Cum să umpleți acoperișul garajului cu bitum

Tipuri

Acoperirea acoperișului garajului este foarte diferită de acoperirea casei. În primul caz, impermeabilizarea și fiabilitatea apar mai întâi, și nu aspectul, care este foarte important în proiectarea acoperișului celui de-al doilea tip. Acoperișul garajului trebuie să fie pregătit pentru modificări ale temperaturii și schimbărilor sezoniere ale precipitațiilor, astfel încât să nu existe scurgeri în viitor. Cel mai adesea, bitumul este folosit pentru a umple acoperișul garajului. Vom vorbi despre nuanțele acestui proces în acest articol.

Sfaturi pentru bitum de fierbere

Mai întâi de toate, să ne uităm la modul de pregătire corectă a mortarului bituminoasă pentru umplerea acoperișului garajului. Popularitatea bitumului pentru acoperirea acoperișurilor garajelor este determinată în primul rând de costul său relativ scăzut, în comparație cu alte materiale de acest tip. Dar merită să ne amintim că acoperișul de bitum poate începe să curgă atunci când razele soarelui sunt direcționate către acesta, iar iarna, o astfel de acoperire poate sparge. Dar, dacă bitumul este singura opțiune, atunci trebuie sudată corespunzător.

Pentru a prepara 10 kg de mastic, se utilizează 8,5 kg de bitum, 0,5 kg de ulei uzat, 1 kg de azbest, rumeguș, cretă sau alt material de umplutură adecvat.

Bitumul de gătit este cel mai bine într-un astfel de recipient care are pereți groși, deoarece există riscul de ardere a materialului. Temperatura de încălzire este de 160-200 grade, cu cât este mai mare, cu atât este mai puțin necesar să se fiarbă amestecul. De obicei, pregătirea materialului durează aproximativ trei ore.

De îndată ce masa devine omogenă cu o suprafață lucioasă, înseamnă că bitumul este gata. Dacă există bule și fum galben-verde, amestecul se supraîncălzește și poate fi stricat.

După ce a devenit clar că amestecul este gata, trebuie să fie scos din căldură și să adăugați ulei și umplutură din carter în porții mici. Imediat puteți turna acoperișul pregătit pentru bitum.

Pregătirea acoperișului

Asigurați-vă că pregătiți acoperișul înainte de turnare. În acest stadiu merită acordată suficientă atenție și oferindu-i mult timp pentru a produce o activitate de urmărire de calitate.

Mai întâi, îndepărtați toate resturile de pe acoperiș. După aceasta, punctele slabe ale acoperișului sunt dezvăluite. Dacă faceți doar reparații și nu umpleți complet noul acoperiș, trebuie să găsiți vulnerabilitățile prin care acoperișul scurgeri și tăiați materialul pe ele cu un topor în partea de jos. Dar numai cu condiția ca întreaga acoperire înconjurătoare să poată fi folosită în continuare. În viitor, puteți pur și simplu să decupați zonele tăiate fără a înlocui capacul complet.

De asemenea, dacă acoperișul a fost anterior acoperit cu un material de acoperire, atunci pe suprafața sa pot apărea bule. În acest caz, fiecare bule este tăiată în cruce, iar triunghiurile sunt îndoite. Toate murdăriile care s-au acumulat în interior sunt îndepărtate. Mai târziu, va fi posibilă efectuarea unei umpleri la fața locului a fiecărei zone.

Caracteristicile de umplere a unui acoperiș plat

Pentru garaje, structura mai obișnuită a acoperișului este netedă. De obicei, există câteva plăci cu suport pe pereții structurii. Acest design are puncte slabe în îmbinările dintre plăci, deci este necesar să se utilizeze un șapă, iar acoperirea este mai bine realizată cu materiale rulante.

Pentru acoperișurile de acoperiș, care este cel mai accesibil și mai simplu pentru un proprietar obișnuit de mașini cu un garaj, trebuie să pregătiți anumite materiale:

 • Ruberoid
 • bitum
 • Amestec de amorsare de uz special
 • mastic
 • benzină

De asemenea, veți avea nevoie de unelte cum ar fi o capacitate suficientă pentru încălzirea bitumului, un cuțit ascuțit sau alt instrument pentru tăierea materialului de acoperiș, a periilor și a spatulelor.

Înainte de a efectua lucrările, pentru a accelera procesul și apoi să nu așteptați bitumul finit, acesta trebuie pus pe încălzire. Faceți acest lucru într-un recipient metalic mare. Calcularea cantității de cantitate necesară de material este efectuată pe baza suprafeței acoperișului. De exemplu, dacă umpleți o suprafață de acoperiș de 30 de metri pătrați, atunci sunt suficient două găleți de bitum.

În timp ce bitumul este încălzit, este posibilă începerea pregătirii acoperișului. Ceea ce se face în acest stadiu a fost descris în detaliu la începutul articolului. Aceasta este curățarea resturilor și identificarea zonelor de criză ale acoperișului. Este imperativ ca toată praful să fie curățat cu grijă după colectarea gunoiului. Dacă suprafața acoperișului este umedă, atunci trebuie să fie uscată. Soarele și aerul pentru acest lucru nu pot fi de ajuns, deci este posibil să folosiți un suflantă.

În timpul lucrărilor de pregătire, bitumul devine consistența necesară. Am pregatit pentru inceput un grund, care va fi folosit pentru a sigila fisurile si gaurile. Pentru a face acest lucru, luați 76 de gaz de marcă și se varsă în bitum gata. Trebuie să faceți acest lucru foarte atent, amestecând întotdeauna amestecul.

Soluția finită este împărțită în două părți. Unul ar trebui să fie lichid, iar cel de-al doilea gros. În primul caz, grundul va ieși, adică grundul pentru umplerea fantelor și a găurilor, iar al doilea este necesar pentru a alinia suprafața finisată.

În scopul de a ruberoid mai bine blocat, este încălzit cu un arzător de gaz. Cel mai bine este să se încălzească acoperișul în acest loc, astfel încât ambreiajul va crește. Piesa atașată trebuie presată foarte bine pe toată suprafața, deoarece integritatea viitoarei straturi va depinde de corectitudinea acestei lucrări.

După sigilarea tuturor problemelor, în cazul în care sunt, trebuie să așezați ușor straturile de căptușeală ale materialului de acoperire, fără a fi pliate. Începutul răspândirii este cea mai joasă parte a acoperișului, iar sfârșitul este cel mai înalt. Plăcile sunt așezate cu o suprapunere de 15 cm și o încălzire obligatorie foarte atentă, astfel încât acestea să fie lipite între ele și pe acoperiș, formând o singură suprafață.

Se plasează stratul de ruberoid, astfel încât fiecare îmbinare să fie pregătită cu ulei. După așezarea straturilor și prelucrarea acestora cu un grund, suprafața trebuie unsată cu un strat de mastic bituminos, care a fost pregătit la începutul lucrării. Stratul nu trebuie să fie mai gros decât 5 mm, în caz contrar se poate rupe cu schimbarea temperaturii în timpul iernii.

De asemenea, puteți pune un alt strat de material de acoperire, dacă este necesar. Acest lucru se face pe mastic, perpendicular pe foile care se potrivesc la început. Marginile lor trebuie să fie înfășurate și fixate cu unghii de tip ardezie.

La urma urmei, stratul superior al materialului de acoperiș este așezat, care are un strat dur, care poate proteja acoperisul de vreme.

Dacă toate lucrările sunt efectuate corect, atunci un astfel de acoperiș poate servi fără reparații și scurgeri timp de 15 ani. În timpul turnării, puteți folosi materialele mai flexibile în locul materialelor de acoperire pe care piața construcțiilor le oferă momentan, dar ele sunt oarecum mai scumpe.

Aceasta, de exemplu, este un ruberoid de tip european și rubemax. Aceste materiale moderne sunt mai durabile, ceea ce conferă acoperișului o viață mai lungă.

Alternativă la ruberoid

Puteți lua în considerare turnarea unui acoperiș cu un bicroț. Acest material se caracterizează prin faptul că nu necesită finisare cu mastic bituminos. Se instalează prin încălzire cu un arzător cu gaz.

La acoperiș, acest material este ușor atașat, datorită unui strat pre-aplicat de bitum oxidat. Acesta este un material care ajută bicrotterul să se îmbine mai rapid și mai fiabil cu suprafața acoperișului.

Algoritmul de lucru:

 1. Este necesar să se rostogolească o rolă de aproximativ 50-60 cm
 2. Își încălzește onoarea interioară cu un arzător de gaz
 3. Apăsați materialul bine finisat pe suprafața acoperișului și mergeți de-a lungul acestuia cu o baston T
 4. Apoi, trebuie să stați pe acoperișul finit și, rulând-l la 40 cm, încălziți partea rea ​​cu o lanternă și apăsați-o strâns pe acoperiș
 5. Deci, trebuie să puneți treptat prima rolă și apoi toate cele ulterioare.

concluzie

Umplerea acoperișului garajului cu bitum este un proces complex, care trebuie neapărat să fie abordat cu toată responsabilitatea și cu prezența unei anumite experiențe, deoarece chiar și atunci când algoritmul este urmat, apar situații complexe, soluția căreia începătorul nu o poate face.

Cum și ce să umplem acoperișul garajului - facem reparații prin mâinile noastre

Garajul pentru orice autovehicul adevărat este pe bună dreptate considerat un loc sacru, pentru că nu numai că a servit vehiculul lor, dar și a stocat multe lucruri care pur și simplu nu se potrivesc în casă. Chiar dacă o astfel de structură nu poate fi numită rezidențială, acoperișul acesteia nu ar trebui să provoace probleme proprietarului său. În acest material, vom vorbi despre ce să umplem acoperișul garajului, astfel încât stratul său de acoperire să nu scurgă.

De ce este scurs acoperisul garajului?

Dacă acoperișul garajului începe să curgă, atunci sistemul de acoperiș și finisarea pereților încep să se deterioreze mai întâi. Scurgerile apar datorită defecțiunilor la materialele de acoperiș. De multe ori, cauza este deteriorarea acoperisurilor de calitate slabă, sau dacă toate lucrările asupra suprapunerii au fost efectuate de lucrători necalificați.

Ca rezultat al scurgerilor, pot apărea astfel de deteriorări:

 • Fisuri. Materialul de acoperiș rulant ieftin din cauza fluctuațiilor de temperatură începe să fie împrăștiat cu crăpături prin care penetrează umezeala.
 • Defecte datorate impactului mecanic. Acoperișul moale poate fi deteriorat de ramurile, pietrele și resturile care cad.
 • Acumularea de mucegai. Ciuperca malignă înmoaie materialul de acoperiș, ceea ce o face vulnerabilă la scurgere.

Dacă aveți un acoperiș de garaj care curge, cum îl puteți sigila dacă aveți nevoie să investești un minim de bani? Este simplu, puteți umple acoperișul garajului cu bitum.

Cum să scapi de scurgeri

Dacă decideți cum să umpleți acoperișul garajului, trebuie să evaluați mai întâi întregul volum al lucrărilor de acoperiș viitoare. Pentru aceasta, acoperișul este inspectat pentru deteriorare.

Pe baza mărimii defectelor, este posibil să fie necesar să efectuați unul dintre următoarele tipuri de reparații:

 1. Punct. În cazul în care zona afectată ia mai puțin de 10%, atunci faceți o reparație la fața locului, în care scăpați de defecte minore. În acest caz, daunele sunt umplute cu bitum sau acoperite cu plasturi.
 2. Curent. În acest caz, ar trebui să elimine daunele cu o suprafață de 15-20%. Cu această reparație, se efectuează o înlocuire parțială a stratului (superior) de impermeabilizare.
 3. Capitala. În cazul în care volumul zonelor afectate depășește 40%, se efectuează dezmembrarea completă a materialului vechi și înlocuirea acestuia cu unul nou. Este considerat cel mai costisitor tip de reparații, care se efectuează la fiecare 10-15 ani.

Este demn de reținut faptul că inspecția și restaurarea în timp util a locurilor deteriorate vor servi drept garanție pentru o perioadă îndelungată de funcționare a garajului.

Eliminați crăpăturile mici - ce pot să vărs

În cazul în care cauza scurgeri au fost fisuri minore care apar pe materialul de acoperiș datorită schimbărilor de temperatură, atunci în acest caz nu este nimic mai bun decât modul de umplere a acoperișului de garaj cu bitum în zonele cu probleme. Bitum solid adecvat, care înainte de lucru este topit sau lichid, gata de utilizare.

Eliminați fisurile din această tehnologie:

 • De pe suprafața acoperișului îndepărtați toate resturile și praful;
 • folosind un polizor cu un disc de rectificat sau nazhdachku, în locurile de etanșare a fisurilor eliminați un strat de pulbere de protecție;
 • fundul materialului de acoperire este degresat, pentru care este posibil să se utilizeze benzină, acetonă sau alcool;
 • Luați în continuare bitumul preparat și umpleți-l încet într-o fisură;
 • după ce bitumul s-a solidificat, o astfel de operațiune se face una sau două ori, până când suprafața deteriorată din materialul de acoperiș este complet egalizată.
 • astfel încât să nu se deterioreze spațiul reconstruit, acesta poate fi presărat cu nisip de cuart sau miez de piatră.

Trebuie remarcat faptul că este mai bine să se folosească bitumul rece pentru a elimina fisurile. Folosiți bitumul fierbinte cu o atenție deosebită și cât mai repede posibil, bitul rece este direct din ambalaj pregătit pentru utilizare. Pentru a scăpa de mici fisuri, este suficient să aveți un borcan de astfel de materiale.

Țesem o țesătură cu patch-uri

Există o altă metodă de închidere a scurgerilor, care va ajuta să înțelegeți ce trebuie să închideți acoperișul garajului pentru a nu scurge - instalarea de patch-uri de material de acoperiș. Sunt perfecte pentru a elimina leziunile minore care apar în diferite locuri ale pânzei. Pentru fabricarea de patch-uri aveți nevoie de un ruberoid cu o pulbere grosieră sau grosieră, mastic de bitum, un cuțit, un lac și o bucată de șmirghel.

Pentru această metodă de eliminare a defectelor, va trebui să efectuați acești pași:

 1. Goliți acoperișul. Baza stingrays trebuie să fie bine curățate de praf și de alți contaminanți.
 2. Pregătirea. O pulbere protectoare este îndepărtată de pe suprafața care trebuie restaurată și pentru a asigura o mai bună aderență între straturi, acestea sunt degresate și uscate.
 3. Facem patch-uri. Luăm ruberoid și tăiem patch-urile - dimensiunea lor ar trebui să fie de 1,5-2 ori mai mare decât zona site-ului defect. Pentru ca patch-urile să aibă o formă plată, le pun pentru 1-3 ore pe o suprafață plană.
 4. Apoi, bitumul este turnat în zona tratată pentru a produce un film care va îmbunătăți legarea plasturelui.
 5. Baza internă a plăcilor realizate din material de acoperire este încălzită cu un arzător de gaz, după care este presat puternic împotriva părții problematice a acoperișului.
 6. Mai mult, partea superioară a plasturelui este deschisă cu unul sau două straturi de lac Kukersol sau mastic bitum pentru a spori calitățile impermeabilizării site-ului restaurat.

Trebuie menționat faptul că pentru crearea de plasturi este de dorit să se ia un ruberoid cu o densitate de cel puțin 400 g / m2 cu o pulbere de piatră. Pentru simplitate, puteți lua un material cu o bază autoadezivă și ar trebui să se realizeze numai la o temperatură ambiantă mai mare de 5 ℃.

Cum să efectuați în mod corespunzător întreținerea de rutină

În cazul în care acoperișul are daune semnificative, atunci doar pentru a umple golul pe acoperișul garajului ceva nu funcționează - va trebui să efectueze o înlocuire parțială a materialului. Uneori, în instalarea unui nou strat nu este nevoie, totuși, dacă pe suprafață apar bule, atunci straturile superioare ale materialului sunt mai întâi îndepărtate, sub care se colectează apă.

Pentru suprapunerea calitativă a pantei cu foi noi de material de acoperiș, este necesar:

 • Demontați vechiul material. Îndepărtați 1 sau 2 straturi de material de acoperire a deșeurilor, pe care s-au format un număr mare de blistere și alte defecte.
 • Pe bulele formate pe suprafața acoperișului, este necesar să faceți o tăietură încrucișată în centru cu un cuțit, să eliminați toată umiditatea de pe acestea și apoi să le lăsați să se usuce.
 • Din fundul acoperișului îndepărtați un strat de pulbere. Pentru a accelera munca, care nu este atât de mică, este mai bine să luați un bulgară cu o duză specială. Rețineți că toate acțiunile trebuie efectuate cu o atenție deosebită, astfel încât găurile să nu apară în materialul de acoperiș.
 • Baza pregătită este măcinată cu mastic bituminos pentru a obține o peliculă lipicioasă - acest lucru va permite noului strat de ruberoid să profite mai bine.
 • După câteva ore, după ce masticul este parțial confiscat, mergeți la instalarea unui nou strat de material de acoperiș. Este așezat cu o mică suprapunere de 10-15 cm. Baza interioară a materialului, acoperită cu bitum cu temperatură scăzută, este încălzită și apoi presată puternic împotriva stratului vechi.
 • A doua bandă de ruberoid este prezentată în raport cu prima. Dacă nu știți ce să estompeți cusăturile de pe acoperișul garajului, atunci se va face aceeași mastic bituminos.

Experții recomandă reparația acoperișului garajului numai în condiții de uscat și liniștit, la o temperatură ambiantă mai mare de 5 ℃. Pentru a nu vă răniți, respectați regulile de siguranță și nu neglijează asigurarea.

Constructii de case

Acoperișul acoperișului este utilizat, de obicei, în construcția de clădiri economice și industriale, pentru care principalii factori sunt proprietățile excelente de protecție și de rezistență ale acoperișului, mai degrabă decât forma estetică și frumusețea. Cu toate acestea, este posibil să se aranjeze un astfel de acoperiș în construcția de locuințe - pe acoperișurile și pe acoperișurile unei configurații complexe care sunt exploatate, deoarece are multe avantaje. Dar despre totul în ordine.

Cuprins:

Caracteristicile utilizării acoperișului mastic

Acoperișul mastic este o membrană polimerică, care se formează direct pe acoperiș. Aceasta este o formulare cu una sau două componente. Se aplică pe planul acoperișului. Apoi vindecă. După aceea, compoziția arată ca de cauciuc și devine monolitică. Mijloacele de polimer arată o aderență excelentă la suprafața metalică, beton și bitum.

Acoperișul mastic este utilizat pe scară largă în domeniul construcțiilor industriale și de locuințe. Cel mai adesea este ales în astfel de cazuri:

 1. Pentru a crea un acoperiș de umplere, se folosesc diferite materiale. În funcție de aceasta, acoperișul lichid este capabil să reziste la o sarcină grea. Prin urmare, acesta poate fi utilizat cu succes pentru echiparea acoperișului operațional. În acest caz, pe acoperișul însuși, puteți face o parcare, puteți sparge o grădină, aranja un loc de odihnă etc.
 2. Materialele mastice sunt utilizate pentru a restabili acoperișul moale.
 3. Cu ajutorul masticului de polimeri, este posibilă proiectarea cu succes a suprafețelor acoperișului care se învecinează la pâlnia de deversare. În mod similar, se realizează conveiente la conductele de coș și ventilație. Nu vor exista parapete și lanterne anti-aeronave. Și puteți echipa materialul mastic cu ieșirile pe acoperișul diferitelor țevi. Ei nu au nevoie să taie măsurătorile și să lipsească materialul. Este suficient de simplu să se aplice la suprafață.
 4. Deseori este nevoie de un strat hidroizolant pe balcon. De asemenea, acoperișul în vrac poate fi utilizat viziere.
 5. O atenție deosebită ar trebui acordată creării acoperișurilor în clădirile industriale. În acest caz, acoperișurile lichide vor veni și la salvare. Și sunt utile atunci când nu puteți folosi focul când lucrați și pe acoperișurile bituminoase obișnuite.
 6. Și totuși, este necesar să se ia în considerare valoarea acoperișurilor lichide în aranjamentul acoperișurilor, care se disting printr-o formă complexă.

Avantajele unui acoperiș în vrac

Materialele de acoperire de tip rolă, care sunt utilizate pentru montarea acoperișurilor, sunt destul de inferioare din punct de vedere al caracteristicilor tehnice ale acoperișului de umplere. Acestea au o durată de viață mai scurtă, acoperișurile sunt mai puțin protejate împotriva umezelii, care se acumulează în condiții meteorologice nefavorabile, nu pot suporta sarcini mecanice mari. Acoperisul acoperișului, la rândul său, are astfel de avantaje:

 1. Construcție monolit. Absența microfracturilor, cusăturilor, îmbinărilor, suprapunerilor face ca suprafața să fie mai sigură în ceea ce privește impermeabilizarea. Acesta este un plus major, dacă acoperișul este o mulțime de elemente de acoperire complexe.
 2. Puteți aplica astfel de masticuri obiectelor în care nu este permisă folosirea unui incendiu atunci când lucrați pe acoperiș. Acoperișurile în rulouri pot fi așezate pe aceste obiecte, dar pentru lipire se impun încă masticuri. Va trebui să scoateți filmul și să îl ardeți înainte, ceea ce înseamnă că totul provoacă costuri în numerar.
 3. Elasticitate excelentă la un mod de temperatură de la minus 50 de grade la plus 100 de grade. Mai mult decât atât, acoperișul mastic rezistă la o deformare ridicată a bazei fără rupturi și frecare. Pentru aceasta nu induce înmuiere. De asemenea, acoperisul de umplere ascunde perfect fisurile.
 4. Detectarea ușoară a scurgerilor. Desigur, acoperisul de umplere poate fi deteriorat. Dar scurgerile sunt întotdeauna localizate. Veți găsi destul de simplu. Scurgerile pe acoperisul rulourilor sunt dificil de determinat.
 5. Tehnologia acoperișului de umplere îi permite să fie echipată în zone dificile. Aceasta se referă la jgheaburi, mine și secțiuni verticale. Materialele pentru rulouri necesită o tăiere complexă și o secvență specială de lucru.
 6. Rezistență ridicată. Și dacă doriți să creșteți în continuare rezistența stratului de acoperire, puteți aplica o presă sau o plasă de sticlă între straturile aplicate, ceea ce este un material ieftin.
 7. Este permisă aplicarea de materiale mastice pe o suprafață umedă. Pe un astfel de material rulou de acoperis nu poate fi aplicat. În cel mai bun caz, va apărea o detașare rapidă a stratului de acoperire. Și astfel de defecte sunt destul de ușor de detectat. Acoperișul acoperișului arată o aderență ridicată la multe materiale.
 8. Posibilitatea aplicării în comun a materialelor de acoperire cu role. Cu materiale de mastic, puteți lipi acoperiri de rulouri. De asemenea, puteți repara acoperișul, restabilind vechiul acoperiș. Numai va trebui să tăiați în prealabil toate umflaturile și zonele care sunt slab asigurate.
 9. Excelent impermeabilizare. Acoperișul acoperișului prezintă proprietăți excelente de aderență. Prin urmare, un astfel de acoperis poate fi folosit ca strat de impermeabilizare a tipului de lubrifiere. Hidroizolarea se poate face din interiorul și exteriorul clădirii. În acest caz, materialele rulourilor nu sunt atât de eficiente.
 10. Greutate redusă. Acoperișul nu exercită o sarcină mare pe podea. După acoperirea la un consum de material de aproximativ 1,6-2,1 kilograme pe metru pătrat se obține o grosime de 1,5-2 milimetri.
 11. Ușor de aplicat. La așezarea acoperișului de umplere, nu este necesară efectuarea unei tăieri complexe a materialului, aderarea la o anumită secvență de umplere și crearea suplimentară a straturilor de armare necesare. Potrivit recenziilor privind umplerea cu combustibil, o tehnologie specială de pulverizare face posibilă producerea de lucrări pe zi pe o suprafață de până la 600 de metri pătrați. Suprafețele de acoperire care sunt tratate cu mastic poliuretanic, puteți vopsi după întărire cu emailuri și vopsele.
 12. Viteza de adeziune. Tehnologia acoperișului de umplere face posibilă după aplicare să creeze o aderență puternică timp de jumătate de minut. Și după o jumătate de oră este posibil să se facă o sarcină și să se miște, dacă este necesar, pe acoperiș.
 13. Rezistență ridicată la factorii de mediu. Suprafața prezintă o bună rezistență la radiațiile ultraviolete. Este rezistent la schimbări frecvente de temperatură, nu se teme de ploaia acidă. Nu îi interesează diferite uleiuri, benzină, alcalii și apă sărată. Este, de asemenea, rezistent la microorganisme și medii agresive. În acest caz, proprietățile mecanice primare rămân. Este recomandabil ca aceste acoperișuri să fie echipate pentru regiunile cu condiții climatice severe.
 14. Prețul democratic al unui acoperiș vrac. Acest mastic acoperiș este capabil de a reduce în mod semnificativ costul lucrărilor, deoarece este legată de nivelul ridicat de mecanizare. Prin urmare, este nevoie de mult mai puțină forță de muncă pentru ao instala - în comparație cu alte metode în 5-10 ori.

Acoperișul acoperișului este practic lipsit de deficiențe. Singurul lucru este că este destul de dificil să dai un acoperiș de umplere cu o anumită grosime. Mai ales dacă lucrați pe o suprafață neuniformă. Sau când acoperișul are o pantă mare.

Soiuri de acoperiș în vrac

mastic pentru acoperiș sunt împărțite în funcție de dispozitivul metoda de combinat, armat și nearmat. Fiecare varietate are proprietăți unice:

 • Acoperișul în vrac întărit constă din mai multe straturi. Acesta este un strat continuu de emulsie polimer-bitum. Conține o plasă sau o fibră de sticlă armată, așa cum se arată în fotografia acoperișului de umplere.
 • Suprafața nearmată este o acoperire continuă. Se compune din masticuri și materiale emulsii. Aceste substanțe se aplică direct la baza acoperișului. Grosimea sa este de până la 1 centimetru. Primul strat este un film subțire de mare elasticitate. Aplicați filmul într-o stare fierbinte. Pentru a face acest lucru, utilizați un nebulizator. Când filmul se răcește, apare un strat impermeabil. Pe partea superioară, se realizează în continuare aplicarea următoarelor straturi de mastic.
 • Acoperișurile combinate constau din mai multe straturi. Acest material de hidroizolare mastic și rulou polimer. Stratul superior este o crusta de piatra, pietris. De asemenea, pe partea de sus pot fi aplicate vopsea impermeabilă. În același timp, stratul scăzut ieftin este reprezentat de materiale ieftine în rulouri. În acest caz, stratul superior este considerat întărit.

Acoperișuri autonivelante

Baza pentru aranjarea acoperișului polimeric poate fi lemnul, placa de beton, șapă de ciment-nisip, metal, foi de azbest-ciment, materiale de acoperire laminate. Acoperirea lichidelor lichide este realizată pe acoperișuri cu diferite înclinații:

 • Din punct de vedere al economiei, panta optimă a acoperișului este de 2,5%. În această situație, se observă consumul minim al substanței, deoarece nu curge de-a lungul marginilor. În plus, forța de muncă este mult mai mică, deoarece este mai sigură pe o suprafață plană și mai ușor de mutat lucrătorii. Pe un acoperiș neexploatat, cu o panta usoara, nu puteti consolida armatura.
 • Cu o înclinare a acoperișului de 2,5% până la 25%, este necesară o întărire a acoperișului lichid pentru a evita scurgerea pantei din materialul topit.
 • Dacă pantele acoperișului sunt mai mari de 25%, de obicei dispozitivul de acoperiș lichid nu este produs. Dar, la fel, există pe piață anumite materiale polimerice care sunt potrivite pentru astfel de acoperișuri.

Instrucțiunile pentru construirea acoperișurilor autonivelante sunt prezentate mai jos:

 1. Atunci când aplicați masticuri de polimeri, trebuie să aderați la un anumit mod de funcționare. Temperatura aerului în timpul funcționării trebuie să fie de 5-30 grade peste zero. Este imposibil să se efectueze această lucrare în prezența rocii (umidității) la sol sau în timpul ploii.
 2. Baza acoperișului, fie că este din beton sau metal, trebuie să fie neted. Înainte de începerea instalării acoperișului bitum-polimer, acesta trebuie curățat temeinic de murdărie, resturi, praf și bine uscat. În unele cazuri, suprafața este pregătită cu un mortar special de ciment-nisip.
 3. Pentru o mai bună aderență a materialelor polimerice la baza acoperișului, poate fi aplicat grund-bitum, care este dizolvat în kerosen. Când se utilizează emulsii de latex pe bază de bitum, grundul se face fără coagulatori.
 4. Ca material pentru a crea un acoperiș în vrac, folosiți latex rece și mastic bitumic fierbinte, precum și compuși din cauciuc bitum-cauciuc.
 5. Primul strat protector este realizat din mastic fierbinte, care include azbest, miez de piatră sau pietriș mic. Odată cu construirea unui nou material de consum de acoperiș este de aproximativ 8 kg de mastic pe suprafață metru pătrat, iar debitul este nu mai mult de 4 kilograme pe metru pătrat la hidroizolarea acoperișului vechi sau reparații suplimentare.
 6. Amestecarea componentelor compozite ale acoperișului de umplere se face cu ajutorul unui burghiu electric care are o lamă de lamă. În acest caz, trebuie să se țină seama de faptul că aplicarea substanței trebuie efectuată imediat după amestecarea ingredientelor, deoarece compoziția începe să se îngroaie și să se răcească destul de repede. Așa că amestecați cât de mult puteți.
 7. Construcția acoperișului din astfel de materiale începe cu joncțiunile canalelor și canalelor de deversare, adică cele mai joase locuri și locuri, în raport cu nivelul acoperișului, așa cum se arată în videoclipul despre acoperișul de umplere.
 8. Pentru aranjarea acoperișului plutitor, este posibil să se utilizeze un dispozitiv destinat pulverizării unui strat uniform pe suprafața acoperișului. Puteți pur și simplu dunk perie sau cilindru în recipientul în care materialul este amestecat, și apoi vopsea baza. Și puteți turna masa pe suprafața acoperișului și apoi utilizați o rolă și o spatulă pentru a distribui uniform.
 9. Următoarele straturi sunt aplicate după ce primul strat a fost setat. Între straturi, materialul de armare este așezat, dacă se aplică tehnologia pe care o cereți. În acest caz, este necesar să se respecte grosimea fiecărui strat, care nu depășește 2 mm.
 10. După aceea, materialul de ranforsare este egalat cu precizie și peste acesta este turnată o compoziție fierbinte de polimer-bitum, care impregnează bine sondajul din fibră de sticlă și aderă în siguranță la substrat. După întărirea stratului de armare, se pot aplica următoarele straturi de mastic, în funcție de tehnologia aleasă.
 11. În etapa finală, masticul fierbinte este turnat în pietriș sau pietriș, creând un strat protector. Pentru a crește gradul de reflexie, suprafața poate fi vopsită cu un lac pe bază de solvenți.
 12. În plus, marginea acoperișului trebuie consolidată suplimentar cu un strat de mastic și material de armare de 500-600 mm. Cornierul este închis cu drenaj din oțel zincat.

Astfel, materialele mastice sunt utilizate pe scară largă în lucrările de construcții. Acestea sunt concepute pentru a fi utilizate pe acoperișuri din beton plane, confortabil în regenerarea acoperișului pe acareturi și exploatarea acoperișuri, repararea acoperișurilor vechi din ardezie, metal și acoperișuri moi, efectuarea de noduri adiacenta. Costul de umplere a acoperișului nu lovește vă puteți permite, și cu ea veți obține un solid de acoperiș, fiabile și durabile, cu un nivel ridicat de impermeabilizare și durabilitate.

Cum de a găti și ce bitumul pentru a umple acoperișul garajului, care proporțiile sunt necesare?

În funcție de suprafața care se toarnă, se topește cantitatea necesară de bitum, de obicei rășina bituminoasă BN ** GOST 6617-76. Este mai bine să faceți acest lucru în două etape și în două ambalaje diferite. Pe o vatră se află un butoi (să zicem un litru pentru o sută) pe cea de-a doua găleată, pentru a aduce bitumul pur la consistența dorită, a dilua și ao încălzi. Atât de mult mai convenabil mai ales dacă nu există multă experiență în acest sens. Bitumul îngheață rapid și începătorii trebuie adesea să îl încălzească.

Primele pauze de rășini bituminoase (mai mică cu atât mai bine) și încărcate în butoi, de preferință, cu fund gros, și se încălzește la o căldură foarte scăzută, deoarece transferul de căldură între straturile de bitum este foarte lent, iar în timp ce atunci când stratul inferior trebuie să se topească și începe cocs în rapidă focul, stratul superior începe să se topească. După ce bitumul a devenit lichid, cu o încălzire suplimentară, pe suprafața sa apare o spumă. Așteptăm până când bitumul este deshidratat și suprafața acestuia va deveni lucioasă și strălucitoare. Acum aruncați bitumul lichid într-o găleată - jumătate din găleată. Pornim pentru reproducere. Volumul total al terminat turnarea amestecului va fi astfel - 50% rășină bitum + 30% + 20% de umplere cu carburant diesel. Uleiul solar (de preferință iarna) joacă rolul unui solvent, iar umplutorul elimină formarea porilor în stratul de solidificare.

Cea mai bună umplere este azbest slab, dar este greu, așa că nu este critică să se aplice și faptul că sunt la îndemână - gips, argile măcinate, talc, cretă, ciment.

În jumătate de găleată de bitum se adaugă 20% umplutură și se amestecă. Apoi, puteți încălzi cea de-a doua vatră. După aceea, după ce s-au îndepărtat de incendiu, se adaugă uleiul de motor într-un șarpe subțire, amestecând în mod constant. După atingerea consistenței uniforme, distribuim bitumul pe suprafața tratată.

Notă: Există opțiuni pentru diluarea bitumului prin minerit - aceasta nu este o opțiune proastă. Dar utilizarea ca benzina sau solvent de kerosen, în opinia mea, nu este în întregime corectă, din cauza faptului că acestea sunt ambele foarte repede se evaporă fără a fi nevoie de timp să se dizolve în cel mai puțin necesare, dar uneori crește inflamabilitatea amestecului finit.

Prezentare generală a materialelor pentru acoperișul unui acoperiș plat: alegeți cea mai bună opțiune

Principala diferență structurală dintre un acoperiș plat și analogul înclinat al acestuia este o pantă mică a suprafeței care nu depășește 1-3%. Precipitarea care cade pe un astfel de plan nu coboară în jos, dar rămâne pe ea. Și, desigur, chiar dacă există o ușoară crăpătură, ei o lasă să curgă.

Putem spune că aceasta este lipsa unui acoperiș plat. Cu toate acestea, atunci când se aleg materiale de acoperiș adecvate, caracteristica negativă devine o caracteristică nesemnificativă.

conținut

Materialele pentru acoperișul unui acoperiș plat nu pot fi alese în conformitate cu principiul "relevanței în noul sezon". Tot felul de șindrile goale și flexibile la modă nu sunt potrivite. Și de aceea: în ciuda decorativității lor și a performanțelor incontestabil bune atunci când se lucrează pe acoperișuri înclinate, nu sunt capabili să formeze un covor continuu impermeabil. Și acesta ar trebui să fie un acoperiș plat: complet etanșat, cu un minim de cusături - pentru a se asigura că este imposibil să se infiltreze umezeala sub straturile plăcii de acoperiș.

Următoarele opțiuni sunt potrivite:

 • materiale de rulouri bituminoase;
 • membrane polimerice;
 • mastic.

Toate aceste acoperiri din covorul de acoperiș sunt suficient de dense pentru a asigura o bună impermeabilizare a acoperișului plat și sunt suficient de flexibile pentru a percepe în mod normal efectele termice și mecanice. În acest caz, fiecare material are propriile caracteristici - în ceea ce privește funcționalitatea, metoda de instalare, durabilitatea, costul. Prin urmare, dacă intenționați să acoperiți un acoperiș plat, dar nu știți încă ce, atunci vă sugerăm să vă familiarizați cu caracteristicile principalelor materiale.

Opțiunea nr. 1 - materiale bituminoase

Acestea sunt materiale în rulouri, care sunt o bază solidă impregnată cu bitum oxidat sau modificat. Role furnizate, lungime 10-30 m, lățime - aproximativ 1 m.

Există următoarele tipuri de materiale bituminoase:

 • Acoperișuri;
 • rubemast;
 • izolație de sticlă;
 • membrana euroruberoidă sau bitum-polimer.

Ruberoid

Ruberoidul poate fi numit unul dintre cele mai răspândite acoperiri de impermeabilizare din perioada sovietică, și acum. De fapt, este un carton, impregnat cu bitum. Pe una sau pe ambele fețe ale acoperișului este prevăzută o acoperire protectoare (nisip, azbest, talc etc.). Longevitatea acoperișului din materialul de acoperiș - 5-10 ani.

Ruberoidul are o absorbție minimă a apei, astfel încât proprietățile sale de impermeabilizare nu pot fi îndoite. Este rezistent la fenomene atmosferice și la influențe mecanice, datorită cărora este capabil să reziste atât la ploi și grindină, cât și la resturile de zăpadă.

Din păcate, ruberoidul nu este rezistent la efecte extreme de temperatură: se topește la căldură (peste 50 ° C) și fisuri în îngheț. Prin urmare, pentru funcționarea pe termen lung, fără reparații, nu puteți conta. Termenul mediu de acoperire "de viață" din materialul de acoperiș - 5-10 ani. Cu toate acestea, în apărarea acestui material, putem aminti că este ieftin, iar instalarea sa este destul de simplă. Rolurile se rostogolesc pe acoperiș și se lipesc pe bază cu mastic bituminos, cu dimensiuni minuțioase ale cusăturilor - asta e tot.

Rubemast

Rubemast, de fapt, este același material de acoperire, dar deja îmbunătățit, versiunea sa mai modernă. De asemenea, este realizat pe baza cartonului de acoperiș, dar diferă printr-un strat bituminos mai gros pe partea inferioară. Datorită acestui fapt, rubemastul se caracterizează prin ductilitate crescută, este mai puțin predispus la fisuri în timpul influențelor mecanice și al schimbărilor de temperatură. Prin urmare, durata de viață a acestuia este mai mare decât cea a unui material obișnuit de acoperiș - de aproximativ 15 ani.

Rubemast se referă la materialele depuse. Aplicarea sa se realizează prin topirea stratului inferior cu un lanternă de propan sau solvenți.

Stekloizol

Sticlă-izoizol (sticlă-ruberoid, sticlos-mastic) se referă deja la câteva alte materiale, deși în exterior acesta diferă puțin de ruberoid și rubemast. Toată diferența este în umplutură. Ca bază în fibergroup se utilizează fibră de sticlă sau fibră de sticlă acoperită cu bitum. Pe partea superioară a materialului, se aplică un strat de umplere granulară și se fixează o peliculă ușor fuzibilă de jos. În consecință, instalarea topiturii de sticlă se realizează printr-o metodă de topire.

Din fibra de sticla, spre deosebire de carton, nu este predispus la putregai. Acestea sunt "fitingurile" materialului, fixând bitumul flexibil și păstrându-l de la crăpare. În consecință, sticla este mai durabilă decât ruberoid și rubemast. Termenul de funcționare este de 20 de ani.

Ruberoid

În ciuda meritelor tuturor materialelor enumerate, un pas mai sus este Eurorebearoid - cea mai modernă și funcțională acoperire cu bitum. Cu toate acestea, pentru a numi bitumul nu este complet corect, mai corect - bitum-polimer. Compoziția euroruberoidului este bitum modificată cu aditivi diferiți, de exemplu bucăți de cauciuc, care conferă materialului final o flexibilitate specială și proprietăți de impermeabilizare.

Baza euroruberoidului este din fibră de sticlă (pânză, țesătură) sau poliester (poliester). Aceste materiale sunt sintetice, nu putrezesc, durabile. Pe ambele părți ale bazei se află un liant de bitum, format din bitum, aditivi și materiale de umplutură. Straturile superioare de materiale polimerice sau în vrac (ardezie, nisip, talc etc.) sunt fixate pe partea superioară și inferioară a stratului.

Eroburoidul este instalat de obicei prin topirea stratului de bitum-polimer de jos și apoi prin lipirea acestuia pe acoperiș. Această metodă de aplicare este caracteristică pentru acoperirile cu un film de polimer (indicator). Mai convenabil în materialul de instalare cu un strat autoadeziv existent. Așezați-o pe acoperiș este mai simplă decât simpla - scoateți doar filmul de protecție și lipiți panza într-un loc pregătit.

Despre caracteristicile euroruberoidului pe exemplul materialului "Technoelast" de la "Technonikol" puteți afla prin vizionarea unui scurt videoclip:

Opțiunea # 2 - membranele de polimer

Acest tip de material a apărut în țara noastră relativ recent, dar a câștigat deja o popularitate imensă. Membranele de polimeri - un tip diferit calitativ de acoperiri cu rulouri de acoperiș, care rezistă în mod persistent încărcărilor mecanice, schimbărilor de temperatură și se caracterizează prin creșterea elasticității. Membranele sunt furnizate în role, cu lățimea de până la 20 m, cu o lungime de până la 60 m. Astfel de dimensiuni impresionante permit crearea de acoperiri cu un număr minim de îmbinări și cusături (care pot amenința scurgeri).

Nu ultimul rol în secretul popularității acoperișurilor membranei este longevitatea lor, mult superioară față de toate celelalte opțiuni. Perioada de funcționare a acestora nu este mai mică de 30-50 de ani.

Instalarea acoperișurilor membranei este suficient de simplă, prin urmare este executată în termene limită. Pe baza asigurărilor de acoperișuri experimentate, instalarea membranelor este de 1,5 ori mai rapidă decât instalarea acoperirilor cu rulouri bituminoase (în aceleași condiții).

În funcție de polimerul care formează baza țesăturii, membranele sunt împărțite în trei tipuri: PVC, TPO și EPDM.

Membranele din PVC

Baza pentru membranele din PVC este clorura de polivinil cu o "armare" din plasa de poliester. Pentru a crește elasticitatea materialului, în compoziția PVC se introduc plastifianți volatili (circa 40%), care sunt eliberați treptat după instalare.

Membranele din PVC sunt disponibile în diferite culori, dar, din păcate, sunt înclinați să ardă treptat în soare.

Învelișul din PVC este fixat mai întâi mecanic (prin elemente de fixare telescopice), iar apoi, suprapunând cea de-a doua peliculă de suprapunere, sudați îmbinările cu aer cald. O altă opțiune este sudura prin difuzie. În acest caz, se aplică un solvent pe suprafața membranei (la cusături), după care panourile sunt tăiate și sarcina este plasată pe partea superioară.

Membranele TPO

Producerea membranelor TPO se efectuează pe bază de olefine termoplastice. Pentru armare, este utilizată plasa din fibră de sticlă sau poliester. Cu toate acestea, membranele de acest tip sunt capabile să funcționeze fără suport intern, astfel încât pe piață este foarte posibil să se întâlnească cu țesături nețesute din TVET.

Deoarece nu există plastifianți volatili în compoziția materialului, acesta este considerat mai sigur pentru mediu decât analogul din PVC. Și cel mai rezistent la îngheț decât toate celelalte membrane (rezistă până la -62 ° C).

Conectarea rulourilor TPO la suprafața monolitară a acoperișului este efectuată, de obicei, cu un jet de aer fierbinte.

EPDM membrane

EPDM membranele sunt un material rulant pe bază de cauciuc armat cu o plasă de poliester sau vată de sticlă. Din celelalte membrane se caracterizează o elasticitate crescută (aproximativ 400%) și un preț mai mic.

Pe lângă EPDM-ul pur, având o bază din cauciuc, se fabrică materiale compozite. Stratul superior al acestora, în mod obișnuit, cauciuc și partea de jos - un polimer bitumen flexibil.

EPDM sunt insensibile la bitum și la modificările sale. Prin urmare, este permisă instalarea membranelor deasupra vechii acoperișuri bituminoase, excluzând demontarea și simplificarea procesului de reparație.

Ambalarea EPDM se realizează prin îmbinarea cusăturilor cu o bandă autoadezivă pe două fețe. Această metodă este mai puțin fiabilă decât cea sudată, folosită pentru membranele PVC și TPO, prin urmare, necesită utilizarea suplimentară a compozițiilor adezive. Este de asemenea posibilă o opțiune de montare a balastului, în care membrana împachetată și fixată de dispozitivele de fixare telescopică este acoperită cu pietricele, piatră zdrobită etc. de sus.

Informații interesante despre caracteristicile, avantajele și caracteristicile producției de membrane EPDM sunt prezentate în următoarea poveste video:

Opțiunea # 3 - masticuri

Utilizarea materialelor rulante, care formează articulații în articulații, nu este o condiție prealabilă pentru crearea unui acoperiș moale. Există o alternativă - masticuri pentru acoperișuri. Cu ajutorul lor, puteți crea o suprafață absolut monolitică, fără cusătură, cu o durată de viață de aproximativ 3-10 ani.

Mastic - un amestec fluid vâscos, care, atunci când este aplicat pe suprafața acoperișului, se întărește sub influența aerului. Rezultatul este o acoperire monolită omogenă, fără cusături. În acest caz, se spune despre utilizarea masticilor, ca materiale pentru crearea acoperișurilor mastice. Dar ele sunt, de asemenea, utilizate ca adezivi pentru montarea covorului de acoperis din materiale rulante.

Masticul conține lianți organici, umpluturi minerale și aditivi speciali care îmbunătățesc caracteristicile materialului. În aer, după aplicarea pe acoperiș, masticul se oprește într-o oră și se transformă într-un film elastic neted.

În funcție de tipul de aplicație, masticurile sunt reci și fierbinți. Rece este gata de utilizare, acestea pot fi aplicate pe acoperiș, fără pregătire preliminară. Hot - este necesar să se încălzească până la o temperatură de 160-180 ° C. Mastile reci au devenit foarte frecvente, deoarece aplicarea lor este mai simpla si nu implica riscul de arsuri. Însă masticurile fierbinți sunt mai economice și mai înghețate mai repede, practic în fața ochilor noștri.

În funcție de compoziție, masticul este:

 • bitum;
 • bitum-cauciuc (cu miez de cauciuc);
 • bitum-polimer (cu componente polimerice);
 • polimer.

Bitum de mastic - cea mai simplă compoziție, conține bitum de petrol, umplutură și agent antiseptic. Pentru acoperișurile mastice, acest tip de material nu este recomandat, datorită unei mici game de temperaturi de funcționare.

Adăugând cruste de cauciuc la masticul bituminos, producătorii primesc un alt material, mai potrivit pentru acoperișuri, - mastic de bitum-cauciuc. După uscare, formează o acoperire puternică și elastică, capabilă să reziste la condiții dificile de operare și temperaturi extreme. Cu ajutorul masticurilor de bitum-cauciuc, nu puteți crea doar un acoperiș mastic, ci și reparați multe alte tipuri de acoperiș rulou.

Biturile de bitum-polimer se obțin prin modificarea bitumului petrolier cu diferiți polimeri - cauciucuri, rășini petroliere, ceruri artificiale. După uscare, ele formează o membrană flexibilă continuă cu proprietăți de impermeabilizare ridicate. Ele sunt de asemenea utilizate pentru lipirea și repararea materialelor bituminoase rulante.

Și ultima versiune a masticului, care poate fi utilizată pentru umplerea acoperișurilor și rolelor de reparații, este compusul polimeric. Nu au bitum, proprietățile lor funcționale sunt determinate de conținutul de rășini sintetice și polimeri. Membranele de acoperire obținute cu ajutorul masticilor polimerice diferă în ceea ce privește elasticitatea, rezistența la radiațiile UV și durabilitatea.

Compozițiile polimerice, dreptate, sunt considerate cele mai persistente. Ce caracteristici au? Și cum să le aplicați pentru a obține un acoperiș mastic de încredere? Vedeți videoclipul - există răspunsuri la aceste întrebări:

Care material este mai bine de ales?

După citirea informațiilor despre caracteristicile fiecărui material, există doar un singur lucru - de a alege, pornind de la caracteristicile funcționale ale acoperișului viitor. Doriți să vă acoperiți singur acoperișul? Cel mai simplu mod de a face acest lucru este utilizarea unei pâslari de acoperis sau a analogilor moderni sudați. Materialul cel mai optim pentru raportul de calitate, ușurința de instalare și durabilitate este euroruberoidul, în special unul care are un strat de bază autoadeziv.

Este ușor de construit un acoperiș mastic, dar durata de viață este limitată și, de obicei, este de 3-5 ani. Mastile de polimeri de cea mai buna calitate dureaza mai mult - pana la 10 ani. Cu toate acestea, în orice caz, masticul este o soluție excelentă pentru construcția și repararea bugetară, datorită prețului său scăzut.

Dacă alegeți materialul în funcție de gradul de durabilitate și fiabilitate, fără a acorda atenție prețului, atunci, desigur, membranele polimerice câștigă. Cel mai probabil, instalarea acestor acoperiri va trebui să fie delegată specialiștilor, ceea ce implică, de asemenea, o creștere generală a costului acoperișului. Dar membranele vor dura mult mai mult (30-50 ani) decât orice alt analog, astfel încât costurile lor crescute sunt pe deplin justificate.

Echipam acoperisul garajului

Acoperirea acoperișului garajului este foarte diferită de cea a acoperișului pentru o casă rezidențială. Aici, de obicei, primul loc nu este estetică, dar fiabilitatea, impermeabilizarea, capacitatea de a rezista la modificări semnificative ale temperaturii, asigură siguranța. Pentru garaj se folosesc de obicei materiale cum ar fi masticurile bituminoase, ruberoidul, metalul, cauciucul sudat.

Acoperișurile dure includ ardezie, metal și carton ondulat. Pentru pâsla moale, ruberoid și Euroruberoid.

Tehnica de aplicare este foarte diferită în funcție de care acoperiș este garajul: înclinat, cu un singur pas sau cu două fețe, plat de plăci. Prin urmare, înainte de a alege materialul de acoperiș, este necesar să determinați ce acoperire este cea mai bună pentru acoperișul garajului, ce caracteristici ale tehnologiei ar trebui respectate.

Pasionații de mașini știu foarte bine ce scurgeri ale unui acoperiș de garaj sunt și cum este plină. Mai ales că scurgerile încep să vă îngrijoreze schimbarea anotimpurilor, dar cum poate fi evitată aceasta? Pentru garajele de astăzi sunt recomandate tehnologii speciale de acoperiș, care diferă de acoperișurile unei clădiri rezidențiale, ceea ce nu este surprinzător, deoarece aceste clădiri sunt diferite. În același timp, toate lucrările nu depind de ceea ce se pune pe acoperiș, ci de forma pe care o are.

În cazul în care panta acoperișului este mai mare de cincisprezece grade, se consideră că este înclinată, mai puțin plată (adesea un astfel de acoperiș este făcut din plăci obișnuite). Luați în considerare caracteristicile acoperișurilor suprapuse ale acestor două tipuri, etapele detaliate, cum să le umpleți în mod corespunzător și calitativ cu propriile mâini.

Caracteristici ale capacului acoperișului plat

Cel mai adesea astăzi este folosit un acoperiș plat pentru un garaj, deoarece este convenabil pentru o varietate de motive. De obicei, construcția unui astfel de acoperiș constă din plăci din beton armat care se sprijină pe pereți. Acest design are mai multe puncte slabe:

 • îmbinări între plăcile înseși și îmbinările pereților și plăcilor;
 • Se recomandă acoperirea acestui tip de acoperiș în principal cu pâslă de acoperiș și cu materiale similare;
 • este necesară o cravată de suprafață.

Să analizăm în detaliu cum să acoperiți acoperișul garajului cu un astfel de material pe o bază bituminoasă, ca material de acoperire.

Pentru performanțe de înaltă calitate, așezarea unui acoperiș moale se realizează cel mai bine în sezoanele calde și uscate.

Înainte de a începe orice lucrare, este necesar să curățați suprafața de resturi, praf și murdărie. După aceasta, verificați starea acoperișului, verificați dacă șapa are nevoie de lucrări de reparație. Dacă acoperișul este umed, trebuie luate măsuri pentru uscarea completă a acestuia. Pentru aceasta este folosit un arzător, de asemenea, este potrivit și un ventilator. Dacă înainte de a exista deja un acoperiș, este necesar să inspectați cu atenție acoperișul garajului pentru exfoliere, găuri, blistere. Astfel de locuri trebuie să fie curățate, dacă se dorește, se face un cuplaj nou.

Pentru a acoperi acoperișul cu material de acoperiș este necesar să se pregătească materiale precum:

 • bitum;
 • grund special pentru materiale de acoperis;
 • benzină;
 • Acoperișuri;
 • mastic;
 • ca unelte pe care le puteți lua: un container pentru încălzirea bitumului, perii și spatule, un instrument pentru tăierea materialului de acoperiș, un cuțit ascuțit.

Lucrările încep cu încălzirea bitumului, consumul acestuia depinzând de suprafața neuniformă a acoperișului garajului. Cu o suprafață de aproximativ 30 de metri pătrați, există de obicei aproximativ două găleți de bitum. Pentru a încălzi bitumul este mai bine într-un recipient metalic. În timp ce este încălzit, este necesar să se pregătească un grund special pentru materialul de acoperiș. În cea de-a 76-a benzină începem să turnați bitumul topit, amestecând-o constant. Dacă acest lucru nu se face, amestecul rezultat poate fi ușor aprins.

Noi pregătim compoziția și suprafața acoperișului pentru a umple

Pregătim compoziția pentru turnarea acoperișului peste plăcile care se suprapun (mastic și grund). Mai întâi, cu ajutorul unui grund, umpleți cu atenție toate fisurile, fisurile, cavitățile, detașamentele și așa mai departe. După ce suprafața plăcilor devine relativ plană, facem alinierea finală cu ajutorul bitumului preparat. Stratul său nu trebuie să depășească 5 mm, astfel încât în ​​timpul iernii nu există pauze în material.

Dacă materialul de acoperiș urmează a fi aplicat peste vechi, suprafața acoperișului trebuie preîncălzită.

După așezarea stratului de bitum pe partea superioară a plăcilor, începem să acoperim straturile substratului materialului de acoperire de jos în sus, adică de la marginea inferioară a acoperișului până la cea superioară. Instalarea ar trebui făcută înfășurată la 15 cm. Materialul este încălzit și călcat strâns, astfel încât să nu existe locuri libere. Cel mai bine este să folosiți o rolă specială din material moale.

Ruberoidul trebuie așezat astfel încât să nu rămână buzunare de aer, altfel condensul se va acumula în ele și de aici stratul de acoperire pentru garaj va începe să se prăbușească.

După aceea, umpleți acoperisul cu bitum sau, mai degrabă, curățați-l cu un strat relativ subțire. Cel de-al doilea strat este așezat perpendicular pe primul, marginile sale sunt înfășurate, fixate cu ajutorul unghiilor de ardezie numai din partea din spate. Masticul ungeți din nou stratul. Pentru ca acoperisul să fie de o calitate mai bună, toate îmbinările și marginile pot fi acoperite suplimentar cu un grund.

Stratul superior al acoperișului simțit pentru acoperiș se distinge prin prezența unei pulberi brute. Întreaga procedură se repetă, la fel ca în cazul primelor straturi, ruberoidul se potrivește numai cu bitum fierbinte. După aceasta, este necesar să verificați toate îmbinările, marginile pentru absența bulelor și alte defecte.

Un astfel de acoperis de plăci cu un strat de material de acoperire va servi timp de aproximativ 10-15 ani, va proteja perfect împotriva condițiilor meteorologice, a dusurilor, zăpezii. Când se pune, este necesar să se privească, astfel încât să nu existe riduri, neregularități și alte lucruri. Dacă luați materiale de calitate, durata de viață poate fi de până la treizeci de ani.

Experimentați cu cauciuc de beton și lichid

Se toarnă acoperisul pentru garaj poate fi și cu ajutorul unor materiale cum ar fi:

 • beton;
 • lichid de cauciuc.

Schema unui tort de acoperiș tipic pentru un acoperiș cu membrană.

Schema unui tort de acoperiș tipic pentru un acoperiș cu membrană.

Betonul este practic aplicabil numai pentru acoperișurile plate, deoarece pentru o înclinare o astfel de umplere este complexă, betonul trebuie să se solidifice corespunzător. Pentru a instala o acoperire similară, va trebui să instalați cofrajul, betonul în sine este turnat în două straturi. Când se utilizează plăci din beton armat, este posibilă turnarea betonului pe sol, apoi ridicarea în sus. Dar cea mai ușoară cale este de a utiliza deja cele pregătite din fabrică, dar aici există o problemă a îmbinărilor, care este o șapă calitativă necesară. Pentru a evita scurgerile, este posibil să se utilizeze compuși de impermeabilizare.

Când se construiește, este necesar să se efectueze drenajul corect. După instalarea plăcilor, se face șapa, pentru care este necesar să se asigure aprovizionarea constantă a betonului la suprafață. Prin urmare, betonul trebuie pregătit în avans, astfel încât la începutul lucrării amestecul să fie deja gata și ar putea începe să fie turnat.

Schema unui tort de acoperiș tipic pentru un acoperiș cu membrană.

Lichidul cauciucat este special conceput pentru aplicarea pe suprafața acoperișului a încăperilor de utilități, a garajelor și a acoperișurilor din lemn. Are următoarele avantaje: elasticitate ridicată, rezistență la crăpare, durată mare de funcționare. Excelent cauciuc lichid potrivit pentru aplicarea pe acoperișuri plate, cu șapa poate fi aranjat sau nu. O caracteristică specială a aplicației este că nu este necesar să se efectueze o impermeabilizare înainte de lucrare, este doar necesar să se curețe suprafața acoperișului.

Spectrul de culoare al unui strat similar de cauciuc este destul de larg, variind de la culoarea verde și alb până la gri, roșu. Este necesar doar ca șapa pe plăci să fie puternică, să nu se sfărâme.

Aplicarea cauciucului lichid pe substrat

Instrumente pentru aplicarea celor mai simple:

 • o perie de vopsea sau o rolă de lână fină,
 • mănuși și recipient pentru mastic.

Cauciucul lichid se aplică pe suprafața uscată cu un strat subțire de unul sau doi milimetri, în timp ce compoziția este diluată cu apă. După aplicare, acesta este lăsat să se usuce timp de aproximativ trei până la patru ore, după care este posibil să se procedeze la al doilea strat. Pentru aceasta, cauciucul este aplicat uniform printr-un strat de până la doi până la trei milimetri, după care acoperișul este lăsat timp de patruzeci și opt de ore pentru o uscare completă.

Este nevoie de lucru la o temperatură a aerului de plus de cinci până la treizeci de grade, materialul în sine este aplicat în cruce. Debitul depinde de starea acoperișului, indiferent dacă acesta trebuie echilibrat (dacă diferențele sunt prea mari, ar trebui folosite amestecuri speciale).

Acoperișuri înclinate de garaje: cum să se ocupe de ele?

Înclinările acoperișurilor înclinate pot fi înclinate cu o singură înclinare sau cu gabaritul. Cu privire la ceea ce va fi realizat stratul de acoperire, este necesar să se țină seama de faptul că panta unui astfel de acoperiș este de cincisprezece grade. De obicei se utilizează oțel din tablă, ondulată sau galvanizată. Pentru aceasta, o placă este montată pe suprafața acoperișului, la care materialul de acoperiș este deja atașat.

Atunci când o astfel de acoperișuri va trebui să ia în considerare caracteristicile de material, de multe ori necesită lucrări suplimentare de impermeabilizare și izolare.

Atunci când se pune acoperișul pe acoperișul garajului, este necesar să se țină cont de caracteristicile de proiectare, cerințele de instalare. Prin urmare, cele mai frecvent utilizate bitum, care nu este numai caracterizat de preț scăzut, ci pur și simplu stabilite în același timp, vă permite să efectuați hidroizolarea acoperișului.