Acoperișul acoperișului cu propriile mâini: instrucțiuni pas cu pas, desene, fotografii și videoclipuri

Tipuri

Acoperișul este foarte practic și arată elegant. Dar efortul și costul acesteia merg bine. Erecția ei de către propriile mâini este posibilă, dar principala problemă aici este să ai anumite abilități de inginerie în construcții și să urmezi în mod clar calculele și schemele.

Specificitatea acoperișului de acest tip

Este unul dintre tipurile de acoperiș cu patru pante. Vederea de sus a casei cu ea seamănă cu un plic închis. Două pante dintr-o zonă mică, având formatul unui triunghi, experți denumiți "șold". Forma celeilalte perechi de patine este un trapez. Dimensiunea lor este mai mare.

Acoperișul șoldului este format din astfel de noduri (scheme):

Calul este partea de sus a acoperișului. Aceasta este o linie formată de tandemuri de rafturi în zona de fixare a acestora. Specificitatea patinei este că pierde în lungimea structurii suprapuse.

Șoldurilor. Acestea sunt patine de formă triunghiulară. Acestea sunt poziționate deasupra pereților finali și sunt folosiți în locul pedimentului. Ele sunt alcătuite din rame diagonale și intermediare (DS și PS).

Patinele. Forma lor este un trapez. Începutul lor este obținut de la skate, iar capătul este în vârf.

Coastele. Acestea sunt unghiurile obținute în zonele de legare a șoldurilor și a razelor. Numărul șoldurilor este egal cu numărul de DS. Numărul lor total este de 4.

Rețeaua de jgheaburi. Componentele sale: canale, conducte și jgheaburi. Vă permite să îndepărtați lichidul inutil de pe suprafața unui astfel de acoperiș în canal.

Rafturi și suporturi

Diferențele în ceea ce privește instalarea unui acoperiș complex de șold dintr-un acoperiș gable sunt în prezența unui număr mai mare de componente. Ele sunt după cum urmează (diagrama):

Ridicați râul. Acesta este un bar special. Pe el sunt montate dueturi de rafturi.

Șanțuri diagonale (DS). Ele formează coastele soldurilor. De la capătul crestei se îndreaptă spre nodurile unghiulare ale Mauerlatului, care se unește cu el. În lungime ele depășesc capritele standard. Materialul pentru crearea lor ar trebui să aibă o secțiune transversală mare. Și asta devine de obicei un dublu panou. Întocmirea desenelor, este important să se țină seama de faptul că unghiul de poziționare a acestor grinzi este mai plat decât cel al grinzilor standard (intermediare).

Grinzi standard sau intermediari (PS). Locul de fixare a vârfurilor lor este cursa de creastă, iar zona de capăt este Mauerlat.

Stâlpi centrali standard. Sunt de obicei 6 bucăți. Acestea sunt unite cu sfârșitul skate și DS. Această andocare durează foarte mult. Aici aveți nevoie de concentrare absolută și de respectare a marcajelor exacte.

Picioarele scurte sau scurte. În partea superioară, contactul cu creasta nu este permis. Locul legăturii lor este raftul diagonal. Cu cât poziția naratorului este mai mică, cu atât este mai scurtă.

Strângere. Acesta este un jumper de la bar. Acesta este poziționat între duoul standard de rafturi.

Rigel. Aceasta este o strângere, aranjată în zona superioară a acoperișului, direct sub creastă.

Grinzile se suprapun. Acestea sunt bufetele, montate mai jos, la baza rafturilor.

Rack-ul. Aceasta este o bară de poziție verticală. Servește drept suport pentru skate, distribuie masa acoperișului elementelor de susținere. Dacă aveți nevoie să faceți zona de mansardă mai spațioasă, rafturile pot fi centrate în mijlocul grinzilor.

Brace. Acestea sunt suporturile fixate într-o poziție perpendiculară la rafturi. Ei îi salvează de la îndoială. O balama este extrem de necesară dacă pantele acoperișului ating o lungime de 4,5 până la 5 m.

Sprengel. Acest dispozitiv pentru a sprijini coronamentul diagonal. Sprengel formează două fascicule. Se montează două părți ale Mauerlatului. Al doilea, cu accent, vine în primul și același mod într-un DS.

Specialiștii recomandă utilizarea aceluiași material pentru toate elementele sistemului de rafturi. Trebuie respectată o secțiune transversală și o metodă de fixare.

Calcule, desene, proiecte

Înainte de a crea un acoperiș de șold, este necesar să calculați cu atenție componentele construcției șoldului. Cum se face corect? Înainte de calcule, se creează o schemă a unei clădiri suprapuse cu toți parametrii. Apoi, aplicând formule simple pe baza teoremei pitagoreene, putem calcula:

Schema cu parametri:

 1. Valoarea înălțimii creastei. Datele sunt după cum urmează: h = b x tgα / 2. Aici b este lungimea structurii dintre capriori de la planul final. Și a este unghiul unghiului de patine.
 2. Lungimea rafturilor standard. Datele: e = b / 2 x cosα. Aici b este aceeași lungime, a este același unghi, e este lungimea șanțurilor standard.
 3. Zona de patine. Date: S = 2ea. Aici S este suprafața totală a suprafeței razelor, e este același parametru de la punctul 2 și a este lungimea dintre grinzile de-a lungul lungimii structurii.

Următoarele sunt tabelele și diagramele cele mai comune

Acoperiș articulat cu parametri:

Aceste scheme ajută la calcularea lungimii acestor grinzi numai în funcție de disponibilitatea datelor privind parametrii rafturilor standard.

Pasul necesar între tandemurile de rafturi se găsește adesea în cărțile de referință, bazându-se pe stâncă și pe grosimea materialului de lucru (lemn) și pe lungimea razei. Rezultatele calculelor sunt reflectate în desen. În continuare, facem un marcaj al unui acoperiș.

De asemenea, este foarte convenabil să faceți calculele de mai sus pe un calculator.

Montarea Mauerlatului

Mauerlatom este baza pentru instalarea acoperișului. Este necesar să se distribuie greutatea acoperișului peste toate elementele portante. Acesta este de obicei creat dintr-un fascicul de lemn și este folosit un lemn de esență tare. Cu cât este mai mare masa acoperișului și cu atât este mai complicată configurația, cu atât mai mult se obține secțiunea transversală a lui Mauerlat. De regulă, maeștrii folosesc un fascicul de pin cu parametrii minime de 15 x 15 cm.

Instalarea Mauerlata trece înainte de construirea casei. Cum să:

 1. Lucrează cu un bar. Se măsoară, se taie la lungimea dorită. În zonele de colț, Mauerlat este atașat unul de celălalt prin metoda "labei". Pentru a tăia o canelură sub dispozitivul de fixare, marcarea se face.
 2. Pe ultima linie de zidărie se creează un cofraj pentru docuri. Este umplut cu beton vâscos. În el sunt introduse vârfuri de metal pentru a fixa bara necesară.
 3. După întărirea betonului, este aranjat un strat impermeabil între el și mauerlat. Aici este posibilă aplicarea masticului de bitum sau a materialului de acoperiș.
 4. Bara trebuie tratată cu mijloace de protecție. Aveți nevoie de antiseptice și substanțe ignifuge de penetrare puternică, precum și de lacuri rezistente la umiditate.
 5. În Mauerlate, găurile sunt marcate și create pentru turnuri metalice. Se va potrivi marcarea marcatorului. Pentru a crea un exercițiu.
 6. Grinzile sunt montate pe aceste spire și sunt înșurubate cu șuruburi de tip ancoră.

Etape de erecție

Este extrem de necesar să urmați instrucțiunile și tehnologia. Etapele de lucru sunt următoarele:

 1. Sunt puși puțini. Ele sunt grinzi se suprapun. Au nevoie de cel puțin două. Au pus niște rafturi. Specialiștii deasupra lor aranjau un promenadă. Deci, graifele sunt construite mai convenabil și mai sigure.
 2. Atașați rack-urile la strângere. Puteți utiliza mai multe rafturi. Dar o masă excesivă pentru construcție este necesară doar cu nevoi speciale. În timp ce rețeaua nu este stabilă, rack-urile sunt fixate de ceva timp de corzi verticale.
 1. Montarea rula creasta la rafturi. Elementele de fixare aici servesc ca unghii lungi. Grinzile standard sunt montate la rulare. Elementele de fixare sunt elemente metalice suspendate sau colțuri.
 2. Pe versanții se alătură gropilor standard, după care DS, care sunt formate din plăci twin. Diagrama de mai jos:
 1. Pe una sau două pante sunt montate: PS frontal, windboard, nazhniki și plută
 2. Instalarea de contra-crate. Este acoperit cu benzi de membrană hidro-protectoare. Este atașat utilizând un capsator de construcție. de conducere:
 1. Pentru a fixa materialul de acoperire de pe manta, se folosește un dispozitiv de fixare special. Compoziția sa: oțel inoxidabil cu o pălărie de cauciuc. Metoda de poziționare a foilor se suprapune 10-15 cm. Astfel, se creează o apărare împotriva umezelii. Cu cât panta este mai abruptă, cu atât mai mult trebuie să urmați această metodă.
 2. După montarea acoperișului, acoperișul este izolat din interior. Poate crea ferestre, un canal de scurgere și chiar un coș de fum.

Pentru un foișor

Acoperișul este ideal pentru case particulare. Crearea ei competentă este imposibilă fără aptitudini speciale, calcule, diligență și răbdare.

Se pot crea acoperișuri cu balamale și pe clădiri mai mici, de exemplu - chioscuri. Dar pentru un astfel de acoperiș există doar chioscuri din următoarele tipuri:

 1. Forma pătrată. Aici acoperișul este alcătuit din patru pante - triunghiuri de aceeași dimensiune. Se conectează în același punct. Un cal nu este creat. de conducere:
 1. Formă dreptunghiulară. Acoperișul este alcătuit din două pante - trapezoizi și două patine - un triunghi. Deasupra - un hobby. Urmează de-a lungul planului lung al dreptunghiului. Vezi:

Materiale obligatorii de construcție

Acoperișul este construit din următoarele materiale:

 1. Grinzi din lemn. Parametrii de potrivire: 10x10 cm sau 15x15 cm. Formează un mauerlat, precum și rafturi și bufe verticale.
 2. Board. Sectiunea necesara este de 5x 5 cm si 10x15 cm. Pentru grinzile diagonale nevoie de panouri de lungime și grosime mai mare. Prin urmare, o varianta cu dublu panouri este populara.
 3. Cherestea netivita. Dimensiuni necesare: 3x10 cm sau 4x10 cm. Sunt montate pe o teacă.
 4. Reiki. Parametri: 3x3. Ele vor servi drept contra-giulgiu.
 5. eolobariera.
 6. Consiliul pentru streașini.

Toate elementele din lemn trebuie tratate cu antiseptice, retardante de flacără.

Construcție netă construită

Crearea unui acoperiș încovoiat pentru un foișor este, de asemenea, imposibilă fără stadiul desenelor și calculelor. calculat:

 • unghiul de pante de patine;
 • înălțimea coamei;
 • încărcare (pentru a determina secțiunea transversală a capului).

Desenul se face pe baza datelor calculate. Aceasta reflectă parametrii și poziționarea relativă a componentelor rețelei de tavan. Ea are numeroase analogii cu rețeaua de cavități pentru a acoperi casa. Așa cum se poate vedea din schemă, aici este aproape aceeași compoziție. Există doar câteva nuanțe:

 1. Susținerea și distribuția masei acoperișului este o funcție a legăturii superioare.
 2. Pasul dintre grinzile standard, care se sprijină pe fuga creastă, și partea de jos a bazei (mauerlat), este după cum urmează: 60 - 120 cm.
 3. Edificiile care formează rampa sunt amplasate în trepte de 60-80 cm.
 4. Nu este nevoie de cofraj și de betonare.

Grinzile acoperișului de șold și fereastra de la Anton Weber:

Etapele construcției acoperișului șoldului pe foișor

Un foișor cu acoperiș de șold este construit în conformitate cu următoarele reguli:

 1. Legătura superioară a cadrului este întărită. Aici aveți nevoie de un consiliu. Puteți acționa în două straturi. Plăcile se pot suprapune reciproc. De-a lungul celei mai lungi părți a structurii, o bandă de legătură este montată la bandă. Prinderele sunt colțuri metalice.
 1. Din mijlocul acestei strângere, trebuie să vă retrageți jumătate de metru. La această distanță se află rafturi de doi metri. Verticitatea lor este susținută de deformări temporare. Vârfurile lor sunt apoi fixate de o fugă de creastă.
 2. Instalarea grinzilor standard. Cu o lungime de 1 m, este necesară montarea unei perechi de capriori pe fiecare parte, de-a lungul marginilor rundei. Între ele va fi și un interval de măsurare.
 1. La creastă sunt atașate DS. Fixarea aici este unghiile. În prealabil, trebuie să faceți tăieturile astfel încât continuarea rundei de creastă să aibă ca rezultat DS. Între bază și grinzi este important să se formeze o fixare mobilă - un glisor.
 2. Instalarea lucrătorilor. O parte se alătură DS (tipurile de elemente de fixare - unghii), iar a doua - cu banderolele superioare. Pasul este de 60-70 cm.
 3. Hidroprotecția (pelicula) este bandă pe căpriori, fixată acolo cu un capsator. Dungile se suprapun între 10 și 15 cm. Filmul de-a lungul coronamentului este fixat de șinele contra-crate.
 1. Tocul este în creștere. Trebuie să fie continuu. Ea prikorochivaetsya pe unghii.
 2. Materialul de acoperiș este tăiat. Este fixat cu dispozitive de fixare galvanizate (șuruburi autoportante). Îmbinările sunt acoperite cu un material de etanșare.

Apoi, se propune un exemplu de acoperiș de șold corect amenajat pe un arbore:

Cum se creează un proiect

Despre crearea unui proiect de acoperiș de șold pentru baie în programul SketchUp spune autorul blog-ul "Frame cadru în sat cu mâinile lor!"

Acoperiș de șold cu mâinile proprii - dispozitivul unui sistem de rafturi

Un acoperiș de șold este un fel de acoperiș cu patru pene, în care două patine au o formă trapezoidală, iar celelalte două (fețe finale) sunt triunghiulare (cu același nume "solduri"). Dacă rampele de la capăt ocupă întreaga zonă de la creastă la streașină - acesta este acoperișul șoldului, dacă nu este atins până la muchia - semi-fină.

Acoperisul casei are o dublă funcție - pe de o parte, este destinat să protejeze clădirea de influențele externe, iar pe de altă parte - este proiectat să decoreze clădirea și să-i dea o individualitate.

Din punct de vedere istoric, Rusia a preferat un acoperiș mai simplu și unic, în timp ce europenii preferă un acoperiș cu patru pante sau șold, care prezintă avantaje și dezavantaje în anumite condiții.

Acoperișul acoperișului - avantaje și dezavantaje

Pro:

 • rezistența minimă la sarcina vântului față de un acoperiș arc. Deoarece toate pantele sunt înclinate, vântul nu creează o presiune distructivă asupra balustradelor;

 • o mai mare rigiditate a structurii. Este atinsă datorită nervurilor colțului, care sunt conectate în apropierea fasciculului de susținere al creastei;
 • posibilitatea de aranjare a mai multor proeminențe, care asigură o protecție suplimentară a pereților casei;
 • estetică.

contra:

 • complexitatea calculului și instalării;
 • costuri mai mari de implementare a proiectului;
 • reducerea spațiului mansardei (în special, în locul în care sunt instalate suporturile diagonale);
 • imposibilitatea mansardei;
 • Iluminarea naturală este posibilă numai prin instalarea de ferestre în tortul acoperișului.

Deoarece deficiențele nu sunt critice - un acoperiș cu patru căi de tip șold este practicat în mod activ în construcția modernă a caselor private.

Soiuri (tipuri și tipuri) ale acoperișului de șold

Studiind structura sistemului de jgheaburi al acoperișului de șold, trebuie remarcat că în cadrul acestei specii există mai multe soiuri de structuri. La rândul său, acest lucru face ajustări procesului general de ridicare a cadrului sistemului de rafturi.

Clasic acoperis de șold

Aceasta diferă prin susținerea nervurilor diagonale pe grinda de susținere a skate-ului și prin amplasarea stâlpilor la aceeași înălțime. Elementele individuale ale acoperișului șoldului corespund triunghiului (pedantelor) și trapezoidelor (rampelor).

Designul sistemului de bare și aspectul acoperișului de șold (standard, standard)

Acoperiș de șold acoperiș acoperiș

Se distinge prin absența unui fascicul de sprijin pentru skate. Aceasta conduce la faptul că toate marginile diagonale converg la un singur punct, iar rafturile scurte obișnuite sunt deja adiacente acestora. Un astfel de acoperis este preferat în prezența unei cutii pătrate a casei. Dar formarea unui nod de skate fiabil este destul de complicată.

Proiectarea sistemului de bare și a aspectului acoperișului de șold acoperis

Acoperiș din lână

Se distinge prin prezența unor pedrante verticale în care pot fi instalate ferestre. Imaginea prezintă diferența dintre cele două soiuri de acoperișuri semi-regale (olandeză și daneză).

Designul sistemului de bare și aspectul acoperișului de șold olandez. Designul sistemului de bare și aspectul acoperișului de șold danez

Spărtură de șold ruptă sau șold de mansardă

Cea mai dificilă construcție a construcției sistemului de acoperiș acoperiș, ca în acest caz, toate pantele acoperișului au zone diferite și se deosebesc în unghiuri diferite. Stratul acoperit (mansardă) vă permite să organizați mai rațional spațiul interior sub acoperiș și în plus față de spațiul suplimentar de locuit pentru a da casei un aspect spectaculos.

Schema dispozitivului sistemului de rafturi și aspectul acoperișului de șold rupt (tip mansardă)

Construcția acoperișului

Indiferent de varietatea acoperișului, toate speciile au aceleași elemente ale sistemului de jgheaburi al acoperișului de șold:

Dispunerea circuit al grinzii creasta din sistemul sarpanta ipohondru creasta zimțată grinzi suport sau grinzi - este utilizat pentru acoperiș ipohondru clasic, servește ca element de sprijin pentru care căpriori sunt atașate diagonală;

Dispunerea circuitului de căprior diagonale diagonale (laterale) căpriori acoperiș ipohondru (lateral, margine sau unghiul de căpriori nakosnoe) - Rafter piciorul mai lung, care este conectat la un capăt creasta la un unghi ascuțit, formând o latură a triunghiului;

Dispunerea circuitului acoperișului centrale căpriorilor căprior centrale gambrel - panouri de aceeași lungime, care sunt adiacente fasciculul creasta și forma trapezoidală a marginii acoperișului. Între ele sunt șanțuri intermediare;

Structura acoperișului intermediar de acoperiș al șanțului intermediar sau obișnuit al acoperișului de șold formează planul pantei trapezoidale, distanța dintre ele determinând funcționarea sistemului de rafturi;

Amplasarea capotei acoperișului de șold Narodnik sau rafturii scurte - un element structural care este atașat la coronamentul diagonal, formează o prelungire triunghiulară și părțile unghiulare ale trapezoidelor.

Calculul acoperișului șoldului

Calculul sistemului de acoperiș de șold este efectuat ținând seama de astfel de condiții:

 • vânt în regiune. Cu cât este mai mare, cu atât este mai mică panta și cu atât este mai puternică întreaga structură. Pentru a echilibra vântul puternic, capurile centrale și diagonale sunt mai groase;
 • cantitatea de precipitații. Există o relație inversă. Cu cât este mai mare precipitația - cu atât este mai abruptă abruptul, astfel încât zăpada și ploaia nu creează presiune asupra sistemului de bare;
 • tip de material de acoperire. Fiecare tip de material de acoperiș pune la dispoziție cerințele pentru cutie și are, de asemenea, o anumită greutate. Acești factori trebuie luați în considerare la etapa de proiectare;
 • necesitatea de a izola acoperișul. În acest caz, etapa de stabilire a grinzilor este calculată ținând cont de lățimea materialului de izolare termică. În plus, distanța dintre grinzi depinde de gradul și secțiunea transversală a lemnului.

Tabelul parametrilor distanței dintre grinzi în funcție de secțiunea lemnului și de tipul lemnului

Calculul materialului de acoperiș se realizează conform formulelor luând în considerare unghiul pantei acoperișului. Panta optimă pentru acoperișurile de diferite tipuri este prezentată în tabel:

Tabelul - unghiul de înclinare a acoperișului în funcție de materialul de acoperire Tabelul - unghiul înclinării acoperișului, în funcție de tipul de acoperire

Unghiul înclinării rampei determină amplasarea rafturilor. La rândul său, așezarea grinzilor intermediare se calculează după cum urmează:

 1. Mai întâi, o linie axială este aplicată pe bandajul superior al peretelui de capăt;
 2. apoi se calculează jumătate din grosimea fasciculului de creastă și se aplică linia primului dintre grinzile centrale intermediare;
 3. în plus, capătul tijei de măsurare și linia de plasare a grinzilor centrale intermediare menționate mai sus sunt combinate;
 4. O linie a conturului interior al peretelui lateral este aplicată la capătul opus al tijei de măsurare;
 5. punctul care rezultă este așezarea grinzilor intermediare.

Relația dintre lungimea grinzilor și fixarea acestora se calculează cu ajutorul unui factor de corecție, valoarea căreia depinde de unghiul de înclinare al pantei acoperișului. Lungimea cavității este determinată prin înmulțirea oțelului cu un factor.

Cum se face un acoperiș cu șold în patru colțuri

Acoperișul de șold în patru trepte este considerat o construcție destul de complexă și materială, pe care puțini proprietari de case se angajează să le construiască cu propriile mâini. Dar dacă decideți să construiți pe cont propriu, mai întâi treceți calea pregătitoare - studiați materialele teoretice, inclusiv cele prezentate în această publicație. Apoi, colectați un model de sistem de dimensiuni mici pentru a trata nodurile, nuanțele fabricării acestora și calcularea cantității de lemn. Așadar, propunem să facem primul pas și să luăm în considerare...

Caracteristici de design

Acest tip de structură de acoperiș, prezentat în fotografie, este un acoperiș convențional de creastă, dar fără pedunturi verticale. În locul lor pe părțile laterale ale clădirii, se realizează 2 rampe suplimentare - șoldurile având un unghi diferit de gradient.

Ajutor. Dacă toate cele patru planuri sunt înclinate în același unghi, atunci se obține un alt tip de acoperiș - un acoperiș cu balamale. Deoarece razele sale converg la un punct sub forma unei cupole, patina este absenta ca atare.

Sistemul de acoperiș pe acoperiș este compus din următoarele elemente (prezentate în diagramă):

 • Mauerlat, o aripă - un fascicul puternic de legare, montat pe planul superior al pereților de-a lungul perimetrului clădirii și a pereților despărțitori interiori;
 • razele de acoperis se formează datorită grinzilor înclinate, instalate cu ajutorul unor picioare calculate pentru intervalul de curbură;
 • împreună cu elementele de rigiditate - bufe, stâlpi și bretele - rafturile formează ferme de acoperiș;
 • skate run - o bară care conectează punctele de sus ale fermelor;
 • în unele modele, partea inferioară a picioarelor de rafturi este prelungită cu un detaliu suplimentar - fileul.

Pe linia de convergență a avioanelor, se instalează niște coridoare încovoiate, așezate pe colțurile clădirii. Panta lor coincide cu unghiul razei principale. Dar picioarele fin de cotitură, numite narozhnikami, formează pe părțile laterale ale casei mai multe zgarieturi abrupte sau înclinate ușor.

În construcția acoperișurilor cu 4 canaturi, se folosesc 2 tipuri de ferme - agățate și stratificate. În prima bandă inferioară (strângere) se bazează doar pe gardul exterior al unei case private, așa că le-a pus pe deschideri prea lungi, irosite din cauza consumului crescut de rigidizari materiale. Dispozitivul fermei agățate, vezi desenul:

Avantajul structurilor stratificate este posibilitatea de a se odihni pe o partiție interioară mare și care se suprapun cu deschideri mari fără a crește consumul de materiale. Începătorii afacerilor cu acoperiș ar trebui să acorde atenție acestor ferme, deoarece sunt mai sigure și mai ușor de instalat.

În cazul în care mansarda este planificat pentru a aranja mansarda rezidențiale, unghiul pantei razelor principale crește, și devine un suport 2 ferme în formă de stâlpi, formând un perete al camerei. Aceste detalii sunt, de obicei, plasate pe scări sau grinzi ale casei din lemn. Tavanul camerei mansardate se formează datorită buzelor orizontale care leagă caprele de sus, așa cum se face în schemă:

Dispozitivul acoperișului șold pas cu pas

Ca orice structură gravă, acoperișul de șold este construit de mâini în mai multe etape:

 1. Crearea unui proiect cu calcularea structurilor portante.
 2. Exploatare forestieră și alte materiale de acoperire.
 3. Instalarea sistemului de rafturi.
 4. Amplasarea stratului de acoperire cu izolație (dacă este necesar).

Consiliul pentru proiectare. Astfel încât să nu vă faceți griji cu privire la fiabilitatea clădirii, este recomandat ca lucrările de proiectare să fie încredințate inginerilor, indiferent de costurile financiare. Acestea vor calcula toti parametrii - pasul de instalare a grinzilor, sectiunea transversala a acestora, numarul de bariere si pufuri in functie de conditiile meteorologice din zona dumneavoastra.

Deasupra, de exemplu, este un desen cu un șarpante ipohondru naslonnymi, 2 suprapuse interval de 4.5m lungime principal căprior este de 6 m, înălțimea nervurii. - 4 m, Unghiul de înclinare - 41 °. Acest model poate fi luat ca bază, dacă lățimea clădirii nu depășește grosimea indicată pe desen (9 metri). Luați în considerare un punct important: cu cât sunt mai multe șolduri înclinate, cu atât mai mare este tensiunea lucrătorilor și nodul central de creastă, unde se înclină. În acest exemplu, șoldurile trebuie așezate la un unghi de 45-50 °.

Cel mai dificil lucru în construcția acoperișurilor de șold este asamblarea corectă a nodurilor de fuziune a caprițelor înclinate cu mauerlatul și cureaua superioară a fermei în diferite modele. Acesta este un alt motiv pentru a se consulta cu designerii care dezvoltă punctele de joncțiune în mod individual. Pentru a înțelege despre ce vorbim, prezentăm desenele nodului superior de susținere, unde piciorul de bare de șold este adiacent la creastă.

Unele modele nu prevăd fabricarea și instalarea unei runde de creastă între ferme. Apoi, aripioarele șoldului sunt atașate la puff și struturi suplimentare, așa cum este prescris în desen:

Ansamblul inferior de picior de sprijin pe Mauerlat și îmbinarea grinzilor arată puțin mai simplu, deși în realitate necesită tăierea atentă a plăcilor în diferite unghiuri, ceea ce se reflectă în diagramă.

Pentru o introducere vizuală la un sistem mai complex, în cazul în care șoldul este combinat cu fereastra de golf, vă sugerăm să vizionați videoclipul de antrenament:

Selectarea cherestelei

Înainte de a face un sistem de balamale pe acoperiș, ar trebui să alegeți o calitate și lemn uscat. Prin raportul dintre preț și calitate, cea mai potrivită opțiune este arborele conifer - molid, zada sau pin. Un nod pronunțat, putregai și urme ale vieții insectelor sunt inacceptabile.

Reprezentam cele mai "mari" dimensiuni de cherestea utilizate pentru constructia pe etaje a acoperișurilor de șold:

 • rafturi principale - placă unică 50 x 200 mm sau dublă 40 x 150 mm;
 • Mauerlat: secțiunea minimă - 100 x 150 mm, optimă - 20 x 20 cm;
 • narozhniki - panou 5 x 15 cm;
 • Runs - bara de 50 x 150 sau 50 x 200 mm;
 • stâlpi, bare transversale - grosimea plăcii de la 25 la 50 mm;
 • Standuri - o bară de 5 x 10 cm.

Un set de plăci de fixare și colțuri, de asemenea, nu va fi superfluă

Notă. În cazul în care structurile de acoperiș sunt contorizate de inginerii de proiectare, ele vor face, de asemenea, caietul de sarcini pentru toate materialele cu dimensiuni.

Pe lamele sub placa ondulate sau plăci metalice sunt în mod tradițional plăci cu grosimea de 25-32 mm, iar pe panoul de comandă - bare de 5 x 5 cm.

Montarea barei de legare pe pereți

Spre deosebire de acoperișurile acoperișului, în cazul în care mauerlatul este instalat pe pereții laterali, sub șolduri, legătura se face de-a lungul întregului perimetru. Excepție - case, cadre, jgheaburi și fascicule, în cazul în care bolțul superior al peretelui sau ultimul nivel de busteni acționează ca un mauerlat. Apoi, în ea se execută caneluri, în care se introduc picioarele cavității, așa cum se realizează în fotografie.

Pe pereții unei pietre ușoare celulare - din beton aerat și bloc de spumă - este aranjată o curea din beton armat armat înainte de a pune banda. În acesta sunt montate șuruburi de montare, care sunt apoi puse pe bara de legare. O ordine de lucru pas-cu-pas arată astfel:

 1. Instalarea cofrajului de panouri, a cadrului de armare legat cu piese încorporate și turnarea benzii cu un amestec de beton M200.
 2. Hidroizolarea suprafeței de beton cu grund ruberoid sau bitum.
 3. Montarea fasciculului și fixarea acestuia pe bolțuri.

Articulațiile unghiulare ale Mauerlatului sunt realizate prin tăierea în jumătate de copac. În același mod, consola este extinsă de-a lungul lungimii, dacă dimensiunea standard de 6 m nu este suficientă. De asemenea, la colțuri se realizează cornișe orizontale sau se înțepesc capse de fier, care nu permit ca barele să se depărteze sub sarcina șanțurilor principale și șoldului.

Consiliul. Asigurați-vă că tratați toate piesele din lemn cu antiseptic și ignifug. Unul protejează lemnul de decădere, iar al doilea crește rezistența la foc.

Asamblarea grinzilor

Ferme de acoperiș de dimensiuni mari sunt montate pe amplasament, deoarece pentru a le ridica de la sol, va dura de două ori mai mulți lucrători. În casele din lemn, mai întâi de toate, toate grinzile din tavan sunt instalate, iar pardoseala temporară este aranjată pe ele. Pentru instalarea unei crestături înalte, vor fi necesare și schele.

Ansamblul pas cu pas al construcției acoperișului de șold se desfășoară în această ordine:

 1. La fel ca în cazul construcției unui acoperiș arc, primul lucru este așezat pe stâlpii centrali, unde este fixată rana de creastă.
 2. Se efectuează instalarea capriorilor principali, care sunt tăiați din partea superioară și inferioară la un unghi drept. Pe creastă, picioarele inversate ale coastelor sunt îndepărtate într-un plan și fixate cu plăci de oțel pe șuruburi (galben, nu negru). Pentru Mauerlat, grinzile sunt fixate cu colțuri.
 3. După instalarea fermoarelor principale, strângeți-le cu șuruburi și șuruburi conform desenelor, folosind șuruburi pentru fixare.
 4. Instalați coastele - șanțurile extreme. Legătura lor cu creasta și bara de legare se realizează conform uneia dintre schemele sugerate mai sus.
 5. Saw și nabeyte la cadru narozhniki. Fiecare dintre ele este tăiată în unghiuri diferite, determinate prin măsurarea la 4 puncte (de-a lungul fiecărei laturi a plăcii).
 6. Dacă este necesar, fixați filmele pentru a oferi o prelungire de 0,5 m și linia cornierului cu plăci.

Consiliul. Deoarece coastele de șold sunt foarte lungi, trebuie să fie mărite și să se introducă suporturi suplimentare. Îmbinarea este făcută în apropierea creastei, unde sarcina pe acoperiș este mai mică și montați suporturile mai aproape de Mauerlat.

Cum să fixați elementele construcției șoldului în realitate, consultați următorul videoclip:

Montarea stratului de finisare

Această operație finală se realizează în conformitate cu o tehnologie convențională care asigură ventilarea spațiului sub acoperiș și aranjarea unui strat de impermeabilizare din membrana de difuzie. Aceasta din urmă nu permite ca umezeala să pătrundă din stradă în spațiul mansardei, în același timp, filmul eliberează liber vaporii de apă. Diferența față de acoperișul acoperișurilor obișnuite este identică: pe liniile fracturii (pe șolduri) sunt plasate șine suplimentare.

Materialul de acoperire este așezat în această ordine:

 1. Sistemul de acoperire este complet acoperit de o membrană de difuzie. Stofele sunt rulate orizontal, cu o suprapunere de cel puțin 100 mm, pornind de la partea de jos. Îmbinările trebuie lipite cu bandă adezivă.
 2. Pelicula este introdusă pe marginea exterioară a grinzilor prin plăcile unei plăci încrucișate de 5 x 5 cm pentru a asigura ventilația sub plăcile metalice sau în alte materiale.
 3. Perpendicular pe direcția plăcilor prikolachivayutsya căpriori de la cușcă. Intervalul de instalare depinde de stratul selectat, iar pentru plăcile moi, ambalajul este produs în mod continuu.
 4. Materialul acoperișului montat și toate fitingurile la capetele acoperișului, precum și în jurul ventilației și a hornurilor.

Notă. Barele de conservă, atașate la grinzi, nu ar trebui să devină o barieră pentru aerul de ventilație. Prin urmare, ele sunt scurtate în mod special la o lungime de 2-3 m și fixate cu un spațiu de 5-10 cm între elementele adiacente.

Încălzirea acoperiș ipohondru se face în timpul instalării capacului, iar după aceasta, cel mai important lucru - dreptul de a colecta „plăcintă“, așa cum se arată în diagrama. În primul caz, vata minerală este așezată de sus, sub impermeabilizare, iar în al doilea - din interior.

concluzie

Este necesar să se înțeleagă că avantajele acoperișului șoldului în fața ghimpului sunt puține. În primul rând, este o soluție arhitecturală frumoasă și, în al doilea rând, reduce încărcătura vântului pe fațadele laterale ale unei case particulare. Dar pentru aceasta, proprietarul va trebui să plătească cu creșterea consumului de lemn și complicațiile de construcție, și, prin urmare, cu costurile de timp. Prin urmare, sfatul: luați-vă timpul cu decizia și gândiți-vă cu atenție la argumentele pro și contra. Dar dacă ați întreprins deja, atunci acoperișul calitativ, pentru dvs., fără a economisi bani în consultări cu ingineri - constructori.

Acoperiș de șold cu mâinile proprii

Acoperișul acoperișului este unul dintre tipurile de structuri de acoperire cu patru pante. În funcție de complexitatea aranjamentului, acoperișurile de șold depășesc acoperișurile clasice și gabști - nu este foarte ușor să plasați patru pante pe casă, potrivite exact unul cu celălalt și fixate în aceleași unghiuri. Dar cu o mare dorință, chiar și cele mai dificile activități devin clare și simple. Citiți manualul și continuați.

Acoperiș de șold cu mâinile proprii

Conținutul instrucțiunilor pas cu pas:

Informații de bază despre acoperișurile șoldului

Sistemul de acoperiș cu patru acoperișuri are o serie de caracteristici distinctive. Astfel, acoperișul de șold include o pereche de raze lungi cu o formă trapezoidală pronunțată, precum și o pereche de pante scurte realizate sub formă de triunghiuri înclinate.

Construcția acoperișului

Principalele dificultăți în amenajarea acoperișului șold tradițional apar în stadiul de ridicare a unei structuri de cavitate, care constă în același timp din rafturi nakosnyh, obișnuite și narozhnyh.

Acoperișurile acoperișului sunt excelente împotriva încărcărilor vântului și, în general, au performanțe ridicate. Pentru a face ca acoperisul finit sa serveasca cat mai mult posibil si calitativ, in stadiul de proiectare este necesara rezolvarea mai multor probleme importante, si anume:

 • alegeți materialul optim pentru montarea structurii de acoperiș;
 • Determinați intensitatea precipitațiilor tipice regiunii de construcție;
 • pentru a stabili parametrii medii și maximi ai încărcăturilor vântului.

Cu indicatorii de mai sus, veți putea calcula valorile optime ale unghiurilor de înclinare și înălțimea structurii acoperișului.

Plan plan planșeu de șold

Pentru a efectua calcule și redactare, puteți contacta un specialist sau puteți găsi un proiect potrivit într-una din numeroasele surse deschise. Dacă aveți abilitățile necesare cu activitățile de mai sus, vă puteți descurca.

Caracteristici ale construcției șoldului

Caracteristici ale construcției șoldului

Acoperișul considerat, așa cum sa remarcat deja, are un design foarte interesant. Și dacă pot fi văzute marii stingere pe aproape toate acoperișurile, atunci patinele scurte fac sistemul în cauză cu adevărat unic.

Construcția sistemului de acoperiș este astfel încât patinele să nu acopere zona casei de-a lungul lungimii, iar spațiul liber rămas este umplut cu două șolduri scurte.

Dispozitivul acoperișului șoldului

Dacă elaborați independent o schemă a structurii acoperișului de șold, va trebui să utilizați un tabel și tabelele Pythagoras.

Calcularea materialelor pentru acoperișul șoldului

Este important ca proiectul acoperișului să fie cât mai exact posibil - doar pentru a putea face separat tăieturile potrivite de la grinzi și pentru a instala toate componentele sistemului cu propriile mâini.

Ce trebuie să știți înainte de a începe să lucrați?

Pentru ca sistemul să respecte pe deplin toate cerințele prezentate, rețineți următoarele recomandări:

 • componentele intermediare ale sistemului de jgheab al acoperișului șoldului sunt mai abrupte în comparație cu piesele de colț, astfel încât plăcile utilizate pentru aranjarea elementelor intermediare ale plăcii trebuie să aibă o dimensiune de cel puțin 5 x 15 cm;
 • fixarea elementelor scurte se efectuează pe componentele barelor de colț și nu pe placa de creastă. Panourile intermediare trebuie fixate cu aceeași precizie ca barele scurte;
 • sistemul de creastă a acoperișului și elementele cornierului trebuie să fie fabricate din același material;
 • Picioarele de rafturi intermediare sunt fixate pe marginile plăcii de creastă. Aceștia trebuie să se așeze simultan cu capătul superior al hamului și cu placa de creastă;
 • Grinzile și bara de creastă trebuie să aibă o grosime egală. Doar prin respectarea acestei reguli putem să ne bazăm pe fiabilitatea și rezistența sistemului de acoperișuri. În cazul în care rafturile sunt mai subțiri, cadrul de acoperiș este deformat după un timp și integritatea sistemului este perturbată grav;
 • sistemul de acoperis de șold poate fi de aproape orice înălțime. Cu toate acestea, atunci când se construiește un acoperiș prea scăzut, trebuie utilizate suporturi suplimentare;
 • Pentru a asigura cea mai lungă durată de funcționare a acoperișului de șold, este necesar să folosiți busteni de lemn de esență moale uscată și de calitate pentru amenajarea sa. Înainte de asamblarea structurii, toate componentele din lemn trebuie tratate cu impregnare antiseptică.

Ghid pentru ridicarea acoperișurilor șoldului

Porniți construcția acoperișului. Începeți prin crearea unui marcaj pentru obiectul clădirii.

marcare

Marcările executate corect, desenul corect și calculele cele mai fiabile - aceștia sunt cei trei factori fundamentali ai construirii cu succes. Marcări conform desenelor. Urmați următoarea secvență.

Calcularea cadrului acoperișului șoldului

Primul pas. Marcați axul de-a lungul cablajului de sus din partea din față a clădirii;

Al doilea pas. Calculați 50% din grosimea creastei și plasați amplasarea primului element al sistemului de grătare.

Al treilea pas. Atașați o margine a tijei de măsurare la linia marcată anterior. Așezați al doilea capăt de-a lungul liniei peretelui lateral. Așadar, ați setat poziția coronamentului intermediar.

Al patrulea pas. Determinați lungimea consolei cavității. Pentru a face acest lucru, poziționați fasciculul cu o margine în colțul exterior al peretelui, iar celălalt puneți-l pe acoperiș.

Pasul al cincilea. Calculați următoarea componentă a grinzilor centrale. Deplasați șina pe marginea peretelui lateral și marcați poziția grinzilor. Elementul va fi între acoperișul superior și peretele lateral.

Repetați pentru celelalte trei colțuri. Deci, veți afla unde vor fi instalate în viitor pașii intermediari și capetele creastei.

calcul

Primul pas. Luați șina de notare și determinați valoarea proiecției orizontale a cornierului intermediar. În conformitate cu documentația standard, găsiți panta acoperișului potrivită situației dvs. și multiplicați anumite valori.

Al doilea pas. Măsurați lungimea grinzilor. Faceți acest lucru dintr-o mostră pe creasta acoperișului până la o mostră în locul fixării suportului. Măsurați plumbul de-a lungul liniei inferioare

Al treilea pas. În mod similar, determinați lungimea consolei. Pentru a face acest lucru, multiplicați valoarea proiecției orizontale cu factorul de corecție corespunzător. Puteți folosi poziția teoremei pitagoreene, cunoscută din zilele școlare: c2 = a2 + b2. În situația avută în vedere, a este proiecția verticală, respectiv b, proiecția orizontală.

Al patrulea pas. Mergeți la calculul componentelor unghiulare. Pe una din laturile picioarelor de curbură există feliuri oblice, datorită cărora se asigură o fixare fiabilă a elementelor la creasta acoperișului. În mod direct la creastă există o tăietură cu o înclinare dublă specială, utilizată pentru fixarea componentelor de colț.

Picioarele barelor de basculare sunt calculate în următoarea ordine:

 • din orice colț al casei se măsoară lungimea elementului de creastă;
 • o proiecție egală cu lungimea pătrată a proeminențelor funiilor centrale utilizate, înmulțite una cu cealaltă;
 • valoarea rezultată este înmulțită cu factorul de corecție, care vă permite să determinați lungimea piciorului unghiular.

Instalarea de căpriori

Instalarea acoperișului de șold

Primul pas. Deplasați-vă la instalarea rafturilor verticale, datorită cărora bara de crestături va fi susținută. Strângeți elementele la fasciculul central cu ajutorul sistemului de cusătură.

Cum să montați grătarele la Mauerlat

Instalarea unui sistem de acoperiș pe acoperiș

Al doilea pas. Instalați grinzile diagonale. Toate elementele trebuie să aibă aceeași lungime. În cazul consolelor de acoperiș, indicatorul va varia de la 500 la 700 mm. Acordați o atenție deosebită corectitudinii de andocare a șoldului, a căpriorilor diagonal și a skate-ului.

Al treilea pas. Instalați grinzile portante și apoi - grinzile obișnuite cu o treaptă de aproximativ 600 mm. Plăcile obișnuite se montează pe Mauerlat și pe grinda de creastă conform metodei de tăiere. Pentru a întări fixarea, utilizați șuruburi și șuruburi.

Sistemul de acoperiș cu balamale

Este important ca rafturile obișnuite să nu fie în contact cu știfturile, datorită cărora Mauerlat este fixat pe pereții casei.

Al patrulea pas. Atașați pe fiecare parte a șipcilor diagonale narozhniki, datorită căruia coronamentul de arhivare va comunica cu Maueratul.

Atât elementele rafturilor obișnuite, cât și naratorii trebuie montate strict perpendicular pe creastă.

Instalarea sistemului de instalare

Consolidarea structurii cavității

Atunci când alegeți metoda de întărire a căpriorilor, fiți ghidat mai întâi de dimensiunile clădirii. Dintre cele mai populare metode de amplificare, trebuie evidențiate următoarele opțiuni:

 • la colțurile acoperișurilor fixe cu un suport special, care îndeplinește funcția de sprijin pentru elementul cornier cu diagonală. Sprengel în această situație este un bar, pe care trebuie să-l aruncați între cele două umerii unghiulari ai mauerlatului de sprijin. În cazul în care instalarea jugului trebuie efectuată la o distanță mare de unghiul menționat, profesioniștii recomandă înființarea unui jug de încredere;
 • pe un plafon din beton armat sau pe un suport de inhalare sunt ambalate. Ei vor îndeplini funcția așa-numitului. "Rafturi", care susțin căpriorii în mijloc;
 • dacă elementele cornișoarelor diagonale sunt prea lungi, ar trebui să se utilizeze grinzi duble în locul unui singur fascicul.

Acoperiș cu balamale

ventilație

Pentru a realiza nivelul necesar de ventilație al spațiului sub acoperiș, realizați o deschidere în filmul anti-vânt pentru intrarea în aer. Acesta trebuie să fie plasat pe partea superioară, mai aproape de creasta acoperișului.

În cazul în care parbrizul este fabricat din lemn, fixați placile cu un spațiu de 2-3 mm. În cazul în care se utilizează produse din plastic pentru efectuarea depunerii, elementele trebuie să fie dărâmate în prealabil.

Dacă parbrizul pentru acoperiș este deja asamblat, puteți monta grătare obișnuite de ventilație în acesta. Diametrul standard al acestor grătare este de 50 mm. Plasa de plasă a produsului poate avea orice culoare. Grilele sunt amplasate de-a lungul întregii lungimi a morii de vânt cu o treaptă de aproximativ 800 mm.

În cele din urmă, trebuie doar să așezați izolația, să aranjați stratul de impermeabilizare, să umpleți plăcile de lemn și să montați stratul de finisare ales.

Structura sistemului de rafturi

Acum știți caracteristicile principale și ordinea de aranjare independentă a acoperișului șoldului. Munca cu greu poate fi numită prea ușoară, dar folosind cunoștințele dobândite în practică, puteți face față implementării tuturor activităților conexe cu mâinile proprii.

Sistemul de acoperiș cu balamale acoperiș: specificul dispozitivului și descrierea procesului de instalare

Acoperișurile de șold atrag o listă impresionantă de beneficii convingătoare. Printre acestea există o formă eficientă, uniformitatea încălzirii și protecția fiabilă a casei de precipitații. Datorită lipsei de pedunchiuri la structurile șoldului, încărcările semnificative ale vântului nu sunt periculoase. În comparație cu versiunile cu două versiuni, există mult mai puține motive să se teamă de deformări.

Lista de plusuri poate fi continuată, dar fluxul lor este frânat de o circumstanță foarte importantă: sistemul de acoperiș cu balamale de acoperiș nu vă place simplitatea dispozitivului. Cu toate acestea, complexitatea nu va opri constructorul independent, dacă este familiarizat cu nuanțele construirii unui schelet cu patru schelete.

conținut

Caracteristici ale acoperișurilor șoldului

Acoperișurile acoperișului de la frații doi se deosebesc prin faptul că în construcția lor nu există pereți verticali de pedunchiuri. Locul frunzelor a ocupat pantele triunghiulare situate la capete, ceea ce a redus semnificativ volumul real și vizual al acoperișului. Efectul economic al diminuării volumului este o problemă controversată. La tăierea materialelor de dimensiuni mari pe șolduri, costurile sunt opuse. De exemplu, așezarea unei plăci profilate sau instalarea plăcilor metalice vă va forța să scoateți achiziția unei acoperiri de o jumătate de ori mai mult decât să dotați o structură standard înclinată. Achiziționarea de materiale din categoria pieselor va reduce bugetul pentru construcții, deoarece acoperișul acoperișului acoperișului nu va trebui să fie cheltuit.

Prin analogie cu oricare dintre structurile de construcție, acoperișul șoldului poate fi divizat în mod condiționat în forme geometrice simple. În cea mai simplă versiune fără conjugări și capături, ea are două perechi de raze simetrice: două triunghiuri și două trapezoide. Pe această bază, acoperișul de șold a fost dat un nume paralel "patru-pantă".

În fața plină, tăierea seamănă cu un acoperiș triunghiular obișnuit. Profilul structurii este o configurație trapezoidală, care poate fi, de asemenea, împărțită într-un dreptunghi cu două triunghiuri îndoite în oglindă pe laturi. Forma trapezului depinde de preferințele arhitecturale ale proprietarului. Acesta este determinat de raportul dintre lungimea proeminenței cornierei și lungimea creastei. O parte din proiectare, delimitată de un dreptunghi, este construită în conformitate cu standardele de acoperire tehnologică suspendate sau stratificate.

Pedometrele înlocuite ale șoldului sunt instalate sub un unghi la orizont, deoarece Ele sunt obligate să se alăture laturilor înclinate ale trapezoidelor. Aici, în dispozitivul lor, este principala prăpastie a sistemului de bare de șold, deoarece metoda obișnuită de așezat nu va funcționa. La urma urmei, rula creasta nu acoperă complet rampa. Prin urmare, picioarele coapsei șoldurilor și părțile triunghiulare ale stingrelor mari legate de ele nu au nimic în realitate să se bazeze pe tocuri superioare.

Sprijinul pentru ele va fi legături speciale, care leagă fuga de colț cu colțurile structurii. Dacă vă uitați la structura hipoplastică de sus, atunci căprizele filamentare vor arăta ca o diagonală. Direcția instalării a devenit motivul obținerii celui de-al doilea nume tehnologic - "diagonal". Firește, să se bazeze pe diagonală va fi raznovevelye lungime de cavitate, ele sunt instalate perpendicular pe prelungirile acoperișului. Ei au propriul nume - narozhniki.

Rezumând informațiile, obținem că în construcția cadrului de acoperire pentru acoperișul șoldului vor fi implicate:

 • Piciorușe ordinare, sprijinite de partea inferioară de pe Mauerlat sau de grinzile tavanului. În funcție de tipul de sprijin, ele pot fi suspendate sau stratificate.
 • Șanțuri diagonale care leagă colțurile acoperișului și marginile șinei. Rețineți că ele sunt utilizate nu numai în aranjarea colțurilor convexe ale acoperișurilor șoldului, dar și în construcția de unghiuri concave ale capetelor.
 • Frunzele care formează planurile de șold și părțile de zgârieturi mari care se învecinează cu căpriori.

Instalarea picioarelor suspendate și stratificate stratificate se efectuează în conformitate cu regulile conform cărora se construiește un sistem de trotuar cu un acoperiș arcuit. Ne vom ocupa de omologii lor diagonali și de pietrele cu picior.

Piciorușe diagonale ale structurii

Având în vedere aranjamentul diagonal, este ușor de ghicit că lungimea cocoșilor este mai mare decât lungimea picioarelor obișnuite. În plus, ele servesc ca sprijin pentru Narodniks. Având în vedere ceea ce încărcăturile de încărcare sunt încărcate de o dată și jumătate mai mult decât analogii obișnuiți. Deoarece ele sunt realizate pentru a fi asociate cu două plăci dintr-o secțiune egală cu aceeași dimensiune a materialului pentru picioarele obișnuite.

Împerecherea gropilor acumulate rezolvă simultan trei probleme tehnice:

 • Vă permite să creșteți sarcina fără a dubla secțiunea transversală a elementului purtător fără riscuri.
 • Oferă posibilitatea de a obține un element diagonal de design de orice lungime, fără a fi slăbit de zonele de construire.
 • Elimină necesitatea achiziționării intenționate a unei bare pentru rafturile de nailon.

Datorită lungimii lor, grinzile diagonale necesită suporturi suplimentare, numărul cărora depinde de lungimea cavității.

Suporturi pentru capriori diagonal

Indiferent de amploarea construcției, orice schemă a sistemului de jgheaburi al acoperișului de șold include suporturi pentru consolidarea picioarelor diagonale. Dacă dimensiunea proiectată este mai mare de 9 m, i. E. acoperă o distanță echivalentă a contoarelor, fermitatea acestuia fiind asigurată de doi stâlpi suplimentari. Pentru spanurile mai mici decât un suport situat în zona superioară a intervalului este suficient.

Ca suport pentru raftilinele diagonale pot fi folosite:

 • Stand, instalat vertical direct pe podea. Între aceasta și suprapunerea se pune o bucată de impermeabilizare, dacă suportul trebuie să se sprijine pe placa de beton armat.
 • Brace. Este instalat, așa cum ar trebui să fie, sub stropilinele înclinate, sub un unghi al cărui dimensiune este permisă să varieze între 45 ° și 53 °. Valoarea pantei nu are o importanță deosebită. Este important ca balamaua să susțină raftilina pe cea mai încărcată secțiune. Călcâiul inferior al strutului se sprijină pe stânga.
 • Sprengel. Este o fasciculă scurtă în formă de T din fascicul, întoarsă cu capul în jos. Utilizat în dispozitivul cu deschideri mari, care necesită două sau mai multe suporturi de armare. Pivotul este instalat astfel încât baza sa să fie perpendiculară pe șanțul canelat. Puneți-o în partea de jos a unei deschideri mari, mai aproape de colțul acoperișului. În locul unui sprinter, poate fi folosit un rack simplu obișnuit.

Acționați din nou suporți suplimentari dintr-o placă dublă sau o bară, setată la cele mai încărcate puncte.

Cu nuanțele dispozitivului, suportul pentru rama acoperișului șoldului va introduce revizuirea video:

Nuanțe de susținere a grinzilor cioplite

Călcâiele superioare ale cornierului diagonal se bazează pe ruta creasta în diferite moduri. Alegerea metodei depinde de caracteristicile structurale ale sistemului de rafturi:

 • În rafturi cu o singură rulare de-a lungul axei centrale a acoperișului, picioarele diagonale de rafturi sunt susținute direct de pe consola de rulare.
 • Sistemul de acoperiș cu două pârtii și grinzi diagonale căpriori din lemn se bazează pe Sprengel, care, la rândul său, se bazează pe cele două curse.
 • Cadrele pentru schelete cu două pârtii și căpriori de lemn este utilizat în plus față de Sprengel priboina - Boardwalk Shorty coaserea căpriori obișnuite în zona de creastă. Grosimea șnururilor de armare de la 5 cm și mai mult.

Călcâiul șanțurilor diagonale pentru aterizare pe una dintre pozițiile superioare de sus este împrejmuit după fapt. Fixarea este făcută cu unghii. Pentru a întări, dacă este necesar, fixarea poate fi răsucită prin cleme de sârmă sau metal.

Călcâiele inferioare de șervețele pot fi reținute în colțul Mauerlate-ului sau într-un fascicul de colț special instalat. Poți doar să te sprijini. Strângeți picioarele diagonale de crăpături cu capse metalice, înconjurați o garnitură sau colțuri din lemn.

Emoțiile și căile aparatului

Edificiile formează șolduri și părți triunghiulare ale unor raze mari. Partea superioară a jumătății piciorului se sprijină pe diblu, călcâiul inferior al lui Mauerlat, bara de bordura sau fasciculul podelei din lemn.

Montarea nazhnikov poate fi făcută:

 • Prin tăiere. În gropile selectați cuiburile, astfel încât semi-picioarele rajidelor adiacente să nu se așeze una față de cealaltă. Se recomandă ca distanța dintre tăieturi să fie de cel puțin 20 cm. Prin urmare, în etapa de instalare, localnicii au voie să se deplaseze pentru a nu tăia cuiburile într-un singur punct.
 • Prin instalarea de bare de craniu, servind ca suport pentru semicercuri. Blocurile de 50 × 50 mm sunt construite de-a lungul marginilor inferioare de pe ambele părți ale cornierului diagonal. Prezența lor vă permite să refuzați tăieturile, ceea ce slăbește în mod semnificativ elementul rulment.

A doua opțiune este mai ușor de utilizat și mai preferabil din cauza rigidității crescute a structurii. În plus, el absolut nu se obligă să schimbe pitch de instalare de o jumătate de plafon: ele pot fi situate unul față de celălalt. Pentru munții Mauerlat sau pentru grinzi, lucrătorii sunt fixați în același mod ca și în cazul în care instalaau grătarele obișnuite.

Sistemul elementar de șaibă

Cea mai simplă modalitate de a încorpora o proprietate suburbană cu o structură cu patru pante este de a cumpăra și de a instala ferme de acoperiș finisate. Cu toate acestea, este mult mai interesant, mai util, este mai ieftin de făcut cu propriul dispozitiv de acoperiș de șold și cu un sistem de prindere adecvat pentru acesta. Mai ales dacă se planifică să se ridice peste o mică clădire economică, gazebo sau bucătărie de vară. Pe modele simple, merită chiar să exersați înainte de a vă depune eforturi către obiecte mai responsabile.

Rețineți că în exemplul de mai jos nu există o suprapunere, un pod nu este împrejmuit și nu există izolație. Patinoanele practic nu păstrează zăpada, adică pe picioarele portbagajului portant este sarcina minimă conform măsurilor standard. Principiul separării dintre nativnici nu a fost păstrat. Toate conexiunile nodale sunt realizate prin navigarea unghiilor și colțurile metalice. Antreprenorul va avea nevoie de o placă de 5 × 25 cm pentru fabricarea căpriorilor și traverselor, precum și un placaj impermeabil pentru construcția unei cutii continue, deoarece construcția este planificată să fie acoperită cu plăci bituminoase.

Etapa 1: Modelare și proiectare

Indiferent de complexitatea arhitecturala a structurii cladirii, are nevoie de un proiect. El va ajuta la determinarea formei optime și vă va salva de la achiziționarea de materiale suplimentare. Pentru un acoperiș simplu de șold cu sistem standard de rafturi, nu sunt necesare desene foarte complicate, dar este necesar să se facă cel puțin o schiță nepretențioasă.

Instrucțiuni pentru design simplificat:

 • Măsurăm lățimea / înălțimea / lungimea structurii. Conform datelor, desenăm profilul și fața completă a structurii pe o foaie de hârtie pe o scală, de exemplu 1:50. Aceasta înseamnă că toate dimensiunile vor trebui împărțite la 50. De exemplu. peretele casei cu dimensiunile de 5 × 2,5 m pe desenul realizat automat va fi reprezentat drept dreptunghi cu laturile de 10 × 5 cm. Dacă scade mic, scara poate fi aleasă mai mare - 1:40, 1:25, etc. Este de dorit duplicarea schiței pregătite de câteva ori în stoc.
 • Alegem înălțimea optimă a acoperișului și unghiul de înclinare a acestuia. Pentru aceasta, pe una din schițele de schiță, desenăm câteva variante ale conturului acoperișului. Determinați cele mai reușite și măsurați unghiul de înclinare al patinei viitoare.
 • Notăm cu dublul schiței punctul de instalare a coroanelor stratificate, acesta este un pas. Trebuie să împărțim ambele pereți în părți egale. Nu este necesar ca etapa de instalare sub rampa șoldului și pentagonală să fie aceeași. În exemplul respectiv, distanța dintre picioarele de creastă pe ambii pereți ai structurii este de 20 cm, ceea ce este de 50,8 cm. De fapt, etapa de instalare poate varia de la 0,4 la 2,1 m. Cu toate acestea, observăm că, de prea multe ori, rafturile instalate vor crește uneori consumul de material, dar prea rar va forța să consolideze proiectarea unei grătare suplimentare.
 • Definiți lungimea creastei. Desenați-l pe șablonul duplicat, dat fiind că bara de creastă ar trebui să lege un număr integral de perechi de grinzi. Vom lăsa distanțe egale de ambele margini ale zidurilor lungi.
 • Toate rezultatele sunt transferate în foaia principală și se calculează cantitatea de material necesar. Lungimea grinzilor este socotită în exterior, luând în considerare lungimea streașinului de 40-50 cm. Consumul de placaj se calculează pe baza numărului de panouri solide pentru fiecare plan al acoperișului cu patru pene.

Prin numărul de grinzi se calculează numărul de elemente de fixare. Unghiile vor fi necesare literalmente în toate nucile. Colțurile de pe fiecare raft ar trebui să fie o pereche. Nu uitați să cumpărați o placă cu o mică marjă în cazul unor defecte în munca dvs. Pentru construirea unui acoperiș de șold, cărămizi și pereți din beton spumos va necesita un bar pentru a construi un mauerlat. Nu este necesar dacă sistemul de tavan este instalat pe pereții de lemn.

Etapa 2: Instalarea părții principale a acoperișului șoldului

Primul lucru pe care îl vom face este să construim o pădure auxiliară, pe baza presupunerii că un master-house de lungime întreagă trebuie așezat între planul unei mese auto-făcute de tip banc de înaltă și o fugă de creastă.

Instalarea sistemului de acoperiș pentru viitorul acoperiș de șold reprezintă începutul instalării părții de creastă a structurii:

 • Pe pereții clădirii se conjugă cu șoldurile, unghii de-a lungul plăcii auxiliare, a cărei margine trebuie să coincidă cu axa centrală. Între placi tragem dantele care repetă axa centrală.
 • Încercăm o pereche de căpriori până la capătul structurii. Ar trebui să treacă direct sub dantelă. Evidențiați faptul că liniile tocurilor superioare sunt tăiate, fără a uita că între picioarele cavității va fi o rulare de 5 cm grosime.
 • Conform modelelor obținute, pregătim straturile de sticlă stratificate.
 • Noi stabilim picioarele de rapel pe perete pe semnele părții de bază a sistemului. Fixați temporar un cui.
 • Noi stabilim o alergare de creastă între călcâiele superioare, care mai înainte s-au bazat în mod liber unul pe celălalt.
 • Îi prindem pe căpriori.
 • Pentru mauerlat sau pentru coroana superioară a casei, fundul grinzilor este fixat cu colțuri metalice.

Tabelele auxiliare sunt demontate, nu vor mai fi necesare.

Etapa 3: Construcția de patine de șold

Partea articulată a sistemului de rafturi este fixată în același mod: tocurile inferioare cu colțuri spre mauerlat sau spre coroana superioară, cele superioare sunt fixate cu unghii. Lucrarea se desfășoară în următoarea ordine:

 • Încercăm primul raftilin cu nucă la rampă, rețineți faptul că linia este adormită. Partea inferioară a rafturii trebuie să treacă exact prin punctul de marcare al colțului.
 • A văzut surplusul marcat. Îngustăm piciorul diagonal pe consola de creastă, fixăm fundul cu colțurile.
 • În mod similar, facem și celelalte trei butoane.
 • Umplem bastonul de șold cu Narodniks, încercând în prealabil fiecare piesă la locul potrivit și tăind excesul.
 • Noi stabilim lucrătorii cu raze pentagonale.

După terminarea lucrărilor căpriori boltite printr-un singur fir de legare la încorporat în perete sau prize de lemn într-o a doua coroană la o rafală puternică de vânt a suflat în afara construcției nu este. Există o modalitate de răsturnări de situație marcaj de sârmă recoaptă în ambreiajul încă în procesul de construcție pentru fixarea ulterioară a sistemului acoperișului. Deasupra răsucirii firului trebuie să existe încă trei rânduri de zidărie sau două rânduri de blocuri de spumă.

Sistemul de acoperiș finit este prevăzut cu o cușcă. În cazul acoperișurilor moi, ca și în cazul de mai sus, ca strat de acoperire, placa este făcută solidă dintr-un centimetru, placaj sau plăci similare. Între plăci sau plăci se lasă un spațiu de 3 mm. Sub materialele rigide, lățimea este construită dintr-o bară cu etapa de instrucțiuni recomandată.

Construcția de acoperișuri de șold complexe

Principiul construirii cadrelor de acoperiș de șold cu o arhitectură mai complexă este ușor diferit de exemplul dat. Secvența de lucrări este exact aceeași. Adevărat, structurile stratificate de acoperiș sunt încă mai rezonabile și mai fiabile pentru a fi fixate cu ajutorul butașilor. Este foarte de dorit să se utilizeze suporturi pentru raftilinele diagonale. Și înainte de instalarea piesei de creastă, sunt instalate cadre de sprijin cu o bază inferioară și o creastă de colț în partea superioară. O altă schimbare a unghiului de înclinare a patinelor la susținerea tăieturii trebuie luată în considerare la etapa de proiectare.

Cum se construiește un sistem de structură mai complex pentru un aspect interesant de acoperiș de șold la film:

Sistemul de șanțuri de tip șold este mai complicat decât cel al acoperișului obișnuit, dar îl puteți înțelege. În multe cazuri este de preferat construcția în patru etape, mai interesantă atât în ​​case, cât și în pavilioane și alte clădiri de uz casnic. Varianta descrisă a construcției va ajuta să învețe elementele de bază ale construcției structurilor șoldului și, cu un rezultat reușit, continuarea va fi în mod necesar urmată.