Acoperișul este scurs - vom întocmi o declarație pe model

Horn

Dacă topirea primăverii de ploi de zăpadă sau de toamnă a dus la inundarea unui apartament într-o clădire cu apartamente, este necesar să se scrie o cerere la societatea de administrare despre scurgerea acoperișului.

Un apel sau o scrisoare?

Deteriorarea sau uzura fizică a acoperișului implică o încălcare a integrității stratului de acoperire și, ca o consecință, penetrarea umidității în interiorul tortului de acoperiș. Chiriașii de la etajul superior al clădirilor cu apartamente se confruntă cu această problemă în mod sistematic. Tavanul umed și pereții în timpul topirii active a zăpezii sau în timpul ploilor înseamnă că acoperișul a scurs.

De ce este necesar, atunci când apar primele semne de scurgere, să contactați organizația de management responsabilă de starea tehnică a clădirii rezidențiale? Mai devreme cauzele de penetrare a umezelii sunt eliminate, cu atat mai putine daune structurilor de constructii ale cladirii. În plus, într-o situație de urgență gravă, riscul de inundare a incintei este ridicat, iar acest lucru nu este doar un finisaj ruinat, ci și daunele cauzate de apă aparatelor electrice și mobilierului casnic, riscul unei lipse de cabluri electrice.

Dacă există scurgeri mici, nu așteptați deteriorarea situației. Încălzirea permanentă a structurilor de construcție - un habitat favorabil pentru ciuperca, de care nu este atât de ușor să scăpați. Trebuie avut în vedere că, până la eliminarea cauzei de scurgere, nu are sens să se facă reparații în apartamentele afectate.

Deci, dacă există pete umede sau apă care cad din tavan, ar trebui să semnați imediat la utilitate - contactați organizația de management, care este responsabilă pentru casa cu apartamentul afectat. Cea mai rapidă cale - un apel telefonic către recepție sau servicii tehnice. Este important ca apelantul să îl formalizeze sub forma unei plângeri formale din partea unei persoane specifice, indicând timpul de tratament. Cu toate acestea, practica arată că apelurile orale (chiar și cu vizite personale la departamentul de locuințe sau Codul Penal) rareori au ca rezultat un rezultat. Este mult mai probabil să atragă atenția oamenilor responsabili asupra problemei, dacă scrieți o declarație despre scurgerea acoperișului.

Cum se scrie o plângere?

Dacă acoperișul curge, cum se scrie o declarație? Cererea de scurgere a acoperișului este dată administratorului departamentului de locuințe. De obicei plângerea este scrisă în formă liberă, sunt indicate numele și adresa solicitantului. Atunci când depuneți o plângere privind o scurgere a acoperișului, este necesar să vă asigurați că documentul este acceptat oficial, indicând data și ora depunerii, cu semnătura și poziția reprezentantului organizației de gestionare.

Plângerea privind scurgerea acoperișului trebuie să fie redactată în două exemplare, iar o copie trebuie lăsată ca dovadă a prezentării acestui document. Copia trebuie să conțină, de asemenea, o semnătură și o indicație a poziției reprezentantului organizației, precum și data și ora depunerii plângerii.

Administratorul departamentului de locuințe ar trebui să trimită în viitorul apropiat un expert tehnic cu normă întreagă pentru a evalua daunele și pentru a pregăti o foaie defectă pentru repararea acoperișului. În cele mai multe cazuri, specialistul tehnic nu este trimis sau nimic nu se schimbă de la vizita lui - compania de management nu se grăbește să ia pași reali. În acest caz, este necesar să depuneți o cerere la Serviciul locuințe și comunale despre scurgerea acoperișului către numele conducătorului organizației.

Cererea trebuie să fie cât mai completă și mai precisă. Se recomandă utilizarea unei camere video sau a unei camere video, punerea în funcțiune a tehnologiei de indicare a datei și a orei de filmare - aceasta va folosi ulterior fotografia și video ca dovadă ca argumente valabile. În fotografiile și în înregistrările video este necesar să se repare daunele - deteriorarea tavanului, pereților, obiectelor interioare. Prezența cecurilor pentru cumpărarea obiectelor deteriorate ar trebui, de asemenea, să fie atașată la cerere.

Dacă un acoperiș este scurs într-o clădire de apartamente, proprietarii fiecărui apartament afectat ar trebui să depună o plângere separată folosind aplicația de probă. Acest lucru crește șansele de a lua în considerare în mod prompt problema.

Atunci când solicită o scurgere de acoperiș, proprietarul apartamentului trebuie să aibă un pașaport și fotocopia acestuia, precum și un document care să confirme drepturile la apartament la adresa indicată.

Document de probă

Exemple de aplicare în departamentul de locuințe despre scurgeri de acoperiș:

"Căpitanul departamentului de locuințe №15 din Samara

de la Samoilov Viktor Ivanovich,

care locuiesc la adresa:

Str. Krasina, 8, kV. 163

Eu, Samoilov Viktor Ivanovich, locuiesc într-un apartament de la etajul superior al unei clădiri cu mai multe etaje, la adresa indicată mai sus. Începând cu aprilie 2013, apartamentul este inundat în mod regulat de ploaie din cauza stării de urgență a acoperișului casei noastre. Cazurile de inundații au avut loc în timpul topirii zăpezii și mai târziu, în timpul ploilor. Datorită scurgerilor frecvente, plafonul din bucătărie și dormitor, precum și peretele dintre ele (pe ambele părți) sunt umede în mod constant, ceea ce a dus la deblocarea tapetului, tencuiala a fost deteriorată și a apărut mucegaiul. Apartamentul are umiditate ridicată, care afectează grav starea de sănătate a familiei mele.

17 aprilie 2013, am depus deja o plângere la departamentul de locuințe dispecerat nr. 15 despre faptul că există o scurgere a acoperișului. Dispecerul a trimis un expert tehnic care a inspectat plafonul și zidul afectat, dar nu au fost luate măsuri suplimentare. În perioada anterioară, situația sa deteriorat semnificativ datorită ploilor lungi frecvente. Imagini ale daunelor pe care le am. Ele arată că zona de umectare a crescut de mai multe ori.

Plătesc facturile de utilități lunar, fără întârziere și în întregime. Componența acestor plăți include o taxă pentru întreținerea blocului de locuințe. În conformitate cu Decretul Comitetului de Stat pentru Construcții al Federației Ruse din 27 septembrie 2003 nr. 17 "Cu privire la aprobarea regulilor și standardelor pentru întreținerea tehnică a Fondului locativ", organizația dvs. trebuie să păstreze acoperișul casei în ordine.

Prin urmare, vă cer să trimiteți o comisie care va evalua daunele cauzate de scurgeri, precum și specialiștii pentru reparațiile de reparații din apartamentul meu. În plus, organizația dvs. trebuie să facă reparațiile necesare la acoperiș. "

Acțiunile organizației de gestionare

Cererea poate fi luată în considerare în termen de 14 zile calendaristice. În plus, șeful departamentului de locuințe trebuie să trimită o comisie formată din angajați ai organizației comunale și membri ai comitetului. Este recomandat să invitați vecinii ca observatori, să faceți mai multe fotografii de daune în prezența comisiei și să le cereți să susțină fotografiile. În etapa următoare, specialistul tehnic trebuie să întocmească o declarație defectuoasă pe baza căreia se formează estimarea pentru reparații. Apoi, trebuie să vă așteptați să efectuați lucrări de reparații.

O reclamație probabilă a unei scurgeri de acoperiș poate fi de asemenea folosită pentru a se aplica autorităților superioare în cazul în care organizația care administrează nu întreprinde nicio acțiune reală pentru a repara spațiile și acoperișurile afectate. În acest caz, cererea se depune la șeful serviciului de locuințe și servicii comunale din district sau oraș. Dacă această scrisoare nu are niciun efect, rezidenții afectați ar trebui să fie acționați în justiție de către organizația lor de conducere.

Plângerea de scurgeri de acoperiș în locuințe și servicii comunale: întocmirea unei declarații cu privire la model și regulile de depunere

Dacă sa întâmplat că acoperișul a început să se scurgă, este necesar să se aplice structura locuințelor și a serviciilor comunale, în care casa este administrată.

Poate fi o companie de administrare, un departament de întreținere a locuințelor, o locuință, o altă organizație de locuințe, numele poate fi văzut în proiectul de lege pentru locuințe și servicii comunale.

Trebuie să aplicați cu o declarație, cu atât mai repede, de îndată ce o scurgere sau mucegai a început să se formeze pe pereți sau în tavan.

Cine ar trebui să aplice și în ce condiții?

De regulă, chiriașii de la etajele superioare suferă de scurgeri în acoperișul blocului de apartamente. Pot fi proprietari sau locatari de locuinte. Acestea trebuie să pregătească o declarație adecvată cu privire la repararea acoperișului.

Puteți aplica împreună cu aplicația în următoarele cazuri:

 • a existat o inundație sau o scurgere ca urmare a ploilor;
 • topirea zăpezii;
 • Pereții apartamentului au început să devină mucegai.

Proprietarii de apartamente și patroni ca plătitori de servicii publice au dreptul pe deplin la furnizarea calitativă a acestora. În apărarea acestui lucru există artă. 4 din Legea federală "Cu privire la protecția drepturilor consumatorilor" din 07.02.1992. Ca furnizor de servicii, organizațiile de locuințe și comunale sunt obligate să monitorizeze starea acoperișului și să înlăture în timp defectele.

Conținutul și structura plângerii

Aplicația poate fi scrisă sub orice formă sau puteți lua o mostră în compania dvs. de administrare. Mai jos veți vedea un exemplu despre cum să scrieți în mod corespunzător o declarație în serviciile de locuințe și în serviciile comunale despre scurgerea acoperișului și despre cererea de reparații.

Structura aplicației include:

 • "Cap";
 • corpul declarației, care poate fi împărțit în părți descriptive și petiționare;
 • Semnătura inițiatorului și data.

Conținutul cererii trebuie să conțină o descriere directă a problemei în sine și cererea solicitantului de soluționare a acesteia.

Videoclip despre cum să redactați în mod corespunzător o plângere:

Cum de a scrie o reclamație pentru a repara?

Să analizăm mai jos cum să scriem.

 1. În cap se indică, în primul rând, numele organizației în care ne adresăm. Trebuie să se indice numele, prenumele, patronimicul funcționarului, dacă este cunoscut. Indicăm de la cine este scrisă cererea. În acest caz, dvs., sau proprietarul apartamentului, dacă nu sunteți proprietarul. Nu uitați să notați adresa și numărul de apartament.
 2. Mai departe, cuvântul "declarație" este scris cu o literă mică și, de regulă, în mijlocul unei coli.
 3. În narațiunea cererii, este necesar să se descrie în detaliu situația sau problema care a apărut. Începeți cu data și ora incidentului. De exemplu: "11 ianuarie 2018. la ora 10.12 a fost o scurgere a acoperișului "și apoi într-un astfel de mod. Apoi trebuie să specificați ce prejudiciu este cauzat la apartament, reparații sau alte proprietăți.
 4. În partea de petiție a cererii, indicați ce trebuie să faceți pentru compania de administrare. De exemplu, "reparați acoperișul într-un astfel de apartament" sau "eliminați scurgerile" etc. Puteți specifica perioada de timp în care este necesar să faceți acest lucru.
 5. Apoi puneți semnătura dvs. și data declarației. Data declarației nu trebuie să fie neapărat aceeași dată când a avut loc evenimentul. Poate că veți merge la organizația responsabilă pentru reparații a doua zi.
 • Descărcați formularul de cerere din Serviciul locuințelor și comunal cu privire la scurgerile de pe acoperiș
 • Descărcați o aplicație de probă în Serviciile de locuințe și comunale despre scurgerea acoperișului

Documente suplimentare

Cel mai probabil, acesta va fi un act de verificare din partea personalului tehnic al companiei de administrare, dacă i-ați convocat să inspecteze locul incidentului și să remedieze daunele și incidentul care a avut loc.

În plus, după reparare, chiriașii pot cere un act de eliminare a încălcărilor descoperite. De asemenea, pot fi fotografii pe care doriți să le faceți dacă doriți să colectați daune materiale de la organizația de service.

Cum să depuneți o plângere?

Cererea trebuie să fie făcută în două exemplare. Unul plecați acasă, celălalt vă va da funcționarului companiei de administrare, care are dreptul să primească documente.

În al doilea exemplar, persoana care primește trebuie să semneze și să pună data. Acest exemplar trebuie păstrat acasă.

Dacă un angajat al companiei refuză să accepte cererea, trebuie să o trimiteți prin poștă. Mai presus de toate, prin scrisoare recomandată cu o chitanță de livrare, astfel încât să aveți dovada adresării destinatarului.

După cum puteți vedea, nu este dificil să scrieți o cerere de reparare a acoperișului. Chiriasii au dreptul să ceară reparații în timp util și furnizarea de servicii de întreținere la domiciliu. Principalul lucru este să descrieți corect și în detaliu problema care a apărut și să specificați cerințele dvs. pentru organizația care furnizează servicii de locuințe și servicii comunale. De asemenea, dați un reprezentant al unei organizații de locuințe o chitanță.

Cum să scrieți o declarație în serviciile Locuinței și Comunale despre scurgerea acoperișului

Deteriorarea sau uzura fizică a acoperișului implică o încălcare a integrității stratului de acoperire și, ca o consecință, penetrarea umidității în interiorul tortului de acoperiș. Chiriașii de la etajul superior al clădirilor cu apartamente se confruntă cu această problemă în mod sistematic. Tavanul umed și pereții în timpul topirii active a zăpezii sau în timpul ploilor înseamnă că acoperișul a scurs.

De ce este necesar, atunci când apar primele semne de scurgere, să contactați organizația de management responsabilă de starea tehnică a clădirii rezidențiale? Mai devreme cauzele de penetrare a umezelii sunt eliminate, cu atat mai putine daune structurilor de constructii ale cladirii. În plus, într-o situație de urgență gravă, riscul de inundare a incintei este ridicat, iar acest lucru nu este doar un finisaj ruinat, ci și daunele cauzate de apă aparatelor electrice și mobilierului casnic, riscul unei lipse de cabluri electrice.

Dacă există scurgeri mici, nu așteptați deteriorarea situației. Încălzirea permanentă a structurilor de construcție - un habitat favorabil pentru ciuperca, de care nu este atât de ușor să scăpați. Trebuie avut în vedere că, până la eliminarea cauzei de scurgere, nu are sens să se facă reparații în apartamentele afectate.

Deci, dacă există pete umede sau apă care cad din tavan, ar trebui să semnați imediat la utilitate - contactați organizația de management, care este responsabilă pentru casa cu apartamentul afectat. Cea mai rapidă cale - un apel telefonic către recepție sau servicii tehnice. Este important ca apelantul să îl formalizeze sub forma unei plângeri formale din partea unei persoane specifice, indicând timpul de tratament. Cu toate acestea, practica arată că apelurile orale (chiar și cu vizite personale la departamentul de locuințe sau Codul Penal) rareori au ca rezultat un rezultat. Este mult mai probabil să atragă atenția oamenilor responsabili asupra problemei, dacă scrieți o declarație despre scurgerea acoperișului.

Exemple de aplicare în departamentul de locuințe despre scurgeri de acoperiș:

Căpitanul departamentului de locuințe №15 al Moscovei

Sidorov M.V.

de la Nume,

care locuiesc la adresa:

Str. Krasina, 8, kV. 163

Telefon: *****

Formularul de cerere

Eu, FIO, locuiesc în apartamentul de la etajul superior al unei clădiri cu mai multe etaje, la adresa indicată mai sus. Începând cu aprilie 2013, apartamentul este inundat în mod regulat de ploaie din cauza stării de urgență a acoperișului casei noastre. Cazurile de inundații au avut loc în timpul topirii zăpezii și mai târziu, în timpul ploilor. Datorită scurgerilor frecvente, plafonul din bucătărie și dormitor, precum și peretele dintre ele (pe ambele părți) sunt umede în mod constant, ceea ce a dus la deblocarea tapetului, tencuiala a fost deteriorată și a apărut mucegaiul. Apartamentul are umiditate ridicată, care afectează grav starea de sănătate a familiei mele.

17 aprilie 2013, am depus deja o plângere la departamentul de locuințe dispecerat nr. 15 despre faptul că există o scurgere a acoperișului. Dispecerul a trimis un expert tehnic care a inspectat plafonul și zidul afectat, dar nu au fost luate măsuri suplimentare. În perioada anterioară, situația sa deteriorat semnificativ datorită ploilor lungi frecvente. Imagini ale daunelor pe care le am. Ele arată că zona de umectare a crescut de mai multe ori.

Plătesc facturile de utilități lunar, fără întârziere și în întregime. Componența acestor plăți include o taxă pentru întreținerea blocului de locuințe. În conformitate cu Decretul Comitetului de Stat pentru Construcții al Federației Ruse din 27 septembrie 2003 nr. 17 "Cu privire la aprobarea regulilor și standardelor pentru întreținerea tehnică a Fondului locativ", organizația dvs. trebuie să păstreze acoperișul casei în ordine.

Prin urmare, vă cer să trimiteți o comisie care va evalua daunele cauzate de scurgeri, precum și specialiștii pentru reparațiile de reparații din apartamentul meu. În plus, organizația dvs. trebuie să facă reparațiile necesare la acoperiș.

Cererea poate fi luată în considerare în termen de 14 zile calendaristice. În plus, șeful departamentului de locuințe trebuie să trimită o comisie formată din angajați ai organizației comunale și membri ai comitetului. Este recomandat să invitați vecinii ca observatori, să faceți mai multe fotografii de daune în prezența comisiei și să le cereți să susțină fotografiile. În etapa următoare, specialistul tehnic trebuie să întocmească o declarație defectuoasă pe baza căreia se formează estimarea pentru reparații. Apoi, trebuie să vă așteptați să efectuați lucrări de reparații.

O reclamație probabilă a unei scurgeri de acoperiș poate fi de asemenea folosită pentru a se aplica autorităților superioare în cazul în care organizația care administrează nu întreprinde nicio acțiune reală pentru a repara spațiile și acoperișurile afectate. În acest caz, cererea se depune la șeful serviciului de locuințe și servicii comunale din district sau oraș. Dacă această scrisoare nu are niciun efect, rezidenții afectați ar trebui să fie acționați în justiție de către organizația lor de conducere.

Cum se scrie o cerere unei companii de administrare?

În conformitate cu normele legislative actuale ale Federației Ruse, toate aspectele legate de întreținerea fondului de locuințe din partea guvernului au fost transferate în domeniul cooperării între societățile de administrare și proprietarii de apartamente în clădirile rezidențiale.

Planul interacțiunii lor se referă la aspectele legate de dispunerea comunicațiilor tehnice (gazoduct, furnizarea de energie electrică etc.), precum și probleme legate de producerea și compensarea pagubelor.

Obligațiile Codului penal

 • obligații în domeniul reparării și întreținerii (repararea, întreținerea zonelor rezidențiale, inspecția planificată a comunicațiilor etc.);
 • obligații în domeniul furnizării de informații și sprijin organizațional.

Motivele tratamentului

Există mai multe motive pentru a se aplica unei societăți de administrare prin scrierea unei cereri:

 • nerespectarea îndatoririlor sale de bază (de exemplu, reparații într-o anumită perioadă de timp, aprovizionarea cu apă caldă, corespunzătoare gradului prescris etc.), acesta este un motiv direct pentru scrierea hârtiei;
 • dorința de a obține informații despre activitatea societății de administrare - de exemplu, o estimare a costurilor care au fost suportate în lucrările de construcție și alte informații.

Cum sa scriu corect?

Cum să scrieți o declarație societății de administrare cu un eșantion? În primul rând, este necesar să aflăm că lucrarea se face într-o formă arbitrară (tipărită sau scrisă), deoarece nu există niciun eșantion prescris de lege.

O serie de reguli se aplică cererii, care trebuie luată în considerare la completarea:

 1. În partea dreaptă din colțul de sus trebuie să specificați informațiile oficiale (apelul se efectuează prin numele complet, se menționează și postul), numele și adresa juridică a Codului penal.
 2. Linia de mai jos indică cine face documentul (numele complet, adresa completă, informațiile de contact).
 3. În mijloc se menționează numele documentului - "Declarație".
 4. Începând cu următoarele rânduri, este important să explicăm pe deplin problema (esența) care a apărut. Dacă există opțiuni pentru rezolvarea ei, ele sunt în mod necesar indicate sub forma unei petiții sau a unei cereri - alegerea este determinată de situația care a apărut.
 5. Dacă intenționați să utilizați dovezi pentru a confirma un anumit fapt (de exemplu, fotografii sau videoclipuri, cecuri, chitanțe etc.), atunci după completarea descrierii naturii problemei, trebuie să indicați apendicele. " După această linie, trebuie să listați în mod alternativ toate materialele aplicate pe hârtie.
 6. Este obligatoriu să se indice data scrierii documentului și să se facă o semnătură. Fără aceste detalii, aplicația va fi considerată nevalidă.

La redactarea unei lucrări, se recomandă să se lase referințe la acte normative și este important să se indice articole și paragrafe individuale. Se poate utiliza baza LCD a Federației Ruse, Regulile de întreținere a proprietății, ZZPP etc.

Cum să aflați compania de gestionare a casei dvs.? Citiți aici.

La reparații

O declarație care cere repararea trebuie să se bazeze pe decizia clădirii de stat din 2003 №170, potrivit căreia frecvența reparațiilor este de doar 5 sau 3 ani, în funcție de tipul de construcție (amortizare fizică opțional poate fi luată în considerare).

Sunt enumerate următoarele cerințe:

 • Pentru a indica clasificarea casei;
 • câți ani în urmă a fost efectuată ultima reparație;
 • în cazul în care există o încălcare, reparații.

Despre scurgerea acoperișului

Exemplu de aplicație pentru societatea de administrare cu privire la acoperișurile cu scurgeri ar trebui să includă o trimitere la Decretul Guvernului din 2006 №491, potrivit căruia conținutul unei case de apartamente vine cu încălcări.

Apoi se indică o problemă specifică - acoperișul deasupra apartamentului este în stare necorespunzătoare, prin urmare sunt observate scurgeri. Ca urmare, apartamentul este inundat constant.

Aici puteți face o notă despre daunele produse. În acest scop, este indicată data studiului expertului în domeniul imobiliar, în cursul căruia sa determinat daunele materiale într-o anumită sumă.

Despre furnizarea de informații

Dacă un chiriaș vrea să obțină anumite informații de la o companie de locuințe, atunci are tot dreptul să facă acest lucru.

El poate să se intereseze de toate chestiunile din competența Codului penal. De exemplu, cereți să furnizați formulele pe baza cărora se calculează taxa de utilitate sau estimarea conform căreia a fost efectuată repararea.

La încălzire

La întocmirea declarației privind întârzierile în furnizarea de încălzire sau de nepotrivirea este necesară temperatura setată pentru a se referi la Rezoluția №364 Guvernului.

Pe hârtie trebuie indicat faptul că, într-o anumită perioadă de timp, chiriașii de case care nu au sistem de încălzire personală ar trebui să primească acest serviciu.

Despre Golf

În cazul în care golful se realizează prin vina societății de administrare (de exemplu, o conductă uzată), atunci ei fac declarația corespunzătoare cu indicarea urgența contraprestației.

Este important să se evalueze daunele produse și să se indice dimensiunea lor pe hârtie.

Despre recalcularea utilităților

Cererea privind recalcularea pentru plata serviciilor se face sub forma unei cereri. În acest sens, este necesar să se facă trimitere la normele CC CC și la Regulile de furnizare a serviciilor.

Lucrarea trebuie luată în considerare în termen de cinci zile de la depunere.

Aplicație de probă către compania de administrare

O cerere de probă trimisă societății de administrare va face posibilă întocmirea corectă a documentului.

O aplicație de probă poate fi descărcată aici.

conținut

Declarația ar trebui să includă următoarele dispoziții:

 • Numele funcționarului adresat solicitantului;
 • Numele solicitantului, adresa de reședință;
 • esența problemei;
 • cerințe sau cereri;
 • aplicații (dacă există);
 • detalii obligatorii - data și semnătura.

Interesați de Legea federală privind divulgarea informațiilor de către societățile de administrare? Vezi aici.

Cum se scrie o cerere la o procuratură pentru o societate de administrare? Vedeți detaliile din acest articol.

Cum să serviți?

Solicitarea este efectuată personal, vizitând compania de administrare sau prin trimiterea hârtiei prin poștă (scrisoare cu notificare).

În prima situație, două copii ale declarației sunt întocmite - trebuie să rămână acasă. Receptorul semnează pe fiecare copie, ceea ce reprezintă o confirmare a primirii documentului.

Un număr de CC oferă posibilitatea formării și depunerii de cereri în formă electronică, pentru care se utilizează un formular de feedback sau o adresă de e-mail.

Acesta poate fi obținut pe site-ul oficial al societății de administrare sau pe adresa personală. Cu toate acestea, este important să se țină seama de faptul că un mesaj de poștă electronică din punctul de vedere al actualei legislații nu este o cerere, ci este considerat o problemă.

Prin urmare, acest lucru elimină responsabilitatea cu serviciile de locuințe și comunale în ceea ce privește adoptarea unui număr de măsuri. Fără îndoială, companiile de conștiință și astfel nu va lăsa scrisoarea chiriașilor fără un răspuns.

Aplicație pentru repararea acoperișului: cum se face

Reparația acoperișului trebuie să fie tratată de utilități. Și pentru a implica ZhEK în decizia problemei date este necesar operativ.

Cum se scrie o cerere de reparații pe acoperiș și cum să se influențeze în mod eficient serviciile publice?

Cum de a scrie o cerere la ZhEK

Cu sosirea de vreme rece, problemele de depanare a unei case devin tot mai urgente. De multe ori cauza unor probleme grave în casă poate fi un acoperiș scurgeri.

Cine este responsabil pentru aceasta și cum să acționeze în cazul în care se produce un astfel de dezastru? Unde se găsește o aplicație de probă pentru repararea acoperișurilor și cum se comunică cu utilitățile publice?

Se acceptă că plângerea este prezentată în două versiuni - oral și scris. Prima opțiune este utilizată pentru a informa imediat JEK despre scurgerea acoperișului, dar de cele mai multe ori nu dă efect. Cu toate acestea, merită încă să faceți un apel atunci când se detectează un prejudiciu.

Atunci când sunați la serviciile municipale, este necesar să înregistrați data și ora apelului, datele personale ale dispecerului și răspunsul primit de la acesta.

A doua opțiune este o cerere la biroul de locuințe pentru repararea acoperișului, care va fi mult mai eficient. În primul rând, este un document, iar lucrătorii serviciului municipal trebuie să reacționeze la acesta. Și în al doilea rând, în cazul în care, la urma urmei, biroul de locuințe este inactiv, va fi posibil să se adreseze instanței.

Apelul media este, de asemenea, un instrument pentru a le influența. Principalul lucru este să aveți dovezi "pe hârtie" pe marginea faptului că problema a fost raportată. O cerere de probă la biroul de locuințe pentru repararea acoperișurilor poate fi găsită în utilitățile publice, dar nu este dificil să o faci singur.

Exemplu de aplicație

Eu, proprietarul apartamentului № ____, care locuiește în casă № ____ pe stradă ____, care este deservită de organizația dumneavoastră. Întrucât sunteți executorul serviciilor de întreținere a proprietății publice, sunteți obligat, independent de forma de proprietate și de forma organizatorică și juridică, să furnizați consumatorului cerințele standardelor de servicii. În același timp, respectarea normelor și normelor sanitare, stabilite prin normele și condițiile contractului.

La rândul său, vreau să observ că îmi îndeplinesc obligațiile care decurg din contract și plătesc cu regularitate pentru întreținerea proprietății comune.

În acest moment, încălcând articolul 4 din Legea RF „Cu privire la protecția drepturilor consumatorilor (articolul 10 din Regulamentul de conținutul proprietății comune într-o casă de apartamente, care este aprobat prin Decretul RF Guvernului din data de 13 august 2006 № 491.) întreținere Serviciul de proprietate comună sunt încălcări: acoperiș peste apartamentul meu este într-o stare inadecvată - există numeroase scurgeri.

În conformitate cu articolul 4 din Legea RF privind protecția drepturilor consumatorilor, art. 40, articolul 42 din Regulamentul de conținutul de proprietate publică într-o clădire cu apartamente (Decretul Guvernului din data de 13 august 2006. Art. 156 din Codul de locuințe al Federației Ruse) este necesară pentru a elimina cauza unei scurgeri în apartamentul meu timp de zile și sa oferit voluntar pentru a repara clădirile afectate de scurgeri.

S-au făcut defecțiuni prin vina organizației de conducere (anexa nr. 2 la Rezoluția Gosstroy din Rusia nr. 170 din 27.09.03).

În cazul anulării organizației dumneavoastră pentru a elimina scurgerile sau imitație de acțiune posibile, intenționez să se aplice la inspecția de locuințe, iar biroul procurorului cu o plângere din cauza încălcării prevederilor art. 7.22 din Codul cu privire la contravențiile administrative ale Federației Ruse.

În plus, îmi rezerv dreptul de a solicita instanței de judecată recuperarea daunelor reale și morale, precum și recalcularea plăților pentru întreținerea și repararea stocului de locuințe.

Planul de redactare a unei declarații în JEC:

 1. Specificați coordonatele destinatarului în colțul din dreapta sus - numele JEK, numărul și adresa juridică.
 2. Linia următoare (Count To): Numele șefului organizației comunale în cazul dativ.
 3. Următoarea linie (coloana "De la cine"): datele pașaportului, adresa de reședință.
  De asemenea, trebuie să specificați telefoanele mobile și de acasă - angajații serviciului comunal vor dori cu siguranță să vă contacteze.
 4. Trecând înapoi, în mijlocul liniei, trebuie să scrieți cuvântul "declarație" cu o mică literă și să puneți o perioadă.
 5. Apoi, subliniați partea principală. Semnificația documentului se reduce la faptul că acoperișul este scurs: aplicația trebuie să reflecte esența.
 6. La sfârșit, specificați data și semnul.

Partea principală a aplicației pentru repararea acoperișurilor

Aici trebuie să reflectați esența problemei. Aici nu va fi suficient doar să scrieți că acoperișul curge - declarația trebuie să reflecte imaginea completă. Anume: când și de către cine a fost observată defecțiunea sau scurgerea acoperișului, numărul apartamentului care are nevoie de repararea acoperișului și cantitatea de pagube cauzate.

Detalii suplimentare pentru a spune tot ceea ce demonstrează nevoia urgentă de a repara: data și ora când acoperișul unei defecțiuni a cauzat daune proprietății și în cazul în care acesta este greșit plat. În plus, este important să se descrie natura daunelor - inundații, alunecări de teren și așa mai departe. Este încă bine să specificați valoarea daunelor materiale.

Descrierea daunelor materiale

Faceți o fotografie a locului inundațiilor și a altor daune materiale cauzate. Acest lucru este util dacă trebuie să efectuați o examinare independentă sau să depuneți un proces în instanță.

Este mai bine să utilizeze astfel de revoluții: „Pe baza celor menționate mai sus, în conformitate cu articolele 36 și №162 din Codul de locuințe, articolul №4 Legea federală“ Cu privire la protecția drepturilor consumatorilor, la articolul 40, paragraful «proprietatea comună a conținutului Regulilor într-o locuință apartament,» cererea №2 "Reguli și norme de întreținere tehnică a fondului locativ, vă rog...".

Merită să precizați cererile sub numerele ordinale și să formulați foarte clar. În continuare - o cerere de eliminare a inundațiilor, precum și elaborarea unui act adecvat pentru recuperarea pagubelor materiale.

Este posibil și necesar să se facă referire la cadrul de reglementare. Aceasta demonstrează conștientizarea unei persoane de drepturile sale și de capacitatea de a le apăra.

În cele din urmă, indicăm și lista documentelor atașate aplicației și fotografia pagubelor cauzate.

Puteți aplica în persoană și prin poștă - poștă electronică recomandată cu o notificare. În primul managerul de caz refuză să accepte cererea sau de a semna și marca în revista pe tratament, ar trebui să plătească o vizită la biroul de locuințe cu oricare dintre ceilalți locatari în prezența a 2 martori pentru a pune o notă în document și susține semnăturile sale de martori.

În plus, puteți lua cu dvs. o aplicație probabilă - acoperișul care curge este întotdeauna neplanificat.

 • pregăti o declarație privind scurgerea de acoperiș + probă de evaluare a daunelor materiale actul mai bun în două exemplare - unul pentru departamentul de locuințe, al doilea este necesar să se asigure un angajat responsabil;
 • în cazul în care personalul departamentului de locuințe a fost nici o reacție, este necesar să se aplice controlul din nou și să fie obligate să furnizeze un răspuns oficial în scris (de multe ori funcționari publici se tem să dea refuzul de a se conforma cerințelor legitime ale chiriașilor, astfel încât această măsură va accelera repararea acoperișului);
 • în declarația însăși, să descrie în detaliu ce prejudiciu poate provoca o astfel de defecțiune dacă biroul de locuințe nu ia măsuri;
 • ar trebui să insiste asupra vizitei tehnicienilor și pregătirea unui act de defect (acest lucru poate fi util în instanță ca dovadă a utilităților publice inacțiunea).

Lucrări de renovare pe acoperiș

De obicei, schema de reacție ulterioară a biroului de locuințe la cererea pentru o scurgere de acoperiș este după cum urmează: utilitățile ar trebui să contacteze imediat o organizație de contractor specializat. Poate că trebuie să luați de la ei o mostră de cerere pentru o scurgere de acoperiș și să scrieți încă o dată în numele lor.

Mai mult, organizația este obligată să trimită expertul în aceeași zi. El face o inspecție și face o estimare a lucrărilor de reparații.

Apoi estimarea intră în biroul de locuințe. Dacă costul lucrărilor se potrivește tuturor, serviciile de utilități constituie un contract cu antreprenorul pentru lucrările de reparații ale acoperișului. De obicei, costul lucrărilor la estimare este împărțit în toți chiriașii casei.

Serviciile comunale nu reacționează imediat la declarații. Ar trebui să li se reamintească angajaților astfel de servicii telefonic și personal despre necesitatea de a lua măsuri.

Este important să se monitorizeze departamentul de locuințe până când se efectuează toate lucrările de eliminare a scurgerilor pe acoperiș.

Cel mai bine este să vă uniți cu câțiva vecini activi și nu indiferenți.

Un impact bun asupra reprezentanților de locuințe și servicii comunale declarație colectivă.

Scurgerea acoperișului este cea mai comună cauză a conflictelor dintre cetățeni și utilitățile publice. Se întâmplă de multe ori că această declarație nu este ultima care urmează să fie scrisă.

După aceasta, puteți merge la Inspectoratul de Locuințe, apoi la Parchetul de pe lângă Tribunal sau la Curte. Aplicația de mai sus pentru repararea acoperișurilor este o probă care poate fi utilizată pentru a compila oricare dintre documentele similare.

Golurile acoperișului: facem o declarație asupra modelului

Atunci când scurgeri în apartament, atunci când picura de sus, este necesar să se repare acoperișul de apartament, deoarece daunele sale este cauza acestui necaz. În realitate, proprietatea rezidenților este supusă la degradare, este posibilă și crearea de scurtcircuite în rețeaua electrică, ceea ce duce la incendii. Există o întrebare, unde să abordăm în astfel de situații, chiar și cu scurgeri mici. La urma urmei, în cazul în care camera de zi este excesiv de umed, apare o ciuperca și mucegaiul crește. Măsurile locale nu conduc la nimic, este necesar să eliminați motivul principal pentru care ar trebui să contactați compania de administrare (CC).

Unde să mergem

Când există o scurgere a acoperișului, întrebarea reală este cine trebuie să repare acoperișul. Acest lucru trebuie făcut prin Codul penal, care se referă la întreținerea locuințelor într-o clădire cu mai multe etaje. Un acoperiș deteriorat sau uzat conduce la faptul că stratul de etanșare este rupt, din cauza căruia precipitarea atmosferică penetrează în interiorul tortului de pe acoperiș. Astfel de situații problematice se referă adesea la locuitorii ultimelor etaje. Atunci când pe tavan sau pe pereți există pete umede, motivul pentru aceasta este scurgerea acoperișului.

Odată cu apariția unor scurgeri, nu vă așteptați ca situația să se înrăutățească. La urma urmei, pereții și tavanul umed regulat ajută la înmulțirea ciupercii, care poate fi foarte dificil de distrus. Trebuie remarcat faptul că numai eliminarea cauzei scurgeri va salva creșterea microorganismelor, iar înainte de aceasta, efectuarea de reparații în apartament este inutilă.

Articolele noastre ne spun despre modalitățile tipice de rezolvare a problemelor juridice, dar fiecare caz are un caracter unic. Dacă doriți să știți cum să rezolvați problema dvs., contactați formularul de consultant online din dreapta →

Sau sunați-ne la telefon (non-stop).

Este rapid și gratuit!

Prin urmare, dacă există semne de percolare, trebuie să contactați imediat Codul penal. Cea mai rapidă cale este de a suna camera de control. Este necesar ca operatorul să fixeze apelul sub forma unei reclamații din partea dvs., indicând ora adresei și numele locatarului. Dar, în realitate, astfel de declarații orale nu conduc nicăieri. Cea mai bună modalitate este o cerere scrisă adresată societății de administrare.

Plângerea

Câteva cuvinte despre cum să scrieți o cerere la HOA sau departamentul de locuințe. Cererea la biroul de locuințe este scrisă în formă liberă, trebuie doar să indicați numele, prenumele, patronimul și locul de înregistrare al solicitantului. Când trimiteți o scrisoare cu privire la fluxul acoperișului, trebuie să vă asigurați că reclamația a fost acceptată de reprezentantul oficial care a notat numărul, poziția și pictura cu privire la cea de-a doua cerere de scurgere a acoperișului.

Plângerea pentru scurgerea acoperișului trebuie făcută în două exemplare, primul exemplar al aplicației fiind lăsat acasă. Angajatul din Codul Penal trebuie să trimită imediat un tehnician care va evalua daunele și va întocmi un act asupra scurgerii acoperișului. Dar, în practică, personalul tehnic nu este sau din vizita lor nimic nu se schimbă în bine. Codul penal nu ia măsuri pentru a rezolva problema. În situația actuală, când acoperișul curge în blocul de locuințe, este necesar să se scrie o cerere la Serviciile de locuințe și comunale cu privire la scurgeri de pe acoperiș, care este adresată capului Codului penal.

Aplicarea pentru reparația unui acoperiș pe un eșantion ar trebui făcută cât mai complet și cât mai precis cu putință. Înainte de ao contacta, ar trebui să faceți o imagine a pagubelor cauzate de introducerea datei pe dispozitiv. Aceasta va fi baza de dovezi pentru recursurile ulterioare la instanțele judecătorești, pentru ca Codul Penal să înceapă în cele din urmă să repare acoperisul din blocul dvs. de apartamente. În înregistrările fotografice și video, trebuie să înregistrați toate scurgeri de pe tavane și pereți, daunele aduse proprietății. Cererea trebuie să fie completată cu cecuri pentru obiecte deteriorate, acest lucru fiind atașat și procesului din Codul penal.

Când scapă acoperișurile în mai multe clădiri rezidențiale, plângeți-le pe toate în mod individual, scriind o declarație pe model. Acest lucru va crește probabilitatea de parsare rapidă și adoptarea rapidă a măsurilor de eliminare a problemei în apartament. De asemenea, astfel de solicitări pot accelera revizuirea.

La depunerea unei cereri scrise de reparare a acoperișului pe modelul de mai jos, proprietarul casei trebuie să ia cu el un buletin de identitate și o copie a acestuia, precum și o documentație care confirmă dreptul de proprietate în apartamentul de la locul de înmatriculare.

Exemplu de plângere

Un pic despre cum să scrieți o cerere de reparații pe acoperiș. Cererea de scurgere a acoperișului trebuie să fie pregătită corespunzător. Iată un exemplu al unei astfel de reclamații:

Căpitanului societății de administrare

Petrov Petru Petrovici

Din Ivan Ivanov,

care locuiesc la adresa:

Str. Constructori, casa 12, apartament 356,

Formularul de cerere

Eu, Ivanov Ivan Ivanovich, locuiesc la ultimul etaj al casei 12 pe strada Constructori. Din octombrie 2017, tavanul și pereții din apartamentul meu sunt umeziți constant datorită scurgerii acoperișului, deoarece acoperișul este în stare de urgență.

Situația inundațiilor are loc în timpul precipitării. După scurgerea acoperișului, pereții și plafoanele din bucătărie și dormitor sunt umede, ciuperca este formată și mucegaiul crește pe ele. Datorită umidității crescute, sănătatea și bunăstarea familiei noastre sunt amenințate constant.

Am apelat în mod repetat la camera de control din cauza scurgerii acoperișului. Apoi, un tehnician a venit la noi, care a compilat un act de scurgere a acoperișului. După aceasta, nu sa luat nicio măsură.

După apel, pereții apartamentului și fluxul de tavan imediat după precipitare. Înregistrările video privind deteriorarea proprietății și deteriorarea fotografiilor sunt atașate la această aplicație. Când le vedeți, puteți vedea că situația sa agravat, locurile de scurgere au crescut de mai multe ori.

Plătesc în fiecare lună pentru întreținerea unei locuințe, nu am datorii pentru serviciile comunale. Compoziția încasărilor incluse și plata pentru revizuirea casei. În conformitate cu Rezoluția nr. 17 din 27 septembrie 2003 "Cu privire la aprobarea regulilor și normelor de întreținere tehnică a fondului de locuit", compania dvs. de management este responsabilă pentru întreținerea echipamentului de acoperiș în stare bună.

În consecință, vă rog să reparați acoperișul și să reparați apartamentul meu. Direcționați comisia, care va compila un act privind scurgerea acoperișului pe model și va evalua pierderile suferite.

Controlul Codului penal

După ce a depus o cerere de lucrări comunale privind restaurarea acoperișului, Codul penal trebuie să îl dezasambleze în termen de paisprezece zile. Pentru a verifica plângerile, organizează o comisie cu specialiști din Codul penal și reprezentanți ai comitetului. Ele compun actul de scurgere a acoperișului. Pentru a monitoriza testul, puteți invita vecinii care confirmă că scurgerile sunt acoperite.

După aceea, angajații din Codul penal scriu o declarație defectuoasă pe care se finanțează organizația de reparații, iar pierderile suportate sunt compensate pentru scurgerea acoperișului la ultimul etaj. Când nu sa întâmplat nimic în momentul în care legea trebuie să urmeze cererea, este necesar să se plângă acțiunile Codului penal organizațiilor superioare din regiunea în care trăiește victima.

Atunci când și după această reparație nu se efectuează, este necesar să se solicite autorităților judiciare pentru inacțiunea societății de administrare a probelor colectate. Forma și formele proceselor sunt în instanță și pe internet.

Repararea acoperișului

Angajații din Codul penal în timpul restaurării acoperișului trebuie să contacteze contractantul, care efectuează reparații similare. În acest caz, poate fi necesar să se compileze o altă declarație despre scurgerea de la chiriașul afectat la adresa contractantului. După aceea, un contractor vine la un reprezentant care inspectează daunele și scurgeri și face o estimare pentru restaurarea acoperișului.

Apoi, fișa de estimare este transmisă Codului penal, care, cu consimțământul listei de prețuri propuse, întocmește un contract cu antreprenorul pentru organizarea reparațiilor acoperișurilor. Toate costurile pentru restaurarea acoperișului sunt împărțite între proprietarii clădirii rezidențiale.

Sfaturi utile

Adesea, utilitățile întârzie lucrările de reparații pentru a restabili acoperișul plângerii scrise. În consecință, trebuie să vă reamintesc în mod constant prezența unei scurgerile la telefon sau să veniți la Codul Penal. Pentru a verifica acțiunile de servicii de locuințe ar trebui să fie în toate etapele de restaurare a acoperișului până când fluxul se oprește. Pentru a face acest lucru, este necesar să se organizeze câțiva vecini care sunt îngrijorați de această problemă și să facă un recurs colectiv. Acest lucru vă ajută foarte mult când strângeți reparația. În lipsa progresului, instanța ar trebui să depună o cerere de inacțiune a serviciilor de locuințe.

Aplicație pentru repararea acoperișului în locuințe și servicii comunale

În cazul în care chiriașii din etajele superioare văd scurgeri la domiciliu, atunci trebuie să aveți grijă să aduceți acest fapt companiei de administrare. Este ea care trebuie să repare acoperișul scurgeri, să nu încercați să o faceți singur.

Din scurgere pot suferi un apartament destul de prost, ca să nu mai vorbim de amenințarea unui scurt-circuit. Chiar dacă tavanul nu picură, dar devine umed, acesta este deja o ocazie pentru a vă îndrepta către serviciile de locuințe și comunale. Despre acest lucru, cum să scrie o declarație pentru repararea unui acoperiș, acest articol va spune.

Cauzele de scurgere și consecințele acesteia

Apartamentul de la ultimul etaj este situat a priori în zona de risc, deoarece, chiar și cu o mică încălcare a etanșeității acoperișului, pot apărea scurgeri, care apar mai întâi pe tavanul locuinței. În cazul în care scurgeri este mic, atunci numai pete umede încep să apară, dar în fiecare zi acestea pot deveni mai mari, și, ca urmare, situația poate deveni de urgență.

În această situație, societatea de administrare ar trebui să reacționeze imediat și să desfășoare activități corespunzătoare. Întârzierea în această chestiune este plină de anumite consecințe:

 1. Dacă petele apar numai pe vreme umedă, acestea vor transforma în cele din urmă repararea într-o formă obscenă, ca urmare a măsurilor care vor fi necesare pentru ao actualiza.
 2. Odată cu apariția de pete plate în umiditate va crește la un nivel extrem, ceea ce poate atrage după sine apariția ciupercilor pe pereți și tavan, precum și situația de funcționare, chiar și pe mobilier.

Procedura de acțiune

Cea mai corectă soluție într-o situație în care există o scurgere, va fi o cerere adresată societății de administrare, în a cărei jurisdicție locuința aparține. Companiile de administrare includ ZhEKi, RGU, REMP și alte organizații. Pentru un impact metodic și mai eficient, aveți nevoie de:

 • Aflați în ce firmă aparține casa și adresa locației sale.
 • Pentru a afla și a scrie numele complet al șefului, în numele căruia se va întocmi revendicarea sau cererea.

Uneori chiriașii cred că vor fi obligați să plătească pentru lucrările de reparații pe acoperiș. Dar nu este așa. În fiecare lună în chitanțele pentru un apartament există un punct ca "Reparații capitale", adică fiecare proprietar plătește corespunzător în caz de astfel de situații și are dreptul de a solicita depanarea. Astfel, toate lucrările și materialele sunt plătite direct de către societatea de administrare și nu are dreptul de a solicita muncă de a colecta bani de la chiriaș.

Scrierea unei aplicații

Cererea de reparare a acoperișului unui bloc de apartamente poate fi scrisă în orice formă sau în conformitate cu exemplul stabilit anterior. În ambele cazuri, societatea de administrare este obligată să accepte această cerere. Este, de asemenea, obligația ei să notifice în scris solicitantului decizia.

Cererea trebuie formulată în două exemplare, dintre care una rămâne în mâinile solicitantului, în situația în care a fost pierdut cel de-al doilea exemplar al cererii sau lăsat neautorizat în companie.

În plus față de semnătura persoanei responsabile a societății de administrare, data și semnătura solicitantului trebuie să fie prezente pe cerere. În plus, pe copia pe care solicitantul o păstrează, trebuie să fie prezentă numele și titlul persoanei care semnează documentul. Cererea este depusă la recepția Serviciului Locuințe și Comunale într-o zi lucrătoare.

La primele semne de scurgere, și cu atât mai mult în caz de urgență, nu trebuie să așteptați reacția societății de administrare, ci mai degrabă să le numiți. Primirea unui apel o persoană trebuie să formalizeze o plângere din partea proprietarului și să ia măsurile necesare, dar de multe ori, practica arată că cel mai eficient mod de a atrage atenția asupra problemei este încă o vizită personală la societatea de administrare și depunerea unei cereri.

Partea principală a cererii

După cum am menționat deja, puteți scrie o plângere într-o formă arbitrară, dar puteți după modelul stabilit. De obicei, o cerere scrisă în standard, adică, în colțul din dreapta sus al cererii capac prevăzut cu contact societatea de date și de gestionare candidate în centrul înregistrează cuvântul „declarație“, care a fost în mijlocul foii este textul propriu-zis, care descrie esența problemei, reduce semnătura și data.

Partea principală a aplicației descrie problema care există în prezent. Nu va fi suficient doar o propoziție că există o scurgere. Este necesar să încercați să descrieți mai detaliat tot ceea ce îi excită pe proprietar. Data la care a fost descoperită scurgerea, numele persoanei care a găsit-o, valoarea daunelor cauzate, numărul apartamentului în care a apărut problema este indicat.

Este necesar să se indice dovezile că reparația ar trebui efectuată cât mai curând posibil. Declarația și consecințele acestei scurgeri sunt indicate în cerere. Ar fi mai bine să fotografiați locul de scurgere și să atașați dovezi declarației. Acest lucru vă va ajuta dacă brusc trebuie să determinați valoarea daunelor provocate și să efectuați o examinare independentă.

Iată o aplicație de probă pentru repararea acoperișului:

Șeful departamentului de locuințe № 34

Copie: Șeful UZhK

Cartierul Krasnogvardeysky din Sankt Petersburg

De la rezidentul casei numărul 23,

gestionat de Departamentul pentru Locuințe №34

Sankt Petersburg, Str. Energetikov nr. 23, Sankt-Petersburg

Casa. Tel.: XXXXXXXX

Vă rugăm să ia măsuri imediate pentru a restabili acoperișul casei numărul 23, etc.. energetica, deoarece are o mulțime de scurgere, care rezultă în proprietate a fost deteriorat în numărul apartamentului 23, care este situat la ultimul etaj al casei. Scurgerile sunt observate de la începutul primăverii și în timpul precipitațiilor. Ca urmare a expunerii constante la umezeală în bucătărie, tapetul a căzut, iar plafonul a fost deteriorat. În plus, există manifestări ale mucegaiului.

Anterior, am un tratament oral a fost aplicat pentru compania dvs., în urma căruia casa mea a fost trimis la specialist verifica situația, dar nici o acțiune pentru a corecta problema a fost luată la acest moment. Acum, situația este din ce în ce agravată de ploile lungi, umezeala a ajuns deja la toaletă. Am făcut poze ale secțiunii deteriorate a sediului și am atașat această aplicație.

Mele fișele de salariu lunare pentru utilități, care includ grafic „Revizie generală“ Deci, vă rugăm să aducă acoperiș în stare bună pentru familia mea și am putut sta confortabil în apartament.

Eu cer să vă fost trimis Comisiei, care va evalua pagubele și daunele, care a apărut ca urmare a scurgerilor, și au fost efectuate lucrări de reparații pentru a elimina consecințele scurgerii.

Data Semnătură și decriptare

Exemplul de mai sus al cererii de reparare a acoperișului în locuințe și în serviciile comunale va contribui la elaborarea corectă a versiunii proprii. Identifică problema, oferă fapte și stabilește în mod clar scopul pe care solicitantul dorește să îl atingă.

Acțiunile persoanei responsabile

Cererea scrisă este luată în considerare în termen de 14 zile, după care se trimite o comisie la apartament, care va evalua natura prejudiciului și daunele cauzate.

După evaluarea și analiza daunelor, specialistul tehnic calculează reparațiile necesare și compilează o estimare a costurilor.

Dacă nu s-au efectuat acțiuni după 14 zile de la compania de administrare, atunci trebuie să contactați organizațiile superioare, de exemplu, șefului serviciilor de locuințe și comunale din district sau oraș. Cererea sa este scrisă în aceeași formă ca și societatea de administrare. Pentru a face acest lucru, o cerere este, de asemenea, scrisă la șeful departamentului relevant. Plângerea trebuie depusă, ca și în cazul precedent, în două exemplare. Aplicarea obligatorie a unor astfel de documente, cum ar fi pașaportul solicitantului, certificatul de proprietate asupra apartamentului sau contractului, potrivit căruia apartamentul este considerat închiriat. Aparatul administrativ va examina această cerere în termen de 30 de zile și va transmite un răspuns în scris solicitantului.

Dacă, în acest caz, chiriașii apartamentului nu pot aștepta rezultatele, atunci singura și cea mai fiabilă cale va fi de a merge în instanță împotriva companiei de administrare. Curtea poate fi tratată ca fiind la locul de reședință, în district și în provincie. Documentele sunt atașate la cererea de reclamație la fel, de asemenea, trebuie să obțineți copia în mână cu o semnătură și un număr din instanță.

Compensare pentru daune în caz de scurgeri

Există, de asemenea, astfel de situații în care cererea este înaintată societății de administrare, dar nu s-au întreprins încă acțiuni, iar locuitorii apartamentelor menționate mai sus se plâng deja de scurgere. În acest caz, chiriașii au dreptul să ceară despăgubiri din partea societății de administrare pentru proprietatea afectată ca urmare a inacțiunii sale.

Pentru a face acest lucru, trebuie să vă adresați instanței cu detaliile problemei și faptele despre daune. De asemenea, nu este inutil să se precizeze în cerere ce prejudiciu a fost provocat întreprinderii de administrare.

Independent de faptul că distrugerea de scurgere este foarte dificil de dovedit, prin urmare este mai bine să se efectueze o examinare independentă. Dar merită să ne amintim că costurile pentru comportamentul său vor cădea pe umerii proprietarului. În cazul în care instanța confirmă faptul că a fost distrusă ca urmare a inacțiunii societății de administrare, atunci va trebui să plătească solicitantului suma solicitată de despăgubire în numerar.

De asemenea, compania percepe o chirie lunară, iar reparația nu a fost făcută în timp, locatarii au dreptul de a solicita societății de administrare a recalcularea chiriei pentru o anumită perioadă de timp. Pentru bani, care enumeră locatarii în fiecare lună, trebuie să se efectueze o inspecție planificată a acoperișului, dar tocmai am primit o neînțelegere, rănind proprietatea altor persoane, chiriașii obligațiile lor față de societatea de administrare nu a respectat.

concluzie

Scurgerile acoperișului, deși nu sunt puternice, nu ar trebui în niciun caz să fie ignorate. Chiar și petele umede care apar pe pereți și în tavan ar trebui să alerteze chiriașii și să îi încurajeze să scrie o cerere la compania de administrare. Întrucât cererile sunt examinate în termen de două săptămâni, pentru a evita apariția unor consecințe neplăcute, este mai bine să se aplice autorității cât mai curând posibil. După ce ați citit acest articol, toată lumea va ști cum să scrie o cerere de scurgere. O aplicație bine scrisă pentru o scurgere de acoperiș poate juca rolul său și va permite proprietarului apartamentului să nu-și facă griji în legătură cu siguranța proprietății sale, deoarece societatea de administrare trebuie să efectueze neapărat reparațiile necesare. În orice caz, chiar dacă nu răspundeți la un răspuns de la acesta, puteți oricând să vă adresați unei organizații de nivel superior pentru a vă proteja drepturile.

Articolul Precedent

încălzitoare