Celulele policarbonate celulare sunt cele

Materiale

Celuloza policarbonat este un material de condensare a polimerului de difenilolpropan și clorură de acid carbonic (fosgen). Ca și toate substanțele carbonice formate - carbonații, se numesc policarbonați. Foi de policarbonat celular sunt obținuți din granule numai prin extrudare, în conformitate cu standardele europene de calitate ISO.

Ei bine, înțelegi? Cred că nu. Deși, exact, o asemenea exprimare se găsește pe majoritatea site-urilor dedicate acestui subiect. Dar noi nu suntem chimici cu tine, și nu e nimic de spus despre termenii științifici.

Ei bine, în cazul în care, cu alte cuvinte, policarbonat, denumite uneori celulare, canal sau structurat, este o foaie sau dacă va fi confortabil, panouri, 4mm, 6mm, 8mm, 10mm format din două suprafețe paralele ale policarbonat, nervuri perpendiculare conectate. Materialul "celular" a fost primit din cauza structurii sale interne. Apropo, structura foilor își amintește foarte mult un carton ondulat care este adesea folosit la fabricarea containerelor de ambalare pentru aparatele de uz casnic.

Repere

Panou policarbonat grosime 16mm, 25mm, 32mm, 35mm și 40mm, în general, au o structură puțin complicată care cuprinde trei, patru sau chiar mai multe straturi, interconectate prin nervuri perpendiculare și diagonale. O astfel de structură de foi permite rezistența încărcăturilor de zăpadă și vânt foarte mari.

Aerul conținut în golurile dintre straturile plăcii - "faguri de miere", asigură proprietățile sale termice și fonice de izolare ridicate, iar rigidizările - o rezistență structurală mai mare.

Celuloza policarbonat este o alternativă la materiale transparente. Este mult mai ușoară decât sticla de grosime similară. Are o plasticitate ridicată, care îi permite să ofere forme curbate, pe care nu le puteți face cu sticla în condiții normale.

Până în prezent, designerii și designerii moderni, cu fabricarea diferitelor produse transparente, acordă cu mare plăcere preferința pentru policarbonatul celular. Ei susțin, de asemenea, că policarbonatul este un material unic care va înlocui sticla în viitorul apropiat. În măsura în care acest lucru este adevărat, putem verifica împreună cu dvs. în următorii 10-20 de ani.

Policarbonatul este ceea ce? Producție, dimensiuni, aplicație

Nu cu mult timp în urmă, când construcția a necesitat construcția unui acoperiș cu abilități de penetrare a luminii, nu existau aproape nicio alternativă la sticla obișnuită. Dar a trecut timpul și dezvoltatorii au descoperit pentru ei înșiși o policarbonat, care a explodat pe piață. Acum este popular și ne înconjoară pretutindeni.

Ce este policarbonatul

Policarbonatul este un material cu o putere mare de penetrare a luminii, care atinge 90%. Materialul are o greutate scăzută, este de câteva ori mai puternic decât sticla, deoarece ciocanul nu este teribil pentru el. Este preferat astăzi de rezidenții de vară pentru construcția de sere. Astfel de desene sau modele nu sunt capabile să strică un uragan și grindină.

Policarbonatul este alcătuit dintr-un polimer vâscos, ceea ce îl face aproape neșters. Costul structurilor de susținere este redus datorită gravității minime specifice și ușurinței materialului utilizat. Panourile pot rezista unor vânturi puternice și încărcări de zăpadă, ceea ce este important, de exemplu, în construcția de sere.

Materialul are rezistență excelentă la căldură, nu este influențat de mediu. Costurile de energie electrică în timpul încălzirii serelor pot fi reduse datorită conductivității termice scăzute a policarbonatului. De asemenea, are capacități de izolare fonică.

dimensiuni

Policarbonatul este un material disponibil în două versiuni. Fiecare specie are unele diferențe. Tabelele în format monolitic pot avea o grosime cuprinsă între 2 și 12 mm, în funcție de condițiile de funcționare prevăzute și de utilizarea preconizată. În vânzare puteți găsi policarbonat solid, care are funcții anti-vandalism.

Dimensiunile standard sunt foi 2,05h3,05 m. Nu superaliaje, cum ar fi o foaie de monolit are un celular, sau cum este numit, policarbonat. Este utilizat în alte zone. Datorită structurii celulare, grosimea plăcii ca întreg este mai mare. Grosimea standard variază între 4 și 32 mm.

policarbonat multi-perete - un material care este vândut în dimensiuni standard: 2,1h6 sau 2,1h12 m Dacă este necesar, cumpărare colorate din policarbonat, aveți posibilitatea să-l cumpere, exprimându-și filmarea vânzătorului.. Lungimea poate fi de 9 m, în timp ce valoarea minimă este egală cu 1 m. Cea mai mică lățime în acest caz este de 2,1 m. Secțiunile de mai mult de 9 m nu sunt vândute de pe raft, puteți cumpăra un 12-m țagle.

Policarbonatul este un material care poate fi găsit pe piață în încă un alt soi - profilate. Nu este atât de popular ca cele de mai sus, dar are și propriul său scop, care determină dimensiunile standard. Grosimea plăcii nu este mai mare de 1,2 m, însă structura profilată necesită și un indice al înălțimii foii. Se poate ajunge la 5 cm. Lățimea conform standardului este echivalentă cu 1,26 m, iar lungimea este de 2,24 m.

Domeniul de aplicare

Materialul descris mai sus combină mai multe avantaje simultan, dintre care ar trebui notat:

 • disponibile;
 • cost cu o schimbare;
 • aspectul estetic;
 • ușurința procesării;
 • durabilitate;
 • popularitate în diferite domenii ale activității umane.

Policarbonatul este utilizat pe scară largă în construcții, construcții de aeronave și complex militar-industrial. S-a constatat distribuția sa în industria alimentară, construcții navale și publicitate. Puteți întâlni policarbonatul în domeniul medicinii și tehnologiei informatice, precum și al arhitecturii.

Policarbonatul, o fotografie pe care o puteți lua în considerare în articol, este utilizat pentru vitrajul fațadelor clădirilor în scopuri diferite, ele pot fi economice, rezidențiale și administrative. În ceea ce privește plăcile monolitice, acestea sunt utilizate pentru fabricarea dispozitivelor de supraveghere și a obiectivelor pentru obiectivele de vizitare. Aceste pânze se găsesc atât în ​​luminile de semnalizare, cât și în ferestrele aeronavelor. S-au găsit în construcția de nave, unde se află la baza gurilor de magazie, care dețin greve de valuri de orice putere.

Dacă policarbonat, ale cărui dimensiuni au fost menționate mai sus, este modul de injectare, se poate forma baza de vase, nu se teme de temperaturi ridicate și nu bate și pot suferi detergenți de expunere și diferite substanțe corozive.

Tablourile monolitice sunt, de asemenea, de protecție, astfel încât acestea să acționeze ca bariere împotriva vandalilor și a elementelor. În tehnologia calculatoarelor, policarbonatul turnat este utilizat în fabricarea de unități de hard disk pentru computerele personale. Domeniul medicinii a împrumutat de asemenea acest material, care este folosit pentru a face ustensile rezistente. Arhitectura acestui material a găsit, de asemenea, aplicarea sa, unde este folosit pentru fabricarea de copertine si copertine, opriri și pavilioane, pereți despărțitori transparenți antiglonț și garduri.

producere

Policarbonatul a fost primul produs de SUA și Germania. Astăzi, una dintre firmele germane este cea mai cunoscută în producția de produse din policarbonat. Anii 2000. a devenit momentul în care acest plastic polimer a început să fie fabricat în Rusia. Primele branduri au fost produse pe baza tehnologiilor făcute în străinătate, însă procesul sa schimbat ușor, a fost modificat. Aditivii și aditivii au fost adăugați la ingredientele din material. Acest lucru a fost făcut pentru a se asigura că produsul final a fost compatibil cu climatul rusesc.

Dacă încă nu știți care policarbonat să alegeți, atunci ar trebui să acordați atenție celui care are producția chineză. Are un cost redus, dar este gata să servească nu mai mult de 6 ani. Dacă construcția este ridicată pentru o perioadă scurtă de timp, atunci nu este profitabil să cumpărați lenjerii scumpe. Dar atunci când construcția ar trebui să dureze mai mult de 20 de ani, este mai bine să cumpărați un analog mai scump, atunci mijloacele cheltuite se vor achita cu mulți ani de serviciu și păstrarea proprietăților originale.

Tehnologia de producție este exprimată în prepararea compușilor aromatici prin sinteza bisfenolului. Se obține din fenol și acetonă. Pentru a obține un policarbonat monolit, se utilizează plastic amorf din inginerie. Materiile prime sunt granule de policarbonat, care sunt supuse unui tratament special. Procesul de fabricație este destul de laborios și complex, necesită abilități și cunoștințe speciale, precum și echipament. În prima etapă, se pregătesc materii prime, topile se topesc și apoi se realizează formarea straturilor. Frunzele sunt trimise pentru răcire și apoi tăiate în foi separate.

Fabricarea unei seră

Puteți face o seră din policarbonat. Pentru aceasta, puteți construi o cărămidă, piatră, panglică sau fundație din lemn. Dacă utilizați o bară pentru acest lucru, ar trebui să utilizați produsul, a cărui secțiune transversală este de 50x50 mm. Pe o platformă de nivel, suporturile sunt instalate, o bară este atașată la ele.

Apoi, puteți fixa cadrul metalic. În aceste scopuri se utilizează o țeavă, a cărei dimensiune este de 20x40x2 mm. Distanța dintre elementele cutiei trebuie să fie minimă, dar nu mai mare de 50 cm. La realizarea unei serii din policarbonat, în etapa următoare este posibilă începerea fixării pe profilul de tablă cu ajutorul șuruburilor cu auto-filetare. Pentru un aspect mai atractiv și pentru a elimina foi mikroskvoznyakov pot fi puse pe Termoșaibe.

cămașă

Plăcile trebuie așezate cu o suprapunere de 8 cm. În partea superioară, cusăturile trebuie să fie etanșate cu o bandă de aluminiu autoadezivă sau una din oțel galvanizat. Partea interioară a racordurilor este închisă printr-o centură perforată, care va asigura o evacuare a condensului și va împiedica apariția curenților și prafului în interior.

Dimensiunile unei seră din policarbonat vă puteți alege. Dar dacă aveți o foaie cu dimensiunile de 2100x6000 mm, atunci puteți să o îndoiți pentru a obține un arc. Ca rezultat, arcul va avea o rază de 3800 mm. Această dimensiune coincide cu înălțimea serii industriale. Arcurile rezultate vor fi unite împreună. De obicei, dimensiunea stivei de policarbonat este de 6000 mm lungime. Acestea sunt trei arcuri. Cu toate acestea, puteți executa o construcție cu două arce sau, alternativ, puteți alege un proiect cu arce într-o cantitate mai mare. Totul depinde de dorințele personale și de dimensiunea site-ului.

Cum să evitați greșelile

Sătenii știu că, în problema ridicării unei serii sau a unei serii, principalul inamic al plantelor este reflectarea. Suprafețele curbate formează o reflectare a soarelui. Un fascicul de lumină reflectat care nu trece prin suprafața materialului de acoperire va fi reflectat din acesta. Suprafața curbată trece mai rar razele de lumină, făcând eforturi să reflecteze. Pentru o seră, aceasta poate fi o adevărată catastrofă.

adresare

Experții nu recomandă utilizarea construcțiilor arcuite atunci când vine vorba de cultivarea timpurie a plantelor. Suprafața poate fi făcută drept, aceasta va fi cea mai bună opțiune. În acest caz, este posibil ca pereții să fie transparenți la soare transparenți. Restul nu trebuie să lipsească ultravioleta, trebuie să o absoarbă. Ca urmare, în interiorul serii va fi posibilă crearea unei energii suplimentare, care să asigure cultivarea normală a plantelor. Latura nordică a serii trebuie să fie confecționată dintr-un material opac.

concluzie

Celulele policarbonate celulare au devenit o soluție excelentă pentru realizarea sarcinilor de construcție. Acesta se află la baza copertinelor și a coperților, precum și a acoperișurilor și a serelor. În construcții private este de asemenea utilizat destul de des: pentru construirea de sere, precum și grădini de iarnă.

Celular policarbonat

Celuloza policarbonat este o foaie de material polimeric cu structura de tip fagure.

conținut

Greutatea policarbonatului celular

Greutatea unui metru pătrat este una dintre cele mai importante caracteristici ale foilor de policarbonat celular, indicând densitatea materialului. Faptul este că, într-un efort de a reduce costul produsului, producătorii au stăpânit producția de foi de greutate redusă, în care pereții și riglele sunt mai subțiri decât cele standard. Deci, o capacitate mai redusă. Cu cât densitatea și greutatea foii sunt mai mari, cu atât rezistența lor la rezistență la zăpadă și vânt este mai mare. În policarbonat cu o densitate buna de sirme interioare (coaste) mai gros, prin urmare, o astfel de foaie este mai puternică și durata de viață este de 3-4 ori mai mare decât cea a foilor de clasa usoare „economie“. Celulele policarbonate cu o densitate bună a foilor nu sunt doar mai fiabile, ci și mai bine păstrează căldura decât omologii lor "ușori". Greutatea policarbonatului celular este stabilită prin cântărirea controlului. Dat fiind faptul că materialul este foarte luminos în sine, precizia cântăririi este foarte importantă. Se întâmplă adesea să vedeți cum se încearcă instalarea foii laminate pe solzi. Cu această "tehnică" este dificil să se asigure stabilitatea foii, adesea muncitorul trebuie să o țină. Ca urmare, precizia datelor primite este semnificativ redusă. Prin urmare, este mai bine să se utilizeze metoda de suspendare a foilor, de asemenea, laminate, pe cântare electronice. Enciclopedia din Kronos. Arhivat de la sursa pe 19 mai 2012. Verificat la 2 februarie 2012.

Istoria policarbonatului

Policarbonatul este un material creat artificial din familia de termoplastice, care are proprietăți practice remarcabile. Panourile din policarbonat sunt rezistente la căldură, transparente ca sticla, sunt rezistente la deteriorări mecanice, nu sunt inflamabile, ele nu emit substanțe dăunătoare atunci când se topesc, sunt din material plastic în formă și îndoire, au greutate redusă. Surprinzător, dar pentru a produce acest material minunat, omenirea a devenit o jumătate de secol după descoperirea policarbonatului.

O substanță numită policarbonat a fost descoperită accidental de către inventatorul Novocaine Alfred Einhorn chiar la sfârșitul secolului al XIX-lea. Omul de știință lucra la crearea unui anestezic și a experimentat eteri. Ca urmare, omul de stiinta a primit un precipitat insolubil transparent - un poliester de acid carbonic. Invenția lui Einhorn nu numai că nu a primit nici o recunoaștere, dimpotrivă, el a fost confundat cu o adiție dăunătoare. La mijlocul secolului trecut substanța, de fapt, a fost redeschisă. Cu o diferență de o săptămână, a fost recepționată în laboratoarele din Germania și Statele Unite.

Deci, în 1953, un angajat al companiei germane Bayer Hermann Schnell a dovedit că policarbonați - compuși care nu au analogii printre alte termoplaste, deoarece acestea au proprietăți mecanice și chimice excelente. În același an, policarbonatul a fost brevetat sub numele de „Makrolon“.

Producția industrială a acestui material inovator a început abia în 1960, când General Electric a primit carbonați polimerizați adecvați din punct de vedere tehnic. Și în statul sovietic au învățat cum să o facă. Cu toate acestea, țara noastră a avut timp să evalueze toate avantajele sale. Policarbonatul a câștigat foarte repede o popularitate imensă ca materie primă pentru producerea de produse pentru o gamă largă de sfere ale economiei - construcții, publicitate, medicale și altele. În ceea ce privește policarbonatul celular, utilizat în prezent în construcții și agricultură pentru construirea de sere, publicitate și alte domenii de activitate, a fost dezvoltat în Israel la mijlocul anilor 1970. La acea vreme, multe companii au căutat o alternativă la sticlă ca material structural și au experimentat materiale plastice.

În piața rusă, policarbonatul celular a apărut abia la începutul anilor 1990. După primele experimente de succes în domeniul construcțiilor și în producția de publicitate în aer liber, a devenit atât de popular, încât liniile noastre de producție au început să apară în țara noastră. Istoria policarbonatului. Arhivat de la sursa pe 19 mai 2012. Verificat la 2 februarie 2012.

Elemente de policarbonat de tip fagure

Material structural foaie din policarbonat nu este numai pentru că este capabil să reziste la sarcini semnificative din cauza prezenței de coaste, dar și pentru că însăși structura foii este o structură - simple sau complexe. Acest lucru oferă o serie de avantaje atunci când utilizați acest material în construcții. De exemplu, cu dispunerea acoperișurilor translucide, volumele structurilor portante sunt reduse (puteți face mai multe etape ale coloanei, spații mai largi etc.). Mai mult, când o rigiditate ridicată, policarbonat sunt îndoite într-o stare rece (flexibilitate depinde de tipul de foaie), ceea ce le face potrivite pentru utilizarea în proiecte de construcții complexe, inclusiv geometrica crearea domuri, arcade. Cu toate acestea, ar trebui să se țină seama de faptul că utilizarea foilor de policarbonat ca material structural necesită calcule serioase, deoarece abilitatea de a percepe sarcini direct depinde de tipul de foaie, de grosimea sa. De exemplu, trebuie remarcat faptul că panourile cu o grosime de 4 mm nu sunt materiale structurale și nu sunt destinate utilizării în structurile exterioare. Acest lucru este valabil mai ales pentru regiunile cu încărcături mari de zăpadă sau vânt (de exemplu, Siberia sau Orientul Îndepărtat). În plus, este necesar să se înțeleagă: foile ușoare cu greutate redusă și densitate a rigidizatorului sunt mai subțiri. Astfel de foi își pierd capacitatea portantă și avantajul lor principal - proprietățile materialelor structurale. Enciclopedia din Kronos. Arhivat de la sursa pe 19 mai 2012. Verificat la 2 februarie 2012.

Extinderea liniară a policarbonatului celular

Atunci când temperatura aerului crește, plăcile de policarbonat cresc în dimensiune, iar în frig, dimpotrivă, scad. Aceste schimbări sunt atât de mici încât sunt invizibile pentru om. Cu toate acestea, ele joacă un rol foarte important în aplicarea policarbonatului. Pentru a descrie expansiunea termică a materialelor polimerice, se folosește coeficientul de dilatare termică liniară. În policarbonat, coeficientul de dilatare termică este de 0.065 mm / m ° C. Specificații TU 2256-001-54141872-2006. Arhivat de la sursa pe 19 mai 2012. Verificat la 2 februarie 2012.. Acest lucru este mai mică decât alte folie de plastic, dar dacă nu iau în considerare această caracteristică a materialului în timpul instalării, apoi mai târziu, în panoul de policarbonat structura de operare poate fi deformat. Imposibilitatea de a lua în considerare factori modificați (dilatare / contracție) a dimensiunilor liniare ale foii, la temperatura mediului ambiant, în practică, rezultă din faptul că instalația nu lasă un decalaj între foaia de policarbonat și structura suport rigid. Prin creșterea temperaturii (vara) este o creștere a dimensiunilor liniare ale foii, acesta „se sprijină“ în proiectarea și, în consecință, există tensiuni termice interne, deformari apare și foaia este deformată, valuri acoperite. O altă eroare este insuficientă atunci când pufaind pe un design de frunză - când temperatura scade foaie și se aluneca din construcția elementelor de fixare. Evitarea tuturor acestor fenomene neplăcute nu este dificilă. Pentru calculul corect al structurii de montare, este necesar să se cunoască coeficientul de dilatare termică liniară a materialului. Profilul este utilizat pentru conectarea panourilor, acesta ar trebui să părăsească decalajul dorit, presupunând că extinderea și foaia de sticlă albă din policarbonat transparent, este de 2-3 mm / PS, și plăci de bronz, albastru, cyan și culoarea este mai mare TU Specificații ușor 2256- 001-54141872-2006. Arhivat de la sursa pe 19 mai 2012. Verificat la 2 februarie 2012.. Iar alocația pentru dilatarea termică trebuie luată în considerare atât în ​​lungime, cât și în lățime a foii. Expansiunea termică ar trebui luată în considerare și atunci când se fixează mecanic: diametrul orificiilor de găurire ar trebui să ofere suficient spațiu pentru extinderea / comprimarea naturală a foilor.

Instalare de policarbonat celular

Instalarea acoperirilor din policarbonat de tip fagure este extrem de rapidă și ușoară. Acest lucru se datorează dimensiunilor mari și greutății reduse a panourilor, precum și capacității de procesare și instalare fără echipamente speciale. În plus, panourile care nu necesită condiții speciale de depozitare și instalare pot fi instalate simultan cu alte structuri de închidere fără a opri procesul. Toate acestea vă permit să economisiți o mulțime de timp și bani atunci când policarbonatul "glazuri". Enciclopedia din Kronos. Arhivat de la sursa pe 19 mai 2012. Verificat la 2 februarie 2012.

Proprietățile optice ale foilor din policarbonat

Transparența optică a panourilor din policarbonat depinde de grosimea, structura, culoarea și prezența straturilor speciale, astfel încât să fie posibilă selectarea unui material cu transmisia necesară de lumină în cea mai largă gamă. Transmitanța luminii pentru foliile transparente de policarbonat celular variază de la 83 la 90%. Pe lângă panourile transparente, panourile albe și colorate cu grade diferite de transmisie a luminii sunt produse într-o gamă largă de 20 până la 70%. Specificații TU 2256-001-54141872-2006. Arhivat de la sursa pe 19 mai 2012. Verificat la 2 februarie 2012.

Productie de policarbonat celular

Celulele policarbonate celulare sunt produse prin extrudare din materii prime din policarbonat. Materiile prime din policarbonat sunt granule monomerice, care pot fi polimerizate în timpul procesării ulterioare. Enciclopedia din Kronos. Arhivat de la sursa pe 19 mai 2012. Verificat la 2 februarie 2012.

Grosimea foilor de policarbonat celular

În procesul de elaborare a foilor de policarbonat s-au dezvoltat anumite standarde pentru grosimea foilor: 4, 6, 8, 10 și 16 mm. Acesti parametri sunt cei mai obisnuiti in tara noastra, insa exista foi speciale si o grosime mai mare, care au caracteristici de termoizolatie si carcasa. Trebuie remarcat faptul că specificul pieței rusești este utilizarea foilor subțiri - până acum poziția de lider este ocupată de o foaie de 4 mm, în timp ce în țările europene - 25 mm. Factorul determinant în alegerea unei foi în Rusia este prețul, nu perspectiva pe termen lung. Deci, în Europa un parametru foarte important de alegere este coeficientul de conductivitate termică. Cu cât frunza este mai groasă, cu atât mai puțină căldură o cheltuiește. În consecință, costurile de energie (încălzire, răcire) pentru această instalație sunt calculate pentru o perioadă de 10 ani înainte (perioada standard de garanție pentru policarbonatul celular). Prin urmare, producătorii europeni produc deja panouri cu o grosime de 50-60 mm, în timp ce în țara noastră, având în vedere capacitatea tehnică de a produce plăci cu grosimea de peste 25 mm, acest tip de produs nu este în cerere. Condițional, este posibil să se distingă următoarele domenii principale de aplicare a foilor de policarbonat celular în funcție de grosimea lor:

 • 4 mm - sere și viziere mici, construcții publicitare (standuri de expoziție și vitrine);
 • 6-8 mm - un material de aplicare largă (viziere și copertine, sere, sere, pereți despărțitori etc.);
 • 10 mm - pentru sticla continuă a suprafețelor verticale și parțial orizontale (lămpi antiaeriene, bariere fonice pentru autostrăzi);
 • 16-25 mm - acoperișuri translucide.

Vorbind despre grosimea panourilor, trebuie remarcat faptul că grosimea panoului de 4 mm nu sunt materiale structurale și nu sunt destinate să creeze acoperișuri și copertine transparente, în special în regiunile cu zăpadă sau vânt sarcini mari, cum ar fi, de exemplu, Siberia și Orientul Îndepărtat. Principalele aplicații ale acestor panouri - panouri publicitare, casete luminoase, precum și diverse tipuri de semne și litere, și sunt realizate structura arcuită, cu raze de îndoire mică. Pentru utilizarea în scopuri arhitecturale, sunt recomandate materiale de la 6 mm și mai sus. Enciclopedia din Kronos. Arhivat de la sursa pe 27 mai 2012. Verificat la 2 februarie 2012.

Caracteristicile policarbonatului celular

Policarbonatul deoarece compoziția sa este instabilă la radiații UV (necesar să se aplice un strat special), are proprietăți bune de izolare, transmisie ridicată și rezistență la impact, proprietăți de izolare termică.
Panourile din policarbonat sunt caracterizate de proprietăți rezistente la șocuri, într-un interval de temperatură mare de la -40 la + 120 ° C, condiții tehnice TU 2256-001-54141872-2006. Arhivat de la sursa pe 19 mai 2012. Verificat la 2 februarie 2012. rezistența lor la impact este mai mare decât cea a oricărui tip de material plastic, iar în comparație cu sticla, această diferență este de 200 de ori mai mare. Materialul este foarte rezistent la grindină, rezistent la manipularea neatentă sau la deteriorarea deliberată.
Transparentul policarbonat celular transmite până la 92% din lumina soarelui. coli de dimensiuni, de obicei, este de 2100 x 6000 mm, 2100h12000 mm și 2100 x 2000 mm, o grosime între 3,2 și 32 mm, celulele sunt dirijate de-a lungul foii (unii producători val). Transparent (incolor) sau culoare (culori comune: opal (alb lăptos), bronz (gri-maro), albastru (albastru strălucitor), verde, roșu, galben (galben translucid)) Material și izolația termică decorative.
Materialul are căldură și un sunet bun (de reducere a zgomotului de până la 18-22 dB), cu atât mai mare structura internă mai complicată, el poate fi îndoit în stare rece, acesta poate rezista la sarcini de vânt și zăpadă.
Există un policarbonat celular cu protecție împotriva razelor ultraviolete și fără acoperire protectoare, care afectează durata de viață a materialului plastic.
Siguranța la foc a policarbonatului celular - aprinderea întârziată și emisiile scăzute de gaze toxice; temperatură de aprindere 570 grade C, specificații tehnice TU 2256-001-54141872-2006. Arhivat de la sursa pe 19 mai 2012. Verificat la 2 februarie 2012. și expuse focului deschis se topesc, formând fulgi inofensivi.
Rezistența la influențe chimice ale policarbonatului celular asigură utilizarea acestuia în orice mediu coroziv; parțial solubil în esteri.
Celulele policarbonate celulare au o greutate specifică scăzută (de la 1,5 până la 3,5 kg / m2), care este de 10 ori mai mică decât cea a sticlei și de 3 ori mai mică decât cea a acrilicului. Greutatea policarbonatului celular este de 16 ori mai mică decât greutatea de sticlă obișnuită de grosime similară și de 6 ori - din sticlă acrilică. Specificații TU 2256-001-54141872-2006. Arhivat de la sursa pe 19 mai 2012. Verificat la 2 februarie 2012.

Aplicarea policarbonatului celular

Celulele policarbonate celulare sunt utilizate în construcții și arhitectură, atunci când este necesar un grad ridicat de izolare termică, precum și transmisia luminii, rezistența maximă și rezistența la sarcini mari. Utilizarea policarbonatului celular în locul sticlei este justificată în cazurile în care este necesară o rezistență sporită și o rezistență la vibrații / șocuri. Nu este foarte potrivit ca o fereastră, din cauza dispersiei luminii pe pereții despărțitori. Se utilizează pentru a acoperi serele, acoperișurile clădirilor mici (grădini de iarnă, cafenele de vară, etc.).

Domeniul de aplicare al policarbonatului celular:

 • acoperiș de transmisie ușoară
 • vitrajul acoperișurilor, pereților și vitraliilor
 • tavane arcuite, copertine, copertine
 • luminile (zenit)
 • Benzinării, parcări, stații de autobuz, stații de autobuz
 • piscine, facilități sportive
 • garduri, bariere interioare și fonice
 • suspendate plafoanele de împrăștiere a luminii
 • geamuri de usi interioare, balcoane
 • partiții în baie și duș
 • standuri expozitionale
 • pavilioane
 • vitrine
 • publicitate iluminată în exterior

Domeniul de aplicare a foilor de policarbonat celular în funcție de grosimea lor:

 • 4mm - sere și copertine, construcții publicitare (standuri de expoziție și vitrine);
 • 6mm - un material de aplicare largă (viziere, sere, vitralii);
 • 8mm - un material de aplicare largă (partiții, copertine, sere, acoperișuri);
 • 10mm - pentru o sticlă continuă a suprafețelor verticale și parțial orizontale (lămpi antiaeriene, bariere fonice pentru autostrăzi);
 • 16mm - acoperișuri pe spații mari (clădiri, structuri), pentru sarcini grele.
 • 20mm - geamuri de stadioane, facilități sportive, piscine, treceri pietonale, capac de parcare, luminatoare și geamuri de balcoane
 • 25mm - lanterne anti-aeronave, geamuri și acoperirea clădirilor comerciale, de birouri și industriale, sere, grădini de iarnă, partiții de birouri, geamuri și acoperirea gărilor și aeroporturilor
 • 32 mm - elemente de acoperiș cu cerințe speciale, pentru sarcini mari.

Îngrijire și întreținere

Pentru foile de curățare de la contaminare sau scoaterea de pe suprafața materialului acumulat pe acesta în timpul funcționării praf și murdărie, se recomandă să utilizați o cârpă moale sau un burete, pre-înmuiere în apă caldă cu săpun sau soluție de detergent. Nu utilizați unelte care conțin:

 • sare
 • substanțe alcaline
 • aldehide
 • eteri
 • clor
 • metanol și izopropanal

De asemenea, nu puteți folosi obiecte ascuțite pentru ao curăța. acest lucru poate duce la deteriorarea protecției UV pe suprafața foii și, prin urmare, la o scădere a duratei sale de viață. Specificații TU 2256-001-54141872-2006. Arhivat de la sursa pe 19 mai 2012. Verificat la 2 februarie 2012.

Policarbonat - ce fel de material și unde este utilizat

Policarbonatul în construcții este o mare alternativă la sticlă. Are o transmisie foarte mare a luminii datorită transparenței de 90% și este foarte ușoară. În plus, policarbonatul este de câteva sute de ori mai puternic decât sticla - un ciocan și gloanțe la el nu sunt teribile. Acesta este cel care este preferat de grădinari în construcția de sere, atunci nu grindina sau uraganul îl pot strica.

conținut

Mai mult decât atât instalarea de sere, material policarbonat folosit pentru construcția de vitrine, panouri publicitare, geamuri în clădiri, balcoane și scări, în aparatul de paravane de oficiu, ca garduri în terenuri de joacă sau piscine și alte construcții transparente. Acest material este estetic și plăcut, deci este folosit și ca decor.

Mai multe despre caracteristicile și beneficiile policarbonatului

Policarbonatul este un material plastic transparent polimeric, care este depozitat sub formă de granule până în momentul procesării. Compoziția acestei substanțe include: fenol diatomic, apă, acid carbonic, solvenți și coloranți. La temperaturi ridicate nu își pierde proprietățile, este capabil să se auto-vindece și, prin urmare, să se ocupe de mediu.

Important: Nu deschideți ambalajul original până gata de utilizare foi de policarbonat, astfel încât să nu pentru a lovi condens, precum și imposibil să se rupă filmul de protecție - se poate obține de praf sau de insecte, aceasta va afecta în mod negativ aspectul foii.

Se produc două tipuri de policarbonați - celulari și monoliți. Ele sunt la fel în calitate. Singura diferență este că structura celulară din policarbonat este celulară (în interiorul ei este gol, există numai pereți între celule), iar monolitul este solid fără celule goale din interior.

Specificații:

După cum sa menționat deja, acest material este cel mai popular cu instalarea de sere - are izolație termică excelentă.

Este rezistent la foc și netoxic, are proprietăți de stingere automată.

Protecție nerealistă împotriva șocurilor - utilizată în construcția de garduri împotriva vandalismului.

Rezistent la schimbările de temperatură. Nu este vulnerabil în condiții meteorologice dificile.

Important: deși materialul nu își pierde proprietățile atunci când este expus la temperaturi ridicate, poate crește în dimensiuni de până la 4mm - acest lucru trebuie luat în considerare la instalare și depozitare.

Datorită faptului că materialul este foarte flexibil, este convenabil să se facă arcuri și alte construcții din acesta, care trebuie să primească o formă geometrică originală. În acest scop, este adesea folosită o foaie de honeycomb.

Nu ratați ultravioletul. Materialul însuși sub influența UV este distrus, însă producătorii au luat în considerare această nuanță și i-au adăugat un agent de protecție special.

Pentru a nu se îndoiască ce tip policarbonat alege - monolit sau fagure de miere, amintiți-vă că singura diferență este că de tip fagure are o greutate mai mică decât monolitul, precum și la izolarea celulară ușor mai mare datorită golurilor din celule.

Policarbonatul în sine este un material foarte ușor, puteți lucra cu acesta fără utilizarea unor echipamente de putere speciale. Un alt avantaj important este că materialul este sigur atât în ​​instalare cât și în casă. Dacă sticla se lovește accidental, se va prăbuși și se poate răni pe cineva - cu policarbonat, astfel de cazuri sunt excluse deloc.

Descrierea instalării de sere din policarbonat

Este mult mai ușor să construiți o seră cu mâini din policarbonat decât sticla. În plus, plasticitatea materialului face posibilă obținerea unei serii mai interesante.

Policarbonatul nu este fragil, spre deosebire de sticla.

Tăiați ușor cu foarfece pentru metal (poate fi fierăstrău sau cuțit).

Flexibilitate - puteți face un acoperiș sub formă de arc. Acest lucru va ajuta la evitarea jonctiunilor, care nu se pot spune despre instalarea unei serii de sticla.

Important: în ciuda faptului că policarbonatul este suficient de flexibil, trebuie să respectați măsura. Nu depășiți raza de îndoire indicată pe ambalaj, aceasta va conduce la o defalcare a stratului special de radiație ultravioletă.

Fundația și cadrul unei serii

Primul pas este turnarea fundatiei serii. Dacă seara este așezată pe un teren moale, atunci ar trebui să faceți hamul și apoi să vărsați fundația din beton. Puteți folosi cărămidă sau piatră. O astfel de fundație va dura mulți ani.

Cadrul pentru o seră poate fi din lemn, profilat sau metalic. Este mai bine să folosiți metalul, deoarece profilul nu este foarte puternic și se poate îndoi sub presiune, iar cel de lemn trebuie să fie vopsit - se micșorează. Opțiunea ideală va fi un colț din metal sau o bucată de pătrat.

Învelirea cadrului serii cu foi de policarbonat

Primul lucru pe care trebuie să-l rupi filmul din fabrică din foi. Este mai bine să faci acest lucru înainte de piele, atunci va fi foarte inconfortabil și va trebui să se tortureze.

Plăcile sunt fixate pe partea exterioară a cadrului, suprapunându-se, folosind șaibe termice și șuruburi autoportante.

Încercați să păstrați partea laterală cu un strat de protecție din UV din exterior.

Puteți îndoi policarbonatul celular numai în direcția coastelor.

Nu este nevoie să strângeți dispozitivele de fixare - foaia trebuie să fie strânsă, dar să se poată mișca liber, astfel încât să se poată extinde atunci când este încălzită.

Nu este nimic dificil în a face instalarea serii în sine. Puteți, bineînțeles, să cumpărați și un cadru gata, policarbonat, care apoi este instalat numai pe fundație, dar va costa ceva mai mult. În plus, nu puteți ghici cu dimensiunea, ceea ce va duce la deșeuri inutile, deși depinde de dvs. - ambele opțiuni au avantajele și dezavantajele lor. În prima variantă vă petreceți timpul și energia, dar economisiți bani, în al doilea - dimpotrivă.

Policarbonat de viață

În cazul în care policarbonatul este manipulat în mod corespunzător și toate măsurile de precauție sunt luate în timpul instalării, acesta poate dura mai multe decenii mai lung decât este specificat de producător.

Îngrijirea policarbonatului

Pe un exemplu cu o seră, la sosirea primăverii, policarbonatul trebuie curățat de murdăria care se colectează pentru iarnă. Din cauza murdăriei, materialul își pierde transparența și de aici se încălzește, ceea ce duce la deformarea foii. Păstrați structura curată.

Policarbonatul este ușor de curățat. Pentru a face acest lucru, puteți folosi orice detergent de spălat vase, dacă nu aveți o cârpă specială și de bumbac.

Important: detergentul nu trebuie să conțină amoniac, distruge materialul și pentru petele grase se utilizează alcool etilic! Nu-l frecați cu o perie sau cu o răzuitoare, doar o cârpă de bumbac! În caz contrar, deteriorați acoperirea, care protejează împotriva radiațiilor ultraviolete.

În concluzie, câteva cuvinte despre culoarea policarbonatului

Policarbonatul are un spectru de culoare bogat, în special celular. Distribuția nu este o varietate atât de mare de culori, deoarece este folosită mai puțin frecvent decât fagurele, dar există încă o alegere.

Scopul principal al policarbonatului colorat este de a da frumusețea și originalitatea aspectului clădirii. Dar unii experți spun că pentru construirea unei seră, culoarea este importantă nu numai în sensul estetic. Se crede că culoarea verde nu este potrivită pentru sere, deoarece inhibă creșterea plantelor, roșu sau portocaliu, dimpotrivă, promovează. În orice caz, dacă decideți să utilizați acest material în construcții, atunci veți fi unde să vă arătați imaginația.

Îngrijirea policarbonatului

Pe un exemplu cu o seră, la sosirea primăverii, policarbonatul trebuie curățat de murdăria care se colectează pentru iarnă. Din cauza murdăriei, materialul își pierde transparența și de aici se încălzește, ceea ce duce la deformarea foii. Păstrați structura curată.

Policarbonatul este ușor de curățat. Pentru a face acest lucru, puteți folosi orice detergent de spălat vase, dacă nu aveți o cârpă specială și de bumbac.

ü Important: detergentul nu trebuie să conțină amoniac, distruge materialul și pentru petele grase se utilizează alcool etilic! Nu-l frecați cu o perie sau cu o răzuitoare, doar o cârpă de bumbac! În caz contrar, deteriorați acoperirea, care protejează împotriva radiațiilor ultraviolete.

În concluzie, câteva cuvinte despre culoarea policarbonatului

Policarbonatul are un spectru de culoare bogat, în special celular. Distribuția nu este o varietate atât de mare de culori, deoarece este folosită mai puțin frecvent decât fagurele, dar există încă o alegere.

Normal 0 false false false EN X-NONE X-NONE

Tipuri de policarbonat

Policarbonat - un material modern, înlocuind perfect sticla, în timp ce nu este inferior lui în multe proprietăți.

Policarbonatul este un polimer care, datorită caracteristicilor sale, este definit ca un material sintetic ușor combustibil. Dacă vom compara acest lucru cu materialul acrilic și sticlă, se dovedește că policarbonatul sunt mult mai durabile (de 100 de ori față de sticlă și 10 - cu acrilic). Și o gamă largă de temperatură în care proprietățile unui material rămân neschimbate - de la -40 ° C până la + 120 ° C

Produs dintr-o materie primă specială - granule de policarbonat. Prin intermediul unor plăci speciale de prelucrare a acestui tip de policarbonat se topește. Policarbonatul este folosit destul de mult, datorită proprietăților sale în construcții, aeronave, medicina, aparate de uz casnic și electronice, în cazul în care este necesar să se creeze o carcasă ușoară, dar robustă.

Există două tipuri de policarbonat:

Policarbonat monolit

Policarbonatul monolit este o singură placă, asemănătoare aspectului cu sticla. Cu toate acestea, policarbonatul este de 100 de ori mai puternic decât sticla, de 2 ori mai ușor și permite mai multă lumină (până la 90%).

Foi din policarbonat monolit

Grosimea panoului poate fi de 0,75-40 mm. Deseori există un policarbonat monolit multistrat. Culorile și textura straturilor pot fi diferite. În plus, diferite straturi sunt adesea date diferite proprietăți: de exemplu, unul - puternic, al doilea - nu lasa lumina, iar al treilea are o suprafață mată. O policarbonat monolit larg răspândit cu două straturi care nu ratați ultravioletul.

Caracteristicile de bază ale policarbonatului monolit

Tabel de greutate specifică a policarbonatului

În sfera de construcție a structurilor orizontale monolitice din policarbonat. În acest caz, nu este necesar ca acestea să aibă o formă strict dreptunghiulară - aceasta poate fi o suprapunere rotunjită.

Copertină transparentă din policarbonat solid pe terasă

Rotund din policarbonat monolit

Roundness-ul formei este realizat folosind tehnologia formării la cald. Pentru tehnologie, cupole speciale cu o rază de 4-5 m sunt folosite cu o pardoseală dreptunghiulară. Pentru a controla grosimea policarbonatului monolit produs, se folosesc felinare puternice pe toată suprafața interioară a cupolei.

Dome transparentă din policarbonat monolit

Cupola cu materii prime este scufundată în cuptor, unde temperatura este forțată treptat și aerul circulă. Placa încălzită la o anumită temperatură este ștampilată. Rezistența la impact a policarbonatului ștampilat este foarte mare datorită faptului că în timpul procesului de ștanțare piesele sunt întărite cu nervuri speciale. Se elimină necesitatea introducerii rigidizărilor metalice, datorită cărora rămân greutatea redusă a structurii.

O altă opțiune - policarbonat cu profil de undă

Celular policarbonat

Policarbonatul de tip fagure structurat este format din două (sau mai multe) straturi de plăci, între care se află secțiuni transversale longitudinale - rigidizări.

Foi din policarbonat celular

Celulele policarbonate celulare sunt de asemenea numite celulare sau structurate. Cu toate acestea, în industria construcțiilor, denumirea "policarbonat celular" este ferm înrădăcinată. Celulele policarbonate celulare sunt utilizate pentru a crea acoperișuri, copertine, felinare de ventilație pe acoperișurile clădirilor și clădirilor industriale.

Baldachin din policarbonat celular

Important! Celulele policarbonate celulare sunt produse prin forțarea granulelor încălzite până la starea de topire printr-o piesă de formare care determină forma și dimensiunile foii viitoare.

Caracteristicile policarbonatului celular

Structura de policarbonat celular

Avantajele policarbonatului celular, definind scopul utilizării acestuia, includ următoarele:

 • greutate redusă (1 m2 de foaie cântărește de la 1500 la 3500 g, care este de 6 ori mai puțin decât sticla);
 • conductivitate termică scăzută;
 • izolare fonică ridicată (de 2 ori mai mare decât cea a sticlei);
 • rezistență ridicată la impact;
 • capacitate mare de încărcare;
 • transmisie înaltă de lumină (până la 85% - prea mult decât sticla);
 • flexibilitate;
 • rezistența la multe substanțe chimice agresive etc.

Protecția policarbonatului din radiațiile ultraviolete

Important! Policarbonatul are o proprietate negativa, care trebuie să fie luate în considerare chiar și în construcția de proiectare - la temperaturi ridicate, materialul începe să se extindă, din cauza căreia suprapunerea orizontală poate fi afectată cu o suprafață mare sau structuri de poartă.

De asemenea, policarbonatul, cum ar fi sticla, nu tolerează acțiunea mecanică. Pentru instalarea cu succes a pardoselilor, este obișnuit fie să nu se îndepărteze folia protectoare, fie să se proceseze suprafața cu compuși speciali.

Transparent policarbonat celular

Policarbonat celular în agricultură

Celulele policarbonate celulare sunt utilizate pe scară largă în agricultură. Aici rezistența la șocuri, capacitatea materialului de a disipa lumina directă a soarelui, uzura pe termen lung și proprietățile de izolare termică sunt foarte apreciate. În plus, policarbonatul celular transmite numai o parte din razele ultraviolete, ceea ce este suficient pentru viața normală a plantelor. Datorită acestor proprietăți, policarbonatul celular este utilizat în mod activ pentru construirea de sere și sere, nu numai la scară industrială, ci și în scopuri private.

Sera din policarbonat celular

Pentru construcția de sere și sere, se folosesc de obicei foi de policarbonat celular cu o grosime de 8 mm. Această grosime este considerată mijlocul de aur - o combinație de valoare și caracteristici tehnice este cea mai de succes. Mulți producători produc în mod specific policarbonat de fagure de 8 mm, cu o acoperire care nu permite să rămână pe suprafața interioară a apei, ceea ce îmbunătățește capacitatea de transmisie a luminii serii finite.

Producatori populari de policarbonat

Tabel. Principalele caracteristici ale brandurilor populare din policarbonat de tip fagure de 4 mm.

Culorile și utilizarea de policarbonat celular Kinplast

Policarbonat monolit și celular - ce este în comun?

Ambele soiuri de policarbonat au proprietăți comune, dintre care:

 • excelenta transmisie de lumina;
 • usurinta;
 • rezistență la șoc;
 • conductivitate termică scăzută.

Din ambele soiuri, sunt adesea construite acoperiri transparente ale celor mai complexe forme, atât în ​​privat, cât și în construcții comerciale. Cel mai adesea suprapunerea policarbonatului poate fi găsită în designul de tranziții, săli de sport, muzee, magazine și centre comerciale.

Placa de acoperire din policarbonat Plastilux pentru piscină

În conformitate cu standardul, sunt produse foi de policarbonat de diferite grosimi - 4 mm, 6 mm, 8 mm, 10 mm, 16 mm, 20 mm și 25 mm. Pe piața internă, uneori există foi de grosime 32. O foaie, de regulă, are dimensiunile de 2100 * 6000 mm sau 2100 * 12000 mm.

Structura și grosimea plăcilor din policarbonat

Important! Panourile 4 și 6 mm nu sunt utilizate în proiectarea structurilor stradale. Rezistența la impact și capacitatea portantă nu sunt proiectate pentru încărcături de zăpadă și vânt, deci acest policarbonat este utilizat exclusiv pentru designul de publicitate exterioară - scuturi, cutii, semne și altele.

Încărcarea zăpezii în diferite regiuni ale Federației Ruse

Pentru construcții, se utilizează de obicei policarbonat de 8-10 mm și când este necesar să economisiți căldură - cu o grosime mai mare de 20 mm.

Policarbonat în construcții private

Policarbonatul a devenit disponibil pentru masele largi abia recent și a câștigat imediat popularitate. Relativitatea sa relativă și proprietățile excelente au găsit un răspuns al consumatorilor, iar materialul a fost folosit în toate sferele vieții, inclusiv în construcții private.

Garduri din policarbonat

Recent, construcția de garduri din policarbonat a câștigat popularitate largă. Abilitatea de a crea garduri de formă neobișnuită, o bună izolare împotriva zgomotului și ușurința de instalare a făcut din policarbonat unul dintre cele mai preferate materiale printre designeri și arhitecți.

Carcasă din policarbonat

Un rol important în recunoașterea universală îl reprezintă faptul că policarbonatul poate fi transmisiv și mat, ușor de diferite culori și forme. Domeniul mare de imaginație și capacitatea de a crea un design personalizat.

Garduri din policarbonat

Policarbonatul este ușor de curățat, datorită căruia pur și simplu va avea grijă de gard. Pentru a avea grijă de gardul de policarbonat, există suficientă apă și țesut HB. Ca un mijloc suplimentar de spălare, puteți folosi orice produs care nu conține amoniac. Proprietățile izolate fonic sunt, de asemenea, un plus mare pentru un astfel de gard.

Garaj din policarbonat

Doi designeri - Tapio Spelman și Christian Grau - se întrebau cum să creeze un garaj neobișnuit și practic pentru mașinile premium, astfel încât să pară modern, în timp ce mașina se vede și în același timp în siguranță. Decizia a venit aproape imediat: au dezvoltat un garaj cu pereți transparenți de policarbonat, cu adaos de cristale lichide, capabili să ascundă mașina de ochii curioși. Odată cu implementarea acestui proiect, producția este o clădire frumoasă care își îndeplinește perfect funcțiile și îi place ochiul.

Garaje din policarbonat fără porți

Garaje din policarbonat

Garaje din policarbonat BG-01 de la Spektrum

Sere, sere și grădini de iarnă din policarbonat

Moda pentru utilizarea filmului de seră se îndepărtează treptat. Filmul comparativ cu policarbonat este dezavantajoasă și nepractice - chiar dacă nu rupe integritatea sa, că, în 2-3 ani, în mod inevitabil, ei vor autodistruge atunci când este expusă la lumina soarelui. În plus, filmul ar trebui să fie înlăturat pentru sezonul de iarnă și instalat înapoi în primăvară, ceea ce oferă probleme suplimentare. Toate cele de mai sus în tandem cu non-estetice face acest material complet incomod și problematică.

Este mult mai ușor și mai ușor să aranjați o seră din policarbonat. Multe firme oferă structuri finite cu un cadru galvanizat, pe care trebuie doar să le montați.

Sera din policarbonat celular

Sera cu un acoperiș gable

Avantajele unei seră din policarbonat:

 • durata lungă de viață a podelelor (până la 25 de ani);
 • durată de viață îndelungată a cadrului zincat (până la 25 de ani);
 • nu este nevoie să puneți o fundație - cadrul este ținut perfect pe orice suprafață;
 • mobilitatea structurii - o seră sau o seră poate fi mutată într-o altă locație;
 • ușurința de asamblare / dezasamblare;
 • prelungirea timpului de recoltare din cauza climatului optim;
 • posibilitatea de a dota o grădină de iarnă;
 • sera colectată ocupă puțin spațiu;
 • în setul de seră sunt incluse toate elementele de fixare necesare, care fixează fiabil structura în starea asamblată.

Sistem de fixare din policarbonat

Spre deosebire de serele fabricate din alte materiale, structurile din policarbonat asigură o distribuție uniformă a razelor de lumină în toate plantele. De exemplu, dacă sticla este acoperită cu sticlă, razele ultraviolete, care nu sunt reflectate, cad doar pe vârfurile plantelor, în timp ce partea inferioară rămâne în umbră. În astfel de condiții, plantele se îmbolnăvesc adesea și mor.

Policarbonatul contribuie la faptul că lumina este distribuită uniform pe întreaga suprafață

Policarbonatul asigură microclimatul optim pentru creșterea eficientă a plantelor. În plus, fierul galvanizat, din care este realizat cadrul, se distinge prin durabilitatea sa și faptul că nu are valoare materială în ochii infractorilor.

Important! Pentru fanii designului estetic și peisajului, policarbonatul va fi un cadou real - capacitatea policarbonatului celular de a lua cele mai complexe forme vă permite să construiți structuri de orice fel.

Solul din policarbonat deține căldură mult mai bine. Dacă aveți o seră încălzită sau o grădină de iarnă, atunci pentru un an puteți economisi aproximativ 30% din combustibilul utilizat.

Schema de seră pentru policarbonat

Acest lucru poate fi util

Mai jos sunt câteva informații utile și utilizarea policarbonatului.

 1. Pentru producătorii de policarbonat de fixare adesea sunt furnizate profile speciale de aceeași culoare ca și panourile din policarbonat. Prin profiluri, profilurile nu sunt absolut diferite de panouri.

Profile de andocare pentru policarbonat

Taierea policarbonatului cu un cuțit

Decupare din policarbonat

În prezent, policarbonatul este unul dintre principalele materiale utilizate în construcția și dezvoltarea gospodăriilor private, parcelelor de gospodărie și a serelor. Lucrul cu acesta începe cu tăierea, care este descris în detaliu aici.

Cum se păstrează policarbonatul

Pentru depozitarea corespunzătoare a acestui material, trebuie respectate mai multe reguli simple.

 1. Dacă puneți panourile pe verticală, este foarte probabil ca în 24 de ore în această poziție nervurile interne să se rupă. Păstrați numai orizontal.
 2. Nu apăsați puternic pe panou.
 3. Nu expuneți materialul la solicitări mecanice - suprafața este ușor zgâriată.
 4. Nu expuneți panouri noi în filmul de protecție la lumina directă a soarelui - aceasta poate cauza fixarea filmului la suprafață. Deși acest lucru este ușor de corectat cu ajutorul apei calde și a unei cârpe moi.
 5. Rolurile de policarbonat sunt depozitate nu mai mult de 24 de ore.

Amintiți-vă că rularea într-o rolă este o metodă de transport, mai degrabă decât o depozitare pe termen lung

Policarbonatul este un material modern care și-a luat locul în aproape toate sferele vieții umane.