Cum să acoperiți acoperișul cu o placă profilate: Instrucțiuni pas cu pas,

Tipuri

Una dintre cele mai ieftine, de lungă durată, opțiuni practice pentru materialul de acoperiș - tablă ondulată, sau, după cum se spune, tablă profilate, profil metalic. Aceasta este o foaie de metal care este acoperită cu mai multe straturi de protecție și apoi este trecut printr-o mașină de formare care presează proeminențe și caneluri în ea pentru a da o mai mare rigiditate. Materialul este destul de ușor, acoperișul de pe placa ondulată poate fi montat independent și chiar "într-o singură mână". Tehnologia nu este cea mai dificilă, este destul de posibil să o faci prin propriile mâini.

La un cost redus, acoperișul realizat din carton ondulat arată solid

Tipuri de carton ondulat

Există diferite tipuri de carton ondulat. Există o foaie ondulată netedă - galvanizată, există o culoare - cu un strat de polimer aplicat peste stratul de zinc. Acoperirea cu polimeri are un rol dublu - protejează împotriva influențelor externe și conferă materialului un aspect mai decorativ. Simplu tabla zincata profilat folosit ca material pentru acoperișuri, în principal, în adăposturile temporare, culoarea este aspectul foarte solid, se poate observa pe acoperișurile caselor și a clădirilor curte.

Prin numire

Tăvile profilate din tablă de diferite grosimi. Cele mai subtiri sunt concepute pentru decorarea peretilor, dar pot fi asezate pe acoperis cu descarcare frecventa si sarcini de zapada mici. Fișele acestui grup sunt marcate cu litera "C".

Cel mai gros metal este confecționat dintr-un material cu o capacitate de rulare mai mare. Este marcat cu litera "H", este folosit ca material de acoperire în zone cu încărcătură crescută de vânt sau zăpadă. Există, de asemenea, o foaie ondulată universală - este desemnată "NS". Poate fi folosit atât pentru pereți, cât și pentru acoperișuri (cantitatea de zăpadă trebuie să fie medie).

După codarea alfabetică a foii profilate există numerele: С8, Н35, НС20. Acestea denotă înălțimea valurilor în milimetri, care se formează în acest material. În exemplu, aceasta este de 8 mm, 35 mm, respectiv 20 mm. Pe acoperis se pune o placă ondulată cu o înălțime a valurilor de cel puțin 20 mm.

Marcarea și dimensiunile foii profilate

Forma valului din profilul metalic de sprijin este adesea mai complexă - se adaugă caneluri suplimentare pentru a spori rigiditatea.

După tipul de acoperire

Cu toată asemănarea externă, prețul unei plăci ondulate de același tip poate diferi semnificativ. De afaceri, cel mai adesea, nu în impudence a producătorului sau vânzătorului, dar în diferite tehnologii și materiale care sunt utilizate în producție. De exemplu, acoperirea protectoare poate fi zinc și aluminosinc. Al doilea tip de protecție a apărut recent, echipamentul este scump, dar durabilitatea metalului acoperit cu alumino este mult mai mare.

Durabilitatea stratului de acoperire este, de asemenea, afectată de modul în care este formată valul. Există două tehnologii - laminare la rece și cu emulsie. La laminarea la rece, foaia este pur și simplu presată de role fără nici o pregătire. Pentru a evita deteriorarea stratului de acoperire aplicat anterior, este necesar echipament scump. În consecință, placa profilată din oțel laminată la rece este mai scumpă.

Panoul ondulat colorat are mai multe straturi

Atunci când se formează un val cu o emulsie, suprafața metalică este umezită cu un lichid (ulei, apă, lichid special) și apoi trimis sub role. Dacă, după rulare, o astfel de foaie nu este uscată, ci trimisă la un cuptor de ardere - pentru a fixa vopseaua, atunci locurile care au fost umede vor începe rapid să ruineze. Este imposibil să vedem acest defect în avans, trebuie să sperăm că tehnologia nu este ruptă. Dar profilat, fabricat de această tehnologie este mai ieftin.

Există, de asemenea, diferite acoperiri de polimeri. Ele creează un film de grosime și densitate diferite, cu proprietăți diferite.

 • Poliester (lucios și mat). Poliesterul acoperit cu poliester are un preț relativ scăzut (cea mai ieftină de culoare) și caracteristici bune - acoperirea este din material plastic, nu-și schimbă culoarea mult timp. Matase poliester nu are orbire pe suprafață, se pare catifelat. Acest lucru se realizează cu o tehnică de aplicare diferită și cu un strat mai gros. Această acoperire este cea mai rezistentă la deteriorarea mecanică.
 • Plastisol. Are rezistență crescută la medii agresive, dar nu tolerează lumina ultravioletă. Acoperișul cu folii profilate cu strat plastisol se va estompa rapid (doi sau trei ani).
 • Pural - Poliuretanul se adaugă poliamidă și acrilic. Acoperirea este mai omogenă, durata de viață fără a schimba culoarea - de la zece ani. Dezavantajul este prețul ridicat.
 • PVDF - compoziție de fluorură de polivinil și acrilic. Acoperirea este scumpă, dar servește mult timp chiar și într-un mediu agresiv. Acest material de acoperiș poate fi folosit pe litoral. O altă proprietate remarcabilă este că se poate curăța de sine. Cea mai mică ploaie, iar acoperișul din tablă ondulată cu strat PVDF strălucește ca unul nou.

Diferitele tipuri de acoperire oferă caracteristici diferite

În condiții normale, acoperișul este realizat din carton ondulat cu acoperire din poliester. Prin raportul dintre preț și calitate, este optim.

Cum să acoperiți placa ondulată pe acoperiș

Acoperișul de pe placa ondulată este așezat pe cutia finală din scânduri, în care fragmentele sunt situate paralel cu muchia acoperișului. Pasul de instalare a panourilor este de până la 60 cm. De obicei se folosește o placă de tăiere cu grosimea de 25 mm. Plăcile sunt stivuite una câte una cu suprapunere verticală pentru un val. Atunci când așezați placa profilată pe acoperiș, rețineți că rafturile exterioare sunt de diferite lungimi. Cel care este puțin mai scurt, ar trebui să fie de jos, ceea ce este puțin mai lung - acoperă unul scurt. În acest caz, se adună reciproc strâns, fără decalaj. Dacă confundați și faceți contrariul, atunci între cele două rafturi se formează un spațiu de câțiva milimetri, care va scurge apa. Prin urmare, la instalare, aveți grijă.

Despre magnitudinea suprapunerii orizontale. Dacă numărul de plăci ondulate de pe acoperiș este mai mare decât unul, foile sunt așezate cu suprapunere. Cantitatea prin care foaia superioară se suprapune cu cea inferioară depinde de unghiul pantei acoperișului: cu cât este mai înclinat acoperișul, cu atât este nevoie de mai multă apropiere.

Cele mai multe dintre fabricile producătoare de carton ondulat, va poate oferi pentru a face foi, care va acoperi toate acoperiș - de la coama acoperișului la streașină - o lungime de foaie (lungime maximă de 12 metri). Când instalați acest lucru creează anumite dificultăți - aceste foi sunt greu de ridicat și stivuite. Mai ales este necesar să scoatem prima foaie pentru o lungă perioadă de timp - ar trebui să fie pus strict vertical, ceea ce este complicat la înălțime. Dar principalul avantaj al unei astfel de soluții - o acoperire completă de sus în jos, care uneori crește gradul de protecție a spațiului pod de umiditate, orice inconvenient negates. La urma urmei, nu există articulații orizontale și, prin urmare, probleme cu rănirea.

Cum să fixați corect placa ondulată pe acoperiș

Pentru a fixa foaia profilată, utilizați șuruburi speciale cu garnituri din cauciuc sub pălării. Ele asigură etanșeitatea conexiunii. Astfel de șuruburi de auto-tapping sunt, de obicei, pictate într-un ton cu material de acoperis. Numărul de elemente de fixare pe metru pătrat - 5-7 bucăți (nu uitați să adăugați aproximativ 20% - la fixarea elementelor de creastă, a îmbinărilor de fixare și a altor lucrări similare).

Montați șuruburile în raftul inferior, unde foaia este în contact cu cutia. Lungimea lor este de 20-25 mm, în funcție de grosimea plăcii de cutie, deoarece este important ca capătul ascuțit al șurubului să nu iasă din partea din spate a plăcii. Va exista un film de impermeabilizare, care poate fi deteriorat.

Cum se calculează lungimea șurubului de auto-așezare pentru montarea foii profilate pe acoperiș

Atunci când se îmbină două foi adiacente, acestea sunt de asemenea fixate cu șuruburi. Dar în acest caz este necesar să înșurubați elementele de fixare în val, și, de asemenea, să străpungă stratul dublu de metal. În acest scop, dispozitivele de fixare merg mai mult timp - 40 mm și mai mult (în funcție de înălțimea valului) - șurubul trebuie să intre în placa de cușcă.

Decât să taie

Foarte rar, instalarea învelișului ondulat pe acoperiș se face fără tăiere - acestea sunt doar cazuri unice. Ce să taie o foaie ondulată? Foarfece pentru piese metalice sau electrice. Da, este lent și nu foarte convenabil, dar așa îl sfătuiesc producătorii. Folosirea USM (bulgară) este imposibilă - când se taie cu ea la locul tăierii, foaia se încălzește până la temperaturi foarte ridicate, ceea ce duce la evaporarea zincului. Ca urmare, în acest moment, materialul începe rapid să ruineze.

Procedura de montare

După colectarea sistemul de schelete bătut în cuie placa frontală, este atașată de aceasta cârlige pentru a instala sistemul Weir, și pe partea de sus a barei are o specială - picurare, care apoi da naștere la marginea filmului de impermeabilizare. Atât un capac de picurare, cât și un film sunt atașate la acesta cu șuruburi autofiletante cu o garnitură de etanșare din cauciuc.

Cum să faci o consolă de acoperiș din carton ondulat

Compoziția plăcilor de materiale sub tabla ondulată depinde de faptul dacă veți face un spațiu de mansardă rece sau cald. Dacă podul este rece, succesiunea acțiunilor este după cum urmează:

 • Pe partea de sus a grinzilor umplute membrana de impermeabilizare a vaporilor. Nu ratează cuplurile de la casă până la acoperiș și nu dă umiditate, scurgeri sub foaia ondulată, pentru a ajunge la mansardă. Este ambalat pe capriori, nu este fixat pe o întindere, ci cu o îndoire. Răspândiți membrana de jos, deplasându-vă în sus. O bucată de pânză se duce la cea de-a doua la 15 cm, îmbinarea trebuie lipită cu bandă adezivă.

Cum să aplicați impermeabilizarea pe acoperiș

În cazul în care acoperișul va fi izolat, ordinea de lucru și numărul de materiale solicitate se vor schimba. Vor fi mai multe straturi:

 • Perdelele sunt fixate de rafturile de la mansardă. Ei vor păstra încălzitorul.
 • La cutia cu ajutorul laturilor (de asemenea, din partea mansardei) este atașată o membrană cu barieră de vapori, apoi materialul de finisare poate continua.

Compoziția aproximativă a tortului pentru acoperișul izolat din tablă profilată

Acoperiș din carton ondulat: noduri

Chiar și cu construcția unui acoperiș convențional, există câteva secțiuni complexe care se formează de obicei la intersecția diferitelor planuri și / sau părți ale sistemului. Aceste site-uri sunt de obicei numite "noduri". Un astfel de nod pe care l-am examinat în paragraful anterior - proiectarea plăcii frontale și fixarea jgheaburilor. Dar acesta nu este singurul site unde este necesară o explicație detaliată.

Instalarea și etanșarea coamei

Spațiul sub acoperiș sub foile profilate ar trebui să fie bine ventilat. Acest material se încălzește rapid și se răcește rapid, ceea ce contribuie la formarea condensului. Prin urmare, atunci când instalați foi de metal pentru acoperiș deasupra celor două foi laterale nu sunt îmbinate cap la cap, dar lasă un decalaj de câțiva centimetri - că aerul poate scăpa liber, care transportă cu ea vapori de apă.

Principiul instalării unei crestături cu ventilație

Dacă patine speciale cu ventilație (vezi foto), dar chiar dacă instalați doar un element de creasta convențional între foaia trapezoidală și marginea acestuia, se dovedește un număr mare de găuri - în fiecare cavitate a manșonului. Mărimea acestui decalaj depinde de înălțimea valului - cu cât deviația este mai mare, cu atât mai multe lacune sunt obținute. La consola, în cazul în care placa frontală este cuie, există, de asemenea, găuri similare. Mișcarea aerului este de obicei de jos în sus - de la streașină prin spațiul acoperișului (acest lucru este necesar la instalarea unui material pentru acoperișuri întrefieruri rămase care sunt formate prin astereală) sloturile din patina. Deci, există ventilație și reglarea umidității izolației, se evaporă și se îndepărtează condensul.

lacune mari sunt bune pentru ventilație, dar în ele în condiții de ploaie / zăpadă cu vântul sablat de ploaie, și prin ei la căderea de praf mansarda, frunze. Mult mai rău, dacă găurile sunt blocate de frunze - ventilația se va deteriora imediat. Pentru a evita care se încadrează într-o situație similară anterioară aproximativ 2/3 din înălțimea diferenței a fost umplut cu un material de etanșare, aplicând-o în straturi pe material pentru acoperișuri. Se târască înainte și înapoi cu etanșare pe partea superioară a acoperișului, așteptând ușor polimerizat stratul anterior, nu este foarte convenabil. De asemenea, această decizie este incorectă din punct de vedere al ventilației - diferența este redusă, mișcarea aerului se deteriorează. Dar nu a existat altă soluție. Acum este - un material de etanșare pentru carton ondulat. Este fabricat din poliuretan spumant, polietilenă sau compozit din lemn. Structura acestor materiale este poroasă, trece bine aerul, dar nu praf, apă sau frunze. În forma urmează forma de onduleuri sau - au pentru diferite tipuri de profmateriale, precum și o bandă universală, care este în locurile potrivite doar presate.

Etanșați găurile în acoperișul plăcii ondulate cu un material de etanșare

Etansantul "stai jos" pe materialul de etanșare, bandă adezivă pe două fețe, adeziv, există opțiuni cu o bandă autoadezivă. Cu această compactare, aerul trece liber, iar sedimentele rămân în straturile exterioare, unde se evaporă apoi.

Suprapunere suprapusă de profilist

Pentru a coase consola cu un profilist, se atașează un profil special pe placa frontală. În canelura inserată profilate, se taie în benzi de lățimea dorită. Cea de-a doua margine a pilonului este atașată la bord, adusă la capătul căpriorilor. Îmbinarea fișierului și a plăcii este închisă cu două pichetoare - una este prinsă de jos, închizând jumătatea inferioară a plăcii și cea de-a doua - de sus. Apoi este plasat pe marginea filmului de impermeabilizare.

Dacă sistemul de jgheaburi este atașat, cârligele pentru jgheaburi sunt îndoite după montarea picăturilor de fund. Capacul superior de picurare este introdus după instalarea tuturor cârligelor.

Cum să coaseți consola acoperișului cu o foaie profilată

Adunarea plăcii ondulate la perete

În unele cazuri, acoperișul profilului metalic este adiacent peretelui unei structuri. Cum sa faci o piedica pentru a nu exista scurgeri? Există două opțiuni (a se vedea figura). Ambele utilizează o bară de colț, are doar o dimensiune diferită și un profil diferit.

Cum se realizează o rezistență la acoperiș din tabla profilată pe perete

Puteți lua o bară de colț cu dimensiunile rafturilor de 150 * 200 mm. Pe pereții din fabrică latura mai scurtă, pe acoperiș - o mai fixată pe perete, folosind elementele de fixare în funcție de materialul din care este făcută (cuie sau șuruburi, dacă este un copac, dibluri, în cazul în care cărămidă și construcție blocuri). Îmbinarea benzii cu peretele trece printr-un etanșant siliconic. Din partea laterală a acoperișului fixați bara până la creasta valului, instalând șuruburi speciale cu șaibe de cauciuc. Lungimea lor este determinată, de asemenea, ca și în conectarea foilor adiacente (înălțimea valurilor de ± 20 mm pentru introducerea bord Batten) ondulat.

A doua opțiune este mult mai consumatoare de timp: peretele este realizat cu o canelură (canelură), în care este înfășurată o bară de colț cu îndoit sub rafturi de 45 °. Fixarea în acest caz este similară, diferența în dimensiunile barei - poate fi de 100 * 100 mm sau cam asa ceva.

Țeava de trecere

Multe întrebări apar atunci când sigilarea trecerii țevii de fum sau ventilația prin acoperișul plăcii ondulate. Țevile în secțiune sunt rotunde și dreptunghiulare, pentru fiecare tip există o soluție.

Pentru trecerea țevilor rotunde prin materialul de acoperiș există șorțuri speciale din oțel sau polimer. Partea superioară a acestora este realizată sub forma unui con, partea inferioară fiind o fustă - realizată din material elastic, care poate avea o formă dată. Șorțul este pus pe teava strâns, coborât astfel încât "fusta" să se afle pe materialul de acoperiș. Apoi, trebuie să faceți o ondulatură flexibilă. Utilizați în acest scop un ciocan (obișnuit sau cauciuc - depinde de tipul de șorț). Pentru a vă asigura că apa nu se umezește sub fustă, îmbinarea este îmbibată cu un material de etanșare și presată bine.

După fixarea fusturii, fixați gâtul. Dacă șorțul este din metal, partea de sus este acoperită cu un jug, strâns, îmbinarea este ștampilată cu un material de etanșare. Când utilizați șorț polimeric (flash master), este purtat cu o forță decentă pe tub (uneori chiar necesar pentru a lubrifia conducta cu soluție de săpun), dar joncțiunea, totuși necesită un etanșant testat.

Cu o țeavă dreptunghiulară (cărămidă), totul este ceva mai complicat. Foi de metal decupa elementele care acopera articulatia cu placa de acoperis.

Organizarea unei conducte de by-pass dreptunghiulare pe acoperiș

Constructii de case

Acoperișul - un element important de construcție, de la instalarea corectă și acoperirea de calitate, care depinde de siguranța și durabilitatea întregii structuri. Piața materialelor de construcție prezintă o selecție imensă de produse pentru lucrările de acoperiș, printre care tabla ondulată ocupă o poziție de lider. Articolul vă va spune cum să acoperiți acoperișul cu o placă ondulată cu propriile mâini. Merită să spunem că tehnologia însăși este simplă, dacă cunoașteți caracteristicile acestui material și respectați anumite reguli de instalare.

Cuprins:

Caracteristicile plăcii ondulate

În fabricarea foii de metal trece printr-un material special de rulare, care creează un profil de înălțimi diferite de la 8 mm la 75 mm. Datorită profilului de tip val, dreptunghiular și trapezoidal, se obține rigiditate suplimentară. Datorită acestui fapt, placa ondulată rezistă cu ușurință la deteriorări mecanice și sarcini mari.

 • Acoperirea galvanizată face acest material fiabil și durabil. Nu se teme de substanțe chimice agresive, coroziune, precipitații atmosferice (condiții meteorologice).
 • Tăvile profilate sunt una dintre puținele materiale ușor de instalat și convenabile pentru transport.
 • Lucrările de acoperiș folosind o foaie profilate sunt mai rapide decât cu alte materiale. Ceea ce economisește în mod semnificativ nu numai timpul, ci și banii.
 • În procesul de producție, folia ondulată este acoperită cu un polimer colorat, această acoperire servește ca un strat suplimentar de protecție și oferă un aspect atractiv. Acest lucru vă permite să alegeți acest material de acoperiș de orice culoare în conformitate cu viziunea generală a structurii.

Unghi de acoperiș

Montarea foilor profilate depinde de înclinația acoperișului, panta minimă nu este mai mică de 12 °. La sfârșitul lucrării, este necesar să se sigileze rosturile folosind o bandă de etanșare sau o bandă de etanșare.

 • Înclinare până la 15 ° - foile adiacente sunt montate cu o torsă de 200 mm;
 • Înclinarea până la 30 ° - în acest caz, este egală cu 150-200 mm;
 • pantă mai mare de 30 ° - suprapunerea admisibilă este de 100-150 mm.

Calcularea materialului de acoperis

Înainte de calcularea cantității de material necesar, este necesar să se măsoare acoperișul. Deoarece, la etapele de implementare a proiectului, pantele acoperișului pot suferi modificări.

 • Pentru aceasta, este necesar să se măsoare razele de-a lungul diagonalei și să se compare aceste valori, divergența nu trebuie să depășească 20 mm. De asemenea, este necesar să se verifice planul skateboard, o astfel de măsurare fiind efectuată cu un nivel cu un cablu, unde pentru fiecare 5 m este permisă o abatere de cel mult 5 mm. În caz contrar, foile nu se fixează.
 • Opțiunea ideală, dacă lungimea plăcii corespunde lungimii rampei, la acest parametru este necesar să se adauge aproximativ 40 mm pentru consola cornierului. Mai mult, se măsoară cantitatea de carton ondulat, unde se măsoară lungimea cornierului și se împarte în lățimea de montare (cu suprapunere) a plăcii.
 • Numărați numărul de coli pe care îl puteți și altfel, lungimea cornierului este împărțită într-un indicator util (nu ia în considerare suprapunerea) lățimea foii și se rotunjește valoarea rezultată în partea mai mare.
 • Dacă acoperișul are o configurație complexă, atunci ar trebui să fie divizat vizual în figuri geometrice. Fiecare formular este calculat și rezumate rezultatele finale. Este important să se țină seama în calculul materialului și a unor elemente suplimentare precum: ferestre, țevi, capete, patine.

Structura acoperișului din tabla ondulată

Construcția acoperișului, pe lângă acoperirea propriu-zisă, constă dintr-un ansamblu complex de elemente structurale cum ar fi: izolația termică, hidraulică, vaporii și ventilația. Fiecare dintre ele își îndeplinește rolul, asigurând funcționarea corectă a întregului acoperiș. Pentru ca acoperișul să dureze mult timp și să-și îndeplinească funcția directă, este necesar să se asigure aranjarea corectă a tuturor straturilor plăcii.

Izolarea fonică. Sarcina sa este de a preveni pătrunderea umidității în izolație. Se utilizează aici folii speciale, a căror montare se realizează din interiorul acoperișului printr-un capsator de construcție de-a lungul unei linii orizontale. Îmbinările formate în timpul instalării sunt lipite cu bandă sau bandă butil.

Izolație. Următorul strat constă dintr-un încălzitor, care servește ca un compensator pentru scăderea temperaturii aerului, astfel împiedicând acumularea de umiditate și condens sub acoperiș în timpul funcționării structurii. Grosimea sa este aleasă în funcție de regiunea de reședință, se recomandă utilizarea unui încălzitor cu o grosime de cel puțin 200 mm. Dalele sau rulourile sunt plasate în spațiul dintre grinzi.

Hidroizolarea. Etapa finală este instalarea membranei de impermeabilizare (protecție împotriva vântului). Acționează ca o izolație suplimentară și, datorită suprafeței sale impermeabile, protejează întreaga structură de condensare, prelungind astfel durata de viață a acoperișului.

Membrana este rulată orizontal de la streașină până la creastă (de jos în sus). Având în așa fel încât rosturile rolelor să se afle pe grinzi, este necesar să se fixeze cu o suprapunere de 150 mm.

Materialul pentru izolarea hidro- și termică se calculează în același mod ca și numărul de plăci profilate.

Sfaturi utile pentru stabilirea plăcii ondulate

 • foile de pe acoperiș sunt ridicate folosind bușteni din una sau două plăci cu lungimea necesară;
 • Nu este recomandat să lucrați în vremea vântului, deoarece există o șansă de a pierde frunza și de a le deteriora;
 • în timpul muncii, se deplasează de-a lungul foii profilate în pantofi moi, urcând doar în deflecțiile dintre valurile din locurile cutiei;
 • Este posibil să se evite coroziunea pe material dacă toate tăieturile sau alte deteriorări ale foii sunt tratate cu smalțul de reparare;
 • Atunci când lucrați cu folie ondulată, este necesar să folosiți mănuși de protecție dense, deoarece muchiile foilor sunt destul de ascuțite;
 • Resturile formate în timpul instalării ar trebui curățate cu o perie sau spălate cu apă cu săpun;
 • filmul de protecție al materialului, fără probleme, se îndepărtează imediat după instalare;
 • Este interzisă utilizarea unui șlefuitor pentru a evita dezvoltarea unui proces coroziv.

Instrumente necesare

 • Foarfeci mecanice sau foarfece electrice pentru tăierea foilor;
 • șurubelniță pentru fixarea materialului sau ciocan, dacă elementele de fixare vor fi realizate cu unghii;
 • un capsator de construcții pentru fixarea filmelor și un încălzitor;
 • burghiu și burghiu nr. 5, dacă folia profilabilă trebuie fixată pe o structură metalică cu o grosime mai mare de 2,5 mm;
 • și astfel de unelte auxiliare ca: marker, cuțit, nivel, bandă, pistol pentru etanșant.

Materialul și elementele suplimentare pentru acoperiș din carton ondulat

Tălpi profilate. Pentru a acoperi un acoperiș ușor cu o panta ușoară, puteți utiliza foi profilate C35 sau C44 în formă sinusoidală sau trapezoidală.

Lungimea lor este de la 2 la 6 m, dar unii producători oferă fabricarea de foi pentru dimensiuni individuale de la 0,5 la 12 m și mai sus.

Construcția unui acoperiș înclinat se recomandă a fi făcută din tablă ondulată SN35, un astfel de model este potrivit pentru acest scop mai bine. Profilistul gradului N este utilizat pentru structurile de susținere. Înălțimea profilului său poate fi cuprinsă între 57 și 114 mm.

Șuruburi autonivelante. Acest element de fixare cu o acoperire polimerică este selectat pentru culoarea foii. Astfel, este cât se poate de neînsemnat în ansamblul arhitectural. Ele sunt alese în funcție de material: lemn și metal. Sfaturile sale permit fixarea pe o structură metalică, a cărei grosime nu depășește 2 mm. Atunci când cumpărați șuruburi, este necesar să verificați prezența unei șaibe de etanșare (cauciuc neopren).

Seal. Pentru a sigila golurile, de exemplu, între creastă și acoperiș, puteți folosi un sigiliu special. Împiedică pătrunderea resturilor și umezelii în spațiul sub acoperiș, datorită repetării tuturor curbelor plăcii profilate.

Calul este semicircular sau dreptunghiular. Ea funcționează atât funcțional (protejează articulațiile între profilisti), cât și un rol decorativ. Capetele patinei semicirculare sunt acoperite cu dopuri speciale.

Bara eoliană. Nu permite ca ploaia să ajungă pe pereții clădirii și oferă acoperisului un aspect finit.

În funcție de complexitatea structurii acoperișului însuși, vor fi necesare următoarele elemente suplimentare:

 • Curele superioare și inferioare. Bara inferioară împiedică intrarea apei de ploaie în spațiul sub acoperiș. Văile superioare - servesc drept detaliu final, dând forma finală acoperișului.
 • Colțul extern și intern. Cu ajutorul lor, foile se alătură la colțurile exterioare și interioare.

Cum să acoperiți acoperișul cu carton ondulat

 • Căptușeala de sub așezare cu carton ondulat poate fi continuă sau pas cu pas. Mai mică panta acoperișului, pasul Batten inferior, de exemplu, în cazul pantei mai mic de 15 °, atunci console de lemn sau de metal sunt montate la o distanță de 300-400 mm, panta acoperișului peste 15 ° - pas poate fi 500-600 mm și mai mult.
 • Montajul foilor de profil intră întotdeauna de jos în sus, în timp ce umiditatea (ploaie sau formată din topirea zăpezii) nu intră în spațiul dintre foi. Un astfel de material ondulat este așezat în direcția vântului predominant pe teren. În cazul în care vântul crește mai des din partea dreaptă, atunci instalarea plăcii profilate trebuie să fie așezată de la stânga la dreapta și invers. În ce ordine este corect să acoperiți un acoperiș cu o placă ondulată, acesta este afișat pe o fotografie.
 • Dacă lungimea rampei permite utilizarea unei foi solide, atunci așezarea începe la capătul acoperișului. Ar trebui să fie așezat pe cornișă, fără a uita suplimentar 40 mm (consola de cornișă), nu este permis să se poziționeze planul ondulat de-a lungul marginii fundului.
 • Prima placă de acoperiș este instalată la locul ei și fixată cu un dispozitiv de tăiere cu autoturisme centrat aproximativ. Cel de-al doilea - stivuit cu o suprapunere pe foaia anterioară și atașat în același mod. Fixând numărul necesar de foi de-a lungul întregii lungimi a acoperișului, acestea sunt aliniate de-a lungul liniei orizontale a cornierului. Mai mult decât atât, este necesar să se conecteze placa ondulată unul la celălalt la creastă în fiecare a doua deformare a valului.

După aceasta se realizează fixarea finală:

 • pe șuruburile liniei verticale sunt înșurubate prin pasul cutiei;
 • orizontal - la fiecare al doilea deformare a foii de profile;
 • Este de dorit să se întărească foaia de la capătul acoperișului de către treapta latinelor;
 • marginea superioară a foii (la creastă) și partea de jos (pe cornișă) - la fiecare deviere a undelor;
 • Se recomandă ca îmbinarea dintre foi să fie fixată cu hardware, atât pe val, cât și pe deformarea foii.
 • Materialul surplus este tăiat folosind foarfece electrice sau ferăstraie electrice. Manipulări similare se efectuează de la capetele structurii și de cealaltă parte a rampei, dacă este un acoperiș dublu.
 • În etapa următoare, placa de capăt este instalată și fixată pe vârful valului cu ajutorul acelorași șuruburi. Așezarea lui începe de jos spre creasta acoperișului. Când se mărește lungimea benzilor, suprapunerea trebuie să fie egală cu cel puțin 50 mm, treapta de fixare - până la 1 m.
 • La final, patina este fixată. Între aceasta și foaia profilată se recomandă așezarea unui sigilant autoadeziv. Barele de crestături sunt construite cu o suprapunere egală cu 100 mm, treapta de fixare nu este mai mică de 300 mm.

Instalarea structurilor de acoperis complexe

Proiectele complexe au adesea unghiuri interne (capete), acoperișurile sunt ventilate sau coșuri, parapete și așa mai departe. Îmbinările formate trebuie sigilate cu grijă, deoarece prin astfel de locuri poate intra în spațiul sub acoperiș umezeală.

Endy. În aceste puncte, este necesară o cutie continuă pe ambele părți ale razzhelobka. Bara inferioară (inferioară) este fixată la margini cu șuruburi sau cuie, cu alungirea sa, este necesară o suprapunere de 200 mm. Din capătul superior al barei se află o îndoire (flanșă) la creasta acoperișului.

Între bandă și foaia de carton ondulată se recomandă instalarea unui material de etanșare sau efectuarea unei etanșări cu o mastic specială. Fixarea finală a benzii de grade se realizează simultan cu materialul de acoperiș.

Bara superioară este instalată pe partea superioară a foii profilate, având un rol decorativ, mai degrabă decât închiderea îmbinării dintre marginile acesteia. Este de dorit să-l instalați și cu ajutorul materialelor de etanșare care protejează rosturile de eventuale scurgeri.

Țeava. Astereală în jurul tubului trebuie să fie solidă, în care benzi de rezemare (șorț) este atașat la coșul de fum folosind dibluri (Pasul 200 mm) și pe învelișul protector - șuruburi.

Instalarea șorțului inferior se poate face și traversa preliminar canelura de pe conducta de cărămidă, cu etanșarea obligatorie a acestei îmbinări. Pe partea de sus a acestuia, este montat un acoperiș cu un material de etanșare. Bara superioară este instalată fără shtrobleniya, după instalarea stratului în jurul țevii. În același mod, se realizează montarea atât a suprafeței înclinate longitudinal cât și transversal pe perete.

Mulți producători sunt gata să efectueze elemente suplimentare de forme non-standard, astfel încât dificultățile asociate cu instalarea materialelor de acoperiș pe acoperișuri complexe nu vor apărea.

Mai clar, cum să acoperiți acoperișul cu carton ondulat, este demonstrat pe videoclipul prezentat.

Acoperiți acoperișul cu un preț de lucru profilate

Dorind să calculeze cât de mult costurile pentru a acoperi acoperișul de foi ondulate pentru acoperișuri, este necesar să se țină seama de complexitatea structurală a acoperișului, organizarea acoperișului de tort și spațiu pe acoperiș. De exemplu:

 • instalarea plăcii ondulate va costa aproximativ 200 de ruble pe m²;
 • executarea scoarței de mesteacăn - 120 ruble pe m²;
 • instalarea patinei, bara de vânt și cornișă, curele de sprijin - 100 ruble pe metru de drum;
 • Bypass costă 2000 de ruble pe articol.

Acoperișul foilor profilate se potrivește armonios cu arhitectura modernă. Costurile accesibile și instalarea ușoară fac acest material popular printre consumatori. Acoperișul din foi profilate are o rezistență ridicată și are calități estetice.

Acoperiș din carton ondulat de mâini proprii: tehnologia dispozitivului + reguli de instalare a elementelor suplimentare

Un acoperiș de înaltă calitate și solid din tablă ondulată este ușor de construit independent. Este important doar să știți ce materiale să faceți, cum să fixați corect foile la cușcă și cum să protejați spațiul interior de sub acoperiș de umezeală.

Și vom acorda o atenție deosebită elementelor suplimentare care trebuie să fie eludate cu respectarea deplină a tehnologiei. Deci, acoperișul plăcii ondulate cu mâinile tale - pas cu pas!

conținut

Pregătirea materialelor: evitați primele greșeli

Odată ce ați făcut calcule exacte ale acoperișului dvs., puteți să comandați coli profilate. Dar, dacă ați achiziționat un carton ondulat, dar instalarea sa, din anumite motive, să fie amânată (de exemplu, ploile prelungite), apoi depozitați foile fără a îndepărta ambalajul original, pe o suprafață plană și în interior. Pe lângă foi, trebuie să așezați barele în pași de 50 cm.

Mutați și mutați un astfel de material de acoperiș îngrijit, ținând marginile de-a lungul lungimii și evitând în special îndoirile și deformările foilor. Trebuie să aveți grijă să mutați foile cu atenție. Acoperirea modernă a polimerului este deosebit de sensibilă la deteriorarea mecanică. Pe lângă tăierea acestui material cu unelte abrazive de tăiere: fragmentele din cerc vor fi zgâriate, iar în locul tăierii va fi o încălzire semnificativă. Dar, dacă trebuia să lucrați în acest fel, acoperiți imediat toate deteriorările cu vopseaua de reparații.

Din fericire, tehnologia Acoperisul ondulat moderne permit să efectueze toate lucrările în timpul sezonului cald, din aprilie până în septembrie, și o lungă perioadă de timp nu trebuie să stocheze foile.

Montarea plăcii ondulate: clase majore pas cu pas

Să înțelegem mai întâi termenii de construcție imediat, astfel încât să nu trebuie să căutați pe Internet pentru semnificația fiecărui cuvânt nou:

Vei fi surprins, dar la fel (la prima vedere), materialul trebuie să fie stabilite în diferite moduri. Este vorba despre producători - fiecare își dă propria recomandare pentru ambalare și este foarte important. Datorită faptului că plăcile ondulate de la diverse companii solicită condițiile lor, chiar dacă diferențele sunt mici. Prin urmare, vă rugăm să citiți instrucțiunile atașate la materialul pentru acoperișuri și nu au încredere în lucrătorii pe deplin angajați, care sunt „câinele a mâncat pe astfel de acoperișuri“ și să încerce să facă totul pe cont propriu.

Iată un exemplu simplu despre modul în care este diferită instalarea unei plăci ondulate cu o grosime mai mică de 0,7 cm și mai durabilă:

Și când lucrați cu astfel de materiale, nu mai este nevoie de o scară din lemn:

Imaginează-ți angajat de echipa va fi călcat în picioare pe pardoseli profesionale subțire, pentru că înainte ca acestea au fost „exact același acoperiș a pus pe aproapele tău“ și „nimic nu este îndoit“? Și acum va urmări, și modul în care, pe acel munte-lucrătorilor a declarat că „modul în care aceasta a fost.“

Dar, vorbind în general, principalul indicator al instalației de acoperiș de calitate este etanșeitatea. La urma urmei, acoperișul doar servește pentru a proteja toate structurile interne de umezeală și frig. Și chiar și un mic decalaj poate deveni o problemă gravă: umezeală, pete, materiale deteriorate rapid și ciuperci. De aceea vom analiza în detaliu toate punctele subtile.

Un pic de siguranță

Tehnologia profilului metalului acoperișului nu este atât de dificilă încât este important să nu se deterioreze acoperirea acoperișului în timpul instalării. La urma urmei, deși acest material pare durabil și dur, este necesară prudență în lucrul cu acesta:

 1. Pe podeaua fină a profilului metalic, mutați-vă în pantofi moi.
 2. Încercați să pasați numai pe valurile concave ale foilor și mai bine direct pe șuruburi.
 3. Deci, nu puteți decât să vă deplasați pe acoperișul șosetelor.
 4. Plasați întotdeauna piciorul paralel cu rampa.
 5. Doar un picior ar trebui să fie într-o singură nișă.

Constructii de podele pentru pardoseli profilate

Acoperișul pentru instalarea acoperișului este realizat fie solid, dacă panta este mică, fie scundă, în pași de până la 5 metri. Dar, cu ce pas este necesar, lățimea acoperișului depinde de grosimea plăcilor de carton ondulat:

Hidroizolarea și rezistența la vânt

Apoi ne gândim cum să facem în mod corespunzător un tort de acoperiș acoperiș. Materialele hidroizolante, piața modernă produce multe, multe tipuri și proprietăți diferite. Despre acest lucru avem chiar un articol separat. Dar, în general, să fii ghidat de un astfel de program de acțiune:

 • Pasul 1. Deci, fixați materialul de impermeabilizare selectat pe grinzi. Pentru a face acest lucru, luați cel mai obișnuit capsator de construcție, dar înainte de ao instala, asigurați-vă că verificați dacă plasați filmul sau membrana cu partea laterală. Și lipiți panourile împreună cu o bandă specială.
 • Pasul 2. perforate Apoi pe căpriori sipci (ia o grosime de cel puțin 2 cm) și formează astfel necesară pentru a ventila decalajul de ventilație.
 • Pasul 3. Aici pe această cutie de vârf și acum punem materialul de acoperiș.

Iată cum arată totul în viață:

Alegem șuruburi de auto-apăsare calitative

Consumul de șuruburi autoportante la atașarea plăcii ondulate este de obicei de aproximativ 6 bucăți pe metru pătrat. Șuruburile autonivelante adecvate sunt de 4,8 cu 28-35 mm, ca și pentru lemn, iar pentru elementele suplimentare - 4,8 cu 50 sau 60 mm. Ca unelte pentru aceiași producători de materiale de acoperiș, cumpărați o șurubelniță cu o duză specială sau o mașină electrică de găurit electrice.

Șuruburile speciale pentru fixarea foilor profilate sunt de neînlocuit, deoarece Aceasta este singura modalitate de a asigura:

 • Impermeabilizare completă a acoperișului.
 • Rezistență mare la îmbinare.
 • Riscul minim de rănire a stratului de acoperire la fixare și, prin urmare, lipsa coroziunii în viitor.

Cele mai de calitate și fiabile șuruburi autoportante pentru carton ondulat sunt vândute de aceiași furnizori care se ocupă de foi. Luați cât mai mult posibil șuruburi din carbon sau din oțel inoxidabil cu zinc de acoperire - acest lucru este ideal. Dar când cumpărați, ar trebui să verificați cu atenție toate șaibele de etanșare.

Cum să fixați corect cartonul ondulat?

Înțelegeți că ați fixat bine șurubul, puteți să faceți o spălare metalică - va avea aproximativ 1 mm garnitură de cauciuc.

Înșurubați șuruburile în materialul de acoperiș strict perpendicular, direct în deformarea undelor verticale de pe placa ondulată. Deși există multe dispute în fraternitatea construirii și fiecare metodă are avantaje proprii. Deci, șurubul de auto-apăsare din valul inferior creează o ancorare mai sigură, iar în partea superioară, apa de ploaie este mult mai puțin probabil să intre în spațiul sub acoperiș.

Vom spune doar unul: producătorii recomandă fixarea profănului într-o îndoire.

Pe cornișă și pe creastă trebuie să înșurubați șuruburile în cot, prin val și în mijlocul foii - la fiecare placă a cutiei. În total, veți lua aproximativ 5-8 bucăți pe metru pătrat.

Ce instrumente vor fi necesare pentru instalare?

Trebuie remarcat faptul că dispozitivul acoperișului însuși din tablă ondulată este într-adevăr capabil chiar și de o persoană mică în construcții pentru construcții. Desigur, există asemenea materiale pentru acoperiș, care pot fi așezate corect doar de profesioniști cu experiență. Dar, în cazul plăcilor ondulate moderne, vă putem liniști: veți reuși singuri!

Din fericire, nu este nimic complicat aici. Datorită lungimii mari a foilor de pante, acoperișurile se suprapun fără îmbinări transversale suplimentare, iar materialul în sine este ușor de tăiat și reglat. Instrumente pentru acest caz, veți avea nevoie de minim:

Deci, așezarea profnastil poate fi pe pantele aproape oricărui unghi de înclinare, este important doar să se calculeze corect valoarea suprapunerii transversale:

 • 150-200 mm pentru acoperișuri cu 15-30 °.
 • 200 mm pentru o panta de 14 °.
 • 100-150 ° la unghiuri mari.

Pentru fixare veți avea nevoie de șuruburi autofiletante cu șaibe speciale de etanșare:

În ce ordine trebuie așezate colile?

Mulți profesioniști de asamblare a acoperișurilor fac acest lucru: începând de la rândul de jos, primul stiva de 4-5 coli, iar fiecare dintre ele fixează doar o singură apăsare în centru. După aceea, plăcile sunt îmbinate cu șuruburi autofiletante de 4,8x19 mm, care sunt fixate în trepte de 500 mm. Acum, verificați modul în care foile se dovedesc a fi aliniate cu muchia acoperișului și, în final, fixați materialul de acoperiș. Iată schema:

Dar, dacă lucrați pentru prima dată pe acoperiș, pentru a evita distorsiunile, fixați foile profilate în conformitate cu aceeași schemă, dar în această ordine:

 • Pasul 1. Instalăm prima foaie pe cutie și fixăm-o cu un singur șurub lângă creastă.
 • Pasul 2. A doua foaie este stivuită astfel încât marginile inferioare ale celor două foi de la partea inferioară să formeze o linie perfect dreaptă.
 • Pasul 3. Fixați suprapunerea pe partea superioară a undei sub primul pliu transversal.
 • Etapa 4. Estimăm prin ochi cât de bine au fost plăcile de andocare. Inegal? Apoi ridicați o foaie de la cealaltă, înclinați ușor-o cu mișcarea de jos în sus și fixați-o din nou în spatele foliei. Fixați toate șuruburile în partea de sus a valurilor.
 • Pasul 5. Deci, lucrați cu 3-4 coli, aliniați-le cu atenție pe margine și apoi setați foile rămase.

La baza acoperișului este necesară montarea plăcii ondulate astfel încât îndepărtarea muchiei să fie la 40 mm de streașină. Acest lucru este necesar pentru a lăsa un decalaj optim de dimensiune pe creastă, iar ventilarea acoperișului nu a fost deranjată. Apropo, dacă foaia profilată are un canal de drenaj, atunci fiecare următoarea trebuie să acopere canelura precedentă.

Rețineți: atunci când stivuirea, rulați pe pieptenele de foi nu pot fi îndoite. În general, pentru astfel de lucrări, instalatorii poartă pantofi moi. Toate acestea sunt subtilitățile!

Lucrul cu elemente suplimentare

Și acum trecem la numeroasele elemente suplimentare. Toate acestea sunt fabricate în general în lungimi standard: pentru acoperișuri acoperite - 2 metri, pentru acoperiș galvanizat - 2,5 metri. Termină acoperișul. Sigiliul, care este aranjată în mod convențional între materialul de acoperire și elementele suplimentare, permițându-le să adere mai îndeaproape foile, împiedicând în continuare pătrunderea umezelii sub acoperiș și permițând unul să „respire“.

Dar, pentru designul de patine, cornișe și alte structuri complexe, trebuie să achiziționați elemente speciale care sunt oferite de același producător al cărui material de acoperiș ați cumpărat:

Pentru a fixa elemente suplimentare aveți nevoie de aceleași șuruburi de acoperire 4,8, precum și de materialul principal. Singura diferență constă în faptul că blocarea metalică este fixată cu șuruburi autoportante cu lungimea de 28-35 mm, iar elementele cu șuruburi autoportante de 50-60 mm în lungime.

Dotați și capacul valei

Dar acum, hai să ne ocupăm de un nume atât de misterios ca "dotat". Endova și valea acopere duplicarea elementelor suplimentare care sunt montate în locurile de convergență internă a două rampe direcționate diferit. Montați valea necesară pentru profil.

Prin urmare, dacă acoperișul are o formă complexă, cu articulații interne ale suprafeței, luați ca element suplimentar valea și capacul valei. Astfel, veți oferi acoperișului un aspect mai curat și mai estetic, protejând în plus tranzițiile complexe din interiorul pătrunderii umidității.

Șorțuri pentru țevi

Cea mai importantă etapă a acoperișului este retragerea țevilor. Astfel de țevi constau din două părți convenționale - cea inferioară, care se întinde de-a lungul profilului acoperișului, iar partea superioară, cea reală. Și, dacă trecerea prin țeavă cade pe partea inferioară a acoperișului, deasupra pasajului, este logic să instalați un opritor de zăpadă.

Pentru un sistem de ventilare a apei menajere, o conductă neizolată de aproximativ 10 cm în diametru, fără cap, este transportată prin acoperiș. Și pentru radon luați același tub, dar deja cu capul. Amintiți-vă că aceste conducte nu pot fi conectate la cele convenționale de ventilație, deoarece pentru elementele izolate deja folosite, cu diametrul de 125 mm.

Țeava în sine poate fi instalată atât înainte de instalarea acoperișului, cât și la final. Dacă alegeți a doua opțiune, atunci în acoperișul finit va trebui să tăiați orificiul pentru țeavă și să îl acoperiți temporar cu unele materiale. În timpul lucrărilor de finisare, butașii de țevi vor trebui să fie făcuți din șorțuri din oțel zincat sau mai multe materiale moderne de tip Waqaflex.

Aici este o bună clasă de master, cum se face:

Dormer fereastră

Acum lucrăm cu fereastra auditivă. Astfel, foaia ondulată este tăiată în două părți, la capătul inferior al dolii, pune o foaie inferioară, apoi fundul dolii bar, și numai apoi - foaia de acoperire superioară.

Suport pentru zăpadă

Suportul de zăpadă este instalat în acele locuri în care există riscul de rulare a zăpezii. Placa ondulată este de obicei a doua linie la o distanță de 30-40 cm de streașină. Pentru montare, folosiți șuruburi autofiletante de 4,8x50 și 1-2 valuri ale profilului.

Colțul exterior și interior

Dacă rampa își schimbă direcția, se aplică suplimentar elemente suplimentare de finisare, cum ar fi colțul interior și exterior și tranziția. Principala lor sarcină este de a crea o etanșeitate maximă și de a conferi îmbinării aspectul estetic al foilor.

joncțiune

Adiacent este un element suplimentar care servește ca bypass pentru coșul de fum sau pentru protecția acoperișului adiacent peretelui:

Cornișă, placă de capăt și bara de îmbinare

Și aici este propria voastră învățătură:

 1. Montarea plăcilor de capăt începe de la partea superioară a acoperișului, îndreptându-se spre creastă.
 2. El a tăiat deja o parte în exces a plăcii finale.
 3. Fixați bara la placa de capăt și foile profilate din creasta boilor cu șuruburi în pași de până la 1 metru. Dacă ați făcut totul corect, bara de capăt va acoperi cel puțin un val al profilului acoperișului.
 4. Fixați placa de capăt cu șuruburi de lemn de 4.8x60 sau 4.8x50, direct pe baza de lemn. Pasul se lasă de la 30 la 50 cm și asigurați-vă că placa de capăt acoperă complet capătul valului extrem al plăcii ondulate.

Acum treceți la montarea îmbinării articulației. Lungimea sa este de 2 m, iar suprapunerea jgheaburilor nu poate fi mai mică de 1 metru. Îmbinarea articulației este luată de 2 metri lungime, iar cele două curele sunt fixate una de alta care se suprapun nu mai puțin de 1 metru. Montați elementul suplimentar pe perete în strobă sau ascundeți totul sub panoul de perete.

Scopul principal al cornierului este de a proteja spațiul sub acoperire de precipitații, în special în ploaie cu vânt puternic. Iar cu cât unghiul acoperișului este mai mic - cu atât este nevoie de acest element suplimentar. Dar trebuie să fixați tija cortinei mai devreme decât plăcile ondulate. Suprapunerea este de 100 mm.

Instalație pentru skate

După ce a fost așezat întregul material de acoperire, atașăm patina. În prealabil, am fixat articulațiile creastei și acoperișului cu un material de etanșare. Elementele de creastă pentru plăcile trapezoidale de acoperire sunt de obicei netede. Între ele și foile profilate, se recomandă așezarea sigiliilor într-un loc aerisit, iar pentru onduleuri mici, cu crestături speciale.

Fixăm patina cu șuruburi autoportante pe ambele părți, la o distanță de 2-3 valuri. Este important ca skate-ul propriu-zis să acopere toate primele șuruburi care păstrează foile de material de acoperiș. benzi de patinaj au incitat reciproc cu captura de cel puțin 1 metru, iar elementele de fixare pentru foi de acoperișuri fac șuruburi autofiletante cu un pas de până la 3 metri.

Un punct important: cu cât unghiul acoperișului este mai mic, cu atât mai mare trebuie să fie patina. Deci, cele mai multe dimensiuni standard sunt 140x140 mm sau 200x200 mm.

Dar astăzi mai la modă și rațional a ordonat cal buclat, care vine în două opțiuni: 110h30h110 mm 145h50h145 mm. Există, de asemenea, tipuri speciale de skate pentru un acoperiș complex, atunci când cursele opuse converg.

Îngrijirea acoperișului de pe tabla ondulată

Zăpada de pe acoperișul foii profilate este întârziată foarte puțin și, prin urmare, nu este necesară curățarea acesteia. Dar, dacă aveți nevoie să efectuați anumite lucrări de reparații, armați-vă cu lopeți mici de plastic care nu vor lăsa zgârieturi.

Grija pentru acoperișul ondulat, pur și simplu: ploaie se va spăla toată murdăria și praful, și trebuie să o singură dată pe an pentru a curata sistemele de drenaj razzhelobki și colmatate de frunze căzute.

Dacă, din orice motiv, există o curățare mai serioasă, utilizați apă obișnuită și un furtun cu o presiune de până la 50 de bari. Detergenții pot fi utilizați numai pentru cele destinate suprafețelor vopsite, iar Spiritele albe pot ajuta cu pete încăpățânașe.

Acoperiș de carton ondulat cu mâinile tale

Avantajele acoperișului din tablă profilată: rezistență, fiabilitate, rezistență la intemperii și coroziune, instalare nu foarte complicată.

Un profil metalic este produs prin laminarea la rece a plăcilor din oțel zincat. Apoi este acoperit cu mai multe straturi protectoare:

 • se aplică o acoperire anti-coroziune
 • foaia este pregătită
 • partea inferioară este acoperită cu un lac special
 • pe stratul superior se aplică o vopsea polimerică.

Astfel, construcția plăcii ondulate poate rezista efectiv aspectului ruginii.

Formatul în formă de val de carton ondulat se face prin îndoire pe mașini specializate. Acest lucru se face pentru a crește rezistența la încovoiere.

Care este cea mai bună pardoseală de ales?

Tabelele profilate sunt împărțite în 3 clase:

 • C pentru a imprima zidurile sau a face garduri
 • H pentru podele și acoperiri, cea mai bună opțiune pentru acoperiș
 • NA versiune universală combinată.

De ce este profilul clasa H cel mai potrivit pentru acoperișuri? Este cel mai durabil și mai fiabil datorită grosimii și rigidizării suplimentare, precum și a onduleului crescut. Datorită acestei rezistențe, puteți mări pașii dintre plăcile cutiei. Pe lângă economisirea elementelor de fixare, vom obține mai puține găuri în profil, ceea ce va afecta în mod favorabil rezistența la coroziune. În cazul în care acoperișul este înclinat, nu riscați nici un fel de foaie profilate. Și apoi acoperișul nu poate face față presiunii zăpezii.

Minusul acestui carton ondulat poate fi considerat doar prețul.

Dacă aveți un acoperiș ușor încărcat și un unghi mare al rampei, atunci este posibil să ajungeți la clasa NA.

Calcularea materialului necesar

Nu uitați la calcularea numărului de foi profilate pe acoperiș, luați în considerare suprapunerea pe ambele părți. În plus, adăugați o consolă suplimentară de la marginea acoperișului.

Suprapunerile verticale pot avea lungimi diferite, deoarece se potrivesc cu valuri suprapuse, iar valul pentru diferite grade de carton ondulat nu este același.

Suprapunerea orizontală a foilor profilate depinde de unghiul pantei acoperișului:

 • unghi de 15 grade, alocația este mai mare de 20 cm.
 • unghiul de la 15 la 30 de grade, alocarea de la 15 la 20 cm.
 • un unghi mai mare de 30 de grade, o toleranță de 10 până la 15 cm.

Calcularea stâlpului acoperișului depinde de gradul foii profilate. Cu cât este mai înaltă înălțimea profilului, cu atât mai mare este cercul. Acest lucru se face pentru a preveni intrarea umezelii sub consola și, prin urmare, putrezirea arborelui în sistemul de rafturi.

Selectarea unui acoperiș sub acoperiș cu o foaie profilată

Vă voi avertiza împotriva greșelilor începătorului: asigurați-vă că ați luat în considerare amplasarea coșurilor, ventilației și ferestrelor. În aceste locuri este necesar să se întărească lățimea prin adăugarea de bare.

Deși nu există standarde stricte pentru punerea în aplicare a cutiei. Unele reguli trebuie să știți:

 • Placa inferioară, care rulează de-a lungul muchiei, este instalată mai groasă decât barele superioare
 • Lungimea și grosimea sunt alese pe baza lungimii plăcilor de carton ondulat și a șuruburilor cu auto-filetare.

Hidroizolare pentru instalarea acoperișului

Înainte de a instala placa ondulată pe acoperiș cu propriile mâini, este absolut necesară o barieră de vapori. Puteți utiliza o mare varietate de filme care sunt în vânzare. La repararea bugetară este posibilă utilizarea materialului de acoperiș.

Filtrul rezistent la umiditate este atașat la caprițele cu capsator. Faceți de stabilire de la partea de sus în sus. Astfel, foile superioare vor acoperi colile inferioare și umezeala nu va cădea pe lemn. Asigurați-vă că ați verificat, după instalare, filmul pentru integritate și sigilați toate fisurile din materialul de etanșare.

Dacă aveți de gând să faceți un pod pe acoperiș, atunci cu siguranță trebuie să puneți încălzitorul. În aceste scopuri, izolația mată este mai potrivită. Încălzitorul este așezat între picioarele rafturilor și este închis din două părți prin impermeabilizare.

Asigurați-vă că respectați o distanță uniformă la fabricarea plăcuțelor, pentru o fixare mai bună a plăcii ondulate. De obicei, pasul este de 0,5-1 metri.

Deoarece nu puteți fi siguri de lipsa umezelii de pe suprafața impermeabilizării, se recomandă ventilarea. Cea mai ușoară cale este de a așeza șipci de lemn între acoperiș și impermeabilizare.

Instalație de acoperiș cu carton ondulat

Asigurați-vă că foile de stivuire trebuie să fie de jos în sus, până la vârf. Este necesar să vă amintiți și despre proeminența obligatorie a cartonului ondulat de pe marginea acoperișului.

Să luăm în considerare opțiunile pentru așezarea foilor profilate pe acoperiș:

 • În primul rând, fiecare urmăi foaie profilată trebuie să acopere cea precedentă. În același timp, direcția de așezare nu este importantă, la stânga - spre dreapta sau invers.
 • Cu un acoperiș puțin adânc, ar trebui să suprapuneți două valuri sau să utilizați o garnitură longitudinală din sigiliu.
 • Pe un acoperiș abrupt se poate face fără un material de etanșare și se folosește o suprapunere într-un singur val.
 • Ordinea de așezare a plăcii ondulate depinde de tipul acoperișului. În cazul în care acoperișul are două pante, atunci așezarea începe la sfârșit. Când așezați acoperișul de șold, ar trebui să începeți din centrul șoldului.
 • O condiție obligatorie, atunci când placa ondulați cu mâinile dvs., foile trebuie așezate plate. Nu face o greșeală și o stivă obișnuită, concentrându-se pe fundul rampei. Este necesar să trageți cablul de-a lungul rampei de rampă.

Panoul ondulat este fixat pe cutie prin șuruburi speciale. Ele sunt vândute în diferite culori și au o garnitură care protejează împotriva pătrunderii apei. Calcularea numărului de șuruburi se poate face pe baza a 5-7 bucăți. pe metru pătrat. Este demn de remarcat faptul că skate-ul este înșurubat cu șuruburi mai lungi.

Montarea plăcii de capăt a acoperișului

După ce ați pus toate foile de carton ondulat pe acoperiș, trebuie să instalați parbrize pentru a le proteja de vânt. Bara eoliană este fixată pe placa de capăt și pe profile. Pasul de fixare a șuruburilor cu aproximativ un metru. Rețineți că panoul final este instalat deasupra cutiei.

Lungimea obișnuită a plăcii finale este de doi metri. Dacă aveți nevoie pentru a construi o lungime mică, apoi așezați bara transversală.

Trebuie să începeți cu creasta acoperișului și să vă deplasați la creastă, unde am tăiat excedentul.

Instalarea creastei pe acoperiș

Fiți atenți la imagine:

 • materialul de etanșare este așezat dacă folia ondulată are o foaie ondulată mică
 • în cazul ambalării, sigiliul trebuie ventilat
 • etapa de fixare a șuruburilor nu este mai mică de 30 cm.
 • suprapunerea elementului de creastă pe placa ondulată ar trebui să depășească 10 cm.

Montarea curelelor de acoperiș

 • dimensiunea standard a curelelor de 2 metri
 • suprapunerea trebuie să fie de cel puțin 20 cm.
 • pas cu pas, de aproximativ 40 cm.
 • În locul fixării barei pe perete, puteți folosi o sticlă sau închideți pielea

Dacă acoperișul este plat, atunci o opțiune bună este să instalați materialul de etanșare între marginea superioară a plăcii ondulată și marginea suportului. În acest caz, etanșarea longitudinală va împiedica zăpada să se înfunde în fanta. Dacă aveți un unghi bun pe acoperiș, nu este nevoie de o garnitură.

Sfaturi utile

 1. Lucrați cu mănuși. În caz contrar, puteți să vă tăiați mâinile când transportați. Marginile plăcii ondulate sunt foarte clare.
 2. Ridicați și coborâți cu atenție foile profilate, în caz contrar marginile ascuțite vor deteriora suprafețele altor foi.
 3. Ridicați placa ondulată pe acoperiș, cel puțin trei. Două servesc o foaie de ghizi din lemn și una pe acoperiș acceptă. Trageți feroviarul bine în sol și amplasați-l într-un unghi pentru a reduce sarcina.
 4. Pe acoperiș, mergeți numai în pantofi moi, pentru a nu deteriora stratul de protecție al profilului.
 5. Mergeți numai în locurile în care este situată cutia.
 6. În cazul deteriorării stratului de acoperire, zgârieturilor și așchiilor, acestea trebuie vopsite cu vopsea specială pentru acoperirea cu polimeri.

Vă aducem la cunoștință filmul privind așezarea plăcii ondulate pe acoperiș

În concluzie, vreau să spun că panoul ondulat are multe avantaje:

 • este durabil și fiabil
 • durata de viață este măsurată în zeci de ani

Cu toate acestea, nu uitați că pentru o perioadă lungă de timp va funcționa numai atunci când este instalat corespunzător, cu respectarea tuturor tehnologiilor recomandate.

Dacă găsiți o eroare, selectați un fragment de text și apăsați Ctrl + Enter.