Cofraje de ardezie: fabricarea și instalarea

Horn

Decizia de a folosi ardezia plat ca un cofraj implică o mulțime de întrebări - cum se fac panouri, cum să le instalați, dacă există trăsături de săpat șanțuri,

Care sunt avantajele acestui tip de cofrare în construcția fundațiilor?

Placile de azbest-ciment, datorită numeroaselor lor calități pozitive, sunt utilizate pe scară largă în diverse domenii.

Pro-urile acestei forme de cofrare

O opțiune bună este utilizarea de ardezie în loc de cofraj din lemn.

Avantajele cofrajului sunt după cum urmează:

 • Rezistența materialului;
 • Nu este putred, razmokaniyu;
 • Rezistă la dezghețarea și dezghețarea de 50 de ori;
 • Excelent să fie atașat la blocuri din lemn, plăci;
 • Cost relativ scăzut;
 • Suprafețele sunt aproape perfect netezite, netede;
 • Nu este necesară cofrarea, ceea ce economisește timp și forță de muncă.

foi de ardezie sunt adesea folosite pentru garduri de dispozitiv și pereții despărțitori, placarea, ceea ce confirmă un alt avantaj: foi de lucru bine, fiind montate vertical: este poziția de ardezie da, atunci când este utilizat ca un cofraj.

Un plus important este producerea unei ardezie de tip plat de următoarele dimensiuni:

Panourile de cofrare la ieșire nu sunt de dimensiuni mici și cu un minim de îmbinări.

Dar pentru a considera acest material de neînlocuit nu merită, ardeiul are nu numai avantaje, ci și dezavantaje, dintre care cele mai semnificative:

 • Masă mare;
 • Rezistență redusă la îndoire;
 • Fragilitatea.

Sfat! Sub unghii și găuri de sârmă din foi ar trebui să fie forate cu un burghiu electric, apoi distrugerea de ardezie nu deosebit de greu este exclusă.

luare

Fabricarea de cofraje care nu pot fi îndepărtate din ardezie se realizează pe același principiu ca și placa.

Pentru început, măsurați perimetrul tuturor benzilor de fundație, adăugați dimensiunile rezultate și multiplicați cu 2 (2 fețe), adică lungimea totală a ardei. Împărțind această cifră după lungimea foii care este selectată pentru cofraje, se obține numărul de coli. Trebuie să cumperi câteva bucăți mai mult.

Înălțimea cofrajului este determinată de proiect și, în absența acestuia, se calculează, însumând astfel de valori:

 • Grosimea înghețării solului (de exemplu, 1,2 m pentru banda climatică medie);
 • Înălțimea soclului (de obicei 300-500 mm).

Rezultatul este de 1,2 + 0,5 = 1,7 m, din care grosimea prafului de nisip (piatră sfărâmată) și a preparatului de beton trebuie scăzută cu 100 mm, după care rămân 1,5 m.

În acest caz, tăierea foilor nu este necesară, cu excepția unui set de-a lungul laturilor fundațiilor. Tăierea dalta de azbest trebuie făcută cu un fierăstrău electric disc, cunoscut sub numele de "bulgară", cu protecția sistemului respirator "petal".

În foi locuri de îmbinare, și anume în regiunea lor superioară (la înălțimea capacului), necesară pentru a fora găuri cu o distanță de 150 - 200 mm, și, de asemenea, pregăti secțiunea Bruski 60 x 40 mm, cu numărul de articulații + 4 buc. la colțuri.

Barele trebuie montate pe amplasament, deja în șanț, plasându-le pe partea exterioară a fundației. De asemenea, este necesară pregătirea secțiunii de lemn. 50 x 50 mm pentru a localiza orizontal în jurul perimetrului, partea inferioară și partea superioară a exterioară a cofrajului care se extinde deasupra solului, aceasta va proteja foile de proeminență sub masa de beton.

De asemenea, este necesară pregătirea distanțierelor de la canalul curbat 6-8 sau de la colțul 40, o conductă îndoită pătrați, lățimea distanțierului este egală cu lățimea spațiului interior dintre foile de ardezie.

Dispozitivele de distanțare trebuie așezate la aproximativ 1 m (astfel încât foile să fie ținute vertical înainte ca cofrajele să fie umplute cu beton).

Crăpăturile săpat

Sape un șanț poate fi excavat, și, dacă este posibil să se sape de mână, este mai lungă, dar mai exacte și mai precis: lățimea șanțului trebuie să corespundă strict grosimea fundației, astfel cum betonarea se face „vraspor“.

Dacă se folosește mecanismul, lățimea șanțului este egală cu lățimea găleții. În cazul în care solul este slăbit, va fi necesar să se scurgă cu pante.

Este important să știți! Concretizarea vorospore oferă un avantaj semnificativ pentru lucrările de terasament în timp și la costul forței de muncă, nu numai cu trecerea, ci și cu umplerea în stare de umplere: pur și simplu nu va fi nevoie să fie efectuată.

Instalarea structurii

Partea inferioară a șanțului ar trebui să fie realizată prin umplerea straturilor. 100 mm de nisip sau pietriș, și deja de-a lungul stratului de nivelare, se toarnă pregătirea pentru fundația de beton M-100 grosime. 100 mm. Într-o zi puteți instala cofrajul.

Datorită greutății considerabile a foilor, este imposibil să se angajeze doar la instalarea unei structuri, brigada fiind formată din 3 persoane.

Foi pregătite (cu găuri forate) trebuie aduse și coborâte în șanț. Apoi, trebuie să faceți următoarele:

 • În partea superioară a ardei la îmbinările cu șuruburi, atașați barele, închizând spărturile articulațiilor din exterior cu brușuri;
 • În partea de jos, instalați distanțierele, fără a lăsa foile să se miște;
 • Pe suprafața solului și în partea superioară a subsolului cofrajului, fixați cherestea orizontal (se obține în 2 rânduri);
 • Montați barele de armare dacă planificați armarea.

Barele verticale dincolo de fundație de pe partea superioară sunt îmbinate orizontal printr-o placă sau o grindă, creând o structură stabilă, puternică și rigidă. Întregul fascicul trebuie apoi dezmembrat atunci când betonul este confiscat (3-5 zile după ce betonul a fost așezat).

Umplerea fundației

Betonul poate fi turnat în mod independent într-un mixer de beton și dintr-un mixer, numai în cel de-al doilea caz fără o tavă este indispensabilă.

Prima opțiune este de preferat: porțiunile de beton sunt mici, betonul este proaspăt pregătit, amestecul poate fi pus mai atent, controlând starea cofrajului.

Chiar dacă amestecul este turnat, cu o pantă mare de con, atunci compactarea este încă necesară. Cel mai bine este să folosiți o vibratorie adâncă, în absența unui pol. Beton pentru umplerea cofrajului 100%, spălare cu partea superioară.

Sfaturi suplimentare

Înainte de instalarea cofrajului, există un motiv pentru a efectua tratarea suprafețelor care apoi vin în contact cu solul, compoziția de impermeabilizare. Ca hidroizolație, masticul bituminos cald și rece este potrivit. Există mijloace moderne de impermeabilizare.

După pregătirea betonului, este necesar să se verifice orizontul planului pe care este instalat cofrajul: înclinarea poate duce la deformare și chiar distrugerea ardeiului. De asemenea, este important să știți că unghiile ciocanului și răsuciți șuruburile la capac nu pot, acest lucru va duce la formarea unei fisuri.

Vă recomandăm să vizualizați un videoclip suplimentar:

Cofraje fixe de ardezie - o opțiune bună pentru a reduce timpul pe pământ și lucrările de beton. Avantajele acestei metode sunt masă, una dintre ele fiind suprafața netedă a soclului, care este importantă. Cei care intenționează să construiască o clădire cu o singură etapă, merită folosită această metodă.

Spuneți acest articol prietenilor din domeniul social. rețele!

Cofraje fixe pentru fundații de ardezie

Tehnologia clasică de construire a cofrajului pentru fundație nu poate fi numită un proces ieftin și simplu, în primul rând datorită necesității de a utiliza un număr mare de panouri de margine. Odată cu creșterea prețurilor pentru bustenii și lemnul comercial, în mod voit, trebuie să căutăm tipuri mai ieftine și mai convenabile de cofraje. Alternativ, pentru fundația fundației, puteți utiliza un cofraj fix, fără a cumpăra neapărat spumă de polistiren scump sau polistiren.

Cele mai populare și disponibile tipuri de cofraje fixe

Printre numeroasele materiale noi care sunt potrivite pentru caracteristicile și prețul, cele mai atractive sunt plăcile pe bază de ciment cu tot felul de umpluturi de origine organică și minerală. Astăzi, lista celor mai interesante materiale de construcție a foilor potrivite pentru fabricarea cofrajului fix include:

 • Diferite modificări ale ardezie;
 • Materiale din tablă arbolitică și fibrocement;
 • Plăci presate pe bază de deșeuri din lemn.

Normele de construcție nu recomandă folosirea lemnului sau a materialelor pe bază de lemn pentru structuri care au fost în sol umed pentru o perioadă lungă de timp. În primul rând, structura poroasă a lemnului se umflă și devine un mediu convenabil pentru putrezirea și dezvoltarea microflorei patogene. În al doilea rând, distrugerea lemnului reduce semnificativ eficiența impermeabilizării fundației. Prin urmare, în practică, nu se utilizează cofrajele din lemn care nu pot fi detașate.

Utilizarea materialului de ardezie pentru fundație

Dacă aveți nevoie de un cofraj fix de materiale ușoare și simple, utilizați placaj impermeabil sau plăci OSB. Ca și ardezia, aceste materiale au o rezistență bună la umiditate și, în unele cazuri, un schelet care nu poate fi îndepărtat este suficient de ușor pentru a fi fabricat singur. Greutatea unui contor de placaj păstrat este de trei ori mai mică decât greutatea tablei de grosime similară, dar costul acesteia este de aproximativ jumătate din costul plăcilor de OSB presate sau placaj. Aparent, acesta este motivul pentru care o foaie de ardezie plană este aleasă ca material pentru cofrajele care nu pot fi detașate mult mai des decât lemnul presat.

Cofraje de bază pe bază de azbest ciment ardezie

Cea mai mare durabilitate a materialelor existente pe bază de ciment este azbest ciment ardezie. Tehnologia de fabricație nu implică utilizarea lemnului sau a materialelor organice, respectiv, ardezia poate fi în pământ pentru o perioadă nelimitată de timp, fără a-și schimba proprietățile. Inițial, ardezia a fost destinată utilizării ca material de acoperiș, rezistent la influențele atmosferice și schimbările de temperatură. Este perfect potrivit pentru acoperiș, dar are o anumită limitare pentru utilizarea în structurile încărcate.

Dintre toate tipurile de ardezie pentru cofrajele care nu pot fi detașate, este potrivit cel mai bine o ardezie plană cu o grosime de cel puțin 10 mm. Absența undelor și dimensiunile geometrice corecte simplifică folosirea ardezului ca un cofraj care nu poate fi îndepărtat. Folosirea ca material de umplutură a fibrelor de azbest și a bazei de ciment asigură o bună aderență a materialului cofrajului nedemontabil la greutatea fundației din beton

În plus față de avantajele enumerate, ardezia de azbest are propriile sale dezavantaje, împiedicând utilizarea sa largă ca material pentru cofraj permanent:

 1. Foița de pe baza de ciment de azbest are o flexibilitate foarte redusă, se poate sparge sub sarcină, chiar fără nici un motiv aparent. Cel mai adesea, acest comportament se datorează calității slabe sau încălcării tehnologiei în producția sa;
 2. Folosirea fibrelor chrysotile conduce la faptul că azbest-cimentul de ardezie este capabil să absoarbă umezeala într-o măsură considerabilă, dar să nu se descompună în timp ce nu-și pierde capacitatea de susținere. Această caracteristică afectează foarte mult impermeabilizarea suprafeței de bază a betonului;
 3. Materialul este foarte incomod și greu, de exemplu, greutatea unei foi de ardezie de cea mai populară dimensiune 1,5x3 m este de aproape 90 kg.

Tehnologia de fabricare a unui cofraj care nu poate fi îndepărtat utilizând ardezie plană în multe privințe coincide cu procesul de construire a unei matrițe de lemn pentru turnarea fundației. În prima etapă este necesară excavarea și maximizarea zidurilor de șanț. Pentru a exclude asamblarea foii de ardezie sub presiune de beton, peretele de la sol ar trebui să fie cât se poate de plat și să aibă o poziție aproape verticală. Partea inferioară a săpăturilor este compactată cu grijă, acoperită cu un strat de nisip și pietriș. Dacă este posibil, fundul cofrajului este acoperit cu un preparat din beton de 5-7 cm grosime.

Cea mai mare problemă în utilizarea ardei este dificultatea de fixare și o conexiune fiabilă cu alte foi și elemente ale cadrului de cofrare fixă. Pentru a simplifica instalarea, pe marginile orizontale superioare și inferioare ale foii de ardezie, blocurile de lemn de 30x30 mm sunt atașate prin șuruburi. Pentru a instala foi de ardezie într-un șanț, este necesar să strângeți brațele verticale din lemn cu o grosime de cel puțin 50 mm, în pași egali cu lungimea foii, de-a lungul pereților șanțului.

După împrăștierea foilor de pe pereții pregătiți, ardeaua este atașată la stâlpi folosind șuruburi cu auto-filetare și un fir moale. La marginea superioară, foile sunt desfăcute cu lamele de lemn astfel încât ardeaua să nu cadă și să nu se miște până la sfârșitul ansamblului cofrajului. Apoi, se întinde cadrul de armare, se instalează distanțierele dintre stâlpii verticali. Pentru a conferi întregii structuri un cofraj care nu poate fi detașat, rigiditatea suplimentară, foile paralele sunt fixate cu un cuplaj cu fir moale.

Sinusurile, tranșele trebuie umplute cu grijă de un amestec de nisip și argilă, astfel încât foile de ardezie să nu se miște din poziția inițială. În timpul turnării betonului în cofraje de ardezie, este necesar să se servească în porțiuni mici, în timp ce în același timp se înfundă umplutura cu tampoane manuale. Întreaga masă de beton trebuie să fie așezată de-a lungul lungimii subsolului cu ajutorul unor lopeți și tampoare.

Materiale fără azbest pentru cofrajele nedemontabile

Placa de asbestotsement nu este singurul material posibil pentru fabricarea cofrajului fix de turnare din beton. Rezistența mecanică scăzută a ardei crizoteli face necesară abandonarea utilizării sale în favoarea unei utilizări mai convenabile în prelucrarea compozițiilor de cimentare și fibre de ciment. În plus, dacă se dorește, cofrarea poate fi făcută din arbolită, nisip polimeric sau fibră de ciment fibră. Costul acestor materiale este puțin mai mare decât arderea de azbest-ciment, dar în unele cazuri, utilizarea acestora justifică fondurile investite.

Din ce în ce mai populară este cofrajul care nu poate fi îndepărtat de la placa de particule DSP - ciment. Rezistența ridicată la umezeală, bună lucrabilitate și rezistența materialului la un cost relativ scăzut îl fac un înlocuitor eficient pentru toate tipurile de ardezie pentru construcția de structuri de cofraje non-detașabile.

Pe lângă așchii de azbest, placa de ciment-particulă presată are o aderență ridicată la amestecurile de beton, ceea ce permite reducerea proceselor de contracție la turnarea betonului în matriță de la DSP. Principala diferență dintre ciment și PAL este structura și tehnologia producției sale. Un amestec de așchii subțiri de conifere și liant de ciment este presat sub presiune înaltă, rezultând o structură puternică cu o duritate mare a suprafeței.

Dacă în loc de chipsuri se utilizează fibre celulozice, se obțin plăci FPP sau ciment fibros. Ambele compoziții sunt perfect potrivite ca material pentru cofrajul de perete care nu poate fi îndepărtat. În plus, finisarea decorativă a amprentei fundației și a suprafețelor soclu ale pereților este efectuată de USP.

Când se utilizează DSP, viteza de montare a cofrajului crește de aproximativ două ori față de placa de ciment din azbest. În plus, rezistența excelentă la îngheț și rezistența la umezeală a materialului permit utilizarea plăcilor din așchii de ciment la finisajul suprafețelor soclurilor și pereților subsolurilor. Ca parte a plăcii de ciment-particule este de până la 20% din țesăturile de ciment modificate, astfel încât materialul este ușor de perforat, fixat cu șuruburi și șuruburi, ceea ce facilitează foarte mult căptușirea și asamblarea oricărei suprafețe. Placa de particule din ciment este adesea folosită ca parte a unei opțiuni de cofrare detașabilă. Costul unui DSP de 10 mm grosime este de aproximativ 2,5 dolari pe 1 m 2.

concluzie

Spre deosebire de spuma polistiren spumata, materialele de mai sus sunt practic inofensive pentru om si pentru mediul inconjurator, astfel incat acestea sa poata fi folosite cu succes nu numai pentru cofraj fix, dar si pentru peretii interiori si suprafetele spatiilor de locuit.

Ardezie cofraj - o soluție accesibilă și eficientă

Instrumente și materiale necesare

Ardezie plat este folosit pentru instalarea de panouri sandwich de perete, ridicarea de case private și clădiri industriale, pavilioane și garaje. De asemenea, de multe ori pentru fundație se face cofraje de ardezie, care vă permite să reduceți timpul de construcție și de a economisi bani.

Caracteristici de ardezie plat - materiale confortabile de constructii

Plăcile plate sunt formate din trei componente: ciment portland, apă și fibră de azbest. În acest caz, fibra este distribuită uniform pe întreaga suprafață a foii viitoare, creând o bază de armare. Pentru căptușeala fundației cu o ardezie plană, puteți folosi o foaie presată și ne-presată. Materialul este prezentat sub formă de foi dreptunghiulare fabricate în condiții industriale cu dimensiuni standard:

 • 2500x1200 mm cu o grosime de 6-10 mm;
 • 3000x1500 mm cu o grosime de 8-10 mm;
 • 3600x1500 mm cu o grosime de 8-10 mm.

Trebuie remarcat faptul că foaia de ardezie nepresată caracterizate printr-un nivel de putere mai mică decât presat și mai puține cicluri de îngheț-dezgheț - dacă ardezie presată capabil să reziste până la 50 de cicluri, non-compactată numai 25 cicluri. Cu toate acestea, costul unui astfel de material este mult mai mic. Ceilalți parametri ai acestor materiale de construcții, practic, imposibil de distins.

Finisarea tencuielii plate de fundație are câteva avantaje semnificative:

 • cost rezonabil acceptabil;
 • Durată lungă de funcționare, deoarece nu este supusă procesului de putrezire și coroziune;
 • poate asigura un nivel ridicat de izolare fonică;
 • Tolerează cu ușurință schimbările de temperatură și nu se prăbușește sub influența directă a luminii solare;
 • Are un grad ridicat de siguranță împotriva incendiilor și este un bun dielectric;
 • are o bună rezistență la medii corozive (impurități chimice, acizi), prin urmare nu se descompune în sol și nu-l dăunează;
 • posibilitatea de a lucra în orice moment al anului;
 • simplitatea instalării.

În ciuda tuturor avantajelor ardeului plat, atunci când îl aplicați pentru autofinanțarea fundației, trebuie să țineți cont de câteva puncte. Deci, acest material de construcție pentru toată puterea sa este destul de fragilă, deci trebuie să fii mai atent când îl transporti și instalezi. În plus, ardezia are o masă mare, deci trebuie doar să lucrați cu un asistent. Încărcarea pe foi trebuie distribuită uniform pentru a evita apariția fisurilor.

Dacă cumpărați foi gri clasice, atunci suprafața lor este recomandată să acopere cu antiseptice sau compuși coloranți, pentru a evita apariția mușchiului. În procesul de tăiere, nu uitați să protejați sistemul respirator cu un aparat respirator - praful este suficient de dăunător. În același timp, datorită tehnologiei simple de instalare a ardei plate, care nu necesită abilități speciale, puteți economisi bani pentru a atrage specialiști, iar viteza de instalare economisește timp pentru construcție.

Ardezie pentru fundație

Fundația este fundația oricărei structuri, așa că dispozitivul său trebuie gândit cu grijă. În momentul de față există multe opțiuni, în timp ce le puteți implementa cu materiale diferite. Acoperirea cu ardezie este una dintre cele mai accesibile modalități de a crea o structură de acest tip. Puteți efectua lucrarea în mai multe etape.

Cum de a face cofraje pentru o fundație de ardezie - o schemă pas-cu-pas

Pasul 1: Faceți un șanț

Mai întâi trebuie să excavați șanțul sub pereții exteriori ai clădirii viitoare. În acele locuri în care se presupune că trebuie să așeze niște usi, nu poți săpești un șanț. Mai mult, partea inferioară a carierei trebuie acoperită cu un strat de nisip, apoi compactată cu atenție. În șanț se coboară armătura sudată, care necesită placare cu azbest ciment.

Pasul 2: Înveliș

Pentru a fixa colile la armătură în mai multe locuri, este necesar să se execute găurile și să se fixeze la șipcile de lemn cu ajutorul unor șuruburi autoportante. Scândurile trebuie așezate pe interiorul foilor. De asemenea, trebuie să ne amintim că ardezia nu poate fi presurizată deoarece se poate sparge.

Pasul 3: Completați

În spațiul gol dintre zidurile de ardezie este umplut cu piatră zdrobită, apoi este turnat cu beton. Dupa ce betonul sa uscat, este construit un soclu si structura este acoperita cu un ruberoid pentru ao proteja de influente atmosferice exterioare. Astfel, designul este, de asemenea, păstrat pentru perioada de iarnă.

Cofraje fixe de ardezie plat

Acest tip de cofraj este foarte benefic, chiar mai simplu de instalat și de viteza a structurii. După turnarea betonului, acesta rămâne o parte integrantă a fundației. Avantajele designului fix sunt destul de multe, de exemplu:

 • Materialul folosit dă o rezistență suplimentară fundației;
 • volumul lucrărilor funciare este redus;
 • nu este necesar să se echipeze suporți și distanțiere suplimentare;
 • tehnologia structurii construite este foarte simplă;
 • reducerea costurilor financiare.

Cu toate acestea, cofrajul care nu poate fi detașat are 2 dezavantaje - atunci când se utilizează acest material, procesul de asamblare devine puțin mai complicat, în plus, nu puteți face un caz înalt și durabil. Dacă utilizați un tavan de relief atunci când puneți fundația, atunci lucrările de izolare și hidroizolarea fundației vor fi mai complicate. Dacă se utilizează plăci plate, designul de rezistență nu va rezulta la cofrajul realizat din plăci.

Cum să tăiați o soclu cu o ardezie plat?

Pentru căptușeala plintei, este necesar să se construiască o cutie de lemn, la care se vor fixa plăcile de ardezie. Dacă este necesar, este posibilă izolarea structurii prin așezarea materialului termoizolant între rafturile cadru. Pentru a fixa ardeaua pe cadru, puteți utiliza șuruburi sau unghii de auto-înșurubare și unghiuri de fixare, cu toate acestea nu puteți conduce cuie direct în ardezie, deoarece se poate sparge. Pentru a preveni ruperea plăcilor în bucăți, este necesar să pre-găuriți găurile, cu un diametru puțin mai mare decât cuiul însuși (cu 1-1,5 mm).

În prima etapă, podeaua este prelucrată: este curățată de murdărie, uscată și se aplică un strat de amestec hidrofug, de exemplu Bitumast. Un cadru este construit din scânduri sau grinzi. Marginea superioară trebuie să fie la înălțimea ardezii, distanța dintre stâlpi trebuie să fie de aproximativ 0,6 m (lățimea foii). Între pilonii ramei, puteți pune un încălzitor, de exemplu, o vată minerală. Trebuie reținut faptul că ar trebui să existe un decalaj între ardezie și încălzitor, astfel încât condensul să nu se formeze. Se instalează foile de ardezie. Trebuie să începeți de la colțul casei.

Înainte de a monta cu un ferăstrău, mai multe găuri de ventilație trebuie tăiate de jos.

Apoi, folosind șuruburile, foile sunt atașate la cutie. Procesarea colțurilor este în curs de desfășurare. Pentru a face acest lucru, tăiați piesele din oțel galvanizat de-a lungul lungimii, care corespunde înălțimii plăcii. Îndoiți marginile la un unghi drept de 15 mm pe fiecare parte și fixați colțurile formate cu șuruburi cu auto-filetare. În etapa finală, ardezia este tratată cu vopsea acrilică, care va crea un film de protecție pe suprafața foii. Datorită utilizării ardeului plat, puteți crea o fundație fiabilă pentru casa dvs. foarte rapid și ieftin și dați soclului un aspect elegant și estetic.

Cum se face cofraje de ardezie

Pardoseala este o garanție a unei fundații bune fără jgheaburi și fisuri.

Pentru a vă asigura că amestecul de beton nu zdrobește foile de ardezie atunci când este așezat, este necesar să faceți un cadru bun și puternic sub el.

Scopul principal al acestui design este acela de a da forta viitoarei cladiri.

Orice cofrare trebuie să îndeplinească următoarele sarcini:

 • Conservarea formei date la crearea unei baze de case;
 • montare ușoară și simplă;
 • asigurând izolarea ermetică de la sol.

Puteți face cofraje proprii din ardezie, oțel, plăci și alte materiale improvizate. În funcție de alegerea făcută, constructorii recomandă utilizarea unor instrumente diferite.

Construcție fixă

Astfel de cofrare este avantajos pentru instalarea simplă și viteza de construcție. După turnarea betonului, acesta rămâne o parte integrantă a bazei. O construcție similară se pregătește dintr-un material improvizat. Această alegere depinde de tipul de bază construită: plăci aglomerate, plăci fibrolemnoase, rame metalice, polistiren expandat. Puteți construi o structură de acest tip dintr-o arteră plană. Pentru o fundație coloană de țevi, se folosesc țevi de azbest și metal, ale căror diametre variază între 150-200 mm.

Experții consideră avantajele acestui design:

Schemă de cofraje nedemontabile din ardezie plană.

 • armarea posibilă a fundației cu materialul utilizat;
 • instalare simplă;
 • Lucrări funciare minime;
 • nu este nevoie de sprijin suplimentar;
 • La asamblare, distanțierele nu sunt utilizate;
 • instalare ieftină.

Cofrajul din ardezie plată are minusuri:

 • Atunci când se utilizează diferite materiale, procesul de asamblare este complex;
 • nu există nici o modalitate de a construi un corp puternic și înalt.

În aranjamentul acestui design, este necesar să se țină seama de faptul că fundația va fi dificil de izolat și rezistent la apă (când se utilizează ardezie). În cazul utilizării plăcilor plate, structura nu va fi inferioară unui produs similar din plăci din punct de vedere al rezistenței.

Caracteristici principale

Ardezie plat este o placă unică de construcție, realizată prin tehnologie specială. Un astfel de material este bine folosit în amenajarea cofrajului, confecționarea și fabricarea diferitelor structuri de construcție care sunt utilizate în diverse scopuri. Acest material este foarte potrivit pentru decorarea exterioară a clădirilor, atunci când decorați cabinele tehnice, pervazurile ferestrelor și alte structuri. Indiferent de istoria utilizării ardeiului plat, acest material a câștigat o mare popularitate printre constructorii cu experiență.

La achiziționare se recomandă să se ia în considerare:

 • foile au o formă dreptunghiulară;
 • eroarea de abatere de la un unghi drept în limita a 5 mm este permisă;
 • Pentru ardeaua presată, această cifră nu trebuie să depășească 4 mm (pentru un impresionat - 8 mm).

Schemă de instalare a cofrajei nedemontabile din ardezie în șanț.

În orice caz, acest material este fabricat dintr-un amestec de ciment Portland, apă și azbest. Datorită intercalării fibrelor ultimei componente, se formează o plasă de armare. Rezistența și stabilitatea ardei depind de lungimea și calitatea fibrelor.

Cea mai cunoscută metodă de creștere a primului indicator este culoarea. În acest scop se recomandă utilizarea vopselelor silicate speciale. Acestea fac posibilă crearea unui strat protector, sigur, caracterizat prin rezistența maximă la schimbările de temperatură și la precipitații. Acest lucru crește durata de viață a plăcii.

Lucrări treptate

Ardezie plat este folosit:

 • la efectuarea lucrărilor de acoperire;
 • pentru construcția de cabane de vară, cabine de duș și mansarde;
 • pentru jupuirea casei.

Schema de prindere a ardei la suportul coloanei folosind șuruburi cu auto-filetare.

Utilizarea pe scară largă a acestui material este asociată cu prețul scăzut și greutatea redusă. Dacă este necesar, poate fi ușor tăiat și fixat. Ultima procedură se efectuează pe un profil metalic sau pe o cutie, care constă din bare de lemn rezistente. Ardezie este instalat cu ajutorul șuruburilor speciale. Este permisă utilizarea șuruburilor de auto-înșurubare cu vârful întărit și capul contușit. În ceea ce privește articulațiile foilor, acestea sunt terminate folosind diferite elemente suprapuse. Pentru a obține o suprafață absolut netedă, spațiul dintre panouri este umplut cu un material de umplere elastic.

O asemenea lucrare se realizează și cu amenajarea cofrajului. Această procedură se realizează folosind următoarele materiale: ardezie, etanșare, prelata, cuie, suporturi din lemn, material de acoperire și altele. Din uneltele de care aveți nevoie: un ciocan, o șurubelniță, un nivel, o lopată.

Există o anumită ordine de lucru în ceea ce privește amenajarea cofrajului din așchii plane (și nu numai):

 • Curățarea și nivelarea șinelor;
 • țiglă nețintă tăiată. Dacă este necesar, marginile sunt tăiate. Găurile existente sunt sigilate cu un material de etanșare și sunt protejate de un ruberoid;
 • la fiecare segment atașat atașat sub formă de baston. Ulterior va fi susținută de ardezie. Este fixat cu un cui. La realizarea acestei lucrări, trebuie să se țină cont de faptul că unghiul nu poate fi adâncit la capac, deoarece ardeaua poate exploda;
 • instalarea cofrajului într-o șanț. Suturile sunt protejate cu prelate sau sunt acoperite cu material de etanșare;
 • verificați prezența pantei structurii;
 • Cofrarea este fixată.

Metode de calcul de bază

Cofrajele de ardezie sunt construite după calcule. Pentru a face acest lucru, va trebui să măsurați perimetrul acestuia folosind o bandă, un aparat de masurat sau o roată de măsurare. Mai mult, se determină înălțimea bazei viitoare. La acesta se adaugă încă 20 cm. Cofrajele ar trebui să depășească valoarea analogică a fundației care trebuie umplută. Se recomandă constructorilor să utilizeze m ca unitate de măsură, apoi se măsoară grosimea ardei folosite.

A doua tehnică implică înmulțirea perimetrului cu 2 și împărțirea pe lungimea ardei. Lungimea estimată a cofrajului este împărțită la lățimea acestui material. Rezultatele obținute se înmulțesc între ele. Deoarece structura construită este așezată pe două laturi ale șanțului, lungimea subsolului va trebui dublată. Numărul rezultat este înmulțit cu înălțimea, luând în considerare alocația. Rezultatul este înmulțit cu o grosime de 1 m. Se obține cantitatea de ardezie necesară pentru construcția cofrajului.

Ardezie pentru fundație

Ardezie cofraj

Tehnologia de construire a unei case presupune ridicarea treptată a elementelor de bază, cum ar fi fundație, cadru și acoperiș. Fiecare dintre ele este extrem de important în designul general. Cea mai importantă este fundația casei - fundația.

Multe lucruri s-au spus despre formele sale, o atenție sporită ar trebui acordată tehnologiei construcțiilor. Distribuția maximă pe teritoriul țării noastre a primit o fundație de bandă. Acest lucru se datorează anumitor condiții solului și climatului, precum și posibilității de autoproducere.

O parte importantă a procesului de instalare a fundației centurii este cofrarea, care este concepută pentru a rezolva următoarele sarcini:

 • Pentru a da unei benzi forma corect geometrică într-o tăietură;
 • Prevenirea scurgerii spontane de beton în timpul întăririi;
 • Creați o suprafață netedă a benzii pentru confortul viitoarei finisaje a plintei.

Diferite tipuri de cofrare

Pentru fabricarea cofrajului utilizați o varietate de materiale diferite care au aceste sau alte calități. Cele mai frecvente sunt:

 1. Plăci tăiate cu grosimea de 20-25 mm, asamblate în scuturi;
 2. Foi de tabla cu pardoseala sau fara mobilier;
 3. Foi de placaj cu grosime de 10-16 mm;
 4. Plăci OSB;
 5. Ardezie plană.

În general, sunt utilizate materiale cu o suprafață plană plană. Astăzi, să vorbim despre modul în care se realizează un cofraj pentru o fundație de ardezie.

Familiarizarea cu materialul

Șistul plat constructiv este o foaie netedă, suficient de lină, a cărei grosime poate fi cuprinsă între 6 și 10 mm. Dimensiunile pieselor variază de la 1,2x2,5 până la 1,5x3,6 metri, ceea ce face posibilă extinderea semnificativă a domeniilor de aplicare a acestora. Plăcile sunt realizate dintr-un amestec de ciment și fibră de azbest, în plus, panze de armare.

Apariția ardei în forma modernă se referă chiar la începutul secolului trecut - până în 1901. De atunci, producția sa este în continuă creștere. Acest lucru se datorează abundenței proprietăților pozitive ale foilor:

Ardezie plat, ca material pentru cofraje

 1. Rezistență ridicată la umiditate și, prin urmare, o durată de viață ridicată;
 2. Rezistența la schimbări de temperatură. Materialul rezistă mai mult de 50 de cicluri de îngheț-dezgheț;
 3. Siguranță la foc și electricitate;
 4. Rezistență ridicată la diferite medii agresive;
 5. Grad ridicat de izolare fonică;
 6. Costul relativ scăzut al materialului, datorită căruia finisarea fundației prin ardezie plat este cel mai puțin costisitor.
 7. Simplitatea relativă a instalării.

Nu există materiale fără defecte. Ele sunt de asemenea disponibile pentru foi de ardezie. Cele mai semnificative sunt următoarele:

 1. O masă suficient de mare de material, care lasă o amprentă asupra caracteristicilor de instalare și de transport;
 2. Rezistență redusă la îndoire;
 3. Compatibilitate ecologică scăzută, în special cu produse din Europa;
 4. Rezistență scăzută la răspândirea pe suprafața celei mai simple vegetații sub formă de mușchi și licheni, ceea ce reduce proprietățile decorative ale materialului după instalare.
la cuprinsul ↑

Tehnologia cofrajelor

Fabricarea cofrajelor din ardezie plat are o serie de avantaje înainte de a folosi alte materiale. Singura dificultate este necesitatea de a realiza lucrul împreună, care se datorează masei relativ mari de foi și posibilității de distrugere a acestora cu o îndoire excesivă.

Fabricarea de cofraje din ardezie plata

Cofrajele de șantier constau din doi pereți paralele, distanța dintre care este egală cu lățimea proiectată a benzii de fundație. În sol, foile sunt coborâte la o adâncime egală sau mai mare decât nivelul de congelare. Deasupra solului, muchiile cofrajului trebuie să se ridice la înălțimea de proiectare a soclului.

Tipuri de cofraje ardezie

Cu ajutorul tăblirii plate, există două opțiuni pentru organizarea cofrajului - detașabilă și nedemontabilă. În primul caz, foile după turnare și întărirea completă a bazei de beton trebuie îndepărtate, după care se efectuează impermeabilizarea și încălzirea fundației, urmată de turnarea șanțului cu nisip curat.

În cel de-al doilea caz, foile de ardezie plană se leagă ferm de beton și rămân pe el după întărire. Acest lucru se datorează conținutului de ciment din foi. În acest caz, nu este nevoie de demontare și protecție suplimentară a benzii de bază a casei. Hidroizolarea și izolarea vor fi efectuate cu foi de ardezie.

Forme de cofrare de ardezie

Din punct de vedere tehnologic, pentru îndepărtarea ardeiului plat în fabricarea unui cofraj detașabil, este necesară prelucrarea suplimentară a foilor. Pentru a face acest lucru, ele sunt acoperite din planul intern cu o mastic special de separare, care împiedică cimentul să se lege de beton.

Construcția de șanțuri

Înainte de a începe munca, este necesar să excavați în mod corespunzător un șanț pentru o fundație viitoare. Se face marcarea preliminară. Pentru a face acest lucru, la colțurile benzii viitoare din sol, conduceți o pereche de știfturi din armătură, cu o distanță între ele egală cu lățimea șanțului viitor. Se determină pe baza caracteristicilor de rezistență necesare ale substratului.

Mai mult, tijele de-a lungul perimetrului sunt legate de un cablu de nailon puternic și se verifică rectangularitatea marcajului. Pentru aceasta este suficient să se măsoare și să se compare diagonalele. Acum, solul din interiorul marcajului poate fi scos la suprafață cu ajutorul unor lopate sau al unui echipament special de construcție.

Instalarea de cofraje

Instalarea plăcilor de ardezie se realizează folosind o bază. Rolul său este cel mai adesea realizat de blocuri de lemn, la care se realizează fixarea. Pentru a uni o ardezie plană în ea, prin pre-marcare sau găuri la locul de amplasare sunt efectuate. Pentru aceasta, folosiți burghie cu robineți din carbură. Pentru a evita despicarea pieselor, nu este permisă perforarea cu mecanismul ciocanului.

Tăiați o foaie plană pentru o fundație în părți separate utilizând mașini de rectificat unghiular - bulgari. Pentru tăierea plăcilor de ciment este necesar să instalați discuri speciale de tăiere în piatră sau cu pulverizare cu diamante. O atenție deosebită în procesul de tăiere trebuie acordată protecției ochilor și sistemului respirator, deoarece praful format în acest proces este dăunător pentru oameni.

Instalarea cofrajelor din ardezie

Foi prefabricate de ardezie plană sunt coborâți în șanț. Șuruburile sunt introduse în găuri și înșurubate în blocuri de lemn, plasându-le în afara fundației viitoare. Este mai bine să folosiți părți din lemn de o lungime mare, ceea ce le va permite să conecteze mai multe foi, așezându-le strâns unul la celălalt. Forța suplimentară a cadrului pentru fundație va fi dată de tragerea repetată a cablajului din lemn, amplasată la o adâncime de 20-50 cm, se efectuează conform metodei descrise mai sus.

Pentru a se asigura paralelismul și distanța egală între pereții cofrajului ajută sistemul extern se oprește în formă de structuri triunghiulare, din care un colț este sprijinit în sol, a doua tije de legare sprijină foi de ardezie. În plus, barele sunt trase împreună prin bare transversale în trepte de 1 metru. Vă recomandăm să le instalați după montarea ramei de armare din bare de oțel.

Finalizarea bazei fundației finisate

Datorită proprietăților sale tehnologice și fizice speciale, ardezia plat a ocupat ferm o nouă nișă de construcție. Este utilizat pe scară largă pentru finisarea fundației finisate. Tehnologia muncii este destul de simplă. În același timp, nu foarte mulți oameni știu cum să coase fundația cu o ardezie plat cu propriile mâini.

Finisarea plintei casei cu ardezie plata

Puteți instala foile pe două tipuri de bază de bază - bandă și grămadă. În primul caz, plintul de ardezie plat vă permite să vă dați aspectul decent la baza veche a casei, sub rezerva colapsului parțial sau a crăpării. În al doilea rând, faceți structura completă.

Finalizarea fundației panglicii

Pe baza panglicii finisate, adezivul plat este adesea montat, combinând acest proces cu izolația benzii. Tehnologia procesului este după cum urmează:

Cu fundul benzii cu o ardezie plat

 1. Este necesară curățarea temeinică a suprafeței, îndepărtarea mușchiilor și a licheniilor;
 2. Apoi, se realizează instalarea unei cutii, care poate fi făcută din bare de lemn cu o secțiune de 50x50 mm sau ghidaje de metal utilizate pentru un cadru sub plăci de gips.
 3. Următorul pas îl reprezintă izolarea. În această calitate sunt utilizate diverse plăci minerale sau materiale rulante. O condiție importantă pe care materialul trebuie să o îndeplinească este rezistența la intemperii și umiditate.
 4. Pentru a menține izolația pe o perioadă lungă de timp sub fundația ardei, este necesar să se instaleze un strat de membrană cu barieră de vapori.
 5. Montarea de ardezie plat pe cutie prin găuri pre-găurite.
 6. Pentru a proteja suprafața ardezului de răspândirea mușchiului și a licheniilor, trebuie să fie atent colorat în două straturi de orice coloranți rezistent la intemperii. În plus, o suprafață ideală plană, potrivită pentru mortarele care conțin ciment, este ideală pentru montarea unei pietre artificiale sau a unei plăci naturale. În caz contrar, pentru a reduce prețul de construcție, ieftin siding soclu de plastic pot fi utilizate.
la cuprinsul ↑

Finisarea fundației

Un defect clar al fundației pilonului, indiferent de tipul suporturilor și modul în care sunt instalate, este absența părții inferioare a soclului pereților. Aceasta, la rândul său, duce la necesitatea de a instala un strat mai gros de izolație pe etajele primului etaj, ceea ce uneori nu salvează situația. Pentru a reduce acest dezavantaj, se folosește tăierea soclului cu ardezie plană.

Pentru facilitarea instalării ulterioare a plăcilor de ciment de azbest, este necesar ca piloții să realizeze o legare de înaltă calitate și corectă a suporturilor metalice. În ultima vreme în zilele noastre se folosesc din ce în ce mai multe grămezi. Pentru lipire folosiți un colț de oțel cu o lățime a raftului de 50 mm sau țevi de profil metalic 50x25 sau 60x30.

Pentru confortul procesului de finisare și asigurarea rezistenței maxime a fundației viitoare, hamul trebuie să fie sudat între coloanele de pe axe. Aceasta necesită o ajustare calitativă a broșelor, adesea piloții execută muncă inutilă, întinzând profilul de oțel dintre piloți din interior, sudându-l suprapun. Clienții - cetățenii obișnuiți ar trebui să cunoască această caracteristică și să controleze procesul de legare.

Pentru instalarea plăcilor de ardezie pe fundația pilonului este necesară efectuarea următoarelor etape de lucru:

 1. Pe elementele de prindere, găuri pre-găurite în ele, trebuie să fixați barele de lemn. Grosimea acestora este aleasă individual, astfel încât suprafața lor să fie la nivelul planului pereților sau ușor (cu 5-10 cm) care iese dincolo de ele;
 2. Plăcile de ardezie sunt tăiate la dimensiunea necesară, în funcție de înălțimea așteptată a plintei;
 3. În ardezie, găurile prelevate anterior au fost forate cu un pas de 20 cm. Diametrul canelurilor trebuie să depășească diametrul șuruburilor pentru fixarea foilor cu 0,5-1 mm. Din partea frontală a orificiului este de dorit să se contracareze cu o ghilotină sau să se găsească un burghiu cu diametru mai mare.
 4. Lemnul tăiat de o lungime de cel puțin 50 mm fixează foile pe o cutie de lemn.
 5. După terminarea lucrărilor de instalare, capetele șuruburilor cu auto-filetare încastrate în ardezie sunt livrate cu un material de umplere rezistent la umiditate pentru lucrări externe sau cu un mortar simplu de nisip și ciment.
 6. Pe baza pregătită este posibilă realizarea oricărui tip de finisare a fundației decorative.

Astfel, în cadrul articolului, am luat în considerare mai multe opțiuni de bază pentru utilizarea ardeiului plat în fabricarea sau finisarea fundațiilor finisate de diferite tipuri. Multe avantaje ale materialului contribuie la distribuirea sa largă pentru rezolvarea diferitelor sarcini de construcție.

Cum se face cofraje de ardezie

Pardoseala este o garanție a unei fundații bune fără jgheaburi și fisuri.

Pentru a vă asigura că amestecul de beton nu zdrobește foile de ardezie atunci când este așezat, este necesar să faceți un cadru bun și puternic sub el.

Scopul principal al acestui design este acela de a da forta viitoarei cladiri.

Orice cofrare trebuie să îndeplinească următoarele sarcini:

 • Conservarea formei date la crearea unei baze de case;
 • montare ușoară și simplă;
 • asigurând izolarea ermetică de la sol.

Puteți face cofraje proprii din ardezie, oțel, plăci și alte materiale improvizate. În funcție de alegerea făcută, constructorii recomandă utilizarea unor instrumente diferite.

Construcție fixă

Astfel de cofrare este avantajos pentru instalarea simplă și viteza de construcție. După turnarea betonului, acesta rămâne o parte integrantă a bazei. O construcție similară se pregătește dintr-un material improvizat. Această alegere depinde de tipul de bază construită: plăci aglomerate, plăci fibrolemnoase, rame metalice, polistiren expandat. Puteți construi o structură de acest tip dintr-o arteră plană. Pentru o fundație coloană de țevi, se folosesc țevi de azbest și metal, ale căror diametre variază între 150-200 mm.

Experții consideră avantajele acestui design:

Schemă de cofraje nedemontabile din ardezie plană.

 • armarea posibilă a fundației cu materialul utilizat;
 • instalare simplă;
 • Lucrări funciare minime;
 • nu este nevoie de sprijin suplimentar;
 • La asamblare, distanțierele nu sunt utilizate;
 • instalare ieftină.

Cofrajul din ardezie plată are minusuri:

 • Atunci când se utilizează diferite materiale, procesul de asamblare este complex;
 • nu există nici o modalitate de a construi un corp puternic și înalt.

În aranjamentul acestui design, este necesar să se țină seama de faptul că fundația va fi dificil de izolat și rezistent la apă (când se utilizează ardezie). În cazul utilizării plăcilor plate, structura nu va fi inferioară unui produs similar din plăci din punct de vedere al rezistenței.

Caracteristici principale

Ardezie plat este o placă unică de construcție, realizată prin tehnologie specială. Un astfel de material este bine folosit în amenajarea cofrajului, confecționarea și fabricarea diferitelor structuri de construcție care sunt utilizate în diverse scopuri. Acest material este foarte potrivit pentru decorarea exterioară a clădirilor, atunci când decorați cabinele tehnice, pervazurile ferestrelor și alte structuri. Indiferent de istoria utilizării ardeiului plat, acest material a câștigat o mare popularitate printre constructorii cu experiență.

La achiziționare se recomandă să se ia în considerare:

 • foile au o formă dreptunghiulară;
 • eroarea de abatere de la un unghi drept în limita a 5 mm este permisă;
 • Pentru ardeaua presată, această cifră nu trebuie să depășească 4 mm (pentru un impresionat - 8 mm).

Schemă de instalare a cofrajei nedemontabile din ardezie în șanț.

În orice caz, acest material este fabricat dintr-un amestec de ciment Portland, apă și azbest. Datorită intercalării fibrelor ultimei componente, se formează o plasă de armare. Rezistența și stabilitatea ardei depind de lungimea și calitatea fibrelor.

Cea mai cunoscută metodă de creștere a primului indicator este culoarea. În acest scop se recomandă utilizarea vopselelor silicate speciale. Acestea fac posibilă crearea unui strat protector, sigur, caracterizat prin rezistența maximă la schimbările de temperatură și la precipitații. Acest lucru crește durata de viață a plăcii.

Lucrări treptate

Ardezie plat este folosit:

 • la efectuarea lucrărilor de acoperire;
 • pentru construcția de cabane de vară, cabine de duș și mansarde;
 • pentru jupuirea casei.

Schema de prindere a ardei la suportul coloanei folosind șuruburi cu auto-filetare.

Utilizarea pe scară largă a acestui material este asociată cu prețul scăzut și greutatea redusă. Dacă este necesar, poate fi ușor tăiat și fixat. Ultima procedură se efectuează pe un profil metalic sau pe o cutie, care constă din bare de lemn rezistente. Ardezie este instalat cu ajutorul șuruburilor speciale. Este permisă utilizarea șuruburilor de auto-înșurubare cu vârful întărit și capul contușit. În ceea ce privește articulațiile foilor, acestea sunt terminate folosind diferite elemente suprapuse. Pentru a obține o suprafață absolut netedă, spațiul dintre panouri este umplut cu un material de umplere elastic.

O asemenea lucrare se realizează și cu amenajarea cofrajului. Această procedură se realizează folosind următoarele materiale: ardezie, etanșare, prelata, cuie, suporturi din lemn, material de acoperire și altele. Din uneltele de care aveți nevoie: un ciocan, o șurubelniță, un nivel, o lopată.

Există o anumită ordine de lucru în ceea ce privește amenajarea cofrajului din așchii plane (și nu numai):

 • Curățarea și nivelarea șinelor;
 • țiglă nețintă tăiată. Dacă este necesar, marginile sunt tăiate. Găurile existente sunt sigilate cu un material de etanșare și sunt protejate de un ruberoid;
 • la fiecare segment atașat atașat sub formă de baston. Ulterior va fi susținută de ardezie. Este fixat cu un cui. La realizarea acestei lucrări, trebuie să se țină cont de faptul că unghiul nu poate fi adâncit la capac, deoarece ardeaua poate exploda;
 • instalarea cofrajului într-o șanț. Suturile sunt protejate cu prelate sau sunt acoperite cu material de etanșare;
 • verificați prezența pantei structurii;
 • Cofrarea este fixată.

Metode de calcul de bază

Cofrajele de ardezie sunt construite după calcule. Pentru a face acest lucru, va trebui să măsurați perimetrul acestuia folosind o bandă, un aparat de masurat sau o roată de măsurare. Mai mult, se determină înălțimea bazei viitoare. La acesta se adaugă încă 20 cm. Cofrajele ar trebui să depășească valoarea analogică a fundației care trebuie umplută. Se recomandă constructorilor să utilizeze m ca unitate de măsură, apoi se măsoară grosimea ardei folosite.

A doua tehnică implică înmulțirea perimetrului cu 2 și împărțirea pe lungimea ardei. Lungimea estimată a cofrajului este împărțită la lățimea acestui material. Rezultatele obținute se înmulțesc între ele. Deoarece structura construită este așezată pe două laturi ale șanțului, lungimea subsolului va trebui dublată. Numărul rezultat este înmulțit cu înălțimea, luând în considerare alocația. Rezultatul este înmulțit cu o grosime de 1 m. Se obține cantitatea de ardezie necesară pentru construcția cofrajului.

Ardezie cofraj - o soluție accesibilă și eficientă

Ardezie plat este folosit pentru instalarea de panouri sandwich de perete, ridicarea de case private și clădiri industriale, pavilioane și garaje. De asemenea, de multe ori pentru fundație se face cofraje de ardezie, care vă permite să reduceți timpul de construcție și de a economisi bani.

Caracteristici de ardezie plat - materiale confortabile de constructii

Plăcile plate sunt formate din trei componente: ciment portland, apă și fibră de azbest. În acest caz, fibra este distribuită uniform pe întreaga suprafață a foii viitoare, creând o bază de armare. Pentru căptușeala fundației cu o ardezie plană, puteți folosi o foaie presată și ne-presată. Materialul este prezentat sub formă de foi dreptunghiulare fabricate în condiții industriale cu dimensiuni standard:

 • 2500x1200 mm cu o grosime de 6-10 mm;
 • 3000x1500 mm cu o grosime de 8-10 mm;
 • 3600x1500 mm cu o grosime de 8-10 mm.

Trebuie remarcat faptul că foaia de ardezie nepresată caracterizate printr-un nivel de putere mai mică decât presat și mai puține cicluri de îngheț-dezgheț - dacă ardezie presată capabil să reziste până la 50 de cicluri, non-compactată numai 25 cicluri. Cu toate acestea, costul unui astfel de material este mult mai mic. Ceilalți parametri ai acestor materiale de construcții, practic, imposibil de distins.

Finisarea tencuielii plate de fundație are câteva avantaje semnificative:

 • cost rezonabil acceptabil;
 • Durată lungă de funcționare, deoarece nu este supusă procesului de putrezire și coroziune;
 • poate asigura un nivel ridicat de izolare fonică;
 • Tolerează cu ușurință schimbările de temperatură și nu se prăbușește sub influența directă a luminii solare;
 • Are un grad ridicat de siguranță împotriva incendiilor și este un bun dielectric;
 • are o bună rezistență la medii corozive (impurități chimice, acizi), prin urmare nu se descompune în sol și nu-l dăunează;
 • posibilitatea de a lucra în orice moment al anului;
 • simplitatea instalării.

În ciuda tuturor avantajelor ardeului plat, atunci când îl aplicați pentru autofinanțarea fundației, trebuie să țineți cont de câteva puncte. Deci, acest material de construcție pentru toată puterea sa este destul de fragilă, deci trebuie să fii mai atent când îl transporti și instalezi. În plus, ardezia are o masă mare, deci trebuie doar să lucrați cu un asistent. Încărcarea pe foi trebuie distribuită uniform pentru a evita apariția fisurilor.

Dacă cumpărați foi gri clasice, atunci suprafața lor este recomandată să acopere cu antiseptice sau compuși coloranți, pentru a evita apariția mușchiului. În procesul de tăiere, nu uitați să protejați sistemul respirator cu un aparat respirator - praful este suficient de dăunător. În același timp, datorită tehnologiei simple de instalare a ardei plate, care nu necesită abilități speciale, puteți economisi bani pentru a atrage specialiști, iar viteza de instalare economisește timp pentru construcție.

Ardezie pentru fundație

Fundația este fundația oricărei structuri, așa că dispozitivul său trebuie gândit cu grijă. În momentul de față există multe opțiuni, în timp ce le puteți implementa cu materiale diferite. Acoperirea cu ardezie este una dintre cele mai accesibile modalități de a crea o structură de acest tip. Puteți efectua lucrarea în mai multe etape.

Cum de a face cofraje pentru o fundație de ardezie - o schemă pas-cu-pas

Pasul 1: Faceți un șanț

Mai întâi trebuie să excavați șanțul sub pereții exteriori ai clădirii viitoare. În acele locuri în care se presupune că trebuie să așeze niște usi, nu poți săpești un șanț. Mai mult, partea inferioară a carierei trebuie acoperită cu un strat de nisip, apoi compactată cu atenție. În șanț se coboară armătura sudată, care necesită placare cu azbest ciment.

Pasul 2: Înveliș

Pentru a fixa colile la armătură în mai multe locuri, este necesar să se execute găurile și să se fixeze la șipcile de lemn cu ajutorul unor șuruburi autoportante. Scândurile trebuie așezate pe interiorul foilor. De asemenea, trebuie să ne amintim că ardezia nu poate fi presurizată deoarece se poate sparge.

Pasul 3: Completați

În spațiul gol dintre zidurile de ardezie este umplut cu piatră zdrobită, apoi este turnat cu beton. Dupa ce betonul sa uscat, este construit un soclu si structura este acoperita cu un ruberoid pentru ao proteja de influente atmosferice exterioare. Astfel, designul este, de asemenea, păstrat pentru perioada de iarnă.

Cofraje fixe de ardezie plat

Acest tip de cofraj este foarte benefic, chiar mai simplu de instalat și de viteza a structurii. După turnarea betonului, acesta rămâne o parte integrantă a fundației. Avantajele designului fix sunt destul de multe, de exemplu:

 • Materialul folosit dă o rezistență suplimentară fundației;
 • volumul lucrărilor funciare este redus;
 • nu este necesar să se echipeze suporți și distanțiere suplimentare;
 • tehnologia structurii construite este foarte simplă;
 • reducerea costurilor financiare.

Cu toate acestea, cofrajul care nu poate fi detașat are 2 dezavantaje - atunci când se utilizează acest material, procesul de asamblare devine puțin mai complicat, în plus, nu puteți face un caz înalt și durabil. Dacă utilizați un tavan de relief atunci când puneți fundația, atunci lucrările de izolare și hidroizolarea fundației vor fi mai complicate. Dacă se utilizează plăci plate, designul de rezistență nu va rezulta la cofrajul realizat din plăci.

Cum să tăiați o soclu cu o ardezie plat?

Pentru căptușeala plintei, este necesar să se construiască o cutie de lemn, la care se vor fixa plăcile de ardezie. Dacă este necesar, este posibilă izolarea structurii prin așezarea materialului termoizolant între rafturile cadru. Pentru a fixa ardeaua pe cadru, puteți utiliza șuruburi sau unghii de auto-înșurubare și unghiuri de fixare, cu toate acestea nu puteți conduce cuie direct în ardezie, deoarece se poate sparge. Pentru a preveni ruperea plăcilor în bucăți, este necesar să pre-găuriți găurile, cu un diametru puțin mai mare decât cuiul însuși (cu 1-1,5 mm).

În prima etapă, podeaua este prelucrată: este curățată de murdărie, uscată și se aplică un strat de amestec hidrofug, de exemplu Bitumast. Un cadru este construit din scânduri sau grinzi. Marginea superioară trebuie să fie la înălțimea ardezii, distanța dintre stâlpi trebuie să fie de aproximativ 0,6 m (lățimea foii). Între pilonii ramei, puteți pune un încălzitor, de exemplu, o vată minerală. Trebuie reținut faptul că ar trebui să existe un decalaj între ardezie și încălzitor, astfel încât condensul să nu se formeze. Se instalează foile de ardezie. Trebuie să începeți de la colțul casei.

Înainte de a monta cu un ferăstrău, mai multe găuri de ventilație trebuie tăiate de jos.

Apoi, folosind șuruburile, foile sunt atașate la cutie. Procesarea colțurilor este în curs de desfășurare. Pentru a face acest lucru, tăiați piesele din oțel galvanizat de-a lungul lungimii, care corespunde înălțimii plăcii. Îndoiți marginile la un unghi drept de 15 mm pe fiecare parte și fixați colțurile formate cu șuruburi cu auto-filetare. În etapa finală, ardezia este tratată cu vopsea acrilică, care va crea un film de protecție pe suprafața foii. Datorită utilizării ardeului plat, puteți crea o fundație fiabilă pentru casa dvs. foarte rapid și ieftin și dați soclului un aspect elegant și estetic.