Ferestre pentru acces la acoperiș. Prețuri și dimensiuni

Izolare termică

Grinzile de acoperiș sunt instalate într-o structură de acoperiș pentru acces la acoperiș pentru întreținere și ca element de ieșire de urgență. Se utilizează pentru orice încăperi - mansarde neîncălzite și pentru încăperi mansarde încălzite.

alunecările pentru ferestre sunt destinate accesului la acoperiș în scopul întreținerii și pot servi drept element de ieșire de urgență, fapt confirmat de concluzia Institutului de Cercetare All-Rusă de Urgențe Fierbinte din Rusia.

Ferestre-hașuri prevăzute cu un capac de sticlă cu sticla antivandal temperat, policarbonat svetoproprozrachnym durabil, hașuri Vilpe - polipropilenă capac opac. Deschiderea se măsoară de-a lungul axei laterale sau de-a lungul axei superioare.

 • Trapa ferestrei, instalată pe acoperiș, asigură iluminarea și ventilarea spațiului mansardei.
 • Ferestrele pentru ferestre nu au izolație specială, sunt destinate pentru poduri reci.
 • Toate ferestrele sunt livrate complet cu un salariu universal de izolație și sunt imediat pregătite pentru instalare.

IMPORTANT!

Pentru a proteja trapa pentru accesul acoperișului la deteriorarea mecanică în timpul avalanșei de zăpadă și gheață în timpul iernii, în timpul dezghețării, este necesar să se instaleze un suport tubular de zăpadă cu lungimea de 1 m deasupra acestora.

Pentru siguranța și confortul accesului la acoperișul înclinat, este necesar să se instaleze o treaptă pentru accesul la acoperișul FAKRO RSB 45 sau podului.

Acoperișul de acoperiș: acces sigur și sigur la acoperiș

Orice acoperiș, indiferent de design, este necesar să inspectați și să întrețineți periodic. Este extrem de important în acest sens să puteți avea acces sigur la sistemele situate pe acoperiș, fie că este vorba de antene, aparate de aer condiționat sau de descărcătoare de trăsnet și de decongelare. Prin urmare, un element suplimentar special al acoperișului este o ieșire specială spre acesta, de exemplu, un trapa de acoperiș.

Un element suplimentar special al acoperișului este o ieșire specială a acestuia - o trapă de acoperiș.
Trebuie remarcat faptul că suprafața maximă a acoperișului, respectiv SniP, pentru care un dispozitiv de ieșire opțional la acoperiș - 100 m 2.

Moduri tradiționale de organizare a accesului la acoperiș ↑

Puteți merge pe acoperiș în moduri diferite, în special, cu ajutorul:

 • scări exterioare verticale;
 • scări de alunecare;
 • stevianok, instalat pe perete;
 • acoperișuri.

Tipuri de scări ↑

Aceasta este probabil cea mai ușoară cale de a ajunge pe acoperiș. Acesta este situat într-o poziție perpendiculară până la orizont de-a lungul peretelui exterior. Dat fiind că este adesea instalat în aer liber, suprafața treptelor ar trebui să asigure siguranța în ridicarea persoanelor. Ele sunt realizate din oțel ondulat sau armătură, care are o proeminență în formă de seceră și este acoperită cu un compus anti-coroziv.

Copiilor nu li se permite să urce pe scară, prin urmare fundul structurii trebuie protejat de pământ, conform normelor, la o înălțime de 1 m.

Pentru a accesa acoperișul, prin analogie cu o scară, puteți utiliza o scară de pe acoperiș - cu singura diferență că acesta din urmă se află pe suprafața acoperișului. Acestea pot fi pași simpli sau o singură construcție constând din mai mulți pași.

În cazul unui acoperiș plat, este mai convenabil să înlocuiți scara cu o scară externă, fixată cu siguranță pe pereții clădirii. Elementele de construcție pot fi realizate din oțel: ondulat, inoxidabil sau lustruit sau din lemn de frasin, stejar sau fag. Toate acestea trebuie tratate cu antiseptice și anticoroziune. Pentru securitate suplimentară, instalați periage.

Prezența scărilor de incendiu metalice - este obligatorie pentru clădiri cu mai mult de două etaje.

Un pic diferit de a rezolva problema, în cazul în care ieșirea la acoperiș trebuie să fie furnizate din camera interioară.

Utilizați această scară poate fi în cazul în care acoperisul de acoperis - cu un capac intern, care aproape ascunde de proiectare a scărilor. De obicei, grosimea sa este de până la 66 mm, inclusiv un strat dens de izolație termică. Ar trebui să se acorde prioritate construcției de scări, asemănătoare cu "acordeonul", mai degrabă decât în ​​formă de foarfece, deoarece este mai sigur să urci și să coborâți.

Interesant este faptul că scările pliante și trapele tehnice cu un capac interior pot conecta și camere cu temperaturi diferite, adică rezidențiale și nerezidențiale.

În mansarda rezidențială pentru accesul la acoperiș, fereastra mansardă este potrivită.

Acoperișuri de acoperiș: caracteristici distinctive ↑

În casele rezidențiale cu mai multe etaje, pe acoperiș afară prin trapă, de obicei aranjate deasupra scării acestuia. Această opțiune poate fi considerată universală, deoarece este la fel de bună atât pentru acoperișurile înclinate, cât și pentru cele plate.

În acoperișurile înclinate, ieșirea mansardă este, de regulă, o cabină sau un baldachin echipat cu pereți laterali.

Ieșirea la acoperișul înclinat este aranjată, având ca bază etapa de instalare a picioarelor de rafturi, deoarece este pentru ele ca trapa să fie atașată. Între cele mai apropiate căpriori și capacul trapei, conform cerințelor Sni, trebuie păstrate aproximativ 7 mm. Dacă distanța dintre grinzi este mai mare decât dimensiunile trapei, se realizează un cadru suplimentar de bare de lemn. Designul trapeelor ​​de acoperis are în mod tradițional o formă pătrată, cu o latură de 120 sau 45 cm, iar numărul depinde de suprafața acoperișului.

Pe suprafața capacului se aplică produse de amorsare și lacuri și vopsele. Firește, nu ar trebui să iasă în evidență pe fundalul covorului de acoperiș, așa că acoperișul este așezat cu materialul principal pentru acoperiș. Este, de asemenea, posibil să se realizeze din material translucid.

Poate diferi în proiectarea acoperișului:

 • lucrați sau deoparte,
 • pentru fixarea în poziție deschisă, se utilizează amortizoare,
 • Se asigură securitatea chiriașilor, de obicei inclusă în setul complet de încuietori,
 • Problema de securitate poate fi rezolvată cu un grătar metalic cu un obturator.

În incintele încălzite, pasajele de pe acoperiș trebuie să fie izolate, iar în mansardă nelocuită se poate face simplu.

Numarul de trapezoane este de asemenea reglementat de cerintele de siguranta la incendiu ale SniP. Poziția optimă este considerată în apropierea coșului de fum, deoarece nu este necesară instalarea unor coridoare suplimentare necesare pentru întreținerea hornurilor.

Avantaje ↑

 • Ele sunt atractive în aspect, completează sau continuă proiectarea camerei.
 • Corect instalat, exclude scurgeri de precipitații și reduce maxim zgomotul pe stradă.
 • Convenabil de utilizat - pot fi deschise pentru 95˚ sau mai mult, spre dreapta sau spre stânga.
 • Amortizorul de gaz nu închide accidental capacul. Dacă ușile trapei sunt deschise la 25⁰, puteți oferi acces suplimentar la aer proaspăt.
 • Poate servi ca ieșire de evacuare.
 • Sistemul de blocare elimină posibilitatea ca "invitații" nedorite să intre în spațiul mansardă.
 • Luminozitatea este aproximativ aceeași cu cea a plafonului din aceeași zonă.
 • Simplitatea instalării și adaptarea la toate tipurile de materiale de acoperiș.

Caracteristicile trapeelor ​​dispozitivelor pentru anumite tipuri de acoperișuri ↑

Pentru acoperișuri plate

Una dintre cele mai comune opțiuni este trapa Huopa. Datorită dispozitivului dvs., puteți intra în siguranță în spațiul sub acoperiș. Kitul include un capac și o flanșă montat pe flanșă. Instalația sigilată este asigurată de prezența șanțurilor duble. Adezivul pe bitum este aplicat pe flanșa pitch, după care este lipit între straturile materialului de acoperire. În suprafața inferioară a salariului există o gaură prin care poate fi organizat un posibil condens printr-un canal special.

Pentru țigle metalice ↑

Se recomandă să fie instalate pe o foaie de metal cât mai aproape de creastă posibil. Partea superioară este acoperită cu o foaie plată, cu apropierea de bara de creastă. Fixarea se realizează de-a lungul perimetrului cu ajutorul șuruburilor cu auto-filetare.

Pentru răzuit ↑

Se recomandă ca deschiderea trapei să fie poziționată astfel încât să acopere foaia de acoperiș pentru trei cusături. Este tăiat cu 30 mm mai puțin decât marginile marcate ale găurii. Plăcile sunt îndoite în sus de-a lungul liniei și văd prin gaura din cutie. Pe acoperisul acoperișului, materialul de impermeabilizare este, de asemenea, etanșat și fixat cu ajutorul șuruburilor sau a materialului de etanșare.

După fixarea plăcuțelor de sprijin, trapa se introduce în poziție și se fixează pe suprafața acoperișului cu șuruburi. De asemenea, cu ajutorul șuruburilor autoportante, acesta este fixat pe placa de susținere.

De ce am nevoie de o trapă?

O trapă pe acoperișul casei este unul dintre elementele obligatorii ale oricărei structuri. Acesta servește pentru accesul la acoperiș, pentru inspecție, întreținere a diferitelor elemente și sisteme de acoperiș, poate avea absolut orice variație, să fie făcut din materiale diferite. Ce ecloze pe acoperiș sunt în căutare?

Schema aparatului de acoperiș.

Scopul trapei și caracteristicile sale de performanță

Acoperișul oricărei case ar trebui să fie periodic deservit și inspectat cu atenție. Acest lucru se poate realiza cu o trapă convenabilă pentru a accesa suprafața acoperișului, la care există adesea o scară pliabilă sau staționară. Această trapă ar trebui să fie în orice casă cu orice zonă, pentru clădiri mari este fixată în SNiP 21-01-97, dar pentru clădiri cu o suprafață mai mică de 100 de metri pătrați. metru și disponibilitatea la un etaj a unor astfel de ecloze este opțională, dar recomandată.

O astfel de trapă poate fi nu numai funcțională, este adesea simultan ignifugă, uneori servește ca o fereastră pentru iluminarea spațiului mansardă. Numărul acestor ieșiri pe acoperiș este nelimitat (dar în limite rezonabile).

Tipuri de trape de acoperis.

De ce ai nevoie de o trapă pe suprafața acoperișului? Faptul este că pe acoperiș există elemente cum ar fi cosuri de fum, diferite felinare, ieșiri din sistemele de ventilație care necesită întreținere și reparații periodice. De asemenea, sunt necesare observații pentru acoperiș, care pot fi deteriorate. Nu este întotdeauna posibilă efectuarea unei astfel de lucrări din interiorul casei, adesea o ieșire convenabilă și sigură la acoperiș este necesară.

Un alt scop important al trapeelor ​​pe acoperiș este siguranța la incendiu - astfel de trape de căi pot avea funcția nu numai de ieșire sigură din casă, ci și de îndepărtare a fumului. Și pentru mansardă, aceste structuri au fost mult timp transformate în ferestre confortabile și atractive. Numărul acestor ferestre poate fi foarte diferit, este dictat doar de estetica exterioară a casei.

Tipuri de trape: avantaje și dezavantaje

Astăzi, accesul la acoperiș pot fi foarte diferite, nu este întotdeauna un capac gol la care pune scara, cum funcționează în mai multe case de vară vechi, cum ar fi trapa se poate face foarte atractiv și funcțional, nu strica suprafața acoperișului și interiorul casei. Luați în considerare diferitele exemple de realizare ale dispozitivului de retragere, avantajele și dezavantajele fiecăreia dintre variantele de realizare.

Diagrama șasiului.

 1. Trapa este practică și convenabilă pentru instalarea în încăperi neîncălzite (mansarde). Astfel de structuri de pe acoperișul casei sunt utilizate atunci când este necesar să se asigure acces tehnologic la suprafața acoperișului, creând un iluminat natural în trecere. Ramele sunt de obicei realizate din poliuretan, aluminiu sau lemn, ușa se deschide spre exterior, ferestrele cu geam dublu sunt întărite. Dintre avantajele este necesar să se observe instalarea simplă, posibilitatea de iluminare naturală a spațiului intern, de multe ori ușile sunt puse pe ventilație. Din minusuri - imposibilitatea de a fixa scara (puteti folosi doar scara) pentru a deschide sau a inchide fereastra, trebuie sa urcati la ea. Această fereastră de ieșire este utilizată cel mai adesea, este convenabilă, are un aspect atractiv.
 2. Trapa de funcționare este o cutie cu capac orb, care este adesea prevăzută cu o scară metalică ușoară. O astfel de ieșire pe acoperiș este folosită pentru clădiri înalte și industriale, în clădiri, care au un acoperiș plat. Cel mai adesea, pentru fabricarea unor astfel de modele, metalul obișnuit este folosit ca material, instalarea acestora nu durează prea mult, ele sunt deja asamblate. Dintre avantaje este necesar să se ia în considerare posibilitatea de a utiliza dimensiuni și forme non-standard, prezența galvanizării și un strat de vopsea, izolație termică. Contra: astfel de modele rareori arata decorativ, chiar daca capacul nu este orb, dar cu o acoperire translucida.
 3. Structuri din lemn cu scări speciale pliante. Acest acces la acoperiș este de obicei folosit pentru case private mici, este un trapa izolată din lemn, la care este prevăzută o scară pliantă confortabilă. Când ieșirea spre acoperiș este deschisă, puteți urca ușor și rapid printr-o astfel de scară. Când este îndoit, trapa este o copertă obișnuită din lemn, care nu strică interiorul încă din spațiul de locuit.

Din beneficiile trebuie remarcat gradul de utilizare și de ieșire la acoperișul casei, estetica, instalare ușoară, a contra - necesitatea de a acoperi suprafețele exterioare din lemn, cu orice material pentru al proteja de intemperii.

Cum să faci un acoperiș în casă?

Asigurați-vă că un acoperiș de lumină sau foc pe acoperiș nu este atât de dificil, așa cum se poate părea la prima vedere, deși este necesar să urmați cu exactitate toate recomandările. Da, această lucrare va dura ceva timp și poate provoca multe întrebări, pe care vom încerca să le răspundem cât mai mult posibil.

Diagrama mecanismului mecanismului de tracțiune.

Deci, în primul rând, trebuie să determinați locul unde trapa va ieși din încăperea interioară pe acoperiș, apoi să decidă asupra designului său, să pregătească uneltele și materialele. Cel mai bine este să cumpărați un cadru deja finit cu accesorii, pentru care veți avea nevoie de:

 • prelată;
 • cuie, ciocan;
 • plumb, nivel de construcție, creion;
 • rama de lemn cu o secțiune de 5 * 10 cm;
 • armarea grinzilor din lemn;
 • grinzi pentru grinzi;
 • gips-carton;
 • materiale de impermeabilizare;
 • scara, mijloace de protectie pentru acoperiri.

Amenajarea trapei.

Instalarea ieșirii pe acoperiș începe cu o definiție exactă a locului în care va fi localizată. Acum așteptăm, când va fi o vreme caldă și uscată, și ar trebui să stea chiar și pentru câteva zile, vântul poate deveni un obstacol, așa că urmăm previziunile! Din interiorul acoperișului determinăm locul unde va fi amplasat orificiul de evacuare, marcați-l, îndepărtați stratul de izolație, impermeabilizarea.

Dispozitiv de ieșire începe cu faptul că pe suprafața interioară a unghiei este condus mai întâi în fiecare unghi gura de vizitare viitor, după care, folosind un fir cu plumb, proiecția este transferată la căpriori, marca sunt conectate printr-o linie de creion gros. În locul în care ușa va merge la acoperiș, sau mai degrabă pe perimetrul, scânduri de lemn bătute în cuie realizate din interior, în timp ce unghiile trebuie să penetreze pielea prin acoperiș!

Diagrama configurației ferestrei de acoperiș.

Mulți oameni fac greșeala frecventă de a încerca să pună marcajele de pe suprafața interioară și exterioară a acoperișului casei, în același timp, și ca rezultat, apoi rândul său, lateral și tăieturi inegale. Nu este necesar să complice sarcina lor, pur și simplu ciocan cuie în punctul țintă cu o suprafață interioară, iar capacul poate fi tăiat deja, concentrându-se pe locația lor.

După tăierea materialului de acoperiș, este necesar să notați amplasarea barelor de armare și să tăiați grinzile. Acum, rezultă din partea de dedesubt și de deasupra deschiderea de a cuișa jambierele în loc de rafturi, ceea ce va ajuta la menținerea greutății totale. Astfel, în această etapă avem o deschidere deschisă pentru acoperiș, complet pregătită pentru instalarea trapei. Dacă este nevoie să continuați să lucrați a doua zi, atunci această deschidere se recomandă să fie închisă cu o bucată de prelată gătită și să nu se lase peste noapte în stare deschisă.

Cadrul și instalarea structurii

Apoi, vom începe construirea unui schelet pentru viitoarea trapă pe acoperiș. Grinzile din lemn cu o secțiune transversală de 5x10 cm sunt atașate la locul unde erau grinzile. În plus, în interior, am unghii și două jamburi în tavan pentru a menține greutatea grinzilor deja tăiate. Astfel, trebuie să avem un cadru foarte puternic și fiabil pentru ieșirea viitoare spre acoperiș. Pentru a închide acest cadru, mai întâi acoperiti-l cu material de impermeabilizare. După ce am fixat placa de gips rezistentă la umiditate.

Este important ca la ieșirea dispozitivului de pe ventilație acoperiș nu uitați, care sunt fixate în jurul pantei acoperișului zaderzhivateli sau reflectoare de placaj, ghidează fluxul de aer prin stratul izolator.

Ultimul pas este instalarea trapei în sine, a cărei cadru este fixată pe cadru cu ajutorul unor cuie sau șuruburi (depinde de proiectare). Îmbinările trebuie sigilate cu agenți de etanșare speciale și vată minerală.

Proiectile rezistente la incendii, lumina, mansarda - toate acestea sunt desene care sunt destul de bogate in functionalitate. Acestea permit nu numai să urce pe acoperiș, dar și să asigure eliminarea fumului, dacă este necesar, aerisirea, iluminatul excelent la mansardă. Este posibil să faceți o astfel de ieșire pe acoperiș cu propriile mâini, folosind modele gata făcute de fantani și ferestre care sunt în prezent în vânzare. Multe modele au chiar și scări pliante sau glisante convenabile, permițându-le să ridice rapid acoperișul, dacă este necesar.

Trapa: tipuri, dispozitiv, materiale, instalare, prețuri

conținut

Conform SNIP 21-01-97, acoperișul trebuie să fie prevăzut cu o ieșire dacă suprafața depășește 100 m². În același timp, accesul la acoperiș poate fi aranjat din interiorul clădirii cu ajutorul ferestrelor cu capac cu deschizături de deschidere și cu traverse speciale.

Care este ușa de acces spre acoperiș?

De obicei, acoperișul este prevăzut cu ferestre de mansardă de deschidere, dacă clădirea este multietajată, iar etajul superior este rezidențial. În alte cazuri, accesul la acoperiș din interiorul încăperii se face prin intermediul unei traverse speciale în structura tavanului.

Trapa poate fi atât o structură netranslucidă, cât și o lumină de acoperiș executată pe un acoperiș plat și înclinat. Principala cerință este ca fereastra de pe acoperiș să se deschidă și să fie sigură. De asemenea, trapa, montată în lanterna antiaeriană, poate efectua în plus funcții anti-fum.

Unde sunt accesoriile la acoperiș

Este foarte de dorit ca fiecare acoperiș să fie accesibil pentru inspecție și întreținere. Utilizarea structurilor speciale armate cu grinzi (sistem de rulmenți) este una dintre cele mai convenabile modalități de a ajunge pe acoperișul unei clădiri.

Ieșirea prin trapă poate fi proiectată în mai multe moduri:

 1. Sub forma unei lumini de aerare, a cărui deschidere duce la scară.
 2. Când casa are o mansardă rezidențială sau tehnică, numită pod, ieșirea este prin trapa de mansardă.
 3. Pe un acoperiș plat, trapele sunt realizate cu o pantă pentru a evacua sedimente pe un cadru special.
 4. Într-o cameră de mansardă, fereastra este instalată vertical.

Deschiderea acoperișului

Construcția latului de acoperiș este printre obiectele cele mai vulnerabile. Un astfel de acoperiș translucid trebuie să respecte diferite standarde și reguli de siguranță:

 1. Aveți o bază fiabilă, iar atunci când reglați un acoperiș plat, panta pentru o structură ușoară trebuie să fie de cel puțin 20 °.
 2. Armarea trapei se efectuează cu ajutorul unor grătare speciale.
 3. Piesele cuplate necesită impermeabilizare.
 4. Din interior, felinarul izolat este echipat cu comenzi.
 5. Scara care duce la trapa din interiorul încăperii trebuie să fie bine fixată.
 6. În afara trapei, suporturile sunt instalate pentru deplasarea în condiții de siguranță la altitudine etc.

Cum de a face un trapă sigură de înaltă calitate, care nu se înmoaie, cunosc instalatorii profesioniști de cutii de lumină. Una dintre cele mai importante nuanțe este instalarea corectă a panourilor mobile, care:

 • deschideți-l sau pe lateral,
 • au agenți de fixare, cilindri de absorbție a șocurilor,
 • Furnizați securitate împotriva accesului neautorizat.

Dimensiuni și tipuri de trape de acoperis

SNiP oferă dimensiunea ferestrei pentru accesul pe acoperiș de cel puțin 45x45 mm. Trapa maximă este de 120x120 cm.

Standardul nu oferă instrucțiuni clare privind căptușeala structurii. După cum sa menționat deja mai sus, trapa poate fi făcută în tonul acoperișului sau reprezintă o lampă de zenit translucidă.

În funcție de construcția acoperișului, se utilizează mai multe variante de construcții de lămpi. Cel mai des întâlnit este un tip de șanț C, care este o emisferă ușoară, obținută prin suflare. Un astfel de trapă poate:

 • din acril sau policarbonat,
 • au forme și dimensiuni diferite,
 • introduceți sistemul de evacuare a fumului,
 • echipat cu deschidere manuală și automată,
 • pentru a fi instalat pe acoperișuri de orice tip.

Dacă vorbim despre trapele universale de acoperiș, ele sunt de obicei folosite în clădiri de apartamente și duc la acoperiș din scări.

Soiuri de trape

 1. Elementele necesare din orice casă sunt trape de ventilație care se ridică deasupra suprafeței acoperisului cu un parbriz. Circuitele de ventilație elimină aerul stagnant din încăpere împreună cu alte circuite de ventilație.
 2. La etajele superioare ale caselor cu mai multe etaje, este instalat un trapă cu o scară verticală metalică care duce la acoperiș. Pentru a evita loviturile accidentale, structura, de regulă, se deschide lateral.
 3. Un luminator în acoperiș este adesea instalat într-o casă de țară privată. Acest design are mai multe funcții importante:
 • suplimentează lipsa de lumină solară și căldură la etajul superior (mai ales în absența ferestrelor din cameră), fiind sursa luminii naturale superioare;
 • completează interiorul și exteriorul casei;
 • permite ventilarea spațiilor și menținerea ușoară a acoperișului;
 • Fereastra luminoasă din tavan pentru accesul la acoperiș servește ca o salvare în caz de incendiu sau fum.
 1. clădiri industriale naturale de evacuare a fumului dispuse prin trape de fum punct, care pot fi structuri independente sau integrate în luminator centura. Sistemul combinat de comandă a felinarelor este adesea utilizat pentru ventilația normală.
 2. Trapa de evacuare a incendiilor pe acoperiș servește ca o cale de evacuare a persoanelor din etajele superioare ale clădirii în caz de urgență (trapele sunt utilizate pentru a accesa acoperisul de tip 2). Acest design este realizat din material neinflamabil cu o dimensiune de 60x80 cm, cu rupere numai. Forța de deschidere nu trebuie să depășească 30 kg.

Cerințele speciale privind siguranța împotriva incendiilor prevăd că evacuarea prin trapă este permisă numai pe un acoperiș plat. Ridicarea se face pe scara pliabila. După intrarea în acoperiș, trapa este închisă bine, împiedicând fumul să iasă. Echipamentul de salvare este de neînlocuit dacă este imposibil de evacuat prin etajele inferioare.

materiale

Cel mai adesea, trapa de acoperiș este instalată pe o cutie metalică din aluminiu sau oțel. Partea exterioară, dacă este necesar, este acoperită cu material anticoroziv, iar suprafața interioară este izolată, etanșând conturul asociat cu partea pliabilă.

Materialele din lanternă translucide trebuie să fie puternice și sigure. Astăzi, plasticul (acrilic, policarbonat) și sticla călită sau blindată sunt folosite ca capacul trapei. Pe partea laterală a încăperii, structura de acoperiș este închisă cu o plasă din oțel.

În funcție de condițiile climatice din regiune, o lanternă transparentă poate avea 1-4 straturi. Cele mai multe straturi de material, cu atât sunt mai mari proprietățile termoizolante ale structurii.

Instalarea trapei pe acoperiș

Acoperișul modern este o structură complexă cu mai multe straturi, realizată din diverse materiale. Prin urmare, instalarea elementelor de acoperiș trebuie realizată în conformitate cu tipul de construcție.

Important! Numai specialiștii cu experiență pot instala corect trapa pe acoperiș, pot realiza căldură și impermeabilizare fiabile. De asemenea, este important să reglați dispozitivele de închidere, balamale, hale, etc.

Unde să cumpărați trape de acces pe acoperiș

La cel mai bun preț, un hatch poate fi comandat de la producătorii care oferă de asemenea servicii de livrare și instalare.

Compania de construcții "Liga-Story" produce diferite construcții translucide pe bază turn-key.

Cum se face trapa pe acoperișul casei

Ce este un trapă pe acoperișul casei? În clădiri rezidențiale înalte pe acoperiș se face ieșirea din trapa, care este adesea aranjată pe o aterizare. Acest design poate fi considerat universal, deoarece este potrivit atât pentru acoperișurile înclinate, cât și pentru cele plate.

Dispozitivul unui trapeu metalic pe un acoperiș.

Trapa pe acoperișul arondat arată ca o cabină sau un baldachin care are pereți laterali. Ieșirea la acoperișul înclinat este aranjată, având ca bază etapa de montare a picioarelor de rafturi, pentru că este pentru ele că caseta de trapă va fi fixată.

Proiectarea trapeelor ​​pentru acoperiș este o formă pătrată, a cărei parte este de 120 sau 45 cm, iar numărul va depinde de suprafața acoperișului.

De ce am nevoie de o trapă?

Tipuri de trape de acoperis.

Acoperișul oricărei case trebuie să fie deservit din când în când și inspectat. Acest lucru se poate face cu o trapă practică pentru a ajunge la suprafața acoperișului, la care scările conduc. Un astfel de design ar trebui să fie disponibil în orice casă.

Acest design nu numai că este operațional, dar în același timp este de asemenea ignifug, în unele cazuri poate servi pentru a ilumina mansarda. Puteți face mai multe dintre ele.

Deci, de ce ai nevoie de o trapă pe acoperiș? Pe acoperis se află structuri precum țevi de fum, o varietate de obiecte de iluminat, ieșiri din sistemele de ventilație, care necesită întreținere obligatorie și reparații periodice. De asemenea, este necesar să se respecte acoperirea acoperișului, care se deteriorează în cele din urmă. Astfel de lucrări nu vor funcționa în interior, deci aveți nevoie de o ieșire confortabilă și sigură la acoperiș. Un alt scop important al acestor ecrane este protecția împotriva pericolului de incendiu. Capcanele de pe acoperișul casei pot îndeplini rolul nu numai de ieșire sigură din incintă, ci și de îndeplinirea funcției de îndepărtare a fumului. Pentru mansardă, astfel de elemente au existat de mult ca ferestre practice și atractive. Poți să faci cât vrei. Totul depinde de estetica exterioară a casei.

Care sunt tipurile de trape de acoperire a casei?

Până în prezent, accesul la acoperișul casei poate fi foarte diversificat. El poate avea nu numai aspectul unui capac orb, la care scara conduce.

Designul poate fi destul de atractiv și funcțional, ceea ce nu numai că nu va strica acoperișul, ci, dimpotrivă, îl decorează.

Există următoarele soiuri de trape:

Diagrama șasiului.

 1. Luc-cutie. Acest design este foarte convenabil pentru camerele neîncălzite. Acest tip de trapă poate fi utilizat atunci când este necesar să se asigure acces tehnologic la acoperiș. În același timp, se realizează iluminarea naturală. Ramele pot fi fabricate din poliuretan, aluminiu sau lemn, fereastra se deschide spre exterior, are sticlă armată. Avantaje - instalare ușoară, posibilitatea de iluminare naturală în interior, de multe ori ferestre sunt puse pe aerisire. Dezavantaje - scara nu poate fi fixată.
 2. Exploatare operațională. Are un fel de cutie cu un capac orb, care are adesea o scară ușoară din metal. Această construcție este folosită pentru clădiri înalte și industriale, care au un acoperiș plat. Adesea, pentru realizarea acestor modele se utilizează metale convenționale, instalarea lor nu va dura mult timp: acestea sunt asamblate. Avantajele acestor ecloze sunt că puteți utiliza forme și dimensiuni neobișnuite, acoperire cu zinc și strat de vopsea, izolație termică. Dezavantaje - aceste ecloze au rareori un aspect decorativ, chiar și atunci când capacul nu este făcut din surd, ci cu o acoperire translucidă.
 3. Lucuri din lemn cu scari speciale de pliere. Acest tip de trapeu este folosit pentru case private mici. Acesta este un trapa izolată din lemn, la care este atașat o scară pliantă confortabilă. Cu o ieșire deschisă spre acoperiș, această scară poate fi ridicată ușor și rapid. Atunci când trapa de pe acoperiș este complexă, seamănă cu un capac obișnuit din lemn, care nu strică interiorul unei clădiri rezidențiale. Avantaje - confort în exploatare și ieșire prin trapă până la acoperiș, instalare ușoară, estetică. Dezavantaje - este necesară acoperirea suprafeței exterioare a lemnului cu mijloace de protecție.
 4. Luminatoare. Astfel de ecloze luminează bine încăperea, sunt ventilate convenabil. Ferestrele învelite sunt un element al interiorului, decorează podul, acoperișul. Dezavantaje - preț ridicat, instalare dificilă.

Instalarea trapei

Diagrama mecanismului mecanismului de tracțiune.

Mai întâi trebuie să vă puneți mâinile pe locația trapei pe tavan și în fiecare unitate de colț într-un cui. Apoi, transferați aceste unghii la grătare cu o linie plumb.

În plus, mărcile sunt unite prin linii îndrăznețe. Pentru a întări coridoarele deasupra și dedesubtul găurii, este necesar să se coboare în jos bara, dimensiunile acestora fiind de 50 * 100 mm.

Apoi, va trebui să marcați colțurile deschiderii, dându-le în cui, astfel încât să treacă prin suprafața exterioară a acoperișului. Sindrile de acoperis și foile sunt tăiate.

Se remarcă poziționarea fasciculului pentru armare. Grinzile, care se află în interiorul deschiderii, trebuie tăiate și fixate în jos în orificiul grinzilor pentru a menține greutatea.

Pentru buștenii de fixare a cadrelor de 50 * 100 mm. Un fascicul ar trebui să fie fixat între orificii în care au fost tăiate grinzile. Acesta este tăiat și bolțit pe 1 jamb din două laturi ale unei deschideri într-un tavan pe care ar putea să păstreze greutatea grinzilor tăiate.

Pe perimetrul deschiderii trebuie să înșurubați gips-cartonul. Lângă deschidere este realizat un cadru cu grinzi de 50 * 100 mm. Apoi, în interiorul acestuia este acoperit cu plăci de ipsos. Este necesar să puneți izolația sub el.

Acum știm cum să facem o trapă de foc. Mult noroc în muncă!

Luke la mansardă cu propriile sale mâini

Instalarea unui trapa de acoperiș în podea

Dacă ați decis cu fermitate să utilizați în mod activ spațiul de la mansardă, cel mai probabil, va trebui să faceți o trapă în mansardă. În sate, în anii vechi, a fost foarte ușor să se îndeplinească această sarcină - era suficient să profite de scară, dar pentru o persoană modernă, o astfel de metodă îndoielnică nu poate fi numită în mod corespunzător. În mod sigur, va fi nevoie de un canal confortabil din interiorul casei și nu din exterior, așa cum a fost practicat mai devreme. La vânzare există soluții gata făcute, dar ele trebuie să fie instalate de dvs. înșivă, iar dimensiunile structurii nu pot merge. Acest articol va discuta cum se poate face acoperișul unei locuințe.

Cumpărați sau faceți?

Cei care intenționează să cumpere produsul finit, pot profita de instrucțiunile de instalare a acestuia, care va fi, de asemenea, prezentate în acest articol, și care doresc să facă o trapă convenabil la mansardă cu propriile sale mâini va fi interesant pentru a finaliza informații despre procesul pe care le oferim la lectura. Deci, iată câteva nuanțe importante care vor fi utile în lucrare:

 • Alegeți locația deschiderii cu ajutorul calculului, astfel încât să nu vă atingeți capul împotriva coronamentului sau acoperișului în momentul ascensiunii;
 • sub grinzile tavanului, intrarea pe acoperișul casei nu este construită;
 • Dacă etajul superior nu este încă izolat, va trebui să faceți o izolare termică;
 • deschiderea trebuie consolidată. Pentru structurile din lemn sunt adecvate grinzile din lemn, iar în casele din beton armat armarea se realizează prin colțuri metalice;
 • este necesar să se asigure un spațiu liber sub trapă pentru scara retractabilă.

În acest caz, în cazul în care trapa cu o scară pe care le va face, nu prea leneș pentru a examina cu atenție toate etapele procesului, atunci nu veți întâmpina dificultăți în muncă, și nu pare ca un complex.

Etapele de fabricație

Înainte de a face o trapă la mansardă, trebuie să trasați desene care să marcheze toate măsurătorile și parametrii necesari: grosimea suprapunerii, dimensiunea capacului și deschiderea pe care doriți să o tăiați. Vă rugăm să rețineți că încăperile izolate pot fi echipate cu un capac convențional, în timp ce cele reci vor necesita izolare termică suplimentară. Nu contează cum veți desena o diagramă - dintr-o mână pe hârtie sau într-un program special de calculator, cel mai important, să țineți cont de toate dimensiunile necesare. La elaborarea schemei, se poate trece la aspectul practic al întrebării și se pot pregăti instrumentele pentru lucrare.

Dacă în stadiul construirii unei case nu există acces pe acoperiș, va trebui să o tăiați singur. Desigur, dacă există deja o astfel de deschizătură pentru instalarea ușii, această etapă de lucru este omisă.

În primul rând, marcarea se face astfel încât gaura să fie mai mare decât cadrul ramei de tracțiune cu 5 - 6 cm. Mai târziu, decalajul va contribui la compensarea grosimii plăcilor de la care va fi realizat cadrul. Materialul din bucata de tavan tăiat poate fi folosit pentru căptușeala capacului, desigur, dacă are un aspect estetic normal.

Asamblarea cadrului

Aici avem nevoie de panouri cu o grosime de 2 - 3 cm, acest calibru care va face baza solida. Cadrul poate avea o formă rotundă sau pătrată. A doua opțiune presupune obligativitatea simplității tuturor unghiurilor. Dimensiunile cadrelor de 60X120 cm pot fi considerate standard și astfel de dimensiuni sunt potrivite pentru majoritatea absolută a proprietarilor de case. Sunteți ghidat de preferințele și dimensiunile personale ale deschiderii, poate doriți să creșteți accesul la acoperișul casei, dar nu vă recomandăm să faceți mai puțin. După montare, cadrul este montat pe scaunul său în deschiderea tavanului.

Așa cum am menționat mai sus, cea mai obișnuită acoperire poate fi asamblată din resturile de pardoseală decupate, care s-au format ca urmare a tăierii deschiderii. Ușa asamblată trebuie armată din partea opusă printr-o bară transversală. Apoi trebuie să fie fixată în locul selectat cu bucle situate de-a lungul părții lungi sau scurte a capacului. Uită-te bine la ce parte va fi mai convenabil pentru tine de a deschide ușa, și numai apoi continuați să-l fix pe cadru. De asemenea, luați în considerare cum să deschideți trapa care duce la acoperișul casei, în interiorul sau în exteriorul clădirii.

Suntem angajați în încălzirea și finisarea

Problema cu izolația, așa cum am spus mai devreme, va depinde în întregime de gradul de izolare termică a etajului superior. Podelele izolate pot face cu un strat elementar de izolație, dar vă sfătuim să acordați atenție izolației fonice. Desigur, o cameră rece are nevoie de o acoperire de izolație de înaltă calitate pe scară largă. Pentru aceasta, este necesar să se plaseze un strat de membrană cu barieră de vapori și un strat de material izolant în conformitate cu o schemă standard pentru un astfel de procedeu. În ultima etapă trebuie să faceți o finisare externă.

După cum ați știut deja, acesta este modul de instalare a celei mai simple hatch-uri care duce la acoperișul casei. Pentru soluții mai complexe pot fi atribuite proiectul cu o scară glisantă. Procesul de instalare aici este efectuat într-un mod similar numai cu unele diferențe.

Construcții complexe

Trapa la mansardă poate fi completată cu o scară staționară. Și aici lucrarea începe cu erupția deschiderii. Procesul ulterior al procesului depinde de designul pe care l-ați ales și în ce ordine veți face acest lucru. Menționați imediat că lucrările de asamblare și instalare a trapei cu scara în acest caz vor fi oarecum mai complicate decât în ​​opțiunea de mai sus. Asigurați-vă că potriviți toate dimensiunile elementelor care interacționează:

Toți acești parametri vă puteți măsura sau eliminați din produsul achiziționat, dacă nu faceți singur. În acest caz, capacul trebuie să aibă un spațiu care să găzduiască cea mai lungă parte a scării retractabile în poziția asamblată.

De asemenea, rețineți că greutatea scării trebuie păstrată cu un capac de rezervă, altfel nu va fi posibilă ruperea și, în cel mai rău caz, răniri. Nu trebuie să uităm de un dispozitiv de blocare fiabil, care ține ferm structura în cadrul deschiderii tavanului.

Toate procesele pe care le-am menționat, sunt furnizate schematic, dar dacă vă decideți să vă construi o trapă în pod, nu aveți nevoie de informații mai detaliate, deoarece anumite aptitudini pe care le sunt susceptibile de a fi prezente, dar sfatul general cifra nu ar vrea. Aceeași persoană care cumpără un trapă gata pentru accesul la acoperișul casei poate folosi instrucțiunile pentru instalarea sa, care este în mod obligatoriu atașat produsului.

Varietăți și fabricarea trapeelor ​​pentru acoperișul casei

Acoperișul fiecărei case ar trebui să fie deservit din când în când și, de asemenea, inspectat. În acest scop, casele sunt echipate cu un hatchway, cu care puteți ajunge pe acoperișul casei. Acest traseu este necesar pentru toate casele, cu excepția celor cu un etaj, a căror suprafață nu depășește 100 mp.

Pe acoperișul casei există multe elemente care necesită îngrijire: cum ar fi un coș de fum, antene TV, orificii de ventilație etc. Deseori, întreținerea nu poate fi efectuată din interior, deci aveți nevoie de o ieșire convenabilă și sigură, care să conducă la acoperiș.

Un alt scop este siguranța împotriva incendiilor, deoarece prin trapă nu numai că puteți lăsa spațiul mansardat, dar și să eliminați fumul.

Cum să faceți o trapă pe acoperiș cu propriile mâini

Trapa care duce la acoperișul casei este stabilită ținând seama de pasul grinzilor, deoarece caseta va fi atașată direct de ele. Distanța dintre grinzile adiacente și garnitura trapei trebuie să fie de 7 mm.

Trapă pe acoperișul casei

În cazul în care distanța dintre grinzi depășește dimensiunea trapei, este instalat un cadru suplimentar.

Desenul trapei are, de obicei, forma unui pătrat: partea sa este egală cu 120 cm sau 45 cm, iar numărul posibil de trapete este mai mare, cu atât suprafața acoperisului este mai mare.

Secvența acțiunilor de instalare a trapei

 1. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să deschideți deschiderea, să conduceți la acoperiș și să tăiați materialul de acoperiș: deschiderea este tăiată, bazându-se pe unghii, condusă în colțurile acestei deschideri.
 2. În continuare, este construit cadrul trapei. Acest lucru va necesita grinzi de lemn, care au o sectiune de 5 x 10 cm - sunt atasati in locul fostei locatii a grinzilor. Două buruieni pe tavan sunt bătuți în interior: pentru a menține greutatea grinzilor.
 3. La instalarea trapei, trebuie să aveți grijă să asigurați ventilația. Pentru a face acest lucru, în apropierea pantei acoperișului, există dale sau reflectorizări din placaj pentru a redirecționa fluxul de aer din materialul izolator.
 4. Ultima etapă este instalarea trapei. Cadrul său este fixat pe cadru cu unghii sau cu șuruburi autoportante. Când instalați, din motive evidente, trebuie să sigilați îmbinările: puteți face acest lucru folosind un dispozitiv de etanșare.

Soiuri de trape de acoperisuri

Până în prezent, există numeroase varietăți de trape, care combină caracteristici de atracție și funcționalitate externă. O trapă nu este întotdeauna un capac simplu, cu o scară atașată de ea: în majoritatea cazurilor, nu afectează aspectul acoperișului, nu deranjează interiorul casei. Să luăm în considerare un fel de trapeu de acoperiș: fereastra de deschidere, operațională, din lemn.

Fereastra de acoperiș

Este instalat în principal în spațiile de mansardă în care nu există sisteme de încălzire. Un astfel de trapă vă permite să vă asigurați accesul la suprafață și acoperiș, precum și să creați o lumină naturală în pod.

Trapa pe acoperiș

Ramele pot fi confecționate din lemn, aluminiu sau poliuretan. Avantajul este și ușurința instalării. Dezavantajele includ lipsa posibilității de a fixa scara: se utilizează numai scara.

Exploatare operațională

Designul este o cutie cu capac orb. Deseori, cutia este echipată cu o scară metalică. Aceste ecloze sunt de obicei echipate cu clădiri înalte sau industriale. Trapa este asamblată în stare asamblată, iar instalarea nu durează prea mult timp.

Ghidajele pot să arate așa

Avantajul este posibilitatea de a acționa forme și dimensiuni atipice ale trapei. Cutia metalică este galvanizată, vopsită și are izolație termică.

Cu toate acestea, trapa de producție nu este decorativă nici atunci când se înlocuiește un capac convențional cu un capac translucid.

Trapă de lemn

Un trapeu de lemn cu o scară pliabilă este de obicei folosit în case particulare. Diferența constă în construirea unei scări pliante fixate la trapa de lemn.

Acoperiș de șantier într-o casă privată

Pe scara pliabilă puteți ajunge rapid pe acoperiș. Când este îndoită, trapa arată ca un capac simplu din lemn. Pentru a evita apariția ciupercilor, arborele trebuie tratat cu mijloace de protecție.

Fiți atenți!

1 Comentariu

Eu în cele din urmă am cumpărat și instalat trapa de acoperiș Vilpe (Vilpe HUOPA), care este perfect combinată cu acoperișul de bitum. Nu toate se vor potrivi bine, pentru că un astfel de trapă nu este transparent și, aparent, nu toată lumea va dori, dar pentru acoperișul meu înclinat se potrivește perfect. De asemenea, nu am vrut să complicăm acoperișul într-un fel cu construcții vicioase. Cu toate acestea, după instalarea finală s-au crezut că prețul este supraestimat cu un factor de două pentru aceste modele, așa că, din nou, recomand să nu luați timp pentru a cumpăra și în mod deliberat. Deși în timpul exploatării plângerilor nu era vorba de trapa lui Vilpa. Mansarda este rece, nimic nu a fost izolat, iar trapa din interior se închide pe șurub, destul de fiabilă în senzații. Ei bine, și trapă Ville pentru cei care nu vor trage tot felul de lucruri înainte și înapoi prin ea, cu lucruri grele în îmbrățișare, trapa poate fi chiar deteriorat.
M-am uitat, de asemenea, la trape cu un cadru din lemn, dar înțelegeți că acoperișul este picături de temperatură, este umed, apoi uscat. În zona mea, diferențele sunt semnificative.
Un alt recomandat FAKRO și Velux, dar în cele din urmă am decis să nu schimb fereastra mansardă, chiar dacă am luat în considerare protecția cadrului din lemn al căminului din exteriorul acoperișului.

Cu mâinile tale - Cum să te faci

Cum să faceți ceva singur, cu propriile mâini - site-ul maestrului de acasă

Cum de a face o ieșire pe acoperiș - 7 căi

Ieșiți pe acoperiș cu propriile mâini - tipuri și dispozitive

Este greu de imaginat îngrijirea acoperișului, curățarea jgheaburilor, repararea dispozitivelor de antenă, întreținerea colectoarelor solare sau funcționarea unei coșuri de coș fără acces la acoperiș. Alegerea modului de deplasare depinde de unghiul de înclinare al razei sale și de desemnarea spațiului de dedesubt. Accesul la acoperiș poate fi asigurat de o scară verticală sau scări instalate în exterior, o scară interioară pliabilă cu un capac articulat, precum și o varietate de trape - izolate și izolate. Este convenabil să vă deplasați pe acoperișuri și pe coridoarele instalate pe acoperiș. Calea către acoperiș trebuie să fie fiabilă. Prin urmare, nu este atât de important modul în care este pus în aplicare, cel mai important, că garantează o ridicare rapidă și sigură la acoperiș.

Pasul pe perete

(Opțiune pentru acoperișuri plate)

Cea mai simplă soluție este o scară verticală, montată pe peretele exterior. Marginea inferioară a scării trebuie să fie la o înălțime de aproximativ 1 m de la sol, ceea ce va împiedica copiii să urce pe acoperiș, iar adulții pot profita de scara obișnuită. O soluție similară este, de asemenea, o scară de trepte secționată, compusă din două părți. Secțiunea inferioară, atașată, are o înălțime de aproximativ 1,5 m, dacă este necesar, utilizați-o.

Este important ca suprafața treptelor scării să nu fie alunecoasă. Pentru a face acest lucru, sunt realizate din oțel ondulat sau bare de armare cu profil periodic (cu proeminențe în formă de seceră).

Scara rulantă, montată pe peretele de la etaj, care duce spre acoperiș de pe balcon sau terasă, este mai sigură. Singurul său neplăcut este că este necesar să treceți prin interiorul casei pentru a intra în acoperiș. Structurile metalice ale scărilor ar trebui să aibă o acoperire anticorozivă a compozițiilor de vopsele și lacuri sau pulberi polimerice.

Scara exterioară

(Pentru acoperișuri plate)

Mai confortabil și atractiv exterior, în comparație cu o scară verticală, este o scară exterioară abruptă care duce de la terasa de la etajul inferior la terasa (sau platforma) situată în nivelul acoperișului. Proiectarea unei astfel de scări este realizată dintr-o țeavă de oțel cu brațe sudate de aceasta - pentru instalarea treptelor. Călițele lor sunt realizate din tablă ondulată sau din lemn impregnat (stejar, fag, cenușă). Și balustrada poate fi făcută din țevi, tije, frânghii etc. De obicei, suprafețele tuturor elementelor din oțel ale scării protejează împotriva coroziunii cu vopsele de vopsele și lacuri. Dar o astfel de scară poate fi făcută din oțel inoxidabil lustruit sau lustruit.

Elementele unei scări metalice de pe acoperiș pot fi acoperite cu compoziții de pulberi polimerice sau din oțel inoxidabil

trapă

(atât pentru acoperișuri plate, cât și pentru acoperișuri înclinate)

În mod normal, trapele de acces pe acoperiș sunt amplasate deasupra aterizării superioare a scării. Locația de instalare a trapezoidelor în acoperișurile înclinate depinde de culoarea rafturilor. Distanța dintre cutie și eclozeze căpriori învecinate, la care este atașat nu trebuie să depășească 7 cm. În cazul în care diferența este mai mare, este necesar să se instaleze între două căpriori ale grinzii transversale și cel vertical (la care este atașată o parte a cutiilor de bocaport). Când ușa mai lată decât distanța între căpriori, este necesar să se taie un fragment dintr-un căprior și croielii margini pentru a consolida grinzile transversale frontale care transmit sarcina la căpriori învecinate. Dacă o astfel de soluție nu este furnizată de proiect, este necesar să se obțină concluzia designerului, arhitectului despre posibilitatea de a face acest lucru. Pe acoperișul înclinat al unei zone mari cu mai multe coșuri, este mai bine să instalați două trape. Apoi nu va fi nevoie de piste pentru o curățare a coșului de fum. Lucrările trebuie amplasate lângă coș. Piața oferă tăblițe de mai multe dimensiuni: cel mai mic - 45 x 55 cm, cel mai mare - 120 x 120 cm. De asemenea, puteți să comandați o trapă de dimensiuni personalizate. Dar prețul unui astfel de trapă va fi cu 20-30% mai mare decât costul unui trapa de producție de serie cu dimensiuni similare. Capacul trapei este finisat cu o acoperire din oțel zincat, suprafața sa fiind acoperită cu acoperiri cu vopsea și lac sau acoperire cu pulbere.

Pentru a acoperi trapa de pe suprafața acoperișului nu este vizibil, este căptușit cu materialul utilizat în acoperiș. Decorarea capacului trapei pe acoperișul șindrilei de bitum sau a foii de oțel este mai ușoară. Dar este mai bine să încredințezi un acoperiș profesional care să-și îndeplinească mai bine locul de muncă. Capacul poate fi, de asemenea, transparent, cu umplutură din sticlă sau policarbonat. Trapa se deschide sau în lateral. În poziția deschis, capacul poate fi fixat de două servomotoare (arcuri de gaz). Sertarele de serie sunt echipate cu dispozitive care împiedică închiderea necontrolată a capacului. În cazul în care trapa este montată deasupra camerei încălzite (scară, vestiar, cameră de utilitate), proprietățile termoizolante au o importanță deosebită. Unii producători oferă trasee izolate, proiectarea cărora poate avea rezistență la transferul de căldură R = 1,5 m2 * K / W (capacul policarbonatului are R = 0,45 m2 * K / W). Manșoanele care completează trapele le permit să fie instalate pe acoperișuri cu un strat de materiale diferite, atât plane cât și ondulate, având valuri de profil atât normal cât și înalt.

Uneori, trapele sunt echipate cu o protecție împotriva ruperii, capacul lor orb este suplimentar consolidat din interior, iar axele balamalelor nu le permit să fie îndepărtate atunci când capacul este închis. Trapa poate fi echipată cu un grătar cu o blocare amplasată în partea inferioară a trapei. Puteți să comandați o trapă cu un dispozitiv de blocare care are un șurub cu trei bare sau cu o blocare echipată cu o insulă de blocare certificată.

Scară îndoită cu capac

(atât pentru acoperișuri plate, cât și pentru acoperișuri înclinate)

De obicei, o scara pliabila este instalata pentru a iesi la mansarda sau acoperișul plat.

În cel de-al doilea caz, trapa de scară are două capace: exteriorul și interiorul (care acoperă scara pliată).

Capacul interior este un sandwich: cadrul din lemn este lipit pe ambele fețe cu plăci din fibre de lemn, între care se află o foaie de polistiren expandat de 3-6 cm grosime.

Grosimea capacelor interioare ale 3.6-6.6 cm. Capac interior cu un strat mai gros de izolație se recomandă în acoperișuri plate și plafoane între camere cu o diferență de temperatură mare (între spații rezidențiale și comerciale).
Rezistența la transferul de căldură al unui astfel de capac R este de 1,54 m * K / W (cu spumă de polistiren gros de 3 cm, în care R = 0,91m * K / Bt).

Rezistența la etanșeitate a capacului interior este asigurată prin instalarea unei secțiuni circulare situate în canelura măcinată a cutiei.

Există două tipuri de scări - secționale și foarfece. Cele mai populare sunt scările secționale formate din trei sau patru secțiuni pliante sau alunecoase. Scările au lungimi diferite, ele sunt alese în funcție de înălțimea camerei. Unghiurile de montare a oțelurilor de pe scările permite ca secțiunile să fie fixate clar în starea în desfășurare și să se ajusteze unghiul scărilor. Stabilitatea scării oferă un mecanism pentru deschiderea capacului, fixându-l în poziție deschisă.

Scările secționale sunt realizate din oțel sau lemn. O scară pe ambele părți poate avea mânere sau mânere care asigură o ascensiune sau o coborâre sigură și confortabilă.

Scările foarfece sunt din oțel, sunt pliate "acordeon". Pentru a le descompune este mai dificil decât secțiunea. Suprafața treptelor, indiferent de tipul scărilor, nu ar trebui să fie alunecoasă - pentru asta este suficient să se facă caneluri pe suprafața treptelor de lemn.

Atenție vă rog! Izolarea termică a ieșirilor de la gurile de vizitare din spațiile rezidențiale până la cele nerezidențiale poate fi mărită prin aplicarea suplimentară pe capacul interior a unei foi de polistiren de 10 cm grosime.

Rama secționabilă pliabilă rezistă la sarcină de până la 160 kg

Scara de oțel foarfece este foarte convenabilă, dar este mai dificil să se descompună și să se îndoaie

Scări și scări de acoperiș

(Potrivit pentru acoperișuri înclinate)

Libera circulație a persoanelor de-a lungul suprafeței acoperișului înclinat este asigurată de trepte și de piste instalate pe acoperiș. Pe acoperișurile cu o pantă de pante mai mică de 30 °, trebuie să se monteze pași cu o distanță de 70 cm între fiecare al doilea rând al plăcilor de acoperiș. Dacă panta pantei acoperișului este mai mare de 30 °, treptele sunt setate cu 35-40 cm (pe fiecare rând de plăci). Scările rulante au de obicei o lățime de 25 cm și o lungime de 40 până la 300 cm.

Baza treptei este realizată din oțel (40 x 4 mm), iar mânerul este realizat din tablă de oțel cu grosimea de 2 mm. Pe scări, amplasate în fiecare al doilea rând al șindrilelor, se mișcă ca o scară. O scară lungă de-a lungul coamei servește ca o cale orizontală care duce de la trapă până la coșuri. Treptele și treptele pistelor sunt realizate din tablă de oțel zincat, a cărei suprafață este vopsită sau acoperită cu pulbere pentru a se potrivi culorii materialului de acoperire.

Tablourile oțelului nu sunt întotdeauna combinate vizual cu acoperișurile, de exemplu cu șindrile bituminoase. O alternativă la o pasarelă metalică tipică este o coridor cu platformă din bare de lemn cu o secțiune de 40 mm, impregnată sub presiune. Aceste bare sunt atașate peste suporturile de bază ale pasarelelor. Baza scărilor și a treptelor poate fi sprijinită de bare atașate la grinzi cu șuruburi. Suporturile de bază sunt alese în funcție de tipul de material de acoperiș: plăci ceramice și ciment, oțel metalic, plat sau profilat, material de acoperire sau șindril bituminos.

Distanța dintre brațele scării nu trebuie să depășească 80 cm. În cazul în care coșul este ridicat, se montează capse pentru a se ridica la gură.

Etapele și pistele trebuie să aibă o suprafață ondulată sau perforată, care elimină alunecarea

Pentru a instala treptele pe acoperiș, utilizați elemente speciale de țiglă cu o acoperire din aluminiu sau beton. Aceste elemente sunt alese în funcție de tipul de șindrilă utilizat în acoperiș. Elementul de țiglă cu o treaptă este fixat pe bara cu două șuruburi (de exemplu, 4,5 x 45 mm), iar bara este fixată pe căpriori cu unghii

Scările, platformele și treptele de acoperiș oferă o mișcare convenabilă de-a lungul acoperișului în timpul funcționării

Fereastră în acoperiș

Și pentru acoperișurile înclinate și plate

Poate fi instalat in orice spatiu de mansarda. Până de curând, existau ferestre numai pentru acoperișuri înclinate, dar acum producătorii acestui produs oferă ferestre și pentru acoperișuri plate. Ambele tipuri de ferestre pot executa funcțiile de ieșire de urgență la acoperiș (dacă dimensiunile acestora îndeplinesc cerințele normelor). Instalarea ferestrei de ieșire într-un acoperiș plat, pe structurile sale de susținere, montează carcasa din lemn a ferestrei, partea superioară a căreia are o pantă de 19 °. În acest caz, fereastra este instalată.

În mod tipic, aceste ferestre au dimensiuni de 66 x 98 (sau 118) cm sau 78 (sau 94, 114) x 140 cm și sunt destinate instalării în încăperi încălzite. Prin urmare, pe marginile lor, adiacente acoperișului, atașați manșete speciale de etanșare. Masa de plastic aplicată pe partea inferioară a manșetei contribuie la legătura strânsă a manșetei cu suprafața materialului de acoperire, garantează izolarea termică necesară și exclude scurgerile de apă. Unele firme oferă manșete universale concepute pentru orice tip de acoperiș, altele - două tipuri de manșete proiectate pentru a fi instalate deasupra materialelor ondulate și plate.

Manșoanele sunt de obicei fabricate din aluminiu și cupru, dar puteți comanda o manșetă din aliaj de titan și zinc.

Atenție vă rog! Pentru a pune corect izolația termică în jurul perimetrului cutiei de vizitare, dimensiunile deschiderii pentru acoperiș ar trebui să fie cu 5-7 cm mai mult decât cutia de fereastră.

Ieșirea ferestrei pentru un acoperiș înclinat este selectată în funcție de unghiul de înclinare al rampei. Piața oferă ferestre destinate instalării în acoperișuri cu unghiuri de pante de 15-85 °, 20-65 °, 20-85 °.

Ieșirea ferestrei poate fi îndoită sau plută. Unele dintre ele sunt echipate cu servomotoare de gaz, care facilitează deschiderea. Ferestrele de ieșire de urgență pot fi echipate cu un dispozitiv care ridică automat brațul ferestrei. De obicei, cutiile și ramele sunt realizate din lemn lipit stratificat (adesea pin) și acoperite cu mai multe straturi de lac. Geamurile externe sunt realizate din sticlă călită. Geamurile termoizolante cu geam termopan trebuie să garanteze o pierdere mică de căldură. Dacă rezistența geamului la transferul de căldură este R = 0,91 m2 * K / W, atunci ferestrele R vor fi de aproximativ 0,67 m2 * K / W.

Izolatorul de ferestre la acoperiș trebuie să îndeplinească cerințele pentru ieșirea de evacuare și să aibă dimensiuni de cel puțin 60 x 80 cm

Trapă izolată

(opțiune pentru ambele acoperișuri plane și plate)

Astfel de ferestre sunt proiectate pentru instalarea deasupra unei poduri nerezidențiale, când izolația se află în tavanul ultimului etaj. De obicei, acestea sunt montate pe versanți cu un unghi de înclinare de 15-65 °. Rezistența la transferul de căldură al ferestrelor cu geamuri cu economie de energie este R = 0,4 m2 * K / W, și cu valoarea obișnuită de -0,28m2 * K / W.

Lucarile-ferestre pentru camerele neîncălzite deschise în sus sau în lateral.