Cum se repară scurgerea: instrucțiuni de instalare pas cu pas

Horn

Pentru ca un inginer experimentat să înființeze un sistem de drenare modern nu este dificil, dar o persoană neexperimentată poate să nu știe despre unele nuanțe care, în viitor, duc la probleme grave. Din care cele mai frecvente sunt deformarea, îndoirea jgheabului, scurgerea și distrugerea fațadei de umiditate constantă.

Și pentru a servi ca motiv pentru toate acestea este capabil de o singură eroare de instalare mici. Și, prin urmare, cum să remediați scurgerea astfel încât el să fi slujit cu credincioșie mai mult de un an, vă vom spune acum detaliile cele mai detaliate.

conținut

Pentru început, vă sugerăm să vă gândiți la întregul proces de instalare a unui jgheab pe video:

Cum de a alege mount-ul potrivit?

În total, pentru a fixa scurgerea, aveți nevoie de următoarele elemente de fixare:

 • Parantezele la care veți atașa jgheaburile. Alegerea unei fixări adecvate nu va fi dificilă pentru dvs., în funcție de forma și dimensiunile jgheaburilor pe care le-ați achiziționat.
 • Clame - dispozitive speciale care permit fixarea țevilor de scurgere la perete. De asemenea, această fixare este selectată în funcție de tipul și mărimea conductelor de scurgere. De asemenea, decideți materialul clemelor de furtun: în cazul în care este din material plastic, acesta are două puncte de atașare, iar pentru cele metalice - una lungă.

În vânzare veți găsi două tipuri de cârlige:

 • Se fixează lung pe cutie, pe picioarele cavității.
 • Scurt - la placa frontală, în conformitate cu planul inițial sau deoarece acoperișul este deja instalat.

Distanța dintre cârlige ar trebui să fie în mod ideal, aproximativ 50 cm, maxim - 60 cm Dacă utilizați un titularii de cârlig lung, este mai bine înșurubate prin naveta direct la căpriori, apoi monta sistemul de jgheaburi în sine va fi mai durabil..

La sfârșitul instalării, ambele cârlige lungi și scurte de sus ar trebui să fie acoperite cu o cornișă.

Desigur, cârligele lungi, în conformitate cu toate instrucțiunile, trebuie să fie fixate sub acoperiș care acoperă direct pe cutie. Dar de multe ori există situații în care vechea acoperitoare de acoperiș nu poate fi îndepărtată cu ușurință, la fel cum o ridicăm.

De exemplu, este vechi, astfel încât aceste cârlige sunt adesea înșurubate chiar și după depunerea cornierului. În ciuda ilogicității acestei metode, în practică se dovedește a fi adesea rațională și, uneori, singura posibilă.

Practic, conform regulilor, cârligele metalice sunt folosite pentru jgheaburi de metal, iar cele din plastic pentru cele din plastic. Astăzi, rar, dar încă mai folosesc cârlige de cupru:

Cum să poziționați corect parantezele?

În această etapă veți avea o întrebare destul de așteptată: cum se atașează jgheaburile acoperișului? Cârligele pentru ele sunt montate pe bordul frontal, pe vânt, pe exteriorul cornierului sau direct pe picioarele barelor.

Pe picioarele cavității se instalează suportul atunci când placa frontală nu este ca atare în principiu sau este important să o lăsați neatinsă din motive de un anumit efect estetic. Dar, dacă acoperișul este deja gata, singura opțiune rațională este fixarea elementelor de fixare pe panoul frontal:

Uneori, dispozitivele de fixare pentru sistemele de drenare trebuie instalate direct pe cutia de acoperiș. În acest scop se folosesc juguri speciale alungite, fixate în două puncte. Suporturile sunt atașate la grinzile (prin cușcă) numai pre-îndoite.

Adesea maeștrii acasă încearcă să economisească bani și să pună paranteze prea departe, deși distanța dintre elementele de fixare nu trebuie să depășească 60 de metri. Dacă această regulă este încălcată, în timp, scurgerile sunt deformate și deteriorate treptat de greutatea apei, a gheții și a zăpezii.

De asemenea, este important să ghiciți cu poziția brațelor astfel încât acestea să nu fie prea joase sau prea mari în raport cu marginea acoperișului. În cazul în care cârligele sunt situate mai jos decât este necesar, apa de ploaie din acestea se va deplasa prost în jgheab, se va pulveriza și fațada va fi decolorată.

Uneori, o astfel de eroare de montare duce chiar la spargerea și ruperea elementelor de fixare. Și este corectă dacă jgheabul se extinde ușor dincolo de margine, cel puțin jumătate din lățimea acestuia. Dacă jgheabul este setat prea înalt, presiunea mecanică pe acesta și fixările acestuia vor fi de câteva ori mai mari decât în ​​mod normal, iar sistemul jgheab propriu-zis va trebui să reziste încărcăturii deja încărcate de zăpadă care se încadrează.

După finalizarea instalării, este important să instalați și să aliniați corect fiecare cârlig:

Luați în considerare, de asemenea, că în timpul instalării plăcilor metalice se folosește și un film anti-condens cu o cotă:

Cum să fixăm corect jgheabul?

La instalarea oricărui sistem de drenaj, este extrem de important să se țină seama de mișcarea termică a jgheabului și a elementelor sale structurale, care, în funcție de materialul de fabricație, lucrează diferit pentru tensiune și contracție.

Conform regulilor, singurul element mobil ar trebui să fie o plângere articulată, care este montată fără lipire suplimentară - numai pe zăvor. Producătorii moderni au grijă de acest lucru făcând o etichetă de expansiune specială în interiorul jgheabului, care ajută la asamblarea în funcție de temperatura aerului care se află la momentul instalării.

Iată cum să remediați scurgerea direct pe exteriorul cornișului:

Cum să montați scurgerile moderne din plastic?

Tot ce ai nevoie pentru instalarea de jgheaburi de plastic astfel de instrumente: string, un fierăstrău sau un bulgar, o șurubelniță sau o șurubelniță, ciocan, creion, măsura de bandă, scara, kryukogib sau menghină.

Să examinăm un exemplu de instalare a unui sistem de drenare din plastic. În total, veți petrece suficient timp pentru această activitate timp de aproximativ o zi. Principalul lucru este să calculați corect panta jgheabului în direcția pâlniei, astfel încât apa să se scurgă ușor și gheața topită să cadă rapid. În conformitate cu codurile de construcție, este de dorit să se facă o pantă de 1 cm pentru fiecare metru liniar. Apoi urmați aceste instrucțiuni:

 • Pasul 1. Deci, faceți marcajele cârligelor: le așezați pe o suprafață plană aproape una de cealaltă.
 • Pasul 2. Acum, pe cârligul în care va fi montat jgheabul, faceți crestăturile la fel de multe centimetri, pentru a crea gradientul, și marcați acest loc cu un creion.
 • Pasul 3. Atașați o riglă și trageți o linie de la prima marcă la cea dintâi. Linia nu va fi orizontală, după cum înțelegeți, și este pe această linie că veți monta parantezele.
 • Pasul 4. Apoi, dacă au cârlige de metal, atunci veți avea nevoie de un cârlig special, dacă nu - apoi o mică menghină. Acestea ar trebui să fie fixate de-a lungul liniei și să se aplece peste ele.

În această etapă, instalați toate cârligele, verificând în același timp unghiul de îndoire. Rețineți că unghiul de încovoiere pentru toate cârligele trebuie să fie unul și numai îndoirea însăși de-a lungul liniei este diferită.

Deci, pas cu pas:

 • Pasul 1. Luați cârligul cu cea mai mică cotă și înșurubați-l pe cornișă. Ar trebui să obțineți cea mai mare parte a reclamației de atașament și cea mai mică.
 • Pasul 2. Asigurați-vă că marginea acoperișului se află doar în mijlocul cârligului. Este important ca zăpada care se deplasează în timpul iernii să nu deterioreze plângerile, iar apa de ploaie să cadă exact în pâlnie.
 • Pasul 3. Acum strângeți firul de legare sau fir puternic între primul și ultimul cârlig și atașați clar toate cârligele rămase de-a lungul acestei linii. Distanța dintre cârlige trebuie să fie de la 50 cm până la 65 cm.
 • Pasul 4. Acum, luați jgheaburile și montați-le. Rețineți că în sistemele moderne de drenare, la marginea plângerilor, există benzi speciale care se fixează în poziție și o garnitură de cauciuc bine concepută îi protejează de scurgeri. De obicei, este de culoare neagră și greu de pierdut.
 • Pasul 5. Acum puneți dopul jgheabului. Acesta trebuie așezat mai întâi din interiorul cârligului și apăsat pe partea exterioară.

Este important ca jgheabul instalat să fie perpendicular pe pământ:

Continuăm instalarea scurgerii:

 • Pasul 1. Următorul pas este măsurarea distanței de la pâlnia la conectorul jgheabului și luați în considerare faptul că acesta va intra în pâlnie și conector până la 7 centimetri în timpul instalării.
 • Pasul 2. Instalați pâlnia astfel încât să se afle la 20-30 cm de marginea acoperișului.
 • Pasul 3. Tăiați o altă plângere. Este cel mai convenabil să tăiem un șanț de plastic cu un ferăstrău obișnuit cu un dinte mic sau un mic bulgar cu un cerc subțire în jurul metalului.
 • Pasul 4. Acum ridicăm pâlnia. Rețineți că are muchii speciale - acestea sunt limitatoarele la care trebuie să introduceți un jgheab.
 • Pasul 5. Montați pâlnia și jgheabul.
 • Pasul 6. Acum mergeți la instalarea genunchilor. Genunchiul trebuie plasat pe orificiul de scurgere al pâlniei și orientat spre perete.
 • Pasul 7. După aceasta, luați cel de-al doilea genunchi și măsurați distanța dintre ele. Al doilea genunchi trebuie fixat cu o clemă.
 • Pasul 8. Următorul pas este măsurarea distanței față de tribul drainului. Pentru a fixa jugul pe perete, va fi convenabil cu ajutorul șuruburilor de auto-înșurubare cu o șaibă de presă de 30 mm sau dibluri, dacă aveți o casă de cărămidă.

Pentru a vizualiza mai detaliat procesul, puteți ajuta astfel de ilustrații pas cu pas:

Cum să fixați jgheaburile de metal?

Jgheaburile moderne din metal nu au întotdeauna blocuri mecanice și, prin urmare, piesele lor trebuie să fie legate prin sudură la rece sau prin utilizarea unui clei special:

Să ne uităm la tehnologia de fixare a jgheabului metalic mai detaliat. Astfel, toate detaliile necesare pentru asamblarea unui astfel de sistem, chiar și în fabrică, sunt produse cu o precizie ridicată, astfel încât să puteți colecta elementele într-un singur sistem independent și fără a vă împiedica:

 • Etapa 1. Primul pas este de a elimina dimensiunile exacte și de a face viitoarea schema de fixare de scurgere pentru a calcula cu exactitate numărul de tuburi cu detalii de montaj, jgheaburi și suporturi, prize jgheaburi, buncăre și conectori lor. Și cumpărați-le de la un producător de calitate.
 • Pasul 2. Pentru a seta panta corectă a jgheabului (suficient de 5.0-10.0 mm), fixați primul și ultimul consola, apoi trageți cablul între ele.
  Pasul 3. Acum du-te la instalarea în sine. Instalați mai întâi jgheabul cu menținerea gradientului dorit de-a lungul pantei acoperișului. Montați brațele pe perimetrul acoperișului la o distanță de 0,50 m.
 • Pasul 4. Mai multe părți ale jgheabului metalic într-o singură lungime vor fi mai ușor de conectat la sol, folosind nituri și un material de etanșare special. Capetele jgheaburilor, care nu vor scurge apa, se închid strâns cu dopurile lor.
 • Pasul 5. Apoi, instalați conductele de scurgere, care trebuie fixate în locurile necesare pe pereți. Secțiunile conductelor sunt îmbinate prin intermediul unor cleme.
 • Pasul 6. Verificați poziția verticală a conductelor cu linia plumb.
  jgheaburi pentru acoperis metalic.
 • Pasul 7. Acum, conectați jgheaburile la țevi și canale.
 • Pasul 8. În final, instalați coturile de scurgere inferioare în direcția dorită.

Jgheaburile de cupru moderne sunt fixate în același mod ca jgheaburile convenționale din oțel:

Dar cea mai dificilă este instalarea unui drenaj de o formă complexă:

Dulapul instalat trebuie să fie verificat pentru fiabilitate și scurgeri, ci doar să-l umpleți cu apă din furtun de grădină:

Cum se instalează un cablu de încălzire în scurgere?

Pentru a salva scurgerea instalată recent de la spargerea gheții cu prima răcire, se instalează astăzi un sistem de încălzire prin cablu. Este un cablu electric tras în jurul întregului perimetru al acoperișului. Funcționează în regimul de temperatură de la 0 la minus 15 grade și chiar dacă pe acoperiș există gheață și apă.

Aceste cabluri sunt echipate cu un senzor de birou pentru temperatură. Acestea sunt instalate pe marginea acoperișului din partea de sud, iar astfel de senzori reglează sistemul de pornire / oprire a cablului.

Deci, orice jgheab este întotdeauna supus unor sarcini constante în timpul serviciului. Mai ales dacă în zona dvs. există ploi și zăpadă destul de des, și există vânturi puternice. În plus, drenajul are o influență distructivă a gunoiului ultraviolet și a vântului. Prin urmare, chiar și pentru un sistem de drenaj instalat calitativ, trebuie să aveți întotdeauna grijă!

Instalarea jgheaburilor: cum să instalați corespunzător un jgheab și fixați-l pe acoperiș

Una dintre etapele cheie ale amenajării sistemului de acoperiș al casei este scurgerea. Fără organizarea sa, este imposibil să se protejeze fațada clădirii de ploaie și de scurgerea apei în timpul topirii zăpezii.

Cum să instalați corect jgheaburile și ce să ia în considerare la instalarea structurii, luați în considerare în articol.

Principalele puncte în proiectarea jgheaburilor

Întrebarea cu privire la modul în care va fi echipat sistemul de drenare ar trebui să fie stabilită în faza de proiectare a clădirii.

La compilarea calculelor trebuie să se ghideze cerințele SNIP actuale 2.04.01-85. Această abordare va permite, cu toate nuanțele în minte, să selectați varianta optimă a designului.

Principalele puncte care trebuie respectate la proiectarea unui sistem de drenare:

 1. După ce faceți o copie a desenului pe acoperiș, trageți un plan pentru amplasarea elementelor de scurgere.
 2. Calculați suprafața totală a acoperișului și toate pantele acestuia separat, luând în considerare pereții verticali adiacenți.
 3. Pe baza indicațiilor privind intensitatea ploilor într-o anumită localitate, determinați capacitatea sistemului.
 4. În funcție de valorile obținute, determinați diametrul conductelor de scurgere care trebuie montate, numărul și secțiunea transversală a orificiilor de scurgere și frecvența amplasării lor de-a lungul peretelui clădirii.

Ca rezultat, ar trebui obținut un sistem care să poată colecta și să devieze cantitatea maximă de lichid.

La etapa de proiectare, este important să se determine amplasarea șanțurilor astfel încât să nu se încalce compoziția exterioară. Cel mai adesea ele sunt plasate în colțurile clădirii, dar este destul de acceptabil să aranjăm aranjamentul în nișa creată de fereastra de golf.

Dacă resetarea vine din canalele de scurgere ale conductei vor fi efectuate pe zona de orb, contratrepte cel mai bine pentru a îndepărta cât mai mult posibil de la intrarea în gurile de subsol, sol și aer stabilite în afara potecilor casei.

Componente ale sistemului de drenaj

Sistemul include două grupuri de piese - o parte orizontală și verticală de drenare. Împreună numără aproximativ o duzină de elemente constructive, fiecare dintre ele îndeplinind sarcina care îi este atribuită.

Elementele constructive ale sistemului de drenaj sunt:

 • Tevi de scurgere - elementele funcționale cheie ale sistemului, concepute pentru a deplasa masele de apă din acoperiș;
 • Canale - canale înguste pentru colectarea și redirecționarea apei;
 • canalele - conectorii conice din partea superioară a țevii sunt proiectate pentru a colecta, întârzia și scurge apa care curge în jos pe jgheaburi;
 • genunchi - sunt construite structuri sub formă de segmente de țevi îndoite scurt pentru a schimba direcția fluxului de apă;
 • paranteze - elemente de fixare pentru fixarea jgheabului pe acoperiș;
 • sigiliile - elementele suplimentare asigură rezistența fixării în intersecții;
 • cleme - elemente de fixare pentru fixarea structurii pe fațada clădirii.

La construirea sistemului de drenaj pe acoperișurile cu fund lung, sunt instalate suplimentar șine de ghidare suplimentare. Scopul lor principal este reducerea debitului de apă de-a lungul suprafeței acoperișului.

Forma jgheaburilor și parantezele poate fi oricare. Există produse cu secțiune rotundă și semicirculară, în formă de U și trapezoidală.

Plăcile diferă în funcție de metoda de conectare cu brațul. Este mai ușor să instalați sisteme care necesită fixare prin simpla apăsare. Pârghiile pivotante incluse în kit fac posibilă dezmembrarea unei părți a jgheabului fără eforturi deosebite în cazul înlocuirii sau reparației.

Pâlnia de colectare a apei, din polimeri, vine în trei variante: prin stânga și dreapta.

Conectarea țevilor de scurgere și amplasarea ieșirilor de apă de la baza clădirii nu pot fi efectuate fără a utiliza coatele. Numărul lor este determinat de calculul pe care fiecare canal este necesar pentru a instala trei genunchi: unul inferior și doi în partea de sus.

Pentru a fixa structura de drenaj în fațada clădirii, se folosesc cleme. Pentru țevi de apă din metal alegeți elemente de fixare cu elemente înșurubate și un știft lung. Pentru structurile din PVC - încuietori din plastic cu două puncte de susținere.

Tipurile de selecție a materialelor

Prețul sistemului de drenaj depinde de mai mulți factori, dintre care unul este materialul de fabricație. Variante de materiale care pot fi selectate la amenajarea sistemului de drenare, piața modernă oferă multe. Alegerea depinde în mare măsură de aspectul exterior al clădirii și de reprezentările estetice ale comandantului său.

Produsele cele mai utilizate sunt din polimeri și din metal. Fiecare specie are avantajele și dezavantajele sale:

 • Plastic - ușor, durabil și în același timp destul de simplu în prelucrarea materialului. La un preț scăzut, acesta prezintă parametri de performanță excelenți. Instalarea scurgerilor din PVC nu provoacă dificultăți speciale.
 • Oțel galvanizat - un material durabil și mai durabil decât polimerul. Pentru a face produsul mai reprezentativ, producătorii acoperă oțelul cu un strat de polimer.
 • Aluminiu - material ușor și ușor de utilizat, a cărui durată de viață atinge mai mult de o jumătate de secol.
 • Cuprul este un metal frumos, durabil, dar destul de scump. Dar este vulnerabil la efectele dăunătoare ale vaporilor electrolitici. Pentru a minimiza riscul, toate elementele sistemului ar trebui să fie făcute din același material.

Clorura de polivinil, utilizată pentru producerea componentelor, este mult mai ușoară decât metalul. Acest lucru face posibilă instalarea de paranteze care au o secțiune transversală mai mică, fără a pierde rezistența mecanică a structurii. Dar atunci când instalați structuri din PVC, trebuie să țineți cont de dimensiunile liniare ale dimensiunilor.

Compensatoarele de compensare permit ca elementele principale ale sistemului să se scurteze și să se prelungească fără riscul de deformare. Ele sunt de asemenea folosite la instalarea jgheaburilor metalice, în ciuda faptului că au o expansiune termică mult mai mică.

Cauciucul EPDM este utilizat ca material pentru producerea sigiliilor. Este un analog modern al cauciucului.

Pentru a proteja în continuare cauciucul și a simplifica procesul de instalare, garniturile sunt tratate suplimentar cu grăsime din silicon.

Jgheaburile sunt produse în secțiuni de la unu până la patru metri. Ele vin într-o secțiune dreptunghiulară și circulară. Pe performanța lor, acest lucru nu este afișat. Alegerea este limitată doar la soluția constructivă a sistemului de drenare și la soluția de proiectare a frontului casei.

Când achiziționați tuburi de scurgere din materiale polimerice, considerați că au același diametru de-a lungul întregii lungimi. Prin urmare, pentru a le conecta unul cu altul, trebuie să utilizați cuplaje speciale, ceea ce implică costuri suplimentare.

Calculul numărului necesar de elemente

Acest eveniment destul de responsabil este mai bine să încredințezi specialiștilor care vând sisteme de jgheaburi sau comandanții companiei care furnizează servicii de acoperișuri de instalare. În absența unei astfel de oportunități, calculul poate fi efectuat pe cont propriu.

Principalele puncte ale calculelor literare:

 1. Tarabe. Lungimea totală a canalelor trebuie să corespundă valorii lungimii tuturor pantelor acoperișului utilizate pentru colectarea apei. Acestea sunt unite folosind conectori.
 2. Pâlnii de admisie a apei. Acestea sunt instalate pe colțurile exterioare ale clădirii și sunt amplasate suplimentar la fiecare 8-12 metri, astfel încât panta generală a canalelor nu este prea mare.
 3. Burlane. Numărul de produse corespunde numărului de canale, iar lungimea corespunde distanței dintre acoperiș și suprafața pământului.
 4. Între paranteze. Numărul de paranteze este determinat prin calcularea unui element necesar pentru fiecare metru al canalului. Suporturi suplimentare sunt necesare pentru canalele în centru și în perete și în colțul casei.

Numărul de cleme depinde în mod direct de înălțimea clădirii. Dar, în orice caz, fiecare secțiune separată a țevii care trebuie instalată este asigurată cu cel puțin o clemă. La instalarea unei canale de scurgere într-o clădire cu un singur nivel, sunt adesea suficiente trei dispozitive de fixare amplasate în partea superioară, inferioară și mijlocie a produsului.

Atunci când se calculează ca bază, luați condiția ca pentru un metru pătrat al acoperișului în proiecția orizontală să fie o suprafață de secțiune transversală a canalului de drenaj și a pâlniei de 1,5 cm2. De exemplu: aria secțiunii transversale a țevii D 100 mm este de 78,5 mp. Aceasta este valoarea medie. În funcție de necesitatea instalării sistemului în zone cu precipitații mari sau, invers, în zone aride, calculele sunt modificate.

Modalități de fixare a parantezelor

Pentru a instala parantezele conform regulilor se află încă în stadiul anterior instalării acoperișului. Dacă fixarea este făcută după aplicarea stratului de acoperire, atunci cârligele scurte uzuale sunt folosite ca elemente de fixare.

În funcție de forma brațului, puteți monta elementele într-unul din cele trei moduri:

 1. Fixarea pe acoperiș a acoperișului - se utilizează atunci când este necesară instalarea sistemului pe acoperișul finisat.
 2. Fixarea pe un picior de cavitate - se aplică într-o etapă a instalației care precedă așezarea materialului de acoperiș.
 3. Fixarea pe marginea inferioară a pardoselii sau a primei șipci a acoperișurilor este utilizată pentru acoperiș, pasul dintre grinzi care depășește marcajul de 600 mm.

Suporturile destinate fixării pe placa frontală sunt cel mai adesea incluse în setul complet de sisteme din polivinilclorură.

Suporturile metalice pentru fixarea pe placa de acoperire din față sunt făcute mai scurte. Dacă structura frontală nu oferă o placă frontală, utilizați parantezele combinate. Ele sunt prevăzute cu extensii din oțel. Datorită acestui fapt, este convenabil să le atașați direct la piciorușul vasului.

În cazul în care este imposibil să se acorde acces la grinzi, cârligele metalice sunt atașate la perete. " Ele servesc, de asemenea, ca suport pentru fixarea ulterioară a jgheabului metalic.

Metoda de fixare, care implică fixarea pe piciorușul de curbură, este eficientă în amenajarea acoperișurilor caselor din zonele cu precipitații abundente. Aplicați-l și, dacă este necesar, scurgeți apa de pe acoperișurile care au o suprafață mare, pentru capacul pe care sunt utilizate acoperiri grele.

Prin această metodă, cârligele sunt conduse la bază și fixate la o distanță echidistantă pentru a asigura panta dorită a jgheabului.

Cea de-a treia cale de fixare, care implică fixarea pe cutie, este cel mai des utilizată în amenajarea acoperișului, care are o acoperire de ondulină sau metal. Este ales numai dacă canelurile nu pot reduce capacitatea de încărcare a cutiei în zona cornierului.

Alegerea celui de-al treilea mod, fixarea este important de reținut că numai respectarea strictă a regulilor de instalare și ordinea de instalare pot asigura fiabilitatea și durabilitatea structurii.

Tehnica de instalare a jgheaburilor

Instalarea de echipamente pentru scurgere se efectuează după finalizarea lucrărilor de placare. În modul de pregătire și instalare a unui canal de scurgere, nu este nimic complicat. Instalarea sistemului PVC poate fi realizată chiar și de către un master novice.

Instalarea elementelor orizontale

Un set de instrumente care vor fi necesare în timpul lucrului:

 • cablu de marcare;
 • ruleta cu o lungime de cel putin 3 metri;
 • ferăstrău pentru metal;
 • șurubelniță universală;
 • un ciocan;
 • ploskogib;
 • tuberculii.

Unii meșteri au tăiat jgheaburi și țevi metalice cu ajutorul unui bulgar. Dar aceasta este departe de cea mai bună soluție, deoarece discul rotativ încălzește stratul de polimer în timpul funcționării. Și acest lucru poate cauza deteriorarea elementelor de drenaj în timpul funcționării.

Instalarea brațelor începe cu instalarea elementelor de capăt. Apoi distanța dintre conductele de scurgere este împărțită în intervale egale de 60-80 cm lungime pentru instalarea cârligelor rămase.

Pentru a simplifica sarcina prin asigurarea unei pante uniforme a jgheaburilor în direcția canalelor de evacuare a apei, este mai bine să întindeți cablul atunci când marcați. Valorile limită ale pantei sunt de la 2 la 5 mm pentru fiecare metru liniar. Pentru a îmbunătăți acuratețea instalării, este mai bine să desemnați mai multe linii cheie prin tragerea șirului în două sau trei rânduri în acest scop.

În timpul montării brațelor, panta este realizată prin deplasarea verticală a elementelor de fixare scurte sau prin îndoirea suporturilor metalice în poziția calculată. Pentru a nu rupe galvanizarea și a nu deteriora stratul de polimer, se folosește un dispozitiv special pentru a îndoi dispozitivele de fixare - un bobinat plat.

Colectarea se poate face într-unul din două moduri:

 1. Toate elementele sunt plasate pe sol într-o poziție orizontală și apoi se introduc structura asamblată în brațele fixate de-a lungul perimetrului clădirii. Această metodă se aplică pentru case mici și zone mici de decorare.
 2. Opțiunea tradițională implică asamblarea treptată a tuturor elementelor sistemului direct pe clădire.

Instalarea sistemului de drenaj trebuie să se efectueze în ordinea "de sus în jos": instalați mai întâi priza de apă, apoi conectați conductele de scurgere. Acest lucru este dictat de caracteristicile tehnologice ale sistemului de drenaj.

Înainte de a fixa jgheaburile pe piesele de pe acoperiș, montați mai întâi pâlnia, fără a uita să țineți cont de posibila expansiune a temperaturii. Apoi instalați jgheaburile, așezându-le la 2 cm sub linie, care acționează condiționat ca o continuare a consolei. Ele sunt produse cu lungimi de 3-4 metri lungime. Chutele care ocupă pozițiile extreme din linie, cel mai probabil, vor trebui să fie întrerupte.

Atunci când se instalează jgheaburi, merită să ne amintim că acestea trebuie să fie cel puțin o treime suprapuse de creasta cornierului. În mod ideal, suprapunerea ar trebui să fie jumătate din diametrul propriu.

Elementul de pivotare, conectorul sau dopul închide linia jgheabului. Când elementele sunt legate la suprafața interioară, se aplică un strat de adeziv de 5 mm grosime.

Punct important: jgheabul, realizat din PVC, nu poate fi îmbinat la un interval de goluri. Acest lucru poate duce la formarea fisurilor și poate duce la ruperea structurii.

Aranjarea scurgerilor și a puțurilor de scurgere

Pentru a trece de la pâlnie la scurgere, utilizați două genunchi și o secțiune dreaptă. Pentru acoperișurile cu cornișe înguste, tranziția este colectată prin conectarea numai a coturilor superioare și inferioare. Distanța dintre genunchiul inferior și peretele clădirii este de obicei determinată de producător.

Instalarea jgheaburilor nu trebuie să cauzeze dificultăți speciale. Lungimile de 4 metri sunt ușor legate între ele prin intermediul unor cuplaje. Conectați piesele, deplasându-vă de sus în jos. La capătul inferior al țevii, folosind un adeziv, fixați chiuveta.

Dacă site-ul este echipat cu un sistem de furtună, sarcina este simplificată - canalul de scurgere este pur și simplu înlăturat în fântâna de colectare sau plasat la 5-10 cm de suprafața tăvii.

Pentru posibilitatea de a fixa șanțul, se notează punctele de plasare a clemei. Punctul cel mai de jos ar trebui să fie direct deasupra canalului de scurgere. Clemele de prindere sunt strânse nu prea strâns, astfel încât conducta la momentul extinderii liniare se poate mișca ușor în sus sau în jos.

Video utile despre acest subiect

Sfatul instalatorilor profesioniști este întotdeauna util dacă doriți să instalați singur un sistem de scurgere pe acoperiș.

Sfaturi pentru organizarea drenajului:

Un exemplu de elemente de asamblare și de fixare:

Proiectați și instalați un canal de scurgere utilizând un sistem modular modern pentru orice comandant. Principalul lucru este să aveți abilități minime de construcție și să nu vă fie frică de înălțimi.

Montarea sistemului de jgheab cu propriile mâini - instalarea jgheaburilor pentru acoperiș

Numirea unui acoperiș peste casă nu este necesară pentru a explica. Una dintre funcții este de a proteja mansarda sau mansarda de precipitare, adică din fluxul de apă. Dar, drenând pe versanții acoperișului, apa cade în mod inevitabil pe pereți și fundație. Ca urmare, elementele portante ale structurii clădirii sunt distruse foarte rapid.

Evitați efectul distructiv al apei poate fi prin instalarea unui sistem de drenare a acoperișului. Înainte de a merge la clasa de master pe instalarea de jgheaburi, un pic de teorie.

Tipuri de sisteme de drenare

Sistemul de drenare are două semne de clasificare, care determină tehnologia instalării:

1. Apropo de producție - de casă, industrială.

Producția de artizanat, i. E. scurgeri de casă din acoperiș. În favoarea acestui sistem se vorbește de fapte precum oportunitatea de a face o înghițitură frumoasă și neobișnuită cu propriile mâini. Fabricarea unui sistem fabricat automat nu este costisitoare. În plus, poate fi montat pe o schemă ușor de utilizat. Lipsa necondiționată a nevoii de întreținere constantă, deoarece jgheaburile sunt de obicei realizate din oțel zincat, care putrezesc rapid. Printre dezavantajele convenționale - complexitatea de andocare a elementelor individuale și aspectul mediocru.

Sistemul de apă de ploaie din casă

Fabrica de producție (fabrică). Această metodă presupune menținerea tuturor standardelor și parametrilor. De exemplu, dacă este necesar, puteți conecta cu ușurință diferite elemente din diferitele consumabile ale unui singur producător.

2. În funcție de materialul utilizat - plastic, metal.

Sistem de drenare din plastic

Prin metoda de instalare, sistemul de adeziv este izolat (instalarea are loc cu ajutorul unui clei) și fără adeziv (instalarea pe gingiile de etanșare).

Sistem de drenare din plastic

Avantajele jgheaburilor din plastic:

 • Imunitatea la radiațiile ultraviolete. Un sistem de jgheaburi de calitate din plastic nu se va arde pe întreaga durată de viață;
 • nu este supus coroziunii;
 • sistemul adeziv nu necesită îngrijiri, deoarece se folosește metoda "sudării la rece", în timpul căreia îmbinarea elementelor are loc la nivel molecular;
 • rezistență;
 • greutate redusă;
 • temperatura de funcționare -40 ° C + 70 ° C;
 • simplitatea instalării;
 • disponibilitate de culori diferite;
 • o mare varietate de componente permite crearea unui sistem de drenaj cu configurația dorită, ceea ce îl face indispensabil pentru instalarea pe acoperișuri sparte.

Sistem de drenare din plastic - elemente și componente Denumirea elementelor structurale ale sistemului de drenaj din PVC

Dezavantajele jgheaburilor din PVC:

 • plasticul se poate desprinde de impactul mecanic. Prin urmare, astfel de sisteme nu ar trebui instalate pe clădiri înalte. Sistemul de jgheaburi din plastic este montat numai pe o casă privată de joasă creștere;
 • repararea incapacității. Elementul distrus nu poate fi restabilit;
 • sistemul de drenaj din plastic cu benzile de cauciuc necesită înlocuirea periodică a garniturilor, ceea ce implică demontarea / asamblarea elementelor;
 • coeficient mare de expansiune liniară.

Sistem de drenaj metalic

Sistemul de jgheab de profil metalic are mai multe soiuri: galvanizat, cupru, galvanizat cu un strat de polimer (vopsit). Principala diferență dintre acestea: costul și durata de funcționare. Aspectul este prezentat în fotografie.

Sistem de drenaj metalic

Avantajele jgheaburilor metalice:

 • rezistență;
 • fiabilitate;
 • acestea suportă încărcături importante de zăpadă și alte influențe de mediu;
 • nu acceptă arderea;
 • temperatura de funcționare -60 ° C + 130 ° C;
 • stabilitate dimensională.

Dezavantajele jgheaburilor din metal:

 • costuri ridicate;
 • ponderea semnificativă a întregului sistem;
 • complexitatea instalării;
 • selecție redusă de culori;
 • apariția ruginei în cazul deteriorării stratului protector (excepție - un sistem de drenaj din cupru);
 • un număr mic de elemente îl face adecvat numai pentru montarea pe acoperișuri având unghiuri de 90 °.

Sistem de jgheaburi metalice - elemente și componente Sistem de jgheaburi metalice - desemnarea elementelor structurale

Care sistem de drenare este mai bun, plastic sau metal, este dificil să răspundă fără echivoc, totul depinde de condițiile specifice de operare și de alți factori. În orice caz, alegerea sistemului de drenaj ar trebui să se bazeze pe indicatori de calitate, și nu pe prețuri.

Din punctul de vedere al acestei clasificări, vom analiza modul de montare corectă a unui sistem de drenare cu propriile noastre mâini.

Instalarea sistemului de drenaj - instrucțiuni

Ca orice proces de construcție, tehnologia de instalare a jgheaburilor include alegerea sistemului, materialelor și calculelor.

Există mai multe opțiuni pentru sistemele de drenare, în funcție de capacitatea lor de producție. De exemplu, 100/75, 125/90, 150/110. Acest marcaj arată raportul dintre diametrul țevii și jgheab. Sistemul de secțiune circulară 125/100 și secțiunea pătrată este vizibil în fotografie.

Sistemul de apă de ploaie din secțiunea rotundă și pătrată

O astfel de varietate de sisteme este necesară pentru ca fiecare utilizator să poată alege unul care să se potrivească nevoilor sale.

Alegerea unui sistem de drenare

Pentru a selecta corect sistemul de scurgere a apei aveți nevoie de:

 • să cunoașteți nivelul maxim de precipitații în regiunea dvs.;
 • calculați aria rampei (S). Nu toate, dar cea mai mare în dimensiune. Dimensiunile sale vor fi decisive pentru alegerea unui jgheab

S = (A + B / 2) x C

Nuance. Pentru acoperișurile plate (unghiul de înclinare nu depășește 10 °) formula ia forma
S = A × C

Pe baza acestor măsurători, selectați sistemul dorit din tabel.

Odată ce sistemul este selectat, trebuie să definiți vizualizarea și să calculați cantitatea de material. Pentru aceasta, pregătiți desenele sau diagramele planurilor cu dimensiuni. Acestea vor simplifica calculul și apoi instalarea unui sistem de drenare.

Calcularea sistemului de drenaj

Să ilustrăm exemplul unei case, cum să calculam cantitatea de materiale pentru un sistem de drenare.

Calcularea sistemului de scurgere a jgheaburilor.

Jgheabul jgheabului - semicircular (secțiune semicirculară) și dreptunghiular (secțiune dreptunghiulară).

Este conceput pentru a colecta precipitații (ploaie și apă topită) de pe acoperiș.

jgheaburi de calcul sistem de jgheaburi jgheab cu lungimea de 3-4 m. Garantate de suporturi și cârlige care stabilesc creșteri de 60-90 cm, cu furnizarea de polarizare jgheab jgheab nu este mai mică de 1 cm la fiecare 4.3 metri.

Numărul lor în metri liniar este egal cu perimetrul bazei acoperișului. Aceasta este lungimea tuturor suprafețelor pe care va fi montat jgheabul. Dimensiuni jgheab - vândut individual cu 3 și 4 m.

Pentru o casa dimensiunea exemplului nostru va necesita jgheaburi de 3 metri - 10 buc. 4 metri - 1 buc.

Colțurile jgheabului de jgheab (exterior (exterior) și interior, de 90 și 135 de grade).

Calcularea unghiurilor jgheabului sistemului de jgheaburi Jgheabul de colț este proiectat pentru a schimba direcția (distribuția) fluxurilor de apă. Metoda de montare: fixată pe colțurile exterioare și interioare ale acoperișului.

Avem nevoie de 4 colțuri exterioare și 2 colțuri interioare, toate cu un unghi de 90 de grade.

Dacă o casă sau o cabană are unghiuri ascuțite sau obtuzite, trebuie să alegeți sistemul în care există astfel de unghiuri.

Jgheaburi, conectori, jgheaburi.

Pentru exemplul nostru - 4 canale, 2 stuburi. Conectorii pot fi - 5 sau 17. În funcție de instalarea particulară a unui anumit sistem. În majoritatea sistemelor de drenare, colțurile sunt fixate direct la jgheab. Dar în unele - cu utilizarea unui conector.

Calcularea canalelor de scurgere, a conectorilor și a canalelor de scurgere În sistemele de drenare, unde instalarea se face cu ajutorul lipiciului, este necesar să se utilizeze conectori convenționali și elemente compensatorii.

Compensarea este instalată cu o lungime a acoperișului mai mare de 8 m. Instalarea sa se face fără folosirea adezivului. Un astfel de conector este proiectat pentru a compensa dilatarea liniară a jgheabului atunci când este încălzit / răcit. Pentru exemplul nostru, am avea nevoie de 4 conectori convenționali și un conector de compensare.

Cârlige care atașează jgheabul.

Calcularea cârligelor pentru agățarea jgheaburilor sistemului de drenaj Cârligele pot fi lungi și scurte. Primele sunt destinate suspendării jgheabului de pe grinzi și sunt atașate înainte de instalarea materialului de acoperiș. Al doilea (scurt) este folosit pentru a atașa jgheabul la placa frontală, respectiv, este posibil să se instaleze pe acoperișul finit, adică acoperit cu material de acoperis.

Cârligul de fixare a jgheabului este instalat cu un interval de 60 cm. În același timp, este obligatoriu să se instaleze în apropierea colțurilor, pâlnilor, dopurilor și punctelor de joncțiune. În exemplul nostru - 68 de cârlige.

Jgheaburi (pentru drenaj vertical), dispozitive de fixare / suporturi pentru țevi.

Țeava poate fi rotundă și dreptunghiulară. Proiectat pentru drenaj vertical de apă.

Suportul pentru țevi este proiectat pentru a fixa conducta pe perete. Prin metoda de distincție instalare „pe stâncă“ (pentru montarea pe cărămidă, piatră sau zid de beton. Fixarea prin hardware) și „pe lemn“ (pentru fixarea pe pereți de lemn (grinzi, bușteni, OSB). Fixarea cu șuruburi).

Numărul de conducte este determinat de numărul de canale. În exemplul nostru, pâlnia 4 înseamnă că și locurile de instalare a țevilor sunt 4. În m. lungimea lor este egală cu lungimea totală a tuturor zidurilor de-a lungul cărora este planificată instalarea. Țevi sunt de asemenea vândute în lungimi de 3 și 4 m. Rotunjirea trebuie făcută pe partea mare, deoarece îmbinările pe conductă sunt, de asemenea, nedorite. Ie dacă aveți o înălțime a casei de 3,5 m, trebuie să cumpărați o conductă de 4 m. 0,5 vor merge la deșeuri sau pentru alte nevoi.

Instalarea elementelor de fixare ale unei țevi de sistem de drenaj Fixarea unei țevi se realizează prin intermediul fiecărui contor. În același timp, instalarea lor este obligatorie lângă genunchi.

Tubul genunchiului, scurgere (exodul genunchiului).

Calcularea numărului de curbe și chiuvete sistem de drenaj În cazul în care casa de design așa cum se arată în fotografie, pe fiecare coloană de (avem 4) necesitatea de a doua genunchi universale (total 8) și un orificiu de evacuare (un total de 4).

Calcularea distanței dintre cotul sistemului de drenaj Distanța L se măsoară după cum se arată în figură.

Materialul este pregătit pentru site-ul www.mydomik.net

Nuance. Construcția mansardei face unele ajustări la calculul sistemului de drenaj. Înălțimea peretelui de mansardă afectează numărul și instalarea jgheaburilor. Diagramele de mai jos arată ce trebuie luat în considerare la calcul.

Calculul sistemului de jgheaburi pentru mansardă

Instalare de sisteme de drenaj din plastic (PVC)

Instalarea scurgerilor 1. Instalarea canalelor de apă de ploaie (acoperișuri, apometre, admisie de apă) pe acoperiș.

Instalarea de suporturi (cârlige) ale sistemului de drenaj 2. Instalarea de suporturi (cârlige) ale sistemului de drenaj.

Caracteristica de instalare a cârligelor de sistem de drenaj Cârligele de fixare a unui jgheab cel mai apropiat de o pâlnie se stabilesc la o distanță de 2 m față de aceasta. Ele servesc ca deținători.

Cu o lungime a peretelui de 10-20 metri, este mai bine să instalați jgheabul în următoarele moduri:

 • Pantă simplă (dreaptă) - pâlnia este instalată la capătul rampei.
 • Dublă părtinire: "de la mijloc" sau "până la mijloc".

În primul caz, jgheabul mijlociu se află la cel mai înalt punct, iar apa se îndreaptă spre chiuvetele situate la colțurile clădirii. În cel de-al doilea caz, la cel mai înalt punct există două jgheaburi extreme, iar apa se mișcă în pâlnie, situată la mijloc între ele. Dacă lungimea jgheabului depășește 22 de metri, sunt instalate trei canale sau un sistem mai puternic.

Montarea conectorului jgheabului 3. Instalarea conectorului jgheabului jgheabului și a celui de compensare (dacă este necesar).

Montarea conectorului jgheabului la aceeași distanță între brațe Conectorii jgheaburilor sunt instalați între console. La o distanță egală de ele.

Tăierea jgheabului pe piesele de prelucrat 4. Tăiați jgheabul pe semifabricatele de lungime dorită. Este de dorit să curățați locul tăierii.

Conectarea jgheaburilor cu pâlnie 5. Conectarea jgheaburilor cu pâlnie. Jgheabul este plasat pe suporturile adiacente pâlniei, ținând cont de dilatarea liniară a plasticului.

Găurirea unei gauri în jgheab cu un dispozitiv de prindere a găurii Găurile pentru pâlnie pot fi forate în locul potrivit al jgheabului folosind un dispozitiv de prindere a burghiului.

Marcarea pâlniei de scurgere Unii producători marchează canalele astfel încât să simplifice instalarea. De exemplu, pe partea laterală a pâlniei este indicată o scală de temperatură. Verificarea temperaturii peste bord, jgheabul este setat la altitudinea dorită.

Instalarea unei pâlnii fără adeziv În sistemele adezive, pâlnia este unul dintre elementele, atunci când se instalează adezivul care nu este utilizat.

Dacă este prevăzut, în locul opritorului jgheabului și pâlniei, este instalată o bandă de cauciuc.

Montarea conectorului jgheabului 6. Instalarea conectorului jgheabului.

La așezarea jgheabului, conectorul trebuie să fie împrăștiat cu clei sau să sigileze îmbinarea cu o bandă elastică.

Conectorul de compensare este montat fără utilizarea adezivului.

Nuance. Pentru a evacua apa în direcția dată, este mai bine să faceți o "lacrimă" la capătul conductei de scurgere.

Colțurile de montare și prizele de jgheab 7. Colțurile de montare și prizele pentru jgheab se realizează în conformitate cu aceeași schemă.

Colțurile de montare și prizele de jgheab cu adeziv Și unghiul și dopul sunt montate cu ajutorul cleiului sau a gingiilor.

Instalarea curbei conductei de evacuare 8. Montarea și montarea clemelor de evacuare.

La distanța calculată, sunt forate găuri pentru a fixa clema.

Instalarea țevii începe cu instalarea cotului (dacă este necesar) sau a tubului în pâlnie.

Instalarea curburii conductei de evacuare cu ajutorul lipiciului Adezivul sau etanșantul din cauciuc este obligatoriu.

Conductoarele de evacuare sunt realizate fără lipici și sigilii.

Nuance. Țeava inferioară este înfășurată în partea superioară cu un spațiu de 2 mm. (compensare de dilatare liniară).

Montarea conductei de scurgere pe perete cu o clemă Conducta este fixată pe perete cu o clemă. Care este instalat în găuri perforate în prealabil.

Instalarea sistemului de separatoare de jgheaburi Dacă este necesar, se instalează un sistem de separatoare (tees).

9. Instalarea refolositului din plastic.

Plita trebuie să fie instalată astfel încât apa din ea să nu distrugă fundația casei. De exemplu, evacuarea se evacuează în canalul sistemului de drenaj sau direct în fanta de drenaj.

Organizarea scurgerii apei în canalul de drenaj

Montarea sistemului de drenare din plastic - video

Montarea sistemului de jgheaburi metalice

Instrucțiuni pas cu pas, instrucțiuni pentru instalarea jgheaburilor pentru acoperișul profilului metalic.

1. Instalați cele două console de capăt.

Ele pot fi instalate pe sistemul de tavan sau pe tija perdea (frontală).

Instalarea parantezelor extreme Moduri de instalare a consolelor sistemului de drenaj Ordinea de fixare a suportului jgheabului

Suportul este montat pe trei șuruburi.

Suporturi de fixare (metode de fixare)

Cu o lungime a peretelui mai mare de 10 m, se efectuează o panta simplă (dreaptă). Dacă lungimea este mai mare de 10 m - dublu.

Înclinări drepte și îndoite ale jgheaburilor - scheme

2. Deschideți jgheabul.

Ferăstrăul este curățat cu un fișier.

Consiliul. Mișcarea ferăstrăului este efectuată în direcția "de la tine".

3. Tăiați o gaură pentru pâlnie.

Consiliul. Diametrul găurii trebuie să fie puțin mai mare decât diametrul pâlniei.

Tăierea unei găuri sub jgheab și reguli pentru tăierea unui jgheab

Pâlnia este tăiată cu foarfece metalice. Folosirea unui șlefuitor poate deteriora stratul de protecție al scurgerii.

4. Adunarea elementelor

Instalarea unui sistem de drenaj metalic se realizează în mod similar cu instalarea unui sistem din plastic. Jgheaburile jgheaburilor sunt fixate între ele și cu alte elemente prin prăjini.

Uneori, conectorul nu este utilizat, iar jgheaburile sunt montate unul pe celălalt pe șuruburi.

Distanța de la marginea conectorului, precum și de la marginea colțurilor până la cel mai apropiat suport, nu trebuie să depășească 20 cm.

5. Instalarea conductelor de scurgere

Etapa finală de instalare a sistemului de drenaj.

Montarea sistemului de jgheaburi metalice - video

Încălzirea jgheaburilor și jgheaburilor

Pentru a elimina posibilitatea de înghețare a sistemului de drenare și deteriorarea acestuia, precum și pentru a preveni curgerea apei sub materialul de acoperiș, se efectuează încălzirea sistemului de drenaj.

Jgheaburi de scurgere și jgheaburi sistem de drenaj

Sistemul de cabluri de incalzire a jgheaburilor si a unui acoperis permite mentinerea unei temperaturi la nivel plus.

Modalități de încălzire a sistemului de drenaj

Încălzirea jgheaburilor și a acoperișului este realizată cu ajutorul dispozitivului de sistem anti-înghețare și a unei topiri de zăpadă, adică încălzire electrică - instalarea cablului de încălzire (încălzire).

1. Încălzire în exterior. Când cablul este instalat pe partea inferioară a pantei acoperișului.

Încălzirea în exterior a sistemului de drenaj

2. Încălzirea în interiorul canalului de scurgere. În acest caz, cablul este montat direct în jgheab și în conducta de drenaj.

Încălzirea internă a sistemului de drenaj

Erori și consecințe la instalarea sistemului de drenaj

 • alegerea incorectă a sistemului va reduce capacitatea sa, ceea ce va duce la scurgerea apei din jgheab;
 • salvarea elementelor. De exemplu, pe traulul cu zăbrele va duce la faptul că scurgerea poate rămâne blocată în frunze;
 • unghiul de înclinare al jgheabului nu este menținut. Apa se va revărsa din jgheab;
 • nu sunt suficiente canale. Apa se va revărsa din ele și din jgheab;
 • Prea multă distanță între paranteze. Salutări față de faptul că jgheabul se va apleca sub greutatea zăpezii și a apei;
 • o distanță prea mare între clemele de țevi adiacente. Ei nu pot rezista încărcăturii vântului. Din același motiv, conducta nu este instalată pe colțul casei;
 • conducta este adiacentă casei. Din zidul de umiditate, baza și fundația în acest loc pot fi distruse.

Toate cele de mai sus, în cele din urmă pot săpure fundația și distrug structura. Nu este cel mai remarcabil rezultat al lucrării.

Tăvițe pentru drenuri

concluzie

După cum puteți vedea, instalarea jgheaburilor pentru acoperiș nu este foarte complicată și, dacă se dorește, este disponibilă pentru auto-realizare. Ne-am concentrat pe principalele scene, am descoperit niște nuanțe și toate acestea au fost însoțite de o cantitate echitabilă de fotografii. Sperăm că acest material va ajuta la instalarea corectă și fără probleme a sistemului de drenaj.

Sisteme de scurgere a apei pentru acoperisuri

Pentru a vă asigura că apa de pe acoperiș nu se spală, fundația face sistemul de eliminare a apei. Sunt ele din materiale diferite mai mult sau mai puțin costisitoare, dar în ansamblu, cheltuielile se dovedesc solide. Este posibil să salvați un pic dacă colectați scurgerea de unul singur. Cu privire la caracteristicile și ordinea de instalare și va merge mai departe.

Tipuri de sisteme de eliminare a apei

Cele mai renumite și cele mai uzuale obstacole pentru acoperiș sunt metalul galvanizat. Lasa-i sa nu fie atat de atragatori, cat mai multe variante moderne, dar sunt fiabile si necostisitoare. Și acest lucru este important. Ce altceva este bun - dacă aveți abilitatea unui tainist, doar dacă aveți mâini "drepte", puteți face o scurgere de pe cont propriu, făcându-vă galvanizarea.

Vedere generală a scurgerii (apei de ploaie, a sistemului de scurgere a acoperișului)

Dacă vorbim despre alte sisteme metalice, atunci două dintre ele aparțin categoriei de elită - cupru și din aliaj de zinc și titan. Sunt cu siguranță durabile, dar prețul este foarte mare. Există o opțiune mai democratică - sisteme de drenaj metalice cu pulverizare polimerică. La un preț sunt destul de accesibile, în aparență - nu veți reproșa, pe durabilitate - depinde de producător. Cu respectarea tehnologiei, ei vor fi vechi de mulți ani.

Există un alt tip de drenaj din acoperiș - din polimeri. În mod normal, tolerează lumina ultravioletă, îngheț și căldură, sunt foarte durabile, arată bine. Dezavantajul poate fi considerat un preț destul de ridicat, în special pentru producătorii europeni. Cu toate acestea, există opțiuni bune în categoria sistemelor low-cost.

Compoziția sistemelor de drenare

Sub acoperișul acoperișului sunt jgheaburi. Acestea sunt atașate unor paranteze speciale care dețin sistemul. Deoarece livnevka este situată în jurul perimetrului acoperișului, există colțuri - interne și externe. Toate aceste elemente trebuie sigilate, pentru că există conectori ai jgheabului cu garnituri de cauciuc. Aceste elemente sunt adesea considerate inutile. Apoi, jgheaburile sunt așezate suprapuse, cu un set de cel puțin 30 cm, conectate cu șuruburi cu auto-filetare.

Ce elemente sunt incluse în descărcarea de gestiune

Pentru evacuarea apei în jgheab se fac găuri în care se introduc pâlnii. La canale sunt atașate conductele de scurgere. În cazul în care înălțimea acoperișului este mare, este necesar ca țeava să fie curbată. Pentru aceasta, există arbori sau inele universale (pentru unii producători). Țeava de scurgere este atașată la peretele casei folosind cleme speciale, care au aceeași culoare ca întregul sistem.

Dintre toate aceste elemente, se asamblează un sistem de configurație necesară. Dacă vă decideți să cumpărați obiecte gata făcute și apoi să colectați scurgerea de unul singur, cea mai bună soluție este să aveți un plan de o casă cu dimensiuni pe mâini. Pe aceasta veți determina rapid compoziția sistemului și veți calcula numărul necesar de elemente.

Caracteristici de montare

Majoritatea întrebărilor apar în legătură cu fixarea parantezelor pentru scurgere. O dată este necesar să se spună că acestea sunt stabilite având în vedere că jgheaburile ar trebui să aibă o mică înclinație spre canale. Panta minimă recomandată este de 3 mm. Dacă doriți ca apa să se scurge mai repede, puteți face mai mult - până la 10 mm.

Dacă lungimea acoperișului arcului este mai mică de 10 metri, panta este făcută dintr-o parte. Dacă este mai mult, sau puneți în mijlocul unei pâlnii suplimentare (și a canalului de scurgere) și pentru a forma o scurgere, sau jgheabul în mijlocul pedimentului are punctul cel mai înalt și panta merge de la mijloc spre ambele părți.

Organizarea pantei scurgerii

Montați scurgerea cu propriile mâini, de obicei, faceți acest lucru: unghiul suportului la cel mai înalt punct. Apoi, unghii cel mai mic - luând în considerare prejudecată planificată. Între ele sfoară întins, care este atașat la toate celelalte. O recomandare - înainte de a forma o pantă, verificați orizontalitatea liniei pe care o vizați. De obicei este vorba fie de o placă din față (vânt). Din păcate, aceasta nu este întotdeauna stabilită perfect în acest nivel. Așadar, verificați verticalitatea și este de dorit un nivel hidro sau un nivel, într-un caz extrem de bule, dar lungimea mare - nu mai puțin de un metru se va apropia, de asemenea. Pentru lungimi mai scurte, nu vă orientați.

Numărul de paranteze și modul de remediere a acestora

Numărul de paranteze pentru instalarea jgheabului este ușor: distanța dintre cele două cele adiacente trebuie să fie de 50-60 cm. Lungimea totală a peretelui este împărțită la această distanță. La cifra rezultată, adăugați una (brațul exterior) și obțineți cantitatea necesară pentru un singur perete. În mod similar, toate celelalte sunt calculate. Dacă clădirea are o formă neliniară, este necesar să numărați una câte una - elementele de colț trebuie să fie sprijinite din două laturi.

Modalități de fixare a consolelor pentru scurgere de pe acoperiș

Acum direct despre căile de fixare a brațelor. Există trei posibilități:

 • Strâns la grinzile de pe acoperiș. Opțiunea este bună, dacă materialul de acoperiș nu este încă pus - nu există probleme cu dispozitivele de fixare.
 • Instalați pe panoul de bord. Dacă sunt selectate ieșirile din plastic, aceasta este singura opțiune. În alte sisteme - una dintre cele posibile.
 • La placa extremă a pardoselii sau a pardoselii sub materialul de acoperiș (dacă este solid). Această metodă este utilizată și până în momentul în care a fost așezat materialul de acoperire.

Materialul de acoperire nu trebuie să depășească mai mult de jumătate din jgheabul jgheabului

Încă o dată, atragem atenția asupra faptului că brațele sunt bătute în conformitate cu panta creată. Dacă sunt fabricate din metal, ele sunt îndoite cu ajutorul sculelor improvizate sau a unui instrument special - cârlig (este vândut în același loc cu jgheaburile). În acest caz, jgheabul trebuie plasat astfel încât materialul de acoperire să nu ajungă la jumătate din jgheab, dar mai bine să se situeze în intervalul 1/2 - 1/3. Atât de multă jgheab "captează" apa, care este importantă pentru ploi torențiale.

La ce nivel trebuie să mă montez

Acum, cât de mare este ridicarea jgheabului la materialul de acoperiș. Dacă aveți o mică zăpadă în regiune sau un acoperiș are un unghi mare, astfel încât zăpada să nu se acumuleze pe ea, în special nu vă puteți îngrijora și reparați-o oriunde doriți. În caz contrar, este necesar să coborâți jgheabul astfel încât, atunci când zăpada să cadă, nici drenajul nu va "coborî".

În figură, traiectoria aproximativă a zăpezii descendente este indicată printr-o linie punctată. Marginea de jos a jgheabului nu trebuie să se intersecteze cu acesta. Apropo, pentru câteva centimetri ar trebui să fie sub cel situat mai aproape de casă.

Dacă jgheabul nu este coborât mai jos, va fi necesar să se instaleze plafoane de zăpadă pe acoperiș. Împiedică colectarea în masă a zăpezilor de zăpadă. Zăpada se topește puțin câte puțin și coboară în fragmente mici, fără a afecta apa de ploaie.

Așa că seamănă cu o adunare de zăpadă în masă. După cum puteți vedea, suportul apei de ploaie nu interferează (acest lucru este potrivit)

Instalarea jgheaburilor

În parantezele fixe sunt așezate jgheaburi. Există două sisteme cu secvențe diferite de acțiuni. În prima este o canelură special formată pe marginea jgheabului. În această canelură treceți capetele brațelor, apoi rotiți jgheabul în poziție, fixând filele speciale pe brațe. Dacă vă uitați la fotografie, va deveni mai clară.

Instalarea unui jgheab de la o margine exterioară

În cel de-al doilea sistem, instalarea pornește din partea laterală a plăcii de aeronavă. În încuietoarele plasate acolo, se introduce marginea din afară a jgheabului, apoi se apasă alternativ în încuietori de pe partea din față a brațelor.

Instalarea jgheaburilor conform celui de-al doilea sistem

Conectați două bucăți de jgheab trebuie să fie un element de legătură special cu garnituri de cauciuc. Dar costul lor este destul de ridicat, astfel încât cele două jgheaburi se suprapun pur și simplu cu un set de 30 cm (asigurați-vă că joncțiunea este situată pe curentul de apă). Pentru o mai mare etanșeitate între cele două jgheaburi, puteți pune o bandă de cauciuc și le puteți conecta cu șuruburi convenționale (sau cu șaibe și garnituri din cauciuc). După instalarea jgheabului, marginile sale sunt închise cu dopuri.

Plutele sunt instalate pe marginile jgheabului

Pâlnii de montaj

După asamblarea și instalarea jgheabului pe paranteze, instalarea jgheabului este continuată prin instalarea unor canale. Au pus în zonele cele mai joase. Dacă chiuvetele sunt situate aproape de colțuri, după ce s-au retras de la marginea jgheabului aproximativ 20 cm, se taie o gaură cu un ferăstrău de mână. Un jigsaw electric sau bulgară este mai bine să nu folosești - există o mare probabilitate ca vei fi prea mare.

Instalarea unei canale pentru scurgere

O pâlnie este atașată la această crestătură, agățându-se de marginea exterioară a jgheabului. Apoi se înfășoară până la a doua margine și se fixează prin cleme speciale.

Instalarea conductelor de scurgere

La canale sunt atașate conductele de scurgere. Dacă înălțimea acoperișului este mare, un element de strunjire este atașat direct la pâlnie, ceea ce permite ca țevile să fie aduse mai aproape de perete și fixate acolo. Pentru fixare există cleme speciale, vopsite în aceeași culoare cu întregul sistem. Ele sunt de diferite modele, dar au în esență o zăvor, astfel încât există posibilitatea de demontare fără a scoate șuruburile, cu care țeavă este atașat la perete.

Două moduri de a asambla tubulatura inferioară

Clamele sunt instalate la o distanță de cel puțin 1,8-2 m una de cealaltă. În aval de scurgere pot fi luate direct în sistemul de drenare (dacă este situat în apropiere). Dacă se face o zonă orb în jurul subsolului, țevile de drenaj se termină cu un element de strunjire, care trage apă de la fundație la o distanță de cel puțin 20 cm.

Reguli de fixare a țevilor de apă

În principiu, sistemul de scurgere este instalat de către el însuși, dar există încă un detaliu care va face operațiunea mult mai ușoară. Plasa metalică (mai bună - inoxidabilă) este așezată pe jgheab. Împiedică pătrunderea frunzelor și a altor resturi mari în sistem.

Strângeți jgheabul cu propriile mâini și puneți-l pe jgheab. Nu va lăsa frunzele și ramurile să bată livnevku

Instalarea rețelei va permite o întreținere mai puțin frecventă a sistemului. Acest lucru este valabil mai ales în clădirile înalte.

Izolarea apei din casă

Sistemele de drenare gata sunt bune, dar nu ieftine. Ce se întâmplă dacă drenarea ar trebui făcută la dacha și să-și petreacă un minim pentru asta? Există mai multe opțiuni foarte bugetare. Primul este de a face o scurgere din conductele de canalizare din plastic. Luați conducte de diametru mare (110 mm și peste), de bună calitate, cu un perete gros, tăiați-le în jumătate și folosiți-le ca jgheaburi. Ca o canal de scurgere, puteți utiliza același diametru sau puțin mai mic. Parantezele sunt mai convenabile pentru a cumpăra gata, dar, în principiu, o puteți face singur. Mai multe detalii despre cum să faceți o scurgere cu propriile mâini din conductele de canalizare se uită în film.

Chiar și opțiunea bugetară - canalul de scurgere din sticle de plastic. Jgheabul de la ele nu face un lucru normal, iar conductele de pâlnie funcționează normal.