Acoperișuri moi din materiale rulante (fără fixare)

Materiale

Majoritatea materialelor pentru dispozitivul de acoperiș moale sunt disponibile în rulouri. Sunt proiectate pentru acoperișuri plate sau înclinate, dar cu o pantă mică - până la 30 °. Montați acoperișurile pe acoperișuri înclinate cu o pantă mai mare de 15 ° rareori - sub greutatea lor, ele alunecă de pe rampă. Ele sunt de cost redus, ele sunt montate pur și simplu, materialele moderne le permit să le acționeze fără reparații timp de 10-25 de ani. Este o astfel de perioadă de garanție pe care producătorii o acordă materialelor. Dar, cât timp va fi utilizat acoperișul ruloului depinde în mare măsură de cât de bine este făcut. Când munca proastă nu va salva nici măcar cele mai bune materiale. Prin urmare, mulți proprietari de vile sau case particulare preferă să facă totul, cu propriile mâini. Pe punctele principale ale dispozitivului unui acoperiș rulant cu fixare mecanică (pentru unghii și șuruburi) sau folosind mastic și vorbiți mai departe.

Structura materialelor de acoperiș laminate

Lățimea de materiale pentru acoperire standard - 1 metru rola lung poate varia semnificativ - de la 7 la 20 de metri, caracteristicile variază în intervale mai largi. Deci, pentru a alege materialul pentru acoperișul ruloului, trebuie să înțelegeți tipurile.

Clasificarea pe tipuri de bază

Alegerea materialului rulou pentru acoperișul moale trebuie să înceapă cu clarificarea bazei sale. Acestea sunt:

 • Neintemeiat. Acestea sunt materiale din cauciuc reciclat (Izol) sau bitum (Briisol). Există un nou material pe bază de cauciuc butilic (Hydrobutyl). Obținută prin materii prime sfărâmate prin rola care formează foaia. Majoritatea materialelor au o grosime de 2 mm. Folosit în principal în straturile inferioare ale tortului de acoperiș pentru impermeabilizarea bazei.

Materialele rulante care nu sunt de bază sunt folosite în principal ca impermeabilizare

Ruberoidul se face pe baza cartonului de construcție

Pe baza fibrei de sticlă și a poliamidei există multe materiale diferite

Cele mai bune și durabile materiale pentru acoperișul ruloului se bazează pe poliester. Durata lor de viață este de 15-25 de ani. Sunt ele scumpe, deoarece, de obicei, aplicate ca un top - Materiale pentru acoperiș - acoperiri și inferioare, straturile de căptușeală sunt realizate din Bole mama ieftine, de obicei, pe bază de fibre de sticlă sau materiale neaderente (ca acoperiri rezistente la apă).

Tipuri de liant

Baza materialului de acoperiș rulant este acoperită pe ambele părți cu un compus de protecție astringent. Poate fi:

 • bitum (Hidroizolarea pe bază de azbest, Sticlă-ruberoid);
 • gudron, compuși bitumino-gudronici;
 • compozitia bituminoasa (sticla izolata)
 • polimer de cauciuc;
 • polimer.

Cele mai bune caracteristici ale compozițiilor cauciuc-bitum și polimer-bitum. Unele dintre ele sunt proiectate pentru a funcționa în condiții de înghețuri severe - până la -40 ° C, dintre care unele tolerează temperaturi ridicate până la + 150 ° C.

Folgoisol - pe de o parte, folia este lipită pe liantul de bitum-polimer

Pentru regiunile cu temperaturi ridicate există materiale rotative pentru acoperișuri pe bază de folie - Folgoizol. Pe folie se aplică un liant bitum-cauciuc sau bitum-polimer din partea inferioară. Datorită capacităților reflexive ale foliei, temperatura acoperișului va fi mai mică cu 20 ° C. Suprafața feței poate fi vopsită cu vopsele și lacuri rezistente la intemperii. Folgoizol bine îndoiți, tăieturi, cuie cu unghii de acoperire. Există acoperișuri (FC) și hidroizolare (FG).

numire

Acoperișul ruloului constă rar într-un singur strat. În funcție de panta și complexitatea structurii, sunt distribuite două până la cinci straturi. Cele inferioare servesc la impermeabilizare, menținerea căldurii și îmbunătățirea izolației fonice. Acestea se numesc "căptușeală", în marcaj acestea sunt notate cu litera "P" (scrisoarea care reflectă scopul materialului se află pe locul al doilea).

Care sunt literele din marcaj?

Stratul superior trebuie să fie mai durabil, are încărcătura mecanică principală, factorii climatici și naturali. Pentru acest strat se folosesc cele mai scumpe materiale. Acestea se numesc "acoperișuri" și sunt indicate prin litera "K".

Tipuri de acoperire protectoare

Produsele utilizate pentru fabricarea materialelor de acoperiș laminate necesită protecție împotriva efectelor factorilor meteorologici. Ca strat protector se folosește un alt grad de măcinare:

 • granulație grosieră (C);
 • cu granulație fină (M);
 • pulverizat (P);
 • scala (C);
 • rezistent la alcalii sau acizi.

Pulberea cu granulație pulverizată nu numai că protejează, ci oferă, de asemenea, un aspect decorativ

În marcaj, litera reprezentând tipul de stropire este în valoare de o treime. Materialele rulante utilizate pentru căptușeală sunt stropite pe ambele părți cu o pulbere fină sau praf. Sarcina sa nu este de a lipi împreună într-o rolă.

Pe partea din spate a materialului rola acoperiș este, de asemenea, aplicat la o granulație granulație fină sau sub formă de praf, iar pe partea din față - mazarat sau solzoase, care nu numai că protejează finisajul, dar, de asemenea, îi conferă un aspect mai atractiv. Pentru a da un aspect mai estetic, pulberea este vopsita in culori diferite. De obicei este roșu, gri, vâsc, maro, verde și albastru.

Metoda de montare

Majoritatea materialelor pentru acoperișul ruloului sunt sudate pe bază. În acest scop se utilizează arzătoare speciale, conectate la cilindri cu gaz lichefiat. Cu ajutorul lor, stratul inferior de liant se topește, aderând la baza sau materialul deja așezat. Această tehnologie este utilizată pe acoperișuri plate, acoperite cu plăci din beton armat (de exemplu, în garaje).

Metodă de instalare a acoperișului pentru mastic

În locuințe private, acoperișurile plate sunt foarte rare în țara noastră. La casele mici este de obicei un acoperiș gable, mai puțin adesea un acoperiș cu un singur pas. Sistemul Rafter ladă și acoperiș - lemn, folosirea focului deschis la ei - un mare risc și proprietarii de vile sau case mici în căutarea rola pentru acoperișuri, care nu ar trebui să se suprapună. Există, de asemenea, astfel de materiale. Unele dintre ele sunt fixate cu mastic, unele sunt cuie (sunt puțin mai mici). Există materiale cu un strat autoadeziv. Tot ce aveți nevoie este să scoateți folia de protecție, să rostogoliți materialul și să îl apăsați strâns.

Înveliți acoperișul dintr-un material cu un strat autoadeziv

Baza pentru un acoperiș în rulou

Materialele rulourilor sudate sunt de obicei așezate pe acoperișuri plate din beton. În unele cazuri (când se repară acoperișurile garajelor) acestea pot fi așezate pe o bază metalică. În acest caz, materialul acoperișului în sine este baza. Tot ceea ce este necesar este tratarea prealabilă cu impermeabilizare lichidă. Există două opțiuni:

 • Grund bituminos. Potrivit pentru beton și metal. Sunt gata - în găleți, vă puteți face - amestecați bitumul cu motorină.
 • Protecție impermeabilă pe bază de ciment. Conține polimeri, lanțurile cărora blochează porii, prin care se umează umezeala. Acest tratament reduce uneori absorbția de apă a betonului. Minusul său este un preț ridicat. Și a doua - pentru a construi materialul de acoperis pe partea de sus, va trebui să aplicați o mastic bitum deasupra ei tot la fel. Scumpă este plăcerea. Dar după un astfel de tratament, chiar dacă straturile superioare de apă sunt ratate, acoperișul pur și simplu nu poate curge. Dacă există cel puțin o ușoară tendință spre scurgere (o condiție obligatorie, apropo), apa va pleca, aproape că nu se va percola.

Pe acoperișurile înclinate sub acoperișul ruloului faceți o fundație solidă

Pe acoperișurile înclinate cu sistem de rafturi sub materialele de acoperire a rolei este necesară o fundație solidă. De cele mai multe ori face o cutie continuă de placaj, OSB, margine sau foaie de hârtie. Dar aceste baze sunt inflamabile și nu pot fi sudate cu un acoperiș pe ele cu ajutorul unui arzător. Apoi, materialele sunt utilizate pentru un acoperiș rulou cu o metodă de instalare mecanică (unghii de ardezie) sau lipite pe mastic.

Există și alte opțiuni pentru materialele necombustibile, din care puteți crea o bază pentru un acoperiș rotativ - este argintiu plat, DSP, GVL și foaie ondulată (galvanizată). Pe aceste baze se folosesc dispozitive speciale de fixare și șuruburi lungi ascuțite cu manșoane din plastic pentru fixare.

Un exemplu de elemente de fixare pentru un acoperiș rulant al companiei Tehnonikol

Toate bazele prefabricate sunt fabricate din material de tablă cu o grosime de cel puțin 8 mm, stivuite în două straturi. Cel de-al doilea strat este așezat astfel încât cusăturile primului strat să se suprapună cu foile celei de-a doua (cu cusături decalate).

Materiale pentru acoperiș rulou fără fuzionare

Nu sunt foarte multe, dar sunt. Metoda de atașare - unghiile de acoperire (galvanizate cu o capotă plană largă), pe o mastică specială (de obicei pe mastic pentru plăci flexibile). Unele au o bază autoadezivă protejată de un film polimeric. Această peliculă este îndepărtată în timpul instalării, rostogolind partea stivuită cu o rolă de metal greu, încercând să evite apariția bulelor de aer.

Deci, materialele care sunt atașate la mastic, cuie, au o bază autoadezivă:

 • Izolarea sticlei. Bazat pe fibră de sticlă sau fibră de sticlă acoperită cu bitum. Se potrivește cu masticul de bitum. Perioada de garanție este de 5 ani.
 • material pentru acoperișuri. Pe baza plăcii de construcție impregnată cu bitum cu temperatură scăzută. Este montat pe mastic bitum. Garanție - până la 5 ani.
 • Technoelast Solo. Baza polimerică este realizată din liant bitum-polimer, are o grosime mărită (nu mai mică de 5 mm), poate fi utilizată fără straturi suplimentare de suport, are caracteristici de rezistență la foc mai mare. Se potrivește pe mastic cu fixare suplimentară pe unghii sau șuruburi, este necesară sudarea cusăturilor. Durata de viață este de 25-30 de ani.

Technoelast Solo - pentru construirea unui acoperiș rulou dintr-un strat

Material rulant de acoperire pe bază de adeziv - Technoelast S

După cum puteți vedea, există o alegere. Este adevărat, doar două categorii - materiale foarte ieftine și scumpe, dar puteți alege pe baza planurilor pentru viitorul apropiat. Dacă aveți nevoie de o opțiune temporară - pentru acoperirea acoperișului, timp de mai mulți ani - puteți utiliza materiale ieftine. Dacă, totuși, acoperișul acoperișului este aranjat pentru o perioadă lungă de timp, este logic să se utilizeze cele scumpe.

Montarea unui acoperiș rulou fără fuzibil

Indiferent de baza acoperișului, trebuie să fie netedă, uscată și curată. Nu există resturi și praf. Numai materialul pur.

Este posibil să faceți un acoperiș rulant pe un acoperiș înclinat, dar va trebui să utilizați anumite materiale care sunt destinate acestui scop și respectând regulile și recomandările. Problema este că materialele de rulare pentru acoperiș au o masă destul de solidă. Fără o fixare corectă, ele cad sub propria greutate. Pentru a preveni acest lucru, sunt necesare măsuri speciale. Iată regulile pentru construirea unui acoperiș rulant cu fixare mecanică:

 • Atunci când panta pantei este mai mică de 15%, pânzele sunt rulate paralel cu rampa. Înălțarea începe de jos, se mișcă în sus.

Cu o pantă de acoperiș de până la 15%, acoperișul ruloului este rulat paralel cu rampa

Deplasarea panourilor în timpul construcției unui acoperiș în rulou

Suprapunerea cu dispozitivul a unui acoperiș moale laminat cu fixare mecanică

Sistem de fixare

Cum să fixați țesăturile pe articulații orizontale

Etanșarea țevii

În locurile în care conductele sau antenele trec prin tortul acoperișului, se pune un strat suplimentar. Este aderent la mastic direct pe bază. Pentru a etanșa trecerea unei țevi circulare printr-un acoperiș ne-fuzibil, se poate utiliza un element special în formă de cauciuc. Acesta este un capac elastic cu o fustă de cauciuc. Se întâmplă pentru țevi de la 110 mm până la 250 mm în diametru.

Elementul format pentru trecerea țevii printr-un acoperiș rulant

Capacul de cauciuc este tras pe conductă, coborât astfel încât fusta să stea liber pe bază. Partea inferioară a fustei este șifonată cu mastic, bine presată. Trecând de la marginea fustei de 10 mm, instalați dispozitivele de fixare în trepte de cel mult 200 mm. Îmbinarea capotei de cauciuc și a țevilor este umplută cu un material de etanșare adecvat (pentru coșuri, materialul de etanșare trebuie să fie rezistent la căldură).

În plus, materialul de acoperiș este rabatat de sus, care este fixat suplimentar de unghii sau de șuruburi autoportante cu șaibe în jurul țevii. Pasul de instalare a dispozitivului de fixare nu este mai mare de 250 mm, dar în jurul țevii trebuie să existe cel puțin 4 elemente de fixare.

Îmbinare cu structuri verticale (rezemă la perete, teava de cărămidă)

La joncțiunea acoperișului cu un perete vertical, se pune un strat suplimentar de material de bază. Ar trebui să meargă la suprafața verticală nu mai mică de 250 mm, pe panta ar trebui să fie de cel puțin 200 mm. Întreaga suprafață a stratului suplimentar este lustruită cu mastic, bine presată. După aceea, partea superioară este încă atașată la șina de margine metalică. Se fixează pe suprafața verticală cu șuruburi și șaibe cu diametrul de cel puțin 50 mm. Îmbinarea plăcilor cu peretele este umplută cu agenți de etanșare din poliuretan.

Exemplu de organizare a pivotului pe un perete vertical

Dacă acoperișul este izolat, pentru a asigura un grad ridicat de etanșeitate, puteți realiza mai multe straturi suplimentare (a se vedea figura de mai sus). Fiecare dintre ele merge la 100 mm dincolo de cea precedentă. Fiecare unsă asfalt turnat, dar bara este bătut în cuie doar la partea de sus, cu toate că intermediarul poate fi fixat cu șuruburi și șaibe la 200 mm.

Acestea sunt toate punctele principale care sunt necesare atunci când se construiește un acoperiș ruliu fără a se topi.

Constructii de case

Materialele rulante nu pot fi numite estetice atractive. Cu toate acestea, există condiții în care acoperișul este aproape singura opțiune pentru acoperiș. Acesta este un acoperiș plat, un singur panta sau mai multe pante acoperis cu o pantă mică - până la 30 de grade. Construcția acoperișului rotativ asigură etanșeitatea și impermeabilitatea acestor acoperișuri. Garajele, depozitele, hangarele, spațiile de vânzare cu amănuntul, întreprinderile și clădirile înalte sunt acoperite cu materiale rulante. Tehnologia de instalare a unui acoperiș rulant depinde de mulți factori, inclusiv tipul de material și panta acoperișului. Cel puțin trei persoane trebuie să completeze lucrarea. Cum se desfășoară oarecare, la ce ar trebui să acordați atenție și ce reguli trebuie respectate, vom spune în acest articol.

Tipuri de materiale laminate

Au dispărut zilele în care singurele materiale rulante pentru acoperiș au fost pâslă și acoperiș. Durata lor de viață nu a depășit 5-7 ani, deoarece baza de carton a fost rapid distrusă de acțiunea apei, bitumul crăpat sub influența soarelui și a schimbărilor de temperatură. Tehnologiile moderne au îmbunătățit semnificativ caracteristicile materialelor bituminoase, prelungind durata lor de viață la 15 - 25 de ani și le fac mai versatile.

Materialele rulou moderne au baze mai solide, structură complexă, au o plasticitate crescută și rezistență la îngheț și pot fi fixate la bază în diverse moduri.

Materialele pentru acoperișurile cu role nu sunt aceleași, ele diferă în materialul de bază, liantul, materialul și fracțiunea de pulbere.

Baza ruloului este fibră de sticlă, fibră de sticlă și poliester. Cel mai durabil, mai fiabil și mai scump este materialul pe bază de poliester.

Ca liant se utilizează bitum oxidat și bitum polimerizat. Materialele polimerice sunt mai rezistente la schimbările de temperatură, mai elastice, ceea ce le permite să fie utilizate pe acoperișuri cu terenuri complexe și mai rezistente la forțele de rupere. Diferite substanțe sunt utilizate ca aditivi de polimeri, dar stiren butadien stirenul este considerat cel mai bun.

Stropirea pe suprafața materialului rolei variază nu numai tipul de material, ci și fracțiile de dimensiune. Distingeți pulberea cu granulație grosieră, cu granulație medie, cu granulație fină, cu praf și cu scală. Funcția principală de răspândire - protecție bitum de la lumina directă a soarelui, crescând rezistența și rezistența la sarcini mecanice, astfel încât în ​​cele mai multe materiale rola stropire este numai pe partea din față a materialului.

Aș dori, de asemenea, să menționez materialele care nu au o bază. Ele sunt numite "neîntemeiate". Astfel de materiale sunt obținute prin tratarea termică a lianților polimerici cu diferiți aditivi și materiale de umplutură, apoi compoziția rezultată este laminată în țesături.

În total, se pot distinge 4 generații de materiale rulante:

 • material pentru acoperișuri. După cum sa menționat deja, materialul nu este durabil, dar continuă să fie utilizat pentru acoperirea acoperișurilor obiectelor neconforme.
 • Materiale de acoperis acoperite. Acesta diferă de materialul obișnuit al acoperișului prin faptul că are deja un strat de bitum pe bază, banda de material este lipită în timpul topirii.
 • Cu fibră de sticlă. Ca bază, se utilizează fibră de sticlă sau poliester. Sticla-ruberoid este mai durabil decât materialul obișnuit de acoperiș, durata sa de viață este de 12 - 15 ani. Nu se tem de schimbările de temperatură și de îngheț, precum și de razele ultraviolete. Este considerată o opțiune mai sigură pentru aranjarea acoperișului rulourilor. Montat prin fixare sau fixare mecanică.
 • Materialul ruloului cu membrană este cel mai modern în acest moment. Durata de viață a materialului membranar ajunge la 20 - 25 de ani. Foloseste cele mai fiabile si durabile lianti, fibra de sticla ca baza, precum si granulele colorate ale pulberii. Diferența principală dintre materialele rulourilor cu membrană este că ele sunt autocolante. În partea inferioară există o folie de protecție specială care ascunde stratul adeziv. Este suficient să îndepărtați filmul, să rotiți materialul, să îl aliniați și să fie lipit de el însuși atunci când razele soarelui încălzesc stratul de adeziv al substratului.

Atunci când alegeți un material rulant, acordați atenție marcajului. Există astfel de tipuri de acoperiri:

 • П - căptușeală;
 • K - acoperișuri;
 • E este elastic.

Materialul cu marcajul corespunzător poate fi utilizat numai în anumite condiții. De exemplu, materialul ruloului de căptușeală poate fi utilizat numai ca primul strat de acoperire. Materialul de acoperiș poate fi folosit ca strat superior, iar materialul elastic poate fi utilizat pentru a trece peste elementele verticale complexe.

Acoperiș rulant: tehnologie de amenajare și moduri de fixare

Tehnologia de așezare a unui acoperiș rulant depinde de mai mulți factori: în primul rând, de pe panta pantei acoperișului.

De exemplu, numărul de straturi de material rulant trebuie să fie:

 • 2 straturi sunt suficiente dacă panta este mai mare de 15%;
 • 3 straturi, dacă panta acoperișului este de 5 - 15%;
 • 4 straturi, în cazul în care acoperișul este plat, panta este de 0 - 5%.

Panta maximă admisibilă a acoperișului la care se poate utiliza materialul rulant este de 25%.

Tehnologia de montare a unui acoperiș pe un acoperiș plat arată astfel:

 • Baza sub forma unei plăci de beton;
 • Instalație de izolare cu abur pentru a proteja încălzitorul împotriva fumului umed provenit din încăpere;
 • Material termoizolant. Cel mai adesea se utilizează vată minerală de piatră în plăci și spumă de polistiren extrudat;
 • Șapă cu un strat de 2 - 7 cm;
 • Material rulant de acoperis în straturi de 2 - 3 sau 4 - 5 straturi.

Dacă acoperișul este fabricat din metal, straturile plăcii arată astfel:

 • Materiale pentru acoperisuri - carton ondulat;
 • Material termoizolant;
 • Material rulant de acoperire.

Practic, această metodă de montare a unui acoperiș rulou este folosită pentru a acoperi hangare și alte spații de depozitare. Rețineți că baza nu trebuie să lase aburul din camera încălzită. De asemenea, așezarea ruloului din partea superioară a izolației nu este cea mai reușită opțiune, deoarece durata de viață a izolației scade. Dar această metodă este încă utilizată, deoarece nu este recomandat să supraîncărcați mai des aceste acoperișuri cu un șapă.

Tehnologia de montare a unui acoperiș pe un acoperiș înclinat:

 • Izolație termică în interiorul mansardei sau mansardei;
 • Materialul termoizolant între rafturi;
 • Hidroizolare membrana superdifuzie;
 • Cutie solidă sub formă de foi de OSB sau placaj rezistent la umiditate;
 • Material rulant de acoperire.

Toate straturile materialului de ruliu trebuie să fie în mod necesar stivuite cu offset, astfel încât îmbinările și suprapunerile să nu coincidă.

Costul de a monta un acoperiș rulant depinde nu numai de prețul materialului utilizat, ci și de tehnologia de așezare și de metoda de fixare. De exemplu, așezarea materialului în 2 straturi pe baza terminată va costa 7 cu pentru 1 m2, dacă este necesar să se efectueze o șapă și să se pună un încălzitor, atunci o astfel de lucrare va costa 40 cu pe m2. Așezarea materialului membranar prin mijloace mecanice, chiar și pe baza terminată, va costa 14 cu. pe m2.

În general, există mai multe modalități de atașare a materialelor de acoperire prin rolă:

 • Metodă mecanică cu ajutorul unghiilor de acoperire. Se utilizează de obicei pentru a fixa primul strat de suport.
 • Fuziunea materialului. Se utilizează un arzător cu gaz pentru a topi stratul bituminos inferior al materialului și foaia este lipită pe bază.
 • Legarea masticului bituminos. Baza este îngropată cu un amestec adeziv - o mastic bituminos de aplicare la rece și apoi se lipeste un material rulant. Astfel, toate straturile acoperișului, de la prima căptușeală până la acoperișul acoperișului, sunt atașate.
 • Materiale autocolante. Așa cum am menționat deja, există materiale, stratul inferior al căruia este lipit. Se topește și obține proprietățile adezive din încălzirea sub razele soarelui. Astfel de materiale pot fi fixate pur și simplu de cilindru în locuri de suprapunere și articulații.

Cea mai obișnuită modalitate de a fixa un material de acoperire a rulourilor este de a fuziona. Ultima categorie de materiale autoadezive se referă la materiale costisitoare, deci este folosit mai rar. Dar în locurile comerciale și rezidențiale cu acoperișuri plate, materialele de tip membrană sunt din ce în ce mai folosite.

Instalare acoperiș rulant: schemă

Aranjamentul straturilor de material de bandă depinde de panta acoperișului.

Pe un acoperiș plat, stivuirea rulourilor începe din cel mai jos loc.

Pe acoperișurile înclinate cu o pantă mai mică de 15%, așezarea se face paralel cu creasta. Trebuie să începeți din partea de jos, din consola și să vă deplasați în sus. După așezarea materialului pe pantele acoperișului, panza este tăiată și așezată pe creasta acoperișului, astfel încât apa să scadă.

Pe acoperișurile înclinate cu o pantă mai mare de 15%, așezarea se face pe creastă. Marginea superioară trebuie să fie aruncată în mod obligatoriu peste patina, iar cea inferioară ar trebui să cadă la înălțime cu 15 cm. Acoperirea celei de-a doua rampe este efectuată în același mod. Marginea superioară ar trebui aruncată peste patinaj.

Dimensiunea suprapunerii depinde, de asemenea, de panta acoperișului. Dacă panta este mai mare de 5 °, suprapunerea dintre straturi subțiri straturile interioare trebuie să fie de 7 - 8 cm și pânze strat exterior între - 10 -. 15 cm Daca panta este mai mică de 5 °, suprapunerea în oricare dintre straturi trebuie să fie de cel puțin 10 cm.

Este interzisă așezarea straturilor în direcții transversale. Acest lucru este valabil mai ales pentru acoperișurile plate. Montarea materialului ruloului în straturi în sens invers trebuie efectuată numai într-o singură direcție, iar suprapunerile trebuie localizate cu o deplasare de 10 cm.

Tehnologia de stabilire a unui acoperiș laminat printr-o metodă de fuziune

Celuloza este cel mai des utilizată pentru acoperirea plană. Tehnica de stivuire este o secvență de acțiuni care trebuie urmate, fără a exclude nici una dintre etape.

Staționarea acoperișului:

 1. Instalarea de canalizare.
 2. Creați o coborâre.
 3. Instalarea dușului cu furtună.
 4. Montarea materialului de barieră la vapori.
 5. Montarea materialelor termoizolante.
 6. Plasarea ochiurilor de armare.
 7. Montarea șapei de ciment-nisip.
 8. Instalarea acoperișurilor în jurul pâlnilor de apă și a aeratoarelor.
 9. Instalarea acoperișurilor pe parapete și alte elemente verticale și complexe.
 10. Grund grund și toate locurile de contiguitate pentru grundul elementelor verticale.
 11. Fuzionarea unui material rulant - 1 strat.
 12. Fuziunea materialului în intersecții.
 13. Fixarea unui material rulant - 2 straturi.
 14. Montarea barei de prindere.
 15. Instalarea unui șorț pe elemente verticale - zincat.
 16. Montarea parapetei de galvanizare.

Pregătirea substratului

Baza de beton trebuie mai întâi curățată de resturi, praf și murdărie. Dacă pe suprafață există o acoperire veche, trebuie îndepărtată. Toate jetoanele, crăpăturile, gropile sunt fixate de personalul de reparații. Toate lucrările ulterioare ar trebui să înceapă după ce compoziția de reparații a fost complet uscată. În acest moment, puteți repara dușul de furtună și jgheaburile.

Montarea materialelor pentru bariera de vapori

Ca o barieră de vapori, sunt utilizate materiale din folie sau membrane. Acestea trebuie să fie prevăzute cu o suprapunere de 10 -. 15 cm Toate articulațiile sunt lipite cu bandă de construcție. Vapor instalație material de barieră pe toate elementele verticale la o astfel de înălțime încât acesta a ajuns deasupra viitoarea locație a materialului izolant.

Montarea materialelor termoizolante

Pentru izolarea termică a acoperișurilor plate, se utilizează vată minerală în plăci și spumă de polistiren extrudat. Materialul de izolare termică este așezat în două straturi pentru a bloca punțile reci formate de îmbinările plăcilor. Apropo, îmbinările dintre plăcile de izolație trebuie să fie amplasate la cap.

Placile termoizolante pot fi lipite pe bază și pot fi fixate cu dibluri speciale.

După montarea stratului de izolație este turnat sapa de nivelare de la 2 cm la 7 cm. Este imperativ să se efectueze rosturi de temperatură contracției în sapa de 5 mm grosime. Dimensiunile liniare ale îmbinărilor trebuie să fie de 6x6 m.

In Metachem unde trebuie făcută materialul de acoperire se va rezema pe elementele verticale barele de protecție lățime și o înălțime de 10 cm. Le rula folosind mortar de ciment. Pur și simplu umpleți unghiul format de elementul vertical și baza.

După ce așezați șapa, așteptați 4 până la 6 ore și apoi acoperiți-o cu un grund, un bitum, împărțit în jumătate cu kerosen. De asemenea, puteți cumpăra un grund pregătit.

Dupa uscarea uscata a pardoselii si grundului, puteti incepe sa asezati materialul de acoperire al rolei.

Instalarea acoperișurilor de fuziune

Mai întâi, este necesar să impermeziți cusăturile de contracție la temperatură. Pentru a face acest lucru, tăiați lățimea benzii de 15 cm și sunt lipite pe bază cu mastic bitum. Apoi puteți așeza rolele acoperișului ruloului:

 • Așezarea începe de la cel mai de jos punct. Rola se desface și se pune în locul instalării viitoare. Înainte de a începe să remediați acest lucru, trebuie să verificați integritatea acestuia.
 • Mai întâi, marginea rolei este fixată. Pentru a face acest lucru, marginea este încălzită de un arzător cu gaz și apăsată până la marginea zonei în care va fi fixată.
 • Panza este rulată din nou în punctul de atașare.
 • Acum puteți încălzi singur arzătorul. Arzătorul de gaz este ținut în așa fel încât să încălzească suprafața bazei, unde va fi fixată lama, precum și suprafața inferioară a lamei. Ca urmare a reîncălzirii, se va forma o cilindru de bitum cu grosimea de 2 cm în fața foii.
 • Tehnologia funcționează după cum urmează: un arzător persoană încălzește web, al doilea cârlig implementează în timpul web bonding, iar al treilea - rola se rostogolește. Mai multe detalii pot fi văzute în fotografie.

Instalație de acoperiș rulant: foto - exemplu

 • În cazul în care foaia este încălzită corespunzător, bitumul de 2 cm grosime trebuie să se extindă de-a lungul marginilor.
 • Plimbarea pe materialul nou rulat nu este de dorit.
 • O persoană care rulează o rolă trebuie să îndepărteze cu atenție toate bulele de aer. După lipire este de dorit să verificați fixarea marginilor materialului. Liniile bine fixate trebuie decojite cu o spatulă și reîncălzite cu un încălzitor de gaz și presate la bază.
 • Liniile rolei trebuie laminate cu atenție deosebită. Mișcările rolei pe materialul ruloului trebuie să se situeze la un anumit unghi, începând de la mijlocul pânzei și deplasându-se la margini.
 • Stofele sunt lipite cu suprapunere: lipirea longitudinală - 10 cm, capătul - 15 cm.
 • Pentru așezarea materialului benzii trebuie făcută pe parapetele urmează: se taie o bucată de lungimea dorită și apoi atașați mecanic marginea superioară a parapetului, apoi fuzionarea web pentru a lipi la baza.
 • Pentru a pune materialul în colțuri - intern și extern - este necesar să tăiați pânza de dimensiuni mai mari și să o lipiți cu o suprapunere.
 • Pentru așezarea materialului în jurul orificiilor de scurgere ale sistemului de drenaj, este necesar să se taie bucățile de pânză și să se lipească astfel încât în ​​jurul canalelor să se formeze pătrate de 70x70 cm.
 • Cel de-al doilea și cel de-al treilea strat al materialului de bandă sunt fixate exact în aceeași ordine. Nu uitați de locurile de rezemare la obiecte verticale, parapete, canale. După fiecare strat se plasează straturi suplimentare în aceste locuri.

Amintiți-vă că trebuie doar să rotiți materialul web într-o singură direcție.

Tehnologia de stabilire a unui traseu rotativ la rece

Încălzirea la rece a acoperișului ruloului diferă oarecum de metoda fierbinte. Observăm cele mai evidente diferențe în tehnologie:

 • Înainte de a pune rola, rotiți-o și lăsați-o în această poziție timp de cel puțin o zi. Dacă acest lucru nu este posibil, rotiți rola și rotiți-o în direcția opusă.
 • De stabilire a primei role se face după cum urmează: rola rulată la mijloc, verificat dimensiunile pânză, dacă este suficient pentru a plasa începutul ouatului și apoi porțiunea desfăcută a benzii laminate din nou într-o rolă. În final, ar trebui să arate astfel: o rolă împărțită în două în două rulouri.
 • Apoi o persoană răspândește baza cu masticul unde va fi așezat ruloul. Este suficient să procesați o suprafață de cel mult 1,5 m2 la un moment dat.
 • Cel de-al doilea om rotește ruloul la bază, pătat cu mastic.
 • Suprapunerea materialului ruloului trebuie să fie: longitudinal 8-10 cm, capăt - 15 cm.

Pe lângă așezarea acoperișului pe mastic, există și un alt mod de decorare la rece. Dacă utilizați materiale cu role din membrană, acestea pot fi așezate fie pe lipici, fie mecanic.

Poziționarea materialelor rulourilor cu membrană pe clei este destul de costisitoare, prin urmare stilul mecanic este mai des folosit. Sudarea membranelor dintr-un acoperiș membranar între ele se face prin intermediul echipamentului special de sudare.

Panourile termoplastice sunt bine fixate cu aer cald la o temperatură de 600 ° C. Marginile se rotesc pe o rola speciala cu rola speciala. Aderența țesăturii către elementele verticale se realizează utilizând un uscător de păr pentru construcții.

Aderența unui acoperiș rulou la elementele verticale

Locurile de rezemare ale unui acoperiș rulou la elementele verticale sunt considerate cele mai dificile, deoarece probabilitatea de a obține apă sub material este ridicată. Montarea materialului rulant în astfel de locuri se realizează în cel puțin două straturi:

 • Prima bucată de astfel de lățime este tăiată astfel încât marginea superioară să intre în elementul vertical cu cel puțin 25 cm.
 • Marginea superioară este fixată mecanic - cuie sau șuruburi autoportante.
 • Restul țesăturii este lipit de bază.
 • O a doua bucată de această lățime este tăiată astfel încât muchia superioară să ajungă la elementul vertical cu 35 cm.
 • Marginea superioară a piesei este pliată într-o rolă mică de 5 cm, aplicată pe baza verticală și fixată cu o placă de montare.
 • Restul pânzei este încălzit și aderent la bază.

Rampa de acoperiș: tehnologia de montare

O caracteristică a instalării unui acoperiș pe un acoperiș înclinat este că o bază solidă de OSB sau placaj este utilizată ca bază. De asemenea, merită acordată o atenție deosebită cornițelor, consolelor, văilor, elementelor verticale și skate-ului.

După cum sa scris deja, dacă panta acoperișului este mai mică de 15%, materialul trebuie așezat paralel cu creasta. Primul traseu web la partea inferioară cu o margine, by-pass pe streașină trebuie să fie de cel puțin 12 -. 15 cm Această margine agățat este apoi fixat prin strângere de bord. Apoi, ouatul se face de jos în sus. Toate rândurile următoare se suprapun cu 10 cm. Ultima frunză este prevăzută cu o suprapunere pe cal de cel puțin 25 cm. Apoi, face de stabilire a unei a doua rampă pe exact aceeași tehnologie.

Dacă panta acoperișului este mai mare de 15%, atunci puteți stivui materialul peste creastă. Pentru a face acest lucru, rotiți strâns de sus în jos, iar suprapunerea pe patina ar trebui să fie de cel puțin 30 - 40 cm.

Pentru a fixa materialul ruloului pe acoperișul așezat, este posibil fie printr-o metodă plutitoare, fie prin lipire pe mastic. Pentru așezarea mecanică, se utilizează o mașină de lipire pentru a conecta marginile straturilor.

Pentru a acoperi văile și razozhelobkov materialul este așezat în 4 - 5 straturi. Primele 3 straturi sunt stivuite imediat, suprapunând 10 cm. Al patrulea și al cincilea strat sunt stivuite, intercalându-le cu straturi de material rulant pe panta. Dacă lățimea văilor este mai mică de 60 cm, atunci straturile de pe ele sunt lipite de-a lungul. Dacă lățimea este mai mare de 60 cm, straturile sunt tăiate în bucăți și lipite transversal. În acest caz, este necesar să se asigure că debitul de apă este neîngrădit. Pentru aceasta, materialul începe să fie așezat de jos în sus.

În locurile de consolă și streașină, materialul este așezat cu o margine de 10 - 15 cm, apoi marginea este înfășurată și fixată cu unghii de acoperire. Deasupra marginilor cornișelor de pe laturile clădirii sunt acoperite cu oțel de acoperiș. În locurile de prelungiri este necesar să se monteze caneluri pentru drenaj.

Instalarea unui acoperiș rulant este considerată una dintre cele mai ușoare modalități de acoperire a acoperișului. Principalul lucru este să observați tehnologia, să vă asigurați că nu există bule de aer sub material, iar marginile sunt fixate ferm.

Acoperișuri cu role: avantaje și dezavantaje

Calitatea și funcționalitatea materialelor de acoperiș determină în mare măsură durata de viață a întregii clădiri. Acest lucru nu este surprinzător - pe acoperiș se află principala sarcină de a proteja podelele de factorii naturali externi nefavorabili. Datorită caracteristicilor bune de performanță de zeci de ani, cererea pentru acoperișuri în rulouri este foarte solicitantă.

caracteristici

Un acoperiș moale este echipat pe acoperiș cu un unghi de înclinare care nu depășește 30 de grade. În același timp, numărul de patine pe el nu are o importanță fundamentală.

Structurile sunt utilizate atât pentru repararea unor astfel de acoperișuri, în acest caz, chiar și înlăturarea vechilor straturi de acoperire și pentru echiparea celor noi, nu este întotdeauna necesară întotdeauna.

Acoperișul de ruliu a fost foarte popular de mulți ani datorită performanțelor sale extrem de ridicate și durabilității - această acoperire a fost utilizată de mai mult de 25 de ani, cu condiția să fie instalată corespunzător.

Acoperirea este realizată în conformitate cu GOST 30547-97, care definește cerințele de bază pentru materialele de acoperire prin rolă.

Aplicarea pe scară largă a produselor laminate găsite în amenajarea caselor de vacanță și a clădirilor agricole. Acestea sunt acoperite pretutindeni cu terase, foisoare, bucatarii de vara si acoperisuri. Unii chiar le folosesc pentru a aranja acoperișul cabanei.

Pro și contra

Acoperișurile echipate cu materiale rulante au un cost relativ scăzut, deoarece prețurile pentru acestea sunt cu un ordin de mărime mai mică decât pentru tipurile alternative de finisaje.

Materialul are multe avantaje, dintre care principalul poate fi numit ușurință - facilitează foarte mult transportul și instalarea. Datorită greutății reduse, toată lucrarea poate fi efectuată independent fără ajutorul asistenților, ceea ce înseamnă că costul instalării este redus.

În plus, fixarea unui material se face destul de repede. Cu o funcționare continuă, cantitatea minimă de lucru pe zi este de 30-40 de metri pătrați. m de acoperiș.

Important este faptul că materialele ruloului absoarbe perfect zgomotul, creând o izolare ideală a sunetului într-o zonă rezidențială. Aceasta înseamnă că locuitorii nu vor fi deranjați de sunetul ploii sau grindinei, ceea ce înseamnă că nivelul confortului va crește semnificativ.

Toate materialele de acest tip sunt încă în faza de fabricație speciale impregnată de protecție contra incendiilor, care crește la foc de acoperire bobina de rezistență - o astfel de acoperire de material necombustibil, se aprinde spontan și nici măcar pentru un moment inhibă propagarea flăcării.

Acoperișurile cu role nu au nevoie de întreținere regulată, o dată acoperind acoperișul, puteți "uita" pur și simplu de el pentru mai mulți ani.

Și, bineînțeles, izolația din umiditate. Acesta este parametrul care determină în mare măsură eficacitatea întregii plăci de acoperiș. Materialul nu absoarbe apa și nu-l lasă, ceea ce înseamnă că contribuie la conservarea podelelor din lemn într-o stare eficientă și participă la formarea unui microclimat favorabil în cameră.

Ceea ce este important este ca produsele din rulouri să poată rezista modificărilor de temperatură, nu își pierd proprietățile consumatorului, nici în îngheț, nici în căldura verii. Sub influența căldurii, materialul nu emit substanțe dăunătoare și toxice, fiind în siguranță pentru viața și sănătatea locuitorilor casei.

Acest lucru a condus la o durată lungă de viață a materialului - acoperișul rulant va necesita renovări numai după 15-20 de ani.

Din motive de dreptate, observăm că materialul este imperfect și are dezavantajele sale. Toate acestea rezultă din alfabetizarea instalării și funcționării stratului de acoperire.

Uneori există o încălcare a integrității stratului de impermeabilizare datorită deteriorării mecanice, drept urmare, se creează fisuri și începe să curgă apa. În același timp, este destul de dificil să localizați o astfel de scurgere.

Un alt dezavantaj al materialului este necesitatea de a crea un strat suplimentar de barieră de vapori, în caz contrar apa va începe să se acumuleze în izolație, pe tavan apare pete și acoperișul însuși începe să se prăbușească.

Materialele pentru rulouri de acoperis vin în mai multe tipuri de bază.

fără bază

Acestea sunt produse din produse de prelucrare a cauciucului (izole), precum și bitum (briol) sau butil-kuchuk (hidrobutil). Această acoperire este obținută ca urmare a laminării materiilor prime pre-zdrobite prin role speciale, care formează foaia în sine. De obicei, grosimea produsului este de 2 mm.

Astfel de acoperiri sunt utilizate pentru impermeabilizarea la partea inferioară a tortului acoperișului.

Pe baza cartonului de acoperiș

Materia primă este impregnată cu bitum și acoperită cu o pulbere minerală deasupra. Fără îndoială, avantajul unui astfel de acoperire este prețul său scăzut, totuși, iar caracteristicile de performanță sunt scăzute. Ruberoidul nu tolerează fluctuațiile abrupte ale temperaturii, începe să se prăbușească la t-15 și +50 grade - ceea ce reduce în mod semnificativ zona aplicării sale.

În prezent, un astfel de material nu este utilizat aproape nici măcar pentru acoperirea clădirilor agricole, cu excepția cazului în care acestea sunt temporare.

Acoperiri din fibra de sticla

Un material dens, dar inelastic. Atunci când există o mișcare a acoperișului, probabilitatea de rupere a benzii de la bază rămâne. Cu toate acestea, este rupt în situații destul de rare. Cel mai adesea, țesătura din sticlă este echipată cu produse auxiliare, de căptușeală.

Din poliester

Acestea sunt, probabil, cele mai durabile, practice și durabile acoperiri.

Parametrii lor de performanță sunt impresionanți:

 • rezistență ridicată la tracțiune;
 • web-ul este întins cu 30% fără pauze;
 • capacitatea de utilizare în toate condițiile meteorologice;
 • o perioadă lungă de funcționare - până la 25 de ani.

Dezavantajul este unul - un preț ridicat, motiv pentru care straturile superioare ale acoperișului sunt realizate din acest tip de acoperiri, iar în partea inferioară a plăcilor sunt folosite alte materiale mai ieftine.

Mai jos vom vorbi despre parametrii fiecăruia dintre aceste tipuri de materiale rulante.

structură

Baza pentru tipurile moderne de materiale de acoperis este de cele mai multe ori poliester, fibra de sticla, fibra de sticla.

Cea mai practică bază este poliesterul. Este un strat sintetic care este fabricat dintr-o țesătură polimerică. Materialul este capabil să reziste la o rezistență la tracțiune de 50% și la o forță de tracțiune de 35 kgf / cm.

Fibra de sticlă și fibra de sticlă se fabrică din fire subțiri din fibră de sticlă, întrețesute între ele. De obicei se folosesc două tipuri de țesături pentru a forma materialul: netedă și scheletată. Sunt rezultate netede ca urmare a răsucirii filamentelor și a acoperirii cu un agent de dimensionare. Principalele avantaje ale acestora sunt costurile reduse, iar stratul de acoperire poate fi deformat în timpul depozitării și transportului.

Lamelele de cusut sunt realizate din elemente care sunt tratate cu un fir de sticlă. O astfel de fundație nu se micșorează și nu se rupe, servind ca bază pentru acoperișuri moderne și practice.

Baza ruloului pe ambele părți este tratată cu un compus astringent special, cel mai des utilizat:

 • bitum;
 • tar;
 • izolarea sticlei (compoziția bitum-cauciuc);
 • soluția de cauciuc-polimer;
 • polimer.

Cele mai performante caracteristici de performanță prezintă cauciuc-bituminoase. precum și soluțiile bituminoase din polimeri, unele dintre varietățile lor au înghețuri la -40 grade, în timp ce altele pot rezista căldurii la +150 grade.

În special pentru regiunile sudice cu temperaturi ridicate, sunt create straturi de rulouri pe bază de folie - aceasta este folie-izoel. În același timp, liantul de cauciuc bituminos este aplicat pe folie pe interior, datorită proprietăților reflexive ale foliei, temperatura medie a acoperișului va fi semnificativ mai mică - cel puțin 20 de grade. În acest caz, suprafața superioară poate fi acoperită cu emailuri rezistente la căldură.

O structură ușor diferită în materialele de acoperire non-de bază. Ele, în componența lor, conțin deja o fundație specială, care vă permite să montați acoperișul fără a încadra scheletul.

În funcție de componenta principală, în compoziția materialului se disting următoarele:

 • acoperiș izolator;
 • acoperire aproape blondă;
 • materiale de film.

Pentru producția de cauciuc insulă este folosit, care a mers la resturi. Este vulcanizat cu bitum și sunt introduse componente speciale de azbest (cel mai adesea în acest rol sunt fibrele de azbest și aditivii speciali). Acoperirea izolatoare nu-și pierde proprietățile la temperaturi cuprinse între -35 și +100 grade, caracterizată de o capacitate mare de impermeabilizare și etanșeitate la vapori. Materialul este rezistent la dezintegrare, nu se descompune și nu se deformează în timp.

materiale Brizolovye bazate pe utilizarea de compuși de cauciuc și bitum: 55% din bitum, 30-35% - component de cauciuc, 13% - azbest și mai puțin de 6% au reprezentat plastifianți. Brizol adesea folosit ca strat superior, deoarece nu deține numai apă, ci și gazele este strat rezistent și durabil rezistent la efectele soluțiilor acide alcaline.

Materialele non-core includ, de asemenea, toate tipurile de acoperiri de film. Ele sunt caracterizate de rezistenta la umezeala, usurinta si usurinta in instalare. Iar prețul acestui material este mult mai mic decât cel al tuturor acoperirilor.

Există mai multe tipuri de materiale pentru acoperișuri.

 • Acoperirea ruberoidală - dispozitivul său se bazează pe o bază pe bază de role. Printre avantaje se numără ușurința și simplitatea instalării, cu toate acestea, perioada de utilizare este de asemenea scăzută. Acesta este principalul dezavantaj al materialului de acoperiș, ceea ce a dus la o respingere pe scară largă a utilizării acestuia.
 • Rubemast este o altă opțiune pentru acoperiș. În general, este similar cu un material de acoperiș, dar are o folie de protecție specială care împiedică lipirea straturilor între ele și creează un mecanism pentru protejarea părții frontale a acoperișului împotriva deteriorărilor mecanice de toate tipurile. Cu toate acestea, această acoperire are, de asemenea, o durată de viață scurtă.
 • Steklorrueroid - se bazează pe utilizarea fibrelor de sticlă și a poliesterului. Rezistența sa este destul de mare în comparație cu materialele din carton impregnate cu bitum, mărind astfel rezistența lamei la deteriorarea mecanică și perioada de utilizare a stratului de acoperire.
 • Materialele cu membrane sunt ultimul cuvânt în tehnologiile de acoperire. Avantajele membranelor includ durabilitatea și rezistența la orice factor atmosferic. Un bonus plăcut este faptul că echipamentele profesionale nu sunt necesare pentru montarea membranelor. Singurul dezavantaj al acestor produse este costul destul de ridicat.

dispozitiv

Acoperișurile echipate cu un acoperiș rulou sunt distribuite pe scară largă în lumea modernă. În ingineria civilă, acestea reprezintă până la 60% din toate zonele, iar în construcții industriale - până la 90%.

Indiferent de tipul de clădiri, există o serie de principii care trebuie luate în considerare la amenajarea unui astfel de acoperiș.

 • Numărul de straturi de material de acoperiș depinde în mod direct de unghiul acoperișului. Dacă unghiul de înclinare este mai mare de 15 grade - atunci este necesar să se pună cel puțin 2 straturi de acoperire. Dacă acoperișul este așezat la un unghi de 5 până la 15 grade, atunci stratul de acoperire este aplicat în trei straturi.

La un prejudiciu mic de mai puțin de 5%, vor fi necesare cel puțin 4 straturi.

Atunci când aranjați acoperișul cu un unghi mai mic de 2,5%, merită să oferiți produse biostabile speciale - hidroglas și fizolol.

Acoperișurile cu un singur strat nu se ajustează.

 • Dacă panta rampei este sub 15% foi laminate de jos în sus și transferate celuilalt web 10-15 cm, la un unghi mai mare de înclinare -. În direcția opusă cu materialul de transfer de 20-25 cm.
 • În cazul în care materialul este fixat cu ajutorul masticului de bitum, învelișul de ruliu trebuie mai întâi curățat de terasament.
 • Ruberoid și alte produse bituminoase lipite pe masticuri bituminoase, numai - pe gudron.
 • Materialele de tip copertă sunt montate atât pe compoziții calde, cât și pe cele rece, și neprotejate - exclusiv pe cele fierbinți.

Vom trăi separat în ceea ce privește lipirea masticurilor și modul de pregătire a acestora.

Pentru producția de bitum fierbinte compoziției luate și topite într-un grad până la fierbere până când formarea spumei nu se oprește, apoi injectat în excipienți adecvați, de regulă, azbest și pushonka (până la 10% din soluția totală).

Amestecul rece este preparat ușor diferit: combustibilul diesel este injectat în bitumul topit și livrat pe locul de acoperire din cilindru.

Instalare și reparații

Înainte de a curăța stratul de acoperis vechi sau substratul de praf și murdărie, și apoi se aplică un strat de mastic, de data aceasta cu periile si pieptenii cu pompe și injectoare nebulizatoare.

Diferitele straturi de prăjituri sunt fixate în mod stratificat sau pas cu pas - depinde de condițiile în care se realizează instalarea. Dacă panta rampei este mai mare de 15%, precum și pe acoperișurile de dimensiuni mici, toate lucrările pot fi efectuate manual.

Dacă acoperișurile sunt mai abrupte sau zona este mare, este necesar să utilizați mașini profesionale de lipire. Se aplică în mod eficient mastic, și, de asemenea, stiva și în cele din urmă roll toate materialele rulou de lucru, fixați ferm marginile. Utilizarea echipamentelor profesionale face posibilă creșterea eficienței generale a forței de muncă și reducerea consumului de mastic.

Tehnologia de instalare a rulourilor de acoperiș este în mod constant îmbunătățită. Este foarte popular să se așeze o pâslă de acoperire topită, care a fost deja aplicată mastic în condiții fabricate. Pentru montarea unor astfel de materiale, se folosesc arzătoare, sub acțiunea cărora suprafața autoadezivă este încălzită și așezată pe suprafață.

Dacă stratul de bitum-kukersol este utilizat ca material de bază, atunci tehnologia de montare este puțin diferită. Cu ajutorul unui pulverizator sau gravitație, se aplică un solvent pe substrat, sub influența căruia straturile inferioare ale stratului de acoperire sunt transformate într-o mastică, care leagă în mod efectiv rețelele.

Indiferent de tehnologia utilizată, după montare, acoperișul trebuie să fie complet laminat.

Cu o muncă continuă, o persoană poate stabili până la 50 de metri pătrați pe zi. m de acoperiș. Cu toate acestea, munca va fi mai rapidă dacă folosiți 1-2 asistenți care ar putea pregăti și netezi materialul și apoi îl veți servi la etaj pentru fixare.

În cazul acoperișurilor plate, unghiul de înclinare este mai mic de 10%, iar covorul ruloului este acoperit suplimentar cu un strat protector de sprinkle minerale, de regulă se utilizează calcar sau pietriș.

În timpul funcționării acoperișului, poate fi necesar să se repare: acest lucru se întâmplă atunci când integritatea acoperișului este perturbată sub influența factorilor atmosferici nefavorabili sau datorită deteriorării mecanice.

Adesea, apar fisuri pe rosturile pânzei, nu este nevoie să demontați acoperișul pentru a le fixa, puteți corecta situația cu folii autoadezive create special pentru fixarea materialelor de acoperiș. Tehnologia de operare este simplă: în primul rând, este necesar să curățați locul de deformare și fisura însăși, să vărsați grundul care vine cu banda și după 1-2 ore să fixați banda în sine.

Rețineți că, chiar dacă se formează o fisură mică pe acoperiș, toată îmbinarea trebuie lipită.

Dacă pe acoperiș există licheni, atunci este necesar să se trateze cu compuși cu fungicide, sunt utilizați ca antiseptice și împiedică reproducerea florei inutile.

Dacă pe suprafață apare un blister, trebuie doar să-l străpungeți, să așteptați până când masele se scurg și se rostogolesc, apoi fixați plasturele.

Că acoperișul după reparații a păstrat aspectul atractiv, este posibil să-l acopere cu o vopsea cu efect светотражающим sau pentru a turna o mică pietricică.

Sfaturi și trucuri

Este evident că instalarea acoperișului poate fi efectuată singură, fără implicarea profesioniștilor. Cu toate acestea, munca necesită precizie și timp considerabil.

Dacă toți pașii necesari în procesul de instalare a acoperișului sunt făcuți în ordinea corectă, cu atenție și în mod exigent, atunci un acoperiș eficient, solid și fiabil vă va încânta în următorii 15-20 de ani.

Acordați o atenție deosebită calității acoperișului, deoarece depinde de funcționalitatea acestuia, de puterea întregii case și de menținerea unui microclimat sănătos, favorabil adulților și copiilor.

Pentru a nu fi nevoie să reparați acoperișul, există câteva recomandări pentru utilizarea suprafeței de rulare.

 1. După finalizarea lucrărilor de instalare pe acoperiș, nu trebuie să existe rămășițe de materiale de construcție. Orice gunoi este absorbit treptat în materialul moale și îl distruge.
 2. Mersul pe acoperiș este mai bine să se mute într-un alt loc, chiar și în cea mai caldă zi, nu este necesar să se meargă pe acoperiș, acesta poate perturba uniformitatea stratului de pulbere, și, astfel, afecta rezistența materialului și rezistența la factori nefavorabili externi. Dacă observați astfel de "pete călduțe", atunci trebuie să restaurați stratul de pudră cu pietricele.
 3. În toamna, când frunzele încep să scadă, este necesar să se acorde o atenție deosebită stării drenajului, în caz contrar putinele pot deveni înfundate și pot scurta semnificativ durata de viață a întregului sistem de eliminare a apei.
 4. Zăpada și gheața nu trebuie curățate niciodată cu lopeți metalice, deoarece rupe stratul superior al acoperișului, chiar și cu o manipulare foarte atentă. Da, și purjarea are sens să pornească numai în cazul în care crusta de zăpadă depășește sarcina admisă pe acoperiș.

Materialele de acoperiș din material rulant au fost cunoscute încă din timpul URSS. Cu toate acestea, de atunci, tehnologia a făcut un pas important înainte și astăzi, acoperișul este un material practic și durabil care practic nu necesită îngrijire.

Cu privire la avantajele și dezavantajele unui aspect de acoperiș rulant în următorul videoclip.