Luminator acoperiș luminat

Materiale

Pentru a mări volumul spațiului de locuit al casei este convenabil să se construiască o podea de mansardă, pe care este construit un acoperiș mansardat rupt (care, în esență, este un fel de acoperiș arcuit convențional).

Înainte de a începe să se familiarizeze facilități de acoperiș înclinat mansardat este recomandat pentru a citi articolele „Fronton casa acoperiș“ și „Rafter System“, ca și în acest articol va fi folosit foarte des link-uri la materialele necesare ale articolelor menționate.

Construcția luminatorului de acoperiș, ca oricare altul, începe, în primul rând, cu elaborarea unui plan și a unui plan de construcție a acoperișului. Această procedură poate fi efectuată atât manual (pe o bucată de hârtie într-o celulă) cât și pe un computer (cu competențele corespunzătoare). Deci, un desen al piciorului casei se face cu respectarea obligatorie a scării. Apoi, este produs un desen (și în scară) al acoperișului viitor al casei. Este important în această etapă a lucrării să se determine unghiul de înclinare al patinei, înălțimea structurii și locația (precum și mărimea) deschiderilor de ferestre din încăperea mansardă.

Figura următoare prezintă desenul recomandat:

Înălțimea amplasamentului îndoitură (3,1 metri) oferă etaj înălțimea tavanului mansarda finisare este de 2,5 metri. Unghiul de înclinare a rampelor laterale - 60 °, și de sus - 30 ° (de altfel, unghiul de înclinare de 60 ° permite să ignore încărcarea zăpadă atunci când se calculează laterale razele sistemului de acoperiș). Aceste dimensiuni sunt recomandate și pot fi modificate la discreția dvs.

Următorul pas în construcția acoperișului acoperișului este calculul forței de întindere (pentru acest scop se utilizează programul descris în articolul "Sistemul de plută"). În fila "Captură 1" se face calcularea rafturilor de rajide laterale. În această schemă, este important să notați valoarea forței de reacție verticale la punctul de sus al grinzilor (indicat de săgeata roșie în sus) "Q1, kg". În tab-ul "Arch" sunt calculate rafturile de patine superioare. Aici este important să notăm valoarea forței de reacție verticale la punctul inferior al grinzilor "Q, kg". Prin adăugarea valorilor Q1 și Q, obținem o sarcină concentrată N, a cărei valoare este utilizată pentru selectarea secțiunii transversale a grinzilor și coloanelor.

Apoi, mergeți direct la ridicarea unui luminator de acoperiș rupt.

Etapa 1: instalarea ramei Mauerlat și a plafonului.

În detaliu, acest proces a fost descris în articolul "Acoperișul Gable al casei". Observăm doar că, conform calculului, secțiunea transversală a grinzilor de suprapunere este considerată ca fiind de 100 * 200 mm. și încă un lucru: atunci când se instalează un acoperiș nou pe o casă veche, se întâmplă că, după ce au instalat grinzile din tavan, când le privesc de sus, nu formează un dreptunghi strict. Acesta nu este un dezastru! Cu toate acestea, pentru facilitarea continuării lucrărilor, este necesar să se realizeze un paralelism strict al laturilor dreptunghiului format; Pentru a face acest lucru, este necesar să reglați ușor poziția rafturilor pe acoperiș (vezi etapa următoare).

Pasul 2: Instalarea rafturilor.

Pe două rânduri sunt expuse standuri (prima extremă - de la o bară de 150 * 100 mm, apoi de secțiuni intermediare - 150 * 50 mm). Distanța dintre ele nu trebuie să depășească 3 metri. Toate rafturile (atât cele extreme cât și cele intermediare) trebuie fixate cu distanțiere. Înălțimea rafturilor este selectată cu 10-15 cm deasupra înălțimii dorite de finisare a plafoanelor de la mansardă.

Pasul 3: Execuția din partea superioară este așezată de pe placa de 150 * 50 mm, după care sunt instalate rafturile lipsă din aceeași secțiune. Construcția rezultată va îndeplini funcția scheletului pereților laterali laterali ai mansardei.

Etapa 4: dispozitivele de fixare sunt montate și fixate pe grinzi. Secțiunea transversală a acestora este calculată în program în fila "Beam" din tabelul "Distribuire sarcină". Sub fiecare șurub aproximativ în mijloc timpul setat durata de backup (ca o copie de rezervă temporară poate fi utilizat dyuymovka 150 * 25 mm - este ușor să se deplaseze pentru a permite strângerea atunci când instalarea structuri raze superioare, și, de asemenea, reduce sagging).

După instalarea tuturor buzelor deasupra acestora, fixați placa (bine potrivită 150 * 25 mm); este important să instalați această placă strict în mijloc, dar aproximativ 20 cm în orice direcție.

Etapa 5: Instalarea canelurilor laterale.

Instalarea canelurilor laterale se realizează prin analogie cu această procedură, descrisă în articolul "Acoperișul acoperiș al casei".

După montarea raftului lateral, sunt atașate prizele pentru încălzitor (vezi figura de mai jos).

Pasul 6: Instalarea capriorilor din pantele superioare ale acoperișului.

Prin analogie cu procedura descrisă în articolul "Acoperișul acoperișului casei" se realizează un model de căpriori (în acest scop tăierea plăcii este fină de 150 * 25 mm). Acest lucru se face în conformitate cu imaginea de mai jos.

Este important să se țină cont de faptul că unul dintre colțurile superioare ale panoului ar trebui să coincidă cu centrul geometric al acoperișului.

Conform șablonului desenat, prima pereche de grinzi este realizată și instalată (astfel încât să nu cadă, este mai bine să le susținem cu o strut (vezi imaginea de mai jos)).

Apoi, restul grinzilor sunt instalate, urmatoarele perechi de grinzi in absenta cutiei pot fi fixate cu o placa de inch (vezi figura).

Pasul 7: Pitchul suspensiei.

Pentru a preveni ruperea traverselor, este cusută o suspensie (placă de 150 * 25 mm). Cum se face acest lucru este prezentat în figura de mai jos.

Pasul 8: Instalarea cadrului gabionului și a pielii acestuia.

La sfârșitul acestor pași, în construcția acoperișului acoperișului, ar trebui să se întâmple ceva de genul prezentat în figură.

Instalarea și instalarea unui luminator de acoperiș rupt

Casa cu mansardă nu este doar o clădire frumoasă din exterior, ci și o casă confortabilă. O astfel de proiectare a clădirii vă permite să construiască ieftin un etaj suplimentar, care poate fi folosit pentru decorarea camera de zi, care este pentru camera de zi, dormitor sau pepinieră, precum și în scopul economic al spațiilor, de exemplu, pentru dispozitivul dressing funcțional, o baie spațioasă și o zonă de luat masa confortabilă. Cu toate acestea, întrucât nu au existat avantaje în prezența mansardare, nici unul dintre ei nu va fi în măsură să devină o realitate, dacă nu este bine gândită de interior și timpul nu avea grijă de proceduri, cum ar fi de căldură, abur, hidro și izolare fonică. Face toate lucrările, de la construcții și finisaje de finisare mansarda poate fi propriile lor mâini, fără a recurge la profesioniști scumpe. Desigur, în primul rând, este necesar să se determine tipul de acoperiș pentru a obține o idee despre caracteristicile acestuia. Cel mai mare avantaj pentru utilizatori este luminarea acoperișului spart, care este un tip de acoperiș gable cu mansardă. Merită să ia în considerare elementele unui astfel de sistem în detaliu, precum și ce să caute atunci când proiectarea și instalarea acestuia.

Caracteristicile unui acoperiș spart

Sistemul de acoperiș rupt este un sub-acoperiș sub acoperiș, dar cu o configurație mai complexă. Acest nume a fost dat acoperișului din cauza formei sale, există cel mai mare număr de linii și cifre sparte. Acesta este motivul pentru care este destul de dificil să o proiectăm și este adesea imposibil ca un utilizator nepregătit să facă față acestei sarcini. Cu toate acestea, după ce ați dobândit anumite abilități și un stoc de cunoștințe, puteți face munca singură. Extern sistem acoperișuri este mai similar cu acoperiș ipohondru, acest efect este obținut prin având o pluralitate de cuspelor, precum și stabilirea ferme în două niveluri. În acest caz, căprior inferioare au un unghi de setare abrupt (60 grade), comparativ cu rândul de sus (mai puțin de 30 de grade). Acesta oferă, de asemenea, să includă și lățimea acoperișului, pentru că, în acest caz, valoarea optimă. - 5.6 m Cu acest design, tavane inclinate mansarde poate mări spațiul acoperișului și a obține plafoanele înălțime mai confortabile.

În general, sistemul de bare de acoperiș cu un set de elemente nu diferă de cele obișnuite pentru acoperișul mai multor utilizatori. Aici trebuie, de asemenea, să calculați și să instalați următoarele detalii:

Trebuie remarcat faptul că dispozitivul luminatorului pentru acoperișul spart nu necesită un calcul foarte precis al încărcăturii de zăpadă, deoarece acest tip de acoperiș are pantele principale cu un unghi de înclinare de 60 sau mai multe grade. Adică masele de zăpadă de pe suprafață nu vor fi amânate și, prin urmare, nu vor putea exercita o presiune semnificativă. Acesta nu este singurul avantaj al acoperișului de acest tip. De asemenea, printre merite, există 3 calități pozitive.

 1. Un spațiu mare sub acoperiș, în care puteți aranja o cameră de zi sau o încăpere de utilitate. De asemenea, podeaua vă permite să creșteți în mod semnificativ suprafața totală de locuit a casei, însă nu necesită eforturi și investiții financiare, ca în cazul unei suprastructuri complete.
 2. Podul rupt de pe acoperiș conferă întregii structuri un aspect prezentabil, exteriorul arată luxos și original.
 3. O reducere semnificativă a pierderilor de căldură prin acoperiș. Aceasta, în final, duce la o reducere a costurilor de încălzire.

Desigur, vorbind despre merite, merită să menționăm despre posibilele neajunsuri. În special, proprietarii de atice cu acest tip de acoperiș trebuie să înțeleagă că, în ciuda spațiului mare pe acoperiș, este încă o parte din tavan și pereți pot avea o formă teșită, din cauza a ceea ce să se gândească la design-ul interior este necesar mai ales cu atenție. Este, de asemenea, necesar să cumpărați ferestre speciale pentru acoperiș, ale căror costuri sunt ușor mai mari decât sistemele standard de ferestre. În plus, planificarea pentru a crea o cameră de zi în pod, ar trebui să aibă grijă de calitatea de căldură și hidroizolare. Dacă dificultățile enumerate nu sunt o problemă, atunci putem spune că podul cu acoperiș rupt are mai multe avantaje decât dezavantajele. Desigur, majoritatea problemelor pot fi evitate numai dacă sistemul de acoperiș este instalat corect.

Cerințe pentru un luminator de acoperiș rupt

Pentru a elimina problemele cu care se confruntă casele cu sisteme de acoperiș cu configurație defectuoasă, este necesar să se îndeplinească în mod clar toate cerințele pentru montarea acoperișurilor, în special dacă lucrarea se realizează de către sine. Trebuie remarcat faptul că construcția independentă a sistemului de acoperiș și a pardoselii stratului de finisare, precum și procedurile suplimentare pentru hidroizolarea și încălzirea podului sunt posibile chiar și pentru un constructor începător. Cu toate acestea, în ceea ce privește calculele, ar trebui să le încredințați profesioniștilor, în loc să vă bazați pe calculatoare sau pe calculatoare online de pe Internet. În primul rând, este important să țineți cont de 4 cerințe.

 1. Înălțimea camerei de la mansardă ar trebui să fie de cel puțin 220 cm, dacă faceți acest parametru mai mic decât această valoare, atunci trăirea și șederea într-o astfel de cameră vor fi extrem de incomode.
 2. O astfel de întrebare, cum ar fi izolarea unui luminator de acoperiș rupt trebuie să fie gândită cu atenție. La urma urmei, calitatea lucrărilor efectuate va depinde de cantitatea de căldură a întregii case. Aici este în valoare de având în vedere că pereții mansarda - o construcție de acoperiș și acoperiș pierde vizibil proprietăți ale peretelui principal de izolare, astfel încât este necesar să se stabilească izolația în mai multe straturi sau alege materiale cu o protecție maximă împotriva pierderilor de căldură în timpul iernii, precum și spații de încălzire vara, citește și: căldura podului de către minvato cu mâinile tale.
 3. Acesta ar trebui să aibă grijă de calitatea de ventilație, deoarece fără goluri de aer și găuri cameră mansardă este destul de crud, și, prin urmare, nu confortabil și durabil. Acest lucru se datorează faptului că umezeala are un efect dăunător asupra multor suprafețe, inclusiv a materialelor de construcție și a mobilierului. Problemele dispozitivului de ventilație sunt direct legate de izolația hidraulică și de vapori. Aceste proceduri sunt importante pentru calitate, pentru a uda evaporarea de la parter să pătrundă liber în sus și a trecut printr-o ventilație naturală sau artificială, dar se topesc sau apa de ploaie nu se ajunge în interiorul casei.
 4. Finisajele acoperișului nu trebuie să exercite o presiune semnificativă asupra pereților portanți. De aceea se recomandă alegerea materialelor ușoare, dar cu rezistență ridicată și durabilitate. Acestea pot fi produse precum metal, foi profilate sau șindrile bituminoase. Puteți lua în considerare o serie de alte acoperiri, numai în acest caz este important să consolidați suplimentar pereții și fundația structurii. Desigur, chiar și atunci când aleg astereala cu o greutate specifică scăzută, peretele trebuie să fie proiectate pentru sarcină sporită ca un acoperiș rupt în sine are o greutate crescută.

Orice lucrare legată de ridicarea acoperișului trebuie să înceapă cu proiectarea proiectului. La urma urmei, este mult mai ușor să luați în considerare toate detaliile instalării pe diagramă și este, de asemenea, ușor de calculat cantitatea necesară de materiale.

Designul acoperișului spart și instalarea acestuia

Designul acoperișului de la mansardă implică includerea unor secțiuni precum:

 • o listă a materialelor necesare în întregime și separat pentru fiecare site;
 • desenarea formei acoperișului cu indicarea dimensiunilor fiecărei părți și a unghiului de înclinare a razelor;
 • informații privind izolarea termică a mansardei, precum și despre comunicațiile planificate, și anume, conducta de apă, electrician și așa mai departe;
 • calculul sistemului de tâmplărie, cu definiția secțiunii de tavan, mărimea grinzilor și a altor elemente structurale importante.

Dacă este dificil să faceți calcule pe cont propriu, cea mai bună opțiune este să comandați proiectul într-o organizație specială. Având un plan, puteți să achiziționați materiale și să instalați structura. Trapa mansardă ruptă cu propriile mâini presupune realizarea a 7 etape de bază.

 1. Montarea fasciculului Mauerlat.
 2. Instalarea rafturilor pe fiecare fascicul al plafonului reprezintă suportul pentru grinzi.
 3. Instalarea picioarelor superioare ale cavității.
 4. Fixarea struturilor.
 5. Montarea rândului inferior de grinzi.
 6. Consolidarea construcției de suporturi și șape speciale.
 7. Montarea acoperișurilor în pași corespunzători acoperișului planificat.

Când sistemul de cornier este finalizat, precum și instalarea materialului decorativ de finisare, puteți proceda la procedurile de izolare a acoperișului la mansardă. Izolarea calității necesită următoarele straturi:

Aburul și impermeabilizarea se realizează cel mai bine dintr-un material membranar. Un astfel de produs ar trebui instalat într-un strat continuu pentru a preveni pătrunderea umidității în interiorul casei și a aburului din cameră către încălzitor. În acest caz, bariera de vapori este instalată din interiorul podului, iar impermeabilizarea este instalată sub acoperiș. Deoarece rosturile în timpul instalării nu pot fi evitate, este important să se realizeze o suprapunere suficientă a filmului, precum și să se folosească o bandă adezivă pentru ao etanșa complet. Ca radiator puteți folosi un material de placă, care este la fel de simplu de montat posibil. Este important să alegeți un produs care să fie sigur din punct de vedere al mediului și, de asemenea, să tolereze orice influență externă negativă pentru o perioadă lungă de timp. De asemenea, nu uitați de spațiul de ventilație dintre acoperiș și stratul de impermeabilizare. Finalizarea tuturor lucrărilor calitativ, puteți continua să creați un mediu confortabil în interiorul mansardei.

Interiorul podelei mansardate

Interiorul podului cu acoperiș rupt în majoritatea cazurilor depinde de preferințele proprietarilor. Cu toate acestea, există opțiuni testate în timp, cele mai potrivite pentru o cameră sau un dormitor la mansardă. De exemplu, ca material decorativ pentru pereți și tavan, este optimă alegerea produselor din lemn natural. Aceasta poate fi o căptușeală sau panouri din lemn și tapet. De asemenea, materialele din produsele de prelucrare a lemnului, adică placaj, plăci din fibre, MDF, OSB și așa mai departe, sunt, de asemenea, foarte bune. Dacă aveți de gând să placată mansardă, cu tencuiala decorativa sau tapet, puteți efectua un finisaj dur a foilor de gips carton, citește mai mult: finisare gips-carton mansarda. Deoarece acoperișul spart vă permite să obțineți o cameră practic plină, atunci ca tavan este posibil să folosiți țesături întinse sau structuri de suspendare. În general, se poate observa că desenele utilizate pentru mansarda este aproape identic cu opțiunile pe care sunt comune pentru utilizarea în alte camere ale casei același scop. Este important să se țină seama de faptul că, datorită prezenței de ferestre mici, lumina de interior poate fi insuficientă, de aceea este recomandat să acorde preferință suprafețe mai ușoare.

Pentru a rezuma, putem spune că construirea unei case cu mansardă este o decizie bună, caracterizată prin multe momente pozitive. În același timp, a construi un pod cu acoperiș înclinat și decora interiorul destul de o forță cu propriile sale mâini, este important doar să adere și să respecte recomandările tehnologiei și cerințele prevăzute în regulamentele.

Cum de a construi un acoperiș mansardă - ghid pas cu pas

Mansarda, care face posibilă utilizarea eficientă a zonei de podea a unei case particulare, este destul de complicată. De regulă, proprietarii de case își încredințează construcția pentru masteranzi cu experiență - acoperișuri. Dar dacă sunteți un doc în lemnărie și nu vă este frică de dificultăți, atunci cu siguranță vă puteți face față sarcinii. Primul pas este obținerea de cunoștințe teoretice despre cum se calculează și se construiește acoperișul mansardei cu mâinile tale pe desene individuale. Aceste informații, descrise într-un ghid pas cu pas, veți găsi în acest articol.

Alegerea unei structuri de acoperiș

Pentru podeaua mansardă, în locul mansardei obișnuite, sunt adecvate următoarele tipuri de acoperișuri (prezentate mai jos în diagramă):

 • obloanele obișnuite cu o pantă de 45 ° și mai mult (abrupte);
 • acoperisul rupt;
 • semi-catifea semi-catifea.

Notă. După cum se poate vedea din diagrama, diferitele acoperiri semi-vale sunt acoperișuri arcade complicate, deci nu este nici un sens să le tratăm separat. În ceea ce privește interesul de design este un design multi-clasp, arătat în fotografie, dar pentru construcția sa aveți nevoie de o experiență decentă.

Luminatorul cu acoperiș dublu este cel mai simplu în execuție și economic în ceea ce privește consumul de materiale. Dar pentru aceasta va trebui să plătească cu o suprafață utilă mai mică și pereți înclinați de podea atașat, care nu permite să plaseze mobilier de înaltă. Acest lucru nu va fi o problema daca mansarda este planificata sa echipeze dormitorul - paturile se vor stationa in liniste in apropierea peretilor longitudinali. O altă modalitate de a rezolva problema este de a ridica sistemul de bare pe înălțimea necesară, după cum se arată mai jos în desen.

Acoperișul cu forme rupte este cea mai populară opțiune, deoarece vă permite să construiți camere de zi de înaltă calitate. Dacă nu vă asigurați că ferestrele sunt proiectate pe versanții săi, atunci conform tehnologiei de instalare, un astfel de acoperiș nu este mult mai complicat decât un acoperiș gable, deși consumul de materiale de construcție va crește. Pentru a vă simplifica alegerea, vă sugerăm să examinați și să comparați cele 3 cele mai uzuale versiuni ale unei suprastructuri de mansardă pentru o casă privată de dimensiuni standard de 6 x 6 m:

 1. Acoperiș acoperiș cu două pante, înclinat la un unghi de 45 °.
 2. O structură ruptă în care rafturile inferioare sunt înclinate la un unghi de 60 °, iar șinele superioare sunt înclinate la 30 °.
 3. La fel ca opțiunea 1, numai fermele sunt ridicate la o înălțime de 60 cm, iar picioarele de rafturi sunt la un unghi de 37,5 °.

Toate cele trei facilități pe care le-am descris convenabil pe un desen, care pot fi luate ca bază pentru o construcție viitoare.

Notă. Ca material de construcție de bază pentru fabricarea căpriorilor și a altor elemente ale cadrului, este luată o placă cu o secțiune transversală de 50 x 150 mm.

Pentru a alege cele mai bune dintre cele trei opțiuni, vă sugerăm să studiați un tabel comparativ, în care sunt prezentate parametrii camerelor mansardate, pe baza unui metru curent de lungime a clădirii.

Cunoscând lungimea pantelor de pe acoperiș indicate în plăcuță, puteți estima aproximativ consumul de materiale de construcție pentru cadru, acoperiș și izolație. Următorul tabel oferă posibilitatea de a estima suprafața totală a încăperilor de la etajul al doilea atunci când implementați toate cele 3 soluții în case particulare cu dimensiuni diferite.

Calcularea sistemului de rafturi

Grinzile de la mansarda construite cu mâinile lor trebuie să reziste la astfel de încărcături pe tot parcursul vieții:

 • greutatea proprie;
 • greutatea acoperișurilor și a izolației;
 • rafale maxime de vânt pentru o anumită zonă;
 • strat de presiune de zăpadă.

Ajutor. Cu o înclinare a acoperișului mai mare de 45 °, zăpada nu este reținută practic, dar la 60 ° nu este luată în considerare în calcule. Dar presiunea vântului crește datorită înălțimii structurii și a poziției sale aproape de verticală.

Rezultatul calculelor ar trebui să fie 2 parametri - secțiunea transversală a grinzilor cu grinzi (altfel - strângere) și etapa de instalare a acestora. Este o greșeală să credem că dimensiunile grinzilor din lemn ale acoperișului cresc împreună cu încărcăturile de pe el. rigiditate maximă se realizează prin utilizarea unor structuri de acoperiș realizate din bușteni, cu un diametru de 120-200 mm sau cherestea grosime de 4-20 mm, instalat la 50-120 cm Daca nu sunteti un inginer -. Builder, pentru a defini mai bine aceste valori nu pot, deoarece tehnica destul de complicat.

Calculatoarele online plasate pe internet nu rezolvă problema, deoarece calculele lor trebuie încă verificate. Modul de ieșire este: utilizați datele gata, care au fost mult timp numărate. Pentru a face acest lucru, veți avea nevoie de un număr de tabel 1, care arată secțiunea transversală a picioarelor de rafturi pentru diferite lungimi și sarcini:

Procedura de calcul este explicată printr-un exemplu. Să presupunem că sarcina de zăpadă pe o suprafață plană (proiecție acoperiș ascuțit) în zona dumneavoastră a fost de 100 kg / m, panta este de 60 °, lungimea deschidere - 4,5 m (sus canting), Step ferme -. 120 cm Roofing - ardezie. Considerăm:

 1. Greutatea reală a capacului de zăpadă: 100 x 0,32 = 32 kg / m². Coeficientul de pantă de 0,32 este luat din tabelul nr. 2, prezentat mai jos.
 2. Greutatea specifică a stratului de ardezie cu profilul obișnuit este de 25 kg / m².
 3. Greutatea specifică totală este de 32 + 25 = 60 kg / m².
 4. Calculam greutatea specifică cu 1 metru înălțime de grinzi, înmulțind 60 kg / m² cu treapta de instalare de 1,2 m. Obținem 72 kg.
 5. Reveniți la tabelul numărul 1 și selectați secțiunea fasciculului de-a lungul lungimii intervalului. Luăm o încărcătură de 100 kg pe 1 m de rafturi (cu o marjă). Un bușteni cu un diametru de 140 mm, o placă de 40 x 200 mm și alte materiale ale căror dimensiuni sunt în aceeași linie orizontală sunt potrivite.

Ajutor. Atunci când se instalează un luminator de acoperiș rupt, se folosesc 2 tipuri de grinzi - stratificate și agățate. Numai acoperișurile suspendate sunt aplicate pe acoperișul gabionului, diferența dintre ele fiind reflectată în diagramă.

Corectați-vă corect intervalul de instalare a fermelor pe care îl veți ajuta la ultimul număr de tabel 3:

Metoda propusă este potrivită pentru case mici de formă dreptunghiulară cu dimensiunile de 6 x 6 m. Pentru a construi un acoperiș mansardat pe o cabană mare, este recomandat să consultați specialiștii de proiectare pentru calcule.

Fabricarea carcasei

Metoda simplificată prezentată mai jos presupune acoperiș dispozitiv mansardare înclinat în două etape: ansamblul de structuri pe teren și instalarea ulterioară pe pereți finite sau sub formă de bară acasă jurnal. Materialul structural este o placă cu o secțiune de 15 x 5 și 10 x 5 cm cu o lungime standard de 6 m.

Începutul ansamblului - formarea curelei superioare a sistemului de rafturi

Pas cu pas, tehnologia arată astfel:

 1. Pregătiți grinzile din centura inferioară a fermei, luând în considerare consola de acoperiș de 25-27 cm pe fiecare parte. Dacă lungimea fasciculului nu este suficientă, trebuie să fie mărită cu ajutorul unei căptușeli din aceeași secțiune, cuie.
 2. Așezați fasciculul la sol și atașați la acesta colțurile verticale care formează pereții camerei mansardate. Stabiliți un fascicul de tavan și un suport pentru creastă (бабку), apoi atașați la acesta și în colțurile cadrului două plăci de agățare a căpriorilor pentru marcare, așa cum se face în fotografie.
 3. Tăiați elementele în poziție și asigurați-le. Din celelalte părți ale plăcilor, realizați în același mod picioarele stratificate (inferioare) și le ungeți pe cadru. Ferma este gata.
 4. Faceți restul fermei prin aceeași metodă.

Consiliul. De regulă, pe fațadele din față există ferestre sau uși pe balcon. Rafturile și centurile pentru instalarea lor sunt, de asemenea, convenabile pentru a face pe teren, precum și pentru a acoperi deschiderile cu o căptușeală.

Cât de repede și cu precizie se asamblează rafturile pentru mansardă, este descris în videoclip:

Scheletele finite sunt ridicate pe pereți și fixate alternativ în locurile lor, pornind de la primul gable. Pentru a nu cădea, instalați distanțierele și unghii-le pe pereții casei de busteni. Al doilea și ulterior fermele sunt amplasate într-o poziție de proiect și conectate între ele prin panouri.

După montarea coronamentului, este necesar să o fixați pe pereți în următoarele moduri:

 • capse la al doilea pe coroana de bușteni sau grinzi;
 • pe colțurile din oțel și șuruburile galvanizate, așa cum se vede în fotografie.

Notă. Instalarea pe cărămidă și alte pereți de capital se realizează prin intermediul unui Mauerlat - un fascicul de lemn așezat pe structurile de susținere de-a lungul întregului perimetru al clădirii. La rândul său, Mauerlat este montat pe bolțuri sau bolțuri de ancorare, iar între acesta și peretele de piatră este amenajat un strat de impermeabilizare a materialului de acoperire. Nodul de asamblare arată astfel:

Următorul pas este de a pune peste sistemul de acoperire a membranei de difuzie - o peliculă care protejează împotriva vântului și a precipitațiilor, dar permite ieșirea vaporilor de apă din încălzitor. Intindeti partea de jos a acoperișului prima bandă și fixați-l la capsator placi, următorul loc, cu o suprapunere de 10-15 cm. Când se va bloca întregul acoperiș, unghii placi șipci. Mai multe detalii sunt afișate în videoclip:

Pe partea de sus a acoperișului acoperiș de acoperire este pus - ardezie, țiglă de metal și așa mai departe. Tehnologia de instalare și de fixare depinde de materialul selectat.

Încălzirea podului

Deoarece camera la mansardă este planificată ca rezidențială, aceasta ar trebui să fie bine izolată. Din materialele termoizolante cu lemne, vata minerala este cel mai bun "prieten", pentru ca permite umezelii si permite "respiratia". Grosimea stratului nu este mai mică de 150 mm, iar în regiunile nordice - până la 300 mm. Încălzirea se face în această ordine:

 1. Tăiați plăcile din vată minerală și introduceți rucsacurile între grinzi.
 2. Pentru izolarea frunzelor, rafturile de unghii suplimentare și în același mod se pune un încălzitor între ele.
 3. Dacă lățimea picioarelor cavității nu este suficientă pentru a crea izolația termică a grosimii dorite, după ce așezați primul strat, priviți barele orizontale ale contrapresorului. Între ele introduceți plăcile celui de-al doilea strat.
 4. Acoperiți izolația din interior cu o peliculă de protecție împotriva vaporilor, așezați-o cu o suprapunere de 15 cm și lipiți îmbinările cu bandă din aluminiu.
 5. Unghii deasupra jgheaburilor laterale pentru a face cu gips-carton sau alte materiale de finisare.

Un punct important. Când piesa fila încălzitorului, care dintre ele cu membrana windproof a rămas vent produhi 3-5 cm. După ce se îndepărtează umezeala care se formeaza in vata minerală datorită apariției punctului de rouă.

Din punct de vedere vizual, procesul de izolare termică a mansardei este prezentat în următorul videoclip:

concluzie

Construcția unui acoperiș este o sarcină laborioasă și nu o puteți depăși singur. Cea mai mare parte a muncii trebuie făcută cu un asistent, iar pentru ridicarea fermei vor fi necesare 3 persoane. De asemenea, succesul evenimentului dvs. depinde în mare măsură de corectitudinea calculelor inițiale. În cazul în care tehnica de calcul conduce la confuzie și nu există ingineri inteligenți în jurul valorii de, consultă cu masterat cu experiență - acoperișuri, a căror competență nu există nici o îndoială. Acestea vor determina soluția corectă și, probabil, vă vor spune despre detaliile instalării unor astfel de sisteme.

Construcția acoperișului de către propriile mâini

Utilizați întreaga zonă posibilă, dați casei originalitatea și reducând în mod semnificativ pierderile de căldură prin acoperiș - acestea sunt sarcinile pe care mansarda le rezolvă. Dacă există o marjă de siguranță la fundație în acest fel, puteți transforma o casă cu o singură etapă într-o casă pe două nivele. De asemenea, atrage atenția că acoperișul este construit de mâini, chiar și fără abilități speciale de construcție. Este important să nu faceți o greșeală cu alegerea materialelor și să faceți totul conform regulilor.

Ferestrele în podea obișnuită sunt situate în pereți. În pod se află pereți sau aproape nu există pereți. Înlocuiesc acoperișul. Prin urmare, ferestrele sunt făcute speciale: nu numai că trebuie să lase suficientă lumină, dar și să reziste încărcăturilor de vânt și zăpadă, care sunt mult mai mult pe acoperiș decât pe pereți.

luminatoare

Atunci când se planifică un pod, este necesar să se țină seama de recomandările SNiP. Ei recomanda zona de ferestre pentru a face cel puțin 10% din suprafața podelei. Deci, dacă podul este împărțit în mai multe camere în fiecare, ar trebui să fie o fereastră.

Construcția luminatoarelor de acoperiș

Dintre toate metodele prezentate în fotografia geamurilor dispozitivului în acoperiș cu un penthouse, cel mai ușor de a implementa o instalație înclinată. Este necesar să se asigure gradul adecvat de impermeabilizare a joncțiunii și, de asemenea, să se utilizeze modele speciale cu cadru armat și sticlă armată - sarcina pe suprafață este considerabilă.

Avantajele unei ferestre înclinate:

 • mai multă lumină, limite atât de ascuțite de lumină și de umbră;
 • Suprafața acoperișului rămâne netedă, relieful său nu este complicat;
 • instalare relativ ușoară.

Când planificați o astfel de fereastră, trebuie să vă amintiți că zona sa crește cu un unghi de înclinare în creștere. La ce înălțime este mai convenabil să instalați o astfel de fereastră și cum crește înălțimea în centimetri, în funcție de înclinare, priviți fotografia.

Cu cât pantă este mai înclinată față de podea, cu atât este mai mică înălțimea ferestrei

Lățimea cadrului ferestrei ar trebui să fie cu 4-6 cm mai mică decât pasul dintre grinzi. Apoi poate fi ușor instalat fără a încălca structura cadrului. În cazul în care fereastra este mai largă, este necesar să se facă un fascicul de ranforsare deasupra ei, să se calculeze sarcina.

Dacă doriți să aveți o fereastră mai mare, este mai ușor să puneți unul lângă celălalt unul îngust. Nu arată mai rău decît unul mare, dar vor fi mai puține probleme.

Două ferestre una lângă alta nu arată mai rău decât una lată

La instalarea ferestrei pentru acoperiș, geometria acoperișului devine mai complicată: apare partea superioară și laturile. Din acest motiv, sistemul de rafturi devine mai complex atât la planificare, cât și la asamblare. Complexitatea punerii acoperișului crește, de asemenea. Toate văile sunt locuri cu cea mai probabilă apariție a scurgerilor. Pentru că este necesar să facem totul foarte atent. În regiunile cu o cantitate mare de zăpadă, este de dorit să instalați huse de zăpadă deasupra unor astfel de ferestre: pentru a împiedica deplasarea acestora într-o coborâre ascuțită.

Dispozitivul unei ferestre verticale într-un acoperiș de mansardă

În plus, această fereastră: lângă ea, puteți sta în plină creștere. Dar le lipseste mai putina lumina, terenul devine mai complex si acoperisul devine mai problematic.

Fereastra încastrată este de obicei folosită, dacă printr-o ieșire către balcon. În alte cazuri, această metodă de dispozitiv - nu cea mai bună opțiune: lumina este scăzută, umbra obținută este foarte adâncă, că pentru ochi geometria devine obositoare, de asemenea, mai dificilă, deși nu în aceeași măsură ca și în versiunea anterioară.

Cea mai ușoară cale este să faci o fereastră în partea din față a mansardei. În acest caz, nu este necesar un cadru armat sau sticlă armată. Este suficientă doar o sticlă de înaltă calitate. Această opțiune este cel mai adesea văzută în podul dacha: aceasta este cea mai ieftină opțiune, care este ușor de implementat de către sine.

Sistemul de acoperis

Cu construcția independentă a unor case private cu un pod, ele aleg de obicei un acoperiș rupt. Acesta vă permite să obțineți o cameră de o suprafață mare, mai mult decât sub un acoperiș gable.

Cu o lățime egală a bazei (acasă), spațiul de la mansardă sub acoperișul spart este mai mare decât în ​​cazul acoperișului obișnuit. Sistemul de tavan devine mai dificil, dar acoperișul gable cu o mansardă sub acoperișul rupt este încă mai popular

Designul luminatorului de acoperiș rupt este astfel încât înălțimile pot fi coborâte destul de joase, oferind casei un aspect interesant. Dar lungimea acoperișului nu este doar un rol decorativ. Acestea încă închid partea superioară a peretelui din ploaie și îndepărtează cea mai mare parte a apei din subsol. Deși planificarea ar trebui să fie în forma în care, în vânturi puternice, ele cresc pânza. Din acest motiv, este necesar să folosiți plăci și grinzi mai puternice. Prin urmare, dimensiunea suprafeței acoperișului este aleasă pe baza mai multor considerații, cea mai importantă fiind condițiile meteorologice.

Unghiul de înclinare

Depinde de materialul de acoperiș, dar mai ales de regiune și de condițiile meteorologice. Varianta clasică este prezentată în figură: pantele inferioare față de planul podelei mansardei sunt înclinate cu 60 °, cele superioare cu 30 °. Pe baza acestor date și a parametrilor clădirii dvs., puteți calcula toate lungimile. Luați în considerare doar faptul că, conform SNIP, înălțimea tavanului în pod nu poate fi mai mică de 2 m. Apoi, prin definiție, acesta este un mansardă. În mod confortabil, persoana va simți dacă plafonul va fi ridicat la o înălțime de cel puțin 2,2-2,3 m. Depinzând de acesta conform regulilor de geometrie, calculați lungimile necesare.

Unghiurile de pantă în versiunea clasică

În cazul clasic, sarcina din sedimente pe suprafețele laterale nu poate fi luată în considerare. Precipitațiile se pot menține numai la partea superioară, unghiul de înclinare al acestora fiind mai mic de 45 °.

În general, înclinarea suprafețelor laterale variază de obicei între 45 ° și 80 °. Cu cât este mai abruptă panta, cu atât are mai multă navigație, este necesar să se țină cont: în regiunile cu vânturi puternice este mai bine să se facă acoperișuri mai înclinate. Apoi, sarcina vântului va fi percepută mult mai bine.

Tipuri de sisteme de rafturi pentru acoperișuri sparte

Designul luminatorului acoperișului spart este unul dintre variantele sistemului de rafturi (cel mai des întâlnit)

Pentru fabricarea cadrului acoperiș înclinat cu mâinile sale cele mai des utilizate cherestea de pin, calitate - nu mai puțin de 2. grinzi secțiunea Selecție și scânduri de acoperiș depinde de mărimea acoperișului selectat (greutatea sa), vânt și încărcarea zăpadă în regiune, stabilind teren căpriorilor. Toți acești parametri sunt luați în considerare în calcul. Procedura este prescrisă în SNiP 2.08.01-89 și TCH 45-5.05-146-2009.

Una dintre opțiunile de a construi un cadru cu grătare suspendate

Mai sus în figură este un desen schelet cu grătare suspendate. Se poate realiza numai dacă baza triunghiului superior nu este mai mare de 4,5 metri (în acest caz este lățimea încăperii de la mansardă). Dacă este mai mult, este necesar să se facă niște șanțuri stratificate, care ar trebui să se sprijine pe un perete la mijloc (o mansardă se va împărți în două părți printr-un număr de grinzi).

O altă versiune a părții superioare este prezentată în fotografia de mai jos (imaginea este clicabilă). În acest caz, rafturile laterale sunt întărite de corzi. Ele sporesc semnificativ rigiditatea sistemului.

Există oa doua modalitate de a obține un efect similar - de a stabili lupte - în figură ele sunt indicate numai de linii greu vizibile. Lungimea piciorului raftului lateral este împărțită în trei, în aceste locuri luptele sunt stabilite. Acestea vor fi necesare dacă stratul de acoperire va avea o greutate solidă.

Varianta dispozitivului sistemului de tavan de acoperiș rupt - cu bariere, crescând rigiditatea sistemului

Pentru o clădire mică, rama acoperișului poate fi în general simplă: în partea superioară, două picioare de grădină suspendate, strângere, grinzi, rafturi și grinzi laterale (ilustrate mai jos).

Construirea unui sistem de rafturi de luminatoare pentru acoperiș rupt pentru o casă mică

Cum se calculează un acoperiș rupt

Acoperișul rupt al mantalei unei case mici (cu o lățime nu mai mare de 6-7 metri) a fost construit deja de atâtea ori că, pe baza experienței, este posibil să se spună ce materiale merită folosite. Mulți parametri depind de alte materiale. De exemplu, etapa de instalare a coronamentului este legată de parametrii izolației. Pentru a vă asigura că în izolație există cât mai puține deșeuri, instalarea a fost mai ușoară, este necesar ca distanța de la o raft la alta să fie puțin mai mică decât lățimea izolației (cu 20-30 mm). Așadar, dacă doriți să folosiți vată minerală, lățimea sa este de 60 cm. Apoi, rafturile trebuie instalate astfel încât distanța dintre cele două vecine să fie de 57-58 cm și nu mai mult.

Lățimea plăcii pentru coronament este din nou determinată pe baza izolației. Pentru zona mijlocie a Rusiei, grosimea necesară a lămpii de bază este de 200-250 mm. Nu e tot. Pentru a usca izolația, este necesar un spațiu de ventilație de 20-30 mm (fără aceasta, condensul va putrezi treptat lemnul și va face vata minerală inutilizabilă). În total, se pare că lățimea minimă a cornierului trebuie să fie de 230 mm. Grosimea plăcii - nu mai mică de 50 mm. Acest lucru se întâmplă în regiuni cu vânt scăzut și ninsori foarte abundente. Rezumând, pentru toate grinzile - creasta și partea - necesită o placă de 230 * 50 mm.

Dacă cherestea cu astfel de caracteristici este prea costisitoare, va fi posibilă realizarea izolației în două direcții: o parte de-a lungul coronamentului, o parte, umplând lama, peste. Este posibil să se plaseze o lână de bază de minimum 100 mm, astfel încât să puteți lua o placă standard de 50 * 150 mm și să lăsați ușa de ventilație de 50 mm sau să comandați un standard de 130 * 50 mm. Aceasta este ceea ce este mai profitabil pentru bani.

Pentru rafturi și grinzi, este mai bine să luați un fascicul nu mai mic de 80 * 80 mm, mai bine - 100 * 100 mm. În special în zonele cu condiții meteorologice dificile - cu ninsori puternice sau vânturi puternice.

Un calcul mai precis ar trebui să fie comandat de la specialiști. Acesta este un proces lung, constând în colectarea încărcăturilor din materialul de acoperiș, a elementelor structurale, a încărcăturilor de vânt și de zăpadă. După aceea, conform unei anumite formule, elementele sunt selectate. Pentru mai multe informații despre modul de calcul, consultați următorul videoclip.

Mansard acoperiș cu mâinile lor: ordinea de instalare

Dispozitivul Mauerlat pe acoperișurile de la mansardă nu se deosebește de execuția standard. În cazul în care casa este făcută din cherestea sau busteni, puteți folosi coroana de sus ca mauerlat. Este tratată numai cu impregnare cu proprietăți de protecție ridicate.

În cazul în care peretele este realizat din blocuri de spumă, o curea monolită armată este plasată pe partea superioară a acestuia. Pe un perete de cărămidă sau îndoit din crustacee, alte materiale similare, dispozitivul unei astfel de centuri este opțional. Peretele este așezat în două straturi de impermeabilizare, iar pe partea superioară este tratat cu o bară antiseptică - 150 * 150 mm sau cu jar. Este fixat cu știfturi încorporate.

Cum să montați picioarele Mauerlat și picioarele de rafturi

La asamblarea tuturor elementelor se folosesc unghii lungi - lungime de cel puțin 150 mm. În cele mai critice locuri, conectați mai bine trei sau mai multe elemente la șuruburi sau știfturi cu filete bidirecționale. Este de dorit consolidarea tuturor îmbinărilor cu plăci sau colțuri de oțel.

Prima cale

Instalarea acoperișului de mansardă se face în două moduri. Primul: colectează piesele pe pământ, apoi sunt ridicate în formă finită. Acolo, primele care prezintă expoziții extreme, care vor deveni pedimente. Ele sunt expuse vertical, fixate. Este adesea mai convenabil să le fixați cu bare lungi, fixate pe perete (temporar). În canelurile pregătite din Mauerlate (acestea sunt realizate cu pasul necesar) se introduc următoarele structuri asamblate. Ele sunt expuse strict verticale, fixate cu atenție. Dacă este necesar, instalați distanțiere suplimentare temporare, care le fixează în poziția dorită. Grinzi laterale sunt instalate.

Cum se construiește un acoperiș rupt în acest fel, colectați nodurile, consultați videoclipul de mai jos.

A doua cale

A doua metodă - construirea unui acoperiș spart conduce secvențial elemente de colectare direct pe loc. Această metodă este mai convenabilă, dacă proiectarea este mare și asamblată, aceasta poate fi ridicată numai cu ajutorul unei tehnici speciale (macara).

Mai întâi, grinzile se suprapun. Pentru ele, dispozitivele de prindere și buzunare sunt fixate, se introduc distanțiere temporare, ținându-le în direcție verticală. Ulterior, picioarele superioare și laterale ale rafturilor sunt asamblate, sunt instalate bufeuri și zgârieturi.

În timpul instalării, se observă următoarea secvență de acțiuni: în primul rând, elementele extreme sunt instalate și poziționate în poziția dorită, fixate în siguranță. Dacă este necesar, utilizați distanțiere. Între ele se întinde linia, frânghia, șirul, care va servi drept ghid pentru instalarea tuturor elementelor ulterioare. Această mișcare simplă vă permite să obțineți geometria perfectă (nu uitați să verificați unghiul de înclinare, verticalitatea sau orizontalitatea).

Pe rafturi se fixează buzunare - bare, care apoi fixează rafturile laterale și pe care se stabilește strângerea triunghiului superior. Strângerea fixează cu colțurile metalice. Din moment ce grinzile sunt lungi, se îndoaie. Acest lucru este în continuare eliminat - după instalarea picioarelor superioare de coș - folosind fascicule verticale de înălțime fixă ​​sau reglabilă. Și temporar pot fi susținuți de rafturi (care nu au tras tot sistemul).

Una dintre etapele de construcție a acoperișului mansardă cu propriile mâini

Pentru a putea rezista la unghiul necesar la instalarea picioarelor de ras, se fac șabloane pentru realizarea tăieturilor. Dar, deoarece geometria clădirilor construite de ei înșiși este rareori ideală, este posibil să aveți nevoie de o ajustare. Pentru a testa unghiul rezultat din mai multe plăci, se șochează încă un șablon, care verifică corectitudinea instalării.

În cazul în care lungimea standard a cherestelei - 6 metri - nu este suficient, sau pentru a comanda lungimea necesare (plăcere scump) sau de creștere. Când se construiește până la punctul de joncțiune, două borduri cu o dimensiune de cel puțin 0,6 metri (30 cm pe fiecare parte a joncțiunii) sunt bătute. Sunt cuie cu două cuie sau cu bolțuri.

O modalitate sigură de a construi capriori. Lungimea "plasturelui" nu este mai mică de 60 cm

După instalarea șanțurilor laterale, rămâne să instalați grătarele superioare. Și pentru ei este făcut un șablon, împământat pe pământ și instalat în partea de sus.

Aproape finisat cadrul

Partea superioară poate fi făcută diferit. Structura sa depinde de lățimea bazei. Cum se face, uita-te la fotografia de mai jos.

Cum pot face triunghiul de sus pe un acoperiș rupt

Deoarece dispozitivul este o linie de mansardă rupt nu prevede prezența nervurii pe mijloc șina puff umplute, care transportă cosit, fixarea triunghiului în poziție.

Partea superioară este fixată cu tăieturi fixate pe trotuar în mijloc

Acest lucru poate fi considerat că acoperișul acoperiș cu propriile mâini este colectat. Rămâne să montați materialul de acoperiș și să încălziți (puteți, în această ordine, puteți simultan). Caracteristicile izolației acoperișurilor mansardate sunt descrise aici.

Site-urile și desenele lor

La instalarea sistemului de rafturi, pot exista întrebări cu privire la asamblarea nodurilor - intersecția și îmbinarea mai multor elemente ale structurii. În fotografie veți vedea desenele conexiunilor cheie.

Cum se face conectarea elementelor sistemului de acoperisuri de acoperiș

Cea de-a doua versiune a racordului stratului lateral și a triunghiului superior. Șuruburile sunt folosite pentru fixarea mai sigură.

Cum să faci triunghiul superior și piciorul cavoului să se fixeze pe acoperișul podului cu mâinile tale

Modurile de fixare a picioarelor de rafturi la Mauerlate sau, ca în acest caz, la fasciculul lateral sunt prezentate în figura de mai jos. Asigurați-vă mai ușor de montat cel mai greu element de la partea de jos căpriori bătut în cuie bord rezistent (bar), care limitează mișcarea sa: bord se sprijină pe margine și nu lăsa să cadă mai jos.

Mai multe opțiuni pentru fixarea raftului la Mauerlatu

Proiect de mansardă cu acoperiș gable

Proiectele de case cu o mansardă de acoperiș rupt - alegeți cea mai bună soluție

Împlinirea visului casei dvs. de țară începe cu prezentarea imaginii sale. Aș vrea ca clădirea să fie confortabilă, confortabilă, frumoasă și în același timp capabilă. Din păcate, adesea teritoriul limitat al unui teren nu permite realizarea unui proiect mare de case cu mai multe camere. Dar aceasta nu este o problemă, deoarece numărul locuințelor poate fi întotdeauna mărit prin construirea unui alt pod, adică prin crearea unui pod. Din considerente practice, proiectele caselor cu acoperiș rupt sunt foarte populare.

Strat acoperit - este meritat

Opiniile cu privire la complexitatea construcției acoperișului se deosebesc. Cineva crede că astfel de lucrări sunt foarte complexe atât la etapa de proiectare, cât și în timpul procesului de construcție. Cu toate acestea, este mai des posibil să se audă opinia că totul este realist dacă se abordează cu competență soluția de probleme de inginerie și construcții.

Dacă înțelegeți, avantajele unui acoperiș spart sunt mult mai mult decât o versiune simplă în două etape. După ce am decis să terminăm ridicarea casei prin crearea unei structuri mansardate, putem spune cu încredere următoarele beneficii:

 1. În casă va exista un alt etaj cu camere de zi;
 2. Acoperișul nu va fi supus încărcării de zăpadă în timpul iernii;
 3. O abordare creativă va permite realizarea de idei cu o terasă și balcon, ceea ce va conferi clădirii un anumit farmec;
 4. Instalarea acoperișului spart trece în trepte, iar unele dintre lucrări pot fi efectuate pe teren.
 5. Practic, nu există restricții la alegerea materialelor de acoperiș.

Astfel, beneficiul unui acoperiș spart atunci când se construiește o casă este evident, și pentru asta merită să-i cheltuiți mai mult timp pentru erecție.

Elemente de construcție și materiale

Deci, în construcția casei există o podea și un etaj suplimentar. Acest lucru înseamnă că proiectul ar trebui să aibă un acoperiș rupt - un desen și calcule pentru toate nuanțele și caracteristicile. Desigur, toată lumea își alege parametrii atunci când construiește o clădire, dar există o serie de sfaturi pe care ar trebui să le asculți:

 1. Lățimea clădirii nu trebuie să fie mai mare de 6 metri.
 2. Acoperișul, care are o fractură, trebuie să aibă unghiuri de înclinare de 60 și 30 de grade.
 3. Tavanul din sala de mansardă va avea o înălțime de aproximativ 2,5 metri, dacă locul de rupere va fi la o înălțime de 3,1 metri.

Important! În cazul în care lățimea casei este redusă, spațiul mansardă va fi utilizat ineficient, iar mărirea lățimii va duce la dificultăți în calculele sistemului de prindere și instalarea acestuia.

Când luăm în considerare un nou luminator de acoperiș rupt - desenul și caracteristicile sale de proiectare, nu este întotdeauna posibil să se realizeze un dreptunghi sudat. Acest lucru nu este teribil, dar atunci când construim un sistem de rafturi este de dorit să ne întoarcem la o formă geometrică uniformă. Apoi, în viitor veți lucra cu un singur model de creastă atunci când creați patinele superioare.

Construcția unui acoperiș rupt presupune o structură masivă de acoperiș, un "tort de acoperiș" de calitate și utilizarea materialelor de înaltă calitate. Astfel, schema modulară de instalare permite efectuarea tuturor lucrărilor, fără a recurge la tehnica de construcție.

Pentru un sistem de acoperiș cu acoperiș rupt, de obicei se utilizează lemn. Pentru a nu fi confundat atunci când alegeți un bar, merită să fiți atenți la caracteristicile sale:

 • Umiditatea arborelui nu trebuie să fie mai mare decât permisă pentru lucrările de construcție și instalare;
 • Numărul de defecte este minim;
 • Specia de copac este conifere.

De asemenea, crearea unui acoperiș spart va necesita prezența:

 • Traversate - pentru cutie;
 • Placaj - pentru îmbinarea grinzilor;
 • Suporturi metalice, console, șuruburi, știfturi, cuie - pentru elemente de fixare;
 • Hidroizolarea și izolarea - pentru a forma o "placă de acoperiș";
 • Materiale pentru acoperișuri;
 • Instrumente pentru tamplarie si dulgherie.

Lucrări de instalare: etape și accente principale

Pentru a se asigura că totul a fost făcut calitativ, iar rezultatul final a mulțumit proprietarului, construcția acoperișului spart este efectuată în conformitate cu un anumit algoritm. Dacă luăm în considerare secvența tuturor operațiunilor, atunci ele vor avea loc în următoarea ordine.

 1. Fabricarea si instalarea de rame. Este necesar să aderați la un șablon special creat pentru a face toate elementele designului. Apoi este instalat Mauerlat și sunt instalate primul și al doilea capăt. Construcția este finalizată de un fascicul de creastă, care va fi responsabil pentru conectarea calitativă a tuturor pieselor într-un singur întreg.

Crearea unui acoperiș spart este o muncă minuțioasă și responsabilă, care necesită o cantitate suficientă de cunoștințe. Pentru a vă asigura că întreaga listă de lucrări a fost realizată cu o înaltă calitate, se recomandă să încredințați tuturor constructorilor profesioniști toate etapele. Mansard roof este nu numai o soluție excelentă de proiectare și inginerie, ci și un element al designului clădirii, care este responsabil pentru confortul general în incintă. De aceea este foarte important ca toata munca sa fie facuta la un nivel profesional, nu la amator.

Cum de a construi un acoperiș mansardă - ghid pas cu pas

Mansarda, care face posibilă utilizarea eficientă a zonei de podea a unei case particulare, este destul de complicată. De regulă, proprietarii de case își încredințează construcția pentru masteranzi cu experiență - acoperișuri. Dar dacă sunteți un doc în lemnărie și nu vă este frică de dificultăți, atunci cu siguranță vă puteți face față sarcinii. Primul pas este obținerea de cunoștințe teoretice despre cum se calculează și se construiește acoperișul mansardei cu mâinile tale pe desene individuale. Aceste informații, descrise într-un ghid pas cu pas, veți găsi în acest articol.

Alegerea unei structuri de acoperiș

Pentru podeaua mansardă, în locul mansardei obișnuite, sunt adecvate următoarele tipuri de acoperișuri (prezentate mai jos în diagramă):

 • obloanele obișnuite cu o pantă de 45 ° și mai mult (abrupte);
 • acoperisul rupt;
 • semi-catifea semi-catifea.

Notă. După cum se poate vedea din diagrama, diferitele acoperiri semi-vale sunt acoperișuri arcade complicate, deci nu este nici un sens să le tratăm separat. În ceea ce privește interesul de design este un design multi-clasp, arătat în fotografie, dar pentru construcția sa aveți nevoie de o experiență decentă.

Luminatorul cu acoperiș dublu este cel mai simplu în execuție și economic în ceea ce privește consumul de materiale. Dar pentru aceasta va trebui să plătească cu o suprafață utilă mai mică și pereți înclinați de podea atașat, care nu permite să plaseze mobilier de înaltă. Acest lucru nu va fi o problema daca mansarda este planificata sa echipeze dormitorul - paturile se vor stationa in liniste in apropierea peretilor longitudinali. O altă modalitate de a rezolva problema este de a ridica sistemul de bare pe înălțimea necesară, după cum se arată mai jos în desen.

Acoperișul cu forme rupte este cea mai populară opțiune, deoarece vă permite să construiți camere de zi de înaltă calitate. Dacă nu vă asigurați că ferestrele sunt proiectate pe versanții săi, atunci conform tehnologiei de instalare, un astfel de acoperiș nu este mult mai complicat decât un acoperiș gable, deși consumul de materiale de construcție va crește. Pentru a vă simplifica alegerea, vă sugerăm să examinați și să comparați cele 3 cele mai uzuale versiuni ale unei suprastructuri de mansardă pentru o casă privată de dimensiuni standard de 6 x 6 m:

 1. Acoperiș acoperiș cu două pante, înclinat la un unghi de 45 °.
 2. O structură ruptă în care rafturile inferioare sunt înclinate la un unghi de 60 °, iar șinele superioare sunt înclinate la 30 °.
 3. La fel ca opțiunea 1, numai fermele sunt ridicate la o înălțime de 60 cm, iar picioarele de rafturi sunt la un unghi de 37,5 °.

Toate cele trei facilități pe care le-am descris convenabil pe un desen, care pot fi luate ca bază pentru o construcție viitoare.

Notă. Ca material de construcție de bază pentru fabricarea căpriorilor și a altor elemente ale cadrului, este luată o placă cu o secțiune transversală de 50 x 150 mm.

Pentru a alege cele mai bune dintre cele trei opțiuni, vă sugerăm să studiați un tabel comparativ, în care sunt prezentate parametrii camerelor mansardate, pe baza unui metru curent de lungime a clădirii.

Cunoscând lungimea pantelor de pe acoperiș indicate în plăcuță, puteți estima aproximativ consumul de materiale de construcție pentru cadru, acoperiș și izolație. Următorul tabel oferă posibilitatea de a estima suprafața totală a încăperilor de la etajul al doilea atunci când implementați toate cele 3 soluții în case particulare cu dimensiuni diferite.

Calcularea sistemului de rafturi

Grinzile de la mansarda construite cu mâinile lor trebuie să reziste la astfel de încărcături pe tot parcursul vieții:

 • greutatea proprie;
 • greutatea acoperișurilor și a izolației;
 • rafale maxime de vânt pentru o anumită zonă;
 • strat de presiune de zăpadă.

Ajutor. Cu o înclinare a acoperișului mai mare de 45 °, zăpada nu este reținută practic, dar la 60 ° nu este luată în considerare în calcule. Dar presiunea vântului crește datorită înălțimii structurii și a poziției sale aproape de verticală.

Rezultatul calculelor ar trebui să fie 2 parametri - secțiunea transversală a grinzilor cu grinzi (altfel - strângere) și etapa de instalare a acestora. Este o greșeală să credem că dimensiunile grinzilor din lemn ale acoperișului cresc împreună cu încărcăturile de pe el. rigiditate maximă se realizează prin utilizarea unor structuri de acoperiș realizate din bușteni, cu un diametru de 120-200 mm sau cherestea grosime de 4-20 mm, instalat la 50-120 cm Daca nu sunteti un inginer -. Builder, pentru a defini mai bine aceste valori nu pot, deoarece tehnica destul de complicat.

Calculatoarele online plasate pe internet nu rezolvă problema, deoarece calculele lor trebuie încă verificate. Modul de ieșire este: utilizați datele gata, care au fost mult timp numărate. Pentru a face acest lucru, veți avea nevoie de un număr de tabel 1, care arată secțiunea transversală a picioarelor de rafturi pentru diferite lungimi și sarcini:

Procedura de calcul este explicată printr-un exemplu. Să presupunem că sarcina de zăpadă pe o suprafață plană (proiecție acoperiș ascuțit) în zona dumneavoastră a fost de 100 kg / m, panta este de 60 °, lungimea deschidere - 4,5 m (sus canting), Step ferme -. 120 cm Roofing - ardezie. Considerăm:

 1. Greutatea reală a capacului de zăpadă: 100 x 0,32 = 32 kg / m². Coeficientul de pantă de 0,32 este luat din tabelul nr. 2, prezentat mai jos.
 2. Greutatea specifică a stratului de ardezie cu profilul obișnuit este de 25 kg / m².
 3. Greutatea specifică totală este de 32 + 25 = 60 kg / m².
 4. Calculam greutatea specifică cu 1 metru înălțime de grinzi, înmulțind 60 kg / m² cu treapta de instalare de 1,2 m. Obținem 72 kg.
 5. Reveniți la tabelul numărul 1 și selectați secțiunea fasciculului de-a lungul lungimii intervalului. Luăm o încărcătură de 100 kg pe 1 m de rafturi (cu o marjă). Un bușteni cu un diametru de 140 mm, o placă de 40 x 200 mm și alte materiale ale căror dimensiuni sunt în aceeași linie orizontală sunt potrivite.

Ajutor. Atunci când se instalează un luminator de acoperiș rupt, se folosesc 2 tipuri de grinzi - stratificate și agățate. Numai acoperișurile suspendate sunt aplicate pe acoperișul gabionului, diferența dintre ele fiind reflectată în diagramă.

Corectați-vă corect intervalul de instalare a fermelor pe care îl veți ajuta la ultimul număr de tabel 3:

Metoda propusă este potrivită pentru case mici de formă dreptunghiulară cu dimensiunile de 6 x 6 m. Pentru a construi un acoperiș mansardat pe o cabană mare, este recomandat să consultați specialiștii de proiectare pentru calcule.

Fabricarea carcasei

Metoda simplificată prezentată mai jos presupune acoperiș dispozitiv mansardare înclinat în două etape: ansamblul de structuri pe teren și instalarea ulterioară pe pereți finite sau sub formă de bară acasă jurnal. Materialul structural este o placă cu o secțiune de 15 x 5 și 10 x 5 cm cu o lungime standard de 6 m.

Începutul ansamblului - formarea curelei superioare a sistemului de rafturi

Pas cu pas, tehnologia arată astfel:

 1. Pregătiți grinzile din centura inferioară a fermei, luând în considerare consola de acoperiș de 25-27 cm pe fiecare parte. Dacă lungimea fasciculului nu este suficientă, trebuie să fie mărită cu ajutorul unei căptușeli din aceeași secțiune, cuie.
 2. Așezați fasciculul la sol și atașați la acesta colțurile verticale care formează pereții camerei mansardate. Stabiliți un fascicul de tavan și un suport pentru creastă (бабку), apoi atașați la acesta și în colțurile cadrului două plăci de agățare a căpriorilor pentru marcare, așa cum se face în fotografie.
 3. Tăiați elementele în poziție și asigurați-le. Din celelalte părți ale plăcilor, realizați în același mod picioarele stratificate (inferioare) și le ungeți pe cadru. Ferma este gata.
 4. Faceți restul fermei prin aceeași metodă.

Consiliul. De regulă, pe fațadele din față există ferestre sau uși pe balcon. Rafturile și centurile pentru instalarea lor sunt, de asemenea, convenabile pentru a face pe teren, precum și pentru a acoperi deschiderile cu o căptușeală.

Cât de repede și cu precizie se asamblează rafturile pentru mansardă, este descris în videoclip:

Scheletele finite sunt ridicate pe pereți și fixate alternativ în locurile lor, pornind de la primul gable. Pentru a nu cădea, instalați distanțierele și unghii-le pe pereții casei de busteni. Al doilea și ulterior fermele sunt amplasate într-o poziție de proiect și conectate între ele prin panouri.

După montarea coronamentului, este necesar să o fixați pe pereți în următoarele moduri:

 • capse la al doilea pe coroana de bușteni sau grinzi;
 • pe colțurile din oțel și șuruburile galvanizate, așa cum se vede în fotografie.

Notă. Instalarea pe cărămidă și alte pereți de capital se realizează prin intermediul unui Mauerlat - un fascicul de lemn așezat pe structurile de susținere de-a lungul întregului perimetru al clădirii. La rândul său, Mauerlat este montat pe bolțuri sau bolțuri de ancorare, iar între acesta și peretele de piatră este amenajat un strat de impermeabilizare a materialului de acoperire. Nodul de asamblare arată astfel:

Următorul pas este de a pune peste sistemul de acoperire a membranei de difuzie - o peliculă care protejează împotriva vântului și a precipitațiilor, dar permite ieșirea vaporilor de apă din încălzitor. Intindeti partea de jos a acoperișului prima bandă și fixați-l la capsator placi, următorul loc, cu o suprapunere de 10-15 cm. Când se va bloca întregul acoperiș, unghii placi șipci. Mai multe detalii sunt afișate în videoclip:

Pe partea de sus a acoperișului acoperiș de acoperire este pus - ardezie, țiglă de metal și așa mai departe. Tehnologia de instalare și de fixare depinde de materialul selectat.

Încălzirea podului

Deoarece camera la mansardă este planificată ca rezidențială, aceasta ar trebui să fie bine izolată. Din materialele termoizolante cu lemne, vata minerala este cel mai bun "prieten", pentru ca permite umezelii si permite "respiratia". Grosimea stratului nu este mai mică de 150 mm, iar în regiunile nordice - până la 300 mm. Încălzirea se face în această ordine:

 1. Tăiați plăcile din vată minerală și introduceți rucsacurile între grinzi.
 2. Pentru izolarea frunzelor, rafturile de unghii suplimentare și în același mod se pune un încălzitor între ele.
 3. Dacă lățimea picioarelor cavității nu este suficientă pentru a crea izolația termică a grosimii dorite, după ce așezați primul strat, priviți barele orizontale ale contrapresorului. Între ele introduceți plăcile celui de-al doilea strat.
 4. Acoperiți izolația din interior cu o peliculă de protecție împotriva vaporilor, așezați-o cu o suprapunere de 15 cm și lipiți îmbinările cu bandă din aluminiu.
 5. Unghii deasupra jgheaburilor laterale pentru a face cu gips-carton sau alte materiale de finisare.

Un punct important. Când piesa fila încălzitorului, care dintre ele cu membrana windproof a rămas vent produhi 3-5 cm. După ce se îndepărtează umezeala care se formeaza in vata minerală datorită apariției punctului de rouă.

Construcția unui acoperiș este o sarcină laborioasă și nu o puteți depăși singur. Cea mai mare parte a muncii trebuie făcută cu un asistent, iar pentru ridicarea fermei vor fi necesare 3 persoane. De asemenea, succesul evenimentului dvs. depinde în mare măsură de corectitudinea calculelor inițiale. În cazul în care tehnica de calcul conduce la confuzie și nu există ingineri inteligenți în jurul valorii de, consultă cu masterat cu experiență - acoperișuri, a căror competență nu există nici o îndoială. Acestea vor determina soluția corectă și, probabil, vă vor spune despre detaliile instalării unor astfel de sisteme.

Manuale de pe acoperiș

Mansarda într-o casă privată este o soluție ideală pentru extinderea unei zone economice rezidențiale sau utile, fără a termina etajul superior. Construcția mansardei în spațiul mansardă este exteriorul original și nou al casei, economisind energie prin reducerea pierderilor de căldură din acoperiș și creșterea spațiului de locuit. Dar dimensiunea mare a casei - nu este un motiv pentru a începe să lucreze la amenajarea de mansarda: este necesar să aibă o fundație cu o rezistență suficientă pentru sarcina de greutate, ca un spațiu pod gata făcute va trebui să remodeleze bine.

Caracteristicile mansardei

Principalul lucru este modul în care mansarda diferă de camerele obișnuite - nu există aproape nici un zid în sensul obișnuit, deoarece pereții sunt un sistem de cornișe modificat, proiectat dintr-o varietate de suprafețe înclinate de acoperiș. Deoarece designul ferestrei va fi foarte diferit - nu ar trebui să interfereze cu lumina naturală, și își asumă sarcina sub formă de ploaie și puternice vânturi - impactul condițiilor meteorologice pe un acoperiș înclinat este mai puternic decât elementele de construcție masive.

Important! Regulamentul SNiP stipulează că zona deschiderii ferestrei nu trebuie să fie mai mică de 10% din suprafața podelei din camera comună. Prin urmare, atunci când se împarte camera de la mansardă cu partiții, este de dorit să se facă o fereastră în fiecare cameră recent formată.

Zona ferestrei mansardelor

Este mai simplu, mai ieftin și mai rapid să montați ferestre înclinate în acoperișul podului decât să faceți o muchie verticală specială pentru acesta, încălcând calculele de proiectare. În orice caz, deschiderea ferestrei trebuie să fie impermeabilă sau trebuie comandată o fereastră cu sticlă armată și profil din plastic armat.

Avantajele instalării unei ferestre înclinate:

 1. Un flux mare de lumină naturală, netezirea chiaroscuro;
 2. Nu este nevoie să modificați radical forma acoperișului și să schimbați relieful;
 3. Instalare simplă, fezabilă proprietarului.

Gradul de iluminare depinde de zona deschiderii, care este proporțională cu unghiul acoperișului. Prin urmare, concluzia evidentă: cu cât este mai mare luminarea acoperișului spart, cu atât este mai mare și mai mare deschiderea ferestrei. Grosimea profilului metal-plastic ar trebui să se potrivească aproape de distanța dintre grinzi, astfel încât să fie ceva de fixat fereastra, fără a distruge sistemul de grătare. Dacă comandați o fereastră mai largă, va trebui să faceți un jumper întărit, care asigură securizarea ferestrelor grinzilor la cadru. Dacă aveți nevoie să instalați o fereastră largă, trebuie să vă gândiți mai întâi la opțiunea instalării a două ferestre mici adiacente, astfel încât acoperișul să rămână intact.

Lintels în fereastra mansardă

La instalarea ferestrelor, Dormer (fereastra verticală auditiv, necesită îndepărtarea cadrului dincolo de pod), forma geometrică a acoperișului este necesară pentru a complica instalarea văi superioare și laterale, este de asemenea complicată și de stabilire sau instalarea de acoperișuri. Sistemul de căprior finit este mult mai dificilă în acest caz să se schimbe, decât să se stabilească în proiectul lor individuale găzduiește noul luminator. Valley ar trebui să fie impermeabilizată bine, locația și geometria lor a vremii relativ constantă a face aceste locuri sunt cele mai vulnerabile la umiditate și frig. În regiunile cu o ploaie medie anuală ridicată, se recomandă să faceți oameni de zăpadă peste dormitoare. Dar principalul avantaj al Dormer - puteți sta lângă el în creștere deplină - depășește toate elimină dezavantajele.

Dormer în pod

Opțiunea cea mai accesibilă - o fereastră la capătul podului - o soluție ieftină și practică, care este pe deplin realizată fără ajutorul din afară.

Rafting sistem de pod

În construcții individuale, o casă cu mansardă este adesea construită cu un acoperiș rupt, deși aceasta este o decizie costisitoare. Broastele de acoperiș luminate în virtutea caracteristicilor lor de proiectare mărește foarte mult suprafața utilă a interiorului mansardei. Cu aceeași lățime a subsolului casei și a podelei, încăperile dintr-un astfel de mansardă vor avea o suprafață mai mare datorită proeminențelor și nișilor decât încăperile aflate sub acoperișul unei structuri convenționale.

Mansard sistem de bare

Design standard acoperiș înclinat permite reducerea consolelor streașină mult mai mici, nu numai ceea ce face exteriorul casei este foarte original - astfel consolelor protejează pereții și fundația casei de vânt și umiditate, precipitații și orientat departe de proprietate.

SNP specifica un plafon plafon inaltime confortabila in camera. - Cel puțin 2 m Astfel diagrama acoperiș înclinat 600 este justificată, iar fiabilitatea structurală este asigurată grinzi groase și grinzi ferme decât în ​​regenerarea acoperișului fronton convențional.

În clădirea clasică a forței vântului pod și sarcina de greutatea zăpezii de pe părțile laterale ale acoperișului, cu o pantă abruptă nu este luată în considerare. Zăpada se va acumula pe suprafața superioară a acoperișului, realizată cu o pantă de 300-450. Cu cât unghiul de înclinare a acoperișului, rezistența mai vântului a acoperișului, astfel încât vremea cu vânturi puternice este necesară pentru a construi un acoperiș cu o pantă mică, și este totul pentru mansarda este o problemă - zona a casei, în astfel de situații trebuie să fie destul de mare.

Schița acoperișurilor sparte

Rama acoperișului spart este construită din cherestea de pin de clasa I sau II. Pentru calcule se reglementează parametri precum secțiunea transversală a fasciculului și a plăcilor, dimensiunile și greutatea acoperișului din diferite materiale de construcție, încărcările de zăpadă și vânt, etapa de fixare a grinzilor.

Structura acoperișului cu sistem de acoperiș suspendat este justificată dacă baza triunghiului (în figura de mai sus) are dimensiunea ≤ 4,5 m - aceasta determină lățimea podului. În cazul în care lățimea este mai mare, atunci sunt montate grătarele stratificate, care sunt atașate la perete.

Cum se calculează acoperisul unui tip rupt

Pasul dintre grinzi este adesea determinat de lățimea izolației - această soluție vă permite să economisiți materiale pe role și distanța dintre grinzi este aleasă 2-3 cm mai mică decât lățimea materialului izolator. De exemplu, dacă lățimea plăcii din vată minerală este de 60 cm, distanța dintre posturile vecine trebuie să fie de 57-58 cm.

Punctele de fixare într-un acoperiș spart

Picioarele grinzilor sunt de asemenea calculate în lățime, pe baza parametrilor de izolație. Pentru a ventila straturile de izolație termică, este necesar să se prevadă un spațiu de ventilație de 20-30 mm, altfel acumularea condensului va cauza putrezirea lemnului și apoi - și deteriorarea izolației. Pentru condițiile de benzi medii, grosimea izolației nu poate fi mai mare de 230-250 mm, astfel încât lățimea minimă a picioarelor de curbură este de 230 mm, cu grosimea plăcii de ≥ 50 mm. Cu cât sunt mai multe vânturi, temperaturi și încărcări de zăpadă în regiune, cu atât mai mult trebuie să fie făcute grinzile.

Pe acoperișul spart al mansardei

Recomandam: Pentru a economisi cherestea, izolatia poate fi stivuita in doua directii: de-a lungul si deasupra grinzilor, facand intre straturi o cutie subtire si rara. Cu o grosime minimă a plăcii de vată de bază de 100 mm, se poate folosi o placă de 50 x 150 mm, lăsând 50 mm din spațiul de ventilație.

Instalarea acoperișului de la mansardă

Mauerlat pe acoperișul podului este echipat cu metode standard - fixarea fasciculului pe perete cu un fir de tricotat, ancore sau stilete. Dacă un jurnal sau casa de lemn, acesta poate servi mauerlat carcasă coroană superioară impregnat și substanțe antiseptice care măresc rezistența la apă a lemnului.

Fixarea capului pe mauerlat

Pentru mauerlat în casa de beton celular este turnat pe partea de sus a pereților din grillage armat monolit, și el este atașat la mauerlat betonează în bare de perete. Pentru pereți din cărămidă sau beton armat, nu este necesară o grilă de beton - materialul pereților însăși este destul de puternic și va rezista oricăror metode de fixare a sistemului de căpriori. Va trebui doar pentru a face o impermeabilizare cu două straturi în jurul perimetrului casei, iar grinzile mauerlat secțiune proces de 150 mm antiseptic.

Pentru asamblarea elementelor structurii de lambriuri se folosesc cuie lungi - 150-200 mm. În colțurile și intersecțiile zidurilor portante cu pereți despărțitori interiori ai casei, este mai bine să se realizeze îmbinări cu șuruburi sau să se utilizeze știfturi cu filet dublu. De asemenea, se recomandă ca toate punctele de trecere ale elementelor de acoperiș să fie întărite cu plăci metalice.

Asamblarea elementelor sistemului de grătare

Instalarea sistemului de acoperiș al podului poate fi realizată prin două opțiuni:

 1. Asamblarea elementelor la sol, ridicarea componentelor finite ale structurii în sus. Mai întâi de toate, elementele verticale, care formează viitorul, sunt fixate vertical. În canelurile realizate în bara Mauerlata la distanța calculată, celelalte elemente ale structurii cavității sunt introduse vertical și fixate rigid. Pentru a obține rigiditate și geometrie corectă, este posibilă fixarea temporară a elementelor cu distanțiere și ghidaje, iar după montarea grinzilor laterale, atunci când structura dobândește rigiditatea necesară, distanțierele pot fi îndepărtate;
 2. Cea de-a doua metodă este asamblarea consecutivă a acoperișului mansardă în loc. Așa că lucrați mai eficient și mai convenabil, pentru că, printr-un sistem tridimensional, rafturile de ridicare a acoperișului asamblate de mână vor fi problematice - va trebui să închiriați o macara. După asamblarea structurii, sunt așezate grinzi de suprapunere, la care grinzile verticale de lemn sunt fixate în caneluri, iar pentru rigiditate temporară și verticalitate a sistemului sunt fixate bride temporare. Apoi se efectuează asamblarea picioarelor superioare și laterale de rafturi, în același mod în care sunt montate brațele și distanțierele.

Instalarea de rafturi de patine superioare

Ultima etapă este instalarea grinzilor superioare, care sunt realizate conform șablonului, iar canelurile pentru grinzi sunt depuse imediat în ele. Deoarece acoperișul luminator nu are o creastă, pe grinzile din mijloc sunt montate butași, care sunt proiectați să fixeze triunghiul superior al acoperișului podului.