Trecerea hornului prin acoperiș

Reparații

Unitățile de încălzire care funcționează pe combustibili solizi, gazoși sau lichizi sunt echipați cu o conductă de fum pentru evacuarea produselor de combustie. Pentru funcționalitatea și siguranța hornurilor există cerințe ridicate, deoarece datorită utilizării materialelor de calitate slabă pentru instalarea lor sau încălcării normelor tehnologice și SNiP, proiectul în sine se poate prăbuși, poate apărea un incendiu. În mod deosebit, este necesar să echipați trecerea prin acoperiș pentru coș pentru a asigura impermeabilizarea și siguranța la incendiu a unității. Să luăm în considerare modul în care să efectuăm în mod corespunzător trecerea unui canal de fum printr-un sistem de acoperiș.

Canalul de scurgere a canalului

Consecințele instalării de calitate slabă

Nodul de acces trebuie protejat în mod fiabil de pătrunderea umezelii, deci este foarte important să se respecte tehnologia de instalare, utilizarea materialelor fiabile și durabile. Impermeabilizarea impermeabilă a țevilor care sunt conduse prin acoperiș:

 • Aceasta duce la distrugerea zidăriei de coș din zidărie din cauza slăbirii soluției, ca urmare a faptului că gazele de ardere pot pătrunde în spațiul mansardei. De asemenea, crește riscul de incendiu.
 • Ea provoacă pătrunderea umidității în interiorul canalului de fum din cărămidă și aspectul ciupercii în sezonul cald.
 • Promovează hidratarea și deteriorarea covorului de impermeabilizare și a membranei de barieră de vapori.
 • Creșterea pierderilor de căldură ale clădirii (în mod corespunzător, creșterea costurilor cu combustibilul).
 • Distruge circulația aerului din încăpere sub acoperiș, ceea ce duce la o creștere a umidității și provoacă putrezirea structurilor din lemn. În cazuri complexe, acest lucru conduce la necesitatea unor reparații majore la sistemul de ferme acasă.
 • Aceasta provoacă formarea de gheață, ceea ce provoacă extinderea fisurilor și distrugerea acoperișului de lângă coș.

Locul și înălțimea coșului de fum

Pentru a asigura o tracțiune optimă pentru arderea rațională a combustibilului, lungimea totală a canalului de fum ar trebui să fie cuprinsă între 5 și 10 metri. De asemenea, înălțimea locației marginii superioare a coșului de fum în raport cu creasta acoperișului sau cu peretele unei clădiri mai înalte situate în imediata vecinătate contează.

Reguli pentru amplasarea țevilor pe acoperiș

La proiectarea trecerii țevii de țeava prin acoperiș, trebuie să se țină seama de regulile și reglementările actuale, cerințele de siguranță la incendiu. Ar trebui să se țină cont de următoarele:

 • Locația recomandată a coșului este la o distanță de cel puțin 1,5 metri de cel mai înalt punct al acoperișului (skate). În același timp, partea superioară a țevii trebuie amplasată la cel puțin 50 cm deasupra creastei.
 • Dacă conducta se află la 1,5-3 metri de creastă, partea superioară a acesteia poate fi amplasată la nivelul creastei. Atunci când scoateți coșul mai mult de trei metri, înălțimea sa deasupra acoperișului se calculează în funcție de înălțimea creastei. Secțiunea superioară a creastei trebuie să cadă pe o linie imaginară trasă de la creastă la un unghi de 10 ° față de linia orizontală care trece prin același punct.
 • Poziția coșului care trece prin acoperiș trebuie plasat între căpriori cel puțin 25-30 cm de elementele din lemn ale sistemului de acoperiș. În cazul îndepărtării construcției speciale căprior montat pe cadrul acoperișului rezista la sarcini de exploatare.
 • Între conducta de evacuare și marginile acoperișurilor instabile la foc (acoperișuri moale, material pentru acoperișuri) ar trebui să lase un decalaj de 13-25 cm, atunci când acoperișul este realizat din foi de metal, piele sau ciment-nisip țiglă, ardezie, această distanță poate fi redusă la minimum.
Țevi în zona văii

Nu se recomandă instalarea unui coș de fum la locul unde se află acoperișul complex. Se precipită precipitațiile, care se înmulțesc aici din două raze, în plus, masele de zăpadă se vor acumula în apropierea coșului de fum și se vor topi. Sarcina mărită duce în mod inevitabil la depresurizarea articulațiilor penetrării și a acoperișului, acestea trebuie verificate și reparate în mod regulat.

Siguranța la foc

Sistemul de grătare din lemn și unele straturi de plăci de acoperiș (hidroizolație, barieră de vapori) nu rezistă încălzirii și se pot aprinde sau topi. Siguranța elementelor sistemului care nu diferă în ceea ce privește rezistența la foc este asigurată prin instalarea unei cutii speciale în jurul perimetrului găurii din acoperiș.

Încălcarea regulilor de siguranță

Cutia este montată dintr-un bloc de lemn, trebuie să fie la același nivel cu cutia, din exteriorul acoperișului. De-a lungul perimetrului cutiei pe marginea exterioară a parogidroizolyatsii fixe - covor de hârtie gudron sau alte materiale impermeabile, precum și marginile barierei de vapori a membranei pe partea camerei, în cazul unui acoperiș izolat termic. În ambele cazuri, se face o tăietură transversală a panoului și fragmentele triunghiulare ale materialului sunt întoarse în interior. Pentru fixarea folosi unghiile cu palarii largi sau capse și de etanșare sau bandă adezivă se poate obține o etanșare de materiale de sprijin pe cutie perimetrul de lemn.

Trecerea prin acoperișul hornului asigură izolarea termică a coșului cu vată de bazalt sau alte materiale necombustibile. Dacă este posibil, este lăsat un spațiu de aer de 5-7 cm între stratul de izolare și conducta în sine.

Izolarea cutiei cu lână de bazalt

Dacă instalarea coșului de fum presupune utilizarea unui element special - pătrunderea, atunci când îl selectați, asigurați-vă mai întâi că elementul este fabricat dintr-un material rezistent la schimbările de temperatură.

Rețineți: Nu utilizați materiale care nu sunt proiectate pentru încălzire la temperaturi ridicate, cum ar fi țevi și penetrații ale acoperișurilor pentru canalele de ventilație.

Rectangular sau pătrat

Un coș de cărămidă al unui sobă clasică are, de obicei, o secțiune dreptunghiulară sau pătrată, deoarece aceasta este cea mai simplă formă de instalare. În mod similar, se arată și carcasa exterioară a șemineului ceramic.

În versiunea standard, conducta de coș este strict verticală, dar pe podea de la mansardă este posibilă dotarea unei secțiuni orizontale cu o lungime mică pentru reglarea ieșirii coșului de fum pe acoperiș.

În tortul de acoperire se taie o gaură și se montează structura de lemn menționată mai sus. După instalarea conductei care trece prin acoperiș este finalizat, este necesar să se asigure o protecție fiabilă a unității de trecere de la ploaie. Din interior, din spațiul pod, foaia de oțel este atașat la penetrare spațiu clearance-ul (o gaură în ea este tăiată la dimensiunea foii de tub este pus pe coș în prealabil). Placă de protecție și decorativ este fixat pe marginile cutiei de susținere cu ajutorul șuruburilor, îmbinarea perimetrului țevii este umplută cu soluție de etanșare rezistentă la foc. Interiorul cutiei este acoperit cu foi de azbest sau un spațiu între ea și conducta este umplută cu lână de bazalt.

Tub dreptunghiular

Din exterior pe mori tub de cărămidă margine de etanșare, care sa format anterior incizie în formă de cruce. Fiecare dintre triunghiuri rezultate sunt tăiate, astfel încât să se suprapună pe peretele coșului a fost de 10-12 cm de impermeabilizare a aderat la cărămidă cu ajutorul unui material special. - bandă elastică cu metalizate stratul de adeziv.

Apoi se montează șorțul interior. Structura este formată din patru șipci din oțel zincat. Marginea îndoită superioară a fiecărei bare este pusă într-o penalizare pe cărămidă și nu în cusătură de zidărie. La colțuri, barele se unesc între ele la o distanță de 15 mm. Toate bonturile sunt tratate cu un material de etanșare rezistent la căldură. Pe laturile laterale trebuie să existe o jantă care să direcționeze curgerea apei în jos. Sub bara inferioară este ridicată o foaie de metal cu arcuri - o cravată care asigură scurgerea apei în marginea inferioară a acoperișului sau în cea mai apropiată vale.

Pentru a decora coșul de evacuare prin acoperiș, un șorț exterior este fabricat din tablă galvanizată. Materialul poate fi vopsit în culoarea acoperișului. Metoda de fixare este aceeași cu cea a structurii interne, dar este posibil să se facă fără fină prin tratarea îmbinării cu un material de etanșare rezistent la căldură pentru lucrul exterior. Marginile șorțului, așezate deasupra acoperișului, sunt fixate cu șuruburi galvanizate.

ţevi rotunde

Spre deosebire de conductele de fum din cărămidă, este necesar să se organizeze ieșirea tubului rotund prin tavan și acoperiș folosind dispozitive speciale de tăiere, care sigilează gaura.

ţevi rotunde

Sectiunile rotunde au urmatoarele tipuri de țevi pentru aragaz, semineu sau cazan:

 • azbest (ieșirea din uz din cauza rezistenței scăzute la supraîncălzire și materiale neecologice);
 • oțel coaxial (gazele de ardere au evadat prin conducta interioară, iar admisia de aer către cuptorul de tip închis este de-a lungul inelului exterior);
 • sandwich-uri (se instalează un izolator de căldură între conducta interioară și carcasa exterioară);
 • pereți cu o singură perete.
Fiți atenți! Dacă unitatea de încălzire este conectat țeavă de oțel cu un perete care dă interior aer sau apă manta maximă de căldură reziduală pentru încălzirea radiatorului, în cazul în care acesta trece prin tavan și acoperiș și acoperiș, se recomandă să se utilizeze tip sandwich sau face izolație și conducta de carcasă, în mod independent.

Ieșire prin intermediul tubului rotund acoperișului trebuie să citească: după aranjament cutie pentru a satisface distanțele de foc din crescatoria tablă fixă, în care gaura pre-tăiate pentru țeavă. Sau elementul finit este montat - o placă metalică cu o conductă de ramificație cu diametrul necesar.

Deșurubarea coșului rotund prin acoperiș necesită, de asemenea, utilizarea penetrărilor pentru acoperișuri pentru impermeabilizarea sigură a unității din exterior. Producătorii oferă soluții diferite. Atunci când alegeți, luați în considerare panta acoperișului așezat, relieful acoperișului.

Pătrunderile elastice

Pentru a conduce coșul prin acoperișul acoperișului așezat, este convenabil să se utilizeze găuri elastice, care constă dintr-o flanșă plană de formă pătrată sau rotundă și o manșetă de formă conică. Flanșa este confecționată dintr-un material elastic cu plumb sau aluminiu. Ductilitatea metalului vă permite să strângeți baza penetrării chiar și pe o acoperire care are un relief complex - tablă metalică sau ondulată.

Partea metalică a pătrunderii este realizată ca o singură unitate cu o cuplă elastică, care asigură integritatea structurii. Ambreiajul este fabricat din cauciuc EPDM din cauciuc siliconic sau rezistent la intemperii. Etapele marcate ale ambreiajului în formă de con, permit tăierea părții superioare la nivelul dorit, astfel încât elementul elastic să înconjoară bine coșul de fum cu un anumit diametru.

Planificând instalarea unei pătrunderi elastice, este necesar să se determine alegerea opțiunii. Aceasta poate fi o tranziție:

 • pentru acoperișuri plate și acoperișuri cu un unghi de înclinare de până la 25 °;
 • Pentru acoperișurile înclinate cu o pantă mai mare de 25 °;
 • Universal, pentru acoperișuri de orice fel.

În primele două cazuri, elasticitatea manșonului față de flanșă este limitată. În prima variantă, baza este poziționată în raport cu ambreiajul la un unghi drept, în al doilea - la o înclinare de aproximativ 20 °.

Pereții elastici pot fi montați pe acoperișuri cu un strat de orice material. Produsele sunt caracterizate de:

 • rezistenta la influente atmosferice;
 • rezistență la medii ultraviolete și agresive;
 • Flexibilitate (nu este nevoie să selectați elementul în conformitate exactă cu unghiul de înclinare al rampei);
 • o fixare rigidă pe acoperiș, ceea ce asigură etanșarea sigură a unității;
 • aspectul estetic și o gamă largă de culori.

Puteți instala singur burghiul elastic. După etapa finalizat - trompeta retras prin acoperiș, spațiul dintre horn și carcasa este umplut cu izolator termic necombustibil, este necesar să se taie partea superioară a penetrării con a mărcii corespunzătoare diametrului coșului.

Propulsie autopropulsată

Elementul elastic este strâns strâns pe țeavă, marginea superioară este îndepărtată, tratată cu etanșare etanșă la intemperii și împachetată în spate. De asemenea, este posibil să se folosească suplimentar o clemă care sigilează îmbinarea.

Flanșa este deformată cu ajutorul unui ciocan din lemn, astfel încât partea metalică a pânzei să se sprijine pe acoperire, indiferent de relief. În plus, baza de penetrare este acoperită cu un agent de etanșare. Fixarea flanșei pe acoperiș trebuie realizată cu ajutorul șuruburilor sau niturilor cu auto-filetare.

Pătrunderea rigidă

Hornul poate fi ventilat prin acoperiș, folosind o unitate gata fabricată din tablă zincată galvanizată. Caracteristica sa este că conducta este fixată rigid pe bază la un anumit unghi. Prin urmare, alegerea corectă a elementului este importantă - trebuie să corespundă unghiului de înclinare al rampei.

Modelele de penetrare a metalului diferă în ceea ce privește designul și principiul de instalare:

 1. Un element integrat cu o conductă de ramificație în care partea superioară a coșului de fum este lipită de jos, iar capul de coș este așezat pe partea superioară.
 2. Pătrunderea în perete - partea superioară este așezată pe conductă, marginea conductei ramificate este tratată cu un material de etanșare și fixată pe coșul de fum printr-o clemă.
Forare rigide

În ambele cazuri, flanșa este atașată la acoperiș cu ajutorul unui șurub de etanșare și autofiletant. Din moment ce flanșa este rigidă, penetrațiile metalice permit țevii să fie îndepărtate numai pe acoperișuri cu o suprafață uniformă - cu acoperiș metalic moale bituminos sau acoperit.

Strângerea corectă a elementelor pentru etanșarea unității de trecere și respectarea tehnologiei de lucru vă permite să efectuați independent un coș de fum prin acoperiș.

Trecerea coșului de fum prin acoperișul de diferite tipuri

În clădirile cu încălzire pe sobă, cum ar fi o casă privată, o saună și altele, se construiește coșul de fum și se realizează producția. Prin aranjarea trecerii țevii prin acoperiș, este necesar să se respecte anumite standarde pentru a se asigura siguranța și pentru a se menține proprietățile protectoare ale acoperișului.

Trecerea hornului prin acoperiș

Coș de fum pentru arderea combustibilului ieșire (cărbune, gaz, lemn, turbă) și formarea proiectului de cuptor. Metoda de îndepărtare a țevii prin acoperiș este determinată în etapa de proiectare. Condiția principală pentru acest lucru este de a asigura siguranța la foc a acoperișului, în special la joncțiunea lui cu tubul și protecția lipitură împotriva pătrunderii umidității atmosferice și acumularea de condens. Înălțimea tubului i se atribuie reguli croitor și depinde de distanța la care se află pe creasta:

 • dacă distanța de la centrul conductei până la creastă nu este mai mare de 1500 mm, atunci înălțimea conductei de deasupra creastei nu trebuie să fie mai mică de 500 mm;
 • la o distanță între centrul coșului și creasta acoperișului de la 1500 la 3000 mm, înălțimea țevii coincide cu înălțimea creastei;
 • dacă distanța depășește 3000 mm, înălțimea coșului de fum nu trebuie să fie mai mică decât linia trasă din creastă la un unghi de 10 °.
Înălțimea coșului este determinată de normele SNiP și depinde de distanța până la creasta acoperișului

Cu cât distanța dintre țeava și creastă este mai mică, cu atât trebuie să fie mai înaltă conducta.

Ansamblul trecerii coșului de fum

Acest element poate fi amplasat în locuri diferite pe acoperiș. Una dintre opțiunile preferate pentru acoperiș este trecerea coșului direct prin cal. Această metodă se caracterizează prin cea mai ușoară instalare și evită acumularea de zăpadă deasupra peretelui conductei. Un dezavantaj al acestui aranjament este acela de a reduce puterea sistemului de schelete, în care grinda de coamă este fie absent sau este tăiat și fixat cu două suporturi pe fiecare conductă de evacuare lateral, care nu este întotdeauna posibil să se pună în aplicare.

Concluzia coșului prin potcoava diferă prin instalare simplă, dar poate sparge puterea sistemului de rafturi

Cel mai adesea, conducta este situată în apropiere de creastă. Deci coșul este cel puțin expus acțiunii frigului și, prin urmare, acumulării în interiorul condensului. Dezavantajul acestui aranjament este acela că, cu cât țeava este mai aproape de creastă, cu atât este mai înaltă înălțimea acesteia, ceea ce înseamnă că erecția va necesita mijloace suplimentare.

Concluzia coșului de fum la o distanță scurtă de creastă este opțiunea cea mai comună și convenabilă

Nu se recomandă efectuarea unui coș de fum prin vale, deoarece se pot acumula zăpadă în aceste locuri, ceea ce va duce la o încălcare a impermeabilității și apariția unor scurgeri. În plus, la intersecția patinei, este dificil să se organizeze un canal de coș. Nu așezați coșul de fum în partea inferioară a rampei - aceasta poate fi deteriorată de zăpadă care se stinge de pe acoperiș.

Materialul din care se face țeavă influențează și organizarea sistemului său de ieșire. De obicei, conductele sunt realizate din metal, azbest-ciment sau cărămizi refractare, dar uneori există și ceramice. Metodele de impermeabilizare a acestora vor fi diferite. În plus, fiecare tip de combustibil are o anumită temperatură de ardere, iar acest lucru trebuie luat în considerare și la construirea coșului de fum.

În funcție de forma coșului, gaura pentru ieșire poate fi pătrată, rotundă, ovală sau dreptunghiulară. Pentru a proteja acoperirea acoperișului de acțiunea temperaturilor ridicate și a-l proteja de foc, o cutie este aranjată în jurul coșului. Există următoarele:

 1. Grinzi suplimentare sunt instalate în dreapta și în stânga țevii.
 2. În partea inferioară și în partea superioară, grinzile orizontale sunt așezate la aceeași distanță și secțiune similară. Distanța dintre grinzile cutiei și pereții conductei este determinată de SNiP și este de 140-250 mm.
 3. În interiorul cutiei sunt umplute cu materiale izolante necombustibile, de exemplu, din lână de piatră sau bazalt. Fibra de sticlă nu este recomandată pentru acest lucru din cauza inflamabilității sale ușoare.
Spațiul casetei nu trebuie umplut cu fibră de sticlă - se poate aprinde sub influența temperaturilor ridicate

Trebuie remarcat faptul că construcția cutiei poate întrerupe ventilarea spațiului sub acoperiș, astfel încât să puteți instala sisteme de ventilație suplimentare.

Video: caracteristicile de instalare ale ansamblului conductelor de fum

Caracteristicile de evacuare a coșului de fum prin diferite tipuri de acoperișuri

Prin aranjarea trecerii coșului, trebuie să se acorde atenție protecției împotriva precipitațiilor atmosferice, care se va scurge prin conductă și acoperiș. Pentru impermeabilizarea îmbinării țevii și a acoperișului, în jurul coșului este dispus un șorț de protecție. Această tehnologie este similară pentru acoperișurile cu acoperiri diferite.

Acoperire metalică

Tigla metalică - un material popular de acoperiș, care este o foaie subțire din oțel, aluminiu sau cupru, acoperită cu un strat de protecție.

Ieșirea unei țevi pătrate sau rectangulare

Dacă conducta este realizată din cărămizi și are o pătrată sau un dreptunghi în secțiune, este posibil să se utilizeze materialele furnizate împreună cu stratul de acoperire pentru al transporta prin acoperișul metalic. Deoarece coșurile de cărămidă pot avea dimensiuni non-standard, înainte de retragere, o parte din foile de acoperire este îndepărtată sau o gaură a unei suprafețe mai mari este decupată.

Pentru etanșarea articulației se utilizează benzi elastice speciale cu un strat adeziv aplicat pe o parte. O margine a benzii este lipită la baza țevii, iar cealaltă la cutia de acoperiș. Deasupra, muchia este fixată cu o bandă metalică, care este atașată cu dibluri rezistente la căldură la peretele conductei. Toate îmbinările sunt unse cu un material de etanșare.

Pentru a reduce posibilitatea ca apa să curgă prin peretele coșului de fum, este posibilă realizarea unei caneluri sub bara

O apron pentru o țeavă pătrată sau dreptunghiulară poate fi făcută cu mâinile tale. Este realizat dintr-o foaie de metal netedă, de aceeași culoare cu cea a acoperirii principale. Marginea superioară a șorțului este ascunsă sub un rând de plăci metalice situate deasupra, astfel încât apa care curge de sus nu se încadrează sub ea. Dacă conducta este situată în apropierea creastei, marginea șorțului poate fi ascunsă sub un cal sau îndoită spre cealaltă parte. Pentru a proteja trecerea de ploaie sub șorț, puneți o cravată.

Concluzia coșului de fum este mai bine de organizat înainte de așezarea stratului de metal.

Ținând inelul O

Atunci când coșul dintr-o secțiune circulară sau dintr-o conductă de tip sandwich este scos printr-un acoperiș metalic, acoperișul este cel mai adesea utilizat, conectat la capota prin care urmează să fie așezată conducta. În capac, o gaură rotundă este tăiată la dimensiunea coșului, pe conductă este așezată o sticlă universală sau un șanț universal, îmbinările fiind sigilate.

Pentru a sigila articulația țevii rotunde și a acoperișului, utilizați penetrații speciale

Video: sigilarea canalului de cărămidă printr-un acoperiș metalic

Acoperise din carton ondulat

Foi profilate sunt unul dintre cele mai comune materiale de acoperis. Dar, de asemenea, poate exista o scurgere în cazul în care este greșit echiparea orificiului de evacuare a coșului de fum. Coșul cu acest tip de acoperire este mai bine plasat vertical. Groapa din acoperiș este tăiată de bulgară și este necesar să se asigure că marginea tăiată a plăcii ondulate nu este cioplită.

Realizarea unui tub dreptunghiular

Dacă trebuie să aranjați un pasaj pentru un tub dreptunghiular sau pătrat, șorțul poate fi realizat din tablă galvanizată.

 1. Din metal decupați 4 șipci, care vor fi plasate în față, în spatele și de-a lungul părților laterale ale țevii.
 2. Foi din oțel zincat sunt stivuite de la marginea de jos a coșului de furtun până la șipci. Acest element se numește cravată și este apoi închis cu material de acoperire.
 3. Lamele sunt fixate strâns la țeavă, partea inferioară a acestora este fixată pe cutie, iar partea superioară este așezată pe coș.
 4. În peretele țevii se efectuează o penalizare, în care se introduce marginea pliată a barei. Mai întâi setați bara inferioară, apoi - ambele laterale și cele de sus. Plăcile sunt îndoite unul sub altul.
 5. Înainte de a pune o placă ondulată, trecerea coșului de fum trebuie impermeabilă. Puteți folosi de film impermeabil simplu, care se taie „plic“ și este atașat la conducta, dar utilizarea autoadeziva banda optima rezistent la apa.
Marginea superioară a reazemului la țeavă este umplută cu material de etanșare

Ieșirea unei țevi circulare

Când scoateți tubul rotund printr-o acoperire din carton ondulat, utilizați o bandă bituminoasă de impermeabilizare sau o bandă de asfalt folie. Pe horn este pus pe penetrarea acoperișului, care este lipit pe cutie și sigilat cu un material de etanșare rezistent la căldură. Dacă trecerea este făcută din cauciuc, se poate topi de la încălzirea țevii, deci este necesar să fixați clema cu garnitura rezistentă la căldură sub ea.

Dacă utilizați un pasaj din acoperiș din cauciuc rezistent la căldură, puteți evita topirea acestuia

Video: țeavă prin acoperișul de carton ondulat

Acoperiș de ondulin

Ondulin este, de asemenea, numit "Euroshare". Particularitatea acestui strat de acoperire este că este combustibil și nu posedă o mare rezistență. Prin urmare, pentru a trece hornul, va fi necesar să faceți o groapă în acoperiș de o dimensiune mare și umpleți-o cu material ignifug care să împiedice intrarea umezelii.

Pentru etanșarea joncțiunea coșului și acoperișul, metalul de acoperiș montat un întrerupător cu un șorț, margine care este alimentat sub Ondulina foi sau folosiți bandă elastică „Onduflesh“. Această acoperire necesită o ventilație suplimentară.

În acoperișul ondulinului va fi necesar să se facă o gaură pentru retragerea unei țevi cu un diametru mai mare și umpleți-o cu un material ignifug

Video: etanșarea coșului de fum pe acoperișul ondulinei

Cum să scoateți o țeavă printr-un acoperiș moale

Acoperiș, de asemenea, un material combustibil, astfel încât între capacul și coșul de fum trebuie să lase un spațiu de 13-25 mm. Hidroizolarea țeavă este aceeași ca și în celelalte acoperiri, dar în loc de a folosi elastic covor bandă vale sau instalație pentru acoperirea țevii în sine - șindrile sau acoperișuri pâslă.

La impermeabilizarea îmbinării unei țevi și a unui acoperiș moale, în loc de o bandă elastică, poate fi utilizată învelișul propriu-zis

Etape de lucru privind încheierea coșului prin acoperiș

Pentru a aduce coșul prin acoperișul finit, sunt necesare următoarele acțiuni:

 1. Selectați locul de trecere a acoperișului dintre grinzi și grinda transversală.
 2. Montat cutia: plutele sunt construite din bare, paralele cu picioarele de rafturi și grinzi. Secțiunea transversală a grinzilor pentru cutie este considerată egală cu secțiunea transversală a grinzilor. Lățimea laturilor cutiei va fi cu 0,5 m mai mare decât diametrul țevii.
 3. O gaură este tăiată în panta acoperișului. Pentru aceasta, prin cele patru colțuri ale cutiei din interior, la intersecția grinzilor și a fasciculului, sunt forate găuri. După aceea, straturile acoperișului sunt tăiate de-a lungul perimetrului interior al cutiei și în diagonală. Gaura pentru trecerea țevii prin acoperiș trebuie să se afle între capriori și fasciculul transversal
 4. Materialul de acoperiș este îndoit spre exterior și izolația este în interior. O țeavă este introdusă în orificiul pregătit. Lățimea cutiei trebuie să fie egală cu diametrul țevii, mărită cu 0,5 m
 5. Țeava este fixă, pe partea laterală a acoperișului, se pune o curea de impermeabilizare.
 6. Cutia este umplută și umplută cu material termoizolant.
 7. Îmbinarea este sigilată, iar un capac poate fi instalat pe conducta de coș. După instalarea flanșei, forma necesară poate fi dată de un ciocan

Video: caseta de fum pentru mâinile proprii

Încheierea conductei de fum prin acoperiș este o problemă responsabilă, în care trebuie să existe o aderență strictă la tehnologia de instalare, astfel încât să nu existe pericol de scurgere și distrugere a țevii. Lucrarea de îndepărtare a țevii include multe nuanțe care iau în considerare acoperișul, materialul și forma țevii, metodele de impermeabilizare. Prin urmare, toate etapele de lucru ar trebui studiate în prealabil și consultate cu un specialist.

Etanșarea și trecerea țevilor prin acoperișul casei: instalarea pas cu pas de către propriile mâini

Pentru o viață confortabilă pe tot parcursul anului, o casă de țară ar trebui să aibă un sistem de încălzire. Indiferent de tipul său, este gazul sau arderea lemnului, produsele de combustie sunt retrase prin coșul de fum, care este condus prin acoperișul casei. Scopul principal al acoperișului în jurul coșului de fum este protejarea acoperișului împotriva scurgerilor și supraîncălzirii. Cu privire la modul de a efectua întregul set de lucrări corect și de a nu permite greșeli brutale, atunci în articolul nostru.

Etanșarea țevii pe acoperiș

Etanșarea coșului de fum pe acoperiș ia în considerare forma țevii și relieful acoperișului:

 • Pentru o construcție dreptunghiulară și pătrată, șine de metal adecvate;
 • Pentru ieșirile rotunde se utilizează adesea cauciucuri elastice sau polimeri;
 • Țevile tip "sandwich" sunt echipate cu un con de metal fixat la un unghi pe șorțul de oțel;
 • Placile de ardezie sau metalice sunt echipate cu lamele cu plumb sau sistemul Master Flash.

Instalarea țevilor pe acoperișul metalului

Locurile de trecere ale conductei prin acoperiș

Există o regularitate - cu cât panta acoperișului va fi mai mică, cu atât mai mult efort va fi necesar pentru impermeabilizarea îmbinării dintre coș și acoperiș.

Acoperișurile din tablă profilate sunt echipate cu țevi în următoarele zone:

 • Aproape de creastă. Potrivit SNiP 41-01-2003, retragerea dispozitivului în apropierea coamei va reduce probabilitatea formării buzunarelor de zăpadă și apariția condensului.
 • Izolarea coșului pe panta. Trecerea coșului la o distanță de 500-700 mm. de la creasta acoperișului, reduce riscul de scurgere și păstrează construcția coroanelor. Protejați articulația pentru a ajuta la penetrarea elastică sau la elemente suplimentare ale șorțului.

Elementele structurale ale joncțiunii de acoperiș la coș

Când plănuiți să faceți coșul de fum prin acoperiș cu propriile mâini, începeți cu o cutie de lemn.

 1. Selectați barele corespunzătoare grosimii grinzilor (minim 5-10 cm) și măsurați lungimea, măriți dimensiunea țevii cu 15-25 cm.
 2. Alăturați-vă panourilor pentru a forma o structură pătrată sau dreptunghiulară (corespunzătoare formei coșului), atașată la grinzile orizontale și verticale.
 3. Pregătiți materiale suplimentare: șorț superior și inferior, cravată (frunze lungi netede cu clapeta pentru apa de ploaie), etanșant.
 4. Plăcile de contiguitate, care formează un șorț, sunt instalate pe laturile, de sus și de jos. Șorțul interior este plasat sub materialul de acoperiș pentru a scurge apa. Sub ea puneți o cravată cu lungimea egală cu distanța dintre șorțul inferior și cornișă. Fâșiile de contur externe îndeplinesc funcții decorative și împiedică pătrunderea umezelii în coșul de fum prin acoperiș.
 5. Închideți gaura din jurul țevii, iar suprapunerea grinzilor va ajuta la lână de bazalt. Distanța dintre coșul de beton și cărămidă, raportată la elementele sistemului de rafturi - 13 cm, din țeava ceramică neizolată, lasă un lumen de 25 cm, în prezența unei barieră termică - 13 cm.
 6. Decalajul dintre țeavă și materialul combustibil este acoperit cu tablă. Stransitatea acoperișului oferă o peliculă specială, care este tăiată prin plic și fixează marginile pe partea exterioară a țevii, cutia de lemn.

Tăiați pe o creastă

Pentru a îndepărta apa din sistemul de fum care trece prin cal, va permite o șorț metalic neted și o încorporare decorativă din ardezie sau carton ondulat.

 1. Așezați o foaie de tablă (cravată) lângă coșul de fum, plasată sub acoperiș.
 2. Fixați marginea inferioară, apoi marginea superioară și laterală a capătului.
 3. Umpleți îmbinările în apropierea țevii cu un material de etanșare pe o bază de silicon.
 4. Apăsați lamelele de sus ale șorțului.

Eliminarea apei de ploaie din coș

Mergeți pe rampă

Atunci când construiți o mică penetrare, fixați jgheabul de drenaj pe panta acoperișului.

Două vale scurte sunt formate de sus. Șina inferioară este instalată în locurile de îmbinare a unghiurilor negative, protejându-se de intrarea apei în spațiul sub acoperiș. Acesta este plasat înainte de așezarea foilor de carton ondulat. Bara superioară are funcții pur decorative.

Instalarea unui coș de canal rotund va necesita costuri suplimentare, deoarece organizarea corectă necesită componente suplimentare

Bypass grafter system

Suprafața calitativă a acoperișului la conducta de coș este posibilă în prezența unei cutii rigide, care permite distribuirea uniformă a sarcinii. În mod normal, coșul de fum este instalat înainte de întărirea sistemului de tavan.

Trageți sub coș

 1. Setați sub elementele rampei de rafturi, sprijiniți rafturile, tăiați podelele și conectați-vă cu grinzile întregi, folosind jumperi orizontale.
 2. În jurul orificiului de evacuare a fumului, dispuneți de un cadru fiabil, conectat ferm la sistemul de bare de acoperiș și la cutia de acoperiș.

Trecerea hornului prin acoperișul metalului

Hidroizolarea coșului de fum pe acoperișul acoperișului metalic necesită pregătirea următoarelor unelte și materiale:

 • un creion sau marker de construcție;
 • burghiu și set de burghie;
 • un bulgar cu un disc de 2 mm;
 • silicon de etanșare;
 • riveter;
 • bandă și cleme din aluminiu;
 • colturi de metal;
 • acoperișuri șuruburi;
 • riglă lungă sau ruletă;
 • clește și ciocan.

Instrumente și materiale necesare muncii

Omiterea coșului de fum pe acoperișul plăcilor metalice asigură crearea a două straturi protectoare, care sunt realizate după cum urmează:

 1. Pe cutie se colectează un șorț intern, acoperind acoperișul și coșul de fum.
 2. Pregătiți benzile decorative exterioare care acoperă materialul de acoperiș și șorțul inferior.


Aranjamentul șorțului interior pornește peretele de jos al șinei.

 1. Fiecare element acoperă rampa cu 200 mm și se ridică de-a lungul verticalului structurii de ventilație la o înălțime de 150 mm.
 2. Fâșiile laterale se află sub creasta plăcilor metalice, acoperă elementul inferior al șorțului de-a lungul întregii lungimi, se extind dincolo de țeavă cu 20 cm.
 3. Toate piesele sunt conectate ferm cu șuruburi.
 4. Pe măsura de țeavă de 15 cm, realizați o bulbărie bulgărească cu o adâncime de 15 mm.
 5. Apoi, umpleți șanțul cu etanșant siliconic și apoi fixați marginea inferioară a opritorului.

Atunci când se toarnă siliconul, nu trebuie să fie supărat, trebuie să umple toate golurile dintre tub și șorț

Rămâneți să așezați materialul de acoperiș și să atașați fâșiile superioare la coș prin șuruburi, umpleți linia de etanșare cu o mastic de impermeabilizare.

Pentru a vă asigura că șuruburile nu se ridică pe acoperiș, culoarea pălăriilor lor trebuie selectată în tonul acoperișului

Tăiere pentru țevi rotunde: penetrare metalică

Fixarea formei rotunde a coșului de fum va ajuta la menținerea unei capace de acoperire gata preparate, reprezentată de o foaie de metal cu o gaură, închisă cu un con conic oblic.

 1. Foița este atașată la cutie, conducta este trecută printr-o capotă, partea superioară a căreia este presată la coșul de fum printr-un jug de oțel cu garnitură rezistentă la căldură.
 2. Dorind să direcționeze fluxul de apă în jos, de-a lungul marginii foii, efectuați jantă cu clește și cu ciocan.

Garnitură de etanșare cu capac de protecție din metal inoxidabil

Etanșarea locului de susținere a sistemului de acoperiș și conducte Master Flush

Master Flash - această pătrundere elastică este realizată sub forma unei piramide pas cu o bază moale din aluminiu sau plumb. Designul rezistă intervalului de temperatură de funcționare de 50 ° C (+ 130 ° C) și poate fi reglat cu ușurință la înălțimea acoperișului.

Instalarea canalului elastic prin acoperiș se realizează în următoarea ordine:

 1. Alegeți un inel de etanșare cu un spațiu liber de 20% mai mic decât diametrul sistemului de ventilație.
 2. Sigiliul este strâns pe țeava, umezită anterior cu o soluție de săpun.
 3. Hota este fixată cu un dispozitiv de etanșare și șuruburi echipate cu garnituri de neopren sau cauciuc. Pasul - 35 mm.

Sigiliul pentru coșul de șină Master Flush este ușor și ușor de instalat

Panglici din aluminiu și plumb

O alternativă la penetrații finite va servi ca o bandă de aluminiu / plumb autoadezivă pe bază de bitum sau polimeri modificați. Permite etanșarea îmbinărilor țevii și a acoperișului.


Hidroizolarea țevii cu o bandă autoadezivă se realizează în mai multe etape:

 1. Curățați zona de aplicare a benzii, apoi apăsați ferm filmul.
 2. Se toarnă partea verticală a coșurilor cu bucăți, acoperind simultan acoperirea orizontală a acoperișului.
 3. Fixați banda cu o curea metalică și fixați-o cu dopuri rezistente la căldură.

Bandă pentru etanșarea țevilor este o modalitate excelentă de a economisi timp și bani

Etanșarea tuburilor dreptunghiulare și pătrată

Pentru a asigura fiabilitatea în văile acoperișului și locurile de contiguitate ajutor cravată pieselor metalice (benzi), care se reazemă alunecat sub capacul 150200 mm.

Înainte de aplicarea plăcii ondulate, este necesar să se sigileze trecerea șinei de către membrană.

 1. În material, faceți o tăietură cruciformă și lipiți pe pereții coșului la o altitudine mai mare de 5 cm.
 2. Sub marginea superioară a bontului, atașați banda autoadezivă "Wafer": de jos, din lateral, apoi de sus.
 • Uneori, coșul de fum satisfăcut în acoperiș finit la podine de taiere gaura cu o margine de 1,5-2 cm. În acest scop, foaia de metal în loc pervaze tub dreptunghiular este pliat, iar membrana de impermeabilizare a aderat este mai mic, atunci șipca superioară strâns presat la tort acoperișuri și coșul de fum.

Măsurile de siguranță pentru instalarea coșului de fum trebuie respectate cu strictețe

Tencuiala țevilor

Pentru a evita formarea unui strat gros de ipsos, ar trebui să știți cum să izolați corespunzător conductele:

 1. În primul rând, umpleți orice neregularitate în țeavă cu mortar de ciment;
 2. Apoi strângeți pereții cu o plasă de armare;
 3. Etapa finală este aplicarea tencuielii.

Plasa de armare va permite ipsosului să adere bine la țeavă și nu se va sparge când se usucă

Consolidarea țevii cu azbociment

Acoperirea coșului cu azbest-ciment necesită utilizarea unui amestec de ciment-var pe suprafața plăcilor.

 1. Coșul este întărit cu o plasă și primul strat al soluției este pulverizat.
 2. Pe piesele de izolație se aplică un nou strat de amestec și se fixează pe suprafața coșului.

Înveliș din metal

Izolarea conductei metalice, este necesar să se respecte distanța dintre coșul de fum din materiale combustibile - 60 cm.

 1. Construcția este înfășurată cu o lână minerală de 5 cm, fixată cu sârmă de oțel. Înfășurați cu o foaie de metal.
 2. În gaurile pregătite anterior, introduceți nituri, blocați capul blocurilor cu un instrument special.

Care este scopul urmărit

La pregătirea desenelor, este important să se prevadă amplasarea directă a țevii care iese din cuptor.

 • Temperatura maximă pentru încălzirea peretelui exterior al coșului de fum nu trebuie să depășească 50 de grade.
 • Impermeabilizarea coșului de cărămidă pe acoperiș permite respectarea normelor stabilite, iar elementele metalice necesită o izolație suplimentară, care împiedică formarea condensului.

După instalarea conductei, este suficient pentru tencuieli, urmat de stabilire a millitovogo lână silica izolatoare MKRR - 130 batt sau rola MKRF 100.

Dacă partea exterioară a țevii are o înălțime de 2 metri sau mai mult, aceasta este întărită prin extensii suplimentare

Chiuveta de protecție împotriva incendiilor

Astăzi există panouri "sandwich" gata făcute din oțel sau ceramică. Instalarea acestora este după cum urmează:

 1. Pentru a instala un sistem modular, se face o garnitură de azbest între cuptor și coș.
 2. Apoi se pune un strat de soluție pe care este amplasat modulul. Stabiliți nivelul, fixați blocurile ulterioare cu un strat de soluție.
 3. Trecerea dispozitivului de fum prin acoperiș este bine izolată. Izolarea termoizolantă a acoperișului va fi asigurată de o cutie de oțel galvanizată, fixată cu capse la grinzi și grinzi transversale în punctul de trecere a țevii.

Conducta de impermeabilizare

Protecția rapidă și sigură a coșului de fum se face prin aplicarea de materiale rulante.

Etapele de bază ale lucrărilor de instalare:

 1. Țeava este acoperită cu un grund, lipit cu o membrană superdifuzie. În loc de un grund, este posibil să se utilizeze mastic polimer-bitum. Membrana este lipită pe acoperiș, marginile sunt introduse în tub.
 2. Din metal face legătura superioară și inferioară. Podurile sunt umplute în cutie și colțurile sunt fixate.
 3. Materialul ruloului este suprapus, permițându-vă să atingeți curgerea corectă a apei pe un acoperiș moale sau metalic. Lungimea foii inferioare ajunge la creasta acoperișului.
 4. Racordurile sunt sigilate cu mastic de bitum. Cornițele la cutie sunt atașate cu dibluri. Frezele sunt tratate cu un agent de etanșare rezistent la căldură.
 5. Așezați podeaua pentru acoperiș, șorțul PVC este așezat în partea superioară, folosind banda Onduflesh, finalizați etanșarea.

Dispozitivul de sprijinire a unui acoperiș pe o conductă

Eliminarea scurgerilor pe acoperiș în apropierea țevii

O conductă curge pe acoperișul casei - banda de bitum, capacul polimer sau șorțul de tablă va elimina problema.

Izolarea cu bandă de bitum trece în 5 pași:

 1. Periați peste metal curățați acoperisul din jurul coșului de fum pe partea inferioară exterioară.
 2. Ștergeți praful și murdăria cu o cârpă umedă.
 3. La îmbinarea țevii și a tortului de acoperire, sunt lipite bucăți de bandă bituminoasă.
 4. Piesele sunt încălzite cu un arzător de gaz, presate cât mai strâns posibil pe acoperiș și pe fum.
 5. Deasupra blocurilor sau placilor din lemn fixate. Durata de viață a benzii este de 2-3 ani.

Etanșarea coșului de fum cu propriile mâini folosind bandă de bitum

Manșoanele din polimeri protejează fiabil articulația acoperișului cu o țeavă ovală și nu provoacă dificultăți speciale în timpul instalării:

 1. În partea superioară a manșetei efectuați o decupare cu un diametru mai mic decât grosimea coșului de fum.
 2. Puneți în afara peretelui, mai jos la nivelul acoperișului.
 3. În locurile în care acoperișul atinge ecartamentul, se folosește un strat de etanșare protectoare.

Manșoane din polimeri pentru țevi - o modalitate excelentă și ieftină de a proteja acoperișul de scurgeri

Crearea robinetelor metalice

Pentru a fi protejat de apă, pe ștuțul de coș de fum se pune un șorț cu parametri asemănători cu dimensiunile țevii. Partea superioară a stratului de acoperire este fixată pe o structură verticală, conturată cu cleme și etanșată. Partea inferioară a șorțului este montată pe acoperiș deasupra acoperișului și este fixată cu șuruburi.

Pentru a preveni pătrunderea apei în suprapunerea va ajuta, de asemenea speciale „aspect“ - bandă metalică lată cu bordură laterală, etanșare decalajul dintre stratul superior și conducta de plăcintă acoperișuri. Plasați aspectul între creastă și trecerea țevii, acoperită de toate laturile.

Țeavă de etanșare cu structuri metalice

Costul materialelor și al lucrărilor

Costul serviciilor pentru instalarea și repararea penetrării acoperișurilor în funcție de volumul sau complexitatea lucrărilor este de 450-850 ruble / m2.

Trecerea hornului prin acoperișul metalului

Un coș de fum în casa sau baia privată este necesar dacă există un șemineu, un cazan de încălzire sau un cuptor interior. El este responsabil pentru îndepărtarea produselor combustibile din casă. Și dacă problema construirii cuptorului se încadrează în întregime pe umerii producătorului de aragaz, atunci sarcina de a purta corect conducta prin tortul de acoperiș este pe umerii constructorilor. Faptul că în orice caz coșul încalcă integritatea stratului de acoperire - dacă lucrarea se va face în mod incorect, nu există scurgeri de scurgeri și scurgeri de căldură. Să luăm în considerare modul în care trecerea coșului de fum prin acoperiș din plăcile metalice este corect făcută - unul dintre cele mai populare materiale pentru decorarea acoperișului.

Trecerea hornului prin acoperișul metalului

Unde să plasați coșul de fum

De fapt, exact unde trebuie, hornul nu poate fi echipat. De obicei, acest detaliu al structurii cuptorului sau al cazanului de încălzire este dispus pe panta podului sau pe creasta acoperișului. Complexitatea aranjamentului coșului de fum în primul caz va depinde de mansarda - cu acces închis sau liber -, precum și de prezența unui număr de factori complicați (aceeași disponibilitate de lucru). Dacă conducta este montată pe o creastă sau pe o rampă, unde există posibilitatea accesului liber la spațiul sub acoperiș, sistemul de rafturi rămâne accesibil. Dacă ajungeți la ele și restul elementelor de acoperiș este dificil, va trebui să dezasamblați o parte din tortul de acoperiș, adică să demontați capacul însuși, impermeabilizarea și cutia. În caz contrar, zona de trecere nu poate fi instalată corect.

Trecerea hornului prin acoperiș

La nota! Canalul de coș este trecut prin acoperiș de partea superioară a întregii conducte - așa-numita secțiune de accelerare, unde este generată o curbă, care îndepărtează fumul spre exterior. Țeava nu trebuie să aibă îndoituri și ture. Deci, este important să alegeți locul unde puteți sparge integritatea acoperișului, fără a neglija starea sunetului.

Schema dispozitivului unui coș de cărămidă într-o tăietură

Versiune ideală a locației coșului de fum - între două rânduri de grinzi situate pe un loc în care nu există bufete, traverse, la o anumită distanță de creastă. Deși este important ca conducta nu este ținută prea mică, iar rampa nu este prea ridicată, în caz contrar munca va fi mult mai dificil - trebuie să interfereze sau cu unitățile de coamă, sau mizerie în jurul cu învelitoarea acoperișului. Dar cel mai bine este să plasați coșul de fum în direcția mai apropiată de creastă, și nu în partea de cornișă a acoperișului.

Tabel. Înălțimea țevii, în funcție de distanța până la creastă.

Care ar trebui să fie înălțimea coșului de fum

Atenție vă rog! Nu puteți executa un coș de fum în zona văii sau în apropierea ferestrelor mansardelor. În primul caz, nu va fi posibil să se atingă nivelul adecvat de etanșeitate al acoperișului. De asemenea, în zona de acoperire a văii, nivelul maxim de încărcare a zăpezii este de obicei experimentat, ceea ce înseamnă că rezistența acestui nod nu poate fi redusă. În al doilea caz, există riscul ca fumul sau monoxidul de carbon să intre în cameră.

Toate celelalte norme privind coșul pot fi găsite în documentele de reglementare speciale. Ca regulă, locul în care va trece acest element va fi selectat în faza de proiectare a casei. Dar într-o serie de cazuri - de exemplu, atunci când acoperișul este reamenajat, sursa încălzirii camerei este înlocuită - coșul este echipat deja în structura finită.

Înălțimile conductei de coș de deasupra creastei acoperișului

Principiile de ieșire a unui coș de fum

Atunci când construiți un coș de fum, este important să vă amintiți siguranța la foc. Pentru construirea acoperișului unei case particulare, se utilizează un număr mare de materiale, care pot avea un grad diferit de inflamabilitate. De exemplu, un copac folosit pentru căprioare și cutii este predispus la incendii. De asemenea, materialele folosite pentru izolație și hidroizolare sunt periculoase. Nu uitați că conducta care îndepărtează fumul fierbinte, destul de încălzită. De aceea, toate părțile acoperișului ar trebui, dacă este posibil, să aibă un anumit nivel de siguranță la foc și să fie amplasate la o distanță de cel puțin 13 cm de o țeava din cărămidă, beton, ceramică. Dacă folosiți conducte care nu au izolație termică, atunci distanța va trebui să fie mărită la 25 cm.

Acoperișul de perete

Astfel, în locul în care este așezată conducta, este necesar să se echipeze o deschidere mare, prin care vor apărea pierderi de căldură, fără sărăciune. Și apoi va exista un sistem special de rafturi, se va folosi un anumit tip de izolație. În ceea ce privește materialele de impermeabilizare, dacă aranjamentul coșului are loc într-un deja terminat casa, aceste materiale sunt tăiate plic, iar marginile lor sunt apoi fixate la sistemul căpriori. Dacă este un tub patrat, este necesar să se facă aranjament atât șorțuri interne și externe, în vederea producerii acestora - prevenirea scurgerilor.

Sfat! La construirea trecerii coșului în acoperișul izolat, este necesar să montați o cutie separată de-a lungul perimetrului conductei.

Unde să plasați coșul de fum

Forma trecerii coșului de fum va depinde direct de forma țevii utilizate. Poate fi rotund, patrat sau dreptunghiular în secțiune transversală.

În ceea ce privește apa, pot fi identificate două probleme principale care apar în amenajarea unui coș de fum. Aceasta este necesitatea de a devia (redirecționa) apa care curge pe acoperiș, departe de conductă și pentru a asigura nivelul necesar de protecție față de fluidul care aspiră să intre în casă. Adică, umiditatea care curge pe peretele hornului trebuie să ajungă și pe acoperiș pentru a se scurge. De aceea, șorțurile sunt fabricate din metal sau se folosesc butași speciali din fabrică.

Acoperișul adiacent la coș

Canal de evacuare cu secțiune transversală circulară

În cazul în care alegerea a fost făcută în favoarea unei conducte cu o secțiune transversală circulară, este, de obicei, pentru a asigura o strânsă pervaze-l pe acoperiș, și să elimine riscul de scurgeri și căldura produsă este utilizată în întreprinderile de tăiere special, cu o secțiune transversală circulară. Înfățișarea se aseamănă cu manșetele ondulate, echipate cu margini largi. Sunt fabricate din cauciuc, dar special - rezistent la căldură, sintetic. De asemenea, disponibil pentru vânzare și tăiere aluminiu. Confortul utilizării lor constă în faptul că acestea repetă cu ușurință profilul ondulat al plăcilor metalice și pot fi fixate cu ajutorul unor elemente de fixare și a unor compoziții de lipici.

Sigiliul pentru coșul de fum

La nota! Astfel de penetrații sunt de asemenea utilizate pentru instalarea de antene, piloni, arbori de ventilație și alte elemente care încalcă integritatea acoperișului.

În pătrunderea cauciucului sintetic, se taie o gaură, cu 20% mai mică decât diametrul țevii. Apoi se întinde pe conducta în sine (pentru a facilita procesul, puteți utiliza soluția de săpun aplicată pe conductă). După aceea, produsul din cauciuc este presat pe acoperiș și fixat pe acesta cu un șurub de etanșare și de acoperire cu o treaptă de aproximativ 3,5 cm.

Sandwich Tubes

De asemenea, o opțiune excelentă pentru echiparea coșului - utilizarea tuburilor sandwich. Un astfel de coș de fum constă din două țevi, unul câte unul, având un diametru diferit și între ele o lână de bazalt. Astfel de țevi sunt protejate de apariția acumulărilor de condens și de supraîncălzirea puternică.

Aceasta este cea mai simplă versiune a amenajării coșului de fum, chiar și constructorul de început va face față sarcinilor de instalare. Ele servesc astfel de țevi pentru o lungă perioadă de timp, au caracteristici de funcționare excelente.

Trecere de căldură cu secțiune transversală "dreptunghiulară" sau "dreptunghiulară"

Pentru a trece ansamblul horn având o secțiune transversală pătrată, maximul a fost sigilat, necesar pentru fabricarea șorțurile interioare și exterioare (adesea subțiri din tablă folosite în acest scop). De obicei, mai întâi este montată o mașină internă, iar după aceea una externă este instalată direct pe suprafața tortului de acoperiș. Atunci când se creează un șorț inferior pe o țeava din cărămizi, se face un marcaj corespunzător aranjamentului tuturor detaliilor șorțului. Apoi shtroblenie pe liniile planificate - stroba este efectuată de bulgară la o adâncime de cel puțin 1,5 cm. Trebuie să fie curățat de praf și uscat.

Acoperiș din oțel cu acoperire polimerică

Important! Stroba nu ar trebui să treacă la cusăturile de zidărie - numai pe suprafața cărămizii însăși!

Apoi, toate șipcile de protecție sunt montate, iar marginile lor sunt introduse în ștroba completă și fixate cu un material de etanșare. La țeavă însăși, fixarea se realizează cu ajutorul șuruburilor de acoperiș. Dacă undeva, există o nevoie de andocare, este important să ne amintim că suprapunerea de elemente individuale, fiecare între ele ar trebui să fie de aproximativ 15 cm - numai în acest caz, va fi capabil să atingă nivelul recomandat de etanșeitate. În partea inferioară a șorțului se montează o cravată specială pentru drenajul apei. Este îndreptată spre vale sau cornișă.

Schema dispozitivului de conectare a coșului de fum la acoperiș

După ce puteți merge la aranjamentul șorțului exterior. Trebuie să vă reamintim că în acest moment placa metalică trebuie așezată deja pe acoperiș. Detaliile acestui șorț nu trebuie neapărat să fie puse într-o strobă - pur și simplu șurubați-o cu șuruburile de acoperiș la țeavă în sine. Este important să asigurați o bună conectare a șorțului și a metalului și să nu uitați de impermeabilizare. Apropo, stratul de impermeabilizare trebuie să fie înfășurat pe coș cu aproximativ 5 cm. Puteți să îl fixați cu o bandă de construcție.

Consolidarea sistemului de grajduri

Adesea, atunci când conduceți un coș de fum există o problemă de întărire și întărire a sistemului de rafturi, deoarece este necesar să se formeze o gaură pentru țeavă în tortul acoperișului. Asta înseamnă că trebuie să instalați o pereche de distanțiere. Când se creează un acoperiș metalic, pasul dintre grinzi este rar și deschiderea formată sau distanța dintre grinzi pot fi prea mari. Prin urmare, este necesar să instalați distanțierele verticale.

Dispozitivul unei cutii pentru încheierea unei țevi

Uneori este necesar să se încalce integritatea piciorului cavoului, adică tăiați-l. Apoi, în anumite situații, sunt de asemenea tăiate șine sau grinzi. În acest caz, în locul unde se taie piciorul cavoului, acesta trebuie fixat pe vecinătate, nu este deteriorat. Pentru aceasta se folosesc și distanțiere suplimentare, între care se introduc barele verticale. Funcția lor este înlocuirea în trecerea canalului de trecere a piciorului cavității.

La nota! Consolidarea sistemului de funduri cu ajutorul suporturilor este rar utilizată. Această metodă este recomandabilă la un unghi de panta de pantă mai mare de 35 de grade, dacă este necesar, tăierea unor fragmente destul de mari ale sistemului de rafturi.

Țineți o porțiune pătrată pe acoperișul metalului

Pasul 1. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să porniți tubul însuși direct la locul unde va fi localizat. De asemenea, fabrica de impermeabilizare este pusă imediat pe ea.

Hidroizolarea conductei

Pasul 2. Apoi, deasupra și sub poziția țevii, trebuie să montați suporturi suplimentare pentru șorț. Ele sunt realizate din plăci din lemn. Aceste locuri sunt supuse unei sarcini considerabile - de aceea sunt necesare suporturi suplimentare.

Sprijin pentru șorț

Pasul 3. Apoi este necesar să se măsoare parametrii exacți ai țevii de-a lungul perimetrului și să se potrivească foile de acoperiș metalic sub ele. Adică tăiați astfel încât să se potrivească perfect dimensiunilor conductei. Producerea și montarea foilor de metal în conformitate cu regulile de așezare. Placa nu se potrivește exact deasupra țevii - nu va mai fi de folos din ea. Se formează o podea dură a plăcilor.

Instalarea plăcilor din plăci metalice

Pasul 4. În cele mai înalte puncte ale plăcii metalice de pe părțile laterale ale țevii se pun părțile de bază din lemn sub șorț.

Setarea bazelor sub șorț

Pasul 5. Deoarece porțiunea de rezemare a șorțul nu ar trebui să stea în aer deasupra conductei trebuie să fie de sprijin de-bord, care are o lungime de a merge un pic în afara țevii - suficient de 3-4 cm, marginile sale pot fi ușor tăiate oblic..

Marginile plăcii se extind ușor dincolo de țeavă

Pasul 6. Apoi, pe locul anterior construit deasupra țevii, este necesar să se formeze un suport care va avea aceeași înălțime ca și placa de suport anterioară. Apoi, acest site va deveni puternic și nu va fi vândut chiar sub greutatea unei persoane, dacă este necesar, stați pe ea cu picioarele.

Pe site se formează suportul

Pasul 7. Apoi trebuie să determinați lățimea șorțului. Pentru aceasta, trebuie să măsurați parametrii conductei. Măsurătorile sunt făcute strict paralele cu rampa.

Se măsoară parametrii conductei

Pasul 8. Pentru a încorpora șorțul în rampă, trebuie să achiziționați un adaptor special, care este făcut special în funcție de parametrii specifici ai plăcilor metalice folosite. Poate fi făcută la comandă sau făcută independent. Lungimea sa va fi aceeași cu lățimea tablului.

Adaptorul poate fi comandat sau realizat independent

Pasul 9. Lățimea tipică a șorțului lateral este de 15 cm. Parametrii acestei părți trebuie selectați astfel încât să acopere creasta acoperirii. Prin urmare, mărimea șorțului poate varia într-o direcție mai mare.

Lățimea șorțului lateral

Pasul 10. Apoi, trebuie să tăiați adaptorul în lungime. În același timp, este important ca în final să se dovedească aceeași lățime ca și țeavă, împreună cu șipcile laterale ale șorțului, așezate una lângă alta în cantitate sau ușor mai largi decât acest parametru, dar în nici un caz deja.

Apoi, trebuie să tăiați adaptorul de-a lungul lungimii

Pasul 11. După aceasta, trebuie să tăiați elementele individuale ale șorțului. Tăiați-le dintr-o foaie subțire de oțel.

Tăiați elementele laterale ale șorțului

Pasul 12. După aceea, detaliile șorțului trebuie îndoite peste liniile marcate anterior, astfel încât acestea să poată fi aduse direct pe țeavă. Pentru a obține un șorț pe fețe pe țeava este mai bine nu mai puțin de 15 cm. Și de sus și de jos - un pic mai mult. În acest caz, este de ajuns 18 cm.

Linii de îndoire a detaliilor unui șorț

Pasul 13. Apoi trebuie să marcați liniile viitoare de pliere. Pentru începători, detaliile laterale sunt îndoite peste marcările aplicate anterior, la un unghi de 90 de grade. După această preforme se aplică la locul unde va fi instalat, și se aplică la alt marcaj - conducta de reglare (prezentată, în cazul în care acestea ar trebui să fie amplasate).

Amenajarea liniilor de pliere viitoare

Atenție vă rog! Deoarece conductele nu sunt întotdeauna uniforme, se recomandă amânarea la 10 mm a celei de-a doua linii, efectuarea unui nou și orientarea mai departe de-a lungul acesteia.

Pasul 14. Apoi trebuie să creați o marcaj de felii care vor fi necesare pentru conectarea la alte părți ale șorțului. După aceasta, piesa trebuie tăiată de-a lungul ei - se obțin detaliile laterale ale șorțului.

O altă fotografie a procesului

Pasul 15. De asemenea, trebuie să faceți piesele pentru partea inferioară a șorțului.

Dimensiunile piesei de prelucrat pentru partea inferioară a șorțului

Pasul 16. După aceea este necesară colectarea piesei de lucru a șorțului împreună. Este gata pentru instalare.

Pasul 17. Înainte de a instala șorțurile în poziție, este necesar să lipiți plăcile metalice de placa metalică în jurul perimetrului locației.

Perimetrul este lipit de agentul de etanșare

Pasul 18. Apoi trebuie să instalați șorțul în poziție și să îl fixați cu ajutorul șuruburilor de acoperiș. Șuruburi înșurubate pe marginile superioare ale metalului, adică în partea superioară a vârfului valului.

Pasul 19. După aceea, trebuie să instalați un adaptor care să asigure o tranziție între metal și șorț. De asemenea, este fixat prin șuruburi pe crestăturile valurilor.

Pasul 20. Mai mult, este necesar să se facă partea superioară a șorțului dintr-o foaie de metal în conformitate cu marcajul pus pe el.