Acoperire de acoperis: ceea ce este și cum se face corect?

Tipuri

Acoperișul este o construcție obligatorie, care este prezentă în orice locuință. Nu numai că protejează spațiul de locuit împotriva vânturilor și precipitațiilor, dar face și structura mai atractivă și mai completă. Într-o astfel de construcție, unul dintre cele mai importante roluri este jucat de o cutie corect construită.

descriere

În prezent, alegerea materialelor pentru acoperiș este foarte bogată, astfel încât puteți alege cea mai bună opțiune pentru fiecare gust și buget. Pentru a acoperi corect și fiabil așezarea pe bază, este necesar să montați un șanț puternic și durabil. Această construcție va prelungi durata de viață a acoperișului și va face mai rezistentă la uzură.

Cutia însăși este perpendiculară pe barele fixate. Aceste părți sunt instalate pe picioarele cavității. Acest design preia sarcina principală din materialul de acoperiș. În acest caz, rafturile transferă greutatea acoperișului pe podea. În versiunea corectă, se obține un sistem fiabil, care servește de mai mulți ani.

O altă componentă importantă a placajului de acoperiș este bara de control. Această construcție este diferită în funcțiile și structura sa de la cutie, dar nu toată lumea știe ce este.

Caseta de control este alcătuită din bare de lemn. Sunt ambalate direct pe materialul de impermeabilizare, pe caneluri. Această construcție este montată pentru a forma un strat calitativ de impermeabilizare. De regulă, grila de control este instalată sub placa metalică.

Carcasa și grătarul sub acoperiș sunt realizate din materiale diferite.

Pentru astfel de lucrări sunt cele mai potrivite:

 • foi de hârtie;
 • placi necariate;
 • placă tăiată;
 • placaj de calitate, rezistent la umiditate;
 • plăci aglomerate.

Experții nu recomandă realizarea de structuri similare de la plăci, a căror lățime este mai mare de 15 cm. Acest lucru se datorează faptului că, de-a lungul timpului, materialul de construcție începe să se deformeze. Astfel de defecte sunt în mod special susceptibile la zone situate de-a lungul fibrelor.

Instalarea unor astfel de structuri este destul de posibilă pentru a se produce de unul singur. Desigur, această lucrare nu poate fi numită foarte simplu și rapid. Fiabilitatea și durabilitatea materialului de acoperiș vor depinde în mod direct de calitatea căptușelii pe care o construiți. De aceea, instalarea unor astfel de sisteme ar trebui tratată în mod responsabil și serios. Dacă vă îndoiți de abilitățile dvs., este mai bine să nu riscați, ci să încredințați munca profesioniștilor.

Există două tipuri principale de perdele pentru materialul de acoperiș. Ele sunt continue și descărcate. Ne vom cunoaște în detaliu aceste construcții.

solid

O versiune continuă a cutiei este instalată cu placaj rezistent la umiditate din placaj sau OSB (grosimea acestora trebuie să fie de cel puțin 10 mm). Uneori sunt folosite panouri pentru colectarea acestei structuri. Dacă utilizați ultimul material, trebuie să țineți cont de faptul că acesta este stivuit cu mici decupaje (aproximativ 10 mm).

Principalul avantaj al unei laturi continue din material de foi, desigur, este o suprafață perfect plat, rezultând rezultatul. La acest design, nu există diferențe, spre deosebire de opțiunile colectate de la panouri.

Totuși, un astfel de sistem are mai multe dezavantaje.

 • Plasarea unei foi de cutie poate deteriora grav portofelul, deoarece plăcile OSB sau placajul, de regulă, costă mai mult decât plăcile obișnuite.
 • Dulapul dulce așezat pe cutie nu este întotdeauna ceva pozitiv. Creșterea conductivității termice a acoperișului va provoca inevitabil apariția condensului, chiar dacă în timpul zilei valorile temperaturii vor fluctua. Cu o asezare stransa, nu exista nicio gaura de ventilatie pentru a evapora excesul de umiditate, deci va fi acumulat constant sub materialul de acoperis, ceea ce este foarte dăunător pentru el.
 • Dacă vă gândiți la modul în care o plăcuță metalică este pusă pe o astfel de fundație, devine clar că nu prea are importanță în ea. Pentru plăcile flexibile, o cutie continuă este o opțiune excelentă, dar pentru plăcile metalice este destul de acceptabil să folosiți modele mai accesibile.

ladă solidă din plăci montate cu un joc mic, este cel mai potrivit pentru montarea pe unghiuri mici de înclinare a acoperișului în cazul montării foi, ardezie sau material pentru acoperișuri, cum ar fi Ondulin. În ceea ce privește metalul, naveta nu este recomandat de placi pentru ea.

rarefiat

Cârligul sub acoperiș este recunoscut ca fiind cel mai bun design. La asamblare, șinele trebuie instalate astfel încât talpa fiecărui rând orizontal de module ale plăcii metalice să obțină un suport inferior de încredere și o lățime suficientă a materialului pentru instalarea șuruburilor cu auto-filetare.

În acest caz, decalajul dintre axele ghidajelor orizontale trebuie să corespundă în mod necesar lungimii longitudinale a modulelor materialului de acoperiș. Cel mai adesea pasul dintre grinzi este de câțiva centimetri. Acest design este foarte potrivit pentru acoperișurile metalice, ardezie lăcuită și plăci de origine naturală.

Pentru a construi un acoperiș redus este permisă utilizarea plăcilor cu o grosime de 20-40 mm. În acest caz, dimensiunile barelor pot fi 50x50 mm sau 60x60 mm, iar diametrul poliilor este de 70 mm.

În acest caz, alegerea unui material adecvat pentru fabricarea lamei depinde în mare măsură de acoperiș și de caracteristicile sale. De exemplu, un arbore utilizat în construcții trebuie să fie de cel puțin 2 grade - nu ar trebui să existe noduri și alte defecte pe material. Este recomandabil să alegeți tabla de margine.

Dacă, în producția unei cutii rare, este folosită o placă neimprimată, atunci marginile ei trebuie să fie neapărat stesani. Nu trebuie achiziționate materiale cu o lățime mai mare de 140 mm - aceste panouri se pot deforma în timp.

Atunci când creați un design redus al cutiei, trebuie să selectați materialul:

 • pe care nu există noduri - astfel de defecte conduc adesea la ruperea plăcilor sub ponderea zăpezilor;
 • lemn uscat - lemnul este, în orice caz, nu ar trebui să fie brut, pentru că în cele din urmă se va rassohnetsya în continuare și elemente de fixare (cuie sau șuruburi) nu vor ține atât de strâns în materialul.

Foarte adesea, o cutie plată continuă este așezată în partea superioară a unui șuvoi. Desigur, un astfel de dispozitiv nu este obligatoriu. Structura solidă este complet permisă pentru a fi montată fără montarea preliminară a unei fundații rare.

Selectarea materialelor

După cum sa menționat mai sus, pot fi folosite diverse materiale pentru a construi acoperișul sub acoperiș. Principala condiție de alegere este calitatea ideală. Numai cu utilizarea de bare de încredere și durabile, cu trecerea timpului pe structura nu vor apărea sagging sau coline. În plus, pardoseala însăși trebuie să fie suficient de puternică încât să nu se îndoaie sub greutatea unui adult.

Ar trebui să acordați atenție dimensiunii unghiilor pe care o veți folosi la instalarea plăcuțelor. Pentru a calcula acest indice, este necesar să vă asigurați că lungimea unui unghiu nu este mai mică decât de două ori grosimea plăcii cuiete.

Sa spus deja că tipul de contrabrusă și cutia principală, în primul rând, depind de materialul din care este realizat acoperișul. De exemplu, sub o acoperire destul de rigidă, cum ar fi profile metalice, plăci sau ardezie, puteți utiliza o construcție rară a plăcilor.

Cele mai populare materiale de acoperiș sunt:

 • ceramică, sticlă de ciment-nisip sau polimer-ciment;
 • Ardezie sau euro-slate speciale;
 • Materiale falsi;
 • plăci metalice;
 • acoperiș moale sau flexibil.

Cele mai multe tipuri de șindrilă (cu excepția metalului) sunt bucăți mici. Aceste materiale sunt cele mai calitative și convenabile în ambalare, datorită multor proprietăți pozitive și o durată lungă de viață.

Cele mai dificile sunt materialele de pe șindrilă. Din acest motiv, ele trebuie puse pe cele mai puternice și mai puternice laturi și fundații. În acest scop, se recomandă utilizarea barelor de înaltă calitate având o secțiune de 50-60 mm.

Unul din material pentru acoperișuri cele mai comune este de ardezie. Principalul avantaj, din care, deoarece mulți consumatori aleg astfel de acoperiri este faptul că acestea au o dimensiune compactă, astfel încât acestea să poată fi ușor de pus pe barele, ale cărei dimensiuni nu sunt mai mult de 50 mm. În timpul instalării plăcilor mari de ardezie este permisă utilizarea unui element șipcă, a căror grosime este de aproximativ 80 mm. Etapa în acest caz depinde de valorile dimensionale.

Foi mari de ardezie trebuie să fie instalate astfel încât sub ele să existe cel puțin trei suporturi. Această condiție trebuie să fie respectate, astfel încât un astfel de acoperiș cu un timp până la început să se înmoaie sub influența greutății și a precipitațiilor.

Nu este atât de popular acum este acoperis cusătură, dar uneori este încă folosit pentru decorarea acoperișului. Predispoziția sa, de regulă, este de 14 grade. În ceea ce privește configurația unui astfel de acoperiș, este destul de complexă și complexă, așa că experții recomandă insistent instalarea acestuia pe tipuri solide de cutie.

Un plan de instalare mai simplu și mai puțin important este acoperirea flexibilă. Cu toate acestea, pentru instalarea sa, este necesară o cutie continuă cu una sau două straturi. Greutatea acestor materiale de construcție este mică, așadar instalarea acestora nu este atât de dificilă și de intensivă.

Acum, să examinăm în detaliu care etapă a plăcuțelor este potrivită pentru diferite tipuri de materiale de acoperiș:

 • Garniturile flexibile de ruliu trebuie fixate pe o bază solidă. Pasul dintre componentele sale individuale nu trebuie să depășească 10 mm.
 • Pentru un astfel de material de acoperire ca ardezia, treapta trebuie selectată în funcție de dimensiunile acesteia. Rata primară a datelor depinde de grosimea foilor, care poate fi de 50-75 cm.
 • În ceea ce privește metalul, pasul cutiei pentru acesta, ca regulă, variază în valori de la 300 la 400 mm. Diferența dintre ultimele două bare ar trebui să fie de 2 ori mai mică.
 • La montarea oricărui tip de șindrilă, este necesar să vă bazați pe instrucțiunile producătorului, ținând cont de gradul de panta a acoperișului. Adesea, în acest caz, plăcile sunt instalate cu un interval de 320-380 mm.
 • Pentru acoperișul cu șarpantă, cea mai comună treaptă a cadrului este de 200 mm.

așezări

Înainte de a începe direct instalarea unei cutii de calitate și fiabile, este necesar să facem toate calculele, deoarece construcția nu poate fi evitată fără ele.

Pentru a calcula cantitatea necesară de materiale de construcție, trebuie să cunoașteți următorii parametri:

 • dimensiunea acoperișului;
 • tipul și grosimea materialului care urmează a fi așezat;
 • construcția acoperișului propriu-zis.

Dacă credeți că este foarte dificil să creați singur un design al unui design viitor, atunci puteți utiliza un calculator online special care detectează rapid și automat toți parametrii necesari.

Cum să vă pregătiți?

Este foarte posibil să construiți manual materialul de acoperiș pentru materialul de acoperiș. În primul rând, stocați toate instrumentele și dispozitivele de fixare necesare, care includ:

 • unghii și un ciocan;
 • șuruburi și șurubelnițe;
 • un ferăstrău (în loc să poți cumpăra un bulgar - va fi mai convenabil să lucrezi cu el);
 • clește;
 • un creion sau cretă specială pentru marcare;
 • ruleta;
 • bule sau la nivel de clădire cu laser.

Când achiziționați toate instrumentele și materialele, puteți trece la lucrările pregătitoare. Nu merită să le neglijeze, altfel proiectarea se poate dovedi a fi neclară și de scurtă durată și va fi foarte dificil să o punem.

Etape de lucru.

 • Mai întâi, măsurați cu atenție acoperișul. Apoi ar trebui să începeți pregătirea plăcilor pentru realizarea structurii cadrului.
 • În cazul în care materialul de acoperire are o greutate impresionantă, atunci este mai bine să folosiți plăci de margini mari. Astfel de detalii vor rezista în siguranță la greutatea acoperișului.
 • De asemenea, specialiștii recomandă sortarea materialelor de construcție. Acest lucru se explică prin faptul că în multe partide există o necondiție, care este mai subțire sau mai groasă. Utilizarea elementelor de dimensiuni diferite conduce adesea la faptul că acoperișul este așezat cu neregularități și coline.
 • Dacă doriți să izolați mai mult spațiul mansardă, înainte de a instala acoperișul și acoperișul, trebuie să puneți un strat special de protecție împotriva condensului pe bază. Fixarea acestui material trebuie făcută direct pe raft. Filmul trebuie montat cu benzi orizontale. În același timp, ar trebui să faceți o suprapunere de cel puțin 10-15 cm. Nu întindeți filmul - ar trebui să se răstoarne ușor între capriori. Consolidarea acestui material este recomandat folosind bare cu o grosime de cel mult 3 cm.

Amenajarea acoperișului și instalarea detaliată a bazei pentru diferite acoperiri de acoperiș

Acoperișul scheletului acoperișului este doar o parte din cherestea necesară, care este necesară pentru a construi propria casă.

În plus, trebuie să folosiți o mulțime de materiale pentru a crea o cutie de calitate și adecvată sub materialul de acoperiș.

Acest element al acoperișului este foarte important, prin urmare, la construcția acestuia este necesar să se respecte normele și normele de construcție stabilite în funcție de materialele selectate.

În acest articol veți afla ce este cutia și cum să o montați corect.

Acoperișul acoperișului - ce este și de ce este necesar?

Acoperișul acoperișului este o structură specială, care constă din grinzi sau plăci, care sunt așezate la un unghi de 90 de grade față de grinzi.

Pentru construcția acoperișului sunt necesare unele dintre următoarele materiale, în funcție de materialul de acoperiș:

 • cherestea;
 • panouri ordinare sau de tabla;
 • tes;
 • placaj.

Acoperișul acoperișului trebuie să fie realizat în conformitate cu regulile de construcție stabilite. Acest lucru este important datorită faptului că, în cazul unei instalări necorespunzătoare sau nerespectării instrucțiunilor, întregul acoperiș din cauza rafalelor de vânt sau a condițiilor meteorologice nefavorabile poate fi la sol.

Prin urmare, înainte de a începe lucrul la ridicarea cutiei, trebuie să înțelegeți mai întâi structura tortului de acoperiș, tipurile de materiale și posibilitatea aplicării lor în cazuri specifice.

Amenajarea acoperișului acoperiș tort

Indiferent de acoperirea planificată a clădirii - plată sau înclinată, acoperișul trebuie pus în aplicare într-un anumit mod.

Acest element al structurii este alcătuit din mai multe straturi, pe care constructorii le-au acceptat ca placaj de acoperiș.

Vă permite să protejați interiorul clădirii de efectele negative asupra acestora asupra oricăror factori de mediu.

Lăsați-o să atingă următoarele straturi de prăjituri:

Fiecare dintre straturile de mai sus, dacă este instalat corect, își îndeplinește funcția specifică. Dacă treceți peste o parte a acoperișului, celelalte elemente vor fi mai predispuse la efecte diferite ale factorilor externi. În plus, interiorul clădirii va deveni mai puțin sigur și confortabil pentru a trăi și a funcționa.

Decoratiuni interioare este cel mai adesea un strat de gips-carton si un strat de finisaj, care poate servi ca tencuiala, tapet sau vopsea. Această parte a tortului are doar o funcție estetică, închizând straturile interioare ale acoperișului.

 • Placarea este un cadru special, pe care materialul de acoperiș va fi păstrat în viitor. Pe partea interioară a grinzilor se montează un film special de barieră de vapori, care împiedică pătrunderea fumului din cameră în tort.
 • Cel mai adesea între rafturile acoperișului este pus materialul de izolație. Cele mai populare tipuri sunt vată minerală și polistiren. Primul tip de izolație este rezistent la foc și mai scump. Este nevoie de o mulțime de resurse umane pentru instalare. Penoplastul este susceptibil la aprinderea rapidă într-un incendiu, eliberează, topeste, substanță toxică, dar este mai accesibil și ușor de instalat.
 • Hidroizolarea este un film care este plasat pe partea de sus a grinzilor. Nu permite penetrarea precipitațiilor atmosferice în încăperi și, de asemenea, împiedică scurgerea condensului în tortul de acoperiș, care se poate forma în spațiul aerisit.
 • Ventilarea în acoperiș este proiectată pentru a se asigura că spațiile situate direct sub ea sunt mai confortabile pentru a trăi și a găsi oameni în ele. De asemenea, ventilația protejează tortul de acoperiș din vaporii de apă.

Tort sub tigla metalica

Materialul de acoperire poate fi complet diferit - atât piesă, cât și role. În funcție de opțiunile care vor fi selectate, depinde de instalarea blaturilor, deoarece acestea trebuie să fie păstrate pe acoperiș.

Caracteristici de lăcuit continuu și rarefiat

Ce determină treapta acoperișului în construcția acoperișului? În funcție de tipul de acoperiș ales pentru acoperiș, există două tipuri diferite de cutii pentru acesta:

 1. Lăcuirea continuă a acoperișului - instalarea plăcilor de acest tip se realizează cu o treaptă care nu depășește un centimetru. De asemenea, este permisă utilizarea plăcilor de placaj. Cel mai adesea acest tip de cutie este realizat pentru astfel de tipuri de materiale de acoperis ca plăci moi și ardezie plat. De asemenea, toate tipurile de acoperișuri moi sunt așezate exact pe acest tip de cutie.
 2. Rarefied - instalarea de lamele de acest design poate fi diferită în funcție de material, ajungând la câteva zeci de centimetri. Cel mai adesea acest tip de cutie este utilizat pentru plăci metalice, ardezie și ceramică.

Cel mai adesea, grosimea cutiei de acest tip este de 25 de milimetri. Unul dintre tipurile ideale de cherestea pentru acest design este o grămadă de foi.

Cadrul unei așternuturi rare este o serie de plăci sau jgheaburi paralele cu creasta acoperișului și unul cu celălalt, cu un anumit pas de localizare între ele. Poate fi complet diferit - de la 10 la 800 de milimetri.

Cel mai adesea pentru un astfel de design, o placă mai largă este folosită pentru acoperirea acoperișului. Valoarea minimă a secțiunii transversale este de 40 milimetri. Cu cât este mai greu materialul de acoperiș, cu atât mai fiabil trebuie să faceți un cadru. Prin urmare, în unele cazuri, grosimea plăcilor este mărită, iar pasul lor este redus.

Caracteristicile materialului utilizat pentru cutie

Pentru a înțelege ce material poate fi pus pe cutie, trebuie mai întâi să înțelegeți caracteristicile tipurilor sale cele mai populare. Acestea includ:

Diferite tipuri de plăci (cu excepția metalului) sunt elemente de dimensiuni reduse ale acoperișului. Acest material este considerat unul dintre cele mai bune datorită proprietăților sale, precum și o durată lungă de viață.

În acest caz, acoperișul plăcii este cel mai greu, din cauza căruia necesită o bază bună în defecțiunea rampei de cavitate și a cutiei corespunzătoare. Este recomandat să folosiți bare care măsoară de la 50 la 60 de milimetri.

Pasul latinelor trebuie calculat în funcție de lungimea fiecărui șarț care poate fi diferită în funcție de producător.

Ardezie este unul dintre cele mai comune materiale de acoperire pe teritoriul țării din diverse motive. Dimensiuni mici ale foilor pot fi plasate pe bare, a căror dimensiune nu depășește 50 de milimetri.

Dacă se montează unități mari de dimensiuni și greutăți, este mai bine să se utilizeze bare cu o grosime de aproximativ 80 milimetri. Pasul trebuie selectat în funcție de dimensiune.

Acestea pot fi, de 120 * 68 centimetri și 175 * 112,5 centimetri. Merită să ne amintim că o foaie trebuie să susțină cel puțin trei bare, astfel încât să nu se îndoaie sub propria lor greutate și presiune de precipitații atmosferice.

Plierea acoperișului este mai puțin populară, dar este uneori folosită. Dacă panta acoperișului este în limita a 14 grade sau dacă configurația acestuia este destul de complicată, producătorii recomandă montarea materialului pe o cutie continuă.

Ce panou este necesar pentru acoperișul acoperișului? Secțiunea transversală a fasciculului ar trebui să fie de 50 * 50 milimetri. De asemenea, puteți folosi o placă cu o secțiune transversală de 32 * 100 milimetri.

Începeți instalarea unei lame sub acoperișul cusăturii de pe streașină. Părțile proeminente ale acoperișului trebuie să fie finisate timp de 60 de centimetri, cu o placă solidă în trepte de cel mult 1 centimetru.

Acoperișul moale este suficient de simplu pentru instalare, dar necesită un lăcuit continuu cu unul sau două straturi. Greutatea unui astfel de material este suficient de mică.

Costul, în contrast cu alte tipuri de acoperișuri, este de asemenea acceptabil. În acest caz, durata de viață a materialelor moi nu poate fi foarte mare. În plus, ele sunt destul de toxice în combustie și nu foarte rezistente la foc.

Alegerea etapei acoperișului, în funcție de materialul de acoperiș

Fiecare tip de material utilizat pentru construirea acoperișului trebuie montat pe o cutie cu un anumit pas individual.

Această valoare ar trebui deseori determinată independent, în funcție de dimensiunile foilor de material, respectând în același timp regulile stricte de construcție. Putem distinge următoarele modele pentru diferite tipuri de acoperișuri:

 • materiale rotative moi - trebuie să utilizați o cutie continuă cu un pas minim între elementele de până la 10 milimetri;
 • Ardezie - este necesar să selectați individual etapa în funcție de grosimea foilor - de la 50 la 75 de centimetri;
 • tigla metalică - trebuie luate în considerare instrucțiunile fabricantului de material, însă, în general, se poate indica faptul că treapta totală este în intervalul de la 300 până la 400 de milimetri, iar distanța dintre ultimele două plăci ar trebui să fie de jumătate din dimensiune;
 • țigle (ceramică, polimer și nisip) - trebuie să fie ghidate de instrucțiunile producătorului, ținând cont de unghiul de înclinare a sângelui; cel mai adesea placile sunt stivuite cu un interval de la 320 la 380 milimetri;
 • copertina acoperișului - cea mai comună etapă a cutiei este de 200 de milimetri, deși există și altele.

Montarea acoperișurilor cu mâinile tale

După cumpărarea materialului, trebuie să comandați lemn pentru acoperiș.

Calcularea dimensiunilor trebuie făcută ținând cont de dimensiunile acoperișului care a fost achiziționat și, de asemenea, în funcție de dimensiunea acoperișului.

Merită să ne amintim că cu cât designul este mai complex, cu atât mai mult vor exista elemente de deșeuri și substandard.

Prin urmare, cel mai bine este să comandați un material cu o marjă de 10%.

Pentru a monta baza, este posibil să aveți nevoie de următoarele instrumente:

 • ciocan și cuie;
 • șurubelniță și șuruburi;
 • ferăstrău sau bulgară;
 • clește;
 • creion sau cretă pentru marcare;
 • ruleta;
 • nivel de construcție.

La instalare, urmați instrucțiunile de mai jos:

 1. În primul rând, în funcție de materialul selectat, ar trebui să se facă marcaje pe grinzile plăcilor sau barelor. În funcție de tipul de acoperiș, aspectul poate fi eterogen. Cele mai multe ori pe margini ar trebui să facă un pas mai mic.
 2. După numărarea a fost realizată cu ajutorul unui ciocan și cuie sau șuruburi și șurubelnițe trebuie să pună în aplicare o instalare pe etape de placi sau bare de pe căpriori.
 3. După fiecare fixare a elementului următor, este necesar să verificați locația sa față de cea anterioară, precum și instalarea corectă cu ajutorul nivelului.
 4. Este deja direct pe baza însuși ca instalarea materialului de acoperire să fie efectuată.

Videoclip util

Instrucțiuni video privind instalarea plăcilor de acoperiș pe acoperiș cu propriile mâini:

concluzie

La instalarea plăcuțelor pentru anumite tipuri de materiale de acoperiș, este necesar să fiți ghidați în primul rând prin recomandările producătorului.

Acest lucru este important datorită faptului că, în lumea modernă, în fiecare an, ei vin cu și fac multe materiale noi cu privire la noile tehnologii, din cauza cărora instrucțiunile pentru stabilirea lor se schimbă în mod constant.

Dacă respectați cu strictețe instrucțiunile pe care compania le-a calculat, puteți să vă protejați casa de precipitații și de condițiile climatice fără probleme pentru o perioadă lungă de timp.

Tăvile profilate: alegere, calcul, tehnologie de instalare

Astăzi, mulți preferă foliile profilate ca fiind un material de acoperiș ușor, ușor și ușor de instalat. Nu este dificil să lucrezi cu el și orice persoană o poate face, alege o soluție de calitate și pregătește fundația potrivită.

Și în acest articol vă vom spune ce fel de cutie ar trebui să fie sub teaca profilate de diferite tipuri și forme, cu ce pas ar trebui montat și de ce depinde acest pas. Iar lecțiile noastre video și ilustrațiile detaliate vă vor ajuta să înțelegeți toate detaliile acestui design!

conținut

Imaginați-vă ce se întâmplă dacă lățimea sub tablă ondulată nu este destul de frecventă: foile se vor îndoi cu ușurință nu numai sub greutatea dvs., ci sub capacul de zăpadă, iar deja în primăvară acoperișul va părea deprimant.

Calcularea și proiectarea cutiei

Să începem cu conceptele. Deci, cutia este o podea solidă sau o construcție de zăbrele care este montată peste grinzi și servește drept bază pentru fixarea materialului de acoperiș.

Prin ea însăși, șanțul întărește structura spațială a acoperișului datorită rigidității sale și este realizat fie din lemn, fie din metal.

Cat de mult cutia sub tabla ondulata va fi scazuta sau solida depinde de acoperisul in sine. Solidul este numit pardoseală cu un spațiu liber de până la 1 cm (nu este 100% monolit), iar această cutie este potrivită pentru materiale rulante, ardezie plat și plăci moi. Parchetul solid este de asemenea realizat parțial în intersecția sau joncțiunea skate, de-a lungul streașinilor.

Cea mai complicată este cutia de acoperiș de șold:

Contabilitate pentru condițiile climatice: zăpadă și vânt

Unghiul pantei acoperișului joacă un rol important. Atunci când o pantă abruptă mai mare de 45 °, acesta poate fi îndepărtat cu ușurință de zăpadă și apă, dar mai abruptă panta, construcția mai costisitoare a acoperișului, iar lemnul mai mare va merge pe șipcă.

Să comparăm: pentru un acoperiș cu o pantă de 45 ° este nevoie de jumătate de ori mai multe materiale de construcție decât unul plat, iar pe o pantă de 60 ° este de două ori mai mare. Dar rolul său este jucat de climat.

Deci, pentru zonele unde există vânturi puternice, trebuie să faceți cea mai ușoară acoperiș, deoarece placa ondulată este materialul de navigație de pe toate acoperișurile existente. În uragane, aceste acoperiri sunt rupte "de la rădăcină", ​​deci este mai bine să nu dai credință o șansă. Dar în zonele acoperite de zăpadă, unde vânturile nu sunt puternice, fac pante abrupte.

Deci, reduceți încărcătura de zăpadă, deoarece cu astfel de patine, zăpada cade în sine. Și acest lucru este valabil mai ales pentru carton ondulat, care este produs destul de subțire și se poate îndoi într-adevăr sub zăpadă (mai ales dacă pasul cutiei a fost instalat "cu ochii".

Luați în considerare și faptul că cu cât este mai densă lama, cu atât cântărește mai mult. Și totul este important să se ia în considerare la calcularea încărcăturii fundației. În mod specific, pentru construirea unui acoperiș din tablă ondulată, conurile sunt cele mai des folosite, iar greutatea unui metru cub este de 500 până la 550 kg. Pentru comparație: OSB și placaj la același volum va cântări 600-650 kg / m 3.

Să determinăm mai întâi dacă merită să numărați cutia sub tabla ondulată. La urma urmei, adesea este suficient să spunem că este ușor să ridici un pas, literalmente "cu ochi" sau ca un vecin, deoarece materialul este nemanipulat. Dar în acest caz riscați să întâlniți astfel de consecințe:

 • Excesul de cost al acoperișului, în cazul în care bara de consiliu recomandă pasul de lagăre.
 • Deformarea plăcii ondulate sub prima zăpadă, dacă totul se face la întâmplare.
 • Îmbinarea incomode a foilor atunci când marginile unei foi ondulate ajung între laturi.
 • Incapacitatea de a efectua lucrări de reparații datorită faptului că este periculos să mergeți pe acoperiș.

Prin urmare, pentru a nu obține "sub" sau "pere", și ați fost liniștiți pentru casa dvs., faceți încă calculele necesare.

Aveți mai multe moduri:

 1. Utilizați un calculator online special direct pe site-ul web al producătorului de carton ondulat, care va calcula totul corect.
 2. Pentru a studia proiectul finalizat, care a fost dezvoltat pentru zona dvs. și același acoperiș. Desigur, există astfel de case în district, dar nu luați ca exemplu obiectele auto-constructorilor, ale căror singurii consultanți sunt membri ai forumului.
 3. Consultați-vă cu șefii de șantieri care se află deja lângă dumneavoastră. Faptul este că încărcătura pe cutie este calculată pe 1 m 2, deci, în principiu, nu contează care este lungimea acoperișului dvs., principalul lucru este acela că unghiul coincide. Această opinie ar trebui să fie de încredere, deoarece în design profesional respectă anumite coduri de construcție și reguli.

Dacă nu regretați calculul timpului, veți câștiga ca un material de acoperire și material de economisire pe el. Zăpada și vântul pot crea o încărcătură de peste 300-500 kg pe pătrat de acoperiș!

Să spunem doar: un sistem de rafturi este un design ingineresc complex care nu este creat "pe genunchi". La urma urmei, în acoperiș nu există delirări neimportante și chiar și o economie mică pe aceeași cutie în viitor va duce în mod necesar la cheltuieli mai importante pentru reparații. Și pentru a remake acoperișul este foarte dificil.

Desigur, dacă sunteți un mic din oțel stivă foaie de acoperiș deasupra garajului, foișor sau coronamentului, atunci ai nevoie doar pentru a înțelege vizual cât de puternic ar trebui să fie ladă și să compare datele cu tabele. Atât de mulți oameni fac, și deseori calculele lor aproximative sunt corecte:

Dacă vorbim despre acoperișul unei case de locuit, este foarte important să abordăm chestiunea calculării șanțului pentru așchierea profilate. Astfel, pentru diferite sarcini și tipuri de carton ondulat se utilizează următoarele tipuri de cutii:

 • Plăci solidă, din plăci OSB sau placaj. Este necesar cu pante de acoperiș minim.
 • Cutie solidă de bare sau plăci, pe care le așez paralel unul cu celălalt, cu un mic decalaj. Această opțiune este potrivită pentru carton ondulat.
 • Cutie rare cu grătare continuă. Deci, în cazul în care cutia a fost stivuită cu un pas mare, atunci pentru rigiditate suplimentară, contrapanouri sunt plasate de-a lungul diagonalei acoperișului.
 • Cutie gofrată pentru carton ondulat, cu un pas de câteva ori mai mic decât foaia în sine.

Dar lățirea rarefiată sub acoperisul de dimensiuni mari nu se apropie, t. se calculează astfel încât foaia să nu fie doar două bare. Din păcate, cartonul ondulat nu este atât de puternic.

Pentru dispozitivul unei cutii continue, luați panouri grosime de 30-40 mm. Nu se recomandă să se folosească plăci mai mari de 140 mm, deoarece acestea pot fi agitate.

Apropo, aproape nimeni nu face o cutie continua de la placile de sub tabla ondulata, si este inlocuita de o acoperire mai practice a patinei cu placi OSB sau placaj rezistent la umiditate.

Rare de cutie: pentru acoperișuri abrupte

În mod tradițional, sub tabla ondulată modernă, se instalează o cutie subțire. Este permis să se facă sub materialul rigid de acoperiș, care poate rezista încărcăturii de vânt și zăpadă suficient de bine fără rupere și fără îndoire.

Busteni si stalpi din lemn sunt potriviti pentru o cutie de rasinoase. Principala cerință pentru ei este să aibă o umiditate internă minimă, în limita a 18-20%, să nu aibă deformări, curbe și noduri. Această lamelă trebuie tratată cu un antiseptic și, dacă se dorește, cu un agent de întârziere a focului. De asemenea, cutia rarefiată sub placa ondulată este realizată din grătare galvanizate în formă de U.

Pasul standard al pardoselii pentru tabla ondulată pentru banda centrală a Rusiei este de 35-40 cm, când se utilizează bare cu secțiunea de 50x50 mm sau plăci de 50x120 (140) mm.

De asemenea, lamelele sunt echipate cu un singur strat sau cu două straturi, însă este suficient un singur strat pentru placa ondulată.

Grosimea pasului și înălțimea de ondulare

Pasul instalației de acoperiș pentru foile profilate depinde, de asemenea, de tipul de profiluri al foilor în sine. Fiecare profil are propria capacitate de rulment, care este determinată de înălțimea onduleului și de grosimea oțelului laminat. De exemplu, pentru notele care au capacitatea de a pune o cutie continuă și cu o raritate foarte mare.

Pentru acoperișurile înclinate, placa ondulată este luată cu o ondulare de cel puțin 20 mm. Acestea sunt NS-35, MP-20, S-44. Și profilele H-60 ​​și H-75 sunt utilizate pentru acoperișurile autoportante și plate ale obiectelor industriale:

În orice caz, secțiunea minimă ar trebui să fie de 30x100 mm, dacă distanța dintre capriori este de până la 1000 mm:

Ambalare pentru tipuri individuale de carton ondulat

De asemenea, să desemnați câteva caracteristici ale cutiei pentru cele mai populare tipuri de carton ondulat care sunt folosite în construcția unei case particulare.

Deci, dacă utilizați o placă profilate C-8 pe acoperiș de 15 °, atunci fie o grosime de 0,55 mm (asigurați-vă că ați verificat cu un micrometru), fie așezați o cutie solidă.

În lucrul cu tablă trapezoidală MP-20, P-18 plăci ia 0.7-.55 mm, și să facă o pardoseală continuă, în cazul pantei până la 15 ° și ladă rare în cazul în care mai mult, păstrând o distanță între plăcile la 5 cm. Dar profilat H-35 are aceeași grosime la 15 ° permise stivuite pe șipcă în trepte de 50 cm și de 15 °, în pași de 1 metru, există doar destulă putere. În acest caz, în aceleași condiții pentru carton ondulat C-44, în cazul în care grosimea tablei este în interiorul 0.55-0,7 mm.

Pentru placa profilate H-60, panta acoperișului nu este mai mică de 8 °, iar grosimea plăcii trebuie să fie de 0,7-0,9 mm. Montarea plăcuțelor este deja făcută la maximum 3 metri.

Acest tabel vă va ajuta să înțelegeți totul:

Alegerea materialului: lemn vs metal

În ceea ce privește materialul pentru fabricarea cutiei, există două opțiuni: metal și lemn. Astfel, grinzile metalice robuste sunt alese mai des astăzi pentru clădirile industriale de înălțime ridicată, unde există o mare rezistență ridicată, o siguranță la foc și o greutate relativ scăzută.

Și pentru construcția de locuințe private, acestea recomandă cherestea ușor de utilizat și accesibilă. Dar, de fapt, puteți alege alegerea pe prima opțiune, cu atât mai mult cu cât nu puteți găsi o bază mai bună pentru carton ondulat.

Cutie din lemn: clădiri clasice

Dacă alegeți cutia de lemn, cumpărați o riglă atunci când cumpărați și verificați toți parametrii declarați. Ca material, luați secțiunea de bare de 50x50 mm sau 23x50 sau plăci 32x100 și 50x100 mm. Principalul lucru este că aceștia sunt tratați cu un antiseptic.

Calculați, de asemenea, numărul de bare suplimentare pentru a trece de coșul de fum, trapele de incendiu și alte locuri similare. În aceste locuri, consumul de lemn va fi de două ori mai mare. În plus, la marginile acoperișului nu sunt așezate una, ci două plăci pentru o rezistență suplimentară. Ca o alternativă la bare, este de asemenea folosită o placă cu o grosime de 50 mm.

Aluminiu, fag, molid și pin sunt potrivite ca cherestea pentru acoperiș sub placa ondulată. Trebuie să-i treziți cu antiseptice și ignifuge, sau cumpărați deja pregătite pentru construcție. Principalul lucru - pentru a proteja cutia de degradare și ciuperca, pentru că umiditatea în spațiul sub acoperiș nu este atât de rar.

Să ne uităm la grosimea cutiei de lemn. Deci, cel mai popular este o placă cu o secțiune transversală de 22x100 și 25x100 mm. Este accesibil, dar este adecvat numai pentru acoperișuri ușoare simple datorită lipsei de rezistență. Bord mai potrivit este de 32x100 mm. Acest lucru poate fi instalat o cutie necorespunzătoare pe rafturi în incremente de 90 cm.

Potrivit pentru o cutie continuă sunt, de asemenea, plăci grosate, de 25 și 32 mm, cu o racordare cu "canelură".

Panourile calibrate sunt folosite pentru a crea o cutie neregulată pentru folii profilate. Sunt durabile, bine lucrate, au forme geometrice precise, dar sunt scumpe.

Căptușeala bara de 50x50 mm este făcută deja cu pasul caprioarelor de la 90 cm și fără acest material nu se poate face cu structuri complicate care au multe elemente suplimentare. Barele în sine sunt puternice și groase și, prin urmare, protejează bine plafonul metalic de deformare. De aceea, fasciculul ca o cutie se găsește cel mai adesea cu carton ondulat ondulat, care este inițial prevăzut să reziste unei sarcini semnificative. Desigur, placile nu vor ajuta.

Dar pentru aranjarea laturilor din lemn sub placa ondulată nu se recomandă utilizarea cherestelei tăiate și tăiate. Iată sfaturile bune de la un acoperiș profesional, care demonstrează lucrul cu o cutie de lemn:

Cutie metalică: soluția perfectă

Astăzi, utilizarea laturilor metalice pentru construcții private devine din ce în ce mai relevantă, mai ales în oraș. Și are sens să se construiască inițial un acoperiș din toate tipurile de metal: atât cu grinzi de oțel, cât și cu o cutie de oțel și cu oțel profilate din oțel. Ca urmare, un astfel de acoperis este obținut:

 • relativ ușoară (mai ușoară decât sistemul din lemn), absolut neafectată de insecte, putrefacție și foc;
 • perfect perfect, fără nici o cârlig și un cârlig, care nu se poate spune despre lemn;
 • Nu este deformată și nu se deformează cu timpul;
 • complet compatibil cu plăcile din oțel profilate.

Montați cutia metalică pe grinzi cu șuruburi sau prin sudură. În cazul în care aceeași materie primă a fost utilizată pentru a face coronite și cutii, fixarea se dovedește a fi fiabilă. Ie aici veți scăpa de reacții chimice nedorite datorită joncțiunii unor materiale asemănătoare, cum ar fi metalul și lemnul.

Nu există nici un contact cu problema "lemn-metal", o fixare convenabilă, siguranță ridicată împotriva incendiilor și fiabilitatea acoperișului în sine. Iar acoperișul cu căpriori metalice și cutia este, de asemenea, izolat! Prin urmare, un astfel de cadru de oțel nu interferează cu amenajarea unui mansardă confortabilă și caldă.

Și grosimea cutiei metalice sub placa ondulată nu mai este dificil de preluat. Aceasta depinde de înălțimea profilului de oțel utilizat.

Iată cerințele de bază pentru podele din metal pentru carton ondulat:

 1. Fixarea foilor trebuie să fie fiabilă și să reziste condițiilor climatice locale.
 2. Grosimea foilor trebuie selectată în funcție de etapa cutiei metalice.
 3. Pasul latinelor trebuie să fie calculat conform aceleiași scheme ca cea din lemn.

Pentru fabricarea plăcilor metalice potrivite ca oțel zincat și acoperite cu aluminosincron.

Cel mai important lucru este să montați cadrul astfel încât în ​​final toate elementele sale să fie în același plan. Dacă lemnul este din lemn, lăsați-l cu pene de lemn. În cazul în care metalul - cel mai probabil, va fi mai întâi montată mai precis decât lemnul.

Și toate datorită parametrilor geometrici precisi ai tuturor detaliilor. În plus, cadrul metalic este mai rezistent. Și pentru aranjarea acoperișului sub rafturile metalice ondulate sunt suficiente, dar mai des este necesar să se facă o cutie suplimentară pentru creșterea rigidității.

Master-class: cum se face și se instalează o cutie

Acum, să vă arătăm în practică cum să faceți singuri podeaua sub tabla ondulată. Există o anumită diferență în tehnologie dacă construiți un acoperiș rece cu mansardă sau încălzit pentru un pod. Deci, pentru un acoperiș rece, va fi suficient să fixați o impermeabilizare puternică a vântului și să o fixați pe partea de sus a cutiei.

Dacă este vorba de încălzirea patinelor, această impermeabilizare ar trebui să "respire". În acest scop, se recomandă utilizarea membranelor superdiffuse moderne sub acoperiș, care au o permeabilitate ridicată la vapori.

Chiar dacă acum construiți un pod rece, faceți-o în felul acesta. De-a lungul timpului, când îți dai seama cât de valoros este util de metri și rezidențiale, pe care doriți să facă o viață mansardă, iar în acest caz, trebuie doar pentru a izola pereții înclinați în interior - și ați terminat. Dar dacă pantele de sub cutie nu au fost așezate respirație impermeabilă, va fi o mulțime de muncă.

În plus, membrana superdifuzabilă sub acoperiș nu necesită un spațiu special de ventilație între încălzitor și film, așa cum este necesar pentru filmele cu permeabilitate scăzută la vapori. Doar să aveți grijă: membranele cu permeabilitate ridicată la vapori au o parte facială și una greșită și este de dorit să nu le confundați.

Partea exterioară este adesea realizată în culori, cu marcaje de proprietate. În plus, de obicei, membrana este rulată în rulouri, astfel încât aceasta să poată fi rulată convenabil pe grinzi. Prin urmare, în primul rând de-a lungul streașină două plăci de unghii 50-50 (50x100) și 32h50 (32h100) mm, una la alta, iar pe partea de sus a acestor placi stabili impermeabilizare:

Primul strat al membranei trebuie să fie laminat de-a lungul streașinului acoperișului, astfel încât marginea să coboare direct în jgheab. Suprapunerea benzilor este de 10-15 cm, se referă la linia marcată cu o linie punctată pe role.

Mai departe pe partea de sus a impermeabilizare, unghie blocuri care se încadrează de blocul de contra-50x50 mm. Acest lucru trebuie făcut! La urma urmei, acoperișul din tablă ondulată trebuie să fie ventilat (amintiți-vă condensul și coroziunea), acestea sunt doar aceste bare și de a crea un gol de aer.

Strângeți grătarul cu șuruburile din lemn sau cu cuiele galvanizate. Nu utilizați echipamente cu zinc. din cauza coroziunii, blocurile de lemn încep să putrezească.

O prelungire a cortinei este acoperită cel mai adesea cu o plasă de ventilație:

În această etapă, instalați un sistem de drenaj (nu vom mai vorbi în detaliu):

Acum, puneți barele cutiei de sub pantof și acoperă și impermeabilizarea:

Trecem la construirea cutiei. În acest scop, aplicați o bară metalică, sub unghiile acesteia și întindeți cureaua de marcare. Acesta este cel mai dovedit mod de instalare netedă:

Scândurile sau barele trebuie să fie plasate paralel cu cornișa și fixate în bază cu unghii, capse sau chiar dibluri în unele cazuri. Deplasați-vă într-o direcție de jos în sus, fixând fiecare bară pe fiecare grătar pe un unghi sau pe șuvbu.

Dacă naveta din placi, atunci aceasta trebuie să fie fixat în două cuie la marginea inferioară și superioară, astfel încât, în timp, consiliul nu se dovedește la sarcini mari, si de acoperire nu este deteriorat.

Dar principiul este unul: să se alăture elementelor cutiei doar pe căpriori și să nu lase capetele lor nesecurizate. În același timp, este de asemenea imposibilă și asamblarea șanțului de niveluri învecinate numai pe un picior.

În concluzie, puneți două rânduri de bare pe creasta skate-ului sub elementul skate viitor și pe capetele rampelor - rampe. În acest caz, acestea ar trebui să fie pe înălțimea profilului de tablă și exact mai mari decât celelalte elemente ale cutiei de lemn:

Pe lângă metoda "frânghie", aceștia practică și astfel de unelte autofabricate care simplifică foarte mult și accelerează instalarea cutiei:

De ce atât de multe griji, te întrebi? Când cutia este gata, ar trebui să fie o suprafață perfect plană. În caz contrar, vor apărea probleme cu fixarea plăcii ondulate și cu calitatea generală a instalației.

Acordați atenție și la acest punct: dacă rafturile nu sunt destul de adânci pentru a putea apoi să se așeze izolația pe grosimea ei, atunci la grinzi va trebui să atașați un cadru suplimentar.

În viață, toate astea arată astfel:

După cum puteți vedea, cu o abordare adecvată și respectând precizia geometriei cutiei, un acoperiș elegant și durabil este obținut din carton ondulat!

Sub care materiale de acoperiș este instalată o cutie continuă: caracteristicile dispozitivului

Orice dezvoltator care are legătură cu construcția acoperișului, este bine cunoscut faptul că unul dintre cele mai importante elemente ale întregii structuri este cutia, umplute pe grinzi. Prin urmare, este atât de important să se înțeleagă ceea ce căpriori și cutii, soiuri și caracteristici ale dispozitivului pentru diferite acoperitoare de acoperisuri.

În mod direct o cușcă este o construcție de plăci, placaj sau bare, încărcate pe grinzi. Este asupra lui faptul că sarcina principală creată de acoperiș este necesară.

Mai ales este necesar să se observe un aspect atât de important al dispozitivului căptușelii, ca impermeabilizare. Un strat de impermeabilizare dintr-un material de acoperiș standard sau membrane moderne este așezat peste grinzi. Pentru a fixa izolația utilizați un capsator de construcție.

Tipuri de furring ↑

Designul cutiei depinde de materialul de acoperiș utilizat. Există două versiuni:

 • Cutie solidă. Pasul barelor din această construcție nu poate depăși 1 mm. Această construcție este potrivită ca bază pentru acoperișuri moi (plăci bituminoase sau rulouri), ardezie plat. Pentru a îmbunătăți fiabilitatea acoperișului, este stabilit în plus față de rampe și piscuri de streșini, creasta, vale, precum și în alte locuri în care docul transversală și rampe.
 • Strică scurtă. Într-o astfel de podea, grinzile sunt fixate cu un anumit pas, de obicei variază între 0,2 și 0,25 m. Se utilizează pentru plăci naturale, ardezie și acoperișuri din metal.

O cutie continuă de plăci sau placaj (OSB) poate fi de două tipuri.

 • Singur strat. Elementele dintr-o astfel de podea se află direct pe capriori, plasându-le în paralel cu creasta. Acest tip de fundație sub acoperiș este folosit rar, în principal pentru acoperișuri.
 • Dublu. În această podea, se combină două straturi și nu este necesar ca acesta să fie același material.
 • Primul este muncitorul. Aceasta este, de fapt, o cutie subțire formată din bare inegale. Instalarea ghidurilor este facilitată de șablonul pentru cutie, așa-numita platformă. Puteți să-l cumpărați gata sau să vă faceți singur.
 • Cel de-al doilea strat, prevăzut pe primul, este deja solid. Pentru placile de placaj (taiat), OSB sau placaj. O cutie solidă cu două straturi are avantaje clare. În primul rând, vă permite să formați un airbag sub pardoseală și, de asemenea, să puneți un încălzitor între capriori. De aceea, o astfel de structură poate fi pusă sub orice acoperiș bituminoș modern, inclusiv plăci flexibile

Cum se face o cutie continuă de diverse materiale ↑

Montaj pe un singur strat de dispozitiv ↑

Montajul cu un singur strat este așezat direct pe grinzi, fără utilizarea oricăror elemente suplimentare. O astfel de pardoseală este folosită de obicei pentru construcția bugetară atunci când se construiește un acoperis rece, de exemplu, dintr-un material de acoperiș.

Podele de placi

Este recomandată o pardoseală unică continuă pentru a fi așezată din piloni sau tesa. Ele sunt pur și simplu umplute peste grinzi. Neimpozat pentru această opțiune nu este potrivit, deoarece neuniformitatea asupra lor poate "juca o glumă crudă" cu unele acoperișuri, să zicem, cu un acoperiș moale. Acest lucru va afecta nu numai decorativitatea acoperișului, ci și caracteristicile sale rezistente la umiditate.

Plăci în cadru solid:

 • nu trebuie să aibă noduri, să fie perfect netedă,
 • dimensiuni: lățimea - minimum 10, maximum 14 cm, grosimea - minim 2, maximul 3,7 cm (grosimea este aleasă, luând ca bază etapa șanțurilor),
 • nivelul de umiditate nu trebuie să depășească 20%. Faptul este că cutia prime va începe să se spargă, iar elementele de prindere vor cădea din ea. În plus, materialele bituminoase pe podea umedă servesc mult mai puțin,
 • Plăcile trebuie să fie tratate cu antiseptice pentru a preveni procesele de putrefacție, apariția bug-urilor de lemn, formarea de ciuperci,
 • atunci când se instalează o astfel de pardoseală, elementele sunt fixate peste grinzi în direcția paralelă cu creasta.
 • Pe marginea plăcii, când este deformată, se formează o tavă concavă și o bulă. Elementele structurii trebuie acoperite cu tăvi în sus. După aceea, dacă apa, din anumite motive, trece prin acoperiș, atunci, lovind tava, aceasta se va scurge de-a lungul perdelei și, astfel, spațiul de pe acoperiș nu va cădea.

Lucrările de instalare se efectuează pornind de la consola, adică de jos în sus. Lungimea plăcii este alăturată cu grinzile. Hardware-ul este forjat mai aproape de margini. Pălăria elementelor de fixare nu trebuie să fie înecată în bază în același timp. Elementele vecine în înălțime sunt nedorite să se întoarcă - este mai bine să lăsăm un mic decalaj. Aceasta va permite deformarea termică a lemnului cauzată de fluctuațiile umidității sau temperaturii.

Placaj de acoperis din OSB sau placaj

La dispozitivul unei lavete este posibil să se utilizeze nu numai plăci, ci și materiale de panou. Unele tipuri de placaj (OSP) se disting prin flexibilitatea și rezistența ridicată la umezeală, care reprezintă cheia pentru lungul serviciu al pardoselii de pe acoperiș.

Utilizarea materialelor de panou reduce timpul de instalare a pardoselii și vă permite să obțineți o bază absolut plat pentru plăci moi sau materiale rulante.

Materialele de protecție trebuie să aibă:

 • rezistență ridicată la umiditate. Ca bază pentru acoperirea acoperișurilor, de exemplu, scuturile rezistente la umiditate de OSB-3 sau placaj (PSF), de exemplu,
 • este aleasă grosimea scutului (0,9-2,7 cm), luând ca bază etapa rafturilor,
 • scuturile trebuie impregnate cu un antiseptic, deoarece, deși marcajele materiale utilizate sunt rezistente la umiditate, expunerea prelungită la umiditate poate afecta stabilitatea acestora. Prin urmare, protecția suplimentară a punții de umezeală nu dăunează: se recomandă acoperirea acesteia cu materiale de impermeabilizare.

Foi de material de panou sunt instalate pe grinzi, plasându-le pe lungimea paralelă cu creasta. Foile sunt stivuite la unison, urmând ordinul de șah. Astfel, îmbinările din rândurile adiacente nu coincid. În plus, ele lasă un decalaj între ele. De obicei, 2 mm este suficient pentru a proteja scuturile în cazul acumulării de umiditate. Cu toate acestea, în timpul lucrărilor de instalare la temperatura minus, distanța trebuie mărită cu încă 1 mm, ceea ce va compensa expansiunea lor în timpul verii când este încălzită.

Pentru a fixa panourile, aveți nevoie de șuruburi sau unghii care sunt fixate cu următorul pas:

 • capriori - 0,3 m;
 • Conexiuni de capăt - 0,15 m;
 • margini - 0,1 m.

Cum să montați o cutie dublă ↑

Un cadru dublu solid este o structură pe două nivele, în care:

 • Primul strat, realizat din plăci, este amenajat cu ușurință,
 • al doilea este realizat din parchet masiv. Pentru el, se folosesc scânduri, scuturi OSB sau placaj.

Pardoseala este colectată fie exclusiv din plăci (uneori - din bare), fie combinată - într-o combinație de plăci cu placaj sau OSB.

Podele din placi

Și primul și al doilea strat al unei astfel de construcții este construit exclusiv din plăci:

 • lemn în strat subțire trebuie să aibă o grosime de cel puțin 2,5 cm și lățimea -. 10-14 cm placi sunt uneori înlocuite cu bare având o secțiune transversală de 5 5 cm sau 3 la 7 cm,
 • grosimea plăcilor într-un strat continuu ar trebui să fie de 2 până la 2,5 cm și o lățime în intervalul 5-7,
 • materialele sunt pre-tratate cu antiseptice.

Montarea cutiei de acest tip este simplă. Efectuați-l în următoarea ordine:

 • Pentru montare placi Batten rarefiate (bare), fixate paralel cu creasta cu un pas de 20-30 cm. Această distanță este suficientă pentru a preveni îndoirea plăcilor într-un strat continuu.
 • Pe o podea rară, plăcile diagonale sunt umplute cu straturi solide ale stratului, păstrând un spațiu între ele care nu depășește 3 mm. Aceasta va permite reglarea deformărilor temperaturii lemnului. Instalarea se efectuează, începând de la creastă și apoi spre margine

Pe baza acestei specii, de regulă, acoperă ruberoidul.

Dispozitivul labei de acoperis combinate de mâinile proprii

În mod tradițional, structura combinată este asamblată după cum urmează: