Caracteristici de selecție și instalare de acoperiș anti-îngheț și jgheaburi pentru casa

Horn

Prăbușirea zăpezii și a gheții din acoperișuri în fiecare an cauzează rănirea a mii de oameni. Lupta împotriva înghețării suprafeței acoperișului se desfășoară de secole și s-au încercat o varietate de metode. Evident, problema este mai ușor de prevenit decât de rezolvare. Un sistem modern de acoperiș anti-glazură și jgheaburi este singura modalitate de a evita formarea naturală a icicles periculoase și blocuri de gheață. Nu permite formarea gheții și, prin urmare, nu va mai fi nimic de luptat.

conținut

Cauze și premise pentru formarea ghețurilor ↑

Pentru a înțelege cum să se ocupe de glazura acoperișului, trebuie să înțelegeți motivele pentru formarea gheții pe acoperiș.

Conform terminologiei de construcție, toate acoperișurile sunt împărțite în frig și cald. La un acoperiș rece temperatura la suprafață practic nu diferă de temperatura ambiantă. Acest lucru se realizează fie prin prezența unei poduri curățate neîncălzite, fie prin încălzirea foarte bună.
La un acoperiș cald, temperatura unei suprafețe în timp rece este peste stradă, deoarece căldura dintr-o căldură găsește un strat termoizolant (dacă este în general). Încălzitoarele moderne nu oferă o cădere de căldură de 100%, astfel încât orice acoperiș cu un spațiu rezidențial sub acoperiș este cald.

Fizica procesului este următoarea:

 1. La temperaturi de la 0 la -10 grade, zăpada cade pe acoperișul cald.
 2. Zăpada se topește și apa curge pe pantă în jos.
 3. Orice configurație are așa-numitele streașini - o parte a acoperișului, care iese dincolo de peretele casei afară. Consolele protejează pereții casei de ploaie, lățimea lor de obicei de la 40 la 100 de centimetri.
 4. Apa dintr-un acoperiș cald lovește veriga rece și îngheață. Deci se formează gheață.
 5. Când masa de gheață depășește critica, un bloc de gheață cade brusc pe capetele trecătorilor.

În cazul în care acoperișul este echipat cu un sistem de drenare, apa îngheață în jgheaburi și în puțuri. Apoi este posibil să se prăbușească gheața împreună cu scurgerile.

Pentru a combate acoperișurile cu glazură există diferite moduri:

 • Mecanic - cu ajutorul lucrătorilor cu lopată, raclete și resturi curăță acoperisul de gheață și zăpadă. În cele mai multe cazuri, duce la deteriorarea acoperișului. Din păcate, în orașele noastre acum aceasta este calea principală pentru clădirile cu apartamente.
 • Chimic - acoperișul este acoperit cu o emulsie specială care nu permite înghețarea apei. Metoda este costisitoare și rar utilizată.
 • Instalarea unui sistem de acoperiș împotriva înghețului - cel mai adesea folosit în case particulare și birouri ale organizațiilor bogate.

De regulă, cablurile de încălzire sunt utilizate în sisteme, dar în țara noastră există și alte dezvoltări interesante.

Sistem anti-îngheț electro-puls ↑

Sistemul a fost dezvoltat în anii 60 ai secolului trecut. Inițial a fost folosit în aviație pentru a combate glazura aripilor. Sistemul de impulsuri electrice din Uniunea Sovietică este inventat, autorul fiind student al Institutului de Aviație din Moscova IA. Levin. Începând cu a doua jumătate a anilor 1980, tehnologiile au fost utilizate pe acoperisuri.
Baza acestui sistem - bobine electromagnetice fără miez (inductoare), fixate cu un mic decalaj sub streașina acoperișului. Atunci când se aplică un impuls electric scurt, apar curenți de inel și materialul acoperișului suferă deformări impulsive (impact). Gheața de pe acoperiș este distrusă și sub formă de ciorbă de gheață turnată în jos. Rezistența la impact este calculată astfel încât să nu se deterioreze acoperișul.

Avantajele sistemului electropuls de anti-uscare:

 • grad ridicat de purificare;
 • consum redus de energie (2-3 impulsuri pe zi);
 • fiabilitate și ușurință în întreținere.
 • costuri ridicate;
 • necesitatea instalării sub acoperiș;
 • imposibilitatea de instalare în puțuri;
 • aplicație numai pe acoperișuri dure (metal, profilate etc.)

Costurile ridicate și limitările privind utilizarea sistemului electric de impulsuri au determinat aplicarea sa rară. În plus, foarte puțini oameni știu despre existența unei astfel de tehnologii.

Sisteme de cablu împotriva înghețării acoperișurilor

Cele mai răspândite sisteme se bazează pe cablu de încălzire. Principiul de funcționare al acestor dispozitive este foarte simplu - cablul așezat de-a lungul consolelor acoperișului și jgheaburilor, se încălzește și nu îngheață apa până când nu se scurge până la sol (în canalele de drenaj). Există sisteme de dezghețare bazate pe un cablu rezistiv și autoreglabil.

Sisteme cu cablu rezistiv cu un singur miez ↑

Într-un cablu rezistiv, încălzirea are loc datorită unui conductor cu o rezistență activă ridicată. Când trece un curent electric, un astfel de conductor generează căldură de-a lungul întregii lungimi și, cu cât este mai mare rezistența, cu atât mai multă căldură este eliberată.
Există trei tipuri de cablu rezistiv:

 • solid;
 • torsadat;
 • secțiune (zonă).

Într-un astfel de cablu, un miez de încălzire este închis într-o izolație, un scut (panglică de cupru sau folie subțire) vine de sus și apoi o cochilie de protecție. Componenta ecranului este obligatorie, deoarece suprimă interferența electromagnetică și, cel mai important, îndeplinește funcția de împământare. În cazul unei deteriorări a izolației, o persoană va fi protejată împotriva șocurilor electrice.
Cablul single-core este cel mai ieftin cablu de rezistivitate. Diferența sa esențială este nevoia de stivuire astfel încât începutul și sfârșitul să se convertească la un punct.

Caracteristici ale tehnologiei cu un cablu cu două fire ↑

Într-un cablu cu două fire, două conductori sunt așezate în izolație sau ambele sau unul cu o alimentare scăzută la rezistență, se mai numește un conductor de retur. La capătul cablului este montat un cuplaj special care conectează ambele vene.
Un cablu cu două fire este mai scump decât un cablu cu un singur fir, dar se poate termina oriunde îl depune oriunde. În plus, deoarece curenții conductorilor curg în direcția opusă, nivelul radiațiilor electromagnetice este mult mai mic.

Un dezavantaj semnificativ al cablurilor rezistive este incapacitatea de a tăia o bucată din lungimea dorită din locaș. Faptul este că cantitatea de căldură emisă de fiecare metru depinde de rezistența întregului cablu și ar trebui să fie de 10-20 W. Dacă reduceți lungimea la jumătate, atunci rezistența va scădea la jumătate, respectiv, dublând eliberarea de căldură în fiecare secțiune, ceea ce poate duce la arsură. Acest parametru este luat în considerare de către producător, iar un astfel de cablu este vândut bucăți de gata de diferite lungimi.

Cablu secțional în sistemele de încălzire pe acoperiș ↑

Acesta este pasul următor în dezvoltarea cablurilor rezistive. Reprezintă doi conductori cu rezistență scăzută, izolați într-o carcasă izolatoare. Un fir cu rezistență ridicată (de obicei din nicrom) este înfășurat pe partea superioară a mantalei. Acest fir la intervale regulate (de obicei prin intermediul unui contor) se conectează alternativ la unul, apoi la alt conductor.
Se obține o serie de secțiuni de încălzire conectate paralel, în timp ce puterea fiecăruia nu depinde de numărul secțiunilor adiacente. Acest lucru vă permite să tăiați bucăți de lungime cerută direct în timpul procesului de instalare. În plus, dacă o secțiune eșuează (spargerea firului), restul va continua să funcționeze.
Principalul dezavantaj al cablului secționat este costul său mai mare în comparație cu celelalte rezistente.

Controlul funcționării unui sistem de acoperiș termic rezistiv ↑

Sistemul rezistiv poate fi în două stări:

 • Acesta este pornit, în timp ce emite în mod constant căldură și, prin urmare, consumă energie electrică;
 • în timp ce iciclele cresc, în ciuda prezenței unui cablu de încălzire.

Este clar că sistemul anti-îngheț pentru acoperișuri și jgheaburi ar trebui să fie aprins în caz de pericol de formare de îngheț și oprit într-un cald uscat sau invers, vreme înghețată.

Cea mai ușoară opțiune este pornirea și oprirea încălzirii, la cererea proprietarului. Dar acest lucru nu este întotdeauna posibil, mai ales în opțiunea dacha, când proprietarii sosesc. Pentru a controla sistemul în modul automat, sunt proiectate dispozitive cum ar fi un termostat și o stație meteorologică.

 • Termostatul măsoară temperatura exterioară și comută sistemul în intervalul specificat de valori. De obicei, sistemul de încălzire pornește la -8 grade și se oprește la +3, dar la majoritatea dispozitivelor acest interval poate fi schimbat.
 • Stația meteo este mai complicată, dar și mai scumpă. Stația meteo ia în considerare, pe lângă temperatură, și umiditatea mediului. În plus, poate fi instalat un senzor pentru a determina prezența zăpezii pe acoperiș. În acest caz, procesul de control este complet automatizat.

Avantajele și dezavantajele cablurilor rezistente la încălzire ↑

Pentru avantajele acestei tehnologii de încălzire a suprafeței unui acoperiș este posibilă:

 • cost relativ scăzut;
 • Simplitatea instalării;
 • absența curenților de pornire mari.

Dezavantajele sunt, desigur, prezente, de asemenea:

 • consumul ridicat de energie și, în consecință, costurile tangibile pentru combaterea gheții;
 • cabluul se încălzește în mod constant și uniform pe toată lungimea, indiferent de prezența zăpezii și a gheții în anumite zone;
 • posibilitatea de ardere atunci când se suprapun;
 • nevoia de dispozitive speciale pentru automatizarea muncii.

Sisteme cu cablu autoreglabil ↑

Cablul de încălzire autoreglabil poate fi numit inteligent - acesta este un produs de înaltă tehnologie. În structura sa, seamănă cu un cablu normal cu două fire de secțiune transversală, cu două conductori de cupru. Esența constă în materialul plasat între vene - așa numita matrice de polimeri.
Matricea de încălzire a polimerului arată ca o polietilenă densă, dar în realitate este un semiconductor care își schimbă proprietățile în funcție de temperatură. Cu cât este mai scăzută temperatura, cu atât apar mai multe căi conductive în corpul matricei. Când curentul trece prin aceste căi, căldura este eliberată. Calele mai conductive, cu cât matricea este mai puternică.

Imaginați-vă un cablu așezat pe un acoperiș complex. Într-un singur loc există zăpadă, în alta este curat. O bucată situată sub zăpadă se va încălzi automat până când zăpada se oprește, iar restul de cablu nu va da căldură.
Un astfel de sistem de acoperire împotriva înghețului nu necesită automatizare și nu se teme de suprapunere. Datorită lucrărilor parcelelor și numai dacă este necesar, energia electrică este considerabil salvată. Acest cablu poate fi tăiat cu bucăți de orice lungime.

Dar, ca și în lumea asta, un cablu de autoreglare are un șir de dezavantaje:

 • durata de viață limitată a matricei;
 • curenți de pornire mari;
 • Principalul dezavantaj este prețul ridicat, ceea ce pune îndoielnic beneficiile economisirii energiei electrice.

Instalarea sistemului de încălzire prin cablu ↑

Pentru a instala cablul de încălzire în jgheaburile sistemelor de drenaj, utilizați o bandă de montaj. Pe banda acoperișului se fixează suplimentar cu un material de etanșare. Tuburile sau tuburile termocontractabile sunt de asemenea utilizate în conducte. În corbi, banda este fixată cu nituri speciale.

Lucrarea se desfășoară în trei etape principale:

 1. Instalarea cablului de încălzire pe suprafața acoperișului și în canalul de scurgere.
 2. Instalarea senzorilor de temperatură și de automatizare.
 3. Testarea și depanarea întregului sistem împotriva înghețării.

Fiecare acoperis este individual și fiecare necesită un calcul propriu al fixării prin cablu. Există reguli generale:

 • Nu toate acoperisurile sunt încălzite, ci doar consolele, valea și sistemul de scurgere.
 • Pe acoperiș cablul este așezat cu un șarpe în pași de 20-60 cm și lățimea consolei.
 • Pentru un acoperiș cald, consumați de obicei energie de la 70 W pe metru pătrat.
 • Pe sistemul de drenaj, cablul este tras în una sau două fire.
 • Unuia sau a două toroane sunt instalate în jgheaburi.
 • Se recomandă folosirea a două fire pe linia de scurgere a apei din picurare.

Trebuie menționat faptul că sistemul anti-îngheț pentru acoperișuri și jgheaburi este un design ingineresc destul de complex, iar calculul și instalarea acestuia sunt cel mai bine încredințate profesioniștilor. Aceasta este singura modalitate de a asigura siguranța și economia tuturor elementelor.

Constructii de case

Datorită condițiilor climatice ale zonei, mulți proprietari de case particulare, fie construite cu acoperișuri individuale de configurare complexe sau cu structuri de fronton simple sunt nu doar se confruntă cu problema acumulării de mase mari de zăpadă pe ei, care, odată cu apariția în afara sezonului, au condus la consecințe nefavorabile. Printre cele mai frecvente dintre care distrugerea materialelor pentru acoperișuri, apă înghețate în conductele de scurgere și, prin urmare, încălcarea masei de drenaj și de topirea zăpezii, flux rapid graba în sistemul de canalizare, care nu poate manipula fluxul necontrolat de apă și murdărie. Apa format ca urmare a topirii zăpezii avalanșă a coborât de pe acoperișuri, curge în jgheab, în ​​cazul în care îngheață strat cu strat. În plus, jgheaburile sunt afectate de sarcini inegale, pe care le întâmpină ca urmare a deshidratării ghețurilor. Toate acestea vor dezactiva în cele din urmă sistemul de drenaj. Pentru a elimina aceste efecte neplăcute nevoie pentru a curăța în mod constant suprafața de zăpadă acumulate și prompt demola turturi, care creează, de asemenea, un risc de accidentare pentru situația oamenilor. Pentru a rezolva radical problema, pentru a simplifica întreținerea sistemului de canalizare furtuna, experții oferă să efectueze instalarea, sisteme de degivrare pe baza cablului de încălzire, care poate fi rulat ca un element separat pe marginea acoperișului pentru a preveni înghețarea. Cum să înțelegem caracteristicile cablurilor de încălzire și cum să montați în mod corespunzător un sistem de topire a zăpezii și anti-înghețare - vom analiza în continuare.

conținut

Principiul sistemului anti-acoperiș al acoperișurilor și jgheaburilor

După ce temperatura aerului atinge valori negative, începe cristalizarea apei, ceea ce contribuie la scăderea performanțelor elementelor sistemului de drenaj. Cum se întâmplă acest lucru?

 • Formând în interiorul conductelor și jgheaburilor, crusta de gheață creează obstacole atunci când trece prin lichid, reducându-le capacitatea maximă de curgere;
 • Congelarea, apa se extinde în volum, ceea ce duce la deteriorarea articulațiilor, deformarea elementelor de acoperiș și chiar întreruperea integrității autostrăzii;
 • Scăderea caracteristicilor operaționale ale clădirii este o consecință a formării opritoarelor de gheață în jgheaburi. Acestea se formează în prezența unor resturi străine în țevi și jgheaburi și împiedică curgerea apei care cade pe pereți și fundație.

Pentru a preveni toate consecințele negative menționate mai sus, în locurile cele mai nefavorabile ale acoperișului (conducte de scurgere, jgheaburi, văi) instalați cabluri de încălzire, împiedicând formarea gheții în timpul mișcării apei topite. Cablul este furnizat din rețeaua de alimentare 220-230 V.

Controlul procesului de încălzire se realizează printr-un termostat special, care funcționează automat. Comenzile către termostat provin de la senzorii instalați pe acoperiș. În cazul situațiilor care pot provoca formarea de gheață, de exemplu, precipitarea în perioada rece sau dezghețarea cu zăpadă care picură, termostatul emite un semnal despre nevoia de alimentare cu energie, în urma căruia începe încălzirea cablului electric. Acest lucru duce la formarea de apă care curge liber prin țevi și jgheaburi. Astăzi, termostatele au fost înlocuite cu termostate programabile.

Important! Experții nu recomandă reducerea costurilor de lucru și instalarea cablului de încălzire numai pe suprafața acoperișului, refuzând încălzirea jgheaburilor. Acest lucru se datorează faptului că zăpada și gheața pot adesea de cele mai multe ori să înfundă jgheaburile și picioarele, care pot duce la încălcarea integrității lor. Pentru a evita acest lucru, este necesar să se asigure convergența nestingherită a apei topite de pe acoperiș.

Funcțiile și sarcinile sistemului anti-îngheț

 • După instalarea acoperișului împotriva înghețului, împiedicați formarea de gheață, acumularea de masă de zăpadă pe acoperiș și, prin urmare, căderea acestuia, care este cauza unor situații traumatice;
 • Având în vedere cele de mai sus, se poate argumenta că instalarea de anti-înghețare a acoperișului reduce încărcătura mecanică a structurii sale;
 • Creșteți durata de viață a materialelor de acoperiș, a sistemelor de jgheaburi și a altor elemente structurale ale acoperișului;
 • Instalarea unui sistem de încălzire pentru jgheaburi și acoperișuri va elimina problema curățării manuale a acoperișului de către zăpadă și masele de gheață;
 • Organizarea de eliminare regulată și în timp util a apei topite din acoperiș și jgheaburi;
 • Datorită particularităților sistemului (prezența senzorilor specializați), aveți posibilitatea de a automatiza complet procesul de încălzire a acoperișului;
 • Ca un avantaj al sistemului, puteți lua în considerare disponibilitatea maximă și ușurința de instalare, pe care chiar și un maestru neexperimentat poate să îl îndeplinească independent.

Important! Dacă renunți la instalarea jgheaburilor și a sistemului de încălzire acoperiș, invocând costul ridicat al energiei electrice, experții grăbesc să risipească îndoială - atunci când de stabilire în mod corespunzător cablul, acesta din urmă va oferi o alternativă fiabilă drenuri sistem de încălzire meteorica, în timp ce consuma nu mai mult de 200-500 de wați, în funcție din zona acoperișului.

Aranjamentul sistemului anti-îngheț pentru jgheaburi și acoperișuri

Partea de încălzire include:

 • cabluri de incalzire;
 • Organe de asamblare.

Partea de distribuție și informare este un kit care include:

 • Cabluri de putere și informații (semnal);
 • elemente de montare;
 • joncțiuni, în care se efectuează comutarea firelor.

Această parte a sistemului este responsabilă de transferul energiei electrice către partea de încălzire, precum și de transmiterea semnalelor de la senzorii de control al încălzirii pe acoperiș către panoul de comandă.

Sistemul de control, care include următoarele elemente:

 • termostat anti-îngheț;
 • dispozitive de pornire și protecție, de exemplu, un întrerupător de protecție trifazat de intrare, un dispozitiv de oprire de protecție, dispozitive de protecție pentru fiecare fază etc.;
 • lumina de avertizare.

Important! În general, configurația subsistemului de comandă este selectată ținând cont de capacitatea sistemului anti-îngheț pentru scurgere și acoperiș. Partea de încălzire, pentru instalarea căreia a fost utilizat un cablu de autoreglare, poate funcționa automat. Acest lucru se datorează capacității sale de a regla independent puterea sub influența temperaturii și a prezenței precipitațiilor.

Caracteristicile sistemului de încălzire a scurgerilor și acoperișurilor

Caracteristicile de proiectare și principiul de instalare a sistemului de încălzire pentru jgheaburi și acoperișuri depind de următorii factori:

 • Caracteristicile climatice ale regiunii;
 • Tipul acoperișului;
 • Tipul cablului electric.

O atenție deosebită trebuie acordată tipurilor de acoperișuri care determină direct caracteristicile structurale ale sistemului anti-îngheț al canalelor de scurgere.

 • Un acoperiș cald. Datorită faptului că în timpul instalării sale nu se acordă suficientă atenție izolării, de multe ori format pe acesta acumularea de gheață, care, datorită design-a acoperișului, se topesc chiar și la temperaturi scăzute, după care apa curge în jos pentru a ingheata margine rece. Experții recomandă să se ia în considerare și să se stabilească pe marginea secțiunii de încălzire sub formă de bucle, a căror lățime este de 30 la 50 cm, iar densitatea de putere - 200-500 W / sq. m;
 • Acoperișul rece, a cărui încălzire este caracterizată de diferențe fundamentale. Datorită faptului că sunt izolate calitativ și adesea caracterizate de prezența unui spațiu de mansardă bine ventilat, experții recomandă ca numai sistemul anti-îngheț al jgheaburilor cu o putere liniară de 20-30 W / mp să fie recomandat pentru încălzirea lor. m cu o creștere treptată la 60-70 W / mp m. m. pe măsură ce crește durata scurgerii.

Montarea sistemului anti-îngheț pentru jgheaburi și acoperișuri cu mâinile proprii

Planul de proiectare a sistemului

 • Definirea corectă a zonelor de încălzire ale acoperișului, unde va fi realizată instalarea cablului electric;
 • Selectarea tipului corespunzător de cablu electric;
 • Selectarea sistemului de control și determinarea localizării cutiilor de joncțiune;
 • Calcularea lungimii și alegerea metodei de așezare a cablului;
 • Calcularea capacității sistemului;
 • Selectarea elementelor de fixare și de fixare a cablurilor;
 • Selectarea automatizării pentru panoul de control.

Determinarea zonelor de încălzire a acoperișului

Zonele de încălzire a acoperișului sunt locuri cu cea mai mare acumulare de zăpadă și gheață, unde este necesar să se așeze cablul electric. Pentru a asigura drenajul nestingherit al apei topite, realizarea de cabluri se realizează în următoarele domenii:

 • Jgheaburile, elementele lor și spațiul din jurul lor;
 • Downspouts peste tot;
 • colectoare de apă și tăvi de drenaj;
 • cornișe pe acoperiș;
 • pe liniile îmbinărilor secțiunilor separate ale acoperișului și ale pereților adiacenți, în văi.

Important! Planificarea jgheaburilor de încălzire trebuie efectuată ținând cont de încălzirea întregului acoperiș, deoarece în caz contrar eficiența întregului sistem este redusă.

Important! În timpul instalării sistemului, cablul anti-înghețare este așezat de-a lungul fluxului de apă topită. Este important să folosiți numai secțiuni impermeabile și să le fixați cât mai sigur posibil. Deseori, peste conductele de scurgere, sunt instalate dispozitive de limitare a presiunii cablurilor.

Selectarea tipului de cablu electric

Funcționarea cablului electric utilizat pentru încălzirea jgheaburilor și acoperișului este efectuată în condiții dificile din punct de vedere tehnic - este afectată de umiditate, schimbări de temperatură, sarcini mecanice. În acest sens, trebuie să îndeplinească următoarele cerințe:

 • Fiți etanșați și rezistent la intemperii;
 • Fii indiferent la schimbările de temperatură și păstrează caracteristicile originale chiar și la temperaturi negative;
 • Are o rezistență mecanică ridicată pentru a rezista la impactul unei eventuale încărcări de zăpadă fără probleme;
 • Fiți în siguranță în ceea ce privește caracteristicile de izolație electrică.

Important! Cablul electric poate fi achiziționat în bobine sau sub formă de secțiuni de încălzire finisate, care sunt fragmente ale unui cablu cu lungime fixă ​​cu un cuplaj și un fir destinat conectării la rețea.

Cablul furnizat în bobine este cel mai adesea utilizat pentru deshidratarea și instalarea sistemelor anti-înghețare pe acoperișurile cu configurație complexă, prin urmare, în situații standard, experții masteri recomandă alegerea secțiunilor pregătite. Ele sunt considerate o opțiune mai convenabilă, ușor de instalat.

Funcționarea sistemelor anti-uscare poate fi efectuată pe baza cablurilor de încălzire de două tipuri:

Să analizăm în detaliu caracteristicile fiecărui grup.

Tipul nr. 1. Cabluri rezistive

Cablurile rezistive reprezintă o opțiune tradițională, caracteristică distinctivă a căreia este aceeași putere de ieșire pe întreaga lungime și aceeași disipare a căldurii. Pe o tăietură este un miez de metal, un strat izolator, o panglică de cupru și o cochilie exterioară. În timpul instalării sistemelor anti-îngheț, se recomandă utilizarea cablurilor rezistive cu o disipare a căldurii de 15-30 W / m și o temperatură de funcționare de 250 de grade.

Important! Una dintre caracteristicile principale ale unui cablu rezistiv este rezistența constantă și aceeași încălzire pe întreaga lungime. Gradul de încălzire este determinat numai de curent și nu depinde de condițiile exterioare, care pot fi diametral opuse pentru diferite secțiuni ale cablului. De exemplu, una din secțiunile cablului poate fi plasată într-o țeavă, alta - sub cerul deschis și a treia - să se ascundă sub frunze sau zăpadă. În acest sens, pentru funcționarea optimă a unei anumite secțiuni a cablului necesită o cantitate diferită de căldură, dar cablul rezistiv nu poate regla independent temperatura în funcție de condițiile exterioare. Aceasta este cauza consumului ridicat de energie, dar adesea neproductiv.

Există mai multe tipuri de cabluri rezistive:

Cablurile rezistive de serie sunt o varietate care se caracterizează printr-o structură destul de simplă. Baza sa este un miez conductor continuu, reprezentat de un fir de cupru și acoperit cu un strat izolator. De sus, firul este acoperit cu o panglică de protecție, care împiedică radiația electromagnetică și efectuează funcția de împământare. Stratul exterior al firului este reprezentat de o manta de polimer, care protejeaza de scurtcircuit.

Avantajele unui cablu rezistiv de serie:

 • Flexibilitate ridicată, datorită căreia poate fi utilizată pentru instalarea sistemelor de înghețare pentru un acoperiș de configurație complexă;
 • Simplitatea instalării, datorită lipsei de necesitate a utilizării elementelor "extra";
 • Preț accesibil.

Cabluri rezistive Zonale - îmbunătățită fel de cabluri seriale, care se bazează pe o constructive două conductoare paralele conductoare de curent. În jurul lor - un fir de încălzire, ranit în formă de spirală și caracterizat de rezistență ridicată. De obicei, nicrom, această spirală prin găurile de contact din izolația la rândul său, interacționează cu atât conductorii, formând zone de căldură independente. În caz de supraîncălzire, o singură zonă funcțională va eșua, în timp ce ceilalți își vor continua activitatea.

Avantajele cablului zonei rezistive:

 • Prezența unor zone independente de disipare a căldurii, care împiedică supraîncălzirea cablului;
 • Flexibilitate ridicată, care îi permite să fie utilizată pentru încălzirea acoperișurilor cu configurații complexe;
 • Preț accesibil.

Tipul nr. 2. Cabluri autoreglabile

Cabluri autoreglabile - diferă de analogul lor rezistiv prin prezența unei matrice - un strat semiconductor care leagă două vene purtătoare de curent. În plus, la tăierea cablului de autoreglare se poate vedea izolarea fotopolimerului, o manta de protecție reprezentată prin împletitură de folie sau sârmă, precum și o izolație plastică din plastic.

Important! Datorită prezenței a două straturi izolatoare (interne și externe), cablul autoreglabil obține o rezistență dielectrică ridicată și rezistență la sarcini de impact.

Important! Matricea este principala caracteristică distinctivă a cablurilor autoreglabile. Aceasta își schimbă rezistența în funcție de temperatura ambiantă. De exemplu, atunci când temperatura aerului atmosferic crește, rezistența matricei crește, ceea ce reduce încălzirea cablului. Acesta este principiul autoreglementării, care stă la baza muncii unui cablu autoreglabil.

Avantajele unui cablu de auto-reglare:

 • Posibilitatea de reglare a gradului de încălzire în funcție de temperatura ambiantă;
 • Durabilitate, datorită lipsei de risc de supraîncălzire și ardere;
 • Posibilitatea tăierii în bucăți de lungime necesară (până la 20 cm) direct la locul de instalare;
 • În ciuda faptului că costul cablului de autoreglare este de 2-4 ori mai mare decât costul rezistiv, în general această opțiune este mai economică din cauza consumului economic de energie;
 • Ușor de instalat;
 • Consum redus de energie de la 15 la 20 W / m.

Selectarea sistemului de control și localizarea cutiilor de joncțiune

Ca dispozitive utilizate ca sistem de control, putem observa următoarele:

 • Termostatul, care dă comanda pentru pornirea sistemului de încălzire în intervalul de temperatură specificat - de la -8 la +3 grade;
 • Un termostat sau o stație meteorologică, pe lângă temperatură, monitorizează situația cu precipitații pe acoperiș și topirea lor. Baza stației meteorologice este un senzor de umiditate și un senzor de temperatură.

Amplasarea cutiilor de joncțiune trebuie efectuată în așa fel încât să existe acces liber la ele. De obicei, acestea sunt montate pe acoperiș lângă elementele de încălzire. Este, de asemenea, posibil să se instaleze sub vizor, la mansardă și parapete.

Calcularea lungimii și alegerea metodei de așezare prin cablu

Înainte de a începe instalarea cablului, este necesar să se calculeze lungimea acestuia și să se determine locația. Deoarece secțiunile pe care sunt așezate elementele de încălzire, am considerat mai sus, vom desemna modul de determinare a lungimii cablului.

Pentru a face acest lucru, este necesar să se măsoare lungimea tuturor părților sistemului, luând în considerare cantitatea și distanța de rulare a drenajului, precum și lungimea văii. Pentru fiecare 100-150 mm din jgheab, este necesară o putere de 30-60 W / m.

Calculul puterii sistemului

Calculând puterea cablului electric, este necesar să vă bazați pe indicatorii normativi. Dacă pentru cablurile de tip rezistiv, puterea necesară este de 18-22 W / m, atunci pentru autoreglare este de 15-30 W / m. Este important să rețineți că, dacă materialele polimerice au fost utilizate pentru fabricarea sistemului de drenaj, puterea cablului nu trebuie să depășească 17 W / m, ceea ce va evita deteriorarea sistemului de drenaj.

Selectarea elementelor de fixare și de fixare a cablurilor: sfaturi ale comandantului

În timpul instalării sistemului de încălzire trebuie pregătite următoarele elemente:

 • Cablu termal, lungimea căruia este determinată de suprafața totală a sistemului, diametrul elementelor și tipul de cablu în sine;
 • Elemente de fixare - pentru placa de armare a acoperișului este utilizată, pentru jgheaburi - plăci de ancorare și benzi autocolante. Distanța minimă dintre dispozitivele de fixare trebuie să fie de cel puțin 30 cm. Dacă utilizați plăci de oțel, atenție la suprafața lor - trebuie să fie galvanizată, ceea ce va împiedica ruginirea prematură.

La ce să acorde o atenție deosebită?

 • Rețineți că în secțiune partea de încălzire nu sa îndoit, nu sa simțit înclinată și nu se întinde și alte efecte mecanice;
 • În conformitate cu SNiP, secțiunea de încălzire are nevoie de împământare. Dacă intenționați să puneți cablul în rotație, atunci diametrul țevii de scurgere trebuie să fie de cel puțin 70 mm, datorită razei minime de îndoire a cablului;
 • Asigurați-vă că integritatea izolației cablului nu este afectată în timpul instalării secțiunilor de încălzire. Aceasta se datorează higroscopicității matricei, datorită căreia zonele de încălzire vor absorbi umezeala și vor eșua în curând.

Încălzirea jgheaburilor și acoperișurilor

În sezonul rece al anului, acoperișurile clădirilor sunt adesea agățate de un capac de zăpadă și de creșterile ghețurilor. Distrug treptat acoperișul, elementele rețelei de drenare și, de asemenea, reprezintă o amenințare la adresa mașinilor parcate și a vieților trecătorilor.

Pentru a scăpa de aceste riscuri, trebuie să curățați manual zăpada și să eliminați gheața. Pentru a elimina o dată pentru totdeauna această problemă, puteți echipa încălzirea acoperișului și a sistemului de drenaj.

De ce trebuie să încălzesc acoperișul

Naled este adesea format datorită acoperișului slab izolat. Prin aceasta există pierderi mari de căldură. Pe un astfel de acoperiș, capacul de zăpadă se topește și la temperatură scăzută. Ca urmare, umiditatea curge în jgheaburile și conductele sistemului de drenaj, îngheață acolo - sub formă de gheață și gheață.

Evitați această situație, dacă instalați un sistem de încălzire pe acoperiș, care are la bază un cablu electric. Un astfel de cablu poate fi folosit nu numai pentru jgheaburi și conducte de drenaj, ci și pentru console de acoperișuri.

Avantajele sistemului de dezghețare:

 1. Pe acoperiș nu se vor construi gheață, gheață și zăpadă.
 2. Creșteți durata de viață a tuturor elementelor din acoperișul, grafitul și sistemul de drenaj.
 3. Nu trebuie să curățați manual suprafața acoperisului de zăpadă.
 4. Sistemul de încălzire este instalat foarte simplu, îl puteți face singur.
 5. La instalarea senzorilor speciali, procesul poate fi automatizat.

Tipuri de sisteme de încălzire

Există trei tipuri de fire de încălzire pentru acoperișuri. Cel mai simplu sistem poate fi montat cu ajutorul unui cablu de alimentare. Va fi o soluție bună pentru încălzirea rețelei de drenaj interne. De asemenea, va deveni o cale de ieșire dacă nu există posibilitatea de a cumpăra un kit specializat.

Sârmă rezistivă

Este o sârmă obișnuită realizată din una sau două fire de cupru într-o cochilie izolatoare din polimer. Se încălzește din circuitul închis conectat la rețea.

Cablul de tip rezistiv are o temperatură constantă de încălzire, rezistență și putere. Cu aceasta, un ecran realizat din miezuri de cupru este folosit împreună. Acesta joacă rolul unui întrerupător de împământare.

Avantajele unui cablu de incalzire rezistiv:

 • cost redus;
 • nu există curent de pornire;
 • încălzirea uniformă a întregului sârmă;
 • puterea constantă.

Mijloacele rezistenței de rezistență:

 1. Când instalați cablul, nu îl puteți tăia. Prin urmare, este necesar să se determine cu precizie lungimea rețelei.
 2. Adesea, puterea cablului este insuficientă pentru suprafața expusă a acoperișului. În spațiul închis al puțurilor, se încălzește uneori.
 3. Instalarea firelor rezistive este complicată. Este necesar să se monitorizeze constant că nu se confundă. În astfel de zone, sistemul de încălzire va deveni rapid inutilizabil.

Rețea bazată pe fir de auto-reglare

Sârma de încălzire autoreglabilă pentru acoperiș este cea mai tehnologică de toate tipurile.

Cablul este alcătuit din următoarele elemente:

 1. Matrice (element de auto-reglare a încălzirii). Reacționează la temperatura aerului. În urma acestui lucru, își schimbă rezistența și nivelul de încălzire.
 2. Restrângere interioară.
 3. Braid.
 4. Carcasa de izolare exterioară.

Avantajele sârmei de auto-reglare:

 1. Economii semnificative de electricitate, firul determină puterea de încălzire în funcție de temperatura aerului.
 2. Ușor de instalat, o puteți face singur.
 3. Puterea sistemului nu este afectată de lungimea cablului. Din acest motiv, nu este necesar să se efectueze calcule exacte. În timpul instalării, firul, dacă este necesar, poate fi tăiat în părți separate.
 4. Cel mai important avantaj al unui cablu de autoreglare este posibilitatea de încălzire locală a bazei. Deci, în zonele deschise ale acoperișului, unde temperatura este mai mică, firul se va încălzi mai mult decât în ​​interiorul conductelor de scurgere.
 • preț ridicat;
 • curent puternic de pornire.

Sistem anti-îngheț

Acoperișul poate fi încălzit utilizând un fir așezat direct în drenaj și canale sau utilizând un tip de încălzire combinat. În acest caz, se utilizează un cablu de alimentare pentru acoperiș și jgheaburi și cablul de autoreglare pentru țevi și canale.

Înainte de a instala sistemul, se recomandă imediat determinarea plafonului încălzirii cablului. Cu jgheaburi metalice, nu există probleme, dar unele modele de rețele de plastic nu rezistă la o încălzire puternică.

Cum protejează rețeaua diferite tipuri de acoperișuri

Pe acoperisurile cu rampă se folosește încălzirea prin cablu. Sârma de încălzire este montată pe console, văi, jgheaburi și conducte de scurgere. Apa topită de-a lungul lor se scurge în canalele de scurgere.

Pe acoperișurile plate nu există jgheaburi, țevi exterioare, chiuvete de cornișe. Umiditatea este evacuată prin scurgerea interioară, care poate, de asemenea, îngheța. Aici problema este rezolvată prin intermediul pâlnilor încălzite. Ele constau din următoarele elemente:

 • capac filtru;
 • aportul de apă;
 • flanșe de montare;
 • canal de drenaj;
 • inelul de fixare a firului situat la baza pâlniei este conectat la rețea cu un cablu.

Cum să alegeți cablul potrivit

Pentru a calcula lungimea firului de încălzire, trebuie să adăugați lungimea elementelor de acoperiș, care sunt planificate să se încălzească. În acest caz:

 1. Prin console, cablul poate fi montat cu un șarpe sau în 2-3 fire drepte. Înălțimea șarpelui este aleasă pe baza lățimii proeminenței.
 2. În jgheaburi și țevi, firul este plasat în una sau două fire (când lățimea canalului este mai mare de 8 cm).
 3. Pe văile sunt montate 2-4 rânduri de fire.

Puteți cumpăra un fir rezistiv. De exemplu, Ensto-Tash sau Electra-VCDR cu o putere constantă de 30 W / m.

Calcularea încălzirii acoperișului și scurgerii: un exemplu

Iată un exemplu de calcul al încălzirii sistemului de drenaj. În acest caz:

 • lungimea jgheaburilor va fi de 20 m, iar lățimea de 15 cm;
 • Lungimea țevilor de drenaj este de 10 m, iar secțiunea transversală este de 9 cm.
 1. Lungimea tăvilor este înmulțită cu numărul de fire: 20 ∙ 2 = 40 m. Aceasta este lungimea totală a firului pe secțiunile orizontale ale rețelei.
 2. Un cablu va fi suficient în țevi. Aceasta este, va trebui să se stabilească 10 m de sârmă.
 3. Adăugați numerele rezultate 40 + 10 = 50 m. Pentru a încălzi jgheabul de pe acoperiș este nevoie de atâtea cabluri.
 4. Puterea optimă a firului pentru condițiile climatice ale exemplului este de 30 W / p. m.
 5. Pentru a calcula puterea totală a rețelei de încălzire, multiplicați parametrul de mai sus cu lungimea totală a firului: 30 ∙ 50 = 1500 W.

În mod similar, se calculează încălzirea acoperișului în console și văi.

Instalarea sistemului anti-uscare: instrucțiuni pas cu pas

În primul rând, trebuie să cumpărați toate elementele sistemului de încălzire și să pregătiți instrumentele necesare.

Materialele și instrumentele necesare

Rețeaua de încălzire a acoperișului constă dintr-un panou de control și cabluri. Caseta trebuie completată:

 • dispozitiv de protecție comun;
 • termostat;
 • separatoare separate pentru toate fazele;
 • RCD;
 • contactor;
 • RCD.
 • cablu de incalzire;
 • sârmă de semnalizare pentru termostat;
 • cutii de instalare pentru ramificare;
 • elemente de fixare și, de asemenea, pentru cuplarea ermetică a firelor, a benzii izolatoare și a unui cuplaj;
 • clește, șurubelniță de semnal;
 • burghiu electric, șurubelniță.

Instalarea sistemului

 1. La consola acoperișului, se introduce un cablu rezistiv într-un fir. Acest lucru se face prin zig-uri, astfel încât firul să nu se întrerupă atunci când capacul de zăpadă se stinge. Firul este atașat la bază cu o bandă adezivă sau cu etanșare pe două fețe.
 2. În tăvi sârmă este întins în 2-3 fire. Este fixat acolo cu ajutorul barelor de plastic.
 3. În țevile de evacuare este montat în 1-2 fire de cablu autoreglabil. Este fixat cu o bandă de montare.
 4. Cu ajutorul cutiilor de instalare, prin care cablurile sunt interconectate, rețeaua se ramifică pe acoperiș.
 5. În receptoarele unui acoperiș plat și în partea inferioară a conductelor, cablul poate fi fixat cu nituri.
 6. După montarea cablului, trebuie să verificați dacă lungimea acestuia corespunde încălzirii necesare a elementelor de acoperiș. Apoi, cutiile sunt amplasate cu comutatoare de control pentru încălzirea acoperișului.
 7. După ce ați introdus cablul de alimentare, cablul de semnal este montat. Este conectat la termostat.

Sfaturi pentru profesioniști

 1. Înainte de instalarea sistemului, trebuie să determinați puterea optimă a firului. Acest lucru se face luând în considerare funcționarea eficientă fără consumul excesiv de energie electrică. De obicei suficientă putere de 25-35 W, pe baza materialului sistemului de drenaj și a condițiilor climatice ale zonei.
 2. Sistemul de încălzire poate fi așezat pe cont propriu, principalul lucru este să o faci bine.
 3. După instalarea sistemului de încălzire, trebuie să verificați funcționarea lui, să verificați legătura la pământ și să reglați termostatul.
 4. Cablul de încălzire nu va îngheța sistemul de drenaj al acoperișului și va topi capacul de zăpadă pe acesta. Puteți alege acest cablu de auto-reglare sau rezistivitate. Depinde de zona acoperișului și de climatul din regiunea dvs.

Urmăriți un videoclip cu privire la subiectul articolului. Descrie în detaliu sistemele anti-îngheț pentru acoperiș și caracteristicile instalării acestora:

Sistem de acoperiș împotriva înghețării

Pentru majoritatea clădirilor, perioada de "toamnă târzie-iarnă" devine un timp de încercare pentru rezistență, în special pentru acoperișuri și acoperișuri. Odată cu creșterea precipitațiilor și scăderea temperaturii, structura acoperișului, în special consoanele și sistemul de jgheaburi, se confruntă cu o încărcătură serioasă datorită gheții și zăpezii întărite. Adesea, greutatea suplimentară poate fi de zeci sau chiar sute de kilograme, gata să se prăbușească sub formă de gheață și mini avalanșe pe capetele trecătorilor. Scoateți zăpadă și gheață mâinile nu este întotdeauna posibil, așa că astăzi pe acoperișurile sunt utilizate din ce în ce de dezghetare a sistemului de acoperiș, permițând dezghețare automată și descărcarea în canalizare aproape toată umiditatea congelate.

Care este sistemul anti-îngheț al acoperișului

Sistemul modern antijivrare este format din mai multe zeci sau chiar sute de metri un conductor de căldură plasate pe cele mai periculoase secțiuni ale acoperișului și elementele de jgheab, în ​​cazul în care există un risc de acumulare și de congelare de blocuri de gheață.

Structurally, complexul de acoperiș anti-îngheț este alcătuit din mai multe elemente de bază:

 • Element de încălzire electric, sub formă de fir lung, monocolor sau cu două fire, de la suprafața căruia se transferă căldura în dopuri de gheață, gheață și gheață;
 • Sistem de protecție și control al încălzirii. Utilizarea electricității casnice necesită instalarea de echipamente suplimentare pentru RCD-uri, pachete, protecție automată și ajustarea nivelului de încălzire;
 • Sistemul de furnizare a energiei electrice la locul de instalare al elementelor de încălzire este de fapt un cablu electric convențional plasat într-o ondulare metalică sau plastică.

Logica sistemului de acoperire împotriva înghețului este destul de simplă și clară. Încălzitorul cu incalzire este amplasat în locuri critice, unde formarea de gheață și blocuri de gheață înghețată reprezintă o amenințare la adresa integrității sistemului de drenaj și, cel mai important, la elementele acoperișului. De exemplu, două săptămâni de zi cu zi ninsoare 1-2 mm / zi gheața se acumulează pe streașină într-o cantitate de până la 30 kg pe metru de lungime de streșini, ceea ce poate duce la defectarea acoperișului și elementele de forță de fractură de acoperiș.

Firul de încălzire al sistemului de dezghețare este conectat la bornele cutiei de distribuție instalate în pod sau sub raza acoperișului. Aici este montat un senzor de temperatură a aerului. Electricitatea către cutia de joncțiune este furnizată prin intermediul unui cablu de alimentare instalat în interiorul clădirii. Controlează alimentarea cu energie electrică a sistemului de monitorizare, va porni automat încălzirea atunci când temperatura aerului scade sub + 5 о С.

Variante de elemente de încălzire ale sistemului anti-îngheț

Pentru a încălzi gheața, va fi necesar să furnizăm o cantitate suficientă de energie tortului de gheață, iar acest lucru trebuie făcut în cel mai sigur mod. Pentru cele mai simple sisteme anti-îngheț pentru acoperiș, se folosesc două tipuri de elemente de încălzire:

 1. Un fir subțire de nicrom într-o carcasă fluoroplastică, uneori cu un înveliș de cupru, dar întotdeauna cu o acoperire modificată cu cauciuc de înaltă rezistență. Astfel de sisteme de încălzire a acoperișului sunt denumite rezistive, deoarece căldura este eliberată datorită rezistenței ridicate a miezului aliajului NiCr;
 2. Al doilea tip de element de sârmă de încălzire se numește autoreglare. Structurally, sârmă sunt doi conductori de cupru, sigilate într-un manta compozit conductiv. Atunci când se aplică tensiunea, curentul curge de-a lungul podului de legătură dintre toroane, ceea ce face foarte ușor să regleze puterea de căldură necesară atunci când proiectăm sistemul anti-îngheț.

Izolarea termică a cablului este de aproximativ 5-20 watt / m lungime a conductorului, adică pentru sistemul antijivrare acoperișului pe un metru pătrat de pat acoperiș nu trebuie să mai mică de 15 m a încălzitorului de cablu. Sistemele electrice de dezghețare sunt proiectate pe baza unei suprafețe încălzite de 300 W / m2. Pentru acoperișurile metalice această cifră este mărită cu 30%.

Principalele diferențe în dispozitiv

Cablurile rezistive de încălzire sunt disponibile în versiunile cu un singur nucleu și dublu-core. Costul primului tip este mult mai ieftin decât cele cu două fire, acestea au o zonă mare de disipare a căldurii și, în opinia producătorului, au fiabilitate și siguranță extrem de ridicate. Pentru a monta sistemul anti-uscare, este necesar să fixați pe plafon două lungimi identice de cablu de încălzire și să le conectați în cutia de comutare.

În cazul unui accident, de exemplu, ruperea sau distrugerea scurgere, unul dintre firul a fost pierdut, sau ucis, apoi să recupereze suficient pentru a stabili un nou fir solid. Pentru circuitele anti-înghețare cu două nuclee ar fi necesar să se schimbe cablul scump cu două fire, însă această schemă este mai ușor de instalat și de operat.

Sistemul anti-îngheț rezistent este utilizat întotdeauna sub unitatea de control și reglare. Cablul de încălzire este disponibil întotdeauna ca un cablu de lungime standard. În funcție de cantitatea de căldură necesară pentru circuitul anti-îngheț al acoperișului, controlerul modifică tensiunea de operare la borne. Această soluție face posibilă realizarea unor acoperișuri anti-înghețare foarte simple, dar nu întotdeauna convenabile. De exemplu, pentru o mărime mică a acoperișului, lungimea standard a firului poate fi prea mare, cu exces. Nu este posibil să scurtați cablul, deci trebuie să așezați contoarele suplimentare ale încălzitorului cu cei mai complicați șerpi și zigzaguri.

Dar, în acest caz, firul de încălzire este plasat în mod necesar într-un capac de cupru sau aluminiu disipat de căldură, care asigură o disipare excelentă a căldurii și previne supraîncălzirea firelor de nicrom.

Un alt lucru este un încălzitor cu auto-reglare. Segmentul standard poate fi tăiat fără fragmentarea operabilității în mai multe fragmente și așezat în ordinea dorită pe acoperiș. În timp ce cablul de auto-reglare este aproape de trei ori mai scump decât cel rezistiv, cererea pentru un astfel de dispozitiv anti-îngheț este întotdeauna grozavă. În primul rând, datorită faptului că utilizarea unui sistem anti-îngheț de auto-reglare permite economisirea semnificativă a energiei electrice. O astfel de antijivrare a acoperișului este potrivit pentru zonele cu umiditate ridicată, dar înghețuri moderate, rezistive sistem de degivrare este cel mai utilizat în latitudini mari cu geruri severe și căderi de zăpadă.

Instalarea componentelor sistemului anti-îngheț

Ansamblul elementelor sistemului anti-înghețare se desfășoară în trei etape. Inițial, este necesar să conduceți cablul de alimentare la acoperișul casei și să-l fixați pe cutia de comutare. Indiferent de performanță, cablul de rețea trebuie așezat într-un canal dedicat elementelor structurale ale pereților și ale acoperișului clădirii sau fixat în ondularea oțelului. Cutia și cablul sunt montate pe un suport sau la o înălțime de cel puțin 40 cm, astfel încât zăpada de pe acoperiș să nu blocheze accesul la acestea.

În a doua etapă, încălzitorul sistemului anti-înghețare este așezat pe pantele acoperișului. Cea mai simplă metodă - pune un zig-zag sau sârmă serpentina într-o lățime de bandă de 50 cm, este important ca încălzitorul nu atinge învelitoarea acoperișului, chiar dacă acoperișul este acoperit cu foi de tablă de oțel sau.. Pentru aceasta, firul este fixat pe pistoane din plastic sau metal la o înălțime de 10-15 mm deasupra suprafeței acoperișului.

În cea de-a treia etapă, este amenajat un sistem anti-înghețare pentru bazine hidrografice, o colecție de cohlee, vale, canale de scurgere și o fereastră de drenare a apelor pluviale. Pentru a fixa încălzitorul pe jgheab, utilizați suspensii galvanizate-suspensii, așezate pe părțile laterale ale tăvii. Între fundul jgheabului și cablul trebuie să existe un spațiu de cel puțin un centimetru.

Pentru o pâlnie de primire sau o cochlea, cablul este pliat în două sau trei rotații și fixat cu un cuier placat cu zinc. Pentru a asigura funcționarea sistemului de dezgheț în conducta de evacuare, cablul de încălzire este fixat pe un cablu metalic și suspendat în interiorul canalului de scurgere. Pe conducta de evacuare, conductele sunt realizate suplimentar cu două sau trei rotații. O metodă similară este folosită pentru a încălzi valea. Pentru fereastra de recepție a scurgerii apei de ploaie, încălzirea se realizează printr-un cablu separat conectat la rețeaua de domiciliu.

concluzie

Pentru a evalua beneficiile practice ale utilizării unui sistem anti-îngheț, puteți efectua calculul cel mai primitiv și compararea costurilor. De exemplu, costul unui simplu sistem de jgheaburi polonezi pentru o casă cu patine de 7 metri va fi de 550 USD. Producătorul oferă o garanție pentru funcționarea tuturor elementelor de scurgere timp de 10 ani, cu condiția să existe un sistem anti-îngheț. Fără aceasta, sistemul de drenare este necorespunzător, este dimensionat și spart pentru al treilea an de funcționare.

Costul celui mai ieftin sistem de înghețare rezistivă este de 5 USD pe metru lungime plus 10 USD pe cablu de alimentare. Pentru două prelungiri de șapte metri, va dura 8m 2 de suprafață încălzită. Se dovedește că aproape 90-100 m la console și 25 de metri la scurgere. Preț total de 635 dolari Plătit cu mai puțin de o sută de dolari, puteți crește garanția pentru scurgere la cei 10 ani doriți și puteți salva achiziția de jgheaburi noi de aproape 1000 $.

Dezavantajele sistemelor electrice pot fi atribuite doar consumului crescut de energie, astfel încât sistemele moderne de anti-îngheț pentru acoperiș, de regulă, au automatizări integrate, care reglează încălzirea în funcție de condițiile meteorologice.