Cum să puneți șindrile moi

Materiale

Acoperișul din plăci moi de bitum este ușor de folosit, durabil și estetic. Un mare plus este faptul că auto-asamblarea este posibilă. Tehnologia nu este cea mai dificilă, greutatea fragmentului este mică, fixată pe baza adezivă și fixată suplimentar de unghiile de acoperire. Deci, instalarea plăcilor moi cu mâinile lor poate fi făcută chiar și singură.

Șindrile bituminoase flexibile pot fi utilizate pe acoperișuri de orice formă

Placă de acoperire pentru șindrile moi

Mansarda sub acoperiș poate fi caldă sau rece, în funcție de aceasta, se schimbă compoziția placajului de acoperiș. Dar partea sa de la capriori și de mai sus rămâne întotdeauna neschimbată:

 • pe grinzi este impermeabilizata umplute;
 • pe ele - bare cu o grosime de cel puțin 30 mm;
 • podele solide.

Iată materialele și luați în considerare în detaliu - ce și cum să faceți, ce caracteristici au fiecare.

impermeabilizare

Membranele hidroizolante sunt una, două și trei straturi. Membranele cu un singur strat - cele mai simple și cele mai ieftine, efectuează doar o dublă sarcină - nu lăsați umezeala în direcția camerei și eliberați vaporii. Acest mod simplu nu numai că protejează mansarda sau mansarda de penetrarea condensului sau de scurgerea bruscă a precipitațiilor, ci și umiditatea excesivă care însoțește activitatea de viață a unei persoane este îndepărtată din aer. Membranele cu un singur strat sunt slab reprezentate pe piață. Aproape o companie le produce - Tyvek.

Membrana de impermeabilizare este așezată peste structurile de acoperiș

Membranele cu două și trei straturi sunt mai durabile. Ele, pe lângă stratul de impermeabilizare, au de asemenea un strat intermediar care conferă o rezistență mai mare la tracțiune. Cel de-al treilea strat, dacă există, este un strat adsorbit. Aceasta înseamnă că, chiar dacă se formează o picătură de condens pe suprafața membranei, acest strat îl absoarbe în sine, permițându-i să nu se varsă pe alte materiale. Cu o ventilație suficientă, umiditatea din acest strat se evaporă treptat și este îndepărtată de fluxurile de aer.

Membranele cu trei straturi (de exemplu, EUROTOP N35, RANKKA, UTACON) sunt de dorit dacă podul este izolat, iar vata minerală este folosită ca încălzitor. Se tem de umezeală și cu o umiditate crescătoare cu 10% pierde jumătate din proprietățile termoizolante.

Dacă există o podea rece sub placa moale, este de dorit să se utilizeze o membrană de impermeabilizare cu două straturi. Pe forță este mult mai bine decât un singur strat și la un preț doar un pic mai scump.

leaț

Pe peliculă de impermeabilizare, paralelă cu consola, sunt așezate lamele din cutie. Ele sunt necesare pentru a crea un gol de aer. Aceasta va permite menținerea umidității normale a materialelor de acoperiș.

Jantele sunt realizate din plăci de tăiere cu grosimea de 30 mm

Producem panouri din specii de conifere (mai ales din pin). Grosimea plăcilor - nu mai puțin de 30 mm. Aceasta este distanța minimă care va asigura mișcarea normală a aerului în spațiul sub acoperiș. Înainte de a fi așezat, lemnul trebuie tratat cu impregnare, protejându-l de dăunători, ciuperci, după uscare acest strat este tratat cu retardanți de flacără, care reduc combustibilitatea lemnului.

Lungimea minimă a plăcii pentru cutie - cel puțin două deschideri de căpriori. Ele sunt fixate și conectate peste picioarele de rafturi. Nu le puteți conecta într-un alt loc.

pardoseală

Pardoseala sub plăcile moi este solidă. Materialele sunt selectate pe baza faptului că unghiile trebuie să fie conduse în ea, de aceea ele sunt de obicei folosite:

 • OSB 3;
 • placaj rezistent la umiditate;
 • cu grosimea (25 mm), cu un conținut de umiditate de cel mult 20%.

Atunci când puneți podelele sub plăci moi, este necesar să lăsați spații între elementele - pentru a compensa expansiunea temperaturii. Atunci când se utilizează placaj sau OSB, decalajul este de 3 mm, între plăcile de margine 1-5 mm. Materialul de tablă este atașat la deformarea cusăturii, adică, astfel încât îmbinările nu sunt continue. Consolidați OSB cu șuruburi sau cuie cu auto-filetare.

Pardoseala cea mai comună pentru plăcile moi este din OSB

Folosind ca placă de pardoseală, trebuie să ne asigurăm că inelele din lemn au fost îndreptate în jos. În poziția opusă, ele sunt arcuite de un arc, plăcile moi se vor ridica, integritatea stratului de acoperire poate fi afectată. Există un alt truc care va păstra chiar podeaua din lemn, chiar dacă umiditatea plăcilor este mai mare de 20%. Capetele plăcilor în timpul instalării sunt fixate suplimentar cu două cuie sau șuruburi autofiletante, care sunt înfundate în apropierea marginii. Aceste elemente de fixare suplimentare nu vor permite ca plăcile să se îndoaie sub contracție.

Alegerea grosimii materialului pentru punte pentru tigla moale depinde de pasul laturilor. Cu cât pasul este mai mare, cu atât este mai mare podeaua necesară. Opțiune optimă - plăci frecvente și plăci subțiri. În acest caz, se obține o fundație ușoară, dar solidă.

Grosimea podelei și a pardoselii

Un alt punct se referă la construirea unei punți pentru plăci moi în jurul tubului de coș. Cu o țeavă de cărămidă, a cărei lățime este mai mare de 50 cm, se face o zebră în spatele acesteia (în imagine). Acest design seamănă cu un mini-acoperiș. Se separă fluxurile de apă de ploaie, se rostogolesc pe părțile laterale ale țevii, fără a curge în spațiul sub acoperiș.

Aparatul de ras, care este instalat in spatele unei tevi largi de caramida

După instalarea podelei, geometria sa este verificată. Se măsoară lungimea, lățimea rampei în partea superioară și inferioară, înălțimea rampei de pe ambele părți, se măsoară diagonalele. Și ultimul control - urmărirea avionului - întreaga rampă ar trebui să se afle în întregime într-un plan.

Tehnologia acoperișului plăcilor moi de acoperiș

Atunci când vă cumpărați, veți primi, cel mai probabil, o instrucțiune în care instalarea de șindrieli moi va fi vopsită pas cu pas și în detaliu, indicând toate dimensiunile exacte pe care acest producător le cere. Aceste recomandări și ar trebui să fie respectate. Cu toate acestea, în avans cu ordinea de lucru și a volumelor lor de a cunoaște în prealabil - pentru a înțelege complicațiile de instalare și cantitatea necesară de materiale.

O dată vom spune că pentru a aborda cu țiglă moale la stivuire este necesar cu prudență - ea nu-i place, dacă este îndoit. Prin urmare, încercați să nu îndoiți sau să zdrobiți în mod inutil șindrilele (aceasta este o piesă, constând dintr-o parte vizibilă și una de ansamblu).

Consolidarea consolei

Prima este banda de picurare. Această foaie de metal în formă de L, acoperită cu vopsea sau compoziție de polimeri. Acoperirea cu polimeri este mai scumpă, dar și mai sigură. Culoarea este selectată aproape de culoarea șindrilelor.

O bandă de picurare este instalată de-a lungul consolei acoperișului

Sarcina benzii de scurgere este aceea de a proteja zăbrelele, felii de căpriori și podeaua de pătrunderea umezelii. O margine a capelnicului este așezată pe punte, cea de-a doua este acoperită de înălțime. Este fixat de unghiile din galvanizare (oțel inoxidabil), care sunt înfundate în ordinea bordului (una este mai aproape de pliantă, cea de-a doua este aproape de margine). Pasul de montare a elementelor de fixare - 20-25 cm.

Lamele sunt lipite împreună

O lamelă este vândută în bucăți de doi metri. Dupa fixarea primului element, cel de-al doilea este fixat cu o suprapunere de cel putin 3 cm. Daca doriti, gaura poate fi inchisa: imprastiati rostul cu masticul de bitum, umpleti cu etansant. În aceeași etapă, sistemul de deversare este instalat, în orice caz, cârligele sunt ciocănită, care va ține jgheaburile de scurgere.

Instalarea covorului de impermeabilizare

Indiferent de unghiul acoperișului, în valea acoperișului și de-a lungul rampei, asigurați-vă că pentru a se potrivi covor de impermeabilizare scinduri. Este vândut în rulouri de lățime de metru. Pe partea inferioară există un material adeziv acoperit cu un strat de protecție sau hârtie. Înainte de ambalare, hârtia este îndepărtată, covorul de capăt este lipit de pardoseală.

Indiferent de pantă, covorul de impermeabilizare este așezat de-a lungul streașinilor, în vale și pe creastă

Instalarea unui covor de impermeabilizare începe cu stivuirea în vale. Trageți materialul cu o lățime de metru, răspândind 50 cm de ambele părți ale punctului de inflexiune. Aici este de dorit să se facă fără articulații, dar, dacă este necesar, suprapunerea celor două benzi ar trebui să fie de cel puțin 15 cm. Stivuirea este un punct de conectare de jos în sus în continuare unsa material de mastic bituminos presat bine.

Îmbinările sunt șterse cu mastic și nu trebuie să fie mai mici de 10-15 cm

Apoi, covorul impermeabil sub placa flexibilă este așezat de-a lungul coronamentului. Lățimea minimă a covorului de pe proeminența cornierei este mărimea consolei, plus 60 cm. Marginea inferioară este situată în partea de sus a picăturii și se poate îndoi câteva centimetri. În primul rând, covorul este derulat, dacă este necesar - tăiat, apoi folia de protecție este îndepărtată din partea greșită și lipită pe substrat. În plus, fixați marginile unghiilor din oțel inoxidabil sau galvanizate cu o pălărie mare (cu talie de 20-25 cm).

Cum de a determina lățimea covorului de-a lungul cornierei

În locurile de suprapunere orizontală a două pânze, nu mai puțin de 10 cm, în direcția verticală - nu mai puțin de 15 cm. Toate îmbinările sunt în plus pătate cu mastic bituminos, materialul fiind presat.

Covoare pentru căptușeală

Covorul de căptușeală, precum și impermeabilizarea, se vând în role de lățime de metru, partea din spate fiind acoperită cu un adeziv. Metoda de așezare depinde de panta acoperișului și de profilul șindrilelor bituminoase selectate.

 • Dacă panta acoperișului din plăci moi este de la 12 ° la 18 °, covorul subțire este așezat pe toată suprafața acoperișului. Instalarea începe din partea de jos, de la covorul de impermeabilizare pus. Suprapunerea panourilor este de 15-20 cm. În plus, rosturile sunt îmbibate cu mastic bituminos, marginea superioară este fixată cu cuie (galvanizată sau din oțel inoxidabil) cu o capotă plană.

Cu o panta mica a rampei, covorul substratului este solid

Cu o pantă mai mare de 18 °, covorul este rulat numai în punctele de inflexiune a acoperișului

Atunci când utilizați șindrile bituminoase cu tăieturi (cum ar fi Jazz, Trio, Beaver Tail), indiferent de pantă, covorul substrat se întinde pe întreaga suprafață a acoperișului.

Cum să tăiați un covor pe acoperiș

Instalarea unui covor de căptușeală necesită adesea o subcotare. Faceți asta cu un cuțit ascuțit. Pentru a preveni deteriorarea materialului de bază atunci când se taie, se plasează placajul sau pilonul OSB.

Bara frontală (din față)

Pe secțiunile laterale ale consoanelor sunt montate pedante. Acestea sunt benzi metalice îndoite sub forma literei "G", de-a lungul liniei de pliere a cărei margine este mică. Acestea acoperă materialele acoperite din cauza încărcărilor vântului, din pătrunderea umezelii. Placa de gabarit este așezată pe punte peste o căptușeală sau covor hidroizolantă, fixată cu unghii (din oțel inoxidabil sau galvanizat) în ordine eșalonată cu o treaptă de 15 cm.

Montarea pedimentului

Aceste bare, de asemenea, merg în bucăți de 2 m, stivuite cu o suprapunere de cel puțin 3 cm.

Marcare marcată

Pentru a instala o faianță moale este simplă, o căptușeală sub formă de grilă este aplicată pe covor sau podele. Faceți acest lucru cu un șir de vopsea. Linii de-a lungul consolei cornice sunt aplicate la o distanță egală cu 5 rânduri de țigle, în verticale - printr-un metru (lungimea unui șindril de plăci flexibile). Acest aspect face ca așezarea să fie mai ușoară - pe ea marginile sunt îndreptate, este mai ușor să urmăriți distanțele.

Pentru a instala o placă moale a fost mai ușor, face un aspect în formă de o grilă

Sfârșește covorul

Pe partea superioară a covorului de impermeabilizare deja stabilit există încă un material de ambalare. Este un pic mai larg, servește ca o garanție suplimentară pentru absența scurgerilor. Nu îndepărtați folia de protecție de pe partea inferioară, este prevăzută, tăiați în jos în zona de streașină, marchează limitele. Odată ce se abate de la marcajul de 4-5 cm, se aplică o mastic specială cu Fixare de fixare crescută. Se aplică dintr-o seringă, cu role, apoi se freacă într-o bandă de aproximativ 10 cm lățime cu o spatulă.

Pe mastic, covorul este desfăcut, pliurile sunt netezite, marginile sunt presate. După devieri de la margine cu 3 cm, este fixat cu unghii în pași de 20 cm.

Adunarea la conducta de cărămidă

Pentru a evita țevile și orificiile de ventilație, realizați modele din covor sau metal zincat, vopsite în culoarea corespunzătoare. Suprafața țevii este tencuită, prelucrată cu un grund.

Când se utilizează covorul de jos, se face un model astfel încât materialul să pătrundă în țeavă la cel puțin 30 cm, cel puțin 20 cm să rămână pe acoperiș.

Montați modelul mai întâi pe partea frontală a țevii

Modelul mastic de bitum promazyvaetsya, se potrivesc în loc. partea frontală este instalată mai întâi, apoi cea dreaptă și cea din stânga.

Modelul din față este ușor înfășurat pe laturi

Unele elemente laterale sunt înfășurate pe față. Peretele din spate este instalat ultima dată. Părțile sale merg în lateral.

Cu o instalare corespunzătoare pe pardoseală în jurul țevii, se obține o platformă, solidă așezată cu un covor de fund. Înainte de a pune șindrilele în acest loc, suprafața este murdară cu mastic bituminos.

Suprafața covorului subțire este murdărită cu mastic bituminos

O țiglă pe trei laturi ajunge la covorul așezat, fără a ajunge la pereții conductei de 8 cm.

În jurul țevii există un jgheab din covor de 8 cm lățime

Partea superioară a bontului este sigilată cu o bandă metalică, care este atașată de dibluri.

Suportul de prindere pe partea din spate a țevii

Toate golurile sunt umplute cu etanșant rezistent la căldură.

Toate articulațiile sunt ermetice

Rezultatul tuburilor rotunde

Pentru trecerea țevilor de ventilație există dispozitive speciale de trecere. Ele sunt aranjate astfel încât marginea inferioară a elementului să treacă la țiglă nu mai mică de 2 cm.

Stabiliți o gaură de 2 cm sub marginea plăcii

Prin atașarea trecerii la acoperiș, ei traversează gaura interioară. Pe conturul aplicat în substrat, se taie o gaură în care este tras un tub rotund.

Partea posterioară a fustei elementului de trecere este șters cu mastic bituminos, pusă în poziția dorită, fixată suplimentar de-a lungul perimetrului prin cuie. La instalarea unei plăci moi, fusele de penetrare sunt lubrifiate cu mastic.

Fusta este umezită cu mastic

Mănușa este tăiată cât mai aproape posibil de proeminența penetrării, spațiul fiind apoi umplut cu mastic, care este acoperit cu o pulbere specială, protejând-o de radiațiile ultraviolete.

Linia de pornire

Instalarea placilor moi începe cu instalarea benzii de pornire. De obicei, este vorba despre o faianță de patinaj sau o faianță privată cu petale tăiate. Primul element este așezat pe unul dintre marginile rampei, cu marginea care se îndreaptă spre aer. Marginea inferioară a benzii de pornire este așezată pe picurare, având o abatere de la îndoire cu 1,5 cm.

Marcarea benzii de pornire

Înainte de instalare, o peliculă de protecție este scoasă din partea din spate, șindrilele sunt egalizate și așezate. Fiecare secțiune a șindrilelor de bitum este fixată cu patru cuie - la colțurile fiecărui fragment, având devieri de la marginea sau linia de perforație 2-3 cm.

Fixarea unei benzi de pornire

Dacă banda de pornire este utilizată pentru tăierea din plăci obișnuite, în unele părți nu va exista o compoziție lipicioasă. În aceste locuri, substratul este murdar cu mastic bituminos.

Instalarea plăcilor moi obișnuite

Există o țiglă flexibilă cu masă de lipici aplicată, protejată de un film, și există o compoziție care nu necesită un film de protecție, deși pe acoperiș, de asemenea, fixează bine elementele. Când se utilizează primul tip de material, folia este îndepărtată imediat înainte de instalare.

Se plasează primul rând de șindrilă bituminoasă moale, care se abate de la banda de pornire de 10 mm

Înainte de a pune șindrilele pe acoperiș, deschideți mai multe pachete - 5-6 bucăți. Așezarea este realizată din toate pachetele în același timp, luându-se câte o șindrilă din fiecare. În caz contrar, acoperișul va avea pete pronunțate, care diferă în culori.

Prima șindrilă este stivuită astfel încât marginea acesteia să nu ajungă la marginea benzii de pornire cu 1 cm. Pe lângă compoziția adezivă, placa este fixată și cu unghii de acoperire. Numărul de dispozitive de fixare depinde de unghiul rampei:

 • Cu o pantă de 12 ° până la 45 °, fiecare șindrilă este acoperită cu 4 unghii. Cuiele sunt acoperite cu unghi de la partea vizibilă a plăcilor de 2,5 cm. Dispozitivul de fixare exterior este de asemenea la 2,5 cm distanță de tăierea șindrilei, restul între plăcile "țigle". Se pare că un cui "deține" două plăci.

Schemă de fixare a șindrilelor moi

Amplasarea elementelor de fixare pe pante abrupte

Când instalați plăci moi, este important să conduceți corect cuiele. Pălarii trebuie să fie presați împotriva șindrilei, dar să nu se spargă prin suprafața lor.

Decorarea văii

Cu ajutorul unui cablu de vopsea din vale, o zonă în care unghiile nu pot fi conduse este la 30 cm de la mijlocul văii. Apoi marcați limitele jgheabului. Acestea pot fi de la 5 la 15 cm în ambele direcții.

Colțul superior, care este întors spre vale, este tăiat

Atunci când montarea placilor unghiile obișnuite cu ciocanul cât mai aproape posibil de linia dincolo de care unghiile nu poate fi bătut, și împodobite podea șindrilei linie de jgheab. Aceasta apa nu amortit sub materiale plăci de colț superioare sunt tăiate în diagonală, se taie aproximativ 4-5 cm. Loose margine dale unse cu bitum mastic și fixate cu cuie.

Ce ar trebui să se întâmple

Fronton decorare

Pe laturile plăcilor de rampă sunt tăiate, astfel încât la marginea (buza) a benzilor de capăt a rămas 1cm colț superior bordurate șindrilă și o vale de acoperiș și -.. pieziș bucata de 4-5 cm margine țiglă unsă mastic. Banda de mastic nu este mai mică de 10 cm, apoi este fixată cu cuie, precum și cu alte elemente.

Placile de pe fronton sunt tăiate, retragându-se la 1 cm de proeminența protuberanței

Instalație pentru skate

În cazul în care pardoseala este făcută în zona unei creasta continuă, o gaură este tăiată de-a lungul crestei, care nu ar trebui să ajungă la sfârșitul nervurii 30 cm. Herpesul zoster este pus înainte de deschidere, și apoi stabilește un profil special, cu orificiile de ventilație de coamă.

Este fixat de unghiile lungi de acoperiș. Pe patina lungă pot fi folosite mai multe elemente, ele sunt îmbinate cap la cap. Patina montată este acoperită cu plăci de creastă. Îndepărtează pelicula de protecție, apoi fragmentul este fixat cu patru cuie (două pe fiecare parte). Instalarea plăcilor moi pe creastă se face spre vânturile predominante, un fragment intră în cealaltă cu 3-5 cm.

Instalarea plăcilor moi de acoperiș

Ridurile șindrilelor sunt o coroană de patinaj împărțită în trei părți. Este perforat, un fragment este tras de-a lungul acestuia (prima îndoire, apăsați îndoit, apoi se rupe).

Aceleași elemente pot fi tăiate din plăcile obișnuite de acoperiș. Este împărțită în trei părți, fără a acorda atenție imaginii. Plăcile rezultate sunt tăiate din colț - aproximativ 2-3 cm pe fiecare parte. Mijlocul fragmentului este încălzit cu un uscător de păr de construcție pe ambele fețe, așezat în mijloc pe un bar și ușor stoarcat, pliat.

Șuruburi și coturi

Șaua este închisă cu plăci de creastă. De-a lungul inflexiunii la distanța necesară, o linie este bătută cu un șir de vopsea. Pe ea marginea sindrilelor este echilibrată. Amplasarea placilor flexibile pe coastele de nervuri merge de jos în sus, fiecare bucată este lipită, apoi se retrage de la marginea superioară de 2 cm, este fixată de unghii - două pe fiecare parte. Următorul fragment vine pe 3-5 cm.

Șindrilă flexibilă: stil cu fotografii pas cu pas

În cazul în care placa de acoperis flexibilă este aleasă ca material de acoperire, așezarea de către sine poate fi efectuată de maestrul de origine fără ajutorul asistenților. Nu confundați acoperișul flexibil cu moale, care este prezentat sub formă de materiale rulante utilizate pentru acoperișuri plate.

Instalati placile flexibile

Prezentare generală, tipuri, caracteristici, argumente pro / contra

Având în vedere designul extrem de simplu pe care îl au plăcile flexibile, stabilirea propriilor lor complexități nu reprezintă nici măcar pentru laic. Acest material de acoperiș este produs sub formă de șindrilă:

 • placă din fibră de sticlă rectangulară cu impregnare bituminoasă;
 • partea inferioară este tratată cu un compus de SBS sau bitum natural pentru lipirea într-o cutie continuă, stratul autoadeziv este protejat pentru depozitare și transport prin intermediul unui film polimeric;
 • în partea superioară, fibra de sticlă este acoperită cu un material similar, presărat cu ardezie, granit, miez de bazalt sau nisip de cuart pentru a îmbunătăți rezistența la uzură.

Șindrile flexibile pentru șindrilă

Gonii diferiți producători nu au aceleași dimensiuni (format mediu 1 x 0,35 m), grosime 3 mm. Modelul plăcilor este de mai multe tipuri:

 • diamante;
 • cărămizi;
 • zona zoster;
 • dreptunghiuri de format diferit;
 • faguri de miere sau fulgi.

Soiuri de șindrilă flexibilă

Nuanțele de culoare pot fi multi-crom sau monocrom, diferite în fiecare cutie. Prin urmare, înainte de a pune toate materiale disponibile din diferite cutii sunt amestecate într-o ordine aleatorie. Valoarea maximă artistică este posedată de șindrile flexibile ale firmelor Shinglas, Tegol sau cu efectul 3D al oricărui producător. Stratul autoadeziv nu asigură fiabilitatea fixării șindrilelor, astfel încât acoperișul este atașat suplimentar la cutia cu cuie.

Video: cum să alegeți șindrile flexibile

Articol asociat:

Ondulin: prețul pe foaie, dimensiuni. O publicație separată oferă o prezentare detaliată a acestui tip de acoperiș, o analiză a prețurilor și a producătorilor, precum și nuanțele de instalare.

Lucrări pregătitoare

Dacă în proiectul de acoperiș sunt așezate plăci flexibile de acoperiș, așezarea prin mâinile lor ar trebui să înceapă cu determinarea numărului de consumabile consumabile suplimentare. Ar trebui să se asigure faptul că plăcuța de acoperire mai mică, adesea acoperită, este asamblată în conformitate cu cerințele pentru această acoperire.

calcul

Înainte de a cumpăra cantitatea potrivită de șindrilă, lemne, covoare de bază, patine, alte elemente suplimentare, elemente de fixare, calculul este necesar pentru a asigura stocul de materiale. Cheltuielile aproximative sunt:

 • șindrilele - în cutie conține 1,5 - 3 m 2, în funcție de dimensiune, luând în considerare suprapunerile (indicate de producător pe fiecare cutie), este de obicei necesară o marjă de 5%;
 • mastic - 200 g / m pentru covorul din vale, 100 g / m pentru capete, 750 g / m pentru punctele de joncțiune;
 • cuie - 80 g / m 2 cu o varietate de hardware cu o tijă de 3 mm, lungimea capului de 9 mm de 3 cm cu înveliș galvanic.

Informații utile! Substratul este necesar pentru a crea un covor subțire continuă cu pante de patine mai mici de 18 grade sau prelucrarea perimetrului de patine cu pante mai mari decât această valoare. Este fabricat din poliester de 2 mm cu acoperire bituminoasă sau este produs sub formă de 2 x hidrogarrier OS GOC fără pulbere.

Acoperișul valei are o piatră de piatră prin analogie cu șindrile, șipci de contiguitate, crengi de cornișă, pedimente din oțel special. Pe site-urile principalelor producători, există calculatoare obligatorii pentru calculul numărului de materiale pentru acoperișuri mono-, multi-pălării, șold, cort, mansardă.

instrumente

Pentru a pune materialul de acoperiș în considerare, este suficient să aveți un instrument de mână prezent în arsenalul stăpânului de origine:

 • Cuțit - pentru tăierea materialelor bituminoase;
 • Foarfece - pentru tăierea barelor metalice;
 • ciocan - pentru fixare cu unghii;
 • Perie - pentru masticuri de tencuire.

Instrumente pentru șindrile flexibile

Informații utile! În afara sezonului, iarna poate fi necesar un arzător pentru încălzirea stratului bituminos. Puterea scade, intensitatea forței de muncă crește, de aceea se recomandă încălzirea vremii fără precipitare pentru auto-asamblare.

Teoria stivuirii

Pentru confortul muncii la înălțimea șindrilei au un format mic. Ele sunt stivuite de la crengi până la creastă cu o muchie, astfel încât fiecare rând de sus se suprapune pe cel inferior. Endovy, noduri de treceri de horn, conducte de ventilație sunt prelucrate în primul rând. Apoi, cornișorul, șipcile de gabarit sunt fixe, brațele de jgheaburi fixate. După aceea, rămâne să umpleți suprafețele skateboardului cu șindrile, tăiați-le în lățime, lungime după cum este necesar.

Articol asociat:

Ondulin sau metal care este mai bine? O publicație separată oferă o prezentare detaliată și o comparație detaliată a acestor două materiale de acoperire.

Tehnologie de montare

Dacă vă așezați singuri gresie flexibilă fără asistenți, este suficient să respectați tehnologia de mai jos, pentru a evita asprimea, pentru a reduce reziduurile de reziduuri, pentru a obține o durată de viață maximă posibilă.

Tortul de acoperiș ar trebui pregătit în consecință:

 • barieră de vapori - montat pe grinzi din interiorul mansardă / mansardă pentru a preveni pătrunderea umezelii în structurile din lemn, izolarea, totuși protecția 100% nu este posibilă, o parte din interior încă penetrează;
 • Izolația termică - spumă de polistiren extrudat sau lână bazaltică, plasată între capriori, parțial susținută de o peliculă de barieră de vapori, care intră în interior;
 • hidroizolarea (protecția împotriva vântului) - întinsă de la partea superioară a încălzitorului, permite umezelii să scape în exterior, să se condenseze pe suprafață;
 • contra-rake - umplute de-a lungul grinzilor, asigură un spațiu de aer, care permite umidității condensate să scape de suprafața impermeabilizării prin fluxurile de aer;
 • cutie - solidă de plăci OSB, placaj rezistent la umiditate multiplă sau strat de foi.

Acoperișuri de covor pentru șindrilă

Important! Nu permiteți așezarea continuă a plăcilor neimpresionate, deoarece nu există planeitate a suprafeței patinării. Toate defectele vor fi accentuate de plăcile flexibile după instalare.

sprijin

Carpete de căptușeală cu o pantă de rampă de 12 - 18 grade este creat solid. În acest scop, utilajul este lipit pe verticală (înclinat) cu granulatorul hidrostatic al OSG, consolele la cornișe cu același material orizontal. Materialul rulant al covorului de căptușeală este lipit pe cutia masticului cu dungi orizontale de jos / în sus.

Acoperiți stratul de impermeabilizare

Lățimea lansării barierului hidraulic pe fiecare rampă din vale este de 0,5 m. Foi de covor au o suprapunere de 15 cm în rândurile vecine și 10 cm când lungimea este mărită în direcție verticală. Periodicitatea fixării prin cuie este de 25 cm, în suprapunere se face o acoperire suplimentară de mastic.

Informații utile! Cu o pantă de peste 18 grade, este suficient să procesăm văile văii, consolele de la cornișe, șoldurile de cuplare, acoperișurile mansardelor în acest fel. Partea centrală a patinei în acest caz nu este tratată cu un covor de căptușeală.

Instalarea plăcilor și a scurgerilor

Pentru consolidarea acestor elemente de acoperiș sunt necesare cornișe, șine din oțel. Pe aceste situri, o margine a șindrilei nu se suprapune, astfel încât probabilitatea de scor, detașarea în timpul încărcărilor vântului, precipitațiile grele crește. Barele metalice sporesc rigiditatea spațială a cutiei, sunt montate cu unghii (etapa 15 cm + ordinea șahului) cu suprapunere de 3 - 5 cm.

Montarea cornișelor și a gabițelor

În funcție de designul și aspectul jgheaburilor de la consola de cornișă în aceeași etapă, parantezele pe care trebuie să fie atârnate jgheaburile de jgheab pot fi atașate la lamele de șantier sau de cornișă.

Pălării față

Pentru a avea o durată de funcționare maximă a plăcilor flexibile, instalarea șindrilelor cu propriile mâini începe cu marcarea:

 • paralel cu consola de cornișe sau linii de creastă sunt notate pe toată pantă cu 0,8 m pentru fiecare 5 rânduri orizontale;
 • perpendiculare pe liniile anterioare de marcare sunt trase prin 1 m pentru fiecare rând vertical.

Grila rezultată vă permite să controlați poziția laturilor fiecărui șindrilă în rând, ajustați după cum este necesar. Marcare relevantă pentru acoperișuri cu ferestre auditive, mansardă, coșuri de fum, conducte de ventilație.

Informații utile! Nu este necesar să se aplece gonturi pe această rețea, este creat pentru un punct de reper, facilitează munca comandantului.

Tehnologia de montare a șindrilelor cuprinde mai multe etape:

 • rând Cornișă - tăiat din șindrilele obișnuite (modelul Accord, Sonata, Tango Trio Shiglas producător) sau benzi de Konkovo-cornișă (modificare Jazz, Accord, Sonata), montat pe partea superioară a unei curea Cove oțel de 2 cm de îndoire;
 • primul rând - cu o lungime considerabilă a pantei lucrării începe de la mijloc, indentarea rândului cornierului este de 1 - 2 cm pentru diferite modificări ale stratului de acoperire;
 • rânduri ulterioare - și din centru, petalele modelului sunt deplasate pe jumătate sau în conformitate cu modelele complexe ale părții frontale, marginea inferioară a șindrilei ar trebui aliniată cu marginea superioară a tăieturii șindrilei inferioare.

Informații utile! Pornind de la al treilea rând, trebuie menținută direcția în care trebuie menținute petalele pădurii. În caz contrar, după numai câteva rânduri, modelul general al stratului de acoperire nu va mai coincide.

Unghiile trebuie să fie poziționate perpendicular pe panta rampei, astfel încât capacul să preseze materialul paralel cu acesta, fără distorsiuni. Nu este necesară încălzirea capetelor de hardware. Schema de perforare este prezentă în cutia producătorului, deoarece diferă în funcție de modelul plăcilor flexibile de acoperiș, de panta acoperișului.

În absența stratului autoadeziv din fabrică, șindrilele sunt șpănuite pe partea din spate a masticului cu o lățime de 10 cm de marginea superioară. Pentru retragerea normală a apei, gondele sunt tăiate la 2 cm de marginea lor de către pedntamentele fronturilor.

Noduri adiacente

În funcție de configurația acoperișului pe ea poate prezenta muchii (nervuri formate de șold adiacente rampe similar cu creasta), fracturi (raze de racordare de pe o parte a casei într-un mansardă), vale acoperiș (unghiuri interioare din conjugări T în formă de fronton acoperiș ).

Există două opțiuni pentru înregistrarea liniilor:

 • deschis - șindrile rula pe ambele părți ale văii covor, unghiile sunt bătute în cuie în 30 cm de axa de cuplare, cordon acoperite descurajăm două linii paralele cu axa în fiecare rampă, materialul de acoperire tăiată pe dedesubt de-a lungul acestor linii, plasând o placă de lipit cu mastic, este fixat cu cuie într-o manieră convențională;
 • închis - zona zoster cu o rampă (de obicei, o pantă mai mică) a alerga la unghiile adiacente sunt perforate în 25 cm distanță de axa vale la 7 cm de axa nu este tăiat pantă descurajăm linie vai paralele axa șindrile tăiate pe dedesubt, fixați-le complet, și apoi această linie șindrile adiacente celei de a doua rampă în modul obișnuit.

Fondul deschis și închis

Adiacenta (pentru pereți, parapeti, alte construcții) să întocmească pe o șină triunghiular ( „glazurare mărgele“), bătut în cuie la colțurile interfețelor. Pentru aceasta, o rază de 50 x 50 mm este răspândită, suprafața peretelui, la care se învecinează acoperișul, este anterior curbată cu ipsos sau chit. Apoi, pe partea de sus a zonei zoster mastic aderat la piesa de covor 50 cm lățime vale cu care rulează pe un perete de 30 cm.

Etanșarea îmbinărilor cu plăci flexibile

Informații utile! Peste această bucată de covor endovnogo blocat de metal șipcă-șorț, peretele lateral superior în care cusături în zidărie sau beton în Stroebe.

Coșurile, conductele de ventilație sunt mai bine decorate cu elemente speciale din ceramică, din oțel. Ghouls sunt adiacente sau sunt suprapuse de sus.

Articol asociat:

Acoperiș moale: tipuri și prețuri. O publicație separată oferă o prezentare detaliată a acoperișului flexibil, a caracteristicilor sale, a tipurilor și prețurilor, precum și a nuanțelor de instalare.

concluzie

Astfel, având în vedere nuanțele de mai sus, plăcile flexibile pot fi montate singure. Toți producătorii imprimă pe cutii sau completează materialul de acoperiș cu instrucțiuni care iau în considerare specificul unei anumite modificări a șindrilelor.

Acoperișuri moi cu propriile mâini - instalarea plăcilor moi

Recent, acoperișul șindrilelor bituminoase a devenit foarte popular printre dezvoltatori. Această acoperire de acoperiș are un aspect atractiv, nu inferior în frumusețea plăcilor tradiționale, o durată lungă de viață și o rezistență ridicată la umiditate. Datorită stratului autoadeziv pe partea opusă a șindrilelor, așezarea acoperișului moale cu propriile mâini poate fi realizată chiar și în absența experienței profesionale. În acest articol, vă vom spune cum să pregătiți în mod corespunzător fundația, să colectați cutia și să așezați placa flexibilă.

Caracteristicile materialelor

Placile flexibile sunt numite dale cu o margine figurată, din fibră de sticlă, impregnată cu bitum modificat de ulei. Lapped, un astfel de acoperiș imită o mica, dar estetică acoperă de șindrilă din lemn. Fibra de sticlă, care face parte din șindrile de bitum, poate fi un poliester simplu sau armat. Tehnologia de producere a acestui material include stropirea părții frontale cu o pulbere bronzantă dintr-o crustă de piatră sau bazalt care conferă culorii și o textura aspru pe acoperiș. Avantajele plăcilor flexibile sunt:

 1. Durabilitate. Durata de viață a acoperișurilor moi pe bază de fibră de sticlă armată cu poliester este mai mare de 70 de ani, care plătește integral costul instalării acoperișului.
 2. Rezistența la vânt. Placile moi rezistă expunerii la umiditate atmosferică, raze ultraviolete și alți factori de mediu nefavorabili, menținând în același timp performanța.
 3. Estetica. Varietatea de forme și culori ale materialului deschide oportunități uriașe pentru a crea o imagine armonioasă și integrală a casei.
 4. Flexibilitate. Placile flexibile, elastice de șindrilă bituminoasă sunt potrivite pentru aranjarea acoperișurilor de formă complexă, cu multe zgârieturi, văi și alte elemente decorative.

Important! Tehnologia de amplasare a șindrilelor bituminoase se distinge prin simplitatea sa, astfel încât este ușor de realizat chiar și de către un laic. Acoperișul moale cu mâinile tale este soluția perfectă pentru acoperișul unei case particulare, cabană de țară, foișor sau casă.

Caracteristicile lucrului cu materialul

Înainte de a acoperi acoperișul cu un acoperiș moale, trebuie să vă asigurați că este pregătită o bază sigură pentru lucru. De asemenea, tehnologia de instalare a unui acoperiș moale implică efectuarea lucrărilor în anumite condiții meteorologice. Dacă nu respectați recomandările producătorului, este posibil să întâmpinați următoarele probleme:

 • Dacă instalați șindrile bituminoase la o temperatură ambiantă mai mică de 5-10 grade, stratul autoadeziv de pe spatele plăcilor nu se topește independent. Pentru a topi bitumul, trebuie să utilizați un arzător cu gaz sau o clădire pentru uscător de păr. Cu toate acestea, acest lucru face dificilă și încetinește stabilirea sindrilelor.
 • Dacă se instalează șindrile flexibile la o temperatură mai mare de 25 de grade, stratul bituminos autoadeziv se topeste prea mult și se scurge în jos pe panta. În plus, o temperatură ridicată duce la deformarea acoperișului.
 • Dacă instalați acoperișul pe vreme umedă sau pe timp de ploaie, grinzile și leașul prezintă umiditate excesivă, ceea ce afectează în mod negativ durata de viață a șindrilelor, ceea ce duce la descompunere.

Important! Tehnica de montare a materialului recomandată de producător necesită ca ambalajul să fie efectuat la o temperatură de 5-15 grade pe vreme uscată. Cel mai adesea, astfel de condiții sunt adăugate doar în timpul verii. Cu toate acestea, în timpul iernii este posibilă asamblarea unui cadru de acoperiș și pregătirea unei baze pentru acoperirea acoperișului.

Tăierea muchiilor

Înainte de a face un acoperiș moale, trebuie să asamblați o cutie de calitate, puternică. Tehnologia de amplasare a șindrilelor bituminoase implică utilizarea unei fundații solide, care conferă rigiditate și rezistență mecanică unui acoperiș moale. Placarea trebuie să asigure o distribuție uniformă a greutății acoperișului dintre grinzi, astfel că este creată din 3 straturi:

 1. Gratar de control. Bara de control sub plăcile moi este realizată din blocuri de lemn de 3-4 cm grosime, fiind fixată de-a lungul picioarelor rafturi ale cadrului peste materialul de impermeabilizare. Sarcina contragrushului este de a crea un spațiu de ventilație între grinzile de acoperiș.
 2. Strică scurtă. Acest element al bazei pentru plăci moi este realizat din plăci de margine cu dimensiunea de 20x150 mm. Plăcile sunt împinse perpendicular pe grila de control la o distanță de 30-50 cm.
 3. Cutie solidă. Este realizat din placaj rezistent la umezeală, plăci OSB sau plăci de tăiere, așezate solid cu un spațiu de 1-3 mm, care compensează expansiunea termică a materialului. Pentru a preveni deteriorarea plăcilor moi, trebuie să spargeți sau să mușcați elementele cutiei pentru a le ușura.

Vă rugăm să rețineți că pentru fabricarea acoperișului sub acoperișul moale este corect să folosiți lemn de ras uscat de până la 20%. Pentru a preveni decăderea prematură a elementelor din lemn, se efectuează preparate antiseptice. Dacă structura prezintă un risc ridicat de aprindere, cutia este impregnată cu compuși de blocare a focului.

Covoare pentru căptușeală

Acoperișul moale cu mâinile sale este așezat pe o cutie continuă, realizată din plăci aglomerate sau din placaj rezistent la umiditate. Pe partea de sus a bazei este pus un covor căptușeală - căptușeală de rezistență la umiditate, rezistente la daune mecanice de material bituminos. Covorul subțire protejează acoperișul de scurgeri, precum și de deteriorarea șindrilelor bituminoase prin rugozitatea cutiei. Tehnica de instalare a stratului de acoperire recomandă:

 • Dacă panta acoperișului este mai mică de 15-18 grade, puneți covorul de căptușeală pe întreaga suprafață a rampelor cu o suprapunere de 15-20 cm, deoarece apa poate fi prinsă în timpul topirii zonelor de zăpadă cu volum mare.
 • Cu un unghi de înclinare mai mare de 20 de grade, covorul subțire poate fi amplasat numai în zone deosebit de vulnerabile la scurgeri, unde apa se poate acumula sau stagna. Suprafețele de impermeabilizare suplimentare protejează văile, patinele cu suprafețe verticale, skate.
 • Nu utilizați ruberoid obișnuit ca o căptușeală. Prețul redus nu compensează calitatea proastă, fragilitatea și scurta durată a acestui material.

Maeștrii experimentați recomandă utilizarea ca covor de căptușeală a materialului recomandat de producător, deoarece este garantat compatibil cu șindrilele de bitum alese.

ouătoare

Instalarea unui acoperiș moale cu propriile mâini se realizează în condiții meteo uscate, fără vânt, la o temperatură de 5-15 grade. Dacă materialul este așezat pe ramă veche, atunci este necesar să verificați starea lemnului și apoi să înlocuiți elementele deformate sau deformate. Instalarea se face în următoarea ordine:

 1. Mai întâi, rampa este marcată cu dungi orizontale care marchează aranjamentul rândurilor de acoperișuri moi cu ajutorul cretei albă.
 2. Montarea corectă a materialului începe din partea inferioară a rampei folosind banda de pornire. Fixați acoperirea acoperișului cu unghii sau un strat autocolant. Dacă placa este auto-adezivă, atunci pentru lipirea acesteia este suficient să scoateți folia de protecție și apoi să o fixați strâns pe baza acoperișului.
 3. Dacă se folosesc unghii pentru fixarea stratului de acoperire, acestea trebuie amplasate la o distanță mai mică de 2,5 cm de margine și, de asemenea, trebuie să fie la același nivel cu suprafața materialului.
 4. Al doilea rând începe să fie așezat pe partea stângă a rampei cu ajutorul plăcilor, din care marginea din stânga este tăiată de 143 mm, deplasându-se în diagonală șablonul șindrilelor bituminoase.
 5. Pentru a începe cel de-al treilea rând din țiglă, tăiați un fragment de 286 mm lungime din marginea din stânga pentru a deplasa, de asemenea, modelul de acoperire în direcție diagonală.
 6. După instalarea acoperișului moale, patina este realizată cu ajutorul unui element de creastă, care intersectează cu suprafețe verticale și văi.

Fiți atenți! Pentru ca acoperișul șindrilelor moi să funcționeze corect, este necesar să echipați sistemul de ventilație pentru a evita "efectul de seră" și putrezirea structurii carcasei.

Instalarea plăcilor flexibile cu propriile mâini: instrucțiuni pas cu pas asupra lucrării

Până în prezent, acoperișurile moi nu ocupă doar o poziție de lider pe piață, ci au devenit o adevărată descoperire pentru designeri și arhitecți. Multe stiluri, soluții individuale și posibilitatea unei implementări ușoare pe o structură complexă a acoperișului - ce altceva doriți? Principalul lucru este de a obține o etanșeitate absolută între șindrile, pe care depinde durabilitatea întregului strat. Și instalarea de șindrilă flexibilă va fi în puterea ta, crede-mă, chiar dacă întâlnești întâi o astfel de muncă!

Prin urmare, dacă citiți cu atenție aceste sfaturi, va acoperi o suprafață și mai mare pe acoperiș, cu ajutorul unei alte persoane. Faptul că, chiar și în șindrilele din fabrică pregătite pentru lipire, aplicând o soluție specială în stratul inferior, și chiar a face o gaura de patru, astfel încât să știi exact unde să conducă cuie pentru acoperișuri. Și vă vom spune despre toate detaliile de lucru cu acoperișuri moi.

conținut

Pasul 1. Construcția placajului de acoperiș

Odată ce rama acoperișului este gata, instalați bariera de vapori ca un covor continuu din interiorul acoperișului, fără goluri, și fixați-o la grinzile cu lamele de lemn. Pe aceste șipci se va fixa mai târziu căptușeala interioară a podului.

Acum, aveți grijă de bariera de vapori. Dacă podul este rece, atunci toată umiditatea din el va ieși singură, cu ajutorul ventilației naturale. Dar, în cazul unui mansardă rezidențială, este necesară o barieră de vapori. În acest scop, coroanele sunt umplute cu o bară suplimentară, rostogoliți pelicula de barieră de vapori cu o suprapunere și lipiți-o cu o bandă adezivă specială (obișnuită nu se potrivește!).

Apoi, pe partea exterioară a foliei de barieră de vapori, așezați izolația aleasă, de preferat dezarhivați. În partea superioară, acoperiți cu o membrană etanșă și fixați cu blocuri, care mai târziu servesc și pentru a crea canale de ventilație.

Ca rezultat, ar trebui să ajungeți aici o astfel de "placinta stratificată", cum îi place să numesc acoperișul:

Am pregătit pentru dvs. o clasă de masterat detaliată, cum și în ce ordine se va întâmpla totul:

Așa cum ați observat din fotografiile de mai sus, a fost ușor să plasați foi flexibile pe lucarnele expulzate!

Pasul 2. Instalarea de podele solide

Pentru instalarea plăcilor flexibile, este necesară o bază rigidă solidă. Prin urmare, pregătit mount astereală covor continuu de placaj sau OSB panouri, c un decalaj de 3-5 mm, care este necesară pentru deformarea temperaturii și umidității, și fixați cu șuruburi căpriorilor.

Cerința de bază pentru o fundație pentru plăcile flexibile este o zonă plană și posibilitatea de a fixa șindrilele cu unghii. În acest scop, sunt utilizate foi de așchii de lemn lipite, cum ar fi placajul sau o foaie învelită într-o foaie. Numai placa trebuie să fie cât mai uscată posibil, astfel încât atunci când uscarea nu formează valuri. Dar o mare greșeală de a utiliza sub acoperișul moale este chiar cutia, deși a crescut, pentru că deja în primul sezon întregul acoperiș va merge pur și simplu în valuri. Și o fotografie cu astfel de probleme devine o adevărată comoară pentru producătorii care îi sperie pe clienții lor cu astfel de greșeli.

Odată ce baza este gata, întăriți pervazul cu perdele metalice. Ele sunt așezate pe marginea bazei cu o nervură și fixate cu unghii de acoperire, cu o treaptă de 150 mm, în ordine eșalonată:

Pasul 3. Selectarea și instalarea unui substrat

Acum este momentul să aveți grijă de impermeabilizare. Este necesar în locuri atât de complexe precum joncțiunea, articulațiile și văile. Aici, pânza este așezată de jos în sus cu o suprapunere de 10 cm în plan longitudinal și 15 cm în direcția transversală:

Vă recomandăm să utilizați un substrat special conceput, nu un material de acoperire sau un material similar, așa cum se întâmplă uneori. Faptul este că acestea au acoperișul de finisare - condiții de funcționare diferite, și chiar condițiile de utilizare!

O astfel de încercare de salvare va duce în curând la umflarea întregului covor de acoperiș. În plus, niciun producător nu va da o garanție pe acoperiș, în care au fost implicate materiale de la producători terți.

Apropo, până de curând, covoarele din substrat nu au fost folosite în Rusia, și chiar și astăzi mulți oameni încearcă să trișeze. Acest lucru este logic, deoarece, în momentul construirii acoperișului, se dovedește adesea că bugetul planificat pentru întreaga casă nu este suficient și trebuie să facem concesii. Dar, dacă doriți să puneți un acoperiș de sindrila flexibilă și să uitați de ea timp de multe decenii, atunci nu renunțați la un element atât de important.

Există întotdeauna riscul ca apa să pătrundă în spațiul sub acoperiș, în special în locuri atât de complexe, cum ar fi ocolirea coșurilor sau contactarea antenei instalate. Există, de asemenea, situații independente, când un vânt puternic ridică șindrilele în timpul ploii torențiale.

În plus, nu este dificil să alegeți un covor de acoperiș, deoarece Aceleași cerințe se aplică și în cazul plăcilor de acoperiș: pentru a fi rezistente la schimbările de temperatură, pentru a asigura o impermeabilizare sigură și pentru a servi mult timp. Și piața modernă oferă multe opțiuni, atât importate, cât și interne. În plus, multe fabrici din Rusia de astăzi operează pe echipamente europene și nu sunt inferioare analogilor străini în ceea ce privește calitatea produselor.

În general, covoarele de căptușeală sunt de două tipuri: autoadezive și cu fixare mecanică. Autocolantul se găsea mai ales în văi și se rula mecanic pe suprafața rămasă a acoperișului și se fixa cu ajutorul unor cuie galvanizate:

Iată procesul de instalare a unui covor convențional pentru acoperiș, care va trebui să fie fixat cu mastic bituminos:

Iată un exemplu de lucru cu un covor de acoperiș mai modern:

Deci, pentru vale este ideal pentru covor autoadeziv hidroizolare. Și dacă pantele au o pantă mai mare de 18 grade, atunci gândiți-vă la așezarea covorului în toate locurile posibilelor scurgeri, și acestea sunt: ​​coaste, crestături, consolă gable și toate orificiile de acoperiș.

Dar pe acoperișul cu o pantă de 12 până la 18 grade, veți avea nevoie de un covor continuu de impermeabilizare. Înainte de aceasta, pe streașină, vă recomandăm să materiale de bitum-polimer auto-adeziv, de exemplu, „Bariera“, și, în același timp, caută să se asigure că covorul în sine nici o suprapunere - continuu pe întreaga lungime:

De asemenea, în prealabil, izolați canalele de ventilație, zonele din jurul ferestrelor și a hornurilor. Înainte de asamblarea șindrilelor flexibile, aplicați toate elementele de conectare cu masticul de bitum cu propriile mâini - acest lucru nu este dificil.

Înainte de a începe punerea șindrilelor, va trebui, de asemenea, să întăriți coroanele. Trebuie să le rezolvați cu unghii de acoperire în trepte de 10-15 cm. Aici este o lecție video cognitivă de la compania Tehnonikol:

Pasul 4. Selectarea elementelor de fixare

Pentru a fixa șindrilele flexibile, veți avea nevoie de unghii speciale cu pălării largi. Este extrem de important să-i unghii, astfel încât pălăria să fie în același plan cu suprafața fiecărei șindrilă și să nu se "prăbușească" în ea. În plus, unghiile pentru plăci moi trebuie neapărat galvanizate.

Cuiele pentru montarea șindrilelor moi sunt împărțite în următoarele tipuri:

 • Cauciucuri unghii. Ei au înțeles atât de mult faptul că, atunci când sunt îngropați în stratul bituminos, nu-i încalcă integritatea. Astfel de unghii sunt galvanizate sau fără un strat de protecție. Desigur, neprotejate - cele mai ieftine, dar ele nu sunt deloc practice si incepe rapid sa ruineze. Acestea sunt adecvate doar pentru asamblarea mobilierului sau construcția de depozitare.
 • Unghii spulberate. Pe tija de lucru au denticule speciale, care sunt îndreptate spre capac. Acestea nu sunt ușor înfundate în lemn, deși este greu să le scoți chiar și cu un finisor de unghii. Și cel mai adesea în procesul de dezmembrare a unghiilor sunt pur și simplu tăiat pălăria - și asta este. Acestea fixează acoperișul atât de strâns încât ele sunt mai des folosite pentru ardezie decât pentru acoperișul moale.
 • Cuiele trefoilului au caneluri longitudinale și punți pe tija de lucru și sunt mai puțin potrivite pentru acoperișuri moi.

Vă recomandăm să utilizați alamă placată cu zinc pentru plăcile de acoperis, în special pentru plăci flexibile de acoperiș, cu un diametru al hotei de 8-9 milimetri. Încă mai producem unghii speciale pentru șindrile de bitum și diferă de analogii standard.

Acestea sunt realizate din sârmă de oțel puternic, care este tăiată automat în bucăți egale, apoi pe o parte piesa de prelucrat este ascuțită și, pe de altă parte, este nitată în forma unui capac. Dacă ați întâlnit astfel de vânzare, puteți cumpăra.

Dar este important ca unghiile să se conformeze cu GOST 4030-63: diametrul tijei este de 3,5 mm, iar diametrul capacului nu este mai mic de 8 mm. Lucrul este că, în tratarea șindrilelor de bitum din beton, cel mai neplăcut moment este când unghiile sunt pur și simplu imersate în stratul bituminos la impactul următor și astfel sparg integritatea stratului de acoperire. Dar pălăria extinsă este deja atât de ușor să "înece" nu poate. Si cu cat este mai mult, cu atat mai bine va avea sindrila si de ce unghiile de calitate pentru placile flexibile, cum ar fi un buton clerical. Și pentru plăcile cu un singur strat și cu două straturi veți avea nevoie de unghii cu parametrii 30x3,5 mm și pentru o țiglă cu trei straturi - 45x3,5 mm.

Apropo, unii constructori de durere nu înțeleg de ce nu puteți încălzi pânza de plăci moi și le lipiți pe pardoseală, de ce unghiile și toată agitația asociată cu acestea? De fapt, utilizarea focului deschis pe un astfel de acoperis este interzisă datorită considerațiilor elementare privind siguranța la incendiu. Așa că uitați de această idee riscantă și închiriați un dispozitiv automat.

Pasul 5. Plasarea benzii de pornire

Și acum mergeți direct la instalarea șindrilelor flexibile. Începe cu linia de start. Ca atare, puteți lua:

 • un model din șindrile obișnuite, de exemplu, șindrile cu petale tăiate, dacă lucrați cu colecții de "Tango" sau "Trio";
 • dale de skate-cornice universale, mai ales dacă lucrați cu "Accord", "Sonata" sau "Jazz".

Dacă este mai convenabil să porniți cu plăcile de acoperiș, puneți-l peste bara de metal, ușor retragând de la punctul de inflexiune. Apoi, o cuie cu unghii, dar țineți minte că cu cât rampa este mai lungă și mai abruptă, cu atât va fi mai mult decalajul de la punctul de inflexiune:

Iată cum arată în practică fixarea benzii de pornire:

Pasul 6. Instalarea diferitelor tipuri de șindrilă

Despachetați acum șindrilele. Principala cerință pentru instalarea lor este vremea uscată și caldă, deoarece plăcile de bitum nu sunt de dorit să fie stivuite la o temperatură mai mică de + 5 ° C. în zonele în care va trebui să fie îndoit, va fi dificil de făcut fără crăpături.

Dacă totuși trebuie să montați șindrile în astfel de condiții, trebuie să împiedicați: foile să fie încălzite cu un uscător de păr pentru construcție și să se îndoaie pe o conductă metalică de aproximativ 10 cm în diametru. Dar este mai bine să nu faceți acest lucru.

Pentru a număra numărul necesar de strigăte nu este dificilă: luați o foaie, măsurați zona care va fi vizibilă, aflați zona rampei și împărțiți a doua în prima. Iată o sugestie valoroasă despre cum să calculați și să pregătiți o placă flexibilă pentru instalare:

Desigur, dacă aveți un ochi cu diamant, puteți obține cu calcule detaliate, dar liniile de scriere servesc ca ghiduri excelente, de-a lungul căreia puteți alinia placi de ceramică, atât vertical cât și orizontal. Mai ales dacă punem un acoperiș moale pentru prima dată.

Credeți-mă, ruperea mai multor coli și fixarea lor din nou pentru a fixa articulația nu poate fi cea mai fericită. Și absolut fără marcare, în cazul în care un element este încorporat în acoperiș sau geometria generală a pantei este rupt. În acest caz, unelte precum padding, plumb și leveling vă vor ajuta.

Așa cum am spus deja, de obicei pentru confort, sindrilele finite din fabrică sunt marcate cu găuri mici, astfel încât să știi exact unde să ciocănești unghiile. Dacă nu există nici unul (de exemplu, la cele mai ieftine colecții), atunci trebuie doar să vă întoarceți de la marginile 2-3 cm și să vă orientați pe această ilustrație:

În fiecare caz, locul de conducere a unghiilor va depinde direct de forma tăierii plăcii în sine. Este important ca fiecare cui este cusută atât în ​​partea de jos și marginea de sus a tuturor foi, dar dacă stivuite șindrilele de pe pante cu unghi de 45 °, în timp ce colțurile superioare ale șindrila este, de asemenea, trebuie să se stabilească în continuare.

Întreaga procedură de depunere a șindrilelor flexibile nu este complicată, aici este instruirea procesului în sine:

 1. Înainte de amestecare, amestecați șindrilele din mai multe bastoane pentru a minimiza lacurile. Faptul este că, chiar și într-o corespondență, culoarea poate diferi atât de mult încât veți fi surprinși și astfel de incidente vor fi foarte vizibile pe acoperiș.
 2. Dacă rampa este suficient de lungă, porniți placa din centru și aliniați-o orizontal. Și al doilea rând - schimbând deja șindrilele la stânga sau la dreapta jumătății foii. Cea de-a treia și toate rândurile ulterioare trec în raport cu cea precedentă și jumătate din petală, spre stânga sau spre dreapta, în funcție de direcția pe care ați ales-o inițial.
 3. Root a pus dale nevoie de o pantă pe panta inferioară, intrarea trebuie să se facă într-o pantă mai abruptă nu este mai mică de 30 cm. Panta abrupta a recomandat liniile de cretă resping astfel încât să nu piardă. Acum, tăiați șindrilelor pe o pantă a noii linii, și pentru a consolida asfaltul turnat promazhte în cazul în care nu există nici un strat autoadeziv pe partea din spate.
 4. Așezați țigla din partea de jos spre partea superioară, tragându-vă de marginea tăvilor. Aici va fi necesar să așezați o placă specială de școală-cornișă. Apropo, o puteți înlocui cu una obișnuită, dacă tăiați petalele.

Acum reparați șindrilele. Pentru aceasta, un instrument automat este bun, mai ales dacă funcționează dintr-o rețea electrică. Principalul lucru în alegerea unui model este să aveți grijă de propria siguranță: declanșatorul trebuie să fie confortabil, cu protecție împotriva unei lovituri accidentale și posibilitatea de a scoate un cui blocat fără riscuri. La urma urmei, de obicei, un ciocan este mai mult destinat muncii casnice pe scară mică, iar acoperișurile profesionale îl folosesc foarte rar.

Singurul punct: dacă unghiile speciale de acoperire nu se potrivesc cu arma, luați clema finită cu unghii cu o capotă plană largă. Ele diferă prin faptul că sunt conectate printr-un fir subțire. Aici, o astfel de bandă este introdusă în cameră și un cui este alimentat unul câte unul. Este mult mai convenabil să lucrați la înălțime: nu este nevoie să căutați ciorchini, nu este nevoie să vă atacați degetele, iar fixarea însăși va fi mai bună decât atunci când ați fost deja prea obosit pe unghiul 501. Principalul lucru este să observăm tehnologia de bază: unghiul trebuie să fie condus strict perpendicular pe planul șindrilei.

Amintiți-vă, dacă niște sindrilați s-au fixat nesigur, atunci în cele din urmă ei și-ar fi pierdut muntele și ar zbura cu o rafală de vânt. Da, și unghiul însuși, ridicat de vânt, va rupe foaia, scuturând pe cel vecin. Și toate acestea vor duce la scurgerile și la reparațiile necesare. Desigur, este imposibil să faci fără locuri problematice, de aceea este necesară inspecția periodică a unui astfel de acoperiș.

Acum ia în considerare caracteristicile de șindrilă de montare de diferite tipuri. Deci, cu o șindrilă cu un singur strat înainte de instalare, trebuie să scoateți folia protectoare, care este întotdeauna localizată pe ambele părți ale șindrilei. Pentru ce? Faptul este că această acoperitoare de acoperiș este transportată de vagoane obișnuite atât în ​​căldură, cât și în căldura, dar este încă despre bitum.

Dar, în colecțiile de carne, cum ar fi „Dragon dinte“, nici un film, este important doar pentru a ridica un model frumos sau pus la întâmplare, doar se amestecă zona zoster.

Și cum să lucrați cu fiecare tip de tăiere, puteți ajuta ilustrațiile:

Mai mult, dacă trebuie să lucrați cu un acoperiș complex, aveți două moduri de a stabili șindrile: segmente și fără sudură. În prima metodă, împărțiți unghiul sau conul în segmente egale, fiecare dintre ele dispunând separat. În acest fel, acoperiți întregul acoperiș. Metoda fără sudură este deja mai complicată: aici este important să faceți marcajul corect al skate-ului și să îl navigați. Gândiți-vă și alegeți unul care va părea mai convenabil pentru dvs.

Pasul 7. Atribuirea șindrilelor în văi

Și acum - despre cele mai problematice locuri ale acoperișului. Endovii, și anume coturile interioare ale acoperișului, se pot organiza în două moduri: deschise și închise, care se mai numește și metoda subcotării. Principalul lucru, apoi, în locurile de îmbinare a unui acoperiș cu un perete pentru a face un rejku triunghiular și pentru a obține sub el un șindrilă.

În plus, dacă peretele este caramida, acesta trebuie tencuit și tratat cu un grund bituminos. Partea superioară a bontului trebuie apoi acoperită cu o șorță metalică, care trebuie fixată și introdusă în tulpini și apoi sigilată:

Pasul 8. Amplasarea plăcilor de creastă și bordură

În continuare, vom înțelege conceptele de șindrilă de creastă. Deoarece este ușor de ghicit, acestea sunt șindrilele care acoperă patina acoperișului. Toate restul sindrilei se numesc private. Apropo, plăcile de coloană vertebrală sunt obținute atunci când patina-cornișă este împărțită în trei părți sau este tăiată de la obișnuit prin metoda perforării.

Pentru a stivuirea în mod corespunzător gresie spinarii, folosind un cablu respinge dimensiunile viitoare ale crestei - cele două benzi de-a lungul acesteia, și introduceți gresie pozare spinării de jos în sus. Apoi fixați țigla cu unghii de pe fiecare parte și asigurați-vă că șindrilele suprapuse care se suprapun se suprapun cu unghiile cu 5 cm.

Așezați placa de creastă din lateral, care este opusul așa-numitului trandafir vânt (acest lucru poate fi învățat de la vecini sau pe o hartă a vânturilor). Mai mult - la fel ca și în timpul așezării creastei. Dacă în locurile potrivite nu va exista un strat autoadeziv, aplicați-l cu mastic.

Și acum trecem la coaste. În acest caz, șindrilele obișnuite ar trebui tăiate astfel încât să existe o distanță de 3 până la 5 mm între pantele adiacente:

Aici este o altă clasă excelentă de masterat unde puteți vedea detaliile procesului:

Și încă un exemplu de muncă exacte:

Pasul 9. Finalizarea lucrărilor cu elemente suplimentare

Și, în sfârșit, termină munca. Finalizarea instalării plăcilor flexibile, întotdeauna instalarea unui aerator de crestături. În acest scop, în toate pantele se taie un canal special și se introduce un aerator. Este fixat cu ajutorul unghiilor și acoperit cu plăci de creastă specială.

De asemenea, pentru acoperișul moale, sunt făcute elemente prefabricate speciale - acestea sunt părțile inferioare ale trecerilor de acoperiș, pe care oamenii le numesc "fuste". Și, pentru a preveni acumularea zăpezii în spatele ventilației și a hornurilor, în special atunci când secțiunea transversală depășește 50x50 cm, este necesar să se organizeze o bărbie. Într-un cuvânt, aveți nevoie de aceste elemente:

Deci, acoperisul tău este gata, și este corect să ai grijă de el. Pentru aceasta, o dată la șase luni, utilizați o perie moale pentru a îndepărta toate coșurile și frunzele de pe acoperiș. Principalul lucru nu este să folosiți instrumente ascuțite, deoarece este important să nu zgâriați substanțele bazaltice. Și din când în când, curățați jgheaburile și canalele.

Din fericire, acoperisul plăcilor flexibile are o întreținere ridicată: este suficient să încălzi zona afectată, să o elimini și să dai noi plăci. Afaceri de o zi!