Calculator online pentru calcularea acoperișului sau cum se calculează acoperirea acoperișului pentru luminator?

Reparații

Acoperișul este unul dintre elementele principale ale acoperișului, care prelucrează toate impacturile care provin din atmosferă.

Funcția principală este de a devia apa și de a dispersa încărcătura în partea de sus a clădirii după ce a căzut din zăpadă.

Acoperișul de calitate este apreciat pentru funcționarea pe termen lung și aspectul plăcut.

Calcularea acoperișului on-line (calculator cu desene) - vă va ajuta să efectuați un calcul fiabil al cantității de acoperișuri, căpriori și poduri.

Tipuri comune de acoperișuri

În construcții, se disting mai multe tipuri de acoperiri, care la rândul lor sunt împărțite în subspecii. Cele mai obișnuite suprafețe ale clădirilor includ apartamentul (uneori exploatat și neexploatat) și mansarda (acesta include un ansamblu de acoperișuri: unicat, gable, șold, multi-clasp, conic și altele). Fără îndoială, atunci când vine vorba de alegerea tipului de acoperiș, definiția ulterioară a materialului de suprafață devine relevantă.

Printre cele mai populare tipuri se menționează:

Structura sistemului de tavan include multe "piese de schimb" pentru construcții, însă principalele pe această listă largă sunt:

 • versanți (planuri înclinate),
 • ladă,
 • căpriori,
 • grinzi de mauerlat.

În plus, un anumit rol în adăpost și funcționarea în continuare a adăpostului este ocupat de pediment, jgheab, aerator, teava de drenaj și altele.

Sistemul de rafturi este reprezentat sub forma unui sistem de transport, care se bazează pe picioarele rafturi înclinate, rafturile verticale și barele înclinate. În unele cazuri, este necesar să se utilizeze fasciculele de trunchiuri, care "leagă" picioarele fermei. Există capriori agățați și stratificați. În primul grup sunt separate ferme cu traverse.

Următorul strat din construcția acoperișului din pod este cutia, care este așezată deasupra picioarelor sistemului de rafturi. Astfel, există o anumită fundație pentru podelele de acoperiș, iar componenta spațială a streașilor se mărește semnificativ. Cel mai adesea acest element este făcut din lemn sau metal.

Maurlat aderă la nișa sa de responsabilitate. Ea îndeplinește funcția de a susține grinzile de-a lungul marginilor și a le pune pe peretele exterior de-a lungul perimetrului. Fasciculul este, de obicei, o bucată de cherestea (făcută din lemn), dar este destul de rezonabil dacă, în cazul unui cadru metalic special, se utilizează un conținut similar pentru pregătirea lui Mauerlat.

Calculul calculatorului online al acoperișului

Cum se calculează acoperișul casei și cum se calculează materialul pe acoperiș rapid și fără erori? În acest lucru puteți special proiectate de servicii - un calculator de construcție pentru calcularea acoperișul unei case particulare. Calculatorul calculează cantitatea de acoperiș, greutate, cutie, capriori, unghi și multe altele.

Acest calculator calculează acoperirea pentru un acoperiș gable.

Înainte de a trece la calcule, în colțul din dreapta sus al calculatorului trebuie să alegeți o acoperire a acoperișului.

Mai jos sunt calculatoarele pentru alte tipuri de acoperișuri:

Notarea câmpurilor de calcul

Rezultatele calculelor

Regiunea de încărcare de zăpadă

Decodificarea câmpurilor de calcul

Încărcături care acționează pe acoperiș

Este probabil ca atunci când este vorba de alegerea tipului de acoperiș și de acoperiș, trebuie să fii ghidată nu numai de cerințele vizuale. În primul rând, este necesar să se acorde atenție studiului sarcinii pe șold.

Cauzele și sursele de expunere sunt multe, dar conducerea este zăpada și vântul. Ce putem spune, dacă normele de construcție necesită un calcul obligatoriu al încărcăturii de zăpadă pe baldachinul viitor. Calculul are o individualitate pronunțată, având în vedere diferențele în volumul de zăpadă care se încadrează într-o anumită regiune.

Încărcarea vântului nu este la fel de inofensivă cum ar părea la prima vedere. În unele cazuri, trebuie să vorbiți despre sarcină din cauza greutății unuia dintre elementele șoldului. Cel mai adesea, în rolul unei ponderi este o cușcă sau un acoperiș.

Problema reală a încărcăturii apare în fața celor care vor folosi camera de mansardă pe tot parcursul anului. În acest caz este necesară izolarea pe scară largă (rampe, pereți laterali etc.), ceea ce duce la o creștere semnificativă a forței de presiune pe suprafața peretelui. Atunci când mansarda nu este planificată să fie transferată într-o locuință, atunci este necesară doar o singură suprapunere pentru izolare.

Structura portantă a vârfului poate exercita, de asemenea, o sarcină notabilă din propria greutate. În situația actuală, indicatorii de sarcină se determină ținând cont de densitatea medie a materialelor și de valorile de proiectare ale parametrilor de natură constructivă și geometrică.

Toți factorii de influență de mai sus nu sunt atât de simple în analiză, dar, din fericire, toate SNiP-urile necesare au fost dezvoltate de mult, la normele pe care le puteți aplica în orice moment.

Calcularea zonei de acoperire

Calcularea suprafeței acoperișului este inevitabilă în orice design al baldachinului. Dacă suprafața casei este afișată pe o suprafață plană, atunci sunteți norocoși cu calculele.

În astfel de condiții, măsurați lungimea și lățimea structurii, adăugați indicatorii consolelor condiționate și apoi înmulțiți cele două rezultate unul câte unul.

Când vine vorba de acoperiș, atunci ar trebui folosite mai multe poziții, dintre care unghiul de înclinare al unui element. În primul rând, recomandăm ca toate părțile capace ale capacului să fie împărțite în anumite părți (de exemplu, triunghiuri).

În cazul unei suprafețe aranjate, se înmulțește suprafața fiecărei înclinații în mod individual de cosinusul unghiului înclinat. Unghiul de panta este figura luata de la intersectia pantei si de suprapunere. În ceea ce privește măsurarea lungimii unuia înclinat, atunci parametrul trebuie fixat la o distanță existentă de la creastă până la marginea cornișei.

Calcularea suprafeței acoperișului

În consecință, algoritmul pentru rezolvarea tuturor proiectelor care utilizează lamele de tip rampă este același. La sfârșitul acțiunilor marcate, pentru a cunoaște zona domului casei va trebui să însumați rezultatele.

La șantierele de construcții și în magazinele respective pot vinde zgârieturi cu forma unui poligon neregulat. În acest caz, amintiți-vă sfatul care a sunat deja în material - împărțiți avionul în aceleași forme geometrice și după calcule adăugați-le între ele.

Calculul cantității de materiale pentru acoperiș pe exemplul de metal

Plăcile metalice trebuie privite din unghiul de înclinare, care a fost deja menționat în paragraful anterior. Dacă vorbim despre extreme, atunci există toate motivele teoretice de a vorbi despre un interval de 11-70 de grade. Aceasta este doar practica, după cum știm, face propriile ajustări și nu coincid întotdeauna cu teoria.

Experții spun că 45 de grade este unghiul optim de înclinație.

Mai ales atunci când vine vorba de acoperișul casei, care este situat în zona cu o cantitate minimă de precipitații, care nu necesită pante semnificative. Dacă zăpada este un vizitator destul de frecvent, atunci 45 de grade vor fi opțiunile cele mai optime, tocmai din cauza creșterii presiunii vântului va fi nevoie să se întărească sistemul de cușcă și schelet. În plus, cu cât mai multă panta, cu atât mai mult materialul va merge pe scări.

Luați în considerare algoritmul de calcul pentru exemplul unui acoperiș arcuit:

 1. Fie unghiul înclinat exprimat prin litera A, iar ½ din intervalul acoperit de B, înălțimea va fi N.
 2. Introducem acțiunea pentru a găsi tangenta, care este rezolvată prin împărțirea lui H cu B. Cunoscem aceste cantități, astfel încât folosind tabelul Bradys găsim valoarea pantei A în termeni de arctangent (H / B).
 3. Este mai bine să folosiți un calculator capabil să calculeze funcțiile trigonometrice inverse pentru a rezolva astfel de acțiuni grave. Apoi, înmulțind B cu lungimea învelișului, găsim aria fiecărei înclinații.

În ceea ce privește costurile materiale, astfel de calcule se fac deja în etapa finală a proiectării. În primul rând, trebuie să calculați suprafața care va fi acoperită și direct dimensiunile materialului de acoperiș. De exemplu, vom menționa acoperirea metalică.

Deci, parametrul de lățime reală este 1180 mm, eficace - 1100 mm. Acum ne îndreptăm spre calculul lungimii copertei casei, despre care am vorbit deja. Din moment ce analizăm calculul fictiv ca exemplu, lăsați acest indicator să fie egal cu 6 metri.

Acest număr este împărțit la lățimea efectivă și obținem 5,45. Decizia de acțiune afișează numărul de coli necesare și deoarece numărul nu este un număr întreg, din motive evidente, îl rotunjim.

Astfel, avem nevoie de 6 foi de metal pentru podele de un rând pe lungimea streașinilor. Să trecem la calculul numărului de coli pe verticală.

Lăsați distanța să fie de 4 metri, iar vecina - 30 cm. Pentru a face o adăugare necomplicată, ajungem la o distanță de 4,3 metri. Luați lungimea convențională a foii de metal ca 1 metru. Luând în considerare suprapunerea, lungimea efectivă a unei unități de acoperiș va fi de 0,85 m.

Dupa aceasta, rezultatul de 4,3 m este impartit de lungimea efectiva si la sfarsit primim 5,05 frunze. Într-o astfel de mică abatere de la întregul număr, vă recomandăm să rotunjiți scăderea.

Calcularea aburului și impermeabilizării

Materialul de aburire și impermeabilizare este considerat foarte simplu. Pentru a face acest lucru, acoperiți pur și simplu zona care trebuie împărțită într-un parametru similar al podelei de acoperiș. De exemplu, este un acoperiș gable.

Condiționat luați lungimea rampei de 5 metri și lățimea de 4 m. Prin urmare, suprafața unei unități este de 20 de metri pătrați. m, iar totalul pentru două patine este de 40 mp. m. Materialul de aburire și hidroizolare este considerat drept rulouri.

Dacă o astfel de rolă conține 80 de metri pătrați. m, atunci chiar și cu deducerea suprapunerilor și a abaterilor similare, obținem cel puțin 65-70 de metri pătrați. m, care este mai mult decât suficient pentru suprafața calculată. Asta am vrut să împărtășim pe acest subiect.

Cum de a alege un copac pentru sistemul de bare de acoperiș

Structura de susținere a acoperișului include un sistem de rafturi și o cutie.

Sistemul de rafturi - cadrul, sau așa-numitul schelet al acoperișului - întâmpină diverse sarcini.

Încărcăturile sunt:

 • constantă - greutatea cutiei și a acoperișului însuși. Acest lucru poate fi foarte grav, mai ales atunci când se utilizează materiale de acoperire grele, cum ar fi plăcile naturale;
 • acționând temporar - zăpadă și vânt. Se calculează în funcție de locația geografică, luând în considerare unghiul de înclinare al pantei acoperișului.

Materiale pentru construcția coroanelor:

 • beton armat;
 • metal;
 • copac.

Metal sau lemn

Pentru instalarea structurilor din beton armat, este necesar să se atragă echipamente de construcție grele.

În construcția de case private astfel de materiale nu este practic de utilizat.

Sistemele de gard din lemn au avantaje fata de fermele metalice.

Dezavantaje ale structurilor metalice:

 • conductivitatea electrică;
 • cântărește mai mult decât concurenții din lemn;
 • mai dificil de procesat;
 • au un cost mai mare;
 • există o problemă suplimentară - cum să scapi de podurile de frig, pentru că metalul se răcește foarte mult. Este necesar să plasați un încălzitor nu între grinzi, ci sub sau peste ele. În plus, există posibilitatea umezelii stratului termoizolant datorită condensului acumulat.

În același timp, structurile metalice sunt folosite pentru a crea deschideri mari - canelurile dintr-o singură bucată pot ajunge la 30 de metri, iar grinzile de lemn pierd semnificativ acest indicator.

Restricții privind lungimea elementelor din lemn:

 • acoperișurile solide de lemn moale nu trebuie să depășească 6,5 m;
 • rafturi din lemn de esență tare - nu mai mult de 4,5 m.

Cu toate acestea, este posibil să folosiți picioare mai lungi de trunchi. Pentru a mări lungimea grinzilor, folosiți o varietate de metode: îmbinarea cap la cap, suprapunerea, metoda priruba oblică.

Cerințe de bază:

 • fiecare element al structurii de susținere trebuie să fie suficient de rigid;
 • greutatea este, de asemenea, importantă;
 • materiile prime pentru capriori trebuie să fie de înaltă calitate.

Cadru de acoperiș din lemn

Vom sublinia principalele criterii prin care este selectat un material adecvat pentru sistemul de lambriuri.

Condiții de creștere

Copacii din centura de mijloc cresc rapid, însă calitatea lor nu respectă întotdeauna cerințele.

Viciți pentru toate condițiile fertile pentru reproducerea insectelor, ale căror mișcări pot apărea chiar și pe canelurile finite: de exemplu, datorită tratamentului antiseptic de calitate slabă.

Cel mai bun cherestea este dat de regiunile nordice cu un climat aspru - dens, cu proprietăți mecanice excelente și fără bug-uri și creaturi similare.

Umiditatea cherestelei

Arborele căzut are o umiditate de 50% și chiar mai mult.

Pentru a fi utilizate ca elemente ale sistemului de rafturi, indicatorul nu trebuie să depășească 18-22%.

Prin urmare, atunci când cumpărați o pădure, trebuie să fiți atenți la cât de bine este uscat.

Dacă depozitarea lemnului este efectuată corect, chiar și un copac, tăiat în jos, când fluxul de săpături nu este încă terminat, se va usca în mod natural, este necesar doar asigurarea unei ventilații suficiente.

Se rostogolează din lemn umed, se usucă pe acoperiș, în cele din urmă crăpate, arcuite.

Copacul uscat nu va deveni albastru și negru și, deși se crede că albastrul nu afectează caracteristicile de performanță, totuși în mod subconștient alegerea se face în favoarea lemnului, fără astfel de defecte estetice.

În cazul utilizării lemnului mai umed, se recomandă conectarea suplimentară a elementelor de conectare. Pentru a evita ruperea grinzilor sub greutatea proprie, suporturile sunt instalate sub ele.

Protecție generală

În scheletul din lemn al acoperișului pot fi utilizate elemente metalice suplimentare - în acest caz este necesară o garnitură de material impermeabil între metal și lemn.

Materialul impermeabil ar trebui, de asemenea, să fie așezat în locurile de contact cu caramida - în primul rând, sub Mauerlat.

Lemnul, susceptibil de influențe biologice, este distrus rapid. Protejarea acestuia de ciuperci, mucegaiuri, insecte de vierme cu ajutorul impregnării cu antiseptice va spori semnificativ durata de viață.

Extrem de important este și prelucrarea cherestelei cu substanțe ignifuge, care permit de multe ori creșterea siguranței la foc.

Compușii moderni de protecție împotriva focului pot fi de tip combinat - capabili să prevină atât distrugerea focului, cât și distrugerea biologică.

Alege o rasă

Lemnul trebuie să fie puternic și în același timp flexibil. Ușurința procesării este, de asemenea, importantă.

Coniferele speciilor:

 • pin. Rășinicia lemnului asigură o rezistență ridicată la dezintegrare. Râul de pin este, de asemenea, popular datorită unor calități cum ar fi ușurința, forța, atractivitatea constructorilor pentru liniștea trunchiului. Cherestele de pin sunt mici, în comparație cu rasele nobile, prețul;
 • zada - caracteristicile sale excelente de rezistență sunt comparabile cu stejarul, de asemenea la înălțimea longevității elementelor din zada;
 • molid - excelent pentru grinzi suprapuse, grinzi: molidul uscat nu este mai putin durabil decat pinul, dar este mai putin rezistent la umezeala.

Foioase:

 • stejar - potrivit pentru zonele critice, de exemplu, face din Mauerlat. Este relativ ușor de procesat, principalul dezavantaj fiind categoria de prețuri;
 • aspen - puternic și elastic, dar în masa principală are un miez putrezit, nepotrivit pentru prelucrare, este foarte dificil să alegeți o aspen de calitate superioară;
 • fag - lemn dur în procesare, dar durabil și durabil.

Rooferele recomandă utilizarea în întreaga construcție a lemnului sau numai a speciilor de conifere, sau doar de foioase.

Care ar trebui să fie gradul

Diversele defecte reduc rezistența și capacitatea de încărcare a grinzilor.

Trunchi perfect - chiar, fără putregai și alte leziuni, cu un număr minim de noduri și fisuri.

Pentru construirea ramei de acoperiș, este de preferat o clasă cu un conținut de umiditate de cel mult 12%, iar utilizarea a 2-3 varietăți este de asemenea permisă.

Un metru de grinzi nu ar trebui să aibă mai mult de 3 noduri mici.

Grinzi lipite

Mai scumpe, în comparație cu matricea, opțiunea. Se recomandă să cumpărați grinzi lipite numai de la un producător de încredere, deoarece au existat cazuri de material de calitate slabă.

Având în vedere achiziția de la un furnizor bona fide, un astfel de material are o serie de avantaje incontestabile.

Avantajele sale:

 • care nu sunt supuse deformării;
 • relativ ușor;
 • durabil. Pentru comparație: rezistența plăcilor lemnoase lipite din lemn este similară cu cea a unei matrițe solide de clasa I;
 • convenabil în ansamblu - elementele gata pot fi asamblate ca designer;
 • Nu se încarcă cu timpul, adică puteți instala mai puține suporturi.

Secțiuni standard ale elementelor portante:

 • Pentru Mauerlat, fasciculul 100 este selectat pentru 100, 100 pentru 150, 150 pentru 150 mm;
 • Picioarele diagonale, de regulă, au o secțiune de 100 mm până la 200 mm;
 • Rune - 100 la 100, 100 la 150, 100 la 200 mm;
 • plăci pentru cornișă, fileu, benzi - 50 până la 150 mm.

Pentru a comanda produse finite, trebuie să știți dimensiunea și cantitatea exactă a acestora. Cu toate acestea, stocul este necesar în orice caz.

Este mai bine să încredințați construirea sistemului de lambriuri specialiștilor care sunt bine cunoscuți în acest domeniu și familiarizați cu toate nuanțele de construcție sau să-și ia sfatul.

De exemplu, un instalator neexperimentat va încerca să atașeze cât mai mult posibil fiecare element, iar dintr-un număr excesiv de plăci de unghiuri se va sparge.

Pentru a vă asigura că structura de sus a casei a fost puternică și fiabilă, trebuie să furnizați constructorilor materiale de calitate care să îndeplinească toate cerințele de mai sus.

Calculator pentru calcularea cherestelei pentru acoperiș sub plăcile metalice

Tabla de metal a apărut într-o serie de materiale de acoperire relativ recent, dar a câștigat rapid popularitate. Acest lucru este explicat pur și simplu - cu o așezare corespunzătoare, această acoperire asigură o protecție fiabilă a casei de precipitații atmosferice, oferind acoperișului o imitație sigură a plăcilor clasice naturale.

Calculator pentru calcularea cherestelei pentru acoperiș sub plăcile metalice

Popularitatea acestei acoperire se bazează și pe faptul că instalarea acestuia nu este dificil, iar proprietarul ei trebuie să facă față chiar și pe cont propriu, desigur, având un asistent, dar fără a recurge la echipa de angajare. Un profil clar al plăcii metalice vă permite să combinați ușor foile adiacente și să faceți o greșeală, chiar dacă doriți - foarte dificilă. Dar toate acestea vor fi justificate doar dacă o cutie calitativă este montată sub un astfel de acoperiș. Pentru a înțelege câte table sau cherestea va trebui să o creați, calculatorul calculează cherestea pentru acoperiș sub plăcile metalice.

Mai jos sunt câteva comentarii despre lucrul cu programul.

Calculator pentru calcularea cherestelei pentru acoperiș sub plăcile metalice

Explicarea calculelor

Spre deosebire, de exemplu, de pe o placă ondulată sau ondulină, acoperișurile metalice, chiar și pe colțurile mici ale înclinării patinelor, nu necesită o cutie continuă. Acest lucru se datorează geometriei profilului său - în orice caz, suportul pentru bază este doar un "pas", adică partea de jos a fiecărui modul care imită o placă separată. Mai jos este o diagramă care demonstrează acest principiu. Se vede că în intervalul dintre trepte, chiar dacă montați o cutie continuă, acoperișul din acesta nu se va baza, oricum.

O diagramă care arată modul în care o placă de plăci metalice se sprijină pe cutie.

Și aceasta, la rândul său, înseamnă că treapta latinelor trebuie să corespundă strict cu lungimea modulului plăcilor metalice alese. Cele mai multe modele au un pas de 350 mm, dar există soiuri cu un pas de 400 mm, iar unele profile diferă, în general, prin mici "plăci de țiglă" de 300 și chiar 200 mm.

Deci, pentru calcule este necesar să specificați următoarele date în câmpurile de intrare corespunzătoare:

 • Suprafața acoperișului, care va trebui calculată în prealabil. Acest lucru nu este atât de dificil - patinele sunt de obicei simple figuri geometrice, ale căror dimensiuni sunt cunoscute. Putem oferi și câteva soluții gata făcute în acest sens:

Cum se calculează corect zona acoperisului?

Pe paginile portalului nostru puteți găsi un calculator pentru calculul ariei unui acoperiș cu trei ramificații, un program pentru determinarea suprafeței unui acoperiș de șold al unui acoperiș înclinat. În cazul în care acoperișul are o formă complexă, iar generatoarele de raze au forme geometrice personalizate care cauzează dificultăți, încercați să caute răspunsul într-un articol special de site-ul nostru este complet dedicat calculului zonelor.

Următorul pas este de a specifica pasul longitudinal al plăcii metalice, adică lungimea modulului său.

 • Trecem la niște nuanțe. De-a lungul cornișa de greutate este recomandat pentru a consolida naveta, adăugând un alt bord „neprogramate“ - va face mai ușor în instalarea viitoare a fermelor eoliene de pe frontonul placi tăiate. În mod similar, vin de-a lungul liniei de creastă. Prin urmare, trebuie să specificați lungimea totală a cornișelor și lungimea totală a liniei de creastă.
 • Dacă se construiește un acoperiș cu mai multe stânci, va exista întotdeauna o vale de vale - intersecția patinei cu formarea unui colț interior. În zona văilor pentru fixarea jgheaburilor și impermeabilizării, este necesar să se facă o cutie solidă. Deci, trebuie să adăugați panouri pentru aceste scopuri.
 • Și, în sfârșit, trebuie să alegeți materialul din care vor fi montate șinele de ghidare.

- Grosimea plăcii de 25 mm este de obicei utilizată cu o distanță între capriori de cel mult 600 mm.

- La o treaptă de picioare de rafturi de la 600 la 800 mm, cutia dintr-o placă cu grosimea de 32 mm se va comporta mai fiabil.

- Dacă distanța dintre grinzi este mai mare de 800 mm, este mai bine să nu folosiți plăci și grinzi de 50 × 50 mm - este mai puțin supusă îndoirii.

 • Rezultatul final va fi afișat în metri cubi, în formă pură și ținând cont de 10% din stocul necesar. În plus, pentru confortul utilizatorilor, rezultatul este imediat recalculat într-o lungime liniară, precum și în numărul de plăci sau bare, în funcție de lungimea lor standard de 6 metri.

Nuante deosebite ale echipamentului pentru lădițele pentru plăci metalice.

Desigur, în descrierea de mai sus, nu toate sunt spuse. Și dacă există întrebări restante privind instalarea podelei sub tigla metalică, faceți clic pe link-ul de la publicația corespunzătoare a portalului nostru.

Calcularea cherestei de pe calculatorul acoperișului

Calculul cantității de cherestea de pe acoperiș

 • Cum se pornește calculul?
 • Calculul sistemului de rafturi

Acoperișul este un element funcțional foarte important al casei. Pentru a asigura forța necesară construcției sale, se fac calcule speciale, inclusiv determinarea cantității de lemn necesar. Acest lucru este foarte important pentru determinarea domeniului de aplicare al viitoarelor lucrări datorită costului considerabil al materialului de construcție.

Schemă de căpriori stratificați.

Cum se pornește calculul?

Cantitatea de cherestea necesara direct depinde de mai multi factori. Atunci când se calculează, este necesar să se ia în considerare:

 • aria acoperită de acoperiș;
 • tipul acoperișului;
 • material de acoperire;
 • condițiile climatice;
 • mărimea și secțiunea transversală a grinzilor din lemn;
 • greutatea aproximativă a întregii structuri.

Cea mai ușoară modalitate este de a efectua calcule pentru acoperișuri relativ simple, una și două fețe.

Calculul complet al materialelor pentru acoperiș.

Structurile corturilor, șoldului sau structurilor rupte sunt mai complexe și necesită prezența anumitor cunoștințe pentru calcularea calitativă a materialelor necesare. Numărul de patine în fiecare caz va depinde de forma casei și preferințele personale ale proprietarilor. Determinarea cantității de cherestea depinde în mare măsură de acest indicator. Cadrul pentru acoperiș este sistemul de rafturi.

Ar trebui să reziste cu ușurință la rafale puternice de vânt, la o grosime semnificativă a stratului de zăpadă și la alte impacturi, menținând acoperișul în stare de funcționare. Sistemul de raft este o structură construită dintr-un fascicul cu o secțiune diferită, plăci, bușteni, alte materiale și dispozitive de fixare. Elementele principale care trebuie calculate sunt Mauerlat-urile, grinzile, cutia și grătarul. Calcularea sarcinii maxime pe 1 m de grinzi este efectuată folosind mese speciale.

Înapoi la conținut

Calculul sistemului de rafturi

Calcularea sistemului de rafturi.

Determinarea cantității de cherestea necesară pentru construcția acoperișului se efectuează în această ordine:

 1. Mauerlaty stivuit în jurul perimetrului casei de cărămidă, astfel încât calculul cherestelei în acest caz este redus la calculul perimetrului clădirii. Pentru Mauerlates utilizați busteni de calitate superioară sau un fascicul cu o grosime minimă de 100 mm.
 2. Pentru a calcula cherestele pentru grinzi, trebuie să le determinați lungimea. De exemplu, luați o înălțime a acoperișului de 4 metri pentru o casă de 8-10 metri. Rafturile sunt instalate pe o latură de 10 metri. Folosind teorema lui Pythagorean, calculăm:
 • a = √ (b2 + (c / 2) 2), unde;
 • a este lungimea rafturilor;
 • c - înălțimea acoperișului;
 • s - lățimea clădirii + margini sub streașină pentru 0,5 m;
 • a = √ (42 + (9/2) 2) = 6,02 m.
 1. Secțiunea transversală a fasciculului de rafturi este calculată pe baza mai multor factori. Pentru modele simple, sunt utilizate tabele recomandatoare. De exemplu, atunci când lungimea căpriorilor 6 m și 0,6 m pas secțiunea lor transversală trebuie să fie de cel puțin 50 până la 200 mm la un pas de 1,1 m - 100 până la 200 mm și la un pas de 1,75 m - 100 până la 250 mm.
 2. Apoi, determinați numărul total de lemn pentru grinzi. De exemplu, în cazul în care secțiunea lemn va fi folosit 50 până la 200 mm, atunci lungimea de 10 m trebuie să fie de 17 de perechi de șarpante (10 / 0,6 = 16, 66), astfel încât lungimea unui căprior 6.02 este:

17 x 2 x 6,02 = 205 m

La o etapă de 1,1 m, sunt necesare 9 perechi de bare sau:

9 x 2 x 6,02 = 109 m

Rafturile sunt elementele principale portante ale structurii, care se confruntă cu sarcini semnificative, astfel încât pentru ele este necesar să se achiziționeze cherestea de calitate superioară din specii de conifere cu un număr minim de noduri, fără crăpături.

 1. În plus față de grinzi, cherestea este calculată pentru contrabrush (în cazul unui dispozitiv de impermeabilizare). Este întărită pe căpriori pentru a crea un spațiu între cutia și membrana de impermeabilizare. Pentru dispozitivul unității de comandă sunt utilizate brușuri cu o grosime de 2-5 cm, lungimea totală a cărora corespunde lungimii totale a fasciculului de rapel necesar.
 2. Cantitatea de cherestea pentru acoperiș depinde de alegerea materialului de acoperiș. De exemplu, pentru o gresie bituminoși sau tablă de oțel galvanizat satisfăcut un laț continuu pentru polimer și plăcile ceramice - componente, și pentru metale și Ondulina - rare. Pentru o cutie continuă se utilizează plăci și pentru o cutie cu un anumit bare de trepte cu grosimea de cel puțin 5 cm. Definiția mărimii pasului trebuie abordată cu o atenție deosebită. Prea multă distanță poate duce la deformarea acoperișului și prea mică - la o creștere nerezonabilă a greutății totale a structurii.
 3. În plus față de aceste elemente, în construcția de acoperișuri se utilizează rafturi cu grosimea barei de 100-150 mm pentru a întări structura, strângerea, fileu, tiv și panouri frontale.

Știind cum să calculezi cherestea, poți să-ți stabilești în mod independent valoarea aproximativă. Pentru calculul complet, este necesar să se aplice specialiști calificați care vor lua în considerare toate nuanțele și caracteristicile unei clădiri.

Calculator online pentru calcularea unghiului de înclinare, a sistemului de trotuare și a acoperișului din acoperiș

Informații cu privire la scopul calculatorului

Pe fronton calculator nlayn (fronton) al capacului este proiectat pentru a calcula unghiul de înclinare a căpriorilor, dusumea cantitatea de sarcină a acoperișului, precum și cantitatea de material necesară pentru construirea acestui tip de acoperiș. Calculul ia în considerare toate materialele pentru acoperișuri populare, cum ar fi ceramica, ciment-nisip, bitum și țigle metalice, Ondulin, ardezie și colab.

Toate calculele sunt efectuate în conformitate cu TCH 45-5.05-146-2009 și SNiP "Încărcări și Impacturi".

Gudatory (gable, gable) - o varietate de forme de acoperișuri cu două rampe înclinate de la creastă la pereții exteriori. Această formă este cea mai comună și cea mai practică din punct de vedere al costurilor, eficienței și aspectului. Grinzile de susținere apar unul pe celălalt, iar perechile lor sunt conectate printr-o cușcă. Pereții de pe partea din față a unui astfel de acoperiș sunt de formă triunghiulară și se numesc gables (clești). Cel mai adesea sub acest tip de acoperiș este amenajat un spațiu de mansardă, iluminat cu ajutorul ferestrelor mici de aer.

Când completați datele, acordați atenție informațiilor suplimentare cu simbolul Informații suplimentare.

Următoarea este o listă completă a calculelor efectuate, cu o scurtă descriere a fiecărui element. De asemenea, puteți pune întrebarea dvs. utilizând formularul din blocul drept.

Informații generale privind rezultatele calculelor

 • La panta pantei acoperișului - Unghiul pantei fiecărei rampe. Programul vă arată, de asemenea, dacă acest unghi este potrivit pentru materialul de acoperiș selectat. Pentru a mări sau a micșora, schimbați parametrii lățimii bazei sau înălțimii ascensorului.
 • Suprafața suprafeței acoperișului - Suprafața totală a întregii suprafețe a acoperișului, luând în considerare lungimea consolei.
 • Greutatea aproximativă a materialului de acoperiș - Greutatea materialului de acoperiș selectat pentru întreaga suprafață a acoperișului.
 • Numărul de materiale de acoperire - Cantitatea de material de acoperire în rulouri cu o lățime de 1 metru și o lungime de 15 metri, luând în considerare suprapunerea.
 • Lungimea fiecărei capriori de la creastă până la baza rampei
 • M secțiunea transversală minimă a grinzilor - secțiunea de grinzi, luând în considerare parametrii și sarcinile selectate. În mod implicit, sarcina pentru regiunea Moscova este specificată.
 • Numărul de grinzi - Numărul total de grinzi la un anumit pas pentru întregul sistem de rafturi.
 • Pentru numărul de rânduri de lăzi - Numărul total de rânduri de lăzi în dimensiuni specificate pentru întregul acoperiș
 • Distanța uniformă între panourile de lambriuri - distanța recomandată între plăcile plăcilor, pentru a folosi materialul fără tăiere.

Pentru a calcula un acoperiș gable cu diferite unghiuri de înclinare ale fiecărei părți, este necesar să se efectueze 2 calcule ale unui acoperiș de șa cu parametrii necesari.

Montarea acoperișului: calculul materialelor și sfaturi utile

Când construiți o casă nouă, mulți locuitori au o întrebare despre consumul de cherestea de pe acoperiș. Și aceasta este departe de o întrebare inactivă. La urma urmei, fiecare material nu este ieftin, iar dacă cumpărați mai mult lemn decât aveți nevoie, atunci banii vor dispărea și materialul va rămâne. Și dacă este mai puțin, atunci va fi nevoie de timp pentru a găsi și a cumpăra exact aceleași materiale. În final, totul depinde de proiectarea acoperișului. Iar designul în sine depinde de cantități precum:

 • tipul acoperișului;
 • zona și perimetrul casei;
 • acoperiș izolat sau nu;
 • mansarda sau nu;
 • material acoperitor de acoperis;
 • condițiile zonei climatice.

Dacă este posibil, atunci când proiectați o casă, este recomandabil să vă asigurați că lungimea grinzilor nu depășește 6 metri.

După cum știți, în timpul construcției, se realizează întotdeauna un calcul preliminar al cherestelei, care este asociat cu o varietate de parametri. De exemplu, parametri precum rezistența (material și cadru) al structurii, rezistența la climă. Dacă construim o casă și un acoperiș, fără a calcula puterea întregii structuri în prealabil sau rezistența sa la vânt și zăpadă, atunci "nu departe și până la punctul de necaz". Vom vorbi despre calculul acoperișului și a elementelor individuale. În calculul preliminar este necesar să se ia atât grosimea materialelor de izolare, cât și a placării deasupra tavanului, deoarece stratul de izolație și lățimea trebuie acoperite fie cu placaj, fie cu alt material care trebuie de asemenea să fie cumpărat.

Tipuri de acoperișuri, elemente și materiale

Tipurile de acoperișuri sunt, de asemenea, cele mai fantastice (sub forma unui glob) și clasice. Totul depinde de imaginatia ta. Dar principalele tipuri sunt:

 • Clasic (cu o pantă, cu două piste, cu trei sau patru pante);
 • linia întreruptă;
 • șold, șold, jumătate de lână;
 • oblică;
 • boltit;
 • ori;
 • Phillips;
 • mnogoschiptsovaya;
 • sferice;
 • plat;
 • shpileobraznaya.

Elementul principal al acoperișului casei este Mauerlat, care este un bar (nu mai puțin de 100x100 mm), pe care se află întregul acoperiș. Se trece prin toate zidurile și se fixează pe ele. În diferite tipuri de case este atașat diferit. În casele de lemn și din busteni nu este necesar să-l fixați - acesta este capătul superior al zidăriei. În casele de cărămidă, impermeabilizarea se face pe partea de sus a peretelui, iar apoi mauerlatul este fixat pe șuruburile de ancorare. În casele de cadre, legătura superioară servește ca un mauerlatom.

După Mauerlat, este instalat un sistem de rafturi - un set de bușteni sau bare (din materiale rezistente la umiditate) care alcătuiesc cadrul. La proiectarea casei, dacă este posibil, încercați să vă asigurați că lungimea efectivă a fiecărei rafturi nu este mai mare de 6 m. Rafturile sunt elemente portante ale ramei de acoperiș. ele sunt afectate de mai multe sarcini: greutate (propriile și alte elemente), precipitații și așa mai departe. Pentru sistemul Mauerlat, sistemul de acoperișuri și căpriori alege material uscat și de înaltă calitate (fără fisuri), din copaci de conifere care sunt cel mai puțin frică de umiditate. De exemplu, materiale precum zada, molidul, cedrul, pinul.

Pe grinzi este instalat acoperișul, care este fixat (în funcție de material) cu ajutorul unor cuie speciale, dibluri sau turnat pe acoperiș. Pentru acoperiș sunt utilizate diferite materiale: placă din aluminiu, ceramică sau metal, cupru, ondulină, bitum, polimeri și așa mai departe. Pentru a izola camera, folosiți cel mai adesea vată de sticlă sau polistiren sau mai multe tipuri de materiale.

Calcularea pădurii în timpul construcției acoperișului

Rafturile sunt principalele elemente structurale ale structurii acoperișului, care sunt afectate de sarcina principală

Mai întâi, calculați lungimea Maueratului (secțiunea de la 100x100 mm la 250x250 mm). Pentru a face acest lucru, vom măsura perimetrul barei superioare sau legarea, aceasta este valoarea necesară. Greutatea se calculează după formula:
m = rV,
unde r este densitatea arborelui,
V este volumul total al Maueratului.
Volumul se calculează după formula:
V = SL,
unde S este secțiunea transversală a barei,
L este lungimea fasciculului (în acest caz, perimetrul).

Pentru a calcula secțiunea transversală a grinzilor, este important să cunoașteți mai mulți parametri. De exemplu, calitatea materialului, greutatea acoperișului și a rafturilor, tipul acoperișului, panta patinei, climatul în teren și așa mai departe. Pentru a facilita calculele, se utilizează un tabel de recomandare, care arată relația dintre secțiunea transversală și lungimea rafturilor pentru anumite tipuri de acoperișuri.

După instalarea căpriorilor pe impermeabilizare, așezați un grătar controlabil (pentru circulația aerului și scurgerea condensului). Poate fi solidă sau cu un anumit pas, care depinde de materialul acoperișului și de unghiul de înclinare. Pasul complet trebuie să fie atent calculat pentru a evita deformarea sau colapsul acoperișului. Tipul de pas pentru diferite materiale poate fi văzut în tabel.

Calcularea stâlpului grinzilor

Pentru a calcula treapta, calculul sarcinii totale (primar și secundar) pe acoperiș este efectuat în prealabil.

Principalul lucru - de a lăsa o rezervă pentru a asigura siguranța acoperișului în cazuri extreme (furtună, uragan, tornadă).

Sarcina principală este greutatea elementelor structurale și greutatea materialelor de acoperiș. Sarcina secundară - zăpada, ploaia, reparatorii, forța vântului etc. Calculul este după cum urmează.

 1. Prin tabele speciale găsim sarcina maximă admisă pe fiecare fascicul de drum.
 2. Calculăm materialul (cu o marjă de rezistență).
 3. Având în vedere lungimea unui grătar, este necesar să numărați numărul acestora.
 4. Calculăm numărul de perechi de grinzi distribuite pe toată lungimea.

Pentru a calcula toate tipurile de sarcini (de bază și secundare), asigurați-vă că utilizați un calculator pentru a evita greșelile. Pe Internet, există numeroase calculatoare diferite pentru calcularea diferitelor caracteristici ale acoperișului, ceea ce va contribui la reducerea la minimum a numărului de erori. Mai jos vom da câteva exemple de calcul specific al unui anumit parametru al acoperișului în funcție de material. De exemplu, am calculat lungimea și greutatea Mauerlatului, cunoaștem zona casei și înălțimea acoperișului, lungimea întregului acoperiș este de 4,5 metri, iar pantă este de 30 °.

Materialul pentru acoperiș, precum și pentru picioarele de curbură ar trebui să fie selectat din lemn de esență moale

De exemplu, am stabilit din tabel că sarcina totală pe acoperiș (luând în considerare zăpada și vântul și greutatea materialelor) este de 2400 kg / m, iar sarcina pe 1 m cherestea este de 100 kg / m. Având în vedere aceste date, puteți calcula curbură de grătare:

2400 kg / m / 100 kg / m = 24 m.

Dacă lungimea unei cornișe este de 3 metri, puteți calcula numărul acestora:

24 m / 3 m = 8 bucăți.

Numărul de perechi este calculat și mai ușor:

8/4 = 4 perechi de căpriori

Pas (maxim) - Calculați pe baza lungimii acoperișului și a numărului de perechi:

4,5 m / (4 perechi - 1) = 1,5 m.

Pentru o mai mare fiabilitate, am stabilit căpriorii la o distanță mai mică decât maximul, luând în considerare divizarea completă a materialului acoperisului.

4,5 / 5 = 0,9 m = 90 cm.

Calculul complet al acoperișului

Începem să calculăm materialul pentru acoperiș.

De exemplu, acoperim casa cu plăci metalice și doriți să aflați câte foi trebuie să achiziționăm. Pentru unele materiale (ardezie, metal), trebuie luate în considerare două lățimi:

 1. Eficace este lățimea pe care o acoperă o singură coală.
 2. Realul este lățimea dintre marginile foii.

Amintiți-vă că lățimea efectivă este întotdeauna mai mică decât lățimea reală, deoarece foile sunt suprapuse. De exemplu, pentru plăcile metalice dimensiunile sunt după cum urmează:

Pentru o mai mare fiabilitate, am stabilit căpriori la o distanță mai mică decât maximul, luând în considerare divizarea completă a materialului acoperisului

 1. Cel real este de 1180 mm.
 2. Eficace - 1100 mm.

Apoi, calculați lungimea acoperișului acoperit de materialul de acoperire (peste creastă sau cornișă) și împărțiți-o cu 1,1 m. De exemplu, dacă lungimea este de 6 m, atunci vom obține:

6 m / 1,1 m = 5,45 coli

Ne rotunjim și luăm asta pentru a umple un rând de-a lungul întregii lungimi a acoperișului de care aveți nevoie pentru a așeza 6 foi.

Apoi numărăm câte foi sunt necesare pentru așezarea rândului vertical de pe cornișă la creastă. Acest parametru este luat în considerare în 3 etape.

 1. Luați în considerare distanța de la marginea până la creastă.
 2. Calculați extensia cornierului.
 3. Determinați valoarea suprapunerii (nu mai mult de 15 cm).

De exemplu: Primul parametru este 4 m, al doilea - 0,3 m. Avem o distanță totală de 4,3 m.

Dacă lungimea foii este de 1 m, atunci, scăzând 15 cm, obținem 85 cm (lungime efectivă).

Împărțim lungimea totală cu 85 cm și obținem 4,3 m / 0,85 m = 5,05 frunze. Mergem la 6 pentru un stoc. După aceea, înmulțim datele obținute.

Montarea acoperișului: calculul materialelor și sfaturi utile

Când construiți o casă nouă, mulți locuitori au o întrebare despre consumul de cherestea de pe acoperiș. Și aceasta este departe de o întrebare inactivă. La urma urmei, fiecare material nu este ieftin, iar dacă cumpărați mai mult lemn decât aveți nevoie, atunci banii vor dispărea și materialul va rămâne. Și dacă este mai puțin, atunci va fi nevoie de timp pentru a găsi și a cumpăra exact aceleași materiale. În final, totul depinde de proiectarea acoperișului. Iar designul în sine depinde de cantități precum:

 • tipul acoperișului;
 • zona și perimetrul casei;
 • acoperiș izolat sau nu;
 • mansarda sau nu;
 • material acoperitor de acoperis;
 • condițiile zonei climatice.

Dacă este posibil, atunci când proiectați o casă, este recomandabil să vă asigurați că lungimea grinzilor nu depășește 6 metri.

După cum știți, în timpul construcției, se realizează întotdeauna un calcul preliminar al cherestelei, care este asociat cu o varietate de parametri. De exemplu, parametri precum rezistența (material și cadru) al structurii, rezistența la climă. Dacă construim o casă și un acoperiș, fără a calcula puterea întregii structuri în prealabil sau rezistența sa la vânt și zăpadă, atunci "nu departe și până la punctul de necaz". Vom vorbi despre calculul acoperișului și a elementelor individuale. În calculul preliminar este necesar să se ia atât grosimea materialelor de izolare, cât și a placării deasupra tavanului, deoarece stratul de izolație și lățimea trebuie acoperite fie cu placaj, fie cu alt material care trebuie de asemenea să fie cumpărat.

Tipuri de acoperișuri, elemente și materiale

Tipurile de acoperișuri sunt, de asemenea, cele mai fantastice (sub forma unui glob) și clasice. Totul depinde de imaginatia ta. Dar principalele tipuri sunt:

 • Clasic (cu o pantă, cu două piste, cu trei sau patru pante);
 • linia întreruptă;
 • șold, șold, jumătate de lână;
 • oblică;
 • boltit;
 • ori;
 • Phillips;
 • mnogoschiptsovaya;
 • sferice;
 • plat;
 • shpileobraznaya.

Elementul principal al acoperișului casei este Mauerlat, care este un bar (nu mai puțin de 100x100 mm), pe care se află întregul acoperiș. Se trece prin toate zidurile și se fixează pe ele. În diferite tipuri de case este atașat diferit. În casele de lemn și din busteni nu este necesar să-l fixați - acesta este capătul superior al zidăriei. În casele de cărămidă, impermeabilizarea se face pe partea de sus a peretelui, iar apoi mauerlatul este fixat pe șuruburile de ancorare. În casele de cadre, legătura superioară servește ca un mauerlatom.

După Mauerlat, este instalat un sistem de rafturi - un set de bușteni sau bare (din materiale rezistente la umiditate) care alcătuiesc cadrul. La proiectarea casei, în măsura în care este posibil să încercați să obțineți lungimea efectivă a fiecărui Sling nu are mai mult de 6 m căpriori - elemente ale cadrului de acoperiș poartă, o mulțime de stres le afecteaza :. Greutate (proprii și alte elemente), precipitații, și așa mai departe. Pentru sistemul Mauerlat, sistemul de acoperișuri și căpriori alege material uscat și de înaltă calitate (fără fisuri), din copaci de conifere care sunt cel mai puțin frică de umiditate. De exemplu, materiale precum zada, molidul, cedrul, pinul.

Pe grinzi este instalat acoperișul, care este fixat (în funcție de material) cu ajutorul unor cuie speciale, dibluri sau turnat pe acoperiș. Pentru acoperiș sunt utilizate diferite materiale: placă din aluminiu, ceramică sau metal, cupru, ondulină, bitum, polimeri și așa mai departe. Pentru a izola camera, folosiți cel mai adesea vată de sticlă sau polistiren sau mai multe tipuri de materiale.

Calcularea pădurii în timpul construcției acoperișului

Rafturile sunt principalele elemente structurale ale structurii acoperișului, care sunt afectate de sarcina principală

Mai întâi, calculați lungimea Maueratului (secțiunea de la 100x100 mm la 250x250 mm). Pentru a face acest lucru, vom măsura perimetrul barei superioare sau legarea, aceasta este valoarea necesară. Greutatea se calculează după formula:
m = rV,
unde r este densitatea arborelui,
V este volumul total al Maueratului.
Volumul se calculează după formula:
V = SL,
unde S este secțiunea transversală a barei,
L este lungimea fasciculului (în acest caz, perimetrul).

Pentru a calcula secțiunea transversală a grinzilor, este important să cunoașteți mai mulți parametri. De exemplu, calitatea materialului, greutatea acoperișului și a rafturilor, tipul acoperișului, panta patinei, climatul în teren și așa mai departe. Pentru a facilita calculele, se utilizează un tabel de recomandare, care arată relația dintre secțiunea transversală și lungimea rafturilor pentru anumite tipuri de acoperișuri.

După instalarea căpriorilor pe impermeabilizare, așezați un grătar controlabil (pentru circulația aerului și scurgerea condensului). Poate fi solidă sau cu un anumit pas, care depinde de materialul acoperișului și de unghiul de înclinare. Pasul complet trebuie să fie atent calculat pentru a evita deformarea sau colapsul acoperișului. Tipul de pas pentru diferite materiale poate fi văzut în tabel.

Calcularea stâlpului grinzilor

Pentru a calcula treapta, calculul sarcinii totale (primar și secundar) pe acoperiș este efectuat în prealabil.

Principalul lucru - de a lăsa o rezervă pentru a asigura siguranța acoperișului în cazuri extreme (furtună, uragan, tornadă).

Sarcina principală este greutatea elementelor structurale și greutatea materialelor de acoperiș. Sarcina secundară - zăpada, ploaia, reparatorii, forța vântului etc. Calculul este după cum urmează.

 1. Prin tabele speciale găsim sarcina maximă admisă pe fiecare fascicul de drum.
 2. Calculăm materialul (cu o marjă de rezistență).
 3. Având în vedere lungimea unui grătar, este necesar să numărați numărul acestora.
 4. Calculăm numărul de perechi de grinzi distribuite pe toată lungimea.

Pentru a calcula toate tipurile de sarcini (de bază și secundare), asigurați-vă că utilizați un calculator pentru a evita greșelile. Pe Internet, există numeroase calculatoare diferite pentru calcularea diferitelor caracteristici ale acoperișului, ceea ce va contribui la reducerea la minimum a numărului de erori. Mai jos vom da câteva exemple de calcul specific al unui anumit parametru al acoperișului în funcție de material. De exemplu, am calculat lungimea și greutatea Mauerlatului, cunoaștem zona casei și înălțimea acoperișului, lungimea întregului acoperiș este de 4,5 metri, iar pantă este de 30 °.

Materialul pentru acoperiș, precum și pentru picioarele de curbură ar trebui să fie selectat din lemn de esență moale

De exemplu, am stabilit din tabel că sarcina totală pe acoperiș (luând în considerare zăpada și vântul și greutatea materialelor) este de 2400 kg / m, iar sarcina pe 1 m cherestea este de 100 kg / m. Având în vedere aceste date, puteți calcula curbură de grătare:

2400 kg / m / 100 kg / m = 24 m.

Dacă lungimea unei cornișe este de 3 metri, puteți calcula numărul acestora:

24 m / 3 m = 8 bucăți.

Numărul de perechi este calculat și mai ușor:

8/4 = 4 perechi de căpriori

Pas (maxim) - Calculați pe baza lungimii acoperișului și a numărului de perechi:

4,5 m / (4 perechi - 1) = 1,5 m.

Pentru o mai mare fiabilitate, am stabilit căpriorii la o distanță mai mică decât maximul, luând în considerare divizarea completă a materialului acoperisului.

4,5 / 5 = 0,9 m = 90 cm.

Calculul complet al acoperișului

Începem să calculăm materialul pentru acoperiș.

De exemplu, acoperim casa cu plăci metalice și doriți să aflați câte foi trebuie să achiziționăm. Pentru unele materiale (ardezie, metal), trebuie luate în considerare două lățimi:

 1. Eficace este lățimea pe care o acoperă o singură coală.
 2. Realul este lățimea dintre marginile foii.

Amintiți-vă că lățimea efectivă este întotdeauna mai mică decât lățimea reală, deoarece foile sunt suprapuse. De exemplu, pentru plăcile metalice dimensiunile sunt după cum urmează:

Pentru o mai mare fiabilitate, am stabilit căpriori la o distanță mai mică decât maximul, luând în considerare divizarea completă a materialului acoperisului

 1. Cel real este de 1180 mm.
 2. Eficace - 1100 mm.

Apoi, calculați lungimea acoperișului acoperit de materialul de acoperire (peste creastă sau cornișă) și împărțiți-o cu 1,1 m. De exemplu, dacă lungimea este de 6 m, atunci vom obține:

6 m / 1,1 m = 5,45 coli

Ne rotunjim și luăm asta pentru a umple un rând de-a lungul întregii lungimi a acoperișului de care aveți nevoie pentru a așeza 6 foi.

Apoi numărăm câte foi sunt necesare pentru așezarea rândului vertical de pe cornișă la creastă. Acest parametru este luat în considerare în 3 etape.

 1. Luați în considerare distanța de la marginea până la creastă.
 2. Calculați extensia cornierului.
 3. Determinați valoarea suprapunerii (nu mai mult de 15 cm).

De exemplu: Primul parametru este 4 m, al doilea - 0,3 m. Avem o distanță totală de 4,3 m.

Dacă lungimea foii este de 1 m, atunci, scăzând 15 cm, obținem 85 cm (lungime efectivă).

Împărțim lungimea totală cu 85 cm și obținem 4,3 m / 0,85 m = 5,05 frunze. Mergem la 6 pentru un stoc. După aceea, înmulțim datele obținute.

Rezultatul calculelor noastre este de 36 de coli.

Calculul barierului hidro și vaporilor

Pentru acest calcul, trebuie să cunoașteți zona de acoperiș. De exemplu, pentru un acoperiș gable cu o pantă de 5 metri lungime și o lățime de 4 metri, zona va fi

5m * 4m * 2 rampa = 40 m 2

Apoi multiplicați această cifră cu 15% (prin suprapunere) și obțineți

Cum se calculează cherestea de pe acoperiș?

Nu mulți știu cum să calculeze cherestea de pe acoperiș atunci când se pregătesc pentru reparațiile acoperișului. Pentru a face un calcul, trebuie să luați în considerare:

 • zona clădirii, a cărei acoperire este acoperită;
 • tipul acoperișului;
 • ce material este planificat să acopere;
 • Dimensiunile grinzilor din lemn;
 • greutatea totală a structurii.

Forma acoperișului poate fi absolut orice. Cu toate acestea, există tipuri de bază:

 • Clasic (unul, două, trei sau patru etape);
 • rupte;
 • hip, șold, semi-horned;
 • coasă;
 • boltit, cupolat etc.

Sistemul de acoperiș acționează ca un cadru pentru acoperiș. Acest proiect trebuie să reziste la rafale puternice ale vântului, greutăți ale precipitațiilor și alte influențe, fără a se produce deformări. Rama este alcătuită din grinzi de lemn cu diferite secțiuni, elemente de fixare, plăci și bușteni. Acest proiect constă din următoarele elemente:

În mese speciale este indicată sarcina maximă admisă pe 1 m².

Calcularea sistemului de rafturi

Pentru a calcula câte materiale necesită un acoperiș, calculează în această ordine:

 1. Mai întâi puneți Mauerlat în jurul perimetrului clădirii, deoarece acesta este cel mai important element. Pentru a face acest lucru, trebuie să cunoașteți lungimea tuturor laturilor casei, deoarece acest element este fixat pe ele. Pentru aceste scopuri panourile selectate sau jurnalele de grosime de 10 cm. Nu este necesar pentru casele din lemn sau bușteni ca mauerlatov actioneaza ca pe primul rând de zidărie sau de legare. În casele din cărămidă, se aplică mai întâi hidroizolarea, iar pe partea superioară se află mauerlaturile. Pentru a calcula greutatea acestui element cu o secțiune a fasciculului de la 10x10 la 25x25 cm, utilizați formula m = rV, unde:
  • r este densitatea arborelui;
  • V este volumul total al Maueratului.
 2. Volumul este determinat de formula V = SL, unde:
  1. S - secțiunea transversală a fasciculului;
  2. L este lungimea barei.
 3. Înainte de calcularea grinzilor se determină înălțimea acestora. De exemplu, pentru o înălțime a acoperișului de 4 m și o formă dreptunghiulară a casei cu laturile 8 și 10 m, grinzile sunt instalate pe o latură de 10 m. De obicei, speciile de conifere sunt alese, deoarece sunt mai puțin frică de umiditate decât altele. Calculul se face pe calculator, conform teoremei pitagoreene: a = √ (b2 + (c / 2) 2), unde;
  • a este lungimea rafturilor;
  • c - înălțimea acoperișului;
  • c - lățimea clădirii și a căptușelilor sub streașină pentru 0,5 m;
  • a = √ (42 + (9/2) 2) = 6,02 m.
 4. Secțiunea transversală a fasciculului de rafturi poate fi diferită. În acest scop, specialiștii folosesc tabele. Pentru exemplul selectat, secțiunea minimă ar trebui să fie de 5x20 cm, dacă lungimea lemnului este de 6 m, iar treapta este de 60 cm. Pentru calcularea etapei trebuie să fie cunoscută sarcina maximă. Ponderea principală este întreaga structură și secundară - precipitațiile, greutatea acoperișurilor, vântul etc.
 5. Dacă se folosește o bară cu o secțiune de 5x20 cm, atunci este necesar să se pună 17 perechi. Astfel, lungimea sa totală este de 205 m, dacă lungimea unei perechi de grinzi este de 6 m. Acest element este baza întregii structuri, deci trebuie calculată cu atenție. Materialul trebuie să fie de înaltă calitate, fără crăpături, de preferință o absență completă a nodurilor sau numărul lor minim.
 6. Grilajul este fixat pe grinzi pentru a crea un spațiu de aer între cutie și impermeabilizare. În acest scop, utilizați bare cu o grosime de 20-50 mm. Grosimea materialului este calculată în raport cu lungimea totală a fasciculului de structură.
 7. Cantitatea de lambriuri depinde de materialul de acoperire. Dacă intenționați să utilizați șindrile de bitum sau foile de profile, puneți o cutie continuă. Pentru plăcile de lut ar trebui să fie instalate deseori deseori. Dacă acest element este pus strâns, se aplică plăcile. Pentru o cutie parțială, folosiți grinzi cu grosimea de 50 mm.
 8. De asemenea, se folosesc rafturi de grosime de lemn de 10-15 cm, care conferă structurii o rigiditate și o rezistență sporită.

Calcularea acoperișului

Dacă se intenționează utilizarea acoperișurilor metalice sau ardezie pentru acoperiș, se iau în considerare două lățimi:

 • eficace - acoperă 1 foaie;
 • real - lățimea dintre marginile foilor.

Deoarece materialul este suprapus, al doilea indice va fi întotdeauna mai mic decât primul. Apoi calculați lungimea acoperișului și împărțiți-l cu lățimea reală. Rotunjirea ar trebui să fie în partea mare. Pentru datele obținute, se adaugă numărul de foi necesare pentru așezarea rândului din streașină pe creastă.