Acoperișul SNIP al foilor profilate: ce ar trebui să fie materialul

Tipuri

O varietate de acoperiș, statutul financiar al proprietarilor, preferințele personale - ceea ce determină alegerea materialelor de acoperiș.

La rândul său, mai multe caracteristici determină durabilitatea structurii în formă finală, care depinde, de asemenea, de acoperișul SNIP al foilor profilate:

 • Calitatea lucrărilor de asamblare.
 • Respectarea normelor de construcție specificate în SNiP.

Despre principalele caracteristici ale materialului

În producția de folii profilate, baza este tablă galvanizată.

Se prelucrează prin metoda cu role la rece pentru obținerea produsului cu caracteristicile necesare.

Prezența pe ambele părți a stratului de acoperire împotriva coroziunii cu rezistență sporită este obligatorie pentru profilele care arată ca un val sau un trapez.

Culoarea suprafeței și tehnologia de aplicare conduc la apariția unor proprietăți diferite.

Foliile profilate pot avea următoarele funcții:

 • Acoperis de diferite tipuri.
 • Crearea de pereți.
 • Construcții cu funcții de susținere. Stratul SNIP al foilor profilate nu exclude această opțiune.

Fiecare categorie are propriile caracteristici. Principalele caracteristici sunt înălțimea ondulației și grosimea metalului, marcajul utilizat.

 • Cu denumirea C, materialul este folosit pentru a crea ziduri.
 • Scrisoarea H înseamnă că materialul pentru acoperiș este în fața noastră.
 • HC înseamnă că materialul poate fi utilizat atât pentru pereți, cât și pentru acoperișuri.

Datorită metalului de diferite grosimi profilele au o varietate de caracteristici. Profilurile au aceeași lungime. Lungimea standard a profilelor este în intervalul de 0,5-12 metri.

Pentru aranjarea acoperișurilor, sunt mai des folosite profile cu o înălțime de până la 35 milimetri. O înălțime a valurilor de 21 de milimetri este relevantă în cazul unei pante mici.

Cum să utilizați materialul de acoperiș corect

Rolul stratului de protecție cu funcția decorativă din această structură se realizează prin acoperirea cu polimer.

Acoperiș din proflista

Foliile profilate permit aplicarea următoarelor motive:

 • Metalul rulează.
 • Bare de lemn.

Toate acestea sunt scrise în SNIP-urile corespunzătoare:

 • Capacitatea rulmentului, în conformitate cu reglementările în vigoare, este determinată pe baza încărcării pe acoperiș, care este experimentată de materialul principal. În plus, importanța este legată de forța vântului, caracteristică anumitor zone climatice.
 • Se planifică crearea așa-numitelor șorțuri, pe bază de foi metalice, care au o acoperire polimerică. Apoi, legătura dintre pereți și foi profilate va fi densă.
 • Elementele formate la acoperișuri sunt furnizate cu un pieptene special. Pieptenele arată la fel ca profilul cu o secțiune transversală. Despre acest lucru scrie și SNIP patuturi făcute din carton ondulat, acoperis rece nu este o excepție.

Aranjamentul acoperișului necesită utilizarea nu numai a elementelor de profil, ci și a altor accesorii, cum ar fi:

 • Piese de etanșare pentru patine.
 • Constructii sub forma de cioturi.
 • Bariere de zăpadă.

Fundația solidă trebuie montată în punctul unde sunt montate jgheaburile. Grosimea acestei părți este aceeași cu cea a firului. Următoarele instrucțiuni sunt permise pentru utilizarea plăcilor profilate:

 • Crearea suprafețelor fără izolare suplimentară. Apoi se folosesc așa-numitele foi de bucăți.
 • Acoperiri izolate. Realizate prin asamblarea mai multor straturi între ele.

Despre unele caracteristici de design și soluții

Pentru plăcile profilate se recomandă:

 • Respectați lungimea rampei la maxim 12 metri. Dacă acest indicator crește - materialul este montat de-a lungul suprafeței de lucru, cu o suprapunere de până la 200 de milimetri. Trebuie să aderăm la direcția transversală, de la panta - se suprapun, într-un val.
 • Între ele, foile de carton ondulat sunt îmbinate cu ajutorul șuruburilor cu auto-filetare. Ar trebui să aibă o șaibă de etanșare, cu o grosime de cel puțin 1 mm.
 • Etanșanți pe bază de silicon sau tiokol - sunt relevanți pentru construcția de acoperișuri, a căror pantă este mică. Sunt necesare compoziții pentru a sigila stivele de-a lungul, peste. Utilizarea niturilor este importantă atunci când îmbinați plăcile ondulate cu elemente suplimentare.

Acoperișuri

Decizia de a dota una sau două canale de ventilație depinde de soluția specială de proiectare utilizată în acest sau acel scenariu. Țevi sau patine sunt principalele elemente ale organizării acestor sisteme.

Despre panta acoperișului

În cazul acoperișurilor de 20 de grade și al pantelor mai mici, utilizarea foilor de tip profilat va fi soluția cea mai relevantă. În plus, acest material este utilizat în instalații industriale cu profile autoportante.

Caracteristicile suprapunerii depind, de asemenea, de nivelul pantei:

 • Două valuri, îmbinări sigilate la 15 grade.
 • La 150 milimetri, dacă panta este de 30 de grade sau mai mult.
 • La 200 milimetri, dacă unghiul este de 15-30 de grade.

Cea mai bună și mai ușoară modalitate de a pune bordul ondulat pe o bază de lemn. Pasul latinelor variază de asemenea în funcție de caracteristicile bazei, inclusiv de unghiul de înclinare. Pasul tecii poate fi în intervalul 300-4000 milimetri. Cu cât unghiul de înclinare este mai mare, cu atât este mai mare pasul. Abaterile sunt permise, dar nu trebuie să depășească 5%.

Tăierea continuă este soluția optimă pentru acoperișurile cu o pantă mică.

SNiP acoperiș din carton ondulat

Construcția este o zonă de activitate care afectează în mod direct mediul uman. Calitatea lucrărilor de construcție depinde adesea nu numai de nivelul de confort, ci și de siguranța locuințelor pentru sănătatea și viața umană. Acesta este motivul pentru care tehnologia și metodele de producție a lucrărilor de construcție sunt strict reglementate de documentele de reglementare relevante.

Principalul document este Normele și regulile de construcție sau, pe scurt, SNiP. Aceste standarde sunt dezvoltate separat pentru fiecare tip de lucrări de construcție - de la excavarea excavării și construirea unei fundații sub clădire, până la capătul acoperișului și amenajarea teritoriului adiacent.

Organele de control arhitectural și de construcție monitorizează foarte strict punerea în aplicare a acestor norme în construcția de instalații industriale și civile, în special calitatea construcției de clădiri rezidențiale este atent monitorizată.

Nu este o excepție instalarea de acoperișuri din carton ondulat. Stratul SNiP din tabla profilată în sistemul de documente de reglementare în construcții este înregistrat sub numărul II-26-76 *. Acest SNIP a fost dezvoltat de către Centrul de Cercetare Științifică Centrală și Proiectare și Construcții industriale experimentale și se numește "Acoperișuri". Cerințele pentru fixarea și montarea foii profilate SNiP II-26-76 * sunt dedicate secțiunii 6.

Secțiunea 6 a SNiP: "Acoperișuri din tablă profilată din metal"

Partea principală a standardelor este dedicată construcției de acoperișuri din tabla profilate. În special, în secțiunea 6 a SNiP, structura acoperișului din tablă ondulată este reglementată de mai multe elemente simultan: 6.1, 6.2, 6.4, 6.5 și 6.8:

6.1. Ca profile recomandate din tablă de oțel pentru acoperișuri îndoite cu zinc, aluminiu sau alyumotsinkovym acoperite protejate cu strat protector si decorativ vopsea și înălțimea ondulare de cel puțin 44 mm în conformitate cu GOST 24045.

6.2. Placa profilată din metal poate fi utilizată ca o placă de acoperire a piesei în acoperișuri neizolate, fie ca strat izolator stratificat, fie ca parte a panourilor izolate cu trei straturi de acoperiș.

6.4. Baza sub acoperișul foii profilate sunt blocuri din lemn, iar în acoperiri neizolate - grinzi metalice. Capacitatea portantă a bazei sub acoperiș este stabilită prin calcularea încărcărilor în conformitate cu SNiP 2.01.07.

6.5. Suprafețele izolate pentru reducerea influenței „punților termice“ ca alerga la distanță, utilizați termo raft la distanță sau între utilizări și foi de oțel trebuie să fie furnizate garnituri placaj de 10 mm grosime bakelized, colorate cu 2 ori Emaile nitroceluloza sau clorura de vinil.

6.8. Trebuie furnizate acoperișurile cu folie profilată bearing metalică și stratul izolator din material grupe de inflamabilitate G1-G4 umplerea golurilor pardoseli cu nervuri pentru o lungime de 250 grupa materiale mm inflamabilitate GN la cofrajul joncțiune pentru pereți, rosturi de dilatare, lămpi pereți, precum și pe fiecare parte skate și vale acoperișuri. Nu este permisă umplerea golurilor în izolație în vrac.

Mai multe paragrafe descriu instalarea plăcii profilate - SNiP, în special în ceea ce privește cerințele de îmbinare a foilor:

6.6. Profilistii sunt atașați la grinzile prin șuruburi autoportante cu șaibă de etanșare cu cauciuc neopren de 1 mm.

6.7. Suprafața acoperișului din tabla profilată metalic pe pereți trebuie să fie executată cu dispozitivul de șorțuri din oțel galvanizat de 0,8 mm grosime, vopsit pe ambele părți. Fixarea lor se face pe nituri, și între ele printr-o singură cusătură întinsă. Elementele în formă de grinzi și cornișe, precum și șorțurile pentru finisarea trecerilor prin acoperiș, trebuie să aibă un "pieptene" în formă de secțiune transversală a foii profilate metalice.

Panta acoperișului din tabla profilate este, de asemenea, reglementată de norme - SniP în secțiunea 6.3, secțiunea 6, oferă recomandări specifice privind unghiul de înclinare:

6.3. Soluțiile structurale ale acoperișului din tabla profilate sunt similare cu acoperișurile din metal. Astfel de acoperișuri se utilizează, de preferință, pe pante mai mari de 20% pe clădiri cu o lungime de pantă de până la 12 m. Cu gradiente de 10 până la 20%, se asigură etanșarea obligatorie a îmbinărilor longitudinale și transversale între foi. Valoarea suprapunerii foii profilate de-a lungul pantei trebuie să fie de cel puțin 250 mm și de-a lungul rampei până la o muchie.

Trebuie avut în vedere faptul că la punctul 6.3 este vorba de recomandări și nu de instrucțiunile obligatorii. Dacă calculele pe care le-ați făcut vă permit să faceți o mai mică tendință, atunci o puteți face fără nici cea mai mică îndoială.

Secțiunea 6 este însoțită de apendicele 13, care prezintă modelele de prindere și unele detalii ale acoperișului. Puteți descărca SNiP II-26-76 apăsând butonul de clic pe acest link și selectând "Salvare ca..."

Apendicele 13 din SNiP: "Detalii ale acoperișului din tablă profilate metalică"

Suplimentar SNiP pentru acoperișuri din proflista

În plus față de cerințele de mai sus, un alt SNiP pe acoperișul profilului, care reglementează regulile de acceptare pentru astfel de acoperișuri, impune:

 • Pentru a evita supraîncălzirea stratului de acoperire de-a lungul vârfului încălzitorului, trebuie prevăzută o barieră împotriva vântului din materialul permeabil la vapori.
 • Pentru a evita distrugerea deformărilor de temperatură, lungimea jgheaburilor din oțelul galvanizat instalat la capete nu trebuie să depășească 6 m.
 • Clemele pentru fixarea oțelului de acoperiș pe cutie, șuruburile din oțel, șuruburile și șaibele pentru fixarea plăcii ondulate trebuie galvanizate.

De asemenea, veți beneficia de SNiP 2.01.07-85 "Încărcături și impact". Acesta conține recomandări privind calcularea încărcărilor pe acoperiș, inclusiv zăpadă și vânt. Necesitatea de a utiliza acest standard este indicată în clauza 6.4. SNiP-ul de bază și dispozitivul acoperișului de la profilist depind în mod direct de calcule

Cât costă îmbarcare ondulată pe acoperiș?

Ce determină prețul acoperișurilor ondulate? Cum de a economisi bani la achiziționarea sa? Unde și cu cine este mai bine să cumperi plăci ondulate pentru acoperișuri?

Cum se calculează cantitatea de carton ondulat pe acoperiș?

Calculul plăcii ondulate pe acoperiș este ușor! Dacă știi cum. Citiți articolul și aflați cât de rapid și ușor puteți calcula manual cantitatea de acoperiș ondulat.

Tehnică de acoperire cu tablă ondulată

Care este tehnologia acoperișului cu o foaie profilate? Există caracteristici speciale pentru plăcile de acoperiș pentru acoperișuri realizate din tablă profilată? Cum să evitați greșelile care pot duce la scurgere? Citiți în articol.

Cerințe SNiP pentru panta acoperișului din tabla profilată

Astăzi, pe piața extinsă de materiale pentru acoperișuri, foaia ondulată a devenit foarte populară. Se folosește cu succes în construcția industrială și privată. În plus față de caracteristicile de înaltă performanță, foliile profilate au, de asemenea, un aspect frumos - capacitatea de a comanda o foaie de dimensiune potrivită facilitează foarte mult instalarea sa. Singurul lucru este să observați panta corectă a acoperișului din tabla profilată.

Contabilizarea minimului de părtinire este necesară nu numai din perspectiva viziunii casei viitoare. Această problemă este relevantă și în legătură cu condițiile climatice din zona construcției propuse.

Avantajele foii profilate ca material de acoperire ↑

Doar ia notă

 • rezistență ridicată,
 • fiabilitate în funcționare,
 • ușura
 • estetica.

Poate fi folosit cu o panta de panta de cel putin 8 ° (1: 7) conform SniP. În acest caz, panta acoperișului nu permite depășirea apei de ploaie prin valurile de carton ondulat. Același lucru este valabil și pentru impactul încărcării de zăpadă. Acesta este un avantaj semnificativ, deoarece permite să lucreze pe acoperire pe tot parcursul anului, în ciuda caracteristicilor naturii. Profilurile sunt adaptate pentru utilizare în condiții nefavorabile. El nu se confruntă cu coroziunea după ploaie, precum și arderea sub soare.

Acest material de construcție este utilizat pe scară largă pentru acoperirea acoperișurilor mari. Rigiditatea crescută a coastelor nu-i permite să se deformeze, este durabilă și economică.

Reguli de bază pentru instalarea acoperișului ↑

Modul de așezare a materialului în timpul montării foii profilate pe acoperiș nu determină în mică măsură panta acoperișului de pe tabla ondulată. Când lucrați cu acesta, trebuie să respectați anumite caracteristici ale regulilor de instalare și de operare.

Ce ar trebui să fie abaterea acoperișului ↑

Înclinarea minimă a acoperișului din tabla profilată pentru clădiri rezidențiale este considerată a fi de 12 °, cea mai bună este de -20 °, iar din tabla ondulată pentru clădiri industriale este de 8 °, respectiv.

Aceste restricții pot varia în funcție de numărul de straturi plasate. De exemplu, dacă așezarea este efectuată în două straturi, panta ar trebui să fie mărită pentru a preveni acumularea de precipitații la articulațiile foii de profile. Pentru a le proteja de ploaie, îmbinările sunt murdare cu un material de umplere ermetic.

 • În cazul în care panta acoperișului este mai mică de 14 °, atunci atunci când o placă de acoperire care se suprapune în direcția orizontală nu trebuie să fie mai mică de 20 cm.

La intersecția cu valea și creasta, etanșarea se realizează folosind sigilii profilate speciale. O astfel de garnitură nu permite ca precipitațiile să cadă sub elementele acoperișului în timpul unei condiții meteorologice nefavorabile, de exemplu, un duș cu ploaie. Când îl instalați, lăsați un spațiu suficient pentru a mișca aerul.

Trebuie remarcat faptul că, în timpul suprapunerii acoperișului, cu o înclinare de 12 ° sau mai mică se realizează îmbinările de etanșare se suprapune peste foaie de profile orizontale și verticale folosind silicon.

 • 15 ° -30 °, este necesară o suprapunere în intervalul de la 15 la 20 cm.
 • Mai mult de 30 ° - presupune o suprapunere de 10-15 cm

Cum să fixați foaia profilată pe structura acoperișului ↑

Pentru fixarea structurilor de acoperis ondulate din lemn, cele mai potrivite șuruburi speciale pentru acoperiș, care sunt executate la capăt cu un burghiu și echipate cu garnitură de neopren. Spre deosebire de fixarea placajului, fixarea se face numai în partea inferioară a valului.

Șuruburile cu auto-filetare sunt de 4,8 x 35 mm. Pentru a asigura partea de sus a patinelor folosite mai multe șuruburi și o lungime de 8 cm. Aceasta ar trebui să aibă, de asemenea, grijă de vapori și impermeabilizarea, precum și existența diferenței, asigurând ventilarea spațiului sub acoperiș. Aceste cerințe pentru instalarea plăcilor ondulate - sunt obligatorii.

Ce gunoaie să alegeți ↑

În instalațiile industriale și industriale, acoperișul, de regulă, este plat sau unic. Pentru acoperișurile plate, utilizați o placă ondulată, având o înălțime a profilului de 4,4 cm. Este sudată pe un cadru metalic. Apoi, aranjați un acoperiș plat neegalat.

Pentru acoperișurile înclinate, este luată în general o foaie profilată a cărei înălțime a profilului nu este mai mică de 3,5 cm și grosimea foii este de aproximativ 0,6 / 0,7 mm.

Este important să știți că cu cât este mai mare profilul, cu atât încărcătura este mai puternică.

Dimensiunea cutiei determină înălțimea valului foii folosite și panta acoperișului de pe foaia profilate.

 • Dacă se utilizează o placă ondulată de calitate C20 pentru lucru, atunci cu o pantă mai mică de 15 °, se efectuează o cutie continuă și o suprapunere a foilor - în două onduleri.
 • Dacă unghiul este mai mic de 15 ° și materialul folosit este C35, se recomandă să alegeți o treaptă de 30 cm pentru cutie, suprapusă - într-un singur val. În unele cazuri individuale este permis un pas de 65 cm.
 • Mai multe tipuri de foi de profilare - C44 și altele. În acest caz, distanța dintre site se mărește până la 500 mm, eventual mai mult. Dacă înclinarea rampei depășește 15 °, construcția sub foi se realizează în trepte de la 350 până la 500 mm, în funcție de înălțimea ondulației plăcii ondulate.
 • La orice pantă a acoperișului se propune și amenajarea unui sistem de drenare care să "răspundă" pentru îndepărtarea corectă a sedimentelor și a excesului de umiditate de pe suprafața acoperișului. Panta sa trebuie să fie aranjată astfel încât atunci când este instalat un sistem de captare internă să fie direcționat spre pâlnia pentru a primi apă sau în direcția jgheaburilor, dacă există un bazin extern. De asemenea, este important să se asigure panta optimă a acoperișului din tabla profilată.
 • Atunci când se înclină până la 10 °, se recomandă aplicarea unor straturi speciale de membrană care să poată proteja în mod fiabil acoperișul de umiditate și deteriorarea materialelor.

Este important să știți că dacă panta acoperișului scade, este necesar să măriți diferența de ventilație în consecință.

 • La instalarea plăcilor profilate, trebuie să respectați toate cerințele privind condițiile de așezare, etapele de fixare și dimensiunea recomandată a suprapunerii. În special, acestea sunt montate cu o suprapunere pe bază, pentru a proteja spațiul sub acoperiș.

Neglijarea oricăror criterii impuse poate duce la consecințe dezastruoase.

Acoperiș din foi profilate. are de asemenea SNiP. (partea 2)

Mai multe paragrafe ale regulilor descriu instalarea foii profilate. SNiP, în principiu se referă la cerințele de îmbinare a foilor împreună:

6.6. Profilistii sunt atașați la grinzile prin șuruburi autoportante cu șaibă de etanșare cu cauciuc neopren de 1 mm.

6.7. Suprafața acoperișului din tabla profilată metalic pe pereți trebuie să fie executată cu dispozitivul de șorțuri din oțel galvanizat de 0,8 mm grosime, vopsit pe ambele părți. Fixarea lor se face pe nituri, și între ele printr-o singură cusătură întinsă. Elementele în formă de grinzi și cornișe, precum și șorțurile pentru finisarea trecerilor prin acoperiș, trebuie să aibă un "pieptene" în formă de secțiune transversală a foii profilate metalice.

Panta acoperișului din tabla profilate este, de asemenea, reglementată de norme - SniP în secțiunea 6.3, secțiunea 6, oferă recomandări specifice privind unghiul de înclinare:

6.3. Soluțiile structurale ale acoperișului din tabla profilate sunt similare cu acoperișurile din metal. Astfel de acoperișuri se utilizează, de preferință, pe pante mai mari de 20% pe clădiri cu o lungime de pantă de până la 12 m. Cu gradiente de 10 până la 20%, se asigură etanșarea obligatorie a îmbinărilor longitudinale și transversale între foi. Valoarea suprapunerii foii profilate de-a lungul pantei trebuie să fie de cel puțin 250 mm și de-a lungul rampei până la o muchie.

Ar trebui să se țină seama de faptul că la punctul 6.3 sunt recomandările și nu instrucțiunile obligatorii. Dacă calculele pe care le-ați făcut vă permit să faceți o mai mică tendință, atunci o puteți face fără nici cea mai mică îndoială.
Și dacă brusc aveți o plângere la gazda locului de muncă, puteți să vă îndreptați spre acest punct.

Secțiunea 6 este însoțită de apendicele 13, care prezintă modelele de prindere și unele detalii ale acoperișului.

Apendicele 13 din SNiP: "Detalii ale acoperișului din tablă profilate metalică"

Acoperire strat-cu-un strat de acoperis din tablă metalică profilată:
1 - pardoseală profilate din oțel rulment;
2 - foaie de acoperiș profilată din oțel (în poziție inversată);
3 - barieră de vapori realizată din folie de polietilenă cu etanșare articulată pe bandă autoadezivă;
4 - film de difuzie-impermeabilizare împotriva vântului;
5 - izolație termică; 6 - termoconductoare, de exemplu, din placaj baculat;
7 - element de susținere din oțel gros de 3 mm;
8 - element de rigidizare din oțel gros de 2 mm;
9 - rutare la distanță GN65 × 45 × 40 × 3; 10 - șaibă de oțel;
11 - șaibă de etanșare (bandă de etanșare); 12 - mastic de etanșare;
13 - Șurub auto-filetat B6 × 80; 14 - nituri combinate;
15 - șurub cu auto-filetare B6 × 25; 16 - spălătoare de neopren; * - dimensiunea de referință.

Trecerea conductei prin acoperișul foilor metalice profilate:
1 - țeavă; 2 - o ceașcă de oțel (pătrat);
3 - vată minerală; 4 - runde suplimentare;
5,6,7 - șorțuri de protecție din oțel cu grosimea de 0,8 mm;
8 - mastic de etanșare; 9 - nituri combinate;
10 - umbrelă din oțel zincat; 11 - șorț de protecție pentru crestă;
12 - pieptene din oțel; 13 - un guler; 14 - film de difuzie-impermeabilizare împotriva vântului.

Suplimentar SNiP pentru acoperișuri din proflista

În plus față de cerințele de mai sus, un alt SNiP pe acoperișul profilului, care reglementează regulile de acceptare pentru astfel de acoperișuri, impune:

 • Pentru a evita supraîncălzirea stratului de acoperire de-a lungul vârfului încălzitorului, trebuie prevăzută o barieră împotriva vântului din materialul permeabil la vapori.
 • Pentru a evita distrugerea deformărilor de temperatură, lungimea jgheaburilor din oțelul galvanizat instalat la capete nu trebuie să depășească 6 m.
 • Clemele pentru fixarea oțelului de acoperiș pe cutie, șuruburile din oțel, șuruburile și șaibele pentru fixarea plăcii ondulate trebuie galvanizate.

De asemenea, veți beneficia de SNiP 2.01.07-85 "Încărcături și impact". Acesta conține recomandări privind calcularea încărcărilor pe acoperiș, inclusiv zăpadă și vânt. Necesitatea de a utiliza acest standard este indicată în clauza 6.4. SNiP-ul de bază și dispozitivul acoperișului de la profilist depind în mod direct de calcule


Având în vedere aceste cerințe, atunci când alegeți o placă de acoperiș pentru acoperiș, puteți avea încredere în rezultatul excelent al lucrărilor de construcție. Dacă vă îndoiți de corectitudinea opțiunii, puteți obține întotdeauna sfaturi de la un specialist competent în compania "Profilul Baltic" prin telefon +7 (812) 677-16-10

Fixați acoperișul de pe tabla ondulată

Ce norme SNiP trebuie să fie utilizate în construcția de acoperișuri din carton ondulat?

Alegerea materialului de acoperiș este influențată de scopul funcțional al clădirii, de construcția acoperișului, precum și de bugetul de construcție. Laminările profilate reprezintă un material care poate fi numit soluție aproape universală dacă este necesar să se echipeze un acoperiș ieftin, dar sigur. Materialul este produs într-o gamă suficient de largă, astfel încât este întotdeauna posibilă alegerea unei mărci care poate fi utilizată pentru a acoperi o casă sau o clădire a unei ferme.

Planificând un acoperiș care acoperă o casă nouă sau efectuând o revizie majoră a vechii acoperitoare, majoritatea proprietarilor speră că acoperișul va fi construit pentru o lungă perioadă de timp, protejând în mod fiabil casa de vreme.

Longevitatea stratului de acoperire va depinde de calitatea materialului selectat și, de asemenea, de cât de corect a fost realizată instalarea. Normele privind executarea lucrărilor de acoperiș sunt prezentate în documentele normative - acoperișul SNiP din carton ondulat. Luați în considerare cerințele de bază pentru calitatea lucrării și a materialului propriu-zis.

Specificațiile materialului

Foliile profilate sau foliile ondulate sunt materiale fabricate prin laminare la rece din tablă de oțel subțire. Materialul este disponibil cu zinc și polimer. Utilizat profilat nu numai pentru executarea lucrărilor de acoperiș, ci și pentru alte operațiuni de construcție. Cel mai adesea se folosește hârtia ondulată:

 • Pentru lucrări cu fațade;
 • Pentru construirea de garduri, partiții ușoare;
 • Pentru construirea de pavilioane, hangare etc.;
 • Pentru construcția cofrajului în construcții monolitice.

Clasificarea materialelor

Există trei mărci de folie ondulată:

 • Purtător. Acesta este cel mai durabil material, realizat din oțel cu o grosime mai mare și având cele mai mari ondulații (57-1144 mm);
 • Perete. Acest tip de material este utilizat pentru suprafețele cu care se confruntă, construind structuri ușoare. Dimensiunea ondulei în acest tip de material este de 8-35 mm.
 • Perete universale sau fără pereți. Acest tip de carton ondulat este intermediar între primele două, poate avea o înălțime de ondulat de 35-37 mm.

Sfat! Potrivit SNIP, pentru executarea lucrărilor de acoperiș, se folosește o placă ondulată, precum și o folie ondulată pe perete cu înălțimea maximă a onduleului. Grosimea materialului de bază, care este destinată așezării pe acoperiș, trebuie să fie de 0,5-0,7 mm.

În ceea ce privește prezența acoperirii, atunci pentru lucrările de acoperiș este permisă utilizarea unei folii ondulate, atât cu acoperire din polimeri cât și zincare. Desigur, dacă materialul este selectat pentru acoperișul unei case rezidențiale, este mai bine să alegeți o variantă cu un strat de polimer. Pentru un garaj, o baie și alte hozpostroek pot alege o opțiune mai ieftină - tablă ondulată galvanizată.

Soluții constructive

Tăvile profilate, conform cerințelor SNiP, pot fi utilizate pe acoperișuri înclinate, practic de orice tip.

Cerințe pentru panta acoperișului

Cel mai bine este să așezați tabla ondulată pe acoperiș cu un unghi de înclinare de 20 grade sau mai mult. Cu toate acestea, codurile de construcție permit utilizarea acestui material pe acoperișuri mai plate. La amplasamentele industriale, panta minimă admisibilă a acoperișului este de 8 grade, iar pe clădirile rezidențiale - 10 grade.

Lățimea suprapunerilor

De la faptul că panta ramelor de pe acoperiș depinde de lățimea suprapunerii la așezarea foii profilate, precum și de cerințele pentru proiectarea cutiei. Potrivit SNiP, lățimea suprapunerii la așezarea foilor ondulate ar trebui să fie după cum urmează:

 • Unghiul este mai mic de 15 grade - 25 cm.

Sfat! În aranjamentul acoperișurilor plate, se recomandă utilizarea suplimentară a garniturilor de etanșare poroase speciale, prevăzute la formarea unei suprapuneri. De asemenea, puteți utiliza un dispozitiv de etanșare a acoperișului.

 • Unghi de 15-30 grade - 20 cm;
 • Unghiul este mai mare de 30 de grade - 10-15 cm.

Cerințe pentru cutie

Plasarea cartonului ondulat se face pe o cutie de lemn. Pasul de aranjare a elementelor structurale poate fi de la 30 cm la 4 metri, în funcție de înălțimea ondulei de foaie și de panta razei. În cazul acoperișurilor plate, atunci când se utilizează plăci ondulate cu o înălțime de ondulare mai mică de 21 mm, este necesar să se colecteze podele solide.

Lucrări de instalare

Pentru a vă asigura că acoperișul plăcii ondulate durează mult, este necesar să asamblați corespunzător tortul de acoperiș.

Compoziția plăcilor de acoperiș

Potrivit SNiP, construcția plăcii de acoperiș ar trebui să includă:

 • Acoperirea principală a acoperișului (elemente ondulate și suplimentare);
 • Membrane izolante;
 • Material încălzit;

Există o astfel de construcție de acoperiș multistrat pentru a preveni:

 • Pierderea căldurii prin acoperiș;
 • Umidificarea materialelor de izolare datorită condensării aburului, care penetrează, atât din exterior cât și din interior.
 • Formarea gheții și gheții pe acoperiș în perioada iarnă-primăvară.

Regulile de bază pentru crearea unei plăci de acoperiș sunt:

 • Trebuie să se instaleze un material de izolare termică între picioarele de creastă, astfel încât să nu existe decalaje între structurile din lemn și covorașurile din vată minerală;
 • Pe partea laterală a încăperii, izolația trebuie protejată împotriva umidificării prin instalarea unei folii de barieră împotriva vaporilor.

Sfat! Alegerea vatei minerale ca încălzitor este justificată de faptul că acest material "stinge" sunetul bine, adică izolația acoperișului va efectua simultan funcția de protecție împotriva zgomotului.

 • La asamblarea unui tort de acoperiș, nu puteți neglija necesitatea de a instala goluri de ventilație între straturile individuale. Acest spațiu trebuie făcut în mod necesar între straturile de căldură și impermeabilizare, precum și între stratul principal și impermeabilizarea.
 • Când se folosește folia de abur și impermeabilizare, materialul trebuie plasat paralel cu cornișele. Între panourile individuale este necesar să se facă o lățime a turei de cel puțin 10 cm.
 • Impermeabilizarea nu poate fi pusă în tensiune, filmul este așezat liber, cu o înălțime de aproximativ 2 cm între picioarele cavității.

Prelucrarea principală a stratului

 • Plasarea pe pante dreptunghiulare începe din colțul inferior cu orice parte convenabilă pentru instalator.
 • Atunci când se pune primul rând, este necesar să se formeze o coroană vertebrală. Pentru a face acest lucru, foile sunt stivuite astfel încât acestea să iasă ușor pe cutie. Lățimea consolei depinde de marca de folie profilată utilizată. Când de stabilire a mărcii de material C21 și C35 lățime foi trebuie să fie de 5-10 cm, atunci când este utilizat cu o înălțime mai mare plisat profilate (de exemplu, NA-44, NA-57), lățimea overhang ar trebui să fie de 20-30 cm.
 • Pentru a fixa materialul folosit șuruburile de acoperiș, care trebuie înșurubate în partea inferioară a undei. În conformitate cu normele pentru fiecare metru pătrat de acoperire ar trebui să fie utilizate 7-9 șuruburi.
 • Plăcile pot fi fixate împreună în locurile de lipire, fie cu aceleași șuruburi sau nituri.
 • Densiile sunt instalate folosind șuruburi cu auto-filetare. Deci, elementele de patinaj sunt instalate dupa stivuirea foilor, si fixati-le cu suruburi lungi de auto-imbinare, inducandu-le in creasta valului. Lamelele de șlefuiet și frunte sunt fixate cu șuruburi regulate de auto-așezare, plasându-le în trepte de 30 cm.

Deci, acoperișul, asamblat din tabla ondulată, este o soluție fiabilă și practică care se va potrivi atât casei cât și oricărei clădiri agricole. Înainte de a efectua instalarea unui asemenea strat, se recomandă să studiați cu atenție instrucțiunile de lucru cu materialul, precum și să vă familiarizați cu cerințele regulilor de construcție stabilite în documentele de reglementare.

Articole similare

SNiP acoperiș din carton ondulat

Construcția este o zonă de activitate care afectează în mod direct mediul uman. Calitatea lucrărilor de construcție depinde adesea nu numai de nivelul de confort, ci și de siguranța locuințelor pentru sănătatea și viața umană. Acesta este motivul pentru care tehnologia și metodele de producție a lucrărilor de construcție sunt strict reglementate de documentele de reglementare relevante.

Principalul document este Normele și regulile de construcție sau, pe scurt, SNiP. Aceste standarde sunt dezvoltate separat pentru fiecare tip de lucrări de construcție - de la excavarea excavării și construirea unei fundații sub clădire, până la capătul acoperișului și amenajarea teritoriului adiacent.

Organele de control arhitectural și de construcție monitorizează foarte strict punerea în aplicare a acestor norme în construcția de instalații industriale și civile, în special calitatea construcției de clădiri rezidențiale este atent monitorizată.

Nu este o excepție instalarea de acoperișuri din carton ondulat. Stratul SNiP din tabla profilată în sistemul de documente de reglementare în construcții este înregistrat sub numărul II-26-76 *. Acest SNIP a fost dezvoltat de către Centrul de Cercetare Științifică Centrală și Proiectare și Construcții industriale experimentale și se numește "Acoperișuri". Cerințele pentru fixarea și montarea foii profilate SNiP II-26-76 * sunt dedicate secțiunii 6.

Secțiunea 6 a SNiP: "Acoperișuri din tablă profilată din metal"

Partea principală a standardelor este dedicată construcției de acoperișuri din tabla profilate. În special, în secțiunea 6 a SNiP, structura acoperișului din tablă ondulată este reglementată de mai multe elemente simultan: 6.1, 6.2, 6.4, 6.5 și 6.8:

6.1. Ca profile recomandate din tablă de oțel pentru acoperișuri îndoite cu zinc, aluminiu sau alyumotsinkovym acoperite protejate cu strat protector si decorativ vopsea și înălțimea ondulare de cel puțin 44 mm în conformitate cu GOST 24045.

6.2. Placa profilată din metal poate fi utilizată ca o placă de acoperire a piesei în acoperișuri neizolate, fie ca strat izolator stratificat, fie ca parte a panourilor izolate cu trei straturi de acoperiș.

6.4. Baza sub acoperișul foii profilate sunt blocuri din lemn, iar în acoperiri neizolate - grinzi metalice. Capacitatea portantă a bazei sub acoperiș este stabilită prin calcularea încărcărilor în conformitate cu SNiP 2.01.07.

6.5. Suprafețele izolate pentru reducerea influenței „punților termice“ ca alerga la distanță, utilizați termo raft la distanță sau între utilizări și foi de oțel trebuie să fie furnizate garnituri placaj de 10 mm grosime bakelized, colorate cu 2 ori Emaile nitroceluloza sau clorura de vinil.

6.8. Trebuie furnizate acoperișurile cu folie profilată bearing metalică și stratul izolator din material grupe de inflamabilitate G1-G4 umplerea golurilor pardoseli cu nervuri pentru o lungime de 250 grupa materiale mm inflamabilitate GN la cofrajul joncțiune pentru pereți, rosturi de dilatare, lămpi pereți, precum și pe fiecare parte skate și vale acoperișuri. Nu este permisă umplerea golurilor în izolație în vrac.

Mai multe paragrafe descriu instalarea plăcii profilate - SNiP, în special în ceea ce privește cerințele de îmbinare a foilor:

6.6. Profilistii sunt atașați la grinzile prin șuruburi autoportante cu șaibă de etanșare cu cauciuc neopren de 1 mm.

6.7. Suprafața acoperișului din tabla profilată metalic pe pereți trebuie să fie executată cu dispozitivul de șorțuri din oțel galvanizat de 0,8 mm grosime, vopsit pe ambele părți. Fixarea lor se face pe nituri, și între ele printr-o singură cusătură întinsă. Elementele în formă de grinzi și cornișe, precum și șorțurile pentru finisarea trecerilor prin acoperiș, trebuie să aibă un "pieptene" în formă de secțiune transversală a foii profilate metalice.

Panta acoperișului din tabla profilate este, de asemenea, reglementată de norme - SniP în secțiunea 6.3, secțiunea 6, oferă recomandări specifice privind unghiul de înclinare:

6.3. Soluțiile structurale ale acoperișului din tabla profilate sunt similare cu acoperișurile din metal. Astfel de acoperișuri se utilizează, de preferință, pe pante mai mari de 20% pe clădiri cu o lungime de pantă de până la 12 m. Cu gradiente de 10 până la 20%, se asigură etanșarea obligatorie a îmbinărilor longitudinale și transversale între foi. Valoarea suprapunerii foii profilate de-a lungul pantei trebuie să fie de cel puțin 250 mm și de-a lungul rampei până la o muchie.

Trebuie avut în vedere faptul că la punctul 6.3 este vorba de recomandări și nu de instrucțiunile obligatorii. Dacă calculele pe care le-ați făcut vă permit să faceți o mai mică tendință, atunci o puteți face fără nici cea mai mică îndoială.

Secțiunea 6 este însoțită de apendicele 13, care prezintă modelele de prindere și unele detalii ale acoperișului. Puteți descărca SNiP II-26-76 apăsând butonul de clic pe acest link și selectând "Salvare ca..."

Apendicele 13 din SNiP: "Detalii ale acoperișului din tablă profilate metalică"

Acoperire strat-cu-un strat de acoperis din tablă metalică profilată:
1 - pardoseală profilate din oțel rulment;
2 - foaie de acoperiș profilată din oțel (în poziție inversată);
3 - barieră de vapori realizată din folie de polietilenă cu etanșare articulată pe bandă autoadezivă;
4 - film de difuzie-impermeabilizare împotriva vântului;
5 - izolație termică; 6 - termoconductoare, de exemplu, din placaj baculat;
7 - element de susținere din oțel gros de 3 mm;
8 - element de rigidizare din oțel gros de 2 mm;
9 - rutare la distanță GN65 × 45 × 40 × 3; 10 - șaibă de oțel;
11 - șaibă de etanșare (bandă de etanșare); 12 - mastic de etanșare;
13 - Șurub auto-filetat B6 × 80; 14 - nituri combinate;
15 - șurub cu auto-filetare B6 × 25; 16 - spălătoare de neopren; * - dimensiunea de referință.

Trecerea conductei prin acoperișul foilor metalice profilate:
1 - țeavă; 2 - o ceașcă de oțel (pătrat);
3 - vată minerală; 4 - runde suplimentare;
5,6,7 - șorțuri de protecție din oțel cu grosimea de 0,8 mm;
8 - mastic de etanșare; 9 - nituri combinate;
10 - umbrelă din oțel zincat; 11 - șorț de protecție pentru crestă;
12 - pieptene din oțel; 13 - un guler; 14 - film de difuzie-impermeabilizare împotriva vântului.

Suplimentar SNiP pentru acoperișuri din proflista

În plus față de cerințele de mai sus, un alt SNiP pe acoperișul profilului, care reglementează regulile de acceptare pentru astfel de acoperișuri, impune:

 • Pentru a evita supraîncălzirea stratului de acoperire de-a lungul vârfului încălzitorului, trebuie prevăzută o barieră împotriva vântului din materialul permeabil la vapori.
 • Pentru a evita distrugerea deformărilor de temperatură, lungimea jgheaburilor din oțelul galvanizat instalat la capete nu trebuie să depășească 6 m.
 • Clemele pentru fixarea oțelului de acoperiș pe cutie, șuruburile din oțel, șuruburile și șaibele pentru fixarea plăcii ondulate trebuie galvanizate.

De asemenea, veți beneficia de SNiP 2.01.07-85 "Încărcături și impact". Acesta conține recomandări privind calcularea încărcărilor pe acoperiș, inclusiv zăpadă și vânt. Necesitatea de a utiliza acest standard este indicată în clauza 6.4. SNiP-ul de bază și dispozitivul acoperișului de la profilist depind în mod direct de calcule

Articole recomandate

 • Cât costă îmbarcare ondulată pe acoperiș?
  Ce determină prețul acoperișurilor ondulate? Cum de a economisi bani la achiziționarea sa? Unde și cu cine este mai bine să cumpărați acoperișuri ondulate?
 • Cum se calculează cantitatea de carton ondulat pe acoperiș?
  Calculul plăcii ondulate pe acoperiș este ușor! Dacă știi cum. Citiți articolul și aflați cât de rapid și ușor puteți calcula manual cantitatea de acoperiș ondulat.
 • Tehnică de acoperire cu tablă ondulată
  Care este tehnologia acoperișului cu o foaie profilate? Există caracteristici speciale pentru plăcile de acoperiș pentru acoperișuri realizate din tablă profilată? Cum să evitați greșelile care pot duce la scurgere? Citiți în articol.

Site-ul oprofnastile.ru - informații actualizate și utile despre podelele profesionale, instalarea și utilizarea lor, sfaturi de profesioniști și instrucțiuni pas cu pas pentru dvs.

Toate materialele publicate pe site sunt protejate cu adevărat în conformitate cu legislația în vigoare, pe care sunt toate documentele necesare, inclusiv acordurile.

Cu toate acestea, dacă doriți să distribuiți materiale cu cititorii dvs., puteți să le reprimați. Procedând astfel, trebuie să furnizați un articol care nu este protejat de indexarea printr-un hyperlink la pagina acestui site de unde a fost copiat materialul. Pe o singură resursă, nu puteți plasa mai mult de 5 articole copiate de pe acest site.

SNiP acoperiș din carton ondulat

Caseta de economisire a energiei electrice
Citiți recenzii aici

SNiP acoperiș din carton ondulat

Construcția este o zonă de activitate care afectează în mod direct mediul uman. Calitatea lucrărilor de construcție depinde adesea nu numai de nivelul de confort, ci și de siguranța locuințelor pentru sănătatea și viața umană. Acesta este motivul pentru care tehnologia și metodele de producție a lucrărilor de construcție sunt strict reglementate de documentele de reglementare relevante.

Principalul document este Normele și regulile de construcție sau, pe scurt, SNiP. Aceste standarde sunt dezvoltate separat pentru fiecare tip de lucrări de construcție - de la excavarea excavării și construirea unei fundații sub clădire, până la capătul acoperișului și amenajarea teritoriului adiacent.

Organele de control arhitectural și de construcție monitorizează foarte strict punerea în aplicare a acestor norme în construcția de instalații industriale și civile, în special calitatea construcției de clădiri rezidențiale este atent monitorizată.

Nu este o excepție instalarea de acoperișuri din carton ondulat. Stratul SNiP din tabla profilată în sistemul de documente de reglementare în construcții este înregistrat sub numărul II-26-76 *. Acest SNIP a fost dezvoltat de către Centrul de Cercetare Științifică Centrală și Proiectare și Construcții industriale experimentale și se numește "Acoperișuri". Cerințele pentru fixarea și montarea foii profilate SNiP II-26-76 * sunt dedicate secțiunii 6.

Secțiunea 6 a SNiP: "Acoperișuri din tablă profilată din metal"

Partea principală a standardelor este dedicată construcției de acoperișuri din tabla profilate. În special, în secțiunea 6 a SNiP, structura acoperișului din tablă ondulată este reglementată de mai multe elemente simultan: 6.1, 6.2, 6.4, 6.5 și 6.8:

6.1. Ca profile recomandate din tablă de oțel pentru acoperișuri îndoite cu zinc, aluminiu sau alyumotsinkovym acoperite protejate cu strat protector si decorativ vopsea și înălțimea ondulare de cel puțin 44 mm în conformitate cu GOST 24045.

6.2. Placa profilată din metal poate fi utilizată ca o placă de acoperire a piesei în acoperișuri neizolate, fie ca strat izolator stratificat, fie ca parte a panourilor izolate cu trei straturi de acoperiș.

6.4. Baza sub acoperișul foii profilate sunt blocuri din lemn, iar în acoperiri neizolate - grinzi metalice. Capacitatea portantă a bazei sub acoperiș este stabilită prin calcularea încărcărilor în conformitate cu SNiP 2.01.07.

6.5. Suprafețele izolate pentru reducerea influenței „punților termice“ ca alerga la distanță, utilizați termo raft la distanță sau între utilizări și foi de oțel trebuie să fie furnizate garnituri placaj de 10 mm grosime bakelized, colorate cu 2 ori Emaile nitroceluloza sau clorura de vinil.

Caseta de economisire a energiei electrice
Citiți recenzii aici

6.8. Trebuie furnizate acoperișurile cu folie profilată bearing metalică și stratul izolator din material grupe de inflamabilitate G1-G4 umplerea golurilor pardoseli cu nervuri pentru o lungime de 250 grupa materiale mm inflamabilitate GN la cofrajul joncțiune pentru pereți, rosturi de dilatare, lămpi pereți, precum și pe fiecare parte skate și vale acoperișuri. Nu este permisă umplerea golurilor în izolație în vrac.

Mai multe paragrafe descriu instalarea plăcii profilate - SNiP, în special în ceea ce privește cerințele de îmbinare a foilor:

6.6. Profilistii sunt atașați la grinzile prin șuruburi autoportante cu șaibă de etanșare cu cauciuc neopren de 1 mm.

6.7. Suprafața acoperișului din tabla profilată metalic pe pereți trebuie să fie executată cu dispozitivul de șorțuri din oțel galvanizat de 0,8 mm grosime, vopsit pe ambele părți. Fixarea lor se face pe nituri, și între ele printr-o singură cusătură întinsă. Elementele în formă de grinzi și cornișe, precum și șorțurile pentru finisarea trecerilor prin acoperiș, trebuie să aibă un "pieptene" în formă de secțiune transversală a foii profilate metalice.

Panta acoperișului din tabla profilate este, de asemenea, reglementată de norme - SniP în secțiunea 6.3, secțiunea 6, oferă recomandări specifice privind unghiul de înclinare:

6.3. Soluțiile structurale ale acoperișului din tabla profilate sunt similare cu acoperișurile din metal. Astfel de acoperișuri se utilizează, de preferință, pe pante mai mari de 20% pe clădiri cu o lungime de pantă de până la 12 m. Cu gradiente de 10 până la 20%, se asigură etanșarea obligatorie a îmbinărilor longitudinale și transversale între foi. Valoarea suprapunerii foii profilate de-a lungul pantei trebuie să fie de cel puțin 250 mm și de-a lungul rampei până la o muchie.

Trebuie avut în vedere faptul că la punctul 6.3 este vorba de recomandări și nu de instrucțiunile obligatorii. Dacă calculele pe care le-ați făcut vă permit să faceți o mai mică tendință, atunci o puteți face fără nici cea mai mică îndoială.

Secțiunea 6 este însoțită de apendicele 13, care prezintă modelele de prindere și unele detalii ale acoperișului. Puteți descărca SNiP II-26-76 apăsând butonul de clic pe acest link și selectând "Salvare ca..."

Apendicele 13 din SNiP: "Detalii ale acoperișului din tablă profilate metalică"

Acoperire strat-cu-un strat de acoperis din tablă metalică profilată:
1 - pardoseală profilate din oțel rulment;
2 - foaie de acoperiș profilată din oțel (în poziție inversată);
3 - barieră de vapori realizată din folie de polietilenă cu etanșare articulată pe bandă autoadezivă;
4 - film de difuzie-impermeabilizare împotriva vântului;
5 - izolație termică; 6 - termoconductoare, de exemplu, din placaj baculat;
7 - element de susținere din oțel gros de 3 mm;
8 - element de rigidizare din oțel gros de 2 mm;
9 - rutare la distanță GN65 × 45 × 40 × 3; 10 - șaibă de oțel;
11 - șaibă de etanșare (bandă de etanșare); 12 - mastic de etanșare;
13 - Șurub auto-filetat B6 × 80; 14 - nituri combinate;
15 - șurub cu auto-filetare B6 × 25; 16 - spălătoare de neopren; * - dimensiunea de referință.

Trecerea conductei prin acoperișul foilor metalice profilate:
1 - țeavă; 2 - o ceașcă de oțel (pătrat);
3 - vată minerală; 4 - runde suplimentare;
5,6,7 - șorțuri de protecție din oțel cu grosimea de 0,8 mm;
8 - mastic de etanșare; 9 - nituri combinate;
10 - umbrelă din oțel zincat; 11 - șorț de protecție pentru crestă;
12 - pieptene din oțel; 13 - un guler; 14 - film de difuzie-impermeabilizare împotriva vântului.

Suplimentar SNiP pentru acoperișuri din proflista

În plus față de cerințele de mai sus, un alt SNiP pe acoperișul profilului, care reglementează regulile de acceptare pentru astfel de acoperișuri, impune:

 • Pentru a evita supraîncălzirea stratului de acoperire de-a lungul vârfului încălzitorului, trebuie prevăzută o barieră împotriva vântului din materialul permeabil la vapori.
 • Pentru a evita distrugerea deformărilor de temperatură, lungimea jgheaburilor din oțelul galvanizat instalat la capete nu trebuie să depășească 6 m.
 • Clemele pentru fixarea oțelului de acoperiș pe cutie, șuruburile din oțel, șuruburile și șaibele pentru fixarea plăcii ondulate trebuie galvanizate.

De asemenea, veți beneficia de SNiP 2.01.07-85 "Încărcături și impact". Acesta conține recomandări privind calcularea încărcărilor pe acoperiș, inclusiv zăpadă și vânt. Necesitatea de a utiliza acest standard este indicată în clauza 6.4. SNiP-ul de bază și dispozitivul acoperișului de la profilist depind în mod direct de calcule

Articole recomandate

 • Cât costă îmbarcare ondulată pe acoperiș?
  Ce determină prețul acoperișurilor ondulate? Cum de a economisi bani la achiziționarea sa? Unde și cu cine este mai bine să cumpărați acoperișuri ondulate?
 • Cum se calculează cantitatea de carton ondulat pe acoperiș?
  Calculul plăcii ondulate pe acoperiș este ușor! Dacă știi cum. Citiți articolul și aflați cât de rapid și ușor puteți calcula manual cantitatea de acoperiș ondulat.
 • Tehnică de acoperire cu tablă ondulată
  Care este tehnologia acoperișului cu o foaie profilate? Există caracteristici speciale pentru plăcile de acoperiș pentru acoperișuri realizate din tablă profilată? Cum să evitați greșelile care pot duce la scurgere? Citiți în articol.

Site-ul oprofnastile.ru - informații actualizate și utile despre podelele profesionale, instalarea și utilizarea lor, sfaturi de profesioniști și instrucțiuni pas cu pas pentru dvs.

Toate materialele publicate pe site sunt protejate cu adevărat în conformitate cu legislația în vigoare, pe care sunt toate documentele necesare, inclusiv acordurile.

Cu toate acestea, dacă doriți să distribuiți materiale cu cititorii dvs., puteți să le reprimați. Procedând astfel, trebuie să furnizați un articol care nu este protejat de indexarea printr-un hyperlink la pagina acestui site de unde a fost copiat materialul. Pe o singură resursă, nu puteți plasa mai mult de 5 articole copiate de pe acest site.

Ce norme SNiP trebuie să fie utilizate în construcția de acoperișuri din carton ondulat?

Alegerea materialului de acoperiș este influențată de scopul funcțional al clădirii, de construcția acoperișului, precum și de bugetul de construcție. Laminările profilate reprezintă un material care poate fi numit soluție aproape universală dacă este necesar să se echipeze un acoperiș ieftin, dar sigur. Materialul este produs într-o gamă suficient de largă, astfel încât este întotdeauna posibilă alegerea unei mărci care poate fi utilizată pentru a acoperi o casă sau o clădire a unei ferme.

Planificând un acoperiș care acoperă o casă nouă sau efectuând o revizie majoră a vechii acoperitoare, majoritatea proprietarilor speră că acoperișul va fi construit pentru o lungă perioadă de timp, protejând în mod fiabil casa de vreme.

Longevitatea stratului de acoperire va depinde de calitatea materialului selectat și, de asemenea, de cât de corect a fost realizată instalarea. Normele privind executarea lucrărilor de acoperiș sunt prezentate în documentele normative - acoperișul SNiP din carton ondulat. Luați în considerare cerințele de bază pentru calitatea lucrării și a materialului propriu-zis.

Specificațiile materialului

Foliile profilate sau foliile ondulate sunt materiale fabricate prin laminare la rece din tablă de oțel subțire. Materialul este disponibil cu zinc și polimer. Utilizat profilat nu numai pentru executarea lucrărilor de acoperiș, ci și pentru alte operațiuni de construcție. Cel mai adesea se folosește hârtia ondulată:

 • Pentru lucrări cu fațade;
 • Pentru construirea de garduri, partiții ușoare;
 • Pentru construirea de pavilioane, hangare etc.;
 • Pentru construcția cofrajului în construcții monolitice.

Clasificarea materialelor

Există trei mărci de folie ondulată:

 • Purtător. Acesta este cel mai durabil material, realizat din oțel cu o grosime mai mare și având cele mai mari ondulații (57-1144 mm);
 • Perete. Acest tip de material este utilizat pentru suprafețele cu care se confruntă, construind structuri ușoare. Dimensiunea ondulei în acest tip de material este de 8-35 mm.
 • Perete universale sau fără pereți. Acest tip de carton ondulat este intermediar între primele două, poate avea o înălțime de ondulat de 35-37 mm.

Sfat! Potrivit SNIP, pentru executarea lucrărilor de acoperiș, se folosește o placă ondulată, precum și o folie ondulată pe perete cu înălțimea maximă a onduleului. Grosimea materialului de bază, care este destinată așezării pe acoperiș, trebuie să fie de 0,5-0,7 mm.

În ceea ce privește prezența acoperirii, atunci pentru lucrările de acoperiș este permisă utilizarea unei folii ondulate, atât cu acoperire din polimeri cât și zincare. Desigur, dacă materialul este selectat pentru acoperișul unei case rezidențiale, este mai bine să alegeți o variantă cu un strat de polimer. Pentru un garaj, o baie și alte hozpostroek pot alege o opțiune mai ieftină - tablă ondulată galvanizată.

Soluții constructive

Tăvile profilate, conform cerințelor SNiP, pot fi utilizate pe acoperișuri înclinate, practic de orice tip.

Cerințe pentru panta acoperișului

Cel mai bine este să așezați tabla ondulată pe acoperiș cu un unghi de înclinare de 20 grade sau mai mult. Cu toate acestea, codurile de construcție permit utilizarea acestui material pe acoperișuri mai plate. La amplasamentele industriale, panta minimă admisibilă a acoperișului este de 8 grade, iar pe clădirile rezidențiale - 10 grade.

Lățimea suprapunerilor

De la faptul că panta ramelor de pe acoperiș depinde de lățimea suprapunerii la așezarea foii profilate, precum și de cerințele pentru proiectarea cutiei. Potrivit SNiP, lățimea suprapunerii la așezarea foilor ondulate ar trebui să fie după cum urmează:

 • Unghiul este mai mic de 15 grade - 25 cm.

Sfat! În aranjamentul acoperișurilor plate, se recomandă utilizarea suplimentară a garniturilor de etanșare poroase speciale, prevăzute la formarea unei suprapuneri. De asemenea, puteți utiliza un dispozitiv de etanșare a acoperișului.

 • Unghi de 15-30 grade - 20 cm;
 • Unghiul este mai mare de 30 de grade - 10-15 cm.

Cerințe pentru cutie

Plasarea cartonului ondulat se face pe o cutie de lemn. Pasul de aranjare a elementelor structurale poate fi de la 30 cm la 4 metri, în funcție de înălțimea ondulei de foaie și de panta razei. În cazul acoperișurilor plate, atunci când se utilizează plăci ondulate cu o înălțime de ondulare mai mică de 21 mm, este necesar să se colecteze podele solide.

Lucrări de instalare

Pentru a vă asigura că acoperișul plăcii ondulate durează mult, este necesar să asamblați corespunzător tortul de acoperiș.

Compoziția plăcilor de acoperiș

Potrivit SNiP, construcția plăcii de acoperiș ar trebui să includă:

 • Acoperirea principală a acoperișului (elemente ondulate și suplimentare);
 • Membrane izolante;
 • Material încălzit;

Există o astfel de construcție de acoperiș multistrat pentru a preveni:

 • Pierderea căldurii prin acoperiș;
 • Umidificarea materialelor de izolare datorită condensării aburului, care penetrează, atât din exterior cât și din interior.
 • Formarea gheții și gheții pe acoperiș în perioada iarnă-primăvară.

Regulile de bază pentru crearea unei plăci de acoperiș sunt:

 • Trebuie să se instaleze un material de izolare termică între picioarele de creastă, astfel încât să nu existe decalaje între structurile din lemn și covorașurile din vată minerală;
 • Pe partea laterală a încăperii, izolația trebuie protejată împotriva umidificării prin instalarea unei folii de barieră împotriva vaporilor.

Sfat! Alegerea vatei minerale ca încălzitor este justificată de faptul că acest material "stinge" sunetul bine, adică izolația acoperișului va efectua simultan funcția de protecție împotriva zgomotului.

 • La asamblarea unui tort de acoperiș, nu puteți neglija necesitatea de a instala goluri de ventilație între straturile individuale. Acest spațiu trebuie făcut în mod necesar între straturile de căldură și impermeabilizare, precum și între stratul principal și impermeabilizarea.
 • Când se folosește folia de abur și impermeabilizare, materialul trebuie plasat paralel cu cornișele. Între panourile individuale este necesar să se facă o lățime a turei de cel puțin 10 cm.
 • Impermeabilizarea nu poate fi pusă în tensiune, filmul este așezat liber, cu o înălțime de aproximativ 2 cm între picioarele cavității.

Prelucrarea principală a stratului

 • Plasarea pe pante dreptunghiulare începe din colțul inferior cu orice parte convenabilă pentru instalator.
 • Atunci când se pune primul rând, este necesar să se formeze o coroană vertebrală. Pentru a face acest lucru, foile sunt stivuite astfel încât acestea să iasă ușor pe cutie. Lățimea consolei depinde de marca de folie profilată utilizată. Când de stabilire a mărcii de material C21 și C35 lățime foi trebuie să fie de 5-10 cm, atunci când este utilizat cu o înălțime mai mare plisat profilate (de exemplu, NA-44, NA-57), lățimea overhang ar trebui să fie de 20-30 cm.
 • Pentru a fixa materialul folosit șuruburile de acoperiș, care trebuie înșurubate în partea inferioară a undei. În conformitate cu normele pentru fiecare metru pătrat de acoperire ar trebui să fie utilizate 7-9 șuruburi.
 • Plăcile pot fi fixate împreună în locurile de lipire, fie cu aceleași șuruburi sau nituri.
 • Densiile sunt instalate folosind șuruburi cu auto-filetare. Deci, elementele de patinaj sunt instalate dupa stivuirea foilor, si fixati-le cu suruburi lungi de auto-imbinare, inducandu-le in creasta valului. Lamelele de șlefuiet și frunte sunt fixate cu șuruburi regulate de auto-așezare, plasându-le în trepte de 30 cm.

Deci, acoperișul, asamblat din tabla ondulată, este o soluție fiabilă și practică care se va potrivi atât casei cât și oricărei clădiri agricole. Înainte de a efectua instalarea unui asemenea strat, se recomandă să studiați cu atenție instrucțiunile de lucru cu materialul, precum și să vă familiarizați cu cerințele regulilor de construcție stabilite în documentele de reglementare.

Articolul Precedent

Constructii de case