Protecția acoperișului de ardezie - ce să procesați ardezia, astfel încât să nu devină verde și nu negru

Reparații

Placile de ardezie din azbest-ciment au fost folosite în construcții de mai multe decenii, iar ardezia este cel mai comun material de acoperiș din Rusia. Nervurat - material de piatră artificială obținut prin solidificarea unui amestec apos de ciment Portland și fibre de azbest crisotil tonkoraspushennyh, întărind componenta ciment. Produse din azbest ciment au o rezistență mecanică ridicată la încovoiere, de joasă densitate, conductivitate termică scăzută și permeabilitate, rezistență ridicată la îngheț, rezistență la alcalii, și sunt caracterizate prin biostability suficiente. Rezistența maximă a foii de ardezie azbest-ciment: la tensiune - 20 25 MPa, la îndoire - 27. 42 MPa, la compresiune - 45 MPa și mai mult. Panta recomandată pentru acoperiș este de 14,60 °. Durata de viață a acoperișurilor din azbociment este de 30 de ani. Foile sunt ușor de găurit și de văzut.

Protecția acoperișului din ardezie - prelucrarea ardezii

Dezavantajele azbestului-ciment includ: forța redusă atunci când este saturată cu apă, fragilitatea și răsturnarea cu modificări ale umidității, rezistență slabă la impact.

Cum și cum pot procesa ardezia astfel încât să nu devină verde și negru?

Cu scopul de a scăpa de aceste dezavantaje suprafața produselor din azbociment aplicate compoziții de impermeabilizare care protejează materialul de umiditate și deteriorări mecanice, oferind curgere bună a apei și antipraf. Pentru această foaie de azbest uscat la 7. 6% umiditate, iar apoi suprafața este curățată de murdărie, sol, și în final, de culoare și de intemperii apă rezistente la compoziții de vopsea. Apropo, pentru a îmbunătăți rezistența la apă și pentru a reduce eliberarea prafului de azbest, cauzând anumite boli, partea din spate a produsului este de asemenea pregătită.

Colorarea foi de ardezie perhlorvinil compoziții (PVC, TSPHV, HV-161) este realizată la o temperatură care nu depășește + 4 ° C (datorită toxicității formulărilor) și nu mai mică de -20 ° C Pentru aceasta, aplicat mai întâi pe suprafața foii perhlorvinil primer, care se usuca in mediul de vară 2. 3 ore. Suprafața uscată colorată perhlorvinil compozițiile folosind pistolul pistol pulverizare (preferabil marcă SB-71A). Când compoziția de vopsire mecanizate pentru a evita separarea acestuia ar trebui să fie în mod sistematic se amestecă în oala sub presiune. În timpul funcționării, distanța de la pistolul la suprafață să nu fie mai mică de 0,5 m, pistolul se deplasează de-a lungul unei suprafețe să fie uniform, la o viteză de aproximativ 0,3 m / s. Colorarea ardei se realizează prin benzi. Prima bandă se aplică de sus în jos, al doilea - pe dreapta de la prima, dar de jos în sus, un al treilea fel ca primul, și așa mai departe. Pentru acoperirea continuă (fără goluri), este necesar ca fiecare bandă succesivă se suprapune anterior depozitate 3. 4 cm. De obicei, ardezie se aplică două straturi compoziție, al doilea strat este pulverizat numai după ce primul sa uscat.

Dacă compoziția PVC este dublată la 100 m², suprafața este consumată (kg):

- Amorsarea PVC-15;

- solvent (solvent, Р-4, 5% lac).

Atunci când se aplică un compus de ciment-perclorovinil gata de utilizare (CTC) pe o suprafață de 100 m², se utilizează 41 kg de compoziție pentru prima vopsire și 36 kg pentru cea de-a doua.

Suprafața de ardezie este de asemenea tratat cu KO-174 smalț, care este o dispersie (suspensie) constând dintr-o fază solidă (chituri) și faza lichidă (lac siliconic KO-85, solvent diluat - un amestec de acetat de butii, acetonă, xilen și toluen). Ca rezultat al evaporării solventului, smalțul se solidifică. Timpul de uscare a smalțului la o temperatură de 18 25 ° C, timp de aproximativ 2 h. Smalțul are o bună aderență, astfel încât aderă fiabil la foaia azbociment, si un strat de email se caracterizează prin rezistență ridicată și rezistență la apă. Emaila smălțuită diluată cu diluant P-5. Înainte de vopsirea cu smalț, suprafața este preparată în același mod ca și înainte de vopsirea cu compuși de perclorovinil. Ardeaua trebuie să fie uscată înainte de vopsire, deoarece conținutul de umiditate nu trebuie să depășească 8%. Aplicați smalțul de 2-3 ori cu o pensulă de vopsea sau cu un pulverizator de vopsea. Fiecare strat succesiv se aplică după 1. 2 ore după cel precedent. Rețineți că smalțul este toxic, prin urmare este folosit numai pentru lucrări în exterior.

Ardezie și compuși organo-silicați. Una dintre compozițiile mai durabile este compoziția 12-03 OC, care constă dintr-o vopsea (suspensie de polimeri organosiliconice și aditivi anorganici în toluen) și întăritor - titanatul polibutil sau titanat de butii. Înainte de utilizare, în compoziția de colorare se adaugă un agent de întărire într-o cantitate de 1% în greutate din compoziția de cerneală și se amestecă bine în recipient timp de 1 oră, cu lamele de duze. Vopseaua se întărește ca rezultat al reacției chimice dintre componente. Solventul utilizat este xilen sau toluen. Acoperirea diferă de o bună aderență și se păstrează fiabil pe beton, ciment, cărămidă silicată, ceramică și metal (cu excepția materialelor plastice cu conținut de halogen).

Pe acoperișurile din ardezie și din metal, compoziția organo-silicată este aplicată la o temperatură cuprinsă între -40 ° C și + 40 ° C, utilizând o perie accelerată, o rolă sau un pulverizator de vopsea. Compoziția se usucă rapid - timp de 30 de minute. "Viabilitatea" compoziției preparate pentru aplicare este 24. 48 ore Dacă o acoperire cu două straturi cu o perie de azbociment sau suprafețe de beton consumă până la 400 g de compoziție pe 1 m2. Desigur, compoziția este aplicată la suprafață, curățată anterior de praf, uleiuri lubrifiante, stropit mortarul.

Când se utilizează un pistol de pulverizare, se utilizează o duză cu un diametru de 1,8. 2 mm și formează o torță circulară din vopsea. În timpul aplicării vopselei, este bine amestecat manual.

Placile de azbest de ciment sunt de asemenea colorate cu vopsele de silicat preparate pe baza de sticlă solubilă în potasiu (K2O mSiO2) cu o densitate de 1,3. 1,5 g / cm3. Vopselele de silicat conțin, de asemenea, un amestec separat de pigmenți cu cretă, luați în proporție de 1: 1 (în greutate). Valoarea lui m este raportul dintre numărul de molecule de silice (SiO2) și numărul moleculelor de oxid alcalin (K2O) și se numește modulul din sticlă de silicat. Pentru sticla de potasiu, m este 3. 4. Cu cât este mai mare modulul, cu atât este mai mare calitatea sticlei lichide. Densitatea sticlei depinde de concentrația acesteia. Deseori, sticla lichida vine de la producatorul de densitate crescuta, deci trebuie diluata cu apa. Cantitatea necesară de apă se calculează după formula:

unde U1 este cantitatea de apă care trebuie adăugată la soluție, l;

U2 - volumul inițial al sticlei lichide, l;

p1 și p2 - densitatea inițială și cea necesară a sticlei lichide prin hipermetru, kg / m³.

Un exemplu. Există 10 litri de sticlă lichidă cu o densitate de 1500 kg / m³. Este necesar să se obțină o soluție cu o densitate de 1370 kg / m³. Este necesar să se determine cantitatea de apă U1, care trebuie adăugată la soluție. Cantitatea de apă adăugată este:

Înainte de utilizare, compoziția este presată printr-o plasă de 0,25 g, conținând 694 oz / cm2. Vopselele de silicat sunt realizate numai cu pigmenți rezistenți la alcalii și au proprietăți ignifuge. Pregătiți compusul de colorat pentru utilizare ulterioară, deoarece devine inutilizabil într-o zi. Pentru vopselele cu silicat, se permite utilizarea numai a sticlei de potasiu, deoarece prezența sticlei de sodiu (Na2O mSiO2) determină apariția pe suprafața vopsită a unui strat de acoperire albă, a așa-numitei eflorescente. Prin urmare, înainte de a utiliza vopsele de silicat, este necesar să verificați calitatea acestora, adică nu există nici o sticlă solubilă în sodiu în ele. Pentru a face acest lucru, luați o cărămidă roșie de lut, din care cinci laturi sunt vopsite de două ori cu vopseaua de testare. După ce filmul vopselei este complet uscat, cărămida "experimentală" este umezită cu apă până când este complet saturată și așezată pe partea nevopsită. Dacă există un amestec de sticlă de sodiu în sticla solubilă, după 1 2 zile va apărea pe suprafețele vopsite cărămizile un strat alb, iar vopseaua va începe să se "frece" atunci când se freacă manual.

Grunduirea suprafeței de ardezie înainte de vopsire se efectuează cu sticlă lichidă cu densitate de 1,41 g / cm3, în timp ce consumul de sticlă lichidă de potasiu este de 27,3 kg la 100 m². Prima vopsire este realizată cu o densitate de 1,14 g / cm3, a doua - 1,18 g / cm3. Consumul de sticlă lichidă de potasiu (la 100 m²) la prima vopsire este de 14,8 kg, în al doilea - 11,1 kg. Nu uitați de amestecul de pigmenți uscați, care pentru prima culoare necesită 30,9 kg, pentru al doilea - 26,6 kg.

Stain azbest foi de ciment ardezie în vreme caldă (la temperaturi pozitive), evitând să efectueze colorarea în lumina directă a soarelui. Pentru a conferi apa de film impermeabilitate silicat depozitat în compozițiile destinate pentru a doua culoare, este introdus aditiv hidrofob - organosiliciu lichid (LGN-LGN-10 și 11). Fă-o așa. sticlă de potasiu lichid diluata (densitate 1,15 g / cc) sunt încărcate într-un mixer, apoi turnat cantitatea necesară de component de pigment și se amestecă până la omogenizare, unde LGN și adăugat LGN-10 sau 11 (produs de concentrație 30%). Consumul de aditivi hidrofobi este de 2,3 kg pe cantitatea de sticlă lichidă de potasiu necesară pentru a acoperi 100 m² de ardezie.

Din formulele anhidre pentru vopsirea foilor de ardezie din azbest-ciment se utilizează următoarele tipuri de vopsele:

• plumb alb fără plumb (MA-011; MA-011-H-1; MA-011-H-2);

• zinc alb zgâriat (MA-011; MA-011B; MA-011H; MA-011HB);

• Vopsele de ulei (MA-011 și MA-015, speciale cu densitate mare)

• culori uleioase și alchidice de culoare neagră (MA-011; MA-015; GF-013; PF-014);

• ulei de cerneală și alchidice gata de utilizare (MA-11; MANN, MA-15, MA-15H, GF-13, GF-13H; PF-14, PF-14H; MA-21, MA-21H; MA-22, MA-22N, MA-25, MA-25H),

• verdeață plumb aluat (MA-011, H-2, MA-011, H-3, AI-015, H-2, MA-015, H-3),

• Vopsele pe bază de uleiuri și alchidice, pământești, ambalate dens (marmot, mumie, ocru).

Toate tipurile de grunduri și compușii coloranți anhidru menționați mai sus pentru acoperirile în exterior sunt preparați numai pe lacuri naturale și diluați numai cu ulei natural de in! Colorarea este efectuată în modul descris mai sus. Înainte de începerea acoperirii suprafețelor de așchii de azbest-ciment cu un compus de protecție, este necesar să se efectueze lucrări pregătitoare pentru curățarea acestora de praf și funingine pentru a se usca și grundui ardezia. Repet, nu este permis să picteze în condiții de uscat și cald atunci când este expus la lumina directă a soarelui, precum și în timpul ploii sau pe o suprafață umedă și nu ar trebui să fie folosit în vânturi puternice. Cea mai favorabilă perioadă a anului pentru lucrările de pictură a acoperișului de azbociment este lunile de primăvară. Lucrările de vopsire sunt realizate folosind scara specială, distribuind uniform greutatea unei persoane pe suprafața suprafețelor de ardezie azbest-ciment, ceea ce exclude deteriorarea lor.

Constructii de case

Perioada de exploatare a azbest-ciment arde ajunge la 50 de ani. Cu toate acestea, cu o îngrijire corespunzătoare, durata de viață a materialului de acoperiș poate crește semnificativ. Una dintre condițiile necesare durabilității ardei este pictura lui. Ca rezultat al colorării, se formează un strat protector pe suprafață, iar acoperișul însuși dobândește un aspect atractiv.

 1. Trebuie să pictez ardezie?
 2. Ce vopsea este mai bine să picteze ardezie: sfaturi privind alegerea
 3. Pas cu pas pictura de ardezie pe mâini proprii
  • Calculul volumului de vopsea
  • Pregătirea suprafeței
  • Tehnologia de colorare a ardeilor
 4. Recomandări practice ale specialiștilor
 5. Caracteristicile picturii de ardezie nouă și veche

Trebuie să pictez ardezie?

Placa de azbest-ciment a fost mult timp considerată cea mai populară opțiune pentru acoperiș, datorită performanțelor sale bune și a accesibilității. Și astăzi, mulți preferă acest material special atunci când construiesc clădiri cu scopuri diferite.

Simplu în instalare și ardezie ieftină are unele dezavantaje:

 • nu aspect atractiv;
 • tendința de a se ciocni cu lichen, mușchi;
 • scăderea treptată a caracteristicilor de rezistență sub influența condițiilor meteorologice și a factorilor externi.

Ardezia este un material poros, predispus la apariția microfracturilor. Umiditatea acumulată în pori devine gheață la primele geruri și, treptat, "rupe" materialul din interior. Aceleași deformări sunt inevitabile, de asemenea, cu creșterea lichenilor și a mușchilor de pe suprafață.

Problemele enumerate vor ajuta la rezolvarea picturii de ardezie de azbest. După pictura pe suprafața acoperișului, se formează un film puternic, acoperind accesul la apă și microorganisme. Ca urmare, procesele de distrugere sunt suspendate și durata de viață a ardei este prelungită timp de mai mulți ani.

Datorită stratului protector, ardeaua devine netedă, umiditatea atmosferică de pe ea nu se menține, iar zăpada și frunzele căzute coboară rapid. Mizeria acumulată poate fi spălată cu ușurință cu o mini-spălare pentru mașină sau cu apă sub presiunea din furtun.

În plus, pictura rezolvă o altă problemă - dauna teoretică a ardeiului. Această versiune este distribuită în principal de către producătorii de materiale de acoperiș avansate și scumpe. Esența problemei este că stratul de ardezie dă pe urma praf de azbest, care are un impact negativ asupra ecologiei și sănătății umane. Există numeroase refutări ale acestei versiuni. Cu toate acestea, pentru cei încurcați există o soluție optimă - pictura de ardezie, care împiedică complet eliberarea de praf de azbest.

Deci, pictura acoperisului ardezie permite:

 • îmbunătăți aspectul acoperișului și dați-i culoarea dorită;
 • netezim rugozitatea ardei;
 • pentru a preveni formarea fisurilor;
 • protejarea materialului de vegetația vegetală;
 • prevenirea prafului;
 • crește durata de viață a materialului de acoperire de 1,5 ori.

Ce vopsea este mai bine să picteze ardezie: sfaturi privind alegerea

Vopseaua de ardezie trebuie să îndeplinească multe cerințe. Principalele criterii de selecție: rezistența la fluctuații de temperatură, arsuri și precipitații. Un indicator important este nivelul de aderență la azbest-ciment.

Următoarele grupe de materiale de vopsea sunt utilizate pentru colorarea plăcii:

 • emailuri acrilice;
 • alchidice;
 • siliconi;
 • "Plastic lichid".

Cele mai populare compuși acrilici. Ele diferă în tonuri saturate de diferite nivele de ceată. Tipuri de emailuri acrilice: solubile în apă sau pe solvenți organici.

Vopseaua acrilică dispersată în apă pentru ardezie are o serie de avantaje:

 • lipsa unui miros ascuțit;
 • rezistență la foc și explozie datorită utilizării pe bază de apă;
 • nu eliberează substanțe toxice;
 • în timpul aplicării nu are nevoie de un solvent special;
 • viteza de uscare - aproximativ 2 ore;
 • formarea unui film impermeabil;
 • durata de viață a stratului de acoperire este de 5 ani.

Vopsele acrilice solubile în apă bine dovedite ale următorilor producători:

 • Alpina Dachfarbe (Caparol) - email de culoare verde, maro sau roșie, rezistent la îngheț și condiții meteorologice.
 • "Vopsea de acoperire pe ardezie" (Novbytchim) - formează o acoperire mată, rezistentă la dezvoltarea microorganismelor. Este produs în cinci culori.
 • "Aquagel AK-1SH" (Styrene) - LMC creează un film neted pe ardezie, cu care curge rapid apa. O caracteristică distinctivă - ușurința de îngrijire a acoperișului.

Vopseaua de latex este un fel de vopsele acrilice pe bază de apă. Seamănă cu o mastică groasă și, după uscare, este transformată într-un film flexibil, elastic. O astfel de acoperire "din cauciuc" nu se sparge, nu curge apa și are o adeziune excelentă la ardezie. Din paleta de culori cea mai populară este vopseaua acrilică de ardezie 6005 (mată verde), 5005 (mată albastră) și 3009 (mată roșu-brună). Nomenclatorul culorilor în conformitate cu RAL.

Emailele acrilice pe solvenți organici diferă:

 • o rezistență mai mare decât vopselele solubile în apă;
 • flexibilitate;
 • caracteristici de respingere ridicată a apei;
 • rezistenta la lumina;
 • un timp de uscare mai lung - aproximativ zece ore;
 • un miros ciudat;
 • toxicitate moderată și pericol de incendiu.

Important! Dacă vopseaua acrilică organosolubilă este prea groasă, atunci trebuie diluată cu solventul inclus în smalț. Lucrările la vopsire ar trebui să fie efectuate departe de sursele de flacără deschise, folosind protecție individuală.

Coloranții de acizi alchidici se usucă repede și formează un film elastic pe materialul de acoperiș, care nu este supus crăpării. Avantajele suplimentare ale emailului alchidic includ:

 • cuplare înaltă cu ardezie;
 • bună rezistență la umiditate;
 • rezistență la fenomene naturale;
 • Înainte de vopsire nu este necesară grundarea suprafeței;
 • durata de viață nu este mai mică de 5 ani.

Exemple de vopsea alchidică de înaltă calitate:

 • "Smalț cu uscare rapidă" (Impuls) - uscare rapidă (timp de 1 oră la o temperatură ambiantă de 20 ° C), fără miros ascuțit.
 • "Emaila pentru acoperișuri" (Empils) - rezistența stratului protector, 10 culori.

Vopselele de silicon sunt opțiunea cea mai durabilă și mai sigură pentru pictarea acoperișului. Siliconul trădează elasticitatea smalțului. Unele tipuri de vopsele de organosiliciu pot umple microfragurile cu o grosime de până la 2 mm.

Important! Emaile de silicon - cea mai bună opțiune pentru prelucrarea acoperișului vechi.

Caracteristicile calitative ale vopselelor siliconice:

 • elasticitate ridicată;
 • posibilitatea de a efectua restaurări și crăpături ale acoperișului;
 • calitățile fungicide blochează înmulțirea microorganismelor;
 • caracteristici excelente de respingere a noroiului și apei;
 • siliconii sunt rezistenți la foc și non-toxici;
 • Durabilitate - durată de viață până la 15 ani.

Exemple de emailuri de silicon de calitate:

 • "KO-slate" (polimer siliconic) - formează o culoare profundă și o acoperire durabilă, este produsă în două culori de bază, cu posibilitatea de tentativă;
 • "OS-5103K" (Kremnypolimer) - este utilizat pentru vopsirea decorativă și protectoare a diferitelor materiale de construcție. Se caracterizează prin creșterea rezistenței la gaze chimice, medii alcaline și acide. Datorită acestor caracteristici, vopseaua poate fi utilizată în întreprinderi industriale.

Vopselele pe bază de polimeri de pe suprafața materialului formează o peliculă de plastic de textură mată sau lucioasă.

Indicatori calitativi ai "plasticului lichid":

 • 100% rezistență la umiditate - folia de polimer nu permite pătrunderea umidității în ardezie;
 • rapiditatea uscării;
 • inofensiv pentru mediu și lipsa pericolului de incendiu;
 • rezistență la radiațiile ultraviolete;
 • posibilitatea aplicării smalțului de silicon fără utilizarea unui primer de penetrare profundă;
 • este permisă aplicarea smalțului în condiții de îngheț (până la -10 ° C);
 • Durabilitate - durată de viață de aproximativ 15 ani.

Variante de vopsea polimerică bună:

 • Lichidul plastic (Denalt) este produs pe bază poliuretan-alchidică, care conferă stratului o rezistență suficientă;
 • PPG-1 (Coomoyl) conține polistiren. În procesul de uscare se formează un strat de protecție durabilă a umezelii.

Important! Vopseaua polimer se usucă foarte repede. Prin urmare, este de dorit să pictați pistolul de pulverizare.

Pas cu pas pictura de ardezie pe mâini proprii

Cel mai adesea, ardezia este vopsită cu vopsele acrilice. Prin urmare, vom analiza ordinea de lucru folosind acest tip de email.

Calculul volumului de vopsea

Consumul de vopsea depinde de suprafața acoperită și de absorbția materialului. De obicei, pentru vopsirea 1 mp. Ardezia va cheltui aproximativ 300 de gr. vopsea. Pentru a determina cantitatea totală de email, trebuie să calculați suprafața acoperișului.

Procedura de calculare a suprafeței unui acoperiș arctic:

 1. Măsurați lungimea și lățimea clădirii. Datele sunt luate ținând cont de cotele pentru cornișe (aproximativ 50 cm).
 2. Efectuați calculul folosind formula: S = 2 * (a * b), unde S este suprafața necesară a acoperișului, a este lungimea înclinării acoperișului și b este lungimea acoperișului.

Valoarea rezultată trebuie să fie înmulțită cu consumul mediu de smalț. Atunci când se determină volumul total al vopselei, este necesar să se țină seama de faptul că pentru calitatea colorării trebuie aplicate două straturi.

Pregătirea suprafeței

Cea mai lungă și cea mai laborioasă etapă este pregătirea suprafeței pentru pictura. Pachetul de măsuri cuprinde:

 1. Curățarea profundă a ardezului. Folosind o perie sau racleta tare, îndepărtați mușchiul, varul și murdăria de pe suprafața acoperișului. Pentru a accelera procesul, puteți folosi o mașină de spălat sub presiune.

Important! Pentru a aplica vopseaua pe ardezie, este necesar să se procedeze numai după uscarea stratului de grund - nu mai puțin de 12 ore.

Tehnologia de colorare a ardeilor

Este recomandabil să se pregătească perii de diferite mărimi pentru a prelucra calitativ capetele, colțurile și locurile greu accesibile ale acoperișului. Vopseaua este aplicată în două straturi - principalul și finisajul.

Important! Este permisă vopsirea ardei plate cu un pistol de pulverizare. Atunci când procesați materialul ondulat din acesta este mai bine să refuzați - există riscul de colorare neuniformă.

Stratul principal este aplicat cu o grijă deosebită, prinsă toate secțiunile de sus în jos. După aceasta, stratul de bază trebuie lăsat complet uscat și reaplicat vopseaua.

Stratul de finisare "nivel" tranzițiile ascuțite ale vopselei și creează o culoare solidă și saturată a acoperișului.

Recomandări practice ale specialiștilor

 1. Este necesar în avans să se asigure siguranța muncii la mare altitudine și să se pregătească o centură de siguranță. Atunci când pulverizați grundul și vopseaua, trebuie să purtați întotdeauna ochelari de protecție și un aparat respirator.
 2. După aplicarea primului strat pentru uscarea suprafeței, lăsați mai mult timp decât cel indicat pe pachetul de email. Adesea, instrucțiunile indică timpul în cele mai favorabile condiții.
 3. Suprafața cu suprafață calitativă economisește în mod semnificativ vopseaua, reducând consumul acesteia.
 4. Pictura de ardezie plat cu propriile mâini, în absența echipamentelor de pulverizare este mai bine făcut cu o rolă, mai degrabă decât o perie.
 5. Condiții climatice optime pentru colorare: o zi fără vânt cu o temperatură a aerului de 13-17 ° C. Planificarea picturii acoperișului, trebuie să cunoașteți prognoza meteo timp de o săptămână în avans - cu cât nu mai există ploaie, cu atât acoperirea va fi mai lungă.
 6. Vopsirea acoperișurilor de configurații complexe ar trebui să fie încredințată profesioniștilor. Un acoperiș simplu cu două picturi este cel mai bine vopsit cu un asistent.

Caracteristicile picturii de ardezie nouă și veche

Este mai bine să pictezi noua ardezie "de dedesubt" - înainte de a pune acoperișul. Există o opinie că stratul de bază trebuie aplicat pe teren, iar stratul de finisare după instalarea ardei. Suporterii acestei metode își exprimă părerea despre posibila deteriorare a emailului la instalarea foilor. Cu toate acestea, mulți experți consideră că riscul de rupere a stratului de vopsea este cauzat în primul rând de lipsa profesionalismului lucrătorilor și de complexitatea construcției acoperișului însuși. Pictura zgârieturilor locale în partea de sus este mult mai ușoară decât aplicarea unui strat complet de vopsea.

Vechea ardezie este mai complicată în prelucrare datorită mai multor factori:

 1. Amortizarea structurii. Elementele cutiei sunt slăbite și strâmbate cu timpul. Mersul pe acoperiș poate duce la apariția crăpăturilor pe ardezie.
 2. Distrugerea parțială a materialului de acoperire. Înainte de a picta tabla veche, ar trebui să verificați defectele. Tabelele necorespunzătoare sunt înlocuite, iar pauzele minore sunt reparate.
 3. Modificarea structurii stratului de ardezie. Sub influența precipitațiilor și a schimbărilor de temperatură, materialul devine liber - acest lucru creează un pericol pentru lucrătorii care efectuează vopsirea petelor.
 4. Nevoia de curățare a suprafeței murdăriei acumulate și a diferitelor creșteri.

Datorită materialelor de pictură moderne, va fi posibil să se evite întunecimea și cenușia ardezului. Principalul lucru - pentru a alege vopseaua potrivită și pentru a adera la procesul tehnologic, atunci rezultatul va fi plăcut de mai mulți ani.

Vopsea pentru ardezie. Tonifiere, acril, silicon, compus din cauciuc. Instrucțiuni pentru pictarea acoperișurilor din ardezie veche

Merită să pictați un acoperiș de ardezie? Cum se poate face acest lucru? Care este mai bine - vopsea siliconică sau acrilică pentru ardezie? Cum să pregătiți în mod adecvat ardezia pentru vopsire și să aplicați învelișul decorativ de protecție? Să încercăm să răspundem la aceste întrebări.

Pictura este capabilă să transforme vechiul acoperiș din ardezie.

Pentru a picta sau a nu picta

Paint. Pictura acoperisului de ardezie permite rezolvarea mai multor probleme într-o singură lovitură:

 • Reduce aproape la zero absorbția de umiditate a acoperișului. Astfel, reducem sarcina pe sistemul de tavan și extindem în mod semnificativ durata de viață a ardei: apa în porii, înghețarea cu scăderea temperaturii, accelerează dramatic distrugerea foii;
 • Pentru a oferi acoperisului un aspect mult mai atractiv. Ardetele gri arata, trebuie sa recunosc, destul de plictisitoare;
 • Nu lasati ardezia sa se acumuleze cu mucegai si mucegai. Ambele probleme sunt tipice pentru acoperișurile vechi;

Fotografia prezintă gravitatea problemei.

 • Preveniți corodarea creșterii.

Să ne reamintim: rularea acoperișului de ardezie este închisă deasupra printr-o creastă din fier galvanizat. În ciuda stratului de zinc, după una sau două decenii, acesta începe de obicei să ruineze. Vopseaua creează o barieră suplimentară la rugină.

publicitate

coloranți

De ce coloranți trebuie să alegem?

Tonifiere impregnare

Primul nostru obiect de cercetare - impregnarea vopselei pentru ardezie, realizat de St. Petersburg OOO Mendeleev. Compoziția este destinată:

 • pictura decorativă;
 • protecția antiseptică a suprafețelor minerale poroase care funcționează în aer liber.

În plus, producătorul subliniază faptul că impregnarea oprește praful ardezie cu o fibră de azbest periculoasă. Argumentul este destul de îndoielnic: această proprietate este posedată de orice acoperire.

Iată informațiile de pe site-ul producătorului:

Produs în impregnarea St. Petersburg pe bază de solvenți organici și rășini sintetice.

acril

Această categorie de coloranți este o dispersie de rășini acrilice în apă sau într-un solvent organic. Ca probă, trebuie să studiem vopseaua "Chicryl" de la compania Moscova KrasKo.

Potrivit producătorului, "Chicryl" are următoarele avantaje:

 • Compatibil cu orice substraturi minerale (inclusiv DSP și cărămidă), precum și cu un ruberoid;
 • Rezistent la orice influențe atmosferice, inclusiv zăpadă și ultraviolete;
 • Elastic, care îi permite să tolereze fluctuațiile în dimensiunile liniare ale acoperișului atunci când temperatura stradală se schimbă;
 • Crește durata de viață a ardezului în 1,5 - 2,5 ori;
 • Din nou, reduce poluarea aerului cu azbest.

Și acum - cifre uscate.

"Chicryl" de la compania Moscova KrasKo.

siliciu

Ca liant, acest tip de colorant utilizează o dispersie de rășini siliconice într-un solvent organic. În plus față de rășină, pigmenți, umpluturi, aditivi antiseptici și stabilizatori sunt prezenți în compoziție, permițând acoperirea să reziste la iradierea cu radiație UV.

Curios: vopselele pe bază de silicon sunt, de asemenea, cunoscute ca vopsele organosiliconice.

Următorul obiect de studiu va fi emailul de acoperiș KO-Slate al fabricii Kiev din Constanța. Producătorul asigură că:

 • netoxică după întărire;
 • rezistent la foc;
 • protejează acoperișurile din ardezie împotriva condițiilor meteorologice nefavorabile;
 • reduce migrarea fibrelor de azbest în atmosferă.

Pur și simplu, compoziția, în termeni practici, nu diferă de vopselele de acoperiș.

Să trecem la numere:

Alegerea culorilor este redusă - doar roșu și verde.

cauciuc

Așa-numitele vopsele de cauciuc pentru ardezie sunt emulsii de apă din latex și rășini acrilice cu adaos de pigmenți și umpluturi. După evaporarea apei, ele formează o membrană foarte elastică și absolut impermeabilă pentru apă. În acest caz, învelișul reține permeabilitatea vaporilor (care va împiedica acumularea de umiditate în grosimea materialului colorat) și poate avea o rezistență la uzură corectă.

Experimentul nostru următor - vopseaua "Rezel +" din accentul Sevastopol LLC.

Cauciuc "Resel +". Produs în Sevastopol.

constatări

Toate vopselele sunt relativ ieftine și asigură un nivel acceptabil de protecție a acoperișului. Este posibil să acordați preferință unuia dintre tipurile de coloranți?

Simpatiile profund subiective ale autorului acestor linii sunt date vopselelor de cauciuc. De ce?

 • Ele nu sunt deloc impresionante. Autorul a folosit Resel + mai sus, nu numai pe ardezie, ci și pe emailuri alchidice, plastic, plăci de gips-carton, OSB și placaj. Nu au existat încălcări ale stratului de acoperire după doi ani de funcționare;
 • Baza apoasă înseamnă absența completă a mirosurilor atunci când este aplicată. Vopselele pe bază organică vă vor forța timp de câteva ore să inhalați vapori toxici;
 • Vopseaua de cauciuc poate fi aplicată pe un substrat umed - spre deosebire de orice formulări pe solvenți organici.

exotice

Vorbind despre pictura acoperișului, merită să menționăm câteva compoziții destul de exotice:

 • Vopselele pentru galvanizarea la rece este o dispersie de pulbere de zinc în lac organic. Acestea permit protejarea elementelor metalice ale unui acoperiș de corzi, patine de jgheaburi, coșuri din oțel. Durata de viață a stratului de acoperire este estimată la 10 până la 25 de ani, în funcție de grosime;

Zinga vopsea conductoare este proiectată pentru galvanizarea la rece a metalelor.

 • Protecția împotriva incendiilor pentru sistemul de grinzi, grinzi și structuri metalice portante vor fi asistate de coloranți pentru protecția împotriva incendiilor. La contactul cu un foc deschis, acestea cresc în mod repetat în volum, formând o acoperire poroasă cu o conductivitate termică extrem de scăzută.

Vopselele de ignifugare pentru metal - Polistil, Pyrex și multe altele - pot crește rezistența la foc a structurilor portante până la 1 - 2 ore.

cauzare

Cum să pictezi acoperișul din ardezie cu mâinile tale?

Tehnologia de vopsire va diferi semnificativ pentru noua ardezie și pentru acoperiș, care a servit mai mulți ani.

Pictura unui nou acoperiș din ardezie.

 1. Ardezia este curățată de praf și resturi;
 2. Suprafața primă cu sol penetrant (dacă, desigur, această operație este asigurată de producătorul vopselei);

Rețineți: Ardezie este o bază poroasă cu proprietăți adezive excelente. Grundul nu afectează aderența dintre acoperire și substrat, ci reduce consumul de colorant.

 1. Vopseaua este aplicată cu o perie sau spray cu două până la patru straturi, cu uscare intermediară.

Instrucțiuni pentru pictarea acoperișurilor din ardezie veche.

În cazul în care acoperișul se află în ploaie timp de mai mulți ani, pregătirea pentru pictura va fi oarecum mai complicată:

 1. Ardezia este curățată de mușchi, mucegai și alte depozite. Această lucrare este foarte ușor de făcut cu o perie sau un șmirghel: un val de ardezie face ca utilizarea atașamentelor de măcinat (inclusiv petalele) să fie incomodă;
 2. Gunoi și praf sunt curățate de pe acoperiș;
 3. Acoperișul este tratat cu un antiseptic și, după uscare completă, cu un grund de armare compatibil cu vopselele alese de dvs.;
 4. Operația finală este de fapt pictura cu o uscare strat-cu-strat.

Pictura acoperișului cu un pistol de pulverizare.

concluzie

Sperăm că materialul nostru va ajuta cititorul să se orienteze în varietatea de propuneri ale pieței moderne. Ca de obicei, mai multe informații pot fi găsite în videoclipul din acest articol. Vom aprecia comentariile și completările dvs.

Cum și cum să picteze ardezie plat? Prezentare generală a ofertelor de piață + instrucțiuni pas cu pas

Dacă apreciați tăcerea în timpul ploii și veți face un acoperiș pe acoperișul unei case noi din tablă veche - acest articol este pentru dvs. La urma urmei, mai devreme sau mai târziu veți ajunge la o decizie că toate aceste lucruri trebuie să fie pictate.

La urma urmei, în stratul decorativ întunecat care acoperă azbest este mult mai puțin infesta mușchi și licheni, iar un astfel de acoperiș este protejat de ciobire datorită gheții sau vânt ars moloz. Doar cum să pictezi un ardezie plat, astfel încât să nu se târască într-un an? Acum vom deschide toate cărțile!

conținut

Uite ce varietate bogată de nuanțe de vopsele speciale pentru ardezie:

De ce să pictezi un ardezie plat?

Mulți sunt stânjeniți de acest punct: dacă salvați materialele de construcție, cumpărați ardezie, atunci de ce vopsiți-o cu vopsea scumpă? Care este economia atunci? Explicăm:

 1. În primul rând, vă vom dezvălui în acest articol o mulțime de trucuri, cum să salvați pe pictura și să obțineți un rezultat excelent.
 2. Și în al doilea rând, ardeiul plat în sine nu este un material atât de rău, deși costă de două ori mai ieftin decât un profil metalic. Amintiți-vă că ei Croutes acoperiș pentru o lungă perioadă de timp, și ardezie chiar necolorat capabil de a servi cu credință de zeci de ani, în timp ce materialele de acoperișuri moderne a început să folosească relativ recent, și este prea devreme pentru a vorbi despre orice longevitate.
 3. Și în al treilea rând, cel mai bun ardezie ceva și cred că greu atunci când trebuie să acopere o terasă pe acoperiș: metalul în tunetele de ploaie fără rușine, materiale bituminoase sunt topite în căldură, dar ardezie nu este încălzit de la sine, și absoarbe toate sunetele minunate.

Care este sarcina noastră? Paint Slate o vopsea, care dau un aspect estetic, chiar și neted de acoperire va proteja împotriva umezelii și nu va crește mosses nu se estompeze și în cele din urmă oblezet. În plus, acoperișul pictat al ardei plat arată destul de diferit!

Vopsele care nu sunt potrivite, precum și alte erori

Rezultatul greșelilor tipice în pictura ardei este peelingul vopselei într-un an. De aceea este imposibil să se ia pentru vopseaua obișnuită ardezie obișnuită pentru fațadă sau pur și simplu lucrări externe. Nu este vorba doar de o structură specială de fibre de azbest, din care acoperișul, care nu este destinat pentru acesta, poate aluneca în straturi în decurs de un an.

Dintre toate elementele structurale ale acoperișului casei este complet deschisă la soare dogoritor, grindină și vânt cu praf fin, și ea mai mult decât oricine altcineva fierbinte. Și toate acestea își creează deja propriile condiții specifice, pentru care aceeași vopsea de fațadă nu a fost proiectată deloc.

Cel mai simplu pentru smalțarea ardei este un smalț simplu. Nu se exfoliază doar în timp - se blochează în cârpe, ceea ce face ca acoperisul să pară foarte mizerabil. Deși, observăm, vopselele ieftine pentru metal au o aderență atât de ridicată încât ele se păstrează perfect pe ardezie. Dar aceasta este deja din categoria norocului.

Apropo, unii maeștri de case se duc la truc: pictează ardezie cu vopsea auto, în două straturi, cu un solvent de 1: 1. Ceea ce este surprinzător, rezultatul acestui angajament poate într-adevăr vă rugăm: 5-10 vopseaua nu arde și nu se coajă. Dar acest risc este riscant.

Calitatea vopselei este, de asemenea, influențată de... colorare. Adesea oamenii cumpără vopsea de la același producător și pe aceeași bază, iar soluția de colorare este complet diferită. Și ei, de asemenea, se amestecă în mod incorect. În ochi, unele probleme ale amestecului final nu se vor întâmpla, dar pe ardezie această vopsea nu va dura mult timp. La urma urmei, chimia este chimie, iar experimentarea cu compuși incompatibili nu merită.

Faceți totul corect:

O altă cauză a vopselei zdrențuite pe ardezie este zăpada de pe acoperiș: de îndată ce se dezgheață puțin, iar noaptea se lovește de îngheț, se formează o crustă de gheață. Ea se rupe de pe vopsea. De aceea este atât de important ca stratul de acoperire de pe ardezie să fie neted, chiar și alunecos. Pentru sistemul de rafturi, acest punct este important: mai puțină zăpadă este reținută pe acoperiș, cu atât este mai mică sarcina variabilă pe grinzi. Și, prin urmare, viața acoperișului în sine este mai mult.

Și, în cele din urmă, o nouă ardezie este de obicei recomandată să reziste cel puțin un an înainte de a picta.

Cele mai bune vopsele pentru ardezie plat

Atunci ce poate fi vopsit ardezie plat, în cazul în care culorile obișnuite nu sunt potrivite? Pentru piața artistică, piața modernă oferă o impregnare specială a vopselei, care protejează suplimentar acest acoperiș împotriva efectelor nocive ale corpului (mușchi, ciuperci și mucegai).

Vopsele din poliuretan: ieftine și furioase

Vopselele de poliuretan după uscare pe ardeș creează o structură tridimensională care protejează bine materialul de contactul cu mediul. Sunt bune împotriva modificărilor ascuțite ale temperaturii și au un coeficient ridicat de elasticitate.

Protecția maximă a ardeiului plat va fi obținută din vopsele moderne pe un solvent. Acestea penetrează fibrele de azbest de trei ori mai adânci decât vopselele pe bază de apă și, prin urmare, acoperirea servește mai mult de 20 de ani.

Dacă sunteți în căutarea pentru ceva, decât pictura ieftin un ardezie plat, apoi ia vopsea concentrat, care trebuie să fie diluat de mai multe ori. Dar vopseaua însăși este diluată cu puțin mai puțin decât instrucțiunile.

Culori acrilice: culori bogate

Acestea sunt vopsele cu dispersie în apă.

Vopselele acrilice sunt bune prin faptul că dau ardezie o hidrofobie ridicată - apa ușor alunecă chiar și de pe acoperișurile aproape plane și zăpada repede alunecă. Datorită acestui fapt, apa are prea puțin timp în contact cu suprafața ardezii și, prin urmare, riscul de scurgere este semnificativ redus.

Încă vopsele acrilice bune pentru ardezie prin faptul că umple chiar și crăpăturile cele mai inconspicuoase, toate porii și neregularitățile ardeiului.

Cele mai populare culori din această serie sunt:

 • Una dintre vopselele special concepute este Akrylakma. Este dispersabil pe bază acrilică, este destinat să ofere doar proprietăților decorative și de protecție ardezie, pentru a preveni distrugerea ardezie și pentru a preveni migrarea azbestului în atmosferă. Fiți atenți la acest lucru dacă ardezia plat pe acoperișul pe care ați decis să o vopsiți din cauza popularului "azbestosfobie" de astăzi.
 • Din mărcile moderne, vopseaua are recenzii bune pentru valul și ardeiul plat Trior: valoare democratică, rezistență la umiditate și bună rezistență la lumină. Unul dintre punctele sale forte - abilitatea de a nuanta, alegerea umbrei potrivite.
 • Dintre opțiunile interne disponibile, vom selecta vopseaua de ardezie Novbytkhim. Se diluează cu apă și se usucă repede, are o gamă largă de nuanțe, este rezistentă la capriciile meteorologice, este protejată de licheni și mușchi și nu este toxică în același timp. Ce altceva este necesar? Diferă în rezistența sa la decolorare, precum și în vopseaua domestică "Optimist".
 • Bine, de asemenea, potrivit pentru vopsirea faianta fat ardezie vopsea Dulux vopsea. Este destinat numai lucrărilor în aer liber, desigur, nu este ieftin, dar se distinge prin calitate. Se aplică cu ușurință cu un rulou obișnuit - este mai bine decât trei straturi.
 • Culorile acrilice Polifarb și Akrofarb pentru ardezie sunt caracterizate de o viteză ridicată de uscare și de culori bogate, care îi plac ochiul designerului.
 • Scumpa, dar de înaltă calitate vopsea pentru arde "Killy" (producător de "Tikkurila"). Culorile Tikkurila diferă în general prin faptul că tolerează modificările ultraviolete, zăpadă, ploaie și temperatură.
 • În special, apreciați această vopsea pentru elasticitatea sa la temperaturi scăzute.
 • Unisal. Această vopsea se bazează pe dispersia apei și elemente acrilice. Rezistent la fenomenele atmosferice și este cuantificat.
 • Polifan. Aceasta este vopsea pentru beton, ardezie și cărămidă. Se distinge prin durabilitatea stratului de acoperire și rezistența culorii.
 • Akrilama. Și această vopsea este doar pentru ardezie, pe bază de dispersie a apei.
 • Bhutan. Această vopsea de ardezie conține substanțe polimerice speciale cu aditiv mineral-siliciu, care vă asigură că acoperisul este acoperit cu rezistență la îngheț!

Note importante: pentru a picta ardezie plat cu vopsea acrilică, este necesar să se aștepte vremea de la + 5 ° C până la + 35 ° C, complet curată și uscați foile și lăsați-le să se usuce timp de 1-2 ore. În total, procesul de polimerizare durează aproximativ 24 de ore.

Vopsele siliconice: proprietăți hidrofugătoare

Din păcate, pe partea vântului acoperișului, această vopsea poate arde până la o culoare gri în 10-20 de ani.

Vopsele acril-silicon: cele mai bune calități

O noutate relativ recentă a pieței este vopselele acrilic-siliconice. Acestea combină o calitate mai bună cu acrilici și compușii din silicon.

De exemplu, dacă doriți să protejați ardezia de murdărie, fisuri, mucegai și daune de apă, obțineți vopseaua VDAC-1283. Acest material are proprietăți bune de respingere a apei și a trecut prin teste serioase în timpul producției: 90 de cicluri fără a schimba proprietățile de protecție într-o cameră specială. Acest lucru sugerează că o astfel de vopsea va fi minunat să se comporte în climatul rus timp de cel puțin 10 ani. Și, ceea ce este bun, poate fi colorat în conformitate cu cataloagele RALL și NCS.

În Rusia, cei mai mari producători de astfel de vopsele sunt Penta, Tiprom și Sofexil.

Lichidul cauciuc: acoperire ideală

Dacă observați, recent, din ce în ce mai mulți specialiști recomandă pictura ardeului de acoperiș cu vopsea de cauciuc. Include materiale speciale care creează ca rezultat un film de protecție dens pe suprafață, elastic și durabil. Nu exfoliază niciodată - chiar în timp și pe teren dur. Și pigmenții speciali nu permit arderea culorii chiar și după 5 ani.

Singurul dezavantaj grav al vopselelor de cauciuc este toxicitatea lor. Prin urmare, va trebui să lucrați cu asemenea vopsea în aer liber fără străini și cu protecție obligatorie a mâinilor și a organelor respiratorii.

Una dintre cele mai populare vopsele de cauciuc pentru ardezie este Super Decor. Ar trebui să fie vopsit în condiții solare, uscate - aceasta este singura cerință. Comentariile bune sunt de asemenea despre vopseaua de cauciuc "Resolulet", care se vinde împreună cu un grund special.

Film interesant despre vopseaua de cauciuc:

Lichid plastic: noi tehnologii

Și acesta este deja un cuvânt complet nou în știință:

Cum se vopsește ardezia plat într-o fabrică?

Veți fi interesați să știți cum este arțar vopsit în producție. Deci, cea mai simplă tehnologie este aplicarea vopselei la exteriorul foilor. Dar o astfel de ardezie este doar "pictată". Dacă este necesară o protecție suplimentară la suprafață, atunci stratul de vopsea este aplicat nu numai de cel puțin două ori, dar și în condiții speciale: liniile transportoare încălzite la o anumită temperatură.

Mulți meșteșugari de acasă încearcă în felul lor de a reproduce această tehnologie în propria curte: pur și simplu pus pe o zi însorită ardezie plat fierbinte pe iarbă, și este încălzit prin radiație. Apoi vopseau și admirau ca urmare un acoperiș frumos și durabil. Cunning, nu-i așa?

Uneori, desigur, un pigment special se adaugă direct la amestecul brut, iar apoi ardeaua este deja produsă "color". Avantajul său este că o astfel de ardezie nu se estompează deloc, iar atunci când se taie, marginile au aceeași culoare ca și foaia însăși. Nici zgârieturile puternice nu vor fi vizibile. Dar există o astfel de ardezie mult mai scumpă decât de obicei.

Acesta este motivul pentru care unii producători folosesc varianta combinată: Ardezie, cum ar fi placajul, constă din mai multe straturi, doar stratul superior este vopsit. Cu alte cuvinte, stratul superior este profund impregnat cu vopsea și nu doar colorat. Și este mai scump decât gri, de obicei se dovedește doar pe 10%.

Instrucțiuni pas cu pas privind lucrările de pictură

Vopsirea corectă a ardeiului plat presupune o pregătire corectă și o tehnologie adecvată.

Pasul 1. Curățarea

Mai întâi de toate, curățați cu atenție ardezia. Și dacă trebuie să pictezi materialul vechi, pe lângă o perie sintetică, ai nevoie de o perie metalică pentru a rupe toate mușchii și lichenul.

O astfel de curățare tare, desigur, va elimina stratul superior al ardezie și, prin urmare, va trebui acoperit cu un strat de grund acrilic cu o penetrare profundă. Dacă nu, nu va exista vopsea, indiferent cât de scump ar putea fi.

Pasul 2. Inspecția

Al doilea lucru este să inspectați cu atenție ardezia pentru crăpături. Înainte de a picta, ardeiul plat trebuie curățat și chiar reparat. În cazul în care fisura este foarte subțire, ca un fir, atunci nimic de-a face cu ea nu este necesar: o pereche de straturi de vopsea se va zatekut în crack și problema va fi rezolvată.

Pentru o fisiune mai larga, va trebui sa faceti un patch. Pentru a face acest lucru, să ia o pânză de sticlă (în caz de urgență și costum de pînză de sac, cu o prelată), inmuiati-l vopsea groasă pentru exterior, se promazhte sparge plug and patch-uri. Lăsați să se usuce și să se vopsească din nou

Etapa 3. Prelucrare

A treia etapă este tratarea suprafeței cu agenți antifungici. După cum arată practica, acestea sporesc semnificativ durata de viață a acoperișului acestui material.

Etapa 4. Primer

Cea de-a patra etapă este de a preface ardezia plat cu acei compuși speciali recomandați de producătorul de vopsele. Această prelucrare asigură un contact sigur cu ardezia și vopseaua. Dacă treceți peste acest pas, vopseaua însăși va cădea mai târziu în urmă.

Rețineți că, dacă pregătiți ardezie înainte de vopsire, diluați întotdeauna grundul cu apă cu 30% mai mult decât se indică în instrucțiuni, altfel veți obține un film slab permeabil. Vopseaua pe ea va dura, dar nu ferm, și după 5 ani își va pierde apariția.

Apropo, dacă ați cumpărat vopsea străină scumpă, nu folosiți mai întâi un grund.

Etapa 5. Pictura

Înainte de utilizare, amestecați bine vopseaua pentru a vă asigura că stratul este uniform. Începe să se îngroaie? Se diluează astfel cu un pic de acetat sau cu alcool alb.

Aplicarea vopselei la o ardezie plană se va face numai după finalizarea următoarelor lucrări:

 • Suprafața ardei trebuie curățată cu atenție de stratul vechi, murdăria și praful.
 • Temperatura aerului trebuie să fie de cel puțin + 5 ° C.
 • Vremea - fără vânt și ploaie, nu ar trebui să existe o umiditate.
 • Dacă temperatura aerului în stradă sau în încăperea unde pictați ardezia nu este mai mică de + 20 ° C, atunci vopseaua se va usca complet după două ore. Dacă este mai rece - atunci va dura mai mult timp, asigurați-vă că luați în considerare acest lucru.

Vopsirea unei ardei plate este necesară numai într-o poziție orizontală: numai în acest fel vopseaua va umple în mod egal toate neregularitățile și rugozitatea. Dar într-o poziție verticală, un astfel de efect nu poate fi atins.

În ceea ce privește două straturi, pentru fiecare metru pătrat de ardezie plană veți avea aproximativ 100-200 grame de vopsea. Învelișul cel mai durabil se obține dacă vopsea o ardezie plană în două straturi de vopsea, făcând un interval de o oră între abordări.

Și aici este o întrebare importantă: unde este mai bine să pictezi o ardezie plană - pe pământ sau pe acoperiș? Pe teren, desigur, este mai ușor, iar orizontul necesar este creat pentru o suprafață uniformă a unei acoperitoare. Dar când urcați pe acoperiș, ardeaua deja pictată poate fi ușor zgâriată. Deci, ce faci? Constructorii experimentați fac acest lucru: primul strat de vopsea este aplicat pe pământ, folosind o perie sau o rolă, iar al doilea - deja la înălțime și cu un pistol de pulverizare.

Dar dacă arderea a fost deja pictată în culoarea potrivită și nu doriți să o schimbați? Trebuie să aplic un nou strat de vopsea? Dacă singurul lucru este că mușchiul crește constant pe ardezie, puteți rezolva problema chiar și cu impregnarea hidrofobă incoloră. Secretul său este că acum rădăcinile plantelor încolțite nu primesc oxigen, iar mușchiul va cădea pur și simplu. Ca urmare, ardezia este curățată și chiar devine mai ușoară.

Cum de a picta ardezie pentru a îmbunătăți aspectul său?

În vremurile vechi din Rusia, mai mult de jumătate din casele private de acoperiș ardezie. El și-a menținut mult timp hegemonia ca piața construcțiilor nu este deschisă pentru materiale noi, cu un aspect mai impresionant, o varietate de metode de instalare și o performanță mai bună. Acum, cota de acoperișuri din ardezie a scăzut semnificativ, cu toate acestea, constructorii cu experiență sunt sfătuiți să nu arunce acest material practic din conturile, din cauza costurilor reduse, durabilitate și fiabilitate oferă un cap începe cu cele mai moderne tipuri de acoperișuri. Singura problemă care duce la abandonarea acestei opțiuni este aspectul neclar. Din fericire există o soluție simplă și ieftină - pictura de ardezie cu o compoziție specială.

Sarcinile de vopsire

Plăci plate și ondulate - o acoperișuri destul de obișnuite, a căror culoare gri este în cele din urmă plictisitoare proprietarii de case. Maeștrii experimentați nu văd motivul de a refuza montarea, dacă motivul este doar într-o culoare inexpresivă, deoarece această problemă este ușor de rezolvat de vopsea pentru ardezie. Pentru a picta un acoperiș ardezie costurile, deoarece:

 1. Stratul de vopsea este un liant suplimentar pentru praful de azbest, considerat a fi nociv pentru sănătatea umană. Cu aceasta, puteți face ardezie un material mai sigur pentru finisarea acoperișurilor și fațadelor.
 2. Vopseaua de pe ardezie atunci când este aplicată umple microfragurile și porii de pe suprafața ardezului, consolidând impermeabilizarea acoperișului.
 3. Pictura de ardezie rezolvă problema pantelor acoperite cu mușchi, care se confruntă cu toți cei care se aventurează pe acoperișul ardezie. Cu ajutorul acestuia, este posibil să se elimine ciupercile și dăunătorii care trăiesc pe suprafața poroasă a acestui material.

Important! Cel mai bun timp pentru a oferi o culoare acoperiș, pentru care a fost folosit o ardezie plat sau ondulată, culoarea potrivită - înainte de instalare. Cu toate acestea, acest lucru în viața reală este extrem de rar. Majoritatea proprietarilor de case se gândesc cum să îmbunătățească sau să actualizeze acoperișul în 5-7 ani după erecție.

Pregătirea pentru colorare

Etapa pregătitoare a colorării este aproape cea mai importantă în întregul proces. Durabilitatea și calitatea stratului de acoperire depind de modul de pregătire a suprafeței. Prin urmare, prepararea ardei trebuie tratată cu atenție, respectând cu atenție tehnologia. Înainte de a picta ardezia, dacă este utilizată, trebuie să aveți grijă de curățarea suprafeței acesteia. Această sarcină poate fi realizată în trei moduri:

 • Curățați acoperișul de ardezie cu o perie metalică. Pentru a îndepărta praful, murdăria și mușchii de pe suprafață, ei ar trebui să muncească din greu cu mâinile, curățând toate inutile. Aceste manipulări se vor efectua numai în condiții de vreme uscată, astfel încât să nu se deterioreze acoperișul, care devine mai fragil când este umed. Această metodă de pregătire a suprafeței necesită mult timp și efort, dar este bine că nu necesită un instrument special.

Important! Toate lucrările pentru a curăța ardezie de plumb pentru a muniției de protecție, deoarece praful de azbest eliberat în timpul periculoase pentru tractul respirator și membranele mucoase. Asigurați-vă că utilizați aparate respiratorii umede, măști de protecție a ochilor și îmbrăcăminte de protecție. Pentru a reduce praful, este posibil să se umezească cu apă de la un pistol de pulverizare și să se lucreze în aer liber.

Acoperire de protecție

După îndepărtarea stratului superior al plăcii în timpul curățării, suprafața ardei pare a fi curată. Dar, în structura aspră a acestui material, paraziți și ciuperci trăiesc, distrugându-l în cele din urmă. Prin urmare, înainte de acoperirea ardeului, trebuie să creați o acoperire protectoare care să prelungească durata de viață a materialului de acoperiș:

 1. În primul rând, suprafața ardei este tratată cu o compoziție antiseptică de penetrare profundă. Ele sunt necesare pentru a opri extinderea ciupercii și a dăunătorilor. Tratamentul se efectuează cu o perie, rolă sau sprinkler. Dacă este necesar, mai multe straturi de antiseptic sunt aplicate pe ardezie pentru a asigura o protecție mai bună. După finalizarea lucrării, compoziția are timp pentru a fi absorbită și uscată.
 2. Următoarea măsură de protecție a acoperișului este aplicarea unui compus rezistent la apă. Faptul este că pentru structura poroasă a ardei nu este inamic mai periculos decât umiditate. Este cea mai probabilă cauză de deteriorare prematură a materialului de acoperiș.
 3. După ce stratul antiseptic și de umiditate a fost uscat, se aplica un grund la ardeiul plat sau ondulat. Grundul de penetrare profundă alimentează suprafața, mărește rugozitatea, umple microfragurile. Cu ajutorul unui grund, pictura ardeii cu mâinile tale este mai ușoară, vopseaua cade mai ușor și se consumă mai încet.

Fiți atenți! Pictura ardezie cu mâinile tale, începând cu o pregătire calitativă a suprafeței, oferă un rezultat de neegalat. Măsurile de curățare, decontaminare și amorsare a acoperișului vor face sticla să fie saturată, uniformă și durabilă. În timpul aplicării, nu uitați să procesați felii și muchiile materialului.

Vopsele folosite

Indiferent dacă vopseaua pentru ardezie va servi în beneficiul acoperișului depinde de alegerea corectă a compoziției. Maeștrii experimentați sfătuiesc să utilizeze produse de vopsele și lacuri, rezistente la schimbări de temperatură, umiditate și raze ultraviolete. Cele mai de succes opțiuni sunt:

 • Emaila polimerică. Vopselele de email se usucă repede, se absoarbe bine, formează un film lucios pe ardezie. Se aplică în 2 straturi, cu un debit mediu de 190-200 grame pe metru pătrat al acoperișului. Emailul este ieftin, dar inferior în rezistența la îngheț la analogii acrilici și se aprinde.

Important! Pentru a obține o acoperire durabilă, lucrul la aplicarea sa se efectuează în sezonul cald, la o temperatură de +5 - +20 grade, în vreme uscată. Principala condiție pentru calitatea culorii este respectarea timpului de uscare și a numărului recomandat de straturi de vopsea.

Cu puțin efort, cu investiții financiare minime, puteți transforma un acoperiș gri, mat, într-o capodoperă arhitecturală. Culoarea corectă aleasă și colorarea lucrărilor de ardeș se întreabă, făcându-l un material ideal pentru sânge.