Spray acoperis: ultimul cuvânt în aranjamentul de acoperișuri

Tipuri

Piața modernă a materialelor de construcție este reînnoită în mod constant cu noutăți care deschid noi și noi oportunități pentru dezvoltatori. Una dintre ele a fost un acoperiș pulverizat, care vă permite să puneți într-un timp foarte scurt o acoperire practică fără sudură, cu o impermeabilizare ideală.

conținut

Demonstrarea video a procesului de împrăștiere a impermeabilizării pe acoperiș ↑

Ce este acoperișul pulverizat ↑

Tehnologia de pulverizare a apărut relativ recent în amenajarea acoperișurilor. Permite crearea unui circuit de izolație hidrotermic de diferite grosimi pe orice configurație de suprafață. Valoarea stratului de acoperire depinde direct de încărcăturile pe care acoperișul le poate rezista. Materialele care urmează a fi pulverizate sunt spumele speciale rigide care sunt fabricate imediat înainte de utilizare direct pe șantier și caracterizate prin caracteristici de performanță ridicată.

Compoziția acoperirii este preparată și aplicată utilizând o unitate mobilă specială care funcționează sub presiune înaltă. Se preincalzeste usor, se dozeaza si se furnizeaza ambele componente pentru nebulizator. Lucrătorul apasă declanșatorul, substanțele sunt amestecate, se formează o spumă sub presiune alimentată la suprafața care trebuie tratată. Există mai multe tipuri de echipamente similare, alegerea acestora fiind datorată tipului de material utilizat.

Avantajele și dezavantajele acoperirii ↑

Acoperirea prin pulverizare se referă la materialele noii generații, deci are multe avantaje:

 • Economie. Atunci când se construiește un acoperiș de acest tip, nu este necesar să se plaseze mai multe straturi de materiale diferite pentru aranjarea izolației hidro și abur. Învelișul de înaltă tehnologie le înlocuiește cu succes pe toate.
 • Ușurința de utilizare. Materialul poate fi pulverizat direct pe izolația veche și pe tortul de acoperiș, ceea ce nu deteriorează calitatea noului strat. În plus, configurația acoperișului poate fi absolut orice: un circuit de izolație hidro-termică de înaltă calitate cu grosimea necesară va fi creat prin pulverizare.
 • Lightness. Capacul nu mărește greutatea acoperișului. Cu o lățime a stratului izolator de 3 cm, sarcina pe acoperiș nu este mai mare de 3 kg / m 2, ceea ce este foarte mic, astfel încât materialul este utilizat pe scară largă nu numai pentru construcții noi, ci și pentru repararea clădirilor vechi.
 • Stivuire de mare viteză. Acoperirea de acoperis de acest tip este stivuită suficient de repede: o instalare pe zi permite prelucrarea a 700-800 m 2. Orice acoperiș, chiar și cel mai mare din zonă, va fi echipat în cel mai scurt timp posibil.
 • Durabilitate. În funcție de tipul de acoperire, durata de viață poate fi de la 15 la 30 de ani. Materialul nu este supus efectelor distructive ale razelor UV, astfel încât își păstrează toate proprietățile de performanță pentru o perioadă atât de lungă.
 • Siguranța la foc. Este rezistent la foc chiar și atunci când este expus la o flacără deschisă. Acest lucru este facilitat de substanțe speciale adăugate la acoperire în timpul producției.

Dezavantajele stratului de acoperire prin pulverizare includ un proces complex de așezare, care trebuie realizat folosind echipamente speciale.

Tipuri de materiale utilizate ↑

Pe piață găsiți trei tipuri principale de acoperire, depuse prin pulverizare:

 1. Mastic acrilic-polimer pentru acoperișuri.
 2. Mastic bitum-polimer rece.
 3. Cauciuc cu două componente.

Pentru a aranja un acoperiș moale, puteți folosi oricare dintre ele. Experții recomandă alegerea produselor provenite de la producători și respectă cu atenție toate cerințele instrucțiunii, care trebuie să fie în mod obligatoriu atașate materialului. Acesta va ajuta nu numai să facă o instalare competentă a unei acoperiri, ci și să aleagă grosimea necesară a unui strat. Aceasta poate depinde de forma, caracteristicile de proiectare, sarcina funcțională și zona acoperită de acoperiș, precum și de baza pe care este așezată compoziția.

Toate materialele sunt produse sub formă de lichide, se aplică acoperișului în formă rece. Baza acestor acoperiri este apa, prin urmare, ele nu se evaporă substanțe nocive, sunt inofensive și absolut sigure pentru mediul înconjurător și pentru oameni. După uscare și solidificare, straturile de pulverizare formează o membrană solidă, fără urme, care are rezistență excelentă la vapori și apă. Materialul este utilizat pentru aranjarea acoperișurilor sub construcție și pentru repararea celor vechi.

Nuanțele de montare a bazei și pulverizarea acoperișului

Înainte de a începe lucrul, este necesar să pregătiți fundația în cel mai atent mod. Specificitatea materialului pulverizat este astfel încât se potrivește perfect cu acoperișul, subliniind toate neregulile și defectele sale. Cu timpul, în astfel de locuri, stratul de acoperire începe să se spargă și se sparge. Prin urmare, înainte de așezare, baza este bine curățată. Toate murdăriile trebuie îndepărtate, gunoiul, chiar și cel mai mic, este curățat. Dacă este posibil, toate neregularitățile și fisurile sunt eliminate.

Experții recomandă ca acoperisul unei zone mari să fie echipat cu un pulverizator din cauciuc lichid cu două componente. Cea mai bună alegere este emulsiile bitum-polimer. Acestea sunt aplicate prin intermediul unei instalații cu așa-numita tija de pescuit cu două canale. Acest sistem funcționează sub presiune înaltă. Dispozitivul este echipat cu două tuburi, se livrează o emulsie bitum-polimer, iar cealaltă este o soluție apoasă a întăritorului.

La capetele tuburilor sunt injectoare, în care are loc procesul de amestecare a componentelor. Fluxul de dispersie fină, care apare la ieșirea din aparat, începe să polimerizeze atunci când interacționează cu aerul. Prin urmare, de la o persoană angajată într-o astfel de acoperire, este necesară o anumită calificare în aplicarea materialului. De îndată ce lichidul ajunge la substrat, se transformă imediat într-o masă vâscoasă vâscoasă. La înghețare durează un timp minim: la doar câteva minute, acoperișul fără sudură din cauciuc este gata.

Aspectul important al aranjamentului acoperișului este grosimea stratului de acoperire. Depinde în mod direct de sarcina funcțională pe care o are acoperișul. Producătorul materialului din instrucțiuni indică, de obicei, toate recomandările pentru lățimea stratului aplicat și consumul compoziției. Cu toate acestea, puteți calcula singuri acest lucru, luând în considerare toate nuanțele acoperișului. Specialiștii spun că aproximativ 1,5 litri de soluție pe metru pătrat sunt necesare pentru un strat de acoperire cu pulverizare cu o grosime de 1 cm.

Cu toate acestea, această grosime nu este adecvată pentru fiecare bază. Acoperișurile metalice pentru protecția anticorozivă sigură și etanșarea completă a rosturilor necesită o lățime a stratului de cel puțin 1,5 cm. Pentru structurile din lemn este necesară o acoperire cu pulverizare de aceeași grosime. Acoperiș plat, amenajat pe tipul de membrană, care urmează să fie acoperit cu un strat de material lichid din stratul 2 până la 2,5 cm. Din beton si beton substraturilor grosimea stratului de acoperire trebuie să fie de cel puțin 3 cm.

Finitatea acoperirii pe o suprafață mică a acoperișului ↑

Utilizarea echipamentelor profesionale și a formulelor de pulverizare bicomponentă este greu de recomandat atunci când lucrați cu o suprafață mică de mai puțin de 100 m 2, mai ales atunci când are o formă simplă.

Pentru astfel de cazuri, puteți alege materiale speciale de pastă:

 1. Masticuri acril-polimer;
 2. Bitum-polimer mastic sau cauciuc lichid unic component;
 3. Lichid de cauciuc dintr-un singur component cu activator.

Ca și formulările cu două componente, aceste materiale au caracteristici de performanță ridicate și asigură fiabilitatea și durabilitatea acoperișului montat. Sputtering se face cu dispozitive mai simple. Diferența principală: cauciucurile cu un singur component, precum și masticurile din polimeri și acrilici necesită aplicarea a două straturi de acoperire. Pe substratul pregătit cu atenție se aplică primul strat al materialului. După ce este complet uscat și întărit, se aplică oa doua. Numai utilizarea unei tehnologii cu două straturi garantează o impermeabilizare termică sigură a acoperișului.

Din ce în ce mai populară este instalarea acoperișului prin pulverizare folosind mastic. Acest material combină foarte bine rezistența ridicată și fiabilitatea poliuretanului cu caracteristicile de înaltă performanță ale cauciucului lichid. Acoperirea este aplicată la rece, fără încălzire. Se îngheață foarte rapid, formând o membrană suficient de solidă fără sudură.

Poliuretanul are o rezistență ridicată la radiațiile UV, abraziune și expunere la substanțe agresive, cum ar fi alcalii, acizi sau combustibili și lubrifianți. Sprayul de pulverizare executat cu ușurință rezistă cu ușurință la schimbările de temperatură de la -150 ° la + 90 °. Chiar și în condiții de îngheț, nu își pierde proprietățile de plastic, ceea ce îi permite să fie așezat într-un sezon destul de rece și utilizat în zone cu condiții climatice dificile.

Montarea acoperișului materialelor pulverizate este destul de complicată. Aceasta va necesita utilizarea unor echipamente speciale și o anumită abilitate în instalare. Desigur, ați studiat cu atenție instrucțiunile și cu efort maxim, puteți să vă ocupați singur cu munca. Cu toate acestea, numai specialiștii implicați profesional în asamblarea acoperișurilor vor putea garanta un rezultat de calitate care va fi obținut în cel mai scurt timp posibil.

Straturi acoperite cu pulverizare: tipuri de materiale și tehnologie de instalare

Tehnologia de pulverizare pentru construirea acoperișurilor este relativ recent utilizată în țara noastră. Esența sa constă în acoperirea suprafeței pregătite anterior cu un circuit termoizolant. Acesta este un material unic, deoarece permite obținerea unui strat de polimer fără sudură. Și este potrivit pentru structurile de acoperiș pentru aproape orice scop: industrial, rezidențial etc.

Acoperișul pulverizat se referă la tipul de acoperiș, pentru care se utilizează o pânză specială, care are în special proprietăți de impermeabilizare. Și-a luat numele din modul în care a fost pus. Acesta este un material relativ durabil, cu o durată de viață de 20-30 de ani. Totuși, în acest caz, în funcție de sarcina testată, poate fi necesară o întreținere preventivă anuală. Deși, trebuie remarcat faptul că acest lucru într-o oarecare măsură "plătește" ușurința lucrărilor de reparații - puteți aplica pur și simplu "patch-uri" în zonele afectate. În acest aspect, acoperișul pulverizat este liderul fără îndoială printre alte materiale pentru acoperiș.

Tipuri de materiale ↑

Conceptul de acoperiș pulverizat este unul generalizat. Acesta include aproape toate tipurile de materiale. Cele mai multe dintre ele sunt clasificate ca spume tari. Realizați-le pe șantier imediat înainte de utilizare. Această compoziție cu o pistol special este aplicată pe suprafața acoperișului, formând în câteva minute un strat fiabil de impermeabilizare

Ceea ce este remarcabil, grosimea de acoperire rezultată de 2-4 mm, nu există cusături, nu articulații și în rezistență comparabilă cu un ruberoid, așezat în patru straturi.

Materialul prin compoziția sa poate fi grupat în

 • Masti de acoperis - pe baza de acril si polimer;
 • bitum-polimer - pe bază de apă;
 • cauciuc cu două componente.

Atunci când dispozitivul este un acoperiș moale cu emulsie lichidă, care este aplicat într-o formă rece fără preîncălzire înainte de utilizare.

Condiționat, toate materialele de acest tip sunt subdivizate în rândul lor în categorii:

 • clasa superioară - se distinge prin durabilitatea sa și nu necesită nici întreținere sau reparații constante;
 • standard - cea mai populară categorie, este utilizat pentru construirea de acoperișuri de case de tip familial și de țară;
 • economie - folosită în mod obișnuit în amenajarea de garaje, anexe etc.

Avantajele și dezavantajele acoperișului pulverizat ↑

Acoperișurile împrăștiate diferă:

 • solidificarea rapidă a materialului;
 • impermeabilitatea absolută la apă, datorită absenței îmbinărilor și fisurilor;
 • elasticitate ridicată;
 • rezistența la sarcini de temperatură, variind de la -50⁰ la + 210⁰, precipitații, îngheț și radiații UV;
 • o aderență excelentă, care minimizează riscul tuturor acoperirilor posibile în timpul pulverizării și pătrunderii apei;
 • rezistența crescută la diverse daune mecanice, inclusiv din cauza impactului cauzat de obiectele ascuțite;
 • Cea mai mare viteză a stratului de acoperire - pentru o deplasare de până la 2000 de metri pătrați. m;
 • lichidul de cauciuc are o bază de apă, astfel încât acestea sunt non-toxice și ecologice, pentru oameni și mediul înconjurător sunt inofensive.

Nu lipsește aceste acoperișuri și defectele. Pentru ei este posibil să se transporte, de exemplu,

 • pierderea ductilității cu înghețuri deosebit de grave;
 • cerințe ridicate pentru pregătirea fundației. Încălcarea restricțiilor de umiditate - până la 20%, stratul de impermeabilizare începe să se desfacă în timp.

Tehnologia pulverizării acoperișurilor moi: respectarea exactă a condițiilor ↑

Orice tip de acoperiș pulverizat se aplică pe suprafața pregătită cu un strat uniform. Încălcarea oricăreia dintre aceste condiții poate duce la fisurarea stratului de acoperire. Numărul de straturi aplicate este calculat pe baza grosimii stratului, a tipului de material, a sarcinilor așteptate și, bineînțeles, a tehnologiei de pulverizare în sine.

Pulverizarea acoperișurilor moi din spumă poliuretanică (PPU) ↑

Acoperirea FPU este aplicată cu ajutorul unei instalații mobile autonome de înaltă presiune. Efectuează simultan mai multe acțiuni:

 • amestecarea principalelor două componente;
 • dozarea amestecului;
 • încălzirea amestecului în instalație și în furtunuri atunci când este alimentat sub presiune;
 • se aplică presiunea necesară pentru alimentarea amestecului la o înălțime.

Sub presiune, componentele care se deplasează în instalație sunt alimentate prin furtunuri încălzite la arme, unde sunt în cele din urmă amestecate cu tehnologia contra-injectării. Componentele amestecului poliuretanic rezultat reacționează. Un amestec, în formă asemănătoare unei spume voluminoase voluminoase, poate fi aplicat pe orice tip de acoperiș.

Acoperiș cu compoziție din cauciuc bicomponentă ↑

Principalele componente de cauciuc sunt amestecate între ele în timpul aplicării fără încălzire. Baza de bază și catalizatorul pentru solidificare se adaugă la o instalație specială. Amestecul rezultat este alimentat într-un nebulizator sub presiune, în timp ce se monitorizează simultan stratul aplicat. Fiecare dintre straturile următoare este aplicată numai atunci când stratul anterior a fost uscat și întărit. În aer liber, în doar câteva minute, stratul aplicat dobândește duritatea necesară, rămânând în același timp elastic ca o membrană.

Pulverizarea cu mastic reticulat bituminos-polimeric ↑

Pentru a efectua rapid și eficient pulverizarea, utilizați tehnologia de dispersie a aerului. Cu toate acestea, masticul poate fi aplicat manual și cu o spatulă și o rolă. Cumparati compozitia in forma gata preparata sau amestecati inainte de pulverizare in proportiile necesare. Este dificil să se asigure o uniformitate ideală a stratului mastic, deși acest lucru este compensat de ieftina acoperire în acest fel. Compoziția după aplicare îngheață rapid, după care se întărește.

Trebuie remarcat faptul că aproape întotdeauna este necesar să se aplice un al doilea strat.

Cauciuc lichid pentru acoperiș: caracteristici alese și instalare

Orice structură are nevoie de o impermeabilizare, care este utilizată pentru bază, pereți, acoperiș și alte elemente. Este acoperisul care necesită protecție specială, pentru care se utilizează din ce în ce mai mult cauciuc lichid.

caracteristici

Cauciucul lichid este un material modern care are caracteristici excelente de impermeabilizare. Acest material este creat pe bază de emulsie de latex și bitum. Cauciucul lichid poate fi utilizat pentru acoperiș ca protecție sau auto-acoperire.

După aplicarea cauciucului pentru o perioadă scurtă de timp începe să se înghețe, transformându-se dintr-un material lichid într-o membrană elastică dintr-o singură bucată, fără cusături și îmbinări. Acest material poate fi utilizat în diferite zone și acoperișuri cu structuri complexe. Lichidul cauciuc nu este comparat cu alte tipuri de impermeabilizare. Acest lucru poate fi ușor verificat prin examinarea avantajelor sale.

Pro și contra

Acoperirea cauciuc lichid are mai multe avantaje și dezavantaje. Familiarizarea cu acest material nu va fi completă decât dacă studiați aceste două aspecte.

Lista de plusuri constă în următoarele:

 • uniformitatea și soliditatea acoperirii, absența cusăturilor și îmbinărilor;
 • atingerea caracteristicilor maxime de aderență indiferent de materialul de acoperire: o suprafață din beton, lemn sau metal;
 • umplerea defectelor mici ale unei suprafețe cu un material lichid simplifică o etapă de pregătire;
 • elasticitatea permite ca stratul de cauciuc lichid să crească în dimensiune și să revină la parametrii originali. Acest avantaj devine relevant pentru schimbările de temperatură și schimbările sezoniere. Pe o astfel de acoperire, fisurile nu se formează, ceea ce face posibilă numirea durabilă și durabilă;
 • Utilizarea metodei mecanizate de aplicare permite reducerea duratei lucrărilor de instalare și crește calitatea aplicării. Instalarea rapidă și calitativă este deosebit de importantă atunci când procesăm elemente convexe și complexe;
 • Protecția mediului și lipsa substanțelor toxice;
 • Domeniul larg de aplicare cuprinde facilități rezidențiale, complexe industriale și comerciale;
 • posibilitatea utilizării stratului de finisare și crearea unei zone de fundație care poate fi utilizată pentru o funcționare ulterioară;
 • un număr mare de nuanțe și texturi deschid mari oportunități pentru esteți și designeri;
 • reparații ușoare, care necesită un minim de timp și bani. Posibilitatea de reparații într-o zonă mică, fără a afecta zona principală.

Pentru o astfel de listă impresionantă de avantaje, se adaugă următoarele dezavantaje:

 • necesitatea de a folosi tehnici speciale pentru aplicarea de cauciuc lichid pe acoperiș;
 • cerințe ridicate pentru procesul de pregătire a suprafeței;
 • prezența cerințelor privind condițiile de mediu care trebuie menținute în timpul lucrărilor de instalare;
 • Dificultatea de dezmembrare a acoperirii create din cauciuc lichid.

specie

Piața de cauciuc lichid pentru acoperiș este în curs de dezvoltare în mod activ. Deja există multe soiuri din acest material, ceea ce face ca materialele rulourilor să nu mai fie relevante.

Clasificarea se poate baza pe principii diferite.

 • Materialul unic component are o consistență lichidă, o vâscozitate scăzută. Paleta de culori este diversă, ceea ce oferă oportunități excelente de alegere.
 • Acoperișul lichid mastic cu două componente, pe lângă componentele principale, include de asemenea un întăritor. Componentele sunt amestecate imediat înainte de aplicarea pe suprafață.
 • Materialul pulverizat este încă recunoscut ca fiind cel mai promițător datorită calității ridicate și instalării rapide. Necesită utilizarea unor echipamente speciale.
 • Vopseaua de cauciuc este disponibilă într-o gamă largă. Poate fi lichidă și pastă. După întărire, formează un film pe suprafață. Instalarea se face cu ajutorul unei scule manuale.
 • Acoperișul este o opțiune economică și este folosit, de obicei, înainte de instalarea stratului de acoperire. Materialul se toarnă pur și simplu pe suprafața pregătită și este egalat cu un instrument special de mână care amintește de un mop.
 • Guma de cauciuc este mai potrivită pentru suprafețele bituminoase. Suprafața fără sudură asigură o protecție fiabilă a acoperișului și a clădirii în ansamblu.
 • Materialul rece din compoziție are un solvent, este mai mobil și mai convenabil pentru instalare. Cu acest material puteți lucra independent. La mână, trebuie să aveți benzină sau kerosen, care pot fi necesare pentru diluarea cauciucului.
 • Ureplen a fost recent dezvoltat de complexul militar-industrial. Inițial, acest material a fost folosit exclusiv pentru industria militară și de apărare, deci caracteristicile sale sunt la un nivel înalt. Poate fi folosit în mod egal pe un acoperiș plat și înclinat.
 • Lichidul cauciuc poate avea diferite baze, cel mai adesea bitum și spumă poliuretanică. A doua opțiune este mai inovatoare, durabilă și rezistență. Deși bitumul nu va intra în fundal, deoarece este o opțiune dovedită, accesibilă și de înaltă calitate.

Cum sa alegi?

În timpul achiziției, este necesar să examinați cu atenție materialul lichid. În componența sa nu pot fi prezente elemente mari, impermeabilizarea trebuie să fie uniformă, omogenă și netedă. În caz contrar, atunci când de stabilire a suprafeței nu va fi netedă și de înaltă calitate. Eticheta ambalajului trebuie să conțină o ștampilă corespunzătoare GOST. Este necesar să se acorde atenție datei de expirare și integrității pachetului. În prezența celei mai mici îndoieli, este necesar să refuzați cumpărarea.

Diferite materiale pot fi aplicate în diverse moduri. Fiecare producător aplică recomandări pe ambalaj pentru utilizare și grosimea necesară, la care materialul asigură o protecție adecvată. Nu respingeți aceste recomandări.

Pentru a determina ce cauciuc este cel mai bun, merită explorat ofertele de pe piață. Este mai bine să dai preferință unor companii cunoscute care au câștigat respectul și recunoașterea consumatorului.

Producatori

Multe companii sunt implicate în producția de cauciuc lichid. Sunt printre ei atât reprezentanți locali, cât și reprezentanți străini. În acest sortiment este ușor să vă pierdeți, așa că merită să acordați atenție celor mai populari și mai demni producători ale căror produse nu vor deveni o dezamăgire.

 • Ar trebui să înceapă cu un producător rus sau, mai degrabă, cu un întreg grup de companii "Partner-Story". Oferă mai multe produse pe piață: Euromast, Euromast Plus și Euromast Color. Acest produs este ales pentru calitate ridicată, cost rezonabil și un sortiment mare.
 • Capacitatea de producție a companiei "Ascension" produce un "lichid" de cauciuc de o singură componentă. Un astfel de material îndeplinește pe deplin standardele mondiale, care sunt necesare pentru hidroizolarea materialelor de acest tip. Plătește costurile acceptabile, care împing produsele mai multor producători pe fundal. Compania oferă reduceri pentru proiectarea comenzilor în vrac.
 • Un alt producător intern demn este compania "LKM USSR". Produce o gamă largă de materiale de protecție pentru polimeri, inclusiv cauciuc lichid. Aceste produse sunt utilizate pe scară largă în construcția sectoarelor industriale și civile din Rusia. Hidroizolarea este produsă pe baza dezvoltărilor care au fost create pentru complexul militar-industrial al URSS și au rămas pentru o lungă perioadă de timp clasificate. Baza cauciucului lichid este bitum, care este ideal pentru impermeabilizarea suprafețelor de diferite tipuri.
 • Organizația "Polymer Synthetic" face parte din compania Nippon Ace, care produce, dezvoltă, promovează și vinde compuși polimerici. Aceste materiale sunt compoziții de înlocuire a apei în afara sezonului, care au o gamă largă de aplicații. Nu există analogi ai acestui produs, niciunul dintre producătorii existenți nu produce astfel de materiale.

Echipamente pentru desen

Pentru aplicarea calitativă a materialului este necesar să se folosească echipament special. Ca o astfel de tehnică, pulverizatorul mobil este utilizat în principal. Pregătirea sa este prima etapă, de la care pornește pulverizarea cauciucului. Mecanismul de pulverizare constă dintr-un distribuitor și un dispozitiv de amestecare. Ca combustibil, în majoritatea cazurilor, se utilizează benzină, și nu electricitate. Această caracteristică asigură mobilitate, compactitate, autonomie și ușurință în funcționare. Cu acest set de caracteristici, munca este posibilă chiar și în locuri greu accesibile.

În plus, structura mecanismului include un furtun lung, lungimea căruia poate ajunge la 150 de metri. Din acest motiv, în timpul procesului de instalare, nu este nevoie să mutați în mod constant dispozitivul pe acoperiș. Îmbunătățirea mediului înconjurător a materialului face posibilă renunțarea la protecția individuală chiar și atunci când lucrează în incintă.

Instrucțiuni de utilizare

La prelucrarea acoperișului cu cauciuc lichid, este necesar să se respecte clar tehnica de aplicare.

În caz contrar, rezultatul final poate fi dezamăgitor.

 • Pentru muncă, trebuie să alegeți vremea uscată cu o temperatură a aerului de peste +5 grade.
 • Fundația trebuie pregătită cu grijă pentru a continua munca. Esența acestei etape este curățarea suprafeței de lucru. Nu ar trebui să existe contaminanți, ca să nu mai vorbim de gunoi. În procesul de purificare, poate fi utilizată o presiune puternică a apei sau o ardere. Ultima metodă este aplicabilă pentru uleiul și alte pete complexe.
 • Grunduirea este următorul pas, esența căruia este crearea unui strat de impermeabilizare pe suprafața pregătită a stratului primar. Structura acoperișului viitoare depinde de calitatea primelor, deci este necesar să abordăm această etapă în serios. Rezultatul acestei etape va fi eliminarea particulelor de praf mici care sunt invizibile ochiului contaminanților și care asigură o aderență maximă între suprafața și cauciucul lichid.
 • Tehnica de instalare este completată prin aplicarea de cauciuc lichid prin pulverizare. Este necesar să se încerce uniformitatea stratului. Va fi ușor să faceți acest lucru dacă urmați unghiul drept dintre bază și pulverizator. De asemenea, este necesar să se adere la aceeași distanță, care va fi păstrată între punctul de bază și punctul extrem al atomizorului.
 • Materialele compozite ale soluției sunt amestecate direct în timpul pulverizării. Pentru a face acest lucru, echipamentul are un compartiment special. Lățimea fiecărei benzi ar trebui să se situeze între 1-1,5 m. Tranzițiile trebuie să aibă forma încrucișată.
 • Pe acoperișurile plate, mai multe straturi sunt pulverizate, numărul lor poate ajunge la trei.
 • Fitingul trebuie să fie prezent. Puteți utiliza geotextile sau fibră de sticlă în acest scop.

Consumul pe 1 m² la o grosime a stratului de 2 mm este de 3 litri de cauciuc lichid. Înghețarea materialului depinde de condițiile exterioare. La o temperatură a aerului de +20 grade și o umiditate de cel mult 50%, înghețarea completă durează trei zile. Pe suprafață pot apărea picături de lichid, ceea ce este normal. Motivul acestui fenomen este lucrarea catalizatorului.

A fost descrisă metoda de pulverizare, dar există materiale care necesită o altă metodă de aplicare. Multe etape rămân neschimbate, iar diferite metode de montare diferă doar în câteva momente. De exemplu, cauciucul de vopsea este distribuit pe acoperiș folosind o rolă. În acest caz, stratul material este mai gros, ceea ce permite o acoperire puternică și stabilă. Dar consumul de cauciuc va fi, de asemenea, mai mare. În plus, trebuie să faceți o mulțime de eforturi pentru a obține o distribuție uniformă a materialului. Cauciucul lichid se toarnă în centrul acoperișului și se înclină cu o spatulă. Metoda este foarte asemănătoare cu instalarea materialului de vopsire.

Recomandări utile

Cauciucul lichid este un material polifuncțional care poate fi utilizat nu numai pentru instalarea sistemelor de impermeabilizare. Cu ajutorul său, repararea acoperișului, care a fost instalată anterior, a fost finalizată cu succes. Nu este necesară demontarea stratului de acoperire existent.

Reparația poate fi efectuată în următoarele moduri:

 • atunci când este reparat complet, stratul de acoperire existent este complet acoperit cu cauciuc;
 • la lat (parțial), zona degradată este îndepărtată și pe aceasta se efectuează pulverizarea hidroizolației lichide. Această metodă este aplicabilă pentru a elimina veziculele acoperișului.

Lichid de cauciuc pentru acoperisuri

Lichid de cauciuc pentru acoperiș și hidroizolare

Produsul rezultat din transformarea modificării emulsiei bitum-latex, în care compoziția este caracterizată prin dizolvarea incompatibile între ele substanțe rășinoase și apă, se numește cauciuc lichid. cauciuc masă similară placa elastică acoperită: cum ar fi negru cu ductilitate mare, gidronepronitsaemaya. Ultima proprietate este deosebit de valoroasă. De aceea, soluția diferită numită fără sudură izolație apă pulverizată, noul material de construcție perfectă.

Domenii de aplicare

Lichidul de cauciuc pentru acoperiș are o gamă largă de aplicații:

 • Protecția împotriva pătrunderii fundațiilor de umiditate (ape subterane), podele între etaje; pardoseli de impermeabilizare (previne apariția mucegaiului, mucegai) rezervoare de bazine metalice, rezervoare de beton, acoperisuri, etc..
 • Pe suprafețe complexe cu nivele diferite, "pași". Pe formele arhitecturale, la intersecții.
 • În locurile în care există un nivel crescut de vibrații (în special în apropierea orificiilor de ventilație etc.).

Cauciucul lichid este indispensabilă în cazul în care nu există timp pentru ample lucrări privind instalarea și impermeabilizarea acoperișului: compoziția poate fi aplicată pe stratul vechi preparat. Notă: fără sudură teaca de culoare netedă se poate servi ca un strat decorativ, precum și o bază pentru ea stivuire in continuare pe bunurile bucata.

Vederi de bază

Lichidul cauciuc este calificat:

 • Prin numărul de componente care intră: un singur component (lichid multicolor, care nu necesită pregătire preliminară, complet pregătit pentru aplicare); bicomponentă (constă din întăritor și bază, necesită pregătire).
 • Prin metoda de aplicare. Vopseaua: Compoziția în formă lichidă sau de pastă se aplică cu pensula, rola, creând o grosime de protecție kupiruya de film toate microfisuri. Sputtering: suprafața este tratată cu mortar rece dintr-o instalație specială la o viteză optimă. Lichid: un amestec de cauciuc lichid se prepară imediat înainte de aplicarea protecției împotriva impermeabilizării.

Principalele avantaje ale materialului

Principalul "plus" în favoarea aplicării cauciucului lichid pe acoperiș este un strat fără sudură, în special la îmbinările de diferite suprafețe de nivel. În plus, compoziția lichidă umple cele mai mici fisuri și chipsuri.

Interacționează cu orice tip de bază, are un grad ridicat de aderență. Când lucrați fără încălzire, amestecul (metoda rece) se caracterizează prin siguranța persoanei. Nu are miros neplăcut. Din punct de vedere ecologic, formularea compoziției include apă. Temperatura "coridorului" este destul de largă: de la -45 ° С și aproape la + 100 ° С. Datorită elasticității ridicate, cauciucul lichid este capabil să ia orice formă, să reacționeze la expansiunea obiectului fără a-și pierde calitățile.

Ar trebui să fie luate în considerare! Dacă doriți, puteți alege compoziția oricărei culori. Cu toate acestea, caracteristicile de ambalaj, în cazul în care este indicat ceas, este afișat ecranul pentru amestecul utilizat sub raze UV ​​sau acte distructive lumina solară pe o astfel de suprafață. În acest caz, partea de sus a recomandat vopsea coajă hydroprotective opace vopsea-grund.

Acoperirea este aplicată rapid și se usucă rapid. Lichidul de cauciuc pentru acoperiș este caracterizat de înaltă rezistență "de rupere". Chiar și cea mai subțire pânză, de aproximativ 2 mm, nu se sparge, ci se întinde în direcții diferite. Nu este supus la alterări chimice și rezistă la șocuri.

Metode de aplicare: alegerea corectă

Înainte de a efectua lucrarea, trebuie să decideți ce metodă să alegeți. Depinde de capacitățile tehnice, disponibilitatea instrumentelor necesare, mijloacele mecanizate, tipul de material în sine.

Atenție vă rog! Dacă nu sunteți sigur că puteți manipula o unitate de pulverizare fără aer pentru pulverizare, atunci este mai bine să efectuați aceste lucrări manual. Unitatea mobilă în modul automat amestecă componentele într-o singură compoziție în proporții specificate. Emulsia polimerică asemănătoare apei bituminoase este pulverizată sub formă de lanternă sub o presiune de aproximativ 18 atmosfere cu o duză de fante. Soluția de clorură de calciu acționează ca un catalizator și este alimentată printr-un alt injector. La punctul de amestecare, emulsia de bitum se solidifică imediat pe suprafața de tratat.

Metoda mecanizată nu numai că accelerează procesul de aplicare a cauciucului lichid pe acoperiș, ci și consumă din punct de vedere economic soluția. În acest caz, grosimea stratului de acoperit depinde de tipul acoperișului. Deci, pentru o suprafață de membrană va fi de 2-3 mm, pentru metal și lemn este suficient de 1,5 mm. Baza de beton va necesita mai mult: de la 3 mm.

Din punct de vedere tehnologic, procesul de impermeabilizare poate fi împărțit în puncte:

 • măsurarea acoperișului tratat;
 • calcularea cantității necesare de cauciuc lichid;
 • achiziționarea de material de impermeabilizare certificat de calitate la puncte de vânzare specializate;
 • lucrări de pregătire a suprafeței
 • aplicarea cauciucului lichid prin una din metode;
 • verificarea integrității stratului; uniformitatea aplicării înainte ca finisajul să funcționeze pe acoperiș.

Suma corectă: cât de mult?

Să cumpărați materialul de care aveți nevoie într-o măsură atât de mare încât, pe de o parte, să fie suficientă pentru întreaga cantitate de lucru și nu ar fi necesar ca, la căldură, să cumpere amestecul lipsă; pe de altă parte, nu vreau să cheltuiesc banii mari pe surplusuri care nu sunt utile. În funcție de dimensiunile măsurate anterior, după calcularea suprafeței acoperișului, comparați-le cu datele privind fluxul, care sunt indicate întotdeauna pe ambalajul fiecărui producător.

Important! Dacă dintr-un anumit motiv nu sunt disponibili parametrii de consum, aceștia se ghidează după următoarele standarde: pentru un tip de soluție hidraulică rece de 4 metri pătrați. m de suprafața acoperișului, este necesar să se utilizeze aproximativ 1 kg (acest lucru ține cont de aplicarea pe două straturi). Asigurați-vă că ați făcut un amendament la pierderea de 10%. Rezultatul final este normal.

Tehnologie de aplicare manuală

Această metodă este utilizată în cazul în care nu există posibilitatea de a închiria sau cumpăra unități mecanizate și cu cantități mici de muncă. Apoi, trebuie să vă bazați pe propria putere, executând manual aplicația folosind o spatulă, o rolă sau o perie. O dată este necesar să se adapteze la faptul că procesul de procesare necesită anumite eforturi, timp și răbdare. Dar nu este complicat și este accesibil tuturor.

Suprafața care trebuie tratată poate fi făcută din cărămizi și beton. Este permisă o membrană și o bază metalică.

În acest caz, aplicarea cauciucului lichid pe acoperiș se realizează în această ordine:

 • Pentru lucrări alegeți o zi frumoasă, dar nu fierbinte, cu o temperatură de cel puțin 5 ° de căldură.
 • Suprafața conduce la vizualizarea dorită: toate obiectele de pe ea, gunoi sunt eliminate. Îndepărtați straturile decojite. Dacă repararea necesar se face prin amestecul de bază de ciment-nisip, pr. Dacă realizează restaurarea acoperișului de impermeabilizare acoperită inițial de cauciuc, zona deteriorată este curățat șmirghel, după care acest spațiu este suprapus compoziție și o dată găzduit pe același nivel cu suprafața acoperișului.
 • Dacă există pete de ulei, reziduuri de grăsime, ele sunt cel mai bine îndepărtate, asigurând astfel o mai bună aderență a cauciucului la substrat și apoi clătirea.
 • Destul de uscat.
 • Se pregătește un instrument: rola sau peria trebuie să aibă o bază largă.
 • În mod consistent, pe fiecare zonă de dimensiuni mici, a fost aplicată cu grijă o soluție rece, cu o grosime de 3-4 mm. Când porțiunile metodei contorizat compoziție fierbinte preîncălzit inițial undeva la 230 ° C, apoi în mod natural răcit ușor până la 150-160 ° C și într-o formă aplicată imediat. Această etapă este numită și priming. Dacă în timpul pregătirii există unele zone cu impurități sub formă de praf, grundul eliberează complet suprafața de la acestea.
 • Acoperirea stratificată presupune, după formarea primului strat, să aștepte aproximativ 10-15 minute, până când se fixează pe bază, iar polimerizarea se termină cu cauciucul în sine.
 • În același mod, se aplică al doilea strat și, dacă este necesar, al treilea strat al soluției. În același timp, o atenție deosebită este acordată locurilor de diferențe de înălțime, goliciune, chipsuri și fisuri. Folosind o spatulă, suprafața acoperișului este egalizată.
 • După ce ați așteptat uscarea completă a ultimului strat, puteți continua formarea acoperișului: aplicarea stratului de finisare.

Utilizarea unei instalații mecanice în cazul aplicării cauciucului lichid

În cazul în care metoda manuală implică acoperirea unei meticulozitate rece în muncă, nu impune accelerarea procesului, impermeabilizarea la cald ar trebui să se facă într-un ritm accelerat, astfel încât ea nu a avut timp sa se intareasca. Aceasta necesită o anumită abilitate.

 • Pregătiți corect echipamentul mobil, verificați dacă este complet.
 • Pentru a stabili capacitatea, se toarnă o soluție de clorură de calciu (CaCl2).
 • Blocați ambele recipiente (cu CaCl2 și cauciuc lichid) pe unitatea de pulverizare.
 • Efectuarea unei alimentări uniforme din ambele rezervoare, o soluție gata de 3-4 cm grosime perpendiculară pe suprafața care urmează să fie tratată uniform, fără omisiuni, se aplică acoperișului. Distanța optimă la care duza de pulverizare trebuie să fie din partea de sus, de ordinul a 0,4 m. Amestec titular convenabil va provoca locul cel mai incomod la viteză mare.

Polimerizarea în condiții normale de mediu (temperatura de aproximativ 20-25 de grade și umiditate de 50%) este complet finalizată la a treia zi după tratament. După terminarea lucrărilor se transformă monolit solid, care va servi drept corespunzătoare pentru îndeplinirea funcției sale, cel puțin două decenii.

Ce altceva să citești

Cauciuc lichid pentru acoperișuri - tipuri, beneficii, domeniu de aplicare și instalare

În ultimele decenii, au fost dezvoltate multe materiale de construcție noi, concepute pentru hidroizolare și acoperișuri. Un loc special între ele este cauciucul lichid al acoperișului, care este capabil să creeze un strat impermeabil fără sudură pe aproape orice substrat, având forme și gradienți diferite. Acest material avantajează în mod semnificativ în comparație cu analogii rulourilor și membranelor, datorită unei metode mai convenabile și mai puțin deșeu de aplicare.

Ce este impermeabilizarea și acoperirea acoperișului cu cauciuc lichid

Orice clădire are nevoie de protecție împotriva umezelii. Fundații și pereți de impermeabilizare, acoperișuri și plafoane, conducte și multe altele. Acoperișul necesită o atenție specială din ea protejat de precipitații, topirea zăpezii și a vântului de acțiune. Hidroizolarea acoperișului cu cauciuc lichid ajută la uitarea scurgerilor în deceniile următoare. Iar în caz de deteriorare a acoperirii, indiferent de motiv, pentru a repara întregul acoperiș nu este necesară, deoarece găsi zona afectată nu este dificil.

Lichidul de cauciuc este un material de impermeabilizare și de acoperire a unei noi generații. Se bazează pe emulsie bituminoasă și latex. Acoperirea aplicată aproape instantaneu începe să se întărească, transformându-se într-o membrană elastică fără sudură. Pentru cauciuc lichid nu există restricții privind configurația acoperișului și dimensiunile acestuia. Ea are prea multe diferențe semnificative față de materialele rulourilor tradiționale, astfel încât compararea lor nu va fi pe deplin adecvată.

Capacitatea de a lega diferite suprafețe face ca cauciucul lichid să nu poată fi înlocuit în construcția unui strat de impermeabilizare și a acoperișului. Și calitatea stratului aplicat nu depinde de vârsta bazei și de stadiul de solidificare a masticului bitum-latex.

Lichidul cauciuc: tipuri și beneficii

Clasificarea cauciucului lichid se face în funcție de metoda de aplicare a stratului:

 • umplutură. Se efectuează prin metoda de umplere și nivelare manuală a masticului;
 • Pulverizabil. Se aplică cu ajutorul mijloacelor mecanice speciale;
 • Paint. Distribuite manual cu spatule, perii sau role.

Cauciucul lichid pentru acoperiș este produs în versiune cu una sau două componente, în funcție de care este determinat prețul. În primul caz, materialul este utilizat ca impermeabilizare și etanșare, iar în al doilea caz pentru utilizarea unei membrane mastice.

Avantajele cauciucului lichid includ:

 • compatibilitate ecologică;
 • rezistența chimică;
 • siguranța la incendiu;
 • productivitate ridicată și ușurință în aplicare;
 • lipsa cusăturilor;
 • fiabilitate;
 • grad ridicat de elasticitate;
 • 100% protecție împotriva umezelii;
 • rezistenta la radiatii ultraviolete si intemperii;
 • durată de viață îndelungată;
 • Absența de substanțe toxice și mirosuri în timpul acoperirii dispozitivului.

Specificații tehnice

Acoperirea fără sudură a cauciucului lichid are caracteristici excelente de performanță și durabilitate sporită. Polimerul inclus în compoziția sa nu permite îmbătrânirea prematură a bitumului, deoarece protejează uleiurile esențiale din evaporare.

Elongația relativă a membranei de cauciuc este de până la 1100%, cu o elasticitate de până la 85%. Rezistența aderenței la materialul de bază atinge 0,8 mPa, iar flexibilitatea stratului de acoperire este menținută până la -35 de grade. Funcționarea acoperișului de cauciuc lichid este permisă la temperaturi extreme, variind între -45 și +98 grade.

Piața are un număr suficient de produse interne numite cauciuc lichid, prețul căruia depinde de calitatea produsului și de producător. Marcile renumite produc masticuri cu caracteristici excelente de performanta.

Domeniul de aplicare al cauciucului lichid

Datorită aderenței mari la orice material de construcție, cauciucul lichid poate fi aplicat pe aproape orice suprafață. Cuplarea are loc la nivelul molecular.

Cauciucul de impermeabilizare se găsește pe acoperișuri:

 • clădiri rezidențiale înalte și cabane private;
 • clădiri industriale și pavilioane auxiliare de depozitare;
 • circuri și teatre;
 • complexe comerciale și clădiri administrative.

Cauciucul lichid pentru acoperiș și impermeabilizare prezintă toate avantajele sale în zone mari și cu structuri complexe de acoperiș înclinate. Scopul utilizării sale este destul de larg. Puteți aplica materialul direct pe capacul vechi curățat fără a îl demonta sau pe baza nou instalată:

 • lemn;
 • beton;
 • metal, etc.

Caracteristicile procesului de așezare a materialului pe acoperiș și acoperiș

Acoperișul din cauciuc lichid se aplică prin pulverizare la rece, prin colorare sau prin metoda de umplere. Acest lucru duce la o întărire rapidă a materialului.

Indiferent de tehnologia aleasă, în primul rând, baza este curățată. Pentru a face acest lucru aveți nevoie de:

 • maximul pentru a îndepărta miezul de ardezie sau altă presare granulară de la vechea acoperire;
 • eliminați complet materialul de acoperire a peelingului;
 • îndepărtați gunoiul și îndepărtați murdăria;
 • praf de suprafață.

Baza acoperișului plat este verificată pentru absența zonelor stagnante și, dacă este necesar, distanța este corectată. Acest lucru este valabil mai ales pentru locurile în care apa de ploaie și apa topită curg. În plus, ele sigilează cu atenție locurile îmbinărilor acoperișului cu parapetele, canalele de ventilație și alte structuri care ies din bază.

Atunci când se aplică mastic de cauciuc pe o pâslă veche de acoperire, este obligatoriu să se instaleze deflectoare destinate tragerii umezelii din tortul de acoperiș. Dacă este necesar, stratul de impermeabilizare este întărit cu geotextil.

Tehnologia ulterioară depinde de metoda sau metoda de acoperire.

Metoda de umplere

La etapa inițială, substratul este impregnat cu o emulsie de bitum. În același timp, ei încearcă să reziste la grosimea stratului de grund cu aproximativ un milimetru până la doi milimetri. Aproape imediat pe bază, se toarnă în cauciuc lichid preparat și, cu ajutorul rolelor speciale, distribuie uniform primul strat, alinându-l la o grosime de două până la trei milimetri.

În ciuda faptului că masticul bitum-latex începe să se fixeze după câteva secunde, este necesar să se permită ca stratul umplut să stea cel puțin cinci minute.

După un pic de așteptare și odihnă, ei încep să toarne cel de-al doilea strat, adesea finisajul. Metoda de umplere maximizează suprafața care trebuie tratată, dar pentru acoperișurile înclinate nu este utilizată.

colorit

Pentru primul strat se prepară o soluție de amorsare care constă din cauciuc lichid și apă (nu mai mult de 30% din volum). Compoziția cu o perie sau o rolă este distribuită pe bază cât mai uniform posibil.

Timpul de uscare a grundului depinde direct de temperatura exterioară. Cu cât este mai mică, cu atât mai mult este necesar ca suprafața să fie potrivită pentru o muncă ulterioară.

Timpul de așteptare recomandat la +5 grade este de două până la trei ore și doar o oră - la o temperatură de +20 grade. Deși unii profesioniști susțin că este suficient și de cinci până la șapte minute.

Apoi, stratul principal este aplicat. Pentru a face acest lucru, masticul de cauciuc nu trebuie diluat. Compoziția cu o perie sau o spatulă largă este smocită pe suprafață astfel încât să se obțină un strat cu grosimea de două până la trei milimetri. Uscarea finală nu trebuie să fie așteptată mai devreme de 48 de ore.

Având în vedere că uniformitatea atunci când lucrați cu un instrument manual de vopsire este extrem de dificil de realizat, experții recomandă împrăștierea celui de-al doilea strat perpendicular pe direcția aplicării grundului. În acest caz, hidroizolația lichidă a acoperișului va satisface toate caracteristicile declarate ale materialului.

Metoda de colorare este utilizată în zone mici și în acoperișuri înclinate, atunci când utilizarea echipamentului mecanic nu este justificată în mod material.

Metoda de depunere

Un cauciuc lichid este pulverizat pe baza pregătită cu o instalație specială. Dispozitivul este conectat la două rezervoare, dintre care unul conține emulsie polimer-bitum și, în al doilea rând, un întăritor sub formă de clorură de calciu. Ambele componente sunt alimentate simultan în duza, unde sunt amestecate și pulverizate în continuare. Ca urmare, pe suprafață apare o membrană de impermeabilizare bitum-polimer cu o grosime de 2-4 mm.

Metoda de pulverizare se utilizează pe acoperișuri cu pante și pe suprafețe mari. Munca se face rapid și calitativ.

Echipamentul fără aer pentru aplicarea cauciucului lichid este un dispozitiv versatil care funcționează pe bază de benzină sau electrică.

Repararea acoperișului cu cauciuc mastic

Suporturile de acoperire a acoperișului necesită destul de des actualizarea. Cel mai rapid și mai fiabil, puteți repara acoperișul cu cauciuc lichid. Acest proces este următorul:

 • pe bază de discontinuități, orice nereguli și deformări;
 • din spațiul sub acoperiș, umiditatea este evaporată cu ajutorul unui aerator puternic;
 • folosind geotextile, armate adiacent la baza elementelor proeminente ale acoperișului;
 • una dintre metodele alese este aplicarea cauciucului lichid.

11/14/2014 la 17:11

Aplicarea cauciucului lichid pentru impermeabilizarea acoperișului eficient

Din ce în ce mai popular este materialul recent construit pentru acoperișuri, care este un izolator fără sudură - cauciuc lichid. Absența de solvenți este un semn distinctiv al acestui material de construcție. Prin urmare, dacă ați cumpărat un lichid de impermeabilizare de cauciuc și pune-l pe acoperiș, puteți obține un excelent de impermeabilizare, fără sudură și pentru a evita izolarea himsoedineny organice volatile periculoase. Învelișul este foarte sigur și are parametri de impermeabilizare. Ca și cauciucul obișnuit, versiunea lichidă pentru acoperiș are o culoare neagră și o elasticitate bună, precum și alte avantaje importante pentru materialele de construcție din acoperiș.

Avantajele și dezavantajele cauciucului lichid

Înainte de a cumpăra cauciuc lichid pentru hidroizolare, trebuie să cunoașteți avantajele și dezavantajele acestui impermeabilizant, destul de nou, de impermeabilizare a acoperișurilor.

Avantajele și dezavantajele cauciucului lichid

Apa (lichid) plus baza la emulsia de bază de bitum modificat, la o anumită concentrație complementate polimeri, catalizatori și elastomeri (reprezentând un compus de clorură de calciu), da un cauciuc lichid unic caracteristici fizico-chimice:

 • nivel ridicat de conectare cu aproape orice materiale și suprafețe de construcție, cum ar fi beton, piatră, cărămidă, azbest-ciment ardezie, oțel, plastic, sticlă;
 • formarea unei îmbinări fără îmbinări cu izolație absolută completă de aburi și umiditate, chiar și în zonele de acoperire extrem de greu accesibile și pe acoperișurile complexe structurale;
 • rezistența ridicată, elasticitatea și elasticitatea acestui înveliș, care este asigurată prin includerea polimerilor;
 • o mică masă a acestei impermeabilizări permite evitarea consolidării structurii de structură a structurii acoperișului (lagăr) și nu afectează fundația clădirii casei - fundația acesteia;
 • rezistența bună la coroziune și acțiunea compușilor chimici (substanțe);
 • materialul de construcție nu arde, nu emit substanțe toxice și este, de asemenea, stabil din punct de vedere termic, tolerează fluctuațiile de temperatură într-un domeniu destul de larg;
 • lucrările de impermeabilizare folosind un astfel de cauciuc se efectuează simplu și foarte rapid;
 • Garantați de producătorii de materiale de construcție, perioada de utilizare fără a-și pierde caracteristicile principale atinge 20 de ani.

Este suficient ca lipsa obișnuită de utilizare a stratului de cauciuc lichid să poată fi numită utilizarea în timpul instalării echipamentului special. Cu toate acestea, prețul acestui dispozitiv este suficient justificat dacă se efectuează o cantitate semnificativă de acoperire și are loc o perioadă scurtă de amortizare.

Varietăți de acoperiri din cauciuc lichid

Instalarea de cauciuc lichid lichid pentru impermeabilizare

Metoda de montare a cauciucului lichid ne permite să clasificăm acest material inovativ și suficient de promițător pentru construcții impermeabile:

 1. Lichid lichid de cauciuc. Instalarea acestui tip de înveliș de cauciuc se realizează manual, prin turnarea compoziției de acoperire din cauciuc finită și apoi prin alinierea acesteia. La etapa inițială, este necesar să se impregneze substratul preparat anterior cu o emulsie pe bază de bitum, cu formarea unui strat de grund nu mai mare de 2 mm grosime. Apoi, imediat după aplicarea grundului, un strat de agent de impermeabilizare din cauciuc lichid este turnat pe suprafața rezultată și distribuit cât mai uniform posibil de către rolele de specialitate.

De asemenea, este important să știți: Bandă adezivă pentru bariera de vapori

Grosimea standard a stratului de acoperire ar trebui să fie de aproximativ 3 milimetri. După ce țineți primul strat timp de 5-7 minute, se aplică un alt strat - stratul de finisare. În ciuda faptului că cele mai curățate suprafețe curățate și tratate sunt pregătite în prealabil, această metodă nu poate fi utilizată pentru aranjarea pe planurile de acoperiș înclinate.

Important: ca o alternativă la o hidroizolare suficient de înaltă, materialele de construcție plate sunt utilizate pentru acoperișuri plate.

 1. Strat de cauciuc lichid pulverizabil. Vand cauciuc lichid pentru impermeabilizare de acoperire de acest tip poate fi pentru acoperișuri, având practic orice valoare a unghiului de înclinare în pantă plane, și, dacă este necesar, tratament de impermeabilizare a învelitorilor pentru acoperișuri cu valori mari ale ariei suprafeței. Chiar și în astfel de condiții, acoperirea din cauciuc lichid permite efectuarea rapidă și fără prea mult efort a impermeabilității de înaltă calitate.
 2. Pictura cauciuc lichid. Acest tip de impermeabilizare lichidă din cauciuc este caracterizat prin aplicarea manuală și distribuirea ulterioară a compoziției de cauciuc cu ajutorul periilor convenționale, a spatulelor și a diferitelor role de vopsire.

Primul strat servește ca fundație pentru cele ulterioare și este realizat în proporții: o combinație de 1/3 apă de la robinet și 2/3 dintr-un compus de cauciuc. Amestecul rezultat este apoi plasat uniform pe un substrat de suport pregătit. Dupa o uscare scurta, o suprafata izolanta poate fi aplicata pe stratul principal - cauciuc - pe amorsa cu o spatula cu o piesa de otel larg de lucru.

Grosimea acestui strat ar trebui să fie de aproximativ 3 milimetri. Timpul necesar pentru uscare este de aproximativ 48 de ore. Acest tip de înveliș este utilizat pentru hidroizolarea avioanelor mici, iar dacă folosirea unui echipament mecanic special nu este practic.

Care este amorsarea cauciucului lichid și pentru ce este destinat?

Grunduirea se numește aplicarea unui strat foarte subțire, așa-numita componentă "A" a cauciucului lichid. Acest lucru face posibilă obținerea unei aderențe mai fiabile a acestui material de construcție pe substratul substratului, în timp ce se îndepărtează contaminanții microscopici sub formă de praf. Acest proces este simplu, implică aplicarea calitativă a 2 tipuri diferite de lichide. Prima dintre acestea este o emulsie de bitum-polimer, iar cea de-a doua este un activator. În timpul pulverizării, ambele lichide sunt amestecate și se formează un cauciuc lichid omogen. După uscarea completă, baza tratată cu o astfel de compoziție devine negru, ceea ce reprezintă un semnal al aplicării corecte a acoperirii. Rezultatul este o membrană de calitate fără cusături.

Hidroizolarea izolată cu acoperire lichidă din material plastic - material

Amorsarea cauciucului lichid pentru impermeabilizare

Zonele mici ale planurilor de acoperiș pot fi acoperite cu cauciuc lichid în mod independent, fără invitația lucrătorilor externi și utilizarea echipamentelor speciale. Pentru a efectua independent o activitate calitativă, este necesar să efectuați corect calculul.

Instalarea unui acoperiș flexibil cu o bază din cauciuc lichid - trebuie să țineți cont de valoarea încărcării funcționale a acoperișului. Pentru calcule, se folosesc următoarele valori:

 • pentru a acoperi un metru pătrat de acoperiș cu un strat de 1 mm, trebuie să cumpărați cauciuc lichid pentru impermeabilizare în cantitate de aproximativ 1,5 litri;
 • pentru a etanșa îmbinările și pentru a crea o protecție anticorozivă a acoperișurilor din oțel și a metalelor, este necesar să se aplice cauciuc lichid cu un strat de cel puțin 1,5 mm grosime;
 • pentru etanșarea și hidroizolarea structurilor din lemn, dimensiunea optimă a stratului de cauciuc lichid este de asemenea de aproximativ 1,5 mm;
 • pentru acoperirile cu membrană pentru acoperiș, ar trebui aplicat un amestec cu grosimea de cel puțin 2 mm, dar valoarea cea mai optimă pentru un strat de cauciuc lichid pe acoperirile de acest tip este de 3 mm;
 • Pentru a proteja împotriva coroziunii suprafețelor din beton și beton, se folosește un strat de cauciuc lichid cu o grosime de cel puțin 3 mm.

Important: pentru a asigura o lucrare independentă în aplicarea acoperișului cu cauciuc lichid, având în vedere că toate lucrările de acoperiș se realizează la înălțime, este necesar să se implice și alți lucrători pentru astfel de lucrări.

Instruire și echipament

Pentru a aplica o acoperire din cauciuc lichid, se utilizează echipamente speciale fără aer. Acest tip de echipament este un dispozitiv versatil care funcționează pe combustibil lichid sau dintr-o rețea electrică. Principala cerință, anticipând aplicarea unei acoperiri de cauciuc lichid, este o bază foarte curățată de așternut.

De asemenea, este important să știți: creați un acoperiș de impermeabilizare

Aparat de pulverizare fără aer pentru aplicarea cauciucului lichid pentru impermeabilizare

Mici crăpături și alte deteriorări minore ale substratului vor fi acoperite de compoziție în timpul aplicării stratului de acoperire cu lichid. În stadiul preliminar este necesar să se cumpere cauciuc lichid pentru impermeabilizare și toate uneltele și materialele de construcție necesare, alegerea tipului de aplicație folosită pentru prima dată.

Pulverizarea stratului de cauciuc lichid

Metoda de pulverizare constă în utilizarea echipamentelor speciale și, prin urmare, se referă la metode mecanizate de formare a straturilor. Cauciucul lichid se pulverizează (aplicat) pe o suprafață foarte curățată cu un echipament special, conectat la 2 recipiente - cu întăritor (folosit ca clorură de calciu) și cu emulsie (bitum-polimer). Ambele componente sunt amestecate la ieșirea duzei în timpul procesului de pulverizare. Ca rezultat, o membrană de bitum-polimer-bitum hidroizolantă cu o grosime de 2-4 mm este obținută pe un substrat special pregătit.

Important: utilizarea unui înveliș de cauciuc lichid ca impermeabilizare este posibilă chiar și pe plan vertical, datorită lipsei de fluiditate a acestui material de construcție chiar și la o temperatură ambiantă suficient de ridicată.

 • Cum să pregătiți un acoperiș pentru acoperișurile metalice?
 • Cum să izolați acoperișul cu vată minerală din interior
 • Acoperiș mansardă cu mâinile proprii - desene
 • Standarde pentru curățarea acoperișului de zăpadă și gheață
 • Cum să curățați acoperisul de zăpadă și gheață
 • Actul de acceptare a acoperișului: inspecția acoperișului și acceptarea în exploatare