Care parte a barierului de vapori trebuie să fie orientată spre încălzitor

Reparații

O problemă destul de obișnuită după încălzirea casei este lipsa efectului așteptat din munca făcută. Se pare că materialul tradițional, de exemplu, vata minerală, a fost ales, totul se face în conformitate cu legile și canoanele clădirii, iar interiorul este încă rece. Motivul pentru aceasta poate fi ignorarea normelor "elementare" de către "experți", incluzând de ce parte a încălzitorului să se pună o barieră de vapori. Să analizăm această problemă mai detaliat.

Izolația cu aburi este împărțită în două tipuri în funcție de metoda de aplicare:

 1. vapori de vapori lichizi pentru vopsele;
 2. membrane de barieră de vapori (film).

Bariera de vapori de vopsea este aplicată cu ajutorul periilor și rolelor în locuri în care este dificil să se aplice o barieră de vapori de rulare, de exemplu la ventilație și la cosuri de fum. Această familie de bariere de vapori este reprezentată de materiale precum bitumul, gudronul și gudronul.

Membrane de izolare a aburilor

Mai întâi de toate, să definim tipurile de filme cu barieră de vapori în funcție de scopul lor. În specificitatea sa, membranele utilizate în construcții sunt oferite în următoarea formă:

 • membrane cu proprietăți de barieră la vapori;
 • membranele sunt permeabile la vapori.

Pentru a proteja vata minerala de impactul umiditatii pe interior, trebuie sa asezi un strat de bariera de vapori. Când se insulează acoperișul, podeaua sau spațiul interior al unei case situate direct sub ea, se recomandă utilizarea unui film adecvat. Rețineți că stratul de izolare este așezat de jos, sub vata minerală (din partea laterală a încăperii).

În cazul în care se efectuează o protecție externă a pereților, componentele relevante nu trebuie să aibă perforări sau pori.

Acordați întotdeauna atenție valorii coeficientului de permeabilitate a vaporilor, cu atât mai mic este, cu atât mai bine pentru dvs. O opțiune excelentă este un film convențional din polietilenă. Alegerea ideală va fi materialul cu armare suplimentară. Prezența unei acoperiri din aluminiu acoperită cu folie este considerată doar un plus.

Nu uitați că prezența finisării barieră de vapori duce la o creștere multiplă a umidității în spațiul încălzit, deci trebuie să aveți grijă de un sistem de ventilație bun în avans.

Pelicula armată din polietilenă

Filmele speciale de barieră de vapori existente sunt realizate cu un strat antioxidant. Datorită acesteia nu există acumulare de umiditate. De regulă, ele sunt atașate la componente care sunt sensibile la formarea ruginei. Vorbim despre gresie, tablă ondulată, galvanizare etc. Un strat textil dur pe fundul peliculei garantează o extracție eficientă a umezelii. Acesta este așezat de partea prelucrată la încălzitor, iar țesătura în afară, astfel încât distanța față de vata minerală rămâne 20-60 mm.

Efectuând încălzirea pereților casei din exterior, se folosește o membrană de construcție, capabilă să se evapore, pentru a proteja materialul împotriva rafalelor puternice ale vântului. În plus, este potrivit pentru protejarea tipului acoperit de acoperiș, fațada cu o bază neetanică din efectele umidității. Adesea, folia de barieră de vapori are pori foarte mici și perforații de suprafață, datorită cărora apa este îndepărtată în mod eficient de la încălzitorul din conductele de ventilație. Procesul este cu atât mai bun, cu atât are loc o evaporare mai activă. Acest lucru va usca rapid și calitativ încălzitorul.

Există următoarele tipuri de filme permeabile la vapori:

 1. Membrane de pseudo-difuzie care permit un maxim de 300 grame pe metru pătrat de vapori pe 24 de ore.
 2. Membrane de difuzie, cu un coeficient de permeabilitate la vapori în intervalul 300-1000 g / m2.
 3. Membrane de superdifuzie, cu o rată de evaporare mai mare de 1000 grame / m2.

Deoarece primul tip de izolație este considerat o bună protecție împotriva efectelor umidității, acesta este adesea situat sub suprafața acoperișului ca un strat exterior. În plus, va fi necesar să se asigure un spațiu aer între stratul de încălzire și film. În același timp, această componentă nu este adecvată pentru tratarea fațadelor, deoarece nu conduce suficient abur. Acest lucru se explică prin penetrarea prafului și a altor resturi în porii membranei într-un timp uscat, efectul de "respirație" dispare și condensul începe să se acumuleze pe suprafața materialului izolant.

Membrana superdifuzie IZODACH 115

Cele două tipuri de membrane rămase au pori mari, acest lucru elimină posibilitatea blocării, motiv pentru care nu este necesar să lăsați un aerisitor în partea inferioară. În consecință, nu va fi necesar să montați o cutie și un contra-rafturi.

La vânzare se găsesc filme de difuzie de execuție volumetrică. În interiorul membranelor este prevăzut deja un strat de ventilație, datorită căruia umezeala nu poate atinge suprafețele metalice. Specificitatea dispozitivului de film este similară opțiunii antioxidante. Diferența este numai în retragerea umezelii din încălzitor. Acest lucru este avantajos, deoarece atunci când acoperișul este înclinat, chiar și la un unghi mic de 3-15 grade, este exclusă posibilitatea scurgerii condensului prin fund. Prin urmare, se va produce treptat coroziunea acoperirii galvanizate, urmată de distrugerea finală.

În ce parte a izolației se întărește bariera de vapori

În primul rând, este necesar să se înțeleagă unde se poate pune membrana barieră de vapori și apoi trebuie determinată cu partea barierului de vapori.

 • Dacă încălzitorul este așezat din partea din față a peretelui, filmul pentru bariera de vapori este fixat din exterior, acesta va fi impermeabil.
 • Tratarea tavanului și a acoperișului necesită folosirea unei bariere anti-oxidante pentru vapori. Acoperirea volumetrică și difuzia sunt adesea folosite. Ele sunt așezate pe partea superioară a vatei minerale prin principiul organizării fațadei ventilate.
 • În absența unei izolații suplimentare a acoperișului și a tavanului, filmul de barieră de vapori este atașat de partea inferioară a grinzilor.
 • Izolarea termică a părții superioare a tavanului camerelor, tavanul, situat sub spațiul mansardat, necesită montarea membranei de barieră de vapori din partea inferioară a încălzitorului.
 • Realizarea izolației termice a pereților și a podelei din interior, se recomandă să se așeze suplimentar pelicula de barieră de vapori din exteriorul vatei minerale.

Mulți constructori cu experiență nu știu nici măcar cum trebuie să fie atașată membrana barieră de vapori la pereți: partea frontală sau partea inferioară.

Cea mai bună soluție este să folosiți un material cu aceeași spate și față.

Și ce să facem în cazul unei opțiuni unilaterale, în special a unui izolator antioxidant? Trebuie să știți că partea greșită este suprafața țesăturii, care este plasată în timpul instalării în interiorul camerei.

Determinarea laturii de așezare a barierului de vapori

În aceeași direcție, planul metalic al membranei folie este rotit - partea stralucitoare în cameră.

Pentru orice materiale de barieră pentru vapori de film se aplică următoarea regulă: partea netedă este așezată pe încălzitor, în timp ce partea aspră trebuie să fie orientată spre cameră.

Aceeași regulă se aplică și în cazul barierelor de vapori cu umplutură de spumă, care sunt plasate pe partea netedă a încălzitorului.

După alegerea unei componente de difuzie, se recomandă studierea manuală a manualului în detaliu. Unul ar trebui să fie foarte precaut, întrucât una și aceeași companie este capabilă să producă izolatoare pe două fețe și pe o singură parte.

Bariera de vapori este așezată de partea întunecată a încălzitorului

Trebuie avut în vedere faptul că atunci când rulați o rolă, de exemplu, pe podea, interiorul trebuie să fie pe podea.

În plus, cel mai adesea partea întunecată este externă.

Avem nevoie de un spațiu de aer în apropierea membranei?

Lăsați-l întotdeauna. Pe partea inferioară a filmelor este prevăzut un spațiu special de până la 50 mm în lățime. Acest lucru va evita condensarea pe pereți, podea și izolație. Este important să evitați contactul cu membrana. Aplicând un film de difuzie pentru podea, pereți sau tavan, scapi de multe probleme, deoarece pot fi fixate direct la un placaj izolator termic, OSB sau la umiditate. Stratul de ventilație va fi cerut din exteriorul membranei. În varianta cu componenta antioxidantă, spațiul de aer trebuie să fie în intervalul de 40-60 mm pe ambele părți.

Organizare de ventilație pentru bariera de vapori

Dacă totul este clar, cu pereți și podea, atunci cu acoperișul și tavanul situația este păstrată în afară. În cazul în care se va efectua golirea ventilației, va fi necesară instalarea suplimentară a unui bloc de comandă bazat pe bare de lemn. Atunci când se creează o fațadă ventilată, spațiul este lăsat atunci când profilele orizontale și rafturile sunt plasate perpendicular pe perete și film.

Cum să fixați bariera de vapori

Fixarea membranei pe pereți, podea sau tavan poate fi realizată prin intermediul unor cuie cu capotă largă sau capsator de construcție. Cu toate acestea, cea mai bună opțiune ar fi utilizarea de contra-rafturi.

Montarea barierului de vapori este suprapusă cu o suprapunere de cel puțin 10 cm. După securizarea barierului de vapori, îmbinările sunt lipite cu o bandă sau bandă specială pentru bariera de vapori.

concluzie

În concluzie, să presupunem că membranele vor permite ca orice structură de construcție să dureze o perioadă extrem de lungă. Alte modalități de a obține un raport pozitiv de umiditate și temperatură, din păcate, nu a fost realizat. În plus, nu uitați de regulile pentru montarea barierului de vapori. Majoritatea producătorilor împreună cu bunurile distribuie și instrucțiunile de instalare. Acest lucru este valabil mai ales pentru membranele de difuzie și superdifuzie. Prin urmare, nu fi leneș înainte de cumpărare pentru a clarifica cu vânzătorul-consultant toate întrebările care vă interesează.

Izolarea peretelui de pereți - protecția fiabilă a casei împotriva umezelii

Atunci când construiți o casă, un loc special este ocupat de etapa de protejare a zidurilor de umezeală și de abur. Pentru a face acest lucru este absolut necesar, deoarece umezeala poate provoca apariția de ciuperci dăunătoare și mucegai. Pentru a evita acest lucru, este necesar să efectuați o barieră de vapori de înaltă calitate. Ce materiale sunt folosite pentru acest lucru, vom examina în continuare.

Sarcina principală, care realizează bariera de vapori a pereților, reprezintă un obstacol în calea acumulării de umiditate în izolație. Materialele utilizate pentru izolarea termică bună sunt bune pentru aer. Dacă umezeala intră în încălzitor și se acumulează acolo, stratul de izolație încetează să-și îndeplinească funcțiile. În locurile în care se acumulează umiditatea în timp, frunzele de hârtie de perete, stratul de tencuială se deteriorează, ciupercile și mucegaiul apar. Alte mucegaiuri și ciuperci se pot răspândi pe pereți. Este foarte dificil să le scoatem după aceea. În plus, sporii ciuperci sunt dăunătoare sănătății umane.

Izolarea fonică împiedică acumularea de umiditate în izolație

Stratul de barieră de vapori este construit în mai multe cazuri:

 1. 1. Când este izolat în interiorul clădirii. Acest lucru este deosebit de important dacă izolația este făcută din materiale pe bază de vată de bumbac. Vată minerală și vată minerală sunt izolații excelenți, în plus, ei dau "respira" pereții, lăsând aerul înăuntru. Principalul lor dezavantaj este că absorb absorbția de umiditate. Cu cât se acumulează mai mult, cu atât mai rău aceste materiale păstrează căldura și cu atât mai repede ele devin lipsite de valoare. Acest lucru poate fi evitat dacă pereții sunt izolați prin vapori.
 2. 2. Pentru clădiri cu structuri de perete din mai multe straturi. Straturile multiple necesită o protecție obligatorie împotriva fumului și a umidității. Acest lucru este relevant pentru casele din structuri cadru.
 3. 3. Pentru pereți exteriori și fațade ventilate. Bariera de vapori reprezintă, în acest caz, o protecție suplimentară împotriva vântului. Prezența sa nu permite circulația activă a fluxurilor de aer. Din acest motiv, finisajul exterior este mai puțin stresat și își îndeplinește mai bine funcțiile.

Materialele de izolare a aburilor trebuie să treacă bine în aer

Pentru bariera de vapori utilizați materiale care împiedică pătrunderea umezelii, dar prin micropore permiteți aerului din incintă. Pentru a maximiza efectul barierului de vapori, este necesar să se aranjeze un sistem de ventilație, deoarece circulația naturală a aerului nu va fi suficientă. Împreună cu ventilația de înaltă calitate, un strat de materiale rezistente la vapori va proteja camera de umezeală. Cu toate acestea, nu există bariere universale de vapori care să protejeze structurile de pe acoperiș până la subsol. Alegerea acestora depinde de materialul și construcția pereților. Dacă nivelul de umiditate al încăperii corespunde normei, atunci nu este necesar stratul de barieră de vapori.

Sunt folosite mai multe tipuri de materiale pentru a proteja pereții de fumul umed. În primul rând, este mastic. Astfel de materiale sunt aplicate direct pe suprafața peretelui, creând un strat care protejează nu numai împotriva pătrunderii umezelii, dar dă și pereților "respira". Masticul se aplică pe pereți înainte ca stratul de finisare al finisajului să fie executat cu materiale decorative.

Masticul se aplică pe suprafață înainte de finisare.

Se folosește, de asemenea, o peliculă de polietilenă cu o grosime mai mică de 0,1 mm. Aceasta este una dintre opțiunile adesea utilizate pentru izolarea barierelor prin vapori. La dispozitivul unui strat nu este necesar să trageți puternic un film pe care nu la rupt. Dezavantajul filmului convențional este acela că acesta nu are o perforare și, prin urmare, nu lasă aerul deloc. Dar acum industria a început să producă polietilenă perforată, care este respirabilă, ceea ce permite crearea unui microclimat confortabil în locul de reședință.

Opțiunea cea mai avantajoasă este filmul cu membrană. Este similar cu un echivalent de polietilenă, dar are mai multe straturi care rețin efectiv umezeala, permițând suficiente aeruri pentru a trece prin. Filmele de tip membrană, datorită proprietăților lor operaționale, asigură funcționalitatea maximă a izolatorului termic. Cu utilizarea lor, zidurile nu vor îngheța, nu se vor sparge, ceea ce prelungește durata întregii clădiri.

Varianta cea mai avantajoasă a barierului de vapori este un film cu membrană

Filmele cu membrană sunt disponibile în diferite tipuri. În fiecare caz specific, puteți alege o barieră de vapori, care va arăta cel mai eficient proprietățile sale în timpul funcționării:

 • Când pereții sunt izolați din exteriorul clădirii, Isospan este așezat pe partea superioară a izolatorului termic cu aditivi care măresc siguranța la foc, "Megaizol A", "Megaizol SD".
 • Pentru uz intern, se utilizează "Megaizol B" - este un film din polipropilenă cu două straturi, cu suprafață anticondensată.
 • Pentru structurile cu încăperi umede, de exemplu băi și saune, care necesită cerințe deosebit de ridicate pentru bariera de vapori, se utilizează materiale de abur și hidroizolare din tipul "Izospan". O caracteristică distinctivă a acestor materiale este prezența unui strat reflectorizant.

Toate filmele din polipropilenă trebuie armate cu fibră de sticlă.

Pentru a efectua corect bariera de vapori, trebuie să știți că este efectuată diferit în afara și în interiorul clădirii. Încălzirea pereților de rame este făcută din interior, astfel încât parobarrierul este de asemenea așezat din interior. La subsolul subsolului și la subsol, stratul de barieră de vapori este executat din exterior. În bazine, bariera de vapori este necesară pe ambele părți, tehnologia de stivuire este aceeași ca și pentru podeaua subsolului.

Înainte de izolarea termică a subsolului, trebuie pregătită suprafața de lucru. Mai întâi trebuie curățat, apoi aplicați un strat de protecție. Mai dificil pentru tehnologia de aplicare este cauciuc lichid, deoarece necesită utilizarea de echipamente speciale. Compoziția materialului include două amestecuri care, după amestecare, se polimerizează instantaneu. Prin urmare, soluția se prepară chiar înainte de utilizare și se aplică cu ajutorul unui pistol cu ​​două duze de pulverizare a lichidului sub presiune.

Când stratul protector este realizat din vapori de apă cu bitum, se efectuează următoarele acțiuni:

 • primul strat este aplicat cu mastic, care îndeplinește funcția de grund;
 • Materialele bituminoase sub formă de bobine sau masticuri sunt apoi aplicate în două straturi.

Pentru structurile de deasupra subsolului și parterului, bariera de vapori a pereților este realizată în interior. Atunci când se construiește o barieră internă de vapori, trebuie respectate mai multe reguli:

 • mai întâi este necesar să montați cutia;
 • Izolatorul de căldură este așezat în cutie;
 • atunci filmul este așezat și, dacă are o suprafață reflectorizantă, atunci reflectorul trebuie întors în interior;
 • pentru etanșarea îmbinărilor sunt lipite;
 • pentru polipropilenă, este amenajat un ecran;
 • În etapa finală se efectuează finisarea.

Atunci când se construiește un strat de protecție din umiditate și abur, este de dorit să se lase un spațiu liber pentru mișcarea aerului și îndepărtarea excesului de umiditate.

Într-o casă construită din structuri din sârmă, izolația ocupă o treime din toți pereții, cu o grosime de cel puțin 150 mm, deci este absolut necesar să se aranjeze un strat de barieră de vapori. Dacă bariera de vapori este slabă, încălzitorul va începe să acumuleze umezeală, va pierde calitățile de izolare termică și va începe să se descompună. Montați bariera de vapori pe cadru și legătura. Este atașat utilizând un capsator de construcție. Îmbinările sunt sigilate cu bandă adezivă sau pătată cu mastic.

Izolarea fonică a pereților este montată pe partea interioară a încălzitorului, astfel se formează un spațiu între straturi, asigurând ventilația necesară, creând un microclimat optim în cameră.

Pentru clădirile din lemn, este necesară și bariera de vapori. Dar nu funcționează imediat. Faptul este că, atunci când se construiesc case din busteni și bușteni, se ține seama de faptul că lemnul se usucă într-o anumită măsură chiar înainte de construcție și în cele din urmă se usucă deja cu funcționarea ulterioară a casei finisate. Înainte de uscarea completă a structurilor din lemn nu se recomandă efectuarea de barieră de vapori.

Într-o casă din lemn, bariera de vapori pentru pereți poate fi internă sau externă. Cu izolație termică exterioară, bariera de vapori este suprapusă. Îmbinările sunt sigilate cu bandă adezivă. Mai mult, este amenajat un strat termoizolant, care trebuie protejat cu un dispozitiv de impermeabilizare. În etapa finală, exteriorul este terminat.

Dacă izolația este efectuată în interior, atunci cutia este aranjată mai întâi. Acesta servește drept bază pentru instalarea unui strat de impermeabilizare. Apoi, un profil metalic este montat pe perete, pe care este pus izolatorul de căldură. Următorul strat este realizat dintr-un film de barieră la vapori. Îmbinările trebuie sigilate cu atenție cu bandă adezivă. În cele din urmă, interiorul este terminat.

Deci, am aflat de ce avem nevoie de o barieră de vapori pentru pereți. Sarcina sa principală este de a crea un obstacol în calea pătrunderii umidității și a protecției izolației și structurilor interne. Dacă respectați tehnologia și utilizați bariera adecvată de vapori, structurile vor fi protejate în mod fiabil de umezeală și durata de viață a clădirii va fi extinsă.

Cum să amplasați în mod adecvat o membrană sau o peliculă de barieră de vapori în interiorul casei: care parte a adezivului, tipurile de fixare și opțiuni de montare

Tipuri de barieră de vapori aplicate pentru a proteja pereții casei de umezeală. De ce este necesar? Împachetarea și fixarea corectă a materialului. Sfaturi, mai ales când instalați bariera de vapori cu mâinile proprii.

Izolarea aburului pereților

Izolarea peretelui de pereți în timpul montării și finisării casei este una dintre primele sarcini. Gardul din umiditate va proteja clădirea de distrugere, va aduce căldură și confort casei. Și, de asemenea, protecția împotriva fungilor, care afectează în mod negativ sănătatea tuturor membrilor gospodăriei.

Izolarea fonică se realizează prin utilizarea de materiale diferite, atât în ​​exterior, cât și în interiorul încăperii. Tehnologia de instalare necesită respectarea etapelor de lucru, precum și punerea în aplicare a normelor pe care depinde calitatea muncii depuse.

De ce este necesar să instalați o barieră de vapori în interiorul și în exteriorul casei?

Când finisarea pereților casei în interiorul și în afara încălzitoare sunt adesea folosite pentru a absorbi umezeala ca materiale permeabile la vapori. Ca urmare, apare la punctul de colectare a condensului. Acest lucru duce la distrugerea izolației, apariția de ciuperci, deformarea și deteriorarea materialelor de finisare (tapet detașare, dale care se încadrează, deformarea panourilor de gips).

Pentru a crea microclimatul necesar în cameră folosind o barieră de vapori, capabilă să nu permită umezirea încălzitorului. În același timp, multe dintre aceste componente sunt respirabile, care sunt necesare atât pentru pereți, cât și pentru materialele de finisare. Această caracteristică vă permite să faceți ventilația necesară pentru toate elementele de pe pereți.

Cazuri în care este necesară o barieră de vapori:

 1. Când pereții din cameră sunt izolați cu vată minerală. Este respirabil, se descompune când se udă.
 2. Zidurile sunt acoperite cu gips-carton și alte căptușeli. Practic, între peretele de aspirare și placare, se creează condens care afectează negativ finisajul.
 3. În exterior, stratul de barieră de vapori este instalat pentru a proteja pereții de efectele externe ale umezelii. Acest lucru se întâmplă atunci când fațada clădirii este izolată.

Tipuri de materiale de barieră de vapori: care este mai bine

Piata constructiilor este plina de tipuri de bariera de vapori. Poate fi, ca lichid, și în rulouri. Fiecare material are propriul său scop, compoziția. Unele sunt folosite pentru pereți în afara casei, alții numai în interiorul camerei.

mastic

Masticul are o bază bitum-polimer. Aplicați-o la suprafață, creând un strat care protejează de umiditate și permite ca baza neagră să "respire". Masticul se aplică pereților curate și uscați de diverse componente (lemn, cărămidă, beton) cu o perie în două straturi. A doua oară bitumul este aplicat pe primul strat uscat. Avantajul este că amestecul este deja vândut gata și nu necesită lucrări pregătitoare suplimentare pentru tăiere sau pregătire. Durata de viață a masticului este de peste 25 de ani.

membrane

Materialele cu membrană reprezintă o alegere excelentă pe piața construcțiilor. Ele au următoarele proprietăți:

 • de la exterior de încălzire. Membrana protejează peretele exterior de precipitații, vânturi. Siding de sus, căptușeală;
 • pentru o barieră de vapori pentru pereții din interiorul casei, utilizați "Megaizol B" - un film de polipropilenă în două straturi cu suprafață "anticondensat". Pelicula protejează pereții de aspectul punctului de condensare, care duce la dezvoltarea ciupercilor, a umezelii;
 • Isospan FD, FS, FX - suprafețe reflectorizante folosite în băi, băi, saune.

Cu o gamă largă de membrane, trebuie să fiți atenți în ce scopuri sunt destinate - pentru bariera de stradă, baie sau vapori din interiorul casei.

Parbriz izolator de aburi

Pentru bariera de vapori utilizați un film cu o grosime mai mică de 0,1 mm. Aceasta este cea mai aplicabilă dintre cele listate. Nu are perforare, nu permite aerului să treacă. Cu toate acestea, se produce recent un film permeabil la aer.

Filmul pentru bariera de vapori este aplicabil datorită soluțiilor la astfel de probleme:

 1. Există o micro-ventilație a pereților și a unui încălzitor.
 2. Condensat produs parțial, colectat când temperatura se schimbă pe stradă.
 3. În saune și băi, unde există umiditate ridicată și temperatură ridicată, care nu poate rezista altor bariere de vapori.

Parbrizul de izolare cu aburi nu lasă picături mici de apă, în același timp, "respiră", ceea ce vă permite să rezolvați problemele.

Lichid de cauciuc

Acest material este vândut ca un lichid bitum-polimer. După aplicarea pe suprafață apare acoperirea "cauciucului", care repetă toate crestăturile de pe perete. Suprafața cauciucului nu permite penetrarea umezelii, face protecție hidraulică, - izolație termică.

Tipuri de cauciuc lichid:

 1. Emulsie - aplicată de mașină. Se aplică pe podea pentru bariera de vapori.
 2. Emulsia se aplica pe podea cu mana.

Cauciucul lichid este de asemenea aplicabil pentru protejarea fundației de partea stradală.

Instalarea materialului de barieră pentru vapori pentru izolarea în interiorul unei case din cărămidă

Izolarea fonică a zidurilor de cărămidă este realizată prin aplicarea mai multor tipuri de materiale pentru a alege. În interiorul camerei sunt filme și membrane.

Și materialele care se bazează pe folie sunt aplicabile. Ele au proprietăți reflexive. În acest caz, partea din folie este plasată în interiorul camerei.

Dacă peretele de cărămidă din interior este izolat cu vată minerală, atunci trebuie protejat de ambele părți. Din partea peretelui de la condens și din partea laterală a camerei de la vaporii care pătrund în încălzitor.

Dintre materialele protectoare folosite Aluf, penotherm, penofol.

Mai întâi de toate, pregătiți peretele: este curățat de proeminențe ascuțite, de praf.

Dupa fixarea bariera de vapori, incalzitorul in cutia creata si din nou in sus bariera de vapori. Astfel vata minerala este protejata de ambele parti.

Care parte pe care să o punem la încălzitorul din interiorul clădirii: cum să punem

În funcție de locul în care se asamblează materialul, determinați în ce parte să fie așezat:

 1. Atunci când se pune izolația de pe partea stradală, bariera de vapori este fixată pe încălzitor - dinspre partea stradală.
 2. La prelucrarea tavanului, sunt utilizate materiale de acoperire, antioxidante. Ele sunt fixate pe încălzitor.
 3. Dacă nu există o fixare suplimentară a plafonului și a izolației acoperișului, atunci materialul este atașat de sub rafturi.
 4. Dacă există o izolație termică din interiorul pereților, fixarea se face din exteriorul încălzitorului.

Aplicați o mulțime de materiale care au aceeași suprafață pe ambele părți. Prin urmare, nu este nici o diferență care parte este atașată la bariera de vapori.

Pe ce parte să întăriți și să unghii

Când apare întrebarea, care parte este parabarita fixă, există nuanțe:

 1. Există materiale care au aceleași laturi. Aplicarea acestora nu afectează funcțiile de protecție.
 2. Izolatorul antioxidant este plasat în partea netedă a încălzitorului.
 3. Membrana de membrană - fixați o suprafață lucioasă în interiorul camerei.
 4. Materialele de film sunt o parte netedă a încălzitorului.
 5. Atunci când alegeți o componentă difuză, este necesar să studiați instrucțiunile, deoarece acestea pot fi două fețe.

Decât să lipiți

Fixarea barierului de vapori se face în mai multe moduri:

 • utilizați cuie cu pălării largi;
 • aplicarea unui capsator de construcții;
 • pe partea superioară a stratului, după o anumită distanță, fixați barele de lemn.

Îmbinările sunt lipite cu bandă adezivă pentru bariera de vapori.

Caracteristicile barierului de vapori al structurilor din lemn și din lemn

Pentru a proteja pereții din lemn, faceți o barieră de vapori atât în ​​exterior, cât și în interior. Acest lucru este necesar, în primul rând, pentru a proteja grinzile de lemn, deoarece, după umectare, uscarea are loc încet. În timpul perioadei de uscare arborele este deformat, putrezind.

În casa din lemn este necesar să fixați stratul de barieră de vapori, deoarece există o posibilitate de salturi de temperatură, aspectul umidității. Mai ales în perioada de toamnă-primăvară.

Izolarea fonică a pereților în casele de cadru este realizată printr-o metodă diferită.

Cum să stilul corect

Izolarea cu abur a zidurilor unei case din lemn de pe stradă este realizată în următoarea ordine:

 1. Pe grinzile din lemn fixați straturile cu o suprapunere. Toate îmbinările sunt sigilate cu bandă sau folie.
 2. Apoi, baza suport pentru izolație este asamblată.
 3. După fixarea vatei minerale de sus, pe barele inegale se atașează un hidrobarrier.
 4. Etapa finală este finisarea casei.

Izolarea aburului în interiorul casei:

 • Este necesar să se facă o reacție prin rafturi pentru ventilație;
 • pe rafturi fixează materialul;
 • următorul pas este construirea unui cadru pentru un încălzitor.
 • după instalarea încălzitorului, fixați bariera hidraulică;
 • etapa finală se termină.

Atunci când puneți materialul de barieră de vapori al casei, trebuie să urmați aceste reguli:

 • utilizați membrane, creați un strat de ventilație;
 • instalarea de barieră de vapori pe ambele părți nu.

Materialul este atașat cu un capsator, marginile sunt cusute cu bandă adezivă.

Este necesară o protecție suplimentară?

Într-o casă din lemn, nu este necesară o protecție suplimentară. Dar în structurile de cadru sunt aplicabile materialelor cum ar fi: hidro, protecția împotriva vântului. Este fixat la finisajul exterior. Apoi impune OSB, izolație termică, barieră de vapori și finisaj.

Pot pune mai multe straturi

Acest lucru nu este necesar, deoarece materialul de barieră de vapori este proiectat astfel încât să-și îndeplinească pe deplin funcțiile. În plus, în unele cazuri, pe lângă bariera de vapori, materialele suplimentare sunt folosite pentru a proteja izolația și pereții (protecție împotriva vântului, impermeabilizare).

Atenție, vă rog. Unele tipuri de membrane sunt create din mai multe straturi. Aplicând acest material, va exista o protecție suplimentară a pereților în camerele umede.

Cât de greu este să faci o barieră de vapori cu mâinile tale?

În ciuda faptului că bariera de vapori a pereților din casă este un moment important pentru a proteja clădirea de distrugere, ea poate fi efectuată independent. Pentru aceasta, trebuie să urmați regulile:

 1. Trebuie să știți cum să montați corect în cazuri specifice (umiditate ridicată, pereți din lemn).
 2. Înainte de efectuarea lucrărilor de instalare, trebuie să vă familiarizați cu caracteristicile tehnice ale materialului selectat.
 3. Tăiați ruloul trebuie să măsoare cu precizie lungimea corectă. Cu cât articulațiile sunt mai mici, cu atât mai bine pentru clădire.
 4. Fixarea stratului nu se poate face pur și simplu cu unghiile la suprafață. În timp, bariera de vapori se va rupe și va slăbi. Asigurați-vă că utilizați fie șipci de lemn, fie un capsator.

caracteristici

Înainte de a instala bariera de vapori, trebuie să țineți cont de următoarele caracteristici:

 1. Material. După studierea caracteristicilor tehnice ale materialului, puteți înțelege cât de potrivit este pentru a lucra în interior sau în exterior.
 2. Corectitudinea lucrării. În plus, materialul ruloului este așezat cu o suprapunere de minim 20 cm, este necesar să se știe ce parte și ce metodă: vertical, orizontal.
 3. Îmbinările materialului trebuie lipite pentru a evita introducerea umidității în izolație.
 4. Fixarea materialului se efectuează la fiecare 60 cm.

Paroizolarea pereților casei poate fi efectuată nu numai atunci când este în curs de construcție o nouă structură, dar și în timpul lucrărilor de reparații. Pereții casei sunt distruși sub influența umidității, prin urmare, pentru siguranța lor, materialul este montat pe stradă și în casă. Numai în unele cazuri, lucrarea se desfășoară pe o parte (casă cadru). După studierea tuturor nuanțelor de instalare, bariera de vapori va dura mult timp, iar microclimatul din casă nu va fi deranjat de umiditate.

Izolarea aburului pereților cu mâinile lor - instrucțiuni pas cu pas privind instalarea. Cele mai bune soluții pentru bariera de vapori din casă (110 fotografii)

Vaporii de apă strică multe materiale de construcție și le fac improprii pentru utilizare. Pe pereți există o matriță care distruge structurile. Izolarea cu aburi este o etapă extrem de importantă în procesul de construcție, fără de care nu putem face fără. Există multe modalități de a proteja pereții împotriva efectelor corozive ale condensului. Utilizarea unei membrane de barieră de vapori este cea mai eficientă. În fotografie, se pare că o rolă, care este derulată, tăiată în bucăți de lungime necesară, în timp ce lucrează la bariera de vapori a pereților.

Universal, potrivit în toate cazurile, materialul izolant nu există. În procesul de selecție ținem cont de proprietățile obiectului, de specificitatea structurii existente.

Scurt conținut al articolului:

Necesitatea de bariera de vapori

Umiditatea ridicată, temperaturile calde sunt condiții ideale pentru apariția vaporilor de apă, care, trase cu aer, se așează pe acoperișurile de perete, pe tavan. Umiditatea constantă conduce în cele din urmă la descompunerea tencuielii, distrugerea, turnarea pereților.

Este deosebit de importantă protecția camerelor cu schimbări de temperatură, pivnițe încălzite, băi, în care apa condensează în mod constant. Aerul cald, părăsind încăperea, se așează sub formă de picături pe pereți, pe tavan. Se simte umed, poate mirosi mucegai.

Izolarea aburilor devine un obstacol în calea efectelor agresive ale apei, protejând acoperirea împotriva distrugerii. Nu numai subsolurile, băile au nevoie de ea, ci și multe alte clădiri. Cei care se află în perioada de încălzire sunt, de asemenea, predispuși la formarea de vapori, condensare pentru un motiv sau altul.

Când pot să fac fără o barieră de vapori?

Folosit ca încălzitor pentru fibră de sticlă sau vată minerală. Curenții de aer care curg, devin saturați în timp cu umiditate, își pierd proprietățile termoizolante, sunt distruși. Umiditatea ridicată pentru ei este fatală.

Bariera eficientă de vapori în structurile de cadru. Protecția pereților multistrat.

Protecția exterioară a fațadelor ventilate, a pereților din purjare. Umiditatea în exces este îndepărtată prin fantele de schimbare a aerului. Este deosebit de important atunci când zidul de cărămidă este izolat cu vată minerală, iar în partea de sus este siding.

Este important ventilarea camerei. Împreună cu bariera termică și de vapori, se obțin condiții acceptabile pentru conservarea suprafețelor încăperilor - pereții, plafonul de la distrugere, agresiunea excesivă a apei.

Materiale folosite

Montarea barierului de vapori este permisă folosind o varietate de materiale. Circulația completă a aerului nu este blocată. Acesta este redirecționat către capotă. Împiedicând efectul focarului, debitul minim al aerului cu reținerea umidității excesive - acestea sunt cele mai importante sarcini care trebuie rezolvate de o barieră adecvată a pereților.

Pentru lucrările de protecție utilizați următoarele materiale:

Film de polietilenă. Îl atașăm cu grijă, fără a atrage prea mult. Noi nu creăm condiții pentru deteriorarea ei. Poetylene nu pierde aburi sau aer. Ea face dificilă ventilația. Un microclimat confortabil cu acest tip de protecție nu este posibil. Construcția modernă o aplică rar.

Utilizarea masticului. Ieftin, ușor de utilizat. În mod remarcabil trece aerul, reține umiditatea. Suprafețele sunt tratate înainte de începerea lucrărilor de finisare împreună cu lucrările de impermeabilizare.

Film de barieră de vapori cu membrană. Un mod modern de protecție. Oferă încălzitoare poroase cu schimbător de aer normal. Nu permite impregnarea lor. Se utilizează pentru izolarea cadrului, pereților din lemn. Când folia de membrană este întinsă, spațiul de aer nu trebuie setat.

clasificare

La alegerea materialelor pentru bariera de vapori, nu se dau preferinte pentru mastic, ci pentru polietilena. Prioritatea pe primul loc în ceea ce privește adecvarea, eficiența ocupă un film cu membrană.

Are o serie de avantaje care pun accentul pe profitabilitatea sa:

 • Realizează o eficiență ridicată în funcționare;
 • Instalarea este convenabilă, nu provoacă dificultăți;
 • Bine respinge umezeala;
 • Oferă rezistență la suprafață la aspectul, reproducerea mucegaiului;
 • Are rezistență la decădere;
 • Materialul este ecologic;
 • Folosit pentru o lungă perioadă de timp;
 • Funcționează într-un interval de temperatură mare.

Următoarele tipuri de filme cu membrană sunt utilizate pe scară largă de către consumatori pentru aplicarea lor particulară:

 • Izolarea exterioară a structurilor din lemn, cadru, panouri din ploaie, zăpadă, vânt cu utilizarea Megaizol A, Megaizol SD, Isospan A;
 • Protecția suprafeței interioare (tavan, pereți) de abur, condens Isospan B, Megaizol B;
 • Reflecția aburului, care este relevantă pentru băi, saune, folosind Isospan FX, Isospan FS, Isospan FD.

Cerințe pentru montarea membranei:

 • Filtrul pentru bariera de vapori se potrivește perfect cu încălzitorul;
 • Are o fixare sigură rigidă;
 • Nu există zone de cădere, care să creeze clape în rafalele vântului.

Tehnologia de izolare a aburilor

Protecția pereților interiori se face după utilizarea materialelor minerale încălzitoare, predispuse la absorbția umidității în timpul schimbărilor de temperatură.

Procesul de barieră adecvată a pereților cu mâinile tale se face în această ordine:

 • Filmul cu membrană este fixat pe partea dorită pe cutie. Lucrăm cu prudență, excludem riscul de avarie;
 • Lipim crapaturile, locurile de îmbinare, punctele de suprafață cu bandă adezivă sau adeziv special;
 • Dacă protejăm structura cadrului, atunci deasupra membranei se instalează o cutie de ventilație;
 • Coasem cu orice material de finisaj (gips-carton, panouri, panouri etc.).

Protejăm structurile cadru: tipuri de scheme pentru instalarea unei barieră de vapori

Este important să se înțeleagă corectitudinea pașilor în procesul de depunere a membranei, necesitatea reală a acesteia. Atunci când spuma este utilizată ca izolație, spumă poliuretanică, ecowool, este instalat un sistem de ventilație bun, nu este necesară izolarea cu aburi a pereților.

Membrana este instalată de partea necesară și fixată pe stâlpi de un capsator de construcție. Amestecurile sunt lipite cu bandă adezivă sau lipici, mastic.

Există două scheme pentru a lucra cu un film de barieră de vapori pentru a proteja cadrul:

 • Placarea este plasată deasupra membranei (asigură un spațiu de aer). Se utilizează în case cu utilizare intensivă în perioada rece;
 • Pe rafturile de cadru este cusută o cusătură izolatoare, deasupra căreia este fixat materialul de finisare. Când o ședere sezonieră, fără încălzire - cea mai bună opțiune. În acest caz, analizăm cu atenție sistemul de ventilație.

Intensitatea funcționării camerei în momente diferite ale anului influențează alegerea acestei scheme de conexiuni.

Case din lemn

Permeabilitatea înaltă a pereților este o trăsătură distinctivă a structurilor din lemn. Astfel de case au nevoie de o protecție specială. Pereții au deja o umiditate naturală, sunt uscați, deformați, crăpați în timpul operațiunii de cinci ani.

Având în vedere permeabilitatea specifică a vaporilor, există două modalități de rezolvare a problemelor:

 • Așteptați până când pereții din lemn sunt complet uscați pentru a începe finisarea;
 • Utilizați o barieră de vapori utilizând următoarele tipuri de membrane: "Isospan FS", "Isospan B", "Isospan FB".

Astfel, toate lucrările pe bariera de vapori se realizează în funcție de caracteristicile structurii, de intensitatea funcționării sale în diferite momente ale anului. În acest caz, este necesar ca membrana să repete în mod ideal contururile de-a lungul cărora va fi fixată. Lucrăm cu atenție, nu-l deteriora. Apoi, problema cu deteriorarea frumuseții exterioare nu este amenințată, designul interior și fațada va dura mulți ani.

Izolarea cu aburi - care parte a încălzitorului trebuie stivuită corespunzător și alte caracteristici ale utilizării membranelor

Deci, în sfârșit, pereții casei sunt izolați. Pentru aceasta, a fost ales vata minerala traditionala si ieftina. Lucrarea a fost încredințată constructorilor care iau ieftin. Numai, așa cum sa dovedit, fac o gafă. În toate încăperile nu există încă dinte pe dinte, în plus, acoperișul împreună cu pereții umezesc începutul. La urma urmei, astfel de constructori de durere, cel mai probabil, și lucruri elementare nu știu. Și trebuie doar să puneți corect bariera de vapori. Cum este bariera de vapori și ce parte a încălzitorului trebuie să o instalați în acest articol.

Care sunt membranele de construcție?

Pentru început, să examinăm mai atent tipul de barieră de vapori care poate fi utilizat, în funcție de scopul său. În funcție de scopul său, membranele utilizate în construcții pot fi din următoarele tipuri:

 • membrane permeabile la vapori;
 • membrane cu proprietăți de barieră la vapori.

Pentru a proteja vata minerala de penetrarea umiditatii, se plaseaza un strat de material izolant in vapori. Atunci când un acoperiș sau o clădire sub acoperiș este izolată, un astfel de film trebuie plasat fără probleme. Stratul de barieră de vapori trebuie localizat mai jos, sub un strat de vată minerală. Dacă este necesar să se izoleze pereții din interiorul clădirii, este de asemenea necesar să se prevadă o barieră pentru evaporarea apei. Nu utilizați un material care are pori sau perforații. Mai multe detalii despre izolarea pereților din interiorul uita-te la material: decât să încălzi pereții din interiorul apartamentului sau casei și cum să o faci corect.

Coeficientul de permeabilitate la vapori al acestui strat ar trebui să fie cât mai mic posibil. Este de preferat să se utilizeze, de exemplu, un film din polietilenă (care poate fi întărit). Nu fiți înveliți din aluminiu pe un astfel de film. Nu uitați - când se utilizează o barieră de vapori, umiditatea din camera izolată va crește de mai multe ori. Prin urmare, trebuie să vă gândiți la un sistem de ventilație bun.

Există filme speciale pe care se aplică un strat anticondensat. Umiditatea nu se acumulează pe ele. Ele sunt, de obicei, acoperite sub materiale susceptibile la rugină. Acesta este profilat, galvanizat, metalic (care nu are acoperire protectoare din interior). Filmul nu permite ca fumurile umede să ajungă la metal. Pentru aceasta, pe interiorul acesteia se află un strat de material dur, care colectează umiditate. Așezați filmul cu înveliș anticondensat în partea inferioară a materialului, la o distanță de 2 până la 6 centimetri de stratul de vată minerală.


Film cu un strat anticondensat.

Membranele de construcție, care trec evaporarea, sunt utilizate pentru a încălzi pereții din exterior, protejându-i împotriva rafalelor de vânt. Ele sunt utilizate, de asemenea, în acoperișuri așezate și fațade despălate ca protecție suplimentară împotriva umezelii. Din filmele permeabile la vapori sunt necesare pori și perforații microscopice. Umiditatea care se acumulează în încălzitor trebuie să treacă prin ele în mod liber în sistemul de ventilație. Odată cu evaporarea mai activă a apei, cu atât mai bine. La urma urmei, izolarea se usucă rapid, iar efectul aplicării este mai mare.

Filmele permeabile la vapori pot fi din următoarele tipuri:

 • Membranele de tip pseudo-difuzie lasă vaporii de apă pe zi să treacă mai puțin de 300 de grame pe metru pătrat.
 • Membranele de tip difuzie au un coeficient de permeabilitate la vapori de la 300 la 1000 grame pe metru pătrat.
 • Pentru membranele de tip superdifuzie, acest indicator depășește 1000 grame pe metru pătrat.

Deoarece membranele de pseudodifuzie sunt bine protejate împotriva umezelii, ele sunt convenabile pentru a fi utilizate sub acoperiș ca un strat exterior. În acest caz, este necesar să se asigure un spațiu de aer între film și încălzitor. Dar, cu izolație pe fațadă, astfel de membrane nu sunt potrivite - le lipsește prea mult aburul. La urma urmei, când este uscat în exterior, praful poate scăpa de ventilația din porii membranei. Deci, "filmul" încetează să "respire", iar condensul se oprește pe încălzitor.

Și cum să puneți o barieră de vapori de tip difuzie sau super difuzie? Mult mai ușor, după cum arată experiența. O astfel de membrană are deschideri de pori suficient de mari și nu este atât de ușor să le înfundați. Prin urmare, de stabilire a acesteia, nu-mi pasă de stratul de aer pentru ventilație din partea de jos. Acest lucru face ca sarcina să fie mai ușoară - nu trebuie să vă deranjezi cu instalarea plăcilor și a rafturilor.

Există filme de difuzie nu numai obișnuite, ci și voluminoase. Ele sunt aranjate astfel încât stratul de ventilație să fie localizat în interiorul membranei. Din acest motiv, condensul nu ajunge pe acoperișul metalului. Principiul funcționării unui astfel de film este același cu cel al unui anticondensat. Diferența este că membrana volumetrică îndepărtează umezeala din izolatorul termic. La urma urmei, dacă acoperișul metalic este înclinat la un unghi mic (de la 3 la 15 grade), atunci condensul format pe partea inferioară nu poate curge în jos. Se încetinește, dar încet, reduce substratul galvanizat, distrugând treptat complet.


Membrana difuză în vrac.

Ce trebuie să știți despre stivuirea unei bariere de vapori - răspunsuri la întrebările populare

Din partea exterioară sau interioară a izolatorului termic, montați membrana

# 1. Dacă trebuie să izolați fațada, atunci filmul pentru extragerea aburului este pus din exterior.

# 2. Dar când acoperișul este izolat, sunt utilizate filme cu un strat anti-condens, difuz sau voluminoase. Acestea ar trebui să fie plasate pe minnow de sus, la fel cum se face într-o fațadă ventilată.

# 3. Dacă acoperișul este construit fără izolație, stratul de film trebuie să treacă sub grinzi.

# 4. Încălzind tavanul superior al camerei sub pod, bariera pentru abur este plasată din partea inferioară a izolatorului termic.

# 5. Și ultima opțiune este izolarea internă a pereților. Aici, filmul pentru bariera de vapori (fără perforare) trebuie montat pe vată minerală, amplasată în interiorul încăperii.

Cum să montați membrana - fața sau interiorul

# 1. După cum sa dovedit, mulți maeștri nu știu de ce parte să pună o barieră de vapori. Cea mai ușoară cale, dacă folia pentru izolația împotriva barierelor cu vapori are aceeași față și o parte din spate - întrebarea este imediat eliminată. Dar nu întotdeauna - se produc filme unilaterale. De exemplu, anti-condens - partea inferioară a acestora este țesătură, iar în timpul instalării ar trebui să se uite în interiorul camerei. Ar trebui să existe și o acoperire metalică pe membrana foliei.

# 2. Pentru foliile de difuzie, producătorul aplică de obicei instrucțiunile de instalare. Descrie în detaliu care parte a membranei este plasată. Citiți cu atenție această descriere: deoarece aceeași companie poate produce filme ca pe o singură parte și pe două fețe. Se poate determina, uneori, în exterior - în culori. Dacă membrana are două laturi, atunci una dintre ele este colorată mai luminos. De obicei, aceasta este partea exterioară a filmului.

În ce cazuri este necesar un strat de aer în apropierea membranei?

# 1. La baza tuturor filmelor pentru bariera de vapori este de obicei amenajat un spațiu de ventilație de aproximativ 5 centimetri în lățime. Acest lucru se face pentru a scăpa de condens. Nu lăsați garnitura de perete să intre în contact cu membrana. Dacă se folosește un film de tip difuzie, acesta este montat direct pe încălzitor, placaj rezistent la umiditate sau OSB. Aici, stratul de aer trebuie să fie realizat din exteriorul membranei. Membrana anticondensată trebuie să aibă o distanță de 4 sau 6 centimetri pe fiecare parte.

# 2. Încălzind acoperișul, spațiul de ventilație se realizează prin construirea unei grătare, formată din bare. Și pentru o fațadă ventilată, se obține un gol atunci când se montează rafturi sau profile orizontale perpendiculare pe film.

Ce ar trebui să fie suprapunerea atunci când părțile membranei intră una în cealaltă

# 1. Pe marginea barieră de vapori sunt marcaje. Aceasta înseamnă, ce ar trebui să fie suprapunerea de pânze - de obicei de la 10 la 20 de centimetri. Acest lucru este important pentru bariera de vapori a acoperișului - aici filmul trebuie să protejeze împotriva umezelii. Suprapunerea este calculată în funcție de unghiul pantei acoperișului. Deci, un unghi de până la 30 de grade necesită suprapunere la 10 centimetri, 15 centimetri este suficient pentru unghiuri de la 20 la 30 de grade. Dacă unghiul pantei este mai mic de 20 de grade, părțile filmului trebuie să scadă cu un centimetru cu 20, nu mai puțin.

# 2. Membrana tipului de difuzie trebuie să se suprapună în punctul unde patina este, de asemenea, de 20 de centimetri. În vale, suprapunerea va fi de 30 de centimetri, iar banda suplimentară de-a lungul pantei va fi așezată dacă panta acoperișului este mică. Abordarea benzii pe ambele versanți ar trebui să fie de la 30 la 50 de centimetri. Pe acoperișul membranei, părțile laterale ale izolatorului termic sunt, de asemenea, închise. Concluzia este fie la canalul de scurgere, fie la picurare.

De ce și cum sunt îmbinate îmbinările și dacă este necesar

Părțile separate ale membranei trebuie sigilate. Acest lucru se realizează utilizând benzi autoadezive, tip unul sau două fețe. Sunt fabricate din polietilenă obișnuită sau spongioasă, cauciuc butilic sau butilenă, polipropilenă. Aceste benzi pot fi utilizate și pentru a repara bariera de vapori, acoperind fisurile și găurile.

Ce fel de bandă este mai bine de utilizat, recomandă producătorii. Doar nu luați bandă scotch în aceste scopuri, mai ales înguste. În acest caz, este posibil să se uite de etanșeitate - articulațiile vor fi dezlegate după un timp scurt.

Ce elemente de fixare ar trebui să utilizez?

Pentru montarea membranelor, puteți lua cuie (cu condiția să aibă o capotă largă) sau puteți folosi capsatorul de construcții obișnuit. Dar cele mai bune elemente de fixare sunt contra-rafturi.

concluzie

Pentru ca construcția multistrat să dureze mult timp, membranele trebuie utilizate. În caz contrar, raportul optim de temperatură și umiditate nu poate fi atins. Principalul lucru este să știi cum să alegi partea dreaptă și care parte să plasezi bariera de vapori.

Dacă prețul pentru membrana de construcție nu este mai mare de 0,5% din estimare, atunci protecția împotriva izolației este o măsură rezonabilă. La urma urmei, în timp ce în camere va fi confortabil, iar costurile cu energia vor scădea.

Subtilitatea procesului de barieră la vapori a pereților

Materialul tradițional pentru construirea multor case și în epoca noastră de tehnologie este lemnul. A fost folosită în astfel de scopuri încă din timpuri imemoriale. Pentru a deveni proprietar de locuințe ecologice, oamenii acordă atenție acestui material. Dar, totuși, procesul de construcție a suferit încă schimbări semnificative.

Astăzi oamenii încearcă să maximizeze viața unor astfel de clădiri. Pentru aceasta, se folosesc și materiale de construcție suplimentare. Acestea includ o bariera de vapori pentru peretii unei case din lemn. Despre caracteristicile, tipurile, dispozitivele, precum și metoda de instalare merită să vorbim mai mult.

caracteristici

Pentru pereții unei case din lemn se folosește un strat de barieră de vapori, care este necesar în toate cazurile. Motivul este caracteristica lemnului ca material de construcție. Faptul este că trece perfect aerul, dar în același timp absoarbe o cantitate mare de apă, care provoacă umflarea acestuia.

Și dacă nu luați un anumit set de acțiuni, aceasta poate duce la următoarele consecințe:

 • Pereții vor începe să se umfle sau să devină strâmbați;
 • casa poate începe să se îndoaie deoarece densitatea lemnului va începe să crească;
 • deteriorarea materialelor de finisare și a pereților va începe din cauza mișcării acestora;
 • În colțurile casei poate începe să apară mucegai, ceea ce va duce la apariția unui miros neplăcut;
 • dacă apa intră în crăpături în timpul iernii și îngheață, atunci creșterea volumului acesteia va determina o creștere a deformării pereților;
 • în plus, înghețarea pereților va începe mult mai repede, ceea ce va determina o creștere a costurilor de încălzire;
 • absorbția de umiditate în materialul izolator poate provoca înmuierea și, ca urmare, distrugerea acestuia.

Dar toate aceste consecințe pot fi evitate prin realizarea unui strat de barieră de vapori, care trebuie făcută imediat după materialul de finisare și aproape de încălzitor.

Ca strat de barieră la vapori, pot fi utilizate următoarele materiale de construcție:

 • film de polietilenă;
 • un film cu membrană;
 • vase de barieră de vapori.

Un film de polietilenă având o grosime de numai 1 milimetru este opțiunea cea mai accesibilă și mai simplă. Are un singur dezavantaj semnificativ - blochează complet circulația maselor de aer. Din acest motiv, pereții opresc pur și simplu respirația. Utilizați acest material cu mare grijă.

Nu forțați-o prea mult, altfel expansiunea sezonieră a materialelor va duce la deformarea și ruperea acesteia.

Dacă vorbim despre masticul de barieră de vapori, acesta trece perfect aerul și menține apa, fără a lăsa să intre înăuntru. De obicei se aplică chiar înainte de terminarea camerei.

O altă opțiune bună pentru izolație poate deveni un film cu membrană. Acest tip de izolație asigură o protecție fiabilă împotriva umezelii, în timp ce, în același timp, circulația aerului cu volumul prescris. Această opțiune poate fi numită cea mai frecvent utilizată în timpul nostru pentru case din lemn.

În general, dacă vorbim despre filmele cu membrană ca o opțiune excelentă pentru izolarea cu aburi a unei case din lemn, atât pe plan intern cât și ca o barieră de vapori exterioară, ar trebui să spunem despre avantajele acestora, cum ar fi:

 • Păstrează bine condensul și protejează izolația de penetrare;
 • poate suporta schimbări extreme de temperatură;
 • Structura fibră armată determină o bună rezistență la uzură a stratului de acoperire și durabilitatea acestuia;
 • asigură un bun schimb de gaze între mediul înconjurător și cameră;
 • cantitatea optimă de umiditate este trecută;
 • o serie de membrane armate cu folie, care vă permite să reflectați căldura care vine din casă. Aceasta permite încălzitorului să mențină temperatura în cameră în timpul sezonului de iarnă.

Trebuie remarcat faptul că, în funcție de tipul lor, membranele sunt împărțite în următoarele două categorii:

 • folie - sunt proiectate pentru a preveni pătrunderea umezelii cât mai mult posibil;
 • antikondensatnye - poate păstra căldura împreună cu bariera de vapori pentru pereți.

De asemenea, trebuie remarcat faptul că, în funcție de localizarea materialului în diferite părți ale casei, se disting următoarele categorii:

 • A și AM - protejarea unui încălzitor în pereți și a unui acoperiș de influența factorilor externi;
 • В и С - protecția unui încălzitor în pereți și a unui acoperiș de la o umiditate din interior;
 • D - protecția podelei de umezeală, care provine de la sol.

Merită să aflați mai multe despre fiecare categorie.

 • Astfel, materialele din categoria A sunt montate de obicei sub acoperiș, finisajele pereților exteriori pe un radiator sau într-un arbore de ventilație. Pentru ca membrana să-și îndeplinească bine funcția, trecând umezeala în interior și blocând-o din afară, este necesar să se folosească cu atenție stratul. Stratul etichetat ar trebui să arate spre stradă.
 • Dacă vorbim despre categoria AM, atunci structura sa constă din două elemente: straturi de fibră de sârmă și un film difuz. Vorbind despre spunbond, merită să țineți cont de tipul special de film polimeric impermeabil. În acest caz, fibra va consta din fire artificiale, cusute sub influența substanțelor chimice, a jeturilor de căldură și apă. Ca urmare a acestei combinații, se obține o fibră poroasă calitativă, care se deosebește de puterea ei specială, care trece perfect aerul și umiditatea spre exterior și protejează împotriva vântului și a precipitațiilor.
 • Categoria de izolație cu abur B este utilizată pentru a proteja pereții casei de lemn din umiditate din interior. Și, de asemenea, este utilizat pentru finisarea părților interioare ale acoperișului, ceea ce va fi deosebit de important atunci când este planificat să se facă o cameră de zi la mansardă, unde va fi posibil să trăiți pe tot parcursul anului, de exemplu, într-un pod. În acest caz, materialele multistrat vor fi o protecție excelentă față de vânt, iar folia - va păstra căldura în incintă. Apropo, acest tip de barieră de vapori poate fi folosit pentru a izola podele, precum și pentru etajele dintre etaje.
 • Categoria C include o membrană puternică compusă din două straturi. Acesta este utilizat în astfel de cazuri, la fel ca și acoperirea de categoria B. În plus, o membrană este folosită pentru încălzirea spațiilor neîncălzite, care se învecina direct la casa: subsol, subsoluri, pridvoare si mansarde.
 • Variantele din categoria D sunt fabricate din polipropilenă și se adaugă un strat special de laminare. Acest lucru le permite să fie utilizate pentru încălzirea podelelor, precum și a acoperișurilor.

dispozitiv

Pentru a se asigura că bariera de vapori este executată corect, este necesar să se înțeleagă în mod clar că este realizată din exterior și din interior prin tehnologii care sunt semnificativ diferite unul de celălalt. De exemplu, izolația pereților casei este realizată din interior, din cauza căreia bariera de vapori este plasată pe interior. Dacă vorbim despre parter sau subsolul unei case de cărămidă, stratul de barieră de vapori va fi încorporat în exterior.

În piscine, ca și în casele din beton aerat, este necesar să se efectueze o barieră de vapori pe ambele părți, datorită particularităților materialelor utilizate pentru construcția lor.

Trebuie menționat faptul că înainte de a lucra la izolația termică trebuie pregătită suprafața de lucru. Trebuie curățat de murdărie și de elementele inutile, apoi aplicați un strat de protecție.

De obicei se utilizează cauciuc lichid, deși se aplică cu ajutorul unor echipamente speciale, dar are caracteristici de protecție excelente. De obicei, în compoziția sa sunt incluse două amestecuri, care după polimerizare sunt aproape imediat polimerizate. De aceea, soluția este preparată imediat înainte de utilizare și este aplicată cu un pistol special cu două duze, care permite lichidului să fie pulverizat sub presiune.

montare

Pentru a împacheta corect bariera de vapori, trebuie să știți mai întâi ce este casa. Poate fi schelet sau făcut dintr-un bar. Adevărul este că așezarea materialului în interior și în exterior nu este același lucru. Stivuirea va fi efectuată în moduri diferite.

 • Dacă vorbim despre o barieră exterioară de vapori, atunci este necesar să protejăm casa de vântul rece, folosiți un strat care va efectua această funcție. O impermeabilizare este necesară numai atunci când clădirea este veche și trebuie protejată de umiditate.
 • Dacă este așezat un strat cu impermeabilizare în interiorul pereților, atunci ar trebui să știți că apa, când se evaporă pe suprafața materialului, trebuie să meargă undeva. Asta înseamnă că bontul la încălzitor nu trebuie să fie prea dens - ar trebui să lăsați un mic decalaj.
 • În cazul în care casa este construită dintr-o bară cilindrică, spațiul de drenaj este deja prezent, deoarece bara are o rotunjire naturală. În acest caz, membrana trebuie să fie fixată direct pe busteni cu capsator. După ce este necesar să faceți cutia și să instalați materialul de finisaj interior.
 • Dacă casa este construită dintr-o bară dreptunghiulară, atunci când montați încălzitorul, membrana trebuie montată pe bara de control. Pentru aceasta, barele mici de lemn de aceeași mărime ar trebui să fie utilizate ca un dispozitiv de fixare. Acestea sunt situate într-un anumit interval, ceea ce vă permite să păstrați încălzitorul. Pe partea de sus a acesteia și a pus o barieră de vapori. Apropo, această tehnologie va fi utilizată pentru o casă de lemn din lemn.

Dacă bariera de vapori trebuie să se desfășoare din exterior, filmul ar trebui să se afle sub stratul de piele și să adere bine la încălzitor. În același timp, ar trebui să existe spațiu pentru acumularea și drenarea condensului. În acest caz, tehnologia va fi după cum urmează:

 • dacă busola este rotundă, atunci bariera de vapori va fi fixată cu un capsator de construcție;
 • toate suprafețele de îmbinare trebuie lipite cu o bandă de construcție;
 • dacă casa este o casă de cadru sau dintr-o bară dreptunghiulară, membrana ar trebui să fie plasată pe bara de control, precum și așa cum sa făcut din interior;
 • Filmul este acoperit cu benzi de lemn la aceleași intervale ca și rafturile pentru contragreutate.

Este necesar să se acorde atenție unei alte variante de instalare a barierului de vapori, care este universal. O astfel de metodă va fi utilizată atunci când materialele minerale sunt utilizate ca izolatoare termice. Acest proces constă în următoarele etape:

 • folia de barieră de vapori trebuie să fie amplasată cu partea necesară și apoi să o fixați cu atenție și calitativ pe cutie. Deteriorarea filmului în acest proces este inacceptabilă;
 • După aceasta, este necesar să se adune crăpăturile posibile, precum și locurile în care există spărturi sau suprapuneri;
 • Este necesar să se facă o cutie cu ajutorul barelor pentru a forma o bună ventilație;
 • pe structura ar trebui să fie pus gips carton, panouri de perete sau materiale de finisare necesare.

Apropo, nu va fi inutil să se ia în considerare relația dintre izolație și bariera de vapori, deoarece este destul de importantă.

Este necesar să se înțeleagă când este cu adevărat posibil să se încălzească pereții cu folie de polietilenă și când este necesară o protecție mai eficientă. În acest caz, există două opțiuni.

 • Dacă spuma este utilizată ca încălzitor, spumă poliuretanică sau ceva de genul acesta, atunci nu este nevoie să montați filmul pentru a-l proteja, deoarece nu este caracteristic pentru ei să absoarbă umezeala. Dar dacă casa este izolată cu vată minerală sau vată minerală sau cu material de rumeguș, atunci membrana ar trebui folosită neapărat, deoarece vata de bumbac, care este umedă, va deveni doar un gunoi în doar 1-2 ani.
 • În cazul în care casa este veche și confecționată dintr-un cadru din lemn sau ca o structură în vrac, în orice caz este necesar un strat pentru a păstra umezeala pentru a proteja același lemn.

Sfaturi și trucuri

În general, instalarea unei barieră de vapori este un lucru extrem de necesar și util pentru aproape orice clădire. Dar nu va fi inutil să oferiți sfaturi valoroase care să vă ajute să alegeți bariera corectă de vapori. Nu va fi inutil de la început să înțelegeți cum să instalați o barieră de vapori în cazul în care casa este un schelet. Mai întâi, trebuie să instalați membrana cu partea dreaptă, apoi să o atașați la posturi folosind un capsator. După aceasta, este necesar să lipiți îmbinările cu mastic sau cu bandă.

Dacă se folosește ca încălzitor o spumă poliuretanică, spumă, vată ecologică sau ceva asemănător, atunci stratul de vapori izolant poate să nu fie util în prezența unei ventilații eficiente.

Dacă există o nevoie de barieră de vapori, este necesar să se înțeleagă și să se calculeze, ce avantaje va oferi această sau varianta instalării sale. Alegerea schemei de instalare a barierului de vapori ar trebui să se bazeze pe diverși factori, și anume:

 • tipul casei;
 • intensitatea utilizării camerei;
 • sezonalitatea utilizării sale.

În general, după cum puteți vedea, crearea unei barieră de vapori de către propriile mâini este o chestiune extrem de importantă, care necesită o înțelegere clară a întregului proces chiar înainte de punerea sa în aplicare. Puteți face o barieră de vapori la domiciliu pe cont propriu. Principalul lucru este să știți clar ce trebuie să faceți, pentru ce este și pentru ce rezultat doriți să obțineți la sfârșitul procesului.

Izolarea cu aburi va prelungi durata de viață a structurii din lemn, dându-i forță și fiabilitate.

Puteți afla cum să montați în mod corespunzător un film cu barieră de vapori într-o casă de cadre vizionând videoclipul puțin mai jos.