Instrucțiuni pas cu pas privind repararea acoperișului moale din materiale rulante

Horn

Acoperișul moale este destul de simplu de instalat și este disponibil pentru marea majoritate a dezvoltatorilor, motiv pentru care rămâne foarte popular de mai mulți ani. Din păcate, nimic nu durează pentru totdeauna și adesea se întâmplă rupturi cu obiectele și mecanismele care ne înconjoară, iar căptușeala de acoperiș nu face excepție. Repararea acoperișurilor moi se întâmplă destul de des, iar proprietarii casei trebuie să o repare, uneori chiar și de câteva ori pe an oamenii elimină defectele care au apărut. Singura veste bună este că pentru astfel de lucrări nu este necesar să atrageți maeștrii, deoarece întregul proces de restaurare se poate face de la sine.

Lanul de lucrări de reparații se face, de obicei, după o revizuire amănunțită a acoperișului, ceea ce vă permite să identificați toate problemele care au apărut. Există două metode standard de reparare a acoperișului:

 • revizia acoperișului moale;
 • eliminarea curentă a defectelor.

Fiecare dintre aceste metode se desfășoară în conformitate cu o tehnologie separată, în cadrul căreia se recomandă utilizarea diferitelor materiale, iar în caz de nevoie urgentă puteți lucra chiar și în timpul iernii.

Principalul motiv pentru materiale de frecvente uzură pentru acoperișuri constă în proprietățile bitumului, care se pretează la lumina solară și de temperaturi ridicate începe să se topească, prin urmare, defecte de plumb inflamatiilor, nereguli care afectează funcționarea ulterioară a proiectului. Problema este că, în timpul precipitațiilor într-o degajare colectează apa de ploaie sau zăpadă topită curgând prin fisuri în asfalt. Dar chiar și în timpul iernii puteți rula în unele probleme, pentru că în momentul dezgheț zăpada se topește, și o scădere bruscă a temperaturii se transformă în gheață, care se extinde fisuri în materialul și rupe.

Pentru a determina dacă placarea are nevoie de reparații, inspectați cu atenție suprafața acoperișului. Dacă în unele locuri impermeabilizarea sa desprins, au apărut crăpături, bitumul a fost umflat sau au fost descoperite goluri sau mușchi, reparația acoperișurilor moi este inevitabilă. În cazul în care defectele sunt nesemnificative, veți gestiona complet o mică reparație și o veți ocupa cu ușurință.

Repararea acoperișului actual

Faceți imediat o rezervare că reparațiile majore pot fi făcute nu atât de costisitoare, dacă la fiecare trei ani pentru a efectua un proces preventiv. În ceea ce privește repararea actuală, aceasta oferă erori minime de căptușeală și nu este necesar să demontați materialele vechi laminate cu mastic uscat, care, de fapt, necesită fixare. Aici veți avea nevoie să actualizați stratul existent, și anume:

 • lichidarea bulelor;
 • înlocuirea canalelor pentru scurgerea apei;
 • înlocuirea capacului parapetului sau a streașinului;
 • acoperind stratul vechi cu grund;
 • fuziune de impermeabilizare noi.

Maeștrii experimentați recomandă acordarea unei atenții deosebite locurilor cele mai problematice, care sunt locurile de îmbinare a elementelor de acoperiș, a structurilor de parapet și a zidurilor, precum și a zonelor în care se fixează jgheaburile. În unele cazuri, este posibil să se limiteze la patch-uri, dar ele nu dau adesea un rezultat durabil și nu reprezintă o garanție a funcționării în continuare a acoperișului fără scurgeri.

Principiul reparării acoperișului măcinat

Tehnologia de reparare a acoperișului moale constă din mai multe etape, și anume:

 1. Curățarea suprafeței de resturi, murdărie și mușchi;
 2. Investigarea suprafeței pentru prezența putregaiului și, în cazul detectării acestuia, astfel de segmente ar trebui tăiate prin capturarea materialului intact (până la 2 cm pe fiecare parte);
 3. Leveling de nereguli cu mastic special, pentru care aveți nevoie de soluții materiale cum ar fi ciment;
 4. Tăierea tuturor bulelor, îndepărtarea prafului, uscarea suprafeței și alinierea acesteia pentru fixarea fermă a plasturelui;
 5. Tăiați un plasture din noul material cu o valoare de 5 cm;
 6. Lubrifierea suprafetei cu mastic si patch-uri de patch-uri.

Vă atragem atenția asupra faptului că partea din spate a plasturelui trebuie în mod necesar să fie tratată cu mastic bituminos. În continuare, lucrarea va avea nevoie de un arzător, care trebuie încălzit de un plasture, după care apasă presa.

Pe stratul vechi

În cercurile profesionale este cunoscută expresia "reparația pe vechi", ceea ce înseamnă că pentru a demonta materialele vechi de acoperiș nu este necesar, iar defectele sunt eliminate peste ele. Această metodă este mult mai ieftină și mai ușor de implementat decât reparația unui acoperiș moale. Se poate realiza cu ușurință cu propriile mâini, astfel încât această metodă este deseori recursă.

Plasarea de noi straturi peste cele vechi

În acest caz, materialele pentru acoperișuri vechi, care a relevat defecte vor forma baza pentru un nou strat. Finish de acoperire poate fi aplicat în unul sau două straturi - totul depinde de amploarea dezastrului și capacitatea financiară a proprietarului de origine, dar dublu covor, desigur, mai bine și mai fiabile, deoarece puterea sa este mai mare. Cu toate acestea, este imposibil să nu mai vorbim de faptul că este necesar să se ia în considerare posibilitatea de a sistemului de acoperiș, pentru că există o sarcină pe crește suprafața acoperișului în valoare de 5 kg / 1m2 datorită placării rola, precum și greutatea în plus dă mastic pe care este lipit. Reparare rola moale de acoperisuri folosind acest principiu pentru acoperiș, care nu este tocmai într-o stare deplorabilă. Dacă rola vechi cu care se confruntă foarte rău, riscul va fi justificată, și este mai bine să se adapteze la reparații capitale. De asemenea, prin această metodă trebuie abandonată în cazul în care straturile de bitum menționate anterior depășesc limita permisă (maximum 6 - 8 straturi), din nou, din cauza severității materialelor.

Revizia acoperișurilor moi

Dacă ați efectuat un audit și ați descoperit că o suprafață semnificativă a acoperișului a suferit și defectele atinge 60% din suprafața totală, acesta nu va funcționa aici cu gudron și mastic. În acest caz, numai dezmembrarea completă a vechilor plăci deteriorate și aplicarea unui material moale într-un mod nou pot ajuta la remedierea situației. În mod tipic, se recurge la reparații majore în cazul scurgerilor obișnuite și abundente ale acoperișului, care duc la deteriorarea izolației și la pierderea proprietăților sau înghețarea placării.

Reguli pentru montarea unui acoperiș moale

Pentru un set minim de lucrări privind reparația capitală a acoperișului poate fi atribuită demontarea asfaltului și înlocuirea acestuia cu un material nou, unse cu chit, niște pâlnii de înlocuire și cornise, sisteme de încălzire de uscare folosind instrumente speciale, înlocuirea design-parapet. În cazul în care starea acoperișului mai mult decât deplorabilă, iar defectele sistemului de schelete afectate, este necesar să se actualizeze nu numai capul de afis, dar rama cu o barieră de vapori și de izolare, precum și ordinea de execuție a lucrărilor este după cum urmează:

 1. Demonstrăm materiale vechi;
 2. Fixăm defectele șapei;
 3. Realizăm întregul proces de acoperire într-un mod nou.

Reparare generală de acoperiș moale, cu mâinile sale pentru a efectua mai bine cu asistenții săi, pentru că aici trebuie să se joace nu numai cu bitum mastic, dar, de asemenea, necesită instalarea unora dintre elementele acoperișului, care este dificil de a alege unul, nu ce să se stabilească.

Acest videoclip prezintă în detaliu întregul proces de instalare a acoperișului. După vizionare, veți putea să efectuați singuri munca.

Cum se repară plăcile moi cu propriile mâini - opțiuni și tehnologii

Materialele flexibile utilizate pentru amenajarea acoperișului caselor private se disting prin înaltă întreținere. Acest lucru este foarte important pentru cei care urmează să repare șindrilele moi. În acest articol vom vorbi despre modalitățile de a repara plăcile moi cu propriile mâini și care va fi succesiunea lucrărilor în acest caz sau în acel caz.

Cel mai adesea acoperișul are nevoie de reparații după detectarea unor scurgeri care pot apărea în astfel de cazuri:

 • Din cauza încălcărilor în timpul proiectării structurii.
 • Din cauza erorilor în procesul de instalare a acoperișului.
 • Deteriorarea cauzată de funcționarea acoperișului.

Complexitatea poate evoca doar primul punct - pot fi necesare abilități speciale. În toate celelalte cazuri, nu va fi necesară dezasamblarea completă a acoperișului, va exista puțină muncă, astfel încât chiar și o persoană fără experiență se va confrunta cu ele.

Căutăm locuri defecte pe acoperiș

Pentru ca acoperisul să dureze cât mai mult timp posibil, o inspecție vizuală trebuie efectuată sistematic, o dată la trei luni. Un astfel de audit va ajuta la găsirea unor descoperiri în timp util și în curs de dezvoltare. Chiar și mici perforări, fisuri și blistere pot cauza o urgență.

Inspectarea acoperișului se efectuează în două etape:

 • Evaluarea acoperișului din spațiul mansardă pentru deteriorarea unităților structurale.
 • Examinarea exterioară a materialului de acoperiș în locuri în care există o probabilitate mare de pătrundere a apei.

Metode de reparare acoperiș

După audit, devine clar dacă maestrul intern poate repara șindrilele. Proprietarul va avea nevoie doar de capacitatea de a funcționa cu uneltele de construcție uzuale necesare pentru a repara acoperișul.

Înlocuim șindrilele zosterului moale

Pierderile minime ale plăcilor flexibile sunt eliminate prin înlocuirea zonelor afectate. Elementul trebuie înlocuit, chiar dacă afectează aspectul estetic al acoperișului. Defectele au tendința de a crește, din cauza căruia, în timp, o bucată de țiglă sau toate sindrilele pot să iasă.

Nu este nevoie să instalați o șindrilă nouă. Uneori se poate face cu înlocuirea unei singure petale. În fermă ar trebui să rămână mai multe bucăți de astfel de acoperire, astfel încât în ​​orice moment este posibil să înlocuiți elementele de acoperiș deteriorate.

Mai jos este un exemplu de lucru pentru a înlocui a treia parte a șindrilă (o petală rupt). Trebuie remarcat faptul că elementul bitum nu poate fi fixat peste șindrilele deteriorate, deoarece un astfel de plasture în viitor va atrage apariția unei noi scurgeri.

Secvența de reparare a acoperișului plăcilor flexibile de acoperiș va fi următoarea:

 • Noi găsim locul de deteriorare și punctul de acoperire cuie, care va trebui să fie eliminate. Este mai bine să le marcați cu cretă, astfel încât în ​​grabă să nu se repare pentru a repara partea greșită a stratului de acoperire.
 • Începeți lent două rânduri de dale, trecând peste locul reparat.
 • Un mic plan montat blochează placa superioară.
 • Folosind suportul, scoateți cuiul din petală ruptă.
 • În același mod, obținem toate cuiele cu care a fost fixat elementul de la distanță.
 • Cu ajutorul foarfecelor pentru tăierea metalului zona afectată a șindrilei.
 • Aruncați piesa tăiată, având grijă să nu deteriorați elementele vecine.
 • Luăm șindrilă de rezervă și tăiem partea a treia pentru înlocuire, partea din spate fiind acoperită cu mastic bituminos.
 • Se montează elementul pregătit în locul potrivit, nivelat cu elementele învecinate, ciocănire cuie, prin urmare, este necesar să se retragă din ultima locație de pe 3-5 mm în orice direcție.
 • Am fixat plasturele în patru puncte.
 • Hat-urile noi sunt deschise cu rășină bitumino-rășină sau mastic.
 • Masticul acoperă partea din spate a tuturor plăcilor care au crescut.
 • Locul de reparare este bine presat la cutie - aceasta va fi ultima etapă de reparare a acoperișului flexibil al șindrilelor.

Secvența de reparații va fi aceeași indiferent dacă există multe daune individuale sau este un înlocuitor al întregului șindrilă.

În cazul în care acoperișul cu herpesul zoster a avut loc în scurgerea de joncțiune, cauza poate fi un detașament fisură de etanșare atașat la scufundarea navei covor de impermeabilizare sau toate aceeași nerespectarea regulilor când se creează penetrari. În aceste cazuri, țiglele din zonele deteriorate sunt de obicei îndepărtate, iar după lucrările de reparații - acestea sunt asamblate în locul lor original.

Refacerea tehnologiei acoperișului membranei

Gaurile din membrana de pe acoperiș sunt formate ca urmare a unei funcționări necorespunzătoare. Deplasarea pe acoperiș cu un strat de polimer se poate face numai prin instalarea de piste speciale. Faceți piese pentru întreținerea de pe o bandă elastomerică cu acoperire antiderapantă. Pentru a îndepărta zăpada de pe o astfel de membrană, este mai bine să folosiți o lopată din lemn sau plastic.

Cele mai mari daune sunt eliminate prin instalarea de patch-uri:

 • În primul rând, plasturele este pregătit în funcție de dimensiunile luate din zonele deteriorate. Ar trebui să fie suficient pentru a acoperi zona defectă cu cel puțin 5 cm de-a lungul întregului perimetru. Marginile trebuie să fie rotunjite.
 • Acum, porțiunea recuperabilă ștergeți bine o cârpă înmuiată în apă, îndepărtați impuritățile și de construcție uscător de păr uscat.
 • În final, salvăm salariul la baza pregătită pentru o abordare. Duza mașinii de sudură este plasată diagonală în cusătura. Suprafețele murdare după instalare trebuie imediat laminate cu o rolă de silicon, în timp ce toate mișcările trebuie să fie îndreptate din centru.

Dacă baza este foarte murdară, plasturele poate fi plasat sub capac, apoi sudați în același mod. Dacă nu există niciun aparat de sudura în funcțiune, locul defect poate fi sigilat cu bandă de cauciuc butilic.

În acest caz, munca trebuie făcută în următoarea ordine:

 • Materialul deteriorat este tăiat astfel încât să se îndepărteze toate lamelele și muchiile disecționate.
 • Dacă impermeabilizarea sub membrană este de asemenea deteriorată, este necesar să o tăiați.
 • Din zona de probleme și covorul impermeabil eliminăm toți contaminanții și le uscăm. Aveți grijă să nu lăsați pe membrană petele cu săpun și grăsime.
 • Am impus un plasture cu muchii rotunjite pe pânza acoperită cu țesătură rezistentă la umezeală, acoperită cu bitum-polimer.
 • Scoateți folia de protecție din spatele benzii cu butil și lipiți-o.
 • Cu efort, rotiți plasturele cu o rolă de silicon sau lustruiți-o cu o cârpă de mână.
 • Marginile plasturii sunt sigilate cu agenți de etanșare din poliuretan.

În plus față de fisuri și alte daune minore, pot apărea defecțiuni în ambalajul membranei în timpul funcționării. Cel mai adesea există o detașare a benzii în articulațiile sudate. În acest caz, acoperirea nu poate fi reparată - este îndepărtată și o nouă bandă este plasată în locul ei. Pe noua cusătura din partea superioară, este de dorit să sudați o bandă metalică suplimentară de 10 cm lățime.

Cum să eliminați daunele cauzate de șindrile flexibile

Deteriorarea materialelor bituminoase și a materialelor bitumino-polimerice poate apărea în orice locație a pedimentului, iar în fiecare caz în parte vor fi utilizate metode de reparații speciale.

Cel mai adesea, apar astfel de defecte:

 • Fisuri, găuri, găuri, care se formează datorită funcționării incorecte a acoperișului.
 • Apariția de fisuri în zonele adiacente din cauza neglijării mișcărilor proiectantului structurii ridicate.
 • Distensie. Apare în cazul în care izolația începe să se umezească cu timpul. Există o astfel de problemă, de regulă, datorită așezării stratului de acoperire pe izolația umedă sau datorită apariției unei perforări interne a barierului de vapori.
 • Depresiuni minore ale materialului de acoperis, datorită fixării sale pe o bază de beton nepregătită, în care sunt găuri.
 • Scurgeri de-a lungul perimetrului penetrărilor pe acoperiș. Se produce datorită lipirii slabe a unor locuri adiacente cu un covor de izolație sau datorită deteriorării mecanice.
 • Convergența materialului de acoperire cu role din planul vertical al pereților adiacenți, țevi, parapete.
 • Înclinarea covorului de acoperiș de la bază datorită lipsei aderenței. Un astfel de dezavantaj poate apărea din cauza lipsei unui strat de grund sau a încălzirii insuficiente a părții din spate a materialului de bandă.

Defectele la covorul de acoperis, formate din cauza funcționării necorespunzătoare, sunt cele mai frecvente.

Astfel de defecte sunt eliminate prin una din metodele propuse:

 • Cu goluri mici și perforări, nu este necesar să înlocuiți întregul element al capacului, deoarece este suficient de ușor să instalați un plasture. Dimensiunile sale ar trebui să fie de 10 cm în toate direcțiile, în exces față de cantitatea zonei afectate, iar marginile sale trebuie rotunjite. Fixarea plasturelui pe baza de beton trebuie făcută numai după curățare și amorsare. Dacă plasturele este așezat pe orice pardoseală din lemn, atunci este plasat sub partea tăiată a materialului. În același mod, sunt eliminate și crăpături mari.
 • Crapăturile mici sunt îndepărtate prin turnarea petelor defecte în două straturi cu mastic bitum-polimer. Stratul superior este presărat cu o pulbere mare.
 • Umflăturile mici sunt mai întâi incizate în centru, după care acest loc este uscat cu un uscător de păr de construcție. Petalele care au fost formate ca urmare a incizilor cruciforme trebuie să fie îndreptate spre exterior pentru posibilitatea unei curățiri minuțioase din murdărie. Bazele uscate ale petalelor sunt încălzite cu un arzător, le puneți înapoi în poziție și le rotiți cu o rolă. După aceasta, un patch din același material de ruliu este montat peste crestătură.

În cazul unor umflături și rupturi mari, este nevoie de reparații majore ale acoperișului din plăci moi. Pentru a nu aduce acoperișul într-o astfel de stare, va fi necesară efectuarea sistematică a inspecției. Cel mai bine este ca întreaga listă de lucrări să se desfășoare la o temperatură ambiantă de 5 până la 18 о С. Alți indicatori de temperatură pot afecta elasticitatea și rezistența materialului.

Uneori, pe acoperișul ruloului pot apărea cavități de până la un an și jumătate de centimetru.

În acest caz, repararea va consta în îndepărtarea bulelor în conformitate cu acest principiu:

 • Situl de material deteriorat este tăiat cu un înveliș, după care capetele îndoite sunt uscate.
 • Cimentul de ciment se toarnă în cavitate și se așteaptă până se întărește. Masticul nu trebuie utilizat ca strat de egalizare.
 • După turnarea uscată se aplică mastic.
 • Petalele restabilite sunt returnate în locul lor original și lipite.
 • Apoi, un patch este instalat pe partea de sus. Rețineți că dimensiunile sale ar trebui să depășească suprafața spațiului deteriorat cu 10 cm.

Dacă străpungeri de acoperișuri împreună era o scurgere de mici, ele elimină prin deschiderea și acoperirea superioară înlocuirea ulterioară a apei lipire izolare. Destul de des se pare că numai stratul de etanșare a fost deteriorat - în acest caz, pur și simplu trebuie înlocuit.

Este mult mai dificil să scapi de scurgeri în locurile unde se întâlnesc acoperișurile și pe culoar.

Îndepărtați astfel de defecte în felul următor:

 • Scoateți din șorțul de protecție de la capăt.
 • Ne scapam de vechiul covor de impermeabilizare, după care usucăm baza.
 • Luăm un covor nou impermeabil și lipim pe mastic în așa fel încât segmentul de 30 cm să se afle pe o suprafață verticală.
 • Folosind o bandă metalică sau o șorț, fixați marginea covorului nou.
 • În etapa finală, cusăturile ar trebui sigilate.

Tehnologia de reparație a acoperișurilor moi în cazul acoperișurilor de lustruire implică de asemenea efectuarea unor lucrări. În astfel de locuri este necesar să încercați să distrugeți pe cât posibil zona de acoperire și benzile vecine din bază. După aceasta, baza și partea separată a materialului trebuie curățate temeinic, uscate și amorsate. La sfârșit, partea inferioară a învelișului îndepărtat este din nou încălzită cu un arzător de gaz și este așezată cu ajutorul unei fixări la bază.

Cum se repară penetrarea acoperișurilor

Scurgeri pe acoperișul moale pot apărea, de asemenea, datorită instalării carcaselor de calitate slabă, cu care traversele acoperișului au fost aranjate cu ajutorul comunicațiilor. Elementele de cauciuc sau plastic pot sparge pur și simplu.

Elementele structurale deteriorate sunt în mod necesar înlocuite în acest mod:

 • Materialul de-a lungul perimetrului penetrării este îndepărtat din bază.
 • Demolăm gulerul de impermeabilizare.
 • Scoateți capacul.
 • Instalăm un nou element structural.
 • Din covorul de impermeabilizare facem un nou guler, tăind-o din vechiul model de guler.
 • Curățăm baza de-a lungul perimetrului pătrunderii și o acoperim cu mastic.
 • Am pus gulerul pe carcasă.
 • Din nou acoperim cu mastic locul reparat.
 • Separat la prima acoperire a acoperișului a pus din nou în loc.

Pur și simplu, înlocuirea elementelor de comunicație se realizează în același mod ca și instalarea inițială.

Precizate în materialul de exemple moi de reparații pentru acoperișuri pentru a vă ajuta să rezolve cele mai multe dintre problemele asociate cu apariția defectelor, astfel încât împiedică proprietarii de case private pentru a trăi confortabil. Urmând tehnologia de restaurare a acoperișului, veți obține un rezultat pozitiv. Cel mai important, proprietarul este capabil să efectueze întreaga listă de reparații cu mâinile sale.

Cum se repară acoperișul moale cu propriile mâini: o prezentare generală a modalităților de restabilire a acoperirilor flexibile

Reparabilitate - un argument puternic în favoarea materialelor flexibile utilizate în amenajarea acoperișurilor de case private. Majoritatea daunelor cauzate de șindrile bituminoase și acoperirea proprietarului casei cu propriile sale mâini se vor elimina fără probleme.

Nu va avea nevoie de echipament complicat și de cunoștințe fundamentale ale unui acoperiș cu experiență. Va necesita încredere în capacitățile proprii și în elementele de bază ale competenței, conform cărora se repară acoperișul moale al clădirilor de joasă creștere.

conținut

Un semnal convingător, care spune despre necesitatea reparării acoperișului, este, de obicei, o scurgere banală. Ele apar din mai multe motive, printre care:

 • Proiectarea încălcărilor. Printre acestea, erorile în locația straturilor de plăci de acoperiș, grosimea necorespunzătoare a izolației, stratul de acoperire selectat incorect etc.
 • Stil de defecte. Aceasta este o nerespectare a tehnologiei: dispozitive de fixare instalate incorect, aplicarea insuficientă a adezivului și alte pierderi similare.
 • Defecțiuni la domiciliu. În lista lor apar cel mai adesea perforări și descoperiri ale stratului de acoperire, care rezultă dintr-o mișcare inexactă pe acoperiș, căderea obiectelor grele cu muchii ascuțite, vântura de vânt, curățarea cu o lopată metalică.

Pentru a repara defectele formate ca urmare a încălcărilor de proiectare, aveți nevoie de reparații majore. Cu el, nu fiecare maestru de acasă poate face față fără asistență profesională. Dar daunele specificate în al doilea și al treilea paragraf sunt eliminate în timpul întreținerii de rutină. Nu necesită o dezmembrare globală, o cantitate mare de muncă și performanța operațiilor supercomplex. Practic, toate daunele care sunt incluse în zona actuală de reparații sunt disponibile contractorului neexperimentat. Le vom lua în considerare.

Determinarea locației de defect

Urmele de încălcare a integrității capacului nu se manifestă întotdeauna în timpul topirii active a zăpezii și a precipitațiilor. Deși tavanul este umed datorită precipitațiilor lichide, acoperișul mansardei, grinzile umede sunt în mod rezonabil considerate a fi un indicator de 100%. Se întâmplă să pătrundă pentru o vreme într-un strat subțire de umiditate atmosferică, la prima umplere a stratului de impermeabilizare, și apoi se întoarce în capătul unei fante. Conform înțelepciunii populare, apa va găsi mereu o "gaură" pentru ea însăși, și chiar o "ascuțire a pietrei" este capabilă. Unde mă pot lupta cu impactul asupra sistemului de prindere din lemn, a cutiilor și a izolației de vată minerală.

În numele întreținerii acoperișului pe termen lung, inspecțiile la acesta ar trebui efectuate periodic de 4 ori pe an. Ele sunt necesare pentru a identifica în timp util descoperirile existente și emergente, care mai devreme sau mai târziu se vor simți în mod necesar. Pentru a se asigura că consecințele unor mici perforări, fisuri, umflături potențial periculoase nu iau un caracter de urgență, acoperișul este inspectat în două etape de fiecare dată:

 • Studiați starea structurii acoperișului de la mansardă, cu o verificare aprofundată a locurilor de umezire și gradul de deteriorare a părților sistemului.
 • Examinarea acoperișului din exterior cu o inspecție detaliată a defectelor și revizuirea locurilor de pătrundere posibilă a apei.

Ar trebui să se țină seama de faptul că locurile de uzură descoperite de la mansardă nu coincid întotdeauna cu lacunele existente aflate pe exteriorul acoperișului. Cauzele și consecințele scurgerilor coincid sau se apropie una de alta pe acoperișurile plate. Pentru structurile înclinate este necharacterist: în realitate, apa pătrunde mai mult decât își lasă urme distructive. Din această circumstanță trebuie să ne amintim întotdeauna cercetătorul propriilor sale raze.

Tehnica de reparare a acoperișului

Inspectia pe acoperis permite intelegerea daca maestrul casei poate repara independent un acoperiș moale sau este mai bine sa recurgi la serviciile constructorilor. Nu există vagoane principale cu operațiuni curente pentru eliminarea defectelor în acoperiri moi. Dacă proprietarul nu a uitat cum să țină instrumentul în mână, el poate repara acoperișul acoperit cu plăci flexibile, o membrană și un material rulant bitum-polimer.

Situația # 1 - înlocuirea șindrilei de șindrilă

Scurgerile insensibile ale acoperișului cu plăci flexibile sunt corectate prin înlocuirea elementelor deteriorate. Cea mai obișnuită cauză pentru formarea unei găuri în ea este mersul pe vremea înghețată, când stratul bituminos devine fragil. Aveți posibilitatea să acoperiți prin împărțirea zăpezii sau lăsând instrumentul la suprafață. În plus, șindrilele prost fixate pot fi împiedicate de o rafală de vânt.

Lacunele în stratul de acoperire au proprietatea de a crește, ca rezultat al ruperii unei părți a plăcilor sau a unei șindriuri întregi. Chiar dacă proprietarul nu are în minte pierderea indicatorilor estetici, elementul trebuie schimbat. Și pentru implementarea competentă a reparației, trebuie să vă familiarizați cu tehnologia de reparare a acoperișului moale și cu o serie de acțiuni de înlocuire.

Nu este necesar să instalați o șindrilă nouă, care include trei părți cu capete clapetă. Uneori este suficient să înlocuiți o singură petală. Cu toate acestea, pentru a avea mai multe bucăți în stoc cu un strat similar de culoare este foarte util. Ei au nevoie atunci, astfel încât în ​​orice moment să puteți restaura capacul.

Vom analiza secvența lucrărilor de înlocuire a 1/3 din șindrilă, de exemplu. parte cu o petală ruptă. Pentru ao înlocui, trebuie să eliminăm acea parte a țiglei, care este acoperită de elementele de sus. Montați partea bituminoasă deasupra unei bucăți de șindrilă care nu a fost scoasă. La urma urmei, "relieful" de suprafață rezultat poate deveni o nouă cauză de rupere a învelișului.

Algoritm repararea plăcilor bituminoase cu o petală ruptă:

 • Determinați zona de reparații și punctul de instalare a unghiilor de acoperire care trebuie îndepărtate. Este de dorit să le marcați cu cretă astfel încât partea de acoperire care nu este necesară pentru reparații să nu fie reparată de siguranțe.
 • Ridicați ușor două rânduri de plăci deasupra zonei care urmează să fie restaurată. Deoarece prima de la unghiile suprapuse învecinate din apropiere, ciocănită în partea inferioară a părții neatinse a plăcilor. Sub cel de-al doilea, deteriorat de un număr de acoperire, există încă elemente de fixare superioare.
 • Se instalează un montaj plat, astfel încât să se blocheze țigla deasupra.
 • Îndepărtează cravata petalei sfâșiate de la unghii.
 • În mod similar, demontați unghiile care au fixat elementul care trebuie îndepărtat.
 • Folosind foarfece pentru metal, tăiați partea deteriorată a plăcii.
 • Îndepărtați partea de tăiere, încercând să nu deteriorați elementele adiacente.
 • Din șindrilă de rezervă tăiat o treime pentru înlocuire, lubrifiam partea din spate cu mastic bituminos.
 • Instalați fișa de reparare în locul părții îndepărtate, aliniați-o cu elementele vecine și cuiele ciocanului, după ce vă retrageți de la locul anterior cu 3-5 mm într-o parte confortabilă pentru conducere.
 • Ne întărim tabloul pe patru laturi.
 • Pălăriile cuietelor nou instalate și fixarea plăcilor adiacente sunt tratate cu rășină bitumino-rășină sau mastic.
 • Mastic pe care l-am pus pe partea din spate a tuturor dalelor ridicate.
 • Apăsăm zona de reparare pe cutie și, cu plăcere, înțelegem că reparația curentă a acoperișului moale este finalizată cu succes.

Ca și în cazul numeroaselor daune, iar în cazul înlocuirii șindrilelor de bitum în întregime, acestea funcționează în conformitate cu algoritmul de mai sus.

În cazul în care acoperișul este acoperit cu șindrilă, ea continuă de-a lungul liniilor de contiguitate, motivul pentru care ar trebui să fie căutate în cracare de etanșare, dezlipire atașat la scufundarea impermeabilizare covor sau din nou, prin încălcarea penetrării totul tehnologiei. În astfel de situații, placa din zona de reparații, cel mai adesea în jurul țevii sau de-a lungul liniei de parapet, este desfăcută. După eliminarea defecțiunii, metoda descrisă este pusă în practică.

Situația # 2 - fixarea acoperișului membranei

Orificiile și găurile din membrana de pe acoperiș sunt obținute ca urmare a funcționării incorecte. Deplasarea pe acoperiș cu un strat de polimer este permisă numai pe căile de picior prevăzute special pentru întreținerea acestuia. Șenile sunt realizate dintr-o bandă elastomerică cu relief anti-alunecare produsă de producătorii acestui material de acoperiș. Pentru a curăța zăpada din membrană trebuie să folosiți o lopată din plastic sau din lemn.

Defectele mici ale acoperișului membranei sunt reparate prin instalarea de patch-uri:

 • Conform dimensiunilor reale ale găurilor, realizăm un plasture al cărui contur trebuie să acopere cel puțin 5 cm din zona afectată în toate direcțiile. Marginile plasturelui sunt rotunjite.
 • Reparați zona cu o cârpă umedă pentru a curăța de murdărie și o uscați cu un uscător de păr pentru construcții.
 • Am sudat plasturele într-un pas către suprafață. Duza dispozitivului de sudare este plasată diagonal pe linia cusăturii. Suprafețele sudate sunt imediat laminate cu o rolă de silicon. Direcționăm toate mișcările de la centrul imaginar până la periferie.

Dacă suprafața este puternic contaminată în jurul găurii, plasturele poate fi plasat sub capac și sudat în mod similar. Dispozitivul pentru sudarea manuală poate fi închiriat într-o companie specializată sau în magazinul de scule.

Dacă nu există un dispozitiv de sudare la îndemână pentru a remedia defectul, este posibilă lipirea decalajului cu o bandă pe bază de cauciuc butilic:

 • Materialul deteriorat este tăiat astfel încât să nu existe margini și clapete îndoite.
 • Dacă sub membrană a fost o impermeabilizare deteriorată, tăiați-o.
 • Curățăm și usucăm zona de acoperiș și impermeabilizarea covorului pentru a fi reparate. Soap divorț și urme grase pe membrana nu ar trebui să fie.
 • Reparăm impermeabilizarea prin aplicarea unui plasture cu muchii rotunjite pe folia de impermeabilizare, pre-tratată cu mastic bitum-polimer.
 • Lipim plasturele de pe bandă de butil, îndepărtând mai întâi filmul de protecție din partea din spate.
 • Cu efort, vom "trece prin" plasturele cu o rolă de silicon sau doar o mână cu o cârpă uscată.
 • Marginile plasturelui sunt tratate cu agenți de etanșare din poliuretan.

Materialele utilizate pentru repararea membranei trebuie să fie compatibile cu stratul de acoperire. Înainte de a aplica plasturele, suprafața trebuie măcinată.

În afară de găurile și crăpăturile în timpul funcționării, pot apărea deficiențe în ambalajul membranei. Cea mai obișnuită manifestare este detașarea benzii de-a lungul cusăturii sudate. În astfel de cazuri, capacul nu este patch, dar banda sudată necalificată este scoasă și este pusă una nouă. O nouă cusătură este recomandată de mai sus pentru a duplica o bandă sudată din material cu o lățime aproximativă de 10 cm.

Situația # 3 - eliminarea defectelor din acoperișul bitumului

Combaterea defectelor în bitum și acoperiri bitum-polimer se efectuează pe toate fronturile caracteristice acoperișurilor moi, utilizând metode de reparare caracteristice. Tipurile comune de pagube includ:

 • Puncțiuni, descoperiri, lacune, rezultate din exploatarea analfabetică.
 • Crăparea stratului de acoperire în zonele de contiguitate, formate din cauza designului structural care nu este indicat de proiectant.
 • Dentiții care au apărut peste zonele de umezire a izolației termice. Motivul poate fi așezarea capacului pe o izolație umedă sau punerea stratului de barieră de vapori din interior.
 • Învelișuri de acoperisuri groase, formate în cazul atașării lor la o bază neambalată din beton sau nisip de ciment cu gropi.
 • Scurgeri în jurul penetrațiilor de acoperiș, premisele pentru care apar cel mai adesea lipirea slabă a zonei adiacente cu un covor de impermeabilizare sau deteriorarea mecanică.
 • Alunecarea stratului de acoperire a pereților adiacenți, a țevilor, a parapetelor așezate pe planuri verticale.
 • Peeling covor acoperiș de la baza din cauza lipsei de aderență la ea, care a apărut din cauza lipsei de sol sau de încălzire redusă a spatelui materialului rulou.

Lacunele din covorul de acoperiș, a căror cauză este o funcționare incorectă, nu sunt fără o concluzie prealabilă în lista situațiilor de reparat. Deteriorarea materialelor web este adesea mecanică.

Opțiuni pentru eliminarea defectelor minore:

 • Pauzele mici și perforațiile nu necesită o înlocuire completă a capacului, este vorba de patch-uri suficiente. Dimensiunile patch-ului trebuie să fie de 10 cm în toate direcțiile pentru a suprapune decalajul, marginile acestuia ar trebui rotunjite. Plăcuța este suprapusă pe suprafața inițială curățată de sus, dacă baza era o șapă de ciment-nisip sau o placă de beton armat neîncălzită. Plata este generată în cazul materialului tăiat, în cazul în care baza pentru ouătoare a fost podele din lemn, placaj, foaie OSB și materiale similare. Crăpăturile mari sunt reparate cu aceeași metodă.
 • Fracturarea fină este eliminată prin turnarea zonei deteriorate cu mastic bituminos-polimeric aplicat în două straturi. O pulbere cu granulație grosieră este aplicată peste cel de-al doilea strat de mastic.
 • Neimportant în zona de balonare, mai întâi tăiați în cruce și suflați uscate straturile placajului de acoperiș. Colțurile inciziei sunt întinse sub formă de petale și curățate cu scrupulozitate de contaminanți. Spatele uscat al petalelor se incalzeste cu un arzator cu propan, se pune pe loc si se roteste cu o rola. Un plasture de material rolă identic este plasat pe partea superioară a crestăturii.

Impresionante în zona de umflături și rupturi dictează necesitatea unei reparații minuțioase a acoperișului moale topit cu înlocuirea celor care au reușit să obțină straturi destul de ude de placinta de acoperis. Pentru a nu face față schimbărilor de capital, trebuie respectată regularitatea inspecției. Lucrările de reparații se recomandă să coincidă cu zilele în care termometrul nu scade sub + 5 ° C și nu crește peste +18 ° C. Abaterile în ambele părți de la limita de temperatură indicată se reflectă în elasticitatea și rezistența materialului.

Dacă pe suprafața acoperișului ruloului apar cavități cu o adâncime de cel mult 1,5 cm, repararea se face în conformitate cu principiul eliminării bulelor:

 • Materialul este tăiat sub formă de plic, capetele tăiate sunt îndoite și uscate.
 • Un mortar de ciment-nisip este turnat în gaură și lăsat să se usuce. Nu se poate utiliza mastic pentru depresuri de nivelare.
 • Masticul se aplică pe suprafața umpluturii.
 • Petalele uscate ale tăieturii se pun înapoi și se lipesc.
 • Un plasture este suprapus pe partea de sus, dimensiunile cărora se suprapun cu incizii cu 10 cm.

Cu scurgeri minore în zona de penetrare a acoperișului, acestea se luptă prin deschiderea materialului final și înlocuirea lipirii de impermeabilizare. Adesea, o autopsie arată că numai un strat de etanșant este deteriorat. Trebuie doar să îl actualizați.

Problemele mult mai complicate sunt eliminarea scurgerilor în zona joncțiunilor și pasajelor de acoperiș, dacă problemele sunt asociate cu delaminarea, fisurarea și distrugerea stratului de acoperire. Eliminați astfel de probleme după cum urmează:

 • Buteliile sunt eliberate din șorțul de protecție - metal sau azbociment în jurul coșurilor, bituminoase de-a lungul liniilor de conjugare a pereților și a parapeților cu acoperiș.
 • Scoateți vechiul covor impermeabil și uscați suprafața.
 • Pastram pe mastic un nou covor impermeabil, astfel incat 30cm din acesta sa fie pe o suprafata verticala.
 • Fixăm marginea noii impermeabilizări pe suprafața verticală cu o bandă metalică sau șorț.
 • Sigilați cusăturile.

Peelingul acoperișului este de asemenea reparat dacă zona defectului nu cauzează temeri particulare și nu sugerează înlocuirea completă a uneia sau a două benzi adiacente. Pe site-urile de detașare este necesar să se încerce separarea cât mai mult posibil a acoperirii de substrat și benzile adiacente. Materialul de bază și separat trebuie curățat bine și uscat, după uscare, acoperit cu un grund. Liniile inferioare ale învelișului separat sunt din nou încălzite de un arzător de gaz și sunt topite la substrat.

Acțiunile pentru aderența în spate a stratului de peeling se realizează dacă banda care a fost separată de bază nu are o deteriorare mai semnificativă. Dacă există spărturi mari și perforări, este necesar să separați complet placa de la bază și să puneți o nouă bandă.

Situația # 4 - repararea penetrărilor acoperișurilor

Acoperișul moale poate, de asemenea, să curgă prin defectarea carcaselor de calitate slabă utilizate pentru aranjarea traversării acoperișului prin comunicații. Dispozitivele din cauciuc sau plastic pot sparge cornally. Atributele deteriorate ale aranjamentului sunt supuse înlocuirii necondiționate:

 • Acoperiți burghiul de la bază.
 • Scoateți gulerul de impermeabilizare.
 • Demontați carcasa.
 • Instalați un dispozitiv nou.
 • Tăiați un nou guler de pe covorul de impermeabilizare, folosind cel vechi ca șablon, dacă acesta este deteriorat definitiv.
 • Curățăm suprafața din jurul pătrunderii și o procesăm cu mastic.
 • Am pus gulerul pe carcasă.
 • Din nou, procesăm complotul reparativ mastic.
 • Am pus pe un loc anterior coperta separată de bază.

De fapt, înlocuirea accesoriilor de comunicație se realizează în același mod ca și instalarea primară. Uită-te la video, care va ajuta în detaliu pentru a studia principiul de reparare a penetrării printr-un acoperiș moale:

Exemplele de reparații ale acoperirilor moi din acoperișuri vor ajuta la scăderea majorității defectelor caracteristice ale proprietarilor particulari. Respectarea normelor de recuperare garantează un rezultat excelent. Proprietarul poate face totul cu propriile mâini fără participarea acoperișurilor.

Repararea acoperișului moale - eliminarea pagubelor prin mâinile proprii

Materiale pentru acoperișuri pe bază de bitum modificat - o soluție practică pentru o casă de vacanță, o cabană de oraș, un garaj sau alte anexe. Acestea se caracterizează prin proprietăți de impermeabilitate ridicate, rezistență la intemperii, preț accesibil și durată lungă de viață. Principalul avantaj al acestei opțiuni este confortul de instalare, datorită căruia lucrările de acoperiș pot fi realizate manual. În plus, materialele rulante nu sunt împovărătoare în întreținere. În acest articol vom descrie cum se efectuează curentul și revizia acoperișului moale, care este necesară pentru starea de lucru a acoperișului.

Tipuri de daune

Materialele de acoperire pe bază de bitum modificat sunt considerate a fi cele mai rezistente la acoperirile mediului extern. Cu toate acestea, exploatarea intensivă și lipsa de întreținere la timp nu rămân fără urmă. Repararea acoperișurilor moi se efectuează în cazul în care sunt deteriorate următoarele deteriorări:

 1. Fisuri. Ca rezultat al schimbărilor repetate ale temperaturii și expunerii la frig, suprafața acoperișului moale este acoperită de crăpături prin care apa se percolază prin cadrul acoperișului.
 2. Daune mecanice. Materialele de acoperiș din material rulant pe bază de bitum se deteriorează ușor atunci când se lovesc ramurile sau pietrele care se încadrează pe suprafața acoperișului.
 3. Eșecul stratului de finisare. O sarcină intensă a vântului duce la rupturi ale stratului superior al acoperișului, ceea ce va conduce la scurgerile și distrugerea ulterioară.
 4. Wear. Fiecare acoperire a acoperișului are o durată de viață și este în afara ordinii datorită impactului constant al apei, temperaturii și vântului.
 5. Podgnivanie. Sub influența umidității atmosferice, materialele rulourilor devin o "victimă" a microorganismelor sau ciupercii de mucegai, ceea ce duce la putrezirea stratului de acoperire.

Important! Dacă pe suprafața acoperișului se găsesc chiar defecte minore, care nu cauzează scurgeri, este necesară reparația urgentă a acoperișului moale pentru a evita distrugerea suplimentară a structurii.

Tipuri de recuperare

Impactul factorilor de mediu are un impact negativ asupra materialelor moi de acoperiș, ceea ce conduce treptat la uzura completă sau deteriorarea stratului de acoperire. Repararea acoperișului moale este o etapă inevitabilă de exploatare a acoperișului, pe care mai curând sau mai târziu trebuie să treacă fiecare proprietar. Există 3 tipuri de lucrări de restaurare:

 • Punct. Punctul de restaurare este restaurarea acoperișului, deteriorarea suprafeței care nu ocupă mai mult de 10-15%.

Rețineți că restaurarea spotului este cea mai simplă și mai ieftină modalitate de a vă restabili singur. Pentru a monitoriza constant starea acoperișului, acesta trebuie inspectat în mod regulat. Doar o inspecție regulată și sigilarea defectelor mici vor ajuta la păstrarea învelișului în stare excelentă.

Tehnologia de recuperare la fața locului

Refacerea la fața locului se efectuează atunci când distrugerea nu reprezintă mai mult de 15% din suprafața acoperișului. În acest caz, este posibil să se repare defectele cu ajutorul unor patch-uri unice, ceea ce va împiedica scurgerea și distrugerea acoperișului. Pentru a repara acoperișul moale cu propriile mâini, aveți nevoie de:

 1. În primul rând, este necesar să inspectați suprafața acoperișului și să identificați defectele detectate cu creta albă.
 2. Pe pământ, deteriorarea trebuie făcută sub formă de tăietură încrucișată pentru extrudarea umidității de pe stratul de finisare.
 3. Apoi, șlefuiți suprafața deteriorată și degresați cu alcool sau benzină.
 4. Pe suprafața tratată este necesar să se pună masticul de bitum și să se permită mutarea acestuia.
 5. Apoi, trebuie să lipiți pe suprafața plăcii acoperisului din material rulant, a cărui dimensiune este cu 20-30 cm mai mare decât defectul.

Maeștrii experimentați afirmă că materialele rulante sunt bine adaptate la recuperare. Crăpăturile mici pe suprafața acoperișului sunt acoperite chiar și cu un ruberoid lichid.

Tehnologia reconstrucției capitalului

Repararea capitalei acoperișului de materiale rulante este un proces complex din punct de vedere tehnic, care poate fi realizat numai cu disponibilitatea unui echipament special și a experienței în domeniul acoperișului. Se produce dacă proporția daunelor depășește 40%. Tehnologia de reparare a acoperișului moale constă din următoarele etape:

 • În primul rând, se efectuează dezmembrarea completă a vechiului acoperiș. Îndepărtați toate materialele către fundația din beton.
 • Baza acoperișului trebuie curățată de resturi, murdărie și grăsime și apoi uscată cu atenție cu un uscător de păr pentru construcții.
 • Aplicați pe baza acoperișului cu masă bituminoasă, cu pulverizare sau cu pensulă.
 • După ce masticul este uscat, se aplică un strat nou. Mai întâi instalați 1-2 straturi de material de căptușeală și apoi efectuați finisarea stratului de finisare.

Instalarea unui acoperiș moale se realizează cu ajutorul unui arzător de gaz, prin care stratul inferior de material este încălzit și apoi lipit pe bază. Lucrările de acoperiș cu materiale bituminoase se efectuează în condiții meteo uscate, fără vânt, la o temperatură de +5 grade.

Maeștrii experimentați și producătorii de materiale de acoperire, rețineți că întreținerea în timp util a acoperișului este o garanție a unei stări "sănătoase" și un serviciu de lungă durată de construcție. Prin urmare, nu neglijați inspecția sezonieră a suprafeței razelor și detectarea în timp util a defectelor.

Tehnologia reparării acoperișurilor moi

Acoperișul moale este unul dintre cele mai populare tipuri de acoperișuri. Se utilizează cu succes atât în ​​construcția de case private, în clădiri, cât și în clădiri cu mai multe etaje. Materialele din acest grup sunt fabricate pe bază de bitum și fibră de sticlă. Ele au avantaje cum ar fi: ușurința de așezare, creșterea zgomotului, proprietățile hidroizolante și termoizolante. Chiar și pentru reparații, nu vor fi necesare cheltuieli speciale. Și toată munca se poate face independent.

Documentația de reparație a acoperișului

Când efectuați lucrări de reparație pe un acoperiș moale, următoarele documente sunt ghidate:

 • estimare (document de performanță a muncii). Ea ține cont de toate reparațiile planificate pe acest acoperiș. De exemplu, dezmembrarea acoperișului, pregătirea bazei, instalarea de material nou și sigilarea cusăturilor, crearea unui strat de impermeabilizare. Estimarea include costul materialelor consumabile și combustibile, precum și costurile livrării acestora. Acest document va ajuta la evaluarea bugetului pentru reparațiile viitoare și va decide dacă va fi efectuată în mod independent sau dacă va oferi posibilitatea de a face acest lucru specialiștilor;
 • SNiP (norme și reguli de construcție). În timpul reparației este important să se respecte cerințele stabilite în documentul SNiP "Repararea acoperișurilor moi" sub numărul 11-26-76. Acesta indică toate materialele necesare pentru impermeabilizare, tipuri de mastic, materiale pentru acoperișuri și cerințe pentru ordinea efectuării lucrărilor;
 • PPR (proiect pentru producția de lucrări). Acest document este important dacă se efectuează reparații pe acoperișul clădirii. Aceasta indică raționamentul lucrărilor de reparații, rezultatele studiului privind acoperișul, caracteristicile acestuia, metodele de organizare și metodele de producție a lucrărilor de acoperire.

Tipuri de daune și tipuri de reparații

Acoperișul tare necesită inspecție periodică. Acesta va ajuta în timp pentru a identifica toate încălcările integrității acoperișului și pentru a efectua în timp util lucrările de restaurare. Problemele frecvente ale acoperișului moale sunt:

Blisterarea unui acoperiș moale poate apărea ca urmare a încălcării tehnologiei de ambalare a materialelor

Mossul pe acoperișul moale apare ca urmare a încălcării tehnologiei de așezare

Stratificarea materialului de acoperire poate fi reparată prin lipirea capetelor și întărirea cusăturii cu un plasture

Acoperișurile moi se pot rupe după sfârșitul duratei de viață utilă sau în condiții nefavorabile de utilizare

Șindrile bituminoase pot schimba culoarea în timp și chiar se pot exfolia

Executați un examen preventiv cel puțin de două ori pe an. În acest caz, se recomandă curățarea regulată a acoperișului ramurilor, resturilor și zăpezii. Aceste măsuri vor spori durata de viață și vor minimiza costurile de reparații.

În funcție de tipul de avarie, există trei tipuri de reparații ale acoperișurilor moi:

 1. Local sau curent - implică eliminarea defectelor mici în cârpa de acoperiș.

Repararea locală a acoperișului depus asigură o restaurare rapidă a stratului de acoperire cu costuri reduse

Reparația capitalei acoperișului este de a elimina vechiul strat și de a pune material nou

Reparațiile de urgență se efectuează imediat după o încălcare neașteptată a acoperișului, pentru a evita problemele și mai mari

Video: repararea acoperișului local din șindrile bituminoase

Reparații curente

Reparațiile curente se efectuează atunci când există defecte minore în acoperișul moale. Soluția problemei depinde de tipul ei. De exemplu, următoarele opțiuni de reparații sunt utilizate pentru acoperișul rulourilor:

 • umflarea materialului - străpungerea locului de umflare și efectuarea unei tăieturi încrucișate. Capetele trebuie să fie îndoite, materialul trebuie curățat din interior, uscat și toată interiorul trebuie să fie șters cu mastic. Apoi, așezați marginea materialului pe baza acoperișului și o călcați bine. Dacă este necesar, lipiți plasturele din partea superioară și acoperiți-o din nou cu mastic;

Locul de balonare pe acoperișul moale poate fi închis cu unul sau două plasturi, în funcție de mărimea și complexitatea încălcării stratului de acoperire

La îmbinările materialului este necesar să se realizeze o pictura mai calitativă cu mastic

Dacă nu aliniați suprafețele acoperișului moale în timp, stagnarea apei va duce la fisuri în material, iar apoi acoperișul va începe să curgă

Zona afectată a șindrilelor poate fi înlocuită. Pentru a face acest lucru, utilizați mistria pentru a ridica ușor toate plăcile deteriorate, precum și cele adiacente acestora, pentru a scoate defectele. Scoateți unghiile cu un cui. Așezați noi piese de material de acoperiș, fixați cu unghii și plasați îmbinările cu un material de etanșare siliconic suplimentar.

Pentru reparația locală a șindrilelor de bitum este necesară înlocuirea numai a plăcilor deteriorate

Video: repararea parțială a acoperișului moale al garajului

revizie generală

Reparațiile majore ale acoperișurilor moi se realizează în următoarea ordine:

 1. Îndepărtați stratul vechi. Curățați suprafața de resturi, praf și resturi din materialele de construcție.
 2. Dacă este necesar, îndepărtați stratul de căldură și impermeabilizare.
 3. Faceți o șapă de ciment-nisip. Dacă există probleme cu razumnkoy, apoi executați-l, folosind argilă expandată sau alt material. În cazul în care acoperișul a fost izolat, o nouă izolație trebuie așezată pe zona deteriorată și impermeabilă.

Dacă este necesar, trebuie să reînnoiți șapa de ciment-nisip

Dacă o suprafață mare a acoperișului este deteriorată, trebuie înlocuită complet

Video: Executarea pas cu pas a reviziei acoperișului depus

Reparație de urgență

Reparațiile acoperișurilor de urgență implică o restaurare urgentă a părții deteriorate a acoperirii. De exemplu, crearea unui plasture mare în locul deteriorării materialelor.

Această măsură poate preveni scurgerile, dar este eficientă numai dacă zona zonei afectate nu depășește 20% din suprafața totală a acoperișului.

Pentru a instala patch-uri, trebuie:

 1. Îndepărtați toate defectele vizibile prin tăiere sau despicare cu un cuțit ascuțit de construcție.
 2. Ștergeți această parte a suprafeței acoperisului de murdărie, praf, resturi.
 3. Se toarnă zona afectată cu mastic bituminos. Dacă doriți, puteți utiliza un agent de etanșare.
 4. Aplicați o bucată de material de acoperire pe suprafața tratată, care este mai mare decât suprafața zonei afectate.

Urgent pentru a elimina o scurgere și pentru a restabili un strat superficial de acoperiș care acoperă patch-uri va ajuta

Puteți impune un plasture pe acoperișul șindrilelor. Metoda de reparare este similară, numai pentru lipirea unei soluții speciale sau a unui agent de etanșare cu silicon.

Această metodă de reparare este eficientă numai dacă cauza scurgerii este un defect vizibil.

Video: înlocuirea zonelor afectate pe acoperișul șindrilelor bituminoase

Materiale necesare

Pentru a repara acoperișul moale au folosit diferite materiale. Alegerea depinde de stratul de acoperiș care trebuie reparat:

 • pentru stratul superior - "Uniflex", "Linocrom", "Isoplast". Durata lor de viață este de peste 10 ani;
 • pentru stratul inferior - "Beriplast", "Stekloelast", "Technoelast". Acestea se caracterizează prin creșterea elasticității și prin capacitatea de a crea o izolație termică suplimentară.

Materialele din stratul superior al acoperișului trebuie să conțină praf minerale, care să protejeze împotriva radiațiilor solare. Grosimea unei astfel de pânze trebuie aleasă în intervalul de la 4,5 la 5 mm. Și pentru stratul inferior, hârtia de acoperire a rolei poate fi mai subțire.

Mastic pentru ambalare într-un mod rece

Cel mai adesea folosit mastic, potrivit pentru montarea materialului de acoperis fără reîncălzire. Se utilizează pentru a repara straturile interioare ale plăcii de acoperiș. Selectați numai masticul, care include bitumul și un amestec de tip pulverulent, de exemplu, gips sau var.

Masticul poate fi preparat independent, având ingredientele necesare

Dacă se dorește, masticul poate fi realizat independent.

Pentru a face acest lucru, trebuie să amestecați o parte din umplutură și două porții de bitum și benzină. Dar componentele trebuie conectate după ce bitumul sa încălzit la 180 ° C și apa se evaporă complet din acesta. Înainte de reparație, amestecul rezultat trebuie răcit.

Modul de aplicare a unei astfel de mastic este după cum urmează:

 1. Suprafața acoperișului trebuie curățată temeinic de murdărie și praf.
 2. Uscați întreaga suprafață și încălziți-o.
 3. Utilizați o rolă sau o perie pentru a aplica mastic în zona de reparat. După uscare completă, se poate aplica un al doilea strat.

Aplicați mastic pe acoperiș poate fi o rolă de vopsea obișnuită

Video: repararea urgentă a acoperișului cu mastic lichid

Lichid de cauciuc

Uneori, pentru repararea acoperișului moale, folosiți cauciuc lichid. Este capabil să creeze o acoperire fără sudură, care practic elimină penetrarea apei în tortul de acoperiș. Lichidul cauciuc este utilizat pentru a etanșa mici fisuri și fisuri și pentru reparații majore.

Aplicați mai ușor cauciuc lichid dintr-un atomizor

Particularitatea lui este că puteți aplica materialul în două moduri:

 • prin pulverizare de la un atomizor - această metodă este relevantă pentru repararea acoperișurilor mari;
 • cilindru sau perie - necesită un timp mai lung, deci este recomandabil doar pentru reparații locale sau clădiri mici.

Dacă nu există experiență cu echipamente speciale, este mai bine să alegeți cea de-a doua metodă de auto-reparare a acoperișului.

Lichidul cauciuc este aplicat în mai multe straturi. Și fiecare strat ulterior poate fi aplicat numai după ce cel anterior a fost complet uscat. De obicei se face cu un interval de 7-10 minute.

Tehnologia de aplicare este după cum urmează:

 1. Îndepărtați obiectele străine, praful și resturile de pe suprafață. Îndepărtați petele de grăsime și ulei. Spălați acoperișul și uscați-l.
 2. Aplicați o soluție rece de cauciuc lichid cu un strat de 3-4 mm. În cazul în care se efectuează o revizie, atunci întreaga suprafață nu este prelucrată imediat, dar în mod succesiv este mică.

Aplicarea cauciucului lichid pe acoperiș este posibilă fără o unealtă specială, dar este important să se observe grosimea stratului aplicat și uniformitatea distribuției

Video: pulverizarea cauciucului lichid pe ruberoid

Un intermitent

Impermeabilizarea prin rostogolire este de obicei folosită pentru reparația unui acoperiș moale. Acest lucru necesită dezmembrarea completă a stratului vechi.

Hidroizolare - material de impermeabilizare laminat ieftin pe fundația de sticlă, realizat cu aplicarea pe ambele părți a bitumului și stropire

Acest material fuzibil are următoarea structură:

 • bază (fibră de sticlă sau fibră de sticlă);
 • înveliș bituminos modificat pe ambele părți ale bazei;
 • shale pulbere ca strat de protecție.

Hidroizolul are două straturi groase. Se folosesc atât metode de montare la rece cât și la cald. Tehnologia de fixare prin fuziune este următoarea:

 1. Rotiți rolele deasupra suprafeței acoperișului, decupați lungimea dorită, apoi rotiți-o de pe margini.
 2. Încălzirea suprafeței inferioare, rotiți treptat în jos și o apăsați cu grijă la bază. Pentru încălzire se utilizează un arzător cu gaz.

Impermeabilizarea prin laminare este foarte inflamabilă, astfel încât nu este permisă supraîncălzirea atunci când se topeste

Amintiți-vă că încălzirea excesivă va provoca daune materiale sau incendii. Hidroizolarea este disponibilă și sub formă de mastic rece.

Hidroizolul sub formă de mastic este alcătuit din bitum polimeric și este utilizat ca strat protector de acoperire

Video: cum să acoperiți în mod adecvat materialul de acoperire a rulourilor

Echipament de reparare

Înainte de începerea lucrărilor, nu numai materialul este pregătit, ci și echipamentul necesar. Veți avea nevoie de:

 • arzătorul cu gaz - dar poate fi înlocuit cu un suflantă dacă reparația locală este efectuată pe o secțiune mică a acoperișului;

Când lucrați cu un arzător cu gaz, este necesar să respectați măsurile de siguranță și să aveți un stingător de incendiu din apropiere

Cuțitul de construcție este realizat cu o lamă curbată pentru o muncă ușoară

Aplicarea compușilor pentru reparare poate fi macrovice: suprafața sa de lucru ar trebui să fie largă și cu o grămadă puternică

Dacă reparația de urgență este efectuată în timpul iernii, atunci este necesară o lopată pentru a curăța acoperisul zăpezii.

Lucrările de reparație se efectuează în haine de lucru speciale: mănuși, pantofi, pantaloni din material textil dens, ochelari de protecție.

Înainte de a lucra la restaurarea unui acoperiș moale, este important să vă gândiți cât de grav este deteriorat acoperirea. Pe baza datelor din sondaj, este ușor să se decidă asupra lucrărilor viitoare. Și apoi trebuie să determinăm ce materiale să folosim, cât de mult se va face repararea (va fi necesar să se înlocuiască întreaga acoperire a acoperișului sau doar să se restaureze niște straturi de plăci de acoperiș).