Șuruburi autofiletante pentru folii profilate: cum să alegeți și să fixați

Tipuri

Șuruburile de acoperire pentru foliile profilate sunt elemente de fixare speciale, ale căror construcții au fost special concepute pentru fixarea foii profilate metalice. Cerințele pentru ele sunt foarte ridicate, deoarece caracteristicile dispozitivului de carton ondulat creează în timpul funcționării astfel încât încărcăturile pe elementele sale de fixare să fie foarte mari.

Acest lucru se datorează în principal rigidității longitudinale mari și zonei foii de metal profilate, precum și greutății lor ușoare. Partea inversă a medaliei acestor avantaje recunoscute ale cartonului ondulat este "pânza", care, cu încărcături considerabile de vânt, conduce la apariția forțelor care distrug acoperirea de pe scheletul acoperișului. Din acest motiv, fiabilitatea întregului sistem de acoperiș determină în mare măsură rezistența și calitatea elementelor de fixare ale plăcii profilate.

Șuruburi autofiletante pentru folii profilate - tipurile și clasificarea lor

Șuruburile autoportante pentru atașarea plăcii ondulate sunt împărțite în mai multe grupuri, în funcție de design, scop și condiții de utilizare. Șuruburile autofiletante pentru carton ondulat pot fi utilizate pentru fixarea foilor pe un cadru din lemn sau metal.

Șuruburile autoportante pentru metalul ondulat au un fir mai mic și un vârf special sub formă de burghiu. Acestea sunt, de obicei, realizate din oțel carbon aliat C1022 de înaltă rezistență, cu o acoperire protectoare de zinc. Prezența unui astfel de vârf le permite să fie înșurubate într-un cadru din profile metalice fără găuri pre-găurite. Deci, autoturismele pentru tabla ondulată cu un diametru de 4,8 mm pot găuri un metal cu o grosime de 2,5 mm.

Atunci când fixați tabla profilată pe cadrul din lemn, utilizați șuruburi pentru bordura ondulată pentru lemn. Ei au o feliere cu un pas mare și un vârf ascuțit. De fapt, doar un cap special de diametru mărit le distinge de un șurub convențional. Dar, datorită rezistenței oțelului de la care sunt fabricate, astfel de șuruburi autoportante pot, de asemenea, să străpungă tabla de metal cu grosimea de până la 1,2 mm fără forarea prealabilă. De obicei, acest lucru este suficient pentru fixarea plăcii ondulate, deoarece foaia profilate pentru fațadă și acoperire, de regulă, are o grosime de 0,45-1,0 mm.

Distingeți și șuruburile în designul capului. Acesta poate fi cilindric, semicircular, sferic sau hexagonal. Capetele pot avea spline diferite - sub formă de asterisc, în formă de cruce, figurate sau drepte.

șuruburi autofiletante cu cap hexagonal sunt special concepute pentru atașare folosind o șurubelniță sau un burghiu cu viteză mică, ca șuruburile strânge în carton ondulat, folosind scule electrice mult mai ușor. În plus, un efort de a strânge șurubul cu un cap necesar este de șase ori mai mică decât șurubul cu slotul de obicei, o dată și jumătate mai mică decât cea a șurubului Phillips.

Modul de fixare a foii ondulate cu șuruburi autoportante depinde de zona de aplicare a profilului metalic. Dacă se pot utiliza șuruburi cu cap de mărire sau cap de presiune pentru lucrări interioare și placări ale fațadelor, numai șuruburile cu garnitură EPDM sunt utilizate pentru acoperișuri. Acesta este numele unui sigiliu special fabricat din cauciuc artificial modificat, care sigilează locul unde foaia ondulată este fixată pe cutia de acoperiș.

Garnitura din acest material este lipită într-o mașină de spălat metalică de primăvară și auto-vulcanizată atunci când este în contact cu suprafața profilului metalic. Acest lucru asigură etanșeitatea completă a punctului de prindere și protejează împotriva celei mai mici penetrații a umidității în interiorul conexiunii. În acest caz, garnitura își păstrează elasticitatea pe toată durata de viață a acoperișului și joacă rolul unui amortizor de șoc care compensează expansiunea metalului la schimbarea temperaturii acoperișului.

În plus garnitura de-a lungul marginii șuruburilor pentru acoperișuri au capete hexagonale proiecție specială care sporește și promovează capul maximă de presare a șaibei cu o garnitură de protecție la suprafața foii profilate.

În plus față de zinc, mașinile de tăiat pentru folii profilate pot avea, de asemenea, un strat de protecție colorat și decorativ. Acest lucru vă permite să alegeți ce tăietori auto pentru folii profilate să se utilizeze pentru a fixa profilul cu culori diferite. La fel ca profilul metalic în sine, șuruburile sunt vopsite în culorile paletei RAL standard, ceea ce permite să nu strică aspectul acoperișului, făcând ca fixarea să fie absolut imperceptibilă.

Șuruburi autofiletante pentru folii profilate: alegerea elementelor de fixare de calitate pentru carton ondulat

După cum sa menționat deja mai sus, șuruburile de acoperiș prezintă sarcini foarte mari în timpul funcționării. Prin urmare, alegerea autocolorilor necesari pentru tabla ondulată, în primul rând trebuie să acordați atenție calității și nu costului de înșurubare a filetului profilate.

Foarte importantă este rezistența oțelului, de la care se realizează auto-robinetul și se obține ascuțirea corectă a vârfului de foraj. În cazul în care șurubul de acoperire se rupe atunci când este înșurubat în cadrul metalic al acoperișului, atunci fixarea va trebui făcută în altă parte și un orificiu va rămâne în profilul acoperișului.

Companiile care produc șuruburi pentru filetare profilate acordă o atenție deosebită calității produselor lor. Fiecare lot de produse finite este supus testelor de tracțiune. Cu o forță standard de tracțiune de 102 kg / cm, producătorii de vârf ating valorile de 150-170 kg / cm, deci este mai bine să cumpărați șuruburi de auto-filetare pentru placa ondulată a unui brand bine-cunoscut.

Atunci când alegeți elemente de fixare pentru carton ondulat, asigurați-vă că acordați atenție următoarelor:

 1. Producătorii mari de dispozitive de fixare trebuie să își eticheteze produsele. Lipsa marcajului indică în mod clar o calitate scăzută a produsului.
 2. Când alegeți șuruburile de acoperiș, trebuie să verificați garnitura de neopren. Ar trebui să fie elastic și cu o grosime de cel puțin 2 mm.
 3. Pe ambalajul șuruburilor cu auto-filetare de la producătorii de top, trebuie specificată grosimea stratului de protecție din zinc. Ar trebui să fie de cel puțin 12 microni. Acoperirea subțire nu va dura mult timp și în doi sau trei ani pe suprafața acoperișului vor începe să apară dungi ruginite.

Pentru a verifica calitatea șuruburilor de acoperiș, este necesar să strângeți șaiba cu garnitură EPDM cu clește. În același timp, fisurile de vopsea nu ar trebui să apară pe ea, iar garnitura însăși nu trebuie să se exfolieze de pe mașina de spălat metalic.

Cum să fixați șuruburile cu filet în folii profilate

Înainte de a fixa folia ondulată, este necesar să alegeți diametrul și lungimea corectă. Diametrul șuruburilor este ales în funcție de greutatea profilului: cu cât este mai mare, cu atât este mai mare diametrul elementelor de fixare.

Lungimea șuruburilor este determinată de materialul carcasei și de înălțimea valului ondulat. Regula generală este că lungimea șurubului trebuie să fie de 3 mm mai mare decât grosimea structurilor lipite. Astfel, cea mai mică lungime este utilizat pentru a instala elemente de fixare pe cadru metalic ondulat, șuruburi mai lungi sunt folosite pentru dusumea de lemn și de a asigura cea mai lunga creasta acoperișului.

În ciuda faptului că vârfurile șuruburilor găuri de diametru mare pot fi forate în metal la o grosime de 4-5 mm, înainte de a strânge șuruburile din carton ondulat, se recomandă efectuarea într-o gaură în locul de montare. Acestea ar trebui să aibă diametrul de 0,3-0,5 mm mai mare decât diametrul șurubului. Acest lucru evită deformarea metalului profilat în locul în care este instalat șurubul și îl presează mai strâns pe suprafața structurii de susținere. În plus, diametrul mai mare al găurii forate compensează mișcarea liniară a profilului în timpul schimbărilor de temperatură.

Atunci când instalați șuruburi, trebuie să evitați atât strângerea excesivă, cât și montarea slabă a mașinii de spălat neopren la metal. Prin urmare, cel mai bine este să utilizați pentru înșurubarea șurubelniței ondulate cu o forță de rotație controlată a cartușului.

Puteți cumpăra șuruburi pentru proflista în același loc unde cumpărați carton ondulat. Acest lucru va evita problemele legate de alegerea culorii și nuanței elementelor de fixare. Mai jos sunt prețurile aproximative pentru șuruburile de acoperiș.

Ce autocleți pentru acoperișuri din folii profilate sunt cel mai bine utilizate, cum să le fixați în mod corespunzător

Locuitorii caselor private de joasă înălțime la alegerea materialului de acoperiș preferă destul de frecvent profile metalice. Printre meritele sale indiscutabile se numără durabilitatea, puterea, o masă mică, precum și prețurile democratice. În acest material, vom analiza ce fel de șuruburi sunt necesare pentru tabla ondulată pe acoperiș și descrie, de asemenea, aspectul amplasării lor. După cum arată practica, calitatea elementelor de fixare și a metodei de montare a materialului devine cea mai frecventă cauză a posibilelor probleme.

Caracteristicile șuruburilor de autofiletare pentru carton ondulat

Profilul metalic însuși are o rezistență suficientă pentru a fi fixat deasupra unei cutii rare. Acest material este fabricat din oțel galvanizat, pe care se aplică un strat protector polimeric sau vopsea. Cu toate acestea, durata de viață a acoperișului, precum și etanșeitatea și fiabilitatea acoperișului depind direct de calitatea instalării materialului. Folosind șuruburi autofiletante pentru acoperișuri din carton ondulat, este posibil să nu faceți găuri în avans.

În acest sens, dispozitivele de fixare pentru acoperișul metalic trebuie să aibă următoarele caracteristici:

 1. Fiecare șurub trebuie să fie echipat cu un vârf ascuțit, care să funcționeze pe principiul unui burghiu. Cu aceasta, puteți înșuruba șurubul fără găuri suplimentare.
 2. Bolțurile pentru carton ondulat, precum și profilul metalic în sine sunt realizate din oțel galvanizat. Datorită acestui lucru, dispozitivul de fixare este capabil să intre în contact cu umezeala fără a fi oxidat.
 3. Pentru a asigura o instalare strânsă, toate dispozitivele de fixare trebuie să fie prevăzute cu garnituri de etanșare din cauciuc, latex sau neopren.
 4. În ceea ce privește dimensiunile, șuruburile pentru filetare profilate trebuie să depășească grosimea materialului împreună cu cutia cu aproximativ 2-3 mm.
 5. În producție sunt produse elemente de fixare cu un diametru de 4,8-6,3 mm și o lungime de 19-250 mm. Cu toate acestea, cel mai adesea se folosesc autoturisme cu astfel de dimensiuni - 4,8 x 25 mm; 4,8 x 50 mm; 4,8 × 60 mm.
 6. Profilul metalic pentru creastă este fixat pe șuruburi de auto-filetare de 4,8 x 60 mm.
 7. Pentru a deghiza elementele de fixare de pe suprafața acoperișului, producătorii produc șuruburi de autoizolare colorate pentru placa ondulată.

Numărul normativ al șuruburilor de autoaprovizionare consumabile pentru fiecare 1 m 2 este de 8-10 bucăți, iar pentru elementele formate și secțiunile de capăt ale acoperișului, consumul crește cu 1,5-2 ori. Este de remarcat faptul că fasciculele zincate de înaltă calitate pentru plăcile profilate vor fi destul de costisitoare.

Amplasarea acoperișului din tabla profilată

În timpul fixării profilurilor metalice pe suprafața acoperișului, este important să se respecte echilibrul numărului de șuruburi. Prea multă cheltuială va duce la pierderea etanșeității acoperișului și insuficient, dimpotrivă, va duce la daune materiale datorate încărcăturilor excesive de vânt.

Formatorii experimentați au dezvoltat o schemă completă pentru amplasarea șuruburilor pentru profilul metalic, care include mai multe puncte principale:

 • Fixați elementele de fixare numai în partea inferioară a profilului, care este în contact cu cutia.
 • Șuruburile autoportante pentru fixarea plăcii ondulate pe copac trebuie să intre în șină la un unghi de 90 °. În nici un caz nu trebuie să permiteți deviații într-o direcție sau alta.
 • Distanța maximă dintre elementele de fixare adiacente este de 50 cm.
 • În partea centrală a foii profilate, șuruburile pot fi înșurubate în ordine elastică, iar de-a lungul marginilor sunt fixate în fiecare al doilea val. La capete, materialul trebuie fixat pe fiecare bara a cutiei, fara a lipsi nici unul. În acest caz, vântul nu va putea rupe acoperișul.
 • De regulă, este nevoie de aproximativ 6-8 șuruburi pentru fixarea foii de profil pe metal. Astfel, trebuie doar să calculați numărul total de coli pentru a determina consumul total de elemente de fixare.
 • În partea superioară a profilului, auto-atingerea poate fi făcută numai atunci când foile adiacente de material sunt unite.

Rețineți că, datorită greutății mici, cartonul ondulat poate fi fixat pe cutie în pași de până la 1 m. Puteți utiliza o șină de 40 × 40 sau 60 × 60 mm. Cu toate acestea, încărcăturile așteptate mari pe acoperișul acestui material presupun utilizarea numai a șuruburilor de înșurubat de calitate pentru carton ondulat pentru lemn.

Metodă de fixare pe metal și lemn

Oțelul profilat este utilizat pentru acoperirea acoperișurilor cu panta de 8º. În acest caz, metoda de așezare a pardoselii va diferi ușor în funcție de înclinarea patinei. Normele generale de instalare a materialului implică așezarea cu suprapunere pentru rosturile de etanșare.

Rețineți că masa redusă de material crește pânza, astfel încât să se confrunte cu sarcini semnificative din cauza vântului. În acest sens, șuruburile sunt fixate la cel mult 50 cm distanță.

Tehnica de așezare a foilor de profil arată astfel:

 1. Prima foaie, așezată pe rampa de dedesubt, trebuie să iasă din cornișă pentru 2-3 cm.
 2. Fiecare rând de materiale ulterioare este stivuit pe partea superioară a celei anterioare. Astfel, precipitațiile nu vor curge sub acoperiș.
 3. Pe măsură ce crește abrupta acoperișului, suprapunerea orizontală între foile de material este redusă. Valoarea minimă este de 10 cm.
 4. În planul vertical, foile de material sunt așezate cu o suprapunere de 20-25 cm.
 5. Etanșeitatea suplimentară la îmbinările pe acoperișuri cu panta mai mică de 15 ° este asigurată de agenți de etanșare cu silicon.
 6. Mai întâi, placa ondulată este fixată pe plăcile de sus și de jos ale cutiei în fiecare al doilea val. Restul spațiului material este înșurubat într-o manieră eșalonată, cu linii care nu depășesc 50 cm.
 7. Șuruburile cu șuruburi automate sunt atașate la partea inferioară a profilului, astfel încât în ​​vânturi puternice, materialul nu funcționează ca o pârghie.
 8. Locul unde se întâlnesc razele în partea de sus a acoperișului este acoperit cu un profil de creastă. El este înșurubat în fiecare val.

Vă atragem atenția asupra faptului că este necesar să se diagnosticheze periodic starea acoperișului. Adică este necesar să verificați dacă șuruburile sunt strânse și în ce stare sunt. Dacă este necesar, piesele libere pot fi răsucite, iar piesele defecte pot fi înlocuite cu altele noi.

Șuruburi autofiletante pentru folii profilate

Foi profilate și plăci metalice sunt atașate la cadru prin șuruburi de acoperiș - șuruburi cu burghiu, presă și garnitură EPDM. Din acest articol veți afla ce tipuri de șuruburi pentru carton ondulat sunt, cum să le alegeți și să le strângeți corespunzător.

Două tipuri de șuruburi autoportante pentru carton ondulat: lemn și metal

Există două tipuri de șuruburi pentru filetare profilate: pentru metal și pentru lemn. Aici totul este simplu: dacă sub rama de lemn profilată, alegeți șuruburi pentru lemn. În cazul în care cadrul este realizat din profile metalice - cumpărați șuruburi auto-filetate pentru metal. Prețul pentru ei este același.

Caracteristicile șuruburilor pentru lemn

Fibrele de lemn sunt moi, deci trebuie manevrate cu grijă, altfel arborele se va deteriora. Pentru aceasta, lemnul cu auto-filetare a făcut un fir cu un pas mare și un burghiu scurt cu vârful ascuțit.

Șuruburile pentru lemn nu sunt potrivite pentru un cadru metalic: dispozitivul de fixare se va închide.

Caracteristici ale șuruburilor de fixare pentru metal

Metalul este mai greu decât lemnul, astfel încât șuruburile din lemn nu pot atașa foaia profila la fanta profilului metalic. Diferențe între șuruburile metal-metal: fir cu un pas mic aproape fără înclinare și un burghiu lung cu vârf drept.

Nu fixați foile profilate pe cutia de lemn cu șuruburi pentru metal. Un burghiu gros, drept, va distruge structura arborelui, iar șurubul nu va rămâne.


Este important atunci când alegeți șuruburi pentru carton ondulat

Dimensiunea șurubului

Pentru metal. Diametrul șuruburilor pentru metal - 4,8 mm, 5,5 mm sau 6,3 mm. Lungimea filetului șurubului trebuie să fie mai mare decât grosimea totală a profilului metalic și a foii profilate, cel puțin 3 mm. Strângeți foile împreună sau montați gardul cu șuruburi autoportante în metal de 19 mm lungime. Pentru a fixa plăcile profilate și plăcile metalice la cutia metalică, alegeți mașini de tăiat cu dimensiuni de 32 sau 38 mm.

Pentru a fixa elemente suplimentare: șipci, colțuri, - mașini de tăiat 51 mm, 64 mm, lungime 76 mm.

Pentru un copac. Alegeți șuruburi de auto-filetare cu diametrul de 4,8 mm și o lungime de 30-40 mm a șurubului care intră în arbore. Dacă lățimea fasciculului este de 30-50 mm, sunt adecvate șuruburile cu lungimea de 29, 35 și 38 mm. În cazul în care lățimea lemnului este de 50 mm, alegeți o mașină de tăiat cu o lungime de 50 mm.

Pentru elemente suplimentare, luați șuruburi cu o lungime de 60 până la 80 mm.

Garnitura din cauciuc

Cât de corect. Dacă garnitura este gri (întunecată sau ușoară), ușor poroasă și moale, este ușor de îndoit - de aceea aveți nevoie. Garnitura corectă constă din material din cauciuc vulcanizant EPDM. La înșurubarea șurubului de auto-îmbinare, această garnitură "fierbe" și ține articulația ferm. Apoi foile scrâșnesc mai puțin în vânt, iar dispozitivele de fixare sunt mai sigure. Cauciucul nu trece umezeala, nu se strica de lumina soarelui si schimbarile de temperatura.

Cât de greșit. În cazul în care cauciucul este uniform negru, mirosuri ferme și specifice - astfel de șuruburi auto nu pot fi cumpărate. Cauciucul tehnic obișnuit se va sparge imediat când șurubul este înșurubat și se va lăsa în apă.


Acoperire de culoare

Cele mai ieftine sunt șuruburile de acoperire galvanizate fără acoperire cu polimer colorat. Dacă sunteți o frumusețe importantă - alegeți șuruburile cu aceeași acoperire ca și foile profilate. Acoperirea polimerului protejează suplimentar șurubul de coroziune.

Cât de corect. O acoperire bună pare chiar și fără zgârieturi și îngroșare. Uită-te la partea inferioară a capului: în funcție de tehnologie, este prea pictat peste. Vopseaua se termină în treimea superioară a firului.

Cât de greșit. Dacă toate lucrările de sculptură și burghiul sunt vopsite, nu cumpărați astfel de șuruburi de autofiletare. Aceasta este o muncă artizanală.

Cum să verificați. Dacă la prima vedere acoperirea este ideală, scoateți șaiba și îndoiți-o la jumătate. Un strat de polimer bun va rămâne în poziție, unul rău - se va îndepărta de pe fold.


Cum să înșurubați în mod corespunzător șuruburile de acoperiș

Strângeți șurubul cu forța necesară va ajuta garnitura de cauciuc. Ar trebui să iasă pe șaiba de presare pentru 1 mm. Dacă garnitura nu este vizibilă datorită șaibei, strângeți din nou șuruburile. În cazul în care garnitura este aplatizată și prea excesivă - atunci ați depășit-o puțin.

Este convenabil să lucrați cu șurubelnițe cu o șurubelniță sau cu un burghiu cu o duză și un start bun. Pentru aceste unelte, șuruburile de acoperiș vin cu un cap hexagonal. Uneori există șuruburi pentru o șurubelniță Phillips - pentru lucrul manual.

Deci, mai întâi decide ce fel de șuruburi aveți nevoie: lemn sau metal. Apoi selectați dimensiunea dorită. Apoi treceți la selecție utilizând sfaturile noastre.


Dacă vă este frică să rulați în elemente de fixare de calitate slabă sau nu doriți să vă petreceți timpul în căutarea - cumpărați șuruburi de acoperire pentru metal sau lemn Daxmer prin telefon + 7- (3812) -50-40-38. Avem doar un produs dovedit!

© SibProfil SRL, 2018

profile metalice și foi ondulat
în Omsk la prețuri competitive

Ce fel de șuruburi pentru a fixa tabla ondulată la gard?

Gardul, ca structură de închidere, arată cel mai clar nivelul bunăstării proprietarului, gusturile sale estetice, atât de multe nuanțe depind de alegerea materialului.

Șpatele profilate pot fi cea mai bună soluție, deoarece sunt fiabile, durabile, atractive. Datorită avantajelor sale, a câștigat popularitatea ca material principal pentru dispozitivul de garduri.

Principalele sale avantaje includ:

 • durabilitate;
 • care nu sunt expuse efectelor precipitațiilor și încărcărilor din vânt, modificările de temperatură, deoarece sunt realizate dintr-un aliaj subțire de înaltă calitate din metale;
 • rezistența la umezeală, rezistența la coroziune chimică, precipitarea acido-bazică;
 • putere sporită, ușurință;
 • tehnologia de instalare simplă, ușurința de producție, nu necesită echipamente și unelte speciale, este suficientă doar o șurubelniță;
 • economie, costuri reduse, nu sunt necesare costuri suplimentare în timpul funcționării.

Caracteristicile și tipurile de șuruburi

Pentru fixarea plăcii ondulate, se folosesc elemente de fixare, numite un șurub de auto-înșurubare sau un șurub auto-filetat, care este o bară de oțel cu filet exterior și cap. Are capacitatea de a tăia independent firul în orice material de construcție, în care este înșurubat fără găuri pre-găurite.

Principala caracteristică distinctivă a șurubului în comparație cu șuruburile și șuruburile este aceea că firul este realizat pe întreaga suprafață cilindrică a tijei. Are o rezistență ridicată, care este obținută ca urmare a întăririi termice în timpul procesului de fabricație. Conform instrucțiunilor GOST, toate tipurile de șuruburi autoportante sunt certificate conform standardului internațional.

Conexiunile elementelor de fixare sunt purtătoare, deoarece percep cea mai mare parte a sarcinilor.

Sortimentul de șuruburi autoportante destinate fixării profilului metalic este destul de lat, au lungimea, diametrul și forma diferită a capacului. Sunt produse în diametru de la 4,0 la 6,5 ​​mm, lungime de la 19 la 250 mm, cu capul rotund, semicircular, sferic, cilindric, hexagonal. Sloturile sunt realizate cu cruce, drepte, hexagonale. Din forma fantei depinde de alegerea instrumentului, care instalează elemente de fixare.

Cum să alegeți șuruburile potrivite - la următorul videoclip:

Dacă sunteți interesat de dimensiunea foii ondulate pentru gard, aflați despre asta de aici.

Cum să construiți singur un gard de plăci metalice - citiți în acest material.

consum

Calcularea consumului de șuruburi de auto-filetare pentru metal poate fi efectuată prin diverse metode. Pentru a ști câte elemente de fixare sunt necesare, este necesar să se calculeze perimetrul gardului care îngrădește situl, ținând cont de lățimea unei plăci ondulate, pentru a cunoaște dimensiunile gardului, în special înălțimea. Calculul se efectuează conform formulei:

 • Ps - Perimetrul gardului, găsit prin adăugarea valorilor lungimii și lățimii pe toate laturile, m;
 • bprof - lățimea foii de tablă profilate.

Atunci când se instalează garduri folosind tehnologia "buton", se ia în considerare lățimea de instalare a foii, luând în considerare dimensiunea "suprapunerii". O foaie separată este fixată pe cadru cu șuruburi autoportante în număr de 5-6 bucăți, în unele cazuri, cele auxiliare sunt înșurubate în partea inferioară a undei pentru a crește rezistența.

Valoarea standard este consumul, valoarea căreia este de 9 bucăți pe foaie. În acest caz, trebuie să găsiți numărul total de coli de carton ondulat și să înmulțiți cu 9.

Unde și cum să înșurubați șuruburile cu auto-filetare

Pentru a fixa gardul pe SNiP și GOST nu există cerințe speciale. Distanța dintre șuruburi este egală cu cele două valuri de pardoseală, ceea ce asigură fiabilitatea structurii. Stabilitatea gardului depinde, în general, de instalarea corectă a suporturilor.

Șuruburile automate de fixare ajută la fixarea plăcii ondulate pe bușteni de lemn, precum și la șuruburile de auto-înșurubare cu ajutorul unui burghiu la grinzi metalice. Este mai bine să fixați foaia profilată prin valurile care sunt mai apropiate de pene.

Cu ajutorul unui șurub, puteți face un canal mic în locul în care șurubul este înșurubat. Elementul este setat la "poziție". Cu mișcări prudente, elementul se rotește până când este adâncit și fixat, apoi forța crește. Pentru a nu deforma, viteza scade spre sfârșitul procesului.

Instalarea gardului se desfășoară în etape, însă la început este necesar să se facă lucrări pregătitoare, pentru a se evita vegetația. Principalele etape sunt:

 1. Suporturile de-a lungul perimetrului gardului sunt instalate în locașurile deschise.
 2. Suprafețele orizontale, transversale, sunt fixate la poli, realizate din produse metalice sau grinzi de lemn în mai multe rânduri.
 3. Profilistul este înșurubat în lagăre, pornind de la capăt. Plăcile individuale trebuie să se suprapună cu foaia de undă, care este instalată mai devreme, îmbinările sunt tratate cu un material de etanșare rezistent la apă pentru impermeabilizare suplimentară.
 4. Angrenajele și capetele de capăt sunt închise cu lamele speciale, rafturile, capetele pot fi tratate cu un compus anti-coroziune pentru a prelungi durata de viață a gardului.

Șuruburile sunt fixate împreună cu plăcuțele de cauciuc, în culoare corespund culorii gardului. Ele trebuie să fie înșurubate ortogonal pe suprafața foii, astfel încât oblicul să nu iasă. După fixarea locului în care elementele au fost înșurubate, este necesar să fie amorsate sau acoperite cu o culoare corespunzătoare a smalțului.

Ce altceva poți să rezolvi foaia profilată?

În plus față de auto-tapping, alte tipuri de fixare sunt, de asemenea, destul de potrivite, care sunt, de asemenea, eficiente:

 • Niturile creează o îmbinare integrală a plăcii ondulate cu materiale dure. Ele sunt realizate din două tipuri de metal: piciorul este din oțel, iar pălăria este din aluminiu, sunt vopsite și nevopsite. Diametrul niturilor variază între 3,2 și 6,5 mm. Plăcile sunt fixate cu ajutorul unei arme speciale. Numărul mediu de nituri utilizat la 1 m de acoperire este de 6-8 bucăți.
 • Șuruburi, tije cu filet ascuțit și cap. Sunt fabricate din lemn și metal. Șuruburile cu fire fine sunt utilizate în racorduri metalice. Ele creează o legătură detașabilă între suprafețe. Pe suprafața plăcii ondulate se găsește un orificiu în care șurubul este înșurubat, firul fiind în interior.


Indiferent de tipul atașamentului, conexiunea va fi fiabilă.

Șuruburi autoportante pentru carton ondulat

Atunci când instalați structuri din fier galvanizat, este necesar să folosiți șuruburi autofiletante pentru tabla ondulată. Utilizarea lor face posibilă evitarea rănirii foilor și asigură o fixare sigură. De asemenea, tăieturile automate pentru carton ondulat permit reducerea riscului de coroziune, deoarece punctul de fixare este protejat de umezeală. În acest caz, este necesar să se ia în considerare faptul că, în unele cazuri, este necesar să se acorde o atenție deosebită acestei probleme. Deci, fixarea plăcii ondulate cu șuruburi autoportante pe acoperiș este permisă numai cu condiția utilizării obligatorii a șaibelor de etanșare din cauciuc.

Aici puteți comanda și cumpărați șuruburi pentru bordura ondulată pentru lemn și metal, realizate în Finlanda, Danemarca și Polonia. În catalogul nostru există o gamă largă de dimensiuni și culori.

Prețul șuruburilor pentru carton ondulat

Prețul șuruburilor de autofiletare pentru carton ondulat nu permite economisirea calității la achiziționarea acestora. În plus, în compania noastră costul acestui produs de producție europeană nu este mai mare decât cel al producătorilor interni. Pentru a vedea acest lucru, vă sugerăm să citiți lista noastră de prețuri. Suntem siguri că prețul șurubului de auto-filetare pentru foaia profilate vă va surprinde plăcut. Vânzarea produselor este posibilă atât în ​​condiții de auto-livrare, cât și la livrare la adresa specificată.

Șuruburi autofiletante pentru carton ondulat: nuanțe de alegere și elemente de fixare

Tăvile profilate sunt foarte populare. Domeniul de aplicare al acestui material de construcție este în prezent destul de larg. Dar indiferent de versiunea utilizării sale, foile profilate trebuie să fie fixate pe o anumită bază.

Fixarea foliei profilate se realizează folosind diferite elemente de fixare. Amintiți-vă că acest material este fabricat dintr-o foaie subțire de oțel, care, cu o sarcină punctuală semnificativă, se deformează ușor. De aceea sarcina este ușor deformată. Prin urmare, principalul tip de dispozitive de fixare sunt șuruburile autofiletante pentru placa profilate.

Ele sunt o bară metalică pe care se aplică un fir triunghiular exterior, echipat cu un cap special.

Șuruburi autoportante pentru fixarea plăcii profilate: construcție, clasificare ↑

Șurubul cu auto-filetare este fabricat din diverse materiale. Poate fi alama, carbon sau oțel inoxidabil. Elementele de fixare pentru carton ondulat trebuie să poată rezista unui număr de sarcini de natură distructivă: răsucirea capului, tăieturi, lacrimi, tragerea din bază, desprinderea foii. De aceea, șuruburile pentru filetare profilate trebuie să fie realizate din oțel carbon de înaltă calitate galvanizat. Acoperirea galvanică a zincului alb sau galben în conformitate cu GOST are o grosime de cel puțin 12,5 microni, și în special de înaltă calitate - până la 25.

Separatorul sub foaia profilate este în principal clasificat ca unul din următoarele grupuri, bazat pe:

 • construcții;
 • condițiile de utilizare a acestuia.
 • Șuruburile autoportante pentru fixarea foii profilate pe lemn se disting printr-o treaptă de tăiere rară și vârful ascuțit. Capul echipamentului are un diametru mărit. Cu ajutorul lor, foile de metal sunt atașate la o cutie de lemn. Sfatul ascuțit face posibilă lucrul chiar și cu lemn de esență tare, fără riscul de despicare.
 • Pentru atașarea foii profilate la metal, pasul filetului este mai mic. Pentru producția lor, este utilizată oțel carbon aluminiu galvanizat C1022, care se caracterizează prin caracteristici deosebit de înalte de rezistență. Tehnologia de fabricare a unui șurub auto-cuțit cu un burghiu metalic este mai dificilă, ceea ce explică prețul relativ ridicat al acestor elemente de fixare. Cu un astfel de vârf, le puteți înșuruba într-un cadru metalic cu o grosime de până la 2,5 mm, fără a găuri o gaură în prealabil.
 • Când instalați elemente suplimentare, de exemplu, creasta, bara de vânt sau colț, și altele, utilizați hardware de dimensiuni mai mari.

Construcția capului ↑

șuruburi autofiletante diferă de asemenea în cap formă:.. O formă cilindrică sau Piulita, capace sferice sau semicirculare etc. Soclurile pot fi astfel crestată, sau au un un tip pinion cruce formă dreaptă sau.

Specimene obișnuite cu capăt ascuțit, ale căror fante sunt în formă de cruce sau au o tăietură dreaptă, nu sunt adecvate pentru fixarea plăcii ondulate. Există mai multe motive bune pentru aceasta:

 • pentru a fora o gaura cu un capat ascutit al hardware-ului va fi necesar sa "nap" si efort considerabil pentru foaia de fier. Ca rezultat, bordul ondulat este deformat și stratul protector este rupt;
 • dacă capacul este înșurubat strâns "până la opritor", atunci foaia de profil nu se poate extinde sub influența soarelui. Cel mai probabil, de-a lungul timpului, un astfel de acoperis va începe să se răsucească și unele foi vor începe să iasă.
 • dacă șurubul, dimpotrivă, nu este strâns strâns, umiditatea care pătrunde prin spațiul format va cauza coroziunea foii de metal.

Prin urmare, fixarea plăcii ondulate pe acoperiș se realizează cu ajutorul șuruburilor speciale cu cap hexagonal și a unui burghiu în final. Se mai numeste acoperis. Pe de o parte, forța care este transferată la șurub atunci când este înfășurată este de câteva ori mai mică decât cea a celei convenționale, iar pe de altă parte, vârful burghiului penetrează cu ușurință în metal fără preliminar nakernivaniya. Această combinație face ca ondulația plăcii ondulate pe acoperiș să fie cea mai strictă.

Caracteristici ↑

 • Șurubul pentru un acoperiș, spre deosebire de obicei, păstrează perfect o foaie subțire.
 • Este echipat cu o șaibă largă pentru o pălărie cu garnitură exclusiv din cauciuc EPDM. Este lipită de mașina de spălat cu arc. Garnitura etanșează și impermează complet locul de fixare a plăcii ondulate la cutia de acoperiș, ceea ce nu permite penetrarea chiar și nesemnificativă a umidității. Când este în contact cu suprafața metalică, cauciucul sintetic modificat din care se face garnitura este auto-vulcanizat. În timpul duratei de viață a acoperișului, cauciucul EPDM nu își pierde elasticitatea și funcționează ca un amortizor de șoc, care compensează deformarea termică a plăcilor metalice.
 • Marginea capacului hexagonal are o muchie. În plus față de faptul că întărește capul, proiecția asigură o presare maximă a șaibei de presă cu garnitura de etanșare pe suprafața plăcii ondulate. S-a observat deja că pe materialul de fixare sunt atașate calități anticorozive prin acoperirea cu zinc. Grosimea sa conform GOST variază în intervalul de la 12,5 microni la 15.
 • Hardware-ul merge în vânzare, de asemenea, acoperit cu un strat decorativ colorat. Ele sunt ideale pentru fixarea acoperișurilor profilate, vopsite în culorile liniei standard RAL. Această fixare este absolut imperceptibilă pe acoperiș.

Dimensiuni și greutate ↑

Fixarea foii profilate din acoperiș cu șuruburi autoportante se realizează prin dispozitive de fixare de dimensiuni diferite. Parametrii de fixare depind de mărimea sarcinii presupuse.

 • Lungimea șuruburilor pentru foaia profilate variază în intervalul de 1.9 - 2.5 cm. Lungimea este aleasă pe baza grosimii elementelor îmbinate, forma profilului.
 • Diametrul variază între 4,8 și 6,3 mm. În acest caz, cu cât mai mult polimer de acoperire a oțelului galvanizat este mai mare, cu atât mai gros ar fi hardware-ul, deoarece o astfel de foaie cântărește mult mai mult.

Greutatea șuruburilor de autoizolare se calculează pe baza diametrului și filetului. Elementele de fixare din următoarele dimensiuni sunt cele mai solicitate: 5,5 mm prin 105 mm și 6,3 mm prin 280 mm. Pentru primele mii de piese cântărește 18,5 kg, iar pentru al doilea - 41,7 kg. Elementele de fixare sunt livrate în cutii preambalate înainte de a fi comercializate în greutate.

În ceea ce privește costul șuruburilor de auto-filetare pentru foaia profilate, prețul pentru ele este determinat de materialul utilizat la fabricarea și dimensiunile componentelor hardware.

Câte șuruburi sunt necesare pentru profilul profilactic ↑

Numărul de șuruburi pe 1 m 2 din placa profilată a acoperișului este determinat de producător. A adera la recomandările sale este extrem de importantă, deoarece dacă este încălcat standardul de autocurături stabilit de producător pentru 1m 2 din tabla profilate, atunci nu va accepta plângeri dacă construcția se prăbușește.

Numărul de șuruburi pentru fixarea foii profilate poate varia în funcție de condițiile, de exemplu, în zona de creastă numărul de elemente de fixare este dublat.

Cum să montați o placă ondulată pe acoperiș ↑

 • Fixarea foliei profilate cu șuruburi de auto-înșurubare începe cu o pregătire atentă. Depinde mult de alegerea corectă a lungimii elementului de fixare.
 • Fixarea la cutie se face strict în unghi drept față de suprafața foii. În cazul în care oblicul este tolerat, integritatea stratului de acoperire va fi compromisă. În același timp, este necesar să se asigure că foaia de profil se alătura cutiei cu întreaga suprafață.

schemă pentru fixarea plăcii ondulate cu șuruburi pe acoperiș

 • La înșurubarea echipamentului, este necesar să aplicați un efort care va fi suficient doar pentru apăsarea șaibei. Apăsarea și deformarea unei șaibe de presare cu garnitură din cauciuc EPDM.
 • Instalarea cu pas a elementelor de fixare este selectată în conformitate cu recomandările producătorului.
 • Suprafața acoperișului este fixată în valul superior, în timp ce suprafața frunzei este fixată exclusiv între valuri.
 • Fixarea plăcii profilate pe grinzile metalice (pasul autocurăturilor de aproximativ 50 cm) se realizează în găuri prefabricate pentru dispozitive de fixare, care sunt tratate cu un material de etanșare.

Uită-te la video, cum să alegi șuruburile pentru filetare ondulată.

Șuruburi de autoizolare pentru fixarea cartonului ondulat

Articole și sfaturi privind alegerea

Șuruburile cu șuruburi automate permit fixarea rapidă și cu minimul de forță de muncă a materialului de acoperire pe bază sau cadru. Prin urmare, acestea sunt utilizate pe scară largă pentru lucrări de instalare. În special, tăieturile automate pentru carton ondulat sunt folosite pentru a acoperi acoperișul, amenajarea gardurilor, construcția de spații de uz casnic și tehnic.

Ce șuruburi sunt folosite pentru carton ondulat

Șuruburi autoportante pentru carton ondulat

Pentru montarea plăcii ondulate, șuruburile cu auto-filetare sunt potrivite pentru metal. Sunt fabricate din oțel inoxidabil sau oțel aliat. De obicei, structurile din carton ondulat sunt exterioare, astfel încât elementele de fixare pentru ele trebuie să aibă o protecție anti-coroziune. Pentru șuruburile cu auto-filetare, acesta este galvanizat, care este aplicat într-un mod rece sau electrolitic. La vânzare sunt de asemenea șuruburi colorate pentru tablă ondulată (bej, maro, verde, alb, etc.). Acest lucru vă permite să ridicați hardware-ul la aceeași nuanță ca și materialul principal, asigurându-i invizibilitatea vizuală și aspectul decorativ holistic al pielii.

Înainte de a cumpăra șuruburi pentru carton ondulat, trebuie să determinați grosimea totală a structurilor care urmează să fie îmbinate. Lungimea hardware-ului depinde de acest parametru. Este de dorit să se aleagă șuruburile pentru fixarea plăcii ondulate pe acoperiș sau pe altă structură, astfel încât lungimea părții filetate să fie cu 3 mm mai mare decât grosimea materialelor. Aceasta va asigura o fiabilitate maximă a conexiunii.

Spre deosebire de șuruburile din lemn, dispozitivele de fixare pentru pardoselile metalice au, de obicei, un fir frecvent. Acest lucru face posibilă asigurarea unei conexiuni puternice care este rezistentă la deșurubarea spontană. Prețul șuruburilor pentru carton ondulat depinde în mod direct de soiul, dimensiunea, materialul de fabricație.

Pentru a aranja acoperișul este recomandat să cumpărați șuruburi de acoperiș pentru carton ondulat. Din celelalte, acestea se disting prin prezența unui burghiu, a capului cu flanșă hexagonală și a unei șaibe echipate cu o garnitură de cauciuc incrustate. Acest lucru asigură etanșeitatea atunci când se utilizează șuruburi de acoperiș.

Cum să fixați plăcile ondulate cu șuruburi de auto-înșurubare

Șuruburi de fixare pentru carton ondulat

Vom analiza tehnica de fixare a plăcii ondulate cu șuruburi autoportante pe exemplul instalației de acoperiș. Următoarele etape principale pot fi distinse.

 1. Aranjamentul cutiei. Pasul său este selectat în funcție de unghiul de înclinare al structurii de acoperiș și de tipul plăcii ondulate.
 2. Instalarea acoperirii. Șuruburile pentru metal pentru foliile ondulate sunt înșurubate în material prin intermediul unui burghiu disponibil pe ele. Pentru înșurubare, este de obicei folosită o șurubelniță sau o foraj electric. Etapa recomandată de fixare a plăcii ondulată cu șuruburi autoportante este de 50 cm.

Șuruburi autoportante pentru fixarea gardului

Pe lângă proiectarea acoperișurilor, a tavanelor false și a pereților clădirilor, pardoseala profilate este utilizată pentru instalarea de garduri de pământ. În aceste cazuri este recomandabil să folosiți șuruburi pentru garduri din carton ondulat:

 • cu o mașină de spălat de presă;
 • cu cap încrucișat;
 • cu capul semicircular.

La instalarea gardului, foile de fixare pe cadrul principal se realizează cu ajutorul unor șuruburi galvanizate sau colorate, cu un șaibă cauciucată. Pentru autocolante pentru carton ondulat, prețul depinde de caracteristicile de proiectare și de dimensiunile elementelor de fixare.

Tăvile profilate - construcție ușoară, care necesită o fixare sigură. În funcție de tehnologia de instalare, tipul este ales și se calculează numărul necesar de materiale și dispozitive de fixare. Achiziționarea de șuruburi de înaltă calitate pentru șlefuirea profilată în magazinul nostru online garantează ridicarea structurilor estetice și durabile.

Prin înscrierea la newsletter primiți informații despre promoții, reduceri la bunuri și oferte speciale. După abonament, vă vom trimite ghidul "Maeștrii de înșelăciune sau cum să recunoaștem constructorii fără scrupule".

* Câmpuri obligatorii

Șuruburi autofiletante pentru carton ondulat - dimensiuni

Aluminiu sau oțel, tablă ondulată zincată, ondulat, este larg răspândită ca un ieftin și ușor de instalat materiale pentru acoperișuri, construcția de garduri și decorarea clădirilor.

La instalarea plăcii ondulate, cea mai convenabilă, durabilă, universală și accesibilă metodă de fixare este utilizarea șuruburilor cu auto-filetare. Durabilitatea structurii ridicate și a proprietăților sale de protecție depind în mare măsură de calitatea acestora.

Ce este un șurub auto-înțepător?

Șurubul cu autoaprovizionare este un șurub auto-tijă, o tijă cu cap, acoperită pe întreaga suprafață cu un filet triunghiular autoportant și echipată cu un vârf de foraj ascuțit. Capul este realizat în conformitate cu principiile ușoare de instalare și estetică, dacă este necesar.

Principiul șuruburilor de fixare este similar cu principiul șuruburilor de fixare: filetul de filetat cu filet din material fixează bine dispozitivele de fixare în poziție. Cu toate acestea, procesul de editare în sine este mult mai rapid, deoarece nu este nevoie de pre-găurire a materialului.

Oțeluri de înaltă rezistență din oțel carbon sau oțel inoxidabil, din alamă, sunt utilizate pentru realizarea de șuruburi cu auto-filetare. Domeniul de aplicare al șuruburilor de auto-filetare este foarte lat - tablă, lemn, plastic, gips-carton, materiale de acoperire.

Stand-alone sunt șuruburi autoportante pentru beton, care necesită pre-găurire și utilizarea plăcuțelor speciale de plastic - dibluri. Puțin decât diferă structural de șuruburi, aceste produse sunt fabricate din cele mai bune grade de oțel.

Tipuri de șuruburi pentru profilare

Pentru așezarea foii profilate se utilizează mai multe tipuri de șuruburi.

În funcție de locul de aplicare, acesta poate fi:

 • acoperișuri - pentru acoperișuri și suprafețe care necesită un grad ridicat de impermeabilizare. Ele au acoperire polimerică și anticorozivă, pictura decorativă. Echipat cu o șaibă detașabilă cu diametru mare, cu garnitură din cauciuc sintetic;
 • cu șuruburi de presare - pentru structuri de impermeabilizare mai puțin solicitante, cum ar fi gardurile și fațadele. Ele au o acoperire anticorozivă, uneori decorativă, sub culoarea foii profilate. Capul unor astfel de șuruburi autoportante poate fi fie hexagonal, fie semicircular sau interschimbat cu un orificiu, echipat cu o șaibă de separare pentru a distribui încărcătura materialului. La instalare, dacă este necesar, acestea sunt echipate cu garnituri de cauciuc suplimentare.

În funcție de materialul la care este fixată foaia profilate, șuruburile cu auto-filetare pot fi:

 • pentru lemn - cu un fir rar și un vârf ascuțit cu filet. Capabil să găsească fără fixarea unui profil metalic până la o grosime de 1,2 mm pe o bază din lemn;
 • pentru metal - cu un fir frecvent și un vârf sub forma unui burghiu pentru metal. Capabil de găurire fără fixarea foii ondulate pe o bază din oțel cu o grosime de până la 2 mm.

Caracteristici ale șuruburilor de autofiletare pentru carton ondulat

Pentru instalarea calitativă și convenabilă a plăcii ondulată, autoclavele trebuie să aibă următoarele trei caracteristici de design:

 1. Cap hexagonal - mult mai convenabil în timpul instalării, mai puține șanse de deteriorare a învelișului decorativ al capului, aspect armonios cu o foaie profilată;
 2. Prezența unei mașini de spălat cu o suprafață mare reduce probabilitatea de deformare sau rupere a unei foi subțiri profilate la punctul de prindere, prelungește durata de viață a dispozitivelor de fixare în condiții de solicitare și coroziune;
 3. Echipat cu garnitură din cauciuc sintetic - mărește eficiența mașinii de spălat și asigură impermeabilizarea dispozitivului de fixare.

Caracteristicile tehnice ale șuruburilor

 • Suruburile cu filet sunt realizate din oțel aliat. Sunt utilizate șuruburi galvanizate cu o grosime de zinc de cel puțin 12,5 microni pentru folia profilate. Pentru p. Internă
  Cele mai ieftine șuruburi negre, acoperite cu oxizi de fier sau fosfați, sunt mai puțin rezistenți la coroziune.
 • Dimensiunea șuruburilor pentru metal - de la 13 la 150 mm, diametru - de la 4,2 la 6,3 mm.
 • Dimensiunea șuruburilor pentru lemn este de la 29 la 80 mm, diametrul este de la 3,5 la 4,8 mm,
 • Tipul de șuruburi de tip acoperiș are un diametru standard de 4,8 mm.
 • Greutatea diferitelor tipuri de șuruburi poate varia de la 4 la 50 de kilograme la 1000 de bucăți.
 • Rezistența unui dispozitiv de auto-apăsare de calitate la rupere este mai mare de 100 - 150 kg.

În tabel sunt date caracteristicile unui șurub de acoperire pentru fixarea pe o cutie de lemn.

De ce am nevoie de șuruburi speciale pentru cartonul ondulat?

 • Absența unei șaibe largi va duce la deteriorarea rapidă a plăcii ondulate la locul de fixare sub influența sarcinilor variabile, ceea ce poate duce la desprinderea și la defectarea completă a foii profilate.
 • Șuruburile simple nu se țin bine într-o bază subțire de metal, ceea ce duce la imposibilitatea montajului foii profilate pe structura profilului metalic.
 • Panoul ondulat este prelucrat pe întreaga suprafață prin acoperiri protectoare, atunci când se înșurubează elementele de fixare, se produce distrugerea lor locală, locul în care trebuie sigilat cu o garnitură elastică.
 • Șuruburile necesită forare preliminară, aceasta reduce rezistența articulației și mărește cantitatea de lucru la jumătate.

În cazul în care în foaia de profil
trebuie să înșurubați șurubul de fixare?

În conformitate cu recomandările producătorilor, autoturismele ar trebui efectuate în locurile în care foaia întâlnește cutia - în partea inferioară a valului. Acest lucru va ajuta la evitarea deformărilor și la obținerea celei mai strânse potriviri.

Cu toate acestea, la instalare low-cost-calitate scăzută de mare viteză a acoperișului, care nu utilizează elemente de fixare recomandat pentru acoperiș pot fi justificate „ardezie“ tehnică de montare în porțiunile superioare ale undelor. Acest lucru va evita fluxul masiv de apă în cazul depresurizării joncțiunii.

Determinarea numărului necesar de elemente de fixare și a dimensiunilor acestora

Șuruburile de înaltă calitate sunt materiale destul de scumpe, așa că înainte de a le cumpăra, ar trebui să calculați totul. Este importantă nu numai cantitatea, ci și parametrii necesari pentru șuruburile cu auto-filetare. Lungimea șurubului trebuie să depășească grosimea totală a plăcii profilate și a bazei cu cel puțin 3 mm.

Când se fixează pe un metal, merită preferat șuruburile cu un diametru mai mare - 5,5, 6,3 mm. Numărarea numărului necesar de elemente de fixare are anumite caracteristici speciale, în funcție de locul de instalare.

Pentru fixarea plăcii ondulate la gard:

 • fiecare placă cu lățimea de 1,1 m este fixată la 10-15 șuruburi autoportante, în funcție de numărul de bușteni - bare orizontale între posturi, 6 autocurături pe 1 întârziere;
 • șuruburile extreme sunt înșurubate în suprapuneri și sunt fixate 2 foi, ceea ce înseamnă că sunt necesare șase șuruburi de auto-filetare pe fiecare foaie;
 • Pentru a calcula numărul de coli, este necesar să luați lungimea gardului și să împărțiți lățimea plăcii fără a se suprapune, pentru o foaie standard de 118 cm această lungime va fi de 110 cm;
 • Numărul de întârzieri este calculat în funcție de înălțimea gardului. lag inferior montat pe o distanță de 30 cm de la sol, superioare - 10 cm de marginea superioară a foii, în cazul în care diferența dintre ele este mai mare de 1,6 m, se recomandă să se adauge o altă grindă orizontală faza.

Pentru fixarea plăcii ondulate pe acoperiș:

 • utilizați două tipuri de șuruburi: scurt pentru înșurubarea foilor în cutie, lungi pentru atașarea elementelor suplimentare;
 • șuruburi scurte calculate pe zona acoperișului, 9 bucăți pe metru pătrat va oferi rata de aprovizionare necesară de elemente de fixare șipci orizontale în 0,5 monturi metru din prima profilată lățimea foaie de 1,1 metri pe fiecare șurubului 3 obreshetochnomu Brus;
 • în funcție de material, este posibilă o treaptă mai mare a cutiei (nu mai mult de 0,8 metri) și un consum redus proporțional de șuruburi cu auto-filetare;
 • Șuruburile rămase sunt folosite pentru întărirea marginilor suprafeței de acoperiș;
 • șuruburile lungi se calculează prin împărțirea lungimii în metri a fiecărui element suplimentar la treapta de instalare a fixatorului - 0,3 m și rotunjirea acestuia în sus.

Pentru lucrări cu fațade și clădiri:

 • Calcularea șuruburilor de autoizolare se realizează aproximativ, similar cu acoperișul fiecărei fascicule transversale perforate de 3 șuruburi pe foaie;
 • Lamela transversală poate fi realizată în trepte de 0,5 până la 1 metru, în funcție de cerințele de material și de rezistență;
 • cutia longitudinală se efectuează în trepte de 1,1 metri, în cazul în care treapta transversală a fasciculului depășește 0,8 metri, se va instala un dispozitiv de fixare suplimentar în fiecare interval al intervalului;
 • ferestrele, ușile, colțurile clădirii de-a lungul conturului necesită o fixare suplimentară cu un pas de 0,3 m.

Câte autocolante pe foaie de carton ondulat - calculul în funcție de greutate și per 1 m2 de acoperire:

 • în medie, pentru fiecare m2 de acoperire, 6 - 7 șuruburi de prelevare sunt utilizate pentru gard, până la 8 - 9 pentru acoperișuri;
 • la cumpărarea de șuruburi nu este necesar să se calculeze totul în bucăți, o mică cantitate este utilă în caz de căsătorie sau daune accidentale;
 • Șuruburile cu șuruburi automate sunt vândute în ambalaje cu greutatea specificată, dacă se calculează cantitatea lor aproximativă, este suficient doar să se cântărească cantitatea necesară de material.

Tehnică pentru fixarea plăcilor ondulate cu șuruburi autoportante

Când planificați utilizarea unei foi profilate, este necesar să vă asumați responsabilitatea pentru selectarea materialului necesar și calcularea schemei de fixare. Făcând o cutie sau un cadru conform recomandărilor, puteți continua instalarea.

Materiale și instrumente

 • Foi profilate - este recomandabil să cumpărați imediat o lungime potrivită, să realizați o foaie ondulată de până la 12 m lungime. Grosimea metalului și înălțimea valului sunt selectate pe baza recomandărilor pentru rezistență. Numărul de coli este rotunjit la un număr mai mare, luând în considerare suprapunerile dintre foile de 8 cm și cele verticale de 20 cm.
 • Șuruburi - Materiale pentru acoperiș sau pressshayboy în funcție de cerințele de impermeabilizare, metal sau lemn, în funcție de materialul Groundworks / cadru.
 • Șurubelniță sau burghiu cu duza - un pic pentru capete hexagonale. Pentru o foaie subțire, este posibil să folosiți o cheie.
 • Ruleta, creion.
 • Ferăstrău, foarfece metalice. Bulgaria poate fi utilizată doar pentru lucrări de calitate scăzută, cu acoperirea completă a stratului de acoperire.
 • Cord, nivel.

Secvența execuției de muncă

 1. Calcularea, selecția și livrarea materialelor necesare. Placa profilată trebuie achiziționată pe palete speciale și descărcată cu atenție pentru a evita deteriorarea stratului protector.
 2. Instalarea acoperișurilor pentru pereți sau pereți, cadrul pentru gard, în conformitate cu cerințele de rezistență. Grinzile verticale ar trebui să cadă pe foile suprapuse laterale.
 3. Pentru montarea pereților - instalarea de materiale termoizolante.
 4. Tensionați cablul orizontal pentru a alinia marginea inferioară a foii profilate.
 5. Instalarea primului bloc de trei foi într-o suprapunere laterală pe un val. Instalarea se efectuează, începând cu foaia de capăt inferioară, partea selectată este în funcție de confortul instalatorilor. Plăcile sunt atașate cu atenție mai întâi la 1 șurub, după alinierea atentă a blocului - complet.
 6. Fixarea ulterioară a foii profilate de-a lungul întregii lungimi a structurii. Elementele de fixare sunt produse în fiecare parte inferioară a valului de-a lungul cutiei inferioare și superioare și printr-un val peste restul suprafeței. Șuruburile trebuie înșurubate strict perpendicular pe suprafață.
 7. Dacă lungimea plăcii nu este suficientă, montați rânduri adiționale de foi profilate care se suprapun de sus. Amploarea suprapunerii - 20 cm când, sub nici o sipca suprapunere - foile sunt fixate împreună prin nituri în fiecare val, suprapunerea este manipulat adeziv, dacă este necesar.
 8. Tăierea și montarea foilor sau foilor marginale cu orificii de producție. Fixarea foii de auto-îmbinare la o cutie orizontală continuă pentru astfel de zone trebuie făcută în fiecare val, în verticale - în trepte de 30 cm.
 9. Instalarea elementelor suplimentare, pasul dintre dispozitivele de fixare este de 30 cm.
 10. Verificarea designului pentru zgârieturi, manipularea problemelor cu o soluție anticorozivă sau vopsea.

Caracteristici de fixare a profilelor de auto-îmbinare
pe cadrul acoperișului, peretelui sau gardului

 • Folosind o foaie profilată ca material de acoperire, este necesar să-i dați caracteristici impermeabile și rezistente la vânt. Pentru aceasta, sunt utilizate șuruburi de înaltă calitate de înaltă calitate și o mică treaptă a cutiei. Pentru a fixa creasta sunt necesare șuruburi de acoperire de o lungime mare.
 • Utilizarea tablei de oțel ca material de fațadă pentru pereți de izolare, astereală pas este ales pe baza parametrilor de izolare termică și este tipic 0,5 - 1 m foaie de fixare aplicată frecvent decât de sus în jos și de-a lungul pereților, și în acest caz naveta pentru a implementa.. Cerințe de hidroizolare nu sunt la fel de mare, de multe ori folosite șuruburi autofiletante cu o mașină de spălat de presă cu o garnitură de etanșare suplimentară.
 • Montarea gardului de pe placa ondulată pe cadru, este necesar să se țină seama de încărcările puternice ale vântului de pe foaie. Pentru a asigura rezistența la vânt, foaia ondulată este atașată la fiecare întârziere în fiecare val. Există diferite opțiuni pentru gard - cu goluri în tabla ondulată pentru poli, cu fixare orizontală a foilor, cu instalarea de foi profilate fără suprapunere. Este acceptabil să folosiți ambele șuruburi de acoperiș, deci cu o presă și o garnitură.

Alegerea plăcii ondulate este cea mai bună soluție pentru un buget mic. Cu o bună performanță și aspect, dacă este instalat corect cu șuruburi de înaltă calitate, cartonul ondulat poate dura până la 30 de ani fără reparații.