Picioarele raftului picioarelor de acoperiș de șold

Reparații

Pe acoperișurile de șold și pe acoperișurile cu văi este necesar să se monteze rafturi orientate spre colțurile pereților (exteriori sau interiori). Aceste picioare rafter sunt numite diagonal sau ossic. Diagonal structuri mai lungi decât de obicei, în plus, ei se bazează scurtat raze căpriori (căpriori polunogi) numit narozhnikami. Prin urmare, caprioarele portante poartă, de regulă, o încărcătură de aproximativ o dată și jumătate mai mare decât rafturile obișnuite. Lungimea canelurilor diagonale depășește lungimea standard a placilor, astfel încât grătarele sunt asociate. Împerecherea piciorușului portbagaj rezolvă trei probleme simultan: în primul rând, secțiunea dublă este capabilă să suporte o sarcină mărită; în al doilea rând, ralierea plăcilor ne permite să obținem un fascicul lung continuu; în al treilea rând, asocierea rafturilor unifică dimensiunea standard a pieselor utilizate. Rafting-ul rafturilor permite folosirea acelorași grinzi pentru dispozitivul de grinzi ca și pentru grinzile convenționale. Cu alte cuvinte, utilizarea plăcilor de aceeași înălțime pentru fabricarea tuturor tipurilor de grinzi simplifică soluțiile structurale ale ansamblurilor de acoperiș.

Pentru mai multe interval sub ritmul nakosnuyu stabilit unul sau doi căpriori opory.Nakosnye pot fi reprezentate ca pol creasta bifurcat și înclinată. placi de splicing face lungimea, astfel încât îmbinările obținute la 0,15L distanță (Fig. 43) din centrul polilor, deci lungimea plăcilor pentru a face căprior nakosnoy trebuie alese în funcție de lungimea deschiderilor, prin urmare, numărul de poli. De exemplu, pentru un acoperiș de șold, trebuie să faceți o lungime a piciorului de 10 m, pentru aceasta puteți utiliza plăci de lungime de 5,5 m și instalați un suport în mijloc. Obținem un fascicul continuu cu două nivele. Cu toate acestea, aranjamentul pentru susținerea porțiunii de mijloc nu îndeplinește sarcina căpriori de circuit aplicat la acesta, astfel încât acesta este setat la 1/4 distanta de durata din partea de sus a căpriorilor. Apoi, pentru rafturi de zece metri, este mai logic să folosiți panouri de 7 și 3 m.

Suportul de sub picior este o teacă obișnuită sau un raft de două plăci pereche sau o bară. Rackul este susținut printr-o căptușeală din lemn și un strat de impermeabilizare direct pe podea, dacă este realizat din plăci din beton armat și verificat pentru o forță concentrată. Balamaua este fixată într-un unghi la orizontul de 45-53 °, iar fundul ei se sprijină pe gheață. Unghiul de instalare a strutului nu joacă un rol decisiv, condiția principală fiind aceea că suportul trebuie să susțină coroana în locul unde este concentrată sarcina (figura 44).

Fig. 44. Locul de montare a suporturilor suplimentare pentru capriori diagonal

Calcularea secțiunii transversale a grinzilor diagonale poate fi făcută folosind formulele mecanicii structurale, dar, de regulă, ele nu au nevoie de un calcul. Fabricate din două secțiuni de picioare obișnuite, ele rezistă încărcăturii pe care au fost calculate grinzile. Rafturile, care acoperă deschiderea până la 7,5 m, sunt susținute numai de o coroană din partea superioară a spanului. Dacă nakosnoe căprior se suprapune se întind până la 9 m, în partea inferioară (l / 4) montat un alt rulment: un rack (în cazul suprapunerii), orice fermă grindă cu zăbrele. Prin lungimea capriorilor de 9 m, este de dorit să intre în al treilea picior în mijloc, puteți instala doar un raft, apoi suprapunerea ar trebui să fie din beton armat și testate pe o forță concentrată, fie în construcția sa includă un fascicul pe care va fi posibil să bare de bază.

Un zăvor fript este un fascicul de grinzi care este înclinat într-un unghi de-a lungul pereților exteriori intersectați. Pentru ca fasciculul să nu se îndoaie în mod deosebit (nu "juca"), o grindă este străpunsă în grindă și sunt instalate două brațe. În cele mai multe cazuri, construirea de case oraș mic, ferma nu trebuie să conta, elementele sale sunt luate structural din cherestea sau panouri cuplate secțiunea totală de 100 × 100 - Rack 50 x 100 - pentru lonjeroane și 100 x 150 (h) mm - pentru grinda.

Fig. 45. Sprijinirea picioarelor contelui (diagonale) în raza de șold

Susținerea picioarelor diagonale de creastă în creastă depinde de locația și numărul de suporturi intermediare și de construcția capului de acoperiș principal:

 • în prezența unei singure runde în mijlocul acoperișului, piciorul cornișului diagonal este susținut pe consola de rulare (Figura 45). Consolele produc centimetri cu 10-15 pentru sub-cadru, care este apoi mai ușor de decupat decât să construiască unul lipsă;
 • atunci când există două serii de panouri și căpriori, montate pe pane de construcție pentru schelete cuprinzând grinzi orizontale și raftul pe care se montează primele grinzi nakosnyh (Fig 46.);
 • atunci când există două serii de plăci și grinzi, căpriori în coama pentru a coase priboinu (Shorty bord grosime nu mai mică de 5 cm) și se sprijină pe ea nakosnye căpriori.
Fig. 46. ​​Susținerea picioarelor de rapel consola (diagonală) a acoperișului șoldului de pe bolț, cu două sub-cadre

Partea inferioară a coroanelor pentru aterizare pe cusături, consola pistei sau surful este tăiată la orizont și fixată cu unghii. Dacă este necesar, cornișoarele sunt atașate suplimentar la suporturi prin cleme metalice sau răsuciri strânse ale firului.

căpriori Nakosnye dispuse în văi, fermă schelete prop imposibilă, deoarece unghiul pereților care formează văile, interne, astfel încât acestea să fie sprijinit stâlpi dacă nu permit lonjeroane se suprapun. În acest caz, spre deosebire de coronamentul diagonal al șoldului, sarcina maximă cade pe partea inferioară a piciorului cavității. Acesta este locul în care balamaua trebuie reținută (figura 44). Cu toate acestea, unghiul de înclinare a bielei simplu rezemate în pragul de fund este prea ascuțit, astfel încât bretele sau sprijinite în pereții din coltul inferior sau dau două montant (una dintre traverse, celălalt din pereții de colt) care se reazemă una lor superioară alta sau punct neglijarea sarcinii maxime și a stabilit un o subgrupă de pe platformă cu un unghi de orizont de 45-53 °. Ultima opțiune, pare să fie, este incorectă - balama susține grinzile complet nu de unde avem nevoie. Dar să nu uităm că introducerea celui de-al treilea suport sub grindă face ca aceasta să fie neîntreruptă și cu două nivele, ceea ce sporește capacitatea de rulment. Așa că instalarea montantului pe cea mai recentă versiune, cel mai adesea, este destul de suficientă pentru a asigura capacitatea portantă a întreaga secțiune dublă naslonnoy Rafter.

Fig. 47. Noduri de canelver (diagonale) de acoperișuri de șold

Narozhniki doc la naslonnomu căpriori gashes simplu - retezate narozhnika sus într-un plan la o diagonală căpriori, articulații și coase 2-3 cuie (Figura 47.)..

În funcție de schema de proiectare adoptat: sau dispersării distanțier, căprior diagonală inferioară se sprijină direct sau grindă mauerlat pus pe perete colț sau sprijinindu-se pe ele. În acest sens, coroanele portante nu se deosebesc de grinzile obișnuite. Ei, ca și picioarele obișnuite, realizate cu trei sau două grade de libertate, pot transfera distanțierul pe pereți sau nu îl pot transfera.

Se consideră că unghiul de înclinare al cornierului diagonal se schimbă în raport cu unghiul de înclinare al coronamentului. Acest lucru este valabil dacă considerăm piciorul cornișor diagonal drept element separat. Cu toate acestea, dacă îl proiectăm unul câte unul pe rafturile patinei, pe care le unește, vedem că unghiurile formate de proiecții sunt egale cu unghiurile de rake. Încercați să desenați o cremalieră pe desenul fațadei clădirii și veți vedea pentru dvs. Faptul că unghiurile de proiecție pe versanți sunt egale cu unghiurile razele, este foarte important să înțelegem atunci când construim un acoperiș - întrebări inutile dispar.

Dacă este necesar, stratul superior al cioburilor filigranate, așezat pe marginea acoperișului, este legat la un unghi și este amplasat în canalul valei, pentru a le pune o șopron.

Se poate face un așa-numit acoperiș danez între grătarele obișnuite ale panourilor de surf de pe o placă cu o grosime de cel puțin 5 cm (Figura 48). Dacă este necesar, plasați suporți priboiny pentru căpriori membru prop (picioare bare comprimate podstropilnymi), al cărui fund se sprijină împotriva pervazul sau un raft sau în locul ciorchinilor obișnuite armat set (pereche) o pereche de căpriori. La intersecțiile priboiny cu un raft sau două rafturi este atașat pentru a le lupta bătut cuie și recuzită Shorty (resturi de placi). Planul vertical rezultat pe acoperiș căptuși turnate sau material foaie și este cel mai des utilizat pentru dispozitiv în pod de iluminat natural și ventilație: montat sub coama ferestrei.

Fig. 48. Susținerea șanțurilor (diagonale) pentru montarea acoperișului danez

Acoperișuri cu mâinile proprii: o imagine de ansamblu a tipului de agățat și de forfecare

Rafturi realizează o serie de funcții importante de acoperiș. Ele stabilesc configurația acoperișului viitor, percep încărcările atmosferice, țin materialul. Printre capriori se formează planuri plane pentru a pune capacul și a oferi spațiu pentru componentele placajului de acoperiș.

Pentru a ne asigura că o astfel de parte importantă a acoperișului se descurcă perfect cu sarcinile de mai sus, avem nevoie de informații despre regulile și principiile designului său. Informația este utilă pentru cei care construiesc un sistem de acoperiș gable cu mâinile lor și aceia care decid să recurgă la serviciile unei brigăzi angajate de constructori.

conținut

Rafting pentru acoperișuri

În construcția unui cadru de acoperiș pentru acoperișuri înclinate, se utilizează grinzi de lemn și metal. Materialul de pornire pentru prima opțiune este o placă, un jurnal, o bară. Al doilea este construit din metal laminat: un canal, o conductă de profil, un fascicul I, un colț. Există structuri combinate cu piese de oțel cele mai încărcate și elemente din lemn în zone mai puțin critice.

În plus față de puterea "fierului" metalului există o mulțime de dezavantaje. Acestea includ calități de inginerie termică care nu sunt satisfăcătoare pentru proprietarii clădirilor rezidențiale. Necesitatea îmbinărilor sudate este dezamăgitoare. Cel mai adesea coronamentele din oțel sunt echipate cu structuri industriale, mai puțin deseori cabine private, asamblate din module metalice.

În cazul construcției independente a rafturilor pentru case private, lemnul este o prioritate. Este ușor să lucrați, este mai ușor, mai cald, mai atrăgător în funcție de criteriile de mediu. În plus, pentru implementarea conexiunilor nodale, mașina de sudura și abilitățile sudorului nu vor fi necesare.

Rafturi - elementul fundamental

Principalul "jucător" al ramei pentru construcția acoperișului este o căprioară, în mediul acoperiș numit piciorul cavității. În funcție de complexitatea și dimensiunile arhitectonice ale acoperișului, pot fi folosite sau nu pot fi utilizate chiar și Mauerlat, care se află în picioare, înclinate, cuiburi, cîrlige, buzunare.

Rafturile utilizate în construcția scheletului acoperișurilor de acoperiș, în funcție de caracteristicile tehnice și de modul de așezare, sunt împărțite în:

 • Grinzile de acoperiș, ambele tocuri au suporturi structurale fiabile. Marginea inferioară a coroanelor stratificate se sprijină pe Mauerlat sau pe plafonul cadrului. Suportul pentru marginea superioară poate fi un analog în oglindă al grătarului sau rutei adiacente, care este așezat orizontal sub grinda de crestătură. În primul caz, sistemul de tavan este numit un sistem de distanțare, în al doilea este necontestat.
 • Clapetă agățată, a cărei vârf se sprijină unul pe celălalt, iar partea inferioară se bazează pe un fascicul suplimentar - puf. Acesta din urmă leagă cele două călcâi inferioare ale picioarelor adiacente, ceea ce are ca rezultat un modul triunghiular denumit truss. Strângerea stinge procesele de întindere, astfel încât numai acționarea pe verticală acționează asupra pereților. Designul cu grinzi agățate, deși este distanțier, dar nu trece de ras pe pereți.

În conformitate cu specificul tehnologic al picioarelor de rafturi, structurile construite din ele sunt împărțite în straturi și agățate. Pentru stabilitatea structurii este echipat cu suporturi și rafturi suplimentare. Pentru aranjarea suporturilor din partea superioară a grinzilor stratificate, picioarele și grinzile sunt montate. În realitate, construcția coroanelor este mult mai complicată decât modelele elementare descrise.

Rețineți că, în general, formarea scheletului unui acoperiș gable poate fi făcută fără o structură de cavitate. În astfel de situații, planurile de skate presupuse sunt formate de trasee - grinzile așezate direct pe frunzele rulmentului. Cu toate acestea, suntem interesați acum, în mod specific, în construirea unui sistem de acoperiș gable, și în acesta poate fi folosit ca capriori agățat sau stratificat, și o combinație de ambele tipuri.

Finitatea fixării picioarelor de rafturi

Fixarea sistemului de acoperiș la cărămidă, beton spumos, pereți din beton gazos se realizează prin Mauerlat, care, la rândul său, este fixat de ancore. Între mauerlat reprezentând un cadru de lemn, iar pereții materialului respectivului strat necesar pus hidroizolarea acoperișuri, hidroizolații, etc.

Partea superioară a zidurilor de cărămidă este uneori special amenajată astfel încât pe perimetrul exterior să fie ceva asemănător unui parapet slab. Este necesar ca Mauerlatul să fie așezat în interiorul parapetului, iar pereții să nu se întindă pe picioarele cavității.

Recomandări video care doresc să aranjeze un Mauerlat cu propriile mâini:

Rafturile ramei acoperișurilor de case din lemn se sprijină pe cornișorul superior sau pe grinzile din tavan. Conectarea este realizată în toate cazurile prin tăiere și duplicare prin cuie, șuruburi, plăci metalice sau din lemn.

Cum se face fără calcule zhubodrobitelnyh?

Este foarte de dorit ca secțiunea transversală și dimensiunile liniare ale grinzilor din lemn să fie determinate de proiect. Designerul va da justificări clare de proiectare parametrilor geometrici ai panoului sau fasciculului, luând în considerare întreaga gamă de sarcini și condiții meteorologice. Dacă nu există o dezvoltare a proiectului la domiciliu, modul în care acesta se află se află pe șantierul unei case cu o construcție similară a acoperișului.

Nu puteți acorda atenție numărului de etaje al unei clădiri care se ridică. Este mai simplu și mai precis să afli dimensiunile necesare pentru un superintendent decât să le recunoști de la proprietarii unei samostroya ciudate. La urma urmei, în mâinile documentației superintendente, cu un calcul clar al încărcăturii pe acoperiș de 1 mp M într-o anumită regiune.

Pasul de instalare a grinzilor determină tipul și greutatea acoperișului. Cu cât este mai greu, cu atât este mai mică distanța dintre picioarele cavității. Pentru așezarea plăcilor ceramice, de exemplu, distanța optimă între căpriori vor 0,6-0,7m și pentru montarea pe tablă profilată și admisă 1,5-2,0 m. Cu toate acestea, chiar și în exces de etape necesare pentru instalarea corectă a acoperișului, are un randament. Acest dispozitiv este un contrabalanj de amplificare. Adevărat, va crește greutatea acoperișului, și bugetul de construcție. Prin urmare, cu o etapă de croitorie, este mai bine să înțelegem structura sistemului de rafturi.

Mecanicii meșteșugi calculează treptele coridoarelor în funcție de trăsăturile structurale ale clădirii, împărțind în mod banal lungimea rampei în distanțe egale. Pentru acoperișurile izolate, pasul dintre grinzi este selectat pe baza lățimii plăcilor termoizolante.

Pe site-ul nostru puteți găsi un calculator pentru calcularea unui acoperiș gable, pe care îl puteți ajuta foarte mult și cu construcția.

Tapițerii pentru tapiserie

Grinzile de tip nailon sunt mult mai simple în execuție decât frații lor agățați. Plusul justificat al schemei stratificate este de a asigura o aerisire completă, care este direct legată de serviciul pe termen lung.

Caracteristici distinctive de design:

 • Prezența obligatorie a sprijinului sub creasta piciorului cojii. Rolul suportului poate fi jucat printr-o rulare - un fascicul de lemn care se sprijină pe stâlpi sau pe peretele interior al structurii sau pe capătul superior al cavității adiacente.
 • Utilizați mauerlat pentru a ridica structura de zăbrele pe pereții cărămizi sau piatră artificială.
 • Folosirea unor rute suplimentare și rafturi în cazul în care picioarele de grădină datorită dimensiunilor mari ale acoperișului necesită puncte suplimentare de susținere.

Schema minus constă în prezența elementelor structurale care afectează aspectul spațiului intern al podului exploatat. Dacă podul este rece și nu își asumă organizarea unor spații utile, atunci ar trebui să se acorde prioritate structurii stratificate a sistemului de tavan pentru dispozitivul de acoperiș arcuit.

Succesiune tipică de lucru privind construirea unei structuri de structură stratificată:

 • Mai întâi de toate, măsuram înălțimile de construcție, diagonalele și orizontalitatea tăieturii superioare a scheletului. Dacă sunt detectate deviații verticale ale zidurilor de cărămidă și beton, le eliminăm cu o șapă de ciment-nisip. Depășirea înălțimii casei este învelită. Prin așezarea jetoanelor sub Mauerlat cu defecte verticale este posibilă lupta, dacă valoarea lor este nesemnificativă.
 • Suprafața suprapunerii sub așezarea scărilor trebuie, de asemenea, egalizată. Ea, mauerlat și run ar trebui să fie în mod clar orizontal, dar dispunerea elementelor enumerate într-un singur plan nu este necesară.
 • Procesăm toate părțile din lemn ale structurii înainte de instalarea de substanțe ignifuge și antiseptice.
 • Pe pereții din beton și cărămidă am pus hidroizolația sub instalația Mauerlat.
 • Am așezat fasciculul Mauerlata pe pereți, măsurându-ne diagonalele. Dacă este necesar, mișcați ușor grinzile și rotiți colțurile, încercând să atingeți o geometrie ideală. Aliniați cadrul orizontal dacă este necesar.
 • Am montat cadrul Mauerlat. Îmbinarea grinzilor într-un singur cadru se face prin tăieturi oblice, articulațiile sunt duplicate cu șuruburi.
 • Fixăm poziția Mauerlatului. Fixarea este făcută fie prin intermediul unor brațe la un dop din lemn, fie prin șuruburi ancorate, așezate în perete înainte de timp.
 • Marchează poziția platformei. Axa sa trebuie să se retragă de pe grinzile Mauerlatului la distanțe egale pe fiecare parte. Dacă rulajul se va baza doar pe rafturi fără picioare, procedura de marcare se efectuează numai pentru aceste posturi.
 • Instalăm placa pe o hidroizolare cu două straturi. La bază se fixează cu șuruburi de ancorare, iar peretele interior se conectează prin racorduri sau capse.
 • Marcați punctul de instalare a picioarelor de rafturi.
 • Am tăiat rafturile în aceleași dimensiuni, pentru că gheața este expusă în orizont. Înălțimea rafturilor trebuie să țină cont de dimensiunile secțiunii traseului și a piciorului.
 • Fixăm rack-urile. Dacă sunt furnizate de proiect, le debranșăm cu distanțiere.
 • Puneți fuga pe rafturi. Din nou, verificați geometria, apoi instalați capsele, căptușeala metalică, plăcile de fixare din lemn.
 • Instalați o placă de tavă de încercare, marcați locurile de tundere pe ea. În cazul în care Mauerlat este stabilit strict în orizont, nu este nevoie să se potrivească în mod cert pe acoperiș. Prima placă poate fi utilizată ca șablon pentru a face restul.
 • Marcați punctul de instalare al grătarelor. Maeștrii populari pentru marcare pregătesc de obicei o pereche de șine, lungimea cărora este egală cu decalajul dintre grinzi.
 • Pe marcaj, am stabilit picioarele de cruce și le-am fixat mai întâi până la Mauerlat, apoi în sus până la rula unul la celălalt. Fiecare al doilea raft este fixat la Mauerlat cu un ligament de sârmă. În casele din lemn, cornișoarele sunt înșurubate în al doilea rând de la rândul superior al coroanei.

Dacă sistemul de substrat este realizat fără cusur, plăcile laminate sunt montate într-o ordine arbitrară. Dacă nu există încredere într-o structură ideală, atunci sunt instalate primele perechi de coronite. Între ele se întinde sfoara de control sau linia de comandă, conform căreia se ajustează poziția coridoarelor nou instalate.

Finalizarea instalării structurii acoperișului prin instalarea fileurilor, în cazul în care lungimea picioarelor de curbură nu permite formarea crestăturii cu lungimea necesară. Apropo, pentru clădirile din lemn ar trebui să "ieși" pentru conturul clădirii la 50cm. Dacă se planifică organizarea vizierului, se instalează mini-rafturi separate.

Un alt videoclip util despre construirea unui zid de acoperiș cu mâna ta:

Dispozitive de suspendare suspendate

Hanging varietate de sisteme de cornier este un triunghi. Cele două laturi superioare ale triunghiului sunt compuse dintr-o pereche de căpriori, iar partea inferioară este strângerea care leagă tocurile inferioare. Folosirea strângerii permite neutralizarea acțiunii strutului, prin urmare numai greutatea acoperișului, a acoperișului și a greutății precipitațiilor depinde de pereții cu structuri suspendate.

Specificitatea sistemelor de acoperiș suspendate

Caracteristici ale tipului de agățat:

 • Prezența obligatorie a unei inhalări, executată mai des de lemn, mai puțin de metal.
 • Abilitatea de a renunța la utilizarea Mauerlate. Rama din lemn va fi înlocuită cu succes cu o placă așezată pe o impermeabilizare dublă.
 • Instalarea pe pereți a triunghiurilor finisate finisate - ferme de șanțuri.

Avantajele schemei de suspendare includ un spațiu liber din rafturile de sub acoperiș, ceea ce face posibilă organizarea unui pod fără coloane și pereți despărțitori. Există dezavantaje. Primul dintre acestea este restricțiile de pante abrupte: unghiul pantei lor poate fi de cel puțin 1/6 din suprafața unei structuri triunghiulare, este recomandat ca acoperișurile mai abrupte să fie recomandate. Al doilea dezavantaj este nevoia de calcule minuțioase pentru un dispozitiv competent de streașină.

Printre alte lucruri, unghiul structurii de feronerie trebuie instalat cu o precizie de bijutier. axele componentelor conectate ale sistemului suspendat suspendat trebuie să se intersecteze într-un punct a cărui proiecție trebuie să se încadreze pe axa centrală a plăcii Mauerlat sau a plăcii de înlocuire.

Subtilitățile sistemelor de agățat de mari dimensiuni

Strângerea este cel mai lung element al unei structuri suspendate suspendate. De-a lungul timpului, ca și în toate materialele din lemn, se deformează și se înmoaie sub acțiunea propriei sale mase. Proprietarii de case cu o deschidere de 3-5 metri nu vă îngrijorează această situație, dar proprietarii de clădiri cu deschideri de 6 metri și mai mulți ar trebui să se gândească la instalarea de piese suplimentare care exclud schimbările geometrice în strângere.

Pentru a preveni căderea în instalarea unui sistem de rafturi pentru un acoperiș de dimensiuni mari, există o componentă foarte importantă. Aceasta este o suspendare, numită bunica. De cele mai multe ori, este un bar atașat la partea superioară a scheletei printr-un surf de lemn. Nu confunda bunica cu stâlpii, pentru că partea inferioară nu ar trebui să atingă deloc puful. Și nu se aplică instalarea rafturilor ca suport în sistemele de suspensie.

Linia de jos este că bunicul pare să stea pe nodul de creastă, și deja este strâns cu șuruburi sau garnituri de lemn cuie. Pentru a corecta strângerea strânsă, clemele sunt filetate sau tip colier.

Reglarea poziției de strângere poate fi aranjată în zona nodului de creastă, iar vârful cu acesta este conectat rigid prin tăiere. În loc de o bară în mansardă non-rezidențială, o armătură poate fi utilizată pentru a face elementul de tragere descris. Se recomandă ca banda de susținere sau suspensia să fie instalată și în cazul în care strângerea este asamblată din două bare, pentru a susține secțiunea de conectare.

Într-un sistem îmbunătățit de suspendare de acest tip, grinzile de pasternă completează papila. Tensiunile din diamantul format sunt stinse spontan datorită aranjamentului competent al sarcinilor vectoriale care acționează asupra sistemului. Ca rezultat, sistemul de cavități este mulțumit de stabilitatea cu upgrade-uri minore și nu prea costisitoare.

Tip de suspendare pentru mansardă

Pentru a mări spațiul util, strângerea triunghiurilor de fermă pentru pod se face mai aproape de creastă. O mișcare complet rezonabilă are avantaje suplimentare: vă permite să utilizați bufe ca bază pentru depunerea plafonului. Se alătură rafturilor tăind-o pe jumătate uscată cu o replicare a șuruburilor. De la îndoire este păzită prin instalarea unui vârf scurt.

Un dezavantaj notabil al structurii agățate de mansardă este necesitatea unor calcule corecte. Este prea greu să calculați singur, este mai bine să utilizați proiectul finalizat.

Care design este mai economic?

Cost - un argument important pentru un constructor independent. În mod firesc, prețul de construcție pentru ambele tipuri de sisteme de rafturi nu poate fi același, deoarece:

 • În construcția unei construcții din nailon pentru fabricarea picioarelor de rafturi, se utilizează o placă sau un fascicul de secțiune transversală mică. pentru că grinzile stratificate au sub ele două suporturi fiabile, cerințele pentru puterea lor sunt mai mici decât în ​​versiunea atârnată.
 • În construcția unei structuri suspendate, rafturile sunt realizate din lemn gros. Pentru fabricarea strângerii este necesar un material cu secțiune transversală similară. Chiar ținând seama de respingerea Mauerlatului, consumul va fi mult mai mare.

Nu va fi posibil să salvați calitatea materialului. Pentru elementele portante ale ambelor sisteme: grinzi, grinzi, picioare, mauerlat, stâlpi, rafturi, cherestea de gradul 2 este necesară. Pentru traversare și înfundare, lucrul la tensiune, este necesară clasa I. În fabricarea garniturilor de lemn mai puțin responsabile, se poate folosi clasa a III-a. Fără a număra, putem spune că în construcția sistemelor de suspensie, materialul scump este utilizat într-un volum mai mare.

Fermele agățate sunt colectate într-o zonă deschisă lângă unitate, apoi transportate asamblate în sus. Pentru a ridica arcurile triunghiulare grele de pe fascicul, va fi necesar un tehnician, pentru care chiria va trebui plătită. Și proiectul pentru nodurile complexe ale opțiunii agățate merită, de asemenea, ceva.

Instrucțiuni video privind construcția structurii suspendate a categoriei de agățat:

Metodele de construire a sistemelor de acoperiș pentru acoperișuri cu două pante sunt de fapt mult mai mari. Am descris numai soiurile de bază, care, în realitate, sunt aplicabile caselor mici și a clădirilor fără arhitectură. Cu toate acestea, informațiile prezentate sunt suficiente pentru a face față construirii unei structuri simple.

+7 (3452) 605-935; Mob. 8-932-476-97-95 TPK-MAGNAT LLC

1. calcularea lungimii și secțiunii piciorului, dimensiunile atașamentului la Mauerlat.

2. Picioare diagonale de acoperiș de șold.

1. Caracteristicile picioarelor de cavitate.

2. Caracteristicile picioarelor rafturilor de montare.

Fig.1 Piciorul cavoului.

Rafting piciorul Construcția unei case se încheie întotdeauna cu ridicarea unui acoperiș, ceea ce implică instalarea obligatorie a unui sistem de raft. Acest design include căpriori, mauerlat, strângere, Struts, narozhniki, Sprengel, rafturi, lăzi și alte elemente pentru a asigura rezistența și rigiditatea întregului sistem.

În diferite modele de acoperișuri, piciorul cavității poate fi numit un grătar obișnuit sau o cornișor diagonal (piuliță) și necesită un calcul al rezistenței. Calcularea sistemului de lambriuri se bazează pe colectarea încărcăturilor permanente și temporare care vor acționa pe acoperiș.

 • greutatea tuturor elementelor cavității;
 • greutatea materialelor de abur și de impermeabilizare;
 • greutatea izolației;
 • greutatea materialului de acoperis;
 • greutatea materialelor de finisare a plafonului, în prezența camerelor mansardate.
 • zăpadă și vânt pentru regiune;
 • greutatea persoanelor care deservesc acoperișul cu scula;
 • greutatea echipamentului tehnic instalat pe acoperiș (sisteme de ventilație, coșuri de fum, aeratoare, lanterne anti-aeronave etc.);
 • pietre de tranziție în greutate, garduri, coridoare, necesare pentru reparații și exploatarea ulterioară a acoperișului.

Caracteristicile picioarelor de rafturi

Pe baza valorilor de încărcare primite, se calculează coroana, lungimea și secțiunea transversală, în funcție de materialul selectat, de tipul acoperișului și de tipul de căpriori - stratificați sau agățați. Unele tipuri de acoperișuri complexe pot conține ambele. Și în acoperișurile șoldului, pe lângă grinzi, se folosesc și grinzi trunchiate, care se numesc narodniki și necesită un calcul propriu. În plus, în calculul nevoie de toate elementele suplimentare ale sistemului de acoperiș, cum ar fi strângerea, lonjeroane, stâlpi și grinzi, deoarece acestea reprezintă o anumită sarcină este transmis de căpriori.

alegerea secțiunii transversale și a lungimii picioarelor de rafturi

Selectarea secțiunii transversale a lungimii rafturii

Lungimea piciorului de acoperire depinde în primul rând de mărimea clădirii, precum și de panta pantelor acoperișului, obținută din forma de acoperiș selectată. De obicei, lungimea grinzilor încearcă să nu depășească 6 m, astfel încât tot cherestele care vin pe piață să aibă această lungime maximă. Dar se întâmplă ca dimensiunea casei să necesite mai mult rafturi, în acest caz ele cresc. Practic, picioarele lungi de rafturi se găsesc în grinzile dense (diagonale), când se ridică acoperișurile de șold sau de lână.

Fig.2 Selecția secțiunii transversale a lungimii rafturii.

Alegerea secțiunii transversale a cornierului este influențată de mai mulți factori:

Încărcări constante și temporare;

tipul de material de acoperiș;

calitatea materialului pentru realizarea picioarelor de rafturi.

Lemnul conținutul de umiditate nu trebuie să depășească 20-22%, deoarece este prea lemnul umed, deoarece de uscare va varia în dimensiune, iar acest lucru la rândul său, poate duce la o încălcare a scurgerilor de acoperiș și alte consecințe negative.

Cel mai bine ar fi dacă calculul sistemului de lambriuri este efectuat de un specialist. În prezent, există suficiente firme care oferă astfel de servicii. Puteți calcula în mod independent picioarele de fermă, dimensiunile și lungimea, dacă utilizați calculatoarele gata de pe Internet. Este necesar doar să introduceți dimensiunile necesare în program, iar programul însuși va produce deja rezultatul final al secțiunii, lungimii și treptei căpriorilor.

Sunați la un specialist

Pasul dintre picioarele de rafturi

Pasul dintre picioarele de rafturi

Fig. 3 Pasul dintre picioarele cavității.

În construcția de case private, placile sunt de obicei utilizate cu o secțiune transversală de 50x150 mm pentru fabricarea canelurilor de acoperiș de orice configurație. Pasul picioarelor este de aproximativ 60 cm până la 1 metru, în funcție de tipul de material de acoperiș ales, mărimea izolației, cantitatea de zăpadă din timpul iernii și panta acoperișului.

Astfel, pentru acoperișurile a căror pantă este mai mare de 45 de grade, treapta coroană este selectată în intervalul 1,2-1,4 m, iar pentru regiunile cu încărcături mari de zăpadă această distanță va fi de 0,6-0,8 m.

De asemenea, acordați atenție tipului de material pentru acoperiș. Cel mai sever este sindrilele naturale. Secțiunea transversală a picioarelor de creastă va crește, în consecință, dacă există o lungime mare a picioarelor de rafturi și a pasului lor.

Caracteristici ale picioarelor rafturilor de montare

Fig. 4 Fixarea coronamentului la Mauerlat. Fig. 4.2 Fixarea coronamentului suspendat.

Fixarea picioarelor cavoului spre Mauerlat este cel mai important moment din întreaga construcție a acoperișului. Rezistența întregii structuri de acoperiș depinde de legătura corectă dintre rafturi și Mauerlat.

Există două moduri de fixare - glisante și rigide, fiecare dintre acestea fiind potrivită pentru un anumit tip de grinzi - agățat sau stratificat.

Fixarea rigidă exclude orice mișcare, îndoire sau îndoire a căpriorilor. Acest lucru se realizează prin realizarea de tăieturi pe grinzi și apoi prin fixarea grătarului cu Mauerlat cu capse metalice, cu sârmă sau cuie lungi și, de asemenea, folosind colțuri metalice.

Fig.5 Grinzi culisante.

Suportul glisant O articulație culisantă, sau cum se numește adesea "articulată", poate avea două grade de libertate. Această conexiune este adesea folosit în construcția de case din lemn, pentru a da libertatea de a soluționa acoperiș treptat la cadru, care în câțiva ani se poate micșora. În acest caz, legarea picioarelor de creastă de creastă nu devine rigidă.

Alte metode sunt utilizarea plăcilor metalice în care există găuri pentru unghii sau o combinație de capriori și mauerlata cu capse de metal.

picior căprior Sheer este conectat cu glisare asocierea cu mauerlat spălate în jos și prin întărirea lateral două cuie, pentru sacrificare oblic unul de altul sau de conducere a unui cui în picior schelete în jos, cu penetrare în mauerlat. Când se construiește un acoperiș de șold, piciorul cornișor diagonal se dovedește adesea că are o lungime mai mare de 6 metri, deci necesită o construcție.

Grinzile gemene.

Fig. 5 căpriori twin.

Acest lucru se realizează prin asocierea a două plăci, care sunt utilizate în construcția de caneluri convenționale. căpriori Diagonal este întotdeauna mai mare decât comun, în afară de acestea au o sarcină ori și jumătate mai mare decât cel care cade pe căpriori obișnuite, deoarece acestea se bazează mai mult și nakosnye picioare.

Pentru a face armarea picioarelor de rafturi, ele sunt mulțumite de struturi, care arată ca niște rafturi verticale. De obicei instalați nu mai mult de două rafturi. Pentru a întări picioarele de cavitate, se instalează un suport sau un cuier. Suportul trebuie să fie susținut de o căptușeală din lemn care se află direct pe podea, dacă este o placă din beton armat sau pentru un puf, care poate fi de asemenea un tavan cu plafon cu bârne.

Picioarele raftului picioarelor de acoperiș de șold

Pe acoperișurile de șold și pe acoperișurile cu văi este necesar să se monteze rafturi orientate spre colțurile pereților (exteriori sau interiori). Aceste picioare rafter sunt numite diagonal sau ossic. Diagramele diagonale sunt mai lungi decât cele obișnuite, în plus, ele sunt susținute de grinzi trunchiate de rajide (jumătăți de rafturi), care se numesc narodniki. Prin urmare, caprioarele portante poartă, de regulă, o încărcătură de aproximativ o dată și jumătate mai mare decât rafturile obișnuite. Lungimea canelurilor diagonale depășește lungimea standard a placilor, astfel încât grătarele sunt asociate. Împerecherea piciorușului portbagaj rezolvă trei probleme simultan: în primul rând, secțiunea dublă este capabilă să suporte o sarcină mărită; în al doilea rând, ralierea plăcilor ne permite să obținem un fascicul lung continuu; în al treilea rând, asocierea rafturilor unifică dimensiunea standard a pieselor utilizate. Rafting-ul rafturilor permite folosirea acelorași grinzi pentru dispozitivul de grinzi ca și pentru grinzile convenționale. Cu alte cuvinte, utilizarea plăcilor de aceeași înălțime pentru fabricarea tuturor tipurilor de grinzi simplifică soluțiile structurale ale ansamblurilor de acoperiș.

Pentru a obține multi-span sub picior, una sau două suporturi sunt instalate. De fapt, rafturile de sarcină, această fugă bifurcată și înclinată. placi de splicing face lungimea, astfel încât articulațiile obținute în 0,15L distanță de centrul de poli, astfel lungimea plăcilor pentru a face căpriori nakosnoy trebuie să fie alese în funcție de lungimea deschiderilor, prin urmare, numărul de poli. De exemplu, pentru un acoperiș de șold, trebuie să faceți o lungime a piciorului de 10 m, pentru aceasta puteți utiliza plăci de lungime de 5,5 m și instalați un suport în mijloc. Obținem un fascicul continuu cu două nivele. Cu toate acestea, aranjamentul pentru susținerea porțiunii de mijloc nu îndeplinește sarcina căpriori de circuit aplicat la acesta, astfel încât acesta este setat la 1/4 distanta de durata din partea de sus a căpriorilor. Apoi, pentru rafturi de zece metri, este mai logic să folosiți panouri de 7 și 3 m.

Suportul de sub picior este o teacă obișnuită sau un raft de două plăci pereche sau o bară. Rackul este susținut printr-o căptușeală din lemn și un strat de impermeabilizare direct pe podea, dacă este realizat din plăci din beton armat și verificat pentru o forță concentrată. Balamaua este fixată într-un unghi la orizontul de 45-53 °, iar fundul ei se sprijină pe gheață. Unghiul de instalare a strutului nu joacă un rol decisiv, condiția principală fiind aceea că suportul trebuie să susțină coroana în locul concentrării maxime a sarcinii (figura 6).

Fig. 6. Locul instalării suporturilor suplimentare pentru cornișoarele diagonale.

Calculul secțiunii transversale a grinzilor diagonale pot fi făcute în conformitate cu formulele prezentate în cartea lui T. Grozdova „naslonnye Capriori din lemn“, dar, de regulă, acestea nu trebuie să fie calculate. Fabricate din două secțiuni de picioare obișnuite, ele rezistă încărcăturii pe care au fost calculate grinzile. Rafturile, care acoperă deschiderea până la 7,5 m, sunt susținute numai de o coroană din partea superioară a spanului. Dacă nakosnoe căprior se suprapune se întind până la 9 m, în partea inferioară (l / 4) montat un alt rulment: un rack (în cazul suprapunerii), orice fermă grindă cu zăbrele. Prin lungimea capriorilor de 9 m, este de dorit să intre în al treilea picior în mijloc, puteți instala doar un raft, apoi suprapunerea ar trebui să fie din beton armat și testate pe o forță concentrată, fie în construcția sa includă un fascicul pe care va fi posibil să bare de bază.

Figura 6. Tipuri de picioare.

Sprengel, acesta este un fascicul de fascicul, înclinat peste un colț pe pereții exteriori intersectați. Pentru a vă asigura că fasciculul nu se îndoaie în mod deosebit (nu "jucat"), două structuri sunt instalate în structura spirală. Acest sprijin este numit un zăvor. În cele mai multe cazuri, construirea de case oraș mic, ferma nu trebuie să conta, elementele sale sunt luate structural din cherestea sau panouri cuplate secțiunea totală de 100 × 100 - Rack 50 x 100 - pentru lonjeroane și 100 x 150 (h) mm - pentru grinda.

Fig. 7. Susținerea picioarelor de rafturi consola (diagonală) pe traseul din centrul acoperișului șoldului.

Susținerea picioarelor diagonale de creastă în creastă depinde de locația și numărul de suporturi intermediare și de construcția capului de acoperiș principal:

 • în prezența unei singure runde în mijlocul acoperișului, piciorul cornișului diagonal este susținut pe consola de rulare (Figura 7). Consolele produc centimetri cu 10-15 pentru sub-cadru, care este apoi mai ușor de decupat decât să construiască unul lipsă;
 • atunci când există două serii de panouri și căpriori, grinzi orizontale montate pe construcții schelete cuprinzând grinzi orizontale și raftul pe care este montat primele grinzi nakosnyh (Figura 8).
 • atunci când există două serii de plăci și grinzi, căpriori în coama pentru a coase priboinu (Shorty bord grosime nu mai mică de 5 cm) și se sprijină pe ea nakosnye căpriori.

Fig. 8. Sprijinirea picioarelor de creastă consola (diagonală) a acoperișului șoldului de pe bolț, cu două sub-cadre.

Partea inferioară a coroanelor pentru aterizare pe cusături, consola pistei sau surful este tăiată la orizont și fixată cu unghii. Dacă este necesar, cornișoarele sunt atașate suplimentar la suporturi prin cleme metalice sau răsuciri strânse ale firului.

căpriori H akosnye dispuse în văi, fermă schelete prop imposibilă, deoarece unghiul pereților care formează văile, interioare, astfel încât acestea să fie sprijinit stâlpi dacă nu permit lonjeroane se suprapun. În acest caz, spre deosebire de coronamentul diagonal al șoldului, sarcina maximă cade pe partea inferioară a piciorului cavității. Aici trebuie să restrângeți balamaua. Cu toate acestea, unghiul de înclinare a bielei simplu rezemate în pragul de fund este prea ascuțit, astfel încât bretele sau sprijinite în pereții din coltul inferior sau dau două montant (una dintre traverse, celălalt din pereții de colt) care se reazemă una lor superioară alta sau punct neglijarea sarcinii maxime și a stabilit un o subgrupă de pe platformă cu un unghi de orizont de 45-53 °. Ultima opțiune, pare să fie, este incorectă - balama susține grinzile complet nu de unde avem nevoie. Dar să nu uităm că introducerea celui de-al treilea suport sub fascicul face ca acesta să nu fie împărțit și să aibă două deschideri, ceea ce sporește capacitatea de rulare. Așa că instalarea montantului pe cea mai recentă versiune, cel mai adesea, este destul de suficientă pentru a asigura capacitatea portantă a întreaga secțiune dublă naslonnoy Rafter.

În practică, localnicii se alătură grinzilor cu o tăietură simplă - tăiau partea superioară a naratorului într-un plan spre coronamentul diagonal, se alătură și coase 2-3 cuie. Și eu am făcut-o, în plus, nu le-am văzut niciodată făcând-o într-un alt mod. Asta nu înseamnă că am făcut ce trebuia. Unitățile tipice ale dispozitivului de acoperiș arătând că meșteșugarii trebuie să fie tăiați în rafturile cu fir prin selectarea cuiburilor din ele. Acestea sunt niște noduri destul de complexe care pot fi simplificate și chiar pot spori rigiditatea și capacitatea portantă a platformei piciorului. Rigiditatea rafturilor este întărită, dacă vă alăturați naratorilor nu prin tăierea lor, ci prin utilizarea unei bară craniană. Secțiunea bruxiană 50 × 50 mm cusută pe partea inferioară a cornierului pe ambele părți. Pasul de susținere a Narodnicilor ar trebui ales în așa fel încât să nu vină de la ambele părți la un punct al căpriorii, ci să se alăture la întâmplare. Uneori, în acest scop, este necesar să se schimbe puțin pasul de înființare a meseriașilor cu privire la grădinile obișnuite. Instalarea barelor de susținere (craniene) pe șanțul de diblu face secțiunea lui în formă de T, ceea ce sporește capacitatea de rulare și rigiditatea.

Noduri de canelver (diagonale) de acoperișuri de șold

Fig. 9. Noduri de canelver (diagonale) de acoperișuri de șold.

În funcție de schema de proiectare adoptat: sau dispersării distanțier, căprior diagonală inferioară se sprijină direct sau grindă mauerlat pus pe perete colț sau sprijinindu-se pe ele. În acest sens, coroanele portante nu se deosebesc de grinzile obișnuite. Ei, ca și picioarele obișnuite, realizate cu trei sau două grade de libertate, pot transfera distanțierul pe pereți sau nu îl pot transfera.

Se consideră că unghiul de înclinare al cornierului diagonal se schimbă în raport cu unghiul de înclinare al coronamentului. Acest lucru este valabil dacă considerăm piciorul cornișor diagonal drept element separat. Cu toate acestea, dacă îl proiectăm unul câte unul pe rafturile patinei, pe care le unește, vedem că unghiurile formate de proiecții sunt egale cu unghiurile de rake. Încercați să desenați o cremalieră pe desenul fațadei clădirii și veți vedea pentru dvs. Faptul că unghiurile de proiecție pe versanți sunt egale cu unghiurile razele, este foarte important să înțelegem atunci când construim un acoperiș - întrebări inutile dispar.

Dacă este necesar, stratul superior al cioburilor filigranate, așezat pe marginea acoperișului, este legat la un unghi și este amplasat în canalul valei, pentru a le pune o șopron.

Se poate face un așa-numit acoperiș danez între grătarele de acoperiș obișnuite de pe o placă cu o grosime de cel puțin 5 cm (Figura 10). Dacă este necesar, plasați suporți priboiny pentru căpriori membru prop (picioare bare comprimate podstropilnymi), al cărui fund se sprijină împotriva pervazul sau un raft sau în locul ciorchinilor obișnuite armat set (pereche) o pereche de căpriori. La intersecțiile priboiny cu un raft sau două rafturi este atașat pentru a le lupta bătut cuie și recuzită Shorty (resturi de placi). Planul vertical rezultat pe acoperiș căptuși turnate sau material foaie și este cel mai des utilizat pentru dispozitiv în pod de iluminat natural și ventilație: montat sub coama ferestrei.

Fig. 10. Susținerea canelurilor (diagonale) pentru instalarea acoperișului danez.

"Amplasarea" acoperișurilor unul în celălalt. G-și acoperișuri în formă de T. Endovii.

Arhitecții numesc acoperișul a cincea fațadă - acesta este unul dintre cele mai expresive elemente ale casei. Cu toate acestea, aici este necesar să se mențină un echilibru între soluția de proiectare și funcționalitatea acoperișului. Din punct de vedere tehnic, cu cât este mai simplu acoperișul, cu atât mai puține obstacole pe care le are în construcție și funcționare ulterioară. Atunci când proiectați un acoperiș în funcție de varianta bugetară, ori de câte ori este posibil, evitați un număr mare de văi, plimbări cu skate de mare altitudine, turnuri și forme arcuite.

În Fig. 11 prezintă tipurile de bază ale structurilor simple de acoperiș, dar aceasta este doar o schiță. Pentru a construi corect acoperișul, trebuie să se dezvolte un plan de acoperiș și secțiuni de bază, ținând cont de dimensiunile liniare ale clădirii și de elementele de înălțime.

Cum de a construi un plan de acoperiș? Să luăm în considerare acest lucru cu exemple (figura 11). Casele de țară moderne au rareori un plan dreptunghiular, cel mai adesea fiind construite sub formă de litere G, T sau sub formă de cruce. Există și alte decizii de planificare, acum avem mai mult să înțelegem principiile de bază ale construirii unui plan de acoperiș. Structura casei poate fi împărțită în mod obișnuit în dreptunghiuri. Cel mai mare dreptunghi va fi denumit convențional camera principală, iar dreptunghiurile mai mici sunt extensii.

Fig. 11 Construirea unui plan de acoperiș.

Desenând planul zidurilor, se retrag de pe peretele cu 50 cm (proeminența standard a acoperișului) și trage perimetrul exterior al acoperișului pe o scară. Apoi, pe acoperișul principal, trageți cursa ab (fig.11.2) perpendicular pe traseele de tracțiune pe extensiile cd. Acum, dacă conectăm colțurile închiderii acoperișului principal și a prelungirilor, ajungem la linia valei - colțul interior al intersecției acoperișurilor. Aici se vor face ferme de picior.

Planul de construcție a acoperișului Cu aceeași înălțime a jantelor acoperișului, grinzile de acoperiș sunt instalate pe întreaga lungime a văii și vor fi susținute de Mauerlat și traseul principal al acoperișului. Unghiurile pantelor acoperișului principal și ale ancadramentelor vor fi diferite. Patinele sunt doar o pantă dacă lățimea extensiilor este egală cu lățimea camerei principale.

Scurtarea curenților cd din punctul c modifică liniile valei. Poziția sa în plan, la un unghi de 45 °, duce la faptul că pantele acoperișului principal și extensiile vor fi obținute cu aceeași panta, dar extensia va fi sub creasta acoperișului principal. Prin schimbarea unghiului de înclinare a văii (în plan) este posibilă modificarea înălțimii creastei extinderii la valoarea dorită. Arcul raft instalat în vale, în acest caz, se va baza pe Mauerlat și pe rularea extensiei.

Scurtarea rundei din punctul a sau b sau din ambele părți are ca rezultat formarea șoldurilor pe acoperiș. Același lucru se poate face și cu rularea cd-ului, scurtându-l din punctul d pentru a obține șoldul pe extensie. Apropo, puteți extinde și grinzile, apoi pe acoperiș obținem triunghiulare, lărgite pe creastă, crengile acoperișului. Dacă conducem cu exactitate fuga, de exemplu, fugăm ab, într-un punct, obținem un acoperiș de cort, în care grinzile portante se vor converti și se vor sprijini pe un singur suport.

În acoperișurile mansardelor, la orice înălțime a creastei, pistele de la ansamblurile de ansambluri sunt asamblate la stâlpii construcției subdărgătoare a acoperișului principal și sunt susținute de surf (figura 12). Legătura de prindere a surfului cu rack-urile se calculează prin tăierea unghiilor sau surfingul se face la întreaga înălțime a strutului.

Opțiunea de a acoperi acoperișurile

Fig. 12 Opțiunea de andocare a două acoperișuri. Endovii.

Suporturi de sprijin pe mauerlate La fel ca și în cazul acoperișurilor de șold, ca și în cazul acoperișurilor șoldului, trunchiurile sunt susținute de o cornișor diagonal, pe care barele de susținere sunt cusute anterior. Regula de instalare a localnicilor este aceeași: trebuie să fie instalate într-o manieră necontrolată, mai degrabă decât convergând la un punct al căprioarelor filamentoase.

Narovniki, precum și în cazul acoperișurilor șoldului, sunt susținute de o cornișor diagonal, pe care barele de susținere sunt cusute anterior. Narovniki în văi, la fel ca toate celelalte grătare, se poate realiza conform unei variante necontestate și robuste. Distanțiere interconectate căpriori în nakosnuyu de jos nod creasta învecina căpriorilor vale și îi dă forța de tracțiune. Exact același picior nakosnaya căpriori devine un efort de compresie suplimentară este la partea inferioară pentru a se sprijini mauerlat în timp ce de echitatie într-un ansamblu de creasta dă mauerlat forța de tracțiune. Acest strut încearcă să "îndrepte" unghiul de îmbinare a fasciculelor Mauerlat. Distanțierele pot fi eliminate destrăma situate pe partea de jos a căpriorilor și nakosnogo raft sau, în cazul acoperișului în formă de L, în partea de jos a căpriorilor vale nakosnyh și șoldul situate pe cealaltă parte. Dacă scrumul este așezat mai sus, acesta va fi un șurub mort și nu va înlătura rasul. Când modificați inferioară unitate nakosnoy vale arbaletrierului cu accent pe rulment, forța de tracțiune pe pereți nu va funcționa, și luptă, puteți intercepta forța de tracțiune care apar în situații de urgență, cu o pierdere de skate.

Cu alte cuvinte, coroanele diagonale ale acoperișurilor (șold sau capăt) nu sunt nimic deosebit de la rafturile obișnuite. Dacă stați în fața lor, atunci vom vedea toate aceleași graifuri obișnuite, doar mai lungi și puțin încărcate diferit. Prin urmare, ele trebuie proiectate și instalate în conformitate cu aceleași reguli ca și rafturile obișnuite, doar pentru a se lua în considerare proiecția lor și contracțiile stabilite corespunzător.

Trecerea conductelor de ventilație și a fumului prin panta acoperișului

pasaj țeavă Odată ce acoperișul este tras la planul, selectați căpriori pas de instalare, concentrându-se pe ventilație și coșuri de fum. Pasii de croazieră trebuie să încerce să aleagă în așa fel încât conductele să treacă prin decalajul dintre capriori. Fie suturat la căpriori care susțin barele 50 x 50 (50 x 60) mm, care sprijină elementul transversal și prin el din nou, prin intermediul unor bare de suport sau căptușeli în formă de oțel alăturat căpriori obișnuite (Fig. 13). Dacă se taie mai mult de o grădină, ar trebui întărită coroada extremă: pentru a le face pereche. Dacă conducta trece prin creasta, polul creasta pentru a face ambele părți ale țevii, vârful arbaletrierului se sprijină pe elementul transversal, similar cu trecerea prin panta acoperișului țevilor.

Fig. 13 Treceți conductele de ventilație și fum.

Meniu >> Acoperișuri >> Elemente de acoperiș >> Picioare de acoperiș >>

Piciorul dummy și rafturile de depozitare

Când se ridică acoperișurile de șold și acoperișurile cu văi, se montează grinzi, care se îndreaptă spre colțurile exterioare și interioare ale pereților. Astfel de picioare rafter sunt de obicei numite diagonal sau stejar. Grinzile de consolă au o lungime mai lungă decât de obicei, în afară de acestea servesc ca suport pentru capsele scurte de patine, numite Narodniks. Acesta este motivul pentru care grinzile portante poartă în majoritatea cazurilor o încărcătură de aproximativ 1,5 ori mai mare decât tipul standard de produse similare.

Caracteristicile rafturilor de deplasare

Lungimea canelurilor depășește lungimea obișnuită a plăcilor, astfel încât acestea sunt asociate. Acest lucru rezolvă mai multe probleme simultan:

 • Secțiunea dublă este capabilă să reziste încărcării crescute;
 • Crearea de panouri permite crearea unui fascicul lung continuu;
 • Împerecherea plăcilor conduce piesele la aceeași dimensiune.

Important! Dublarea canelurilor face posibilă utilizarea pentru dispozitivul de tip tip de bob de aceleași plăci care sunt utilizate pentru capriori convenționali. Pur și simplu, utilizarea plăcilor de înălțime egală pentru a crea toate elementele dispozitivului de tâmplărie simplifică foarte mult opțiunile de proiectare pentru ansamblurile de acoperiș de șold.

Pentru dispozitivul de acoperiș de șold multi-span sub piciorul diagonal este instalat unul sau două suporturi. Acest tip de capriori poate fi reprezentat ca o rulare bifurcată și înclinată. Lungimea plăcilor este îmbinată astfel încât articulațiile să se afle la o distanță de centrul suporturilor, egală cu 15% din lungimea spanului peste care este localizată îmbinarea. Aceasta înseamnă că lungimea plăcilor pentru a crea o cotă axială trebuie să fie selectată, luând în considerare lungimea intervalului și numărul de suporturi.

Suport pentru coridoarele de subcotare

Suportul pentru un picior de cornișor diagonal este o balama standard, de asemenea, poate fi un bar sau două panouri pereche. Rackul este susținut printr-o căptușeală din lemn și un strat de impermeabilizare direct pe podea, din plăci din beton armat. Pivotul este instalat la un unghi de 45-53 °, iar fundul său se sprijină pe gheață.

Important! Unghiul de instalare a strutului nu este atât de important, condiția principală fiind menținerea structurii de legătură a grinzilor în locul încărcării maxime.

Realizate din două secțiuni ale picioarelor obișnuite, canelurile portante rezistă încărcăturii calculate pentru produsele obișnuite. Dacă acoperă o distanță de până la 7,5 metri, atunci numai partea superioară a spanului trebuie să o susțină. În cazul în care coroada portantă este mai lungă și acoperă până la 9 metri de span, în partea inferioară a acesteia este instalat un alt suport sub forma unui strut sau a unui bare de feronerie. Sub rafturile de mai mult de 9 metri lungime este de dorit să instalați un al treilea sprijin centrat, aici puteți introduce doar rack-ul. Pardoselile din beton armat trebuie să reziste la acest lucru, altfel în construcția sa este pornit un fascicul pe care se poate sprijini standul.

Cross truss este un fascicul dintr-un fascicul, care este înclinat peste un perete exterior intersectat la un unghi. Pentru fascicul nu flex mult, se taie stativ (Sprengel) și două bretele instalate. Cel mai adesea în construcția de case de tara de dimensiuni mici, ferma nu trebuie să conta, deoarece componentele sale sunt realizate din scanduri duble standard sau grinzi cu o secțiune totală transversală de 100 x 100 - Rack, 50 x 100, pentru șederi și 100 x 150 - pentru grinzi.

Modul în care piciorul gravat se întinde pe creastă va depinde de numărul și locația suporturilor intermediare și a dispozitivului de acoperișuri principale:

 • În varianta cu o singură rulare în mijlocul acoperișului șoldului, piciorușul suportului de sarcină se sprijină pe consola de rulare. Consolele sunt produse cu 10-15 centimetri pentru sub-cadru, deoarece excesul este mult mai ușor de decupat atunci pentru a se acumula în proces;
 • În cazul a două runde și a unui sistem de rafturi de plăci, este instalată o construcție arcuită pentru trasee. Se compune dintr-un rack, cu capotă diagonală fixată pe partea de sus și o rază orizontală;
 • În cazul a două curse și a construcției de șine, capriori în creastă cusute un surf (o placă scurtă cu o grosime de cel puțin 5 cm), pe care picioarele picior se odihnește.

Important! Partea inferioară a grinzilor, atunci când este montată pe jug, pe surf sau pe consola pistei, trebuie tăiată la orizont și fixată cu unghii. Dacă este necesar, astfel de capriori sunt atașați suplimentar la suporturi prin cabluri strânse sau benzi metalice.

căpriori Nakosnye care sunt dispuse în văi, ferma schelete prop este imposibilă, deoarece pereții care formează văile este un unghi interior, astfel încât traversele lor prop sau montanți. În acest caz, spre deosebire de sistemul de șuncă, sarcina maximă se află pe partea inferioară a piciorului. Aici aveți nevoie să restrângeți balamaua. Dar, unghiul de înclinare al bielei, care sa așezat în pragul de fund, este prea ascuțit, din cauza căreia lonjeronului se sprijină sau pereți unghi sau bretele stabili două (una pe unghiul pereților celeilalte Lezhnyov) care se reazemă partea sa superioară unul în celălalt. Cu toate acestea, uneori ignora punctul de încărcare maximă și de traversele instalat un unghi lonjeron 45-53 de grade față de orizontală.

Ultima opțiune poate părea greșită, pentru că aici balamaua susține căpriorii, pare să nu fie în locul potrivit. Totuși, nu uitați că atunci când introduceți un al treilea suport sub rază, acesta devine neîntrerupt și cu două spații, ceea ce mărește capacitatea de susținere. Prin urmare, instalarea strutului conform ultimei versiuni este destul de des destul de suficientă pentru a asigura capacitatea necesară de încărcare a întregii cornișe diagonale cu secțiune dublă, ceea ce este deosebit de convenabil pentru sarcina crescută planificată din partea acoperișului.

Important! Oamenii alungă în mod obișnuit rake-ul, trimit partea superioară a naratorului în același plan cu partea, se alătură și coase cu două sau trei cuie.

În funcție de schema de proiectare aleasă: distanțier sau nerestricționat, partea inferioară a picioarelor de trotuar cu structură de siguranță se regăsește direct în mauerlat sau în grindă, așezată pe colțul pereților sau susținută de acestea. Acest sistem de rafturi este similar cu cel obișnuit - ca și picioarele standard ale structurii, realizate cu două sau trei grade de libertate, pot transfera sau nu pot trece raspândirea pe pereți.
Unghiul de înclinare a structurii piciorului este, după cum se crede de obicei, în funcție de unghiul de înclinare a grinzilor obișnuite. Acest lucru este adevărat dacă luăm în considerare acest picior ca un element izolat. Dar, dacă proiectați-o pe coridoarele patinei unite la rândul său, puteți vedea că unghiurile formate de proiecții sunt egale cu unghiurile de rake.

Important! Dacă este necesar, planul superior căpriori nakosnogo stivuite pe acoperiș margine ipohondru poate abate de la un anumit unghi și situată în canelura văii acoperișului stropily-, se potrivesc astereală.

Un "acoperiș danez" poate fi creat între rafturile standard ale surfului. Dacă este necesar, locurile de prindere a surfului trebuie să fie susținute de niște struturi (cu picioarele sub picioare), partea inferioară a cărora se sprijină pe stâlp sau pe picior. Sau în loc de perechea consolidată (pereche) de picioare de rafturi instalate obișnuit. În acele locuri în care surful traversează cu unul sau două rafturi, la ele este fixat cu unghii și este susținut de resturi de plăci. Planul vertical rezultat pe acoperișul șoldului este căptușit cu material de foaie sau turnat și, în majoritatea cazurilor, a fost folosit pentru dotarea podului sub creasta ferestrei.