rolul de grinzi poartă. Este important să se asigure o fixare sigură a strângerii pe șanț. Deoarece este transmisă și o forță de spargere.

Suporturi suprapuse

Sunt aplicate la aranjarea acoperișurilor de orice dimensiune. Construcția canelurilor stratificate asigură prezența unei platforme și a unui raft. O bancă care se află paralel cu Mauerlat-ul ocupă o parte din încărcătură. Astfel, picioarele de creastă par să fie înclinate unul către altul și sunt susținute de suport. Grinzile sistemului de odihnă funcționează numai pe îndoire. Și ușurința de instalare a înclinat, de asemenea, scalele în favoarea lor. Singurul dezavantaj - prezența unui rack.

combinate

Având în vedere faptul că acoperișurile moderne se disting printr-o mare varietate de forme și complexitatea configurațiilor, este utilizată o vedere combinată a sistemului de crustă.

Vedere combinată a sistemului de rafturi

După alegerea tipului de sistem de rafturi, puteți calcula cu exactitate cantitatea de material. Calculați rezultatele calculelor. În acest caz, profesioniștii recomandă să se întocmească desene pentru fiecare element al acoperișului.

Instalarea de sisteme de raft de acoperiș

După ce se calculează grinzile acoperișului, puteți continua instalarea. Procesul va fi împărțit în etape și va oferi o descriere a fiecăruia dintre ele. Veți primi un fel de instrucțiuni pas cu pas care conține informații suplimentare pentru fiecare etapă.

1. Montarea Mauerlattului pe perete

Bara este așezată de-a lungul peretelui pe care se vor odihni căpriorii.

În cabinele de casete, rolul Mauerlata este jucat de coroana superioară. În clădirile construite din materiale poroase (beton, beton spongios) sau cărămizi, mauerlatul este instalat de-a lungul întregii lungimi a peretelui de lagăr. În alte cazuri, acesta poate fi instalat între picioarele de rafturi.

Materialul este pregătit pentru site-ul www.mydomik.net

Îmbinarea Maueratului între ele (blocare directă cu șuruburi) Deoarece lungimea Mauerlate-ului depășește dimensiunile standard ale cherestei, trebuie să fie îmbinată.

Legătura dintre Mauerlat una cu cealaltă se face așa cum se arată în figură.

Cum se conectează Mauerlat?

Grinzile sunt tăiate numai la un unghi de 90 °. Conexiunile apar cu ajutorul șuruburilor. Cuie, sârmă, nagale de lemn nu sunt folosite.

Cum se montează Mauerlat?

Instalarea lui Mauerlat se face pe partea superioară a peretelui. Tehnica de montare prevede mai multe moduri de a fixa Mauerlat:

 • strict în centrul peretelui de lagăr;
 • cu o schimbare spre o parte.

Pentru a proteja bara pentru Mauerlata de daune, este pus pe un strat de material de impermeabilizare, care este, de obicei, un ruberoid comun.

Fiabilitatea fixării Mauerlatului este un aspect important al construcției. Acest lucru se datorează faptului că panta acoperișului este ca o pânză. De exemplu, are o încărcătură puternică de vânt. Prin urmare, Mauerlatt trebuie fixat ferm pe perete.

Metode de fixare a Mauerlate-ului pe perete și pe căpriori

Ancore Mauerlat Șuruburi de ancorare. Ideal pentru o clădire monolitică.

Suporturi Mauerlat cu nagale din lemn Nageluri din lemn. Utilizat pentru cabine din busteni si grinzi. Dar, ele sunt întotdeauna folosite cu elemente de fixare suplimentare.

Mauerlata montează capsele Staples.

Maueratul se fixează pe știfturi sau fitinguri. Aplicabil în cazul în care cabana este construită din materiale poroase (beton, beton spumos).

Montarea Mauerlatului cu fixare culisantă. Fixare glisantă (articulată). Împingerea în acest fel vă permite să asigurați deplasarea picioarelor de crăpături atunci când se micșorează casa.

Sârmă Mauerlat Sârmă răsucite (tricotare, oțel). Folosit ca un element de fixare suplimentar în majoritatea cazurilor.

2. Fabricarea de ferme sau perechi de ferme

Instalarea se face în două moduri:

 • instalarea grinzilor direct pe acoperiș. Nu este folosit adesea, deoarece este dificil să se efectueze toate lucrările, să se măsoare, să se ajusteze la înălțime. Dar vă permite să efectuați singuri instalarea;
 • asamblare pe teren. De exemplu, elementele individuale (triunghiuri sau perechi) pentru sistemul de bare pot fi asamblate mai jos, apoi le ridicați pe acoperiș. Avantajul unui astfel de sistem în executarea rapidă a lucrărilor de înaltă altitudine. Un dezavantaj este că greutatea structurii asamblate a structurii de legătură poate fi considerabilă. Pentru ridicare va fi nevoie de echipament special.

3. Instalarea picioarelor de rafturi

Perechile colectate se ridică și sunt montate pe Mauerlat. Pentru a face acest lucru, în partea de jos a picioarelor cavoului trebuie să faceți o băutură.

Modul de fixare a cornierului este prezentat în figură.

Metode de fixare a picioarelor cavității

Începeți instalarea capriorilor de la capetele opuse ale acoperișului.

Între perechele de rafturi, un șir este întins. Între perechile fixe, un șir este întins. Aceasta va simplifica instalarea perechilor de rafturi ulterioare. Și, de asemenea, va desemna nivelul creastei.

În continuare, restul picioarelor de creastă sunt poziționate la distanța indicată una de cealaltă.

Dacă sistemul de lambriuri este montat direct pe acoperișul casei, atunci după instalarea celor două picioare extreme de curbură, suportul de creastă este instalat. Apoi, jumătate de abur este atașat la ea.

Este demn de remarcat faptul că în această problemă opiniile profesioniștilor diferă. Unii sfătuiesc să folosească ordinea șahului de fixare, ceea ce va permite distribuirea uniformă a încărcăturii crescute pe pereți și fundație mai uniform. Această procedură implică instalarea unui grătar într-un model de șah. După instalarea unei părți din capriori, montați părțile lipsă ale perechii. Alții, insistă că trebuie să faceți o instalare consecventă a fiecărei perechi. În funcție de mărimea structurii și de configurația structurii de susținere, armarea picioarelor de rafturi se realizează prin suporturi și stâlpi.

Fixare cu cleme de tăiere Nuance. Conectați elementele structurale suplimentare cu ajutorul tăierii. Este preferabil să le rezolvați prin prinderea capselor.

Dacă este necesar, puteți extinde piciorul vasului.

Metodele de îmbinare a picioarelor rafturilor sunt prezentate în fotografie.

Metodele de îmbinare a picioarelor de rafturi

4. Instalarea acoperișului arcului

Nodul de creastă al acoperișului este realizat prin îmbinarea picioarelor de creastă în partea superioară.

Dispozitivul creastei:

 • Metodă fără utilizarea unei bare de susținere (vezi Fig.).

Instalarea creastei acoperișului fără utilizarea unei bare de susținere

 • Metoda care utilizează un fascicul de rafturi. O bară este necesară pentru acoperișuri mari. În viitor, poate deveni un suport pentru rack.
 • Metoda de așezare pe grindă.

Instalarea creastei acoperișului prin metoda de așezare pe grindă Montarea acoperișului pe acoperiș prin metoda de așezare pe lemn

 • O versiune mai modernă a fabricării nodului de creastă poate fi considerată metoda prezentată în fotografie.

Metoda de fabricare a unui nod de creastă

 • Metoda de tăiere.

Instalarea creastei prin metoda de tăiere

După instalarea sistemului de acoperiș, realizăm fixarea capitalului tuturor elementelor structurale.

5. Instalarea dalelor de acoperiș

Montat în orice caz și este proiectat pentru o mișcare mai convenabilă pe acoperiș în timpul executării lucrărilor, precum și pentru fixarea materialului de acoperiș.

Pasul acoperișului depinde de tipul de material de acoperiș, de exemplu:

 • sub placa metalica - 350 mm (distanta dintre cele doua panouri inferioare ale panourilor ar trebui sa fie de 300 mm).
 • sub foi profilate și ardezie - 440 mm.
 • sub un acoperiș moale am răspândit o cutie continuă.

Sistemul de acoperiș cu podea - video:

concluzie

După cum puteți vedea, în ciuda simplității aparente, instalarea sistemului de acoperiș gable conține multe capcane. Dar, bazându-vă pe recomandările de mai sus, puteți construi cu ușurință un design fiabil cu propriile mâini.

Mauerlat pentru acoperișul gable: facem baza corectă pentru sistemul de tavan

Mauerlate curea - baza pentru capriori. Pe cât de puternică veți face acest lucru, cum să remediați și să vă gândiți la legătura cu sistemul de cornișe, depinde viața întregului acoperiș. Deci, ce este un Mauerlat pentru un acoperiș gable, de ce poate fi făcut, cum să-l montați pe o cărămidă, un perete de cadru și un perete de blocuri de gaze hidrofobe? Ce pot fi capcanele și ce fel de erori sunt de dorit pentru a evita? Doar pentru a răspunde la toate aceste întrebări, am pregătit acest articol util pentru dvs.

Apropo, dacă ați auzit de la constructori sau de la un maistru cunoscut un cuvânt precum Murlat este același Mauerlat, numai în rândul oamenilor obișnuiți. Despre el doar du-te și vorbiți.

conținut

Ce este Mauerlat?

Mauerlat este o structură stabilă care este așezată de-a lungul perimetrului pereților și servește ca bază pentru fixarea caprioarelor. Principala sarcină a lui Mauerlat este de a distribui cât mai mult încărcătura consolelor acoperișului și de a lega ferm acoperișul însuși de designul general al casei. Cu alte cuvinte, aceasta este chiar legătura dintre pereți și acoperiș și, prin urmare, este necesar să se procedeze la fabricarea acesteia cu o responsabilitate deosebită.

Sarcina secundară a Mauerlatului este de a minimiza așa-numita navigație pe acoperiș, la minim. abilitatea ei de a fi smulse de vântul puternic.

Dar de ce, dacă este atât de important, există acoperișuri fără mauerlat? Da, există o astfel de practică. Rafturile se atașează pur și simplu la grinzi dacă sunt suficient de puternice. Dar în acest caz, toate încărcăturile concentrate ale acoperișului se prăbușesc pe stâlpii de susținere a grătarelor, în timp ce Mauerlat le-ar distribui pe pereți. Care este mai bine și mai sigur, crezi?

Ce materiale pot fi făcute din ea?

Acest element de acoperiș este alcătuit dintr-o grindă de lemn, un fascicul I, un canal sau un metal.

Opțiunea nr. 1 - grinzi solide

Deci, în funcție de greutatea viitoare a acoperișului, ca material pentru fabricarea lemnului utilizat mauerlat cu o secțiune :. 10x10, 10x15, 8h18, 15x15 sau 20x20 cm Lui nevoie doar de a pune sub căpriori în jurul perimetrului acoperișului, pentru a distribui uniform sarcina zidurile casei.

Deci, dacă ați ales deja lemn pentru Mauerlatta, rețineți că nodurile nu depășesc în nici un caz două treimi din grosime. Care este captura? Faptul este că nodurile nu sunt deloc periculoase prin eliberarea rășinii, așa cum mulți cred. Doar acest loc pe bara va functiona in cele din urma slab pe intindere, si la urma urmei, Mauerlat se confrunta cu cele mai mari incarcaturi din toate celelalte elemente ale acoperișului. Ce este plin de o alegere rea a lemnului în acest scop? Cracked!

Opțiunea nr. 2 - panouri lipite

Dar, dacă vă construiți o casă cadru ușor și pe acoperișul orice sarcină special, nu este planificată, apoi salvați și în loc de lemn grele, ca placi de ansamblu a pus mauerlat lipit.

Opțiunea nr. 3 - țevi de oțel

Adesea, în plus, dispozitivul Mauerlata folosea grinzi de țevi din oțel. Se pare că: un mauerlat de lemn nu mai reprezintă perimetrul clădirii, dar conductele sunt atașate la capete, care servesc ca suport principal pentru acoperișul arcului. Iar conductele au o serie de cerințe serioase:

 • Secțiune transversală mică. Țevile trec prin găurile din grinzi.
 • Durabilitate excepțională. Pe ele - întregul acoperiș!
 • Oțel de înaltă calitate. Este important ca un astfel de element de susținere să nu se deformeze în timp.

Găurile din grinzi fac strict pe axă, cu un diametru de 10 cm mai mic decât înălțimea rafturii. Dacă nu funcționează, fixați elementele suplimentare din oțel. Țevi de oțel funcționează bine pentru îndoire, și faptul că mici găuri rotunde sunt necesare pentru ele este de asemenea bun. Astfel de "daune" aproape nu afectează puterea grinzilor.

Principalul avantaj al acestui design este că Mauerlatul din lemn este ascuns sub acoperiș și este mai protejat de stagnare și zăpadă topită.

Mauerlatt montarea pe perete: 2 căi

Deci, am luat materialul, l-am făcut pe mauerlat. Și acum să determinăm dacă are nevoie de o centură întărită. Ei construiesc acest lucru, de obicei, pe ziduri inadecvate, astfel încât acoperișul viitor are ceva să se bazeze pe:

Metoda # 1 - montarea fără armopoyasa

Dar, chiar și pentru o construcție generală solidă, centura întărită nu va fi superfluă, pentru că Este convenabil să faceți niște elemente de fixare speciale ale Mauerlatului prin ea.

Metoda # 2 - Montarea pe armopoane

Cel mai dificil lucru este să faci Mauerlat pe beton aerat - materialul cel mai fragil din pereți. Vă sfătuim să faceți în acest scop o structură de caramida mai durabilă sau beton, deoarece Maueratul are nevoie de o bază solidă. Dar doar armopoia va face. Mai mult, veți face față cu ușurință acestei sarcini importante de construcție:

grosimea benzii armat se calculează pe baza ce fel de sarcină va afecta acoperișul: permanent, sub forma sistemului de schelete de greutate și de acoperișuri, precum și timpul, sub formă de vânt și zăpadă. Dar, în orice caz, lățimea armopelor nu trebuie să fie mai mică decât lățimea zidului. Limita minimă - 25x25 cm și nu uitați că, în pereții principali la domiciliu pun presiune nu numai mauerlat, dar aceste posturi și traverse de coamă, care se bazează pe plafonul intern.. Și pentru ei, de asemenea, trebuie să construiți armopoace.

Pentru ca armofoanele să se fi dovedit a fi puternice, să ia o notă concretă de cel puțin M400 și să umple întreaga curea dintr-o dată. Desigur, pentru aceasta este de dorit să se utilizeze un malaxor de beton cu o pompă. Pentru a prepara amestecul, luați ciment, nisip spălat și piatră zdrobită într-un raport de 1: 3: 3. În plus, adăugați plastifianți moderni pentru a reduce cantitatea de apă folosită în amestec și, prin urmare, creșteți rezistența viitoarei centuri.

În plus, veți fi ajutat în acest mic videoclip:

Construim cofrajul

Este important ca armopoile să fie continue pe ambele părți ale pereților exteriori ai casei. Un fel de cofraj pentru dispozitivul armopoyasa poate servi ca blocuri în formă de U speciale. Puteți, de asemenea, să finisați rândul exterior cu blocuri tăiate până la 10 cm lățime sau să construiți un cofraj din plăci OSB. Chiar și panourile de lemn obișnuite vă vor ajuta. Dar, indiferent de forma pe care ați făcut-o, asigurați-vă că verificați marginea superioară a nivelului apei.

Dacă totuși, având în vedere o anumită construcție a clădirii, centura armată va trebui totuși întreruptă, apoi o face conform aceluiași principiu de succes ca și în acest proiect:

Alegerea unei montări

Pe pereții ramei și pe pereții ramei sau pe fasciculul Mauerlatului se fixează șuruburi, șuruburi și chiar unghii obișnuite. Pentru o rezistență mai mare, utilizați conectori perforați speciali.

De asemenea, dacă zona casei dvs. este mare și acoperișul lasă cel puțin 250 m2, atunci trebuie să fixați zidul pe pereți. Pinsele de păr sunt fileturi lungi cu filet metalic distribuite în locul unde este fixat Maueratul, astfel încât să nu fie mai mică de 2 metri, plus neapărat la capete.

În primul rând, în jurul perimetrului zidurilor se toarnă armopoia - șapa de beton, apoi se strecoară vertical șuruburile, unul după altul. Înălțimea fiecăruia trebuie să rămână mai mult decât grosimea lui Mauerlatta și să rămână la cel puțin 3 cm deasupra. Numai astfel puteți strânge Mauerlatul cu piulițele și șaiba.

După cum puteți vedea, nimic nu este complicat:

Și într-un alt mod:

Unele brațe metalice puternice pentru fixarea Mauerlatului sunt de asemenea convenabile într-o oarecare măsură:

Și, de asemenea, nu uitați de ancore și fire răsucite, care funcționează excelent pentru a se întinde:

Folosiți sârmă groasă - sârmă groasă - aceasta este cea mai ușoară cale de toate. Deci, între rânduri de cărămizi de 3-4 rânduri până la zidăria superioară pusă în mijlocul unei bucăți de sârmă, astfel încât vârfurile să fie suficiente după finisarea zidăriei pentru legarea tuturor Mauerlata. Apoi, vârfurile rămase sunt ascunse în grosimea peretelui dintre cărămizi.

Ei o fac într-un alt mod. Imobilizați pe verticală în armopoace, nu pe șuruburi, ci pe bolțurile armăturii, astfel încât acestea să fie sub înălțimea Mauerlatului. Și ele sunt deja sudate la știfturi cu numai 4-5 cm sau cu șuruburi lungi cu capete pre-tăiate.

O altă metodă populară este faptul că știfturile sau știfturile sunt încorporate în timpul procesului de zidărie într-un zid de cărămidă. Dar această tehnică este potrivită numai pentru acoperișuri mici, iar pentru o fiabilitate mai mare, trebuie să aveți mai multe știfturi.

Cureaua de armura

Deci, dacă nu utilizați nimic pentru fixarea Mauerlat, atunci trebuie doar să lăsați bastonul din armătură și să puneți bara după ce betonul sa întărit. Deci, chiar și pentru cel mai scurt perete din armopoyas ar trebui să fie cel puțin patru tije metalice cu diametrul de 12 mm - pentru fixarea Mauerlatului. Și astfel de tije nu poate numai șir Mauerlat, dar, de asemenea, fixa-l din exterior:

Dar, în orice caz, chiar dacă ați ales un șnur sau o sârmă, armătura din centură ar trebui să fie.

Umpleți cu beton

Grosimea betonului la fabricarea unor astfel de plase de zidire a face cel puțin 5 cm De îndată ce betonul este pus, să-l vede că în plasele de zidire nu formează bule de aer -. Le vei observa pe bubble. Este rău? Toate acestea reduce puterea și uniformitatea de proiectare, și, de fapt, pe centura va avea în continuare pentru a aranja mauerlat - baza acoperișului. Așa că puneți betonul cu o bară de armare de-a lungul întregii lungimi și lentilele de aer vor dispărea.

Este necesar să eliminați cofrajul în 10-12 zile, când betonul va câștiga deja forța.

Am pus impermeabilizarea

Dar acest articol este obligatoriu!

Puneți un strat de pardoseală pe armăturile finisate ca izolație sau alt material similar de impermeabilizare. Pomul este un copac și este mai bine ca el să nu atingă lemnul umed.

Toate subtilitățile și nuanțele instalării

Instalați Mauerlat nu mai mult de 50 m de marginea exterioară. Se potrivește într-un acoperiș arcuit paralel cu creasta, departe de întreaga axă a peretelui, pe cadrul finit al casei, care este capabil să reziste pe deplin structurii întregului acoperiș.

Cea mai importantă sarcină atunci când instalați Mauerlat este verificarea constantă a nivelului orizontal cu nivelul clădirii. Dacă găsiți o neregularitate, chiar și una mică, corectați-o imediat: tăiați părțile proeminente și ridicați cele care sunt sub nivelul cu ajutorul plăcuțelor.

Acum pregătiți bara, care va servi drept Mauerlat. Manipulați-l cu un dezinfectant și antipirent (împotriva focului), uscați bine. Atașați grinzile la locul de ancorare viitor cu semnele în care vor fi găurite găurile. Părțile separate ale Mauerlate sunt conectate cu o blocare directă și fixate suplimentar cu unghii în locurile de astfel de conexiuni.

Fasciculul este fixat în colțuri printr-o încuietoare dreaptă sau printr-o priluită oblică - aceasta este mai convenabilă pentru dvs. Strângeți Mauerlatt la aceste panouri cu colțuri, nagale sau capse de metal. Dar nu utilizați pentru a salva placa pe care a fost fixată în avans, în canelura superioară a SIP-panouri (dacă vă construiți doar din acest material) - este destul de nesigură și plină de viitor acoperișuri înclinate, panouri de distrugere se sub greutatea acoperișului și a altor rezultate dezastruoase.

Și, în cele din urmă, toate legăturile de pe Mauerlat sunt protejate de cuțite, iar toate bolțurile proeminente sunt tăiate de bulgară.

Construim o "bancă" pe Mauerlat

De îndată ce Mauerlat este pus, ne îndreptăm spre construirea așa-numitei "bancă":

 • Pasul 1. Măsurați distanța dintre Mauerlați opuși.
 • Pasul 2. Împărțiți această distanță în jumătate și marcați în mijlocul intervalului.
 • Pasul 3. Conectați semnele astfel încât axa viitorului "banc" să se evidențieze.

Aici, pe această axă, veți stivui rula inferioară. Cea mai convenabilă opțiune este de a face o "bancă" cu fundul de jos întreg simultan, într-o poziție orizontală, și apoi ridicați și fixați vertical pe axa suprapunerii.

Reparăm căpriorii: toate căile populare

pentru că Principala sarcină a Mouarelata este de a distribui încărcături de pe acoperiș, asigurați-vă că acordați o atenție deosebită fixării căprioarelor. De fapt, depinde de faptul dacă acoperișul nu va conduce în timp, indiferent dacă se va scufunda sau va crea sarcini mai puternice pe unul dintre pereți. Acest lucru este serios!

Există două tehnologii pentru legarea căpriorilor la Mauerlat:

 • Grea. Aici, orice deplasare a cornierului, curbelor sau schimbărilor este complet exclusă. Pentru stabilitate, este utilizată o bară filigrană, care împiedică alunecarea piciorului. Iar colțurile metalice nu permit coridoarelor să se miște în lateral.
 • Alunecare. O astfel de fixare este necesară în cazul în care casa a fost construită dintr-un jurnal sau un fascicul, care în timp se limpezesc considerabil. Iar Mauerlatul nu este de obicei folosit aici - doar coroana superioară a casei de busteni. Dacă aplicați un sistem rigid de prindere a căpriorilor, atunci în anul următor acoperișul va pierde până la 50% din puterea sa - va duce pur și simplu.

Și acum despre tot mai detaliat.

Fixarea rigidă a căpriorilor către Mauerlat

Cel mai adesea, atunci când se construiește un acoperiș, se folosesc caneluri de lemn, fiind cele mai accesibile și ușor de procesat. Dar lemnul este rău pentru că absoarbe rapid umiditatea și se umflă la fel de repede, deși se întoarce la dimensiunile anterioare după uscare. Și este deosebit de important să se fixeze în mod adecvat rafturile de lemn pe Mauerlat, pentru a preveni formarea în timpul creșterii brute a așa-numitei forțe de distanțare. Care, la rândul său, pot reduce semnificativ durabilitatea și fiabilitatea întregii structuri.

Sarcina principală a fixării rigide este de a elimina complet posibilitatea de a schimba grinzile în orice direcție. Aici, șaua crestăturii de pe grinzi se sprijină pe mauerlat și este fixată cu unghii tăiate sub colț. Dar este extrem de important ca toate aceste decupaje pe rafturi să fie aceleași, un șablon și nu mai mult de 1/3 din lățimea rafturilor.

A doua metodă este o singură fixare cu o placă specială de fixare. În plus, sub rafturi, în unele cazuri, este de asemenea cusut un fascicul de metru, care servește și ca accent, iar fixarea este realizată printr-un colț metalic.

Îmbinarea glisantă a căprioarelor la mauerlatu

Suportul glisant este de asemenea numit balama, și nu pentru nimic. Țineți minte că diferite case din lemn se micsorează în moduri diferite. Deci, cel mai puțin, grinzile lipite sunt înclinate în timp și, mai presus de toate, un jurnal proaspăt, care în doar un an scade la 15%! Și contracția în sine este întotdeauna neuniformă, ceea ce afectează în continuare oblicitatea întregului sistem de rafturi - dacă nu ați instalat o montură culisantă.

Înclinarea acoperișurilor se întâmplă și în timpul funcționării casei. Deci, pe timp de ploaie prelungită, lemnul se umflă puternic, iar în timpul iernii pierde un procent mare de umiditate și se usucă considerabil. Și se limitează complet:

 • partea de sud și de nord;
 • Partea la care râul umed sau aerul de mare curge constant și mai uscat;
 • Partea suflată de vânt și cea înaintea căreia există un hospice;
 • ascuns de soare de un copac și deschis.

Pentru tot acest timp, parametrii geometrici ai jurnalului se modifică în mod constant. Mai mult decât atât, chiar și peretele central al casei, pe care se odihnesc rafturile și grinzile sistemului de lambriuri, își modifică parametrii. Mai ales în perioada de încălzire de iarnă, când se usucă considerabil. Prin urmare, dacă rafturile de pe Maueratul sau coroana superioară a cadrului sunt fixate rigid, în timpul iernii, încărcătura de zăpadă va face ca sistemul de tavan să se îndoaie.

Prin urmare, nodul trebuie să fie ușor liber, pentru care veți avea nevoie de un element de fixare, cum ar fi "sanie" sau "skolka", așa cum o numește lumea. Aceasta este o bucată specială de metal care arată ca o bucla. Cu o schimbare naturală în geometria jurnalului, acesta se deplasează de-a lungul ghidajului, iar grinzile se usucă ușor fără a afecta întregul sistem.

Iată mai multe despre procesul în sine:

Apropo, unii acoperișuri și până în prezent au un unghi alunecător în moduri mai tradiționale. Pentru asta, în piciorul cojii, fac o băutură, pun grinzile tăiate în coroana de sus și o fixează în felul acesta:

 • Între paranteze.
 • Cuie încrucișate în Maueratul.
 • Un cui vertical înfundat.
 • Plăci de fixare plăcute.

De asemenea, ca o bună alternativă la suportul de alunecare modern, folosiți o sârmă puternică forjată în jumătate (am vorbit despre aceasta în paragraful privind fixarea Mauerlattului pe perete). Funcționează perfect pentru întindere și oferă un anumit grad de libertate tuturor elementelor structurii acoperișului.

Mauerlat pentru acoperișul gable

Gable acoperiș este una dintre cele mai comune opțiuni de acoperire în construcții individuale. Este fiabil și îl puteți proiecta cu o mare varietate de materiale. Tortul acoperișului este un sistem complex de căpriori, straturi de materiale diferite, dar dacă doriți să vă dați seama cum să construiți totul, puteți. Una dintre părțile care alcătuiesc acest design este aproape întotdeauna și este de neînlocuit, este Mauerlat pentru acoperișul arcului. Ce este și cum se face?

Mauerlat pentru acoperișul gable

Ce este Mauerlatt?

Mauerlatt este un element special de legătură între pereții casei și direct de acoperișul propriu-zis. Pe cât de bine este făcut și fixat, puterea și fiabilitatea întregii structuri vor depinde în mare măsură. De aceea, Mauerlatului și creației sale ar trebui să i se acorde o atenție deosebită.

Mauerlatt este o așa-numită curea, care este montată de-a lungul întregului perimetru al peretelui, direct la capătul lor. Fixează grinzile în timpul structurii acoperișului. Scopul său este o conexiune fiabilă între pereții clădirii și elementele acoperișului și acest element va distribui în mod egal încărcătura întregului tort de acoperiș la pereți și fundație. Mauerlat, de asemenea, reduce semnificativ rezistența aerodinamică a acoperișului și nu a permis vântul să-l rupe din casă, adică, stabilitatea acoperișului la încărcările din vânt mauerlat din cauza a crescut foarte mult.

Mowerlat acoperiș acoperiș

La nota! Uneori, acoperișurile sunt montate și fără instalarea lui Mauerlat, adică grinzile sunt fixate pur și simplu pe grinzile tavanului. Dar, în acest caz, toată încărcătura de la ele cade tocmai pe punctele de sprijin, și nu pe întregul zid. Din acest motiv, există riscul uzurii rapide și distrugerii ulterioare a structurii.

Tipuri și dimensiuni de Mauerlate

Când se construiește un acoperiș cu două pante, mauerlatul este instalat întotdeauna pe două pereți paralele, pe care se va odihni acoperișul, și nu la toate capetele pereților perimetrului. În cazul în care casa este construită din lemn sau bușteni, atunci acest detaliu nu este întotdeauna necesar - cu sarcinile principale ale Mauerlat, partea superioară a peretelui va fi perfectă.

Din ce se compune?

Tipul și caracteristicile materialului utilizat pentru a construi mauerlat va depinde de mai mulți factori, printre care sunt notate tip de acoperiș, amenajare necesitate dimensiuni pod de origine și calitatea pereților, materialul utilizat pentru fabricarea întreaga structură, condițiile climatice și altele. D. Pentru a crea un Acest element poate fi folosit din lemn, canal, I-beam, metal.

Instalarea sistemului de instalare

Mauerlat din lemn

Cel mai obișnuit material pentru crearea acestui element este un copac obișnuit. Aceasta este o opțiune ușor de manevrat și accesibilă, dar cu o durată lungă de viață și durabilitate. Este mult mai ușor să lucrați cu un copac decât cu alții, deoarece poate fi ușor ajustat la dimensiunea corectă, chiar dacă s-au făcut erori în calcule preliminare.

Tabel. Ce este un Mauerlat din lemn.

Metoda de așezare a Mauerlate pe pereții blocurilor de spumă

Atenție vă rog! Atunci când cumpărați lemn, este important să evaluați cu atenție calitatea acestuia, inclusiv inspecția pentru prezența nodurilor, în special atunci când achiziționați lemn. Nodurile nu trebuie să ocupe mai mult de 2/3 din grosimea materialului, deoarece acestea nu vor permite lemnului să se întindă și pe pereții structurii datorită sarcinii distribuite incorect poate provoca fisuri în viitor.

Cum să alegeți fasciculul drept

Mauerlat de lemn poate fi utilizat în construcția acoperișului ca o casă din lemn (în acest caz, elementul este instalat foarte rar), și pe un construit din beton gazos sau spumă beton. În ultimele cazuri, se recomandă să se asigure construcția unei benzi din beton armat în jurul perimetrului structurii. Fixarea mauerlatului din lemn se face prin șuruburi de ancorare.

Construcția de acoperișuri

Metalul Mauerlat

Acesta este un fel de versiune combinată. Aici sunt utilizate tuburi metalice pentru fabricare, care sunt trase în găuri prefabricate în grinzi.

Mauerlat, armat cu țevi din oțel

Această opțiune va fi optimă dacă sistemul de bare de acoperiș este de asemenea din metal. Lucrul cu un element metalic este mai dificil decât cu cel din lemn, dar acest design va fi mult mai sigur. Utilizați țevi de oțel mai bune de calitate cu o secțiune transversală mică.

Mauerlat cu un fascicul de metal

Modalități de așezare

Fixarea Mauerlata pe pereți poate fi făcută în moduri diferite. Mai întâi de toate, cu dispunerea armopoyasa și fără ea. Acest element este necesar în cazul în care rezistența materialului din care sunt realizate pereții ridică anumite îndoieli - adică există riscul unei distrugeri treptate a structurii ca rezultat al încărcăturii purtate de acoperiș.

Fixați firul cu Mauerlate

Montarea Maueratului pe pereți se face în mai multe moduri de bază:

 • ancore cu șuruburi de cel puțin 20 cm lungime;
 • capse, fitinguri sau tulpini încorporate în pereți în timpul așezării lor (de exemplu, dintr-o cărămidă). De obicei, tehnica este utilizată în cazul în care zona pantei acoperișului nu depășește 250 m 2;
 • capse la blocuri mici încorporate într-un zid de cărămidă;
 • la pinii instalati in armopole, formate de-a lungul lungimii peretelui.

Ștecherele sunt încorporate în armopoile

Câteva sfaturi pentru a fixa căpriori la Mauerlatu

Video - Modalități de a fixa Mauerlat

Caracteristici de montare Mauerlate

Mauerlat în instalarea unui acoperiș gable este instalat pe două pereți paralele unul cu altul, pe care se va odihni acoperișul. În cazul în care rafturile sunt montate pe un sistem stratificat cu o fâșie de susținere cu suport, atunci Mauerlat poate fi instalat și pe un perete de sprijin situat în mijlocul structurii.

Amenajarea cojilor pentru acoperișuri de acoperiș

În cazul în care casa este complet construită din lemn, atunci în aranjamentul Mauerlata nu are nevoie. Dar fără ea nu se poate face cu construirea acoperișului pe cărămidă, beton spumos și alte tipuri de case.

La nota! Cu cât casa este mai modestă, cu atât mai puține cerințe se plasează pe fiabilitatea fixării sale.

Sistemul de acoperiș de acoperiș

Mauerlatul însuși poate fi fixat astfel încât să fie așezat de-a lungul marginii interioare sau exterioare a capătului peretelui sau în mijlocul capătului. Dar distanța de la marginea exterioară a peretelui ar trebui să fie de cel puțin 5 cm.

Dacă sunt montate caprioarele, Mauerlat nu este instalat. Rafturile sunt atașate la grinzile tavanului, așezate peste pereți. Este fasciculul care va asigura rigiditatea sistemului de rafturi. Cu toate acestea, opțiunea de agățare a căpriorilor poate fi folosită numai în cazul clădirilor cu o lățime mică de deschidere între pereți. În acest caz, pereții sunt de obicei făcuți din lemn sau grinzi.

În mod ideal, fasciculul Mauerlatnaya trebuie să fie format dintr-un fascicul solid, dar, din moment ce dimensiunile casei nu permit întotdeauna acest lucru, în unele cazuri Mauerlatul poate fi construit

Calculul lui Mauerlate

Calculul corect al materialelor necesare pentru aranjamentul Mauerlatului nu vă va permite să cumpărați exces și să nu cheltuiți o sumă excesivă de bani. Și cunoașterea anumitor parametri (cum ar fi greutatea, volumul) vă va permite să determinați tipul de atașament, astfel încât întregul sistem să fie fiabil. Pentru calcul, se folosesc anumite formule și parametri materiale. În primul rând, lungimea și perimetrul elementului viitor sunt determinate. Apoi, greutatea materialului utilizat se calculează folosind formula M = R x V, unde R este densitatea lemnului utilizat și V este volumul întregului material. Volumul poate fi calculat prin formula V = S x L, unde S este secțiunea (nu mai mică de 10x10 cm), iar L este lungimea barei.

Cum se calculează Mauerlat

Pregătirea pentru o centură de armare

Grosimea benzii de întărire trebuie calculată pe baza indicilor de încărcare pe care le va experimenta sub influența sistemului de rafturi, a vântului și a precipitațiilor. Lățimea sa nu poate fi mai mică decât lățimea peretelui de capăt.

Pentru lucru, va trebui să cumpărați ciment M400. Este turnat într-un set, astfel încât structura să fie fiabilă și monolită. Amestecul de beton este realizat din piatră zdrobită, nisip, ciment într-un raport de 3: 3: 1. Pentru a îmbunătăți proprietățile amestecului, se pot adăuga plastifianți. Pentru cofraje, puteți utiliza plăci sau blocuri, plăci OSB și alte materiale.

Cofrare sub Armopoie

Armopoyas este făcut astfel - în partea superioară a peretelui se formează cofraje din lemn, bare de armare (paralele, una deasupra celeilalte). Ansamblurile cu bolțuri, știfturile, capse (diametru - aproximativ 14 mm) sunt fixate pe aceste bare prin cablu. Pasul dintre dispozitivele de fixare individuale nu trebuie să depășească 100 cm. Acestea sunt aranjate strict vertical. Cofrajul format este turnat cu un amestec de beton cu o grosime de cel puțin 5 cm. Cofrajele pot fi îndepărtate nu mai devreme de 10-12 zile după turnare.

Cum de a face armopoace pentru Mauerlat

Între mauerlatom și peretele casei sau armopoasom este important să se pună un material de impermeabilizare și, de asemenea, să se aibă grijă de izolații suplimentare sau de golurile de etanșare. În caz contrar, în acest loc se pot forma poduri reci. Pentru impermeabilizare, se utilizează de obicei o bandă de ruberoid.

Există o bandă de ruberoid, utilizată pentru impermeabilizare

Lungimea și secțiunea transversală a știfturilor sau a ancorelor sunt determinate în funcție de grosimea mauerlatului utilizat, de grosimea materialelor de impermeabilizare și izolare termică. Înălțimea știftului instalată trebuie să depășească înălțimea mauerlatnogo lemn pentru cel puțin 3 cm - este necesar să se poată să-și încheie fructe cu coajă și de fixare a elementului de susținere.

Sfat! Locația montării ancorajelor Mauerlat trebuie determinată în prealabil.

Filmul protejează știfturile împotriva deteriorării și contaminării

Montarea Mauerlatului

Să luăm în considerare modul în care are loc procesul de instalare a Mauerlat fără cureaua de armare pe pereții din blocuri de beton.

Pasul 1. Mai întâi de toate, sfârșitul zidului, care va acționa ca bază pentru Mauerlatt, este egalat. Pentru aceasta, se utilizează un adeziv de ciment, care a fost utilizat în cazul blocurilor de gaz. Este aplicat la capătul peretelui cu o mistrie și apoi este egalat cu o spatula lată.

Aplicarea adezivului de ciment

Etapa 2. Stratul de ciment, prin care a fost ajustat capătul peretelui, este uscat. Nivelul său este verificat cu ajutorul unui nivel al clădirii.

Pasul 3. Apoi se pune materialul de impermeabilizare. În acest caz, rolul său va fi îndeplinit de un material de acoperiș. Materialul este tăiat în benzi având aceeași lățime ca și capătul peretelui. Ele sunt așezate plat pe bază și îndreptate. Benzile individuale se suprapun.

Pasul 4. Fasada utilizată ca un mauerlat este așezată pe capătul peretelui deasupra materialului de acoperire. Este înclinat în interiorul peretelui.

Fasciculul este egalat în interiorul peretelui

Important! Bara înainte de ouat este tratată cu un antiseptic, precum și un compus care îl protejează de umiditate. Înainte de instalare, elementul trebuie să fie bine uscat.

Pasul 5. Pentru a vă asigura că nu sunt instalate cornișoarele pe bolțurile de ancorare atunci când instalați grinzile, marcarea se face în locurile în care se vor fixa rafturile. În acest caz, pasul dintre grinzi este de 833 mm.

Pasul 6. În Mauerlate, găurile sunt făcute pentru ancore folosind un burghiu. Dimensiunile ancorelor utilizate sunt de 12x150 mm. În concordanță cu acestea, lungimea și diametrul burghiului sunt selectate.

Pasul 7. Perforați în beton. Ele se fac direct prin găurile făcute anterior în Maueratul.

Se fac alte găuri în beton

Pasul 8. Pe toate ancorele așezate pe piulițele de sub șaibă - acestea vor crește suprafața capului elementului de fixare și vă vor permite să apăsați Mauerlat mai aproape de capătul peretelui.

Nucile sunt puse sub piulițe

Pasul 9. Ancorele sunt antrenate în găurile pregătite anterior cu un ciocan.

Ankers sunt uitați cu un ciocan

Pasul 10. Pentru a vă asigura că sunt așezate în siguranță, acestea sunt în plus înfășurate cu o cheie.

Ancorele sunt răsucite cu o cheie

Pasul 11. Sloturile dintre Mauerlate și pereții casei sunt sigilate cu etanșare acrilică.

Sloturile sunt umplute cu material de etanșare

Video - Mauerlat pentru acoperiș gable

Mauerlat ar trebui să fie întotdeauna utilizate în construcția unui acoperiș fronton, în cazul în care pereții casei sunt realizate din materiale, cum ar fi caramida, beton și așa mai departe. P. sa nu atât de dificil de a face, dar prezența mauerlat nu va face griji cu privire la starea pereților și fiabilitatea acoperișului în timpul tot timpul de funcționare.

Stepan Rusov redactor-sef

Autorul publicației 08.12.2017

Îți place articolul? Salvați pentru a nu pierde!

 1. 5
 2. 4
 3. 3
 4. 2
 5. 1
5

Întrebări și răspunsuri

Cât va dura ultima dată ceramica?

Placile ceramice au o durată de viață destul de lungă. Iar cea mai bună dovadă a acestui fapt este că vechile șindrile sunt adesea folosite pentru restaurarea clădirilor. În plus, descoperirile arheologice confirmă și durata lungă de viață a acestui material de acoperiș. Vârsta anumitor probe, de exemplu, depășește 5 mii de ani.

Ce ar trebui să fac dacă ardele se crăpeau?

Este mai bine să rezolvați această problemă înlocuind foaia de ardezie, dar numai că este dificil să o rezolvați. Soluția cea mai rapidă și cea mai simplă este așezarea ardei pe spațiul deteriorat sau pe etanșarea acestuia. Dacă găurile de pe unghii sunt vizibile din cuie, ele pot fi de asemenea sigilate; ca o opțiune - puteți lipi o bucată de material de acoperiș folosind un arzător.

Care este sarcina pe acoperiș?

Indicatorul de sarcină pentru acoperiș poate fi de la 70 kg la 200 kg pe 1 m² din proiecția orizontală. Grăitor, acoperișul - indiferent de cât de mult cântărește ea - are, de asemenea, să reziste la așa-numitele sarcini vii, care includ reparații, un strat de zăpadă în timpul iernii și ea (zăpadă) de curățare.

Cum să fixați găurile din carton ondulat de pe șuruburi?

Soluția cea mai simplă este înșurubarea șuruburilor noi în aceste locuri. Dacă această posibilitate nu este disponibilă dintr-un motiv sau altul, găurile pot fi sigilate folosind un material de etanșare din poliuretan sau acrilic.

Acoperișul moale are defecte?

Acoperișul moale are dezavantajele sale și semnificative. Deci, nu poate fi întotdeauna sigilat complet bariera de vapori, deoarece vaporii de apă care intră în stratul de material izolant este depozitat acolo (din cauza strâmt umiditate mat impermeabil nu se evapora). De-a lungul timpului, umiditatea acumulată în izolație începe să se scurgă și pe tavan există pete umede. În plus, umiditatea ingheata la temperaturi sub zero, cresc în volum și, în consecință impermeabilizare se separă de baza. Chiar și în timpul funcționării de impermeabilizare este supus unor efecte mecanice / climatice, motiv pentru care pe fisuri ea. Prin aceste fisuri apa pătrunde în casă, și pentru a detecta și elimina cauza acestor scurgeri de informații, uneori destul de dificil.

Hanging agățat - ce este?

Suspendate sunt graifele care se bazează numai pe două pereți exteriori. Acesta este un fel de cornișor, la care este atașat tavanul mansardei. În cazul în care grinzile din grinzile suspendate depășesc marcajul de 6 metri, atunci între capetele superioare ale grinzilor se fixează o bară suplimentară de suspendare verticală. În cazul în care intervalul variază de la 6 la 12 metri, atunci construcția coronamentului este completată cu stâlpi, ceea ce reduce lungimea picioarelor de rafturi.

Cum să ai grijă de metal?

Pentru a vă asigura o durată lungă de viață și condiții optime pentru utilizarea metalelor, trebuie să verificați periodic acoperișul. Pentru a menține stratul de polimer curat, apa de ploaie este adesea suficientă, dar frunzele căzute și alte soluri nu sunt spălate în toate cazurile. Prin urmare, cel puțin o dată pe an, este necesară curățarea suprafeței. Același lucru este valabil și pentru sistemele de drenare.

Pentru a îndepărta murdăria și resturile, utilizați apă și o perie moale. Puteți curăța acoperișul cu un jet de apă (presiunea nu trebuie să depășească 50 bar), iar pentru a îndepărta murdăria murdară, utilizați detergenți destinați acoperirilor polimerice colorate. Înainte de a începe lucrul, asigurați-vă că citiți instrucțiunile pentru detergent pentru a vă asigura că acesta este potrivit pentru o astfel de suprafață. Dacă murdăria nu este îndepărtată, puteți încerca să le eliminați cu o bucată de pânză umezită cu alcool. Acoperișul trebuie spălat, deplasându-se de sus în jos, astfel încât detergentul să fie complet spălat. Apoi, sistemele de suprafață și jgheaburi se spală cu apă.

În ceea ce privește zăpada, este de obicei rulată de pe acoperiș, iar ceea ce rămâne rămâne în concordanță cu capacitatea portantă a structurii.

Care este cel mai bun mod de încălzire a acoperișului?

Este important ca materialul care va fi utilizat pentru a izola acoperișul să aibă caracteristici de izolare termică bună și a fost:

 • în condiții de siguranță (adică nu avea substanțe nocive);
 • eficace (materialul izolator trebuie să îndeplinească toate cerințele privind eficiența energetică);
 • fiabil (proprietățile inițiale ale izolatorului de căldură nu trebuie să se piardă pe întreaga durată de funcționare a structurii).

De ce am nevoie de o barieră de vapori a acoperișului?

Funcția principală a barierului de vapori este de a împiedica apariția unui "punct de rouă" în interiorul clădirii. Cine știe sub „punctul de rouă“ se înțelege temperatura la care nivelul de umiditate este mai mare de 100%, prin care excesul de umiditate este convertită în rouă (condens) și îngheață. Mai mult, acest lucru cauzează apariția mucegaiului și a ciupercilor - atât în ​​interiorul tortului de acoperiș, cât și în clădirea în sine.

Acoperiș acoperiș - ce este?

Este dificil să supraestimați toate avantajele acoperișului de paie. Vara este rece sub ea, iar iarna este cald, clădirea însăși "respiră" și în general trăiește o viață liniștită și liniștită. Chiar și sunetul de ploaie în prezența unui astfel de acoperiș este "stins", se caracterizează prin rezistența la vânturi și alte influențe atmosferice. În plus, acoperișul vă permite să economisiți bani pe fundație și să vă suprapuneți, deoarece nu vor trebui să se bazeze pe sarcini grele.

1 - paie (stuf) 2 - Net, 3 - zona zoster, 4 - găurit stuf 5 - grebla 6 - fire de forțată, 7 - sistem de grindă cu zăbrele, 8 - atașament sârmă 5 mm, 9 - curea Polarizarea, 10 - Poggio, 11 - bara de prindere, 12 - rigidizator, 13 - parabarrier, 14 - foaie OSB

Acoperișul acoperiș poate fi așezat pe acoperișul oricărui design, în acest caz nu există restricții în ceea ce privește forma. În cele din urmă, durata de viață a unui astfel de acoperiș ajunge la 50 de ani. Cu privire la unicitatea design-ului în general nu merită să vorbim!