Cum să aplicați corect un acoperiș moale - instrucțiuni pas cu pas

Horn

În ultimii ani, construcția unui acoperiș folosind o acoperire moale devine din ce în ce mai populară, deoarece acest material are multe avantaje. În plus față de calitățile operaționale și tehnice excelente, un astfel de acoperiș poate fi montat manual, fără implicarea maeștrilor experimentați.

Placile moi au o greutate mica, un aspect atractiv, un grad ridicat de etanseitate, o lunga durata de viata, un pret redus. Poate fi așezat pe acoperișurile unei configurații variate. Picăturile de ploaie nu bate pe suprafața unui astfel de acoperiș - se aude doar un rugină liniștită.

Caracteristici de șindrilă moale

Baza acestei acoperiri moderne pentru acoperișuri sunt plăcile din fibră de sticlă impregnate pe ambele părți cu bitum de cauciuc, caracterizată prin rezistență la umiditate și etanșeitate. Datorită proprietăților de mai sus, instalarea unui acoperiș moale este atât de populară.

Prezența unei pulberi speciale pe acoperișul flexibil crește rezistența la uzură și nu permite lipirea produselor laminate. S-a stabilit ca o acoperire ideală pentru structurile de acoperiș, în cazul în care unghiul de înclinare nu este mai mic de 11 grade.

Instrumente pentru instalarea acoperișurilor flexibile

Lucrările de amenajare a meșterilor de acoperiș moale acasă pot, dacă se dorește, singure. Panta maximă a patinei nu este limitată.

Înainte de a pune un acoperiș moale, trebuie să pregătiți:

 • cuțit;
 • un ciocan;
 • mistrie pentru lucru cu mastic;
 • mănuși durabile;
 • cornișoare și plăci de capăt;
 • skate-cornice benzi;
 • acoperișuri cuie;
 • covor hidroizolant;
 • material de etanșare;
 • mastic.

Aranjamentul sistemului de ventilație

Acest sistem este proiectat pentru a asigura circulația masei de aer, care este necesară pentru a preveni formarea condensului la baza fundului structurii acoperișului. Dacă neglijezi dispozitivul de ventilație, după o vreme gropile de lemn vor începe să putrezească și în sezonul rece gheața și gheața vor deveni un fenomen permanent.

Elementele sale constitutive sunt: ​​o grosime de bază de cel puțin 5 milimetri, goluri de aer între acesta și stratul de impermeabilizare, aer și ieșire. Atunci când creați o ventilație naturală aranjați găuri speciale, așezându-le uniform.

Cum se pune un covor de căptușeală

Pentru fabricarea de cornișe folosiți metal. Aceste elemente servesc la protejarea marginii cutiei. Montarea cârligului de cortină din plăci moi pe streașinile cornișelor se efectuează pe căptușeală. De asemenea, placi de gabion metalice, care sunt fixate în capetele acoperișului.

Covorul este utilizat pentru protecția suplimentară a acoperișului împotriva precipitațiilor atmosferice. Acest material este selectat ținând cont de soluția de culoare a șindrilelor flexibile. În locurile în care se întâlnesc cele mai dese scurgeri, dar acestea sunt prelungiri de cornișe, văi, părțile finale ale acoperișului, este de dorit să se plaseze un strat de susținere.

În același timp, instalarea se efectuează într-o anumită direcție - de jos în sus și se observă o deplasare egală cu 10 centimetri în direcția transversală, iar în direcția longitudinală - 15 centimetri. Locurile în care sunt îmbinate cutii sunt de obicei unse cu mastic bituminos.

Paturile și văile ar trebui consolidate cu 25 și respectiv 50 de centimetri. În același timp, pe ambele părți ale văii, se montează un strat de susținere, iar de-a lungul marginilor și capetelor este așezat la o lățime de cel puțin 40 de centimetri.

Căptușeala trebuie să fie fixată la bază, folosind unghii de acoperire galvanizate cu un interval de 20 de centimetri.

Etapa pregătitoare înainte de a fi așezată

Baza pe care trebuie să fie montat placa flexibilă trebuie să fie solidă. Deoarece plăcile moi nu au o rigiditate suficientă, aceasta necesită aranjarea unei cutii puternice. Pentru baza, se poate utiliza placaj rezistent la umiditate, cu o grosime de 9 milimetri, placi OSB, tivita sau placata.

Material pentru cutie ar trebui să fie achiziționate în timpul iernii, și utilizate în timpul verii. În acest caz, lățimea plăcilor nu trebuie să depășească 100 de milimetri. Este mai bine atunci când materialul de bază are aceeași grosime. Conținutul de umiditate al cherestelei ar trebui să fie de maxim 20%. Plăcile sunt stivuite la unison, observând un decalaj de 10 milimetri.

Placinta acoperișului trebuie făcută cu următoarele straturi:

 • impermeabilizare, așezate pe grinzi;
 • izolarea termică din vată minerală, dacă se planifică un manson;
 • acoperiș impermeabilizare covor, montat pe partea exterioară a suprapunerii de bază.

Nuanțe de instalare a șindrilelor flexibile

Există o anumită tehnică pentru a stabili în mod corespunzător un acoperiș moale, dacă lucrarea este realizată independent:

 1. În primul rând, acest lucru necesită o vreme uscată, în care temperatura ambiantă să nu scadă sub plus de 5 grade. În cazul în care toată instalarea se face în timpul iernii, plăcile sunt ținute într-o încăpere la temperatura camerei înainte de a începe instalarea. De asemenea, puteți utiliza un arzător cu aer cald.
 2. La suprafața șindrilă - o foaie de acoperiș moale de mai multe șindrile - sunt fixate cu unghii sau cu un strat autoadeziv pe partea din spate a plăcilor. Sub influența luminii solare, plăcile încep să fie lipite atât cu baza, cât și cu una cu cealaltă. Dacă există o temperatură minus pe stradă, acest proces nu are loc și, prin urmare, izolația nu este obținută calitativ.
 3. Placile trebuie folosite imediat din 5-6 pachete, alegand unul cate unul pentru a preveni diferentele semnificative in nuantele in cazul in care este necesara restaurarea acoperisului cu produse dintr-un alt lot de produs.

Alegerea compoziției bitum-polimer

Înainte de a se afla acoperișul moale, selectați masticul, care va crea o suprafață elastică solidă, capabilă să reziste la diferite tipuri de influențe asupra bazei. Conform tehnologiei de montare a unei suprafețe flexibile de acoperiș, este necesar să se utilizeze masticuri calde și reci pentru a monta materialul ruloului pe acoperiș.

Componentele bitum-polimerice din rășină sunt folosite pentru dotarea straturilor interioare ale structurii acoperișului și sunt încălzite ca un strat exterior. La masticurile reci transporta bitum și material de acoperiș, și la cald - un gudron și gudron.

Procesul de fabricare a masticurilor bituminoase

Masticul poate fi achiziționat într-un magazin deja gata de utilizare sau poate fi făcut cu mâna ta. Acest lucru necesită bitum, care este de aproximativ 80% din compoziție și o umplutură. Luați 2 părți bitum și 1 parte din materialul de umplutură, rezultând un amestec rece. Bitumul este încălzit la 180 de grade și, în același timp, pregătește motorină și umplutură. Conținutul celor două cazane este amestecat după evaporarea apei în bitum.

Pentru a pregăti masticul fierbinte în cazan, bitumul este mai întâi încălzit la 200 de grade, iar apoi se adaugă lent materialul de umplere. În timpul procesului, temperatura amestecului nu trebuie să fie mai mică de 160 de grade.

Tehnologia dispozitivului de acoperiș moale

Când este așezat acoperișul moale - o instrucțiune pas cu pas a producătorului îi va spune meșterului intern cum se face:

 1. Înainte de a începe instalarea, suprafața lemnoasă este tratată cu un amestec de bitum și motorină.
 2. Apoi, baza este încet acoperită cu mastic, se așază pergamentul și ruberoidul. Munca se desfășoară, începând de la mijlocul cornicei și îndreptându-se către capete. Înainte de a monta plăcile moi, scoateți folia de pe șindrilă, care protejează partea adezivă a materialului de acoperire.
 3. După aplicarea unui strat de mastic rece, așteptați 12 ore și acoperiți baza cu încă un strat. Când se folosește masticul fierbinte, straturile pot fi aranjate unul după altul. Fiecare șindrilă este acoperită cu 4 - 6 unghii.
 4. Când se așează rulouri, trebuie să observați o lățime a turei de 7-10 centimetri. Fiecare rând superior superior este poziționat astfel încât articulațiile celui anterior să fie închise. În acest caz, stratul nou pus este deplasat.
 5. Materialul surplus este tăiat la marginile rambleelor.

Cum să puneți șindrilele în jurul conductelor de ventilație

Locurile de îmbinare în apropierea conductelor sau antenelor necesită crearea unei izolații și a unei fixări adecvate a materialelor de acoperire. Instalarea se poate face cu ușurință, dar cu utilizarea elementelor pass-through. Fără aceste componente, nu va exista o etanșeitate a stratului de acoperire. Înainte de a pune un acoperiș flexibil, este necesar să se facă o marcare a locurilor în care se planifică amplasarea ventilației și a țevilor.

Apoi, este necesar să se creeze găuri, iar apoi în jurul lor se lipesc marginile materialului de căptușeală folosind mastic. Suprafața superioară a covorului, în conformitate cu conturul elementelor, este răspândită peste amestec, lipită și fixată cu unghii. Plasați plăci pe partea superioară a masticului. Locurile de andocare ale părții superioare a elementului de trecere cu plăci flexibile, experții recomandă prelucrarea cu agenți de etanșare speciali.

Când procesul este adus la linia de creastă, instalarea unui acoperiș moale implică utilizarea elementelor de creastă care trebuie să fie îndoite prin el, fixate cu mastic și fixate cu unghii.

Repararea acoperișurilor moi

Cât de des va fi nevoie de lucrări de reparație pe acoperiș, depinde de starea bazei pe care se montează șindrilele. Sapa de ciment, elementele de lemn din lemn reacționează diferit la acoperirea acoperișului - determină natura daunelor.

Mai întâi de toate, determinați necesitatea de a repara acoperișul. Pentru a face acest lucru, evaluați gradul de deteriorare. Dacă există găuri în rulou, trebuie să fie umplute cu mastic. Lucrările de reparație pe acoperiș de acest tip se efectuează într-o zonă curățată.

Deoarece se aplică o acoperire specială materialului de bandă, suprafața care trebuie reconstituită trebuie curățată cu atenție. Crumbul poate fi îndepărtat cu ulei de proces. Pentru curățarea peliculelor de acoperiș se utilizează ulei de antracen și pentru materialul de acoperiș - solar, aplicat pe o cârpă sau perie. Ca urmare, suprafața va fi îndepărtată, iar suprafața va fi înmuiată, ceea ce este important pentru reparații ulterioare.

Apoi du-te la scena principală. În cazul unor defecte minore, va fi suficient să aplicați un plasture și o mastic obișnuit. Dar această metodă nu funcționează atunci când toate straturile de acoperire sunt perforate.

Când pe acoperiș se află deteriorarea simultană a mai multor straturi, această zonă este curățată de murdărie veche și murdărie acumulată, apoi uscată. Apoi continuați să preparați un amestec de mastic, care adaugă nisip sau rumeguș.

Compozitia obtinuta shpaklyuyut toate locurile de daune, astfel încât să se ajusteze marginile lor. Masticul trebuie să depășească zona de reparare de cel puțin 10 centimetri. Utilizând perii și perii dure, amestecul poate fi aplicat chiar și în locuri greu accesibile.

Dacă lucrările de reparație se desfășoară într-o zonă mică, va fi suficientă utilizarea unei spatule convenționale. Atunci când apar bule de aer în acoperiș, reparațiile sunt efectuate într-o manieră similară cu modul în care au făcut-o cu o gaură convențională. Principalul lucru este identificarea în timp util a locurilor de scurgere.

Atunci când există o fisură în materialul de acoperire a acoperișului, acesta trebuie tăiat până la stratul inferior. Apoi, curățați locul de deteriorare din resturi și masticuri, uscați și turnați o nouă mastic. Atunci când fisurile sunt mici, ele nu pot fi tăiate, ci eliminate cu ajutorul unui plasture și a unui mastic.

Dacă apar mici fracturi pe o suprafață mare a suprafeței acoperișului, este pregătită pentru reparații și acoperită cu mastic încălzit.

După restabilirea integrității acoperișului moale, stratul de acoperire trebuie reînnoit pentru a preveni supraîncălzirea materialului și, în consecință, pentru topirea masticului. Pentru a face acest lucru, mai întâi lăsați suprafața și acoperiți-o cu nisip. Nu este blocat pe acoperișul stropii se va retrage în timp pe cont propriu.

Pentru a efectua cu ușurință lucrările de instalare, urmați instrucțiunile producătorului care explică modul în care să aplicați corect șindrilele flexibile. De asemenea, trebuie să respectați recomandările privind alegerea și prepararea masticului. Apoi acoperișul moale va dura o lungă perioadă de timp, menținându-și etanșeitatea.

Secretele de fixare a șindrilelor flexibile

Despre ce nuante trebuie luate in considerare la instalarea unui acoperiș moale, spune expertul

Există o mulțime de articole scrise despre modul de a pune sindrila flexibilă. Tehnologia este ușor de înțeles și este disponibilă pentru repetări independente.

Cu toate acestea, există momente care necesită atenție, indiferent dacă montați acoperișul însuși sau atrageți o echipă de construcție pentru acest lucru. Și cele mai bune tehnologii, desigur, le pot spune producătorilor.

Pe secretele și nuanțe de zona zoster de stabilire spune direcția CTO „acoperiș înclinat“ Compania TekhnoNIKOL RafaelSerazhetdinov.

Prin urmare, din materialul nostru veți învăța:

 • Cum începe instalarea șindrilelor flexibile?
 • De ce am nevoie de izolație cu aburi și ventilație pe acoperiș?
 • Cum să puneți un încălzitor și un film de protecție împotriva vântului / vântului și a umezelii?
 • Care este secretul contrabruscului și scoarței?
 • Cum se monteaza baza sub sindrila flexibila?
 • Cum să puneți șindrile flexibile?
 • Cum să ai grijă de un acoperiș moale?

1. Cum începe instalarea șindrilelor flexibile?

Fiabilitatea acoperișului depinde în mare măsură de durata de viață globală a casei. Șindrilele flexibile sunt materiale durabile și durabile, în timp ce, la fel ca în orice stadiu al construcției, 50% din succese depind de instalarea de calitate sau de acoperirea corect calculată.

Rafael Serazhetdinov:

- Înainte de a începe instalarea șindrilelor flexibile, trebuie să dezvoltați un proiect și să efectuați o întreagă gamă de lucrări pregătitoare. Numai astfel puteți garanta că acoperișul va dura mult timp.

Pentru a monta un acoperiș de înaltă calitate și de încredere, trebuie să urmați următorul plan:

 1. Dezvoltarea proiectului.
 2. Lucrări pregătitoare.
 3. Instalarea bazei și a acoperișului.
 4. Controlul lucrărilor executate.
 5. Întreținerea periodică a acoperișului.

Aderența strictă la aceste puncte garantează o durată lungă de viață a acoperișului moale. Iar această abordare poate fi folosită pentru orice lucrare de construcție.

2. Cerințe pentru sistemul de tâmplărie

Datorită diligentei lucrărilor pregătitoare, viața acoperișului moale depinde în întregime. Pentru claritate, etapele de instalare a plăcilor flexibile pot fi împărțite în puncte.

Deci, mai întâi trebuie să montați:

 • sistem rafter;
 • izolație termică;
 • abur și impermeabilizare;
 • bază sub acoperiș (acoperișuri și podele solide).

Numai după finalizarea lucrărilor pregătitoare puteți continua instalarea plăcilor flexibile.

Rafael Serazhetdinov:

- Pentru că Grinzile poartă sarcina principală din acoperiș, sunt prezentate cu cerințe speciale. Un punct important este fixarea sigură a picioarelor de cavitate. De asemenea, vă sfătuiesc să tratați copacul cu compuși de protecție.

Sistemul Truss este construit nu este „cu ochiul liber“, și nu „ca un vecin,“ și se bazează pe un calcul atent, care include colectarea de date referitoare la vânt, încărcare zăpadă și greutatea materialului pentru acoperișuri.

pentru că placa flexibilă are o greutate mică, atunci nu are nevoie de un sistem de cornier puternic, cum ar fi, de exemplu, în cazul plăcilor naturale.

După construirea sistemului de rafturi, continuăm instalarea filmului pentru bariera de vapori.

Utilizatorii FORUMHOUSE știu bine cum să aranjeze corect o barieră de vapori și ce consecințe negative pot duce la absența acesteia.

Să observăm un astfel de moment, deoarece stivuirea unui film anti-vapori se suprapune, cu o dimensiune obligatorie prin bandă adezivă pe ambele fețe.

3. Cum să puneți încălzitorul și să umpleți cutia de împletitură?

După instalarea barierului de vapori, procedăm la instalarea izolației. Înainte de a pune izolația între picioarele cavității, am bătut un bloc din lemn care va ține plăcile de izolare termică.

Rafael Serazhetdinov:

- Grosimea izolației se determină pe baza calculului calității.

Plăcuțele încălzitorului trebuie așezate dezabonate, după care sunt închise cu un parbriz rezistent la umezeală. Fixăm filmul cu o contrabrusă, care este împachetată peste grinzi.

În plus față de reținerea foliei rezistente la vânt, contra-ul formează o conductă de ventilație, care este necesară pentru a ventila spațiul sub acoperiș și a elimina excesul de umiditate.

Pentru a face acest lucru, bara este atasata in partea de sus a rafturilor in paralel. Dacă umple kontrbrusok perpendicular pe căpriori (cum ar fi apare), apoi mai departe devine un obstacol în curgerea naturală a aerului (de la coama acoperișului la streașină) în spațiul acoperișului.

Înălțimea contrabruscului este de 50-75 mm, iar lățimea sa este egală cu lățimea rafturilor. Înălțimea canalului de ventilație depinde de lungimea și unghiul acoperișului. Deci, cu pante blânde sub 20 de grade, înălțimea canalului este de cel puțin 75 mm, peste 20 de grade - cel puțin 50 mm. Dacă acest lucru nu se face, curentul natural de aer va fi dificil.

După instalarea contrabakului peste el, perpendicular, învelișul care este necesar pentru fixarea podelei solide sub plăcile flexibile este umplut. Această cutie vă permite să asigurați un flux liber de aer în spațiul interstițial, oferă economii de podele mari pe marginea și grosimea acestuia din urmă.

Pentru așchiere se folosește o placă tăiată sau neimprimată cu o grosime de 16 mm.

Toate panourile sunt cuie. Este important de reținut că lungimea unghiilor trebuie să fie astfel încât, de rupere naveta și kontrobreshotku, vârful a fost inclus în picior zăbrele cu cel puțin 2-3 cm.

Rafael Serazhetdinov:

- Toate elementele din lemn ale structurii, pentru protecție împotriva putrezirii și arderii, sunt tratate în mod necesar cu compuși de protecție împotriva incendiilor.

4. Cum se pregătește fundația pentru instalarea plăcilor flexibile?

Șindrile flexibile se fixează pe o podea solidă, tare, netedă și uscată. Podeaua cea mai răspândită este OSP-3, într-o măsură mai mică - placajul de PSF. Grosimea este aleasă în funcție de calculul tehnic, în funcție de zona de construcție, de forma acoperișului etc. Pentru plăcile cu strat unic și cu strat dublu, grosimea podelei la scară mare nu trebuie să fie mai mică de 9 mm, pentru o podea cu trei straturi - nu mai mică de 12 mm. Ca un tip alternativ de pardoseală pentru sindrila, utilizați o placă grosieră sau tivită cu o umiditate relativă de cel mult 20%.

Rafael Serazhetdinov:

- Pentru a compensa dilatarea temperaturii, plăcile de OSB-3 și PSF sunt așezate cu un spațiu de 3-5 mm și sunt fixate cu șuruburi sau cuie cu filet. După pregătirea podelei, este necesar să se monteze două tipuri de covoare subțiri: autocolante - în locurile cele mai probabile de scurgere, acestea includ o coroană și văi; pe restul suprafeței rampei - un covor normal, cu fixare mecanică.

pentru că materialul disponibil în role, este rulat de mai jos, cu suprapuneri lateral de 10 cm, iar în longitudinal. - 15 cm la covor podea bătute în cuie cuie galvanizate speciale (3x30 mm), cu o largă pălărie, fiecare 15-20 cm. Locurile de lipire într-un covor obișnuit sunt murdare cu mastic bituminos.
.

După montarea covorului de căptușeală, sunt montate pedntamentele. O tijă de perdea este montată pe parchetul din lemn. Acestea sunt bate (eșalonate în pași de 150-200 mm) cu aceleași cuie ca covorul de căptușeală. La îmbinări, fâșiile sunt așezate cu o suprapunere de 150 mm și sunt cuie cu 2 cuie.

5. Cum se instalează sindrile flexibile?

Placa flexibilă este o mică bucată de material de acoperire cu greutate redusă, iar ouarea sa poate fi realizată independent, fără a recurge la ajutorul din exterior. În acest scop, o placă de cornișor este așezată pe pervazul cornierului, pe covorul căptușelii. În schimb, puteți utiliza sindrila obișnuită obișnuită, înainte de a tăia petalele.

Placa de coridor este fixată la bază cu unghii galvanizate, cu o capotă largă, la o distanță de 2,5 cm de margine.

Rafael Serazhetdinov:

- Pentru că culoarea plăcii flexibile de la lot la lot poate fi ușor diferită, vă recomand să instalați de la 5-6 pachete - aceasta este o caracteristică a tuturor producătorilor de plăci flexibile.

Plasarea primului rând de șindrilă flexibilă începe de la mijlocul rampei. Instalarea se realizează paralel cu plăcile de coridor. Al doilea rând se potrivește din centru. În acest caz, este necesară schimbarea șindrilelor la stânga și la dreapta la jumătatea petalei. Placile sunt bate astfel incat marginea inferioara a petalelor sa fie pe un nivel cu marginea superioara a crestăturilor primului rand.

Pentru a controla elasticitatea poziționării următoarelor rânduri, puteți face marcajul de bază trăgând firele sau făcând un ras de dantelă.

Unghiile trebuie înfunde, astfel încât corpul unghiei numit la o bază strict la un unghi drept, și este încastrat în capacul nu se agită, și a fost la același nivel cu suprafața zonei zoster. Aflați cât de multe unghii și locul în care doriți să înscrieți, puteți afla pe site-ul SHINGLAS.

Rafael Serazhetdinov:

- Montați acoperișul moale trebuie să fie la o temperatură ambiantă de cel puțin - 20 de grade. Dacă temperatura este sub + 5 grade, este necesar să păstrați pachetele într-o încăpere caldă timp de cel puțin 24 de ore și să serviți 5-6 pachete pe acoperiș. Cu o căldură puternică pe suprafața plăcilor deja așezate, trebuie să vă mișcați în jurul unor schele speciale. Dacă nu, pe suprafața de șindrile pot rămâne urme de lovituri sau mărci obuvi.Esli este imposibil de a construi schele, ziua de lucru este împărțit în două părți, cu excepția ziua când soarele este la zenit.

O atenție deosebită trebuie acordată penetrării elementelor de ventilație prin acoperișul moale.

Elementul de trecere este neapărat șters cu mastic bituminos și fixat pe bază. Apoi, locul de instalare este lustruit cu mastic, iar plăcile flexibile sunt așezate. Se taie plăcile pentru a se potrivi strâns cu elementul de trecere.

6. De ce aveți nevoie de un aerator de patinaj și cum să aveți grijă de un acoperiș moale?

Etapa finală de montare a plăcilor flexibile de acoperiș este instalarea cremalii acoperișului unui aerator solid de creastă. Un aerator de crestături este necesar pentru evacuarea aerului liber din spațiul sub acoperiș.

Rafael Serazhetdinov:

- Pe creastă, tăiați un spațiu de 3 până la 8 cm lățime în podeaua din lemn. Aeratorul este fixat cu șuruburi autoportante galvanizate.

După montarea aeratorului pe acesta, deasupra, este așezată placa de patinaj.

Pentru acoperișul șindrilelor flexibile, servit pentru o lungă perioadă de timp, este necesar să se respecte o serie de reguli pentru îngrijirea acesteia:

 • În primăvara și toamna trebuie să curățați acoperișul cu o perie moale de resturi, frunze, ramuri etc. Nu folosiți perii cu fire sau obiecte ascuțite.
 • Pentru curgerea liberă a apei, jgheaburile și chiuvetele sunt curățate în avans.
 • Dacă pe timp de iarnă există prea mult zăpadă pe acoperiș, atunci ar trebui să fie îndepărtată cu lopeți din lemn, strat cu strat, lăsând la sfârșitul lucrului un strat de cel mult 10 cm grosime.
 • De asemenea, se recomandă inspectarea acoperișului periodic în scopuri preventive și, dacă este necesar, reparația acestuia.

Trebuie remarcat faptul că, în cazul plăcilor cu două straturi, astfel de probleme cu instalarea sunt mai puține.

Puteți afla totul despre instalarea șindrilelor flexibile pe site-ul SHINGLAS. În acest thread, veți învăța cum să montați corect baza în sindrila flexibilă. Și din acest videoclip utilizatorii FORUMHOUSE pot afla despre caracteristicile materialelor moderne de acoperiș.

Constructii de case

Construcția privată și utilizarea acoperișurilor moi - subiectul este destul de relevant. Acest material are multe avantaje. Printre ei - greutate mică, senzație de apăsare absolută, vizual recurs, posibilitatea de a folosi acoperișul de diferite forme, o durată lungă de viață utilă și costul redus al unui acoperiș moale. Mai mult decât atât, pe un astfel de acoperis, ploaia nu bate, dar se ruinează încet. În plus față de caracteristicile operaționale și tehnice ridicate, materialul vă permite să instalați singur un acoperiș moale, fără a implica profesioniști.

Cuprins:

Conceptul de acoperiș moale

Acoperișul moale este un material modern, pe baza căruia sunt foi de fibră de sticlă impregnate cu bitum de cauciuc pe ambele părți. Rezinobitum diferă rezistența ridicată și rezistența la umiditate, astfel încât acoperișul moale astfel răspândit în timpul construcției clădirilor. De asemenea, acoperișul moale din compoziția sa are o acoperire specială, care mărește rezistența la uzură și nu permite ca stratul de ruliu să se îmbine.

Acoperișul moale este considerat o acoperire ideală pentru acoperișuri, în care unghiul de înclinare nu este mai mic de 11 grade. Prin urmare, atunci când alegeți materiale pentru astfel de cerințe stricte, aveți grijă. Un acoperiș moale este adesea denumit șindrilă de bitum, care este folosit ca strat superior al plăcii de acoperiș și diferă de alte materiale din structura sa, care seamănă cu materialele rulou.

Instrumente de styling

Acoperiș flexibil poate stabili o persoană. La suprafața acoperișului există o singură cerință, pe care am menționat - abaterea nu este mai mare de 11 grade. Dar unghiul maxim al gradientului nu este limitat. De stabilire a acoperișului moale cu mâinile necesită aceste materiale și instrumente: un ciocan, un cuțit, etanșanți mastic, mistrie pentru mastic, cuie pentru acoperișuri, perdele și de capăt ornamente, impermeabilizarea covorașuri Konkovo-cornișă și mănuși de lucru.

Dispozitiv de ventilație

Sistemul de ventilație este capabil să asigure circulația aerului, ceea ce este necesar pentru a preveni condensarea pe partea de dedesubt a bazei. Neglijarea acest pas în instalarea unui acoperiș moale de pe acoperiș va determina ca sistemul de schelete începe să putrezească, iar în timpul iernii va forma îngheț și turturi.

Elementele constitutive ale sistemului de ventilație a acoperișului sunt ventilațiile și orificiile de evacuare, golurile dintre hidroizolație și bază (minim 5 milimetri). Ventilația naturală poate fi prevăzută cu găuri de ventilație, care sunt distribuite uniform sub consola cornierei.

Sprijinul stratului

Cornișoarele sunt realizate din metal și fixate pe streașinile cornișelor de pe căptușeală. Acestea sunt necesare pentru a proteja marginile cutiei. Barele fronton sunt, de asemenea, realizate din metal, sunt fixate la capetele acoperișului pentru a proteja marginea cutiei. Covorul oferă o protecție suplimentară a acoperișului împotriva precipitațiilor atmosferice. Alegeți-l în funcție de culoarea șindrilei.

În locurile în care scurgeri sunt cel mai probabil, trebuie să creați un strat de suport: pe văi, capete de acoperiș și streașină. O caracteristică specială a instalării este respectarea direcției (de jos în sus) și suprapunerea: în direcția longitudinală de 150 milimetri, în direcția transversală - 100 milimetri. Locurile de lustruire sunt acceptate a fi murdare cu mastic bituminos.

Endovii și patinele sunt întărite corespunzător cu 500 și 250 de milimetri. În același timp, vaile trebuie să fie echipate cu un strat de căptușeală pe ambele fețe, iar de-a lungul capetelor și ale consolelor de cornișă să fie așezat la o lățime de cel puțin 400 milimetri.

Căptușeala la bază este acoperită cu unghii galvanizate de acoperire la fiecare 200 de milimetri. Covorul substrat nu numai că protejează acoperișul de umiditate, ci și de distrugere dacă a fost suspendată montarea acoperișurilor moi.

Lucrări pregătitoare

Baza la care veți atașa un acoperiș moale trebuie să fie solidă. Este acest proces de construcție a acoperișului de plăci moi de acoperiș diferă de acoperișuri pentru care alte materiale sunt utilizate. De exemplu, metalul trebuie așezat pe lățime, în care este permis un spațiu între grinzi, ceea ce se explică prin rigiditatea mare a plăcilor metalice. Aceste calități acoperișul moale nu are și, prin urmare, necesită o instalare preliminară a unei fundații solide.

Pentru echiparea bazei, este posibil să se utilizeze placi orientate, placaj rezistent la umiditate cu o grosime de 9 milimetri, precum și placi grosate sau tivite. Dacă ați ales placa ca bază, se recomandă să o țineți mai întâi într-un teanc până când nivelul de umiditate al echilibrului este atins.

Cumpărați materialul de iarnă și folosiți-l în timpul verii. Lățimea plăcilor nu depășește 100 milimetri. Este de dorit ca materialul să aibă aceeași grosime și să fie așezat pe ferăstrăul cu bandă. Umiditatea maximă a copacului este de 20%.

În cadrul filmului privind tehnologia de așezare a unui acoperiș moale, se arată că astfel de materiale trebuie să fie stivuite cu o mișcare de cusături - în același timp, lăsând un spațiu de 1 cm între ele. Suprafața trebuie să fie uscată, curată și netedă. Din aceste condiții depinde de calitatea instalării și de timpul de întreținere al acoperișului moale.

Acoperișul trebuie să aibă în mod necesar straturi: un strat de impermeabilizare așezat pe grinzi; un încălzitor din vată minerală, dacă intenționați să construiți un mansardă; Hidroizolarea acoperisului covor, se suprapun pe baza din exterior.

Instalarea subtilă a acoperișurilor moi

Pentru a acoperi acoperișul cu un acoperiș moale cu propriile mâini, pe lângă faptul că aveți propriul timp, aveți nevoie și de o vreme bună. Munca se face, de obicei, pe vreme uscată caldă, în timp ce temperatura aerului nu trebuie să scadă sub plus 5 grade Celsius. Dacă este necesar din cauza necesității de a așeza acoperișul moale în timpul iernii la momentul nepotrivit, țiglele trebuie păstrate neapărat într-o clădire cu temperatura camerei înainte de a începe lucrul. De asemenea, puteți utiliza un arzător de căldură și de aer.

Alegerea unui astfel de regim de temperatură se datorează particularităților foii de șindrilă, constând din 3-4 "plăci". La suprafață, poate fi atașat cu unghii sau cu un strat autoadeziv, care este amplasat pe interior. Strălucirea plăcii este asigurată de căldura soarelui, sub influența sa, foile sunt sudate la bază și una la cealaltă. Acest lucru nu se întâmplă la temperaturi sub zero și izolarea de calitate nu funcționează.

Plăcile moi ar trebui să fie utilizate în același timp de la 5-6 pachete și să se aleagă unul câte unul pentru a evita diferențele clare în nuanțe în cazul necesității de a repara elementele de acoperiș moale dintr-un alt pachet. Este în această proprietate este un alt avantaj al acestui material: o mică diferență în nuanțe face mai ușor pentru a înlocui șindrilă și decorează suprafața sa mată.

Alegerea masticului

Pentru a aplica stratul superior al acoperișului moale, trebuie utilizat un material polimeric bituminos, ceea ce face posibilă producerea unui strat elastic continuu care să reziste la deformarea termică și mecanică a substratului. Conform tehnologiei de montare a unui acoperiș moale pentru fixarea pe acoperișul materialului rulant, se recomandă utilizarea masticilor reci și calde.

Masticile reci sunt utilizate în mod tradițional pentru straturile interioare ale unui acoperiș, iar o substanță fierbinte este utilizată ca o acoperire exterioară. Pentru masticurile reci se efectuează acoperișuri și bitum, și la gudron și tol. Masticul utilizat trebuie să conțină bitum și un amestec de tip pulverulent sau umplutură din fibră. Printre materialele pulverizate se numără varul, gipsul și cenușa

Realizarea de masticuri bituminoase

Puteți cumpăra mastic de bitum, dar o puteți face și dumneavoastră. Pentru a face acest lucru, luați bitumul, care este aproape de 80% din mastic, și umplutura. Luând 2 porții de bitum și motorină pe 1 porție de umplutură, veți obține un amestec rece. Bitumul trebuie să fie încălzit la 180 de grade, în timp ce motorina și materialul de umplutură sunt preparate în altă parte. Ambele cazane pot fi amestecate numai după evaporarea apei în bitum.

Pentru a face mastic fierbinte, trebuie să utilizați boilerul. În el, bitumul trebuie încălzit la 200 de grade, în timp ce umplutura trebuie adăugată încet. Este important ca în timpul procedurii temperatura să nu scadă sub 160 de grade.

Pentru a verifica calitatea masticului, trebuie să îl așezați la un unghi de 45 de grade, preîncălzind masticul la 60 de grade. Videoclipul privind așezarea unui acoperiș moale arată: dacă stratul se va scurge, atunci calitatea acestuia este slabă. Dacă nu se scurge, merită să se usuce. Când se usucă cu un material de calitate, fisurile nu vor apărea.

Poziționarea acoperișului moale

Înainte de așezarea directă a acoperișului, treceți printr-o soluție de bitum și motorină pe suprafața lemnului. Apoi, întoarceți încet stratul de acoperire cu mastic, apoi puneți pergamentul și materialul de acoperiș. Instalarea este de obicei pornită de la partea centrală a cornișoarei și se trece la capete spre dreapta și spre stânga. Pe partea gresită a plăcii moi, înainte de a aplica, trebuie să scoateți folia care protejează adezivul.

Dacă utilizați o mastic rece, atunci după aplicarea stratului așteptați 12 ore, numai atunci puteți aplica un nou strat. Când se acoperă cu strat mastic fierbinte, puteți aplica unul după altul. Fiecare element al acoperișului trebuie să fie introdus în număr de bucăți 4-6.

Când stivuiți rolele în conformitate cu instrucțiunile de montare a acoperișului moale, efectuați o degajare de 7-10 cm. În toate cazurile, se recomandă respectarea regulii de suprapunere: poziționați fiecare rând de sus astfel încât să se închidă articulațiile celei anterioare. Există o schimbare a următorului strat nou, în funcție de numărul lor (la 2 straturi - jumătate și la 3 - o treime).

La marginile acoperișului tăiați excesul și lipiți-l cu mastic. Datorită proprietăților materialelor moderne de acoperiș moale, durata de viață utilă a acoperișului este de aproximativ 30 de ani. Dar asta nu înseamnă că poți să uiți de măsurile preventive.

Instalare lângă țevi de aerisire

Izolarea corespunzătoare a îmbinărilor și fixarea precisă a materialului necesită spațiu în jurul antenelor și țevilor. Instalarea unui acoperiș moale aici se realizează cu ușurință în condițiile utilizării elementelor de trecere. Fără aceste accesorii, integritatea stratului de acoperire este afectată. Chiar înainte de rasarea șindrilelor, trebuie să identificați locurile în care instalați ventilația și conductele.

Apoi trebuie să tăiați găuri, în jurul cărora marginile covorului de căptușeală se vor lipi împreună cu masticul. Răspândiți suprafața superioară a covorului de-a lungul contururilor elementelor, care trebuie lipite și cuie. Placa se afla pe partea de sus a masticului.

Se recomandă ca îmbinările din partea superioară a elementului de trecere și șindrilele de bitum să fie tratate cu un material de etanșare. Aducerea lucrării la linia de creastă, trebuie să utilizați elemente speciale de creastă de plăci flexibile, care sunt îndoite prin ea, lipite pe mastic și cuie.

Repararea acoperișurilor moi

Frecvența lucrărilor de reparații care trebuie efectuate cu acoperișul casei depinde direct de baza pe care ați instalat placa și de costul de montare a acoperișului moale. Cherestea din lemn, cimentul și șapa de beton - toate reacționează diferit la acoperișul moale, ceea ce provoacă anumite daune.

Curățarea zonei afectate

Imediat înainte de începerea reparării, determinați dacă este necesară o astfel de activitate și în ce măsură. Pentru a face acest lucru, evaluați gradul de deteriorare prezent. Dacă există găuri în stratul de ruliu, se recomandă umplerea cu mastic, respectând succesiunea materialelor utilizate pentru aceasta.

Repararea acoperișului ruloului trebuie efectuată exclusiv pe o suprafață curată. Și acest lucru este foarte problematic, deoarece există o acoperire specială pe materialul de acoperiș. Din acest motiv, este necesară curățarea temeinică a zonei pe care vor fi efectuate reparațiile.

Miezul poate fi îndepărtat cu ajutorul uleiului de proces. Cel mai bine este să curățați foliile de acoperiș adecvate pentru uleiul antracenic și să utilizați uleiul solar pentru hârtie pentru acoperișuri. Curățați cu o cârpă sau o perie obișnuită. Cu acest tratament, puteți scoate pulberea și puteți înmuia suprafața pentru reparații ulterioare.

Lucrări de reparații

După pregătirea zonei deteriorate, puteți merge la serviciul principal. Cu defecte mici, puteți folosi mastic obișnuit cu un plasture. Dar această soluție nu este adecvată dacă toate straturile de acoperiș sunt rupte.

În cazul în care mai multe straturi de acoperiș sunt deteriorate în același timp, se recomandă curățarea zonei de stratul vechi de mastic și murdărie și apoi uscarea acesteia. După aceasta, este necesar să se pregătească un amestec mastic cu adaos de rumeguș sau nisip. Acest amestec trebuie tencuit cu toate deteriorările existente, astfel încât să se alinieze marginile. Masticul pe toate laturile plasturelui ar trebui să dispară cu cel puțin 10 centimetri.

Cu ajutorul periilor și periilor dure se poate aplica mastic în locurile cele mai inaccesibile. Dacă lucrați pe o suprafață mică, se recomandă utilizarea unei spatule simple, care vă permite să aplicați mastic și masă groasă cu rumeguș. Dacă pe acoperiș există un "bule de apă", reparația trebuie făcută în mod similar, ca într-o situație cu o gaură normală. Principalul lucru este de a afla sursa apei la timp.

Când fisurile apar în materialul de acoperiș, acesta trebuie tăiat în stratul inferior. Apoi curățați excesul de mastic și resturi, după care suprafața este uscată și turnată cu o nouă mastic. Puteți face fără tăiere dacă fisurile sunt mici. Acestea ar trebui să fie acoperite cu un plasture și mastic. În cazul în care au apărut mici fisuri pe toată suprafața acoperișului moale, acesta trebuie pregătit și acoperit cu mastic încălzit.

Restaurarea stropirii

După reparația acoperișului moale, trebuie să reînnoiți stratul de pulbere eliminat pentru a evita încălzirea excesivă a materialului și topirea masticului. Pentru a face acest lucru, slefuiți suprafața și acoperiți acoperisul cu nisip. Stropirea suplimentară, care nu se lipeste de acoperiș, va rămâne în cele din urmă. Cu toate acestea, dacă doriți, puteți să-l eliminați singur.

Acum ați învățat ce avantaje are acoperișul moale - etanșeitate, o perioadă lungă de utilizare și un preț rezonabil de a pune un acoperiș moale. Urmați cu atenție instrucțiunile noastre pentru a instala corect șindrilele flexibile. Utilizați recomandări privind alegerea masticului și pregătirea acestuia. Și dacă în timpul funcționării acoperișului au existat unele probleme, citiți din nou informațiile despre repararea acoperișului moale.

Instalarea unui acoperiș moale cu mâinile - instrucțiuni detaliate

Acoperișul moale este un substitut excelent pentru materialele tradiționale de acoperiș. Avantajele sale includ greutate redusă, flexibilitate, costuri reduse, precum și ușurința de instalare.

Multe persoane sunt necesare pentru a pune materiale tradiționale de acoperiș, cum ar fi azbest-ciment ardezie, dale și oțel galvanizat. Montarea acoperișului acestor materiale a durat mult timp.

Acoperișul moale este lipsit de aceste deficiențe. Pe piața construcțiilor, este prezentată nu numai ca material de bucătărie, ci și ca material rulant. Apoi, articolul vă va spune cum să instalați un acoperiș moale cu propriile mâini.

Caracteristicile acoperișurilor moi

Un acoperiș moale este, de asemenea, uneori numit șindril bitumen, deoarece baza sa este bitum. Cu toate acestea, nu neglija acest material. Nu are aproape nimic de a face cu materialul de acoperiș. Acoperișul moale este un material durabil de acoperiș cu o durată lungă de viață. Este mult mai puternic decât materialele tradiționale de acoperire cu role.

Acoperișul cu bitum este realizat utilizând cea mai recentă tehnologie. Prin urmare, are multe avantaje. Un astfel de material este rezistent nu numai la temperaturi ridicate, ci și la temperaturi scăzute.

Șindrile moi "Shinglas" sunt produse de compania "Technonikol". Durata de viață a acestor șindrile este de 10 până la 55 de ani. Acoperișul din plăci moi moderne nu este rupt și, de asemenea, nu-și pierde proprietățile la schimbări de temperatură. La fabricare, la material sunt adăugați diferiți modificatori care măresc rezistența la încovoiere.

De asemenea, plăcile moi au următoarele caracteristici:

 • În procesul de realizare a șindrilelor, bitumul este topit cu oxigen. Datorită acestui fapt, punctul de topire a atins o sută zece grade Celsius.
 • Placile flexibile sunt armate cu fibra de sticla. Din acest motiv, materialul devine mai durabil.
 • Compoziția stratului superior al materialului include pudră de piatră. Efectuează funcții decorative și de protecție.

Evident, sindrile flexibile sunt un material durabil și durabil. Stabilirea și operarea unei astfel de plăci nu este deloc dificilă. Cu toate acestea, pentru a efectua corect instalarea unui acoperiș moale, trebuie să dezasamblați cu atenție principalele etape de lucru.

Dimensiunile șindrilelor bituminoase

Tigla moale este un material pentru acoperișuri. Lungimea sa este de 100 de centimetri, iar lățimea este de 33 de centimetri. Panza este mică, astfel încât o persoană poate pune acest material.

În exterior, plăcile flexibile arată ca un clasic. Fiecare țesătură de material este împărțită în patru părți. Fiecare parte are forma unei figuri geometrice.

Puneți acest material pe o bază pregătită. Pentru aceasta, se produce o cutie continuă. Ca material pentru cutie, de regulă se utilizează foi de placaj.

De asemenea, un covor este plasat sub șindrile de bitum, ceea ce minimizează impactul negativ asupra materialului de acoperiș și asigură impermeabilizarea suplimentară.

Pregătirea instrumentelor și materialelor

După cum sa menționat deja mai sus, instalarea unui acoperiș moale poate fi efectuată singură. Înainte de a fi aranjate, trebuie pregătite următoarele materiale și unelte:

 • Cuțit de montare;
 • mastic;
 • ciocan;
 • material de etanșare;
 • Capete și bare de cornișe;
 • mistrie;
 • Mop pentru acoperiș;

În cazul în care acoperișul este așezat în vreme rece, este necesar și un arzător cu gaz.

Încălzirea acoperișurilor moi

Stratul termoizolant este atașat din exterior. Trebuie remarcat faptul că primele coli trebuie așezate între capriori. Cu toate acestea, înainte de aceasta, este necesar să se realizeze o căptușeală neagră din interiorul acoperișului.

Grosimea optimă a materialului termoizolant este de 20 centimetri. Apoi este instalat antebrațul și este instalat un alt strat al izolatorului termic.

Stratul de impermeabilizare este montat suprapus paralel cu cornișonul de acoperiș. Suprapunerea ar trebui să fie de cincisprezece centimetri. De asemenea, pentru circuitul de izolare termică ar trebui să apară în plus circa 15 centimetri de impermeabilizare. Pentru a fixa membrana, trebuie să utilizați un capsator de construcție. Îmbinările de impermeabilizare sunt lipite cu ajutorul unei benzi autocolante.

Pregătirea substratului

Baza pentru materialul de acoperiș ar trebui să fie extrem de puternică. Ea nu ar trebui să se îndoaie. Baza poate fi făcută din următoarele materiale:

 • OSB-placi;
 • placaj;
 • Placi Shpuntovannye, a căror lățime este de 10 centimetri.

În cazul în care baza este făcută în timpul iernii, atunci între cusăturile materialului este necesar să lăsați cleme de 3 milimetri. Dacă baza este făcută din plăci, atunci spațiul trebuie să fie de 5 milimetri.

Se recomandă tratarea coronamentului cu antiseptice și ignifuge. Primul va proteja sistemul de lemn de insecte și putrefacție, în timp ce acesta din urmă va spori refractarea materialului.

Amenajarea spațiului de ventilație

Ventilația este foarte importantă pentru construirea acoperișurilor. Datorită acesteia, este posibil să se evite umiditatea ridicată și să se reducă cantitatea de gheață care se acumulează pe acoperiș în timpul lunilor de iarnă. De asemenea, ventilația scade temperatura din placă de acoperiș în lunile de vară.

Compoziția ventilației de calitate include următoarele elemente:

 • Supape de aer proaspăt;
 • Ventilație de evacuare;
 • Diferența de aer. Trebuie să fie între impermeabilizare și fundul acoperișului. Decalajul ar trebui să aibă o lățime de 50 de milimetri.

Zona ventilației depinde de unghiul pantei acoperișului. Atunci când înclinația acoperișului este mai mare de 25 de grade, zona gaurii trebuie făcută la 8 centimetri pătrați. Dacă panta acoperișului nu depășește 25 de grade, atunci suprafața orificiului trebuie să fie de 16 centimetri pătrați.

Importanța stratului de pernă

Căptușeala este un material bituminos special. Este montat în jurul perimetrului întregului acoperiș.

Așezarea trebuie făcută din partea de jos în partea de sus. Trebuie să porniți de pe cornișe de pe acoperiș. În timpul instalării materialului se efectuează o suprapunere de 10 centimetri. Ca elemente de fixare, sunt folosite unghiile convenționale. Acestea ar trebui să fie conduse la fiecare 20 de centimetri.

Dacă unghiul pantei acoperișului nu depășește 18 grade, atunci materialul de căptușeală trebuie fixat numai la cornișe, creastă, joncțiune cu peretele și lângă coș.

În cazul în care panta acoperișului nu depășește 12 grade, atunci de stabilire a unui acoperiș moale nu este de dorit.

Fixarea lamelelor

Cornișoarele (picăturile) sunt atașate la consola acoperișului. Protejează materialul împotriva precipitațiilor. Ele pot fi instalate direct pe materialul de amortizare. Curelele sunt atașate cu o suprapunere de doi centimetri. Pe măsură ce dispozitivele de fixare ar trebui să fie folosite cuie de acoperire. Sunt blocați în zig-zag de-a lungul întregii cornișe.

Lamelele frontale sunt montate pe capetele acoperișului. De asemenea, acestea trebuie fixate cu o suprapunere de 2 centimetri. Unghiile sunt marcate la intervale de 10 centimetri.

Apoi, rețineți locul de ieșire al coșului de fum, dacă, desigur, este prezent.

După instalarea tuturor laturilor, puneți un covor puțin adânc. Acest element îmbunătățește semnificativ etanșeitatea la apă. Este important să rețineți că culoarea covorului valei ar trebui să corespundă culorilor acoperișului. Covorul trebuie fixat de-a lungul marginilor cu ajutorul unghiilor cu un pas de zece centimetri. Apoi puteți pune un acoperiș moale. Luați în considerare, treptat, tehnologia de montare a șindrilelor.

Acoperire de șindrilă moale

Cornișoarele trebuie așezate pe șipci, preinstalate pe prelungirile acoperișului. Fixarea materialului de acoperiș se realizează prin intermediul unor cuie galvanizate. Acestea ar trebui să fie înfundate în marginea inferioară și superioară a materialului. În acest caz, distanța de la margini trebuie să fie de 25 milimetri.

Instalarea șindrilelor flexibile obișnuite

În primul rând, trebuie remarcat faptul că placa poate să difere în culori, chiar dacă este din același lot. Prin urmare, este de dorit să se amestece mai multe pachete de material de acoperiș înainte de instalare.

Instalarea plăcilor flexibile începe cu centrul muchiei acoperișului. Stofele se potrivesc în ambele părți.

Îndepărtați pelicula de protecție din sindrila direct înainte de a fi așezată. Materialul de acoperis este fixat cu ajutorul unghiilor (4 bucăți pe șindrilă). Dacă panta acoperișului este mai mare de 45 de grade, se recomandă utilizarea a 6 elemente de fixare.

Marginile primului rând de material ar trebui să se retragă cu 10-15 milimetri de la marginile consolei cornice. Articulațiile dintre șindrile se suprapun cu petale.

Al doilea rând de șindrilă este așezat în același mod. Cu toate acestea, aici petalele se suprapun cu inciziile precedente.

Apoi, la atingerea marginilor, materialul de acoperire este tăiat la margine și apoi lipit. În acest caz, lăsați un strat cu o lățime de 100 de milimetri.

Exact aceeași procedură este efectuată în cele din urmă. În primul rând, șindrilele bituminoase sunt tăiate astfel încât să se obțină o bandă cu o lățime de 15 centimetri și apoi să fie lipite cu adezivul marginii cu 7-8 centimetri.

Tăierea materialului de acoperiș se face cel mai bine pe o bucată de placaj. În caz contrar, se poate deteriora stratul de mai jos.

Stivuirea șindrilelor de creastă

În primul rând, este necesar să se pregătească o schelă. Acestea simplifică lucrările de instalare cu patina de acoperiș.

Instalarea șindrilei se efectuează într-o tură. Pentru a repara fiecare șindrilă, trebuie să utilizați 4 cuie. Suprapunerea materialului de acoperire ar trebui să fie de aproximativ 5 centimetri. Este important de menționat că instalarea plăcilor de creastă se realizează numai după instalarea obișnuită.

Pentru a obține șindrile de creastă, este necesar să tăiați cornișorul în locurile de perforare. Apoi trebuie să îndoiți fiecare element și să puneți o parte scurtă pe creasta acoperișului.

Aranjament de culoar și joncțiuni în acoperiș

Puteți face treceri prin acoperiș în mai multe moduri. Puteți folosi garniturile din cauciuc dacă diametrul găurii este mic. Această metodă este utilizată pentru antene și alte comunicații. Pasajele pentru coșuri sunt diferite. Aici trebuie să luăm în considerare încălzirea și expansiunea.

Mai întâi, banda în formă de triunghi este fixată în jurul perimetrului îmbinării acoperișului și a țevii. De regulă, pentru aceasta se utilizează un raft cu o secțiune de 5x5 cm, apoi este necesar să lipiți materialul suprapus care se suprapune cu adeziv și să se realizeze așezarea acestuia.

Apoi este necesar să se acopere conducta cu material izolant. Ar trebui să se facă astfel încât să se închidă 35 centimetri din conductă și 25 de centimetri din panta acoperișului.

Apoi, trebuie să fixați bara adiacentă de-a lungul perimetrului conductei. În stadiul final, șorțul de fier ar trebui fixat. Cusăturile formate trebuie sigilate cu material de etanșare cu silicon.

Trebuie remarcat faptul că acoperișul peretelui vertical este realizat exact în același mod. Există o singură diferență - un perete triunghiular este atașat de perete.

Video despre instalarea șindrilelor flexibile:

Tehnologia de instalare a unui acoperiș moale din euroruberoid

Euroruberoidul este un material rulant fuzibil. Acesta, ca și șindrilele bituminoase, se referă la acoperișul moale. Euroruberoidul diferă de șindrile de bitum, deoarece poate fi utilizat ca material de acoperire pentru un acoperiș plat.

Baza pentru materialul de acoperis

Euroruberoidul trebuie așezat pe o bază solidă și uscată. Trebuie să fie curățat de murdărie și praf înainte de a pune acoperișul. Ca bază, plăcile de beton sau plafoanele monolitice pot acționa. Dar pentru asta trebuie să aibă un canal de scurgere și o șapă de ciment-nisip.

De asemenea, ruberoidul poate fi aplicat la plăcile OSB. Pregatit pentru montarea bazei acoperisului tratat cu mastic bitum-polimer. Se vinde în stare gata de utilizare sau sub formă de concentrat. Dacă instalarea Euroruberoidului se face pe acoperișul vechi, nu este necesară masticarea.

Montarea materialului de acoperiș ar trebui să înceapă cu o linie de scurgere (de dedesubt). Această linie este paralelă cu linia de pante. Din acest motiv, sedimentele care se încadrează nu vor cădea pe îmbinările fâșiilor materialului de acoperiș.

Stivuirea euruberoidului

Rola de material de acoperiș trebuie să fie desfăcută astfel încât să nu existe pliuri pe acesta. Atunci ar trebui să fie întinsă în mod corespunzător. Pentru a fixa o margine a euroruberoidului, trebuie să fie încălzită de arzător până când se va topi filmul indicator. Apoi, marginea materialului de acoperire trebuie să fie lipită pe substrat. Atunci când marginea se solidifică, euroruberoidul despachetat se va curge din nou până la un loc fix.

Următoarea etapă a instalării unui acoperiș moale este auto-topită. Pentru a face totul corect, este necesar să respectați următoarele reguli pentru aranjarea unui acoperiș moale din euroruberoid:

 1. Este strict interzisă supraîncălzirea materialului de acoperiș. În caz contrar, va trebui să achiziționați unul nou. La supraîncălzire, materialul de acoperire nu mai aderă.
 2. Suprafața finisată a acoperișului nu trebuie să aibă goluri, pete negre și locuri fără acoperire de protecție specială. Acoperișul a fost făcut calitativ întotdeauna omogen.
 3. Nu uitați de suprapunere atunci când puneți euroruberoidul. Trebuie să fie de cel puțin 10 centimetri. Ca ghid, puteți utiliza o bandă specială, aplicată pe întreaga lungime a materialului de acoperiș.

O atenție deosebită trebuie acordată zonelor problematice ale acoperișului: parapete, canale de ventilație și alte elemente amplasate pe acoperișul clădirii. Pe aceste locuri trebuie să aplicați o mastică de acoperiș, care după uscare are aceleași proprietăți de protecție ca și materialul de acoperire.

De asemenea, este necesar să se prelucreze contiguiții în care zăpada poate cădea în timpul lunilor de iarnă. Pentru un acoperiș cu un unghi mare de pantă ar trebui să fie instalate suporturi de zăpadă. Pentru a împiedica gheața în timpul iernii, este necesar să instalați în mod corespunzător picăturile și sistemele de drenaj.

Video despre cum să efectuați instalarea unui acoperiș moale cu propriile mâini:

Să însumăm rezultatele

Amplasarea acoperișului plăcilor flexibile de acoperiș se poate face manual. Pentru a efectua lucrări de instalare, nu este nevoie să achiziționați echipament scump. Avem nevoie doar de instrumentele constructorului. Chiar și instalarea de aeratoare de acoperiș nu creează mari dificultăți. Principalul lucru în această afacere este să respectați regulile de siguranță.

Pentru a începe să puneți șindrile flexibile este cea mai bună pentru vremea insorită. Apoi, șindrilele vor fuziona și vor crea o singură suprafață. O acoperire moale a acoperișului va dura mult mai mult dacă se folosește materialul de căptușeală, precum și stratul de barieră hidro și vapori.