Acoperișul casei cu propriile mâini. Calcul și instalare

Izolare termică

Marea majoritate a dezvoltatorilor privați încearcă să salveze cât mai mult posibil lucrările de acoperișuri, dar numai câțiva dintre ei au dreptate. Mulți oameni încearcă să cumpere materiale mai ieftine și să facă cea mai stupidă greșeală. Acoperișul este una dintre cele mai importante părți ale clădirii și ar trebui să fie așezate aici numai produse de înaltă calitate. Pentru a salva finanțele, trebuie să faceți singuri lucrarea și să nu comandați serviciile brigăzilor. Acoperișul casei este construit cu ușurință cu mâinile tale, calculul unor construcții este foarte simplu și nu consumă prea multă energie.

Tipuri de sisteme de acoperișuri

Din forma sistemului de acoperișuri va depinde de aspectul întregii clădiri și, dacă nu se potrivește proiectului, atunci această construcție va părea ciudată și vă va jenra pe invitați. Un tip de carcasă selectat în mod corespunzător vă va proteja mult timp de precipitații.

Înainte de a lua o decizie, trebuie să vă gândiți la toate detaliile. De exemplu, pentru a studia regiunea de trai prin precipitații, vânturile predominante și pentru a vă bate propriul buget. Dacă intenționați să blocați o clădire non-rezidențială, atunci, cel mai probabil, veți aborda astfel de acoperișuri, cum ar fi: o singură dată sau plat. În ambele cazuri, se va dovedi un element foarte ieftin, care protejează perfect structura. În cazul construirii unei clădiri rezidențiale, totul este ceva mai complicat.

Una dintre opțiunile cele mai ieftine și optime pentru casele de dimensiuni mici este un sistem de acoperiș gable. Sigur că l-ai cunoscut deja de mai multe ori. Constructorii l-au folosit de mai multe secole și încă nu-și pierde relevanța. Pe suprafața unui astfel de acoperiș, majoritatea covoarelor pot fi așezate, principala fiind că panta trebuie să respecte normele pentru materialul însuși.

Dacă te-ai săturat de un acoperiș primitiv, poți să faci ceva rafinat, și anume: un sistem cu un singur pod. Pentru astăzi, este considerată cea mai mare opțiune bugetară și poate fi creată atât în ​​clădirile temporare, cât și în cele rezidențiale. Singurul dezavantaj grav este simplitatea repulsivă, dar puteți rezolva această problemă cu ideea inițială a arhitectului.

Structura articulată are patru pante. Două laterale au o formă triunghiulară, iar pe laturile fațadelor se află trapezul. Triunghiurile sunt numite șolduri, de unde și numele. De asemenea, are un subspeci, numit acoperiș semi-vale. În ea, șoldurile au o lungime scurtă, astfel încât să nu ajungă la pervazul cornișului.

Recent, acoperișurile cu patru pante câștigă rapid popularitate. Ele sunt aranjate pe case mici, de cele mai multe ori, case pătrată. Fiecare pantă a unui astfel de sistem are o formă triunghiulară. Dacă un astfel de acoperis are o bază pătrată, atunci triunghiurile vor fi isosceles. Dezavantajul acestui acoperiș este absența unui nod de creastă, prin urmare ventilația va trebui să fie creată artificial.

Cele mai complexe structuri de acoperiș sunt gable și multi-înclinate. Un astfel de acoperis nu este doar dificil de calculat, ci și de reproducere. Dacă nu aveți suficientă experiență în domeniul construcțiilor, este mai bine să nu faceți față construirii acestor sisteme și să ridicați ceva ca un acoperiș, ceva mai ușor.

Acum, să vă spun cum să creați un acoperiș cu propriile mâini, voi descrie instalarea și calcularea elementelor sale.

Dispozitivul Mauerlat

După alegerea și calcularea unui anumit sistem de rafturi, este momentul să îl creați.

Ca și în toate domeniile de construcție, mai întâi se efectuează lucrări pregătitoare. Este important să se pună și să se izoleze Mauerlatt de umiditate, care în timpul funcționării va acționa atât de sus și de jos. Ca impermeabilizare, ruberoidul sau pergamina este cel mai adesea folosit. Secțiunea transversală a dispozitivului Mauerlat este selectată individual, în funcție de greutatea proiectată și de sarcina maximă admisă. De regulă, secțiunea transversală pentru acoperișurile medii este luată de la 150x150 milimetri. În fabricarea acestui element se utilizează numai lemn de esență tare, iar pentru protecție structura este impregnată cu antiseptice și ignifuge. Elementele de fixare sunt piese încorporate în perete și bolțuri de ancorare.

În cazul în care știfturile nu au fost așezate în timpul ridicării pereților, ele pot fi introduse în centura de armare situată pe partea superioară a pereților. Lungimea bolțurilor este aleasă în mod individual, principala fiind faptul că acestea sunt suficiente pentru fixarea Mauerlatului. În continuare, centura armată este impermeabilă obligatorie. Blocheaza accesul la umiditate si nu lasa lemnul sa putrezeasca.

Instalarea picioarelor de rafturi

Ca rafturi este mai bine să folosiți un bar sau o placă. Într-un sistem complex de acoperișuri, în plus față de elementele de bază, vor exista multe altele secundare, de exemplu struturi, șuruburi și așa mai departe. Numărul lor și secțiunea transversală vor depinde de calcule, motiv pentru care dezvoltatorii preferă acoperișuri mai simple. Dar chiar și ele au propriile caracteristici.

După construirea pereților și a dispozitivului fasciculului de sprijin, este timpul să montați picioarele de rafturi. Ele sunt agățate și căptușite. Acestea din urmă, dacă le comparăm cu cele obișnuite, ar trebui să aibă o forță și o lungime mai mare, deoarece vor avea sarcini grele. Dacă nu doriți să utilizați cherestea cu o secțiune transversală mare, acestea pot fi asociate, rezultând un element de calitate.

Clapeta agățată vă permite să creați un spațiu de volum al spațiului liber fără elementele interioare. Un astfel de sistem nu are rezistență mare, așadar este mai bine să folosiți lemn gros și solid. Astfel de căpriori sunt așezate pe un acoperiș gable și fixate în două puncte: pe Maueratul și pe nodul de creastă.

În ciuda faptului că munca se poate face cu propriile mâini, este mai bine să inviți un partener de echipă cu experiență pe site. Dacă compoziția acoperișului va include elemente masive, atunci tu însuți nu poți face față.

Toate grătarele, indiferent de tipul acoperișului ales, sunt susținute de Mauerlat și sunt atașate de creastă. Cu toate acestea, există o variantă de fixare la elementul opus, dar apoi se dovedește deja o fermă. În partea de sus a grinzilor trebuie să fie așezate fasciculul skate sau plăcile speciale, care sunt fixate la un anumit unghi.

Consolidarea canelurilor poate fi prin creșterea rigidității întregului sistem. Pentru aceasta, structura cadrului include toate tipurile de distanțiere, corzi și alte componente. Amintiți-vă despre streașina aparatului. Pentru a le crea, o fila este atașată la partea inferioară a picioarelor cojii. Este lungimea sa și determină dimensiunea stufului.

Pasul picioarelor de rafturi pentru construcții private se află adesea în intervalul de la 60 la 100 de centimetri. Stabiliți că acest indicator este posibil datorită următoarelor acțiuni:

 • Lungimea rampei este măsurată și este împărțită în etapa optimă pentru dvs.
 • La figura rezultată se adaugă 1 și se rotunjește la cel mai apropiat număr întreg. Acest rezultat va arăta numărul necesar de picioare de rafturi.
 • Pentru a potrivi numerele la numărul optim, lungimea rampei este împărțită la numărul de grinzi.

De exemplu, dacă după măsurători sa dovedit că lungimea rampei este de 13 metri, atunci acțiunile dvs. vor fi:

 1. 13 împărțiți cu un pas aproximativ, de exemplu 0,5 metri. 13 / 0,5 = 26 + 1 = 27.
 2. Următoarele 13 împărțiți pe 27 și obțineți 0,48 metri. Această valoare indică dimensiunea treptei.

Este de remarcat faptul că tipul de acoperiș și panta acoperișului afectează, de asemenea, în mod semnificativ pasul canelurilor. Dacă acoperișul este înclinat înclinat, grinzile pot fi așezate unul de celălalt și, dacă sunt ușor înclinate, este cât mai aproape posibil. După cum știți, acoperișurile abrupte nu vor fi precipitații atmosferice cu întârziere prelungită, prin urmare, iar sarcina nu va fi ridicată.

În cazul în care vă întâlniți rar activități de construcție, dar planificați să acoperiți acoperișul casei viitoare, luați în considerare versiuni mai simple ale sistemelor de cornier, de exemplu, un acoperiș gable. Se bazează pe triunghiuri recurente, aranjate clar într-un rând. În partea de sus a acestui sistem este o bară de crestături care ar trebui să fie la fel de rezistentă la umezeală. Partea superioară a acoperișului, în care este prezent calul, se numește triunghiul rece. Prin ea vine cea mai mare parte a aerului umed, deci este important să se izoleze toate produsele.

Acum vă voi spune un truc. Pentru a facilita instalarea, triunghiurile extreme pentru un acoperiș arboricular sunt cel mai bine colectate pe pământ și abia apoi ridicate în sus. Prin atașarea suporturilor temporare de la ambele părți la triunghiuri, puteți stivui bara de creastă. Sper că nu trebuie să explicăm, totul este atât de simplu.

Ca elemente de prindere pentru picioarele de rafturi ale dispozitivului se recomandă utilizarea mai multor tipuri de fixare, de exemplu, tăierea sau inserția pot fi combinate cu capse de fier, cuie, colțuri.

Crearea unei cutii

Orice acoperiș înclinat include o șipcă. Se poate crea din lemn sau metal. O trăsătură distinctivă a primului este disponibilitatea, în ceea ce privește al doilea, acesta vă va costa mai mult și utilizarea sa în construcții private nu are sens. Până în prezent, cea mai populară acoperire este profilată. Este ieftin, durabil, durabil, ieftin și ușor de întreținut. Minimul de părtinire pentru utilizarea acestui material este în intervalul de 12 până la 15 grade, deci, dacă intenționați să mergeți sub aceste valori, atunci nu recomand utilizarea acestui produs, altfel acoperișul va fi scurs.

Ca bază pentru căptușelile ondulat leșină de descărcare scăzută. Pasul elementelor depinde de marca plăcii și de sarcinile de proiectare. Dacă metalul are o rigiditate solidă, atunci elementele latinelor pot fi așezate foarte îndepărtat, undeva la o distanță de 50-60 centimetri. În caz contrar, este mai bine să gestionați valoarea minimă de 20-30 centimetri. Cu toate acestea, unele tipuri de foi sunt mai bine plasate pe o cutie continuă, astfel încât acestea vor fi mai fiabile.

Acoperiri adecvate pentru acoperiș

Orice clădire trebuie să fie echipată cu un acoperiș. Recomandările pentru ouăle sale sunt adesea atașate la produsul însuși, dar dacă din orice motiv nu l-ați primit, urmați următorii parametri:

 • Pantă minimă pentru ardezie și plăci naturale este de 22 de grade.
 • Pentru un material de acoperis, 5 grade sunt suficiente în trei straturi, iar pentru o cantitate mai mică, 15 grade.
 • Profilul poate fi așezat pe bază cu o pantă de cel puțin 12 grade, ca și pentru metal, atunci pentru el minimul este o abatere de 14 grade.
 • Instalarea ondulenței poate fi realizată pe o pantă mai mare de 6 grade, când placa moale trebuie așezată pe acoperiș cu o rampă de 11 grade.

După cum puteți vedea, puteți crea singur un acoperiș, principalul lucru este să observați toate nuanțele instalării.

Acoperișuri cu mâna proprie - instrucțiuni de instalare

Un acoperiș sau un șerpuit este un acoperiș pentru două versanți, adică Are 2 suprafețe înclinate (înclinate) de formă dreptunghiulară.

Scheletul de pe acoperișul gabeta, datorită caracteristicilor de design, combină perfect simplitatea dispozitivului și întreținerea cu fiabilitate și durabilitate. Acești parametri și mulți alți parametri fac ca construcția unui acoperiș gable să fie o soluție practică și rațională pentru construcția de locuințe private și comerciale.

În cadrul acestui articol, vom analiza modul de realizare a unui sistem de acoperiș arcuit cu mâinile noastre. Pentru o percepție eficientă a materialului, este prezentată sub forma unor instrucțiuni pas cu pas de la A la Z, de la selecție și de la calcul la montarea Mauerlatului și a acoperișului sub acoperiș. Fiecare etapă este însoțită de mese, diagrame, desene, desene și fotografii.

Popularitatea acoperișului de către casă se datorează mai multor avantaje:

 • variabilitatea designului;
 • Simplitatea în calcule;
 • caracterul natural al fluxului de apă;
 • integritatea designului reduce probabilitatea scurgerilor;
 • eficiență;
 • conservarea suprafeței utile a podului sau posibilitatea dotării podului;
 • mentenabilitate ridicată;
 • rezistență și durabilitate.

Tipuri de acoperiș arici

Instalarea sistemului de ghiare de acoperiș arcuit depinde, în primul rând, de designul acestuia.

Există mai multe variante de acoperișuri gable (tipuri, tipuri):

1. Un acoperiș simplă - simetric

Un acoperiș simplu - acoperiș simetric Cel mai frecvent din cauza simplității și fiabilității opțiunii unui dispozitiv de acoperiș. Datorită simetriei, se realizează o distribuție uniformă a sarcinilor pe pereții lagărului și pe Mauerlat. Tipul și grosimea izolației nu afectează alegerea materialului.

Secțiunea transversală a barei permite o rezervă de capacitate de încărcare. Nu există nici o șansă de a îndoi căpriorii. Suporții și distanțierele pot fi puse aproape oriunde.

Dezavantajul evident este imposibilitatea de a amenaja o podea de mansardă cu drepturi depline. Din cauza colțurilor ascuțite apar zonele "surde", care nu sunt potrivite pentru utilizare.

2. Un acoperiș simplu, asimetric

Aspectul unuia dintre colțuri mai mult de 45 ° conduce la o reducere a spațiului neutilizat. Există o oportunitate de a face sufragerii sub acoperiș. În același timp, cerințele pentru calcul sunt în creștere, deoarece Sarcina pe pereți și fundație va fi distribuită neuniform.

3. Acoperiș gable deformat, cu îndoire externă și / sau internă

Suprafața acoperișului deteriorat, cu rupere exterioară și / sau interioară O astfel de construcție a acoperișului vă permite să construiți un al doilea etaj complet sub acoperiș.

Firește, o cornișor simplu de acoperiș diferă de o linie întreruptă, nu numai vizual. Principala dificultate constă în complexitatea calculelor.

Structura unui sistem de acoperiș arcuit

Construirea unui acoperiș de orice complexitate cu propriile mâini implică cunoașterea scopului elementelor structurale de bază.

Locațiile elementelor sunt afișate în fotografie.

Elemente ale unui sistem de acoperiș arcuit Elemente ale unui sistem de acoperiș arcuit - schemă 2 Elemente ale unui sistem de acoperiș arcuit - schema 3

 • Mauerlat. Conceput pentru a distribui încărcătura de la sistemul de rafturi la pereții caroseriei clădirii. Pentru aranjamentul Mauerlatului este ales un fascicul de lemn masiv. De preferință zada, pin, stejar. Secțiunea transversală a fasciculului depinde de tipul său - dintr-o singură bucată sau lipită, precum și din presupusul secol de construcție. Cele mai populare dimensiuni sunt 100x100, 150x150 mm.

 • Piciorul cavoului. Principalul element al sistemului. Pentru producția de căpriori, se utilizează un fascicul puternic sau un jurnal. Pe partea superioară, picioarele formează o fermă.

Silueta fermei structurate determină aspectul structurii. Exemple de ferme din fotografie.

Opțiunile sistemului de bare de acoperiș

Parametrii importanți sunt rafturile. Despre ei va fi un pic mai mic.

 • Strângere - conectează picioarele de rafturi și le conferă rigiditate.
 • rulați:
  • Ridică fugă, montată la locul unde un coronament se unește unul cu celălalt. În viitor, va fi instalat pe creasta acoperișului.
  • Trasee laterale, ele oferă fermei o rigiditate suplimentară. Numărul și mărimea acestora depind de încărcarea sistemului.
 • Rack pentru grătare - bara situată vertical. De asemenea, o parte din sarcină este luată din greutatea acoperișului. Într-un simplu acoperiș gable este de obicei situat în centru. Cu o lățime semnificativă a spanului - în centru și în lateral. Într-un acoperiș asfaltat asimetric - locul de instalare depinde de lungimea rafturilor. Cu un acoperiș rupt și dispunerea unei încăperi în mansardă - rafturile sunt situate pe fiecare parte, lăsând spațiu pentru mișcare liberă. În cazul în care camerele ar trebui să fie două - rafturile sunt situate în centru și pe lateral.

Poziția standului, în funcție de lungimea acoperișului, este prezentată în figură.

În funcție de lungimea acoperișului

 • Brace. Serveste ca suport pentru rack.

În regiunile cu încărcături semnificative de vânt și zăpadă nu sunt instalate doar benzi longitudinale (amplasate în același plan cu o pereche de rafturi), dar și diagonale.

 • Hornul. Scopul său este de a servi drept suport pentru rack și punctul de prindere al strutului.
 • Șipci. Este proiectat pentru deplasarea în timpul lucrărilor de construcție și fixarea materialului de acoperiș. Este instalat perpendicular pe picioarele cavității.

Prezența unui desen și a unei diagrame care să arate locația tuturor elementelor structurale enumerate vă vor ajuta în lucrare.

Selecția materialului pentru grinzi

Atunci când se calculează materialul pe un acoperiș gable, trebuie să alegeți lemn de calitate fără deteriorări și găuri de vierme. Nu este permisă prezența nodurilor pentru grinzi, mauerlat și capriori.

Pentru panouri, laturile de noduri trebuie să fie la minimum și nu trebuie să cadă. Lemnul trebuie să fie solid și să fie prelucrat cu preparatele necesare, ceea ce va spori proprietățile.

Calcularea sistemului de acoperiș din alamă

Calculul parametrilor materialului este o etapă importantă, prin urmare, oferim algoritmul de calcul pas cu pas.

Calculul sistemului de rafturi Este important de știut: întregul sistem de tavan constă dintr-un set de triunghiuri, cel mai rigid element. În schimb, dacă patinele au o formă diferită, i. E. sunt un dreptunghi neregulat, atunci trebuie să îl împărțiți în componente separate și să calculați încărcătura și numărul de materiale pentru fiecare. După calcule, datele sunt rezumate.

1. Calcularea sarcinii pe sistemul de rafturi

Încărcarea pe grinzi poate fi de trei tipuri:

 • Sarcini permanente. Acțiunea lor va fi întotdeauna simțită de sistemul de coroane. Astfel de sarcini includ greutatea acoperișului, acoperișul, izolația, filmele, elementele suplimentare ale acoperișului, materialele de finisare pentru podeaua mansardă. Greutatea acoperișului este suma greutății tuturor elementelor sale constitutive, este mai ușor să luăm în considerare această sarcină. În medie, valoarea încărcării constante pe grinzi este de 40-45 kg / m2.

Pentru referință: Greutatea unor materiale de acoperire pe 1 mp. este prezentat în tabel

 • Încărcați variabilele. Acestea funcționează în perioade diferite și cu puncte forte diferite. La astfel de sarcini se efectuează: o sarcină vântului și forța sa, încărcarea zăpezii, intensitatea depozitelor.

De fapt, panta acoperișului este ca o pânză și, având în vedere încărcătura vântului, structura întregului acoperiș poate fi distrusă.

Încărcarea vântului pe acoperiș

Calculul se efectuează în funcție de formula: sarcina vântului este egală cu indicatorul pentru regiunea înmulțit cu factorul de corecție. Acești indicatori sunt conținute în SNiP "Loads and Impacts" și sunt determinate nu numai de regiune, ci și de locația casei. De exemplu, o casă privată, înconjurată de clădiri înalte, are mai puține încărcături. O casă de țară detașată sau o experiență de dacha a crescut încărcăturile de vânt.

2. Calcularea încărcăturii de zăpadă pe acoperiș

Calcularea acoperișului pentru încărcarea zăpezii se efectuează conform formulei:

Încărcarea zăpezii totale este egală cu greutatea zăpezii înmulțită cu factorul de corecție. Coeficientul ia în considerare presiunea vântului și influența aerodinamică.

Greutatea zăpezii, care reprezintă 1 metru pătrat. Suprafața acoperișului (conform SNIP 2.01.07-85) este în intervalul 80-320 kg / m2.

Coeficienții care prezintă dependența de panta pantei sunt prezentați în fotografie.

Schema de calculare a sarcinii de zăpadă de pe acoperiș

 • Încărcături speciale. Asemenea sarcini sunt luate în considerare în locuri cu activitate seismică mare, tornade, vânturi de furtună. Pentru latitudinile noastre, este suficient să se facă o marjă de forță.

Evaluarea stării și capacității portante a zidurilor și fundațiilor

Trebuie avut în vedere faptul că acoperișul are o greutate semnificativă, care poate deteriora restul clădirii.

Definiția configurației acoperișului:

 • simplu simetric;
 • simplu asimetric;
 • linie întreruptă.

Cu cât este mai complexă forma acoperișului, cu atât este mai mare numărul de ferme și garnituri necesare pentru a crea marja necesară pentru rezistență.

3. Calcularea unghiului acoperișului

Unghiul de înclinare al acoperișului arboric este determinat în primul rând de materialul de acoperiș. La urma urmei, fiecare dintre ele își înaintează cererile.

 • acoperiș moale - 5-20 °;
 • tigla metalica, ardezie, carton ondulat, ondulin - 20-45 °.

Trebuie remarcat faptul că creșterea unghiului crește suprafața sub acoperiș, dar și cantitatea de material. Ce afectează costul total al muncii.

Calcularea unghiului acoperișului

5. Calculul pitchului grinzilor

Traversul acoperișului gablon pentru clădirile rezidențiale poate fi cuprins între 60 și 100 cm. Alegerea depinde de materialul de acoperiș și de greutatea structurii acoperișului. Apoi numărul de picioare de rafturi se calculează prin împărțirea lungimii rampei la distanța dintre perechile de cavități plus 1. Numărul obținut determină numărul de picioare pe patină. Pentru al doilea, numărul trebuie să fie înmulțit cu 2.

6. Calculul lungimii acoperișului acoperișului

Lungimea rafturilor pentru acoperișul mansardei este calculată de teorema lui Pitagora.

Parametrul "a" (înălțimea acoperișului) este setat independent. Valoarea sa determină posibilitatea de amenajare a unei locuințe sub acoperiș, confortul de a fi la mansardă, consumul de material pentru construcția acoperișului.

Parametrul "b" este jumătate din lățimea clădirii.

Parametrul "c" este hypotenuse a triunghiului.

Trebuie remarcat faptul că lungimea maximă a fasciculului este de 6 m. Prin urmare, dacă este necesar, grinzile pot fi îmbinate (clădire, andocare, îmbinare).

Metoda de îmbinare a grinzilor pe lungime este prezentată în fotografie.

Metodele de îmbinare a grinzilor de-a lungul lungimii

Lățimea grinzilor pentru acoperiș depinde de distanța dintre pereții opuși ai rulmentului.

7. Calcularea secțiunii de grinzi

Secțiunea transversală a acoperișului arboric este dependentă de mai mulți factori:

 • încărcare, am scris deja despre aceasta;
 • tipul de material utilizat. De exemplu, jurnalul poate suporta o sarcină, fasciculul - celălalt, fasciculul lipit - al treilea;
 • lungimea picioarelor de rafturi;
 • tipul de lemn utilizat în construcții;
 • distanța dintre grinzi (etapele de coridoare).

Determinați secțiunea transversală a fasciculului pentru grinzi, cunoscând distanța dintre grinzi și lungimea grinzilor, puteți utiliza datele de mai jos.

Secțiune de cotropi - tabel

Dimensiuni de cherestea (grinzi și panouri) pentru un sistem de acoperiș arcuit:

 • grosimea (secțiunea transversală) a lui Mauerlat este de 10x10 sau 15x15 cm;
 • grosimea rafturilor și pufurilor - 10x15 sau 10x20 cm. Uneori utilizați o bară de 5x15 sau 5x20 cm;
 • Rulați și o manetă - 5x15 sau 5x20. În funcție de lățimea piciorului;
 • Stand - 10x10 sau 10x15;
 • un picior - 5x10 sau 5x15 (în funcție de lățimea rafturii);
 • Grosimea (secțiunea transversală) a acoperișului pe acoperiș este de 2x10, 2,5x15 (în funcție de materialul de acoperiș).

Tipuri de sisteme de cornișor de acoperiș gable

Pentru construcția considerată a acoperișului există 2 opțiuni: caneluri stratificate și suspendate.

Tipuri de sistem de acoperiș: cu grinzi stratificate și suspendate

Luați în considerare fiecare specie în detaliu pentru a face o alegere ponderată.

Hanging agățat

Sunt aplicate la o lățime a unui acoperiș de cel mult 6 m. Instalarea canelurilor suspendate se realizează prin fixarea piciorului în spatele peretelui de sprijin și a fusului de creastă. Construcția capului suspendat este specială datorită faptului că picioarele cavității sunt sub influența unei forțe de spargere. Grinzile agățate cu un puf, instalat între picioare, îi pot reduce impactul. Strângerea sistemului de rafturi poate fi din lemn sau din metal. Adesea puff-uri sunt plasate mai jos, apoi joacă rolul de grinzi poartă. Este important să se asigure o fixare sigură a strângerii pe șanț. Deoarece este transmisă și o forță de spargere.

Suporturi suprapuse

Sunt aplicate la aranjarea acoperișurilor de orice dimensiune. Construcția canelurilor stratificate asigură prezența unei platforme și a unui raft. O bancă care se află paralel cu Mauerlat-ul ocupă o parte din încărcătură. Astfel, picioarele de creastă par să fie înclinate unul către altul și sunt susținute de suport. Grinzile sistemului de odihnă funcționează numai pe îndoire. Și ușurința de instalare a înclinat, de asemenea, scalele în favoarea lor. Singurul dezavantaj - prezența unui rack.

combinate

Având în vedere faptul că acoperișurile moderne se disting printr-o mare varietate de forme și complexitatea configurațiilor, este utilizată o vedere combinată a sistemului de crustă.

Vedere combinată a sistemului de rafturi

După alegerea tipului de sistem de rafturi, puteți calcula cu exactitate cantitatea de material. Calculați rezultatele calculelor. În acest caz, profesioniștii recomandă să se întocmească desene pentru fiecare element al acoperișului.

Instalarea de sisteme de raft de acoperiș

După ce se calculează grinzile acoperișului, puteți continua instalarea. Procesul va fi împărțit în etape și va oferi o descriere a fiecăruia dintre ele. Veți primi un fel de instrucțiuni pas cu pas care conține informații suplimentare pentru fiecare etapă.

1. Montarea Mauerlattului pe perete

Bara este așezată de-a lungul peretelui pe care se vor odihni căpriorii.

În cabinele de casete, rolul Mauerlata este jucat de coroana superioară. În clădirile construite din materiale poroase (beton, beton spongios) sau cărămizi, mauerlatul este instalat de-a lungul întregii lungimi a peretelui de lagăr. În alte cazuri, acesta poate fi instalat între picioarele de rafturi.

Materialul este pregătit pentru site-ul www.mydomik.net

Îmbinarea Maueratului între ele (blocare directă cu șuruburi) Deoarece lungimea Mauerlate-ului depășește dimensiunile standard ale cherestei, trebuie să fie îmbinată.

Legătura dintre Mauerlat una cu cealaltă se face așa cum se arată în figură.

Cum se conectează Mauerlat?

Grinzile sunt tăiate numai la un unghi de 90 °. Conexiunile apar cu ajutorul șuruburilor. Cuie, sârmă, nagale de lemn nu sunt folosite.

Cum se montează Mauerlat?

Instalarea lui Mauerlat se face pe partea superioară a peretelui. Tehnica de montare prevede mai multe moduri de a fixa Mauerlat:

 • strict în centrul peretelui de lagăr;
 • cu o schimbare spre o parte.

Pentru a proteja bara pentru Mauerlata de daune, este pus pe un strat de material de impermeabilizare, care este, de obicei, un ruberoid comun.

Fiabilitatea fixării Mauerlatului este un aspect important al construcției. Acest lucru se datorează faptului că panta acoperișului este ca o pânză. De exemplu, are o încărcătură puternică de vânt. Prin urmare, Mauerlatt trebuie fixat ferm pe perete.

Metode de fixare a Mauerlate-ului pe perete și pe căpriori

Ancore Mauerlat Șuruburi de ancorare. Ideal pentru o clădire monolitică.

Suporturi Mauerlat cu nagale din lemn Nageluri din lemn. Utilizat pentru cabine din busteni si grinzi. Dar, ele sunt întotdeauna folosite cu elemente de fixare suplimentare.

Mauerlata montează capsele Staples.

Maueratul se fixează pe știfturi sau fitinguri. Aplicabil în cazul în care cabana este construită din materiale poroase (beton, beton spumos).

Montarea Mauerlatului cu fixare culisantă. Fixare glisantă (articulată). Împingerea în acest fel vă permite să asigurați deplasarea picioarelor de crăpături atunci când se micșorează casa.

Sârmă Mauerlat Sârmă răsucite (tricotare, oțel). Folosit ca un element de fixare suplimentar în majoritatea cazurilor.

2. Fabricarea de ferme sau perechi de ferme

Instalarea se face în două moduri:

 • instalarea grinzilor direct pe acoperiș. Nu este folosit adesea, deoarece este dificil să se efectueze toate lucrările, să se măsoare, să se ajusteze la înălțime. Dar vă permite să efectuați singuri instalarea;
 • asamblare pe teren. De exemplu, elementele individuale (triunghiuri sau perechi) pentru sistemul de bare pot fi asamblate mai jos, apoi le ridicați pe acoperiș. Avantajul unui astfel de sistem în executarea rapidă a lucrărilor de înaltă altitudine. Un dezavantaj este că greutatea structurii asamblate a structurii de legătură poate fi considerabilă. Pentru ridicare va fi nevoie de echipament special.

3. Instalarea picioarelor de rafturi

Perechile colectate se ridică și sunt montate pe Mauerlat. Pentru a face acest lucru, în partea de jos a picioarelor cavoului trebuie să faceți o băutură.

Modul de fixare a cornierului este prezentat în figură.

Metode de fixare a picioarelor cavității

Începeți instalarea capriorilor de la capetele opuse ale acoperișului.

Între perechele de rafturi, un șir este întins. Între perechile fixe, un șir este întins. Aceasta va simplifica instalarea perechilor de rafturi ulterioare. Și, de asemenea, va desemna nivelul creastei.

În continuare, restul picioarelor de creastă sunt poziționate la distanța indicată una de cealaltă.

Dacă sistemul de lambriuri este montat direct pe acoperișul casei, atunci după instalarea celor două picioare extreme de curbură, suportul de creastă este instalat. Apoi, jumătate de abur este atașat la ea.

Este demn de remarcat faptul că în această problemă opiniile profesioniștilor diferă. Unii sfătuiesc să folosească ordinea șahului de fixare, ceea ce va permite distribuirea uniformă a încărcăturii crescute pe pereți și fundație mai uniform. Această procedură implică instalarea unui grătar într-un model de șah. După instalarea unei părți din capriori, montați părțile lipsă ale perechii. Alții, insistă că trebuie să faceți o instalare consecventă a fiecărei perechi. În funcție de mărimea structurii și de configurația structurii de susținere, armarea picioarelor de rafturi se realizează prin suporturi și stâlpi.

Fixare cu cleme de tăiere Nuance. Conectați elementele structurale suplimentare cu ajutorul tăierii. Este preferabil să le rezolvați prin prinderea capselor.

Dacă este necesar, puteți extinde piciorul vasului.

Metodele de îmbinare a picioarelor rafturilor sunt prezentate în fotografie.

Metodele de îmbinare a picioarelor de rafturi

4. Instalarea acoperișului arcului

Nodul de creastă al acoperișului este realizat prin îmbinarea picioarelor de creastă în partea superioară.

Dispozitivul creastei:

 • Metodă fără utilizarea unei bare de susținere (vezi Fig.).

Instalarea creastei acoperișului fără utilizarea unei bare de susținere

 • Metoda care utilizează un fascicul de rafturi. O bară este necesară pentru acoperișuri mari. În viitor, poate deveni un suport pentru rack.
 • Metoda de așezare pe grindă.

Instalarea creastei acoperișului prin metoda de așezare pe grindă Montarea acoperișului pe acoperiș prin metoda de așezare pe lemn

 • O versiune mai modernă a fabricării nodului de creastă poate fi considerată metoda prezentată în fotografie.

Metoda de fabricare a unui nod de creastă

 • Metoda de tăiere.

Instalarea creastei prin metoda de tăiere

După instalarea sistemului de acoperiș, realizăm fixarea capitalului tuturor elementelor structurale.

5. Instalarea dalelor de acoperiș

Montat în orice caz și este proiectat pentru o mișcare mai convenabilă pe acoperiș în timpul executării lucrărilor, precum și pentru fixarea materialului de acoperiș.

Pasul acoperișului depinde de tipul de material de acoperiș, de exemplu:

 • sub placa metalica - 350 mm (distanta dintre cele doua panouri inferioare ale panourilor ar trebui sa fie de 300 mm).
 • sub foi profilate și ardezie - 440 mm.
 • sub un acoperiș moale am răspândit o cutie continuă.

Sistemul de acoperiș cu podea - video:

concluzie

După cum puteți vedea, în ciuda simplității aparente, instalarea sistemului de acoperiș gable conține multe capcane. Dar, bazându-vă pe recomandările de mai sus, puteți construi cu ușurință un design fiabil cu propriile mâini.

Glaf de acoperiș cu mâinile proprii

Montarea acoperișului este un proces complex, în mai multe etape. Pentru a asambla și a instala independent sistemul de trotuar, trebuie să studiați cu atenție modalitățile de conectare a elementelor, să calculați lungimea coronamentului și unghiul pantei, să selectați materialele corespunzătoare. Dacă nu există experiență necesară, nu este necesar să se realizeze proiecte complexe. Cea mai bună opțiune pentru o casă mică de apartamente este un acoperiș cu două etaje, cu mâinile tale.

Glaf de acoperiș cu mâinile proprii

Conținutul instrucțiunilor pas cu pas:

Componentele acoperișului

Schema de construcție a acoperișului

Un acoperiș standard de acest tip este alcătuit din următoarele elemente:

 • mauerlat;
 • picioarele picioarelor;
 • rafturi verticale;
 • acolade;
 • strângere;
 • patina;
 • traverse;
 • șipci.

Schema de fixare Mauerlat

Mauerlatom este numit un bar, așezat pe pereții de-a lungul perimetrului clădirii. Se fixează cu ajutorul barelor din oțel cu perete cu șuruburi de filet sau ancoră. Grinzile trebuie să fie din lemn de conifere și să aibă o secțiune pătrată de 100x100 mm sau 150x150 mm. Mauerlat se ocupă de căpriori și o dă pe pereții exteriori.

Schema de fixare a picioarelor și a mauerlatului

Rafting picioare sunt placi lungi cu o secțiune de 50x150 mm sau 100x150 mm. Acestea sunt atașate unul de celălalt la un unghi și dau acoperișului o formă triunghiulară. Construcția celor două picioare ale lor este numită fermă. Numărul de ferme depinde de lungimea casei și de tipul acoperișului. Distanța minimă dintre acestea este de 60 cm, distanța maximă este de 120 cm. La calcularea stâlpului picioarelor, trebuie să țineți cont nu numai de greutatea capacului, ci și de încărcarea vântului și de cantitatea de zăpadă din timpul iernii.

Plita este situată la cel mai înalt punct al acoperișului și este cel mai adesea o bară longitudinală care leagă ambele versanți. Din partea inferioară a barelor de susținere a barelor de sprijin, iar capetele coroanelor sunt fixate pe laturi. Uneori, patina constă din două panouri, care sunt atașate de partea superioară a coroanelor pe ambele părți și care sunt conectate la un anumit unghi.

Rafturi - bare verticale cu o secțiune de 100x100 mm, amplasate în interiorul fiecărei ferme și care servesc la transferul încărcăturii de la cursa creastei la pereții caroseriei din interiorul casei.

Stuturile sunt realizate din resturi de lemn și așezate la un unghi între stâlpi și grătare. Fețele laterale ale structurii de susținere sunt întărite de corzi, capacitatea de susținere a structurii este mărită.

Strângere - un fascicul care leagă părțile inferioare ale grinzilor, baza triunghiului structurii. Împreună cu traversele, un astfel de fascicul servește la întărirea fermei, la creșterea rezistenței sale la sarcini.

O bancă este numită o bară lungă cu o secțiune de 100x100 mm, așezată de-a lungul peretelui central al lagărului, pe care se sprijină rafturile verticale. Utilizarea unei scări pentru instalarea de șanțuri stratificate, atunci când rularea dintre pereții exteriori este mai mare de 10 m.

Căptușeala este o placă sau o bară cu grătare. Căptușeala este continuă și cu goluri, în funcție de tipul de acoperiș. Este întotdeauna atașat perpendicular pe direcția grinzilor, cel mai adesea pe orizontală.

Diferențe în sistemul de guler și suspendare al rafturilor

În cazul în care nu există mai mult de 10 m între pereții exteriori și nu există un perete de sprijin în mijloc, este aranjat un sistem de grătare suspendat. Cu acest sistem, capetele superioare ale grinzilor adiacente sunt tăiate sub un unghi și conectate una cu cealaltă folosind cuie, cu excepția instalării rafturilor și a barelor de crestături. Capetele inferioare ale picioarelor de cavitate se sprijină pe pereții exteriori. Datorită lipsei de rafturi, spațiul mansardă poate fi folosit pentru dotarea podului. De foarte multe ori funcția de înăbușire este efectuată de grinzi. Pentru a consolida structura, se recomandă instalarea unui puf de vârf la o distanță de 50 cm de creastă.

Diferențe în sistemul de guler și suspendare al rafturilor

În prezența unui perete central de sprijin, este mai justificată construirea unui sistem de raft. Peretele este așezat, stâlpii de susținere sunt fixați pe el și bara de creastă este fixată pe stâlpi. Această metodă de instalare este destul de economică și mai simplă de efectuat. Dacă plafoanele din interior sunt proiectate la niveluri diferite, posturile sunt înlocuite cu un perete de cărămidă care separă podul în două jumătăți.

Instalarea unui acoperiș arcuit

Instalarea unui acoperiș arcuit

Procesul de instalare a acoperișului cuprinde mai multe etape: fixarea peretelui de perete, asamblarea fermoarelor, montarea grătarelor pe tavan, patinajul, fixarea cutiei. Toate elementele din lemn, înainte de începerea asamblării, sunt tratate cu atenție cu orice compus antiseptic și uscate în aer.

Pentru muncă aveți nevoie de:

 • fasciculul este de 100x10 mm și de 150x150 mm;
 • plăci 50 x 150 mm;
 • grosimea plăcii de 30 mm pentru cutie;
 • Acoperișuri;
 • suporturi metalice;
 • ferăstrău și ferăstrău pentru ferăstrău;
 • un ciocan;
 • cuie și șuruburi cu auto-filetare;
 • gon și nivelul clădirii.

Montarea Mauerlate

Fixarea corectă și incorectă a Maueratului pe pereți

În casele din lemn, funcțiile Mauerlatului efectuează buștenii ultimului rând, ceea ce simplifică foarte mult procesul de lucru. Pentru a instala raftul, este suficient să tăiați canelurile de dimensiune corespunzătoare pe interiorul bustenilor.

În casele din lemn, funcțiile Mauerlatului sunt executate prin bușteni de ultimul rând

În casele din cărămidă sau clădirile de blocuri, instalarea Mauerlatt se face după cum urmează:

 • în ultimele două rânduri de știfturi metalice de zidărie filetate la o distanță de 1,5 m în jurul perimetrului cutiei;
 • pe partea de sus a pereților s-au așezat 2 straturi de pâslă de acoperiș, care au străpuns cu păr de păr;
 • În grinzi, găurile sunt găurite pentru bolțuri și așezate în partea superioară a cutiei;
 • verificați paralelismul grinzilor opuse și poziția lor orizontală;
 • pe partea de sus a știfturilor pus pe piulițe și răsuciți strâns.

Barele Mauerlatului trebuie să formeze un dreptunghi regulat și să fie în același plan orizontal. Acest lucru va facilita instalarea suplimentară a acoperișului și va asigura stabilitatea necesară. În cele din urmă, barele inegale fac un marcaj pentru grinzi și se taie caneluri de-a lungul grosimii lemnului.

Dispozitivul de grinzi suspendate

Atunci când selectați un sistem de grătare suspendat, trebuie să colectați fermele pe pământ și apoi să le instalați peste plăci. Mai întâi trebuie să desenați un desen și să calculați lungimea picioarelor de rafturi și unghiul de conectare a acestora. De obicei, unghiul acoperișului este de 35-40 de grade, dar pe zone deschise, puternic curățate, este redus la 15-20 de grade. Pentru a afla la ce unghi să vă alăturați grinzilor, urmați unghiul pantei acoperișului înmulțit cu 2.

Dispozitivul de grinzi suspendate

Cunoscând lungimea cursei dintre pereții exteriori și unghiul de conectare a grinzilor, puteți calcula lungimea picioarelor de rafturi. Cel mai adesea este egal cu 4-6 m, luând în considerare lățimea cortinei streașină de 50-60 cm.

Dispozitivul de grinzi suspendate

Capetele superioare ale grinzilor pot fi fixate în mai multe moduri: suprapuse, cap la cap și "în labe", adică cu tăieturile tăiate. Pentru fixare, folosiți plăcuțe sau șuruburi metalice. Apoi montați bufetele inferioare și superioare, apoi fermele finite sunt ridicate și așezate peste tavane.

Dispozitivul de grinzi suspendate

Primele ferme sunt atașate fermelor extreme: cu o linie plumb, rafturile sunt expuse vertical, lungimea consolei este ajustată și atașată la Mauerlat cu șuruburi sau plăci de oțel. Astfel încât în ​​timpul instalării ferma nu se mișcă, este întărită cu bride temporare de la bar. După instalare, căpriorii exteriori sunt expuși la restul, observând aceeași distanță între ele. Atunci când toate fermele sunt fixe, ia o secțiune de bord de 50x150 mm, care este cu 20-30 cm mai lungă decât lungimea cornișei și o unghie de-a lungul marginii superioare a rampei. Același lucru se întâmplă și pe cealaltă parte a acoperișului.

Elementele cheie ale raftului suspendat

Opțiuni pentru fixarea coroanelor la Mauerlatu

Opțiuni pentru fixarea coroanelor la Mauerlatu

Prima opțiune: pe raft în locul de sprijin la Mauerlatu taie un canel dreptunghiular pentru 1/3 din lățimea fasciculului. Întinzându-se din partea de sus a cutiei de 15 cm, o carieră de oțel este introdusă în perete. Grinzile sunt expuse nivelului, ele combină canelurile, apoi leagă clema de fir de sus și trag bara aproape de perete. Capetele firului sunt fixate bine pe cârlig. Liniile inferioare ale grinzilor sunt tăiate cu un ferăstrău circular, lăsând o proeminență de 50 cm.

Fixarea sistemului de rafturi

A doua opțiune: rândurile de sus ale zidurilor sunt așezate cu o cornișă de cărămidă în trepte, iar mauerlatul este la același nivel cu suprafața interioară a peretelui și se taie în canelură sub grinzi. Marginea piciorului cavității este tăiată în funcție de nivelul colțului superior al cornierului. Această metodă este mai simplă decât celelalte, dar consola este prea îngustă.

Unitate de sprijin pentru căpriori pe Mauerlat

A treia opțiune: plafoanele plafoanelor de tavan sunt produse peste marginea peretelui exterior cu 40-50 cm, iar fermele sunt instalate pe grinzi. Capetele picioarelor de rafturi sunt tăiate la un unghi și se sprijină pe grinzi, fixându-se cu curele metalice și șuruburi. Această metodă vă permite să creșteți ușor lățimea mansardei.

Amenajarea canelurilor stratificate

Figura 1 arată tăierea corzilor coroanelor în matrița așezată de-a lungul suporturilor intermediare, iar fig. 2 - Susținerea piciorului cavoului pe Mauerlat

Ordinea de lucru atunci când se instalează un sistem de raft nailon:

 • Un strat de impermeabilizare este așezat peste peretele central al lagărului;
 • impermeabilizarea este așezată și fixată de șuruburi sau plăcuțe metalice pe plafon;
 • în partea stângă sunt instalate rafturi verticale din secțiunea barei 100x100 mm;
 • pe rafturi s-au introdus orizonturi de pe placile pereche;
 • Consolidați rack-urile și grinzile cu distanțiere;
 • setați și fixați picioarele cavității.

Secțiunea transversală a picioarelor

Când elementele principale sunt fixate, suprafața grinzilor este tratată cu substanțe ignifuge. Acum poți începe să faci lamele.

Tăierea muchiilor

Pentru 50x50 mm Batten lemn adecvat, iar grosimea consiliului de 3-4 cm și o lățime de 12 cm. Sub șipcă de minute, de obicei, stabilite de material de impermeabilizare pentru a proteja sistemul de schelete de la obtinerea umed. Filmul de impermeabilizare este acoperit cu dungi orizontale de la streașină până la creasta acoperișului. Materialul se intinde cu o suprapunere de 10-15 cm, după care articulațiile sunt ținute împreună cu bandă adezivă. Liniile inferioare ale filmului trebuie să acopere complet capetele căpriorilor.

Între placi și film este necesar să se lase spațiul de ventilație, deci mai întâi benzile de lemn sunt ambalate cu șipci de lemn grosime de 3-4 cm, de-a lungul grinzilor.

Următoarea etapă este tăierea sistemului de lambriuri cu plăci; acestea sunt umplute perpendicular pe șipci, începând de la stâlpul acoperișului. Pasul acoperișului este afectat nu numai de forma acoperișului, dar și de unghiul pantelor: cu cât este mai mare unghiul, cu atât este mai mare distanța dintre plăci.

Lățime pentru ondulin

După finalizarea instalării, cutiile încep să acopere galoanele și consolele. În apropierea gablonului se pot amplasa scânduri, panouri din plastic, căptușeală, placaj impermeabil sau carton ondulat - totul depinde de posibilitățile financiare și preferințele personale. Panoul este fixat pe partea laterală a grinzilor, unghiile sau șuruburile cu auto-apăsare sunt folosite ca elemente de fixare. Consolele sunt, de asemenea, cusute cu diferite materiale - de la lemn la siding.

Ghid pas cu pas pentru construirea unui acoperiș acasă

Fiecare maestru care a început o construcție independentă înțelege că acoperișul cu mâinile sale este pas cu pas - sarcina deși dificilă, dar totuși fezabilă. În materialul de mai jos, vom încerca să înțelegem toate detaliile lucrărilor și să înțelegem cum arată o construcție pas cu pas a acoperișului unui tip dublu.

Important: pentru a construi un acoperiș casă privată a fost cât mai exacte posibil, și tot materialul a fost cumpărat pentru ea, cu o marjă mică, este mai bine pentru a atrage profesioniști pentru a proiecta un acoperiș. Ele sunt în faza de proiectare se va calcula unghiul de înclinare a pantelor acoperișului și numărul de materiale de construcție necesare pentru ea, inclusiv aburi și izolație termică, și material pentru acoperișuri, și va fi administrat în mâinile acoperișului proiect terminat.

Tipuri de acoperișuri pentru o casă privată

Pentru a înțelege ce va arăta acoperișul într-o casă privată cu propriile dvs. mâini, trebuie să înțelegeți ce fel de acoperișuri există. Continuați și alegeți tipul de construcție.

Important: totuși, atunci când proiectați acoperișul, luați în considerare întotdeauna sarcina vântului și a sedimentelor (ploaie, zăpadă) pe tavan, precum și greutatea materialului de acoperire.

Deci, astăzi adesea montează astfel de acoperișuri ale unei case particulare cu propriile lor mâini:

 • Pent. Un acoperiș care are o pantă într-o direcție. Aceasta este cea mai simplă versiune a sistemului de acoperiș, dar nu este cea mai fiabilă pentru o casă privată, deoarece o încărcătură mare se aplică unei astfel de structuri în cursul sedimentării. Practic, un asemenea acoperiș este montat pe spații auxiliare (verande, prelungiri, hale etc.).
 • Acoperișul acoperișului. O opțiune foarte simplă și în același timp fiabilă pentru acoperirea acoperișului casei. Două pante distribuie uniform încărcătura în sistemul de rafturi atunci când se scurge apa și zăpada.
 • Acoperiș articulat (acoperiș cu patru pante). Efectuează un pic mai complicat, dar este, de asemenea, o opțiune la fel de convenabilă pentru suprapunere. În cele mai multe cazuri, acoperișul șoldului are patru laturi, dintre care două sunt în formă de trapezoid, iar două - sub formă de triunghi.
 • Strat acoperit. De regulă, este un acoperiș gable cu creasuri de ambele părți. O astfel de suprapunere este convenabilă deoarece sub ea poți aranja o locuință suplimentară la mansardă, mărind astfel suprafața utilă a casei, mai ales dacă are un singur podea.
 • Acoperiș multicolor. Versiunea cea mai complicată a proiectului. Este folosit peste o cutie mare dintr-o casă privată cu o configurație complexă.

Important: merită să ne amintim că construirea pas cu pas a acoperișului pentru casă va fi cu atât mai dificil, cu atât mai complexă este configurația camerei. Acest lucru se datorează faptului că pentru un design complex este nevoie de un sistem complex de bare.

Materiale pentru executia lucrarilor

Construirea acoperișului unei case particulare necesită pregătirea instrumentelor și a materialelor necesare. În special, veți avea nevoie de:

 • O bară cu o secțiune de 100x100, 100x150, 150x150, 150x200 mm sau 200x200 mm pentru Mauerlat. Secțiunea transversală a fasciculului depinde în întregime de lățimea zidăriei casei și de structura acoperișului. În cazul nostru, atunci când se instalează un acoperiș standard, va fi suficient bar 100 x 150 mm.
 • Dimensiuni bord 150h50 mm pentru grinzi și traverse. Secțiunea transversală a plăcilor poate fi mai mică dacă sarcina de pe acoperiș este scăzută (depinde de materialul de acoperiș). Calcularea numărului de placi pentru a face căpriori, astfel încât, pe de o parte a căpriorii acoperișului poate fi echipat cu un pas de 80-120 cm. Aceasta este, în cazul în care lungimea peretelui casei este de 4 metri, atunci va fi nevoie de placi de 5 căpriori incremente locație 80 cm.

Video: cum să faceți în mod corespunzător un acoperiș (instrucțiuni pas cu pas pentru a construi un acoperiș cu propriile mâini).

Important: treapta de montare a picioarelor de grădină depinde de greutatea viitorului material de acoperiș. Cu cât este mai greu, cu atât este mai mică cavitatea.

 • O bară cu o secțiune de 100x150 mm pentru suporturile din cadrul acoperișului.
 • Hidro și barieră de vapori pentru plăcile de acoperiș.
 • Tablă și grindă pentru cutie.
 • Jigsaw electric sau bulgară cu discuri din lemn.
 • Console, unghiuri, coloane și șuruburi / șuruburi.

Important: un videoclip detaliat este oferit mai jos pentru o înțelegere completă a procesului de lucru.

Tehnica de executare a lucrărilor

Dispozitivul Mauerlat

Pentru a monta acoperișul unei case private puternice și de încredere, trebuie să aibă grijă de asigurarea mauerlat - lemn casa ornamente de servire de tranziție în străinătate din piatră la părțile de lemn ale clădirii. Blocați-l în două moduri:

 • Golful întărind centura în jurul perimetrului clădirii și fixându-l în ele. Pasul bolțurilor ar trebui să fie de la unu la unu și jumătate de metru.
 • Vmurov fixarea bolțurilor în ultimele rânduri de zidărie la domiciliu.

Important: înălțimea elevației de mai sus pastilelor de perete trebuie să fie egală cu înălțimea lemnului de stivuire, plus 3 cm, este nevoie de un astfel de calcul pentru a asigura nuci mauerlat și șuruburi..

Tăiere și montaj de căpriori

Grinzile de acoperiș sunt cea mai grea parte a jobului. Este important nu numai să montați picioarele de cavitate, ci și să le tăiați corect. În cazul celui mai mic oblic, întregul cadru al acoperișului va "merge", ceea ce nu este bun pentru acoperiș. Deci, acoperișul cu mâinile tale va fi construit mai ușor și mai rapid dacă tăiați în prealabil un stropilin curbat de la un bar și deja formați toate celelalte pe el.

Pentru a crea un model, trebuie să faceți o tăietură internă în partea inferioară a rafturii la un unghi drept. Acest loc se va odihni împotriva lui Mauerlat. Tăierea nu este făcută de la marginea plăcii, ci este ridicată în sus de 50 cm în sus. Acestea vor fi crengile acoperișului, care protejează pereții casei de ploaie. Decuparea poate fi făcută prin modelarea unei bare sau prin simpla desenare a unghiului drept pe placă.

Acum este necesar să se taie marginea superioară a plăcii astfel încât sistemul de paiete din două picioare paralele să poată fi îmbinate prin marginile tăiate fără goluri și goluri. Pentru a face acest lucru, trebuie să ridicați bordul în sus, să îl sprijiniți de Mauerlat și să îl ridicați la unghiul dorit de înclinare. În centrul podelei care se suprapune spre coronament, este necesar să se deseneze o linie verticală. Aceasta va fi linia de tăiere a panoului. Adică, în partea de sus a piciorului cavității se obține o tăietură oblică.

Toate picioarele tăietoare decupate conform modelului sunt adunate pe sol, le conectează în siguranță în partea superioară (skate) cu brațe, șape și șuruburi.

Important: dacă lungimea canelurilor depășește 3 metri, este de dorit consolidarea în continuare a sistemului cu bare transversale - bare transversale, care sunt fixate orizontal în raport cu triunghiul grinzilor. Punctul de fixare trebuie să fie în prima treime a părții superioare a triunghiului.

Instalarea sistemului de lambriuri pornește de la cele două gabioane extreme. Acestea sunt instalate, trageți cablul de control între ele și întregul schelet al acoperișului este deja nivelat de-a lungul acestuia. Fixați toate rafturile la Mauerlat cu colțuri și paranteze speciale.

Este important: în plus față de consolidarea cadrului, puteți folosi rafturi speciale susținute de traversare. Un raft, la rândul său, este de dorit să se instaleze pe pat (panouri speciale de tip schi, care va elimina sarcina punct de rafturi pe podea).

Dispozitiv de protecție

În continuarea temei "cum se construiește un acoperiș" este de remarcat faptul că următoarea etapă va fi instalarea unei cutii de plafon și a unei plăci de construcție. Odată ce sistemul de schelete va fi gata pentru a fi instalate în ladă, care va fi baza pentru toate celelalte materiale cake - abur și impermeabilizare, precum și pentru izolarea și material pentru acoperișuri.

Acoperirea acoperișului poate fi montată din plăci nețesute cu o secțiune de 100x50 mm. În acest caz, treapta de aranjare a plăcilor depinde în întregime de materialul final de acoperiș. Cu cât este mai greu, cu atât mai mică ar trebui să fie treapta. În general, caseta de selectare este de aproximativ 30 cm.

Important: sub cutie este de dorit să se pre-așeza un strat de barieră de vapori. Ea va proteja izolația de evaporare din spațiile casei. Pe partea de sus a bariera de vapori deja placi placate doloshetki.

Acum, perpendicular pe lemnul căruciorului, așezați fasciculul în pași egali cu lățimea plăcilor sau rulourilor de material izolant. Între ele se pune un încălzitor, care îl conduce în siguranță în canelurile disponibile.

Deasupra tuturor acoperiți cu un strat de material de impermeabilizare și fixați-o cu o altă cutie perpendiculară (în acest caz orizontală). Și deja pe el este montat materialul final de acoperiș.

La sfârșitul instalării acoperișului pe o casă cu un singur nivel, este necesar să se instaleze un sistem de drenare. Este făcut din tăiat de-a lungul țevilor din plastic sau, în prealabil, cumpără elemente de jgheab finisate. Acum rămâne să coaseți colțurile de acoperiș cu materialul selectat. Poate fi atât un copac cât și o piatră.