Prezentare generală a materialelor de acoperire populare pentru diferite tipuri de acoperișuri

Tipuri

Acoperișul acoperișului este partea superioară a acoperișului. Este ea care protejează clădirea de efectele negative ale mediului. Înainte de a acoperi acoperișul casei, trebuie să selectați materialul potrivit. Materialele pentru acoperiș sunt de o varietate de tipuri. Fiecare dintre ele are scop propriu și limitări în utilizare.

Criterii de selecție a materialelor

Tipurile de acoperire ar trebui luate în considerare din mai multe părți. Selectând materialul pentru acoperiș, merită să vă răspundeți la următoarele întrebări:

 • cât de abruptă este planificată panta rampei;
 • mai ieftin pentru acoperirea acoperișului, indiferent dacă componenta financiară este pe primul loc;
 • ce tip de material de acoperiș se încadrează mai bine în aspectul arhitectural;
 • cu atât mai bine să acoperiți acoperișul cu propriile mâini, cât de complicat este procesul de instalare;
 • dacă puteți reconcilia cu zgomotul ridicat al acoperișului.
Principalul criteriu pentru alegerea unui acoperiș este unghiul de înclinare

În general, stratul de acoperire trebuie să îndeplinească cerințele de fiabilitate, durabilitate, rezistență și impermeabilizare. Componenta estetică și cea economică sunt, de asemenea, importante. Pentru a alege o acoperire pentru acoperișul casei, va trebui să țineți cont de opțiunile cele mai populare cu atenție.

Acoperiri de acoperisuri

Această opțiune vă va permite să faceți munca la un preț redus. Acoperirea în acest caz este realizată din foi subțiri. Legătura lor pe lungime este realizată datorită îndoirii faldurilor. Acest material de acoperire nu este potrivit pentru lucrul cu mâinile proprii, deoarece necesită anumite abilități și cunoștințe.

Montarea acoperișului nu se recomandă să fie făcută manual

Atunci când decideți întrebarea, cu cât este mai bine să acoperiți acoperișul casei, merită să acordați atenție tipurilor mai simple. Această opțiune este mai potrivită pentru o echipă profesionistă care va face munca rapid și eficient.

Placi metalice

Decide cum să acoperiți acoperișul unei case din lemn sau al altora? Apoi ar trebui să aruncați o privire mai atentă la plăcile metalice. Este lumină, deci nu creează o sarcină grea pe pereții clădirii și ale fundațiilor. Adesea, materialul poate fi dificil de distins de sindrile naturale.

Plăcile metalice pentru proprietăți decorative aproape nu sunt inferioare celor obișnuite

Arată atractiv și o gamă largă de culori vă permite să alegeți cea mai bună soluție pentru orice fațadă. Pentru a proteja materialul împotriva coroziunii, se utilizează un strat special. Polimeri cei mai des folosiți.

montare

Finisarea acoperișului cu plăci metalice este adecvată pentru rampele cu o pantă mai mare de 15 grade. Astfel de specii practic nu limitează limita superioară a pantei. Dacă valoarea este mai mică de 20 de grade, merită luată în considerare impermeabilizarea. În acest caz, umezeala curge pe suprafața mai rău și poate scurge prin foi.

Când instalați acoperișul cu mâinile proprii, trebuie să închideți bine rosturile. Placile sunt fixate pe cutie. Acesta este adesea făcut rar. Pentru fabricarea bazei este suficientă o placă de 32 mm. Dimensiunea minimă este de 25 mm, dar în acest caz, designul va funcționa la marginea posibilităților.

Plăcile metalice sunt fixate pe cutie

Montarea se realizează cu șuruburi autofiletante cu garnitură din cauciuc. Elementele de fixare sunt situate în partea inferioară a valului. Ele trebuie să fie instalate strict perpendiculare pe suprafață. Materialul pentru acoperiș este așezat cu o suprapunere, dimensiunea căreia depinde de tipul de acoperire ales (dimensiunea și treapta valului, etc.). În medie, suprapunerea este între 45 și 150 mm. Citiți instrucțiunile pas cu pas pentru instalarea acoperișului din metal.

Domeniul de aplicare

Plăcile metalice de acoperiș sunt utilizate pe scară largă. Este potrivit pentru o clădire rezidențială privată, o clădire administrativă sau industrială. Materialul este destinat acoperișurilor înclinate. Pe plat nu se utilizează.

Avantaje și dezavantaje

Rezolvând întrebarea, cu atât mai bine să acoperiți acoperișul într-o casă privată, acordați atenție durabilității materialului. Acoperirea cu metal poate dura până la 50 de ani. În comparație cu alte tipuri, perioada este lungă. Avantajele includ:

 • Simplitatea instalării;
 • rezistenta la stres si soc;
 • masa mică;
 • puteți acoperi singur acoperișul;
 • nu necesită o atenție specială la transport;
 • preț accesibil;
 • sortiment larg.
La instalarea plăcilor metalice, se generează o mulțime de deșeuri

Dar asemenea materiale moderne au și dezavantaje. În timpul procesului de construcție, se produce o mulțime de deșeuri, ceea ce reprezintă un procent considerabil din materialul achiziționat.

În plus, orice acoperire metalică diferă un zgomot suficient de ridicat. Chiriasii simt literalmente fiecare picătură de ploaie.

Tălpi profilate

Straturile acoperișurilor de acoperiș sunt profitabile pentru a acoperi cu foi profilate. Acest material este similar în proprietățile sale cu metalul, dar este mai ieftin. Astfel de tipuri de materiale pot avea marcaje diferite. Pentru dispozitivul de acoperire este prevăzută o placă ondulată cu marcajul H sau HC. Foitele marcate C sunt concepute pentru structuri verticale, ele nu pot fi realizate din acoperișuri. Marcajul profilului (denumire digitală) este selectat în funcție de încărcătură și de culoarea rafturilor.

Pentru a acoperi acoperișul, ar trebui să alegeți o foaie profilată de H sau HC

montare

Capacul este destinat acoperișului cu o pantă de cel puțin 10 grade. Suprapunerea în timpul instalării este atribuită în funcție de parametrii profilului. În mod obișnuit, suprapunerea este de 20 cm. Dacă panta este mai mică de 20 de grade, îmbinările ar trebui protejate suplimentar de etanșantul de umiditate.

Fixarea foilor se efectuează pe șuruburi cu auto-filetare. Un metru pătrat va necesita aproximativ 8 bucăți. Este permisă așezarea materialelor pe un acoperiș vechi din materiale rulante.

Cel mai adesea, folia ondulată este utilizată pentru clădirile de uz casnic și pentru clădirile industriale. Dar acum există multe culori care se vor potrivi perfect în fațada apartamentului.

Pro și contra

Alegeți ce material este mai bun pentru o casă de lemn? Nu se recomandă utilizarea speciilor grele. Prin urmare, decizia de a acoperi acoperișul casei în favoarea foii profilate va fi benefică. De asemenea, perfect pentru clădiri din caramida sau beton.

Aranjarea tortului de acoperiș din carton ondulat

Avantajele includ:

 • simplitatea instalării;
 • o bună rezistență la încovoiere sub influențe și sarcini mecanice;
 • durată de viață asemănătoare cu cea a plăcilor metalice;
 • cost redus.

Dezavantajul este zgomotul ridicat. Citiți mai multe despre instalarea acoperișului de pe placa ondulată.

Ondulin

Acoperișul acoperișului ondulin - o soluție profitabilă. Închideți clădirea cu acest material poate fi fără costuri materiale semnificative. Cel de-al doilea nume al onudlinului este euro-sfera. Foi sunt fabricate din fibre de celuloză, impregnate cu bitum cu aditivi polimeri. La final, materialul este pătat în două straturi cu vopsea rezistentă la căldură, datorită căreia plăcile obțin un aspect elegant și atractiv.

Construcția acoperișului de la euroshift - o opțiune economică pentru construirea sau repararea acoperișului

montare

Coperta Onduline a acoperișului casei de țară cu o pantă de pante de la 6 ° la 15 ° necesită dispozitivul unei cutii continue. Puteți utiliza un placaj de bord obișnuit (copac de 3 grade) sau placaj rezistent la umiditate. În cazul în care panta este mai mare de 15 °, atunci se poate renunța la o bază rară.

Suprapunerea foilor trebuie să fie bună - nu mai mică de 30 cm.

Pro și contra

Dacă decideți ce material este cel mai bun pentru un baldachin, baie sau garaj, puteți alege cu siguranță ondulin. Este, de asemenea, potrivit pentru o casă privată. Dar atunci când alegeți, merită să aveți în vedere că durata de viață a Euroshade este de până la 40 de ani, dar vopseaua va dispărea înainte. Avantajele includ:

 • indicatoare de impermeabilizare;
 • compatibilitate ecologică;
 • rezistență bună la sarcini;
 • nu vor exista probleme din cauza zgomotului;
 • ușurința procesării și tăierii;
 • greutate foarte mică;
 • fond bugetar.

Dezavantajele materialului sunt destul de grele, deci merită să vă gândiți dacă trebuie să vă acoperiți casa cu astfel de materiale. contra:

 • combustibilitate;
 • culoare decolorare;
 • înmuiere a materialului în vara însorită (nu este recomandată pentru pante abrupte);
 • creșterea mustului în locuri întunecate.

Sindrile flexibile

Ca și materialul anterior, placa este realizată cu bitum. Potrivit este mai bine pentru un acoperiș cu o pantă de nu mai mult de 45 de grade, deoarece se poate înmuia în vreme caldă. Există diferite tipuri de sindrila flexibile, în funcție de model și culori.

Unghiul pantei acoperișului de pe placile flexibile de acoperiș nu trebuie să fie mai mare de 45 de grade

montare

Acoperiți materialul poate fi acoperiș cu o pantă de 11 până la 45 de grade. Sub capac trebuie să fie o cutie continuă. Pentru a face acest lucru, utilizați un placaj sau placaj impermeabil. Dacă unghiul rampei este mai mic de 18 °, se recomandă fixarea unui strat suplimentar de impermeabilizare. Pentru a fixa pe suprafața inversă, se aplică un strat de bitum cu un polimer. Opțiunea este perfectă pentru un acoperiș de formă complexă.

Pro și contra

Avantajele includ:

 • durată de viață îndelungată de până la 70 de ani;
 • liniștit;
 • bine ține zăpada, nu alunecă pe material dur;
 • neaderența la coroziune și condensare;
 • flexibilitate ridicată;
 • un raport rezonabil preț-calitate.
Placile moi datorita flexibilitatii lor sunt utilizate pe scara larga pentru acoperisuri de forma complexa

Placile flexibile pot fi atribuite gamei medii de pret. Printre minusuri se poate distinge inflamabilitatea, fragilitatea la temperaturi scăzute și înmuierea la temperaturi ridicate. Citiți mai multe despre dispozitivul unui acoperiș dintr-o plăcuță flexibilă.

Sindrilele naturale

Cum sa faci o coperta pentru o casa pe deplin ecologica? Cea mai bună opțiune în acest caz este placa ceramică sau cea mai apropiată dintre ei, nisip de ciment. Ele sunt capabile să servească un secol, sunt caracterizate de siguranță, prietenie cu mediul și naturalețe. Dar principalele dezavantaje care nu permit materialelor să revină la pozițiile de conducere includ:

 • masa foarte mare;
 • nevoia unei baze puternice și puternice;
 • costul ridicat.
Placi - un material frumos, ecologic, dar greu de acoperis

Material rulant sudat

Această variantă este utilizată în principal pentru baze plate sau înclinate înclinate. Există mai multe soiuri de la diferiți producători. O mare popularitate a fost obținută de Hydroisol, Glass-Isolated și Technonikol. Baza stratului de acoperire este fibră de sticlă, fibră de sticlă sau poliester, impregnată cu bitum.

montare

Un covor de acoperiș este rulat peste acoperiș, încălzind o parte a rolei cu un arzător cu gaz. Când lucrați pe un acoperiș înclinat, lucrarea începe din partea de jos. Suprapunerea pe lungime și la capete este prescrisă cu cel puțin 10 cm. Pentru un acoperiș plat, sunt suficiente 2-3 straturi de acoperire. Pentru înclinarea va trebui să se așeze 4-5.

În mod avantajos, acoperirea este utilizată pentru acoperișuri ale clădirilor cu mai multe etaje sau clădiri industriale. În construcții private este dificil să se întâlnească. Pentru casa ta, este logic să cumperi un astfel de material ca stratul de impermeabilizare al căptușelii.

Acoperișul de tip roll-on este cel mai adesea montat pe suprafețe plane

Pro și contra

Avantajele unei asemenea acoperiri includ:

 • simplitatea îngrijirii;
 • rezistență bună la umiditate;
 • liniștit;
 • protecția mediului și siguranța pentru oameni;
 • sarcina scăzută asupra structurilor de bază;
 • Preț accesibil.

Dezavantajele pot fi considerate neatractive. Pentru lucrări va fi nevoie de un instrument special - un arzător cu gaz și anumite abilități. Când depozitați role, trebuie să urmați anumite reguli: depozitați-le numai vertical, amplasați-le departe de încălzitoare. Citiți mai multe despre dispozitivul unui acoperiș rulou.

Cum de a acoperi acoperișul unei case mai ieftin și mai bine

Din alegerea corectă a materialului de acoperiș depinde confortul și confortul într-o casă privată. În acest articol, ne vom da seama ce material este mai bine să acoperiți acoperișul, astfel încât să nu fie atât de ieftin.

Costul celor mai comune materiale pentru acoperiș

În primul rând, comparați prețurile celor mai populare materiale de acoperire.

Prețurile materialelor și prețurile aproximative pentru lucrările de instalare:

Pe ce parametri să alegeți un acoperiș

La materialele de acoperiș sunt prezentate cerințe foarte stricte. Acestea trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

 • durabilitate;
 • siguranța, în primul rând, pentru sănătate;
 • rezistență;
 • aspect atractiv;
 • capacitatea de a repeta în mod clar forma acoperișului.

Privire de ansamblu asupra avantajelor și dezavantajelor materialelor de acoperiș

Astăzi, sunt disponibile multe materiale, cu ajutorul cărora puteți realiza un acoperiș durabil și sigur. Acestea includ: țiglă, ondulin, fier de profil și ardezie. Să analizăm fiecare în detaliu.

Ondulin

Aceasta este una dintre cele mai ieftine opțiuni pentru instalarea unui acoperiș. De mult timp a fost folosit în Europa în loc de azbest-ciment arde datorită compatibilității sale ecologice, practic și ieftin. Se compune din fibră de sticlă, care este impregnată pe ambele părți cu bitum. Stratul exterior este acoperit cu miez de bazalt, care dă culoarea sau umbra dorită. Forma imită ardezia și este reprezentată de o schemă extinsă de culori.

avantaje:

 • durată lungă de funcționare. Cu instalarea corectă poate ajunge la 50 de ani;
 • rezistență și fiabilitate;
 • are proprietăți excelente de hidroizolare și zgomot;
 • nu sunt susceptibile la coroziune;
 • este rezistent la daune chimice și mecanice;
 • bune proprietăți de izolare termică, nu trece razele ultraviolete.

dezavantaje:

 • Ondulin arde cu timpul și își pierde atracția anterioară;
 • inflamabilitatea materialului de acoperire.

Plăci metalice

Acesta este un material de acoperire popular datorită practicității sale și duratei lungi de viață. Structura specială oferă rezistență la coroziune, indice ridicat de etanșare, rezistență la influențe mecanice și chimice.

avantaje:

 • rezistența la uzură;
 • conservă culoarea, protejează împotriva radiațiilor ultraviolete;
 • greutate redusă;
 • aspectul estetic frumos;
 • rezistența la umiditate;
 • durata de viață 25-30 ani;
 • posibilitatea de demontare și reasamblare fără pierderea parametrilor de calitate.

dezavantaje:

 • un procent mare de deșeuri în cazul nerespectării tehnologiei de instalare;
 • la schimbări clare ale temperaturii este posibilă formarea condensului pe suprafața interioară;

Placi ceramice

Materialul folosit pentru a face acoperișul mai mult de o sută de ani. Folosirea noilor tehnologii face posibilă realizarea de materiale din materiale argintate din acoperișuri.

avantaje:

 • fiabilitate ridicată;
 • durabilitatea, durata de viață de aproximativ o sută de ani;
 • compatibilitatea ecologică a materialului;
 • siguranța la incendiu;
 • rezistența și rezistența la îngheț;
 • buna izolare termică și fonică.

dezavantaje:

 • o masă mare a structurii. Pentru a construi un astfel de acoperiș necesită un sistem puternic de raft;
 • prețul ridicat al materialului;
 • complexitatea instalării, lucrările de acoperiș cu astfel de materiale nu pot fi mecanizate.

tablă trapezoidală

Destul de des folosite de constructori pentru a crea un acoperiș. Foi de metal sunt mai largi decât plăcile. Materialul este fabricat prin deformarea foilor metalice la rece pe echipamente special proiectate.

avantaje:

 • greutatea relativ ușoară face posibilă utilizarea materialului în combinație cu toate tipurile de desene și salvare pe cutie;
 • tărie și prietenie cu mediul;
 • ușurința instalării la orice temperatură;
 • scară largă de culori;
 • costuri accesibile.

dezavantaje:

 • zgomot redus și izolare termică;
 • aspectul nu poate fi numit prezentabil;

Profilul de fier nu dă frumusețe estetică, respectabilitatea față de o clădire rezidențială. Această casă nu va arăta confortabilă și caldă. Prin urmare, foile profilate nu sunt adesea folosite pentru a crea un acoperiș în cabane și case.

ardezie

Probabil cea mai populară opțiune pentru acoperișurile de acoperiș din secolul trecut. Se caracterizează prin practicabilitate, durabilitate și ușurință de instalare.

avantaje:

 • durabilitate - durată de viață de aproximativ 40 de ani;
 • rezistente la foc și umiditate;
 • nu este supus coroziunii;
 • instalare ușoară.

dezavantaje:

 • din cauza impactului negativ al azbestului asupra sănătății în Europa, a renunțat demult la ardezia clasică în favoarea domeniului euro (ondulin);
 • astfel încât ardezia să nu fie acoperită cu mușchi, trebuie să fie urmată și periodic împământată;
 • fragilitatea și instabilitatea la daune mecanice grave;
 • din punct de vedere estetic neatractiv;
 • greutatea mare a materialului.

Video: Alegerea acoperișului

Vă recomandăm să vizionați videoclipul, care descrie în detaliu parametrii principali ai materialelor de acoperiș:

concluzie

Înainte de a lua o decizie, trebuie să analizați cu atenție materialele disponibile, avantajele și dezavantajele acestora și numai apoi alegeți cea mai bună opțiune. Opțiunea cea mai ieftină este ardezia, dar din cauza impactului negativ asupra sănătății, utilizarea sa nu este recomandată. Profilistul este rar folosit în construcția de acoperișuri pentru clădiri rezidențiale din cauza aspectului lor. Placile ceramice sunt o opțiune excelentă, dar pentru cei care sunt dispuși să plătească o sumă mare pentru o achiziție și o instalare. Tigla metalică și ondulina sunt concurenți direcți în valoare. Dar acesta din urmă iese în evidență pentru versatilitatea sa, ondulinul este mai ușor de instalat și mai ecologic. Prin raportul dintre preț și calitate, el poate fi în siguranță numit liderul revizuirii.

Materiale de acoperis pentru acoperiș: tipuri și prețuri de diferite tipuri, domeniul de aplicare, revizuirea producătorilor

Orice acoperiș, indiferent dacă este vorba despre o casă privată, o cabană sau o clădire economică, are nevoie de alegerea corectă și de instalarea acoperișului. Pe aceasta depinde modul în care acoperișul va suporta impactul negativ al factorilor naturali, precum și durata de viață a acestuia. De aceea este atât de important să alegeți materiale de înaltă calitate pentru acoperișuri potrivite pentru construcția sau construcția acoperișului, ale căror tipuri și prețuri sunt prezentate în acest articol.

Este important să determinați corect tipul de material de acoperiș necesar

Materiale pentru acoperiș: tipuri și prețuri de la producători mondiali și internaționali

Există o varietate de opțiuni pentru materialele de acoperiș, care diferă în funcție de scopul și proprietățile lor în funcționare. Unele dintre acestea sunt cea mai bună opțiune pentru acoperirea acoperișului încăperilor de locuit, acestea din urmă fiind potrivite numai pentru obiecte de natură economică.

Există un număr mare de tipuri de acoperișuri dintr-un număr mare de branduri

Acoperișuri metalice: tipuri, opțiuni, domeniu de aplicare

Acest material este unul dintre cei mai populari dintre constructorii moderni de materiale de acoperis pentru acoperișuri (tipurile și prețurile sunt prezentate mai jos), iar acest lucru nu este o coincidență, deoarece, în plus față de proprietățile de performanță excelente, are un aspect frumos.

Plăcile metalice sunt realizate din tablă de oțel de diferite grosimi, tratate cu un strat special, care împiedică zgârieturi, zgârieturi și alte deformări din resturile mici și pietrele. Consecința deteriorării stratului de lăcuire poate fi apariția coroziunii, ceea ce va reduce semnificativ durata de viață a acoperișului.

Plăcile metalice sunt durabile și au o durată lungă de viață.

În plus față de tabla de oțel galvanizat standard, alte metale pot servi ca bază pentru țiglă metalică, care va diferi într-o oarecare măsură:

Alegerea materialului pentru acoperiș: o prezentare comparativă a opțiunilor de acoperire

Cu o perioadă de deficit global, ne-am luat la revedere în siguranță. Au reușit să se estompeze în memoria timpului când doreau să doteze o casă de țară sau o școală de dachă, trebuia să aleagă între ardezie și materialul de acoperiș. Creșterea semnificativă a numărului de opțiuni pentru acoperiri interne.

Rangurile lor sunt persistente constrânse de produsele străine, tentând cu avantaje tehnice și estetice incontestabile. Pentru a nu se pierde în "pădurea" ofertelor comerciale, alegerea materialelor pentru acoperișul acoperișului, merită să vă familiarizați cu caracteristicile tipurilor populare.

conținut

Obiectivele de referință ale preferințelor consumatorilor

Visul natural al cumpărătorului este un acoperiș frumos, nu "atrăgător" de fixare timp de cincizeci de ani, cu un preț sub limita așteptată. Această utopie este prețuită ușor de romanții din segmentul materialelor de construcții. Consumatorul obișnuit a fost reconciliat cu faptul că pentru funcționarea pe termen lung și prezentabil trebuie să plătiți. Și toată lumea înțelege perfect că, prin achiziționarea de materiale scumpe, economisesc considerabil reparațiile curente și capitale.

Preț - nu este o întrebare pentru cei care au suma necesară. Dar lipsa de fonduri acordă atenție opțiunilor ieftine. Mai ales dacă este necesară o acoperire nouă în caz de urgență. Cu toate acestea, chiar și atunci când alegeți un material ieftin, se poate lua în considerare perspectiva utilizării sale în continuare ca o hidroizolare sau fundație pentru aplicarea ulterioară a unui înveliș mai atractiv.

Dacă nu puneți întrebări de valoare pe flancul drept, atunci consumatorii sunt interesați de criterii puțin diferite:

 • Indicatori decorativi.
 • Avantaje operaționale și tehnice cu minusuri. Dintre acestea, rezistența la uzură, reacția la influențele atmosferice, viața garantată și reală.
 • Simplitatea instalării, specificul construcției bazei sub acoperire și finețea procesului de styling, ocupând în mod corect domnii independenți.
 • Reparabilitate, inclusiv capacitatea de a efectua operațiuni în curs de desfășurare pentru restaurarea acoperișului cu propriile sale mâini.
 • Convenabilitatea transportului cu o cantitate minimă de material deteriorat în timp ce îl deplasați la obiect.

Vom analiza tipurile rigide de acoperișuri prezentate astăzi pe piață, ținând cont de problemele consumatorilor enumerate. Analiza acoperișurilor moi este un subiect separat. Pentru comoditate, împărțim reprezentanții rigizi în grupuri în funcție de parametrii structurali și de modalitățile de așezare.

Piatra naturala si artificiala

Acoperișurile de acoperis, create din piatră naturală sau artificială, aparțin categoriei de materiale pentru bucăți. Dintr-o dată, ele sunt atașate de plăci sau plăci separate în cutia de lemn a căprioarelor. Materialele diferă în masă considerabilă, deși în clasa "piatră" există variații ale greutății specifice. În cea mai mare parte, ele măresc în mod semnificativ greutatea casei. În legătură cu această circumstanță predeterminează prezența unei fundații puternice și a unor pereți purtători, capabili să dețină un acoperiș de piatră greu.

Cherestea de șisturi sau ardezie naturală

Stingerea șisturilor este realizată prin perforarea diligentă a plăcilor individuale din blocuri monolitice din șisturi de lut. Crăpat de-a lungul mineralelor lamelare și alungite. Procesul laborios de împărțire a materiilor prime naturale în plăci este încorporat în costul materialului, deci este dificil de clasificat ca acoperire bugetară.

Placile de ardezie sunt diferite in marime si forma, grosimea poate fi de la 3 la 9 mm. Diferențele în ceea ce privește dimensiunea și suprafața pietrei naturale conferă acoperișului finisat, construit pe principiul peștilor de pește, particularitate. Culoarea plăcilor depinde de locul de extracție a blocurilor de șisturi. Adesea, în vânzarea de dale de culoare gri închis, material mai puțin obișnuit, cu o nuanță verde și maronie.

Avantajele tehnice și operaționale sunt determinate de densitatea ridicată a pietrei, comprimată în condiții naturale, incluzând:

 • Absorbție minimă de apă, tipică pentru un material cu o cantitate mică de pori.
 • Rezistența la îngheț, strâns legată de capacitatea de a nu permite trecerea apei. Odată ce apa nu pătrunde în grosimea șistului, înseamnă că nu poate distruge plăcile, transformându-se în îngheț în gheață.
 • Calități excelente de izolare.
 • Inerția la agresiunea UV și chimică.
 • Duritatea inerentă pietrelor reale. Materialul nu poate fi străpuns, este dificil să se deterioreze prin impact.
 • Rezistența la foc.
 • Valori nesemnificative ale expansiunii termice liniare.

În lista de minusuri, prețul, tehnologia complicată de așezare, care necesită participarea acoperișilor cu experiență și greutatea care face necesară consolidarea fundației și structurii de structură. Pasul latinelor este marcat în funcție de dimensiunile plăcilor. Așezați dale de șisturi în rânduri pe acoperișuri înclinate de orice arhitectură, luând în considerare vânturile predominante. Stepa optimă a patinei este de 35-45 de grade.

Pentru instalarea acoperișului pe acoperiș cu o abrupță mai mică de 22 °, este amenajată o cutie continuă cu covor hidroizolant. Fixați plăcile cu unghii de cupru în canelurile formate de producător.

Durata de viață a acoperirilor de șist este estimată de secole. Piatra tolerează bine transportul. Placile, sfâșiate de vântul greu, proprietarul cu propriile sale mâini se va înlocui fără probleme.

Placi ceramice bune bune

Acoperirile de ceramică se produc prin sinterizarea lutului de caolin fin dispersat cu aditivi minerali. Ca rezultat, se obțin crăpături obișnuite și de formă cu dimensiunile date și duritatea pietrei. La dispoziția suporterilor argilos gresie 14 optiuni profil cherepichin, fiecare dintre acestea fiind fabricate în mod special creasta, comunicarea, streșini, vale și alte traversele. Alegerea profilului depinde de unghiul de înclinare al șinelor de acoperiș.

Culoarea materialului este determinată de compoziția pigmenților introduși în timpul fabricării și de temperatura de ardere. Cumpărați o acoperire din ceramică de la o culoare galben-gri până la o culoare brună-cărămidă, cu un exterior mat sau lucios. Eficacitatea acoperișurilor din faianță este pur și simplu de netăgăduit.

Lista priorităților de "piatră" a plăcilor completează meritele sale, aceasta este:

 • Abilitatea de a trece de la evaporarea gospodăriei.
 • Greutate, mai ușoară decât plăcile de ardezie.
 • Posibilitatea utilizării din nou a ceramicii demontate.

Minusul impresionant al materialului este fragilitatea care afectează instalatorii și purtătorii. Nu este mulțumit de prețul amortizoarelor, mărind în mod semnificativ costul kitului pentru acoperirea acoperișului.

Pentru aranjarea acoperișurilor izolate cu pante înalte, o membrană de difuzie este plasată sub plăci. Pasul latinelor este calculat astfel încât o țiglă să fie susținută de două site. Pentru așezarea pe rampe joase, este construită o cutie continuă, acoperită cu o impermeabilizare. Limitele de marcare a gradei de patine joase și înalte depind de tipul profilului.

Îndoiți cârligele, răsucite cu o coloană vertebrală a spatelui din spatele grătarului. Cu toate acestea, acoperișurile sunt sfătuite să lege în mod suplimentar placa cu sârmă de cupru. Fitingurile sunt fixate cu șuruburi sau cleme. Sindrilele posedate impecabil servesc mai mult de un secol, puteți înlocui singur elementul deteriorat în modul curent.

Ca o categorie separată în lista tipurilor de materiale de acoperiș din piatră există o placă de granit ceramic. În formă seamănă cu plăcile de ardezie, conform metodei de producție, plăcilor tradiționale.

Placi de nisip și ciment

Produceți șindrile de beton, turnând sub formă de mortar de ciment-nisip. Când se întărește, se transformă într-o piatră artificială a configurației necesare. Partea exterioară este echipată cu un granulat mineral sau cu manta acrilică pentru a proteja plăcile de pe acoperiș împotriva atacurilor atmosferice. Placile de beton sunt produse intr-o varietate de forme si culori. Paleta reală este inferioară gama de culori a ceramicii.

 • Materialul este mai ușor și mai ieftin decât șindrilele tradiționale, dar plăcile sunt mai groase.
 • Există o expansiune termică liniară, care trebuie luată în considerare în timpul instalării.
 • Elementele destul de masive necesită o aliniere clară a sistemului de rafturi. Abaterile în planul picioarelor nu trebuie să depășească 2 mm pe metru.

Plăcile de beton sunt potrivite pentru montarea acoperișurilor înclinate. Capetele și consolele sunt întărite cu dungi din oțel de acoperiș. Pasul cutiei este determinat în funcție de tipul profilului și de grosimea patinei. Dacă unghiul de înclinare este mai mic de 16 °, sunt aranjate o cutie continuă și un covor impermeabil din membrana de difuzie. Pentru fixare veți avea nevoie de șuruburi galvanizate sau de unghii de acoperire.

La transport și instalare, trebuie să aveți grijă să asigurați acuratețea. plăcile bituminoase bate. Încercările de a le restabili sunt lipsite de sens. Repararea acoperișului se efectuează ca de obicei pentru orice metodă de șindrilă.

Dorința dezvoltatorilor de a oferi o acoperire betonată din beton, o mare asemănare cu un prototip ceramic, a dus la ideea înlocuirii cimentului Portland cu o componentă polimerică. Deci a existat un strat de polimer-nisip cu elemente mai subțiri și mai rezistente la șocuri. Scara de culori este mai bogată, preț ușor mai mare. Montat și reparat prin analogie cu plăcile din beton.

Familia de "ardezie"

Foaie lată ondulată este încă în cerere în construcții de joasă creștere. Popularitatea sa este justificată de un preț accesibil și o durată de viață acceptabilă. Un amestec de ciment Portland cu azbest se face prin turnare cu apă diluată. În producția de mărci străine, se folosesc garnituri metalice pentru a asigura precizia geometriei undei. Din culoarea gri plictisită a învelișului poate fi eliminată prin colorare.

În plus față de plusurile de piatră standard din ardezie porc arata:

 • Convenabil pentru instalatori, zona de foaie, reducând astfel costurile forței de muncă pentru instalarea cutiei și a elementelor de fixare.
 • Greutate ușoară în comparație cu veri de piatră.
 • Un profil ondulat mare, care facilitează efortul de alăturare și alinierea foilor.

Pentru dezavantajele pe care le atribuim impermeabilitatea insuficientă. Testarea zilnică a stratului de acoperire pe rezistența ploii este completă prin umectarea cu probabilitatea scurgerilor. Materialul este fragil, gaura din acesta poate lăsa piciorul acoperișului să treacă pe val și o piatră grea.

Acoperirea este pusă pe impermeabilizarea bitumului, direcționând valuri de-a lungul pantelor. Baza poate fi un sistem de grătare din lemn sau grinzi de oțel. La rășini, fixați cu unghii sau șuruburi cu o șaibă de etanșare din cauciuc. Lampa de coli joacă rolul de ghidaj atunci când se pune următoarea. Pentru a înlocui elementul deteriorat, fixarea plăcilor adiacente este slăbită, șurubul auto-filetat al plăcii defecte este deșurubat și este dezmembrat. După înlocuire, toate punctele slăbite sunt strânse din nou.

Cei care doresc să echipeze acoperișul cu rampe mari au un motiv să cumpere ardezie de azbest fără valuri. Acoperișul va arăta ca o țiglă de nișă nobilă, dar este mult mai ieftin să costați. Persoanelor aderente ale acoperișurilor colorate li se oferă un membru al familiei ardezie fără azbest. Faceți-l din ciment portland armat cu fibre. Și a existat, de asemenea, un om blând bituminos - euro-sfera.

Materiale pentru acoperisuri metalice

Acoperișurile metalice reprezintă un termen tehnic generalizat pentru un număr de acoperiri care sunt solicitate în construcții. Construcția utilizează oțel de acoperire din tablă sau din tablă, din tablă de oțel profilate. Cea mai populară este acum oțelul de acoperiș cu o coajă polimer protector-decorativă. Deși există ventilatoare de acoperișuri, copertine, copertine din metal zincat simplu. Aderenții de acoperiri de lungă durată preferă acoperirea cu aluminiu, un aliaj de titan cu zinc și cupru, care cu timpul dobândește o patină elegantă.

Așezați acoperiri metalice pe acoperișuri înclinate cu o abruptă de 5 ° sau mai mult. Când se instalează acoperișuri înclinate, este necesar să se instaleze husă de zăpadă, care împiedică zăpada de avalanșă. Baza pentru acoperișurile metalice poate servi ca un sistem de structură din lemn cu o cutie de bare sau bord, grinzi de oțel cu sudură sau înșurubată la ea o țeavă de profil. Înainte de construirea unui acoperiș din metal ușor, nu este necesară consolidarea structurilor de construcție.

Oțel de acoperire din tablă și din tablă

În cazul acoperișurilor, aplicația găsește oțel laminat la cald și laminat la rece și tablă din oțel. Materialul laminat la cald este mai ieftin. Fâșiile și foile de oțel sunt legate la sol prin cusături de cusătură. Modulele de module pentru acoperișuri rezultate sunt ridicate la obiect, unde sunt conectate una cu cealaltă printr-o cusătura în picioare. În picioare, aceeași pliere verticală este realizată în cusăturile longitudinale, situată, de asemenea, orizontală - în articulațiile transversale. În mod ideal, numărul de cusături transversale ar trebui menținut la un nivel minim, deoarece acestea nu sunt complet ermetice.

 • Apropiere aproape perfectă, cea mai mare în comparație cu tipurile cunoscute de acoperiri.
 • Greutate redusă.
 • Absența suprapunerilor - secțiuni de potențial pericol de scurgere.
 • Posibilitatea de a plasa o acoperire pe acoperișul unei configurații geometrice complexe, incluzând construcții arcuite și boltite.
 • Rezistența la răspândirea focului.

Printre minusurile cele mai semnificative sunt calitățile reduse de izolare. Prin urmare, cu amenajarea acoperișurilor clădirilor rezidențiale, izolarea este aplicată fără îndoială. Tocurile metalice montate necalificat sunt zgomotoase, prin urmare este de dorit să încredinți instalarea lor unor artiști cu experiență. Dacă baza este la nivel și detaliile sunt fixate în conformitate cu regulile, ea nu va zbura cu rafale de vânt.

Plăcile de acoperire sunt construite de-a lungul cutiei, instalate la intervale de 20 cm. Rareori fixarea grătarului nu poate fi, altfel rușinea va deranja. Pe streașină și în razozhelobkah este amenajat un coridor solid. Fixarea la cutie se face prin dispozitive plutitoare - cleme, care asigură că metalul se poate mișca liber atunci când este încălzit. Procesul de transport nu este o preocupare. Decalajele minore ale stratului de metal pot fi patch-uri mana.

Pentru construirea acoperișurilor din aluminiu, zinc-titan și cupru, în care este construită o cutie continuă de placă, placaj rezistent la umiditate, panouri OSB etc. Avantajele metalelor neferoase includ aristocrația externă și serviciul pe termen lung.

Pardoseli metalice profilate

Profilarea - formarea ondulațiilor și a undelor dă tablului o rigiditate suplimentară și asigură ventilarea spațiului sub acoperiș. Acoperirile profilate ale acoperișurilor diferă în funcție de tipul și dimensiunea profilului. Ele produc carton ondulat sub formă de foi mari și module mici, realizate din oțel galvanizat, aluminiu, cupru. Pentru a crește performanțele operaționale și decorative, partea exterioară este acoperită cu polimeri sau granule minerale.

Avantajele metalelor profilate:

 • Dimensiuni care permit minimizarea numărului de suduri de cap.
 • Paletă de culori extinsă.
 • Instalare simplă.
 • Preț atractiv.
 • Posibilitatea de a fi folosit ca fundație pentru o acoperire mai vizibilă în viitor.

Montajul unui carton ondulat pe o cutie de lemn sau metal. Plăcile sunt așezate în suprapunere, ondularea extremă servește drept ghid. Montați capacul cu șuruburi cu capete hexagonale cu aplicarea obligatorie a unei șaibe de etanșare din cauciuc.

La transport nu este de dorit să se rupă foile, astfel încât să nu se deterioreze stratul protector și decorativ existent. Deși este echipat cu un film, acesta poate de asemenea să se desprindă. În procesul de fixare a cearșafurilor la lățimea se recomandă deplasarea de-a lungul unor plăci ondulate. Dacă trebuie să pasi pe copertă, atunci este mai bine să o faci în coborârea profilului.

Tăvile profilate nu necesită reparații pentru o medie de 7 ani, după care ar trebui să fie pictate cu o periodicitate de 2-3 ani. Se repară, așa cum ar trebui să fie cu acoperișurile metalice. Tabelele cu daune mai mari de 30% pot fi înlocuite.

Tigla metalica - un fel de tabla ondulata

Sindrila metalică - o variantă pe tema profilului. Diferența este că, în plus față de valurile longitudinale, are încă pași transversali. Se produce un material cu un subset de dobors. Instalarea metalului nu este complicată, ci destul de laborioasă. Dezavantajul este că este preferabil să acoperiți acoperișurile cu o geometrie simplă. Pentru a regla structurile șoldului și cortului prea mult deșeuri.

Acoperiș din materiale plastice conducătoare de lumină

Din plastic transparent sau mat, acoperișurile ușoare sunt construite pe verande, foișoare, terase, aranjau copertine peste verandă și învelișul superior al lanternelor anti-aeronave. Materialul flexibil este potrivit pentru crearea de podele arcuite. Furnizat în foi și panouri.

Familia de materiale plastice pentru acoperiș include:

 • Celule policarbonate celulare sau celulare, împărțite în interiorul foii în două, trei, patru niveluri de canale longitudinale - celule. La o cutie metalică sau din lemn sunt atașate șuruburi cu șurub cu șuruburi cu șaibe de etanșare. Plăcile sunt unite prin profiluri de polimer sau aluminiu.
 • Profil PVC, arata profilat. Potriviți prin analogie, fixați cu șuruburi cu șaibe de căldură.
 • Poliester cu armătură din fibră de sticlă. În cazul în care obiectele de mari dimensiuni sunt amenajate, este folosită vopseaua învelitoare necorespunzătoare. Exemple de utilizare privată: sere, grădini de iarnă, piscine.

Materialele plastice transporta perfect întreaga listă a fenomenelor atmosferice. Se potrivesc rapid, se repară cu ușurință. Nu există practic nimicire după transport. Atunci când se atașează, este necesar să se țină seama de capacitatea de a se extinde cu creșterea temperaturii.

Acoperișuri de șindrilă și cherestea

Rezistența scăzută la foc a plăcilor de bucăți, prinse de specii de lemn de conifere, nu oprește întotdeauna susținătorii stilului ecologic. Elementele sunt așezate ca plăci pe o cutie de lemn, proiectate astfel încât un șindril să se sprijine pe trei laturi deodată. Ca urmare, se obține un înveliș cu trei straturi, capabil să elibereze gazele de uz casnic. Cea mai populară este recunoscută ca o copertă de gazon din zada siberiană.

În revizuirea prezentată a acoperișurilor dure pentru aranjarea acoperișurilor de case particulare, am descris o parte din materiale, cel mai adesea folosite de proprietarii de posesiuni suburbane. În realitate, opțiunile sunt mult mai mari. Și rândurile lor sunt reumplete cu o regularitate de invidiat.

Tipuri de acoperișuri și materiale de acoperire

Acoperirea acoperișului este o problemă serioasă cu care se confruntă orice dezvoltator. Având în vedere varietatea materialelor de pe piața de construcții de astăzi, nu este dificil să te pierzi în alegeri. Prin urmare, este necesar să se poată distinge tipurile de acoperișuri ale acoperișurilor și să se se orienteze în caracteristicile lor.

Acoperișul acoperișului este unul dintre tipurile

Tipuri de acoperișuri

Materialul de acoperire - un fel de coajă protectoare a acoperișului de influențele atmosferice.

Acoperișul modern este fiabil și durabil și poate fi fabricat dintr-o varietate de materiale: de la lemn obișnuit la polimeri ultra-moderni.

Tipurile de acoperiș existente pot fi împărțite în 5 tipuri principale:

Tipuri de acoperișuri existente

Acoperișul din peliculă (membrană) este utilizat pentru instalarea clădirilor publice și industriale cu baze puternice de beton și înclinări mici. Plus un astfel de acoperiș - în ușurința instalării. Fixarea filmului este posibilă chiar și pe acoperirea veche a acoperișului.

Acoperișul mastic este aplicat pe substrat fără a utiliza învelișuri de rulouri. Acest material constă din substanțe oligomerice vâscoase, la solidificarea cărora se formează un film monolit.

În schimb, acoperisul de tablă este împărțit în funcție de tipurile de material:

 • Ardezie, inclusiv artificiale;
 • oțelul zincat;
 • aluminiu;
 • carton-foi de bitum;
 • placi de metal.

Principalul avantaj al materialelor de acoperiș din tablă în durabilitate, varietate de culori și forme.

Acoperișul de ruliu asigură rezistență la îngheț, temperaturi ridicate și putrefacție.

Materialele de acoperiș din bucătărie includ:

 • țiglă - beton, metal, ceramică;
 • ardezie;
 • lemn - tes, sindrila, zona zoster.

Aspectul plăcilor ceramice - o fotografie a unui acoperiș cu un anumit tip de acoperiș

Placile ceramice sunt cele mai populare materiale. Poate fi operat de mai bine de o sută de ani, este rezistent la radiațiile ultraviolete și absoarbe perfect zgomotul.

Tipurile de acoperișuri diferă în ceea ce privește materialul de fabricație, proprietățile fizice și destinația.

Acoperișuri moi

Acoperișul moale este împărțit în mai multe tipuri:

Țiglă (șindrilă bituminoasă). Acest material este foarte asemănător plăcilor naturale. Cu toate acestea, este flexibil, ceea ce face ușor montarea unui astfel de acoperiș. Pro argon acoperiș:

 • rezistenta la coroziune si putrefactie;
 • conductivitate termică scăzută;
 • etanșeitate;
 • posibilitatea de utilizare pe acoperișuri complexe;
 • o selecție largă de modele și culori.

membrană PVC. Membrană acoperiș moale - o foaie în lățime într-un metru și jumătate, stivuite pe un material adeziv pe două fețe. Pro-uri de o astfel de acoperire:

 • rezistență;
 • rezistenta la inghet, intemperii;
 • permeabilitatea la vapori.

Instalarea unui acoperiș moale cu un arzător

Rolls. Un acoperiș moale este un covor de mai multe straturi: material de acoperire, pâslă de acoperiș, sticlă și materiale moderne. Se montează prin lipire pe bază cu ajutorul arzătoarelor. Avantajele unui acoperiș rulant:

 • rezistența la apă;
 • rezistență la îngheț;
 • cost redus;
 • simplitatea instalării.

Acoperisuri metalice

Baza acoperișurilor metalice este, de obicei, foaie, care poate dura până la o sută de ani.

Plăci plate. Un astfel de acoperiș este realizat din oțel zincat și ne-galvanizat (negru). Plafon acoperiș din plăci metalice plate:

 • greutate redusă;
 • capacitatea de a monta o configurație de orice complexitate;
 • fluxul bun de apă datorită netezimii;
 • rezistență la foc;
 • ușurința de reconstrucție;

Profilist - cel mai popular material pentru acoperișuri din Rusia

Foi profilate. Cel mai adesea este o placă ondulată din oțel galvanizat și aluminiu (ardezie de aluminiu). Pro-uri de o astfel de acoperire:

 • ușurința materialului și a instalației;
 • rezistență la îngheț și coroziune.

Plăci metalice. Acest acoperiș este o placă profilate ondulată pentru plăci naturale. Printre avantajele acestui acoperiș:

 • aspect aparte;
 • usurinta;
 • rezistenta la coroziune.

Acoperișuri plate

Acoperișul de tip plat este o podea din straturi de abur, căldură și impermeabilizare, pietriș și un strat exterior - de exemplu, dale de trotuar. Această acoperire este instalată pe pante plate.

Un acoperiș plat poate fi:

 1. Neexploatat. Cea mai ieftină vedere se datorează capacității de încărcare fără sarcină.
 2. Exploatate. Cele mai populare specii. Pe aceste acoperișuri puteți seta o cafenea, locuri de parcare și altele.
 3. Tradițional. Un astfel de acoperiș este așezat pe stratul termoizolant.
 4. Stripping. Acoperișuri destul de complexe în instalare și reconstrucție: izolația este montată pe stratul de impermeabilizare, iar geotextilele și drenajele protejează încălzitorul de influențele exterioare. Apoi sunt așezate plăci de dale.

Acoperișuri cu role

Pe acoperișul foto-polimer-bitum pentru acoperișul clădirii

Această acoperire multi-strat, durabilă a fost mult timp populară. Un astfel de acoperis este împărțit în mai multe tipuri:

Polimeroasfalturi. Acesta include polipropilenă și stiren-butadien-stiren. Plusurile includ:

 • rezistență la radiații ultraviolete și chimie;
 • durata de viata de pana la 20 de ani.

Seam. În compoziția acestui acoperiș - metal zincat. De la profesioniști:

 • 100% etanșeitate;
 • posibilitatea montării pe acoperiș a oricărei forme;
 • instalare silențioasă.

Polimer. Se bazează pe rășini din cauciuc și rășină petrolieră. avantaje:

 • durata de viață mai mare de 20 de ani;
 • posibilitatea montării pe pante abrupte.

Bitum. Este realizat din bitum oxidat.

Sindrile flexibile. Această acoperire este o foaie plată pe bază de fibră de sticlă. Pro:

 • durata de viață este de peste 50 de ani;
 • o varietate de forme și culori.

Acoperiș pentru acoperiș înclinat

Pentru acoperișurile înclinate se utilizează toate tipurile de acoperiri de acoperiș: foi metalice, foi ondulat, aproape toate tipurile de plăci de acoperiș.

Fotografia acoperișului cu dale de ciment-nisip - cea mai durabilă șindrilă a celor existente

Cele mai bune acoperișuri pentru un acoperiș înclinat sunt recunoscute:

 • ondulin - ușor de instalat;
 • bitum de sindrila - material ieftin și durabil;
 • ciment-nisip de nisip - lider în ceea ce privește durata de viață și fiabilitatea;
 • tigla metalica - un material cu mai multe tipuri de forme si zeci de culori.

Acoperiș pentru acoperiș plat

Materialele de acoperire utilizate pentru acoperișurile plate se disting prin fiabilitate, ușurință în instalare și întreținere, neinflamabilitate și alte calități. Componentele unui astfel de acoperiș depind de tipul acestuia:

 • tradițional (moale) constă dintr-o placă suport, izolație termică și vapori (de obicei din vată minerală), un strat de impermeabilizare a materialelor care conțin bitum;
 • exploatată este caracterizată de o bază rigidă (de exemplu, șapă de beton sau placă ondulată) și izolație cu rezistență ridicată.

Exploatație netedă - aspect aparent

video

Din videoclip veți învăța cum să alegeți acoperișul cel mai economic pentru un acoperiș privat - o experiență reală de la un expert.

Piața construcțiilor nu se oprește. Dezvoltând constant și cuprinzând în gama de materiale ultramoderne, oferă consumatorului diferite tipuri de acoperișuri pentru a fi utilizate în orice clădire: de la înălțimi industriale până la case de țară mici.

Tipuri de acoperișuri pentru case private

Elementul superior al acoperișului, care protejează casa de efectele manifestărilor naturale și ale influențelor mecanice, se numește acoperiș. Acoperișul nu numai că îndeplinește funcții practice, ci creează și o vedere generală asupra întregii clădiri. Prin urmare, alegerea versiunii optime a materialului pentru acoperiș este foarte importantă. Diferite tipuri de acoperișuri pentru acoperișurile caselor particulare pot provoca confuzii în cazul persoanelor nesofisticate în aceste probleme. Dar, având cel puțin o cunoaștere generală a calității și funcționalității acestui material, puteți alege cu adevărat acoperișul potrivit.

Ce trebuie să acordați atenție:

Rezistență la foc și durabilitate;

Încărcați pe acoperiș;

conținut

Acoperiș din metal

Aceste tipuri de acoperiș pentru acoperișurile unei case particulare au o greutate redusă, ceea ce face posibilă așezarea pe acoperișuri de tip luminos. Rezistența plăcilor metalice îi permite să reziste greutății umane.

Schema și dimensiunile tablului

Rezistența la foc și rezistența la îngheț;

Are o paletă largă de culori, astfel că, cu ajutorul acestuia, puteți să întrupați cele mai îndrăznețe idei de design și să creați o casă particulară originală și neobișnuită;

În plus, șindrilele pot avea o formă de undă, pot fi cascaded, roman, diferă în mărime și grosime.

Soluții de culoare ale acoperișurilor metalice

Dezavantajele acoperișului din metal:

Izolație fonică redusă la domiciliu, care este deosebit de vizibilă în timpul ploii sau grindinei;

Un nivel redus de izolare termică;

Un strat de protecție fragil, care poate fi ușor influențat de transport sau instalare.

Acesta este modul în care arată foaia

Costul unui astfel de material de acoperire variază de la 200 la 700 de ruble pe foaie.

Plăci metalice pe casă

Acoperise din carton ondulat

Tabelele din tablă profilate, care au o paletă largă de culori, se numesc plăci profilate. Acestea sunt, de obicei, realizate din oțel zincat și oferă o formă ondulată care permite recunoașterea rigidității.

Amplasarea foilor din folii profilate

Avantajele acoperișurilor din carton ondulat:

Durată lungă de viață;

Ecologic și versatil pentru orice casă;

Varietate de soluții color;

Aspectul frumos al casei.

Fotografia unei case realizate din carton ondulat

Cu toate acestea, un astfel de material de acoperire are, de asemenea, o serie de dezavantaje:

Casa se încălzește rapid la soare;

Dacă este deteriorat, poate fi corodat;

Are un nivel ridicat de zgomot în timpul ploii;

Dacă instalarea plăcii ondulate a fost efectuată de către neprofesioniști, atunci scurgerea poate fi încălcată.

Costul de carton ondulat este mic - de la 150 de ruble pe metru de drum.

Acoperișul ondulinei

Pentru fabricarea foilor de ondulină, a fibrelor de celuloză, a bitumului purificat, a materialului de umplutură minerală și este impregnat cu o rășină polimerică. Acest material pentru acoperișul unei case particulare are caracteristici tehnice înalte, ceea ce îi permite să concureze în mod adecvat cu alte materiale ale unui astfel de plan.

Dimensiunile foii de onduină

Principalele avantaje ale acoperișului ondulin:

Proprietăți izolate fonoizolante ale casei;

Această opțiune este rezistentă la razele UV;

Rezistență la ciuperci, mucegai, insecte;

Montarea ondulin pe unghii speciale

Dezavantajele ondulinului sunt:

Rezistență slabă la fluctuațiile de temperatură;

Nivel scăzut de siguranță împotriva incendiilor;

Durată relativ scurtă (până la 25 de ani).

Fotografie a acoperișului casei de la ondulin

Costul variantelor acestui material pentru acoperișuri variază între 300 și 600 de ruble pe foaie în dimensiunea de 1,95 x 0,96 m.

Acoperiș din ardezie

Acest tip de material de acoperiș pentru acoperiș, ca ardezia, a fost foarte popular pentru o lungă perioadă de timp. Este fabricat dintr-un amestec bazat pe azbest și ciment. Uneori ardezia este vopsită în culori diferite pentru culoarea casei, dar cel mai adesea folosită în forma sa originală, adică într-o culoare gri.

Dimensiunile foii de ardezie

Pro promițătoare de azbest ciment:

Nu se încălzește la soare;

Nu conduce electricitate;

Nu este susceptibil la coroziune.

Fotografia de înlocuire a ardezului

Pentru minusurile acoperișului de ardezie se poate atribui:

Abilitatea de a absorbi ploaia și de a topi apa.

În ceea ce privește costul, este destul de scăzut, de la 150 de ruble pe foaie standard.

Placi flexibile de acoperis

Placile flexibile au o structură de înaltă tehnologie și mai multe straturi și constau dintr-un strat de fibră de sticlă impregnat cu bitum și diferiți aditivi de polimeri.

Opțiuni flexibile pentru șindrilă

Pro pentru acoperișurile de șindrilă flexibilă:

Mediu și siguranță;

Flexibilitate și plasticitate;

Aspect aparte;

Rezistență la influențe mecanice.

Fotografii ale acoperișului plăcilor flexibile de acoperiș

Șindrile flexibile pot fi de diferite culori

Acest tip de acoperiș pentru acoperișuri de case particulare are unele dezavantaje:

Este dificil să înlocuiți un singur element, țigla se încălzește rapid pe soarele aprins.

De asemenea, minusurile pot include costul ridicat al unui astfel de material - de la 200 de ruble pe metru pătrat.

O altă opțiune de plăci flexibile

Acoperișuri laminate

Materialul ruloului multistrat este realizat pe bază de țesătură din sticlă, polimeri sau bitum.

Rezistență ridicată, care reduce probabilitatea de rupere în timpul ouatului;

Posibilitatea de etanșare a îmbinărilor prin sudare termică.

Prin dezavantajele acestei opțiuni se pot atribui acoperișuri pentru acoperișuri de case particulare:

Aspect foarte puțin atractiv;

Posibilitatea alunecării la unghiuri înalte de înclinare (30 de grade sau mai mult).

Prețul unui astfel de material de acoperire este mic - de la 350 ruble pe rolă la 9 m ².

țiglă

Placile ceramice naturale sunt una dintre cele mai populare tipuri de acoperișuri pentru o casă de țară. Este realizat din lut special prin bandă sau prin metoda de ștanțare cu ardere suplimentară.

Acoperișul are izolație fonică ridicată;

Inerția la efectele biologice și chimice;

Rezistența la radiații ultraviolete.

Minusurile acestui material includ:

Greutatea sa mare;

Costul ridicat poate fi, de asemenea, considerat o lipsă de țigle - de la 500 ruble pe m²

Cum de a alege un acoperiș pentru un acoperiș privat

Pentru a alege în mod corespunzător acoperișul pentru acoperișul unei case particulare, trebuie să țineți cont de încărcătura pe structurile portante, de caracterul practic al materialului și de durabilitatea acestuia. De asemenea, luate în considerare condițiile climatice reale și posibilitățile financiare ale proprietarului casei - un rol important îl joacă costul materialului. Perioada de garanție pe care o oferă producătorul este, de asemenea, importantă. Materialul trebuie să fie la fel de înaltă și durabil posibil. Acoperisul acoperișului pentru casă este selectat, pe baza construcției acoperișului. Pentru acoperișurile plate, cel mai adesea toate tipurile de materiale rulante sunt utilizate pe bază de mastic sau bituminoasă, fiind utilizat și un acoperiș în vrac. Pentru construcțiile înclinate, utilizați un acoperiș ascuțit, ardezie, dale de diferite tipuri și materiale pe bază de oțel (foi profilate, plăci metalice).