Acoperișuri cu mâna proprie - instrucțiuni de instalare

Tipuri

Un acoperiș sau un șerpuit este un acoperiș pentru două versanți, adică Are 2 suprafețe înclinate (înclinate) de formă dreptunghiulară.

Scheletul de pe acoperișul gabeta, datorită caracteristicilor de design, combină perfect simplitatea dispozitivului și întreținerea cu fiabilitate și durabilitate. Acești parametri și mulți alți parametri fac ca construcția unui acoperiș gable să fie o soluție practică și rațională pentru construcția de locuințe private și comerciale.

În cadrul acestui articol, vom analiza modul de realizare a unui sistem de acoperiș arcuit cu mâinile noastre. Pentru o percepție eficientă a materialului, este prezentată sub forma unor instrucțiuni pas cu pas de la A la Z, de la selecție și de la calcul la montarea Mauerlatului și a acoperișului sub acoperiș. Fiecare etapă este însoțită de mese, diagrame, desene, desene și fotografii.

Popularitatea acoperișului de către casă se datorează mai multor avantaje:

 • variabilitatea designului;
 • Simplitatea în calcule;
 • caracterul natural al fluxului de apă;
 • integritatea designului reduce probabilitatea scurgerilor;
 • eficiență;
 • conservarea suprafeței utile a podului sau posibilitatea dotării podului;
 • mentenabilitate ridicată;
 • rezistență și durabilitate.

Tipuri de acoperiș arici

Instalarea sistemului de ghiare de acoperiș arcuit depinde, în primul rând, de designul acestuia.

Există mai multe variante de acoperișuri gable (tipuri, tipuri):

1. Un acoperiș simplă - simetric

Un acoperiș simplu - acoperiș simetric Cel mai frecvent din cauza simplității și fiabilității opțiunii unui dispozitiv de acoperiș. Datorită simetriei, se realizează o distribuție uniformă a sarcinilor pe pereții lagărului și pe Mauerlat. Tipul și grosimea izolației nu afectează alegerea materialului.

Secțiunea transversală a barei permite o rezervă de capacitate de încărcare. Nu există nici o șansă de a îndoi căpriorii. Suporții și distanțierele pot fi puse aproape oriunde.

Dezavantajul evident este imposibilitatea de a amenaja o podea de mansardă cu drepturi depline. Din cauza colțurilor ascuțite apar zonele "surde", care nu sunt potrivite pentru utilizare.

2. Un acoperiș simplu, asimetric

Aspectul unuia dintre colțuri mai mult de 45 ° conduce la o reducere a spațiului neutilizat. Există o oportunitate de a face sufragerii sub acoperiș. În același timp, cerințele pentru calcul sunt în creștere, deoarece Sarcina pe pereți și fundație va fi distribuită neuniform.

3. Acoperiș gable deformat, cu îndoire externă și / sau internă

Suprafața acoperișului deteriorat, cu rupere exterioară și / sau interioară O astfel de construcție a acoperișului vă permite să construiți un al doilea etaj complet sub acoperiș.

Firește, o cornișor simplu de acoperiș diferă de o linie întreruptă, nu numai vizual. Principala dificultate constă în complexitatea calculelor.

Structura unui sistem de acoperiș arcuit

Construirea unui acoperiș de orice complexitate cu propriile mâini implică cunoașterea scopului elementelor structurale de bază.

Locațiile elementelor sunt afișate în fotografie.

Elemente ale unui sistem de acoperiș arcuit Elemente ale unui sistem de acoperiș arcuit - schemă 2 Elemente ale unui sistem de acoperiș arcuit - schema 3

 • Mauerlat. Conceput pentru a distribui încărcătura de la sistemul de rafturi la pereții caroseriei clădirii. Pentru aranjamentul Mauerlatului este ales un fascicul de lemn masiv. De preferință zada, pin, stejar. Secțiunea transversală a fasciculului depinde de tipul său - dintr-o singură bucată sau lipită, precum și din presupusul secol de construcție. Cele mai populare dimensiuni sunt 100x100, 150x150 mm.

 • Piciorul cavoului. Principalul element al sistemului. Pentru producția de căpriori, se utilizează un fascicul puternic sau un jurnal. Pe partea superioară, picioarele formează o fermă.

Silueta fermei structurate determină aspectul structurii. Exemple de ferme din fotografie.

Opțiunile sistemului de bare de acoperiș

Parametrii importanți sunt rafturile. Despre ei va fi un pic mai mic.

 • Strângere - conectează picioarele de rafturi și le conferă rigiditate.
 • rulați:
  • Ridică fugă, montată la locul unde un coronament se unește unul cu celălalt. În viitor, va fi instalat pe creasta acoperișului.
  • Trasee laterale, ele oferă fermei o rigiditate suplimentară. Numărul și mărimea acestora depind de încărcarea sistemului.
 • Rack pentru grătare - bara situată vertical. De asemenea, o parte din sarcină este luată din greutatea acoperișului. Într-un simplu acoperiș gable este de obicei situat în centru. Cu o lățime semnificativă a spanului - în centru și în lateral. Într-un acoperiș asfaltat asimetric - locul de instalare depinde de lungimea rafturilor. Cu un acoperiș rupt și dispunerea unei încăperi în mansardă - rafturile sunt situate pe fiecare parte, lăsând spațiu pentru mișcare liberă. În cazul în care camerele ar trebui să fie două - rafturile sunt situate în centru și pe lateral.

Poziția standului, în funcție de lungimea acoperișului, este prezentată în figură.

În funcție de lungimea acoperișului

 • Brace. Serveste ca suport pentru rack.

În regiunile cu încărcături semnificative de vânt și zăpadă nu sunt instalate doar benzi longitudinale (amplasate în același plan cu o pereche de rafturi), dar și diagonale.

 • Hornul. Scopul său este de a servi drept suport pentru rack și punctul de prindere al strutului.
 • Șipci. Este proiectat pentru deplasarea în timpul lucrărilor de construcție și fixarea materialului de acoperiș. Este instalat perpendicular pe picioarele cavității.

Prezența unui desen și a unei diagrame care să arate locația tuturor elementelor structurale enumerate vă vor ajuta în lucrare.

Selecția materialului pentru grinzi

Atunci când se calculează materialul pe un acoperiș gable, trebuie să alegeți lemn de calitate fără deteriorări și găuri de vierme. Nu este permisă prezența nodurilor pentru grinzi, mauerlat și capriori.

Pentru panouri, laturile de noduri trebuie să fie la minimum și nu trebuie să cadă. Lemnul trebuie să fie solid și să fie prelucrat cu preparatele necesare, ceea ce va spori proprietățile.

Calcularea sistemului de acoperiș din alamă

Calculul parametrilor materialului este o etapă importantă, prin urmare, oferim algoritmul de calcul pas cu pas.

Calculul sistemului de rafturi Este important de știut: întregul sistem de tavan constă dintr-un set de triunghiuri, cel mai rigid element. În schimb, dacă patinele au o formă diferită, i. E. sunt un dreptunghi neregulat, atunci trebuie să îl împărțiți în componente separate și să calculați încărcătura și numărul de materiale pentru fiecare. După calcule, datele sunt rezumate.

1. Calcularea sarcinii pe sistemul de rafturi

Încărcarea pe grinzi poate fi de trei tipuri:

 • Sarcini permanente. Acțiunea lor va fi întotdeauna simțită de sistemul de coroane. Astfel de sarcini includ greutatea acoperișului, acoperișul, izolația, filmele, elementele suplimentare ale acoperișului, materialele de finisare pentru podeaua mansardă. Greutatea acoperișului este suma greutății tuturor elementelor sale constitutive, este mai ușor să luăm în considerare această sarcină. În medie, valoarea încărcării constante pe grinzi este de 40-45 kg / m2.

Pentru referință: Greutatea unor materiale de acoperire pe 1 mp. este prezentat în tabel

 • Încărcați variabilele. Acestea funcționează în perioade diferite și cu puncte forte diferite. La astfel de sarcini se efectuează: o sarcină vântului și forța sa, încărcarea zăpezii, intensitatea depozitelor.

De fapt, panta acoperișului este ca o pânză și, având în vedere încărcătura vântului, structura întregului acoperiș poate fi distrusă.

Încărcarea vântului pe acoperiș

Calculul se efectuează în funcție de formula: sarcina vântului este egală cu indicatorul pentru regiunea înmulțit cu factorul de corecție. Acești indicatori sunt conținute în SNiP "Loads and Impacts" și sunt determinate nu numai de regiune, ci și de locația casei. De exemplu, o casă privată, înconjurată de clădiri înalte, are mai puține încărcături. O casă de țară detașată sau o experiență de dacha a crescut încărcăturile de vânt.

2. Calcularea încărcăturii de zăpadă pe acoperiș

Calcularea acoperișului pentru încărcarea zăpezii se efectuează conform formulei:

Încărcarea zăpezii totale este egală cu greutatea zăpezii înmulțită cu factorul de corecție. Coeficientul ia în considerare presiunea vântului și influența aerodinamică.

Greutatea zăpezii, care reprezintă 1 metru pătrat. Suprafața acoperișului (conform SNIP 2.01.07-85) este în intervalul 80-320 kg / m2.

Coeficienții care prezintă dependența de panta pantei sunt prezentați în fotografie.

Schema de calculare a sarcinii de zăpadă de pe acoperiș

 • Încărcături speciale. Asemenea sarcini sunt luate în considerare în locuri cu activitate seismică mare, tornade, vânturi de furtună. Pentru latitudinile noastre, este suficient să se facă o marjă de forță.

Evaluarea stării și capacității portante a zidurilor și fundațiilor

Trebuie avut în vedere faptul că acoperișul are o greutate semnificativă, care poate deteriora restul clădirii.

Definiția configurației acoperișului:

 • simplu simetric;
 • simplu asimetric;
 • linie întreruptă.

Cu cât este mai complexă forma acoperișului, cu atât este mai mare numărul de ferme și garnituri necesare pentru a crea marja necesară pentru rezistență.

3. Calcularea unghiului acoperișului

Unghiul de înclinare al acoperișului arboric este determinat în primul rând de materialul de acoperiș. La urma urmei, fiecare dintre ele își înaintează cererile.

 • acoperiș moale - 5-20 °;
 • tigla metalica, ardezie, carton ondulat, ondulin - 20-45 °.

Trebuie remarcat faptul că creșterea unghiului crește suprafața sub acoperiș, dar și cantitatea de material. Ce afectează costul total al muncii.

Calcularea unghiului acoperișului

5. Calculul pitchului grinzilor

Traversul acoperișului gablon pentru clădirile rezidențiale poate fi cuprins între 60 și 100 cm. Alegerea depinde de materialul de acoperiș și de greutatea structurii acoperișului. Apoi numărul de picioare de rafturi se calculează prin împărțirea lungimii rampei la distanța dintre perechile de cavități plus 1. Numărul obținut determină numărul de picioare pe patină. Pentru al doilea, numărul trebuie să fie înmulțit cu 2.

6. Calculul lungimii acoperișului acoperișului

Lungimea rafturilor pentru acoperișul mansardei este calculată de teorema lui Pitagora.

Parametrul "a" (înălțimea acoperișului) este setat independent. Valoarea sa determină posibilitatea de amenajare a unei locuințe sub acoperiș, confortul de a fi la mansardă, consumul de material pentru construcția acoperișului.

Parametrul "b" este jumătate din lățimea clădirii.

Parametrul "c" este hypotenuse a triunghiului.

Trebuie remarcat faptul că lungimea maximă a fasciculului este de 6 m. Prin urmare, dacă este necesar, grinzile pot fi îmbinate (clădire, andocare, îmbinare).

Metoda de îmbinare a grinzilor pe lungime este prezentată în fotografie.

Metodele de îmbinare a grinzilor de-a lungul lungimii

Lățimea grinzilor pentru acoperiș depinde de distanța dintre pereții opuși ai rulmentului.

7. Calcularea secțiunii de grinzi

Secțiunea transversală a acoperișului arboric este dependentă de mai mulți factori:

 • încărcare, am scris deja despre aceasta;
 • tipul de material utilizat. De exemplu, jurnalul poate suporta o sarcină, fasciculul - celălalt, fasciculul lipit - al treilea;
 • lungimea picioarelor de rafturi;
 • tipul de lemn utilizat în construcții;
 • distanța dintre grinzi (etapele de coridoare).

Determinați secțiunea transversală a fasciculului pentru grinzi, cunoscând distanța dintre grinzi și lungimea grinzilor, puteți utiliza datele de mai jos.

Secțiune de cotropi - tabel

Dimensiuni de cherestea (grinzi și panouri) pentru un sistem de acoperiș arcuit:

 • grosimea (secțiunea transversală) a lui Mauerlat este de 10x10 sau 15x15 cm;
 • grosimea rafturilor și pufurilor - 10x15 sau 10x20 cm. Uneori utilizați o bară de 5x15 sau 5x20 cm;
 • Rulați și o manetă - 5x15 sau 5x20. În funcție de lățimea piciorului;
 • Stand - 10x10 sau 10x15;
 • un picior - 5x10 sau 5x15 (în funcție de lățimea rafturii);
 • Grosimea (secțiunea transversală) a acoperișului pe acoperiș este de 2x10, 2,5x15 (în funcție de materialul de acoperiș).

Tipuri de sisteme de cornișor de acoperiș gable

Pentru construcția considerată a acoperișului există 2 opțiuni: caneluri stratificate și suspendate.

Tipuri de sistem de acoperiș: cu grinzi stratificate și suspendate

Luați în considerare fiecare specie în detaliu pentru a face o alegere ponderată.

Hanging agățat

Sunt aplicate la o lățime a unui acoperiș de cel mult 6 m. Instalarea canelurilor suspendate se realizează prin fixarea piciorului în spatele peretelui de sprijin și a fusului de creastă. Construcția capului suspendat este specială datorită faptului că picioarele cavității sunt sub influența unei forțe de spargere. Grinzile agățate cu un puf, instalat între picioare, îi pot reduce impactul. Strângerea sistemului de rafturi poate fi din lemn sau din metal. Adesea puff-uri sunt plasate mai jos, apoi joacă rolul de grinzi poartă. Este important să se asigure o fixare sigură a strângerii pe șanț. Deoarece este transmisă și o forță de spargere.

Suporturi suprapuse

Sunt aplicate la aranjarea acoperișurilor de orice dimensiune. Construcția canelurilor stratificate asigură prezența unei platforme și a unui raft. O bancă care se află paralel cu Mauerlat-ul ocupă o parte din încărcătură. Astfel, picioarele de creastă par să fie înclinate unul către altul și sunt susținute de suport. Grinzile sistemului de odihnă funcționează numai pe îndoire. Și ușurința de instalare a înclinat, de asemenea, scalele în favoarea lor. Singurul dezavantaj - prezența unui rack.

combinate

Având în vedere faptul că acoperișurile moderne se disting printr-o mare varietate de forme și complexitatea configurațiilor, este utilizată o vedere combinată a sistemului de crustă.

Vedere combinată a sistemului de rafturi

După alegerea tipului de sistem de rafturi, puteți calcula cu exactitate cantitatea de material. Calculați rezultatele calculelor. În acest caz, profesioniștii recomandă să se întocmească desene pentru fiecare element al acoperișului.

Instalarea de sisteme de raft de acoperiș

După ce se calculează grinzile acoperișului, puteți continua instalarea. Procesul va fi împărțit în etape și va oferi o descriere a fiecăruia dintre ele. Veți primi un fel de instrucțiuni pas cu pas care conține informații suplimentare pentru fiecare etapă.

1. Montarea Mauerlattului pe perete

Bara este așezată de-a lungul peretelui pe care se vor odihni căpriorii.

În cabinele de casete, rolul Mauerlata este jucat de coroana superioară. În clădirile construite din materiale poroase (beton, beton spongios) sau cărămizi, mauerlatul este instalat de-a lungul întregii lungimi a peretelui de lagăr. În alte cazuri, acesta poate fi instalat între picioarele de rafturi.

Materialul este pregătit pentru site-ul www.mydomik.net

Îmbinarea Maueratului între ele (blocare directă cu șuruburi) Deoarece lungimea Mauerlate-ului depășește dimensiunile standard ale cherestei, trebuie să fie îmbinată.

Legătura dintre Mauerlat una cu cealaltă se face așa cum se arată în figură.

Cum se conectează Mauerlat?

Grinzile sunt tăiate numai la un unghi de 90 °. Conexiunile apar cu ajutorul șuruburilor. Cuie, sârmă, nagale de lemn nu sunt folosite.

Cum se montează Mauerlat?

Instalarea lui Mauerlat se face pe partea superioară a peretelui. Tehnica de montare prevede mai multe moduri de a fixa Mauerlat:

 • strict în centrul peretelui de lagăr;
 • cu o schimbare spre o parte.

Pentru a proteja bara pentru Mauerlata de daune, este pus pe un strat de material de impermeabilizare, care este, de obicei, un ruberoid comun.

Fiabilitatea fixării Mauerlatului este un aspect important al construcției. Acest lucru se datorează faptului că panta acoperișului este ca o pânză. De exemplu, are o încărcătură puternică de vânt. Prin urmare, Mauerlatt trebuie fixat ferm pe perete.

Metode de fixare a Mauerlate-ului pe perete și pe căpriori

Ancore Mauerlat Șuruburi de ancorare. Ideal pentru o clădire monolitică.

Suporturi Mauerlat cu nagale din lemn Nageluri din lemn. Utilizat pentru cabine din busteni si grinzi. Dar, ele sunt întotdeauna folosite cu elemente de fixare suplimentare.

Mauerlata montează capsele Staples.

Maueratul se fixează pe știfturi sau fitinguri. Aplicabil în cazul în care cabana este construită din materiale poroase (beton, beton spumos).

Montarea Mauerlatului cu fixare culisantă. Fixare glisantă (articulată). Împingerea în acest fel vă permite să asigurați deplasarea picioarelor de crăpături atunci când se micșorează casa.

Sârmă Mauerlat Sârmă răsucite (tricotare, oțel). Folosit ca un element de fixare suplimentar în majoritatea cazurilor.

2. Fabricarea de ferme sau perechi de ferme

Instalarea se face în două moduri:

 • instalarea grinzilor direct pe acoperiș. Nu este folosit adesea, deoarece este dificil să se efectueze toate lucrările, să se măsoare, să se ajusteze la înălțime. Dar vă permite să efectuați singuri instalarea;
 • asamblare pe teren. De exemplu, elementele individuale (triunghiuri sau perechi) pentru sistemul de bare pot fi asamblate mai jos, apoi le ridicați pe acoperiș. Avantajul unui astfel de sistem în executarea rapidă a lucrărilor de înaltă altitudine. Un dezavantaj este că greutatea structurii asamblate a structurii de legătură poate fi considerabilă. Pentru ridicare va fi nevoie de echipament special.

3. Instalarea picioarelor de rafturi

Perechile colectate se ridică și sunt montate pe Mauerlat. Pentru a face acest lucru, în partea de jos a picioarelor cavoului trebuie să faceți o băutură.

Modul de fixare a cornierului este prezentat în figură.

Metode de fixare a picioarelor cavității

Începeți instalarea capriorilor de la capetele opuse ale acoperișului.

Între perechele de rafturi, un șir este întins. Între perechile fixe, un șir este întins. Aceasta va simplifica instalarea perechilor de rafturi ulterioare. Și, de asemenea, va desemna nivelul creastei.

În continuare, restul picioarelor de creastă sunt poziționate la distanța indicată una de cealaltă.

Dacă sistemul de lambriuri este montat direct pe acoperișul casei, atunci după instalarea celor două picioare extreme de curbură, suportul de creastă este instalat. Apoi, jumătate de abur este atașat la ea.

Este demn de remarcat faptul că în această problemă opiniile profesioniștilor diferă. Unii sfătuiesc să folosească ordinea șahului de fixare, ceea ce va permite distribuirea uniformă a încărcăturii crescute pe pereți și fundație mai uniform. Această procedură implică instalarea unui grătar într-un model de șah. După instalarea unei părți din capriori, montați părțile lipsă ale perechii. Alții, insistă că trebuie să faceți o instalare consecventă a fiecărei perechi. În funcție de mărimea structurii și de configurația structurii de susținere, armarea picioarelor de rafturi se realizează prin suporturi și stâlpi.

Fixare cu cleme de tăiere Nuance. Conectați elementele structurale suplimentare cu ajutorul tăierii. Este preferabil să le rezolvați prin prinderea capselor.

Dacă este necesar, puteți extinde piciorul vasului.

Metodele de îmbinare a picioarelor rafturilor sunt prezentate în fotografie.

Metodele de îmbinare a picioarelor de rafturi

4. Instalarea acoperișului arcului

Nodul de creastă al acoperișului este realizat prin îmbinarea picioarelor de creastă în partea superioară.

Dispozitivul creastei:

 • Metodă fără utilizarea unei bare de susținere (vezi Fig.).

Instalarea creastei acoperișului fără utilizarea unei bare de susținere

 • Metoda care utilizează un fascicul de rafturi. O bară este necesară pentru acoperișuri mari. În viitor, poate deveni un suport pentru rack.
 • Metoda de așezare pe grindă.

Instalarea creastei acoperișului prin metoda de așezare pe grindă Montarea acoperișului pe acoperiș prin metoda de așezare pe lemn

 • O versiune mai modernă a fabricării nodului de creastă poate fi considerată metoda prezentată în fotografie.

Metoda de fabricare a unui nod de creastă

 • Metoda de tăiere.

Instalarea creastei prin metoda de tăiere

După instalarea sistemului de acoperiș, realizăm fixarea capitalului tuturor elementelor structurale.

5. Instalarea dalelor de acoperiș

Montat în orice caz și este proiectat pentru o mișcare mai convenabilă pe acoperiș în timpul executării lucrărilor, precum și pentru fixarea materialului de acoperiș.

Pasul acoperișului depinde de tipul de material de acoperiș, de exemplu:

 • sub placa metalica - 350 mm (distanta dintre cele doua panouri inferioare ale panourilor ar trebui sa fie de 300 mm).
 • sub foi profilate și ardezie - 440 mm.
 • sub un acoperiș moale am răspândit o cutie continuă.

Sistemul de acoperiș cu podea - video:

concluzie

După cum puteți vedea, în ciuda simplității aparente, instalarea sistemului de acoperiș gable conține multe capcane. Dar, bazându-vă pe recomandările de mai sus, puteți construi cu ușurință un design fiabil cu propriile mâini.

Cum să faci un acoperiș gable cu mâinile tale

Una dintre cele mai simple structuri de acoperiș este considerată a fi un acoperiș cu două pene, pe lângă faptul că protejează perfect împotriva zăpezii, a ploilor abundente și a rafalelor puternice de vânt. Poți să faci singur acoperișul ăsta.

Construcția unui acoperiș gable nu necesită aptitudini speciale, dar există câteva puncte-cheie care ar trebui luate în considerare. Recomandările pentru materialele utilizate sunt enumerate în tabelele de mai jos.

Deci, ceea ce trebuie să știți pentru a construi o construcție arhitecturală de acoperiș fiabil pe cont propriu? Desigur, trebuie să începem de la sprijinul pe care va fi păstrat întreaga structură.

mauerlat

Mauerlatt este un bar din lemn, cel mai adesea păstrat, fixat ferm pe peretele de sprijin. Este el, care este fundamentul acoperișului, iar căpriorii se sprijină deja pe el.

Pentru o mai mare fiabilitate, bara este recomandată să fie căptușită pe trei laturi, mărind astfel stabilitatea întregii structuri.

căpriori

Rafturile sau rafturile sunt grinzi înclinate care leagă Mauerlat de grinda de creastă. Este necesar un fascicul de creastă pentru a conecta ambele jumătăți ale acoperișului într-o singură structură care utilizează grinzi.

Pentru un patinoar, se recomandă alegerea unui fascicul de lemn masiv, deoarece acesta conectează structura într-o singură unitate și afectează fiabilitatea acesteia. Pentru a reduce efectele dăunătoare ale precipitațiilor pe pereții casei, rafturile sunt făcute mai lungi prin utilizarea unor extensii suplimentare, creând o crestătură. Acest lucru face posibilă evitarea problemelor cum ar fi înmuierea puternică a pereților.

Unghiul acoperișului arborelui se recomandă să se facă la 30 de grade. O astfel de pantă reduce în același timp probabilitatea ca zăpada să cadă pe acoperiș și protejează în mod fiabil împotriva rafalelor puternice de vânt.

cruciuliță

Acoperișul este un element de acoperiș realizat dintr-un bar. Sarcina sa principală este de a oferi o fiabilitate suplimentară crestei acoperișului. Acesta servește drept suport vertical, prin urmare se recomandă alegerea unei bare pentru aceasta din specii de lemn masiv și un diametru suficient de mare.

strângere

Dispozitivele de strângere sunt o bară transversală care servește la întărirea Mauerlatt-ului și la împiedicarea încărcărilor longitudinale de a distruge întreaga structură a acoperișului împreună cu pereții caroseriei.

standuri

Scopul rafturilor este de a împiedica călcâiele să se îndoaie. Sunt bare suplimentare instalate pe verticală. Rafturile iau o parte din sarcină și reduc riscul de deformare a structurii în viitor.

Pentru a se asigura că construcția acoperișului gable nu este supusă deformării de-a lungul diagonalei, aceasta este completată de grinzi care merg de la stâlpi până la buzunare. Unghiul optim de conectare va fi de 45 de grade.

Întinzându-se pe un acoperiș gable

Ultima etapă a construcției unui acoperiș gable este o cușcă. Se face pur și simplu: șine sau șipci înguste sunt așezate în partea superioară a grătarelor. Distanța dintre rafturi este recomandată să fie mică, ceea ce va reduce riscul de deformare a acoperișului sub influența factorilor de mediu. În plus, cutia vă permite să vă mișcați ușor în jurul acoperișului în timpul lucrărilor de construcție sau reparații.

Fixarea detaliilor

Bineînțeles, toate detaliile acoperișului trebuie să fie fixate între ele.

Pentru a conecta elementele structurii în diagonală unul cu celălalt, se va folosi o metodă de conectare pasivă. Acest tip de conexiune, mulți constructori folosesc, de asemenea, pentru a fixa piesele situate perpendicular unul pe celălalt. Merită acordată atenția faptului că canelura face părțile mai puțin durabile și este posibilă utilizarea acesteia fără riscuri numai în locuri care nu joacă un rol important.

O altă modalitate de fixare a pieselor unul față de celălalt este fixarea cu plăci metalice și colțuri. Dezavantajul său este acela că șuruburile cu sarcini unghiulare au proprietatea de a se desprinde din bază, prin urmare, lipsind structura acoperișului de fiabilitate și stabilitate.

Pentru o conexiune fiabilă a pieselor, se recomandă selectarea unui stil mixt de conexiune, acordând atenție forței și direcției încărcăturii pe fiecare parte.

Fotografii ale acoperișurilor gabiene realizate de mâini proprii, puteți vedea mai jos.

Video "Cum să faci un acoperiș gable cu mâinile tale"

Dacă găsiți o eroare, selectați un fragment de text și apăsați Ctrl + Enter.

Glaf de acoperiș cu mâinile proprii

Montarea acoperișului este un proces complex, în mai multe etape. Pentru a asambla și a instala independent sistemul de trotuar, trebuie să studiați cu atenție modalitățile de conectare a elementelor, să calculați lungimea coronamentului și unghiul pantei, să selectați materialele corespunzătoare. Dacă nu există experiență necesară, nu este necesar să se realizeze proiecte complexe. Cea mai bună opțiune pentru o casă mică de apartamente este un acoperiș cu două etaje, cu mâinile tale.

Glaf de acoperiș cu mâinile proprii

Conținutul instrucțiunilor pas cu pas:

Componentele acoperișului

Schema de construcție a acoperișului

Un acoperiș standard de acest tip este alcătuit din următoarele elemente:

 • mauerlat;
 • picioarele picioarelor;
 • rafturi verticale;
 • acolade;
 • strângere;
 • patina;
 • traverse;
 • șipci.

Schema de fixare Mauerlat

Mauerlatom este numit un bar, așezat pe pereții de-a lungul perimetrului clădirii. Se fixează cu ajutorul barelor din oțel cu perete cu șuruburi de filet sau ancoră. Grinzile trebuie să fie din lemn de conifere și să aibă o secțiune pătrată de 100x100 mm sau 150x150 mm. Mauerlat se ocupă de căpriori și o dă pe pereții exteriori.

Schema de fixare a picioarelor și a mauerlatului

Rafting picioare sunt placi lungi cu o secțiune de 50x150 mm sau 100x150 mm. Acestea sunt atașate unul de celălalt la un unghi și dau acoperișului o formă triunghiulară. Construcția celor două picioare ale lor este numită fermă. Numărul de ferme depinde de lungimea casei și de tipul acoperișului. Distanța minimă dintre acestea este de 60 cm, distanța maximă este de 120 cm. La calcularea stâlpului picioarelor, trebuie să țineți cont nu numai de greutatea capacului, ci și de încărcarea vântului și de cantitatea de zăpadă din timpul iernii.

Plita este situată la cel mai înalt punct al acoperișului și este cel mai adesea o bară longitudinală care leagă ambele versanți. Din partea inferioară a barelor de susținere a barelor de sprijin, iar capetele coroanelor sunt fixate pe laturi. Uneori, patina constă din două panouri, care sunt atașate de partea superioară a coroanelor pe ambele părți și care sunt conectate la un anumit unghi.

Rafturi - bare verticale cu o secțiune de 100x100 mm, amplasate în interiorul fiecărei ferme și care servesc la transferul încărcăturii de la cursa creastei la pereții caroseriei din interiorul casei.

Stuturile sunt realizate din resturi de lemn și așezate la un unghi între stâlpi și grătare. Fețele laterale ale structurii de susținere sunt întărite de corzi, capacitatea de susținere a structurii este mărită.

Strângere - un fascicul care leagă părțile inferioare ale grinzilor, baza triunghiului structurii. Împreună cu traversele, un astfel de fascicul servește la întărirea fermei, la creșterea rezistenței sale la sarcini.

O bancă este numită o bară lungă cu o secțiune de 100x100 mm, așezată de-a lungul peretelui central al lagărului, pe care se sprijină rafturile verticale. Utilizarea unei scări pentru instalarea de șanțuri stratificate, atunci când rularea dintre pereții exteriori este mai mare de 10 m.

Căptușeala este o placă sau o bară cu grătare. Căptușeala este continuă și cu goluri, în funcție de tipul de acoperiș. Este întotdeauna atașat perpendicular pe direcția grinzilor, cel mai adesea pe orizontală.

Diferențe în sistemul de guler și suspendare al rafturilor

În cazul în care nu există mai mult de 10 m între pereții exteriori și nu există un perete de sprijin în mijloc, este aranjat un sistem de grătare suspendat. Cu acest sistem, capetele superioare ale grinzilor adiacente sunt tăiate sub un unghi și conectate una cu cealaltă folosind cuie, cu excepția instalării rafturilor și a barelor de crestături. Capetele inferioare ale picioarelor de cavitate se sprijină pe pereții exteriori. Datorită lipsei de rafturi, spațiul mansardă poate fi folosit pentru dotarea podului. De foarte multe ori funcția de înăbușire este efectuată de grinzi. Pentru a consolida structura, se recomandă instalarea unui puf de vârf la o distanță de 50 cm de creastă.

Diferențe în sistemul de guler și suspendare al rafturilor

În prezența unui perete central de sprijin, este mai justificată construirea unui sistem de raft. Peretele este așezat, stâlpii de susținere sunt fixați pe el și bara de creastă este fixată pe stâlpi. Această metodă de instalare este destul de economică și mai simplă de efectuat. Dacă plafoanele din interior sunt proiectate la niveluri diferite, posturile sunt înlocuite cu un perete de cărămidă care separă podul în două jumătăți.

Instalarea unui acoperiș arcuit

Instalarea unui acoperiș arcuit

Procesul de instalare a acoperișului cuprinde mai multe etape: fixarea peretelui de perete, asamblarea fermoarelor, montarea grătarelor pe tavan, patinajul, fixarea cutiei. Toate elementele din lemn, înainte de începerea asamblării, sunt tratate cu atenție cu orice compus antiseptic și uscate în aer.

Pentru muncă aveți nevoie de:

 • fasciculul este de 100x10 mm și de 150x150 mm;
 • plăci 50 x 150 mm;
 • grosimea plăcii de 30 mm pentru cutie;
 • Acoperișuri;
 • suporturi metalice;
 • ferăstrău și ferăstrău pentru ferăstrău;
 • un ciocan;
 • cuie și șuruburi cu auto-filetare;
 • gon și nivelul clădirii.

Montarea Mauerlate

Fixarea corectă și incorectă a Maueratului pe pereți

În casele din lemn, funcțiile Mauerlatului efectuează buștenii ultimului rând, ceea ce simplifică foarte mult procesul de lucru. Pentru a instala raftul, este suficient să tăiați canelurile de dimensiune corespunzătoare pe interiorul bustenilor.

În casele din lemn, funcțiile Mauerlatului sunt executate prin bușteni de ultimul rând

În casele din cărămidă sau clădirile de blocuri, instalarea Mauerlatt se face după cum urmează:

 • în ultimele două rânduri de știfturi metalice de zidărie filetate la o distanță de 1,5 m în jurul perimetrului cutiei;
 • pe partea de sus a pereților s-au așezat 2 straturi de pâslă de acoperiș, care au străpuns cu păr de păr;
 • În grinzi, găurile sunt găurite pentru bolțuri și așezate în partea superioară a cutiei;
 • verificați paralelismul grinzilor opuse și poziția lor orizontală;
 • pe partea de sus a știfturilor pus pe piulițe și răsuciți strâns.

Barele Mauerlatului trebuie să formeze un dreptunghi regulat și să fie în același plan orizontal. Acest lucru va facilita instalarea suplimentară a acoperișului și va asigura stabilitatea necesară. În cele din urmă, barele inegale fac un marcaj pentru grinzi și se taie caneluri de-a lungul grosimii lemnului.

Dispozitivul de grinzi suspendate

Atunci când selectați un sistem de grătare suspendat, trebuie să colectați fermele pe pământ și apoi să le instalați peste plăci. Mai întâi trebuie să desenați un desen și să calculați lungimea picioarelor de rafturi și unghiul de conectare a acestora. De obicei, unghiul acoperișului este de 35-40 de grade, dar pe zone deschise, puternic curățate, este redus la 15-20 de grade. Pentru a afla la ce unghi să vă alăturați grinzilor, urmați unghiul pantei acoperișului înmulțit cu 2.

Dispozitivul de grinzi suspendate

Cunoscând lungimea cursei dintre pereții exteriori și unghiul de conectare a grinzilor, puteți calcula lungimea picioarelor de rafturi. Cel mai adesea este egal cu 4-6 m, luând în considerare lățimea cortinei streașină de 50-60 cm.

Dispozitivul de grinzi suspendate

Capetele superioare ale grinzilor pot fi fixate în mai multe moduri: suprapuse, cap la cap și "în labe", adică cu tăieturile tăiate. Pentru fixare, folosiți plăcuțe sau șuruburi metalice. Apoi montați bufetele inferioare și superioare, apoi fermele finite sunt ridicate și așezate peste tavane.

Dispozitivul de grinzi suspendate

Primele ferme sunt atașate fermelor extreme: cu o linie plumb, rafturile sunt expuse vertical, lungimea consolei este ajustată și atașată la Mauerlat cu șuruburi sau plăci de oțel. Astfel încât în ​​timpul instalării ferma nu se mișcă, este întărită cu bride temporare de la bar. După instalare, căpriorii exteriori sunt expuși la restul, observând aceeași distanță între ele. Atunci când toate fermele sunt fixe, ia o secțiune de bord de 50x150 mm, care este cu 20-30 cm mai lungă decât lungimea cornișei și o unghie de-a lungul marginii superioare a rampei. Același lucru se întâmplă și pe cealaltă parte a acoperișului.

Elementele cheie ale raftului suspendat

Opțiuni pentru fixarea coroanelor la Mauerlatu

Opțiuni pentru fixarea coroanelor la Mauerlatu

Prima opțiune: pe raft în locul de sprijin la Mauerlatu taie un canel dreptunghiular pentru 1/3 din lățimea fasciculului. Întinzându-se din partea de sus a cutiei de 15 cm, o carieră de oțel este introdusă în perete. Grinzile sunt expuse nivelului, ele combină canelurile, apoi leagă clema de fir de sus și trag bara aproape de perete. Capetele firului sunt fixate bine pe cârlig. Liniile inferioare ale grinzilor sunt tăiate cu un ferăstrău circular, lăsând o proeminență de 50 cm.

Fixarea sistemului de rafturi

A doua opțiune: rândurile de sus ale zidurilor sunt așezate cu o cornișă de cărămidă în trepte, iar mauerlatul este la același nivel cu suprafața interioară a peretelui și se taie în canelură sub grinzi. Marginea piciorului cavității este tăiată în funcție de nivelul colțului superior al cornierului. Această metodă este mai simplă decât celelalte, dar consola este prea îngustă.

Unitate de sprijin pentru căpriori pe Mauerlat

A treia opțiune: plafoanele plafoanelor de tavan sunt produse peste marginea peretelui exterior cu 40-50 cm, iar fermele sunt instalate pe grinzi. Capetele picioarelor de rafturi sunt tăiate la un unghi și se sprijină pe grinzi, fixându-se cu curele metalice și șuruburi. Această metodă vă permite să creșteți ușor lățimea mansardei.

Amenajarea canelurilor stratificate

Figura 1 arată tăierea corzilor coroanelor în matrița așezată de-a lungul suporturilor intermediare, iar fig. 2 - Susținerea piciorului cavoului pe Mauerlat

Ordinea de lucru atunci când se instalează un sistem de raft nailon:

 • Un strat de impermeabilizare este așezat peste peretele central al lagărului;
 • impermeabilizarea este așezată și fixată de șuruburi sau plăcuțe metalice pe plafon;
 • în partea stângă sunt instalate rafturi verticale din secțiunea barei 100x100 mm;
 • pe rafturi s-au introdus orizonturi de pe placile pereche;
 • Consolidați rack-urile și grinzile cu distanțiere;
 • setați și fixați picioarele cavității.

Secțiunea transversală a picioarelor

Când elementele principale sunt fixate, suprafața grinzilor este tratată cu substanțe ignifuge. Acum poți începe să faci lamele.

Tăierea muchiilor

Pentru 50x50 mm Batten lemn adecvat, iar grosimea consiliului de 3-4 cm și o lățime de 12 cm. Sub șipcă de minute, de obicei, stabilite de material de impermeabilizare pentru a proteja sistemul de schelete de la obtinerea umed. Filmul de impermeabilizare este acoperit cu dungi orizontale de la streașină până la creasta acoperișului. Materialul se intinde cu o suprapunere de 10-15 cm, după care articulațiile sunt ținute împreună cu bandă adezivă. Liniile inferioare ale filmului trebuie să acopere complet capetele căpriorilor.

Între placi și film este necesar să se lase spațiul de ventilație, deci mai întâi benzile de lemn sunt ambalate cu șipci de lemn grosime de 3-4 cm, de-a lungul grinzilor.

Următoarea etapă este tăierea sistemului de lambriuri cu plăci; acestea sunt umplute perpendicular pe șipci, începând de la stâlpul acoperișului. Pasul acoperișului este afectat nu numai de forma acoperișului, dar și de unghiul pantelor: cu cât este mai mare unghiul, cu atât este mai mare distanța dintre plăci.

Lățime pentru ondulin

După finalizarea instalării, cutiile încep să acopere galoanele și consolele. În apropierea gablonului se pot amplasa scânduri, panouri din plastic, căptușeală, placaj impermeabil sau carton ondulat - totul depinde de posibilitățile financiare și preferințele personale. Panoul este fixat pe partea laterală a grinzilor, unghiile sau șuruburile cu auto-apăsare sunt folosite ca elemente de fixare. Consolele sunt, de asemenea, cusute cu diferite materiale - de la lemn la siding.

Gable acoperiș cu mâinile lor: dispozitivul "dvuhskatki" unghi peste jumătate mansardă

Acoperișul cu două pârtii este cel mai răspândit și dragi iubit de compatrioți. Este perfect combinată cu datele noastre de peisaj, cu performanțe perfecte, care protejează perfect proprietarii de toate posibilele adversități meteorologice. În familia celor două veri există multe soiuri construite pe cutii de lemn și piatră. Constructorii lor aderă la principiile tehnologice comune.

Cu toate acestea, în funcție de materialul pereților și de specificul de proiectare al clădirii, există încă numeroase diferențe. Un exemplu frapant este amenajarea caselor cu jumătate de mansardă. Dacă se decide că un acoperiș gable va fi construit cu mâinile sale pe un astfel de obiect, detaliile construcției ar trebui citite în detaliu.

conținut

Acoperiș acoperiș pentru casa cu ziduri

Pentru construirea de acoperișuri cu două versanți există un număr mare de soluții diferite. Ele sunt ridicate peste cutii pătrate și dreptunghiulare, cu un număr diferit de etaje, aranjate cu mansarde și fără mansarde.

Tehnologia Gable este aplicabilă în construcția de case cu garreturi, dacă metoda tradițională defectuoasă nu se potrivește proprietarilor din motive estetice, arhitecturale sau pur tehnice. Cel mai adesea acest lucru se întâmplă dacă cutiile de clădiri sunt făcute din cărămizi sau blocuri de beton, mai puține ori dacă piciorul clădirii este cherestea sau busteni.

Atunci când se construiește un "unghi" al acoperișului pe o clădire cu jumătate de pod, pereții casetei înlocuiesc nivelul inferior al picioarelor de curbură. Rafturile în astfel de situații nu se bazează pe modelele de rulare, caracteristice pentru metodele mansardate, dar direct pe pereți prin Mauerlat.

Fronton în astfel de cazuri, este obișnuit să se ridice înainte de construirea acoperișului și să se întindă în întregime dintr-un singur material. Învelirea parțială a părții superioare a peretelui de pe perete arata urâtă și este rar utilizată chiar și în scopul economiei.

Rafturile de acoperișuri pentru acoperișuri pentru case cu pedemne realizează munca obișnuită pentru ele:

 • Ele servesc drept scheletul de acoperiș necesar pentru formarea de patine.
 • Distribuiți componentele plăcii de acoperiș.
 • Păstrați garnitura interioară a tavanului și partea superioară a pereților mansardei.

În ciuda faptului că participă la dezvoltarea mansardei, sistemele de cornișe de cutii cu pedimente nu aparțin categoriei de linii întrerupte. Macele, ca atare, nu se formează, pe baza cărora nu sunt incluse în categoria mansardelor. În consecință, acestea sunt aranjate în cele mai simple moduri, fără grinzi de tavan.

Prezența frunzelor ne permite să reducem o parte considerabilă a elementelor care asigură rigiditatea structurii. Acestea împiedică deplasarea componentelor structurale și asigură funcționarea statică. În plus, pedometrele ele însele servesc adesea ca elemente ale sistemului de rafturi.

Într-un alt articol, am constatat deja că în aranjarea structurilor cu arbori solizi se folosesc tehnologiile standard pentru construcția acoperișurilor arcade, i. agățat și sistem de nailon pentru construcția de căpriori.

Alegerea schemei este direct legată de soluția arhitecturală a părții principale a casei:

 • Dacă este posibilă instalarea unei runde de creastă pentru a susține marginea superioară a grinzilor, acestea sunt construite conform tehnicii de sus în jos.
 • Dacă nu se poate stabili o fugă de creastă, picioarele cavității sunt construite într-un mod agățat.

Instalarea curgerii vă permite să ușurați în mod semnificativ sistemul de prindere, deoarece schema nazală este preferată în construcția de clădiri de joasă creștere. În rafturi tradiționale, rula este susținută de o structură proiectată pentru aceasta, care este montată pe peretele interior de sprijin al casei sau pe o serie de piloni de susținere.

Cu toate acestea, pene și stâlpi amplasați în interiorul clădirii, interferează în mod semnificativ cu amenajarea spațiului util: reduc suprafața încăperii atât sub acoperiș, cât și în partea principală a clădirii. Aici apar avantajele casetei cu ghilimele - ele sunt destul de potrivite ca suporturi fiabile pentru funcționare, înlocuind structurile de suport voluminoase.

Rulați, de fapt, un fascicul puternic, căptușit de la un capăt al acoperișului arcade la celălalt. Fasciculul poate fi cusut dintr-o placă, este făcut din grinzi lipite sau un jurnal, tăiat pe două sau patru margini. Găsirea materialului pentru o alergare mai mare de 6 m este destul de problematică. Iar traseele lungi pe toată lungimea sunt nerezonabile, pentru că ei vor cădea sub greutatea considerabilă. În astfel de cazuri, un cadru de basculare de descărcare este montat sub rulare, iar fasciculul este împărțit în două segmente.

În plus față de inconvenientele cu dispozitivul de rulare lungă, tehnologia stratată face ca unul să se gândească la transportul unui fascicul greu la locul de instalare și fixare. Pentru cei care gândesc cum să facă un acoperiș arc, astfel încât să fie ieftin, deplasarea unui busteni sau a unui bustener pe un acoperiș fără echipament de construcție greu va fi o problemă serioasă. Dacă nu există nicio soluție la problemă, alegerea optimă este tehnologia de agățare cu dispozitivul de bare de ferme direct pe site.

Metoda de suspendare nu este legată de necesitatea de a instala o fugă de creastă, dar nu respinge complet utilizarea sa ca element de îmbinare a componentelor separate într-un singur sistem. Construcțiile rigide ale categoriei agățate sunt construite în principal atunci când se suprapun mici deschideri. În unele cazuri, aceasta este singura alegere deoarece este imposibil să instalați un suport suplimentar pe termen lung.

Detalii privind construcția unghiului acoperișului

Vom presupune că, prin alegerea unei metode stratificate sau agățate pentru construirea unui acoperiș arcuit la un unghi deasupra casei, cu gable de piatră, au fost determinați constructorii independenți. Apoi trebuie să vă familiarizați cu aceleași lucruri pentru ambele etape ale tehnologiei de lucru.

În loc de obișnuit mauerlatnym obvjazki pe pereții de construcție cu gable se potrivesc două bare paralele. Acestea sunt montate la același nivel cu suprafața verticală interioară. Pentru zidurile de cărămidă, fasciculele Mauerlatului sunt fixate fie cu șuruburi de ancoră, fie cu capse la dopul lemnei, așezate în timpul ridicării pereților. Mauerlat pe cutii de beton sunt fixate printr-o centură preformată din beton armat.

Ca o acoperire a acoperișurilor deasupra caselor cu arici, se folosesc toate tipurile de materiale utilizate în amenajarea structurilor așezate cu tipurile corespunzătoare de cutii. Alegerea acoperișului determină preferințele personale ale proprietarilor și unghiul de înclinare a elementelor principale ale acoperișului. Pentru finisarea pantelor abrupte, materialul piesei este acceptabil, pentru pantele mari, foi mari și capace de rulouri.

Opțiunea # 1 - construcție printr-o schemă de nylon

Sarcina principală de a implementa o schemă de construcție a acoperișului de nylon pe o cutie cu pedometru este de a instala o fugă de creastă, care poate fi:

 • Mascată pe pereții de aer. Capetele rundei se încadrează în nișe create special pentru ele pe plăcuțele de lemn. De pe ambele muchii fasciculul este înclinat la un unghi de 60 ° și este învelit de un acoperiș sau un agent de impermeabilitate asemănător. Între materialul peretelui și căptușeala din lemn, trebuie de asemenea utilizat un strat de impermeabilizare. Capetele fasonate ale fasciculului nu trebuie să înfășoare nimic pentru a asigura ventilația. Liniile de lemn ale traseului în adâncituri sunt interzise să se afle în apropierea pereților, astfel încât, datorită diferenței în ingineria termică a materialelor, condensul nu apare cu putrezirea ulterioară a lemnului.
 • Pierdut prin pereți. Traseul se potrivește în găuri străpunse, aranjate în pereți. Prin analogie, lemnul din materialul peretelui trebuie să separe stratul hidrofug. Mai intai, se pune impermeabilizarea, apoi se monteaza o garnitura de lemn, peste care exista un rand invelit la intersectia peretelui cu impermeabilizare.

Cea de-a doua variantă cu patinajul care trece prin pereți este considerată preferabilă în ceea ce privește distribuția de tensiuni. În afara cutiei, marginile fasciculului acționează ca niște console care tind să îndoaască fasciculul în sus. Sarcina care acționează asupra rundei din span încearcă să-l forțeze.

Forțele direcționate în direcții opuse sunt compensate, prin urmare, rularea prin pereți nu este practic îndoită și nu se deformează. Al doilea plus impresionant: eliberarea fasciculului pentru conturul clădirii creează în mod spontan o consolă de acoperiș. Deși în prima variantă, consola este formată pur și simplu prin îndepărtarea marginilor cutiei pentru perimetrul casetei.

Pentru fabricarea grinzilor și cu încorporarea ulterioară în pereți și cu intersecția lor este mai bine să se folosească un jurnal. Reține structura fibrei. Prin urmare, capacitatea portantă este mai mare decât cea a unui fascicul lipit sau asamblată dintr-o placă de fascicul.

Înălțimea setării de rulare este aleasă în funcție de caracteristicile arhitecturale ale acoperișului. Cel mai adesea, obiectele din mansardă sunt situate la 2,2-2,5 m de linia planificată a podelei de deasupra podelei primului etaj.

Folosirea unei tehnologii stratificate face necesară acordarea unei atenții deosebite pereților proiectați pentru susținerea rutei. Mai ales dacă există o fereastră sub o nișă sau printr-o gaură intermediară. Deasupra deschiderii ferestrei, indiferent de mărimea acesteia, este necesar să se aranjeze cel puțin 6 rânduri de zidărie cu plasă de armare. Deasupra deschiderilor din pereții de beton ar trebui să fie poduri din beton armat.

Opțiunea # 2 - construirea unui acoperiș prin metoda de suspendare

În conformitate cu schema de suspendare pentru construirea unui acoperiș cu două versanți, picioarele de rafturi ale cadrului său se sprijină exclusiv pe pereții structurii. În cele mai simple modele de suspensii, rula creasta nu este deloc prezentă, dar în sistemele mai importante poate fi folosită ca ghid pentru partea superioară a picioarelor. pentru că îndeplinește funcția unui element auxiliar, nu sunt prevăzute structuri de susținere. Frontile nu joacă, de asemenea, un rol de susținere: fasciculul de creastă este atașat la ele, dar nu transferă sarcina din greutatea acoperișului.

Având în vedere faptul că acoperișul se construiește deasupra jumătății de pod cu pereți parțial construiți, pufurile sunt transferate mai sus - la nivelul grinzilor de plafon. Prin instalarea suflantelor, distanțierul transmis de călcâiele inferioare ale picioarelor de rafturi către pereți prin Mauerlat este parțial compensat. Cu toate acestea, în cazul în care încărcarea sistemului de acoperișuri este depășită, Mauerlat va continua să suporte forțe de spargere, împingând barele din clădire. Prin urmare, în construcția grinzilor de acoperiș suspendate pentru jumătate de mansardă, dispozitivul de fixare al lui Mauerlat este instalat mai des și ancorele sunt dublate de plăci metalice.

Să luăm în considerare un exemplu de dispozitiv al unui acoperiș pe ferme de pietriș. Unghiul de instalare a picioarelor de rafturi, formând cadrul skate, 40º. Acoperișul este construit fără izolație, dar, dacă se dorește, panourile termoizolante sau covorașele pot fi așezate între grinzi. Pasul de instalare a grinzilor pentru acoperișuri calde determină lățimea elementelor de izolație. În cazul în cauză, este destul de potrivit, egală cu 60 cm.

Pentru fabricarea capriunilor rezervăm o placă de 50 × 200mm. Un material similar este potrivit pentru dispozitivul de rulare, deoarece Nu va avea o povară tangibilă. Mauerlatt realizat dintr-o rază de 100 × 200 mm.

Prima etapă a lucrărilor de construcție a unui cadru gable de acoperiș gable prin tehnologia de suspendare se realizează după cum urmează:

 • Vom face un șablon pentru nodul inferior pentru fixarea grătarului suspendat. Orice decupare a plăcii cu o secțiune de material pregătită pentru producția de grinzi se aplică la Mauerlat la un unghi care corespunde unghiului pantei razelor. Ne concentrăm pe panta arborelui, în cazul nostru este de 40 °. Se bazează pe tăierea verticală și orizontală astfel încât partea interioară să fie un "dinte" de 5 cm lungime. Verificăm direcțiile subliniate după nivel, apoi facem tăieturi din liniile obținute.
 • Cu ajutorul șablonului pregătit, găsim și marcăm punctele de fixare a rundei de creastă care execută funcția auxiliară din exemplul nostru. Se stabilește un segment cu tăieturi pe Mauerlat și se conturează linia orizontală din partea inferioară a "dintelui" pe care l-am tăiat la fronton. Din punctul de pe fronton, tragem o linie verticală. Măsurăm secțiunea verticală, delimitată de-a lungul frontonului. În exemplu, este de 18 cm.
 • Distanța care rezultă trebuie transferată în partea superioară a pedimentului. Pe aceste 18 cm, marginea inferioară a plăcii de creastă va scădea. Nu uităm că nu sunt amânate de la vârf. Pentru acuratețe, este necesar să se traseze un triunghi echilateral în partea superioară, a cărui bază va fi egală cu lățimea plăcii.
 • Din colțurile inferioare ale triunghiului convențional lăsăm segmente verticale cu lungimea de 18 cm. Din punctele obținute, trageți un dreptunghi pentru a instala suportul pentru rularea coamei. Am atașat parantezele fără a uita să verificăm direcțiile de plumb și nivelul înainte de fixare.
 • Măsurăm distanța dintre partea inferioară a dreptunghiului și linia de podea a podului. Este necesar pentru fabricarea suporturilor temporare.
 • Montăm standuri temporare pe aceeași placă temporară așezată pe podea. Pentru confortul suportului, fixăm brațele auxiliare. Distanța dintre suporturi este de aproximativ 3 m.
 • Instalăm rula creasta pe suporturi astfel încât capetele lor să fie fixate în paranteze.

Ronaldinul va face munca mai ușoară în viitor, deoarece va fi direct pe partea din spate a spatelui. Suporturile temporare, brațele și un fel de gheață la finalizarea construcției vor trebui dezmembrate.

După construirea bazei ramei de acoperiș se realizează construcția structurilor suspendate pe acoperiș:

 • Folosind șablonul, conturăm și tricotăm nodul inferior pe viitorul picior.
 • Măsurăm distanța de la marginea dintelui tăiat la marginea inferioară a rundei de creastă. În figurile atașate descrierii, punctele necesare pentru măsurare sunt indicate prin literele A și B.
 • Am măsurat distanța măsurată de pe dinte pe piesa de lucru a piciorului cavității și am marcat punctul. Din acesta tragem o linie la un unghi de 130º, obținându-l prin adăugarea a 90º, iar unghiul de înclinare al razei este de 40º.
 • Instalăm rafturile gata făcute în locul atribuit. La fuga creasta se fixează cu unghii sau cu șuruburi autofiletante, pe grinda cu colțuri metalice cu jumper sau capse de armare.
 • În urma algoritmului încercat și instalat, montăm grinzile pe ambele părți ale acoperișului așezat. Tehnologia populară se spune că montează inițial căpriorii exteriori și trage dantele între ele pentru reper. Apoi, întregul șir de grinzi este expus pe cordon. Capul capului este lăsat să se ridice ușor deasupra fusului de creastă. Într-un aranjament similar, nu există nimic condamnabil și care necesită alterare. Dacă vă confundați cu golul care se formează între vârfurile căprioarelor, îl puteți umple ușor cu un bar.
 • De la podea până la ferma de fermă, punem 2,5 m în sus și marcați punctele de pe fiecare raft.
 • Se fixează pe punctele marcate pe orizontală placa din aceeași secțiune care a fost utilizată la fabricarea picioarelor de rafturi. Fixați o pereche de trei cuie și strângeți știftul Ø 12-14mm.

După instalarea numărului corespunzător de bufe care leagă fiecare pereche de grinzi, suporții temporari și butașii sunt îndepărtați și începem să punem în aplicare a treia etapă a lucrării - formarea cornișoarelor și a șanțurilor de șanțuri:

 • Din secțiunea de bord de 50 × 100mm vom produce plutonul, creând consolele de cornișă ale patinei. Lungimea fileurilor este calculată astfel încât aproximativ 50 cm din lungimea lor să fie plasată pe partea laterală a grinzilor, iar pe partea opusă există 40-50 cm liber pentru a crea muchia lățimii planificate.
 • Am așezat fulgul pe căpriori. Dacă este necesar, dacă fileul nu este instalat în același plan cu piciorul cavității, marcați locul pe Mauerlate și faceți o tăiere. Nu este recomandat un ciot pe un fir; va slăbi materialul îngust.
 • Instalați fila, urmând metoda deja dovedită. Mai întâi atașăm extrema, între care tragem cablul clădirii. Cu grinzile trageți-le împreună cu o pereche de știfturi și, astfel încât să nu se miște sau să se balanseze, fixați poziția fileurilor cu o bucată de bară, înșurubată cu un șurub pe perete.
 • Pe cordon marchem capetele fileurilor și le vedem strict vertical.
 • Am pus pâlnia pe frunze, fără să uităm să punem impermeabilitatea între părțile din lemn ale acoperișului și zidul de cărămidă. Etapa de instalare a fileturilor de aerodrom 0,8-1,0 m în funcție de greutatea acoperișului.

În cele din urmă, înconjoară perimetrul cu bordul vântului, iar de jos stabilim centurile sub siding.

Pe sistemul de finisare finit, impermeabilizarea este acoperită și este dispusă o cutie de control. Apoi, o cutie solida sau scazuta, in functie de tipul de acoperire ales pentru aranjamentul acoperisului. Dacă se planifică așezarea șindrilelor flexibile, lamelele sunt construite din panouri OSB sub formă de pardoseală continuă. Sub plăcile metalice sau în foi profilate se realizează pașii recomandați de producător.

Videoclipul va umple "banca porcină" a informațiilor utile ale maeștrilor care doresc să construiască un acoperiș simplu, cu mâinile lor - povestea video într-o formă vizuală accesibilă cunoaște etapele procesului:

Variantele de construcție a acoperișurilor cu două luminatoare pentru mansardă nu sunt simple, dar extrem de interesante. Principalul lucru în munca grea a domnului maestru este de a studia și de a înțelege principiile de construcție. După cunoașterea cunoștințelor utile, se poate continua în siguranță confirmarea practicii lor. Rezultatul eforturilor unui interpret teoretic "savvy" va fi perfect.