Calculator online pentru calcularea unghiului de înclinare, a sistemului de tavan și a grinzilor de acoperiș din acoperișul șoldului

Tipuri

Un tip destul de popular de acoperiș este șoldul. Luați acest soi la construcțiile cu patru pante.

Structura acoperișului este foarte fiabilă și vă permite să construiți o cameră de zi sub acoperiș.

Cu toate acestea, atunci când proiectați, este necesar să se ia în considerare o mulțime de parametri diferiți, deoarece ridicarea unui acoperiș de șold nu este un proces ușor. Calculele necesare în timpul procesului de proiectare trebuie să fie corecte, altfel promite construcția unei construcții fragile.

În acest articol, veți învăța cum să calculați acoperirea șoldului + calculator online cu desene și fotografii.

Instalarea acoperișului

Pentru ca procesul de calcul să fie făcut cât mai simplu posibil, este necesar să vă familiarizați mai întâi cu dispozitivul acoperișului șoldului. Acest lucru va face posibilă înțelegerea elementelor care necesită calcule.

Designul este format din:

 • Calul. Este reprezentat de un fascicul, care este situat la cel mai înalt punct al structurii în plan orizontal. Serveste ca un suport pentru majoritatea grinzilor.
 • Stâlpi centrali. Elementele de construcție a cornișoarelor, care se află la toată lungimea și înălțimea patinei și creastei.
 • Picioare rabatabile. Creați șolduri, atașate pe o parte pe creastă, iar de la cea de-a doua la caprițele înclinate.
 • Căpriori înclinate. Ca și hobby-ul, acest element se referă la partea principală a acoperișului. Alinierea grinzilor este înclinată, care se termină la marginea casei sau la o distanță scurtă de ea. Punctul inițial de atașare este bara de creastă.

Rafting sistem de desen

Cum se calculează suprafața unui acoperiș gable?

Schema reprezinta tipul de sold al acoperisului poate fi un dreptunghi, care este baza, doua trapezoide - fata structurii si doua triunghiuri isoscel.

Pornind de la această reprezentare a proiectului, calculele pot fi efectuate cu ușurință și fără erori.

La orice acoperiș în procesul de proiectare, se determină mai întâi unghiul de înclinare.

Acest parametru este ales pe baza unui număr de factori și este valoarea de la care se fac toate celelalte calcule.

Algoritm pentru calculul ariei unei structuri:

 1. Prima formulă care este necesară în calcule este h = b / 2 * tanA. În această formulă, b este lățimea clădirii, A este unghiul pantă al rampei și h este înălțimea creastei. Folosind tabelul de tangente, valoarea acestui unghi este recunoscută și calculul este efectuat.
 2. Folosind valoarea cosinusului cu același unghi al pantei, se recunoaște lungimea coronamentului de colț. Formula pentru calcule este c = b / 2 * cosA, notația este similară.
 3. Pentru a cunoaște valoarea lungimii șanțurilor de șold, trebuie să calculați rădăcina pătrată din următoarea formulă: d = h 2 + b 2/2, denumirile sunt similare.
 4. Suprafața întregului acoperiș este atunci când se adaugă toate elementele condiționate ale construcției, și anume: trapez, triunghiuri și dreptunghi. Formula pentru calcule este următoarea: S = 2 * (c * b) + 2 (a - b) * c = 2 * c * (b + a - b) = 2 * c * a.

După efectuarea calculelor, se recomandă verificarea tuturor valorilor. Acest lucru va ajuta la evitarea inexactităților și a erorilor în construcții.

Calculul calculatorului online al acoperișului șoldului

Cum de a calcula lungimea capriorilor unui acoperiș de șold? Calcularea unui acoperiș gable pe care îl puteți folosi folosind asistentul nostru online.

Puteți calcula nu numai cantitatea unui acoperiș moale, ci și un sistem de cutii și capriori.

Calculatorul calculează acoperișul acoperișului șoldului.

Înainte de a trece la calcule, în colțul din dreapta sus al calculatorului trebuie să alegeți o acoperire a acoperișului. Mai jos sunt calculatoarele pentru alte tipuri de acoperișuri:

Calculați suprafața acoperișului unui acoperiș arcuit folosind calculatorul online de mai jos.

Desemnarea câmpului în calculator

Rezultatele calculelor

Descrierea câmpurilor de calcul

Regiunea de încărcare de zăpadă

Tipuri de acoperișuri

Determinarea tipului de acoperiș și a materialului de acoperire, ia în considerare întotdeauna valoarea unghiului de înclinare. În cazul construcției șoldului acoperișului, nu este posibil să acordăm atenție acestui parametru, deoarece aproape orice material de acoperiș se va potrivi.

Tipuri de straturi:

 • Placi de acoperis. În acest tip de material de acoperiș, care este adesea folosit în construcția unui șanf de tip acoperiș tip gable, există multe soiuri. Există o șindrilă din ciment, din ceramică, o varietate de bitum, care altfel se numește țiglă moale și metal.
 • Slate. Soiurile de ardezie sunt aplicate pe dispozitivul acoperișului tipului șoldului, fără excepție. Cu toate acestea, atunci când alegeți acest tip de material, mult depinde de necesitatea de a construi un apartament mansardă de tip rezidential sau un mansardă. În acest caz, este mai bine să nu utilizați ardezie metalică (tablă metalică profilate), nu poate crea o atmosferă confortabilă în încăpere sub acoperiș. Pentru a acoperi acoperișul de șold, sub care există o locuință, este mai bine să folosiți euro-sfera de aplicare. Compoziția materialului este din fibră de sticlă și impregnarea din bitum, datorită căruia acoperișul este prevăzut cu fiabilitate și proprietăți bune de izolare termică.
 • Vip coating. Această acoperire este soluția ideală pentru acoperișuri. Acesta poate fi pus pe picior de egalitate cu tipul de zona zoster ardezie, acoperiș de stuf, care oferă o vedere magnifică a casei, mai ales dacă au acoperit acoperiș șold. Mai puțin în acest caz, doar unul - costul ridicat al materialelor, ci în raport cu alte calități și proprietățile materialelor vip sunt realizate la cel mai înalt nivel.

Tipuri de acoperișuri

Calcularea acoperișului

Pentru a calcula cât mai exact posibil materialul de acoperiș, ele se efectuează de obicei după instalarea sistemului de acoperire.

Numai după finalizarea colectării structurii poate fi determinată cu un material mai adecvat pentru acoperișuri.

Alegeți materialul, ținând seama de condițiile meteorologice de la sol, cantitatea de precipitații și disponibilă pentru construirea de finanțare.

În plus, cantitatea de material este întotdeauna mai mare decât suprafața acoperișului.

Pe lângă faptul că materialele stivuite la căldură, abur și impermeabilizare afectează această valoare conferă o creștere și o metodă de stabilire a materialului, care constă adesea se suprapun.

În plus, cantitatea de material de acoperiș este afectată de prezența elementelor suplimentare.

În toate calculele, calculatorul de acoperiș de șold vă va ajuta - online.

Ultima nuanță care merită luată în calcul este cantitatea de pierderi materiale. Având în vedere aranjamentul varietății șoldului construcției, care este reprezentat de pante trapezoidale și triunghiulare, este necesar să se taie materialul.

În acest proces, aproximativ 30% sunt pierdute. Soluția optimă pentru a evita astfel de pierderi mari este utilizarea plăcilor bituminoase de acoperiș sau a pieselor pentru acoperiș.

Principiul standard de calculare a cantității de material de acoperiș:

 • Calculați suprafața totală a acoperișului;
 • Se împarte în zona unei foi de material;
 • Acest lucru ia în considerare nu suprafața totală a materialului pentru acoperiș, ci partea sa utilă, i. E. pe cea care acoperă suprafața. Pentru a face acest lucru, scade din suprafața totală a materialului distanța care trebuie să se acopere și se suprapune. De obicei, această valoare este de 15 cm.

Pentru o idee mai clară a calculelor, putem lua în considerare două exemple care utilizează diferite tipuri de material de acoperiș: ardezie și metal.

Pentru ardezie, exemplul de calcul este după cum urmează:

 1. Utilizat în mod obișnuit pentru acoperirea a șapte foi de ardezie, a căror suprafață utilă este de 1.335 m 2.
 2. Dacă se utilizează 8 foi de material, suprafața utilă este egală cu 1,56 m 2.
 3. În plus, valoarea suprafeței totale a acoperișului este împărțită la valoarea zonei utile a materialului. În cazul în care suprafața acoperișului, de exemplu, 26,7 m 2, atunci numărul de foi de ardezie necesare pentru echipamentul de acoperiș este de 20 de piese.

Exemplu de calcul pentru metal:

 1. Atunci când alegeți un material de acoperire similar, merită să știți că cu cât dimensiunea materialului este mai mică, cu atât este mai mare dimensiunea articulațiilor necesară.
 2. Inițial, suprafața totală este înmulțită cu un factor de corecție de 1,1.
 3. După aceasta, valoarea rezultată a zonei este împărțită la suprafața utilă a șindrilelor, în funcție de mărimea acesteia și, în consecință, de mărimea stropilor.

Dacă construcția capacului de acoperiș este combinată și complexă, atunci valoarea de depășire poate ajunge la 60%.

Calculator pentru calculul acoperișului

Pasul rafturilor

Valoarea distanței care se formează între cele două grinzi se numește un pas. Cele mai multe dintre modele sunt realizate astfel încât treapta să fie de 1 m. Valoarea minimă admisibilă a acestui parametru este egală cu 60 cm.

Procesul de calcul al distanței dintre grinzi este următorul:

 1. Inițial, trebuie să selectați aproximativ etapa așteptată a sistemului de rafturi. Puteți începe din valorile de mai sus, adică distanța este de 1 m.
 2. Urmatoarea valoare care va fi necesara este lungimea crestei (rampa).
 3. După aceasta, lungimea grinzilor este împărțită într-o valoare de pas aproximativ aleasă. Rezultatul este rotunjit la o valoare mai mare, apoi este mărit cu 1.
 4. Ultima în calcul este împărțirea lungimii totale a rampei cu valoarea de la punctul anterior. Aceasta va fi distanța necesară, care trebuie respectată în timpul instalării sistemului de rafturi.

De exemplu, putem lua în considerare o structură a cărei lungime de pantă este de 12 m, iar distanța aproximativă aleasă este de 0,8 m:

 1. 12 / 0,8 = 15. Dacă numărul în calcul nu era un număr întreg, atunci acesta ar trebui rotunjit la cea mai apropiată valoare intregă.
 2. 15 + 1 = 16. Adăugarea pe unitate pentru calcule mai precise ale numărului de picioare din structură.
 3. 12/16 = 0.75 m. Această valoare va fi distanța optimă de pitch pentru structura de structură.

Selectarea unghiului pantei acoperișului și determinarea înălțimii crestei

Ca și în calculele anterioare, procesul de determinare a înălțimii creastei depinde de unghiul selectat al pantei. În ciuda faptului că proiectarea acoperișului șoldului vă permite să construiți zăbrele cu unghiuri diferite, este mai bine să faceți un design cu aceleași unghiuri.

Acest lucru va permite încărcarea să fie distribuită uniform și să aibă un aspect estetic pe acoperiș.

O definiție mai specifică a unui astfel de parametru este influențată de:

 1. Factorul crescut de încărcare a zăpezii implică construirea unei structuri cu o pantă mai înclinată.
 2. În cazul în care vântul din zona casei este puternic și gustos, atunci este recomandat să faceți o pantă nu mai mult de 30 de grade.
 3. Intenția de a folosi camera de la mansardă pentru o locuință. În acest caz, se acordă atenție confortului de mișcare în pod și capacitatea de a furniza toate construcțiile de comunicare astfel încât să fie ușor accesibile dacă este necesar.
 4. Acoperirea aleasă pentru acoperiș joacă, de asemenea, un rol important. Alegerea unui material specific, trebuie să solicitați caracteristicile minime permise în raport cu unghiul rampei.

În ceea ce privește înălțimea creastei, este foarte ușor să o determinăm, cunoscând valoarea unghiului rampei. În construcții este necesar să se aloce un triunghi dreptunghiular în mod convențional, în care una dintre laturi este înălțimea dorită.

Formula: h = b / 2 * tanA.

Unghi de acoperiș

concluzie

Etapa de proiectare a casei și a tuturor elementelor sale de design este destul de complexă și minuțioasă. Este foarte important să realizați cu atenție toate calculele și să le verificați de fiecare dată. Pentru a facilita o astfel de sarcină poate fi o imagine vizuală la o scară mai mică a întregului design viitor.

Calcularea parametrilor unui acoperiș gable

Calculatorul calculează lungimea grinzilor, înălțimea și suprafața acoperișului acoperișului cu 4 picioare.

La cererea utilizatorului Calcularea suprafeței acoperișului cu 4 canale publicăm un calculator care calculează lungimea coronamentului, înălțimea și suprafața acoperișului cu 4 picioare.
Pentru calcul, este necesar să cunoaștem lungimea și lățimea bazei și unghiul de înclinare al patinei (se presupune că unghiul de înclinare al celor 4 patine este același). Ca rezultat, calculatorul calculează lungimea picioarelor de șanț diagonală (șold), lungimea traverselor încrucișate, înălțimea acoperișului la cel mai înalt punct și suprafața acoperișului. Detaliile calculelor sunt chiar în spatele calculatorului.

Calculul unui acoperiș cu patru picioare

Unghi de panta (patine) a acoperișului în grade

 • Raportul dintre înălțimea acoperișului (h) și distanța de la punctul central al bazei la cea mai apropiată margine a acoperișului (b / 2) corespunde pantei pantei. Prin urmare, știind unghiul de înclinare, puteți exprima înălțimea acoperișului:
 • În mod similar, prin cosinusul unghiului de înclinare, lungimea rafturilor laterale (e) poate fi exprimată:
 • Lungimea canelurilor diagonale (șold) (d) poate fi calculată de două ori folosind teorema pitagoreană după cum urmează:
 • În cele din urmă, vom găsi zona acoperișului ca suma pătratelor 4 triunghiuri pentru acoperiș de sold, plus introduce suprafata de 2 dreptunghiuri pentru rampe trapezoidale lungi în cazul în care baza de părți inegale:

Următorul calculator poate fi utilizat pentru a calcula aceiași parametri dacă se cunoaște înălțimea acoperișului și se calculează unghiul de înclinare:

Calcularea acoperișului șoldului

Descărcați, salvați rezultatul

Alegeți cum doriți să salvați

informații

Acoperișul acoperișului are o performanță ridicată și o construcție complexă, dar datorită unui calculator online, fiecare proprietar poate calcula acest lucru. Calculatorul nostru calculează în mod fiabil proiectarea acoperișului șoldului. Pe baza rezultatelor calculului, se generează un desen de acoperiș 2D și se efectuează o vizualizare 3D.

Acoperișul șoldului are patru rampe - fețe de capăt sub formă de triunghiuri și laterale sub formă de trapez. Patinele sunt situate la același unghi cu baza. Laturile lor sunt legate de șolduri (coaste înclinate), iar vârfurile sunt legate de șold. Pe perimetrul casei se afla un mauerrat, pe care se odihnesc corabiile. Acoperișul șoldului are o consolă de cornișă, în funcție de preferințele dvs.

Avantajele și dezavantajele acoperișului șoldului

Deși calcularea acoperișului șoldului este complexă, acesta este unul dintre cele mai populare modele pentru o casă privată. Are mai multe avantaje:

 • Acoperișuri bine amenajate;
 • Rigiditatea structurii;
 • Lipsa galoanelor

Acoperișul acoperișului are, de asemenea, o serie de dezavantaje:

 • Complexitatea calculelor și instalarea acoperișului;
 • Deșeuri mari de materiale (în special MCH).

Astfel, există mai multe avantaje, iar calculatorul online cu desene de pe acoperiș în detaliu va ajuta la calcularea acestuia.

Specificul lucrării calculatorului care calculează acoperișul șoldului

Calculatorul nostru va face o calculare instantanee a sistemului balamalelor acoperișului - lungimea și numărul de grinzi (inclusiv diagonalele), lungimea creastei. De la proprietar este necesar să introduceți numai parametrii inițiale: lungimea și lățimea casei, panta acoperișului, înălțimea. Vreau să menționez că lățimea plăcii pentru grinzi ar trebui să fie aleasă pe baza încărcărilor atât din vânt și zăpadă cât și din masa materialului pentru acoperiș. Dacă faceți un acoperiș cald, atunci distanța dintre grinzi trebuie să se potrivească cu lățimea izolației pentru a scăpa de resturi și a nu pierde material.

cămașă

Placa pentru cutie este de obicei folosită în grosimea de 30 mm. Lățimea poate fi diferită pentru metale în trepte de 35 cm, conform lungimii MCH axa longitudinală „Monterrey“ din lățimea optimă placa modulului - 100 mm, pentru alte tipuri de acoperiri, smoală și lățimea plăcii pot fi diferite. Nu uitați că în cutie pentru acoperiș moale, va fi pus pe partea de sus OSB sau placaj cu un covor continuu.

Atunci când construiți un acoperiș cald, aveți nevoie de:

 • Izolație grosime 100 mm, dar mai bună de 150-200 mm.
 • Hidroizolare, bariera de vapori;
 • Grila de control nu are o grosime mai mică de 30 mm.

După cum ați știut deja, calcularea acoperișului șoldului pe un calculator online este foarte ușor, chiar dacă aveți cunoștințe foarte slabe în domeniul construcțiilor. Principalele caracteristici structurale ale acoperișului șoldului sunt similare cu geometria programului școlar, deci să numărăm împreună.

Calculul acoperișului șoldului

Utilizând calculatorul pentru calcularea acoperișului șoldului, puteți determina unghiul de incidență, numărul de cutii și calcula sistemul de bare. De asemenea, veți primi informații detaliate privind volumul necesar de materiale de construcție. Faceți un calcul online al acoperișului șold al casei.

Rezultatele calculelor

Despre calculator

Calculatorul de acoperiș online va ajuta la calcularea parametrilor: volumul de acoperișuri și materialele de izolare, acoperișurile, rezistența sistemului de rafturi, corectitudinea unghiului de înclinare a raidurilor din acoperiș. Baza de date a calculatorului conține informații despre majoritatea materialelor de acoperiș. Acestea sunt țigle metalice, bitum, ceramice și ciment-nisip, bitum și azbest-ciment, ondulin și alte materiale. Prin urmare, utilizând acest calculator puteți calcula mai exact proiectul și puteți determina construcția viitoare. In acest calculator considerate variante ipohondru pante de acoperiș clasice cu unghiuri egale și egale raze în raport cu baza acoperișului.

Înainte de a proiecta un acoperiș de șold, citiți documentele de reglementare, cum ar fi SNiP 2.08.01-89 "CLĂDIRI REZIDENȚIALE".

Acoperișul este un fel de acoperiș gable, dar într-un profil care reprezintă forma unui trapez. La capetele acoperișului șoldului sunt patine, în formă asemănătoare triunghiurilor (așa-numitele șolduri). Acoperișul are un total de 4 rampe (două laterale și două extremități) și 4 coaste (așa-numitele rafturi diagonale).

Acest design, deși mai complicat decât acoperișurile clasice, dar are avantajele sale, pe lângă acoperișul șoldului, arată grozav.

Există și acoperișuri semi-regale în care șoldurile sunt mai lungi și nu ajung la cornișă.

Pentru finisarea acoperișului de șold, puteți folosi tot felul de materiale de acoperiș. Atunci când le alegeți, trebuie să țineți cont de particularitățile climatului din regiunea dvs. și să acordați atenție caracteristicilor de performanță ale materialelor.

Când completați câmpurile calculatorului, puteți găsi informații suplimentare amplasate sub semn.

Dacă aveți întrebări sau sugestii pe acest calculator, ne puteți scrie folosind formularul de comentarii din partea de jos a paginii. Vom fi bucuroși să vă auzim părerea.

Informații suplimentare despre rezultatele calculelor

Unghi de acoperiș

Aici veți vedea un mesaj despre dacă unghiul de înclinare specificat al acoperișului corespunde normelor pentru materialul de acoperiș. Dacă unghiul nu se potrivește, vă recomandăm să îl schimbați.

Înălțimea de ridicare

Înălțimea acoperișului de la bază până la creastă (nu sunt luate în considerare prelungirile).

Lungimea fasciculului de creastă

Bara de creastă va avea o lungime dată între șolduri.

Suprafața acoperișului

Suprafața totală a suprafeței, inclusiv consolele disponibile. Acest parametru vă va ajuta să calculați materialele necesare pentru construcție.

Greutatea aproximativă a materialului de acoperire

Greutatea totală a materialului de acoperiș selectat necesar pentru un acoperiș cu dimensiuni specificate.

Numărul de rulouri de material izolant

Cantitatea necesară de material izolator. Se indică cantitatea în rulouri, pornind de la standard - 15 metri lungime, lățime 1 metru. Calculul ia în considerare și suprapunerea de 10%.

Încărcați sistemul de rafturi

Greutatea maximă dată sistemului de rafturi. Luați în considerare încărcările de vânt și zăpadă din regiunea selectată, unghiul de înclinare a acoperișului, precum și greutatea întregii structuri.

Lungimea grinzilor laterale

Lungimea estimată a grinzilor, luând în considerare consolalele.

Lungimea șanțurilor diagonale (nakosnyh)

Lungimea fiecăreia dintre cele patru cornișe diagonale (coaste).

Numărul șanțurilor laterale și șoldului

Numărul total de grinzi pentru patine laterale și șold, fără a număra cele patru grinzi diagonale.

Sectiunea minima a grinzilor / Greutatea grinzilor / Volumul de lemn

 1. Prima coloană prezintă secțiunile de grădină conform GOST 24454-80. Iată secțiunile care pot fi utilizate pentru construirea unui acoperiș de șold cu parametrii specificați. Punctul de plecare al calculelor este sarcina totală a structurii. După aceea, se determină secțiunea corespunzătoare a grinzilor prezentate în acest tabel.
 2. Cea de-a doua coloană prezintă greutatea totală a căpriorilor, care s-ar fi dovedit dacă ar fi fost folosite pentru a ridica întregul acoperiș.
 3. Cea de-a treia coloană prezintă volumul total de grinzi în metri cubi. Această cifră vă poate fi utilă atunci când calculați costul.

Numărul de rânduri de lăzi

Numărul de rânduri de lăcuit, care vor fi necesare pentru întregul acoperiș cu parametrii dat. Asigurați-vă că specificați numărul necesar de loturi pentru materialul de acoperiș ales, ceea ce puteți face de la vânzătorii de materiale de acoperiș.

Distanțe uniforme între plăcile plăcuțelor

Pentru a aranja în mod egal cutia, trebuie să utilizați pasul specificat aici. Acesta va asigura forța necesară a acoperișului și va economisi materiale.

Volumul de scânduri

Volumul de plăci pe cutie (pentru întregul acoperiș). Această valoare vă va ajuta să calculați costul cherestelei.

Calculator cu patru acoperișuri

Din geometria acoperișului depinde cantitatea de material necesar și numărul de elemente suplimentare. Cu cât acoperișul este mai greu, cu atât mai multe materiale de bază și consumabile vor fi necesare.

Măsurați și introduceți date. Dacă construcția acoperișului este complexă, atunci este împărțită în planuri separate și măsoară toate distanțele pentru tăierea materialului și construcția geometrică. Atunci când se calculează, o atenție deosebită trebuie acordată nu suprafeței acoperișului, ci dimensiunii fiecărei rampe.

Fiecare material are propriile caracteristici de montare, diverse elemente suplimentare și elemente de fixare. Prin urmare, înainte de a efectua un calcul, trebuie să stabiliți direct cu materialul.

Deasupra aspectului acoperișului sunt comutatoarele profilului de produs, ele vă vor permite să alegeți profilul dorit ținând cont de lățimea de lucru și de lungimile interzise. Pentru a vizualiza aspectul foilor de pe rampă, selectați rampa făcând clic pe ea. Utilizați săgețile pentru a schimba lungimea foilor în funcție de nevoia dvs. pentru rampa selectată.

Calculul acoperișului șoldului

Un calculator gratuit online pentru calcularea acoperișului șoldului va ajuta la determinarea unghiului grinzilor, a numărului exact de lăzi și a numărului de materiale de construcție.

Rezultatele calculelor

Informații suplimentare despre calculator

Calculatorul online al acoperișului de șold vă va ajuta să calculați cantitatea de materiale de construcție necesare pentru a face acest tip de acoperiș, luând în considerare proprietățile materialelor, parametrii acoperișului și caracteristicile climatice din regiunea dvs. Veți putea afla cât de mult veți avea nevoie pentru o cușcă, izolație și material de acoperire. Calculatorul va determina dacă unghiul pantelor acoperișului este optim pentru materialul de acoperiș selectat, dacă secțiunea transversală a căpriorilor va rezista la sarcini viitoare și, de asemenea, calculează lungimea și cantitatea de cherestea.

Denumirea "acoperiș de șold" înseamnă un acoperiș format din patru rampe și patru grinzi diagonale (coaste). Patinele de la capătul acoperișului au formă triunghiulară. Din numele lor (șolduri) au primit numele și întreaga construcție a acoperișului.

De fapt, aceasta este o versiune mai avansată a acoperișurilor gabi, care are un design original. Există, de asemenea, acoperișuri semi-regale, care diferă de șolduri prin stingrays mai scurte care nu ajung la streașină.

Practic, toate materialele moderne de acoperiș sunt potrivite pentru utilizarea în acoperișurile de șold. Alegeți-le ar trebui să fie, ținând cont de particularitățile climatului de teren, de caracteristicile materialelor în sine și de preferințele dvs. personale.

Completarea câmpurilor calculatorului, atenție la semnul "Informații suplimentare", sub care sunt ascunse explicațiile pentru fiecare element umplut.

În partea de jos a paginii, puteți să lăsați un comentariu despre îmbunătățirea acestui calculator sau să adresați o întrebare. Vom fi bucuroși să primim feedback!

Explicații la rezultatele calculelor

Unghi de acoperiș

Veți afla dacă unghiul specificat corespunde normelor pentru acest material. În caz de discrepanță, vi se va cere să faceți modificări.

Înălțimea de ridicare

Distanța de la baza acoperișului până la creastă.

Lungimea fasciculului de creastă

Lungimea totală a creastei acoperișului dintre șolduri.

Suprafața acoperișului

Suprafața totală a pantelor acoperișului, care include zona de streașină de o anumită lungime. Determină cantitatea de acoperiș și materialul de acoperiș necesar pentru construcția acoperișului.

Greutatea aproximativă a materialului de acoperire

Greutatea totală estimată a materialului de acoperiș necesar pentru acoperirea întregului acoperiș.

Numărul de rulouri de material izolant

Cantitatea de material izolant necesar pentru un acoperiș, luând în considerare suprapunerea necesară de 10%. În calcule, începem cu role de lungime 15 și lățime de 1 metru.

Încărcați sistemul de rafturi

Sarcina totală maximă a sistemului de rafturi. În calcule se iau în considerare valorile introduse de încărcăturile de zăpadă și vânt, greutatea placajului de acoperiș și construcția acoperișului.

Lungimea grinzilor laterale

Piciorul de coasere din lateral este calculat luând în considerare consola.

Lungimea șanțurilor diagonale (nakosnyh)

Lungimea a patru coaste (colțuri de colț) ale acoperișului șoldului.

Numărul șanțurilor laterale și șoldului

Numărul total de grătare necesare pentru sistemul de acoperiș pentru un anumit pas. Aceasta nu include grinzi diagonale diagonale (4 bucăți).

Secțiunea minimă a grinzilor

Iată dimensiunile recomandate ale secțiunilor de grădină. Vă recomandăm să urmați valorile date aici pentru a vă asigura o putere suficientă pentru viitorul design.

Numărul de rânduri de lăzi

Atât de multe rânduri de lăcuit vor fi necesare pentru acoperiș cu parametrii aleși de dvs. Pentru a asigura alegerea corectă a cutiei, este recomandat să consultați vânzătorii sau producătorii de materiale de acoperiș. Dacă trebuie să determinați numărul de rânduri de înclinare pentru o pantă, atunci această valoare ar trebui împărțită în două.

Distanțe uniforme între plăcile plăcuțelor

Evitați suprasolicitarea materialelor și tăierea inutilă, utilizați valoarea distanței optime dintre panourile cutiei indicate aici.

Numărul de scânduri

Numărul total de plăci de 6 metri, care vor fi necesare pentru întreaga structură a cutiei.

Volumul și greutatea plăcilor

Numărul necesar de panouri pentru acoperișul întregului acoperiș în metri cubi și kilograme.

Calcularea calculatorului înălțimii sistemului de creastă de creastă

La începutul lucrărilor de proiectare a structurii acoperișului casei dvs. sau a oricărei clădiri cu scop economic, proprietarul va avea în mod necesar o serie de aspecte prioritare. Aceasta este, în primul rând, varietatea sistemului de rafturi, unghiul de înclinare al patinei, acoperișul planificat, înălțimea construcției în partea de creastă.

Calcularea calculatorului înălțimii sistemului de creastă de creastă

Aceste întrebări par a fi amateuriste pentru viziunea amatoriască, dar, de fapt, ele sunt strâns legate între ele, interdependente una de cealaltă. Astfel, de exemplu, diferite tipuri de acoperișuri au propriile limitări asupra unghiului de înclinare a patinei, care, la rândul său, depinde în mod direct de înălțimea creastei acoperișului. Propunem să aplicăm calculatorul de calcul al înălțimii coronamentului de creastă de mai jos. Aceasta nu numai că ajută la calcularea parametrilor necesari, dar va oferi, de asemenea, posibilitatea de a evalua diferite opțiuni pentru a facilita luarea deciziei cele mai acceptabile.

Calcularea calculatorului înălțimii sistemului de creastă de creastă

Explicații privind calculul.

Dacă luăm în considerare un sistem de raft, atunci acesta poate fi descompus în triunghiuri care respectă legile stricte ale trigonometriei. Deci, înălțimea creastei poate fi considerată drept una dintre picioarele unui triunghi dreptunghiular cu o hypotenuse, care este linia care determină direcția și abrupta pantei acoperișului. Exemple pentru mai multe tipuri de acoperișuri sunt prezentate în diagrama de mai jos.

Exemple tipice pentru calcularea înălțimii unei crestături pentru diferite sisteme de rafturi

1 - sistem cu o singură linie.

2 - sistem simplu fațadă.

3 - sistem de șold.

4 - sistem de șold.

În oricare dintre cazurile prezentate, valorile definitorii vor fi:

 • Unghiul de înclinare a rampei. Rețineți că ipoteza triunghiului, care determină direcția și abrupta pantei în diferite sisteme, este prevăzută cu trăsăturile sale, care trebuie luate în considerare în calcul.
 • Lățimea clădirii. Dacă, cu un sistem de cornișor cu o singură grilă, este luat pe deplin, atunci pentru celelalte trei tipuri de acoperiș - este împărțit în două.

Calculatorul va rezolva atât sarcinile "directe", cât și cele "inverse":

 • Pentru un anumit colț al pantei acoperișului, determinați înălțimea creastei pentru a ajunge la valoarea calculată a pantei.
 • Pe înălțimea deja creată sau disponibilă a creastei, determinați unghiul de înclinare pentru a decide în favoarea unui anumit acoperis.

După ce ați calculat înălțimea aranjament creasta (sau creasta site-ul - pentru acoperiș șold), puteți trece la calcularea lungimii căpriori - există un calculator special pentru acest lucru.

Ce graifere ar trebui să aleg?

Alegerea tipului de acoperiș depinde de multe criterii, de la raționalitate și economie până la o abordare pur decorativă. Mai multe informații despre dispozitivele diferitelor sisteme de rafturi: un singur șanț, un șanț, șold, cort - în publicații separate ale portalului nostru.

Evgeny Afanasyev Redactor-șef

Autorul publicației 08/13/2016

Îți place articolul?
Salvați pentru a nu pierde!

 1. 5
 2. 4
 3. 3
 4. 2
 5. 1
5

Bună ziua! Te rog spune-mi - ce fel de bariera de vapori (de tip A, B, C, D), am să cumpere, sau poate că va fi doar un film de polietilenă pentru plăci de izolație este cusut (în 30_ka mea sluchae6) la partea de sus a grinzilor din bane.I de izolație corectă de călătorie de-a lungul unui fascicul, apoi placa sau pe partea de jos în interiorul consiliului de baie, eu nu pot înțelege, nu există o definiție exactă, una care tverdit.I care montat partea izolată termic? Vă rugăm să răspundeți cu mai multă precizie, am schelete de sistem a fost deja făcut și băieții doresc să coase bord, Dar nimeni nu știe cu siguranță pe panouri, sub un bord pe un bar, sub un bar, etc Multumesc.

Igor, salut!
După cum reiese din întrebarea dvs., lucrați la o baie? În acest caz, nu se va potrivi aceste tipuri de bariere de vapori (de tip A, B, C, D), și necesită materialul de folie cu un indice de F. Dacă este un Izospane, acest FB - bazat pe hârtie kraft, FD și FS - bazate pe film de polipropilenă. Dar FX pe baza de spumă de polietilenă este potrivit pentru camera de schimbare și de spălare și pentru perechea - nu mai există, ca limita superioară a rezistenței termice reduse.
Material - întotdeauna folie spre cameră.
Acum - despre locul lui. Depinde de ce poți să donezi. Izolarea cu aburi ar trebui să protejeze părțile din lemn ale structurii de apă, cu toate consecințele care rezultă. Este clar că grinzile de plafon trebuie protejate, adică stratul de izolație - unic sub ele.
O placă de 30 este cusută direct pe grinzi, nu? Desigur, "sacrificarea" unei astfel de plăci groase - pare a fi un păcat, adică bariera de vapori trebuie să fie plasată sub ea.
Dar lăsați plafonul folie în baie - nu doriți, este posibil să se închidă bariera de vapori și apoi un strat de căptușeală sau o placă subțire. Acesta, cel mai mic strat nu va avea o protecție completă de abur, care este, și va juca rolul de „victimă“, nu te deranjează să fie schimbat după câțiva ani de baie de utilizare activă.

Calculul acoperișului de șold: caracteristici de proiectare și calcul pe calculator

Dacă aveți de gând să construiască o casă, și să vă așteptați la finanțele dumneavoastră, atunci nu va strica cel puțin pentru a afla cât de mult material este necesar. În acest articol vă vom spune cum să calculați corect suprafața acoperișului unui acoperiș gable și ce poate ajuta un calculator online.

Calculul acoperișului șoldului începe cu specificarea lungimii pereților casei

Instalarea acoperișului

Pentru a simplifica calculele trebuie să știm cum este construit acoperișul de șold și de la ce elemente. Designul conține:

Skate-ul este un bar situat la cel mai înalt punct, și este sprijinul majorității coridoarelor.

Grinzile centrale - sunt instalate pe pante, ținând cont de parametrii lor.

Grinzi înclinate - aceasta este principala parte a acoperișului, care se află înclinată de la bara de creastă până la marginea casei.

Șalupele de valei - sunt fixate pe patine și, de asemenea, coturi unghiulare.

Caracteristicile acoperișului de șold

Acest tip de acoperiș este caracterizat de caracteristici excelente de performanță, dar complexitatea dispozitivului. Construcția constă din patru laturi - două fețe de capăt, având forma unui triunghi și laterale asemănătoare unui trapez. Partea superioară a acestora este legată de creastă, iar laturile de coaste de șold. În ceea ce privește baza, suprafețele au același unghi. Având în vedere preferințele dvs., acoperișul poate avea o cornișă.

Calculul corect al acoperișului de șold al unui acoperiș cu patru pante poate fi făcut numai de un specialist, dar se pot face estimări preliminare folosind un calculator online.

La calcularea lungimii datelor rampelor, pereții și creasta superioară Pe site-ul nostru puteti gasi contacte cu companiile de construcții care oferă serviciul de calcul și de instalare a acoperișului de orice complexitate, precum și reconstrucția și reconstruirea caselor sub cheia utilizată. Puteți să comunicați direct cu reprezentanții vizitând expoziția de case "Țară mică".

În ciuda complexității calculelor și construcțiilor, acoperișul de șold aparține celor mai populare modele. Acest lucru se datorează unui număr de avantaje:

Există câteva dezavantaje:

Numeroase deșeuri de materiale

Complexitatea calculelor

Necesită abilități speciale de instalare

Având în vedere că avantajele sunt mult mai mari, iar dificultățile nu vă sperie, calculatorul de pe acoperiș al acoperișului cu patru pante vă va ajuta să efectuați calcule preliminare aproximative. Prin rezultatele lor, puteți crea deja un desen cu o vizualizare a preferințelor.

Efectuați estimarea costurilor

Calcularea suprafeței acoperișului unei acoperișuri arcade se bazează pe suma suprafețelor laturilor trapezoidale și pe cele două triunghiuri cu solduri egale. Pentru a calcula șoldurile, puteți folosi formula unui triunghi isoscel. Pentru a învăța zona laturilor trapezoidale, veți avea nevoie de o formulă pentru calcularea zonei trapezoidale, care este încorporată în calculatorul acoperișului șoldului.

Pentru a calcula aria laturilor acoperișului, formulele geometrice standard

Baza de date a calculatoarelor conține informații despre cele mai populare materiale de acoperiș. Pentru a obține rezultatul, este suficient să notați:

parametrii fundației acoperișului;

etapa intenționată a capului;

materialul de acoperiș preferat;

Gradul și dimensiunea lemnului care va fi folosit pentru a crea o cutie;

Sistemul va efectua independent un calcul complet al acoperișului acoperișului cu patru pene și va da rezultatul final.

La efectuarea calculelor, se iau în considerare condițiile meteorologice ale zonei de dezvoltare. În același timp, se investighează intensitatea precipitațiilor, precum și viteza vântului și forța fluxurilor sale. Dar trebuie să ținem seama că toate formulele de calcul și, respectiv, erorile inerente se află în interiorul interfeței, astfel încât nici un calculator on-line nu poate oferi o garanție a corectitudinii.

Acest lucru poate fi interesant! În articolul de pe următorul link, citiți despre calculatorul online pentru costul construcției unei case.

Rezultatele calculelor

Raportul calculatorului nostru conține următoarele elemente:

Acoperișul. Pe baza cerințelor specificate, calculatorul va recomanda unghiul optim de înclinare al sistemului de rafturi. În plus, cantitatea de ruberoid necesară este determinată, precum și masa materialului de acoperire.

Căpriori. Se dă lungimea optimă a căpriorilor, ținând seama de crengile și cantitatea necesară pentru construcția acoperișului.

Șipci. Calculatorul va determina numărul de rânduri necesare pentru a crea o cutie în zona specificată, precum și cantitatea necesară de alte chereste.

Pentru a obține datele corecte, câmpurile calculatorului conduc toți parametrii disponibili

La efectuarea calculelor, programul ia în considerare toate detaliile: parametrii acoperișului, dimensiunile cornișelor acoperișului, consolele frontale. Această informație va ajuta la calcularea acoperișului șoldului unui acoperiș cu patru versiuni cu un desen.

Tipuri de acoperișuri

La determinarea materialului utilizat pentru un anumit tip de acoperiș, se ia în considerare unghiul de înclinare a suprafețelor.

țiglă

Cel mai comun material în construcția unui acoperiș de acest tip. Placile pot fi ciment, ceramice, bituminoase moi, metalice.

ardezie

Se aplică la toate tipurile de acoperișuri de șold. Tipul mansardei este influențat de tipul de material. Dacă este planificată crearea unui pod, este mai bine să refuzați din tabla de metal (foi profilate). Optimal pentru locuințe este euro-ardezia, constând din impregnare cu fibră de sticlă și bitum. Numai costul său ridicat este considerat minus.

Descriere video

Exemplu de calcule a unui acoperiș cu patru versiuni în video:

concluzie

Construirea unei case este un proces complex și dureros. O atenție deosebită trebuie acordată efectuării calculelor, verificării fiecărui rezultat. Calculatorul online vă va ajuta să efectuați calculele necesare, însă trebuie să vă amintiți întotdeauna că astfel de servicii online sunt mai degrabă ajutoare pentru estimarea preliminară a costului și cantității de materiale. Nu utilizați niciun specialist care să respecte auto-respectarea datelor obținute în acest fel.

Calculul acoperișului șoldului

Acoperișurile clasice, cu cele două rampe și frontale, se potrivesc foarte rar unui constructor modern. În ce mai mult, casele de țară sunt decorate cu un acoperiș de șold - spectaculos, dar mai dificil de fabricat.

În acest articol, vom aborda o problemă atât de importantă ca calculul sistemului de acoperiș cu balamale de acoperiș. Datele obținute vor ajuta la utilizarea optimă a materialelor de construcție și vor simplifica în mod semnificativ procesul de instalare în sine.

conținut

Calculator online pentru calcularea acoperișului șoldului

Ce este acoperișul de șold

Construcția șoldului este un acoperiș complex cu patru căi, care are forma unui trapez. Din partea de capăt a acoperișului există zgârieturi (șolduri), spre exterior forma lor seamănă cu un triunghi. În total, acoperișul are 4 rampe - 2 laterale și 2 extremități, și 4 coaste (numite și grinzi diagonale).

Structura acoperișului acoperișului se bazează pe un schelet complex. Grinzile centrale datorită particularității dispozitivului lor creează o sarcină suplimentară. În plus, coronamentele sunt obligate să reziste încărcărilor de zăpadă și vânt (în zonele cu zăpadă frecventă este de două ori relevantă).

La instalare, construcția este laborioasă, dar pare mai avantajoasă decât acoperișul obișnuit. Pentru a termina acest tip de acoperiș, puteți folosi orice material de acoperire. Atunci când alegeți o copertă, este important să țineți cont de particularitățile zonei climatice în care va fi realizată construcția.

Despre calculator

Pentru a calcula acoperișul de șold, puteți utiliza mai multe metode: manual sau cu ajutorul programelor speciale de construcție (calculatoare). Pentru calculul manual, aveți nevoie de cunoștințe bune în algebră și geometrie. Formula pentru calcularea acoperișului șoldului constă în suma suprafețelor de 2 triunghiuri (șolduri) și 2 pante laterale de formă trapezoidală. Zona șoldurilor este calculată conform formulei cunoscute a unui triunghi isoscel. Zona trapezului este mai complicată și scăzută din formula prezentată în figura de mai jos.

Calculați suprafața acoperișului șoldului este mult mai ușor și mai precis folosind un calculator online. Serviciul va obține rapid toți parametrii necesari.

Calculator de bază oferă informații despre cele mai populare tipuri de materiale pentru acoperișuri - metal, ceramică, ciment și nisip, zona zoster și alte acoperiri. Pentru a obține un rezultat utilizatorul ar trebui să marcheze primul material de acoperire dorit, mărimea bazei lungimii Consola acoperișului, căpriori pas planificate, varietatea și opțiuni pentru lemn Batten și marchează zona de construcție. În continuare, sistemul va finaliza calculul acasă acoperiș gambrel pe parametrii selectați.

Important: calculatorul va pregăti un raport care să țină seama de serviciul meteorologic al zonei clădirii, să țină cont de viteza medie și puterea vântului, de intensitatea precipitațiilor.

Rezultatele calculelor - explicații

Raportul privind calculatorul online include următoarele elemente:

Acoperișul. Calculatorul, în funcție de condițiile specificate, va recomanda unghiul de înclinare al canelurilor laterale și șoldului. Această valoare depinde în mod direct de zona de dezvoltare selectată. De asemenea, calculatorul va determina greutatea aproximativă a materialului de acoperiș și cantitatea necesară de material de acoperiș (indicată în role);

Căpriori. Se va da lungimea șanțurilor laterale, diagonale și șold.

Important: dimensiunea canelurilor laterale se calculează ținând seama de consola!

Cantitatea corectă de șanțuri laterale și de șold cerută pentru întregul acoperiș.

Important: această valoare nu include grinzile diagonale (+4 buc.)

Șipci. Calculatorul acoperișului de șold va determina câte lăstari sunt necesare pentru zona de acoperiș specificată și, de asemenea, determină numărul de scânduri pentru cutie (fiecare 6 m lungime).

Important: programul ține cont de toate punctele importante: lungimea și lățimea acoperișului, dimensiunile consolelor și a cornișelor de acoperiș din toate părțile și unghiul șoldului.