Capacitatea de rulare a foii profilate

Izolare termică

Capacitatea de rulment este o caracteristică foarte importantă a materialelor utilizate pentru construcția diferitelor clădiri și structuri. Această caracteristică determină sarcina pe care o anumită construcție o poate rezista fără deformare sau defecțiune.

Se aplică pe deplin acestei structuri și a diferitelor structuri metalice. La începutul secolului trecut, creșterea rezistenței și a capacității de susținere a acestora sa realizat numai prin creșterea grosimii pereților profilelor metalice. Dar, odată cu dezvoltarea industriei materialelor de construcții, sa acordat o atenție sporită reducerii consumului material al structurilor fără a compromite puterea și fiabilitatea acestora.

Rezultatul unor astfel de evoluții a fost apariția unor noi materiale moderne, dintre care una a fost o foaie metalică profilate.

Acest material se obține prin tratarea oțelurilor laminate la rece sau laminate la rece pe mașini speciale de formare a rolelor. Ca urmare, suprafața plană a metalului dobândește o suprafață ondulată sau ondulată. Fiecare proeminență de pe suprafața metalului servește ca rigidizator, mărind în mare măsură rezistența metalului.

Domenii de aplicare a cartonului ondulat ondulat

Capacitatea portantă a foii profilate este de ordin de mărime mai mare decât cea a unei plăci plate plate de aceeași grosime. În acest caz, cu cât este mai înaltă înălțimea ondulării trapezoidale sau a valului plăcii ondulate, cu atât este mai mare capacitatea de rulare a acesteia. Astfel, de exemplu, sarcina permisă pe 1 m2 de carton ondulat pe perete C10-1200-0.6, așezată pe suporturi cu o treaptă de 1 m este de 86 kg. În același timp, capacitatea de transport a foii profilate HC44-1000-0.7 cu o distanță între suporți de 3,5 m este deja 182 kg / m2.

O combinație extrem de reușită a unei greutăți proprii, cu rezistență ridicată și durabilitate, face posibilă utilizarea unei foi profilate metalice în cele mai diverse domenii de construcție. Se folosește pentru:

 1. Dispozitivele de acoperire a acoperișurilor de orice configurație și complexitate cu treapta de lambriuri de până la trei și chiar mai mulți metri.
 2. Asamblarea cuvelaj, în timp ce un rulment profilat să se suprapună nu numai să reziste fără deformări greutatea amestecului de beton și cadrul interior, dar în plus, îndeplinește funcția de foi de armare.
 3. Dispozitive de pardoseli compozite interstițiale și diafragme de rigiditate a clădirilor cu un cadru metalic de susținere.
 4. Unități de garduri izolate și neîncălzite pentru clădiri și structuri pentru diverse scopuri;

Montarea de garduri metalice, atât industriale, cât și civile, și clădiri individuale de locuit.

Calitatile unice ale cartonului ondulat au fost folosite mult timp in constructii industriale. Folosirea foliei profilate din metal permite nu numai scurtarea perioadei de construcție a instalațiilor, ci și reducerea semnificativă a costurilor construcției.

În special, capacitatea portantă a plăcilor ondulate H75 permite creșterea distanței dintre acoperișuri până la 5,0-7,0 m, în funcție de panta acoperișului. Rezistența acestei foi profilate este suficientă pentru a rezista la aproape orice încărcare de zăpadă, chiar și la o distanță atât de mare între suporturi.

Este de remarcat faptul că capacitatea portantă a plăcilor ondulate H75 permite utilizarea acesteia nu numai pentru a acoperi clădirile cu dimensiuni mari. De asemenea, este utilizat cu succes ca un cofraj fix pentru betonarea pardoselilor, proiectat pentru o încărcare foarte ridicată. În ultimii ani, foile profilate sunt utilizate pe scară largă în construcții individuale.

Barele profilate, al căror preț este mai mic decât cel al plăcilor metalice, au caracteristici de performanță excelente. Este ușor, durabil, rezistent la diferite influențe externe. Tăvile profilate au, de asemenea, un aspect elegant datorită bogăției culorilor acoperirilor moderne de protecție și decorative. În plus, instalarea sa nu necesită aptitudini speciale și poate fi efectuată singură, fără implicarea profesioniștilor.

Capacitatea portantă a cartonului ondulat - sarcini maxime admise

După cum sa menționat deja mai sus, capacitatea de încărcare a foii profilate este determinată de sarcina pe care o poate rezista fără deformare și fractură. Pentru a calcula rezistența plăcii ondulate, se utilizează patru scheme pentru susținerea plăcii profilate: o singură span cu două spanuri, trei span și patru span. În același timp, se presupune că lățimea structurii de susținere la locul de contact cu foaia ondulată nu este mai mică de 40 mm.

Mai jos, în tabel sunt date încărcările maxime admise uniform distribuite pentru anumite tipuri de carton ondulat, atât lagăr, cât și perete.

Tabelul prezintă sarcinile admise pentru profilele cu grosimea de oțel cea mai frecvent utilizată a piesei de prelucrat inițiale. Cu creșterea grosimii oțelului, sarcinile admise cresc în proporție directă. Prin urmare, pentru a determina valorile sarcinilor maxime admisibile pentru căptușeli cealaltă valoare de masă groasă de oțel trebuie să fie înmulțită cu raportul dintre grosimea oțelului din profil Tabelul grosime tablă de oțel profilate considerate.

Metoda de calculare a rezistenței acoperișului și alegerea mărcii unei plăci profilate

Calcularea capacității portante a cartonului ondulat este necesară pentru alegerea corectă a foii profilate. Este relativ necomplicată și vă permite să alegeți profilul cu raportul optim dintre capacitatea de rulare și prețul materialului.

Să luăm în considerare un exemplu de calcul al încărcării pe o foaie profilată a unei acoperiri de acoperiș și vom alege o placă ondulată ținând cont de datele primite ca urmare a calculului consumat.

Pentru a începe accepta următoarele intrări pentru a calcula: construirea unui acoperiș fronton cu o înclinare de 35 °, proiecția pantei pe planul orizontal este egal cu 6,0 m, construcția este situată în regiunea Moscova.

Sarcina totală pe o placă de acoperiș profilate se obține prin adăugarea încărcărilor de zăpadă și vânt, precum și a greutății proprii a plăcii ondulate.

Greutatea plăcii ondulate este determinată de suprafața acoperișului, mărimea suprapunerii necesare și de 8,6 kg / m2.

Sarcina estimată a zăpezii este determinată de locația construcției. Regiunea Moscovei face parte din a treia zonă de zăpadă, pentru care încărcarea zăpezii este de 180 kg / m2. Având în vedere panta acoperișului, sarcina de zăpadă pentru clădirea noastră este de 180x (60 ° -35 °) / (60 ° -25 °) = 128,6 kg / m2, unde 35 ° este unghiul acceptat al acoperișului.

Pe hartă a încărcăturilor vântului, constatăm că regiunea Moscovei aparține districtului I eolian, pentru care sarcina vântului este de 32 kg / m2. Având în vedere panta acoperișului, coeficientul de rezistență aerodinamică a stratului de acoperire din tabla profilate va fi de aproximativ 0,3, iar sarcina vântului va fi de 32x0,3 = 9,6 kg / m2.

În consecință, sarcina totală a acoperișului ondulat în cazul nostru este de 8,6 + 128,6 + 9,6 = 146,8 kg / m2.

Având în vedere lungimea pantei acoperișului și etapa aleasă a cutiei, se selectează capacitatea portantă a plăcii ondulate (tabelul sarcinilor admise este indicat mai sus). Pe baza încărcării primite pe datele de acoperire și de masă, placa ondulată C21-1000-0,6 cu o sarcină maximă admisă de 195 kg / m2 este potrivită pentru clădirea noastră.

Costul foii profilate depinde de înălțimea profilului, de grosimea metalului și de calitatea stratului de protecție și decorativ. Mai jos este o masă care arată costul celei mai populare mărci de folii ondulate - H75, din oțel galvanizat cu un conținut de zinc de 140 g / m2.

În ciuda faptului că, de cele mai multe ori, este posibil să se facă opțiuni mai ieftine, majoritatea constructorilor preferă să folosească o placă profilate cu o mare marjă de siguranță în raport cu caracteristicile de proiectare. Acest lucru este valabil în special în zonele în care, în ultimii 20 de ani, s-au înregistrat cazuri de niveluri anormal de mari ale precipitațiilor care au scăzut într-un timp scurt.

Capacitatea de încărcare a cartonului ondulat

Profilistul este considerat o alegere excelentă pentru a crea o acoperire pe acoperișul oricărei structuri. Are forță și fiabilitate bună, și are o durată lungă de viață. Materialul este considerat universal și în cerere pe piață. Datorită ușurinței instalării, deseori instalarea se face de către proprietarii imobiliari ai structurilor. Datorită stratului de acoperire multistrat, foile sunt caracterizate de o bună rezistență la coroziune. Un alt parametru important este capacitatea excelentă de rulare a foii profilate, astfel încât să poată rezista chiar și încărcăturilor grave și constante fără dificultate.

Care este importanța capacității portante?

Important! Acesta este reprezentat de un material pentru acoperișuri parametru semnificativ, așa cum se arată modul în care sarcina maximă poate afecta acoperirea sau foile individuale, și în care elementele sunt deformate sau distruse.

Când se calculează acest indicator pentru materialele de acoperiș, calculul se efectuează în kg / 1 pătrat. m.

În timpul calculelor, există anumite dificultăți. Faptul este că este destul de ușor să se determine încărcătura pe perete, dar este mult mai dificil să se estimeze acest raport în raport cu acoperișul, deoarece stratul este așezat pe partea superioară a casei. Prin urmare, calculul ia în considerare anumiți factori care afectează acoperișul:

 • greutatea proprie a stratului de acoperire, pentru care trebuie să studiați documentația însoțitoare pentru placa ondulată, după care masa unei foi este înmulțită cu numărul elementelor utilizate pe acoperiș;
 • Greutatea gunoiului, care se acumulează de obicei pe suprafață în toamnă;
 • Cantitatea maximă de apă care poate fi ținută pe acoperiș este luată în considerare și se calculează și cea mai puternică precipitație;
 • Se presupune cât de mult poate fi zăpada pe copertă și câtă greutate va avea;
 • În plus, efectul vântului este luat în considerare și depinde de condițiile climatice în care este construită casa în sine.

Important! Toate efectele menționate mai sus sunt luate în considerare la etapa proiectului viitorului acoperiș și acoperiș.

În cazul în care capacitatea portantă a acoperișului este calculată incorect, acest lucru va conduce la faptul că stratul de acoperire poate să se prăbușească. Dacă nu alegeți materiale prea puternice pentru acoperiș, care include ruberoid sau țiglă, acestea sunt așezate exclusiv pe o cutie continuă, creată din lemn masiv.

Capacitatea portantă a cartonului ondulat este considerat suficient de mare, dar chiar și cu materiale considerabile de oțel rezistență, este important să se calculeze corect în avans figură, care se va alege mărimea potrivită și parametrii de dusumea.

Reguli pentru calcularea încărcăturii pe acoperiș din tabla profilată

Designul corespunzător al oricărei case implică formarea unui acoperiș înclinat, care ajută la prevenirea stingerii apei sau a resturilor de pe acesta. Prin urmare, atunci când se calculează capacitatea portantă a foii profilate, se ia în considerare numai efectul vântului, greutatea directă a materialului și cantitatea de zăpadă posibilă.

Pentru calcul, sunt luate în considerare câteva caracteristici:

 • Greutatea foii profilate depinde de greutatea specifică pe 1 km Km. m. Aceste informații sunt conținute în documentația pentru materialul achiziționat și puteți, de asemenea, să vă familiarizați cu GOST sau cartea de referință. În timpul calculului se iau întotdeauna în considerare faptul că așezarea plăcii ondulate este făcută înfășurată.
 • Încărcarea de la vânt și zăpadă depinde de panta acoperișului propriu-zis și, de asemenea, în ce regiune se realizează procedura de montare a casei. Datorită unghiului rampei, puteți afla ce factori de corecție trebuie utilizați pentru a determina modul în care greutatea zăpezii este distribuită pe întreaga suprafață disponibilă. În plus, se decide ce fel de rezistență aerodinamică are vântul un acoperiș.
 • Cele trei încărcări de mai sus sunt adăugate împreună. Pe baza indicatorului primit și, de asemenea, luând în considerare schema de dispunere a foii ondulate, este aleasă o foaie ondulată cu indicele necesar pentru capacitatea portantă.

Important! Foile de capacitatea portantă ar trebui să fie o valoare puțin mai mare obținută prin calcul că, în cazul în care sarcina crește pentru orice motive, acoperirea încă face față cu ușurință cu sarcina.

În plus față de calculele independente, puteți utiliza indicatori standard, care sunt medii. Acestea sunt calculate pentru acoperișurile standard cu una, două, trei sau patru deschideri. Dar dacă acoperișul casei are anumite dimensiuni sau parametri specifici, va trebui totuși să faceți propriile calcule. Schema de sprijin este după cum urmează.

Pe baza schemei de susținere a foii profilate, se determină sarcina pe 1 m2. Acești indicatori sunt afișați în tabelul de mai jos.

După efectuarea calculelor, se selectează un carton ondulat cu parametrii necesari. De multe ori, proprietarii imobiliari se confruntă cu imposibilitatea de a achiziționa materialul potrivit, iar în acest caz, singura soluție corectă va fi o schimbare în designul cutiei pe care se află materialul.

Care este capacitatea portantă a diferitelor tipuri de carton ondulat?

Placa profilată este considerată a fi un material mult mai puternic decât foile cu suprafețe netede. Acest lucru se datorează prezenței numeroaselor valuri, înălțimea cărora diferă semnificativ în diferite grade de carton ondulat. Aceste valuri se formează datorită prelucrării specifice a unei foi de oțel standard.

Capacitatea portantă a plăcii profilate va fi diferită în diferite grade ale acestui material. Ele diferă în plus în ceea ce privește puterea și alți parametri, astfel încât toate caracteristicile sunt evaluate preliminar:

 • Cele mai stabile sunt foile cu denumirea H, care au în plus o capacitate mare de încărcare, astfel încât să se descurce perfect chiar și cu cele mai grave și persistente încărcături;
 • indicele mediu este disponibil pentru produsele care sunt destinate formării structurilor de perete sau a terasei, astfel încât acestea au denumirea de NS;
 • Plăcile utilizate exclusiv pentru acoperirea pereților și care poartă denumirea C au cea mai mică capacitate de rulare, deoarece valurile lor au și o ușoară înălțime.

Important! Forma foii, dimensiunile și numărul necesar de elemente pentru un anumit substrat depind de tipul de foaie profilată aleasă.

Cu cât este mai mică distanța dintre valurile de pe foaie, cu atât este mai durabilă și mai sigură. Valurile ar trebui să fie înalte și complexe, însă numai în acest caz se poate spune că o astfel de placă ondulată este ideală pentru a crea o acoperire sigură și durabilă pe orice acoperiș.

În ce domenii este folosit acest material?

Tăvile profilate, care au un indice excelent de capacitate portantă, sunt considerate cele mai căutate dintre toate soiurile. Acest lucru este asigurat de prezența nu numai a numeroși parametri pozitivi și de înaltă rezistență, ci și de versatilitate, deoarece poate fi aplicată în diferite sfere de construcție.

Important! Foaia de profil profilată de calitate nu numai că are o rezistență bună, dar de asemenea nu are o masă foarte mare, astfel încât să o puteți utiliza în direcții diferite.

Cel mai adesea acest material este utilizat pentru:

 • formarea acoperișurilor și cu capacitatea de a le folosi poate fi chiar și pe cele mai complexe și curbiliniere ale acoperișului, iar treapta acoperisului poate ajunge la trei sau mai mulți metri;
 • instalarea cuvelaj în calitate din tablă de oțel pentru a crea o suprapunere perfect, fără deformare și distrugere rezista la greutatea compoziției betonului sau a cadrului, și, de asemenea, utilizat ca o foaie de întărire;
 • formarea de pardoseli compozite între etaje, precum și organizarea diafragmelor de rigiditate a structurilor care au un cadru metalic;
 • crearea de garduri de perete pentru diferite clădiri și izolare sau răcire, precum și clădirile însele pot fi proiectate pentru o varietate de scopuri;
 • instalarea unui gard metalic, și arată excelent atât pe un teren privat cât și lângă o unitate industrială;
 • aplicație eficientă în construcția industrială.

Important! Folosirea unei folii profilate de înaltă calitate, care are o capacitate excelentă de rulare, face posibilă realizarea tuturor lucrărilor într-un timp scurt și nu cheltuiți prea mulți bani în acest proces.

Datorită calităților bune ale materialului, acesta este adesea folosit pentru a crea suprapuneri între etaje, pentru care sunt planificate sarcini operaționale foarte mari și constante. Un alt avantaj incontestabil al materialului este prețul său rezonabil.

Astfel, profilistul poate avea o capacitate diferită în funcție de marca, forma și înălțimea valului, precum și alți parametri. Este considerat ușor și durabil, accesibil și atractiv, precum și rezistent la diverși factori externi. Un profilist cu o capacitate mare de încărcare este considerat universal, deoarece poate fi utilizat în diferite zone.

Tăvile profilate din tabele și figuri

Foi din tablă metalică (carton ondulat) reprezintă una dintre cele mai populare și mai răspândite materiale de construcție și finisare pentru astăzi. Gama de foi trapezoidale disponibile pe piață este enormă, iar cumpărătorul nepregătit este dificil de înțeles, deoarece carton ondulat variază în grosime de metal a piesei, forma și profilul de înălțime, condițiile de funcționare și proprietățile învelișului protector și decorativ pe suprafața sa.

În acest articol util, am încercat să sistematizăm și să comparăm diferitele caracteristici ale cartonului ondulat pentru a ajuta cumpărătorii să facă alegerea potrivită.

Tabel de cântare ondulate

Greutatea foii profilate este o caracteristică importantă a acesteia, și nu pentru că este necesar să se ia în considerare posibilitățile de transport, ci, mai întâi, să se asigure că structura clădirii sau clădirii va susține un anumit număr de foi profilate.

În această tabelă de carton ondulat, greutățile celor mai populare clase de tablă profilate sunt date în raport cu pătratul și contoarele de material (lățimea piesei se presupune a fi egală cu 1250 mm). Deoarece fiecare articol din carton ondulat poate fi confecționat din mai multe tipuri de oțel, masa acestuia poate varia de asemenea.

Calculator de foi profilate și calculul încărcărilor extreme online

Schema 1 de stabilire a plăcii ondulate (2 suporturi). Schema 2 de stabilire a plăcii ondulate (3 suporturi).

Așezarea 3 placă ondulată (4 suporturi).

Schema 4 de stabilire a plăcii ondulate (5 suporturi).

Pentru a obține date exacte, puteți utiliza calculatorul de încărcare pentru a selecta tipul de profil de care aveți nevoie, grosimea, lungimea intervalului și modul de așezare. Sarcini calculate sunt date pentru diferite condiții de deformare și oferă o idee despre cele mai preferate aplicații ale unui anumit tip de profil.

Sarcini admise pe tabla ondulată, tabel

Capacitatea portantă a punților profilate este determinată de încărcările limitate uniform distribuite date în tabel

Tabelele de date sarcini limită de valoarea de referință a cofrajului profilate în pereți și de acoperire de în funcție de schema lor de proiectare și sprijină etapele (interval).

Pentru a determina valorile sarcinilor limită, au fost adoptate cele patru scheme cele mai comune pentru amenajarea punților profilate pe suporturi:

Pasul dintre suporturile punții este cuprins între 1,0 și 6,0 m, în funcție de capacitatea portantă a punții.

Pentru ondulat cu înălțimea ondulare de 100 mm sau mai mare la pasul ODA 6,0 m adoptată doar una și două-span circuit de podele, adică. K. Lungimea profilelor este de obicei nu mai mult de 12,5 m (privind condițiile de transport și instalare). Unele sarcini extreme din tabele sunt calculate pentru profile de aceeași grosime.

Pentru a determina sarcina limită a cofrajului din oțel alte grosimi limita valorii de masa de încărcare să fie înmulțită cu raportul dintre grosimea mesei de oțel și podele grosime luate în considerare. Pe măsură ce grosimea oțelului crește, limitele de încărcare indicate în tabel cresc proporțional.

Limitați sarcini uniform distribuite pe punțile de profil.

Bordură ondulată: avantaje și caracteristici distinctive

Tabelele profilate metalice sunt disponibile în diferite variante, fiecare dintre acestea fiind, de regulă, proiectat pentru anumite scopuri, chiar și pentru cele nestandardizate. Ele sunt mult mai bune decât cele plane, rezistă încărcăturilor, deoarece profilele în acest caz acționează ca rigidizări.

Cea mai practică dintre materialele de construcție disponibile în prezent este placa ondulată cu rulmenți. Acesta este un material universal care este potrivit pentru utilizare în orice zonă de construcție. Acest tip de foaie profilate este adesea folosit pentru construirea de podele diferite, care se confruntă cu sarcini destul de mari. Nu este întâmplător că el este numit purtător.

O caracteristică foarte importantă a materialului este capacitatea de rulare. Acest lucru depinde de încărcătura de carton ondulat, de la impactul căruia structura acestui material nu este supusă deformării sau distrugerii.

Calități deosebite ale foii profilate lagare ↑

Ca și alte materiale profilate, placa ondulată are o suprafață ondulată. Tehnologia de fabricare a acestui material este după cum urmează: rola sau foi de laminare la rece din oțel a cărei grosime variază de 0.5-1.00 mm, este trecut prin moara Roll Formarea, oferind o foaie cu profil suplimentar locașuri alungite. Capacitatea portantă a foii profilate este deja destul de ridicată, iar aceste caneluri cresc în mod repetat rigiditatea materialului.

Aceste foi au cea mai mare grosime (pentru comparație, observăm că grosimea medie a unei foi profilate simple este de 0,5 mm).

Aceste ondule formează o înălțime de aproximativ 6 - 11,4 cm, ceea ce distinge, de asemenea, aceste foi profilate pe fundalul altora.

Folosirea unei foi profilate pentru suprapunere este mult mai profitabilă decât plăcile de beton armat grele și voluminoase.

Tabel: capacitatea de încărcare a plăcilor NRV și a cartonului ondulat

Beneficiile unei foi profilate purtătoare ↑

 • Fiabilitate neobișnuită, cu o greutate relativ scăzută. Suprapunerea de pe o placă ondulată cu rulmenți, spre deosebire de suprapunerile de beton din beton, nu exercită, de fapt, o presiune semnificativă asupra pereților clădirilor sau asupra fundației. Astfel, datorită reducerii sarcinilor de proiectare, ușurinței de transport și instalării simple, construcția este mai ieftină.
 • Cost redus de material.
 • Placa ondulată are rezistență ridicată la diferite tipuri de influențe: umiditate, temperatură scăzută, vânt, zăpadă și încărcături mecanice, ultraviolete, rezistente la foc.
 • Galvanizarea și stratul de polimer asigură durabilitatea foilor. Ele își păstrează aspectul, estetica și forța timp de aproximativ 50 de ani.
 • Ele sunt ecologice și igienice.
 • Șanțurile adiționale conferă foilor o rigiditate și o rezistență deosebit de ridicată.
 • Acoperirea acoperișului acestor foi are o durată de viață mai mare decât cea a foilor profilate obișnuite.

Marcarea materialelor ↑

Foi de carton ondulat sunt marcate cu un marcaj, care indică scopul lor principal. Materialul menționat în articol este marcat în nomenclatura literei inițiale a cuvântului "transportator" - "H".

Indicatorii puternici ai capacității portante fac posibilă utilizarea acestora pentru a acoperi acoperișurile cu înclinare redusă (până la 7 °). Trebuie remarcat că, cu cât sunt mai groase foile, cu atât greutatea stratului de zăpadă poate rezista. Un astfel de material este aproape indispensabil pentru acoperișuri mari, unde în timpul iernii se acumulează o mulțime de zăpadă.

Folosit în mod activ lagărul ondulat și în formarea suprapunerii interfloorare ca cofrare. În el este pusă armarea, care este turnată cu beton. Astfel, nu este nevoie să se utilizeze materiale suplimentare, instalarea este extrem de simplificată și este mult mai ieftină.

Pentru foile profilate "H" nu este necesară vopsirea suplimentară, deoarece acestea au deja un strat protector - zinc sau zinc-polimer. Mai mult decât atât, este întotdeauna posibil să alegeți culoarea potrivită a materialului, binele că alegerea este într-adevăr mare.

Literele sunt completate cu un număr care indică înălțimea ondulei.

O marcă universală de materiale care se utilizează în construcția cofrajului, aranjamentul suprapunerilor interfloor, elemente de închidere, lucrări de acoperiș este foaia de rulment H57.

Este proiectat pentru sarcini semnificative. Distanța dintre suporturi poate fi aleasă suficient de mare, iar aceasta nu afectează rezistența structurii. Tăvile profilate ale acestui brand sunt foarte solicitate în zone destul de înzăpezite.

Înălțimea profilului de 57 cm vă permite să rezistați încărcărilor puternice de vânt. Mai mult, foile purtătoare profilate N57 se pot suprapune deschideri care ating 3 m. Multi constructori dau preferință pentru o combinație optimă de calitate / preț, lățimea foilor și caracteristicile lor purtătoare. Nu este întâmplător faptul că, în construcția unui obiect, majoritatea calculelor pentru determinarea încărcărilor finale se bazează pe acest material.

Cum se calculează capacitatea portantă a plăcilor ondulate ↑

Acest parametru depinde de sarcinile admise, ale căror efecte nu duc la deformare, rupere sau alte distrugeri ale structurii de la profilist.

Valorile limită sunt, de asemenea, determinate de modelele de depunere și de lățimea spanului. Cele mai populare sunt schemele de așezare cu una, două, trei și patru spanuri.

Lățimea canalelor poate varia între 1 și 6 metri. În acest caz, suportul extrem la interfața cu foile profilate trebuie să fie mai mare de 40 mm, iar suportul mediu - mai mare de 80 mm.

Pentru tablă de oțel portante cu o înălțime de onduleurile de cel puțin 100 mm și suporturile la pasul 6 metri este posibilă doar dublu și single-span circuit de podele, deoarece lungimea profilelor este de obicei nu mai mult de 12,5 metri (în funcție de condițiile de transport și tehnologia de montare).

Atunci când se alege un material, se utilizează tabele cu capacitatea de rulare a foii ondulate, care sunt calculate pentru profile cu o grosime specifică. Dacă doriți să lucrați cu foi de altă lățime, atunci valoarea tabulară dorită este înmulțită cu raportul grosimii profilului cu tabelul și grosimea acestuia.

Exemplul de calcul ↑

Să presupunem că în regiunea Moscovei se află construcția unui acoperiș gable, care are o pantă de 35 ° și proiecția unei pârtii de 6 m.

Încărcarea totală a acoperișului constă din următoarele componente:

 • greutatea cartonului ondulat. Este determinată de aria acoperită de acoperiș și de cantitatea de suprapunere (probabil - 8,7 kg / mp M.);
 • vant. În conformitate cu harta zonelor eoliene, regiunea Moscovei este I, iar această cifră este de 32 kg / m 2. Coeficientul de rezistență aerodinamică a acoperișului ondulat pentru acest gradient va fi de aproximativ 0,3, adică încărcarea vântului în acest caz va fi de 9600 g / m2 (32 de 0,3).
 • zăpadă. Zona de zăpadă a regiunii Moscova - III. Încărcarea zăpezii în această regiune este de 180 kg / m 2. Luând în considerare unghiul de pantă, sarcina necesară va fi de 128,6 kg / mp M (180 * 0,71, unde 0,71 este coeficientul de transfer de sarcină de zăpadă la sarcina pe acoperiș la un unghi de 35 °).

Astfel, sarcina totală este de 146,9 kg / m 2.

Marca plăcii profilate și capacitatea portantă sunt determinate din valoarea obținută și din datele tabulare corespunzătoare.

Limitați sarcina uniform distribuită pe capacul portbagajului ondulat

Capacitatea lagărului este sarcina maximă admisă pentru structurile clădirii, în care acestea din urmă nu își pierd proprietățile, păstrând stabilitatea deformării.

În funcție de domeniul de aplicare, se disting planșele profilate pentru acoperiri, pentru suprapuneri și pentru producția de garduri de perete.

Prin profilarea oțelului de înaltă rezistență, se asigură rezistența necesară și rezistența la deformare, asigurând un nivel ridicat al capacității de rulare: cu cât este mai mare ondulanța și cu atât este mai groasă oțelul, cu atât este mai mare nivelul de încărcare maxim admisibil.

Atunci când alegeți o placă ondulată pentru acoperișuri și împrejmuirea pereților, acest indicator este crucial. Merită să ne amintim că există mai multe tipuri de sarcini de proiectare pentru profilist:

 • vânt;
 • zăpadă;
 • Greutatea proprie (pentru acoperișuri)

Caracteristicile foliei ondulate

Barele profilate - un fel de material de tablă profilate, se caracterizează prin rezistență ridicată, rezistență la deformare. Are ondulări înalte, nervuri suplimentare de rigiditate. Se utilizează în cazul acoperișurilor și lucrărilor generale de construcție pentru producerea cofrajelor nedemontabile, a armăturilor etc. Foliul purtător poate avea zinc și acoperire decorative de protecție polimerică.

Calcularea capacității portante a cartonului ondulat

Capacitatea portantă a foii profilate este determinată de sarcinile admise pe care materialul le poate rezista fără a manifesta consecințe ireversibile: deformare, rupere etc. Sub tabelul de mai jos sunt valorile de referință pentru notele populare de perete, universale și note.

Important! Limita de sarcină maximă admisă depinde nu numai de proprietățile plăcii ondulate, ci și de schema de așezare și de înălțimea suporturilor (span).

Cele mai populare scheme de plantare:

 • single Span
 • dual Span
 • trei-span
 • patru-span

Pasul suporturilor poate fi de la 1 până la 6 metri, cu lățimea suportului extrem - nu mai puțin de 40 mm și mediu - nu mai puțin de 80 mm

Limitați sarcini uniform distribuite pe tabla ondulată

Tabelul prezintă valori de referință în kg / m.kv pentru oțel cu grosimea minimă admisă. Pentru a calcula sarcina în cazul profilării oțelului de alte grosimi, valoarea tabelară este înmulțită cu raportul dintre grosimea oțelului din tabel și grosimea oțelului profilat pentru care se efectuează calculul.

Calcularea capacității portante a cartonului ondulat

Alegerea unei foi de profil pentru finisarea oricărui obiect, ar trebui să acordați atenție nu doar greutății, formei, parametrilor tehnici, ci și să țineți cont de capacitatea sa de încărcare. Cu o greutate calculată incorect a materialului utilizat, orice structură poate deveni deformată și, ulterior, începe să se deterioreze. În acest articol vă vom spune care este capacitatea portantă a proflistului și, de asemenea, vom analiza încărcăturile maxime posibile ale materialului.

Capacitatea de transport a materialului

Capacitatea portantă a plăcilor ondulate este un parametru important al materialului de construcție, de care depinde capacitatea de a rezista sarcinii întregii structuri sau a elementului său individual. Sarcina principală a acestui parametru este calculul corect și eliminarea completă a proceselor de deformare și distructive din structură. Conform standardelor de construcție, sarcina maximă admisibilă a plăcii ondulate pe 1 m2 este de 86 kg.

Pentru informații! Caracteristica lagărului pentru foaia de profil depinde de înălțimea ondulei sau a valurilor. Cel mai durabil este profilistul mărcii H (rulment).

Capacitatea portantă a fiecărei foi este diferită, de exemplu, profilul H75, așezat în 1 interval, este capabil să reziste până la 500 kg, în două trepte - până la 620 kg. Dimensiunea încărcăturii depinde de distanța de așezare a materialului. Tipul H114, așezat la o distanță de 4 metri, poate transporta până la 190 kg pe 1 interval, iar când este așezat în 2 zboruri, poate transporta până la 220 kg. Datorită rezistenței sale ridicate, duratei lungi de funcționare, rezistenței la deteriorări mecanice și proceselor corozive, placa ondulată este folosită pe scară largă pentru diferite sarcini de orice complexitate.

Important! Lățimea structurii de susținere în zona de contact cu foaia profilate trebuie să fie de cel puțin 40 mm. Este acceptabil să folosiți produsul mai puțin de 40 mm, cu condiția ca foaia profilată să fie așezată într-o singură deschidere.

Domeniul de aplicare

Datorită capacității sale de rulare, folia ondulată este utilizată pentru finisarea obiectelor industriale și rezidențiale. Cel mai adesea materialul este folosit pentru:

 • dispozitivul structurilor de acoperiș, datorită rezistenței sale, foaia profilate poate dura până la 50 de ani;
 • dispozitive de cofrare fixă, foaia de profil este capabilă să reziste încărcărilor maxime de masă de beton;
 • montaj și amenajare de structuri în diverse scopuri;
 • dispozitive de suprapunere interfata;
 • Dispozitive de diafragme de rigiditate a modelelor de diferite tipuri;
 • dispozitivul de garduri și construcții de pereți în diverse obiecte.

Pentru informații! Fiecare proeminență a foii de profil (val) îndeplinește funcția de rigiditate a coastelor, datorită căreia crește puterea produsului, iar stabilirea minimizează timpul pentru construirea obiectelor.

Până în prezent, specialiștii aplică o schemă de calcul în una, două, trei și patru runde.

Cum se calculează indexul capacității portante?

Calcularea capacității portante a podelei este necesară pentru alegerea corectă a materialului. De exemplu, în procesul de realizare a unui acoperiș, calculul evită acumularea de resturi și apă, acest lucru se realizează printr-un dispozitiv de proiectare înclinat. Pentru așezarea acoperișului utilizați o foaie profilată a cărei masă este luată în greutatea specifică de 1 m2, luând în considerare suprapunerea în timpul instalării, toate datele fiind luate din tabelul manualului de construcție.

Pentru informații! Calcularea încărcării foii profilate ia în considerare greutatea zăpezii pe 1 m2 și forța impactului de rafală a vânturilor pe unitatea de suprafață.

Sarcini de zăpadă și vânt se calculează din unghiul acoperișului și din locația geografică a clădirii. În procesul de calcul, este important să se țină seama de regiunea în care se află clădirea, și anume încărcăturile de zăpadă și vânt ale unei anumite localități. Pentru mai multe informații despre modul de calculare a încărcării materialului de construcție, puteți să vă aflați din videoclip

Pentru informații! Calculul se efectuează în conformitate cu următoarea formulă:
încărcarea zăpezii + sarcina vântului + greutatea proprie a podelei.

Când toate datele sunt primite, calculele sunt efectuate, puteți continua cu ridicarea structurii. Este necesar să se înțeleagă, calculul corect executat al încărcăturii foii profilate nu numai că permite alegerea gradului corect de pardoseală, ci și responsabilitatea pentru rezistența și siguranța întregii structuri.

Capacitatea de încărcare a cartonului ondulat

Notă. flautele din carton ondulat, cu o înălțime mare, în general, are o lungime mai scurtă a profilului, astfel încât montarea tablei purtătoare astfel de mărci chetyrohprolotnaya stivuire sistem nu este utilizat.

Aplicarea unei plăci ondulată cu rulmenți

În fiecare zi, și mai ales în construcții industriale, care poartă pardoseală profilate, puteți veni cu o mare varietate de opțiuni de utilizare, dar toate acestea, într-un fel sau altul, vor fi reduse la cinci principale:

 1. Acoperirea acoperișurilor clădirilor mari (de exemplu, hangare), care sunt supuse unor cerințe sporite pentru sarcini specifice
 2. Cofraje nefinisate
 3. Instalarea plăcilor de podea
 4. Montare de garduri de rezistenta sporita (porti, porti)
 5. Construirea de forme arhitecturale mici - containere grele, pavilioane comerciale, depozite, garaje si tarabe

foi de brand universal pentru construirea dispozitivului cofraje suprapunere între podele, elemente de construcție și de incorporare Acoperișuri de producție considerate decking 57. Builders H aprecia cea mai bună combinație sale de caracteristici de preț și de calitate ale transportatorului și lățimea de acoperire - fără motiv cele mai multe calcule cu portanță în timpul construcției obiectului se realizează, luând ca bază această marcă de profil.

Profesioniști în domeniul construcțiilor industriale ca bază pentru acoperișuri membranare, pentru acoperirea spațiilor industriale și hangarelor, pentru montarea plafoanelor monolitice și a formei de fundație fixă, utilizează clasele H60 și H75. Există o aplicație pentru aceste soiuri de tablă profilată și în construcții private - de exemplu, atunci când este necesar să se ridice un gard sau un acoperiș cu rezistență sporită.

Tehnologia cofrajelor nedemontabile în pardoseli pentru pardoseli profilate

Toate construcțiile moderne se dezvoltă în direcția creșterii vitezei de construcție a locuințelor, cu condiția costului redus. În schimb, tehnologiile avansate de inginerie, de asemenea, nu stau în picioare, și vizează simplificarea procedurii de construcție cât mai mult posibil, fără a compromite calitatea structurilor care sunt ridicate. De aceea, descoperirea reală a fost utilizarea unei plăci ondulate de sarcină ca un cofraj nedemontabil pentru aranjarea suprapunerilor interfloare.

Această tehnologie este într-adevăr foarte simplu: grinzi se suprapun cu o punte continuă foi suprapuse de foi de metal și le-au umplut cu un strat de beton. Iată principalele avantaje ale acestei metode:

 • Economisiți timp și bani (nu este nevoie să utilizați echipamente sofisticate de ridicare și transport, ca în cazul plăcilor din beton armat)
 • Flexibilitatea în proiectarea și implementarea proiectelor arhitecturale (foaia ondulată îndeplinește cu ușurință necesitatea de a schimba forma și dimensiunea)
 • Reducerea forței de muncă (aveți nevoie de mai puțin timp și de munca umană)
 • Forța (foaia ondulată acționează ca o întărire a foii)
 • Materiale de economisire (pentru grinzi de oțel, economii de 16%)

Acoperișurile noii generații: avantajele îmbarcării ondulate

În timpurile noastre, profilate (sau profilate) utilizate pe scară largă în construcția acoperișului. Este fabricat din oțel cu zinc și polimer. Capacitatea portantă a plăcii ondulate este determinată de sarcinile admise, pe care le poate rezista fără diverse deformări. Pentru a determina sarcina, există patru dispuneri ale foii profilate pe suporturi (lățimea suportului nu este mai mică de 40 mm):

Straturi din tablă ondulată. Placile profilate pot fi utilizate pentru instalarea de acoperișuri plate și înclinate.

 • o singură span (doi stâlpi);
 • două span (trei piloni);
 • trei span (patru stâlpi);
 • patru span (cinci stâlpi).

Distanța susține -. 6,1 m pentru pardoseli înălțimea nervurii mai mare de 100 mm și la o distanță de 6 m acceptate de circuit cu una si doua deschideri, deoarece lungimea profilelor nu este mai mare de 12,0 m.

Dacă grosimea profilului este mărită, sarcina admisă crește proporțional cu aceasta. Voi da câteva exemple:

 1. Brand S10-1200-0,6 (oțel de 0,5 mm), cu o distanță de 1 m, și susține prima schemă, un singur deschidere ouat - sarcina admisă este de 86 kg / m².
 2. Marcați НС44-1000-0,7 (oțel 0,7 mm) cu o distanță între suporți de 3,5 m și o schemă cu două spații - 182 kg / m².

Atunci când alege un profist, cumpărătorul trebuie să ia în considerare scopul cererii sale și, pe baza acesteia, să aleagă varietatea necesară.

 • H - această "pardoseală" este folosită pentru acoperișuri și suprapuneri interfloor;
 • C este un "perete", destinat structurilor verticale;
 • HC - universal, este utilizat pentru lucrări de acoperiș, precum și pentru structuri verticale.

Fiecare dintre aceste punți are propriile caracteristici. De exemplu, «H» (acoperiș) margini grosime ar trebui să fie mai mică de 20 mm, pentru a rezista la greutatea de zăpadă în timpul iernii sau încărcați, cum ar fi mersul pe jos pe un acoperiș.

Selecție pe baza caracteristicilor

Foaia profilată este un material ușor, motiv pentru care poate fi utilizat în aproape orice structură. Dar nu va fi inutil să luați în considerare greutatea când cumpărați un profil metalic. Greutatea sa variază între 4,5 kg / m² și 24 kg / m². Aceste structuri trebuie să reziste atât la greutatea lor, cât și la precipitații.

Când alegeți o foaie profilate, acordați atenție înălțimii coastelor sale pentru a vă satisface cerințele. Cu cât profilul este mai strâns, cu atât este mai mare încărcătura pe care o poate rezista. Astfel, foile profilate cu un număr mare de nervuri și un profil înalt sunt bine utilizate în structurile portante. De asemenea, există așa-numitul "europrofil".

Caracteristici scurte ale foii profilate, tabel

Domenii de aplicare a foii profilate în funcție de marcare.

Profilul metalic are multe avantaje, dintre care unul este durabilitatea (peste 50 de ani). În plus, simplitatea instalării nu necesită o instalare complicată. Versatilitatea și accesibilitatea pentru toată lumea au oferit popularitatea foilor profilate. Un alt plus este curățenia ecologică. Dar există unele dezavantaje:

 1. Deoarece în compoziția sa oțel, foaia ondulată acumulează energie electrică statică. Aceasta necesită o instalare suplimentară a trăsnetului.
 2. Nu protejează împotriva zgomotului în timpul ploii sau grindinei, ci, dimpotrivă, îl întărește.
 3. Are o conductivitate termică mărită, deci merită luată în considerare stratul suplimentar de izolație termică.

Tipuri de pardoseli profilate de acoperire

Ordinea de așezare foi de carton ondulat. Foile sunt întotdeauna suprapuse.

Atunci când alegeți un profil metalic, cumpărătorul trebuie să acorde atenție acoperirii. Există 7 tipuri:

 • zinc;
 • Plastisol;
 • PVDF (aplicarea vopselelor acrilic de polivinil difluorid);
 • poliester (polimer);
 • aluminiu-zinc;
 • o acoperire cu vopsea de poliester mat;
 • puralovoe.

Atunci când cumpărăm carton ondulat, merită să ne întrebăm nu numai marca producătorului, ci și producătorul de materii prime. La urma urmei, materiile prime sunt responsabile pentru durata de viață a lucrătorilor profilați.

Un producător bun va alege cu grijă furnizorii de materii prime. Orice producător de folii ondulate actualizează în permanență echipamentul și îmbunătățește tehnologia sa. Dacă este necesar, explicați partea tehnică a problemei cumpărătorului.