Tipuri de penetrare a acoperișurilor și metode de instalare

Materiale

Penetrarea acoperișului - un dispozitiv care vă permite să aduceți pe suprafața acoperișului conducte de ventilație și coș de fum. Sarcina principală a acestor structuri este de a preveni pătrunderea umidității sub acoperiș. Prezența unui astfel de dispozitiv nu trebuie să cauzeze condens în interiorul acoperișului. Există multe tipuri de penetrare a acoperișurilor realizate din materiale diferite, ceea ce acoperă acest articol.

Tipuri de penetrare a acoperișurilor necesare

Penetrațiile acoperișurilor sunt clasificate în funcție de o varietate de caracteristici diferite. În primul rând, aspectul și designul acestui element depind de dispozitivul pe care doriți să îl aduceți pe suprafața acoperișului. Penetrarea acoperișului poate fi proiectată pentru ieșire:

 • antene, țevi și stegulețe;
 • deschideri de ventilație;
 • hașuri.

Din cele de mai sus, devine clar că secțiunea transversală a penetrărilor pentru diferite tipuri de dispozitive poate fi foarte diferită, deoarece dimensiunile lor variază în limite destul de largi. Geometria penetrărilor este, de asemenea, diferită. Ele pot fi rotunde, dreptunghiulare, pătrate sau ovale.

La alegerea acoperișului, în primul rând trebuie să țineți cont de următoarele caracteristici ale acoperișului:

 • material de acoperis;
 • unghiul de înclinare al acoperișului;
 • distanța de la coama și rampa;
 • zona și dimensiunea acoperișului;
 • prezența sau absența unui mansardă;
 • Zona acoperișului;
 • caracteristicile dispozitivului pentru care este destinat elementul de trecere.

Dacă nu țineți cont de cel puțin un parametru de la cele de mai sus, atunci este puțin probabil să puteți monta instalația de penetrare a acoperișului, ceea ce duce în mod inevitabil la probleme în procesul de funcționare.

Caracteristicile elementelor de acoperis

Elementul de trecere a acoperișului este aranjat prin introducerea în prealabil a unui tub metalic în orificiul din acoperiș. Tubul este introdus într-un geam special, care este realizat din metal sau din beton. În cel de-al doilea, conexiunea se face folosind o ancoră pre-betcreată în sticlă.

Dacă baza elementelor de acoperiș este o podea din beton armat, gaura trebuie făcută chiar și în timpul instalării acoperișului. Acesta este un punct foarte important, pentru că în caz contrar nu puteți evita un proces atât de obositor și consumator de timp, precum găurirea unui acoperiș de beton armat.

Prin modul de reglare a fluxurilor de aer care trec, penetrațiile de acoperiș sunt împărțite în mai multe tipuri:

 • intrare fără valvă, este cea mai simplă. Nu este proiectat pentru a reglementa fluxul de aer și funcționează în mod continuu;
 • vană mecanică - acestea sunt dispozitive echipate cu o supapă mecanică convențională, reglabilă manual. Prezența unei astfel de supape vă permite să reglați trecerea fluxurilor de aer, până la încetarea completă a ventilației;
 • Supapa electrică este un element de trecere a acoperișului, dotat cu o supapă electronică cu telecomandă. Cel mai adesea, aceste supape sunt instalate pe acoperișurile clădirilor mari, cu sisteme de ventilație complexe.

Atunci când instalați penetrarea cu mâinile proprii, merită să ne amintim că supapa cu comandă manuală sau electronică nu poate fi plasată sub cuplajul inelului. Dacă nu țineți cont de acest moment, probabilitatea de a acumula condens în el este mare.

Până în prezent, împreună cu elementele de acoperire cu profil îngust, cele mai utilizate dispozitive sunt numite drifturi universale. Ele sunt excelente pentru îndepărtarea oricărui tip de structură a acoperișului.

Găurirea universală se face sub forma unei piramide în mai multe etape. Partea sa extinsă este atașată la o flanșă rigidă din polimeri sau aluminiu. Astfel de produse se disting printr-o etanșeitate excelentă și o rezistență ridicată la rafalele de vânt. În plus, ele sunt foarte ușor de instalat.

Cel mai adesea, o astfel de penetrare a acoperișului se efectuează pentru instalarea pe acoperișul de dispozitive de iluminat, antene, și așa mai departe. D. avantaj sa constă în faptul că un astfel de produs poate fi utilizat pe acoperișul orice material. Este perfect atât pentru acoperișuri moi, cât și pentru acoperișuri metalice. O importanță deosebită este abrupta pantei. Nu uitați că penetrarea este făcută din silicon, capabilă să reziste înghețului la -75 grade și căldura până la +260 de grade. Astfel, canalele de coș de fum pot fi încadrate de o astfel de penetrare.

Modalități de instalare

Înainte de montare, sigiliul trebuie selectat. Dacă penetrarea este rotundă sau ovală, diametrul etanșării ar trebui să fie de o cincime din grosimea țevii care trebuie trecută. Acest lucru este garantat pentru a asigura o îmbinare strânsă.

Suprafața de etanșare trebuie să fie tăiată, apoi trageți-o pe conductă. Pentru a facilita acest proces, este necesar să lubrifiați suprafața țevii cu săpun lichid, vaselină sau orice alt material similar. Materialul de etanșare trebuie presat ferm pe suprafața materialului de acoperire. Materialul de etanșare este aplicat pe materialul de etanșare, iar flanșa de penetrare este înșurubată cu șuruburi la o distanță de 35 milimetri unul de celălalt.

Instalarea unei pătrunderi pentru un coș de fum

O atenție deosebită trebuie acordată penetrărilor pentru coșuri. Principalele caracteristici ale instalării lor sunt necesitatea respectării standardelor de siguranță la incendiu. Gazele care părăsesc canalul de coș au o temperatură foarte ridicată. Astfel, pot provoca aprinderea materialelor de acoperire. Acest lucru este cel mai periculos pentru acoperișuri, elementele de lagăr fiind din lemn.

Pentru a elimina posibilitatea unor astfel de dezvoltări, conducta obkladyvaetsya materiale termoizolante, ca care pot acționa orice materiale necombustibile, cum ar fi azbestul. În plus, între materialele coșul de fum subacoperis suprafață și, este necesar să se lase un decalaj, care este reglementată de cerințele de securitate la incendiu și SNP (codurile de construcție).

Elementul utilizat pentru echiparea conductei de fum se recomandă a fi instalat în interiorul unui șorț special. Este ușor de asamblat din foi de oțel galvanizat. Spațiul dintre șorț și spațiul de penetrare trebuie umplut cu vată minerală sau orice alt material incombustibil cu caracteristici similare.

O alegere competentă a elementului de acoperiș și instalarea corectă a acestuia reprezintă o garanție a lipsei de posibilitate de penetrare a umidității sub acoperiș. La rândul său, aceasta este garanția unei durate lungi și corecte de funcționare a acoperișului.

Elementele de trecere a acoperișului permit afișarea unei varietăți de dispozitive pe suprafața acoperișului. În același timp, instalarea efectuată corect este un angajament de a nu deteriora caracteristicile operaționale ale acoperișului. Practic toate tipurile de penetrare pot fi montate cu mâinile lor, mai ales dacă unghiul acoperișului este mic. Desigur, lucrări independente de construcție și instalare de acest tip sunt permise cu o anumită experiență în utilizarea instrumentelor de construcție și a tehnologiei de studiu. În caz contrar, instalația este cel mai bine încredințată specialiștilor din domeniu, dintre care majoritatea oferă o garanție pentru munca depusă.

Dispozitivul unui acoperiș din metal

Pentru a menține acoperișul curg, a păstrat căldura și a multumit proprietarilor cu vedere frumoasă, este necesar să-l dota în conformitate cu toate regulile. În același timp, pentru fiecare dintre materialele de acoperiș există câteva subtilități și tehnici de instalare. În acest material, vom discuta în detaliu - construcția acoperișului metalului.

Există două abordări fundamentale diferite pentru încălzirea acoperișului casei, acesta fiind așa-numitul acoperiș cald și acoperis rece. În funcție de tipul de acoperiș ales, dispozitivul va diferi și ușor. Prin urmare, la început vom lua în considerare caracteristicile fiecăruia dintre aceste tipuri de acoperișuri, apoi vom trece la acele elemente care sunt aceleași pentru aceste tipuri de acoperișuri.

Un acoperiș cald - cum este amenajat și de ce se numește așa

Aceasta este acoperișul, care sunt izolate pante de acoperiș, astfel încât mansarda este destul de confortabil și poate aranja cazare privată t. E. Așa-numita mansardă. Și pentru asta trebuie să efectuați o serie de operații, creând un întreg sistem de acoperiș. Luați în considerare construcția acestui acoperiș.

Asigurați protecție împotriva apei

Pe partea gresita a metalului se poate forma condens. Pentru a nu picura pe încălzitor și nu-l înmuia, trebuie să puneți o impermeabilizare. În acest scop, membranele sunt adecvate. Ele sunt mai bune decât filmele prin faptul că sunt permeabile la abur. Prin urmare, umiditatea nu se acumulează nicăieri, dar se duce în tăcere. O astfel de abilitate superdiffuzionnye de membrane, bine îndeplini funcțiile lor și locul salvați (au pus pe încălzitor fără nici un decalaj).

Izolați prima vale. Membrana din rulou este așezată pe toată lungimea sa, pornind de la vârf. Articulații pe vale și adeziv adeziv cu o bandă de construcție de aceeași marcă ca membrana. Pe grinzi, impermeabilizarea se face de la streașină până la creastă, rostogolind rulourile orizontal. Îmbinările rolelor individuale sunt realizate pe grinzi, se suprapun între ele - 15 cm. Nu este permisă ciocnirea membranelor - acestea trebuie să fie bine întinse.

Noi încălzim acoperișul și apoi punem bariera de vapori

Continuăm să gătim "tortul acoperișului metalic". Chiar în spatele membranei de impermeabilizare, în interior, se află un încălzitor. De cele mai multe ori, în astfel de scopuri, se folosesc covorașe din vată de vată de bază, dar pot fi utilizate și alte tipuri de izolație.

Măturile din fibre de bazalt sunt așezate între grinzile de acoperiș. Dacă trebuie să puneți mai mult de un strat, atunci îmbinările dintre covorașurile primului strat se suprapun cu plăcile celui de-al doilea strat. În caz contrar, punțile reci se pot simți. Pe partea de sus a încălzitorului, se pune o membrană cu barieră de vapori. Este necesar ca evaporarea din încăperile interne să nu poată fi acumulată într-un încălzitor.


Protecția izolației împotriva pătrunderii umidității atât din interior cât și din exterior.


Aranjamentul general al unui acoperiș cald din plăci metalice.

Caracteristicile acoperișurilor reci

Principala caracteristică a acestui acoperiș este faptul că patinele înseși nu sunt izolate, încălzitorul este plasat numai în partea inferioară a mansardei. Se pare că în casă este cald, iar pantele sunt ventilate.

Protejăm încălzitorul de umiditate

În plus față de membranele menționate mai sus, acoperișul rece din acoperișurile metalice permite utilizarea unui film impermeabil. Spre deosebire de membrane, filmele trebuie să se îndoaie între grinzi cu aproximativ 20 mm, pentru a scurge condensul. În ceea ce privește un acoperiș cald, impermeabilizarea trebuie făcută orizontal, de la streașină până la creastă, cu o suprapunere de 15 centimetri.


Dispozitivul general de acoperiș rece din plăci metalice.

Un element important al acoperișului

Pentru a crea o cutie, utilizați bare cu o secțiune transversală de 50/50 mm și o placă tăiată de 32/100 și 50/100 mm. În partea de jos a pantei acoperișului, de-a lungul coronamentului, două plăci de 50/100 sunt cuie. Apoi, peste impermeabilizare, un bloc de blocuri de 50/50 mm este ambalat. Barele sunt fixate de-a lungul grinzilor, de la creastă până la fund. Deasupra acestei grătare cu un anumit pas, placile cutiei sunt fixate orizontal. Etapa de fixare a acestor plăci va depinde de tipul de profil al plăcii metalice care este planificată să acopere acoperișul.

Jante sub skate

Partea superioară a acoperișului necesită întărire. Pentru a face acest lucru, trebuie să unghii o pereche de panouri de pe fiecare parte a creasta.

Capete de acoperis

De la capătul acoperișului trebuie să tăiați plăcile mai mari decât cutia principală, până la înălțimea profilului plăcilor metalice.

Delta substrat

Endowa este joncțiunea interioară a două pante de acoperiș. În locurile de trecere ale văii, cutia este solidă.

bare de amarare

Pur și simplu trebuie să fie fiabilă, de aceea se face deasupra stâlpului cornișului. Pentru punctul de reper, puteți lua înălțimea peretelui de lagăr. Căptușeala este necesară în aceste locuri. Prin urmare, se adaugă plăci suplimentare între cutia obișnuită și se realizează o fundație solidă.

Elemente ale sistemului de acoperișuri

Construcția acoperișului acoperișului metalic implică fixarea tuturor elementelor sistemului de acoperiș la cutia montată, după care vom lua în considerare toate aceste elemente.

Kerniznaya placă, suport pentru jgheab și jgheab în sine

La început, fixați deținătorii speciali ai jgheabului. Apoi, este atașat un jgheab de scurgere a apei. Și numai după aceea am fixat cornișa. Este atașat la cutie prin șuruburi, astfel încât marginea jgheabului să nu se scurgă de sub ea.

Capete de acoperis din metal

În funcție de forma acoperișului, pot exista mai multe astfel de elemente. Capătul inferior este atașat la cutia de sub acoperiș, valea superioară (banda decorativă) - deasupra acoperișului. La andocarea lamelelor, valea inferioară este suprapusă cu cel puțin 10-15 cm. Vezi fotografia de mai sus.

pilastru

Aceste noduri sunt necesare pentru o strângere strânsă a acoperișului cu țevi și pereți. Ca și văile, ele constau din bare superioare și inferioare. După ce a făcut un șorț de la fâșiile inferioare, se pune o cravată sub ea, destinată să devoreze apa în vale sau în cornișa exterioară. Apoi, acoperirea acoperisului este fixată și numai placile de sus sunt montate peste acesta.

Instalarea plăcilor metalice

Dacă o foaie de metal acoperă toată panta acoperișului, atunci instalația se execută, începând cu creasta. La prima foaie se verifică poziția față de fund și cornișă (peste care ar trebui să se extindă centimetri cu 5). Apoi, montați țigla metalică - cel puțin de la dreapta la stânga (cu suprapunerea foilor următoare la cele anterioare), cel puțin de la stânga la dreapta (cu suprapunerea foilor anterioare). Fiecare 3 foi conectate trebuie verificate în raport cu paralelismul cornierului. Șuruburile se înșurubează în partea superioară (punctul superior). Nu permiteți prinderea mânerului.

Acum, ia în considerare schema de acoperiș de metal, atunci când lungimea pantei acoperișului este mai mare decât foile de material. Mai întâi se alătură foilor de-a lungul lungimii lor. Apoi aliniați primele 4 coli pe cap. Fixăm fiecare metru pătrat de țiglă cu șuruburi cu auto-filetare (cu garnitură EPDM) în cantitate de 6 sau 8 bucăți. Foița (partea de jos) este atașată la îndoirea undei în care materialul este adiacent cu cutia. Montarea trece prin val, următoarele rânduri de șuruburi sunt eșalonate.

Elemente de finisare a sistemului de acoperiș

Plăci de capăt

De la capătul plăcii de capăt sunt instalate plăcile. Fixați-le cu șuruburi de 50 - 60 cm. În același timp, suprapunerea dintre lamele adiacente trebuie să fie de aproximativ 50 mm.

Bare de ridicare

Aceste elemente pot fi plane sau rotunjite. Acestea din urmă necesită în plus un capac pentru a fi atașat la capătul acestuia. Este simplu și conic, fixat cu nituri sau cu șuruburi autoportante. Înainte de a instala lemnele sub lopată, am pus sigiliul (universal sau figurat). Lamelele sunt montate folosind șuruburi cu crestătură.

Dispozitivul de elemente de ventilare și trecere

Următoarele noduri suplimentare ale acoperișului din plăci metalice sunt necesare pentru confortul instalării conductelor de aer, antenelor și a altor elemente.

Ventilație de evacuare

Ventilațiile de ventilație sunt necesare în fiecare zonă a grinzilor, altfel nu va exista un schimb de aer bun. Dar dacă există un "triunghi rece" izolat sub acoperiș în sine, va exista o ieșire pentru fiecare 60 de metri pătrați a acoperișului. În metal, faceți o gaură, apoi fixați elementul cu șuruburi pe marginile acestei găuri. Dacă priza nu conține material de etanșare siliconică, atunci se aplică suplimentar.

Canal de evacuare

Ieșirea de canalizare este conectată la rampă. Pentru aceasta se utilizează o țeavă ondulată. Pe acoperiș pentru instalarea elementului de trecere se taie o bucată de plăci metalice. După instalarea impermeabilizării, a etanșantului și a agentului de etanșare, orificiul de evacuare a canalului este introdus în elementul de trecere (care este fixat de șuruburi de țeava metalică).

Ieșire pentru antene și cabluri electrice

Pentru a sigila zonele de andocare ale antenelor, cablurilor și hornelor tip "sandwich" cu acoperiș, se utilizează ieșiri speciale de antenă. Suprafața din cauciuc a ieșirii antenei este tăiată și făcută cu 20% mai mică decât diametrul țevii de trecere și trasă pe conductă. La baza ieșirii antenei se dă forma profilului plăcii metalice și se impregnează cu un material de etanșare siliconic, înșurubat cu șuruburi pe placa metalică.


Pe fotografie (de la stânga la dreapta): 1. priza de ventilație; 2. ieșirea de evacuare și de evacuare; 3. Ieșirea antenei.

Aranjarea elementelor de securitate și scopul acestora

scară

Pentru a urca pe acoperiș, aveți nevoie de o scară stabilă. Se compune dintr-o scară de perete și de acoperiș cu paranteze. Parantezele necesită 4 bucăți pe secțiune, acestea sunt puse în locul curbei valului inferior, în cazul în care cutia este solidă. Și parantezele și partea superioară a șuruburilor pentru șuruburi pentru acoperiș. Scara de perete este instalată astfel încât treapta superioară să fie opusă marginii cornierului. În acest caz, scara peretelui trebuie să fie în linie cu acoperișul.

balustrada de acoperis

Aceste elemente metalice sunt o condiție necesară atunci când lucrați pe acoperiș. Acestea le fixează cu suporturi speciale la cutia continuă prin partea inferioară a valului, etanșând cu o garnitură de cauciuc. Vedeți fotografia de mai sus.

Punte tranzitorie

Sunt necesare poduri de tranziție pentru o plimbare sigură pe acoperiș din fereastra podului, trapă sau scară. Ele le fixează în același fel ca gardurile, doar o cutie continuă nu este necesară.

Suporți de zăpadă

Suporturile pentru zăpadă sunt tubulare, din metal, vopsite în negru, maro, roșu sau verde. Acestea sunt instalate de-a lungul întregului perimetru al acoperișului, deasupra coronamentului. În plus, ele sunt în mod necesar plasate deasupra intrării în casă, ferestrele mansardei și deasupra fiecărui nivel al acoperișului cu mai multe etaje.

Sistemul de acoperiș al profilului metalic

Mai jos este schema sistemului de acoperiș al companiei Metal Profile. Pe acesta toate nodurile discutate mai sus sunt conectate la întregul acoperiș.

Sistemul de jgheaburi

O instalație de acoperiș competentă pentru țigle metalice implică în mod necesar un sistem de drenaj fiabil. Se compune din diferite elemente.

jgheab

Pentru o canal de scurgere, în conformitate cu regulile, există 10 metri de jgheab, nu mai mult. Pe acest jgheab se taie un orificiu în formă de V și o lățime de 10 centimetri - se va introduce o pâlnie de evacuare. Acesta trebuie fixat la 15 centimetri de la marginea jgheabului.

Suporturi de suport

Acestea trebuie instalate înainte ca cornișele de acoperiș și grilele metalice să fie montate. Montați suporturile la fiecare 0,4 până la 0,5 metri. Trebuie să fie marcate pentru a obține o pantă de până la 5 milimetri pe metru și apoi să se aplece cu o bandă. Sau puteți îndoi suporturile deja fixate, marcându-le cu un cablu întins.

Plăcile de jgheaburi

Acestea au pus aceste elemente de la ambele capete ale jgheabului, împingându-le dens în interiorul cyanitei.

Pâlnie de evacuare

Marginea sa principală este adusă sub marginea exterioară îndoită a jgheabului. Fixăm pâlnia cu o flanșă sculptată, îndoind-o până la marginea posterioară a jgheabului.

conectori

Atunci când este necesar să se fixeze jgheaburile sau colțurile lor între ele, este necesară o suprapunere de 2,5 până la 3 centimetri. Pentru a face acest lucru, utilizați piese speciale - conectori. Au garnituri de cauciuc și o blocare, constând dintr-o flanșă din spate și o limbă în față. Cu ajutorul acestei blocări, jgheabul este ușor de conectat - cel puțin la rând, cel puțin sub un unghi.

Această parte este plasată în pâlnia canalului de scurgere, fără a permite niciun fel de gunoi și frunze de toamnă. Cel puțin o dată pe an păianjenul trebuie să fie curățat, altfel va înceta să-și îndeplinească funcțiile.

Țevi pentru conectare și genunchi

Pentru trecerea de la pâlnie la conducta de scurgere utilizați două coate și o conductă de conectare. Au văzut la fața locului, după ce au determinat dimensiunea necesară.

Țeava de scurgere și suporturile acesteia

Titularii sunt disponibili în două tipuri. Aceste elemente sunt universale - potrivite pentru toate suprafețele și toate materialele. La perete, aceste elemente sunt atașate printr-un contor. În plus, sunt necesare fixări la îmbinările conductelor. Atunci când se instalează dintr-un miez de țevi, se taie bucăți de lungime necesară, care se introduc în suporturi, fixând cu fermitate încuietorile. În partea inferioară a canalului de scurgere, după retragerea din zona orb de 30 de centimetri, fixați genunchiul pentru a scurge apa.

Gutter tee

Este necesar atunci când există o chiuvetă pentru două canale. Partea inferioară a tăpei este îndoită. Pe partea laterală, clopotul acestui element este destul de larg, ceea ce este foarte convenabil. Aceasta vă permite să modificați unghiul de intrare al țevii laterale.

Pâlnie pentru colectarea apei

Dacă acoperișul este pliat sau se referă la una din speciile complexe, atunci jgheabul este schimbat într-o pâlnie. Această pâlnie este introdusă pur și simplu în țeavă fixată pe cornișă de un jug. Este realizat dintr-o bandă metalică, dar este îmbinată de o șurubelniță.

Limitator pentru prevenirea preaplinului

Este necesar oriunde apa curge în mod constant și, uneori, în cantități mari (de exemplu, de exemplu). Așezați-l pe colțul jgheabului sau pe jgheab.

Aici, probabil, și enumerate toate elementele principale, care oferă tehnologie pentru acoperișuri metalice. Și dacă sunt instalate corespunzător, atunci un acoperiș puternic, frumos și impermeabil va ieși.

Elemente de alimentare

Elementele de trecere prin acoperiș, tipuri și preț

Cu o clădire inteligent construită, acestea sunt sisteme de inginerie gândite. Multe dintre ele, de exemplu, ventilația, necesită retragerea la suprafața acoperișului. Pentru a se asigura că cele mai strânse posibilități de comunicare cu acoperișul sunt elemente de trecere. Acoperirea acoperișului pentru diferite tipuri de acoperișuri este potrivită atât pentru profile metalice, cât și pentru orice alte acoperișuri. Elementele universale de trecere pot avea orice formă, astfel că modelul de undă sau nivelul de panta al rampei nu contează. Veți obține un sigiliu excelent, indiferent de tipul acoperișului.

Materialul principal pentru producerea acoperișurilor este un cauciuc sau silicon special de înaltă calitate. Este rezistent la orice temperatură și nu-și va schimba proprietățile în cazul unei schimbări bruște a vremii. Datorită unei game largi de culori, este întotdeauna posibilă alegerea unui tunel pentru stilul acoperișului. O mare varietate de dimensiuni și diametre ale elementelor de trecere permite asigurarea etanșeității oricărui sistem de orificii de ventilație. Independent pentru a stabili cu ușurință penetrarea acoperișurilor, nu sunt necesare abilități speciale. Sunt necesare doar minimum de instrumente și o dimensiune corect calculată. Etanșarea prin pătrundere vă va proteja acoperisul de ploaie și va prelungi semnificativ durata de viață a materialelor de acoperire.

Elemente suplimentare pentru acoperișul metalului: prezentarea generală a componentelor și a metodelor de instalare a acestora

Elemente suplimentare pentru acoperișul acoperișurilor metalice - o componentă obligatorie a acoperișului dispozitivului. Acestea servesc pentru a asigura contiguitatea impermeabilității necesare și pentru a preveni căderea sub acoperiș a umidității atmosferice, a prafului, a tot felul de așternut, insecte etc. Completarea detaliilor (suplimentare) formează un patinoar, cornișe, muchii de copac, vale, colțuri interioare, treceri de țevi. Pentru acoperișurile complexe, poate fi necesar un număr mare de bunuri, iar pentru cele simple, pot fi necesare doar câteva elemente. De exemplu, pentru un acoperiș arc de mici dimensiuni este destul de patinaj, pediment și streașină.

Luați în considerare tipurile de detalii suplimentare despre metale, funcțiile lor și metodele de instalare.

conținut

Dock-urile (accesoriile) sunt lamele din oțel zincat, montate în locurile de îmbinare a acoperișurilor și de tranziții. Lungimea obiectelor, de regulă, este de 2 m, grosimea foii de oțel este de 0,4-0,7 mm. Lățimea poate fi diferită, în funcție de dimensiunea rafturilor de montaj utilizate.

Docurile pot avea o acoperire polimerică în culoarea metalului, ceea ce face ca costul lor să fie oarecum mai scump, dar crește decorativitatea.

De regulă, atunci când se decorează articulațiile care sunt "în vedere", de exemplu, patinele sau capetele superioare, se utilizează produse cu un strat de polimer. Se potrivesc perfect în vederea generală a acoperișului, combinată cu culoarea plăcilor de acoperiș. Dar valoarea decorativă nu contează atunci când se suprapun articulațiile sub placa metalică.

De exemplu, pentru capetele inferioare este mai practic să se utilizeze bare convenționale de zinc fără o acoperire colorată. Acest lucru va economisi bani și, în același timp, va atinge impermeabilitatea necesară, dar nu plătiți prea mult pentru decorativitate, care într-un fel sau altul va fi ascunsă sub sindrila.

Pentru plăcile metalice se utilizează următoarele tipuri de elemente suplimentare:

 1. curea de perdea;
 2. bara frontală (eoliană);
 3. cal;
 4. vale (superioară și inferioară);
 5. curele de bont;
 6. suporturi de zăpadă.

Să luăm în considerare fiecare dintre ele în detaliu.

Elementul # 1. Cornișor

Cortina din pervaz - un colț din oțel, conceput pentru a decora partea inferioară a acoperișului de-a lungul marginii. Se folosește pentru a proteja placa frontală (cornișă) de umiditate și a conduce apa care a intrat în spațiul sub acoperiș în jgheabul de drenaj. O altă funcție este să dăm cornicei o linie finită.

Instalarea benzii este efectuată înainte de instalarea metalului, dar după fixarea sistemului de drenaj. Rigla de fixare este fixată pe cutie peste suporturile jgheaburilor. Elemente de fixare - șuruburi galvanizate, înșurubate la fiecare 300 mm.

Pentru a proiecta întreaga lungime a streașinilor, de regulă, utilizați mai multe tije de perdea. Acestea sunt conectate unul cu altul, introducând o bară în cealaltă cu o suprapunere de 50-100 mm.

Cum să fixați tija de cortină și să o aduceți la jgheab, vedeți videoclipul:

Elementul # 2. Placă finală

Plăcuța de capăt (pediment) are, de asemenea, forma unui colț cu rafturi de fixare. Instalați-o de-a lungul streașilor de pe gabioane pentru a proteja capetele cutiei și a spațiului sub acoperiș din apă, gunoi, insecte și păsări, impactul vântului.

Plăcile de capăt sunt fixate la etapa de finisare a lucrărilor de acoperiș, deasupra acoperișurilor metalice. Montarea este efectuată de-a lungul cornișelor de pe pedimente, de la partea de sus spre partea superioară, suprapunând marginile de capăt ale foilor de acoperiș. Strângeți șipcile la placa de capăt cu șuruburi autoportante în trepte de 0,5-0,6 m. Suprapunerea pe lungime este de 100 mm.

Este necesar ca placa de capăt să fie în contact cu crestăturile superioare ale acoperișului metalic, suprapunându-le. Acest lucru blochează accesul umezelii la șindrilă și, de asemenea, elimină agitația de metal în rafalele vântului. Pentru a asigura o strângere strânsă, este posibilă îndoirea marginilor șindrilelor în sus.

Un mod clasic de fixare a plăcilor de capăt este prezentat într-un scurt videoclip:

Elementul # 3. Calul

Bara de crestătură se suprapune peste joncțiunea dintre plăcile de plăci metalice, formate de linia de creastă care leagă rampele. Serveste pentru a proteja împotriva obtinerea sub acoperis de umiditate, resturi, insecte si pasari mici. Este, de asemenea, parte a sistemului de ventilație, declanșând mișcarea aerului în spațiul de ventilație sub plăcile de tigla. Prin urmare, elementele de acoperiș sunt ventilate.

Tăblițele sunt drepte și rotunde. Liniile drepte sunt triunghiulare sau trapezoidale, iar cele rotunde sunt semicirculare. Barele rotunde necesită instalarea de prize - o bucată semicirculară sau conică.

Când se instalează o bară de crestătură între rafturile de fixare și crestăturile plăcii metalice, se formează goluri. Producătorii de plăci metalice recomandă să se suprapună, umplând cu un material de etanșare (universal, profil cu găuri sau auto-extindere). Cu toate acestea, această decizie agravează capacitățile de ventilare ale creastei, blocând parțial ieșirea de aer din spațiul sub acoperiș. Puteți rezolva această problemă instalând aeratoare de vârf sau de creastă.

Materialul de etanșare este lipit (de regulă, majoritatea dintre ele sunt prevăzute cu o suprafață autoadezivă) la banda de creastă sau plăcile metalice. După aceea, montați bara, fixând-o cu șuruburi prin val la pieptenele superioare. Fixarea poate fi realizată prin cutie (această opțiune este cea mai fiabilă) sau numai pentru acoperirea metalică.

Patina dreaptă este construită prin suprapunerea cu 100 mm. Lamele de patina rotundă sunt îmbinate prin linii de ștanțare.

Principiul montării barelor de creastă:

Elementul # 4. Scândurile valei

Endova - un fel de tavă, formată în colțurile interioare ale acoperișului, de-a lungul liniei care leagă patinele. În timpul acoperirii acoperișului, se acționează o sarcină uriașă, legată de acumularea de zăpadă și de fluxurile torențiale. Prin urmare, pentru a sigila colțurile interioare ale acoperișului, utilizați două șine de capăt - partea inferioară și partea superioară.

Partea inferioară a văii este un colț cu rafturi largi înclinate la unghiul de cuplare a skateboardului. Instalarea sa se face înainte de instalarea șindrilelor.

Montați bara pe o cutie continuă de plăci de 150x25 mm, umplută pe fiecare parte a îmbinării colțului interior la o lățime de 300 mm. Pe cutie mai întâi puneți o impermeabilizare, apoi fixați bara valei inferioare, înșurubând șuruburile cu o treaptă de 300 mm. Pentru fixarea lamelelor, acestea se suprapun cu 100 mm.

Dacă cuplajul skate formează un unghi aproape plat, este mai dificil să îl sigiliți. În acest caz, se recomandă utilizarea unui strat suplimentar de impermeabilizare.

Pentru a etanșa, se plasează o etanșare poroasă între acoperișul inferior al văii și plăcile de plăci.

După instalarea plăcilor metalice, îmbinarea colțului interior este acoperită cu încă o bară - capătul superior. Acesta servește nu numai la scurgerea apei din colțul interior al acoperișului, ci și la aspectul decorativ al îmbinărilor. Prin urmare, valea superioară a acoperisului, de regulă, are o acoperire polimerică pentru culoarea plăcilor metalice utilizate.

Valea superioară este așezată pe îmbinarea colțului interior și fixată cu șuruburi astfel încât să nu se rupă mijlocul malului valei inferioare. Dacă se întâmplă acest lucru, atunci etanșarea articulației va fi ruptă, în consecință, acoperișul va permite curgerea în locul defecțiunii. Deschiderile dintre bara superioară și profilul plăcii metalice sunt umplute cu o etanșare poroasă.

Secvența de instalare a șinelor superioare și inferioare și a nuanțelor de fixare a acestora este prezentată în povestea video:

Elementul # 5. Dibluri de joncțiuni

Utilizat în locuri de îmbinare a acoperișurilor cu alte suprafețe, de exemplu, cu un coș de fum, un perete, un arbore de ventilație, un parapet.

Plăcile de contiguitate, în funcție de locația în raport cu foile de acoperiș, pot fi superioare și inferioare.

Bara inferioară este sub forma unui colț cu marginile longitudinale îndoite, care permit fixarea sigură a piesei într-un perete de cărămidă sau beton. Marginile marginii superioare sunt laminate.

Ambele variante ale benzilor de sprijin sunt utilizate pentru andocarea acoperișurilor metalice cu un coș de fum (bypass). Pentru a sigila complet îmbinarea cu ajutorul acestor șipci formează "șorțurile" interioare și exterioare. Reglarea by-pass-ului se face după cum urmează:

 • Scoateți stratul de impermeabilizare cu 50 mm (minim) pe pereții conductelor, secțiunile sunt fixate pe conductă cu o bandă adezivă.
 • Începeți instalarea unei "șorțuri" interne din partea inferioară a țevii. Marginea inferioară a rezematorului este aplicată pe peretele țevii, marcând linia marginii superioare.
 • Linia planificată este tăiată printr-o tijă cu o adâncime de aproximativ 15 mm, astfel încât aceasta se întoarce puțin înclinată în sus (pentru a crea o barieră împotriva umezelii). Funcționați cu grijă pentru a nu prinde cusăturile din zidărie, în cusături, șanțuri este strict interzisă pentru a obține caneluri!
 • În cursa, îndoiți marginile benzilor interioare ale joncțiunilor, sigilați conexiunea cu un material de etanșare rezistent la căldură.
 • Sub șorțul interior se produce o "cravată" de dedesubt - un fel de jgheab din tablă de oțel cu muchii curbate (flanșă). Se conduce fie în vale, fie în streașină. Acest detaliu va permite ca apa care a căzut între șorț și șindrile să curgă pe rampă.
 • Barele sunt fixate pe cutie și pe peretele țevii prin șuruburi.
 • În mod similar, curelele de sprijin sunt montate mai întâi pe pereții laterali ai țevii și apoi pe partea superioară a țevii.
 • Montat peste foaia de metal "contur" intern.
 • Curelele de susținere superioare sunt fixate în aceeași ordine ca și benzile inferioare. Și montați-le într-un mod similar, cu excepția punerii marginilor superioare în blițuri. Șorțul exterior, într-o măsură mai mare, este un element decorativ care maschează felii de acoperișuri de țiglă.

Mai multe detalii despre sistem:

În mod similar, efectuați o rezemare la perete:

 • Îndepărtați impermeabilizarea pe perete cu 50 mm în sus.
 • Pe perete suprapuneți bara superioară și marcați marginea superioară. O linie este tăiată prin linie.
 • În tulpină, marginea superioară a curelei de rezemare este înfășurată, iar materialul de etanșare este etanșat cu un material de etanșare.
 • Rafturile inferioare ale barei sunt fixate pe cușcă și pe perete cu șuruburi autoportante.
 • Deschiderile dintre un plan de lacăt și un profil al unei plăci metalice se umple cu un material de etanșare - universal sau autoportant.

Cum se instalează curelele de prindere pot fi învățate din videoclip:

Elementul # 6. Suporți de zăpadă

Snegozaderzhateli - produse de barieră, care servesc la prevenirea convergenței straturilor de zăpadă și a gheții de la patine. Ei întârzie masele de zăpadă, care pot deveni traumatizante pentru oameni și animale, precum și duc la daune materiale (de exemplu, mașini).

Pentru plăcile metalice se utilizează următoarele tipuri de suporturi de zăpadă:

Barierele tubulare constau din console fixate pe acoperiș, prin găurile din care sunt ratate două rânduri de țevi. Acesta este cel mai comun tip de lanțuri de zăpadă.

Produsele lattice constau, de asemenea, din paranteze, dintre care nu mai sunt doar conducte, ci secțiuni de zăbrele ale țevilor sau colțurilor.

Suporturi de zăpadă Angle - bariere rigide sub formă de colțuri din tablă de oțel îndoit. Ele sunt utilizate pentru acoperișuri cu un unghi mic de pante de patine - până la 30 °.

La instalarea sistemelor tubulare, procedați după cum urmează:

 • Determinați poziția snegozaderzhateley pe acoperiș. Acest lucru se face în avans, în stadiul de recrutare a cutiei, deoarece parantezele necesită zăbrele întărite.
 • Parantezele fixează undele de țiglă în deflexie și fixează-le cu șuruburi lungi de auto-strângere pe cutie. Distanța dintre brațe este de 0,5-1 m.
 • În orificiile consolelor se montează conducte, ale căror capete sunt acoperite cu dopuri din plastic. Pentru un set de lungime necesară, țevile sunt unite prin șuruburi.
 • Cu o lungime de pantă mai mare de 5,5 m, montați al doilea rând de snowshoes, la o distanță de 2,5-3,5 m de la primul.

În mod similar, se realizează instalarea sistemelor de zăbrele, dar în locul conductelor dintre brațe se introduc secțiuni de rețea.

Pentru instalarea consolelor unghiulare:

 • Pe metal, cu fixare în fiecare crestătură de al doilea val, montați colțul de căptușeală, care servește pentru o aterizare mai solidă a snowshoe.
 • Bariera de colț este instalată pe colțul căptușelii și fixată pe placa metalică și pe cutia cu șuruburi lungi de autoizolare. Fixarea se realizează printr-un val, la fiecare piept secundar.
 • Dacă este necesar, montați cel de-al doilea rând de suporturi de zăpadă.

Vă sugerăm să vedeți un videoclip despre instalarea suporturilor de zăpadă:

Rămâne să adăugăm că, în ciuda costurilor ridicate ale majorității componentelor pentru metal, economisirea lor nu merită. Folosirea unor produse de calitate oferă un aspect decent și durabilitatea acoperișului, ceea ce face mai puțin probabil să se utilizeze reparații și să se simplifice întreținerea în timpul funcționării.

Elemente suplimentare pentru acoperisul metalic

Acoperișurile din acoperișuri metalice reprezintă cea mai frecventă opțiune pentru acoperirea nu numai a clădirilor rezidențiale, ci și a clădirilor comerciale și publice. Datorită raportului optim de performanță cu costul, acest tip de acoperiș este acum ferm în fruntea tuturor tipurilor de materiale de acoperiș.

Acoperiș din metal

instalație de acoperire calitativă nu este posibilă fără utilizarea unor elemente suplimentare, acestea efectua mai multe sarcini: raze complexe de rezemare sigilate, protejează acoperișul de rafalele bruște, pentru a preveni pătrunderea apei în spațiul de acoperiș și de a îmbunătăți aspectul acoperișului.

Sfaturi practice. Nu economisiți la achiziționarea de elemente suplimentare și încercați să înlocuiți elementele fabricii cu cele fabricate de ele. În ceea ce privește calitatea și fiabilitatea, produsele din fabrică depășesc mereu produsele fabricate automat.

Producătorii diferiți modifică aspectul și dimensiunile liniare ale elementelor suplimentare într-o anumită măsură, însă funcția și metoda de instalare rămân neschimbate în toate cazurile.

Elemente suplimentare pentru acoperisul metalic

Tipuri de elemente suplimentare

Scara de culori a elementelor suplimentare ar trebui să fie selectată în funcție de aspectul șindrilelor, ar trebui să fie cât mai neînsemnat posibil și să își îndeplinească sarcinile tehnice principale și să nu servească doar ca detalii suplimentare ale decorului. Elementele sunt selectate ținând cont de dimensiunea și complexitatea sistemului de rafturi.

Întreruptă sau multiplă

Elemente suplimentare pentru acoperisul metalic

Parametrii tehnici ai elementelor suplimentare

Aceasta este o problemă foarte importantă, ar trebui să i se acorde o atenție prioritară. Faptul este că toate elementele finale funcționează în condiții mult mai dificile decât sindrile metalice. Ele sunt supuse unei activitati fizice maxime, cea mai mare parte a precipitatiilor curge in jos.

Rugurile puternice ale vântului pot rupe covorul de acoperiș. În consecință, cerințele privind calitatea acoperirilor metalice și anticorozive sunt mai dure. Dar, din păcate, unele întreprinderi încearcă să-și mărească profiturile prin producerea de elemente suplimentare din materiale de calitate slabă. Unii consumatori sunt interesați de calitatea plăcilor metalice, necesită certificate de conformitate, recunosc numele producătorilor, dar aproape nici unul dintre dezvoltatori nu consideră necesar să verifice materialele pentru fabricarea elementelor suplimentare.

Dacă vă uitați atent la acoperișurile cu plăci metalice, construite cu 6-8 ani în urmă, puteți vedea elemente ruginite suplimentare pe plăci încă destul de normale. Elementele de creastă sunt aruncate în ochi, dar aceasta nu este principala problemă. Elementele de prindere nu cauzează scurgeri mari, pot fi înlocuite fără probleme majore.

Profil de skate pentru metal

Situații foarte dificile apar în cazul coroziunii prematură a plăcii de capăt inferioare. Ea scurge cea mai mare parte a fluxului total de apă de ploaie, chiar și relativ mici prin găuri cauza scurgeri semnificative.

Scopul principal al valei este de a proteja locurile fracturii acoperișului de umiditate și de a îndepărta sedimentele de pe acoperiș

Inspectarea acoperișului pentru a evalua starea jgheabului interior al văii este imposibilă, este închisă de una externă. Aceasta înseamnă că numai scurgeri în încăperile de la mansardă pot indica o condiție proastă de sigilare a valei. Dacă acoperișul este izolat, atunci aceste scurgeri pot fi văzute atunci când sistemul de lambriuri și-a pierdut stabilitatea și necesită reparații. Costul acestor reparații depășește adesea estimarea instalării acoperișului.

Caracteristicile generale ale elementelor suplimentare

Ele sunt realizate din oțel galvanizat cu o grosime de 0,4-0,7 mm, grosimea stratului de zinc nu este mai mică de 20 μm. Acoperirea trebuie să fie uniformă fără goluri și spărturi. Cu cât metalul este mai gros și cu atât este mai mare stratul de zinc, cu atât este mai bine elementul. Lungimea este de 1-2 m, lățimea rafturilor este de 10-30 cm, parametrii sunt selectați ținând cont de scopul specific.

Cu cât metalul este mai gros și cu atât este mai mare stratul de zinc, cu atât este mai bine elementul

Suprafețele exterioare ale majorității au elemente adiționale suplimentare cu vopsele de polimer. Protejează fiabil suprafața de procesele de coroziune și îmbunătățesc caracteristicile de proiectare ale acoperișului.

Lista elementelor suplimentare pentru acoperișul metalului

Vă oferim o listă completă a elementelor, ce și când să utilizați depinde de tipul acoperișului și de dimensiunile acestuia.

Cornișor

Cel de-al doilea nume este capela. Are forma unui colț, este instalat în partea inferioară a rampei de-a lungul muchiei. Are două funcții: colectează condensul format în spațiul sub acoperiș și împodobește aspectul fațadei clădirii. Este fixat de garoafe sau șuruburi din aliaje inoxidabile, distanța dintre hardware este de 25-30 cm, găurile sunt executate în ordine eșalonată. Destul de des puteți vedea o tehnologie de montare greșită, în această poziție, bara de perdea funcționează doar ca un element al decorului, iar scurgerea apei nu se efectuează.

Cum se instalează corect placa de cornișă?

 1. Asigurați suporturile jgheaburilor sistemului de jgheab la cutie. În acest caz, este necesar să se facă o pantă mai mică de un centimetru pe metru de drum.

Fixarea suporturilor pentru jgheaburi

Fixarea unei lame de cornișe

Din nefericire, pe Internet puteți îndeplini recomandările pentru a instala o bară de perdea deasupra vântului. Deci nu poți face asta categoric. Marginile curelelor se vor ridica deasupra planului membranei, apa va curge în fante între elemente și nu va merge la picurare. Chiar și versiunea recomandată are o problemă - la locul de conectare a membranei cu cornișă, ultima este ridicată, se formează un canal. Apa din stagnare, există riscuri de scurgeri.

Este necesar să instalați tija de cortină numai atunci când acoperișul este cald și vata minerală a fost utilizată ca încălzitor. Numai acest încălzitor se teme de umiditate și vânt, numai că este închis cu o membrană care transmite vapori. În același timp, această membrană protejează minowatul de vânt și reduce pierderile de căldură.

Minvat trebuie închis cu o diafragmă de transmitere a vaporilor

Dacă spuma a fost folosită ca izolație sau alte materiale polimerice, ele nu lasă umezeala să treacă și vântul nu se teme. În consecință, nu au nevoie de protecție împotriva vântului, nu este necesară tija de perdea. Aceeași situație se aplică la construcția acoperișurilor obișnuite la rece.

Placă finală

Puteți auzi numele vântului și ale gabiței, montate pe partea frontală a pantelor acoperișului. Scopul principal este de a preveni subminarea acoperisului metalic de rafale puternice ale vântului, pentru a proteja membrana rezistenta la vant de daunele mecanice. În mod natural, pedimentul îmbunătățește și aspectul clădirilor. Placa de capăt este fixată pe șipcă după instalarea plăcii metalice, o parte a curbei este înșurubată pe panoul de bord preinstalat, iar a doua pe placa metalică.

Placa de capat pentru metal 70 * 90 * 2000 maro

Este important. Suprafața plăcii metalice are proeminențe mari, fixarea incorectă a plăcii agravează în mod semnificativ aspectul clădirii. Ce fel de greșeală permite constructorii neprofesionali? Ei nu acordă atenție locației hardware. Este necesar să le strângeți numai în punctele de contact ale barei cu protuberanțele plăcii metalice, este necesar să atingeți cu atenție și numai manual manșoanele cu filet. Dacă aceste condiții nu sunt îndeplinite, atunci suprafața metalică de sub șurub se va îndoi, bara va arăta urâtă.

Ridicați cureaua

Închide robinetul și asigură o ventilație naturală eficientă a spațiului sub acoperiș. Poate avea o formă rotundă sau dreptunghiulară. Datorită faptului că profilul metalic are protuberanțe mari, se formează crăpături mari între creastă și acoperiș. Aceștia pot zbura nu numai prin insecte, ci și prin păsări, ceea ce le provoacă mari probleme locuitorilor. Pentru a preveni un astfel de fenomen negativ, toate barele de creastă au garnituri din cauciuc spongios, elementele sunt introduse în locuri tehnologice speciale înainte de instalare. Spuma trece perfect aerul, aproape nu afectează procesul de ventilație și, în același timp, servește ca o barieră sigură pentru insecte și păsări. Capetele barelor de creastă sunt închise cu dopuri speciale.

Termenul constructori de "acoperișuri" desemnează cel mai înalt element al acoperișului, care este instalat la intersecția patinei

Este important. Nu cumpărați niciodată dopuri de plastic. Adesea sunt fabricate din materiale reciclate și sunt foarte instabile la razele ultraviolete dure, iar plasticul substandard își pierde rapid proprietățile originale. Acoperite mai întâi de microfraguri și distruse complet. Durata de viață a materialelor plastice modificate chiar și de înaltă calitate este mult mai mică decât cea a plăcilor metalice.

Această regulă se aplică nu numai la cioturile de picior, ci și la celelalte elemente. Blocurile au configurația secțiunii transversale a plăcuțelor, pentru fixarea unor blocuri speciale.

Un cal pentru metal

În timpul instalării curelei de creastă, șuruburile trebuie, de asemenea, să fie înșurubate în creasta valurilor plăcii metalice, să nu permită formarea deformărilor. Curelele sunt conectate între ele folosind încuietori sau pur și simplu se acoperă cu o talpă de cel puțin 10 cm.

Calcularea mărimii și a numărului de bare de creastă

Lățimea inferioară a văii

Endova este unul dintre cele mai importante și complexe elemente ale sistemului de rafturi, aici apar scurgeri de cele mai multe ori. Aranjarea acoperișurilor în văi necesită o atenție sporită și o aplicare strictă a tuturor recomandărilor. Volumul principal al fluxurilor torențiale părăsește valea, în aceste locuri se acumulează cea mai mare parte a zăpezii. În plus, în văi articulațiile sunt în mod constant deplasate puțin datorită fluctuațiilor liniare ale modelelor arhitecturale ale sistemului de rafturi și a forțelor mecanice ciclice. Concluzie - sigilarea fundului trebuie să fie cea mai fiabilă și mai stabilă.

Bara inferioară servește pentru scurgerea apei din punctele de îmbinare a skate-urilor, lățimea elementului nu este mai mică de 30 cm pe fiecare parte. Bara este fixată pe o cutie specială, cu unghi de cuplare. Fiți atenți la întreaga suprafață a rafturilor a avut un accent pe cutie și nu sagged. Învelișul trebuie să fie cât se poate de plat și să se potrivească dimensiunile barei.

Elementul este fixat de șuruburi autoportante după instalarea stratului elastic și înainte de instalarea plăcilor metalice. Pentru a îmbunătăți fiabilitatea acoperișului, se recomandă acoperirea întregii șanțuri sub lamă cu un strat de impermeabilizare, este mai bine să se utilizeze materiale rulante. Instalarea barei se face de jos în sus, se suprapun în decurs de zece centimetri. Dacă există o dorință, este posibil să se folosească diferite tipuri de etanșanți în suprapuneri, dar acestea nu au nici un efect vizibil asupra sigiliului final.

Între proeminențele metalului și acoperișul valei se recomandă introducerea sigiliilor din cauciuc spumă, ceea ce exclude pătrunderea insectelor sub acoperiș.

Nivelul superior al văii

Numai un element decorativ, acoperă secțiuni inegale de foi de acoperiș metalic, este montat la etapa de finisare a lucrărilor de acoperiș. Culoarea suprafeței este selectată pentru culoarea stratului de acoperire, fixată cu ajutorul șuruburilor autoportante.

Este important. Când atașați bara superioară, aveți grijă ca șuruburile să nu deterioreze bara inferioară. Alegeți lungimea respectivă, fixați numai pe proiecțiile de relief ale șindrilelor.

Dibluri de joncțiuni

Se utilizează pentru etanșarea joncțiunii de coșuri pătrate, în funcție de locație, poate fi internă și externă.

 1. Butelii interne ale curelelor. Acestea sunt instalate sub acoperiș pe un material de impermeabilizare (șorț). Apa din șorț este deviată spre picurare și scurgere.
 2. În aer liber servește pentru scurgerea apei și decorarea decorativă a joncțiunii. Montat în caneluri pre-pregătite pentru etanșant.

Diagrama dispozitivului învecinat

Schemă de montare a benzilor de rezemare pe conductă

În ultima etapă, instalarea plăcilor metalice și a accesoriilor externe

Locurile de intersecție - un nod complex al acoperișului, lucrările de instalare a fâșiilor de rezemare ar trebui să fie efectuate într-o astfel de secvență.

Pasul 1. Faceți un șorț continuu sub șorț, fixați stratul de impermeabilizare pe acesta. Puteți lua un ieftin ruberoid sau materiale scumpe moderne non-țesute cu un strat de bitum modificate. Pe perimetrul țevii, etanșați impermeabilizarea cu mastic.

Pasul 2. Marcați liniile de contiguitate la țeava barelor metalice, pregătiți-le pentru bulgară cu discul diamantat.

Încărcați praful de pe capace

Pasul 3. Pe materialul de etanșare, introduceți canelurile speciale ale curelelor în tija și le înșurubați la țeavă.

Montarea și etanșarea curelei

Lamele exterioare sunt montate pe partea de sus a plăcii metalice. Algoritmul de fixare este același, numai șorțul nu mai este montat.

Suporți de zăpadă

Barierele speciale care împiedică convergența simultană a masei mari de zăpadă protejează sistemul de drenaj de deteriorarea mecanică. O altă funcție a snegozaderzhateley - de a face oamenii în siguranță în jurul trotuarele din jurul casei. În funcție de caracteristicile de inginerie, pot exista trei tipuri.

Colțuri colțuri

Cele mai simple elemente de pe acoperiș sunt stabilite în ordine în ordine. Avantaje - preț scăzut și ușurință de instalare. Dezavantaje - rezistență fizică scăzută. Ștuțurile unghiulare de acoperire a zăpezii sunt fixate prin șuruburi la crestăturile plăcilor metalice. Grosimea stratului metalic nu depășește 0,5-, 06 mm, aceasta nu poate asigura o fixare sigură. Cu mare efort, suporturile de zăpadă deflectă plăcile de la punctele de prindere. Atunci când sarcina depășește standardele admise, elementele pot ieși din acoperișul metalic, acoperișul necesită reparații imediate. Recomandat pentru utilizarea pe acoperișuri, cu o pantă de patine de cel mult 30 °.

Leaf Angular Holders of Snow

tubular

Pentru toți indicatorii îndeplinesc cerințele consumatorilor, constau din suporturi portante și două rânduri de țevi. Ele au caracteristici de performanță ridicate, protejează eficient nu numai sistemul de scurgere, dar și trecătorii. Dezavantaj - instalarea necesită pregătire preliminară, ceea ce complică oarecum instalarea acoperișului. Adevărul este că brațele de susținere ale suporturilor tubulare de zăpadă sunt atașate numai la plăcile cutiei. Acest lucru trebuie avut în vedere în timpul construcției sale, pentru a asigura două rânduri suplimentare de plăci de scânduri pentru fixarea elementelor.

Pentru a instala jgheaburile latinelor urmează un cablu pretensionat, de preferință în timpul instalării acoperișului pe foi pentru a desemna locația cutiei pentru paranteze. Dacă dimensiunile acoperișului depășesc 5,5 m, atunci trebuie instalate două rânduri de suporturi de zăpadă tubulare.

Suport tubular pentru zăpadă

zăbrele

O caracteristică distinctivă este că zăpada nu este prinsă de țevi, ci de grătare de metal. Avantajul - poate rezista mase mari de zăpadă, sunt folosite în clădiri cu mai multe etaje. Algoritmul de instalare este același ca și pentru cele tubulare.

Suportul de zăpadă al grătarului păstrează zăpada de pe acoperiș

Elemente de alimentare

Majoritatea locuințelor au coșuri moderne cu secțiune rotundă, cu excepția celor pe conductele de acoperiș ale sistemelor de ventilație ale încăperilor. Este considerat o condiție prealabilă pentru un sejur confortabil. De ce?

Conform cerințelor SanPiN, toate spațiile trebuie ventilate, frecvența schimbului de aer este stabilită în funcție de scopul lor specific. Anterior, eficiența ventilației naturale a fost asigurată de prezența sloturilor în ferestre și uși, tehnologiile înapoiate nu au permis producerea de produse sigilate de calitate.

În prezent, utilizarea geamurilor și ușilor din metal și plastic închise ermetic exclude complet posibilitatea ventilării naturale a interiorului, este necesară instalarea sistemelor obligatorii, emisia de aer se face pe acoperiș. În plus, în bucătăriile deasupra plăcilor este instalat un echipament de ventilație local, de asemenea trebuie să poată fi îndepărtat aerul poluat.

Este important. Pentru fiecare tip de profil metalic, trebuie să selectați penetrații speciale, luând în considerare înălțimea valului și diametrul țevii.

Odată ce penetrațiile sunt necesare pentru toate casele, ele pot fi, de asemenea, considerate elemente suplimentare obligatorii.

Video - Cum să alegeți un pasaj pentru acoperiș

Sfaturi pentru instalare

Astfel de elemente suplimentare sunt produse de numeroase companii, nu există o diferență tehnică fundamentală între produsele lor, toate protejează fiabil ieșirea țevii de scurgerile. Unele pătrunderi au un sigiliu lipit, iar pe altele este necesar să-l lipiți singur. Pentru a crește forța de atragere a penetrărilor pe foile de metal, se introduc cleme speciale în orificiile șuruburilor. Acestea sunt plăci mici din tablă de oțel cu pereți groși, cu filete interne îndoite de litera P. Clemele oferă posibilitatea de a strânge șuruburile cu mare forță, elementele moi ale cursei de cabluri de-a lungul profilului metalului și asigură o etanșeitate de 100%.

Înainte de a începe instalarea, este necesar să se descrie cu exactitate conturul de penetrare pe placa metalică și să se taie gaura, dimensiunile trebuie luate din conturul interior și nu din cel exterior.

Pentru a crește etanșeitatea, este recomandat să sigilați orice material de etanșare în comun înainte de instalare. Acesta va funcționa în condiții de protecție împotriva soarelui, indicatorii rezistenței la radiații ultraviolete dure pe durata funcționării nu au efect.

Fiecare foraj este fixat ținând cont de recomandările producătorilor. Dacă sunt instalate corespunzător, penetrațiile vor sigila calitativ punctele de conectare, nu este necesară întreținerea periodică a întreținerii. Trebuie reamintit faptul că componentele mai puțin individuale au o penetrare, cu atât este mai fiabilă. Faptul este că fiecare element trebuie să fie fixat și fiecare punct de atașare suplimentar creează riscuri suplimentare de scurgere. Aceasta este o regulă generală pentru toate construcțiile, nu doar pentru penetrare.